ΣΥΝ ΕΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΟΥΣΙΟ ΟΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝ ΕΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΟΥΣΙΟ ΟΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ"

Transcript

1 Καλώς ήλθατε στο ηλεκτρονικό σύστηµα υπολογισµού αντικειµενικών αξιών ακινήτων για όλη την Ελλάδα. Το κείµενο που ακολουθεί, σε συνδυασµό µε τις αντίστοιχες εικόνες θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην διαδικτυακή µας εφαρµογή και να υπολογίσετε εύκολα και µε ακρίβεια την αντικειµενική αξία του ακινήτου σας. Εκτός από την παρούσα βοήθεια µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα ενεργά σηµεία των εντύπων που σας παραπέµπουν στις αντίστοιχες οδηγίες των εντύπων του Υπουργείου Οικονοµικών ή τις επιµέρους πληροφορίες που συγκεντρώσαµε για τον υπολογισµό αντικειµενικών αξιών. Προσοχή!!! Εάν χρησιµοποιείτε popup blocker µερικά από τα πλήκτρα του eaxies ενεργοποιούνται µε Ctrl-κλικ και όχι µε απλό κλικ του mouse. Ενδεχόµενα να χρειαστεί απενεργοποίηση τους για τη σωστή λειτουργία του site Η Προτεινόµενη Ανάλυση Οθόνης είναι 1024Χ768 Μετά τον υπολογισµό µιας αξίας και για να συνεχίσετε να εργάζεσθε στο E-axies, πρέπει να φεύγετε από τη τρέχουσα (κάθε φορά) οθόνη επιλέγοντας το πλήκτρο «Έξοδος». Αν κλείσετε την οθόνη χρησιµοποιώντας το, η σύνδεση θα απενεργοποιηθεί για 15 λεπτά ΘΕΜΑ 1 Ο ΣΥΝ ΕΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΞΟΥΣΙΟ ΟΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Αυτή είναι η αρχική εικόνα που εµφανίζεται στην οθόνη σας κατά την είσοδό σας στην ηλεκτρονική σελίδα καλείστε να «συνδεθείτε» και να πληκτρολογήσετε στα αντίστοιχα πεδία το και τον κωδικό σας. Εάν συνδέεστε για πρώτη φορά, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία εγγραφής συνδροµητή, επιλέγοντας "Εγγραφή Νέου Μέλους". Για δοκιµαστική χρήση της εφαρµογής, διάρκειας µιας ηµέρας, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσµο «οκιµαστική Χρήση». Τα στοιχεία που ζητούνται για την ταυτοποίηση ενός χρήστη είναι τα ελάχιστα δυνατά.

2 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙ ΟΣ ΣΥΝ ΡΟΜΗΣ Εκτός από τη δοκιµαστική χρήση της εφαρµογής (DEMO διάρκεια χρήσης 1 ηµέρα) έχετε τρεις επιλογές συνδροµής: 1 µήνας 6 µήνες 1 έτος Αφού επιλέξετε το είδος συνδροµής που επιθυµείτε, επιλέξτε το πλήκτρο «Συνέχεια» για να περάσετε στην επόµενη οθόνη.

3 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝ ΡΟΜΗΣ Στην οθόνη «Στοιχεία Συνδροµής» καλείστε να συµπληρώσετε τα απαραίτητα προσωπικά σας στοιχεία (τα πεδία που είναι σηµειωµένα µε κίτρινο αστερίσκο ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να συµπληρωθούν µε σωστές πληροφορίες). Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρεται και στους όρους χρήσης, δεν θα δηµοσιοποιηθούν ή χρησιµοποιηθούν για κανένα άλλο σκοπό εκτός από αυτό για τον οποίο σας ζητούνται. Για να ενεργοποιηθούν τα πεδία ώστε να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας πρέπει να διαβάσετε και να αποδεχθείτε του όρους χρήσης του e-axies τσεκάροντας το αντίστοιχο τετραγωνάκι «Αποδέχοµαι τους όρους χρήσης».

4 Εφόσον έχετε επιλέξει να εγγραφείτε µε συνδροµή για 1 µήνα, 6 µήνες ή 1 έτος πρέπει να συµπληρώσετε και τα πεδία που αφορούν τα Στοιχεία Τιµολογίου (επάγγελµα, Α.Φ.Μ κλπ.) καθώς και τα Οικονοµικά Στοιχεία (τρόπος πληρωµής, στοιχεία αντικαταβολής κλπ.). Υπάρχουν τρεις τρόποι για να πληρώσετε την συνδροµή σας: Κατάθεση σε τράπεζα. Η κατάθεση των χρηµάτων µπορεί να γίνει στους λογαριασµούς των τραπεζών Eurobank και Εθνικής που αναφέρονται στην οθόνη «Στοιχεία Συνδροµής». Για την αµεσότερη ενεργοποίηση της συνδροµής σας είναι απαραίτητη η αποστολή του καταθετηρίου µε fax στο , όπου θα αναγράφεται ευκρινώς το ονοµατεπώνυµο σας. Αντικαταβολή. Η αντικαταβολή των χρηµάτων µπορεί να γίνει είτε µε ΕΛ.ΤΑ. (επιπλέον χρέωση 3 ) είτε µε ACS (επιπλέον χρέωση 9,5 ). Οι χρεώσεις ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Φ.Π.Α. Πιστωτική Κάρτα VISA. Η χρέωση ανάλογα µε την διάρκεια της συνδροµής που έχετε επιλέξει θα βαρύνει την πιστωτική σας κάρτα VISA. Με αυτόν τον τρόπο πληρωµής η ενεργοποίηση της συνδροµή σας γίνεται άµεσα. Για να συνεχίσετε, επιλέξτε το πλήκτρο «Συνέχεια». Για να επιστρέψετε στην προηγούµενη οθόνη επιλέξτε «Ακύρωση».

5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝ ΡΟΜΗΣ ΠΡΟΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Στην οθόνη του προτιµολογίου µπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες που καταχωρήσατε, το είδος της συνδροµής που επιλέξατε καθώς και τις αντίστοιχες χρεώσεις. Επίσης, µπορείτε να επιλέξετε το πλήκτρο «Εκτύπωση» ώστε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο όλων των παραπάνω. Αν συµφωνείτε µε τα στοιχεία που καταχωρήσατε επιλέξτε το πλήκτρο «Συνέχεια» για να επιβεβαιώσετε και να συνεχίσετε. Για να γυρίσετε στην προηγούµενη οθόνη επιλέξτε το πλήκτρο «Επιστροφή».

6 ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εγγραφής σας επιλέξτε το πλήκτρο Συνέχεια. Αποµένει να λάβετε το Ε-Mail µε τον κωδικό χρήστη καθώς και τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασµού σας. ΣΥΝ ΕΣΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Η εγγραφή και ενεργοποίηση της συνδροµής σας έχει ολοκληρωθεί, οπότε πλέον µπορείτε να συνδεθείτε σαν εγγεγραµµένος χρήστης. Πληκτρολογήστε τον κωδικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε το πλήκτρο Σύνδεση. Αν θέλετε να αποθηκευτεί ο κωδικός χρήστη σας, ώστε να µην τον πληκτρολογείτε κάθε φορά που συνδέεστε απο τον συγκεκριµένο υπολογιστή, µπορείτε να επιλέξετε την "Αποµνηµόνευση ". Κάθε επόµενη φορά που θα επισκέπτεστε το e-axies, ΕΝ θα χρειάζεται σύνδεσης. να ακολουθήσετε την διαδικασία

7 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΩ ΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε τον σύνδεσµο Υπενθύµιση Στοιχείων. Περιµένετε µέχρι να λάβετε µε τον κωδικό σας, οπότε µπορείτε να συνδεθείτε σαν εγγεγραµµένος χρήστης. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Αν θέλετε να αλλάξετε τα στοιχεία χρήστη που έχετε καταχωρήσει επιλέξτε τον σύνδεσµο Αλλαγή Στοιχείων. Τροποποιήστε τα στοιχεία που επιθυµείτε και επιλέξτε το πλήκτρο Αποδοχή.

8 ΘΕΜΑ 2 Ο ΟΘΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Για πληροφορίες σχετικά µε την ορθή επιλογή του συστήµατος υπολογισµού στο οποίο εντάσσεται το ακίνητό σας, συµβουλευθείτε την «Βοήθεια» της οθόνης. Στην συνέχεια επιλέξτε ένα από τα τρία υποσυστήµατα από τα οποία αποτελείτε το Σύστηµα υπολογισµού Αντικειµενικών αξιών ακινήτων. Αντικειµενικό Σύστηµα Υπολογισµού (έντυπα Ε1 έως Ε5) Μικτό Σύστηµα (έντυπα Κ1 έως Κ3) ΑΑ-Γής (για τα τον υπολογισµό της αξίας αγροτεµαχίων). Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το Νοµό στον οποίο ανήκει ο ήµος που βρίσκεται το ακίνητο, επιλέξτε Αναζήτηση Νοµού, ήµου, Κοινότητας για να τον εντοπισµό.

9 Επιλέξτε, το Σύστηµα Υπολογισµού στο οποίο εντάσσεται το ακίνητο και στην συνέχεια το πλήκτρο Αποδοχή. Στην οθόνη «Αναζήτηση Νοµού βάση ήµου» και στο πεδίο «ήµος», πληκτρολογήστε τρία τουλάχιστον από τα πρώτα γράµµατα του ήµου στον οποίο ανήκει το ακίνητο. Κατόπιν, επιλέξτε το εικονίδιο µε το µεγεθυντικό φακό. Εναλλακτικά, επιλέξτε το πρώτο γράµµα του ονόµατος του ήµου που σας ενδιαφέρει. Μαρκάρετε τον επιθυµητό συνδυασµό ήµο - Νοµού και επιλέξτε το πλήκτρο Αποδοχή, οπότε µπορείτε να αρχίσετε την διαδικασία εντοπισµού του ρόµου που σας ενδιαφέρει.

10 ΘΕΜΑ 3 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στο Αντικειµενικό σύστηµα περιλαµβάνονται όλα τα Έντυπα που αφορούν ακίνητα εντός Αντικειµενικού προσδιορισµού για όλη την Ελλάδα : Ε1 - Κατοικία ή διαµέρισµα Ε2 - Επαγγελµατική στέγη Ε3 - Οικόπεδο Ε4 - Αποθήκη Ε5 - Parking Στην οθόνη σας εµφανίζονται χρηστικές οδηγίες για τον εντοπισµό του δρόµου στο οποίο βρίσκεται το ακίνητό σας. Ακολουθήστε τα 9 βήµατα που προτείνονται για να σας εµφανιστούν οι σωστοί συντελεστές για το ακίνητο που σας ενδιαφέρει. Βήµα 1 ο. Επιλέξτε τον Νοµό. Επιλέξτε το τοξάκι στα δεξιά του πεδίου «Νοµός» για να εµφανισθεί η λίστα µε όλους τους Νοµούς της Ελλάδας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Νοµό που σας ενδιαφέρει.

11 Βήµα 2 ο. Επιλέξτε τον ήµο. Η επιλογή ήµου µπορεί να γίνει µε δύο τρόπους: 1 ος τρόπος Στο πεδίο ήµος, πληκτρολογήστε την αρχή ή µέρος της ονοµασίας του ήµου που αναζητάτε και επιλέξτε το πλήκτρο µε τον φακό στα δεξιά του πεδίου (εναλλακτικά, αφού πληκτρολογήσετε επιλέξτε Enter). Στο πτυσσόµενο µενού, εµφανίζεται λίστα µε τους ήµους που το όνοµα τους αρχίζει ή περιέχει τους χαρακτήρες που πληκτρολογήσατε. Επιλέξτε τον ήµο που σας αφορά (ένα αριστερό κλικ πάνω στο όνοµα του ήµου).

12 2 ος τρόπος Επιλέξτε το κυκλάκι στα δεξιά του πεδίου ήµος ώστε να εµφανισθεί το παράθυρο αναζήτησης και εντοπισµού των ήµων του επιλεγµένου Νοµού. Έτσι, στην οθόνη «Αναζήτηση ήµου» και στο πεδίο ήµος, πληκτρολογήστε τα πρώτα γράµµατα του ήµου που ανήκει το ακίνητο. Κατόπιν, επιλέξτε το εικονίδιο (πλήκτρο) µε το µεγεθυντικό φακό. Εναλλακτικά, µπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πλήκτρα γράµµατα ώστε να εµφανίσετε όλους τους ήµους του Νοµού που το όνοµα τους ξεκινά µε το αντίστοιχο γράµµα. Αφού εντοπίσετε και µαρκάρετε τον ήµο που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε το πλήκτρο Αποδοχή.

13 Σηµείωση Σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για το όνοµα του ήµου (για παράδειγµα, σε ποιο τα επτά διαµερίσµατα του δήµου Αθηναίων βρίσκεται η οδός Πλαταιών), µπορείτε να επιλέξετε τον σωστό ήµο χρησιµοποιώντας το πλήκτρο Για να εντοπίσετε τον ήµο βάσει δρόµου επιλέξτε Ε Ω. Με αυτόν τον τρόπο το σύστηµα σας ζητά να δώσετε το όνοµα του ρόµου που επιθυµείτε και σας επιστρέφει όλους τους ήµους στους οποίους υπάρχει το όνοµα του ρόµου. Σε αυτήν την περίπτωση απλά επιλέγετε τον ήµο που θέλετε.

14 Βήµα 3ο. Επιλέξτε τον κύριο ρόµο. Και η επιλογή ρόµου µπορεί να γίνει µε δύο τρόπους: 1 ος τρόπος Στο πεδίο ρόµος, πληκτρολογήστε την αρχή ή µέρος της ονοµασίας του ρόµου (της πρόσοψης) που αναζητάτε και επιλέξτε το πλήκτρο µε τον φακό στα δεξιά του πεδίου (εναλλακτικά, αφού πληκτρολογήσετε επιλέξτε Enter). Στο πτυσσόµενο µενού, εµφανίζεται λίστα µε τους ρόµους του ήµου που το όνοµα τους αρχίζει ή περιέχει τους χαρακτήρες που πληκτρολογήσατε. Επιλέξτε τον ρόµο που σας αφορά (ένα αριστερό κλικ πάνω στο όνοµα του ήµου).

15 2 ος τρόπος Επιλέξτε το κυκλάκι στα δεξιά του πεδίου ρόµος ώστε να εµφανισθεί το παράθυρο αναζήτησης και εντοπισµού των ρόµων του επιλεγµένου ήµου. Έτσι, στην οθόνη «Αναζήτηση Κύριου ρόµου» και στο πεδίο ρόµος, πληκτρολογήστε τα πρώτα γράµµατα του ρόµου που έχει πρόσοψη το ακίνητο. Κατόπιν, επιλέξτε το εικονίδιο (πλήκτρο) µε το µεγεθυντικό φακό. Εναλλακτικά, µπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πλήκτρα γράµµατα ώστε να εµφανίσετε όλους τους ρόµους του ήµου που το όνοµα τους ξεκινά µε το αντίστοιχο γράµµα. Αφού εντοπίσετε και µαρκάρετε τον ρόµο (πρόσοψη) που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε το πλήκτρο Αποδοχή. Σηµείωση Στην περίπτωση που στο προηγούµενο βήµα 2 της αναζήτησης του ήµου έχετε χρησιµοποιήσει το πλήκτρο ήµος βάσει ρόµου, τότε, δεν είναι αναγκαίο το παρόν βήµα 3. Σε αυτή τη περίπτωση, το σύστηµα έχει αυτόµατα επιλέξει τον κύριο δρόµο πρόσοψη του ακινήτου.

16 Βήµα 4 ο. Εάν ο ρόµος (πρόσοψη) είναι µεγάλος και αφορά πολλά οικοδοµικά τετράγωνα, για να περιορίσετε τον αριθµό των οικοδοµικών τετραγώνων, επιλέξτε το τοξάκι στα δεξιά του πεδίου «Κάθετος ρόµος». Στη λίστα µε τους δρόµους, επιλέξτε τον κάθετο δρόµο που σας αφορά. Βήµα 5 ο. Επιλέξτε το πλήκτρο Συνέχεια για να εµφανιστούν τα οικοδοµικά τετράγωνα µε περιγραφή των γύρω δρόµων τους.

17 Βήµα 6 ο. Στον πίνακα µε τους δρόµους που περιγράφουν τα οικοδοµικά τετράγωνα και αφορούν την επιλεγµένη πρόσοψη, µπορείτε να αναζητήσετε και να επιλέξετε εκείνο στο οποίο ανήκει το ακίνητό σας. Για κάθε επιλεγµένο δρόµο (πρόσοψη προηγούµενο βήµα), εµφανίζεται το σύνολο των γύρω δρόµων που περιγράφουν τα οικοδοµικά τετράγωνα που τον αφορούν. Εκτός από τα ονόµατα των δρόµων, αναφέρονται η κυκλική ζώνη και ο αριθµός οικοδοµικού τετραγώνου (µόνο για τους ήµους όπου υφίσταται). Για να µετακινηθείτε στο πίνακα επιλέξτε τα τοξάκια πάνω και κάτω, στη µπάρα κύλισης, στα δεξιά του και κάντε ένα αριστερό κλικ ώστε να επιλέξετε τον σωστό συνδυασµό δρόµων. Εναλλακτικά, και στην περίπτωση που έχετε σχετικά γρήγορη σύνδεση Internet, µπορείτε να προβάλλετε τον πολεοδοµικό χάρτη της περιοχής επιλέγοντας το τετραγωνάκι «Με Εµφάνιση Χάρτη». Για να διαπιστώσετε τις προϋποθέσεις χρήσης του χάρτη επιλέξτε το οµώνυµο πλήκτρο. Εµφανίζεται ο χάρτης των οικοδοµικών τετραγώνων που έχουν πρόσοψη στον δρόµο που επιλέξατε. Επιλέξτε µε το αριστερό πλήκτρο του mouse την γεωγραφική θέση του ακινήτου σας κάνοντας κλικ στο οικοδοµικό τετράγωνο που βρίσκεται. Αυτόµατα θα εµφανιστούν οι συντελεστές του οικοδοµικού τετραγώνου µε πρόσοψη το κύριο δρόµο που έχετε δώσει προηγουµένως στο βήµα 3. Σε περίπτωση που θέλετε να µετακινήσετε τον χάρτη, κρατήστε πατηµένο το αριστερό πλήκτρο του mouse και σύρετε το χάρτη στην θέση που επιθυµείτε.

18 Με τα πλήκτρα στην δεξιά γωνία της οθόνης µπορείτε να µεγεθύνετε ή να σµικρύνετε τον χάρτη, να ρυθµίσετε την εµφάνισή του ή να τον εκτυπώσετε. Σηµείωση: Εάν επιλέξετε ένα οικοδοµικό τετράγωνο το οποίο δεν έχει πρόσοψη στον Κύριο δρόµο που είχατε αρχικά επιλέξει, καλείστε να επιλέξετε έναν από τους κύριους δρόµους που περικλείουν το οικοδοµικό τετράγωνο.

19 Βήµα 7 ο. Επιλέξτε τις προσόψεις του ακινήτου. Στην στήλη Προσόψεις, τσεκάρετε τα τετραγωνάκια δίπλα από τα ονόµατα των δρόµων στους οποίους έχει πρόσοψη τόσο το οικόπεδο όσο και το κτίσµα. Στα ακίνητα µε πολλαπλές προσόψεις είναι καθοριστική η ορθή επιλογή των προσόψεων του κτίσµατος και του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται (περιπτώσεις ορίων κυκλικών ζωνών, γραµµικών ζωνών κ.α.). Ανάλογα µε την πρόσοψη (ή τις προσόψεις) του ακινήτου καθώς και την θέση του, διαµορφώνονται οι τιµές των συντελεστών βάσει των οποίων θα υπολογισθεί η αντικειµενική αξία του ακινήτου. Έτσι, η στήλη Συντελεστές, συµπληρώνεται αυτόµατα. Σηµείωση: Σε ορισµένες περιπτώσεις ο Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου (καθώς και οι εξαρτώµενοι από αυτόν συντελεστές), δεν εµφανίζεται άµεσα. Στις περιπτώσεις αυτές το πεδίο δεξιά από τον συντελεστή Σ.Α.Ο. δεν είναι συµπληρωµένο µε κάποιον αριθµό και στην θέση του βρίσκεται πλήκτρο µε τον χαρακτηρισµό d1, d2 κλπ. Επιλέξτε το πλήκτρο και ακολουθήστε τα ερωτήµατα του προγράµµατος για τον ορθό υπολογισµό του Σ.Α.Ο. Βήµα 8 ο. Επιλέξτε το Έντυπο που θέλετε να υπολογίσετε. Ε1 -> Μονοκατοικία ή ιαµέρισµα Ε2 -> Επαγγελµατική Στέγη Ε3 -> Οικόπεδο Ε4 -> Αποθήκη Ε5 -> Χώροι Στάθµευσης Βήµα 9 ο. Έχοντας επιλέξει το έντυπο που σας ενδιαφέρει, θα εµφανιστούν και οι ανάλογες συµπληρωµατικές πληροφορίες, που αφορούν τη θέση του κτίσµατος, στα δεξιά. Αφού επιλέξετε τη θέση του, µπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία συµπλήρωσης του εντύπου και στον υπολογισµό της αντικειµενικής αξίας επιλέγοντας το πλήκτρο "Υπολογισµός Αξίας".

20 ΘΕΜΑ 4 Ο ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ Σώµα Εντύπου - Σελίδα Υποχρέων Στα πεδία µε γκρί φόντο ( Επώνυµο, Όνοµα, Πατρώνυµο, Α.Φ.Μ. κ.ά.), πληκτρολογείτε τα στοιχεία ταυτότητας του υπόχρεου. Στο πεδίο «Ποσοστό ακινήτου», πληκτρολογείτε το % ποσοστό της αξίας του ακινήτου που αναλογεί στον υπόχρεο ώστε να ενηµερωθεί το πεδίο «Αξία Μεριδίου». Το πεδίο «Συνολική Αξία Ακινήτου», ενηµερώνεται αυτόµατα (το ποσό µεταφέρεται αυτόµατα από την εφαρµογή σύµφωνα µε τους υπολογισµούς των υπολοίπων σελίδων του εντύπου) Σώµα Εντύπου Εσωτερικές Σελίδες Η δοµή και το περιεχόµενο της οθόνης είναι όµοια µε το έντυπο του Υπουργείου Οικονοµικών. Η αντικειµενική αξία του ακινήτου υπολογίζεται και διαµορφώνεται βάσει των συντελεστών που αρχικώς µεταφέρονται αυτόµατα στο σώµα του εντύπου (κατά περίπτωση Τιµή Ζώνης, Συντελεστής Εµπορικότητας κ.ά.) και στη συνέχεια βάσει των επιλογών του χρήστη. Μετά από κάθε πληκτρολόγηση (ενεργά πεδία) ή µετά από κάθε επιλογή Ναι, Όχι ή Ορόφου (πεδία στη στήλη ΝΑΙ/ ΟΧΙ) γίνεται αυτόµατη ενηµέρωση των πεδίων της στήλης Α µε τους προβλεπόµενους συντελεστές. Παράλληλα, ενηµερώνονται και τα πεδία της στήλης Β. Η τελική Αντικειµενική Αξία του Ακινήτου είναι το αποτέλεσµα του γινοµένου όλων των συντελεστών της στήλης Β. Προσοχή! o o o o o o o Επιλέξτε µόνο τα σηµεία που αφορούν το συγκεκριµένο ακίνητο Μπορείτε να πληκτρολογήσετε µόνο στα ενεργά κάθε φορά πεδία (ενεργά είναι τα πεδία µε γκρί φόντο, π.χ. χρόνια παλαιότητας) Μετά την πληκτρολόγηση µιας πληροφορίας στα ενεργά πεδία, πρέπει να φύγει ο δροµέας από το κελί εισαγωγής ώστε να ενηµερωθεί το αντίστοιχο πεδίο στη στήλη Β. Επιλέξτε το πλήκτρο TAB για να µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. Στα πεδία της στήλης Ναι/ Όχι, επιλέξτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ ανάλογα µε ότι ισχύει για το συγκεκριµένο ακίνητο. Μετά την επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα πεδία της στήλης Ναι/ Όχι, µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο επιλέγοντας το πλήκτρο TAB ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιµοποιείτε mouse που διαθέτουν µπίλια ή ροδέλα. Λανθασµένοι χειρισµοί µπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στις επιλογές και στους υπολογισµούς σας. Για να συνεχίσετε να εργάζεσθε στο E-axies, µετά τον υπολογισµό µιας αξίας, θα πρέπει να φεύγετε από τη τρέχουσα (κάθε φορά) οθόνη επιλέγοντας το πλήκτρο «Έξοδος». Αν κλείσετε την οθόνη χρησιµοποιώντας το, το σύστηµα θα µπλοκαριστεί για 15 λεπτά. Χρησιµοποιήστε τις βοήθειες του εντύπου.

21 ΘΕΜΑ 5 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Στο Μικτό σύστηµα περιλαµβάνονται όλα τα Έντυπα που αφορούν υπολογισµό κτιρίων κατοικίας, µονοκατοικίας και επαγγελµατικής στέγης (έντυπα Κ1,Κ2,Κ3) εκτός αντικειµενικού προσδιορισµού για όλη την Ελλάδα, καθώς και τα κτίρια ειδικών κατηγοριών π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις, βιοµηχανικά κτίρια, κ.λ.π. (έντυπα Κ4 έως Κ9). Στην Οθόνη του Μικτού Συστήµατος ξεχωρίζουν 4 βασικά στάδια που θα σας οδηγήσουν στην επιλογή της σωστής τιµής εκκίνησης : 1. Επιλέξτε το Νοµό στον οποίο ανήκει το ακίνητο. 2. Για κάθε Νοµό που επιλέγετε (προηγούµενο βήµα), εµφανίζεται λίστα µε τους Καποδιστριακούς ήµους/ Κοινότητες από τους οποίους απαρτίζεται. Επιλέξτε τον ήµο στον οποίο ανήκει το ακίνητο.

22 Παρατήρηση: Αν ο ζητούµενος ήµος δεν αναφέρεται στη λίστα τότε ακολουθεί τις τιµές των Λοιπών ήµων / ηµοτικών διαµερισµάτων / Κοινοτήτων του Νοµού στον οποίο ανήκει. 3. Για κάθε επιλεγµένο ήµο, εµφανίζεται λίστα µε τα ηµοτικά ή κοινοτικά ιαµερίσµατα από τα οποία απαρτίζεται. Επιλέξτε το ηµοτικό ή Κοινοτικό ιαµέρισµα στο οποίο ανήκει το ακίνητο.

23 4. Τέλος, επιλέξτε τον τύπο του εντύπου (ανάλογα µε το είδος του ακινήτου) που θέλετε να υπολογίσετε. Τα έντυπα που µπορείτε να χρησιµοποιήσετε είναι τα εξής: (Έντυπο Κ1) Κατοικία πλην µονοκατοικίας (Έντυπο Κ2) Μονοκατοικία (Έντυπο Κ3) Επαγγελµατική Στέγη Ειδικές κατηγορίες ακινήτων : (Έντυπο Κ4) Σταθµοί Αυτοκινήτων-Βιοµηχανικά, Βιοτεχνικά Κτίρια (Έντυπο Κ5) Γεωργικά και Κτηνοτροφικά Κτίρια-Αποθήκες (Έντυπο Κ6) Ξενοδοχεία, Τουριστικές εγκαταστάσεις- Νοσηλευτήρια και Ευαγή ιδρύµατα (Έντυπο Κ7) Εκπαιδευτήρια (Έντυπο Κ8) Αθλητικές εγκαταστάσεις (Έντυπο Κ9) Κτίρια που δεν κατατάσσονται σε καµία από τις παραπάνω κατηγορίες Σε κάθε περίπτωση κάτω από τον τύπο του εντύπου, εµφανίζεται η τιµή εκκίνησης που ισχύει για την επιλεγµένη περιοχή. Επίσης, αν αφήσετε τον δείκτη του mouse πάνω από κάποια επιλογή εντύπου, τότε θα εµφανιστεί µια µικρή υπενθύµιση µε τα είδη ακινήτων στα οποία αναφέρεται το συγκεκριµένο Έντυπο. Επιλέξτε τύπο Εντύπου και στη συνέχεια το πλήκτρο "Υπολογισµός Αξίας" για να συνεχίσετε.

24 ΘΕΜΑ 6 Ο ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΜΙΚΤΟΥ Σώµα Εντύπου - Σελίδα Υποχρέων Στα κενά µε τις διακεκοµµένες γραµµές ( Επώνυµο, Αρµόδια.Ο.Υ. κ.ά.), πληκτρολογείτε τα στοιχεία του υπόχρεου και του ακινήτου. Οδοιπορικό Σκαρίφηµα. Επιλέξτε το πλήκτρο Αναζήτηση ώστε, να εισάγετε ένα σκαρίφηµα της θέσης του ακινήτου (εφόσον το διαθέτετε σε ηλεκτρονική µορφή). Σώµα Εντύπου - Εσωτερικές Σελίδες Η δοµή και το περιεχόµενο της οθόνης είναι όµοια µε το έντυπο του Υπουργείου οικονοµικών. Η αντικειµενική αξία του ακινήτου υπολογίζεται και διαµορφώνεται βάσει του συντελεστή που αρχικώς µεταφέρεται αυτόµατα στο σώµα του εντύπου, δηλαδή του Κόστους Εκκίνησης Ανά Μ2 Κτίσµατος και στη συνέχεια βάσει των επιλογών σας. Η ενηµέρωση του εντύπου γίνεται µε δύο τρόπους : 1. Ο χρήστης, πληκτρολογεί στα κενά µε τις διακεκοµµένες γραµµές. Γίνεται αυτόµατα η ενηµέρωση των διακεκοµµένων γραµµών της στήλης στα δεξιά του εντύπου. Προσοχή! Μετά την πληκτρολόγηση µιας πληροφορίας, πρέπει να φύγει ο δροµέας από το σηµείο εισαγωγής ώστε να ενηµερωθεί το αντίστοιχο σηµείο της στήλης στα δεξιά. Επιλέξτε το πλήκτρο TAB για να µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. 2. Ο χρήστης, µετακινεί τον δείκτη του mouse πάνω στις επιλογές του εντύπου όπου αλλάζει το λευκό φόντο σε γκρί και επιλέγει µε αριστερό κλικ. Γίνεται αυτόµατα η ενηµέρωση των διακεκοµµένων γραµµών της στήλης στα δεξιά του εντύπου. Προσοχή! Μετά την επιλογή, µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο επιλέγοντας το πλήκτρο TAB ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιµοποιείτε mouse που διαθέτουν µπίλια ή ροδέλα. Λανθασµένοι χειρισµοί µπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στις επιλογές και στους υπολογισµούς σας. Η τελική Αντικειµενική Αξία του Ακινήτου είναι το αποτέλεσµα του γινοµένου όλων των συντελεστών της στήλης στα δεξιά του εντύπου. Προσοχή: Για να συνεχίσετε να εργάζεσθε στο E-axies, µετά τον υπολογισµό µιας αξίας, θα πρέπει να φεύγετε από τη τρέχουσα (κάθε φορά) οθόνη επιλέγοντας το πλήκτρο «Έξοδος». Αν κλείσετε την οθόνη χρησιµοποιώντας το, το σύστηµα θα µπλοκαριστεί για 15 λεπτά.

25 ΘΕΜΑ 7 ο ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΑ-ΓΗΣ Στην Οθόνη του Συστήµατος Α.Α. Γης ξεχωρίζουν 4 βασικά στάδια που θα σας οδηγήσουν στην επιλογή της σωστής τιµής εκκίνησης : 1. Επιλέξτε το Νοµό στον οποίο βρίσκεται το αγροτεµάχιο που σας ενδιαφέρει.

26 2. Για κάθε επιλεγµένο Νοµό, εµφανίζεται λίστα µε τους Καποδιστριακούς ήµους/ Κοινότητες από τους οποίους απαρτίζεται. Επιλέξτε τον ήµο που βρίσκεται το αγραοτεµάχιο. 3. Για κάθε επιλεγµένο ήµο, εµφανίζεται πίνακας µε τα ηµοτικά ή κοινοτικά ιαµερίσµατα από τα οποία απαρτίζεται. Παράλληλα, εκτός από την ονοµασία της κάθε περιοχής ( ηµοτικού ή Κοινοτικού ιαµερίσµατος), εµφανίζονται σε στήλες οι τιµές εκκίνησης ανάλογα µε την πρόσοψη ή τη θέση του αγροτεµαχίου (τιµές Α.Β.Α. και Ε.Β.Α.).

27 Επιλέξτε το ηµοτικό ή Κοινοτικό ιαµερίσµα που βρίσκεται το αγροτεµάχιο. Εναλλακτικά των βηµάτων 1-3 µπορείτε να αναζητήσετε ήµο/ Κοινότητα βάσει της περιοχή που ήδη γνωρίζετε: α. Επιλέξτε το πλήκτρο «ήµος/ Κοινότητα Βάσει Περιοχής». β. Στην οθόνη «Αναζήτηση ήµου/ Κοινότητας Βάσει Περιοχής». πληκτρολογήστε το όνοµα του ήµου ή του ηµοτικού/ Κοινοτικού ιαµερίσµατος που αναζητάτε. Κατόπιν, επιλέξτε τον φακό ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση. γ. Στον πίνακα εµφανίζονται τα ηµοτικά/ Κοινοτικά ιαµερίσµατα, σε όσους Νοµούς, ήµους ή Κοινότητες συναντώνται, σύµφωνα µε το όνοµα που αναζητήσατε. Επιλέξτε το ηµοτικό/ Κοινοτικό ιαµέρισµα στο οποίο ανήκει το αγροτεµάχιο που θέλετε και κατόπιν επιλέξτε το πλήκτρο «Αποδοχή». 4. Τέλος επιλέξτε την απόσταση του ακινήτου σας απο τη θάλασσα και εάν έχει πρόσωπο και σε ποια Επαρχιακή ή Εθνική οδό.

28 Αν το αγροτεµάχιο έχει πρόσοψη σε συγκεκριµένη Εθνική οδό για την οποία ισχύει ειδική βασική αξία (Ε.Β.Α), σύµφωνα και µε τον αντίστοιχο πίνακα των ηµοτικών και Κοινοτικών ιαµερισµάτων, επιλέξτε το τετραγωνάκι δεξιά της περιγραφής. Αν το αγροτεµάχιο έχει πρόσοψη σε άλλη Εθνική ή Επαρχιακή Οδό για την οποία δεν προβλέπεται Ε.Β.Α., επιλέξτε το τετραγωνάκι δεξιά της περιγραφής. Αντίστοιχα, αν το ακίνητο έχει απόσταση από την θάλασσα για την οποία προβλέπεται ειδική βασική αξία (Ε.Β.Α), πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο κυκλάκι. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή σας θα µεταφερθεί στο έντυπο ΑΑ Γης και θα ενηµερώσει τις σελίδες Συνολική Αξία Γης (Συντελεστές Αυξοµείωσης) και Βασική Αξία. Αν το αγροτεµάχιο δεν έχει πρόσοψη σε Εθνική / Επαρχιακή οδό ή η απόσταση του απο τη θάλασσα είναι πάνω απο 800 µέτρα, στη σελίδα Βασική Αξία θα µεταφερθεί η τιµή της Αρχικής Βασικής Αξίας (Α.Β.Α) που ισχύει για την περιοχή. Επιλέξατε το πλήκτρο "Υπολογισµός Αξίας" για συνέχεια.

29 ΘΕΜΑ 8 Ο ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ Α.Α. -ΓΗΣ Η δοµή και το περιεχόµενο της οθόνης είναι όµοια µε το έντυπο του Υπουργείου Οικονοµικών. Η αντικειµενική αξία του Αγροτεµαχίου υπολογίζεται και διαµορφώνεται βάσει του συντελεστή που αρχικώς µεταφέρεται αυτόµατα στο σώµα του εντύπου, δηλαδή της Αρχικής Βασικής Αξίας ή της Ειδικής Βασικής Αξίας (ανάλογα µε τι ισχύει για το συγκεκριµένο κάθε φορά ακίνητο) και στη συνέχεια βάσει των επιλογών σας. Η συµπλήρωση του εντύπου πρέπει να ξεκινήσει από την σελίδα ΒΑΣΙΚΗ ΑΞΙΑ. Η συµπλήρωση των σελίδων ΟΙΚΟΠΕ ΙΚΗ ΑΞΙΑ και ΑΞΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ εξαρτάται κάθε φορά από τις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν για το αγροτεµάχιο. Αφού συµπληρωθούν οι εσωτερικές σελίδες του εντύπου, επιστρέψτε στη πρώτη σελίδα Υπόχρεων. Προσοχή: Για να συνεχίσετε να εργάζεσθε στο E-axies, µετά τον υπολογισµό µιας αξίας, θα πρέπει να φεύγετε από τη τρέχουσα (κάθε φορά) οθόνη επιλέγοντας το πλήκτρο «Έξοδος». Αν κλείσετε την οθόνη χρησιµοποιώντας το, το σύστηµα θα µπλοκαριστεί για 15 λεπτά. 1η Σελίδα Υπόχρεων και Συνολική Αξία Γης Η µετακίνηση µεταξύ των πεδίων γίνεται µε τη χρήση του mouse ή µε διαδοχικές επιλογές του πλήκτρου TAB. Η ενηµέρωση των πεδίων της σελίδας γίνεται µε δύο τρόπους : 1) Μπορείτε να πληκτρολογήσετε στα κενά πεδία. 2) Μπορείτε να µετακινήσετε τον δείκτη του mouse πάνω στις επιλογές του εντύπου, όπου αλλάζει το λευκό φόντο σε γκρί και να επιλέξετε µε αριστερό κλικ. Προσοχή! Μετά την επιλογή, µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο επιλέγοντας το πλήκτρο TAB ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιµοποιείτε mouse που διαθέτουν µπίλια ή ροδέλα. Λανθασµένοι χειρισµοί µπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στις επιλογές και στους υπολογισµούς σας. 1. Στοιχεία Υποχρέων Στα πεδία : «Επώνυµο», «Όνοµα», «Πατρώνυµο» και «Α.Φ.Μ.», πληκτρολογείτε τα στοιχεία ταυτότητας του υπόχρεου. Στο πεδίο «Είδος Εµπραγµάτου ικαιώµατος» επιλέγετε από πίνακα το είδος : Πλήρη Κυριότητα Επικαρπία Αορίστου Χρόνου Επικαρπία Ορισµένου Χρόνου Ψιλή Κυριότητα Αορίστου Χρόνου Ψιλή Κυριότητα Ορισµένου Χρόνου Στο πεδίο «Ποσοστό συµµετοχής», πληκτρολογείτε το ποσοστό της αξίας του ακινήτου που αναλογεί στον υπόχρεο Το πεδίο «Συνολική Αντικειµενική Αξία Γής», ενηµερώνεται αυτόµατα (το ποσό µεταφέρεται αυτόµατα από την εφαρµογή σύµφωνα µε τους υπολογισµούς των υπολοίπων σελίδων του εντύπου) Στο πεδίο «Ηλικία επικαρπωτή», πληκτρολογείτε την ηλικία του υπόχρεου ώστε να ενηµερωθεί το πεδίο Αξία Εµπράγµατου ικαιώµατος. 2. Θέση Ακινήτου Πληκτρολογείτε τις πληροφορίες που αφορούν τη θέση του ακινήτου (τα περισσότερα πεδία της παραγράφου συµπληρώνονται αυτόµατα) 3. Συνολική Αντικειµενική Αξία Γής

30 Τα πεδία Βασική Αξία (ΒΑ), Οικοπεδική Αξία (ΑΟικ) και Αξία Περαιτέρω υνατότητας (Α ) ενηµερώνονται αυτόµατα (τα ποσά µεταφέρονται αυτόµατα από την εφαρµογή σύµφωνα µε τους υπολογισµούς των υπολοίπων σελίδων του εντύπου). Τα ποσά των πεδίων ΒΑ, ΑΟικ και Α, αθροίζονται ώστε να υπολογισθεί η Αρχική Συνολική Αξία και να ενηµερωθεί το αντίστοιχο πεδίο της στήλης Β 4. Συντελεστές Αυξοµείωσης Καθώς µετακινείτε το mouse πάνω στις επιλογές, αλλάζει το λευκό φόντο σε γκρί. Επιλέξτε τον συντελεστή αυξοµείωσης που ισχύει για το συγκεκριµένο, κάθε φορά αγροτεµάχιο. Μετά από κάθε επιλογή, ενηµερώνονται τα πεδία της στήλης Β µε τους κατάλληλους συντελεστές.

31 ΘΕΜΑ 9 Ο Ενηµέρωση 2ης - 3ης - 4ης Σελίδας Η ενηµέρωση των σελίδων αυτών γίνεται µε τους ακόλουθους τρόπους : 1. Ο χρήστης, πληκτρολογεί στα ενεργά πεδία και γίνεται αυτόµατα η ενηµέρωση των πεδίων της στήλης Β. Προσοχή! Μετά την πληκτρολόγηση µιας πληροφορίας, πρέπει να φύγει ο δροµέας από το σηµείο εισαγωγής ώστε να ενηµερωθεί το αντίστοιχο σηµείο της στήλης Β. Επιλέξτε το πλήκτρο TAB για να µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. 2. Ο χρήστης, µετακινεί τον δείκτη του mouse πάνω στις επιλογές των παραγράφων της σελίδας, όπου αλλάζει το λευκό φόντο σε γκρί και επιλέγει µε αριστερό κλικ. Γίνεται αυτόµατα η ενηµέρωση των πεδίων της στήλης Β. Προσοχή! Μετά την επιλογή, µετακινηθείτε στο επόµενο πεδίο επιλέγοντας το πλήκτρο TAB ή µεταφέρετε τον δροµέα σε άλλο πεδίο χρησιµοποιώντας τον δείκτη του mouse. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιµοποιείτε mouse που διαθέτουν µπίλια ή ροδέλα. Λανθασµένοι χειρισµοί µπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στις επιλογές και στους υπολογισµούς σας. Το αποτέλεσµα του γινοµένου όλων των συντελεστών της στήλης Β, θα µεταφερθεί (αυτόµατα) στην πρώτη σελίδα του εντύπου(υπόχρεοι). Παρατήρηση : Όταν στο αγροτεµάχιό µας υπάρχουν περισσότερα από ένα κτίσµατα µε διαφορετικές χρήσεις, παρέχεται η δυνατότητα να εισάγετε περισσότερες σελίδες Οικοπεδικής Αξίας για το κάθε κτίσµα. Για το σκοπό αυτό στο κάτω αριστερό µέρος της σελίδας 3 µπορείτε να επιλέξετε το πλήκτρο «Προσθήκη» για να προσθέσετε επιπλέον σελίδες ή «ιαγραφή» για να διαγράψετε κάποια από αυτές. Τα πλήκτρα «Σ1» ή «Σ2» κλπ. αναφέρονται στις σελίδες οικοπεδικής αξίας και µε µπλέ χρώµα ξεχωρίζετε την ενεργή κάθε φορά σελίδα.

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης Οδηγός γρήγορης εκµάθησης -1- -2- Το B-symbolaio σε βήµατα Α. ηµιουργία καρτέλας νέου Πελάτη Β. ηµιουργία καρτέλας Συµβολαίου Γ. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου από Υποδείγµατα. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 1. Οθόνη εισόδου στην εφαρμογή βελτίωσης περιεχομένου Δηλώσεων Ε9 Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν (Εικόνα 1): Ο Α.Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και αποστολή Ε9

Δημιουργία και αποστολή Ε9 Δημιουργία και αποστολή Ε9 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε9. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες)

Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες) Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες) Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Συμπλήρωσης των Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια

διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια Οδηγίες ΕΝ.Φ.Ι.Α. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 4 3. Αρχική οθόνη... 6 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.1 2012 Τμήμα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 5 3. Αρχική οθόνη... 8 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΠΟΛ.: Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 Αριθ.Πρωτ.: /467/0013

- 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΠΟΛ.: Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 Αριθ.Πρωτ.: /467/0013 - 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. ηµιουργία λογαριασµού χρήστη του ιστοτόπου 2. Σύνδεση στον λογαριασµό 3. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα 3.1. Γενικές πληροφορίες 3.2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

MEDIWARE L.I.S ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ MEDIWARE L.I.S. 2006 ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ -1 -2 Προγραμματισμός Επισκέψεων. Με την επιλογή Προγραμματισμός Επισκέψεων ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να καταχωρίσει τις μελλοντικές

Διαβάστε περισσότερα

Αναβάθμιση B-symbolaio Ιανουάριος 2012

Αναβάθμιση B-symbolaio Ιανουάριος 2012 Αναβάθμιση B-symbolaio Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα Αναβάθμιση Οικονομικών 22/01/2012... 2 Προσθήκες που αφορούν το Γ.Ε.ΜΗ.... 3 1. Χαρακτηρισμοί Επαφών... 3 2. ΟΑΕΕ - Περιφερειακά Τμήματα... 5 3. Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Ιούνιος 2008 (1/29) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...3 Εγγραφή Νέου Χρήστη...5 Σύνδεση Χρήστη...7 Στοιχεία ικαιούχου...8 Υποβολή ήλωσης...13 Προσθήκη Ακινήτου... 14 Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων 1. Ποιο θεσμικό πλαίσιο διέπει την επιβολή Ειδικού φόρου επί των ακινήτων Ε.Φ.Α Με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βιβλιοθήκη Ιατρικών Εικόνων & Αξιοσηµείωτων Περιστατικών ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου Η Βιβλιοθήκη δηµιουργήθηκε από την οµάδα Συνεργατών του Κέντρου Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ... 3 α. Ανάκτηση (downloading) της ηλεκτρονικής φόρµας και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή Mapviewer ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ Εντοπισµός µε ιοικητικές ιαιρέσεις Εντοπισµός µε Φύλλο Χάρτη κτλ 3

Εφαρµογή Mapviewer ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ Εντοπισµός µε ιοικητικές ιαιρέσεις Εντοπισµός µε Φύλλο Χάρτη κτλ 3 Εφαρµογή Mapviewer ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 2 1.1. ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 2 1.1.1. Εντοπισµός µε ιοικητικές ιαιρέσεις 2 1.1.2. Εντοπισµός µε Φύλλο Χάρτη κτλ 3 1.2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 4 1.2.1. ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Μόλις ο χρήστης επιλέξει την επιλογή αυτή µεταφέρεται αυτόµατα στο σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής των Προτάσεων:

Μόλις ο χρήστης επιλέξει την επιλογή αυτή µεταφέρεται αυτόµατα στο σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής των Προτάσεων: Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙNTERREG III Α ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 1 1. ΓΕΝΙΚΑ Η ηλεκτρονική Υποβολή της Πρότασης πραγµατοποιείται µέσω του Πληροφοριακού Συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους:

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους: Καλώς Ήλθατε στο νέο μας site και eshop www.summerdreameditions.gr Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για το e-shop μας ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός χρήσης. Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Οδηγός Πόλης City guide

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Οδηγός Πόλης City guide Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Οδηγός Πόλης City guide www.telenavis.cm 1 Οδηγός Πόλης City guide Περιεχόμενα Γενικά Περιγραφή... 3 Επισκόπηση εφαρμογής... 3 Κύρια σελίδα... 4 Αναζήτηση... 5 Επιλογή σημείου...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη στην νέα Κεντρική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. Εγγραφή στο Πληροφοριακό Σύστηµα... 3 3. Είσοδος στο σύστηµα... 5 4. Υποβολή πρότασης... 6 5. Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής υποβολής... 10 6. On

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων

Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων 1. Ως φορολογητέα αξία των ακινήτων ή των εμπράγματων σε αυτά δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων ορίζεται το γινόμενο που προκύπτει από τις τιμές εκκίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα.

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Φορτώνεται η εφαρμογή στο PC σας, περιμένετε μέχρι να γεμίσει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό Η Υπηρεσία Ενεργοποίησης Ηλεκτρονικού Λογαριασμού URegister έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του λογαριασμού ενός χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Της φοιτήτριας Νεστοροπούλου Μαρίας Επιβλέπων καθηγητής Γιακουστίδης Κωνσταντίνος Αρ. Μητρώου: 052922

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Προκειμένου να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα One View, θα πρέπει να επισκεφθείτε στην σελίδα oneview.generali.gr και να προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής ΠΟΛ.1079/18.4.2008 Οδηγίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) Νομικών Προσώπων έτους 2008 σύμφωνα με το ν. 3634/2008 (ΦΕΚ 9Α/29-1-2008) Ημερομηνίες Υποβολής Αθήνα, 18 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση Αποδείξεων

Καταχώρηση Αποδείξεων Καταχώρηση Αποδείξεων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Καταχώρησης Αποδείξεων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ . 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 1 3 Συγχρονισμός Λογιστικού Σχεδίου... 5 4 Υπολογισμός Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α.... 6 4.1 Αυτόματη Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων»

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων» ΠΟΛ.1118/13.8.2008 Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων φυσικών προσώπων Αθήνα, 13 Αυγούστου 2008 Αριθ. Πρωτ: 1085787/888/0013

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΤΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών 1 Από το ακαδηµαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας θα παραλαµβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.2 Δεκέμβριος 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 5 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 5 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: 4Ι01Η-ΙΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29/11/2010 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: NEWSLETTER VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10-12-2009 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής... 5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής... 6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πίνακας περιεχομένων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Η ακαδημαϊκή ταυτότητα αποτελεί μέσο φυσικής ταυτοποίησης και ψηφιακής αυθεντικοποίησης του κατόχου της, ενώ υποστηρίζει και υπηρεσίες ψηφιακής υπογραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4-2010 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x και η χρήση του προορίζεται για τους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα