23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ METROPOLITAN ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ METROPOLITAN ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ"

Transcript

1 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ METROPOLITAN ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2 Ποιες είναι οι νέες μεγάλες τάσεις που θα καθορίσουν την εφοδιαστική αλυσίδα τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και ποιες από αυτές, έχουν ήδη επιλεχθεί από την Ε.Ε. και την εθνική στρατηγική της χώρας μας ως τομείς αιχμής που θα υποστηριχθούν; Τις απαντήσεις έδωσε το συνέδριο «Η Εφοδιαστική Αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά» που διοργάνωσε το Supply Chain Institute στις 23 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Metropolitan, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο μετείχαν 40 ανώτατα διευθυντικά στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας, εισηγητές από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπως και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 330 συνέδρους ήταν η καλύτερη απόδειξη για τη δυναμική που χαρακτηρίζει σήμερα τον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και το ενδιαφέρον της αγοράς για μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Χορηγοί του συνεδρίου ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ήταν οι εταιρείες JUNGHEINRICH HELLAS, TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, ACMON DATA, G4S TELEMATIX, SARMED, MOBILE TECHNOLOGY, CARGO GROUP SERVICES, TRANSCOMBI και MANTIS. Το υψηλής ποιότητας θεματικό περιεχόμενο του συνεδρίου ήρθε ως αποτέλεσμα πολύμηνης εργασίας και ανάλυσης που έγινε από την αγορά, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από 3 think tanks («δεξαμενές σκέψης»): (α) η πρώτη ομάδα αποτελείτο από διευθυντές εφοδιαστικής αλυσίδας πολυεθνικών εταιρειών και σκοπό είχε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό στην ελληνική αγορά. (β) Η δεύτερη ομάδα αποτελείτο από εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων με στόχο την «προσομοίωση» των διεθνών τάσεων στο ελληνικό περιβάλλον και την ανάδειξη των προοπτικών αλλά και των εμποδίων εφαρμογής τους, ενώ (γ) η τρίτη ομάδα αποτελείτο από εκπροσώπους προμηθευτικών επιχειρήσεων προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών από τον χώρο της πληροφορικής, του εξοπλισμού αποθήκης, της εμπορευματικής μεταφοράς κ.ά. που εντόπισαν τα προϊόντα του μέλλοντος. Στέφανος Κομνηνός - ΓΓΕ Μαριλένα Αργυρού - Supply Chain Institute Το συνέδριο άνοιξε η κα Μαριλένα Αργυρού, Managing Director του Supply Chain Institute και τις εργασίες του εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός ο οποίος τόνισε ότι εμπράκτως η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τα Logistics καθώς αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και γι αυτό έχει ολοκληρώσει μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών όπως η ψήφιση του νέου νόμου για την εφοδιαστική αλυσίδα, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και άλλες δράσεις. Ο κ. Σταμάτης Ανδριανόπουλος, executive consultant της Planning έθεσε το πλαίσιο του συνεδρίου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2024, οι στόχοι των επιχειρήσεων θα χαρακτηρίζονται από:

3 Σταμάτης Ανδριανόπουλος - Planning Εξασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας (Business Continuity) Αποτελεσματική Χρήση διαθέσιμων εργαλείων και μεθόδων (καινοτομία) Ανάπτυξη μέσω κυρίως Εξωστρέφειας στο διεθνοποιημένο περιβάλλον Shared services και Ευελιξία Ορθός λόγος Ποιότητας vs Κόστος Στην πρώτη τηλεψηφοφορία της ημέρας, ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός είναι ότι οι σύνεδροι δεν ανέδειξαν ως πρώτο παράγοντα που θα χαρακτηρίζει την εφοδιαστική αλυσίδα την επόμενη 10ετία το κόστος (23%), αλλά την ευελιξία λειτουργίας (26%) και τον χειρισμό του ρίσκου (24%). Mega Trend No1: Risk Management Το Risk Management ήταν το 1 ο Mega Trend το οποίο παρουσιάστηκε από τους κ.κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο Planning και Σταύρο Παπαγιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EXL Consulting. Μεταξύ άλλων παρουσιάσθηκαν οι 10 πηγές ρίσκου στο supply chain όπως και τα εργαλεία Risk Assessment, Risk Map, Business Continuity Plan, Safety & Loss Prevention Audits, Insurance Gap Analysis κ.ά. Στη συνέχεια, οι παρουσιάσεις αλλά και τα αποτελέσματα του televoting αναλύθηκαν από τους κ.κ. Μιλτιάδη Χατζημανωλάκη Γενικό Διευθυντή Ιχθυοκαλλιέργειας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Κώστα Κυριόπουλο Head of Supply Chain ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ και Ηλία Στενό Supply Chain Leader GLAXOSMITHKLINE GREECE, οι οποίοι έδωσαν παραδείγματα διαχείρισης του ρίσκου σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο από τις επιχειρήσεις τους. Televoting: Σημαντικότερη πηγή ρίσκου για την εφοδιαστική αλυσίδα αναδείχθηκε η αστοχία των συνεργατών όπως 3PL (20%) και δεύτερη πιο σημαντική, οι επισφάλειες πελατών (19%).

4 Από αριστερά: Σταύρος Παπαγιαννόπουλος EXL CONSULTING, Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Κώστας Κυριόπουλος ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ και Ηλίας Στενός GLAXOSMITHKLINE GREECE Mega Trend No2: Compliance Τους κύριους λόγους για τους οποίους το compliance αποκτά βαρύτητα τα επόμενα χρόνια όπως enforcement, «έξυπνοι έλεγχοι» μέσω data pools και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, επιλογή και παρακολούθηση προμηθευτών βάσει Health & Safety KPIs και Sustainability KPIs, μεγαλύτερη έμφαση της νομοθεσίας σε θέματα εργονομίας και προστασίας της ανθρώπινης εργασίας κ.λπ., ανέπτυξε η κα Μαριλένα Αργυρού Supply Chain Institute, η οποία στη συνέχεια παρουσίασε τις 2 βασικές διαστάσεις του θέματος (εξωτερικό και εσωτερικό compliance), εργαλεία ελέγχου προμηθευτών (Sedex Smeta κ.λπ.) και ενδεικτικές πιστοποιήσεις για την ανάπτυξη υπεύθυνων εφοδιαστικών αλυσίδων. Στο πάνελ συζήτησης μετείχαν οι κ.κ. Σταύρος Κυριακούλιας Supply Chain / Quality Safety/Health & Environment Manager Southern Europe της BEIERDORF MU SOUTHERN EUROPE, Τάσος Μάνος Γενικός Διευθυντής Logistics / Εξαγωγών και IT της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Άρης Κωνσταντάτος Logistics & Customer Service Manager BARILLA HELLAS και Στάθης Ασημακόπουλος Supply Chain Manager TEVA PHARMACEUTICALS HELLAS. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε το compliance στο επίπεδο του Health & Safety με την εφαρμογή πολιτικών Zero Accident, η χρήση ειδικών πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο εφαρμογής στην πράξη των κανόνων συμμόρφωσης από τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους υπεργολάβους της επιχείρησης, good distribution practices, αλλά και ανασταλτικοί παράγοντες όπως οι συχνές αλλαγές της νομοθεσίας κ.ά. Televoting: Η Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι Νο1 προτεραιότητα συμμόρφωσης για τους σύνεδρους (23%), με άλλες 3 επιλογές να ισοψηφούν στη συνέχεια με 17%: αδειοδότηση / συμμόρφωση υποδομών Logistics, εργασιακή συμμόρφωση / ηθική και έλεγχος / συμμόρφωση προϊόντων και υπηρεσιών.

5 Από αριστερά: Σταμάτης Ανδριανόπουλος PLANNING, Σταύρος Κυριακούλιας BEIERSDORF HELLAS, Τάσος Μάνος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Άρης Κωνσταντάτος BARILLA HELLAS, Στάθης Ασημακόπουλος TEVA PHARMACEUTICALS Mega Trend No3: Κέντρα Διανομής νέας γενιάς Τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τους leaders της αγοράς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σύνεδροι αναφορικά με τα mega trends στην αποθήκευση. Ειδικότερα, μετά την εισαγωγή στο θέμα από τους κ.κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο και Ελένη Πέγιου της Planning, η κα Μαρία Γούσιου Marketing Manager και Δημήτρης Σιαπάτης System Manager αντίστοιχα της JUNGHEINRICH HELLAS εισηγήθηκαν την παρουσίαση με θέμα «Σχεδιάζοντας την αποθήκη του μέλλοντος». Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Martin Joli Διευθύνοντος Συμβούλου της TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, που ήταν και η πρώτη σε ελληνικό συνέδριο Logistics. Στην παρουσίαση μετείχαν επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Κοκκαλιάρης After sales & logistics Director και Παναγιώτης Μαριόλης Sales & Marketing Director της ίδιας εταιρείας. H Mobile Technology έκανε μια σύντομη τοποθέτηση μέσω του κ. Παναγιώτη Φούσα Account Manager για τις μελλοντικές τάσεις στο voice picking, δίνοντας τον λόγο στον κ. Chris Heslop Head of EMEA Marketing της Vocollect Honeywell o οποίος ανέπτυξε τις διεθνείς τάσεις στα Κέντρα Διανομής όπως αυτές έχουν καταγραφεί από μια από τις κορυφαίες προμηθεύτριες εταιρείες συστημάτων και εξοπλισμού. Από την πλευρά του, κ. Γιώργος Κατσέλης, Logistics Operational Director της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ υπογράμμισε το γεγονός ότι η τεχνολογία θα πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα για την αύξηση της παραγωγικότητας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών σχολιάζοντας επιπλέον, ότι το όραμα πρέπει να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες επενδύσεις. Televoting: ως κορυφαία τάση για τα κέντρα διανομής, οι σύνεδροι ανέδειξαν με 29% την απλοποίηση / τυποποίηση / μηχανογράφηση των διαδικασιών αποθήκευσης με στόχο την απεξάρτηση από τους έμπειρους χρήστες και τη μείωση του κόστους εκπαίδευσης. Ακολουθεί με 19% το multitasking του προσωπικού, διοικούμενο από λιγότερα οργανωτικά επίπεδα και ει δυνατόν, οργανωμένο σε αυτόνομες ομάδες εργασίας.

6 Από αριστερά: Δημήτρης Σιαπάτης & Μαρία Γούσιου JUNGHEINRICH HELLAS, Martin Joli TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, Chris Heslop VOCOLLECT HONEYWELL και Γιώργος Κατσέλης ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ Mega Trend No4: Shared Services & City Logistics Ποια είναι η έννοια των Shared Services στην εφοδιαστική αλυσίδα, τι συμβαίνει ήδη στη διεθνή αγορά και ποιες οι προοπτικές στην Ελλάδα; Η έννοια του Shared Services γεννήθηκε εντός των εταιρειών και των ομίλων όπου ανήκουν με στόχο τον περιορισμό των δαπανόμενων πόρων και κόστους, την μέγιστη αξιοποίηση των IT συστημάτων, κλπ. Εν συνεχεία η ιστορία έδειξε την ανάγκη για shared services μέσω εταιρειών 3PL, ενώ σήμερα γίνεται κοινό βίωμα η ανάγκη για επίτευξη shared services και μεταξύ διαφορετικών εταιρειών με κοινή στόχευση. Στη βόρεια Ευρώπη, άμεσα ανταγωνίστριες εταιρείες συνεργάζονται στενά στο supply chain προετοιμάζοντας κοινές αποστολές και κάνοντας κοινές παραδόσεις. Στην Ελλάδα, τα Shared Services είναι άμεσα συνυφασμένα με την έννοια των συνεργειών που χρειάζεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια για την εξασφάλιση των κατάλληλων οικονομιών κλίμακος όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Ανδριανόπουλος ο οποίος συνέδεσε στη συνέχεια τα Shared Services με τα City Logistics. Κι αυτό γιατί η αναμενόμενη ανάπτυξη των City Logistics και οι νέοι περιορισμοί που προβλέπεται να επιβληθούν (π.χ. απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο, νυχτερινές παραδόσεις, αδειοδότηση φορτηγών που φέρουν κινητήρες νέας γενιάς, γεωγραφική αύξηση των σημείων παράδοσης ειδικά της μικρής λιανικής κ.λπ.) δημιουργούν νέες και ισχυρές προϋποθέσεις ανάπτυξης συνεργειών. Στο πάνελ συζήτησης μετείχαν οι κ.κ. Θάνος Γιαβρόπουλος - Logistics Manager European Division COLGATE PALMOLIVE EUROPE, Σπύρος Κυρούσης Διευθυντής Logistics ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Πέτρος Καπνίσης Logistics Manager ELBISCO και Ερρίκος Ρώσσης Logistics & Presales Manager ΚΑΥΚΑΣ οι οποίοι έδωσαν τη διάσταση του θέματος τόσο πανευρωπαϊκά όσο και εθνικά. Televoting: Μεγαλύτερο πεδίο εφαρμογής των shared services είδαν οι σύνεδροι πρωτίστως στον τομέα της διανομής (28%) αλλά και των reverse logistics & επιστροφών (21%)

7 Από αριστερά: Σταμάτης Ανδριανόπουλος Planning, Θάνος Γιαβρόπουλος COLGATE PALMOLIVE EUROPE, Σπύρος Κυρούσης ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Πέτρος Καπνίσης ELBISCO και Ερρίκος Ρώσσης - ΚΑΥΚΑΣ Η στρατηγική της Ε.Ε. και της Ελλάδας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα Από ένα συνέδριο που ασχολείται με την παρουσίαση των Mega Trends στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν θα μπορούσε να λείψει η ενότητα που θέτει το ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων και διερευνά τις προοπτικές υποστήριξης ιδιωτικών πρωτοβουλιών στα Logistics από την Πολιτεία. Η διοργάνωση εξασφάλισε τη συμμετοχή σημαντικών θεσμών όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλου που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Logistics, του κ. Μιλτιάδη Προβατά Προϊστάμενου Τμήματος Σιδηροδρομικών & Συνδυασμένων Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του κ. Νίκου Καμβύση, Ειδικού Συμβούλου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Την ενότητα άνοιξε με παρουσίασή του ο κ. Λευτέρης Βασιλειάδης Manager της Planning, με μια εισήγηση που εστίασε στα σημεία «κλειδιά» του νέου νόμου για την εφοδιαστική αλυσίδα και την εθνική στρατηγική. Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε στη συνέχεια ο κ. Ζηλιασκόπουλος ήταν οι επόμενες φάσεις ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου, η υποστήριξη της ανάπτυξης των Logistics μέσα από ένα πλέγμα ενεργειών και η αναγκαιότητα ενίσχυσης του logistics outsourcing, καθώς το ποσοστό υπολείπεται του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ο κ. Μιλτιάδης Προβατάς πληροφόρησε το κοινό για τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθούν τα ευρωπαϊκά Logistics τα επόμενα χρόνια και θα επηρεάσουν συνακόλουθα τις ενέργειες σε εθνικό επίπεδο, ενώ ο κ. Νίκος Καμβύσης παρουσίασε τις δράσεις Logistics που είναι υποψήφιες για επιδότηση από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης / ΣΕΣ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ). Televoting: Από τους 10 στόχους του σχεδίου δράσεων της Πολιτείας για τα Logistics, οι σύνεδροι ανέδειξαν ως πλέον σημαντικό με 25% την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αμέσως μετά έρχεται η ηλεκτρονικοποίηση της πληροφορίας «χωρίς έντυπα έγγραφα» και η απλοποίηση των διαδικασιών.

8 Από αριστερά: Νίκος Καμβύσης Υπουργείο Ανάπτυξης, Μιλτιάδης Προβατάς Υπουργείο Μεταφορών, Λευτέρης Βασιλειάδης Planning, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος - ΤΡΑΙΝΟΣΕ Supply Chain 2020: Insights and Knowledge Ο κ. Θάνος Μαύρος - Partner EY, Supply Chain & Operations South Cluster C.S.E, παρουσίασε στους σύνεδρους τα Mega Trends που η EY έχει εντοπίσει για το 2020 και συνοψίζονται στις παρακάτω διαστάσεις: Improved efficiencies: Best managed supply chains, Collaboration and multi-partner information sharing, Θάνος Μαύρος - EY Manufacturers influence in-store processes Increased complexity and flexibility: More agile supply chains, Security compliance, Retailers vertical supply chain integration Macro challenges lie ahead: Green thinking, Oil price volatility, Counterfeiting and cargo theft, Global sourcing issues Customer focus: Demand planning, 24/7 availability A multi-channel world: Various distribution channels, Complexity through infinite number of small stores, Convenience stores Ο κ. Μαύρος ανέλυσε τα παραπάνω Mega Trends και πώς αυτά αναμένεται να διαμορφώσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες της επόμενης πενταετίας, κάνοντας, παράλληλα, αναφορά σε 3 διακριτές αλυσίδες αξίας: product centric operations, asset intensive operations, government & services operations. Στη συνέχεια, εισήγαγε το ακροατήριο στο Mega Trend No5 που αφορούσε στα κανάλια διανομής του μέλλοντος και συντόνισε το αντίστοιχο πάνελ συζήτησης.

9 Mega Trend No5: Re-engineering καναλιών διανομής Οι εφοδιαστικές αλυσίδες τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να είναι πολύ-καναλιακές, με τους προμηθευτές να καλούνται να κάνουν ξεχωριστό σχεδιασμό / configuration, οργάνωση και διαχείριση διαφορετικών εφοδιαστικών αλυσίδων για διαφορετικά κανάλια, προϊόντα και γεωγραφίες με ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση απ ό,τι το πράττουν σήμερα. Λόγω της αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών και της ραγδαίας αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι επιχειρήσεις καλούνται επιπλέον να διαχειριστούν ταυτόχρονα μεγάλες, μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές παραγγελίες. Το πάνελ συζήτησης που ακολούθησε έδωσε απαντήσεις για τις επιπτώσεις αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούν αυτές οι νέες τάσεις στους κλάδους των FMCG προϊόντων, του φαρμάκου αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Μαυραγάνης National Chain Director ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS, Γιάννης Αλούπης Logistics Manager CHIPITA, Μιχάλης Μιχαλούτσος Associate Director, Commercial & Supply Chain Greece MERCK SHARP & DOHME (MSD) και Άρτεμις Ζαφειροπούλου C.O.O. Z-mall (FAIS GROUP OF COMPANIES), οι οποίοι έδωσαν και το στίγμα του τρόπου με τον οποίον οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούν αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις. Televoting: Mε το υψηλό ποσοστό του 39%, οι σύνεδροι δήλωσαν πως σημαντικότερο παράγοντα ο οποίος θα επηρεάσει τα operations τα επόμενα χρόνια θεωρούν την ταυτόχρονη διαχείριση μεγάλων, μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών παραγγελιών. Με 28% αξιολογούν επίσης υψηλά την ανάγκη διαχείρισης διαφορετικών εφοδιαστικών αλυσίδων μέσα στην ίδια επιχείρηση (διαφορετικά κανάλια, γεωγραφίες, προϊόντα). Από αριστερά: Θάνος Μαύρος EY, Γιώργος Μαυραγάνης ΕΛΑΪΣ UNILEVER, Γιάννης Αλούπης CHIPITA, Μιχάλης Μιχαλούτσος MSD, Άρτεμις Ζαφειροπούλου Ζ-mall

10 Mega Trend No6: Ψηφιακός Κόσμος & Supply Chain Visibility Εκπροσωπώντας το think tank για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σπύρος Τσιλιγιάννης Sr Manager Distribution Iberia, Greece & Morocco της AVON μίλησε για 3 έννοιες που θα μας απασχολήσουν έντονα τα επόμενα χρόνια: Την έννοια του mobility και πώς αυτή θα είναι driver για τις εφοδιαστικές αλυσίδες του μέλλοντος (ήδη 1 στις 5 εταιρείες, διαθέτει σχετική με το supply chain εφαρμογή σε κινητά) Την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης των Big Data Analytics (Oι όροι Big Data, Business Analytics, Data Science και Data Mining βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των ΙΤ τμημάτων εταιριών και οργανισμών, ανεξαρτήτως μεγέθους). Το e-commerce που για την εφοδιαστική αλυσίδα σημαίνει αυτοματοποίηση διαδικασιών, τεμαχιακό picking και ευελιξία παραδόσεων. Ο κ. Τσιλιγιάννης επεσήμανε επίσης την τάση του 3D printing που είναι πολύ πιο κοντά απ όσο ενδεχομένως πιστεύουμε (μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού). Η ενότητα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κ. David Scott Houser Vice President, International της αμερικανικής εταιρείας HIGHJUMP SOFTWARE. Ο κ. Houser μετέφερε στο ακροατήριο εμπειρίες και know how για τον τρόπο οργάνωσης των εφοδιαστικών αλυσίδων σήμερα στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη δίνοντας έμφαση σε σημεία που είναι κοινά για τις περισσότερες επιχειρήσεις και πάνω στα οποία «χτίζεται» η μελλοντική ανάπτυξη: αστικοποίηση, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στα Κέντρα Διανομής, Big Data & Predictive Analytics, Sustainability, Automation, Mobility & e- commerce. Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Αργύρη Παπαντωνόπουλου Business Development της MANTIS HELLAS ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως όλα τα Mega Trends που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο υποστηρίζονται αποτελεσματικά από αντίστοιχα εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα τα οποία παρέχουν αξιόπιστο υπόβαθρο για τη λήψη ορθών διοικητικών αποφάσεων, προσθέτοντας άλλες δύο διαστάσεις: omni channels & retailers και εξωστρέφεια. Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Μαλτεζάκης Διευθύνων Σύμβουλος της G4S TELEMATIX SA έδωσε στο ακροατήριο το προφίλ της τηλεματικής και τις δυνατότητες που αυτή αναμένεται να προσφέρει τα επόμενα χρόνια αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι μπαίνοντας πλέον η τεχνολογία στον εγκέφαλο των οχημάτων είναι σε θέση να «διαβάσει» πολλά και να πληροφορήσει την εταιρεία για μια σειρά από χρήσιμα νέα δεδομένα. Αυτό οδηγεί σε οφέλη όπως: διαχείριση του στόλου σε πραγματικό χρόνο, εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αυξημένη ασφάλεια κατά την οδήγηση (E-Call), άμεση υποστήριξη σε επείγοντα περιστατικά, μείωση στα κόστη συντήρησης, δημιουργία οδηγικής κουλτούρας, μείωση κατανάλωσης καυσίμων και μείωση της περιβαλλοντικής επίδρασης (CO2). Τelevoting: Η ενοποίηση των ΙΤ συστημάτων για την εφοδιαστική αλυσίδα σε μια end-to-end προσέγγιση ψηφίσθηκε ως η διάσταση με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο την επόμενη δεκαετία στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών επιχειρήσεων (30%). Εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη για πιο ευέλικτα, real time, φερέγγυα και παραγωγικά συστήματα Logistics λόγω της ανάπτυξης του e- commerce (23%).

11 Από αριστερά: David Scott Houser HIGHJUMP SOFTWARE, Αργύρης Παπαντωνόπουλος MANTIS, Μιχάλης Μαλτεζάκης G4S TELEMATIX SA, Σπύρος Τσιλιγάννης AVON Mega Trend No7: 4PL & LLPs (Lead Logistics Providers) Ο ρόλος του αξιόπιστου 3 rd Party Logistics Provider όπως και η σημασία του τα επόμενα χρόνια για την υποστήριξη και την εφαρμογή καινοτόμων πρωτοβουλιών από τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, διέτρεξε οριζόντια το συνέδριο και αναφερόταν στα περισσότερα Mega Trends που παρουσιάσθηκαν. Η απογευματινή ενότητα του συνεδρίου συνόψισε αυτές τις αναφορές και φιλοξένησε την άποψη τεσσάρων διευθυντικών στελεχών από διακεκριμένες εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας μας που έδωσαν το στίγμα του ιδανικού 3PL συνεργάτη ο οποίος χρειάζεται να εξελιχθεί σε 4PL, ακόμη και σε LLP. Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν ο κ. Τάσος Κωνσταντινίδης Supply Chain Director NESTLE HELLAS, Μιχάλης Ράντικ Supply Chain Manager Greece & Balkans PEPSICO, Άγγελος Δελής Operations Director LG ELECTRONICS και Γιώργος Καψής Logistics Manager OK ANY TIME MARKETS, ενώ την πλευρά των παρόχων εκπροσώπησαν οι κ. Χαράλαμπος Σιαφλάς Logistics & Commercial Director SARMED ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ ΑΕ και Σπύρος Καλούσης General Manager CARGO GROUP SERVICES. Επισημάνθηκε ότι την επόμενη δεκαετία, θα γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη των χρηστών υπηρεσιών Logistics για υποστήριξη και σε άλλες φάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας πέραν της αποθήκευσης και της διανομής όπως (ενδεικτικά) το merchandizing, ή το forecasting & και το inventory control. Παράλληλα, τονίσθηκε ότι ήδη από σήμερα, αρκετές επιχειρήσεις εμπλέκουν τον 3PL συνεργάτη τους από το πρώτο κιόλας στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος Logistics, ώστε να δημιουργηθεί από κοινού αλυσίδα αξίας. Ο πάροχος από την πλευρά του, οφείλει τα επόμενα χρόνια να διαδραματίσει τον ρόλο του integrator και να έχει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα που χρειάζεται για τους πελάτες του.

12 Από αριστερά: Τάσος Κωνσταντινίδης NESTLE HELLAS, Μιχάλης Ράντικ PEPSICO, Άγγελος Δελής LG ELECTRONICS, Γιώργος Καψής OK ANYTIME MARKETS, Χαράλαμπος Σιαφλάς SARMED ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗΣ, Σπύρος Καλούσης CARGO GROUP SERVICES Televoting: Δύο υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που κατά προτεραιότητα θα πρέπει να παρέχουν οι 3PLs στους πελάτες τους την επόμενη 10ετία ισοψήφισαν με 32%: συντονισμός και διαχείριση του μεταφορικού έργου και διαχείριση παραγγελιών (stock & credit control, back orders). Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες JUNGHEINRICH HELLAS, TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE, ACMON DATA, G4S TELEMATIX, SARMED, MOBILE TECHNOLOGY, CARGO GROUP SERVICES, TRANSCOMBI και MANTIS. Χορηγοί επικοινωνίας: METAFORES PRESS, SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE, LOGISTICS & MANAGEMENT MAGAZINE. ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE: (ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑ)

13 Σταύρος Παπαγιαννόπουλος EXL CONSULTING Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Κώστας Κυριόπουλος ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ Ηλίας Στενός GLAXOSMITHKLINE GREECE Σταύρος Κυριακούλιας BEIERSDORF Τάσος Μάνος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Άρης Κωνσταντάτος BARILLA HELLAS Στάθης Ασημακόπουλος TEVA PHARMACEUTICALS HELLAS

14 Μαρία Γούσιου JUNGHEINRICH HELLAS Δημήτρης Σιαπάτης JUNGHEINRICH HELLAS Chris Heslop VOCOLLECT Παναγιώτης Φούσας MOBILE TECHNOLOGY Martin Joli TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE Δημήτρης Κοκκαλιάρης TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE Παναγιώτης Μαριόλης TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE Γιώργος Κατσέλης ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Θάνος Γιαβρόπουλος COLGATE PALMOLIVE EUROPE Σπύρος Κυρούσης ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος Καπνίσης ELBISCO Ερρίκος Ρώσσης ΚΑΥΚΑΣ

15 Ελευθέριος Βασιλειάδης PLANNING A.E. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ Μιλτιάδης Προβατάς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Νίκος Καμβύσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γιώργος Μαυραγάννης ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS Γιάννης Αλούπης CHIPITA Μιχάλης Μιχαλούτσος MSD Άρτεμις Ζαφειροπούλου Z-mall Σπύρος Τσιλιγιάννης AVON David Scott Houser HIGHJUMP SOFTWARE Αργύρης Παπαντωνόπουλος MANTIS

16 Μιχάλης Μαλτεζάκης G4S TELEMATIX S.A. Τάσος Κωνσταντινίδης NESTLE HELLAS Μιχάλης Ράντικ PEPSICO Άγγελος Δελής LG ELECTRONICS Γιώργος Καψής OK ANYTIME MARKETS Σπύρος Καλούσης CARGO GROUP SERVICES Χαράλαμπος Σιαφλάς SARMED A.E.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ METROPOLITAN HOTEL ATHENS Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού 2024 ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SUPPLY

Διαβάστε περισσότερα

1. Ευελιξία λειτουργίας. 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης. 3. Χειρισμός πολυπλοκότητας. 4. Συνέργειες μεταξύ των κρίκων. 5. Αειφορία (sustainability)

1. Ευελιξία λειτουργίας. 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης. 3. Χειρισμός πολυπλοκότητας. 4. Συνέργειες μεταξύ των κρίκων. 5. Αειφορία (sustainability) Ερώτημα 1: Ποιες από τις παρακάτω «φράσεις κλειδιά» πιστεύετε ότι θα χαρακτηρίζει κυρίως την εφοδιαστική αλυσίδα της επόμενης 10ετίας; Δικαίωμα έως και 3 επιλογές 1. Ευελιξία λειτουργίας 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται. Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται. Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού Αργύρης Παπαντωνόπουλος Business Development Manager Mantis Hellas Τα Logistics λίγα χρόνια πριν Τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ METROPOLITAN HOTEL ATHENS Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού 2024 ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SUPPLY

Διαβάστε περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ METROPOLITAN HOTEL ATHENS Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού 2024 ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SUPPLY

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( )

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( ) ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (15.30 19.00) Α/Τ Βέλους 3 & Ναυτικού, Βοτανικός, Αθήνα Μια εξειδικευμένη εκδήλωση για τους επαγγελματίες που διαχειρίζονται high value products και λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Perfect Order Processing ΣΤΗΝ

Perfect Order Processing ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Διοργάνωση: Επιστημονική Υποστήριξη: ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: XΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΧΟΡΗΓΟΣ: ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Tο συνέδριο που δίνει στον Διευθυντή Εφοδιαστικής Αλυσίδας και την ομάδα του, τις λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Mega Trend No7: 4PL & LLPs

Mega Trend No7: 4PL & LLPs Mega Trend No7: 4PL & LLPs 151 24, MAROUSSI, - GREECE 1 Οι εταιρείες Διεθνώς επιλέγουν συνεργασίες με 3PL εταιρείες Results Logistics Cost Reduction 11% Inventory Cost Reduction 6% 2014 Study Logistics

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( )

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( ) Α/Τ Βέλους 3 & Ναυτικού, Βοτανικός, Αθήνα Μια εξειδικευμένη εκδήλωση για τους επαγγελματίες που διαχειρίζονται high value products και λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για τη διαχείριση των αποθεμάτων, τη

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών:

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο αναγκαίος μετασχηματισμός των επιχειρήσεων προκειμένου να αντέξουν στον ανταγωνισμό και οι παράγοντες «Υλοποίηση» και «εκτελεστική Αριστεία» μέσα από ισχυρά Operations τέθηκαν στο προσκήνιο

Διαβάστε περισσότερα

Το αποτύπωμά μας κοστίζει.. Συνεργαζόμαστε και Κερδίζουμε

Το αποτύπωμά μας κοστίζει.. Συνεργαζόμαστε και Κερδίζουμε Το αποτύπωμά μας κοστίζει.. Συνεργαζόμαστε και Κερδίζουμε Σταύρος Κυριακούλιας Quality Safety/Health & Environment Manager SoEU Beiersdorf Southern Europe MU Με την επιστημονική υποστήριξη του: Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Mega Trend No3: Κέντρα Διανομής Νέας Γενιάς

Mega Trend No3: Κέντρα Διανομής Νέας Γενιάς Mega Trend No3: Κέντρα Διανομής Νέας Γενιάς 151 24, MAROUSSI, - GREECE 1 Μετά από έντονη πίεση για μείωση του κόστους (σε όλους τους τομείς) προκειμένου να αποδεσμευτούν κεφάλαια, οι εταιρείες στα επόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Μιλτιάδης Προβατάς Δ/ντής Στρατηγικής Μεταφορών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Μιλτιάδης Προβατάς Δ/ντής Στρατηγικής Μεταφορών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Με την επίσημη υποστήριξη: Μιλτιάδης Προβατάς Δ/ντής Στρατηγικής Μεταφορών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Διημερίδα ITS Hellas «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Eξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα, 15-16

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ Υπό Σ. Ανδριανόπουλου Executive Consultant PLANNING A.E. ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Διαβάστε περισσότερα

1. Amazon 2. Microsoft 3. Tesla 4. Oracle 5. Intel 6. Apple 7. SAP 8. Facebook 9. Google 0. Samsung

1. Amazon 2. Microsoft 3. Tesla 4. Oracle 5. Intel 6. Apple 7. SAP 8. Facebook 9. Google 0. Samsung 0. Παρακάτω δίνονται 10 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Επιλέξτε 4 από αυτές που πιστεύετε ότι έχουν επηρεάσει περισσότερο την τεχνολογική εξέλιξη (έως 4 απαντήσεις) 1. Amazon 2. Microsoft 3. Tesla 4.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα δομή της αλυσίδας εξυπηρέτησης του λιανεμπορίου όπως αναδείχθηκε από το συνέδριο Route to Market στο οποίο μετείχαν 184 ανώτατα διευθυντικά

Η νέα δομή της αλυσίδας εξυπηρέτησης του λιανεμπορίου όπως αναδείχθηκε από το συνέδριο Route to Market στο οποίο μετείχαν 184 ανώτατα διευθυντικά Η νέα δομή της αλυσίδας εξυπηρέτησης του λιανεμπορίου όπως αναδείχθηκε από το συνέδριο Route to Market στο οποίο μετείχαν 184 ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας Στο συνέδριο που

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Μπάμπης Σιαφλάς: Supply Chain & Commercial Director Ταυτότητα SARMED (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις)

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) Ερώτηση 1: Ποιος από τους παρακάτω 9 θεματικούς άξονες του νέου ΕΣΠΑ πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) 1. Αγροδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

Στέλιος Βαμβούρης, MBA, MSc Head, Transportation Dpt

Στέλιος Βαμβούρης, MBA, MSc Head, Transportation Dpt Στέλιος Βαμβούρης, MBA, MSc Head, Transportation Dpt Logistics- Ορισμός MAKIOS LOGISTICS- Εταιρικό Video Logistics Service Providers Τα Logistics στην Ελλάδα Περιγραφή Θέσης ενός Logistician Γνώσεις ενός

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains Περισσότεροι από 220 επιχειρηµατίες, ιευθύνοντες Σύµβουλοι, Γενικοί ιευθυντές, Εµπορικοί ιευθυντές, ιευθυντές

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» dfolinas@gmail.com Θεσσαλονίκη, 26.11.2016 Δομή παρουσίασης 2 Σημαντικότητα και εννοιολογική προσέγγιση Διοίκησης Logistics Εφοδιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Mega Trend No4: Shared Services & City Logistics

Mega Trend No4: Shared Services & City Logistics Mega Trend No4: Shared Services & City Logistics 1 Procurement Υπάρχει διεθνής οργανισμός για τα Shared Services [Shared Services and Business Process Outsourcing Association] σύμφωνα με τον οποίον: Shared

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ Λευτέρης Βασιλειάδης Manager, Planning A.E. 151 24, MAROUSSI, - GREECE 1 Το Νομοσχέδιο καταρτίσθηκε από την Επιτροπή για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

Achieving Excellence Together. Η εξέλιξη από 3PL σε 4PL με νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Achieving Excellence Together. Η εξέλιξη από 3PL σε 4PL με νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας Supply Chain Institute ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SUPPLY CHAIN INSTITUTE LTD ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Achieving Excellence Together ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και

Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των εταιρειών οι οποίες συμπεριλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα

Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ TELEVOTING Ερώτηση 1: Πού πιστεύετε ότι πρέπει να αναφέρεται οργανογραμματικά η Διεύθυνση Προμηθειών Αγορών; Επιτρέπεται

Διαβάστε περισσότερα

διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού)

διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού) Σύγχρονα management tools από την Planning για τη διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού) Ένα χρόνο μετά

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοπόρο, Καινοτόμο & Ολιστικό Σύστημα Τηλεματικής που καλύπτει όλο το φάσμα της διαχείρισης πόρων & οχημάτων

Πρωτοπόρο, Καινοτόμο & Ολιστικό Σύστημα Τηλεματικής που καλύπτει όλο το φάσμα της διαχείρισης πόρων & οχημάτων Πρωτοπόρο, Καινοτόμο & Ολιστικό Σύστημα Τηλεματικής που καλύπτει όλο το φάσμα της διαχείρισης πόρων & οχημάτων G4S Worldwide Ο μεγαλύτερος διεθνής όμιλος εταιριών παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Συνέχεια και Εφοδιαστική Αλυσίδα, 14 Οκτωβρίου Outbound Logistics: Η συμβολή τους στην Επιχειρησιακή Συνέχεια

Επιχειρησιακή Συνέχεια και Εφοδιαστική Αλυσίδα, 14 Οκτωβρίου Outbound Logistics: Η συμβολή τους στην Επιχειρησιακή Συνέχεια Outbound Logistics: Η συμβολή τους στην Επιχειρησιακή Συνέχεια Ο ρόλος των Logistics στην επιχειρησιακή συνέχεια : Να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να διασφαλιστεί η σωστή

Διαβάστε περισσότερα

SOLUTIONS III Supply Chain Institute Planning. εμπορικών χορηγών 220 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων

SOLUTIONS III Supply Chain Institute Planning. εμπορικών χορηγών 220 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου 2016 στο Sofitel Athens Airport το συνέδριο SOLUTIONS III από το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning. Kατά γενική ομολογία

Διαβάστε περισσότερα

Mega Trend No1: Risk Management

Mega Trend No1: Risk Management Mega Trend No1: Risk Management 151 24, MAROUSSI, - GREECE Mega Trend No1: Risk Management 48% των επιχειρήσεων διεθνώς δηλώνει αύξηση των κρουσμάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα τα τελευταία τρία χρόνια Για

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα και Συνεργατικές Πρακτικές: Τάσεις και Οφέλη

Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα και Συνεργατικές Πρακτικές: Τάσεις και Οφέλη Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα και Συνεργατικές Πρακτικές: Τάσεις και Οφέλη Κατερίνα Πραματάρη 1, Σταύρος Κυριακούλιας 2 1 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS 21 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ SOFITEL ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ H πρώτη ζωντανή ψηφοφορία σε συνέδριο Logistics πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα από

Διαβάστε περισσότερα

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον.

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον. 25 Σεπτεµβρίου 2012 Α.Π. 02190 κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Θέµα: «Τα Logistics µοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας»

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση

Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση Σταμάτιος Ανδριανόπουλος Executive Consultant, Planning A.E. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 9 Φεβρουαρίου 2012 HOLIDAY INN Αττικής Οδού

BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 9 Φεβρουαρίου 2012 HOLIDAY INN Αττικής Οδού ιοργάνωση: Επιστηµονική Υποστήριξη: BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 9 Φεβρουαρίου 2012 HOLIDAY INN Αττικής Οδού Μονοπώλησε το Bidding το ενδιαφέρον της αγοράς Για πρώτη φορά, εµποροβιοµηχανικές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η λίστα με τα 87 επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση την επόμενη 20ετία

Η λίστα με τα 87 επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση την επόμενη 20ετία Η λίστα με τα 87 επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση την επόμενη 20ετία Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα

Διαβάστε περισσότερα

29 Μαϊου 2012 Sofitel Athens Airport

29 Μαϊου 2012 Sofitel Athens Airport Η εφοδιαστική αλυσίδα πριν από το Logistics Rebuilding 15 + 5 ελληνικά case studies 29 Μαϊου 2012 Sofitel Athens Airport Η εφοδιαστική αλυσίδα μετά από το Logistics Rebuilding Όπως δείχνει το παραπάνω

Διαβάστε περισσότερα

Mega Trend No2: Compliance. Μαριλένα Αργυρού, Managing Director, SUPPLY CHAIN INSTITUTE

Mega Trend No2: Compliance. Μαριλένα Αργυρού, Managing Director, SUPPLY CHAIN INSTITUTE Mega Trend No2: Μαριλένα Αργυρού, Managing Director, SUPPLY CHAIN INSTITUTE Η μη-συμμόρφωση στην Ε.Α. θα έχει ολοένα και αυξανόμενο κόστος για τις επιχειρήσεις και θα αποτελεί εμπόδιο εκμετάλλευσης ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

TeleUnicom People Before Technology

TeleUnicom People Before Technology TeleUnicom People Before Technology Περιεχόμενα Βασικά Στοιχεία Φιλοσοφία Οργανόγραμμα Διανομή/Συνεργάτες Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Βασικά στοιχεία Βασικά στοιχεία Η TeleUnicom

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 14 ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (WCIT 2004) ΜΕ ΘΕΜΑ «IT: Excellence in Practice» Αγαπητοί φίλοι

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Η εφοδιαστική αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά

Η εφοδιαστική αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά Η εφοδιαστική αλυσίδα 10 χρόνια μπροστά Υπό Σταμάτιου Ανδριανόπουλου Executive Consultant, Planning A.E. Αθήνα, 23/10/2014 1 Γενική παρουσίαση εταιρείας Έτος ίδρυσης 1989 Κύκλος Εργασιών συνόλου δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 03.04.2014 Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνθεση των απόψεων που μέχρι τώρα διατυπώθηκαν από Υπηρεσίες, Κοινωνικούς Εταίρους

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2017 στο Sofitel Athens Airport το συνέδριο 12 case studies από το supply chain στο value chain

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2017 στο Sofitel Athens Airport το συνέδριο 12 case studies από το supply chain στο value chain Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2017 στο Sofitel Athens Airport το συνέδριο 12 case studies από το supply chain στο value chain που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), του Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS

ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS (15.30 19.30) ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS Για πρώτη φορά, μια διοργάνωση που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εστιάζει στο καίριο

Διαβάστε περισσότερα

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Logistics a Catalyst to Investments agenda Σε ένα ταχέως και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Logistics αποτελούν ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Athens, 15 th June 2010

COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Athens, 15 th June 2010 SURVIVING THE STORMTHROUGH THROUGH COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Παρουσίαση & Σύνοψη Συμπερασμάτων των Ομάδων Εργασίας Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι κύριες επιπτώσεις της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1995 2015 Τρίτη 12 Μαΐου 2015 «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:15 09:00 Προσέλευση Εγγραφές 14:10

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1995 2015 Τρίτη 12 Μαΐου 2015 «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:15 09:00 09:00 09:30 09:30 10:00

Διαβάστε περισσότερα

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 17:30-21:00

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 17:30-21:00 Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Logistics a Catalyst to Investments Σε ένα ταχέως και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Logistics αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα

Διαβάστε περισσότερα

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00

Logistics a Catalyst to Investments. Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Athens International Forum 20 October 2015 @ 17:30-21:00 Logistics a Catalyst to Investments agenda Σε ένα ταχέως και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Logistics αποτελούν ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE

Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE Your Supplies Solutions Partner COMPANY PROFILE 02 Company Profile OfficeMart Η εταιρεία H εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΦΙΣΜΑΡΤ Α.Ε. (πρώην ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.) δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Open Banking:

Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Open Banking: Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Open Banking: Μετατρέποντας τις προκλήσεις και τους κινδύνους σε επιτυχημένα projects, εμπειρίες και γνώσεις για τον Compliance Officer Δημήτρης Παππάς Head, Transparency & Regulatory

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Νίκος Γαβαλάκης Εμπειρογνώμονας 18 Μαρτίου 2014 Πλαίσιο Ο ΣΕΒ υποστηρίζει την προσπάθεια προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

City Logistics Mapping The Future

City Logistics Mapping The Future Διονύσης Γρηγορόπουλος City Logistics Mapping The Future Υπό την αιγίδα: Case Study City Logistics με την Χρήση Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Αθηνά 23-24/1/2018 3η Διημερίδα ITS Hellas 2018, Υπουργείο Υποδομών

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας

Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας 1 ος κρίκος: Προμηθευτής 2 ος Κρίκος Διεθνής Μεταφορά 3 ος κρίκος: Εκτελωνισμός 4 ος κρίκος: Αποθήκευση 5 ος κρίκος: Διανομή /Παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Ο Όμιλος. Η Φιλοσοφία μας. Οργανόγραμμα. Οι Συνεργάτες μας. Οικονομικά Στοιχεία. Στρατηγικοί Στόχοι.

Περιεχόμενα. Ο Όμιλος. Η Φιλοσοφία μας. Οργανόγραμμα. Οι Συνεργάτες μας. Οικονομικά Στοιχεία. Στρατηγικοί Στόχοι. Company Profile Περιεχόμενα Ο Όμιλος Η Φιλοσοφία μας Οργανόγραμμα Οι Συνεργάτες μας Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Ο Όμιλος Kristelcom Communications Όμιλος Kristelcom Communications

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓAΝΩΣΗ / ΔΙΟIΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓHΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚEΣ EΝΝΟΙΕΣ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Διοίκηση Παραγωγής & Συστημάτων Υπηρεσιών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

TeleUnicom People Before Technology

TeleUnicom People Before Technology TeleUnicom People Before Technology Περιεχόμενα Ο Όμιλος Η Φιλοσοφία μας Οργανόγραμμα Οι Συνεργάτες μας Οικονομικά Στοιχεία Στρατηγικοί Στόχοι Οφέλη Συνεργασίας Ο Όμιλος Όμιλος Kristelcom Communications

Διαβάστε περισσότερα

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο Ποιοι είμαστε διεθνή πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Το S&OP Sales and Operations Planning

Το S&OP Sales and Operations Planning Γ. Γιαννόπουλος Διευθυντής Κεντρικού Προγραμματισμού και S&OP Coordinator Το S&OP Sales and Operations Planning Ως εργαλείο μετασχηματισμού των επιχειρήσεων BUSINESS TRANSFORMATION Η Kodak εφηύρε την ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Standards Money Conference 2013

Standards Money Conference 2013 Standards Money Conference 2013 Success through Operational Excellence Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013, Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Υπεύθυνη Προγράμματος: Δέσποινα Τραυλού, Business

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ

Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ Αλυσίδα Αξίας Αστερισμός Αξίας Outsourcing 5η εβδομάδα Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Η επιχείρηση ως αλυσίδα αξίας Κατανομή-ταξιομήση πόρων και ικανοτήτων ανα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σχέδιο Κειμένου Βασικών Αρχών και Κατευθύνσεων Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 22 Μαΐου 2013 1 "Δεν μπορεί να υπάρξει διοικητική μεταρρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάγκη για Business Transformation και το κρίσιμο στάδιο της Υλοποίησης

Η ανάγκη για Business Transformation και το κρίσιμο στάδιο της Υλοποίησης Η ανάγκη για Business Transformation και το κρίσιμο στάδιο της Υλοποίησης Πώς η ευθυγράμμιση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Προμηθειών, Παραγωγής και Πωλήσεων συμβάλλει στον «μετασχηματισμό» των επιχειρήσεων με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ORDER PROCESSING. Υπό: Σ. Ανδριανόπουλου, Executive Consultant, Planning A.E.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ORDER PROCESSING. Υπό: Σ. Ανδριανόπουλου, Executive Consultant, Planning A.E. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ORDER PROCESSING Υπό: Σ. Ανδριανόπουλου, Executive Consultant, Planning A.E. Τα όρια του Order Processing (1/2) Η σύγχρονη φιλοσοφία οργάνωσης των επιχειρήσεων είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Από τα ευφυή συστήματα Μεταφορών και τις ψηφιακές υποδομές στα έξυπνα δίκτυα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας

Από τα ευφυή συστήματα Μεταφορών και τις ψηφιακές υποδομές στα έξυπνα δίκτυα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας Από τα ευφυή συστήματα Μεταφορών και τις ψηφιακές υποδομές στα έξυπνα δίκτυα υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας Dr. Georgia Ayfadopoulou Research Director CERTH/HIT Υπό την αιγίδα: Intelligent Hubs & Corridors

Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service

Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service Πάνω από 160 στελέχη παρακολούθησαν τις εργασίες του Με τη λειτουργία των «Εργαστηρίων Πρακτικής Γνώσης» που παρείχαν στους συμμετέχοντες πρακτικά

Διαβάστε περισσότερα

To CSAP Πρόγραμμα, Certified

To CSAP Πρόγραμμα, Certified ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών (ΕΕΣΜ) CSAP Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με Πιστοποίηση www.csap.gr To CSAP Πρόγραμμα, Certified ISO

Διαβάστε περισσότερα

The DPO Academy Profile

The DPO Academy Profile The DPO Academy Profile 1 Περιεχόμενα Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Η αγορά των Data Protection Officers Ο Ρόλος του Data Protection Officer Η ιδέα - Καινοτομία Σε ποιους απευθύνεται Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το CONFERENCE,το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι. Στο CONFERENCE θα συζητηθούν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

58% 52% 38% 29% 27% 25% 19% 23% 17% 17%

58% 52% 38% 29% 27% 25% 19% 23% 17% 17% 1. Η Εθνική Στρατηγική για την εφοδιαστική αλυσίδα είχε δέκα στόχους σχεδίων δράσεων. Σε ποιους από αυτούς πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσει περισσότερο η νέα κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, βοηθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Συστάδες Συνεργατικών Δρ Παναγιώτης Γραμμέλης, Δ/ντής Ερευνών, Ι.Δ.Ε.Π. / Ε.ΚΕ.Τ.Α. Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Logistics Conferences Γλυφάδα Golf Gardens, 19-20 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

5 o Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας & Ευφυών Μεταφορών

5 o Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας & Ευφυών Μεταφορών 5 o Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας & Ευφυών Μεταφορών «The Future of Technologies - Trends that will shaping and Self-Orchestrate the Supply Chain» Dionisis Grigoropoulos Managing Director Logistics Way

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργατική διανομή σε αστικό περιβάλλον: ευκαιρίες και προκλήσεις για λιανέμπορους και προμηθευτές

Συνεργατική διανομή σε αστικό περιβάλλον: ευκαιρίες και προκλήσεις για λιανέμπορους και προμηθευτές Συνεργατική διανομή σε αστικό περιβάλλον: ευκαιρίες και προκλήσεις για λιανέμπορους και προμηθευτές Δρ. Ελένη Ζάμπου, Research Associate ELTRUN, OΠΑ Βασίλης Πυρομάλης, Materials Handling Manager NESTLE

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η επιτυχημένη επιχειρηματικότητα Σκοπός Πλαίσιο goal context Στρατηγική Δομή Επιβίωση και ανάπτυξη μέσα σε συνεχείς αναταράξεις Κουλτούρα Η Επιχείρηση πρέπει να έχει Σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BALANCED SCORECARD, ΤΟ BENCHMARKING & ΤΟ MANAGEMENT BY OBJECTIVES (MBO) ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ BALANCED SCORECARD, ΤΟ BENCHMARKING & ΤΟ MANAGEMENT BY OBJECTIVES (MBO) ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 21 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 SOFITEL ATHENS AIRPORT ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

O ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ - LOGISTICS ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «ΕΠΑνΕΚ» ΕΣΠΑ 2014-2020

O ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ - LOGISTICS ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «ΕΠΑνΕΚ» ΕΣΠΑ 2014-2020 O ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ - LOGISTICS ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ «ΕΠΑνΕΚ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Νίκος Καμβύσης Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Συντονιστής της Τομεακής

Διαβάστε περισσότερα

Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη!

Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη! Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη! 13 Απριλίου 2016 Ο Στόχος Να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνέργειες σε επίπεδο μεταφοράς, μέσω συμφορτώσεων για ίδια σημεία παράδοσης Οι

Διαβάστε περισσότερα

To CSAP Πρόγραμμα, Certified. ISO 9001/2015 και ISO 17024

To CSAP Πρόγραμμα, Certified. ISO 9001/2015 και ISO 17024 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης CSAP Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με Πιστοποίηση www.csap.gr To CSAP Πρόγραμμα, Certified ISO 9001/2015 και ISO 17024 Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων)

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ Data Protection Officer - DPO Executive (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) DPO Executive (Data Protection Officer Executive Training Program) Στις 27 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

«Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017

«Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017 16 ο Βήμα Μεταπτυχιακού Φοιτητή «Το σήμερα και το αύριο στην αγορά εργασίας» TITAN, 24/11/2017 Νίκη Φουρλή Οι εταιρείες του σήμερα και του μέλλοντος.. Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες θέτουν τα θεμέλια

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση

Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση Αντώνης Οικονόμου Ειδικός Σύμβουλος Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2011 Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση Κρατικές Ενισχύσεις

Διαβάστε περισσότερα

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον End to End value added services for your Customer Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα Managing Partner 19_05_2016 Αποστολή Να προσφέρει στους πελάτες το ανταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας»

«Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας» «Ανάπτυξη Πρακτικών Λειτουργικής Ευελιξίας και Οργανωτικής Καινοτομίας» Νίκος Γαβαλάκης «Η Ανθρώπινη Διάσταση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας» 22 Οκτωβρίου 2013 Υποστήριξη Νέας Επιχειρηματικότητας Προώθηση Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για:

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για: Η Ιδέα Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος πιστό στην αποστολή του και στους στόχους του για την προώθηση του επαγγέλματος των Πωλήσεων, την συνεχή ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα Πωλήσεων, την εκπαίδευση σε Τεχνολογίες,

Διαβάστε περισσότερα

THE STATE OF THE CIO IN GREECE 2018

THE STATE OF THE CIO IN GREECE 2018 Εμείς δεν βλέπουμε ένα απλό σχεδιάγραμμα. Βλέπουμε τον τρόπο να αναπτύξετε το brand σας. Για εμάς έρευνα δεν είναι παράθεση αποτελεσμάτων. Για αυτό και θέλουμε να ερευνούμε σε βάθος, αξιοποιώντας την πολύχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό.

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Μπορείς να το έχεις! Αξιοποίησε τη δυναμική των ανθρώπων της Adecco! Κάποιες φορές χρειάζεσαι έναν πολύ καλό εργαζόμενο. Κάποιες άλλες πάλι χρειάζεσαι

Διαβάστε περισσότερα

Το παραγωγικό οικοσύστημα Τάσεις και προοπτικές. Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών & Δικτύων

Το παραγωγικό οικοσύστημα Τάσεις και προοπτικές. Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών & Δικτύων Το παραγωγικό οικοσύστημα Τάσεις και προοπτικές Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών & Δικτύων Τα ερωτήματα 1. Επενδύσεις. αλλά ποιες επενδύσεις? 2. Επιχειρήσεις. αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Προωθώντας την καινοτομία και τη συνεργασία στον κλάδο μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Προωθώντας την καινοτομία και τη συνεργασία στον κλάδο μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία: Προωθώντας την καινοτομία και τη συνεργασία στον κλάδο μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αναπλ. Καθηγ. Κατερίνα Πραματάρη, ELTRUN-Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Αυτοματοποιημένες διαδικασίες, αποδοτικότερη διαχείριση πόρων, απαράμιλλη ασφάλεια δεδομένων, ευέλικτα & αναλυτικά reports αυξάνουν

Διαβάστε περισσότερα