Τα εργαλεία της Επέμβασης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τα εργαλεία της Επέμβασης"

Transcript

1 ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Τρίτη Τα εργαλεία της Επέμβασης Πρέπει να μιλήσουμε για την Επέμβαση που λαμβάνει χώρα στον κόσμο σας υπό το φως των τριών απαιτουμένων για την ελευθερία. Πρώτα, πρέπει να δείτε ότι η επέμβαση είναι μέρος της φύσης. Είναι αναπόφευκτο να γίνει. Προορίζεται να γίνει. Οποιοσδήποτε έχει δύναμη στο σύμπαν πρέπει ν αντιμετωπίσει το ρίσκο επέμβασης, ανταγωνισμού και παρείσφρησης. Οποιοσδήποτε έχει αποκτήσει πλεονεκτήματα με οποιονδήποτε τρόπο τεχνολογικά πλεονεκτήματα ή σπάνιους και πολύτιμους πόρους θα πρέπει ν αντιμετωπίσει το πρόβλημα επέμβασης και ανταγωνισμού στο σύμπαν. Πρόκειται για ένα συμπαντικό πρόβλημα, και γι αυτό οι σοφοί παραμένουν κρυμμένοι. Γι αυτό πρέπει να μάθει η ανθρωπότητα να είναι εξαιρετικά διακριτική. Ζείτε σ έναν κόσμο με τρομερή φυσική ποικιλία και βιολογικούς πόρους. Εκείνοι που επεμβαίνουν στον κόσμο σας σήμερα δεν ενδιαφέρονται για τους πόρους που εσείς θεωρείτε τους πιο πολύτιμους. Ενδιαφέρονται για τους βιολογικούς πόρους, ειδικά εκείνους τους πόρους που αντιπροσωπεύουν τα δομικά στοιχεία της ζωής γενετικούς παράγοντες, χλωροφύλλη, αίμα και πλάσμα. Αυτά είναι τα πράγματα που είναι πολύτιμα και χρειάζονται πολύ σ ένα σύμπαν γεμάτο άγονους κόσμους. Μερικά από αυτά αποτελούν παράνομο εμπόριο, εμπόριο που δεν επιτρέπεται για ηθικούς λόγους, όμως εμπόριο που υφίσταται παρόλο. Αναζητούν και σπάνια μέταλλα εδώ μέταλλα που γνωρίζετε και μέταλλα που δεν γνωρίζετε. Αυτά τα πράγματα πρέπει να εξορυχτούν με ανθρώπινη βοήθεια. Οτιδήποτε μια ξένη φυλή προσπαθήσει να κάνει σε αυτόν τον κόσμο, χρειάζεται να έχει σημαντική ανθρώπινη βοήθεια. Αυτό είναι λόγο του βιολογικού εμποδίου που αυτός ο κόσμος παρουσιάζει στο σύμπαν και σ εκείνες τις φυλές που έχουν εξελιχτεί σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα, που δεν είναι προσαρμοσμένες για να βρίσκονται σε βιολογικά, γήινα περιβάλλοντα σαν αυτό. Επειδή κόσμοι σαν τον δικό σας είναι πολύ σπάνιοι, υπάρχουν πολύ λίγες φυλές στο σύμπαν που έχουν αυτήν την προσαρμογή. Γι αυτό οι ιθαγενείς φυλές πρέπει να καλλιεργηθούν και να ευθυγραμμιστούν γενετικά με τις επεμβαίνουσες φυλές.

2 Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως εκείνοι που ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Υφίστανται δυο είδη Επέμβασης. Υπάρχουν εξερευνητές πόρων, οι οποίοι περίπου πάντα αντιπροσωπεύουν μια φυλή, που ενεργούν με πολύ ελευθερία και ατιμωρησία, οι οποίοι είναι πελάτες μεγαλύτερων δυνάμεων. Σε μερικές περιπτώσεις, είναι πελάτες ανεξάρτητων δικτύων εμπορίου που ασχολούνται με παράνομο εμπόριο. Οι εξερευνητές πόρων που ήταν στον κόσμο σας και που είναι στον κόσμο σας σήμερα αντιπροσωπεύουν μέλη αυτής της ομάδας. Μετά, υπάρχουν οι Κολεκτίβες, που είναι πολυφυλετικές, ιεραρχικές και πολύ καλά οργανωμένες. Οι εργατικές τάξεις τους εκτρέφονται για συγκεκριμένους σκοπούς, και αυτές ασχολούνται με τη συλλογική εκτροφή, μια πρακτική με την οποίαν δεν ασχολούνται όλες οι προηγμένες φυλές. Οι Κολεκτίβες επιδιώκουν μια πιο μόνιμη διαμονή σε αυτόν τον κόσμο. Τον επιδιώκουν ως έναν κόσμο που αυτοί ή οι πελάτες τους θα μπορούσαν να κατέχουν και να κυβερνούν από μακριά, με ανθρώπινη βοήθεια. Γι αυτό έχουν μελετήσει τόσο πολύ προσεκτικά την ανθρώπινη ψυχολογία, την ανθρώπινη φυσιολογία και την αναπαραγωγική σας διαδικασία, όσο και τους βιολογικούς κινδύνους που υπάρχουν στη Γη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πήραν δείγματα φυτών και έχουν παρακολουθήσει τον κόσμο για τόσο πολύ καιρό. Ίσως να σας εκπλήξει όταν συνειδητοποιήσετε ότι μια προηγμένη φυλή θα είχε δυσκολία να προσαρμοστεί στον κόσμο σας, πιστεύοντας ότι η επιστήμη και η ιατρική τεχνολογία τους θα είχαν ξεπεράσει τις δυσκολίες που ενέχονται εδώ. Όμως, αλλοίμονο, είναι τόσο μεγάλες αυτές οι δυσκολίες που καμία φυλή που εξελίχτηκε σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα ή περίπου αποστειρωμένα περιβάλλοντα, θα μπορούσε εύκολα ν αντισταθεί στους βιολογικούς παράγοντες που υπάρχουν εδώ. Μέχρι και οι αρρώστιες των ζώων σας θα μπορούσαν να τους προσβάλλουν. Το ρίσκο είναι τόσο μεγάλο που στην ιστορία λίγες φυλές έχουν προσπαθήσει ν αποικίσουν αυτόν τον κόσμο. Όμως τώρα οι Κολεκτίβες βλέπουν ένα πλεονέκτημα, διότι η ανθρωπότητα έχει χτίσει δίκτυα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν παγκόσμιες επικοινωνίες, παγκόσμια εξόρυξη πόρων και ένα επίπεδο τεχνολογίας επαρκές για να μπορεί να διασυνδεθεί, σ ένα βασικό επίπεδο, με όσα χρησιμοποιούν και σε όσα στηρίζονται αυτοί.

3 Η ανθρωπότητα αναπτύσσει επίσης μεγαλύτερες πηγές καταστρεπτικής δύναμης, κι αν αυτή η δύναμη καλλιεργηθεί τελείως, τότε θα είναι πιο δύσκολο να γίνει απόπειρα επέμβασης αυτού του είδους. Τελευταίως, υφίσταται η χειροτέρευση του φυσικού περιβάλλοντός σας, η όποια απειλεί ακριβώς πολλούς από τους πόρους που η Επέμβαση αναζητά. Γι αυτό η Επέμβαση πέρασε στην ενεργοποιημένη φάση στον τελευταίο ημι-αιώνα, μια επιταχυνόμενη φάση που ενέχει τέσσερις θεμελιώδεις δραστηριότητες: η απόπειρα να πείσουν ορισμένα άτομα σε θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση, το εμπόριο και τη θρησκεία να εγκαταστήσουν μια υλική παρουσία και οικειότητα μέσα στον ίδιο τον κόσμο να επηρεάσουν θρησκευτικές αντιλήψεις και τάσεις, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την προώθηση ανθρώπινων διαμαχών και το πρόγραμμα υβριδοποίησης για ν εγκαταστήσουν προσαρμοσμένα όντα σε ανθρώπινη μορφή που είναι πιστά στην Επέμβαση και που μπορούν ν αναλαμβάνουν μεγαλύτερες κυβερνητικές δυνάμεις εδώ στον κόσμο. Αυτά τα τέσσερα αλληλένδετα προγράμματα αντιπροσωπεύουν τις δραστηριότητες των Κολεκτίβων. Οι εξερευνητές πόρων ενεργούν μ έναν πιο απλό τρόπο, παίρνοντας πράγματα που χρειάζονται από τον κόσμο, ανάλογα με όσο καταφέρνουν να τα βρουν. Όμως οι Κολεκτίβες έχουν ένα πιο πολύπλοκο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για να εγκαταστήσουν εξουσία και επιρροή μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Αναγνωρίζουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της ανθρωπινής οικογένειας και την τάση σας για διαμάχες. Αναγνωρίζουν ότι για ν αποκτήσουν την ανθρώπινη πίστη, το οποίο είναι ο στόχος τους, πρέπει να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως ικανοί να βοηθήσουν και μέχρι και να σώσουν την ανθρωπότητα από τα δικά της τα προβλήματα και από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα. Επομένως, η Επέμβαση θα παρουσιάσει τον εαυτό της σε μια πιο διαφωτισμένη μορφή σαν πνευματικοί πράκτορες, σαν εκείνοι που έχουν ξεπεράσει τον πόλεμο και τη διαμάχη, που ζουν ειρηνικά και έχουν αναπτύξει τεχνολογία που η ανθρωπότητα μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει και όντος χρειάζεται, για να διασώσει το περιβάλλον της και να καταφέρει την παύση των διαμαχών στον κόσμο. Ωστόσο όλα αυτά αποτελούν απάτη, διότι η Κολεκτίβες προσπαθούν πραγματικά ν αυξήσουν τις ανθρώπινες διαμάχες, να εξασθενήσουν τις πιο

4 ισχυρές δυνάμεις του κόσμου και ν αποκτήσουν πίστη μέσω της ανθρώπινης αποτυχίας πίστη και μια εξάρτηση από την παρουσία τους. Το πρόγραμμά τους διασταύρωσης δεν είναι μόνο για να εγκατασταθούν άτομα σε θέσεις εξουσίας, αλλά και για να διαμορφώνουν και να προγραμματίζουν εκείνους που παίρνουν για να τους κάνουν αντιπρόσωπους και απολογητές της Επέμβασης εκείνους που θα προωθήσουν την Επέμβαση και την απόκτηση απευθείας πρόσβασης των λαών του κόσμου σε αυτές τις επεμβαίνουσες δυνάμεις, παρακάμπτοντας τις κυβερνήσεις τους, παρακάμπτοντας τα άτομα ανθρώπινης εξουσίας, ώστε να γίνει απευθείας επαφή μ εκείνες τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τους ανθρώπους για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι η Επέμβαση είναι εδώ προς καλού τους. Είναι μια πονηρή και καλά επινοημένη προσέγγιση, και μέχρι τώρα προχωρά με πολύ λίγη ανθρώπινη αντίσταση. Μέχρι και οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν δελεαστεί με πολλούς τρόπους. Έχουν κάνει συμβόλαια με την Επέμβαση τα οποία η Επέμβαση έχει παραβιάσει, και τώρα υπάρχουν εντός των κυβερνήσεων του κόσμου εκείνοι που έχουν λάβει γνώση της Επέμβασης και την υποστηρίζουν, και εκείνοι που έχουν λάβει γνώση της Επέμβασης και την αντιτίθενται. Έτσι οι σπόροι της διαμάχης και της αντίθεσης έχουν σπαρθεί μέχρι και στους διαδρόμους εξουσίας εντός των κυβερνήσεων των εθνών σας, πολλών από αυτών. Η Επέμβαση εκτελείται από υλικά όντα που οδηγούνται από τις ίδιες ανάγκες που οδηγούν την ανθρωπότητα την ανάγκη για πόρους, την ανάγκη για δύναμη, την ανάγκη για πλούτο και την ανάγκη για στρατηγικά πλεονεκτήματα. Ακριβώς αυτά τα πράγματα οδηγούν όλα τα έθνη στο σύμπαν. Δεν πρέπει να κοιτάτε αυτά τα όντα ως κακά ή δαιμονικά ή ως αγγελικά. Είναι όντα που οδηγούνται από τις ίδιες ανάγκες που οδηγούν την ανθρωπότητα. Είναι τώρα σημαντικό ν απευθυνθούμε στην ερώτηση του πώς η Επέμβαση λειτουργεί εντός των γενικών πλαισίων των τριών πρωταρχικών απαιτουμένων που η ανθρωπότητα πρέπει να ικανοποιήσει και πρέπει να μεταχειριστεί για να γίνει μια ελεύθερη φυλή στο σύμπαν. Η Επέμβαση δεν εκτιμά την ελευθερία. Τα μέλη της δεν την γνωρίζουν. Άρα, θα επιδιώξει ν αντιτεθεί ή να υποσκάψει οποιαδήποτε πρόοδο η ανθρωπότητα προσπαθήσει να κάνει όσον αφορά αυτά τα τρία θεμελιώδη απαιτούμενα.

5 Θ αντιτεθούν στην ανθρώπινη ένωση επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να επηρεαστεί μια ενωμένη ανθρώπινη οικογένεια. Είναι τόσο εύκολο να πάνε κόντρα, να επιδεινώσουν και να κατευθύνουν τις ανθρώπινες διαμάχες. Η Επέμβαση δεν θέλει να δει την ανθρωπότητα να ενώνεται μπροστά στην Ευρύτερη Κοινότητα. Επομένως, θα ενθαρρύνουν τις ανθρώπινες διαμάχες, ιδιαίτερα μέσω των υβριδοποιημένων ατόμων που έχουν πάρει θέσεις από τις οποίες συμβουλεύουν τους ανθρώπινους ηγέτες. Είναι οι ρόλοι τους ως συμβουλάτορες που έχουν την περισσότερη επιρροή εδώ. Αυτά δεν είναι άτομα που θα δείτε, διότι δεν είναι δημόσια. Είναι κρυμμένα και καλά τοποθετημένα. Εντούτοις, έχουν τους αντίπαλούς τους εντός των κυβερνήσεων. Διότι γίνεται μια μάχη μέσα στους κρυφούς διαδρόμους κυβέρνησης, και γι αυτό η Επέμβαση έχει προσπαθήσει να επηρεάσει εμπορικές δυνάμεις ακόμα περισσότερο από δημόσιους υπάλληλους. Διότι οι εμπορικές δυνάμεις κυβερνούνται από την απληστία. Αναζητούν πλούτο, εξουσία, υπεροχή και πλεονεκτήματα επί των αντίζηλών τους. Δεν υπάγονται σε δημόσια εξέταση και δεν είναι υπόλογοι στους άλλους γενικά, και έτσι είναι πολύ πιο πιθανοί υποψήφιοι για το σχέδιο της Επέμβασης για ν αποκτήσει ανθρώπινους αντιπρόσωπους και ανθρώπινους συνδέσμους. Η Επέμβαση θ αντιτεθεί στην ανθρώπινη ένωση, διότι μια ενωμένη ανθρωπότητα θ αντιτεθεί σε επέμβαση. Θ αντιστέκεται όλο και περισσότερο οποιαδήποτε απόπειρα από οποιαδήποτε δύναμη ν αποκτήσει πρόσβαση ή πλεονέκτημα εδώ. Γι αυτό η έμφαση για την Επέμβαση είναι να μεγεθύνει τις ανθρώπινες κρίσεις, τις ανθρώπινες διαμάχες, τις ανθρώπινες διαφωνίες και να ενθαρρύνει τη διάδοση όπλων, να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα παραπέρα στο ίδιο της το αυτό-καθορισμένο μονοπάτι της καταστροφής. Μια εξασθενημένη ανθρωπότητα θα είναι ευάλωτη στην πειθώ, και μια εξασθενημένη ανθρωπότητα θ ανταποκριθεί πολύ πιθανότερα σε προσφορές τεχνολογίας, σε προσφορές βοήθειας στη διακυβέρνηση και προσφορές σύνδεσης μ εμπορικά δίκτυα που ήδη υπάρχουν στο σύμπαν. Αν η ανθρωπότητα παρακμάσει, θα είναι δύσκολο για τους ηγέτες σας και για τους λαούς σας ν αρνηθούν τις προσφορές τεχνολογίας και πόρων που θα σας κάνουν προσφορές που σίγουρα θα υποσκάψουν την αυτοδιάθεσή σας και θα σας καταστήσουν εξαρτώμενους από δίκτυα συναλλαγών, εμπορίου και εξουσίας επί των οποίων εσείς δεν θα έχετε καμία επιρροή ή έλεγχο.

6 Αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι το κακό όπως θα μπορούσατε να σκεφτείτε. Αντιπροσωπεύουν ανταγωνισμό, και ο ανταγωνισμός είναι μέρος της φύσης. Αν είστε ισχυροί, τότε οι άλλοι θα σας ανταγωνίζονται. Αν κατέχετε πλούτο, τότε οι άλλοι θα σας ανταγωνίζονται γι αυτόν τον πλούτο. Αν κακομεταχειρίζεστε τον κόσμο, τότε οι άλλοι θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν τούτου προς συμφέρον τους. Κι αν παραμείνετε διαιρεμένοι, τότε οι άλλοι θα δοκιμάσουν να το χρησιμοποιήσουν αυτό προς όφελός τους. Όσον αφορά την εξάντληση πόρων, η Επέμβαση θα υποστηρίξει την υπερβολική χρήση εκείνων των πόρων πάνω στους οποίους στηρίζεστε για τις βασικές ενεργειακές ανάγκες σας, διότι δεν χρειάζονται αυτούς τους πόρους. Η εξάντληση αυτών των πόρων θα επισπεύσει περισσότερο τις διαμάχες και την παρακμή της ανθρωπότητας. Επομένως, θα ενθαρρύνονται η υπερβολική χρήση αυτών των πόρων και η επιθυμία των ανθρώπων να διατηρήσουν την τωρινή συμπεριφορά τους. Ένας ξένος πράκτορας χρειάζεται μόνο να σας ενθαρρύνει να κάνετε όσα κάνετε εξ αρχής για πρακτικούς λόγους, για να διατηρήσετε πλούτο και εξουσία, για να διατηρήσετε τη σταθερότητα του έθνους σας και για να διατηρήσετε την υπεροχή του επί άλλων εθνών. Αυτοί οι πράκτορες θα παρέχουν αυτή τη συμβουλή στους ηγέτες σας, και ιδίως στους ηγέτες στο εμπόριο, οι οποίοι πάντα αναζητούν κέρδη και πλεονεκτήματα. Εφόσον η Επέμβαση αντιπροσωπεύει εμπορικές δυνάμεις, είναι ιδιαίτερα εστιασμένη για να ευθυγραμμίσει τον εαυτό της με τις ανθρώπινες εμπορικές δυνάμεις στον κόσμο σας. Εδώ μοιράζονται έναν κοινό σκοπό και πολλές κοινές μεθόδους, και μπορούν να προσελκύσουν άτομα που έχουν αυτήν την εστίαση και αυτήν την πρόθεση. Ποιος ανάμεσα στους ισχυρούς και στους εκλεκτούς στο εμπόριο και τις συναλλαγές εντός αυτού του κόσμου, θα μπορούσε ν αρνηθεί την προσφορά προηγμένης τεχνολογίας και ν αρνηθεί την προσφορά δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σε κάτι το οποίο δεν κατέχει κανένας από τους αντίζηλούς του; Ποιος θα μπορούσε ν αρνηθεί την ευκαιρία να εμπλακεί σε συναλλαγές και εμπόριο με ισχυρές δυνάμεις από πέρα από αυτόν τον κόσμο; Οι ηγέτες στο εμπόριο δεν είναι υπόλογοι στο κοινό, στον λαό του κόσμου σας. Δεν τους περιεργάζονται. Οι θέσεις τους είναι ασφαλείς. Δεν χρειάζονται να

7 κερδίσουν την εύνοια του κοινού για να προχωρήσουν στην αναζήτησή τους για εξουσία. Ποιος ανάμεσά τους θ αρνηθεί τις προσφορές προηγμένης τεχνολογίας και εμπορίου με άλλα έθνη, και τον πλούτο, την εξουσία και τα πλεονεκτήματα που τέτοιες συμβάσεις μπορούν να υπόσχονται; Μέχρι και οι θρησκευτικοί ηγέτες σας θα ενθαρρυνθούν να ευθυγραμμίσουν τον εαυτό τους με την Επέμβαση. Θα ενθαρρυνθούν να πιστέψουν ότι η Επέμβαση αντιπροσωπεύει προηγμένες μορφές ζωής, με προηγμένη ηθική και δεοντολογία, πέρα απ οτιδήποτε έχει ιδρύσει η ανθρωπότητα, και ότι η ανθρωπότητα πρέπει να στραφεί προς αυτούς τώρα για έμπνευση και για καθοδήγηση. Θα οδηγήσουν αυτούς τους θρησκευτικούς ηγέτες να πιστέψουν ότι η Επέμβαση είναι εδώ ως μια ενέργεια πρόνοιας, μια ενέργεια του Θεού, για να διαφυλάξει την ανθρωπότητα και να εξασφαλίσει το μέλλον της. Σε αυτό το σημείο, θα εκμεταλλευτούν τις πεποιθήσεις τους και την έμφασή τους, διότι δεν είναι ικανοί να δουν καθαρά και να διακρίνουν το νόημα και την πραγματικότητα της Ευρύτερης Κοινότητας. Ανάμεσα όσους είναι αντάρτες και προσπαθούν να υποθάλψουν επανάσταση, η Επέμβαση θα τους δώσει έμπνευση. Μπορεί να ψιθυρίσει στον νου τους, μπορεί να προβάλλει εικόνες μπροστά τους εικόνες των αγίων τους, εικόνες των θεών τους, εικόνες της ορθότητας του αγώνα τους. Όσα άτομα δεν μπορούν να διακρίνουν μια παρουσία της Ευρύτερης Κοινότητας από μια πνευματική εκδήλωση δεν θα είναι ικανά ν αντισταθούν. Θα αισθάνονται πλέον ότι έχουν θεία βούληση και υποστήριξη για τους πολιτικούς στόχους τους. Θα αισθάνονται πλέον δικαιολογημένοι αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε ενέργεια, ανεξαρτήτως πόσο καταστρεπτική, για να εκπληρώσουν τις πεποιθήσεις τους και την αίσθησή τους δικαιοσύνης. Δεν προέρχεται καμία από αυτές τις εμπνεύσεις από μια θεία πηγή, διότι ο Δημιουργός του σύμπαντος δεν θα υποστηρίξει ποτέ τις ανθρώπινες διαμάχες. Όμως για μια διαμαχόμενη φυλή όντων που ζουν σ έναν όμορφο κόσμο ο οποίος εκτιμείται από άλλους, αυτές οι διαμάχες αποτελούν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα σε μια επεμβαίνουσα δύναμη. Εδώ μια πολύ μικρότερη δύναμη μπορεί να υπερισχύσει επί μιας πολύ μεγαλύτερης δύναμης. Οι Κολεκτίβες έχουν μια πολύ μικρή παρουσία στον κόσμο, ωστόσο έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα εδώ, ενθαρρύνοντας κυβερνήσεις ν αναλαμβάνουν

8 ενέργειες που δεν είναι προς όφελός τους και ενθαρρύνοντας διαμάχες που μόνο θα οδηγήσουν και τις δυο πλευρές σε περισσότερη παρακμή και εξαθλίωση. Είναι ικανοί να προωθήσουν τη χρήση των πόρων του κόσμου με τέτοιο τρόπο που θα οδηγήσει μόνο στην παρακμή της ανθρωπότητας και την κατάρρευση των κοινωνιών, και μέχρι και του ίδιου του πολιτισμού. Η Επέμβαση εκμεταλλεύεται την αδυναμία σας, και γι αυτό πρέπει να καλλιεργήσετε τη δύναμή σας. Πρέπει να δείτε ότι οι προδιαθέσεις σας προς τη διαμάχη και τη διαίρεση είναι εγγενώς αυτοκαταστρεπτικές και καθιστούν τη θέση σας ασθενή και τρωτή μπροστά στην Ευρύτερη Κοινότητα. Η ανθρώπινη ένωση και συνεργασία θα είναι ουσιαστικές για το μέλλον της ανθρωπότητας, αν πρόκειται να παραμείνετε και να μεγαλώσετε ως μια ελεύθερη φυλή λαών στο σύμπαν. Η Επέμβαση θ αντισταθεί σε αυτό, διότι αυτό θα εξουδετερώσει τους στόχους της και μέχρι και την παρουσία της εδώ σε αυτόν τον κόσμο. Όσον αφορά το θέμα της διακριτικότητας, η Επέμβαση θέλει να τα ξέρει όλα για σας πώς να διαμορφώνει τις απόψεις σας, πώς να κινεί τα αισθήματά σας, πώς να ωθεί τα συναισθήματά σας, πώς να σας κάνει να συμπεριφέρεστε με τους τρόπους που σας θέλει να συμπεριφέρεστε. Διότι ο έλεγχος του ανθρώπινου νου και της ανθρώπινης αντίληψης είναι ουσιαστικός για τους απώτερους στόχους διακυβέρνησης σε αυτόν τον κόσμο. Επομένως, η ανθρώπινη διακριτικότητα πάει εναντίον των στόχων της Επέμβασης και θ αποθαρρύνεται. Μόνο θα υποστηρίζουν την ανθρώπινη διακριτικότητα για να κρατούν τα μυστικά της Επέμβασης μόνο για να κρύβουν την ατζέντα της και για άτομα να ξεχάσουν τι τους έχουν πει και τα συχνά κτηνώδη πειράματα που έχουν υποστεί όταν τα πήραν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους παρά τη θέλησή τους. Εδώ θα ενθαρρύνουν τη λησμονιά, μέχρι και με απειλές βίας. Η Επέμβαση δεν θέλει τον ανθρώπινο πληθυσμό να γνωρίζει τις πραγματικές δραστηριότητές της και την πραγματική πρόθεσή της. Δεν θέλει να δει την ανθρωπότητα να γίνεται πιο ισχυρή. Δεν θέλει να δει την ανθρωπότητα ν αποκτά μόνωση από την Ευρύτερη Κοινότητα. Διότι η Επέμβαση είναι εδώ για να εξασφαλίσει εξάρτηση και συνεργασία. Αυτό είναι το μονοπάτι της προς την επιτυχία, ένα μονοπάτι κατά το οποίο δεν υφίσταται αρκετή αντίσταση μέσα στον ίδιο σας τον κόσμο.

9 Η δύναμη της Γνώσης είναι η ιερή νοημοσύνη που είναι τοποθετημένη μέσα σε κάθε άτομο. Η Επέμβαση αγνοεί τη δύναμη της Γνώσης, διότι αν τι γνώριζε, δεν θα υφίστατο Επέμβαση, και δεν θα έκαναν απόπειρες τέτοιας ανήθικης συμπεριφοράς. Οι μεγαλύτερες δυνάμεις της ανθρωπότητας δεν χρησιμοποιούνται, και η ανθρωπότητα ενθαρρύνεται να συμπεριφέρεται με τρόπους που δεν είναι προς όφελός της. Ενώ είναι αλήθεια ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να κάνει όλα της τα λάθη από μοναχού της, το να έχει την υποστήριξη της Επέμβασης μόνο καθιστά τους κινδύνους μεγαλύτερους. Αυτό διεξάγεται με τελείως κρυφό τρόπο. Ενώ η Επέμβαση θα παρουσιάζει τον εαυτό της προς τους πιστούς της και τους συνηγόρους της ως μια καλοήθης και πνευματική δύναμη, στην πραγματικότητα θα υποστηρίζει ακριβώς τις δυνάμεις που υποσκάπτουν την ακεραιότητα της ανθρωπότητας, την ένωσή της και την αυτοπεποίθησή της. Η Επέμβαση θα υποσκάψει την πεποίθηση και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στους ηγέτες τους και τους θεσμούς τους, καλλιεργώντας έτσι ένα κενό εμπιστοσύνης η οποία μπορεί εύκολα να μετατοπιστεί σε μια ξένη εξουσία που παρουσιάζει τον εαυτό της ως μια καλοήθης και προηγμένη φυλή. Τέτοιας φύσης τέχνασμα ασκείται επί μιας αδύναμης και διαιρεμένης ανθρωπότητας ένα τέχνασμα που παράγεται από διάφορες ανταγωνιζόμενες ομάδες από οικονομικές Κολεκτίβες που επιδιώκουν πλεονεκτήματα εδώ. Και η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί τέτοιες δραστηριότητες και τέτοια τεχνάσματα, άρα αυτά είναι κατανοήσιμα για σας. Η τεχνολογία μόνο βοηθά την Επέμβαση να παραμένει κρυφή και να της αποδίδει ορισμένες δυνάμεις επί της σωματικής αντίδρασης των ανθρώπων στην παρουσία της. Όμως είναι η δύναμη της πειθούς στο νοητικό περιβάλλον, η δύναμη της Επέμβασης να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται αυτό που τους θέλει να σκέφτονται, να αισθάνονται αυτό που η Επέμβαση τους θέλει να αισθάνονται και να κάνουν αυτό που η Επέμβαση τους θέλει να κάνουν, που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα εδώ. Η Επέμβαση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δύναμη, και δεν είναι μια στρατιωτική παρουσία, άρα δεν έχει αυτήν την ικανότητα. Θα χρησιμοποιήσει τη μεγαλύτερη δύναμή της, που είναι η δύναμη της πειθούς και αυτήν την χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά. Δεν έχει πραγματοποιήσει τον σκοπό της

10 ακόμα. Δεν έχει πετύχει τους στόχους της ακόμα. Όμως με κάθε μέρα που περνά η Επέμβαση δυναμώνει. Με κάθε μέρα, η επιρροή της γίνεται πιο διαβρωτική. Με κάθε μέρα, η προσπάθειά της να εφησυχάσει την ανθρώπινη αντίσταση και να κατευθύνει τις ανθρώπινες δραστηριότητες αυξάνεται. Διότι αποπειράται να εφησυχάσει εκείνους που θα την αντισταθούν και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει τις ανθρώπινες διαμάχες. Η Επέμβαση είναι εδώ για να ενθαρρύνει το χάσιμο πίστης στην ανθρώπινη ηγεσία και τους ανθρώπινους θεσμούς. Είναι εδώ για να δυναμώσει την παρουσία της ως οι σωτήρες της ανθρωπότητας. Είτε της δώσουν τα ηνία της εξουσίας δημοσίως και ορατά είτε αυτό λάβει χώρα στα παρασκήνια, η Επέμβαση χρειάζεται φοβερή ανθρώπινη βοήθεια και υποστήριξη. Πρέπει να το κάνει αυτό για να ικανοποιήσει εκείνους που παρακολουθούν την παρουσία της εδώ από μακριά, και πρέπει να το κάνει αυτό για ν αποκτήσει υπεροχή στον κόσμο χωρίς να καταστρέψει τους πόρους του κόσμου ή να διακινδυνέψει τους απώτερους στόχους της εδώ. Έχετε τη δύναμη ν αντισταθείτε σε αυτό. Έχετε τη δύναμη ν αντισταθείτε σε αυτό και σε πολλές άλλες μορφές παρείσφρησης που θα δοκιμάσουν στο μέλλον. Η ανθρωπότητα δεν ξέρει την ίδια της τη δύναμη, και γι αυτό είναι τόσο τρωτή. Η ανθρωπότητα δεν αναγνωρίζει το πλεονέκτημά της, ζώντας σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του διαστήματος όπου η στρατιωτική κατάκτηση δεν επιτρέπεται και όπου ο πόλεμος και η βία είναι σπάνιοι. Δεν συνειδητοποιείτε το πλεονέκτημα που αυτό σας δίνει. Αν σηκώσετε τη φωνή σας εναντίον της Επέμβασης, τότε τίθεται σε κίνδυνο. Αν αντιτεθείτε στην Επέμβαση, αν αρκετά άτομα μπορέσουν να το κάνουν αυτό, τότε η Επέμβαση θα πρέπει να υποχωρήσει. Άλλες απόπειρες θα γίνουν στο μέλλον, διότι ο κόσμος είναι ένα έπαθλο, και η ανθρωπότητα είναι ένα μέρος της αξίας του κόσμου για εκείνους που προσπαθούν να τον κατέχουν για τον εαυτό τους. Αυτή είναι η φύση της ζωής στο σύμπαν. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν ξεπερνά αυτές τις τάσεις. Δεν εξαλείφει τη διαφθορά και την απάτη. Καθιστά πιο επείγουσα και πιο δύσκολη την επιτέλεση απόκτησης πόρων. Και καθιστά κόσμους σαν τον δικό σας, οι οποίοι περιέχουν τόσο πλούτο βιολογικών υλικών, φοβερά πολύτιμους για τις άλλες φυλές που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πράγματα και να έχουν πρόσβαση σε αυτά για τον εαυτό τους.

11 Σίγουρα, πρέπει να ξέρετε και να καταλαβαίνετε ότι αν έχετε δύναμη και πλούτο στο σύμπαν, θα υπάρχει ανταγωνισμός. Μόνο αν πιστεύετε ότι είστε αληθινά μόνοι και απομονωμένοι στο διάστημα θα μπορούσατε να σκεφτείτε αλλιώς. Όμως δεν είστε μόνοι σας, και δεν είστε απομονωμένοι. Τώρα που έχετε αποκτήσει ένα ορισμένο επίπεδο τεχνολογικής ικανότητας και έχετε χτίσει μια τεχνολογία που οι άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, το κίνητρο για επέμβαση θα γίνει δυνατότερο, και θα επενδύσουν πολλά στην προσπάθεια ν αποκτήσουν την ανθρώπινη πίστη και ν αποκτήσουν τα ηνία της εξουσίας. Ωστόσο όπως είπαμε, η ανθρωπότητα έχει τη δύναμη ν αντισταθμίσει την Επέμβαση, να θέσει ένα όριο ανάμεσα στον εαυτό της και το σύμπαν και να καθιερώσει τους δικούς της κανόνες εμπλοκής όσον αφορά ποιος μπορεί να κάνει επίσκεψη εδώ και υπό ποιες συνθήκες η επίσκεψη μπορεί να λάβει χώρα. Δεν έχετε αναλαμβάνει αυτήν τη δύναμη, όμως είναι εκεί για να την αναλαμβάνετε, και πρέπει να την αναλαμβάνετε. Είναι αυτή η έμφαση και η γενική τρωτότητα της ανθρωπότητας που μπορούν να δημιουργήσουν αρκετά κίνητρα για την καθιέρωση της ανθρώπινης ένωσης και συνεργασίας σ ένα υψηλότερο επίπεδο. Η ανθρωπότητα πρέπει να καθιερώσει ένωση, αυτάρκεια και διακριτικότητα. Πρέπει να μάθει να το κάνει αυτό με τον χρόνο, χρησιμοποιώντας οποιουσδήποτε πόρους είναι στη διάθεσή της. Αν πρόκειται η ανθρώπινη ένωση να παρέχει ελευθερία στο μέλλον, πρέπει να είναι μια ένωση βασισμένη στην κοινή συναίνεση και συνείδηση και σε μια κατανόηση της Ευρύτερης Κοινότητας. Είναι αυτή η συνείδηση και κατανόηση που επιθυμούμε να υποστηρίξουμε σε αυτές τις σειρές Αναφορών. Δεν είμαστε εδώ για να παράσχουμε όσα οι άνθρωποι θέλουν ν ακούσουν από περιέργεια ή γοητεία, αλλά αντιθέτως για να παράσχουμε τα πράγματα που είναι ουσιαστικά για την πρόοδό σας και για την άμυνα του κόσμου σας. Διότι δεν γνωρίζετε την τρωτότητά σας, και δεν γνωρίζετε τη δύναμή σας. Αυτές πρέπει να τις γνωρίσετε. Αν δεν γνωρίζετε την τρωτότητά σας, δεν θα δείτε την ανάγκη για τη δύναμή σας. Κι αν δεν συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας, τότε μπορεί να σας ξεπεράσει η τρωτότητά σας.

12 Έτσι είναι η ζωή στον κόσμο σας και η ζωή απανταχού στο σύμπαν. Αυτό είναι που κάθε φυλή πρέπει ν αντιμετωπίσει για να γίνει ισχυρή και ελεύθερη. Αυτή είναι η ευθύνη που έρχεται με την εξουσία και τον πλούτο. Κατέχετε κάμποση δύναμη και πολύ πλούτο με τους πόρους αυτού του κόσμου. Επομένως, πρέπει να γίνετε υπεύθυνοι, και οι άνθρωποί σας πρέπει να είναι ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Αν παραμείνουν αδαείς όσον αφορά την Ευρύτερη Κοινότητα, τότε δεν θα καταλάβουν τη μεγάλη ανάγκη της ανθρωπότητας. Και η εστίασή τους και οι δραστηριότητές τους δεν θα υποστηρίζουν την καθιέρωση της ανθρώπινης ένωσης, αυτάρκειας και διακριτικότητας.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Τέταρτη Κρυφές Δυνάμεις Η ανθρωπότητα έχει μια δύναμη που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, μια δύναμη που μπορεί ν αντισταθμίσει την Επέμβαση, μια δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Πολλές φωνές στο σύμπαν

Πολλές φωνές στο σύμπαν ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Πέμπτη Πολλές φωνές στο σύμπαν Υπάρχουν πολλές φωνές τώρα που θα μιλήσουν στην ανθρωπότητα, φωνές από την Ευρύτερη Κοινότητα. Τα μηνύματά τους θα παραδίδονται

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος...

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος... Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο «Οι λαοί και τα έθνοι του κόσμου εισέρχονται σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών. Οι πόροι του κόσμου ελαττώνονται. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Και καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Τα απαιτούμενα για την ελευθερία

Τα απαιτούμενα για την ελευθερία ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Δεύτερη Τα απαιτούμενα για την ελευθερία Υπάρχουν τρία απαιτούμενα που όλα τα έθνη πρέπει να ικανοποιήσουν για να καθιερώσουν και να διατηρήσουν την ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Αυτό που θέλουν

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Αυτό που θέλουν ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Αυτό που θέλουν Όπως είπαμε, εκείνοι που επεμβαίνουν στον κόσμο σας σήμερα θέλουν ν αποκτήσουν τον έλεγχο αυτού του κόσμου για φανερούς λόγους και για λόγους που δεν είναι τόσο φανεροί.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ πρέπει να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ανάγκη, μια τόσο μεγάλη ανάγκη που η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε να την καταλάβει, ή για την οποία δεν μπόρεσε

Διαβάστε περισσότερα

Η πραγματικότητα της Επαφής

Η πραγματικότητα της Επαφής ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤOΜΟΣ Αναφορά Πρώτη Η πραγματικότητα της Επαφής Σας αποστέλλουμε χαιρετισμούς από πολύ μακριά τώρα. Στις δυο πρώτες σειρές επικοινωνιών μας προς εσάς, μπορούσαμε να

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματικότητες της Ευρύτερης Κοινότητας

Πραγματικότητες της Ευρύτερης Κοινότητας ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Έκτη Πραγματικότητες της Ευρύτερης Κοινότητας Είναι απαραίτητο τώρα να διορθώσουμε μερικές προϋποθέσεις που κάνετε στον κόσμο σας για τη ζωή στο σύμπαν.

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα

Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα Αναφορά Δεύτερη Γιατί η Επέμβαση λαμβάνει χώρα Μπορείς να ρωτήσεις εξ αρχής: «Γιατί επισκέπτονται τον κόσμο μας; Γιατί υφίσταται μια Επέμβαση;» Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις σε αυτήν τη θεμελιώδη ερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών

Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών Η Μοίρα των Εθνών και των Λαών Ελήφθη από τον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 17 Οκτωβρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Αυτό είναι ένα μέρος του Νέου Μηνύματος για τον Κόσμο σχετικά με τη μοίρα των εθνών

Διαβάστε περισσότερα

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε.

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι εμπειρία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι επικοινωνία βαθιών ενοράσεων και αναγνώρισης του ενός

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος. Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος

Εισηγητής Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος. Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος Εισηγητής Δύναμη: Η πιθανότητα που έχει ο «άνθρωπος» να είναι σε θέση να «περάσει» τις δικές του επιθυμίες μέσα από μία κοινωνική σχέση παρά την αντίσταση. Εξουσία: Η εξουσία ορίζεται ως το νόμιμο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας

Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας Η Μεγάλη Παρουσία μέσα σας ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, επειδή ο Δημιουργός βασίζεται σε αυτήν την παρουσία για να σας καταστήσει ικανούς να ανταποκριθείτε στο Νέο Μήνυμα. Σίγουρα οι σύμμαχοί

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Ερωτήσεις και Απαντήσεις ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Έβδομη Ερωτήσεις και Απαντήσεις Χαιρόμαστε που μπορούμε ν απαντήσουμε αυτές τις ερωτήσεις, διότι ξέρουμε ότι είναι σημαντικές για να σας δώσουν περισσότερη

Διαβάστε περισσότερα

Η επιρροή επί της ανθρωπότητας

Η επιρροή επί της ανθρωπότητας ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΡΙΤΗ Η επιρροή επί της ανθρωπότητας Είναι κρίσιμο τώρα να μιλήσουμε για τη φύση της παρακίνησης που ασκείται επί της ανθρωπότητας. Επειδή πρόκειται για μια Επέμβαση και όχι για μια επίσκεψη, και

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» Εργαστήριο δικτύωσης σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη και η επίδρασή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» 6 7 Μαΐου 2014 Κέντρο Πρόληψης των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Οι Κολεκτίβες

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Οι Κολεκτίβες ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Οι Κολεκτίβες Υπάρχουν κοινωνίες στην Ευρύτερη Κοινότητα σε οποιοδήποτε πιθανό επίπεδο κοινωνικής και πνευματικής ανάπτυξης. Αυτό εκτείνεται από προ-γεωργικές κοινωνίες μέχρι σε αυτοκρατορίες,

Διαβάστε περισσότερα

Μια έκκληση για δράση

Μια έκκληση για δράση ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΤΗ Μια έκκληση για δράση Η αποστολή μας εδώ ήταν να παρακολουθήσουμε την εξωγήινη Επέμβαση στον κόσμο σήμερα και να σας παράσχουμε τα σχόλιά μας και την οπτική μας. Είναι μια δύσκολη δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

Η Επέμβαση που είναι στον κόσμο ήδη εκμεταλλεύεται αυτές τις προτιμήσεις και αυτούς

Η Επέμβαση που είναι στον κόσμο ήδη εκμεταλλεύεται αυτές τις προτιμήσεις και αυτούς Η αγάπη και ο φόβος Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ στην πραγματικότητα της αγάπης και του φόβου. Το Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο μπορεί να υποκινήσει τρομερό φόβο, ιδιαίτερα όταν μάθετε

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Mentoring

Εγχειρίδιο Mentoring Εγχειρίδιο Mentoring Business Mentor Greece Χρήσιμος Οδηγός για Mentees Publication 2016 by: Business Mentor Greece. All rights reserved Τι είναι το Mentoring Οι πρώτες αναφορές σε μέντορες τοποθετούνται

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

Managers & Leaders. Managers & Leaders

Managers & Leaders. Managers & Leaders είναι διαφορετικοί? Οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν περισσότερα κοινά µε τους καλλιτέχνες παρά µε τους Managers.. 1 Αντιµετώπιση της πολυπλοκότητας SHIP Αντιµετώπιση της αλλαγής Λήψηαπόφασης : τι πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Ηγεσία. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιεχόμενα Παγκόσμια Οικονομική Κρίση = Έλλειψη Ηθικής. Επιβραδύνοντας την εξασθένηση της Επιχειρηματικής Ηθικής. Ηγέτης ή Διευθυντής; Επιβραδύνοντας την εξασθένηση της Επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 22 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση, μια

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Διοικώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Διοικώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Διοικώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι «διοίκηση» 2. Η «διοίκηση»

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα 24 Απριλίου 2018 Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια Η διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Μαγγίνας μίλησε σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Όγδοο Διακυβερνητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ 3 ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΟΙ 3 ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ 3 ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ Στόχος: να βρει ηεπιχείρηση το συντομότερο μονοπάτι προς το μέλλον & ταυτόχρονα να εξωθήσει τους ανταγωνιστές σε περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα Τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα Κώστας Βασιλάκης Τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Επιτροπή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Γενικά για την επιχειρηματικότητα Οι επιχειρηματίες μετατρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας,

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, 1 Μακαριώτατε, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Σεβαστοί πατέρες Κύριοι βουλευτές Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, Κύριοι σύμβουλοι, αγαπητοί συνεργάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο Ηγεσία 12 ο Κεφάλαιο Μαθησιακοί στόχοι (1) Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου, θα είστε σε θέση να: 1. Κατανοήσετε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. 2. Συνοψίσετε τι θέλουν οι άνθρωποι και τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. Ηγετικοί τύποι Διευθυντικό πλέγμα

Ηγεσία. Ηγετικοί τύποι Διευθυντικό πλέγμα Ηγεσία Ηγετικοί τύποι Διευθυντικό πλέγμα Ηγεσία 1 η διδακτική ώρα Στόχοι της διδακτικής ενότητας 1. Να προσδιορίσουμε την έννοια του ηγέτη. 2. Να περιγράφουμε τις διαφορές μεταξύ του Προϊστάμενου-ηγέτη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 17 ο ΚΑΙ 18 ο ΑΙΩΝΑ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 17 ο ΚΑΙ 18 ο ΑΙΩΝΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 17 ο ΚΑΙ 18 ο ΑΙΩΝΑ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αύξηση πληθυσμού αγροτική επανάσταση (μεγάλα αγροκτήματα νέες μέθοδοι εισαγωγή μηχανημάτων) ανάπτυξη εμπορίου α. Ευρώπη Αφρική Αμερική (τριγωνικό

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία 2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία Α Μέρος: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Τα επίπεδα συνείδησης Ύπνος Μισοξύπνιο Αφύπνιση Ελάχιστη εργασία των εξωτερικών αισθήσεων Με εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν υπάρχει ευκαιρία για πρόβα, δεν υπάρχουν σχολεία. Το μόνο που κουβαλάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. Δρ. Γεώργιος Θερίου

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. Δρ. Γεώργιος Θερίου ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ Δρ. Γεώργιος Θερίου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του μαθήματος: Η μελέτη διαστάσεων επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης και ηθικής. Ανάπτυξη της φιλοσοφίας και ηθικής όπως αυτά τα θέματα αναπτύχθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μια παιδαγωγική διαδικασία που επιδιώκει αυθεντικές εμπειρίες των εκπαιδευόμενων. Τις εμπειρίες αυτές τις αναζητούμε βγαίνοντας και από την όποια αίθουσα και από το όποιο

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αντιπροσωπεύουν το κάλεσμά σας. Το κάλεσμά σας δεν είναι να ανταποκριθείτε σε όλες αυτές τις προκλήσεις, αλλά σε μια συγκεκριμένα. Πολλοί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ Λογικοθυμική προσέγγιση (Rational-Emotive Therapy) Αναπτύχθηκε από τον Albert Ellis τη δεκαετία του 1950. Πεποίθηση πως οι συναισθηματικές δυσκολίες οφείλονται σε λανθασμένες

Διαβάστε περισσότερα

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing

Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί στο internet marketing Ο τίτλος έχει μεγάλο αντίκτυπο στον ψηφιακό κόσμο. Μπορείς να αυξήσεις κατακόρυφα την ανταπόκριση βελτιστοποιώντας τον τίτλο είτε αυτός βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Δρ. Άνδρη Χριστοδούλου Λέκτορας Ψυχολογίας andri.christodoulou@nup.ac.cy Σημαντικότητα της Σωστής Διαχείρησης της Τάξης Η διαχείριση της τάξης είναι πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι καλημέρα Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση

Κυρίες και κύριοι καλημέρα Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση Κυρίες και κύριοι καλημέρα Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω εικονοκλαστικά αμφισβητώντας λίγο τον ελληνικό τίτλο της σημερινής εκδήλωσης «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 1 Τα Δικαιώματα Των Παιδιών Μαθητές : Νίκος Τσουκανάς Σπύρος Κούφαλης Αναστάσης Παπαχρήστος Σπύρος Φραγκούλης Τάσος Χούσος Εκπαιδευτικοί Δρεπανόπουλος Νίκος, Γυμναστής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

Promoting prosocial skills through games. Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας

Promoting prosocial skills through games. Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας Promoting prosocial skills through games Σχεδιάζοντας παιγνίδια για την καλλιέργεια της προκοινωνικότητας Τι είναι η προκοινωνικότητα; Μια πράξη είναι προκοινωνική όταν επικεντρώνεται στο κοινό καλό, στην

Διαβάστε περισσότερα

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Χαλκίδα, 2019 "Σταματήστε να σκέφτεστε τον Ρονάλντο και τον Μέσσι και προσπαθήστε να κάνετε το απλό",

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ»

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» Διεργασίες ονομάζονται τα «πρότυπα» της λειτουργίας της ομάδας, τα οποία αναπτύσσονται μέσα στο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

II.2 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ... (το όργανο θα προσδιοριστεί)

II.2 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ... (το όργανο θα προσδιοριστεί) II.2 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ... (το όργανο θα προσδιοριστεί) 1. υπενθυµίζοντας ότι η ανθρωπότητα και η φύση βρίσκονται σε κίνδυνο κι ότι, πιο συγκεκριµένα, οι αρνητικές επιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Καθηγητής Δημήτριος Σουμπενιώτης ΣΗΜΕΙΩΣΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Attilaisms: Selected Thoughts of Attila 1 Δρ. Δημήτριος Σουμπενιώτης, Καθηγητής Τμήματος Ο.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Σιδέρης. Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΤΥΠΑ

Νίκος Σιδέρης. Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 12.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ Νίκος Σιδέρης Μιλώ για την κρίση με το παιδί Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται Από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Διαβάστε περισσότερα

«Το αγόρι στο θεωρείο»

«Το αγόρι στο θεωρείο» Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα «Το αγόρι στο θεωρείο» Μανώλης Λεγάκης Στο βιβλίο της Α. Δαρλάση τα ιστορικά στοιχεία συνυφαίνονται με τα μυθιστορηματικά: πρόσωπα φανταστικά υφίστανται σε ατομικό και

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν Οργανωσιακή μάθηση Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν 1 Μάθηση είναι: Η δραστηριοποίηση και κατεύθυνση δυνάμεων για την όσο το δυνα-τόν καλύτερη προσαρμογή στο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον. Η απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Η ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ, ΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΗΣΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης Τι είναι, πως την χρησιμοποιούμε, τι ωφελούμαστε

Η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης Τι είναι, πως την χρησιμοποιούμε, τι ωφελούμαστε Η Μέθοδος Αυτοβοήθειας και Αυτοβελτίωσης Τι είναι, πως την χρησιμοποιούμε, τι ωφελούμαστε 6 απαντήσεις σε 6 καίριες ερωτήσεις Οκτώβριος 2017 1 Ερώτηση 1: Πώς δημιουργήθηκε και από πού προέρχεται η σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Παρουσίαση: Καθ. Βελισσαρίου Ευστάθιος Ορισμός της Επικοινωνίας 2 Επικοινωνία είναι η άμεση ή έμμεση μονόπλευρη ή αμφίπλευρη,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία.

Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία. Η Ανάληψη Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 16 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο ΗΠΑ Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία. Η Ανώτερη Εξουσία σου μιλά τώρα, μιλώντας μέσω

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece Π. ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ: Η συμβολή των άμεσων και γενικά επενδύσεων κατευθυνόμενων στη στοχευμένη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και οι υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα δοκιμάσουμε σήμερα στην ολιγόλεπτη παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

The IFLA Internet Manifesto. Η Διακήρυξη της IFLA για το Διαδίκτυο

The IFLA Internet Manifesto. Η Διακήρυξη της IFLA για το Διαδίκτυο The IFLA Internet Manifesto Translation in Greek Antonia Arahova Librarian National Library of Greece Institute for Democracy Konstantinos Karamanlis Η Διακήρυξη της IFLA για το Διαδίκτυο [Ελληνική Μετάφραση]

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ.,

Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., georgiakiz@yahoo.gr, 6973387265 Αυτοεκτίμηση Αντίληψη της προσωπικής ικανότητας Ενδόμυχη πεποίθηση του ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής.

Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Φυλετικός Ρατσισμός Ρατσισμός είναι να θεωρούμε κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων ως κατώτερη ή ακόμη και άξια περιφρόνησης, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής.αιτία του ρατσισμού είναι συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω.

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ - Από το Κεφάλαιο 21, II. THE RESPONSIBILITY FOR SIGHT - 1. Έχουμε πει επανειλημμένα το πόσα λίγα σου ζητούνται για να μάθεις αυτά τα μαθήματα. Είναι η ίδια μικρή προθυμία που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Γενικά στοιχεία Περιεχόµενα Οδηγός για µελέτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Γενικά στοιχεία Περιεχόµενα Οδηγός για µελέτη ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Γενικά στοιχεία Περιεχόµενα Οδηγός για µελέτη Το παρόν ηλεκτρονικό εγχειρίδιο έχει ως στόχο του να παρακολουθήσει τις πολύπλοκες σχέσεις που συνδέουν τον

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΉΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΊΕΣ Πολλά Θέματα Lions, σε όλο τον κόσμο, από το Π.Θ. 13 Οχάϊο, μέχρι το Π.Θ. 111 Γερμανία, έχουν επιτυχώς χρησιμοποιήσει τη θέση του δεύτερου Αντικυβερνήτη,

Διαβάστε περισσότερα

Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους:

Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους: Με τα λόγια του Ι. Θ. Κακριδή, πριν από σαράντα χρόνια, τα αρχαία ελληνικά ενδιαφέρουν για τρεις λόγους: «Πρώτ? απ? όλα γιατί είμαστε Έλληνες: από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει 2700 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Πρότυπα των Κοινωνικών Συνεταιρισμών

Παγκόσμια Πρότυπα των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Παγκόσμια Πρότυπα των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Κυρίως από το 1970, η ανάδυση νέων τύπων συνεταιρισμών που ανταποκρίνονται σε ακάλυπτες ανάγκες, κυρίως στους τομείς της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Φλώρινα, Ιούνιος 2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ. ΣΑΡΡΗ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΒΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΔ Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το πέμπτο έντυπο της σειράς που αφορά θέματα σχετικά με τη ακοή από την εταιρία Widex.

Αυτό είναι το πέμπτο έντυπο της σειράς που αφορά θέματα σχετικά με τη ακοή από την εταιρία Widex. Επικοινωνώντας με χρήστες ακουστικών βαρηκοίας 5 Συμβουλές για μια επιτυχημένη επικοινωνία Αυτό είναι το πέμπτο έντυπο της σειράς που αφορά θέματα σχετικά με τη ακοή από την εταιρία Widex. Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα