Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια γι αυτούς που συμπληρώνουν 2 χρόνια στην ανεργία και έχουν ημέρες ασφάλισης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια γι αυτούς που συμπληρώνουν 2 χρόνια στην ανεργία και έχουν 4.050 ημέρες ασφάλισης."

Transcript

1 ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ 1. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ευρώ, στους εργαζόμενους των Σ-Μ Λάρισα και σε όλους τους ανέργους για το ΠΑΣΧΑ. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που μπαίνουν στον ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων, να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Ο χρόνος της άδειας λοχείας και της ειδικής 6μηνης άδειας μητρότητας να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και όχι ασθενείας, ώστε να δικαιούται η μητέρα επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης μετά την άδεια. Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια γι αυτούς που συμπληρώνουν 2 χρόνια στην ανεργία και έχουν ημέρες ασφάλισης. Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης σε όλους τους εργαζόμενους. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, Φυσικού Αερίου, για τους άνεργους και σε όσους δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα πληρωμής για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν. Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση των διοδίων και των φόρων για Δήμο και ΕΡΤ. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν τα παίρνουν στους Παιδικούς Σταθμούς. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από το κράτος. Κρατική αγορά, συγκέντρωσης και διάθεσης δωρεάν τροφίμων σε ανέργους, μερικά απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, υγιεινής σε τιμές κόστους. Δωρεάν μετακίνηση στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.

2 Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές παιδιά ανέργων. Δημιουργία ξενώνα αστέγων στη Λάρισα, με ενοικίαση εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου από τον Δήμο με κρατική χρηματοδότηση. Μέτρα περιορισμού της ανεργίας πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους Καμία απόλυση συμβασιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Άμεσα μαζικές προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των κενών που υπάρχουν. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τους ανέργους, του απαράδεκτου καθεστώτος των ενοικιαζόμενων, των προγραμμάτων απασχόλησης-εκμετάλλευσης και της μαθητείας. Να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια Ζάχαρης και Οινοπνεύματος στη Λάρισα, με ευθύνη του κράτους. Έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών σε δήμους που δεν έχουν ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Να ολοκληρωθούν τα έργα εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, έργα για την συγκέντρωση και διοχέτευση των νερών του για άρδευση και ύδρευση. Να ολοκληρωθούν όλα τα οδικά έργα, ανακατασκευή μεγάλου μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, με ευθύνη του κράτους και κατάργηση των διοδίων. Να ολοκληρωθούν και να γίνουν νέα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Θεσσαλία και γενικότερα. Κατασκευή δημόσιου κέντρου αποκατάστασης, δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής στη Λάρισα, 4 Κέντρα Υγείας στην πόλη της Λάρισας με ευθύνη του κράτους. Κατασκευή σχολείων όπου χρειάζονται με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση. Κατασκευή σπουδαστικών εστιών για το ΤΕΙ και για τους φοιτητές Ιατρικής, Βιοχημείας, κατασκευή του κτιρίου της σχολής Βιοχημείας. 1. Επαναλειτουργία του ΟΕΚ, κατασκευή Εργατικών Κατοικιών Επανασύσταση του ΟΕΚ. Άμεσο «ξεπάγωμα» των προγραμμάτων, πλην των τραπεζικών δανείων. Επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς στον ΟΕΚ που καταργήθηκε σε ύψος 1,5% και ανάλογη κρατική εισφορά. Καταβολή των οφειλών του ΙΚΑ και του κράτους.

3 Κατασκευή φτηνής και ποιοτικής κατοικίας με ευθύνη του κράτους. Ο ΟΕΚ να ενισχύσει το κατασκευαστικό πρόγραμμα που μπορεί να εξασφαλίσει φθηνή, ποιοτική και σύγχρονη κατοικία στους δικαιούχους, με το 50% του προϋπολογισμού να πάει στην κατασκευή κατοικίας. Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του προς όφελος των εργαζομένων. Άμεση δημοπράτηση και ανέγερση των Εργατικών Κατοικιών στις συνοικίες: «Τούμπα» της Λάρισας για τις οποίες είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια 2.143,48 τ.μ και προβλέπει 30 κατοικίες, του Αγίου Θωμά Λάρισας στο οικόπεδο των τ.μ., όπου προβλεπότανε οι μελέτες να ολοκληρωθούν το Επίσης στο οικόπεδο που υπάρχει στη συνοικία του Αγίου Θωμά έκτασης ,68 τ.μ. Να επισπευσθούν οι μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΕΚ και να δημοπρατηθούν εργατικές κατοικίες στα οικόπεδα Ομορφοχωρίου, Τσαριτσάνης και Φαλάνης του Νομού Λάρισας. Αγορά νέων οικοπέδων από τον ΟΕΚ για κατασκευή εργατικών κατοικιών στη Λάρισα και σε άλλους Δήμους του Νομού Λάρισας. Υπάρχει οικόπεδο στο Ομορφοχώρι Λάρισας έκτασης τ.μ, που είναι εκτός σχεδίου πόλης και στον Πυργετό Λάρισας. Να δωθούν τα παραχωρητήρια στους 685 δικαιούχους των διαμερισμάτων του οικισμού Μελίνα Μερκούρη στη Γιάννουλη Λάρισας, με βάση την αρχική τιμή κοστολόγησης των 389 ευρώ και όχι των 469 ευρώ το τ.μ, που αποφασίσθηκε μεταγενέστερα από τον πρώην ΟΕΚ. Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του ποσού που αντιστοιχεί για κάθε σπίτι από 240 σε 360 μηνιαίες δόσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες τους, που κατά κανόνα είναι άνεργοι ή με χαμηλούς μισθούς και συντάξεις και σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν λόγω ανεργίας να παγώσουν οι οφειλές. Για τα 4 διαμερίσματα που θα δώσει ο ΟΑΕΔ στη Λάρισα, να μην γίνει γενική απογραφή, αλλά κατά προτεραιότητα όσων δικαιούχων είναι πολύτεκνοι ή από εργατικό ατύχημα, αφού αυτοί δεν μπαίνουν σε κλήρωση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τέτοιοι και να μην μπούν σε άσκοπη ταλαιπωρία χιλιάδες άλλοι δικαιούχοι. 2. Για τις Σ.Σ.Ε, τους μισθούς και την πληρωμή των απλήρωτων Επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού των 751,41 και του κατώτερου ημερομίσθιου των 33,54, ως βάση για νέες αυξήσεις. Επαναφορά όλων των ΚΣΣΕ, των κλαδικών μισθών στα προ του 2009 επίπεδα. Υπογραφή νέων ΚΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους των κλάδων με κατάργηση του άρθρου 37 του 4024/11. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, του 7ωρου, 5θήμερου, 35ωρου.

4 Κατάργηση της δυνατότητας που δόθηκε με το νόμο 3899/10 υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις ΚΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς περιορισμό. Δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ και κατάργηση όλων των περιοριστικών όρων στη λειτουργία του που τέθηκαν με το νόμο 3899/2010. Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα του απαράδεκτου καθεστώτος εργασίας των σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι στο όνομα του «εθελοντισμού», αμείβονται μόλις με 176 ευρώ το μήνα και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι σχολικοί τροχονόμοι, να αποκτήσουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και να αμείβονται με μισθό που να καλύπτεται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και επικόλληση των ενσήμων ΙΚΑ στους εργαζόμενους ή απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα, της ΕΑΣ Λάρισας, του Οινοπνεύματος και σε όλες τις επιχειρήσεις, επιβολή αυστηρών μέτρων για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Σε περίπτωση πτώχευσης, να επανέλθει άμεσα το παλιό καθεστώς πληρωμής των εργαζόμενων κατά απόλυτη προτεραιότητα και μετά των ασφαλιστικών ταμείων. Να μην φορολογούνται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και απολυμένοι, για ανείσπρακτα δεδουλευμένα-αποζημιώσεις. 3. Άμεσα μέτρα στήριξης της εργατικής οικογένειας Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως Δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους στις αστικές συγκοινωνίες από τις 6 π.μ έως τις 8 π.μ. Μείωση 50% των εισιτηρίων για τοπικές, υπεραστικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δωρεάν μεταφορές όλων των μαθητών προς και από το σχολείο. Δωρεάν βιβλία, εκδρομές για όλα τα παιδιά. Διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας και των Π.Δ.Σ. Ένα δωρεάν γεύμα ημερησίως στα δημόσια σχολεία για όλα τα παιδιά. 4. Πρόγραμμα παροχών της πρώην Εργατικής Εστίας από τον ΟΑΕΔ Α). Να καταργηθούν οι κρατήσεις των εργαζομένων για τα προγράμματα παροχών του ΟΑΕΔ και να βαρύνουν τους εργοδότες και τον κρατικό προϋπολογισμό. Β). Να αυξηθεί ο αριθμός των δελτίων κοινωνικού τουρισμού σύμφωνα με τις ανάγκες και να δίνονται κάθε χρόνο σε όλους τους δικαιούχους που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς προϋποθέσεις.

5 Γ). Να αυξηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες οι παροχές για (εκδρομές, εισιτήρια θεάτρου, για αγορά βιβλίων) και να δίνονται κάθε χρόνο σε όσους δικαιούχους θέλουν να κάνουν χρήση. 5. Σταμάτημα των συνδικαλιστικών διώξεων και κινητοποιήσεων Στη Λάρισα, αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη του ΕΚΝΛ και των σωματείων, έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπόκεινται συνδικαλιστικές διώξεις για την δράση τους, που περιλαμβάνουν απολύσεις κόντρα στο Νόμο 1264/82, διαρκή «πόλεμο» από τους εργοδότες στους χώρους δουλειάς, αλλά και πάμπολλες δίκες και καταδίκες στα δικαστήρια για την συνδικαλιστική τους δράση. Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, ζητά: Να μπει τέλος άμεσα σε όλες τις διώξεις, δίκες σε βάρος συνδικάτων και συνδικαλιστών εργατών, αγροτών, μαθητών, για συνδικαλιστική δράση και να διαγραφούν οι καταδίκες συνδικαλιστών και εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις συνδικαλιστών για την συνδικαλιστική τους δράση. Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους. Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων και ειδικά της διάταξης που προβλέπει ταχύρυθμες διαδικασίες υπέρ των εργοδοτών που υποβάλλουν έφεση κατά αθωωτικής για τους απεργούς πρωτόδικης απόφασης. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών. Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς και στις δημόσιες και ιδιωτικές τεχνικές σχολές, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ. Απαγόρευση παρακολούθησης και αστυνόμευσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. 6. Κατασκευή του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στο ιδιόκτητο οικόπεδό του (οδός Ασκληπιού) 7. Καταβολή στο ΕΚΝΛ, των οφειλόμενων από τον ΟΑΕΔ για την μισθοδοσία των υπαλλήλων και των λειτουργικών δαπανών (Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, αναλογία Απρίλη 2013). 8. Κατασκευή νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Λάρισας από το 1986 γι αυτό το σκοπό, για το οποίο είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια πριν 8-9 χρόνια, αλλά ποτέ δεν δημοπρατήθηκε. Μέχρι να γίνει το νέο κτίριο του ΕΚΝΛ, να γίνουν άμεσες αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στο υπάρχουν κτίριο του ΕΚΝΛ (μόνωση ταρατσών, αντικατάσταση της μεταλλικής πρόσοψης του κτιρίου, τρίψιμο δαπέδων, βάψιμο του κτιρίου, επισκευές υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, αντικατάσταση σωμάτων θέρμανσης).

6 Από την πλευρά του υπουργού δηλώθηκε πως θεωρεί δίκαια τα αιτήματα, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν τα περισσότερα απ αυτά. Συγκεκριμένα: - Στο αίτημα για το έκτακτο βοήθημα ευρώ σε όλους τους ανέργους, απάντησε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και ότι θα εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί στους απλήρωτους των Σ-Μ Λάρισα. - Για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, απάντησε ότι δεν είναι εφικτό και παρέπεμψε στα ψίχουλα που προβλέπει το Ν/Σ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα των ανέργων και φτωχών. - Για τα αιτήματα που αφορούν τον περιορισμό της ανεργίας (προσλήψεις σε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, άλλους τομείς για κοινωνικές ανάγκες, έργα υποδομών για λαικές ανάγκες εργατικές κατοικίες, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, επαναλειτουργία ΕΒΖ και εργοστασίου Οινοπνεύματος στη Λάρισα, με ευθύνη του κράτους), δεν απάντησε συγκεκριμένα για κανένα και μίλησε αόριστα για σχεδιασμό νέων πολιτικών απασχόλησης. - Μίλησε γενικά για την πρόθεση της κυβέρνησης να επανασυστήσει τον ΟΕΚ και ΟΕΕ, χωρίς όμως να δεσμευτεί για το περιεχόμενο τους και το ποιος θα τους χρηματοδοτεί. - Για τα αιτήματα του οικισμού Μ. Μερκούρη είπε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα των οικιστών, τα οποία τα θεωρεί λογικά και θα δουν τι θα κάνουν. - Για τους απλήρωτους των Σ-Μ Λάρισα, είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ξεχωριστά, αλλά θα μεταφέρει στην κυβέρνηση το θέμα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν προτεραιότητα όταν πλειστηριάζεται με πτωχευμένη εταιρεία και για να μην φορολογούνται για χρήματα που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι-απολυμένοι. - Για τα αιτήματα για τους μισθούς, εργασιακά, παράπεμψε στις γενικότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Για τις συνδικαλιστικές διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών και εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση, δεν έκανε καμία αναφορά. - Τέλος στα αιτήματα για κατασκευή εργατικών κατοικιών, νέου κτιρίου του ΙΚΑ και του ΕΚΝΛ, δεν έδωσε καμία απάντηση, ούτε για τις επισκευές στο υπάρχον κτίριο, ούτε για τις οφειλές του ΟΑΕΔ στο ΕΚΝΛ, αλλά θα απαντήσουν αργότερα.

ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΒΙΟΚΕΡΑΛ,

ΑΛΦΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΒΙΟΚΕΡΑΛ, Ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ, στη συγκέντρωση για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων, των απλήρωτων και περιορισμού της ανεργίας - 31/3/2015 Το ΕΚΝΛ, οργάνωσε την σημερινή συγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Τάσου Τσιαπλέ στη σύσκεψη της ΛΑΕ Ν. Λάρισας 20/3/2013

Εισήγηση Τάσου Τσιαπλέ στη σύσκεψη της ΛΑΕ Ν. Λάρισας 20/3/2013 Εισήγηση Τάσου Τσιαπλέ στη σύσκεψη της ΛΑΕ Ν. Λάρισας 20/3/2013 Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας, που την αποτελούν το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους τόπους δουλειάς και να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, προκειμένου να αποκρούσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία.

Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία. Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ 2015 Αρκετά πληρώσαμε αρκετά ματώσαμε. Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Α. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009 Είναι η μοναδική διέξοδος για να επέλθει στην οικονομία και την αγορά ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Το Συνδικάτο, μαζί με το σωματείο του Royal Olympic που πήρε την πρωτοβουλία, πραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη σύσκεψη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 425 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7 -Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας 10

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 463 464 465 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 7 -Ποιοί θεωρούνται μισθωτοί, ποιοί υπάλληλοι και ποιοί εργάτες 7

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Ηλεκτρονική αίτηση 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή και ληξιαρχική πράξη συμφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία

Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕ Η/Υ & ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ Γίνε εσύ ο Ειδικός... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 100% Επίκαιρο εργαστηριακό σεμινάριο μισθοδοσίας Προσαρμοσμένο στη ΝΕΑ εργατική νομοθεσία ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ Ν.4093/12.12.11.2012,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 30/10/08 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 30/10/08 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 30/10/08 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρχίζει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πανελλαδικά η κατ αλφαβητική σειρά απογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas. Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr Πλαίσιο αιτημάτων Στις σημερινές συνθήκες κάθε επιμέρους μάχη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Διαχείριση Λοχείας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Μαρούσι, Μάρτιος 2017 1η έκδοση Δικαιώματα μαθητευομένων Οι μαθητευόμενοι έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα: 1. Στον μαθητευόμενο παρέχεται αμοιβή σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 20/01/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 20/01/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 20/01/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρχίζει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου πανελλαδικά η κατ αλφαβητική σειρά απογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ Στα νηπιακά τμήματα γίνονται δεκτά νήπια, που στις 31/8/2016 είναι 2,5 ετών, δηλαδή έχουν γεννηθεί από 1/1/2012 μέχρι και 28/2/2014, με την προϋπόθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η ανεργία αποτελεί το πιο μεγάλο και πιεστικό πρόβλημα για τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, αλλά και στην Ε.Ε. Ακουμπάει με ιδιαίτερη ένταση και τα λαϊκά στρώματα

Διαβάστε περισσότερα

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95)

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95) ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση στον Κλάδο Παροχών Ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ των ανέργων που παρακολουθούν τα επιδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης» Σχετ. εγκύκλιος: 31/6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 0020 ΕΩΣ 300620 Τμήμα Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπάτων (Κ.Ε.Π. 0873 Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος) Αρ. Υποθέσεων ανά διαδικασία από 0/0/20 έως 30/06/20 Κωδικός Περιγραφή Πλήθος 0000 Υπηρεσία Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!!

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πηγές... 12 Συντακτική Ομάδα... 12

Περιεχόμενα Πηγές... 12 Συντακτική Ομάδα... 12 Περιεχόμενα ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ... 3 1. Επίδομα μητρότητας... 4 1.1 Γενικά... 4 1.2 Προϋποθέσεις... 4 1.3 Ποσό... 5 1.4 Απαιτούμενα δικαιολογητικά... 5 1.5 Σύγχρονη καταβολή επιδόματος ασθενείας... 6 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας 1) ΓΕΝΙΚΑ

Χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας 1) ΓΕΝΙΚΑ Χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας 1) ΓΕΝΙΚΑ Με την με αριθμ. 33891/606/7-5-2008 Υ.Α., η οποία εκδόθηκε κατ εξουσιοδότηση του άρθρου 142 του Ν. 3655/2008, εγκρίθηκε η χορήγηση ειδικής παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ Τονίζεται ότι, η παρούσα εργασία δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ανάλυση και δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση ειδικών προβλημάτων. Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ

Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ Εισήγηση του Προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ Το ΕΚΝΛ και γενικότερα το ταξικό σ.κ, αντιμετωπίζει την Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 2.1. Ασφάλιση σπουδαστών Τ.Ε.Ι. κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Στους σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. σύμφωνα με το Π.Δ. 185/84 (ΦΕΚ 61/τ.Α'/8.5.84) παρέχεται ιατροφαρμακευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ Ενημερωτικό Σημείωμα. 9/2/2017 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ Από 1/1/2017 ισχύει νέο καθεστώς ασφάλισης για όλους τους κλάδους. Όσον αφορά τον κλάδο ασφάλισης του τέως ΟΓΑ για τους αυτοαπασχολούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Α σ φ α λ ι σ τ ι κ ή Ν ο μ ο θ ε σ ί α 1 Γενικά Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Α σ φ α λ ι σ τ ι κ ή Ν ο μ ο θ ε σ ί α 1 Γενικά Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Α σ φ α λ ι σ τ ι κ ή Ν ο μ ο θ ε σ ί α 1 Γενικά... 33 1.1 Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης... 34 1.2 Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)... 34 1.3 Προϋποθέσεις ασφάλισης...

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas. Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr Ανακοίνωση Για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης Το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σελίδα: 0001 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : 00 Γενικές Υπηρεσίες 6 Έξοδα χρήσης 61 Αμοιβές αιρετών και τρίτων 611 Αμοιβές και έξοδα ελευθέρων επαγγελματιών 6117

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της έρευνας

Ταυτότητα της έρευνας Ιούνιος 2017 Ταυτότητα της έρευνας 2017 Τύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Μέθοδος δειγματοληψίας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και την υποστήριξη Η/Υ Περιφέρειες Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 00 ΕΩΣ 0 Τμήμα Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπάτων (Κ.Ε.Π. 087 Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος) Αρ. Υποθέσεων ανά διαδικασία από 0//0 έως //0 Κωδικός Περιγραφή Πλήθος 0000 Υπηρεσία Γενικής Χρήσης 9 007 Χορήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ Μαρούσι, Νοέμβριος 2017 1η έκδοση Εισαγωγή Η Μαθητεία στα Ι.Ε.Κ., η οποία ορίζεται στο εξής ως «Πρόγραμμα Μαθητείας Ι.Ε.Κ.» αποτελείται από δύο τμήματα: «Πρόγραμμα Μαθητείας

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από το φροντιστήριο «Πρίσμα» συνεχίζεται Την Παρασκευή 17 του Ιούνη στις 9.00 π.μ. (κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 00705 ΕΩΣ 30805 Τμήμα Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπάτων (Κ.Ε.Π. 0873 Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος) Αρ. Υποθέσεων ανά διαδικασία από 0/07/05 έως 3/08/05 Κωδικός Περιγραφή Πλήθος 0000 Υπηρεσία Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Α : ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Α : ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Α : ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 1. Η σύμβαση εργασίας 1.1. Είδη Συμβάσεων Εργασίας και η ισχύς τους 1.1.1. Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας 1.1.2. Σύμβαση Έργου 1.1.3. Σύμβαση Ανεξαρτήτων Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πηγές Συντακτική ομάδα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επίδομα ανεργίας... 2 1.1 Γενικά... 3 1.2 Δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας... 3 1.3 Προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας... 4 1.4 Τα απαιτούμενα ημερομίσθια που πρέπει να έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ 1/1/2015-31/5/2015

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ 1/1/2015-31/5/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΟΡΓΑΝ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤ. ΑΛΛΗΛ. & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ 1/1/2015-31/5/2015 ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΫΠ/ΘΕ ΑΝΑΜΟ- Ρ ΒΕΒ/ΘΕ ΕΙΣΠΡΑ- ΧΘΕ 0 ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ 01 ΠΡΟΣΟΔΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015. Εισήγηση

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015. Εισήγηση Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 Εισήγηση Είναι η πρώτη συνεδρίαση που κάνουμε μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, εκλογές στις οποίες καταδικάστηκε η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.»

Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Σχετικά µε τη συνέχιση της ασφάλισης των µισθωτών της επιχ/σης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 85/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Α23/266/12/7-6-2007 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για την εξαγορά χρόνου ασφάλισης.

Όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για την εξαγορά χρόνου ασφάλισης. Όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για την εξαγορά χρόνου ασφάλισης. Διευκρινίσεις και παραδείγματα για τον τρόπο εξαγοράς των πλασματικών ετών ασφάλισης και το πως αυτά μπορούν να βελτιώσουν κατά τι τη σκληρή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 28-6-2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Έκδοση_5_09072015 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...3 ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 28-6-2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Έκδοση_4_02072015 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...3 ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15

ΑΔΑ: Β4ΠΩ4691ΩΓ-Α4Τ ΑΡ. : 15 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ : ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 00905 ΕΩΣ 005 Τμήμα Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπάτων (Κ.Ε.Π. 087 Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος) Αρ. Υποθέσεων ανά διαδικασία από 0/09/05 έως /0/05 Κωδικός Περιγραφή Πλήθος 0000 Υπηρεσία Γενικής Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Το διεκδικητικό πλαίσιο

Το διεκδικητικό πλαίσιο Published on 902.gr (http://www.902.gr) Αρχική > Το διεκδικητικό πλαίσιο 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Το διεκδικητικό πλαίσιο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ 20/11/2016 19:20 Το διεκδικητικό πλαίσιο, υπερψηφίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο εργασιακό πλαίσιο στον ιδιωτικό τομέα. Συνταρακτικές αλλαγές θα επιφέρει το νέο μνημόνιο στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα. Συνοπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΔΑ: Β4ΣΘ4691ΩΓ-7ΩΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ για νέες προσλήψεις (Ιανουάριος 2013) Στα πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όπου σημαντικά ζητούμενα αποτελούν τόσο η συγκράτηση των ποσοστών ανεργίας, όσο και η υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων»

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων» ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 51/2003 «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων» 1. Με βάση το ν. 1876/90 και τον Κανονισμό Καταστάσεως Μεσολαβητών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 22+1 ερωτήσεις-απαντήσεις Πώς θα εξαγοράσετε χρόνο ασφάλισης ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2010, 06:46 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/09/2010, 06:46 Απαντήσεις σε 23 γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Ε.Κ.Α.Σ.)... 3. 1. Δικαιούχα πρόσωπα Προϋποθέσεις... 3. 2. Ποσό επιδόματος... 4. Πηγές...

Περιεχόμενα ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Ε.Κ.Α.Σ.)... 3. 1. Δικαιούχα πρόσωπα Προϋποθέσεις... 3. 2. Ποσό επιδόματος... 4. Πηγές... Περιεχόμενα ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (Ε.Κ.Α.Σ.)... 3 1. Δικαιούχα πρόσωπα Προϋποθέσεις... 3 2. Ποσό επιδόματος... 4 Πηγές... 6 Συντακτική Ομάδα... 6 1 ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους

Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/01/2016 Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους Σχέδιο κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας υπηρετούν διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις Εγγραφών και Επανεγγραφών Νηπίων και Βρεφών για την Σχολική Περίοδο στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.

Προϋποθέσεις Εγγραφών και Επανεγγραφών Νηπίων και Βρεφών για την Σχολική Περίοδο στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π. Προϋποθέσεις Εγγραφών και Επανεγγραφών Νηπίων και Βρεφών για την Σχολική Περίοδο 2016-2017 στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά, από 15 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΣ, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Ν Ο Μ Ο Σ 4 3 8 7 / 2 0 1 6 Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ Π

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑ.Σ - ΕΠΑ.Λ και ΙΕΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑ.Σ - ΕΠΑ.Λ και ΙΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑ.Σ - ΕΠΑ.Λ και ΙΕΚ 1. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας Μαθητεία σε εργασιακό χώρο πραγματοποιείται ως εξής για τους μαθητευόμενους των εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ- ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Μαρούσι, Μάρτιος 2017 1η έκδοση Βασικές υποχρεώσεις των εργοδοτών που συμμετέχουν στο «Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ» Οι εργοδότες που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Πλήρης ανάλυση των διατάξεων των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ με παραδείγματα. Ενημέρωση μέχρι και το Ν.4475/2017. ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση της ετήσιας απολογιστικής Γ.Σ των αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ, για το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2019

Απόφαση της ετήσιας απολογιστικής Γ.Σ των αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ, για το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2019 Απόφαση της ετήσιας απολογιστικής Γ.Σ των αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ, για το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2019 Οι αντιπρόσωποι των σωματείων, που συμμετείχαμε στην ετήσια απολογιστική Γ.Σ του Εργατοϋπαλληλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 25, 2013 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά Θέματα. Δώρο Πάσχα

Εργασιακά Θέματα. Δώρο Πάσχα Εργασιακά Θέματα Δώρο Πάσχα Μάρτιος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δώρο Πάσχα Συνοπτική παρουσίαση 3 2. Δικαιούχοι. 4 3. Χρόνος και τρόπος καταβολής 4 4. Υπολογισμός δώρου Πάσχα. 5 5. Βάση υπολογισμού. 6 6. Συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

Ν /

Ν / EFG Business Services S.A. Καλλιρόης 21, 11743 Αθήνα Τηλ: 210 9008500, Fax: 210 9008600 Ν. 4093 / 12.11.2012 ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 Αξιότιμοι συνεργάτες, Με την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Στις 12 Νοέμβρη, να σταματήσουν τα πάντα. Εκείνη τη μέρα κανένας εργάτης στη δουλειά, κανένας άνεργος και συνταξιούχος στο σπίτι. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συγκεντρωνόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ 2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Στην 2 η Ενότητα Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - αναφέρουμε τους ισχύοντες εργασιακούς νόμους που αφορούν στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 6ο Καταβολή αποδοχών

Άρθρο 6ο Καταβολή αποδοχών Π.Κ. 142/8-11-2000 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των καθηγητών που Εργάζονται στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Αττικής Σήμερα ++++ Οκτωβρίου 2000, με την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /1/2018 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /1/2018 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Φ.Μ: 090166310 Α.Δ.Α.: Δ.Ο.Υ. :ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Αρ. Πρωτ.: 832 Διεύθυνση: Λόφος Παν/μίου Μυτιλήνη: 7/2/2018 Ταχ. Κώδ.: 81100 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ.

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ. -- 581 -- * ΕΡΓΑΤΙΚΑ * Νο. 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 1/2/1999 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ. Ε 20/8 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣHΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

...τώρα, ακόμη πιο κοντά σας

...τώρα, ακόμη πιο κοντά σας ...τώρα, ακόμη πιο κοντά σας Cyprus Post Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης: 8000 2000 Γενική Ενημέρωση Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, μέσα στα πλαίσια της επέκτασης των δραστηριοτήτων τους αλλά και της διεύρυνσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν. 3050/02 (ΦΕΚ 214/Α/13.9.02) "Σύσταση Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ 1. Τα νήπια να έχουν συµπληρώσει τα 2,5 έτη στις 31 Αυγούστου 2015 δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 1/1/2011 έως 28/2/2013, να αυτοεξυπηρετούνται

Διαβάστε περισσότερα

Η εγγραφή στο ταμείο ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ., όπως και κάθε άλλη συναλλαγή της επιδότησης, γίνεται ΜΟΝΟ με την προσέλευση του ίδιου του ασφαλισμένου.

Η εγγραφή στο ταμείο ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ., όπως και κάθε άλλη συναλλαγή της επιδότησης, γίνεται ΜΟΝΟ με την προσέλευση του ίδιου του ασφαλισμένου. Η εγγραφή στο ταμείο ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ., όπως και κάθε άλλη συναλλαγή της επιδότησης, γίνεται ΜΟΝΟ με την προσέλευση του ίδιου του ασφαλισμένου. 1) Η προθεσμία εγγραφής στο ταμείο ανεργίας είναι 60

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ύψους της σύνταξης γήρατος και αναπηρίας των μισθωτών σύμφωνα ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 3 4 6. σελ. σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΕΣΟΔΑ ΚΑΕ Ονομασία ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ 0111 0112 0133 1227 1299 3353 3511 3524 5211Α 5211Β 5211Γ 5221 5241 5242 5243 5249 5252 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρα ΕΝΗΜΕΡΩΤ ΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤ ΑΣΙΑΣ ΜΗΤ ΡΟΤ ΗΤ ΑΣ (Πλήρες και Ανανεωμένο)

Αρθρα ΕΝΗΜΕΡΩΤ ΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤ ΑΣΙΑΣ ΜΗΤ ΡΟΤ ΗΤ ΑΣ (Πλήρες και Ανανεωμένο) Αρθρα ΕΝΗΜΕΡΩΤ ΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤ ΑΣΙΑΣ ΜΗΤ ΡΟΤ ΗΤ ΑΣ (Πλήρες και Ανανεωμένο) ΕΡΩΤ ΗΜΑΤ Α ΑΠΑΝΤ ΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤ ΙΚΑ ΜΕ Τ ΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤ ΑΣΙΑΣ ΜΗΤ ΡΟΤ ΗΤ ΑΣ Αρθρο 142, ν.3655/2008 1. Τ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΙ Στην Αθήνα σήµερα, 28 Ιουνίου 2006, οι υπογράφοντες αφενός. Νικολάου, Γενικός ιευθυντής, του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών και εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 16ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 16ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμό 16ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα. Αριθ. απόφασης 212-16/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 28-6-2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Έκδοση_3_01072015 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...3 ΙΙ.

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικοί Τρόποι Πρόσληψης Προσωπικού με μειωμένο κόστος! Έλενα Κένταρχου, Δ/ντρια Προγραμμάτων Κατάρτισης & Απασχόλησης Skywalker.

Εναλλακτικοί Τρόποι Πρόσληψης Προσωπικού με μειωμένο κόστος! Έλενα Κένταρχου, Δ/ντρια Προγραμμάτων Κατάρτισης & Απασχόλησης Skywalker. Εναλλακτικοί Τρόποι Πρόσληψης Προσωπικού με μειωμένο κόστος! Έλενα Κένταρχου, Δ/ντρια Προγραμμάτων Κατάρτισης & Απασχόλησης Skywalker.gr Επιλογές Προγραμμάτων Πρακτική Άσκηση ΕΠΑΣ Μαθητείας - ΙΕΚ - ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /2/2019 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /2/2019 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Φ.Μ: 090166310 Δ.Ο.Υ. :ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Διεύθυνση: Λόφος Παν/μίου Ταχ. Κώδ.: 81100 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2019 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/2019-28/2/2019 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΕΣΟΔΑ ΚΑΕ Ονομασία ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘ ΒΕΒΑΙΩΘ ΕΙΣΠΡΑΧΘ 0111 0112 0133 0136 1227 1299 3353 3511 3524 5211Α 5211Β 5211Γ 5221 5241 5242 5243 5249 5252 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459

ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 Τεύχος Α 103/13.06.2018 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 8459 (α) της παραγράφου 3 του άρθρου 3 «Κοινό σχέδιο λογαριασμών» μόνο όσον αφορά τη λειτουργική ταξινόμηση, (β) του άρθρου 10 «Ενοποιημένες χρηματοοικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών. (άρθρο 8 παρ. 4Ν.

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών. (άρθρο 8 παρ. 4Ν. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (για την περίοδο 2014-2015) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Περίοδος εγγραφών: από 2/6/2014 έως 2/7/2014 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12:οο έως 16:00 μμ ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Από 01/01/2018 έως 30/04/2018 ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /11/2017 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ από 1/1/ /11/2017 ΕΣΟΔΑ Κ.Α.Ε ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΙΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Φ.Μ: 090166310 Α.Δ.Α.: Δ.Ο.Υ. :ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Αρ. Πρωτ.: 7595 Διεύθυνση: Λόφος Παν/μίου Μυτιλήνη: 5/12/2017 Ταχ. Κώδ.: 81100 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

2. Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Περικοπή κατά 30% στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Το μέτρο αφορά το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και όλων των ΝΠΔΔ, ανεξάρτητα από τη σχέση απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Βασικές αρχές

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Βασικές αρχές ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Βασικές αρχές Ποιοι είμαστε Η Eurobank Business Services, με παρουσία 12 ετών και ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, στον τομέα της Έκδοσης και Διαχείρισης Μισθοδοσίας, δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΕΣΟΔΑ ΚΑΕ Ονομασία ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘ ΒΕΒΑΙΩΘ ΕΙΣΠΡΑΧΘ 0111 0112 0133 0136 1227 1299 3353 3511 3524 5211Α 5211Β 5211Γ 5221 5241 5243 5249 5252 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές,

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές, Φορολογικές δηλώσεις 2017: Το έντυπο Ε1! 12 αλλαγές, 10 SOS 5 Μάρτιος, 2017 Δώδεκα αλλαγές και νέους κωδικούς- έκπληξη που αφορούν τις απαλλαγές, τις εκπτώσεις, τα τεκμήρια διαβίωσης και το πόθεν έσχες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 210 5295400 Τηλέφωνο: 2131516037 Αθήνα 13 7-2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Υποχρεώσεις Εργοδότη Επιχείρησης Οι επιχειρήσεις που συµµετέχουν, οφείλουν να διασφαλίζουν τα εξής: 1. Να εφαρµόζουν τις αρχές του Εθνικού Πλαισίου Ποιότητας για την Επαγγελµατική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ο ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΔ για όλους τους κλάδους, του ΟΕΚ και του ΟΕΕ προσώπων που εξαιρούντο από ορισμένους εξ αυτών»

ΘΕΜΑ : «Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΔ για όλους τους κλάδους, του ΟΕΚ και του ΟΕΕ προσώπων που εξαιρούντο από ορισμένους εξ αυτών» ΘΕΜΑ : «Υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΔ για όλους τους κλάδους, του ΟΕΚ και του ΟΕΕ προσώπων που εξαιρούντο από ορισμένους εξ αυτών» Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.2335/95

Διαβάστε περισσότερα