ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911)"

Transcript

1

2 ΟΡΙΣΜΟΙ Βάσει του ορισμού που μας δίνει ο Νόμος, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, είναι κάθε όχημα που κινείται αυτοδυνάμως δια μηχανικής δυνάμεως. ΚΑΤΟΧΟΣ, είναι εκείνος που κατέχει αυτοκίνητο είτε κατά κυριότητα εκμεταλλευόμενος αυτό επ ονόματί του. το ή ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, είναι το πρόσωπο το οποίο διευθύνει και ρυθμίζει το αυτοκίνητο κατά τον χρόνο του ατυχήματος.

3 ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911) - Σωματικές βλάβες τρίτων και επιβαινόντων κατ άτομο Υλικές ζημίες τρίτων κατ ατύχημα Δεν θεωρούνται τρίτοι: ο οδηγός του αυτοκινήτου που προξένησε τη ζημία. κάθε πρόσωπο του οποίου η ευθύνη καλύπτεται με την ασφαλιστική σύμβαση.

4 ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911) εκείνος ο οποίος έχει καταρτίσει με τον ασφαλιστή την ασφαλιστική σύμβαση, δηλαδή ο λήπτης της ασφάλισης. οι νόμιμοι εκπρόσωποι νομικούπροσώπου που είναι ασφαλισμένο ή εταιρία που δεν έχει αποκτήσει νομική προσωπικότητα.

5 ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911) Στις κατά τον Ν.489/76 παρεχόμενες για Σωματικές Βλάβες και Θάνατο καλύψεις, περιλαμβάνεται και η χρηματική ικανοποίηση λόγω Ψυχικής Οδύνης ή Ηθικής Βλάβης. Προκειμένου περί καλύψεως πέραν των προβλεπομένων από τον Νόμο ως κατώτατα όρια, η ευθύνη του ασφαλιστή για χρηματική ικανοποίηση λόγω Ψυχικής Οδύνης ή Ηθικής Βλάβης περιορίζεται σε ποσοστό 10% πάνω στα πέρα από τα κατώτατα όρια ασφαλιστικά ποσά.

6 ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΓπΝ/1911) Απαγορεύεται η ασφάλιση του αυτοκινήτου σε δύο ασφαλιστικές εταιρίες μόνο σε περίπτωση υπερβάλλοντος των υποχρεωτικών ορίων ποσών.

7 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΥΡΟΣ Καλύπτει τις ζημίες από πυρκαγιά, έκρηξη και πτώση κεραυνού. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ή Κακόβουλες βλάβες, Στάσεις και Απεργίες, Βανδαλισμοί:Καλύπτει τις υλικές ζημίες από εμπρησμό και τοποθέτηση άμεσα ή έμμεσα εκρηκτικού μηχανισμού (όταν αναλάβει την ευθύνη κάποια τρομοκρατική οργάνωση). ΚΛΟΠΗ Α)Ολική Β)Μερική ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Καλύπτει τις Σωματικές βλάβες και Υλικές Ζημίες συνήθως εντός εργοταξιακών χώρων.

8 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΙΔΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Καλύπτει τις Υλικές Ζημίες από σύγκρουση, πρόσκρουση, ανατροπή, εκτροπή ή κατάπτωσή του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κάλυψη δίδεται πάντοτε με κάποιο ποσοστό απαλλαγής και είναι απαραίτητη η πραγματογνωμοσύνη. ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ Δεν καλύπτει καθρέπτες και φανάρια. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΔΗΓΟΥ Καλύπτει Θάνατο και Μόνιμη Ολική Ανικανότητα (έως το ασφαλισμένο κεφάλαιο)

9 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Ολική Κλοπή: Την πραγματική αξία (εμπορική αξία) του αυτοκινήτου την στιγμή της κλοπής. Προϋποθέσεις: (α) να δηλωθεί άμεσα στην Αστυνομία (β) να μην βρεθεί εντός 90 ημερών (γ) πληρεξούσιο συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του αυτοκινήτου.

10 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ (δ) εάν βρεθεί κατεστραμμένο, δεν αποζημιώνονται οι ζημίες (ε) εάν βρεθεί μετά την αποζημίωση, η Ασφαλιστική Εταιρία ειδοποιεί τον πελάτη να της καταβάλει το ασφάλισμα και τα έξοδα εντός δύο μηνών. Εάν ο πελάτης δεν παρουσιαστεί χάνει το δικαίωμα.

11 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Μερική Κλοπή: Αφαίρεση τεμαχίων και εξαρτημάτων στερεώς προσδεδεμένων στο σώμα του αυτοκινήτου, απαραίτητων για την λειτουργία αυτού (π.χ. ζάντες, προφυλακτήρες, προβολείς, καθρέπτες, στροφόμετρα, μηχανή, κλπ) Σημείωση: Συνήθως προσφέρεται Ολική με Μερική Κλοπή μαζί.

12 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Θραύση κρυστάλλων: : Από οποιαδήποτε αιτία εκτός από σύγκρουση, με την καταβολή επιπλέον ασφαλίστρου. Συμπεριλαμβάνεται και η θραύση από απόπειρα κλοπής. Η Εταιρία δεν ευθύνεται : Για οποιαδήποτε επακόλουθη ζημιά του αυτοκινήτου (π.χ. κλοπή) μέχρι της επανατοποθέτησης των κρυστάλλων Θραύση από τροχαίο ατύχημα (πρόσκρουση, σύγκρουση, ανατροπή εκτός εάν καλύπτεται και για ίδιες ζημιές).

13 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Θραύση από πυρκαγιά για την οποία οφείλεται αποζημίωση εφ όσον το συμβόλαιο έχει κάλυψη πυρός. Θραύση φανών και καθρεπτών Σε περίπτωση θραύσης των κρυστάλλων και αποκατάστασή τους, η ασφάλιση λήγει πλέον για τα αποζημιωθέντα κρύσταλλα, εκτός αν ο ασφαλισμένος καταβάλλει συμπληρωματικά ασφάλιστρα για την επανασφάλιση των αντικατασταθέντων κρυστάλλων. Δηλαδή το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μειώνεται κατά το ποσό της αποζημιώσεως, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Δεν εφαρμόζεται Bonus Malus

14 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Σημείωση: > Εφαρμόζεται συνήθως απαλλαγή της ασφαλιστικής εταιρίας 10% επί της ασφαλιζόμενης αξίας με ελάχιστο 50 εκτός κι αν ο πελάτης μας το επισκευάσει σε συμβεβλημένο δίκτυο > Η κάλυψη ισχύει μόνον εντός των ορίων της Ελληνικής επικράτειας.

15 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Τροχαίο Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού: Καλύψεις: - Θάνατος από Ατύχημα - Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Καλυπτόμενα Πρόσωπα : Καλύπτονται από αυτοκινητιστικό ατύχημα και μόνο κατά τον χρόνο οδήγησης του εμφαινομένου στους ειδικούς όρους αυτοκινήτου τα εξαιρούμενα εις το Άρθρο 4 του Π. Δ/τος 264/91 πρόσωπα, ήτοι: Ο οδηγός του ασφαλιζομένου αυτοκινήτου που προξένησε την ζημιά ο οποίος μπορεί να είναι και ο ιδιοκτήτης. Εάν η ιδιοκτησία ανήκει σε ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ καλύπτεται ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΥ.

16 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Εξαιρέσεις: Η ασφάλιση δεν ισχύει: 1. Αν ο οδηγός δεν είναι κάτοχος άδειας οδήγησης σύμφωνα με το Νόμο 2. Όταν το αυτοκίνητο που οδηγείται από τον ασφαλισμένο είναι κλεμμένο. 3. Για τα ατυχήματα που έπαθαν οι ασφαλισμένοι από αιφνίδια αδιαθεσία, απώλεια των αισθήσεων, ασυνεσία ή βαριά αμέλεια σαν συνέπεια μέθης, κατάχρησης ψυχοφαρμάκων, χρήσης ναρκωτικών και παραισθησιογόνων.

17 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ 4. Για τα ατυχήματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του αυτοκινήτου σε κάθε είδους αγώνα ταχύτητας καθώς και στις σχετικές προπονήσεις και δοκιμές. 5. Για τις άμεσες ή έμμεσες συνέπειες από τον μετασχηματισμό του ατομικού πυρήνα καθώς και από τις ακτινοβολίες που προκαλούνται από την τεχνητή επιτάχυνση των ατομικών σωματιδίων.

18 ΟΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ 6. Για τα ατυχήματα που οφείλονται σε πόλεμο, εξέγερση, λαϊκές ταραχές, τρομοκρατικές ενέργειες, σεισμό, πλημμύρα, έκρηξη ηφαιστείου. 7. Για τα ατυχήματα που οφείλονται σε εγκληματικές πράξεις των ασφαλισμένων, σε αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας. Επίσης, δεν ασφαλίζονται πρόσωπα που έχουν πληγεί από επιληπτική κρίση, αποπληξία, παράλυση, ψυχικά νοσήματα, αλκοολισμό, τοξικομανία ή άλλα βαρέα ή χρόνια νοσήματα καθώς επίσης και προϋπάρχουσα αναπηρία.

19 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ 1. Νομική Προστασία: Έξοδα και αμοιβές Δικηγόρου για την προφύλαξη των εννόμων συμφερόντων του λήπτη της ασφάλισης. Παρέχεται δηλαδή ασφαλιστική προστασία: για την διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης, σύμφωνα με διατάξεις νόμων περί αστικής ευθύνης. για την υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια λόγω θανάτωσης ή τραυματισμού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα ή λόγω παράβασης άλλης ποινικής ή αστυνομικής διάταξης που αναφέρεται στην τροχαία κίνηση.

20 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ για προσφυγές στις αρμόδιες διοικητικές αρχές λόγω αφαίρεσης ή περιορισμού της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και την επανάκτησή τους και κίνηση διαδικασιών σε δικαστήρια για τους ίδιους λόγους.

21 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ σε περίπτωση διαφορών από ενοχικές συμβάσεις που είναι συναφείς με την ιδιότητα του κυρίου ή του νομίμου κατόχου του ασφαλισμένου οχήματος («Νομική προστασία ενοχικών συμβάσεων οχήματος»). Η σύμβαση από την οποία πηγάζει η ανάγκη παραφύλαξης εννόμων συμφερόντων, πρέπει να έχει καταρτιστεί στην χρονική διάρκεια της ασφαλιστικής σύμβασης. Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο μέχρι 3.000

22 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Η ασφαλιστική προστασία αποκλείεται: σε περίπτωση οδήγησης οχήματος από πρόσωπο που δεν έχει την άδεια ικανότητας οδηγού που προβλέπεται από τον Νόμο, καθώς και σε περίπτωση οδήγησης οχήματος που δεν έχει άδεια κυκλοφορίας. Όμως, παρέχεται ασφαλιστική προστασία στα πρόσωπα εκείνα, που χωρίς υπαιτιότητα αγνοούσαν την έλλειψη άδειας ικανότητας οδηγού ή άδειας κυκλοφορίας οχήματος ή άδειας του κυρίου ή νομίμου κατόχου για την χρησιμοποίηση του οχήματος.

23 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ αν βεβαιωθεί τελεσίδικα, ότι ο λήπτης της ασφάλισης διέπραξε εκ δόλου την αξιόποινη πράξη. σε περίπτωση διαφορών που απορρέουν από ασφαλιστήρια του λήπτη της ασφάλισης. για αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο όχημα και δεν είναι συστατικά ή παραρτήματά του.

24 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ όταν η παραφύλαξη των εννόμων συμφερόντων βρίσκεται άμεσα ή έμμεσα σε συνάφεια με πόλεμο, εχθρικές επιχειρήσεις, εξεγέρσεις, εσωτερικές ταραχές ή σεισμούς. για ασφαλιστικές περιπτώσεις που αναγγέλθηκαν στον ασφαλιστή ύστερα από ένα χρόνο από την λήξη του ασφαλιστηρίου που κάλυπτε τον κίνδυνο.

25 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ 2. Οδική Ταξιδιωτική Βοήθεια: Καλύψεις: - Προσωπική κάλυψη Μεταφορά ή επαναπατρισμός σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού του ασφαλιζόμενου μέλους. Μεταφορά ή επαναπατρισμός των ατόμων που συνοδεύουν τον ασφαλιζόμενο. Ταξίδι και διαμονή ενός μέλους της οικογένειας του ασφαλισμένου.

26 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Ταξίδι του ασφαλισμένου μετά από διακοπή του ταξιδιού λόγω ασθένειας ενός μέλους της οικογένειας που συμπεριλαμβάνεται σαν ασφαλιζόμενο μέλος. Νοσηλευτική βοήθεια λόγω τραυματισμού ή ασθένειας του ασφαλιζόμενου στο εξωτερικό. Παράταση διαμονής του ασφαλιζομένου, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας.

27 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Μεταφορά ή επαναπατρισμός του αποθανόντος ασφαλιζομένου και του μέλους που τον συνοδεύει. Αποστολή φαρμάκων. Μεταβίβαση επειγόντων μηνυμάτων Ταξίδι επιστροφής του ασφαλιζόμενου μετά από διακοπή του ταξιδιού λόγω ζημίας στο σπίτι.

28 - Κάλυψη οχήματος Ρυμούλκυση και ανάσυρση του οχήματος. Παραμονή και ταξίδι λόγω μη διαθεσιμότητας του οχήματος. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Παραμονή και ταξίδι λόγω κλοπής του οχήματος. Μεταφορά ή επαναπατρισμός και παραλαβή ή φύλαξη του επιδιορθωμένου ή ανακτηθησομένου οχήματος. Υπηρεσία επαγγελματία οδηγού. Εντοπισμός και αποστολή ανταλλακτικών.

29 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ - Εξαιρέσεις Τα γεγονότα ή οι συνέπειες των ακόλουθων γεγονότων εξαιρούνται: αυτές που προκαλούνται λόγω κακής πίστης από τον ασφαλισμένο ή οδηγό ασυνήθιστα φαινόμενα όπως πλημμύρες, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, ασυνήθιστες καταιγίδες, κυκλώνες, πτώση αστρικών σωμάτων ή μετεωριτών, κ.λ.π.

30 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ γεγονότα, τα οποία προκύπτουν από τρομοκρατικές ενέργειες, στάσεις ή αναταραχές. γεγονότα ή ενέργειες από στρατιωτικές δυνάμεις ή δυνάμεις προστασίας ή οργανισμούς, εν καιρώ ειρήνης ή πολέμου. αυτές που προκύπτουν από πυρηνική ραδιενέργεια

31 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ αυτές που προκύπτουν όταν ο οδηγός του οχήματος βρίσκεται κάτω από τις συνθήκες που περιγράφονται ακολούθως: Α) Μεθυσμένος ή κάτω από την επίδραση φαρμάκων, τοξικών ή ναρκωτικών ουσιών και ολοφάνερη συμμετοχή στις αναφερόμενες συνθήκες για την πρόκληση ζημιών, αποδεδειγμένων δικαστικώς ή όταν αλκοολικά τεστ που έχουν γίνει στον οδηγό μετά το ατύχημα δείξουν ένα ποσοστό πάνω από 0.25 gr. ανά 1c.c. αίματος.

32 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Β) Μη κατοχή διπλώματος οδήγησης, που αναλογεί στην κατηγορία του ασφαλιζόμενου οχήματος, και σε περίπτωση αθέτησης σχετικής ποινής για την ανάκληση του διπλώματος οδήγησης. αυτές που προκύπτουν όταν το όχημα μετακινηθεί παράνομα.

33 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ αυτές που προκύπτουν όταν ο ασφαλισμένος ή οδηγός παραβιάζει ρυθμιστικές διατάξεις που αφορούν απαιτήσεις και αριθμό μετακινούμενων ατόμων, βάρος των αντικειμένων ή ζώων που μπορεί να μεταφέρονται ή ο τρόπος με τον οποίο φορτώνονται, εφόσον η παράβαση ήταν η αποκλειστική αιτία του ατυχήματος ή γεγονός που προκάλεσε τις ζημίες.

34 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ αυτές που προκύπτουν όταν ο ασφαλισμένος συμμετέχει σε στοιχήματα ή προκλήσεις. αυτές που προκύπτουν από καύσιμα, μεταλλικές ουσίες, ή άλλες μεταφερόμενες εύφλεκτες, εκρηκτικές ή τοξικές ουσίες που μεταφέρονται στο ασφαλιζόμενο όχημα.

35 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ αυτές που προκύπτουν όταν το ασφαλιζόμενο όχημα παίρνει μέρος σε αγώνες, προπονήσεις αγώνων και προκαταρκτικές ασκήσεις ή δοκιμασίες, εκτός εάν ειδικά περιλαμβάνονται στους Ειδικούς Όρους και στην πληρωμή της ανάλογης πρόσθετης επιβάρυνσης.

36 Ά Γενικές Εξαιρέσεις Από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εξαιρούνται και δεν καλύπτονται ζημίες που προξενούνται (σύμφωνα με το άρθρο 25/ΦΕΚ/795/78): 1. από πρόθεση του αντισυμβαλλόμενου 2. ή του λήπτη της ασφάλισης.

37 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 3. Από την συμμετοχή του ασφαλιζόμενου οχήματος σε επιδείξεις ή εορταστικές παρελάσεις ή σε επίσημους ή μη αγώνες ή σε σχετικές δοκιμαστικές διαδρομές (προπονήσεις) εκτός εάν ειδικά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο συμφωνήθηκε και η κάλυψη των πιο πάνω περιπτώσεων.

38 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 4. Από τρομοκρατικές ενέργειες ή κακόβουλες πράξεις από επιδρομές, εχθροπραξίες ή πολεμικές επιχειρήσεις (είτε προ είτε μετά την κήρυξη του πολέμου), εμφύλιο πόλεμο, οχλαγωγίες, διαδηλώσεις, απεργίες, στάσεις, πραξικόπημα ή επανάσταση και επίταξη πάσης φύσεως.

39 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 5. Άμεσα ή έμμεσα είτε αποκλειστικά, είτε εν συνδρομή, και άλλων αιτίων από ιονίζουσες ακτινοβολίες, ή από ραδιενεργό μόλυνση από οποιοδήποτε πυρηνικό καύσιμο ή από οποιοδήποτε πυρηνικό απόρριμμα (κατάλοιπο) της καύσης πυρηνικού καυσίμου. Ως καύση θεωρείται και η αυτοδύναμη εξέλιξη (process) πυρηνικής σχάσεως. Επίσης, οποιαδήποτε ζημία που προκύπτει άμεσα ή έμμεσα, είτε αποκλειστικά είτε εν συνδρομή και άλλων αιτίων από υλικά πυρηνικών όπλων.

40 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 6. Άμεσα ή έμμεσα από πλημμύρα, τυφώνα, λαίλαπα, ανεμοθύελλα, έκρηξη ηφαιστείου, σεισμού ή άλλης φυσικής διαταραχής. 7. Από οδηγό, ο οποίος δεν έχει την από τον Νόμο και για την κατηγορία του οχήματος που οδηγεί προβλεπόμενη άδεια οδήγησης. 8. Από πρόσωπα που επελήφθησαν αυτογνωμόνως του οχήματος δια αξιόποινης πράξης εκτός εάν έχει συμφωνηθεί το αντίθετο στο ασφαλιστήριο.

41 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 9. Κατά τον χρόνο που ο οδηγός του αυτοκινήτου βρισκόταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος ή τοξικών ουσιών, κατά την έννοια και τις προϋποθέσεις του άρθρου 42 του ΚΟΚ (ν.614/1977). 10. Κατά τον χρόνο που το όχημα χρησιμοποιείται για άλλη χρήση από αυτή που καθορίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στην άδεια κυκλοφορίας του. 11. Από το μεταφερόμενο ή στο μεταφερόμενο από το αυτοκίνητο φορτίο.

42 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 12. Κατά τον χρόνο που το όχημα μεταφέρει φορτίο ή επιβάτες πέραν του επιτρεπόμενου ανώτατου ορίου, που προκύπτει από την άδεια κυκλοφορίας του ή των σχετικών αποφάσεων των αρμόδιων αρχών, εφόσον η υπέρβαση συνετέλεσε στην επέλευση ή στην επαύξηση της ζημίας, κατά το μέτρο της επαυξήσεως.

43 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 13. Άμεσα ή έμμεσα από έκρηξη ή φλόγα του οχήματος, ή πυρκαγιά που μεταδόθηκε από αυτό, καθώς και ζημίες από διαρροή υγρών ή υγραερίων οποιασδήποτε φύσεως, που χρησιμοποιούνται για την λειτουργία του οχήματος.

44 Α Γενικές Εξαιρέσεις 14. Κατά τον χρόνο που το όχημα ωθείται από οποιαδήποτε άλλη εκτός των ιδίων δυνάμεων ή ωθεί άλλο όχημα ή αντικείμενο κινούμενο ή μη επί τροχών ή ρυμουλκεί άλλο όχημα, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 15. Από ή σε αυτοκίνητα οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας τα οποία ασφαλίζονται για ατυχήματα εντός συγκεκριμένου χώρου, εφόσον τα ατυχήματα τυχόν προξενηθούν εκτός του χώρου αυτού.

45 Ά Γενικές Εξαιρέσεις 16. Από ή σε ειδικού τύπου οχήματα, εργαλεία ή μηχανήματα, οι οποίες προέρχονται όχι από την μετακίνηση αυτών αλλά από την λειτουργία τους ως εργαλεία, εκτός εάν υφίσταται η ειδική για το αντίθετο συμφωνία.

46 Β Γενικές Εξαιρέσεις 1. Η ασφάλιση δεν καλύπτει φθορές λόγω χρήσεως, μείωση αποδόσεως, μείωση εμπορικής αξίας, καθώς και αποθετικές ζημίες από τη στέρηση της χρήσεως του αυτοκινήτου.

47 Β Γενικές Εξαιρέσεις 2. Για την περίπτωση ασφαλίσεως ιδίων ζημιών, πυρός, κλοπής (ολικής ή μερικής ευθύνης από ζημίες κατά την διάρκεια αφαιρέσεως του αυτοκινήτου), εξαιρούνται ζημίες που προξενούνται άμεσα ή έμμεσα συνεπεία δολιοφθοράς ή τρομοκρατικής ενέργειας, που ενεργείται από πρόσωπα που δρουν κατ επιταγή ή έμπνευση οποιασδήποτε πολιτικής οργάνωσης ή αυτόβουλα.

48 Β Γενικές Εξαιρέσεις 3. Σε περιπτώσεις αποκατάστασης της ζημίας συμφωνείται ότι αφαιρείται από την δαπάνη αγοράς καινούριων ανταλλακτικών το κατωτέρω ποσοστό συνήθως: για αυτοκίνητο κατασκευής 2 έως 3 ετών : 10% για αυτοκίνητο κατασκευής 3 έως 4 ετών : 15% για αυτοκίνητο κατασκευής 4 έως 5 ετών : 20% για αυτοκίνητο κατασκευής 5 έως 6 ετών : 25% για αυτοκίνητο κατασκευής 6 έως 7 ετών : 30% για αυτοκίνητο κατασκευής 7 έως 8 ετών : 35% για αυτοκίνητο κατασκευής 8 έως 9 ετών : 40% για αυτοκίνητο κατασκευής 9 & άνω ετών: 50%

49 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) Πράσινη Κάρτα: Επιτρέπεται η ασφάλιση των κινδύνων Αστικής Ευθύνης των αυτοκινήτων όλων των τύπων και κατηγοριών με πιστοποιητικό ασφαλιστικής κάλυψης εξωτερικού, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ενιαίου τύπου μεταξύ των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης και τον Ν. 489/76, όπως κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ. 237/110/Α/86, και με έκδοση Πιστοποιητικού Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), για ατυχήματα που πραγματοποιούνται αποκλειστικά έξω από τα όρια της Ελληνικής Επικράτειας με τους εξής όρους:

50 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) 1. Στο Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα) πρέπει να αναφέρονται οι χώρες για τις οποίες ισχύει η ασφάλιση, με διαγραφή των χωρών για τις οποίες δεν παρέχεται κάλυψη. 2. Η ασφάλιση παρέχεται με έκδοση Πιστοποιητικού Ασφαλιστικής Κάλυψης Εξωτερικού, σύμφωνα με τον τύπο που ορίζεται με το Τιμολόγιο αυτό και Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), σύμφωνα με τον τύπο που προβλέπεται από τη σύμβαση ενιαίου τύπου, μεταξύ των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης.

51 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) 3. Απαγορεύεται η ακύρωση του Πιστοποιητικού ασφαλιστικής κάλυψης εξωτερικού και του Πιστοποιητικού Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), μετά την έναρξη της ισχύος που ορίζεται σ αυτά. 4. Το Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής κάλυψης εξωτερικού και το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα) εκδίδεται, σύμφωνα με την αίτηση του ασφαλισμένου, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός ή για διάστημα πολλαπλάσιο του μηνός και εισπράττονται τα αναλογούντα ασφάλιστρα.

52 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) 5. Το ασφαλιστήριο που ισχύει για την κάλυψη της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο εξωτερικό, για το οποίο έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό ασφαλιστικής κάλυψης εξωτερικού και Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), δεν αναστέλλεται.

53 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) 6. Η επέκταση ισχύος του ασφαλιστηρίου για την κάλυψη Ιδίων Ζημιών, Πυρός και Κλοπής στο εξωτερικό, γίνεται με την έκδοση ειδικής Πρόσθετης Πράξεως, ανεξάρτητης από το Πιστοποιητικό ασφαλιστικής κάλυψης εξωτερικού και το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), με είσπραξη των ασφαλίστρων που προβλέπονται για τις καλύψεις αυτές στο Τιμολόγιο που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εμπορίου από κάθε ασφαλιστική Εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης Κ4-1645/ Στην πράξη καμία σχεδόν Ασφαλιστική Εταιρεία δεν δίνει κάλυψη συμπληρωματικών καλύψεων στο εξωτερικό

54 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Κ4-4439/ ) 4439/ ) 7. Τα πρόσθετα ασφάλιστρα για την έκδοση Πιστοποιητικού Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), δεν επιβαρύνονται με εισφορά για ΣΕΠΤΑ (καταργήθηκε). 8. Σύμφωνα με τον Ν.489/76 όπως ισχύει, κάθε ασφαλιστική επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να εκδίδει Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης (Πράσινη Κάρτα), για τα αυτοκίνητα των οποίων καλύπτει την ασφάλιση για την κυκλοφορία τους στο εξωτερικό.

55 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τα συμβόλαια εκδίδονται με εξάμηνη ή ετήσια διάρκεια. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνον, (ενοικιαζόμενα και ΔΟΚ) μπορούν να εκδοθούν ασφαλιστήρια για 1 ή 2 μήνες σε περίπτωση που δεν θα ανανεωθούν.

56 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 1. Η ισχύς της ασφαλιστικής σύμβασης αναστέλλεται μετά από έγγραφη αίτηση του αντισυμβαλλομένου, με έκδοση Πρόσθετης Πράξης από τον ασφαλιστή που κοινοποιείται υποχρεωτικά προς τον αντισυμβαλλόμενο. Η αναστολή αρχίζει μετά από πάροδο 16 ημερών από την λήψη από τον ασφαλιστή της έγγραφης αίτησης.

57 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 2. Η αναστολή χορηγείται για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, πάντως όμως για χρονικό διάστημα όχι μικρότερο των τριάντα ημερών. Εάν η αναστολή χορηγήθηκε για αόριστο χρόνο, η ασφαλιστική σύμβαση επαναφέρεται σε ισχύ μετά από έγγραφη αίτηση του αντισυμβαλλόμενου.

58 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 3. Αφού χορηγηθεί αναστολή για ορισμένο χρόνο, η διάρκεια της ασφαλιστικής σύμβασης παρατείνεται για χρονικό διάστημα ίσο με αυτό της αναστολής, ή επιστρέφονται τα ασφάλιστρα που αντιστοιχούν στον χρόνο της αναστολής.

59 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 4. Μπορεί να συμφωνηθεί γραπτά ότι, κατά την διάρκεια της αναστολής παραμένουν σε ισχύ οι καλύψεις κατά των κινδύνων Πυρός ή Ολικής Κλοπής ή Αστικής Ευθύνης από ζημίες που προξενήθηκαν μετά από κλοπή του οχήματος, εφόσον: (α) στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχαν συμφωνηθεί τέτοιες καλύψεις.

60 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (β) προκαταβληθεί το αντίστοιχο ασφάλιστρο, (γ) δηλωθεί γραπτά ο ακριβής χώρος μέσα στον οποίο το όχημα θα φυλάσσεται κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, (δ) η ασφαλιστική περίπτωση επέλθει στον παραπάνω ( γ) χώρο, προκειμένου δε περί αστικής ευθύνης για ζημίες από κλοπή, εφόσον η κλοπή γίνεται από τον ίδιο αυτόν χώρο.

61 ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ Για την ακύρωση ασφαλιστηρίου έχει εφαρμογή το άρθρο 11 παρ.2 του Ν.489/76 και άρθρο 9 των Γενικών Όρων ασφαλίσεως Αστικής Ευθύνης εξ ατυχημάτων Αυτοκινήτων (ΦΕΚ 795/78 ΤΑΕ-ΕΠΕ), το κείμενο του οποίου έχει ως εξής: «Άρθρον 9 Καταγγελία Ακυρώσεις 1. Εκάτερον των συμβαλλομένων μερών δύναται ελευθέρως και κατά πάντα χρόνον δι εγγράφου συστημένου ή επί αποδείξει, να καταγγείλει την ασφαλιστικήν σύμβασιν. Η ακύρωσης επέρχεται μετά πάροδον 16 ημερών από της κοινοποιήσεως του ως άνω περί καταγγελίας εγγράφου.

62 ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ 2. Εις περίπτωσιν καταγγελίας της ασφαλιστικής συμβάσεως παρά του αντισυμβαλλομένου, τα εισπρακτέα ασφάλιστρα υπολογίζονται από του επομένου της ακυρώσεως ασφαλιστικού μηνός. Εις περίπτωσιν καταγγελίας παρά του ασφαλιστού, επιστρέφονται τα από της ημερομηνίας της ακυρώσεως μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.»

63 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΦΟΡΩΝ, ΤΕΟ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΛΠ α) Εκτός από τα εκάστοτε καθοριζόμενα ασφάλιστρα και δικαιώματα, είναι ακόμα υποχρεωτική και η είσπραξη: 1) του φόρου κύκλου εργασιών που αναλογεί στα ασφάλιστρα και δικαιώματα καθώς επίσης και 2) του χαρτοσήμου που αναλογεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στην εξοφλητική απόδειξη. Η παράλειψη ή επί έλλαττον είσπραξη, θεωρούνται εκούσια τιμολογιακή παράβαση.

64 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΦΟΡΩΝ, ΤΕΟ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΛΠ β) Στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται ξεχωριστά (και όχι σε ένα ή περισσότερα κονδύλια): 1) Τα ασφάλιστρα 2) Οι προβλεπόμενες από το Τιμολόγιο εκπτώσεις πάνω στα ασφάλιστρα. 3) Το δικαίωμα συμβολαίου

65 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΦΟΡΩΝ, ΤΕΟ, 4) Ο φόρος κύκλου εργασιών, ο υπολογιζόμενος στο άθροισμα των ασφαλίστρων και του δικαιώματος συμβολαίου 5) Η εισφορά προς το Τ.Ε.Ο. 6) Η εισφορά προς το Επικουρικό Κεφάλαιο 7) Το χαρτόσημο συμβολαίου και εξοφλητικής αποδείξεως ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΛΠ

66 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΦΟΡΩΝ, ΤΕΟ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΛΠ γ) Προκειμένου περί του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων, Κοινοτήτων) ή άλλων προσώπων που απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου (Κώδικας χαρτοσήμου, άρθρο 37), τα τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται από την αντισυμβαλλομένη με αυτά Ασφαλιστική Εταιρία, χωρίς προσαύξηση του λογαριασμού με την δαπάνη χαρτοσήμου.

67 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΦΟΡΩΝ, ΤΕΟ, ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΛΠ Στις περιπτώσεις αυτές, η μη αναγραφή των τελών χαρτοσήμου πάνω στις προσφορές της ασφάλισης και στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, με τα οποία βαρύνεται η Ασφαλιστική Εταιρία, δεν αποτελεί τιμολογιακή παράβαση. δ) Ο Φόρος Κύκλου Εργασιών στα ασφαλιστήρια Πυρός, των με ασφαλιστήρια συμβόλαια Κλάδου Αυτοκινήτων καλυπτομένων κινδύνων Πυρός του αυτοκινήτου υπολογίζεται σε 20% συνολικά.. (Εγκ. 3834/41/ του Υπουργείου Οικονομικών).

68 ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ (ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ) 1. Λόγω Νέου Οδηγού (Λ.Ν.Ο.): Σε ηλικία μέχρι 23 ετών ή λόγω Νέας Ερασιτεχνικής Άδειας (που δεν έχει κλείσει χρόνο), ποσοστό 30%. 2. Λόγω Νέου Οδηγού (Λ.Ν.Ο.): Με επαγγελματική άδεια οδήγησης, ποσοστό 15%.

69 ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ (ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ) [Σημείωση: Εφόσον δεν δηλωθεί στην Πρόταση Ασφάλισης, σε περίπτωση δήλωσης ζημίας τα παραπάνω ποσά διπλασιάζονται 60% και 30% αντίστοιχα και εισπράττονται τα αναλογούντα ασφάλιστρα εφάπαξ με έκδοση Πρόσθετης Πράξης. Τα επασφάλιστρα επιβαρύνουν μόνον την Αστική Ευθύνη και τις Ίδιες Ζημίες.]

70 ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ (ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ) 3. Λόγω ρυμούλκησης: - ΕΙΧ & ΕΔΧ με δύο (2) τροχούς: 10% - ΕΙΧ & ΕΔΧ άνω των δύο (2) τροχών: 20% - ΦΙΧ με δύο (2) τροχούς : 20% - ΦΙΧ άνω των δύο (2) τροχών με επικαθήμενο: 40% - ΓΕΩΡΓ. ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ανεξαρτήτως τροχών: 20%

71 ΔΟΜΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ Για την χρήση ΕΙΧ αυτοκινήτων, η Ελληνική Επικράτεια χωρίζεται σε τρεις (3) Γεωγραφικές Περιοχές : (α), (β) και (γ) γ). Η (β) είναι 10% φθηνότερη από την (α) και η (γ) 10% φθηνότερη από την (β) β). Για τις άλλες χρήσεις τα ασφάλιστρα είναι ενιαία ανά κατηγορία οχήματος.

Ασφάλιση Οχήματος Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΑΡ.Μ.Α.Ε.: Γ.Ε.Μ.Η.: Με έδρα στην Ελλάδα, Εφαρμοστέο Δίκαιο:

Ασφάλιση Οχήματος Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΑΡ.Μ.Α.Ε.: Γ.Ε.Μ.Η.: Με έδρα στην Ελλάδα, Εφαρμοστέο Δίκαιο: Ασφάλιση Οχήματος Έγγραφο πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν Ασφάλιση Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ΑΝΥΤΙΜΕ AUTO Εταιρία: ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε. ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 12865/05/Β/86/4,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Σε περίπτωση υλικής ζηµιάς και µόνον εφόσον τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου αντικατασταθούν µε καινούρια, αφαιρείται παλαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

AUTONET SMART ( E.I.X. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET SMART-PLUS ( Ε.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET BASIC AUTONET PLUS DYNAMIC STANDARD DYNAMIC

AUTONET SMART ( E.I.X. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET SMART-PLUS ( Ε.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET BASIC AUTONET PLUS DYNAMIC STANDARD DYNAMIC AUTONET SMART ( E.I.X. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET SMART-PLUS ( Ε.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. Φ.Ι.Χ. ΑΓΡ. ) AUTONET BASIC AUTONET PLUS DYNAMIC STANDARD DYNAMIC PREMIUM DYNAMIC EXECUTIVE Ολοκληρωμένη προστασία Autonet

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Περιουσίας. Τι δεν ασφαλίζεται; Δεν καλύπτονται οι κίνδυνοι διαφορετικών προγραμμάτων από αυτό που έχει επιλεγεί από εσάς.

Ασφάλιση Περιουσίας. Τι δεν ασφαλίζεται; Δεν καλύπτονται οι κίνδυνοι διαφορετικών προγραμμάτων από αυτό που έχει επιλεγεί από εσάς. Ασφάλιση Περιουσίας Έγγραφο πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν ANYTIME HOME Εταιρία: ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Α.Ε. ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 12865/05/Β/86/4, Γ.Ε.Μ.Η.: 305801000, Με έδρα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ EuroProtection Insurance Brokers ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Έκδοση v3 23/11/2018 0 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ Προσφερόμενες καλύψεις από CITY INSURANCE S.A.: Αστική

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί και Ειδικοί Όροι Κάλυψης Νοµικής Προστασίας (Ολοκληρωµένης ).

Γενικοί και Ειδικοί Όροι Κάλυψης Νοµικής Προστασίας (Ολοκληρωµένης ). Γενικοί και Ειδικοί Όροι Κάλυψης Νοµικής Προστασίας (Ολοκληρωµένης ). ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑ ΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΙ ΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ασφαλισµένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗ P0125387

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗ P0125387 Q_35_3058_PCG AUTO_CL35007927 Αθήνα 13/05/2014 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗ P0125387 Κύριοι, Θα θέλαµε να σας ευχαριστήσουµε για την προτίµηση σας να επιλέξετε την εταιρία µας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΥΡΟ. Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης. Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: Κωδικός: DEMO DEMO. Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο:

ΑΚΥΡΟ. Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης. Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: Κωδικός: DEMO DEMO. Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: Κωδικός: Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης Πελάτης: Στοιχεία ασφαλισμένου αντικειμένου στα οποία βασίσθηκε η μελέτη Χρήση: Μέτρα προστασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙ ΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Κάθε τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε αιφνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση σκαφών αναψυχής

Ασφάλιση σκαφών αναψυχής Ασφάλιση σκαφών αναψυχής 73 74 Κατηγορίες σκαφών αναψυχής που ασφαλίζουμε ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΜΗ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΑ JET SKI KANO ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ Καλύπτεται η Επαγγελματικής Αστικής ευθύνης του Εκάστοτε Ασφαλιζομένου Υδραυλικού. (άρθρο 7, π.δ.112/2012 ) έναντι Τρίτων για

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου ΑΚΥΡΟ. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/1/2013

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου ΑΚΥΡΟ. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/1/2013 Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Ισχύουν από 1/1/2013 1 interasco Α.Ε.Γ.Α. - Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων Περιεχόμενα ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Για όλους τους ανωτέρω κινδύνους εφαρμόζονται οι Γενικοί Όροι Ασφάλισης που επισυνάπτονται.

Για όλους τους ανωτέρω κινδύνους εφαρμόζονται οι Γενικοί Όροι Ασφάλισης που επισυνάπτονται. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Για όλους τους ανωτέρω κινδύνους εφαρμόζονται οι Γενικοί Όροι Ασφάλισης που επισυνάπτονται. ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Για όλους τους ανωτέρω κινδύνους εφαρμόζονται κατά πρόγραμμα ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...- 3 - ΣΥΣΤΗΜΑ BONUS/MALUS...- 3 - ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 3 - ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 4 - Euroeconomy

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...- 3 - ΣΥΣΤΗΜΑ BONUS/MALUS...- 3 - ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 3 - ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 4 - Eurobasic

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων. Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη

Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων. Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη 2 Περιεχόμενα 01 Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων 01.1 Basic Simple...04 01.2

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Tο Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων Pharmakon, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων Pharmakon, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων Pharmakon, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία ΚΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ // ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ 2 3 Ασφαλίσεις Φαρμακείων Το πρόγραμμα PHARMAKON είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης

Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης Μελέτη Ασφάλισης Επιχείρησης Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: CITY WORLDWIDE ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙ Κωδικός: 12066 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Πελάτης: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Στοιχεία ασφαλισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ARAG SE

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ARAG SE ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ARAG SE ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ισχύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιεχόμενα 1.Προγράμματα Ασφάλισης... 2 Ασφάλιση Ε.Ι.Χ.... 2 Προϋποθέσεις Ασφάλισης... 2 Μη Επιθυμητοί Κίνδυνοι... 2 Πακέτα Καλύψεων...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ Παροχή Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία, οι δικαιούχοι δικαιούνται να εισπράξουν το ποσό που ορίζεται από το Συμβόλαιο για την κάλυψη αυτή (28 μηνιαίους μισθούς).

Διαβάστε περισσότερα

Secure Home.

Secure Home. Ë Ì fi Â Ì Ù KÏ Â Í Ú! Ù Ï Ù Τα προγράμματα ασφάλισης προσφέρουν προστασία σε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά σας στοιχεία, την κατοικία σας, συνδυάζοντας πρωτοποριακές καλύψεις, την αξιοπιστία των

Διαβάστε περισσότερα

2.3. Η σημασία της ασφαλίσεως της αστικής ευθύνης για. τον ζημιούμενο Εκούσια και υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης

2.3. Η σημασία της ασφαλίσεως της αστικής ευθύνης για. τον ζημιούμενο Εκούσια και υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΓενΕισ) αρ. 1. Η αστική ευθύνη γενικά... 1-7 1.1. Η δέσμευση του προσώπου από τις πράξεις του... 1 1.2. Δικαιολογία της δεσμεύσεως του προσώπου... 2-3 1.3. Δέσμευση και

Διαβάστε περισσότερα

DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ασφάλεια εν Κινήσει 1 1plus 2 3 4 αγροτικά Ι.Χ.

DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ασφάλεια εν Κινήσει 1 1plus 2 3 4 αγροτικά Ι.Χ. Ασφάλιση Οχήματος Ι.Χ. (αγροτικά αυτοκίνητα) ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Απλή Ασφαλιστική Κάλυψη «Ασφάλεια Εν Κινήσει 1» Αστική Ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Αστική ευθύνη για υλικές ζημιές

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 27 Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρου Λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Ασφαλισμένου από Ατύχημα ή Ασθένεια Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Κατοικίας

Μελέτη Ασφάλισης Κατοικίας Μελέτη Ασφάλισης Κατοικίας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΓΙΑΝΟΥ Κωδικός: 03332 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: MORTEN OLSEN Πελάτης: Α.Φ.Μ.: MORTEN OLSEN Στοιχεία ασφαλισμένου αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN insurance ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 Απρίλιος 10 Σελίδα 1 από 6 ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ) ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Εργασίες συναρμολόγησης μέχρι ΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/2/2018

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/2/2018 Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου αυτοκινήτου Ισχύουν από 1/2/2018 Περιεχόμενα ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Σελ.: 3 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΛΑΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ασφάλεια εν Κινήσει auto 1 1plus 2 3 4 αυτοκίνητα Ι.Χ.Ε.

DEMCO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ασφάλεια εν Κινήσει auto 1 1plus 2 3 4 αυτοκίνητα Ι.Χ.Ε. ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ασφάλιση Οχήματος Ι.Χ.Ε. (Αυτοκίνητα) Απλή Ασφαλιστική Κάλυψη «Ασφάλεια Εν Κινήσει 1» Αστική Ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Αστική ευθύνη για υλικές ζημιές σε οχήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΕΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΕΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΕΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ι. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Για την χρήση του Τιμολογίου Αυτοκινήτων, η χώρα χωρίζεται στις παρακάτω γεωγραφικές περιοχές: 1. ΑΤΤΙΚΗ & ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν.Δ./τος 400/70, του Ν. 2496/97 και του Ν. 489/76, και την κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων. Pharmakon / Αστική Ευθύνη

Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων. Pharmakon / Αστική Ευθύνη Προγράμματα Ασφάλισης Φαρμακείων Pharmakon / Αστική Ευθύνη ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ 2 3 01 Ασφάλιση Φαρμακείων Το πρόγραμμα Pharmakon είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης Φαρμακείων που καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΆΡΘΡΟ 1o: ΟΡΙΣΜΟΙ Στο κείμενο του Ασφαλιστηρίου και στα συνημμένα σ αυτό έγγραφα ονομάζονται: «ΕΤΑΙΡΙΑ» (Ασφαλιστής) : η Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών «Η ΕΘΝΙΚΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου

Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Ισχύουν από 1/1/2013 Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν.Δ/τος 400/70, του Ν.2496/97 και του Ν.489/76, όπως ισχύει μετά την κωδικοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

Σε κάθε περίπτωση αμφισβητούμενης υπαιτιότητας ή ύπαρξης σωματικών βλαβών να καλείτε την Τροχαία.

Σε κάθε περίπτωση αμφισβητούμενης υπαιτιότητας ή ύπαρξης σωματικών βλαβών να καλείτε την Τροχαία. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος; Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος καλέστε τη Φροντίδα Ατυχήματος στο τηλ. 2109310807 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο. Ο συνεργάτης μας θα προσέλθει

Διαβάστε περισσότερα

Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου

Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν.Δ/ τος 400/70, του Ν.2496/97 και του Ν.489/76, όπως ισχύει μετά την κωδικοποίησή του από το Π.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων. Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη

Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων. Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων Basic / Triplex / Quattro / Minikasko / Teilkasko / Extensionkasko / Vollkasko / Αστική Ευθύνη 2 Περιεχόμενα 01 Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων 01.1 Basic Simple...04 01.2

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/1/2013

Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου. Ισχύουν από 1/1/2013 Όροι Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αυτοκινήτου Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου Ισχύουν από 1/1/2013 1 interasco Α.Ε.Γ.Α. - Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων Περιεχόμενα ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ (Policy Number): 55489 / 72657 ΛΗΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : 439261 ΔΙΑΧ/ΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (Policy Holder) ΘΗΣΕΩΣ 4 ΑΦΜ: 19003 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΔΟΥ : Τηλ.: 2299076469 ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ : 439261

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 1. ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 4

ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 1. ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 4 ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 1. ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ... 2 1.1 ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 2 1.2 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 4 1.3 ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ... 4 1. 4 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΙΚΩΝ, ΒΑΜΒΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ, ΤΕΥΤΛΟΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΠΟ 23/07/2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΙΚΩΝ, ΒΑΜΒΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ, ΤΕΥΤΛΟΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΠΟ 23/07/2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΙΚΩΝ, ΒΑΜΒΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ, ΤΕΥΤΛΟΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΠΟ 23/07/2015 Α) ΘΕΡΙΖΟΑΛΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ Καλύπτεται η Αστική Ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 33 Προστασία Μελλοντικών Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα ή Ασθένεια Ασφαλισμένου Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων HotelPlan, Emporio, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων HotelPlan, Emporio, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων HotelPlan, Emporio, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Περιεχόμενα 01 Τουριστικά Καταλύματα HOTEL PLAN 01.1 HOTEL PLAN Basic...07 01.2 HOTEL

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP insurance ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Μάρτιος 09 Σελίδα 1 από 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ; 3 ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ; 3 ΟΡΙΣΜΟΙ 3 ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ 4 ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Hotel Plan / Emporio / Αστική Ευθύνη

Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Hotel Plan / Emporio / Αστική Ευθύνη Προγράμματα Ασφάλισης Τουριστικών Επιχειρήσεων Hotel Plan / Emporio / Αστική Ευθύνη Περιεχόμενα 01 Τουριστικά Καταλύματα Hotel Plan 01.1 Hotel Plan Basic...07 01.2 Hotel Plan Basic Plus...08 01.3 Hotel

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια

ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια I N T E R A M E R I C A N Μ Ε Λ Ο Σ Τ Ο Υ Ο Μ Ι Λ Ο Υ E U R E K O ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια Πρόγραμμα Ασφάλισης Φωτοβολταϊκών Μονάδων σε αγροτεμάχια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η Ευρώπη Ασφαλιστική διαθέτει σύγχρονα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτων. Τα πακέτα ασφάλισης καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών, από την υποχρεωτική

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοτελές Ειδικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Νομικής Προστασίας

Αυτοτελές Ειδικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Νομικής Προστασίας Αυτοτελές Ειδικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Νομικής Προστασίας Αυτό το κεφάλαιο είναι αυτοτελές και περιέχει τους όρους ασφάλισης Νομικής Προστασίας του Ασφαλισμένου (κυρίου, νομίμου κατόχου, Οδηγού) του Ασφαλισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών. Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών. Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία Περιεχόμενα 01 Ασφάλιση Κατοικίας Ενυπόθηκων Κατοικιών 01.1 Flexa...05 01.2 Complet...06 Oikos 01.3 Oikos Basic...09

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία 2 Περιεχόμενα 01 Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων 01.1 Basic Simple...04 01.2 Basic

Διαβάστε περισσότερα

3.1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

3.1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 1 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ Στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, που υποχρεούται να συνάψει ο Ανάδοχος θα πρέπει να περιλαμβάνονται, κατά περίπτωση οι ακόλουθοι όροι και προϋποθέσεις. 3.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Έκδοση Νο 6 Ισχύει από 01/12/2011 Το παρόν παραδίδεται στο Λήπτη της Ασφάλισης μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού ως ένα ενιαίο σύνολο. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I. ΓΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν 1. Γενικοί Οροι Ασφάλισης 2. Γενικοί Οροι Ασφαλιστηρίων Συµβολαίων 3. Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων 3.1 Ειδικοί όροι 3.2 Αντικείµενο ασφάλισης 3.3 Ορια αποζηµίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΔΟΜΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ - 2017 Ι. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ Τα ασφάλιστρα για την κάλυψη των οχημάτων υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία που απαιτούνται να συμπληρώνονται στην Πρόταση Ασφάλισης, όπως, τον

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Περιεχόμενα ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ... 2 ΠΑΚΕΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 2 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ... 4 ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ... 4 ΑΙΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Είτε σε μόνιμη κατοικία, 2. είτε σε εξοχική κατοικία.

1. Είτε σε μόνιμη κατοικία, 2. είτε σε εξοχική κατοικία. Λένορμαν 98 (2 ος όροφος) 10444 Αθήνα Τηλ.: 210 51 50 504-210 51 53 753 Fax: 210 51 39 626 e-mail: nicolako@otenet.gr info@prooptiki-insurance.gr website: www.prooptiki-insurance.gr Ασφάλιση Κατοικιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΡΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Ι Ο Ρ Ο Ι Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ Α Τ Υ Χ Η Μ Α Τ Ω Ν Α Π Ο Α Υ Τ Ο Κ Ι Ν Η Τ Α Ο Χ Η Μ Α Τ Α Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν 4364/2016, του Ν. 2496/97 και του Ν. 489/76, και την κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών. Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών. Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικιών Flexa / Complet / Oikos / Αστική Ευθύνη / Νομική Προστασία Περιεχόμενα 01 Ασφάλιση Κατοικίας Ενυπόθηκων Κατοικιών 01.1 Flexa...05 01.2 Complet...06 Oikos 01.3 Oikos Basic...09

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ»

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 Ι.ΟΡΙΣΜΟΙ α) «Ασφαλιστής» η Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία Βοηθείας με την επωνυμία EUROP ASSISTANCE S.A. GREEK BRANCH,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) Ι.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) Ι.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) Ι.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Άρθρο 1: Αντικείμενο ασφάλισης Μετά την επέλευση ασφαλιστικής περίπτωσης ο ασφαλιστής φροντίζει σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Business Dynamic. Αποτελεσματική και ολοκληρωμένη κάλυψη. Προσωποποιημένη ασφάλιση. Πρωτοποριακές καλύψεις. Ευελιξία.

Νέο Business Dynamic. Αποτελεσματική και ολοκληρωμένη κάλυψη. Προσωποποιημένη ασφάλιση. Πρωτοποριακές καλύψεις. Ευελιξία. Νέο Business Dynamic Αποτελεσματική και ολοκληρωμένη κάλυψη. Προσωποποιημένη ασφάλιση. Πρωτοποριακές καλύψεις. Ευελιξία. Κάλυψη σε αξία αντικατάστασης με καινούργιο. Ανταγωνιστική τιμή. 2 Που απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ) ΤΑΞΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ) ΤΑΞΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΛΛΑΔΑ) ΤΑΞΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Άρθρο 1: Αντικείμενο ασφάλισης Μετά την επέλευση ασφαλιστικής περίπτωσης ο ασφαλιστής φροντίζει σύμφωνα με τους επόμενους

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία 2 Περιεχόμενα 01 Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων 01.1 Basic Simple...04 01.2 Basic

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG ΟΔΙΚΗ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ (ΕΛΛΑΔΑ) Φ.Δ.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG ΟΔΙΚΗ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ (ΕΛΛΑΔΑ) Φ.Δ.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG ΟΔΙΚΗ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ (ΕΛΛΑΔΑ) Φ.Δ.Χ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Άρθρο 1: Αντικείμενο ασφάλισης Μετά την επέλευση ασφαλιστικής περίπτωσης ο ασφαλιστής φροντίζει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου.

Επίσης καταργείται το προσωπικό και μόνιμο αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου και θα αντικατασταθεί από την απόδειξη πληρωμής του συμβολαίου. Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ασφαλίζεις το αυτοκίνητο σου θα δεις μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, μιας και θα ισχύσει νέο καθεστώς, το οποίο καταργεί το αυτοκόλλητο σήμα ασφάλισης, ενώ οι ασφαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Κατοικιών & Ενυπόθηκων Κατοικιών Flexa, Complet, Oikos, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Κατοικιών & Ενυπόθηκων Κατοικιών Flexa, Complet, Oikos, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Περιουσίας Προγράμματα Κατοικιών & Ενυπόθηκων Κατοικιών Flexa, Complet, Oikos, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Περιεχόμενα 01 Ασφάλιση Κατοικίας ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 01.1 FLEXA...05 01.2 COMPLET...06

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ & ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

«ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ & ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ιεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Περιοχή Δυτικής Θεσσαλονίκης Αισώπου 20, 546 27 Θεσσαλονίκη «ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ & ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗ-

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία

Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία Κλάδος Οχημάτων Προγράμματα Αυτοκινήτου, Φορτηγών, Αγροτικών, Μοτοσυκλετών, Ποδηλάτου, Αστική Ευθύνη, Νομική Προστασία 2 Περιεχόμενα 01 Προγράμματα Ασφάλισης Οχημάτων 01.1 Basic Simple...04 01.2 Basic

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια

ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ENERGY LINE Επενδύστε σε Καθαρή Ενέργεια με ασφάλεια Πρόγραμμα Ασφάλισης Οικιακών Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων Η γραμμή προϊόντων ENERGY LINE Η ασφάλιση των οικιακών φ/β

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Ασφάλιστρο Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβάλλεται από τον

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ Ή ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ Ή ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ARAG (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΡΥΜΟΥΛΚΟΥΜΕΝΟΥ Ή ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Άρθρο 1: Αντικείμενο ασφάλισης Μετά την επέλευση ασφαλιστικής περίπτωσης ο ασφαλιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Πολιτική Ανάληψης Κινδύνων

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Πολιτική Ανάληψης Κινδύνων ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Πολιτική Ανάληψης Κινδύνων 2012-2013 (v2 01-12-2012) Rad Safe Insurance Η κάλυψη της ασφάλισης ισχύει εφόσον καταχωρηθεί ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα της Brkins και δοθεί σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστήριο Αυτοκινήτου. Οδηγός Ασφάλισης Όροι Νομικής Προστασίας

Ασφαλιστήριο Αυτοκινήτου. Οδηγός Ασφάλισης Όροι Νομικής Προστασίας Ασφαλιστήριο Αυτοκινήτου Οδηγός Ασφάλισης Όροι Νομικής Προστασίας Περιεχόμενα σελ. D.A.S. - HELLAS Ι. Γενικοί όροι ασφαλίσεως νομικής προστασίας... 3 ΙΙ. Ειδικοί όροι ασφαλίσεως ποινικής νομικής προστασίας...

Διαβάστε περισσότερα

AIG Ασφάλεια Οχήματος

AIG Ασφάλεια Οχήματος AIG Ασφάλεια Οχήματος Γιατί να ασφαλίσω το αυτοκίνητό μου στην AIG; Εμπιστευτείτε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας στην AIG, μια εταιρία με ηγετική θέση στη διεθνή αγορά Γενικών Ασφαλίσεων, με περισσότερους

Διαβάστε περισσότερα

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Θ! ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Μ αυτό το Παράρτημα, που αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ασφάλιση Αυτοκινήτου Τo Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διατάξεις του N.Δ 400/70 του N.489/76, που κωδικοποιήθηκε από το Π.Δ. 237/86, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον Ν.3557/2007,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Κ10) Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν 4364/2016, του Ν. 2496/97 και του Ν. 489/76, και την κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Προς Όλους τους Συνεργάτες Από Κλάδο Αστικής Ευθύνης Αθήνα 16/6/2015 Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Αγαπητοί Συνεργάτες, Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε το έργο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί & Ειδικοί Όροι Αυτοκινήτου

Γενικοί & Ειδικοί Όροι Αυτοκινήτου Γενικοί & Ειδικοί Όροι Αυτοκινήτου Χ Ρ Η Σ Ι Μ Ε Σ Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ε Σ Διαβάστε με προσοχή το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εντύπου. Φοράτε πάντα εσείς και οι επιβάτες του αυτοκινήτου σας τις ζώνες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...- 3 - ΣΥΣΤΗΜΑ BONUS/MALUS...- 3 - ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 4 - ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...- 5 - Euroeconomy

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ACCREDITED INSURANCE EUROPE LTD ΙΟΥΛΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ACCREDITED INSURANCE EUROPE LTD ΙΟΥΛΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4364/2016, του Ν. 2496/97 και του Ν. 489/76, όπως ισχύει μετά την κωδικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ Από Κλάδο Αστικής Ευθύνης Σκαφών Προς Όλους τους Συνεργάτες Αθήνα, 14 Μαρτίου 2017 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘΜ. 03/2017 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Η εταιρεία μας, ανταποκρινόμενη

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN NP insurance ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Ιανουάριος 09 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 3 ΚΛΟΠΗ ΜΕ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ 5 ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ Ή ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ 6 ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Αυτοκινήτου INTERAMERICAN

Ασφάλιση Αυτοκινήτου INTERAMERICAN www.interamerican.gr Ασφάλιση Αυτοκινήτου INTERAMERICAN Ολοκληρωμένες καλύψεις Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου INTERAMERICAN σας εξασφαλίζουν με σιγουριά, αξιοπιστία

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ Ασφαλιζόμενος: Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας, ψυκτικός υδραυλικός - συντηρητής και/ή εγκαταστάτης καυστήρων ηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Dynamis Liability ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Στη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική προσφέρουμε καλύψεις που εξασφαλίζουν την προστασία της προσωπικής σας περιουσίας, του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Παράρτημα 3α ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ( 1 ) επάγγελμα, κάτοικος, οδός κάτοχος Δ.Α.Τ., με Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ. δηλώνω ότι έλαβα από την ασφαλιστική εταιρία ( 2 ) για

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ I. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν.Δ.400/70,

Διαβάστε περισσότερα

19026 - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

19026 - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 19026 - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η παρούσα ασφαλιστική σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν.Δ/τος 400/70, του Ν.489/76, του π.δ 237/86 του Ν.2496/97,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ (Αφορά Διακηρύξεις για σύναψη Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών)

ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ (Αφορά Διακηρύξεις για σύναψη Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ : ΔΠΜ-Θ/ΤΥ/7/2017 Για την ανάδειξη Αναδόχου για τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» «ΦΥΛΑΞΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ Περιεχόμενα ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ 9 Άρθρο 1 Κατάρτιση της ασφαλιστικής σύμβασης 9 Άρθρο 2 Ισχύς της Ασφάλισης 9 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφάλισης Αυτοκινήτων

Γενικοί Όροι Ασφάλισης Αυτοκινήτων Γενικοί Όροι Ασφάλισης Αυτοκινήτων Απρίλιος 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ... 5 Άρθρο 1. ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ... 5 Άρθρο 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ :

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου Λ Αθηνών 72 185 47, Ν. Φάληρο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : «Καθαρισμός εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα