1 Γυναίκες & Επιχειρήσεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1 Γυναίκες & Επιχειρήσεις"

Transcript

1 1 Γυναίκες & Επιχειρήσεις Το γυναικείο δυναµικό στην υπηρεσία της ανάπτυξης Γυναίκες επιχειρηµατίες Γυναίκες στη διοίκηση επιχειρήσεων Η Ρόδη Κράτσα, Ευρωβουλευτής, δύο φορές εκλεγµένη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην περίοδο , Μέλος πολλών Επιτροπών του ΕΚ, µεταξύ των οποίων η Επιτροπή για τα ικαιώµατα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων από το 1999, Πρόεδρος της Οµάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη ιαφορετικότητα , έχει συµβάλλει σταθερά στη διαµόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την προώθηση της συµµετοχής των γυναικών στην πολιτική, οικονοµική και κοινωνική ζωή και της ισότητας των φύλων. Έχει επίσης λάβει πολλές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιµετωπίζει σήµερα η οικονοµία για την αξιοποίηση του γυναικείου δυναµικού και έχει σταθεί στο πλευρό των γυναικείων οργανώσεων για την ισότητα δικαιωµάτων κι ευκαιριών σε όλους τους τοµείς. Το πολύπλευρο έργο της έχει ιδιαίτερο προσανατολισµό στην υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηµατικότητας και της συµµετοχής των γυναικών στα Σ των µεγάλων επιχειρήσεων. Ένα τριαντάφυλλο από τον Πρόεδρο του ΕΚ κ. Jerzy Buzek την Ηµέρα της Γυναίκας - 8 Μαρτίου 2011 Εκδηλώσεις στην Αθήνα µε πρωτοβουλία της Ρόδης Κράτσα Αθήνα, Οκτώβριος 2012: Εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα Η Ρόδη Κράτσα διοργάνωσε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδοµάδας Μικροµεσαίων Επιχειρήσεων 2012, εκδήλωση µε θέµα Η Επιχειρηµατικότητα για την Ανάπτυξη. Οι γυναίκες πολύτιµο κεφάλαιο στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγµατοποιήθηκε µε µεγάλη επιτυχία και συµµετοχή νέων γυναικών επιχειρηµατιών και εκπροσώπων εταιρειών. Το κεντρικό µήνυµα της συζήτησης, ήταν «Γυναίκες τολµήστε και κάνετε τη δική σας επιχείρηση. Έχετε τις προϋποθέσεις να επιτύχετε αλλά και εάν δεν τα καταφέρετε θα έχετε και άλλη ευκαιρία. Θα έχετε κερδίσει ήδη µία πολύτιµη εµπειρία.» Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τα βασικά συµπεράσµατα πατήστε εδώ

2 Αθήνα, Ιούλιος 2011: Συζήτηση σχετικά µε τις γυναίκες και τη διοίκηση επιχειρήσεων Η Ρόδη Κράτσα, εισηγήτρια της κοινοβουλευτικής έκθεσης µε θέµα Γυναίκες και ιοίκηση Επιχειρήσεων", µε αφορµή την υπερψήφιση της έκθεσης στην Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε εκδήλωση µε κεντρικό θέµα τις γυναίκες και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση συµµετείχε και η Cristina Lunghi, ιδρύτρια πρόεδρος της οργάνωσης Arborus που προωθεί την επαγγελµατική ισότητα στην Ευρώπη. Τη βούλησή τους να συµβάλλουν στην προώθηση περισσότερων γυναικών σε θέσεις ευθύνης στις επιχειρήσεις «σπάζοντας τη γυάλινη οροφή» εξέφρασαν οι εκπρόσωποι επιχειρηµατικών φορέων, επιµελητηρίων και οργανώσεων που συµµετείχαν. Η πλειοψηφία των συµµετεχόντων υπογράµµισε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε «αυτορύθµιση», υιοθετώντας µοντέλα για την αξιοποίηση του γυναικείου δυναµικού σε θέσεις διοίκησης. Συµφώνησαν επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν να συµµορφωθούν, η θέσπιση ποσοστώσεων µέσω δεσµευτικού νοµοθετικού πλαισίου θα αλλάξει το τοπίο και την απόδοση των επιχειρήσεων και θα δώσει ευκαιρίες ανάδειξης σε πολλές γυναίκες. Για την έκθεση Γυναίκες και ιοίκηση Επιχειρήσεων" πατήστε εδώ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 2 Άλλες δράσεις στην Ελλάδα Πειραιάς, εκέµβριος 2012: Συµµετοχή στη συνεδρίαση του Συµβουλίου του Εθνικού Επιµελητηριακού ικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηµατιών Θέµα: Νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες επιχειρηµατίες από την ευρωπαϊκή πολιτική. Αθήνα, Ιούνιος 2012: Η Ρόδη Κράτσα στη ιεθνή ιάσκεψη για τις Γυναίκες (Global Summit of Women) "Η νέα τάξη πραγµάτων που εµείς, όλοι οι πολίτες, θέλουµε να χτίσουµε, απαιτεί νέους πόρους, νέες ιδέες και αποφασιστικές δεσµεύσεις. Οι γυναίκες είναι προικισµένες µε έµφυτα ταλέντα, εµπειρίες, εξειδίκευση και φιλοδοξία. Είναι έτοιµες να παίξουν ένα δυναµικό ρόλο που απαιτεί η αλλαγή". Αθήνα, Ιανουάριος 2009: Ανακήρυξη της Ρόδης Κράτσα ως επίτιµου µέλους της WISTA Hellas Η Πρόεδρος της WISTA (Women's International Shipping and Trading Association/ ιεθνής Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας και του Εµπορίου) Hellas, κα Άννα-Μαρία Μονογιούδη ανακήρυξε τη Ρόδη Κράτσα επίτιµο µέλος της Οργάνωσης για τη συµπαράστασή της στις γυναίκες επιχειρηµατίες και στελέχη του ναυτιλιακού τοµέα.

3 3 Εκδηλώσεις µε πρωτοβουλία της Ρόδης Κράτσα στο Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες, Στρασβούργο) Ευρωπαϊκό Βρυξέλλες, Οκτώβριος 2010: ηµόσια ακρόαση Γυναίκες και ιοίκηση Επιχειρήσεων Η τελευταία γυάλινη οροφή H Ρόδη Κράτσα διοργάνωσε δηµόσια ακρόαση µε θέµα Γυναίκες και ιοίκηση Επιχειρήσεων Η τελευταία γυάλινη οροφή. Η δηµόσια ακρόαση συγκέντρωσε ευρωπαίες και αµερικανίδες πολιτικούς κι εµπειρογνώµονες µε θέµα τη συµµετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στη διοίκηση του επιχειρηµατικού τοµέα εν όψει πρωτοβουλίας της Ρόδης Κράτσα για σχετική έκθεση µε αφορµή τα πολύ χαµηλά ποσοστά των γυναικών στα.σ. των επιχειρήσεων. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από δύο θεµατικές ενότητες: 1. Ποιο είναι το ποσοστό συµµετοχής γυναικών στα διοικητικά συµβούλια και τα εποπτικά συµβούλια των επιχειρήσεων; Ποια µέτρα (π.χ. νοµοθεσία, κώδικες δεοντολογίας κλπ..) έχουν ληφθεί, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειµένου να ενθαρρυνθεί συµµετοχή των γυναικών στον τοµέα αυτό; 2. Πώς αποτιµάται η αποτελεσµατικότητα των µέτρων που εφαρµόζονται σήµερα; Πώς µπορούν να βελτιωθούν τα ποσοστά συµµετοχής των γυναικών; Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να εστιάσουµε τις προσπάθειές µας; Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ Βρυξέλλες, Μάρτιος 2003: ηµόσια ακρόαση Γυναίκες των αγροτικών περιοχών της ΕΕ Η κα Κράτσα διοργάνωσε δηµόσια ακρόαση µε αφορµή την κοινοβουλευτική της έκθεση για τις γυναίκες των αγροτικών περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τα θέµατα της επιχειρηµατικότητας των αγροτισσών ήταν στην ηµερήσια διάταξη. Φωτογραφία: κατά τη διάρκεια της ακρόασης, µε τον Πρόεδρο της Επιτροπής του ΕΚ για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη κ. Joseph Daul Για την έκθεση πατήστε εδώ Υψηλές συναντήσεις. Ευρωπαϊκές & διεθνείς παρεµβάσεις (µε χρονολογική σειρά) Ουάσινγκτον, Απρίλιος 2012: Αντιπροσωπεία της Επιτροπής του ΕΚ για τα ικαιώµατα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων Mε την Σύµβουλο του Προέδρου Μπ. Οµπάµα, Εκτελεστική ιευθύντρια του Λευκού Οίκοι για θέµατα Ισότητας κα Tina Tchen. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πολιτικής της ΕΕ και των ΗΠΑ σε θέµατα συµµετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας και προώθησης σε ηγετικές θέσεις.

4 4 Νέα Υόρκη, ΟΗΕ, Απρίλιος 2012 Επίσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας των Ηνωµένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάµωση του ρόλου των Γυναικών (UN Women) Με την αναπληρώτρια διευθύντρια του UN Women κα Lakshmi Puri. Συζητήθηκαν τα θέµατα υποστήριξης των γυναικών στον αναπτυσσόµενο κόσµο για την ένταξή τους στην οικονοµική ζωή και την προσφορά µικροπιστώσεων. Άµπου Ντάµπι (ΗΑΕ), Μάρτιος 2012: Παρέµβαση στο Συνέδριο για Γυναίκες σε Παγκόσµιες Ηγετικές Θέσεις (Women as Global Leaders Conference), Πανεπιστήµιο Zayed Η Ρόδη Κράτσα παρουσίασε την ευρωπαϊκή πολιτική για την προώθηση των γυναικών σε όλους τους τοµείς της οικονοµικής ζωής. Με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστηµονικής Έρευνας των ΗΑΕ και πρόεδρο του Πανεπιστηµίου Zayed Σεϊχη Nahayan Mabarak Al Nahayan. Βρυξέλλες- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νοέµβριος 2011 Συνάντηση µε τη Γερµανίδα Οµοσπονδιακή Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Ursula von Der Leyen. Κοινό θέµα ενδιαφέροντος και συζήτησης, µεταξύ άλλων, η συµµετοχή των γυναικών στα ιοικητικά Συµβούλια των επιχειρήσεων.

5 5 Βρυξέλλες- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νοέµβριος 2011 Συνάντηση µε τη ιευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) µε έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας, κα Virginija Langbakk. Εξετάστηκε και το θέµα των ερευνών για τη συµµετοχή των γυναικών στην επιχειρηµατικότητα και τα αποτελέσµατα για την οικονοµία και την κοινωνία. Βρυξέλλες- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιούνιος 2011: Πρώτα Βραβεία Ευρωπαϊκών Προτύπων Ισότητας των Φύλων (GE- ES Gender Equality European Standard Awards) Η Ρόδη Κράτσα προήδρευσε στην τελετή βράβευσης. Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιος 2011 Συνάντηση µε την κα Michelle Bachelet, τ. Πρόεδρο της Χιλής και νυν αναπληρώτρια Γενική Γραµµατέα του ΟΗΕ και Γενική ιευθύντρια της Υπηρεσίας των Ηνωµένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάµωση του ρόλου των Γυναικών (UN Women). Συζητήθηκαν τα θέµατα συνεργασίας ΕΕ και ΟΗΕ για θέµατα ισότητας. Βρυξέλλες, Νοέµβριος 2009: ράση για περισσότερες γυναίκες σε ευρωπαϊκά ανώτατα αξιώµατα ( top jobs ) Η Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του ΕΚ συµµετείχε στη δράση για περισσότερες γυναίκες στα ανώτατα ευρωπαϊκά αξιώµατα (european "top jobs"), ενώνοντας τη φωνή της µε τη φωνή των συναδέλφων της ευρωβουλευτών από όλα τα πολιτικά κόµµατα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΗΠΑ, Οκτώβριος 2008 / Αθήνα, Ιανουάριος 2009: Τιµητική διάκριση - Προσωπικότητα της Χρονιάς 2008 από τη WISTA International/Απονοµή στην Αθήνα "Προσωπικότητα της Χρονιάς" για το έτος 2008 εξελέγη η Ρόδη Κράτσα από τη WISTA International (Women's International Shipping and Trading Association/ ιεθνής Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας και του Εµπορίου) στο ετήσιο συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Η απονοµή έγινε στην Αθήνα από τον Υπουργό Εµπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

6 6 Γυναίκες κι επιχειρήσεις - Επιλογή από άρθρα, συνεντεύξεις και παρεµβάσεις Άρθρα Οι µύθοι καταρρέουν. Η γυάλινη οροφή παραµένει. - ένθετο BUSINESS LEADERS IN GREECE της ICAP "Μοχλός ανάπτυξης η γυναικεία επιχειρηµατικότητα" - ιστότοπος EPIXEIRO.info "Getting more women on company boards" - The Parliament Magazine "Women and business leadership: new European challenge" - magazine EP Today (European Parliament Today) "Περισσότερες γυναίκες στην κορυφή" εφηµερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Συνυπογράφουν η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρόδη Κράτσα Συνεντεύξεις "Using women's potential a necessity for economic growth in the EU" - Magazine EUROPEAN BUSINESS REVIEW "Ηµέρα της Γυναίκας Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: η γυναίκα ως επιχειρηµατίας" - επίσηµη ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Παρεµβάσεις Intervention Conference "Quota for Women in Business Leadership Positions - Does the European Union have to intervene?", Académie de la Fondation Konrad Adenauer, Berlin "Projet d'allocution de la Vice-présidente Rodi KRATSA Exposition de photos numériques '100 ans femmes'", Strasbourg-France "Présentation des conclusions du colloque 'Horizon 2014: Quels liens entre les femmes et l'union européenne?'", Commission des droits de la femme et de l'égalité des genres, Bruxelles Εκδόσεις April 2009 Women in the Euro-Mediterranean region: Pillars of progress, published by Rodi Kratsa, EP Vice-President responsible for euromediterranean relations and the Group of the European People s Party and European Democrats (EPP-ED) in the European Parliament accessible at Για κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεµβάσεις δείτε την κατηγορία κοινοβουλευτική δραστηριότητα στην επίσηµη ιστοσελίδα της Ρόδης Κράτσα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ Ανακοίνωση προς τα Μέλη Θέµα: Πρόγραµµα της ελληνικής προεδρίας - Πρώτο εξάµηνο 2003 Επισυνάπτεται το πρόγραµµα δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας. µε θέµα: «Ισότητα των φύλων και ανταγωνιστικότητα ο ρόλος των επιχειρήσεων»

Συνέδριο της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας. µε θέµα: «Ισότητα των φύλων και ανταγωνιστικότητα ο ρόλος των επιχειρήσεων» Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Ω Ν Συνέδριο της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας µε θέµα: «Ισότητα των φύλων και ανταγωνιστικότητα ο ρόλος των επιχειρήσεων» Οµιλία του Προέδρου του Συνδέσµου

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.»

Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.» Παρουσίαση «Μίλητος Συµβουλευτική Α.Ε.» Η ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε. είναι µια ξεχωριστή, δυναµική, ευρηµατική και σύγχρονη ελληνική εταιρεία συµβούλων, µε µακρά εµπειρία, που ήδη µετρά πολλές επιτυχίες και διακρίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα για την Ανάπτυξη Οι Γυναίκες πολύτιμο Κεφάλαιο

Η επιχειρηματικότητα για την Ανάπτυξη Οι Γυναίκες πολύτιμο Κεφάλαιο Η επιχειρηματικότητα για την Ανάπτυξη Οι Γυναίκες πολύτιμο Κεφάλαιο ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑ Πρόεδρος Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) του Τμήματος Μακεδονίας Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος. European Youth Parliament Greece

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος. European Youth Parliament Greece Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος European Youth Parliament Greece Published by Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος Σαλαμίνος 10 546 25, Θεσσαλονίκη www.eypgreece.org eyp.greece@gmail.com Editorial Team

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Όραμα για την Κοινωνική Οικονομία & Εξειδίκευση στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Όραμα για την Κοινωνική Οικονομία & Εξειδίκευση στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Όραμα για την Κοινωνική Οικονομία & Εξειδίκευση στις Κοινωνικές Επιχειρήσεις Προοπτικές χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

«Φύλο και Επιχειρηματικότητα»

«Φύλο και Επιχειρηματικότητα» ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΟΜΟΤΙΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΝΙΝΑ-ΠΑΖΑΡΑΖΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ «Φύλο και Επιχειρηματικότητα» 2018 1 ΜΑΘΗΜΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

LA CONVENTION EUROPÉENNE LE SECRETARIAT. Bruxelles, le 17 juin 2002 CONV 105/02

LA CONVENTION EUROPÉENNE LE SECRETARIAT. Bruxelles, le 17 juin 2002 CONV 105/02 LA CONVENTION EUROPÉENNE LE SECRETARIAT Bruxelles, le 17 juin 2002 CONV 105/02 NOTE DE TRANSMISSION du : Secrétariat à la : Convention Objet : Débat national sur l'avenir de l'europe : - Grèce Les membres

Διαβάστε περισσότερα

Ισότητα των δύο φύλων Επιχειρηματικότητα για όλους

Ισότητα των δύο φύλων Επιχειρηματικότητα για όλους Ισότητα των δύο φύλων Επιχειρηματικότητα για όλους Ταυτότητα του Έργου Πλαίσιο : Strategic Partnerships for VET Τίτλος Έργου : Gender Equality and Entrepreneurship for All Ακρωνύμιο Έργου : GEEA Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» Women and Girls Go Digital

Συνέδριο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» Women and Girls Go Digital Συνέδριο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» Women and Girls Go Digital Αθήνα, 4 Απριλίου 2014, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Επιτροπή διοργάνωσε στις 25 Ιανουαρίου του 2012 αυτό το Συνέδριο µε την πρόθεση να ζητήσει τις γνώµες από ένα ευρύ κύκλο δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων, τις θέσεις που εξυπηρετούν τη βάση για να συντονιστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Χρήσιμα συμπεράσματα για τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα εξήχθησαν, στο συνέδριο «ΑΤΗΕNS WOMEN FORUM», που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN) Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Πολιτικών της Ένωσης ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ (ASEAN) NT\790218EL.doc

Διαβάστε περισσότερα

Gender Equality and. Αποτελέσματα του έργου. Entrepreneurship for All

Gender Equality and. Αποτελέσματα του έργου. Entrepreneurship for All Gender Equality and Αποτελέσματα του έργου Entrepreneurship for All Gender Equality and State of the Art Entrepreneurship for All Υφιστάμενη κατάσταση σχετικά με την Ισότητα των Φύλων στην Ελλάδα Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Gender budgeting - κατάρτιση των κρατικών προϋπολογισµών µε γνώµονα το φύλο

Gender budgeting - κατάρτιση των κρατικών προϋπολογισµών µε γνώµονα το φύλο P5_TA(2003)0323 Gender budgeting - κατάρτιση των κρατικών προϋπολογισµών µε γνώµονα το φύλο Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε το gender budgeting κατάρτιση των κρατικών προϋπολογισµών µε γνώµονα

Διαβάστε περισσότερα

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες Το Βήµα 12/10/1997 Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΥΣΚΟΛΙΕΣ Η δεκαετία του 1990 έχει ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος µας. η ουσιαστική. ισότητα των φύλων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Στόχος µας. η ουσιαστική. ισότητα των φύλων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Στόχος µας η ουσιαστική ισότητα των φύλων ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2010-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών 29 Αυγούστου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2121/2002 (COS) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις

Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις Ισορροπία των φύλων σε ηγετικές θέσεις Νάνσυ Παπαλεξανδρή Ομ. Καθηγήτρια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Περιεχόμενο Εισήγησης Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις Παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη των γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ Mεταπτυχιακό ίπλωµα Ειδίκευσης στις Γυναικείες Σπουδές/Σπουδές του Φύλου (Πάντειο Πανεπιστήµιο, Τµήµα Κοινωνιολογίας Τµήµα Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών).

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE)

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) του QualityNet Foundation (QNF) στο Οικονομικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact - UNGC) Περίοδος Αναφοράς: 2010-2015 Χώρα Αναφοράς: Ελλάδα Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

«Γυναίκες στην Πολιτική Ζωή: Ξεπερνώντας Εµπόδια, ηµιουργώντας Αλλαγή» 20 Φεβρουαρίου 2009

«Γυναίκες στην Πολιτική Ζωή: Ξεπερνώντας Εµπόδια, ηµιουργώντας Αλλαγή» 20 Φεβρουαρίου 2009 «Γυναίκες στην Πολιτική Ζωή: Ξεπερνώντας Εµπόδια, ηµιουργώντας Αλλαγή» 20 Φεβρουαρίου 2009 Το Κυπριακό Λόµπι Γυναικών σε συνεργασία µε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΒΑΣΙΚΌ ΌΡΓΑΝΟ ΛΉΨΗΣ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) γνωστό επίσης και ως Συμβούλιο της ΕΕ ή, απλώς, Συμβούλιο είναι βασικό όργανο λήψης αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Καριέρα στην ΕΕ: Εισαγωγή

Καριέρα στην ΕΕ: Εισαγωγή Καριέρα στην ΕΕ: Εισαγωγή Κάνε τη διαφορά Γιατί να δουλέψεις στην Ε.Ε; Διάρκεια ζωής των διαφόρων θέσεων εργασίας Μάθηση και ανάπτυξη Εργασία και ταξίδια Τι προσφέρει μια σταδιοδρομία στην ΕΕ; Σταδιοδρομία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέµα: Συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος Θεσσαλίας Ο Περιφερειάρχης.

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέµα: Συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος Θεσσαλίας Ο Περιφερειάρχης. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ E.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Λάρισα, 18-03-2015 α.π.: 1277

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 28-12-2017 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα «Οι 75 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο θεματικό πεδίο «Γυναίκες και Οικονομία» το έτος 2017 υπέρ της οικονομικής ενδυνάμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Title. Enterprise Europe Network Hellas. Sub-title. Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας

Title. Enterprise Europe Network Hellas. Sub-title. Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας Enterprise Europe Network Hellas Title Στην υπηρεσία της επιχειρηµατικής και της ακαδηµαϊκής κοινότητας Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE European Στέλλα Commission Βαϊνά Υπεύθυνη Enterprise and ΣΒΘΚΕ/ΕΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Πολιτικές και δράσεις των Τριμερών Προεδριών του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Α. Πολιτικές και δράσεις των Τριμερών Προεδριών του Συμβουλίου της Ε.Ε. Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2018 Αριθμ. Πρωτ. 228 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 51 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ιεθνούς Συνάντησης AGE/inc, Κολόνια, Γερµανία 16-17 Μαΐου 2006 Στα πλαίσια ενός υπερεθνικού προγράµµατος ανταλλαγής µε χρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συναντήθηκαν εκπρόσωποι συνδέσµων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Innovate with us!

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Innovate with us! ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Innovate with us! 20/11/2015 Ποιοί είμαστε Το ied ιδρύθηκε το 2005 και η έδρα του βρίσκεται στην Λάρισα Επιχειρηματικότητα Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74 ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Φθινόπωρο 2010 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 Αντιπροσωπεία της

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη»

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Δελτίο Τύπου «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Οι εργασίες και διαβουλεύσεις του 7 ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, στις

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS COUNCIL MEETINGS Education, Youth, Culture and Sport Council (EYCS) 26.11.2012-27.11.2012 Location: Council of the European Union (Justus Lipsius building), Brussels MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το πλαίσιο, το OIDP απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων στις τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη βράβευση των καλών πρακτικών

Σε αυτό το πλαίσιο, το OIDP απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων στις τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη βράβευση των καλών πρακτικών Μόνον µε Ηλεκτρονική Ταχυδρόµηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Προς: όλα τα Λύκεια της Αττικής Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην 25 η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ισότητα των Φύλων ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑ Α ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ισότητα των Φύλων ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑ Α ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ισότητα των Φύλων ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑ Α ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Η ισότητα µεταξύ γυναικών και ανδρών αποτελεί βασική αρχή της δηµοκρατίας. Εντούτοις, στην πραγµατικότητα η διάκριση µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Κ α λ ω σ ή λ θ α τ ε

Κ α λ ω σ ή λ θ α τ ε Τρίτη 25/11/2014 Κ α λ ω σ ή λ θ α τ ε στη συζήτηση με θέμα: Eστί το Επιχειρείν ΦΥΛΟσοφείν; Λίγα λόγια για την «Οργάνωση Επιχειρηματιών-Επαγγελματιών Γυναικών» (Business & Professional Women - BPW) Η «Διεθνής

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΣΧΕΤ.: Το από 4-9-2017 έγγραφό μας με θέμα «44 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκπαίδευση το σχολικό έτος 2016-2017»: http://www.isotita.gr/44-δράσεις-της-γενικής-γραμματείας-ισότ/.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών 12 Νοεµβρίου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2177 (COS) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Συνάντησης. Σύντομη παρουσίαση των φορέων της Θεματικής Ομάδας Εργασίας. Θεσμικό πλαίσιο και υφιστάμενη κατάσταση.

Θέματα Συνάντησης. Σύντομη παρουσίαση των φορέων της Θεματικής Ομάδας Εργασίας. Θεσμικό πλαίσιο και υφιστάμενη κατάσταση. ΣΥΝΟΨΗ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΡΑ» για τη «Διαμόρφωση νέου πλαισίου για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα Θέματα Συνάντησης Σύντομη παρουσίαση των

Διαβάστε περισσότερα

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων Title 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Sub-title Χριστιάνα Σιαμπέκου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT) Enterprise Europe Network - Hellas

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. 3775/2016, ΦΕΚ 3291/Β/

Αριθμ. 3775/2016, ΦΕΚ 3291/Β/ 1 Αριθμ. 3775/2016, ΦΕΚ 3291/Β/13.10.2016 Τροποποίηση της απόφασης συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών:

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών: Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διμερής οικονομική συμφωνία για τις επενδύσεις, του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Ομοσπονδιακού Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες πραγµατοποιήθηκε η ανάληψη της Προεδρίας της ELARD (European LEADER Association for Rural Development) από το Ελληνικό ίκτυο LEADER για την περίοδο που

Διαβάστε περισσότερα

Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum

Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum Capital Link 7 th Annual Greek Shipping Forum Opportunities & Challenges Tuesday, February 16, 2016 Athens, Greece Το 2016 CAPITAL LINK GREEK SHIPPING LEADERSHIP AWARD απενεμήθη στους κκ. Νίκο Α. Τσαβλίρη,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους 2010 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση »

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους 2010 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση » 3 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης (8-06-) ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης έχοντας υπόψη τους στρατηγικούς στόχους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ EE Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτελεί την κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθορίζει την πορεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005-2007 Βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης περιόδου, μετά την ιδρυτική μας συνέλευση τον Νοέμβριο του 2001 και επιβάλλεται να

Διαβάστε περισσότερα

52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ

52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ 52η ιδακτική Ενότητα ΝΕΑ ΙΕΥΡΥΝΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ιευκρινίσεις, Συµπληρώσεις, Παρατηρήσεις 1. «Στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

«Αξιόλογες πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα των Νέων» Εισηγητής: Μανώλης Χλουβεράκης

«Αξιόλογες πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα των Νέων» Εισηγητής: Μανώλης Χλουβεράκης «Αξιόλογες πρωτοβουλίες για την επιχειρηματικότητα των Νέων» Εισηγητής: Μανώλης Χλουβεράκης (Πρόεδρος του ΚΕΜΕΛ - πρώην /νων Σύμβουλος και Γενικός ιευθυντής Johnson & Johnson Hellas AEBE) Σας βοηθούμε

Διαβάστε περισσότερα

Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας

Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας Enterprise Europe Network: Στην υπηρεσία της εξωστρέφειας, της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας Δρ. Ηρακλής Αγιοβλασίτης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Enterprise Title Europe of the Network presentation

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Συνδιοργάνωση: Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Δ.Α.ΣΤΑ.) Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/

Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/ 1 Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/13.10.2016 2η Τροποποίηση της υπ αριθμ. 540/18-03-2015 (ΦΕΚ 666/21-04-2015) απόφασης Σύστασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιονίων

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση του έργου Enterprise+ - Καινοτόμες δυνατότητες συναντούν την εμπειρία

Επισκόπηση του έργου Enterprise+ - Καινοτόμες δυνατότητες συναντούν την εμπειρία Επισκόπηση του έργου Enterprise+ - Καινοτόμες δυνατότητες συναντούν την εμπειρία Institute for Work Science Ruhr-University Bochum Dr. Martin Kröll Ηράκλειο, 6 Μαΐου 2015 Το έργο χρηματοδοτείται από την

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Αθήνα, Οκτωβρίου 2007 ΤΕΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

- 1 - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. Αθήνα, Οκτωβρίου 2007 ΤΕΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - 1 - ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Αθήνα, 15 16 Οκτωβρίου 2007 ΤΕΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 1. Οι εκπρόσωποι των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018) ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018) Executive Summary Ιστοσελίδα 30.000 επισκέψεις Την ιστοσελίδα για την εθνική διαβούλευση, www.oureurope.gov.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Ετους 2002 Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση 30/01/2003 Οι στόχοι µας για το 2002 1.Τακτική και έγκαιρη ενηµέρωση των µελών σε δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Sponsorship & Supporter Proposal

Sponsorship & Supporter Proposal Sponsorship & Supporter Proposal Sponsorship & Supporter Proposal POLITEIA: An international conference of political scientists EUROPE AT CROSSROADS: Leadership, Challenges and State of Play του ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων»

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» «Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» Ημερίδα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία και η καταπολέμηση των διακρίσεων: Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

15573/17 ΜΙΠ/ριτ 1 DG C 1

15573/17 ΜΙΠ/ριτ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 15573/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 3.6.2013 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιολογικής γεωργίας στον Δήμο Ήλιδας» ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Συναντήσεις Γνώσης Την Πέµπτη 22 Ιανουαρίου 2009 πραγµατοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ η 1 η συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής

Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), καλούµενα εφεξής ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩ ΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Συµφωνία συνεργασίας Προοίµιο Ο Οργανισµός Θεµελιωδών ικαιωµάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α. Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού με τις Θεματικές Ομάδες Εργασίας (TWGs)

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α. Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού με τις Θεματικές Ομάδες Εργασίας (TWGs) ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α. Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού με τις Θεματικές Ομάδες Εργασίας (TWGs) - 7 Ιουνίου 2010 Β. 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece

UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece Τι είναι το Global Compact H μεγαλύτερη, παγκόσμια πρωτοβουλία εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων Εν συντομία

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων Εν συντομία Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων Εν συντομία 2 Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων Εν συντομία Τι είναι το EIGE Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) είναι ένας

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας λοιπόν την ανασκόπηση µας για το 2012 µέχρι και σήµερα, αξιοσηµείωτα είναι τα κάτωθι:

Κάνοντας λοιπόν την ανασκόπηση µας για το 2012 µέχρι και σήµερα, αξιοσηµείωτα είναι τα κάτωθι: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012 Αν και το 2012 δεν έχει ακόµη παρέλθει έτσι ώστε να γίνει ένας πλήρης απολογισµός, η χρονιά για την W.I.M.A ξεκινά δυναµικά προς την επίτευξη των στόχων της. Το νέο.σ µε πρόεδρο τον κ.

Διαβάστε περισσότερα

Σαραφίδου Μελίνα Ε.Υ.. Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σαραφίδου Μελίνα Ε.Υ.. Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας Σαραφίδου Μελίνα Ε.Υ.. Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας Τρίκαλα, 19 Νοεμβρίου 2015 Έξυπνης Εξειδίκευσης Τι είναι; Τι Περιλαμβάνει; Στρατηγική προσέγγιση για την οικονομική ανάπτυξη, μέσω στοχοθετημένης υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για για τη Δημοκατία της Ισότητας

Σχέδιο Δράσης για για τη Δημοκατία της Ισότητας Σχέδιο Δράσης για για τη Δημοκατία της Ισότητας Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου 2014 Περιεχόμενα: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κεφάλαιο πρώτο: 1.1. Η αντιπροσώπευση των φύλων στην πολιτική ζωή της Κύπρου 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 3 - Ιούλιος 2013

Τεύχος 3 - Ιούλιος 2013 Ενημερωτικό Δελτίο Συνεργασίας Grundtvig Τεύχος 3 - Ιούλιος 2013 Feeling Younger by Getting Older www.feeling-younger.eu If you have any news you would like to have included in our next issue please submit

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη μετάβαση προς ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2050

Υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη μετάβαση προς ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2050 Putting Regions on Track for Carbon Neutrality by 2050 Υποστήριξη τοπικών και περιφερειακών αρχών για τη μετάβαση προς ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2050 1η Συνάντηση Εργασίας με θέμα: Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού

B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 4.2.2015 B8-0130/2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία δήλωσης της Επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 123 παράγραφος 2 του Κανονισµού σχετικά µε την ανανέωση της

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.4.2017 JOIN(2017) 14 final 2017/0084 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists

Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ένωση Ναυτιλιακών Οικονοµολόγων Ελλάδος Hellenic Association of Maritime Economists Ενηµερωτικό Δελτίο, Φθινόπωρο 2015 Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με χαρά εγκαινιάζουµε τη νέα περίοδο έκδοσης του τετρα-µηνιαίου

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, Μαΐου 2007

Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, Μαΐου 2007 Ομιλία του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη, Προέδρου της ΕΕΤΤ, κατά την έναρξη της «Εβδομάδας Ευρυζωνικότητας» στο Σύνταγμα, 17-23 Μαΐου 2007 Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στα σημερινά εγκαίνια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ. Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009

ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ. Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009 ΙΓ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟ ΟΣ Α ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΚΓ Πέµπτη 3 εκεµβρίου 2009 ΠΡΟΕ ΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κι εγώ σας ευχαριστώ. εύτερη είναι η µε αριθµό 157/30-11-2009 επίκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία.

Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία. Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία. Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 Οφέλη του διαγωνισμού Προβολή στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά και στα Social Media Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 9.3.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την έκθεση για την υλοποίηση, τα αποτελέσματα και τη συνολική αξιολόγηση του Eυρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/46. Τροπολογία. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki εξ ονόματος της Ομάδας S&D

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0135/46. Τροπολογία. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki εξ ονόματος της Ομάδας S&D 20.4.2016 A8-0135/46 46 Παράγραφος 54 α (νέα) 54 α. θεωρεί ότι, λόγω των περιορισμένων πόρων του Κοινοβουλίου και προκειμένου να αποφευχθεί η περιττή επανάληψη εργασιών, η νέα ΓΔ EPRS θα πρέπει να ενισχύσει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική ναυτιλία μέσα από τα μάτια των νέων. 21 Ιουλίου 2016

Η ελληνική ναυτιλία μέσα από τα μάτια των νέων. 21 Ιουλίου 2016 Η ελληνική ναυτιλία μέσα από τα μάτια των νέων 21 Ιουλίου 2016 Ερευνητικοί στόχοι 1 2 3 Διερεύνηση των Αποτύπωση της Ανάδειξη των τρόπων αντιλήψεων των νέων για τον χώρο της ναυτιλίας και την ελκυστικότητά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη»

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση: Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο, 13-09 - 2016 71202 - Ηράκλειο Γραφείο Προϊσταμένης Τηλ.: 2813-404500 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθαίνω πριν σπουδάσω 8-2-2016 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Λέκτορας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ίδρυση: 1990 Το τρίτο κατά σειρά τμήμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανήκει στη

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 10.7.2017 JOIN(2017) 24 final 2017/0157 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

ΦΥΛΛΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3, ΑΘΗΝΑ 10440, τηλ./fax: 210 8228795 www.medsos.gr, e-mail:medsos@medsos.gr ΦΥΛΛΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Α. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EC)

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Α. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EC) Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Α. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EC) Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), με πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 1 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Κατά τη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες στις 8 Νοεμβρίου 2006, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 17 Φεβρουαρίου 2017 08:30 Προσέλευση 09:00-09:30 Χαιρετισμοί κ. Γεώργιος Κιτσολέρης, Καθηγητής Οικονομικών των Εκπαιδευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Οι γυναίκες στην ψηφιακή εποχή Το έμφυλο ψηφιακό χάσμα. Ιωάννα Προφύρη Επιστημονικό στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΒΕΕ

Οι γυναίκες στην ψηφιακή εποχή Το έμφυλο ψηφιακό χάσμα. Ιωάννα Προφύρη Επιστημονικό στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΒΕΕ Οι γυναίκες στην ψηφιακή εποχή Το έμφυλο ψηφιακό χάσμα Ιωάννα Προφύρη Επιστημονικό στέλεχος ΙΜΕ ΓΣΒΕΕ Nations with higher rates of digital fluency among women have higher rates of overall gender equality

Διαβάστε περισσότερα

ZA4891. Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Cyprus

ZA4891. Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Cyprus ZA4891 Flash Eurobarometer 266 (Women and European elections) Country Specific Questionnaire Cyprus FLASH 266 WOMEN AND EUROPEAN PARLIAMENT Demographics D1. Φύλο [1] Άντρας [2] Γυναίκα D2. Πόσο χρονών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Ιούνιος 2015 Το περιβάλλον του έργου Το τετραετές έργο με τίτλο «Ετήσιες Εκθέσεις για την Πρόοδο της Εφαρμογής των Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα