Βασικό σενάριο χρήσης της εφαρμογής «e-praxis»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βασικό σενάριο χρήσης της εφαρμογής «e-praxis»"

Transcript

1 Βασικό σενάριο χρήσης της εφαρμογής «e-praxis» Εισαγωγή Ο χρήστης για να εισέλθει στην εφαρμογή θα πρέπει να καταχωρήσει έναν κωδικό πρόσβασης και ένα όνομα χρήστη που θα του έχει δοθεί απόν διαχειριστή του συστήματος. Αφού δώσει τα σωστά στοιχεία βρίσκεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής η οποία αποτελεί μια ενημερωτική ενότητα για τις δυνατότητες και τη χρηστικότητα της εφαρμογής. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η λειτουργία του ΣΥΑ με τις διαδοχικές σελίδες που ακολουθούν και στις οποίες ο χρήστης καλείται να εισάγει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η δημιουργία μιας πλήρους και τεκμηριωμένης Εισηγητικής Έκθεσης. H διαδικασία αυτή είναι ενταγμένη μέσα στη Session της PHP και αποτελείται κατά σειρά από τις παρακάτω σελίδες της εφαρμογής όπως αποτυπώνονται στο σχήμα 1: ΣΧΗΜΑ 1 Διάγραμμα ροής Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων «e-praxis»

2 Εάν για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η έκδοση Πράξης χαρακτηρισμού για την υπό μελέτη έκταση ή για το σύνολο των τμημάτων αυτής, δεν έχει νόημα η έκδοση Εισηγητικής έκθεσης. Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα που παράγει το ΣΥΑ είναι ένα απαντητικό έγγραφο προς τον ενδιαφερόμενο που αναφέρει τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατη η συνέχιση της διαδικασίας. Στις ενότητες που ακολουθούν περιγράφεται βήμα προς βήμα η διαδικασία που ακολουθεί το ΣΥΑ μέχρι την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος και παρουσιάζεται ξεχωριστά κάθε επιμέρους σελίδα-οθόνη της εφαρμογής. 1 Είσοδος στην εφαρμογή (log in) Η σελίδα «Είσοδος» (index) αποτελεί την πρώτη σελίδα που συναντά o χρήστης όταν εισέρχεται στην εφαρμογή (Εικόνα 14). Εδώ απλά θα πρέπει να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του χρήστη από το σύστημα για να καταστεί εφικτή η χρησιμοποίηση της εφαρμογής. Γίνεται εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης (password) και του ονόματος χρήστη (username) που έχει δοθεί στον εκάστοτε χρήστη του συστήματος και εφόσον επαληθευτούν τα στοιχεία γίνεται είσοδος στην εφαρμογή και μεταφορά στην αρχική-εισαγωγική σελίδα που έπεται. ΕΙΚΟΝΑ 1: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Είσοδος (log in) Η έκδοση της εφαρμογής που παρουσιάζεται μέσω της παρούσας διατριβής προορίζεται για το σύνολο της Δασικής Υπηρεσίας της χώρας και προτείνεται η χρήση της μέσω διαδικτύου. Για την περίπτωση αυτή κάθε Δασική Υπηρεσία (Δασαρχείο ή Διεύθυνση Δασών) θα έχει και τον δικό της μοναδικό κωδικό πρόσβασης στις υπηρεσίες του συστήματος. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο Δασαρχείου μέσω ενός τοπικού δικτύου, θα μπορούσε να δοθεί διαφορετικός κωδικός και όνομα χρήστη για κάθε υπάλληλο-εισηγητή για την έκδοση Πράξεων χαρακτηρισμού.

3 2 Αρχική σελίδα (homepage) Η σελίδα αυτή είναι η πρώτη που συναντά ο ταυτοποιημένος χρήστης και σκοπό έχει να συστήσει την εφαρμογή στον νέο χρήστη και να τον προϊδεάσει για αυτό που θα επακολουθήσει κατά τη διάρκεια της προσπέλασης των σελίδων της εφαρμογής. Παρέχεται μια γενική πληροφόρηση για την εφαρμογή (τι είναι-πως λειτουργεί-που χρησιμεύει-σε ποιους απευθύνεται) και δίδονται βασικές πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή καθώς και οδηγίες για την αποτελεσματική χρησιμοποίηση του συστήματος. ΕΙΚΟΝΑ 2: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Αρχική σελίδα (Homepage) Όπως παρουσιάζεται στην Εικόνα 2, επιλέγοντας το σύνδεσμο «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» εκκινείται η διαδικασία για την έκδοση εισηγητικής έκθεσης. 3 Στοιχεία αίτησης (aitisi.php) Το Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων ξεκινάει ουσιαστικά την λειτουργία του με την εμφάνιση της πρώτης σελίδας που βρίσκεται μέσα στη διαδικασία της συνόδου (Session) της PHP. Η σελίδα αυτή έχει τον τίτλο «Στοιχεία αίτησης» και απαιτεί τη συμπλήρωση από το χρήστη των βασικών στοιχείων που αφορούν στην εξέταση της υπόθεσης όπως αυτή παρουσιάζεται στην Εικόνα 3. Πρόκειται για τα στοιχεία του εισηγητή και του αιτούντος καθώς και τις βασικές πληροφορίες για την υπό εξέταση έκταση, που προκύπτουν από το τοπογραφικό διάγραμμα που προσκομίστηκε, όπως είναι το εμβαδό, τα στοιχεία κορυφών, η κλίμακα, το ονοματεπώνυμο του συντάκτη κλπ. Η σελίδα «Στοιχεία αίτησης» απεικονίζεται παρακάτω:

4 ΕΙΚΟΝΑ 3: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Στοιχεία αίτησης (aitisi.php) Ένα σημείο που πρέπει να προσέξει ο χρήστης είναι ο διαχωρισμός της έκτασης σε τμήματα. Αυτή η παράμετρος είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση της διαδικασίας διότι εφόσον προκύπτει διαχωρισμός της έκτασης, οι κεντρικές διαδικασίες αναγνώρισης του χαρακτήρα της έκτασης που αφορούν στην έρευνα αρχείου, την αυτοψία και τη φωτοερμηνεία, θα τελούνται για κάθε τμήμα ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι η ενδεχόμενη κατάτμηση της έκτασης από το μελετητή προκύπτει σε περιπτώσεις όπου εμφανίζονται διαφορές σε επιμέρους κομμάτια της συνολικής έκτασης που αφορούν στη βλάστηση σημερινή και στο παρελθόν- και σε διάφορα άλλα νομικά κυρίως στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι ένα τμήμα της υπό εξέταση έκτασης έχει κηρυχθεί αναδασωτέο, ή έχει χαρακτηριστεί με προγενέστερη πράξη, η πολύ απλά ένα τμήμα έχει δασική βλάστηση και το υπόλοιπο όχι. Σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθεί η Δασική Υπηρεσία για την έκδοση πράξεων χαρακτηρισμού και χρησιμοποιώντας παρόμοια διατύπωση, ορίστηκε η μέθοδος ενδεχόμενης κατάτμησης της έκτασης με τον τρόπο που αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα:

5 ΕΙΚΟΝΑ 4: Σελίδα «Στοιχεία αίτησης» (aitisi.php): Διαχωρισμός έκτασης σε τμήματα Αφού ο χρήστης ορίσει τον αριθμό των επιμέρους τμημάτων στα οποία θα διαχωριστεί η έκταση, καλείται να δώσει τα στοιχεία κορυφών και το εμβαδό του κάθε τμήματος όπως φαίνεται στην Εικόνα 5 Τα στοιχεία αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης χαρακτηρισμού αφού πλέον κάθε τμήμα της αρχικής έκτασης αντιμετωπίζεται ως αυτόνομο και η διαδικασία στο μεγαλύτερο μέρος της διενεργείται για κάθε ένα ξεχωριστά. ΕΙΚΟΝΑ 5: Σελίδα «Στοιχεία αίτησης» (aitisi.php): Επιμέρους στοιχεία Τμημάτων Κατά την υποβολή της φόρμας, το σύστημα εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί κάποιο από τα υποχρεωτικά πεδία, μη επιτρέποντας τη συνέχιση της διαδικασίας (Εικόνα 6). Για παράδειγμα αν το πεδίο «Όνομα εισηγητή» παραμένει κενό, τότε εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα στην οθόνη: «Παρακαλώ δώστε Όνομα εισηγητή» ΕΙΚΟΝΑ 6: Μήνυμα συστήματος: Κενό πεδίο «Όνομα εισηγητή»

6 4 Έρευνα αρχείου Υπηρεσίας (arxeio.php) Έχοντας συμπληρώσει με επιτυχία όλα τα απαιτούμενα πεδία της σελίδας «Στοιχεία αίτησης» και πατώντας το κουμπί «υποβολή στοιχείων», τα δεδομένα αποθηκεύονται στο σύστημα μέσω της Session της PHP και ο χρήστης μεταφέρεται αυτόματα στην επόμενη σελίδα με τίτλο «Έρευνα αρχείου Υπηρεσίας» (Εικόνα 7). ΕΙΚΟΝΑ 7: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Έρευνα αρχείου (arxeio.php) Στη σελίδα αυτή ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο που αφορά σε διάφορα ζητήματα κυρίως νομική φύσεως που είναι δυνατό να επηρεάσουν τη λήψη απόφασης. Οι απαντήσεις που θα δώσει ο χρήστης της εφαρμογής βασίζονται σε συλλογή στοιχείων που προέρχεται τόσο από τον ενδιαφερόμενο-αιτούντα (συμβόλαια, τίτλοι ιδιοκτησίας, μεταβιβάσεις, άδειες χρήσης κλπ.), όσο και από ενδελεχή έρευνα στο αρχείο της υπηρεσίας. Το ερωτηματολόγιο αυτό επαναλαμβάνεται και συμπληρώνεται χωριστά για κάθε τμήμα έκτασης σε περίπτωση που έχει γίνει διαχωρισμός της έκτασης σε τμήματα.

7 Αν ο χρήστης απαντήσει καταφατικά σε κάποια ερώτηση συνήθως εμφανίζονται κάποια επιπλέον πεδία προς συμπλήρωση. Τα πεδία αυτά αφορούν σε ορισμένες διευκρινιστικές πληροφορίες απαραίτητες για την τεκμηρίωση της επιλογής του χρήστη. Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν είτε για την σύνταξη απαντητικού εγγράφου στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η έκδοση Πράξης χαρακτηρισμού για την υπό μελέτη έκταση, είτε για τη συμπλήρωση της εισηγητικής έκθεσης. Ακολουθούν δύο ενδεικτικά παραδείγματα: Α) Αν ο χρήστης δηλώσει πως η έκταση βρίσκεται εντός ορίων κυρωμένου δασικού χάρτη εμφανίζονται τα παρακάτω πεδία προς συμπλήρωση (Εικόνα 8): Κωδικός Φύλλου Κωδικός Πολυγώνου Αποδοθείς χαρακτηρισμός ΕΙΚΟΝΑ 8: Σελίδα «Έρευνα αρχείου» (arxeio.php): Ζητούμενες πληροφορίες σε περίπτωση που η έκταση βρίσκεται εντός ορίων κυρωμένου Δασικού Χάρτη Β) Αν από την έρευνα στο αρχείο της Δασική υπηρεσίας προκύψει ότι η έκταση έχει ήδη χαρακτηριστεί με άλλη προγενέστερη Πράξη Χαρακτηρισμού, τότε ο χρήστης θα πρέπει να απαντήσει καταφατικά στη σχετική ερώτηση και να συμπληρώσει τα πεδία με τα επιπλέον στοιχεία που θα του ζητηθούν (Εικόνα 9). ΕΙΚΟΝΑ 9: Σελίδα «Έρευνα αρχείου» (arxeio.php): Ζητούμενες πληροφορίες σε περίπτωση που η έκταση έχει χαρακτηριστεί με προγενέστερη Πράξη χαρακτηρισμού Ακόμα, για κάθε επιλογή-απάντηση του χρήστη εμφανίζεται ένα μήνυμα που ενημερώνει για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απάντηση σύμφωνα με την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά παραδείγματα:

8 Α) Σε περίπτωση που ο χρήστης απαντήσει «ναι» στην πρώτη ερώτηση, αν δηλαδή η έκταση βρίσκεται εντός κυρωμένου δασικού χάρτη, εμφανίζεται το μήνυμα που αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα: ΕΙΚΟΝΑ 10: Μήνυμα συστήματος: Περίπτωση προγενέστερης Πράξης χαρακτηρισμού Β) Σε περίπτωση που η έκταση βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα : ΕΙΚΟΝΑ 11: Μήνυμα συστήματος: Περίπτωση έκτασης εντός σχεδίου Πόλεως Γ) Σε περίπτωση που η υπό μελέτη έκταση βρίσκεται εντός αναδασωτέας έκτασης εμφανίζεται το εξής μήνυμα: ΕΙΚΟΝΑ 12: Μήνυμα συστήματος: Περίπτωση αναδασωτέας έκτασης Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στην περίπτωση που ο χρήστης απαντήσει καταφατικά σε μία έστω από τις τέσσερις πρώτες ερωτήσεις, δεν είναι εφικτή η έκδοση Πράξης χαρακτηρισμού για την εξεταζόμενη έκταση ή τμήμα έκτασης, οπότε δεν έχει νόημα και η συνέχιση της διαδικασίας και η έκδοση

9 εισηγητικής έκθεσης. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία συνεχίζεται μόνο για τα τμήματα έκτασης που δεν εμπίπτουν σε κάποια από τις περιπτώσεις αποκλεισμού. Εάν τώρα αποκλείονται όλα τα τμήματα, τότε με την υποβολή της φόρμας, το σύστημα επιτρέπει τη συμπλήρωση της επόμενης σελίδας (location.php)και την προαιρετική θέαση του πολυγώνου της έκτασης σε πρόσφατο υπόβαθρο και κατά την υποβολή της εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα (Εικόνα 13) που πληροφορεί το χρήστη για τις διαθέσιμες επιλογές του. ΕΙΚΟΝΑ 13: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Αδυναμία έκδοσης Εισηγητική Έκθεσης (nopublish/autopsy.php) Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκδώσει αυτόματα απαντητικό έγγραφο προς τον αιτούντα τη Πράξη χαρακτηρισμού που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η έκδοσής. Αν δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο μπορεί απλά να αρχίσει τη διαδικασία από την αρχή ή να εξέλθει της εφαρμογής. 5 Γεωγραφική θέση (location.php) Η επόμενη σελίδα της εφαρμογής είναι αυτή που αναφέρεται στην γεωγραφική θέση της υπό χαρακτηρισμό έκτασης (Εικόνα 14). Σε αυτή τη σελίδα συμπληρώνονται στοιχεία σχετικά με τη τοποθεσία και τη διοικητική υπαγωγή της έκτασης, και ζητούνται επιπλέον πληροφορίες για την εδαφολογία και το ανάγλυφο της περιοχής που βρίσκεται η υπό μελέτη έκταση.

10 ΕΙΚΟΝΑ 14: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Γεωγραφική Θέση (location.php) Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την σύνταξη μιας πλήρους εισηγητικής έκθεσης και αφορούν στο σύνολο της έκτασης είτε αυτή διαχωρίζεται σε τμήματα είτε όχι. Επιπρόσθετα, επειδή θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά, κατά την υποβολή της φόρμας εκτελείται η function «check form ()» που ελέγχει το σύνολο των πεδίων της φόρμας για την περίπτωση που ο χρήστης έχει αφήσει ασυμπλήρωτο κάποιο πεδίο, όπως ακριβώς έγινε και στη σελίδα «Στοιχεία αίτησης». Η Function αυτή ορίζει την εμφάνιση σχετικού προειδοποιητικού μηνύματος σε κάθε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί κάποιο από τα υποχρεωτικά πεδία, μη επιτρέποντας τη συνέχιση της διαδικασίας. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο χρήστης δεν συμπληρώσει το πεδίο «Περιφέρεια», εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα που προτρέπει το χρήστη να συμπληρώσει τα κενά πεδία. Αντίστοιχα μηνύματα εμφανίζονται και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις μη συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων. 6 Απεικόνιση (apeikonisi.php) Η σελίδα «Απεικόνιση» παρέχει τη δυνατότητα θέασης της έκτασης σε υπόβαθρα πρόσφατων δορυφορικών εικόνων μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «Google maps». Σε ξεχωριστό παράθυρο και αφού πρώτα προσδιοριστούν τα όρια της έκτασης, θα εμφανιστεί το περίγραμμα του πολυγώνου. Ο χρήστης καθορίζει το περίγραμμα του πολυγώνου δηλώνοντας τις συντεταγμένες των κορυφών του όπως

11 αυτές προσκομίστηκαν στην υπηρεσία από τον αιτούντα μέσω του τοπογραφικού διαγράμματος της έκτασης που υποβλήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Υπάρχουν δύο επιλογές για την εισαγωγή των συντεταγμένων. Ο χρήστης μπορεί είτε να εισάγει ένα txt αρχείο με τα ζεύγη συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου της έκτασης ή να εισάγει με τη σειρά τα αντίστοιχα ζεύγη συντεταγμένων όπως παρουσιάζεται στις παρακάτω εικόνες 15 και 16. ΕΙΚΟΝΑ 15: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Απεικόνιση (apeikonisi.php) με εισαγωγή συντεταγμένων κορυφών πολυγώνου. Οι συντεταγμένες που θα εισαχθούν, ανεξάρτητα από τη μέθοδο εισαγωγής που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι της μορφής του προβολικού συστήματος ΕΓΣΑ 87 και οι τιμές τους να συμπεριλαμβάνονται εντός των ορίων που αναφέρονται 1. Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος εισαγωγής αρχείου txt, το αρχείο που θα αποσταλεί θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής. Οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί που θα πρέπει να τηρηθούν αναφέρονται στη σελίδα κατά την επιλογή της μεθόδου εισαγωγής και παρουσιάζονται στην εικόνα Οι τιμές αυτές είναι αποτελούν τα όρια εφαρμογής του προβολικού συστήματος που καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

12 ΕΙΚΟΝΑ 16: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Απεικόνιση (apeikonisi.php) με εισαγωγή συντεταγμένων μέσω αρχείου txt. 7 Χάρτης (map.php) Πατώντας το κουμπί «Απεικόνιση πολυγώνου σε Google maps» της σελίδας «Απεικόνιση» ανοίγει αυτόματα η επόμενη σελίδα της εφαρμογής με τίτλο «Χάρτης», όπου γίνεται η απεικόνιση του πολυγώνου της έκτασης σε υπόβαθρο πρόσφατων δορυφορικών εικόνων μέσω σύνδεσης με την διαδικτυακή εφαρμογή Google maps όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω απόσπασμα οθόνης (Εικόνα 17).

13 ΕΙΚΟΝΑ 17: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Απεικόνιση έκτασης σε χάρτη Google maps (map.php) Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να κάνει μια εκτίμηση του χαρακτήρα της υπό μελέτη έκτασης με βάση τα διαθέσιμα γεωγραφικά υπόβαθρα 2. Αυτή η απεικόνιση της έκτασης σε πρόσφατο υπόβαθρο είναι επίσης χρήσιμη στην παρούσα φάση για την εκτίμηση της βλαστητικής κατάστασης της ευρύτερης περιοχής. Όπως παρατηρούμε στην Εικόνα 30 ο χρήστης πρέπει να επιλέξει μια εκτίμηση χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή και να δώσει μια σύντομη περιγραφή. Σε περίπτωση που η απεικόνιση της έκτασης για κάποιο λόγο δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστά, μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία από την αρχή με νέα εισαγωγή συντεταγμένων και επιστροφή στη σελίδα «Απεικόνιση», πατώντας στο κουμπί «Επαναφορά». Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να απεικονίσει περισσότερα του ενός πολύγωνα. 2 Εξυπακούεται ότι είτε έχει προηγηθεί, είτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη λειτουργία του ΣΥΑ, φωτοερμηνεία επί πρόσφατων και ιστορικών υποβάθρων (Ορθοφωτοχαρτών και αεροφωτογραφιών) για την εκτίμηση του χαρακτήρα της υπό μελέτη έκτασης

14 Τέλος, υπάρχει δυνατότητα το παράθυρο της θέασης αυτής να παραμένει ανοιχτό και κατά τη συνέχιση της διαδικασίας επιτρέποντας στο χρήστη να έχει επίσης μια καλή εικόνα της θέσης και της βλάστησης της υπό εξέταση έκτασης κατά τη συμπλήρωση των επερχόμενων ερωτηματολογίων. 8 Αυτοψία (autopsy.php) Ακολουθεί η σελίδα «αυτοψία» που εισάγει μια μεθοδολογία εξέτασης του χαρακτήρα της έκτασης γης βασιζόμενη στα στοιχεία που προκύπτουν μετά από τη διενέργεια της επιτόπιας αυτοψίας. Η Εικόνα 18 παρουσιάζει τη μορφή που έχει η σελίδα κατά την είσοδο του χρήστη. ΕΙΚΟΝΑ 18: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Στοιχεία επιτόπιας αυτοψίας (autopsy.php) Αρχικά ο χρήστης καλείται να προσδιορίσει το είδος των εκτάσεων γης με τις οποίες συνορεύει η υπό εξέταση έκταση. Η εκτίμηση του χαρακτήρα των όμορων εκτάσεων τεκμηριώνεται κύρια από την επιτόπια αυτοψία, ενώ σχετικές εκτιμήσεις είναι δυνατόν να προκύψουν και από την θέαση και παρατήρηση των χαρτογραφικών και γεωγραφικών υποβάθρων της περιοχής μελέτης. Μία τέτοια δυνατότητα παρέχεται από την εφαρμογή στην προηγούμενη σελίδα (map.php). Μαζί με την εκτίμηση, ο χρήστης καλείται επίσης να δώσει και μια σύντομη περιγραφή των συνορευουσών εκτάσεων που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για την συμπλήρωση της εισηγητικής έκθεσης. Οι πληροφορίες αυτές, όπως προκύπτει και

15 από τη βάση κανόνων του συστήματος, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης γι αυτό θα πρέπει να συμπληρωθούν με ιδιαίτερη επιμέλεια. Μάλιστα οι επιλογές που έχει ο χρήστης είναι συγκεκριμένες και εμφανίζονται μέσω ενός μενού επιλογών (Εικόνα 19). ΕΙΚΟΝΑ 19: Σελίδα «Στοιχεία επιτόπιας αυτοψίας» (autopsy.php): Προσδιορισμός όμορων εκτάσεων γης. Το βασικό κριτήριο για την εκκίνηση της διαδικασίας χαρακτηρισμού μιας έκτασης από το ΣΥΑ είναι η ύπαρξη ή μη δασικής βλάστησης στην υπό μελέτη έκταση. Αυτή είναι και η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί στη σελίδα αυτή, όπως φαίνεται στην Εικόνα 19. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι «όχι» τότε ο χρήστης καλείται να δώσει την εκτίμηση του για την έκταση σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη διενέργεια της επιτόπιας αυτοψίας. Οι διαθέσιμες επιλογές γι αυτήν την περίπτωση είναι αυτές που παρουσιάζονται στην παρακάτω εικόνα: ΕΙΚΟΝΑ 20: Σελίδα «Στοιχεία επιτόπιας αυτοψίας» (autopsy.php): Εκτίμηση χαρακτήρα έκτασης σε περίπτωση μη ύπαρξης δασικής βλάστησης. Με την επιλογή της απάντησης το σύστημα επεξεργάζεται τα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που του έχουμε δώσει τόσο σε αυτή τη σελίδα, όσο και σε προηγούμενα στάδια και ακολούθως εμφανίζει το αποτέλεσμα

16 της διαδικασίας ως μήνυμα στην οθόνη. Για παράδειγμα εάν ο χρήστης επιλέξει «ΑΜΜΩΔΗΣ ΕΚΤΑΣΗ» εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της επιτόπιας αυτοψίας το εξής μήνυμα: «Η έκταση χαρακτηρίζεται ως: ΜΗ ΔΑΣΙΚΗ αρθ.3 παρ.6 ε Ν.998/ (Αμμώδεις εκτάσεις παραλιακής ζώνης)» Στην περίπτωση που η έρευνα έδειξε ότι στην υπό μελέτη έκταση υφίσταται δασική βλάστηση, ο χρήστης επιλέγει «ναι» στην ερώτηση εκκίνησης της διαδικασίας. Όπως παρουσιάζεται στην Εικόνα 20, η ερώτηση αυτή είναι διατυπωμένη ως εξής: «Εντοπίστηκε δασική βλάστηση εντός της υπό εξέταση έκτασης (Οργανικό σύνολο αγρίων φυτών με ξυλώδη κορμό);». Η Εικόνα 21 αποτυπώνει το μέρος της σελίδας της αυτοψίας που ακολουθεί μετά την καταφατική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. ΕΙΚΟΝΑ 21: Σελίδα «Στοιχεία επιτόπιας αυτοψίας» (autopsy.php): Ανάπτυξη φόρμας σε περίπτωση ύπαρξης δασική βλάστησης Ο χρήστης καλείται αρχικά να αποκλείσει ορισμένες ειδικές περιπτώσεις που εύκολα εντοπίζονται ιδίως μετά από επιτόπιο έλεγχο, όπως: 3 Όπως αντικαταστάθηκε και τροποποιήθηκε από τον Ν.4280/2014

17 Δασικές φυτείες Άλση και πάρκα εντός οικισμών Ζώνες αποστραγγιστικών δικτύων-τεχνητά αρδευτικά κανάλια. Σε περίπτωση που εντοπίζεται μια από τις παραπάνω περιπτώσεις εμφανίζεται στην οθόνη ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός που προτείνει το σύστημα για την παρούσα κατάσταση. Αν η εξεταζόμενη έκταση δεν εμπίπτει σε κάποια από τις προαναφερόμενες ειδικές περιπτώσεις, συνεχίζεται η διαδικασία με τον έλεγχο της αναγκαίας επιφάνειας εδάφους ο οποίος διενεργείται μόνο όταν συντρέχουν συγκεκριμένες ειδικές συνθήκες όπως αναλύθηκε στο κεφάλαιο του σχεδιασμού. Σε γενικές γραμμές, ο έλεγχος αυτός διενεργείται αυτομάτως από το σύστημα μόνον όταν η υπό μελέτη έκταση έχει εμβαδόν μικρότερο των 700 τ.μ. 4, βρίσκεται εντός ευρύτερης Μη Δασικής περιοχής και δεν συνορεύει με κανέναν τρόπο με Δάσος ή δασική έκταση. Για τη διενέργεια του ελέγχου αυτού θα εμφανιστεί το ερώτημα 5 : «Στην εν λόγω έκταση τεκμηριώνεται σύσταση ΔΑΣΟΒΙΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (δασογενές περιβάλλον) ή βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση ή αλληλεπίδραση με παρακείμενη δασική βιογεωκοινότητα;». Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο δασολόγο να κρίνει βάση της προσωπικής του εμπειρίας και των επιστημονικών του γνώσεων εάν παρά ταύτα η έκταση πρέπει να προστατευθεί από τη δασική νομοθεσία ως έχουσα αλληλεξάρτηση ή αλληλεπίδραση με παρακείμενο δασικό οικοσύστημα. Αυτή του την επιλογή θα πρέπει να τεκμηριώσει δίδοντας την σχετική αιτιολογία στο πεδίο «Περιγραφή» που θα χρησιμοποιηθεί όπως θα δούμε αργότερα για τη συμπλήρωση της εισηγητικής έκθεσης. Όταν ο χρήστης έχει δηλώσει ότι δεν ικανοποιείται η συνθήκη για την αναγκαία επιφάνεια εδάφους εμφανίζει το ανάλογο μήνυμα στην οθόνη: «ΜΗ ΔΑΣΙΚΗ (Δεν υφίσταται η αναγκαία επιφάνεια εδάφους ή δεν βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση ή αλληλεπίδραση με γειτονικό δασικό οικοσύστημα)» Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η διαδικασία αφού έχει αποδοθεί χαρακτήρας για την έκταση βάση της αυτοψίας. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία συνεχίζεται με την εκτίμηση του βαθμού συγκόμωσης (Εικόνα 34) που σε συνδυασμό με τα δεδομένα που έχουν προηγουμένως εισαχθεί στο σύστημα βάση των κανόνων που έχουν τεθεί, ορίζουν το αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί στην οθόνη, δηλαδή την 4 Μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν.4280/2014 (8/8/2014) το σύστημα έδινε απευθείας αποτέλεσμα «Μη Δασικό» βάσει του Ν.3818/2010 που όριζε ως αναγκαία επιφάνεια εδάφους τα 700 τ.μ. Αντιστοίχως συνέβαινε και με τον Ν.3208/2003 που όριζε ως αναγκαία επιφάνεια εδάφους τα 3 στρ. 5 Η ερώτηση για την σύσταση δασοβιοκοινότητας προστέθηκε μετά την έναρξη ισχύος του Ν.4280/2014 διότι, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά και τις διατυπώσεις του νόμου, μπορεί να υπάρξει σύσταση δασοβιοκοινότητας ακόμα και σε αυτήν την ακραία περίπτωση εάν κριθεί ότι υφίσταται αλληλεξάρτηση ή αλληλεπίδραση με παρακείμενη δασική βιογεωκοινότητα

18 εκτίμηση του χαρακτήρα της έκτασης σε παρόντα χρόνο. Ο χρήστης έχει να επιλέξει μεταξύ τριών επιλογών που αφορούν στην εκτίμηση του βαθμού συγκόμωσης: α) 0-15% β) 15-25% γ) >25%. Τέλος, αν ο χαρακτήρας που προκύπτει είναι δασικός, τότε ο χρήστης καλείται να κατατάξει την έκταση και στις αντίστοιχες κατηγορίες δασών σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.998/1979 όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4280/ Φωτοερμηνεία (photo.php) Μετά την υποβολή στο σύστημα και των δεδομένων από την αυτοψία, τελείται η διαδικασία της φωτοερμηνείας, δηλαδή της στερεοσκοπικής παρατήρησης ζευγών αεροφωτογραφιών ιστορικού έτους και συμπλήρωσης των ζητούμενων πληροφοριών στη σελίδα «Φωτοερμηνεία» (Εικόνα 22) για την αποσαφήνιση του χαρακτήρα της έκτασης στο παρελθόν. ΕΙΚΟΝΑ 22: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: «Φωτοερμηνεία» (photo.php)

19 Ο χρήστης αρχικά συμπληρώνει τα πεδία που αφορούν στα γενικά στοιχεία της φωτοερμηνείας όπως: 1. Έτος λήψης αεροφωτογραφιών 2. Κωδικοί αριθμοί ζεύγους Α/Φ 3. Εκτίμηση κατάστασης ευρύτερης περιοχής 4. Περιγραφή βλάστησης ευρύτερης περιοχής Εν συνεχεία συμπληρώνονται τα ειδικά στοιχεία για το χαρακτήρα της έκτασης. Ο χρήστης προχωρά στην εξέταση της υπόθεσης ακολουθώντας μια διαδικασία πανομοιότυπη με αυτήν που ακολουθήθηκε στη σελίδα της αυτοψίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ίδια κριτήρια για την απόδοση χαρακτήρα. Όπως και στην προηγούμενη σελίδα, το βασικό κριτήριο και σε αυτήν την περίπτωση είναι η ύπαρξη ή όχι δασικής βλάστησης στην υπό μελέτη έκταση. Έτσι το σύστημα αποδίδει χαρακτήρα στην έκταση με βάσει τα στοιχεία που προέκυψαν από τη βασική φωτοερμηνεία που υπενθυμίζουμε ότι αφορά στις περισσότερες περιπτώσεις το έτος 1945 ή το 1960 κατ ανάγκην. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την στερεοσκοπική παρατήρηση Α/Φ προκύπτουν δεδομένα που είναι μικρότερης ακρίβειας από αυτά που δίνει μια επιτόπια αυτοψία. Γι αυτό το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εισάγει κάποια συμπληρωματικά στοιχεία εξετάζοντας και άλλα ζεύγη Α/Φ άλλων χρόνων λήψης σε περίπτωση που αυτός κρίνει ότι θα ενισχύσουν την ορθότητα λήψης της απόφασης (Εικόνα 22). Σε αυτή την περίπτωση δε γίνεται λεπτομερής ανάλυση όπως στη βασική φωτοερμηνεία, απλά ο χρήστης κάνει την εκτίμηση του για τη μορφή της έκτασης μεταξύ των δύο βασικών επιλογών: ΔΑΣΙΚΗ/ΜΗ ΔΑΣΙΚΗ. Αυτή η επιπλέον εργασία κρίνεται απαραίτητη σε περιπτώσεις που θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση παράνομης εκχέρσωσης και για την επιβεβαίωση ότι μια έκταση που σήμερα αλλά και το 1945 φαίνεται να έχει αγροτική μορφή, δεν δασώθηκε και εκχερσώθηκε παράνομα στο μεσοδιάστημα. Τα συμπληρωματικά στοιχεία, όταν αυτά κρίνεται ότι πρέπει να συμπληρωθούν, συμμετέχουν στη βάση κανόνων του συστήματος και συνδιαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, ο χρήστης πριν προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας και τη δημιουργία της εισηγητικής έκθεσης με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου, έχει τη δυνατότητα προεπισκόπησης του τελικού χαρακτήρα που το σύστημα αποδίδει στην έκταση πατώντας το πλήκτρο «Προτεινόμενος χαρακτηρισμός» όπως φαίνεται στην Εικόνα Εισήγηση (eisigisi.php) Η σελίδα αυτή αποτελεί το ουσιαστικό αποτέλεσμα του συστήματος και παρουσιάζει μια εισηγητική έκθεση για το χαρακτηρισμό της υπό εξέταση έκτασης.

20 Η μορφή της είναι απλή και προσομοιάζει με τα αντίστοιχα έγγραφα που χρησιμοποιούν τα κατά τόπους Δασαρχεία. Συγκεκριμένα προτιμήθηκε η διάταξη που χρησιμοποιεί το Δασαρχείο Σκοπέλου Ν.Μαγνησίας. Η εν λόγω μορφή παρουσιάζει την απαιτούμενη πληρότητα πληροφοριών και διαθέτει τη σαφήνεια που πρέπει να έχει το συγκεκριμένο διοικητικό έγγραφο. Η μορφή της εισηγητικής έκθεσης που προτείνεται από το ΣΥΑ «e-praxis» παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα: ΕΙΚΟΝΑ 23: Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων e-praxis: Σελίδα «Εισήγηση» (eisigisi.php) Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει τη συγκεκριμένη σελίδα ή να την αποθηκεύσει σε μορφή pdf και ακολούθως να εξέλθει της εφαρμογής ή να προχωρήσει σε εξέταση άλλης περίπτωσης.

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Επιμέλεια: Διαμαντής Κώστας, Δασολόγος Δ/νση Δασών Ν. Φθιώτιδας Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Δεδομένα Προβλήματα - Απόψεις. Εισηγητής: Νικόλαος Χλύκας

Δεδομένα Προβλήματα - Απόψεις. Εισηγητής: Νικόλαος Χλύκας Δεδομένα Προβλήματα - Απόψεις Εισηγητής: Νικόλαος Χλύκας Μάρτιος 2017 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ / ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Θεσμοθετήθηκαν με τον Ν. 2664/1998 «Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις» Σκοπός : διαχρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (19-10-2015) Τηλέφωνο: 2231022319 FAX: 2231026306 Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο Υ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (19-10-2015) Τηλέφωνο: 2231022319 FAX: 2231026306 Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο Υ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (19-10-2015) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαμία: 14-09-2015 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθμ. Πρωτ.: 4648/159850 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ Εγκατάσταση στην Παραγωγή: 13/9/2010

Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ Εγκατάσταση στην Παραγωγή: 13/9/2010 Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. Αλλαγές στο ΣΤΑΔΙΟ Α στην αξιολόγηση (εξέταση πληρότητας) I.1. Προσδιορισμός ερωτημάτων λίστας εξέτασης Λ1 στο ΕΠ I.2. Προσδιορισμός της λίστας

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο

Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηματολόγιο Ιούνιος 2018 Ιστορικό Αλλαγών Έκδοση Ημερομηνία Περιγραφή 1.0 /6/2018 Αρχική έκδοση Πίνακας Περιεχοµένων 1. ΓΕΝΙΚΑ... 4 2. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός.

Οδηγός. Οδηγός έναρξης λειτουργίας οικονομικών δραστηριοτήτων με τη διαδικασία της γνωστοποίησης www.notifybusiness.gov.gr (Άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων του Ν. 4442/2016) Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη διαδικτυακού Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων για την έκδοση Πράξεων Χαρακτηρισμού από τη Δασική Υπηρεσία

Ανάπτυξη διαδικτυακού Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων για την έκδοση Πράξεων Χαρακτηρισμού από τη Δασική Υπηρεσία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Τεχνικής έκθεσης φωτοερμηνείας χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική παρατήρηση με έμφαση στη χωρική ακρίβεια

Ανάλυση Τεχνικής έκθεσης φωτοερμηνείας χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική παρατήρηση με έμφαση στη χωρική ακρίβεια w w w. o l y z o n. g r Ανάλυση Τεχνικής έκθεσης φωτοερμηνείας χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική παρατήρηση με έμφαση στη χωρική ακρίβεια Απόστολος Ντέρης Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Αλίνα Κουτρουμπή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ Χαρακτηρισμού εκτάσεως (Άρθρ.14 Ν.998/79)

ΠΡΑΞΗ Χαρακτηρισμού εκτάσεως (Άρθρ.14 Ν.998/79) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 26 04-2010 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. ΓΕΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 2099/58722 Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ξενοφώντος 1 ΠΡΟΣ: Π.Α. Τ.Κ : 38333 Τ.Θ : 311 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Helpdesk Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Έκδοση 1 Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3.1. Διαχείριση Δομής ΚΠΣ 3.1.1 Ορισμός ΚΠΣ Προκειμένου να ορίσουμε ένα ΚΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Αρχικά από το μενού Προγραμματισμός επιλέγουμε Διαχείριση ΚΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σας ενημερώνουμε για το ως άνω θέμα σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις οδηγίες ότι:

Σας ενημερώνουμε για το ως άνω θέμα σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις οδηγίες ότι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ Ταχ.Δ/νση : Α. Παπανδρέου 3 Τ.Κ. : 61100 Τηλέφωνο : 2341350116,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Οδηγιών Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμού στην εφαρμογή extra Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 4129 15 Νοεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 364 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη έκτασης ως αναδασωτέας συνολικού εμβαδού 7.483,25 τετρ. μέτρων,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Οδηγιών Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμού στην εφαρμογή Business Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Πώς µπορώ να αποκτήσω κωδικούς πρόσβασης στο σύστηµα δήλωσης αυθαιρέτων; Οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρµογή για τις δηλώσεις και βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3713 19 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 317 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη δασικής έκτασης, εμβαδού 823,50 τ.μ., στη θέση «Άσπρος Ανήφορος»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Έκδοση: 01.00 22/11/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διαγωνισμός... 3 1.1 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6.1. Διαδικασία Μεταφοράς Δελτίων στο ΟΠΣ 6.1.1 Έγκριση / Απόρριψη ενός δελτίου από ΕΥΔ Για να μπορεί να μεταφερθεί ένα Δελτίο σε κατάσταση "Υποβλήθηκε"

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Draft version Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

2. Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.

2. Δασική έκταση υπάρχει όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά. Ορισμός του δάσους και των επιμέρους εκτάσεων Αρθρον 3. Εκτασις εφαρμογής. " 1. Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους,

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2012 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Ο επίσημος λογαριασμός κάθε σχολικής μονάδας καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οριστεί ως διαχειριστές μαθητικών λογαριασμών σχολικής μονάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Είσοδος στην εφαρμογή Εικόνα 2: Εισαγωγική οθόνη Εικόνα 3: Βασικό μενού της εφαρμογής... 4

Εικόνα 1: Είσοδος στην εφαρμογή Εικόνα 2: Εισαγωγική οθόνη Εικόνα 3: Βασικό μενού της εφαρμογής... 4 Πίνακας περιεχομένων Εφαρμογή «Δηλώσεις Φορολογίας Πλοίων»... 3 Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Βασικό μενού εφαρμογής... 4 Συμπλήρωση αρχικής δήλωσης... 6 Ενότητα διαχείρισης δήλωσης... 7 Ενότητα χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ. ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ και η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ. ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ και η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ και η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ (ΣΥΑΔΧ): 1. Δράμας: Δ/νση Δασών Δράμας, Αγ. Κωνσταντίνου 1, Τηλ: 2313309873-4

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Κώδικας : 35100 Πληροφορίες: Δ. Τσιλογιάννη Tηλέφωνο: 22310-22319 FAX: 22310-26306 E mail : dimitra.tsilogianni@apdthest.gov.

Ταχ. Κώδικας : 35100 Πληροφορίες: Δ. Τσιλογιάννη Tηλέφωνο: 22310-22319 FAX: 22310-26306 E mail : dimitra.tsilogianni@apdthest.gov. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία 21-07-2015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & Αριθ. Πρωτ : 3415/128926 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΘ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2019 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ. «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ. «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.3 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΛ. 2 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 81 1 Φεβρουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη ως αναδασωτέας δημόσιας δασικής έκτασης εμβαδού πέντε χιλιάδων οκτακοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ. O Δασάρχης Βόλου, έχοντας υπόψη :

ΠΡΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ. O Δασάρχης Βόλου, έχοντας υπόψη : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 23-7 - 2015 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αρ. Πρωτ. 3630/127967 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοδεύει το από.. Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής

Συνοδεύει το από.. Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ 1 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑ ΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ (1 ης, 2 ης,. ΟΜΑ ΑΣ/ΩΝ) (1) ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΕΝΤΟΣ ΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ/ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ... ΗΜΟΥ... Σήµερα την... (2) ηµέρα... ο/η κάτωθι υπογεγραµµένος/η

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ. : 210-2124538 FAX : 210-5244135

Τηλ. : 210-2124538 FAX : 210-5244135 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για τη δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ «ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ίδρυμα Κρατικών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Υποτροφιών ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OIKONOMIKΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/TΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για τη διαδικασία Δανειοδότησης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για τη διαδικασία Δανειοδότησης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για τη διαδικασία Δανειοδότησης Έκδοση 1 η / Μάιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Μάρτιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση ως Ωφελούμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Διεύθυνση Δασών Χανίων

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Διεύθυνση Δασών Χανίων ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Διεύθυνση Δασών Χανίων Αντικείμενο Δασικών Χαρτών Η κατάρτιση των Δασικών Χαρτών έχει ως αντικείμενο την οριοθέτηση και καταγραφή των δασών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ Διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης ενδιαφερομένων αναφορικά με την ενοικίαση δημόσιας γεωργικής γης 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ...3 2. ΑΡΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάρτηση και αντίρρηση επί των Δασικών Χαρτών

Ανάρτηση και αντίρρηση επί των Δασικών Χαρτών Στέργιος Διαμαντόπουλος Δασολόγος εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ Ανάρτηση και αντίρρηση επί των Δασικών Χαρτών Τι είναι οι Δασικοί Χάρτες / τι σκοπό επιτελούν 2 θεσμοθετήθηκαν με τον ν. 2664/1998 Παρουσιάζουν ποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο Ταχ. Κωδ : 51100 Πληροφορίες : Μητσιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: «Κατάρτιση- Ανάρτηση Δασικών Χαρτών»

ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: «Κατάρτιση- Ανάρτηση Δασικών Χαρτών» ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: «Κατάρτιση- Ανάρτηση Δασικών Χαρτών» Λένα Γρηγοροπούλου, MSc, Αγρ. Τοπογράφοι Μηχ., Στέλεχος Τμήματος Τεκμηρίωσης Περιβαλλοντικής Πληροφορίας Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών & Φυσικού Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου EPrints ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ 1. Είσοδος στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής 5.1.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής Η αξιολόγηση αφορά το εισηγητικό του αξιολογητή προς την Γνωμοδοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2939 19 Οκτωβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 314 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης εμβαδού 3.715,99 τ.μ., στη θέση «ΠΑΝΥΑ» περιοχής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 89 1 Φεβρουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη ως αναδασωτέας δημόσιας και ιδιωτικής έκτασης δασικού χαρακτήρα της

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1.1 Τρόπος σύνδεσης μέσω site ΤΜΕΔΕ Στο εικονίδιο ΤΜΕΔΕ e-εγγυητικές πατώντας το κουμπί «άνοιγμα της εφαρμογής, μας ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ . 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 1 3 Συγχρονισμός Λογιστικού Σχεδίου... 5 4 Υπολογισμός Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α.... 6 4.1 Αυτόματη Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 4.1 Ημερομηνία 18/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2645 14 Ιουλίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 197 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη έκτασης ως αναδασωτέας εμβαδού 1.614,88 τετρ. μέτρων, στη θέση «Γκρέπενο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ "

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ " ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2477 1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 213 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Επανακήρυξη ως αναδασωτέας, δασικής έκτασης συνολικού εμβαδού 8,200 στρ. στη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Ενεργειακών Επιθεωρήσεων (www.buildingcert.gr)

Οδηγίες χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Ενεργειακών Επιθεωρήσεων (www.buildingcert.gr) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Αρχείο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων Οδηγίες χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Ενεργειακών Επιθεωρήσεων (www.buildingcert.gr) Βήμα 1 ο - Υποβολή αίτησης & επίδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1119 9 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 122 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη έκτασης ως αναδασωτέας εμβαδού 2.523,85 τετρ. μέτρων, στη θέση «Λίμνη

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 487 1 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 50 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη ως αναδασωτέας, εκχερσωμένης, δημόσιας, δασικού χαρακτήρα, έκτασης, συνολικού

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης

Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης Υπολογισμός Φορολογικής Αναμόρφωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού Φορολογικής Αναμόρφωσης στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου 2013

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου 2013 Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου 2013 1 Δικαιούχοι υποβολής μηχανογραφικού 2 Υποψήφιοι ΓΕ.Λ και ΕΠΑΛ-Β για το 90% των θέσεων που πήραν βεβαίωση πρόσβασης το 2013. Υποψήφιοι ΓΕ.Λ και ΕΠΑΛ-Β για το 10%

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5005 30 Δεκεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Αρ. Φύλλου 449 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Κήρυξη έκτασης ως αναδασωτέας εμβαδού 2.783,88 τετρ. μέτρων, στη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή...3 1.1 Συμβατότητα Browser...3 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ... 3 α. Ανάκτηση (downloading) της ηλεκτρονικής φόρµας και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ 2018 Έκδοση 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο στόχος της πρώτης Διαδικτυακής Εφαρμογής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας είναι να δώσει στον πολίτη για πρώτη φορά, την δυνατότητα εντοπισμού τεμαχίου

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Pylon Entry Είδη Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης...

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα