ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold. Buondi Premium. Buondi Limited Edition. Buondi Prestige

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold. Buondi Premium. Buondi Limited Edition. Buondi Prestige"

Transcript

1

2 ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ... Buondi Gold Ένας καφές συνώνυμος με το όνομά του, «ατόφιο χρυσαφί». Δυνατός, έντονος, μεσογειακός και συνάμα αρωματικός. Η πλούσια κρέμα του διατηρείται αναλλοίωτη μέχρι την τελευταία γουλιά. Ένα τέλειο χαρμάνι των καλύτερων ποικιλιών καφέ από όλο τον κόσμο. Συνδυάζει την υψηλή γλυκύτητα του γνήσιου βραζιλιάνικου καφέ με τα μοναδικά φρουτώδη χαρακτηριστικά του καφέ της Παπούα - Νέας Γουινέας, το πλούσιο σώμα του καφέ της Κόστα Ρίκα και τη στιβαρότητα του καφέ από την Ινδία. Σίγουρα μια απολαυστικά γευστική αναζήτηση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Buondi Prestige Δυναμικός, με έκρηξη αρωμάτων αλλά και ευγενικός, ντελικάτος. Σίγουρα αυτό που αναζητά κάθε πραγματικός εραστής των απολαύσεων που προσφέρει ένας espresso. Συνδυασμός της υψηλής γλυκύτητας του γνήσιου βραζιλιάνικου καφέ, με τη μοναδικότητα καφέδων της κεντρικής Αμερικής, τον εξαιρετικό χαρακτήρα καφέδων της ανατολικής Αφρικής και τη δύναμη του καφέ από την Ινδία, σε τέλεια αναλογία. Buondi Premium Ποικιλία που δίνει πολύ ωραία κρέμα και έχει έντονη γεύση με νότες φρούτων. Το χαρμάνι συνδυάζει πολύ «γεμάτο» σώμα και ισορροπημένη οξύτητα με υψηλή γλυκύτητα και έντονη γεύση καφέ. Έχει μια «ρετρό» ένταση και γλυκύτητα που μοιάζει με αυτή της μαύρης σοκολάτας, καθώς και επίγευση που διαρκεί. Buondi Limited Edition Ένας espresso 100% Arabica, με λεπτά αρώματα, γεύσεις από τροπικά φρούτα και κρυμμένες νότες κακάο και φρεσκοψημένων δημητριακών. Ένα ξεχωριστό χαρμάνι το οποίο συνδυάζει εξαιρετικούς κόκκους καφέ, μεγαλωμένους με το μαγικό άγγιγμα των ανέμων του Ειρηνικού ωκεανού. Στοιχεία που συνθέτουν έναν espresso με αξεπέραστο ταμπεραμέντο. Ένα ξεχωριστό χαρμάνι από τις καλύτερες ποικιλίες που αναπτύσσονται στη Guatemala Antigua, στην Costa Rica και στο Santos Astrid. Ένα ανώτερης ποιότητας χαρμάνι, περιορισμένης σοδειάς με γνώμονα πάντα την Κορυφαία Γεύση και το Κορυφαίο Στυλ! Αυτό είναι το μυστικό του BUONDI CAFFÉ LIMITED EDITION! Ανακαλύψτε το!

3 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ Ο καφές καλλιεργείται στην περιοχή του Ισημερινού, στο φυσικό του περιβάλλον (μεταξύ των τροπικών του Καρκίνου & του Αιγόκερω). Μετά το πετρέλαιο, ο καφές σήμερα είναι το δεύτερο σημαντικότερο προϊόν παγκοσμίως και το πιο διάσημο ποτό μετά το νερό. Κάθε χρόνο περίπου 144 εκατομμύρια σακιά καφέ παράγονται και 25 εκατομμύρια παραγωγοί ζούνε από την καλλιέργεια του καφέ. Η τιμή του καφέ καθορίζεται κυρίως από τους εξής παράγοντες: την ποιότητα και την ποσότητα της σοδειάς τις καιρικές συνθήκες τις πολιτικές ανακατατάξεις Η παγκόσμια παραγωγή σε καφέ Arabica καταλαμβάνει το 63% και ο καθορισμός των τιμών επισημοποιείται στο χρηματιστήριο αξιών ζάχαρης & καφέ της Νέας Υόρκης. Ενώ το υπόλοιπο 37% που αφορά ποικιλίες Robusta καθορίζεται στο Λονδίνο.

4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ESPRESSO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Υγρασία, θερμοκρασία, επαφή με το φως & ξένες οσμές. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Μύλος άλεσης, μηχανή espresso, αντλία πίεσης, θερμοκρασία νερού. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ Ποιότητα & φρεσκάδα του καφέ, χαρμάνι, βαθμός καβουρδίσματος, καθαρότητα νερού. ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ BARISTA Ρύθμιση μύλου, δοσολογία, tamping, χρόνος & ποσότητα εκχύλισης, καθαρισμός & συντήρηση εξοπλισμού. Ασφάλεια καμπάνας Επίπεδοι δίσκοι Μηχανοκίνητος άξονας Μοτέρ Χοάνη (καμπάνα) Ρυθμιστής άλεσης Δοχείο συλλογής αλεσμένου καφέ Δοσομετρητής ΑΛΕΣΗ ΚΑΦΕ Ο μύλος άλεσης είναι το σημαντικότερο μέρος του εξοπλισμού για την παρασκευή του espresso. Δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε καλό espresso εάν δεν έχουμε έναν μύλο συντηρημένο που να παράγει με συνέπεια ποιοτικό άλεσμα σε κάθε δοσολογία. Η άλεση που προκαλεί σκόνη θεωρείται ακατάλληλη και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας πάρα πολύ γρήγορης εκχύλισης. Ανατομία Μύλου Άλεσης: Η χοάνη (καμπάνα) μπορεί να συλλέξει έως και 1,5 κιλό κόκκους και τους μεταφέρει από το κέντρο του δοχείου στους δίσκους (μαχαίρια) άλεσης, όπου τεμαχίζονται σε ισόποσα μέρη. Το δοχείο συλλογής του αλεσμένου καφέ, με κάθε τράβηγμα του δοσομετρητή, απελευθερώνει την επιθυμητή ποσότητα.

5 Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΛΕΣΗ Για espresso, χρειαζόμαστε λεπτή, με ελαφριά τραχύτητα άλεση. Ένα εύκολο τεστ είναι να πιέσουμε τον καφέ ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη μας. Ο καφές πρέπει να συγκολληθεί στο κέντρο, όπου η πίεση είναι πιο δυνατή, αλλά όχι πάρα πολύ. Αν δεν συγκολληθεί καθόλου τότε το άλεσμα είναι πολύ χοντρό, ενώ αν δημιουργηθεί μια μάζα καφέ τότε είναι πολύ λεπτό. Η σωστή ρύθμιση του μύλου είναι πρώτη προτεραιότητα σε καθημερινή βάση. Ο μύλος άλεσης χρειάζεται ρύθμιση 3-4 φορές ημερησίως και αυτό εξαρτάται από κάποιους περιβαλλοντικούς και μη παράγοντες όπως υγρασία, θερμοκρασία, τη χρήση κλιματισμού, εξαερισμού κ.ά. Εάν το άλεσμα είναι πολύ χονδρό, το νερό περνάει πολύ γρήγορα μέσα από το coffee pack προλαβαίνοντας να αποσπάσει μόνο ένα μικρό μέρος από τις υδατοδιαλυτές ουσίες του καφέ. Το αποτέλεσμα ονομάζεται «ελλιπής» εκχύλιση. Αποτέλεσμα: Η κρέμα είναι πολύ ανοιχτόχρωμη και εξαφανίζεται γρήγορα. Το σώμα υδαρές, τα αρώματα αδύναμα και δεν έχουν αναπτυχθεί. Η επίγευση είναι σύντομη και πικρή. Άλλοι πιθανοί λόγοι: Θερμοκρασία νερού πολύ χαμηλή Πίεση μηχανής κάτω από τα 9 bar Χρόνος επαφής όχι αρκετός - λόγω λιγότερων γραμμαρίων καφέ - λόγω πολύ χονδρού αλέσματος - λόγω χαλαρού tamping χοντρό άλεσμα φίλτρου μέτριο άλεσμα μόκα λεπτό άλεσμα espresso πολύ λεπτό άλεσμα ελληνικός Tip 1: Η άλεση θα πρέπει να είναι πιο χοντρή όταν το κλίμα είναι υγρό και λεπτότερη όταν το κλίμα είναι ξηρό. Tip 2: Η συσκευασία αφού ανοιχτεί θα πρέπει να καταναλωθεί το περιεχόμενό της εντός 2 ημερών. Κατά τη διάρκεια θα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο, μακριά από υγρασία (π.χ. ψυγείο), σε θερμοκρασία C, μακριά από φως (φυσικό ή τεχνητό) και διάφορες άλλες μυρωδιές που θα μπορούσαν να το επηρεάσουν (π.χ. μπαχαρικά). Εάν το άλεσμα είναι πολύ λεπτό, τότε το νερό με δυσκολία θα βρει διέξοδο παραμένοντας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε επαφή με τον καφέ και η εκχύλισή μας σε αυτή τη περίπτωση ονομάζεται «υπερβολική». Αποτέλεσμα: Η κρέμα είναι σκούρη καφέ, ακανόνιστη, με ανοιχτόχρωμα μπαλώματα και φουσκάλες. Ο καφές έχει γεύση πικρή και καμένη. Άλλοι πιθανοί λόγοι: Θερμοκρασία νερού πολύ υψηλή Πίεση μηχανής πολύ υψηλή Χρόνος επαφής μεγάλης διάρκειας - λόγω πολλών γραμμαρίων καφέ - λόγω πολύ λεπτού αλέσματος - λόγω πολύ δυνατού tamping

6 ΙΔΑΝΙΚΟΣ ESPRESSO Κρέμα Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η κρέμα που καλύπτει κάθε καλό espresso. Η κρέμα θα πρέπει να έχει πάχος 3-4mm και ένα ομοιογενές χρώμα με ραβδώσεις, επιτρέποντας στις πτητικές ουσίες να παραμείνουν μέσα στον καφέ αφού παρασκευαστεί. Χάρη στην οπτική ανάλυση, μπορούμε να εκτιμήσουμε την ποιότητα της εκχύλισης. Η κρέμα που έχει χρώμα κανελί με έντονες κόκκινες και σκούρες ραβδώσεις, υποδηλώνει έναν τέλεια παρασκευασμένο espresso. Άρωμα Ένας espresso εκφράζει τα αρώματά του προερχόμενα από εκατοντάδες αρωματικές ουσίες οι οποίες με αναλογία μπορούν να συσχετιστούν με λουλούδια, ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλυκόριζα, σοκολάτα κ.ά. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ESPRESSO BUONDI Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ml ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ Σώμα Το γεμάτο σώμα, από τη φύση του καφέ, προσδιορίζεται από την αίσθηση της πυκνότητας, που οφείλεται στην παρουσία ελαιωδών γαλακτωμάτων και αδιάλυτων ουσιών οι οποίες παρουσιάζονται στην εκχύλιση. Αυτές οι ουσίες δίνουν μία αξιοσημείωτη βελούδινη αίσθηση στον καφέ και συμβάλλουν σημαντικά στο άρωμα και το «σώμα». Γεύση Πρέπει να πετύχουμε με κατάλληλη προετοιμασία την ιδανική ισορροπία στον espresso και να μην επικρατεί μόνο μια γεύση, εκτός αν αυτό επιθυμούμε. Επίγευση Η ένταση του συμπλέγματος γεύσης/αρώματος του καφέ που παραμένει στο πίσω μέρος της γλώσσας. Η κατάλληλη ρύθμιση επιτρέπει την εκχύλιση ml espresso σε ένα χρονικό διάστημα δευτερολέπτων.

7 ΤΥΠΟΙ ΜΥΛΩΝ ΑΛΕΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΚΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (ΜΑΧΑΙΡΙΑ) Οι επίπεδοι δίσκοι βρίσκονται αντικριστά ο ένας με τον άλλον και είναι συμμετρικοί. Ο επάνω δίσκος είναι αυτός που παραμένει σταθερός ενώ ο κάτω δίσκος περιστρέφεται, με τη βοήθεια ενός μηχανοκίνητου άξονα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΔΙΣΚΩΝ Ταχύτητα: περιστροφές/λεπτό Ποσότητα άλεσης: πάνω από 3-4kg σε καθημερινή βάση Διάμετρος: χιλιοστά Απόδοση: 3-5kg ημερησίως Αντικατάσταση: κάθε kg Επιφάνεια άλεσης: περιορισμένη Κύριο χαρακτηριστικό των μύλων με επίπεδα μαχαίρια είναι η μικρή επιφάνεια άλεσης και η περιστροφή τους μέσω άξονα με πολλές στροφές (1.350 ανά λεπτό). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσουν σε μικρό χρονικό διάστημα μεγάλη θερμοκρασία που μεταδίδεται στον καφέ. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής αφού χάνεται ταυτόχρονα μέρος των αρωμάτων του. Ενεργοποιώντας λοιπόν τον μύλο, πρέπει κάθε φορά να αλέθουμε μόνο τα απαραίτητα γραμμάρια για κάθε παραγγελία και να μη γεμίζουμε όλο το δοχείο που συλλέγει τον αλεσμένο καφέ διότι εκτός από τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται, ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να διατηρηθεί εκεί ο καφές αλεσμένος δεν ξεπερνάει τα 30 λεπτά. Η δεύτερη κατηγορία μύλου άλεσης είναι αυτή που φέρει κωνικά μαχαίρια. Αυτά τα μαχαίρια έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια άλεσης, αλέθουν μεγαλύτερη ποσότητα καφέ από τα επίπεδα, ενώ περιστρέφονται με μικρότερη ταχύτητα, 650 στροφές ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά αναπτύσσεται μικρότερη συγκριτικά θερμοκρασία στα μέταλλα και κατ επέκταση δεν επιδρά στον ίδιο βαθμό αρνητικά στα αρώματα του καφέ. Για την προετοιμασία του espresso η ρύθμιση θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τη σκληρότητα των κόκκων και την υγρασία του περιβάλλοντος ώστε να επιτρέπει την καλύτερη εκχύλιση των ουσιών του καφέ. Tip: Διατηρώντας τον καφέ σε μορφή κόκκων και όχι σκόνης παραμένουν η φρεσκάδα και τα αρώματά του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. ΚΩΝΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (ΜΑΧΑΙΡΙΑ) Οι κωνικοί δίσκοι περιστρέφονται αργά σε σχέση με τους επίπεδους, αποφεύγοντας την υπερβολική θέρμανσή τους ακόμη και με εντατική χρήση. Το σχήμα του ενός δίσκου είναι κωνικό και εφάπτεται με τον μηχανοκίνητο άξονα ενώ σε σταθερή βάση βρίσκεται το ζευγάρι του που έχει ανάστροφο σχήμα κώνου. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΩΝΙΚΩΝ ΔΙΣΚΩΝ Ταχύτητα: περιστροφές/λεπτό Ποσότητα άλεσης: για μεγαλύτερες καθημερινά καταναλώσεις Διάμετρος: χιλιοστά Απόδοση: 5-10kg ημερησίως Αντικατάσταση: κάθε kg Επιφάνεια άλεσης: Ευρύτερη >> > Επιπλέον λύση αποτελούν οι μύλοι «ON DEMAND» οι οποίοι αλέθουν συγκεκριμένη ποσότητα-δοσολογία που χρειαζόμαστε κάθε φορά. Tip: Η πυκνότητα των αλεσμένων κόκκων σε συνδυασμό με τη δοσολογία και το πάτημα-tamping, θα καθορίσουν την ταχύτητα με την οποία θα περάσει το νερό μέσα από τον καφέ.

8 TAMPING ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΦΕ ΔΟΧΕΙΑ ΦΙΛΤΡΟΥ (PORTA FILTER) Η παρασκευή ενός καλού espresso επηρεάζεται επίσης και από τη δοσολογία του αλεσμένου καφέ που θα χρησιμοποιηθεί. Αν η ποσότητα καφέ είναι πολύ μικρή, τότε παράγεται εκχύλιση με μειωμένα γευστικά αποτελέσματα, ενώ όταν είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό εξίσου. Η χρήση της ζυγαριάς ακριβείας κρίνεται απαραίτητη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε κλείστρο (porta filter), είναι εφοδιασμένο με συγκεκριμένης χωρητικότητας σε γραμμάρια δοχείο φίλτρου (filter basket). Αυτά ξεκινάνε από 6gr τα μονά και συνοδεύονται με 12gr για τη διπλή δόση espresso και αντιστοίχως όταν είναι 7gr τα μονά είναι 14gr τα διπλά τους. Τέλος όταν είναι 8gr τα μονά είναι 16gr η διπλή δόση espresso. Προτεινόμενος όρος είναι τα 8gr (το μονό φίλτρο) & 16gr (το διπλό φίλτρο). Μία κατάλληλη δόση για μονό espresso Buondi είναι 7,2-7,6 gr Μία κατάλληλη δόση για διπλό espresso Buondi είναι 14 gr Κατά τη δοσολογία η στάθμη του καφέ θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον οδηγό και να μην τον ξεπερνάει. Tamping είναι η διαδικασία συμπίεσης του αλεσμένου καφέ στο porta filter πριν αυτό τοποθετηθεί στη μονάδα έκχυσης ζεστού νερού υπό πίεση. Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια που διαχειρίζεται ο barista, καθώς αποτελεί κλειδί για την εξασφάλιση μιας καλής εκχύλισης. Ο στόχος είναι να συμπιεστεί ο αλεσμένος καφές ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, ενώ ο συμπιεσμένος όγκος να οριοθετηθεί σε συγκεκριμένο ύψος εντός του φίλτρου. Το νερό πρέπει να συναντά σταθερή αντίσταση καθώς ρέει διαμέσου του καφέ. Η διαδικασία του σωστού tamping είναι θέμα πρακτικής. Προτείνεται η χρήση ζυγαριάς προκειμένου να εξοικειωθείτε με τη σωστή άσκηση πίεσης (βάρος) ή χρήση tamper με δυναμόμετρο. Η πίεση που ασκούμε κυμαίνεται, ανάλογα τον εξοπλισμό, συνήθως μεταξύ κιλών. Τοποθετούμε το tamper σε μια ευθεία παράλληλα με τον καφέ και ασκούμε κάθετη πίεση προς στην επιφάνειά του.

9 Γέμισμα φίλτρου με τη δόση του αλεσμένου καφέ. Ελαφρύ βύθισμα με το tamper λίγο πιο κάτω από τη γραμμή του οδηγού εντός του φίλτρου και μόνο εάν είναι απαραίτητη μια ελαφριά δόνηση με το πίσω μέρος του tamper στα τοιχώματα του κλείστρου, ώστε ο αλεσμένος καφές που εξακολουθεί να απέχει από το κυρίως σώμα του καφέ να οδηγηθεί στο κέντρο. Τελικό πάτημα με κάθετη πίεση. Άμεση τοποθέτηση και εκχύλιση του καφέ. ΜΗΧΑΝΗ ESPRESSO Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τις προτεινόμενες βασικές ρυθμίσεις σύμφωνα με ότι ισχύει και στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BARISTA - W.B.C. 0,9-1,1 bar πίεση του κυκλώματος 3,0-4,0 bar πίεση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης 8,5-9,5 bar πίεση της αντλίας μέσα στη μηχανή espresso 70% περιεκτικότητα του νερού μέσα στο boiler 30% περιεκτικότητα του ατμού μέσα στο boiler C θερμοκρασία εντός του boiler 90,5-96 C θερμοκρασία νερού για espresso Εφόσον το tamping, η δοσολογία και η ρύθμιση του μύλου έγιναν σωστά, τότε το coffee pack θα πρέπει να βγαίνει από το φίλτρο καθαρό (όπως στην ένθετη φωτογραφία). Ένα ακατάλληλο tamping δημιουργεί ρωγμές στο cake του καφέ. Το νερό βρίσκει εύκολη δίοδο σε σημεία που μπορούν να προβάλουν μικρότερη αντίσταση και διαρρέει μέσω καναλιών. Για μια τέλεια εκχύλιση απαιτείται ένας επιδέξιος barista. Tip: Για την επίτευξη του tamping απαραίτητη είναι η χρήση του κατάλληλου tamper. Ανεξάρτητα από την προτίμηση σε επίπεδο ή κοίλο πάτο, μας ενδιαφέρει πρωτίστως να έχει τη σωστή διάμετρο. ΑΦΡΟΓΑΛΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΑΦΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ (CAPPUCCINO) Tο γάλα πρέπει να συντηρείται μέσα στο ψυγείο στους 3-4 C και ο χρόνος που απαιτείται για να παρασκευάσουμε ζεστό αφρόγαλα είναι το πολύ 23sec (σε γαλατιέρα των 750ml). Διατηρώντας το γάλα σε αυτή τη θερμοκρασία δεν κρυσταλλοποιούνται τα λιπαρά αλλά παρατείνεται ο χρόνος βρασμού. Έτσι έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να δημιουργήσουμε μια πλούσια κρέμα, ελαστική και με βελούδινη υφή. Το γάλα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι εύγευστο και να μην καλύπτει τα αρώματα του καφέ.

10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΕΣΤΟΥ ΑΦΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ 4. Για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα κατά τον βρασμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη την ένταση του ατμού. Κατά την έναρξη, το ακροφύσιο πρέπει να παραμείνει κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος για 3-4sec 7. Κλείνουμε τον ατμό και δεν αφαιρούμε τον βραστήρα από το γάλα για 2sec, διότι υπάρχει ακόμα ροή ατμού που μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες «φουσκάλες». 1. Η ποσότητα γάλακτος που θα σερ- έως ότου βεβαιωθούμε ότι έχουμε 8. Απαραίτητος είναι ο εξωτερικός βίρουμε στη γαλατιέρα θα συμβάλει δημιουργήσει έντονη περιστροφική κί- καθαρισμός του βραστήρα και τέλος η στο τελικό αποτέλεσμα. Αν είναι οριακή νηση στο γάλα. εκτόνωση. ή μικρή ποσότητα, θα δυσκολευτούμε να αποφύγουμε τις πολλές και μικρές 5. Ανεβάζουμε τον βραστήρα οριακά «φουσκάλες». Αν είναι αρκετά μεγάλη, στην επιφάνεια του γάλακτος και φου- Tip: Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται θα αναγκαστούμε να τη φουσκώσουμε σκώνουμε έως ότου φτάσουμε τους από την ποσότητα που έχουμε κάθε λιγότερο (έτσι θα έχουμε μικρότερη 3. Βυθίζουμε το στόμιο του βραστήρα C. Η ένταση του ατμού παρα- φορά να βράσουμε. ποσότητα κρέμας), άρα κακή αναλογία 2cm κάτω από την επιφάνεια του γάλα- μένει καθ όλη τη διάρκεια της επεξερ- καφέ- γάλακτος στο φλιτζάνι μας. Για να κτος, ούτως ώστε όταν περάσει ο ατμός γασίας στο μέγιστο. κάνουμε σωστή χρήση έχει σημασία να μη δημιουργήσει «φουσκάλες». να επιλέξουμε το ανάλογο μέγεθος α) Το στόμιο του βραστήρα 6. Έπειτα βυθίζουμε τον βραστήρα ξα- γαλατιέρας. πρέπει να απέχει από το κέντρο της νά μερικά εκατοστά κάτω από την επι- γαλατιέρας και να βρίσκεται σε μια φάνεια του αφρογάλακτος και συνεχί- 2. Επιλέγουμε τον βραστήρα με το κα- θέση χωρίς να εφάπτεται, μπροστά ζουμε έως ότου φτάσουμε την τελική τάλληλο ακροφύσιο και κάνουμε εκτό- και κοντά στα πλαϊνά τοιχώματα της θερμοκρασία C σύμφωνα με νωση για να αποβάλουμε ποσότητα γαλατιέρας. την ένδειξη του θερμομέτρου, διατη- νερού που εγκλωβίζεται στο στόμιό του. β) Για να γίνει πιο εύκολο θα ρώντας πάντα την ίδια κυκλική κίνηση Το νερό αυτό δεν το θέλουμε μέσα στο πρέπει να περάσει ο βραστήρας μέσα του γάλακτος μέσα στη γαλατιέρα. γάλα μας. από το στόμιο της γαλατιέρας.

11

GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ

GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ GAGGIA ANIMA XL ΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ESPRESSO Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ GAGGIA, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΦΕ. Η GAGGIA ANIMA XL ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το σωστό tamping. θέμα tamping

Το σωστό tamping. θέμα tamping θέμα tamping Προκειμένου να επιτυγχάνετε το ιδανικό φλιτζάνι καφέ με σταθερότητα, χρειάζεται να δώσετε προσοχή στο σωστό tamping (σ.σ. πάτημα του καφέ). Οι κ. κ. Φώτης Λέφας και Σοφία Μπικουβαράκη του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ. η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ. Υλικά κατασκευής των δίσκων

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ. η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ. Υλικά κατασκευής των δίσκων Τεχνικό θέμα Η διάμετρος των δίσκων κοπής που διαθέτουν οι μύλοι άλεσης, το πλήθος, το μήκος και ο εσωτερικός σχεδιασμός των λεπίδων τους, καθορίζουν εν πολλοίς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ!

Διαβάστε περισσότερα

Χωρητικότητα δοχείου κόκκων καφέ Βean hopper capacity. 256x440x340mm 230V/1850W 300gr 1,5lt 15 bar 8 kg 410,00

Χωρητικότητα δοχείου κόκκων καφέ Βean hopper capacity. 256x440x340mm 230V/1850W 300gr 1,5lt 15 bar 8 kg 410,00 μηχανές καφέ espresso οικίας - γραφείου Naviglio 1 υπεραυτόματες μηχανές καφέ espresso Naviglio Naviglio Black Yπερ αυτόματη μηχανή καφέ με ενσωματωμένο μύλο Mέγιστη παραγωγή 50 φλιτζάνια την ημέρα Εξαιρετικής

Διαβάστε περισσότερα

DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ DOUWE EGBERTS - EUROFROST Η εταιρεία EUROFROST έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια, την αποκλειστική διάθεση στη Μύκονο, όλης της

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις ProM

Συχνές ερωτήσεις ProM Γενικά Στοιχεία για τον ProM Σχεδιάστηκε 2007-2009. Λανσαρίστηκε στην έκθεση Coffeena τον Ιούνιο 2009 στην Κολωνία. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Τι προσφέρει ένας μύλος ON DEMAND; Ο αλεσμένος

Διαβάστε περισσότερα

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί;

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί; ΚΑΦΕΣ AURILE Γενικές Πληροφορίες Πώς καβουρδίζεται ο καφές Aurile; Ο καφές Aurile καβουρδίζεται για περίπου 20 λεπτά στους 210 C (ο τρόπος αυτός είναι γνωστός ως American Roast). Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος,

Διαβάστε περισσότερα

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP FINAL συμπληρωματικό Οι διαγωνιζόμενοι στον Τελικό θα πρέπει να σερβίρουν δύο ροφήματα σε κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες ροφημάτων καφέ:

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις Κ30 ES

Συχνές ερωτήσεις Κ30 ES Γενικά Στοιχεία για τον Κ30 Σχεδιάστηκε 2003-2005. Λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2005 στην έκθεση HOST στο Μιλάνο. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2005. Έχει κερδίσει το βραβείο Red Dot Design Award

Διαβάστε περισσότερα

Το φυτό: η καλλιέργεια και η συλλογή της σοδειάς του αειθαλούς φυτού (γένος Coffea) συνεπάγεται κοπιαστική εργασία και υψηλό οικονοµικό κόστος. Το φυτό του καφέ ανήκει στην οικογένεια των ρουβιίδων,

Διαβάστε περισσότερα

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων.

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Ο καφές πρέπει να είναι τόσο ζεστός, όσο τα φιλιά μιας κοπέλας την πρώτη μέρα, τόσο γλυκός, όσο οι νύχτες στην αγκαλιά της και τόσο μαύρος, όσο η γνώμη της μητέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΚΑΦΕ (BREW) the brewing specialist. coffee machines & bar equipment

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΚΑΦΕ (BREW) the brewing specialist. coffee machines & bar equipment ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΚΑΦΕ (BREW) the brewing specialist coffee machines & bar equipment COLD BREW ΥΑΜΑ ΥΑ6 ΠΥΡΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΚΑΦΕ Συσκευή εκχύλισης κρύου καφέ φίλτρου παραγωγικότητας περ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Αγαπητοί συνάδελφοι, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητοί συνάδελφοι, Το παρόν εγχειρίδιο δημιουργήθηκε βασισμένο στις προδιαγραφές της εταιρείας και σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως εργαλείο στα χέρια του κάθε barista, έτσι ώστε το αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΓΕΝΙΚΑ Η παραγωγή ελληνικού καφέ στο εργοστάσιο αποτελείται από πέντε διαφορετικά στάδια τα οποία φαίνονται παρακάτω σε ένα απλοποιηµένο διάγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΥΛΟΙ. καφέ οικιακής χρήσης. χρήσης. οικιακής χρήσεις. των αλάτων για. Καφές φίλτρου 2.0

ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΥΛΟΙ. καφέ οικιακής χρήσης. χρήσης. οικιακής χρήσεις. των αλάτων για. Καφές φίλτρου 2.0 ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ Νέα ανανεωμένη Νέα ανανεωμένη συσκευασία συσκευασία GRINZ Καθαριστικό Cleancaf μύλου άλεσης Cafiza Σκόνη Ταμπλέτες καθαρισμού καφέ οικιακής χρήσης. και απομάκρυνσης καθαρισμού υπεραυτόματων

Διαβάστε περισσότερα

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino

Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino Καφετιέρα / Μηχανή παρασκευής Espresso-Cappuccino FA-5475-1 FA-5475 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Είστε ο ιδιοκτήτης μιας μηχανής espresso/cappuccino. Αυτή η μοναδική συσκευή έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Άσκηση 1 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή αρχή της μεθόδου 1.2 Συσκευή Blaine 1.3 Βαθμονόμηση συσκευής 1.4 Πειραματική διαδικασία 1.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Η λεπτότητα άλεσης

Διαβάστε περισσότερα

μύλοι άλεσης καφέ OD 75 Vent OD 75 Vent Touch

μύλοι άλεσης καφέ OD 75 Vent OD 75 Vent Touch OD 75 Vent OD 75 Vent Touch 1 Mini D 50 D 64 Auto Mini D 50 D 64 Auto 2 μύλοι άλεσης καφέ με διανεμητή δόσης Mini D 50 Ημιεπαγγελματικός μύλος άλεσης καφέ με διανεμητή δόσης Επαγγελματική ποιότητα άλεσης

Διαβάστε περισσότερα

Νέα προϊόντα! Συµπληρωµατικός κατάλογος ηλεκτρικών συσκευών. www.benrubi.gr ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΗΤΗ INFO: 210 61 56 400

Νέα προϊόντα! Συµπληρωµατικός κατάλογος ηλεκτρικών συσκευών. www.benrubi.gr ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΗΤΗ INFO: 210 61 56 400 2013 Συµπληρωµατικός κατάλογος ηλεκτρικών συσκευών Νέα προϊόντα! www.benrubi.gr ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΗΤΗ INFO: 210 61 56 400 2 KAINOTOMIA IZZY ΚΟΠΤΗΡΙΟ Ε560T3 MULTI Χ3 500 TITANIUM IZZY Αποκλειστικό!

Διαβάστε περισσότερα

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel

εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία Εκχυση καυσίμου των Diesel εξεταστέα ύλη στις ερωτήσεις από την 1 η έως και την 11 η 5.5 Τροφοδοσία και Εκχυση καυσίμου των Diesel 1. Τι περιλαμβάνει το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο των μηχανών diesel ; 255 δεξαμενή καυσίμου ή

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος Βιομηχανία μπισκότων Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος 2017-18 Μπισκότο Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σπανάκι & ρικότα Φωλιά σφολιάτας βουτύρου carbonara Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σολωμό και κρέμα γάλακτος Πλούσιες και

Διαβάστε περισσότερα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα 02 Ροφήµατα Ροφήµατα Kαφές φίλτρου Καφές Ελληνικός 500γρ. Ο αγαπηµένος καφές των Ελλήνων στην πιο συµφέρουσα τιµή! Καφές Espresso 250γρ. Yψηλή ποιότητα στην καλύτερη τιµή! 33 Καφές από ποικιλία 00% Arabica

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμονόμηση μπάρας ψεκαστήρα (αροτραίες καλλιέργειες)

Βαθμονόμηση μπάρας ψεκαστήρα (αροτραίες καλλιέργειες) (αροτραίες καλλιέργειες) ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΡΘΩΣΗ ΨΕΚΑΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΥΘΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

διατήρησης της μάζας.

διατήρησης της μάζας. 6. Ατομική φύση της ύλης Ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι η ύλη αποτελείται από δομικά στοιχεία ήταν ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος. Το πείραμα μετά από 2400 χρόνια ήρθε και επιβεβαίωσε την άποψη αυτή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 Ώρα : 10:00-12:30 Οδηγίες: 1) Το δοκίμιο αποτελείται από επτά (7) θέματα. 2) Να απαντήσετε σε όλα τα θέματα. 3)

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»!

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ Υλικά 200γρ (καστανή ζάχαρη 185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα 125 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο 115γρ (3/4 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει 75 γρ 1/2 φλυτζάνι)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 6 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 Ώρα : 10:00-12:30 Προτεινόμενες λύσεις ΘΕΜΑ 1 0 (12 μονάδες) Για τη μέτρηση της πυκνότητας ομοιογενούς πέτρας (στερεού

Διαβάστε περισσότερα

Multi X3... 3 Σαντουιτσιέρα S-627 Green Toast... 4 Ceramic BBQ 4832... 4 Μίξερ χειρός 2009 Profimix 350... 5 Μίξερ με βάση 2019B Profimix 350...

Multi X3... 3 Σαντουιτσιέρα S-627 Green Toast... 4 Ceramic BBQ 4832... 4 Μίξερ χειρός 2009 Profimix 350... 5 Μίξερ με βάση 2019B Profimix 350... 2 Multi X......................... Σαντουιτσιέρα S-627 Green Toast............ 4 Ceramic BBQ 482................... 4 Μίξερ χειρός 2009 Profimix 50............. 5 Μίξερ με βάση 2019B Profimix 50............

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Μικροοργανισμοί. Ωφέλιμα μικρόβια. Αποτελέσματα της διδασκαλίας. Γενικές Πληροφορίες. Προετοιμασία εκ των προτέρων (10 λεπ.)

1.2 Μικροοργανισμοί. Ωφέλιμα μικρόβια. Αποτελέσματα της διδασκαλίας. Γενικές Πληροφορίες. Προετοιμασία εκ των προτέρων (10 λεπ.) 1.2 Μικροοργανισμοί Ωφέλιμα μικρόβια Σύνδεσμος στην εθνική ύλη Κύριο στάδιο 2 Sc1: 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 2g, 2j Sc2:1a, 2b, 2g, 5f Μονάδα σπουδών Μονάδα 6 Μικροοργανισμοί Εκτιμώμενος χρόνος διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8965 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

φίλτρα νερού coffee machines & bar equipment

φίλτρα νερού coffee machines & bar equipment φίλτρα νερού coffee machines & bar equipment Νερό, το απαραίτητο γευστικό στοιχείο των ροφημάτων. Η κακή διαχείριση του νερού μπορεί να οδηγήσει σε γευστικές αλλοιώσεις και να προκαλέσει προβλήματα στη

Διαβάστε περισσότερα

Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και ζητήστε υποστήριξη μέσω του Διαδικτυακού τόπου www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8930 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά. Τι θα χρειαστείτε. Milk and art [Γάλα και τέχνη]

Γενικά. Τι θα χρειαστείτε. Milk and art [Γάλα και τέχνη] Milk and art [Γάλα και τέχνη] Γενικά Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πότε ακριβώς εφευρέθηκε η latte art, ή ποιος την εφεύρε. Η παράδοση των ειδικών του καφέ λέει ότι ο David Schomer της Espresso Vivace

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Ρευστά. Επιμέλεια: ΑΓΚΑΝΑΚΗΣ A.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φυσικός. https://physicscourses.wordpress.com

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Ρευστά. Επιμέλεια: ΑΓΚΑΝΑΚΗΣ A.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φυσικός. https://physicscourses.wordpress.com ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ρευστά Επιμέλεια: ΑΓΚΑΝΑΚΗΣ A.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φυσικός https://physicscourses.wordpress.com Βασικές έννοιες Πρώτη φορά συναντήσαμε τη φυσική των ρευστών στη Β Γυμνασίου. Εκεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ H ΑΡΧΗ ΤΗΣ!!!! Οι πίθηκοι της Κεντρικής Αμερικής ήταν οι πρώτοι που βρήκαν το κακάο βρώσιμο και απολαυστικό, όχι ο άνθρωπος. Έτρωγαν τον γλυκό, δροσιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO!

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO! Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! EUPHORIA Green tea Πράσινο τσάι Gunpowder Φύλλα τσαγιού με verbena, λεμονόχορτο, λεμονόφλουδα, πέταλα ηλιοτρόπιου και γεύση λεμονιού Μία αυθεντική σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ - B ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ - B ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ - B ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 ο 1. Για να έχουμε επιτάχυνση, τι από τα παρακάτω πρέπει να συμβαίνει: i) Το μέτρο της ταχύτητας να

Διαβάστε περισσότερα

GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ

GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ SCG 5050BK GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ - 1 - GR Ηλεκτρικός μύλος άλεσης κόκκων καφέ Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά

espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά espresso D 2302 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική αναφορά Σημαντικές προειδοποιήσεις ασφάλειας: Πριν τη χρήση αυτής της ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ -

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1. Συνιστάμενος μηχανικός εξοπλισμός (Μηχανή ψεκασμού χωρίς αέρα Airless) 2. Εφαρμογή με πινέλο με μακριά μαλακιά φυσική τρίχα ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΡΕΥΣΤΑ -ΣΤΕΡΕΟ 24/02/2019

ΦΥΣΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΡΕΥΣΤΑ -ΣΤΕΡΕΟ 24/02/2019 ΦΥΣΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΡΕΥΣΤΑ -ΣΤΕΡΕΟ 24/02/2019 ΘΕΜΑ A Στις ερωτήσεις 1-4 να γράψετε στο φύλλο απαντήσεων τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ 4- ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ( ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΡΕΥΣΤΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ 4- ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ( ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΡΕΥΣΤΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ A ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ 4- ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (2016-17) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΡΕΥΣΤΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ Στις προτάσεις Α1-Α4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό της πρότασης και δίπλα το γράμμα που αντιστοιχεί στη φράση,

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

HD8847 HD8848 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series

HD8847 HD8848 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.  Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series Υπεραυτόματη μηχανή καφέ espresso 4000 series 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. HD8847 HD8848 12 Ελληνικά GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

v = 1 ρ. (2) website:

v = 1 ρ. (2) website: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Φυσικής Μηχανική Ρευστών Βασικές έννοιες στη μηχανική των ρευστών Μαάιτα Τζαμάλ-Οδυσσέας 17 Φεβρουαρίου 2019 1 Ιδιότητες των ρευστών 1.1 Πυκνότητα Πυκνότητα

Διαβάστε περισσότερα

CASO GERMANY. Κάβες και Ψυγεία Κρασιών

CASO GERMANY. Κάβες και Ψυγεία Κρασιών CASO GERMANY Κάβες και Ψυγεία Κρασιών 1 Η εταιρεία CASO παράγει κάβες και ψυγεία κρασιών μοντέρνου σχεδιασμού και τελευταίας τεχνολογίας. Οι κάβες της CASO είναι σχεδιασμένες με τεχνολογία peltier η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 5 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ B ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κυριακή, 17 Μαΐου 2009 Ώρα: 10:00 12:30 Προτεινόμενες Λύσεις θεμα - 1 (5 μον.) Στον πίνακα υπάρχουν δύο στήλες με ασυμπλήρωτες προτάσεις. Στο τετράδιο των απαντήσεών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα μους σοκολάταφουντούκι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα με διπλή μους. Με αφράτο μπισκότο από καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια μους από σοκολάτα, και καρδιά από μους φουντουκιού.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1

Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 Εκπαιδευτικός Οργανισµός Ν. Ξυδάς 1 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1: ΟΓΚΟΣ Εισαγωγή Παρατήρησε τις δύο εικόνες. Σε τι διαφέρουν; Παρατηρείς ότι το δεύτερο αυτοκίνητο έχει περισσότερο χώρο για τις αποσκευές. Μια χαρακτηριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-972 Διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΘΕΡΜΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Ι 1

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΘΕΡΜΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Ι 1 ΘΕΡΜΟ ΥΝΑΜΙΚΗ Ι ιδάσκων: Καθ. Α.Γ.Τοµπουλίδης ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗ Εαρινό εξάµηνο 2003-2004 Άσκηση 1: Κυλινδρικό έµβολο περιέχει αέριο το

Διαβάστε περισσότερα

[ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ]

[ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ] 2017 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΕΚ [ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ] Οι παρούσες σημειώσεις είναι πνευματική ιδιοκτησία της συγγραφέως. H αναπαραγωγή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ METABOLISM από τη σειρά AURILE

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ METABOLISM από τη σειρά AURILE ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Ο σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ AURILE Mοναδικές συνταγές που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με επιστήμονες, διατροφολόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου. «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου. «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών» 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 2017 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ Γυμνασίου «Μείωση των θερμικών απωλειών από κλειστό χώρο με τη χρήση διπλών τζαμιών» του μαθητή Διονύση Κλαδά Μάιος 2017 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 1. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Όλες οι σοκολάτες γενικά είναι πολύ ευαίσθητες

Διαβάστε περισσότερα

Οινολογία Ι. Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος

Οινολογία Ι. Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ. Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου. Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος Οινολογία Ι Ενότητα 7: Ερυθρή Οινοποίηση (1/3), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Διδάσκοντες: Κοτσερίδης Γιώργος Καλλίθρακα Τίνα Μαθησιακοί Στόχοι Εκχύλιση συστατικών Οινοποιητής

Διαβάστε περισσότερα

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας!

Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρες Inventor για κάθε ανάγκη καταπολέμησης της υγρασίας! Αφυγραντήρας Desiccant (χωρίς συμπιεστή) Αφυγραντήρες με συμπιεστή Ο αφυγραντήρας τεχνολογίας Desiccant της Inventor, λειτουργεί με αποξηραντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 30ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 30ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Έρευνα γευσιγνωσίας κρασιού μεταξύ ατόμων διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και φύλων» Της μαθήτριας: Ματζάκου Μαρίας Τμήματος: Α2 1. Τίτλος & Λέξεις κλειδιά «Έρευνα γευσιγνωσίας κρασιού μεταξύ ατόμων διαφορετικών

Διαβάστε περισσότερα

καφετιέρα «Profi line» καφετιέρα φίλτρα καφέ 25 cm κανάτα καφετιέρας νέο

καφετιέρα «Profi line» καφετιέρα φίλτρα καφέ 25 cm κανάτα καφετιέρας νέο καφετιέρα «Profi line» Περίβλημα που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι βαμμένο μαύρο και θήκη φίλτρου από πολυπροπυλένιο. Με γυάλινη κανάτα 1,8 lt και καπάκι. Με 2 θερμαινόμενες εστίες που λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

SATAjet 5000 B Phaser (Design by Porsche Design)

SATAjet 5000 B Phaser (Design by Porsche Design) SATAjet 5000 B Phaser (Design by Porsche Design) Επανάσταση στην Βαφή... Νέα Μοντέλα SATAjet 5000 Β Phaser με δυνατότητα ψηφιακής μετατροπής με SATA Adam 2 Επανάσταση στον Τρόπο Βαφής και τις Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

INCANTO HD HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1

INCANTO HD HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 INCANTO HD8911 4219.460.3594.1 HD8911 SAECO_INCANTO CMF_WE_COVER_A5_FC.indd 1 01-09-16 15:14 ESPRESSO 1 2 STEAM 8 3 ESPRESSO LUNGO HOT WATER 7 11 4 AROMA STRENGTH MENU 6 12 5 13 9 10 16 15 14 17 35 18

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Στις παρακάτω ερωτήσεις Α-Α4 να σημειώσετε την σωστή απάντηση Α. Νερό διαρρέει έναν κυλινδρικό σωλήνα, ο οποίος στενεύει σε κάποιο σημείο του χωρίς να διακλαδίζεται. Ποια

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4

Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4 23 Προϊόντα Κρέατος και Λουκάνικα Λουκάνικα 4 Λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης Το προϊόν είναι πολύ μαλακό Διαχωρίζεται ζελέ ή λίπος Ανάπτυξη απωθητικού χρώματος Πολύ ανοιχτό χρώμα πολύ μικρό ποσοστό συνδετικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Αφράτα, ζουμερά και ανάλαφρα όσο δεν φαντάζεσαι, αυτά τα κεκάκια καρότου δεν περιέχουν καμιά λιπαρή ουσία στη ζύμη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 από 6

ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 από 6 ΘΕΜΑ Α Στις παρακάτω ερωτήσεις να επιλέξετε τη σωστή απάντηση 1) Το δοχείο του σχήματος 1 είναι γεμάτο με υγρό και κλείνεται με έμβολο Ε στο οποίο ασκείται δύναμη F. Όλα τα μανόμετρα 1,, 3, 4 δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών

Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων 2013-2016. Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών Δρ. ΑΛΙΚΗ ΓΑΛΗ Επικεφαλής της Οργανοληπτικής Ομάδας ΥΠ.ΟΙΚ.ΑΝ. Οι Ελληνικές ποικιλίες ελιάς Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γιατί μας ενδιαφέρει η συμπεριφορά των υλικών απέναντι στο νερό; 1. Προστασία των κτηριακών κατασκευών από το νερό της βροχής 2. Προστασία των κτηριακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΗΞΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΗΞΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Άσκηση 2 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΗΞΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ 21 Εισαγωγή αρχή της μεθόδου 22 Συσκευή Vicat 23 Κανονική συνεκτικότητα Πειραματική διαδικασία 24 Προσδιορισμός χρόνου πήξης τσιμέντου

Διαβάστε περισσότερα

Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5

Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5 31 Δημητριακά και προϊόντα Αρτοποιίας Ψωμί και Γλυκά 5 Πολύ λίγοι υδρατμοί επιλογή σωστής θερμοκρασίας Οι θερμοκρασίες ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του ψωμιού. Το σιταρένιο ψωμί ψήνεται σε χαμηλότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8966 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.saeco.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

Διατήρηση της Ύλης - Εξίσωση Συνέχειας

Διατήρηση της Ύλης - Εξίσωση Συνέχειας Διατήρηση της Ύλης - Εξίσωση Συνέχειας Α. Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής 1. Ένα ρευστό χαρακτηρίζεται ως πραγματικό όταν α. κατά τη ροή του δεν παρουσιάζει εσωτερικές τριβές. β. κατά τη ροή του δεν παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Επιβεβαίωση του μηχανισμού ανάπτυξης της θαλάσσιας αύρας.

Επιβεβαίωση του μηχανισμού ανάπτυξης της θαλάσσιας αύρας. Επιβεβαίωση του μηχανισμού ανάπτυξης της θαλάσσιας αύρας. Οδυσσέας - Τρύφων Κουκουβέτσιος Γενικό Λύκειο «Ο Απόστολος Παύλος» OdyKouk@gmail.com Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Ελένη Βουκλουτζή Φυσικός - Περιβαλλοντολόγος

Διαβάστε περισσότερα

BRN Εγχειρίδιο χρήσης

BRN Εγχειρίδιο χρήσης BRN-0003 Εγχειρίδιο χρήσης Διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες ασφάλειας Πριν τη χρήση ελέγξτε ότι η τάση της πρίζας αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω!

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω! ΝΤ η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα δικά μας το α ως το ω! ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΟΣ Η άγρια ομορφιά της περιοχής του Σουλίου, η αγάπη μας για τα ζώα και τη γαλακτοκομική δημιούργησαν για εσάς τα προϊόντα γάλακτος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ Α (Στο θέμα Α να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις ως σωστές με το γράμμα Σ ή ως λανθασμένες με το γράμμα Λ, χωρίς αιτιολόγηση.) A1. Δύο σώματα Κ και Λ εκτοξεύονται οριζόντια

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3 η εργασία Ημερομηνία αποστολής: 28 Φεβρουαρίου ΘΕΜΑ 1 (Μονάδες 7)

3 η εργασία Ημερομηνία αποστολής: 28 Φεβρουαρίου ΘΕΜΑ 1 (Μονάδες 7) 3 η εργασία Ημερομηνία αποστολής: 28 Φεβρουαρίου 2007 ΘΕΜΑ 1 (Μονάδες 7) Η θέση ενός σωματίου που κινείται στον άξονα x εξαρτάται από το χρόνο σύμφωνα με την εξίσωση: x (t) = ct 2 -bt 3 (1) όπου x σε μέτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΕΣ LECKER. Συστατικά : Άµυλο, ορός γάλακτος, αλάτι, φυτικά λιπαρά, κοτόπουλο, εκχύλισµα µαγιάς, µπαχαρικά.

ΣΟΥΠΕΣ LECKER. Συστατικά : Άµυλο, ορός γάλακτος, αλάτι, φυτικά λιπαρά, κοτόπουλο, εκχύλισµα µαγιάς, µπαχαρικά. ΣΟΥΠΕΣ LECKER Μικρή δόση δοκιµής για όλες τις σούπες : (αναλογία δόσης 60gr Υλικό + 500ml νερό) Ζεσταίνουµε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά έως 90 & αναδεύουµε µέχρι να διασπαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome. Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome 12 Ελληνικά Type HD8855 / HD8857 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 12 GR ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι. κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι. κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΩΝ Ι κ. ΣΟΦΙΑΛΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες σχετικά με τη μηχανή εσπρέσο

Οδηγίες σχετικά με τη μηχανή εσπρέσο Οδηγίες σχετικά με τη μηχανή εσπρέσο Πίνακας περιεχομένων Ασφάλεια της μηχανής εσπρέσο Σημαντικές προφυλάξεις...2 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού...3 Ηλεκτρικές απαιτήσεις...3 ΜΕΡΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Τεχνολογία παρασκευής παγωτών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τεχνολογία παρασκευής παγωτών Γενικά Πολύπλοκο προϊόν με πολλούς ορισμούς και ταξινομήσεις από χώρα σε χώρα Ελληνική νομοθεσία: Παγωτά ορίζονται τα προϊόντα που

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Εξάγεται με έκθλιψη των ελιών, οι οποίες πρέπει

Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Εξάγεται με έκθλιψη των ελιών, οι οποίες πρέπει Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται στα Ελληνικά το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Εξάγεται με έκθλιψη των ελιών, οι οποίες πρέπει να συλλέγονται πριν από την τελική τους ωρίμανση, όταν

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη Ύλη Soft Ice cream σε σκόνη. Χωνάκια. Γρανίτες, Ice Coffee, Milk Shakes.

Πρώτη Ύλη Soft Ice cream σε σκόνη. Χωνάκια. Γρανίτες, Ice Coffee, Milk Shakes. Ξεκινήσαμε το 1985, με μεράκι και στόχο να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε Soft παγωτό υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Σήμερα, μπορούμε υπερήφανα να πούμε ότι η εταιρία μας κατέχει πολύ υψηλή θέση και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΑΝΘΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΕ0401 0 1 o κεφάλαιο Συμπεράσματα 1. Για τη μέτρηση του μήκους με μετροταινία θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

E-LA-WON. Κοιτάξαμε στο χθες για να προχωρήσουμε στο αύριο

E-LA-WON. Κοιτάξαμε στο χθες για να προχωρήσουμε στο αύριο E-LA-WON Η E-LA-WON έχει μεγάλη παράδοση σε μοναδικά υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η εταιρεία συστάθηκε από τoν Ιωάννη Καμπούρη και τους συνεργάτες του. Παράγει και προωθεί: ΕΞΑΙΡΕΣΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΧΗΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

I.2. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΣΗΡΑΓΚΑ. I.2.a Εισαγωγή

I.2. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΣΗΡΑΓΚΑ. I.2.a Εισαγωγή I.2. ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΣΗΡΑΓΚΑ I.2.a Εισαγωγή Οι αεροσήραγγες (wind tunnels) εμφανίστηκαν στα τέλη του 19 ου αιώνα και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς το 1903 από τους αδελφούς Wright. Η χρήση τους εξαπλώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων

Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων Βασικές Διεργασίες Μηχανικής Τροφίμων Ενότητα 3: Ξήρανση (2/2), 1ΔΩ Τμήμα: Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Του Ανθρώπου Σταύρος Π. Γιαννιώτης, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων Μαθησιακοί Στόχοι Κύριοι τύποι

Διαβάστε περισσότερα

Το μανόμετρο (1) που βρίσκεται στην πάνω πλευρά του δοχείου δείχνει πίεση Ρ1 = 1,2 10 5 N / m 2 (ή Ρα).

Το μανόμετρο (1) που βρίσκεται στην πάνω πλευρά του δοχείου δείχνει πίεση Ρ1 = 1,2 10 5 N / m 2 (ή Ρα). 1. Το κυβικό δοχείο του σχήματος ακμής h = 2 m είναι γεμάτο με υγρό πυκνότητας ρ = 1,1 10³ kg / m³. Το έμβολο που κλείνει το δοχείο έχει διατομή Α = 100 cm². Το μανόμετρο (1) που βρίσκεται στην πάνω πλευρά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Καφετιέρα

Οδηγίες χρήσης Καφετιέρα Οδηγίες χρήσης Καφετιέρα Διαβάστε οπωσδήποτε τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - σύνδεση - αρχική λειτουργία. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας και αποφεύγετε βλάβες. el-gr M.-Nr. 10 461 760 Συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα