Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, Τεύχος 20

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20"

Transcript

1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, Τεύχος 20 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΑΣΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2014 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Οι Μηλιώτες γιορτάζουν μαζί την έλευση του καινούργιου χρόνου, με κόψιμο της βασιλόπιττας στο εστιατόριο.. Στη Λάρνακα. Κυριακή 11η Ιανουαρίου, 2015 ώρα 12.30μ Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων οι Μηλιώτες γιορτάζουν μαζί την έλευση του καινούργιου χρόνου με κόψιμο της βασιλόπιττας. Η εκδήλωση θα γίνει στη Ταβέρνα Νίκος στις Καμάρες Λάρνακας. Στην εκδήλωση θα γίνει: - 1. Ευλογία από τους ιερείς της κοινότητας μας και κόψιμο της βασιλόπιττας μμ 2. Παρουσίαση του Γενεαλογικού Δένδρου των απογόνων του Χατζηρούσου, στο οποίο υπάγονται σχεδόν όλοι οι Μηλιώτες μμ 3. Φαγητό μμ 4. Σάτιρα μουσική και χορός 1.30μμ 5. Κλήρωση δώρων 2.00μμ Τιμή φαγητού Ευρώ13 οι μεγάλοι και 7 οι μικροί συμπεριλαμβανομένου του ποτού. Κρατείστε έγκαιρα θέση στο τηλέφωνο μέχρι , για να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία του φαγητού από το κέντρο. Αγαπητοί Μηλιώτες και Μηλιώτισσες, Συμπληρώσαμε φέτος 40 χρόνια προσφυγιάς, μακριά από την αγαπημένη μας Μηλιά. Ο χρόνος είναι καταλύτης και αυτόν εκμεταλλεύονται αυτοί που προσπαθούν να εφαρμόσουν τα ανίερα τους σχέδια, για να μας ξεριζώσουν από τις πατρογονικές μας εστίες, στις οποίες ο Ελληνισμός υπάρχει και διατηρείται για χιλιετηρίδες. Για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση συνέβησαν πολλά γεγονότα, αρκετά από τα οποία ήσαν πέραν των δυνάμεων μας όμως για αρκετά είχαμε σοβαρό μερίδιο ευθύνης. Μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης είναι ο εφησυχασμός, η άγνοια για τα πραγματικά γεγονότα και ο συναισθηματισμός που επισκιάζει τη λογική. Αδυναμίες τις οποίες συνεχίζουμε να εμφανίζουμε ακόμα και σήμερα με τα γνωστά γεγονότα που κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αγαπητοί συγχωριανοί, ο επόμενος χρόνος διαγράφεται ως πολύ αποφασιστικός για τη Κύπρο μας, όπου οι εξελίξεις στη περιοχή μας πιέζουν για διέξοδο και λύση. Εξίσου αποφασιστικός αναμένεται να είναι και για ο- λόκληρη την ανθρωπότητα που μαστίζεται από τις δυνάμεις της φύσης αλλά κυρίως από τον ανταγωνισμό μεταξύ των υπερδυνάμεων. Εύχομαι σε όλους, ευλογία, αγάπη, υγεία, ευτυχία και προπαντός προσευχή.

2 ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ - ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΚΟΛΟΜΒΟΥ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑΣ μίλησαν εκπρόσωποι κομμά- άς μίλησε ο εξάδελφος του Παναγιώ- καν από εκπροσώπους κομμάτων, συγγενών. Μετά το μνημόσυνο προσ- του ήρωα στην αίθουσα της εκκλησί- φάνια από την οικογένεια του ήρωα στην προτομή του ήρωα στα Λειβάδι- του Γεωργία η κηδεία της οποίας τε- άννου του Ρώσσου στο Συνοικισμό Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στις των. Εκ μέρους της κοινότητας Μηλιτης Κολόμβου. Στεφάνια κατατέθηπροσφυγικών σωματείων, φίλων και φέρθηκαν αλμυρά από την οικογένεια ας. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεκαι τον πρόεδρο του Σωματείου μας α Λάρνακας. Στις απεβίωσε η μητέρα λέστηκε από τον ιερό Ναό Αγίου Ιω- Κόκκινες στη Λάρνακα. «ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ»

3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ Αγαπητέ Αντώνη, Σου στέλλω τέσσερις παλιές φωτογραφίες για δημοσίευση στην επόμενη έκδοση της Εφημερίδας του Σωματείου. Η έγχρωμη φωτογραφία λήφθηκε στο σπίτι μας το Είναι οι γονείς μου, Θεοδώρα και Δημήτρης Κ. Γιάλλουρος (δεύτερη και τρίτος από αριστερά), μαζί με ξένους..λήφθηκε από έναν Κυπροαμερικάνο, ο οποίος μας την έστειλε μετά την εισβολή. Η φωτογραφία (1 )λήφθηκε το 1947 ή 1948 στον κήπο του Δημοτικού Σχολείου. Οι εικονιζόμενοι είναι ο μ. Παναγιώτης Α. Ελευθερίου (αριστερά) και ο Παναγιώτης Δ. Γιάλλουρος (εγώ) (δεξιά). Οι φωτογραφίες (2) και (3) λήφθηκαν στο σπίτι μας το Πάσχα του το Πάσχα του 1943 η 1944, όταν η οικογένεια μας φιλοξένησε την οικογένεια της νονάς μου και άλλους φίλους του πατέρα μου από το Βαρώσι. Στη φωτογραφία (2) τριτη από αριστερά στη μεσαία σειρά είναι η αδελφή μου, μ. Αντριανή Δ. Γιάλλουρου και τέταρτος εγώ. Στη φωτογραφία (3), δεύτερος από αριστερά είναι ο πατέρας μου Δημήτρης Κ. Γιάλλουρος και δίπλα του ο κουμπάρος του, Ιωσήφ Ιωσηφάκης. Σε συγχαίρω για το εξαιρετικό έργο που επιτελείς και για την προσφορά σου στους απανταχού Μηλιώτες. Με έχουν εντυπω σιάσει οι μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην τελευταία έκδοση για την Αυγασία και τις Εκκλησίες μας. Σχετικά με το γενεαλογικό μας δένδρο, ο Χατζηρούσος ήταν ο πατέρας της γιαγιάς του πατέρα μου και όχι της μητέρας μου. Ονομαζόταν Ευδοκία και ήταν μητέρα του παππού μου Κυριάκου Χατζηδημήτρη Γιάλλουρου και του Σάββα Χατζηδημήτρη Παττίχα. Πέθανε πολύ νέα και τους άφησε ορφανούς στην παιδική τους ηλικία. Η μητέρα του παππού σου του Μάκη, Κυριακή ήταν αδελφή της, προφανώς πολύ μικρότερη της, αν λάβουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο παιδί της Κυριακής, η Τζουβανού, γεννήθηκε το1895 και ο παππούς μου το Ο παππούς μου ο Γιάλλουρος και ο Παττίχας ήταν πρώτοι εξάδελφοι του Μάκη. Από οτι γνωρίζω ο Χατζηρούσος είχε και άλλα παιδιά, τον Πετρή, τον Τουμαζή, το Χατζηλοϊζή και τον Καζέλα. Εγώ έχω φθάσει μέχρι τους προπάππους των γονιών μου, που πρέπει να γεννήθηκαν στις δεκαετίες του 1810 και1820. Σε χαιρετώ και σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Παναγιώτης Δ. Γιάλλουρος

4 Τη Κυριακή 4η Μαΐου, 2014 τρισάγιο στο συλημένο κοιμητήριο Μηλιάς.

5 Τη Κυριακή 4η Μαΐου, 2014 επίσκεψη και προσκύνηση στη Μηλιά. Κατέκλυσαν την εκκλησία των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας οι Μηλιώτες, νέοι, γέροι, παράλυτοι, μαζί με τους παπάδες και τους ψάλτες έτοιμοι για τη θεία Λειτουργία, όμως οι κατοχικές δυνάμεις δεν μας άφησαν να πραγματοποιήσουμε το θεάρεστο έργο μας. Ηθελαν μας είπαν άδεια από τις κατοχικές αρχές, μα εμείς τους είπαμε ειδοποιήσαμε τον κοινοτάρχη ο οποίος μας καθησύχαζε ότι είναι εντάξει και θα διευθετήσει την ομαλή διεξαγωγή της λειτουργίας. Ηταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν και οι νεώτεροι αλλά και να θυμηθούν και οι παλαιότεροι τι θα πει κατοχή. ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ. Στην επιστροφή σταματήσαμε, ανάψαμε ένα κερί, προσκυνήσαμε και κάναμε μια προσευχή στον τάφο του ιδρυτή της εκκλησίας της Κύπρου μας. Βούρκωσαν τα μάτια από συγκίνηση, τη λύπη διαδέχτηκε ανατριχίλα. Ακολούθως επισκεφτήκαμε την όμορφη παραλία της Αμμοχώστου όπου παλιοί και νέοι θαύμασαν την ομορφιά της.

6 Τη Κυριακή 4η Μαΐου, 2014 πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στη Μηλιά. Ανηφορήσαμε μετά το τρισάγιο στο κοιμητήριο προς το ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

7 Τη Κυριακή 4η Μαΐου, 2014 προσκύνημα στον Άη Γιώρκη, στον Άγιο Επιφάνιο. Εφτασαν οι ιερείς, ψάλτες και ο κλήρος. Ο γηραιός ιερέας μαζί με τον νεώτερο αιδ. Ανδρέα, έτοιμο να αναλάβει και να συλλειτουργήσει. Εκανε μετάνοια και προσευχήθηκε σιωπηλά στον Αη Γιώργη και τον Αγιο Επιφάνιο. Οι χωριανοί ξαπόστασαν για λίγο στο πεζούλι της εκκλησίας από τον γύρο του χωριού έτοιμοι να κινήσουν για το δημοτικό σχολείο.

8 Τη Κυριακή 4η Μαΐου, 2014 πορεία προς το Δημοτικό Σχολείο Μηλιάς

9 Η ΙΕΡΑ ΜΕΓ. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ Η Μονή Βατοπαιδίου είναι διαχρονικά ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Ελλάδος. Ο πολύς Ευγένιος Βούλγαρης το χαρακτήρισε σαν τη μια όψη του τριπτύχου της Φυλής μας, που αποτελείται αυτό από τον Παρθενώνα σαν προχριστιανικό έμβλημα, από την Αγιά Σοφιά σαν βυζαντινό και τη Μονή Βατοπαιδίου σαν μεταβυζαντινό. Έτσι καθιερώθηκε η Μονή στη συνείδηση του λαού από την πολυποίκιλη προσφορά της στην Εκκλησία, το Έθνος, τον Πολιτισμό, την Παιδεία. Στις μέρες μας η μεγαλόνησός μας σεμνύνεται, διότι ο σημερινός Ηγούμενος της μεγάλης αυτής και περίπυστης Μονής του Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Εφραίμ καθώς και το ήμισυ των αδελφών της Μονής, περισσότεροι από εξήντα μοναχοί της, έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο. Ο Αρχιμ. Εφραίμ, ή παραδοσιακότερα ο Γέροντας Εφραίμ, κατάγεται από τη γείτονα της Μηλιάς Περιστερωνοπηγή. Γεννήθηκε το 1956 και είναι γόνος πολυμελούς οικογένειας του Σωτήρη και της Κυριακής Κουτσού. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού και ύστερα στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε ως καθηγητής λίγα χρόνια στην Ιερατική Σχολή Κύπρου και σε ηλικία 26 ετών έγινε μοναχός υπό τον Γέροντα Ιωσήφ στη Μονή Τιμίου Σταυρού Μύνθης και αργότερα μεταφέρθηκε όλη η αδελφότητα στο Άγιον Όρος και κατέληξε στη Μονή Βατοπαιδίου. Το 1990 εξελέγη Ηγούμενος και έκτοτε, μέσα από μια 25ετή ευδόκιμη διακονία, ανύψωσε τη Μεγίστη αυτή Μονή στην περιωπή που της αξίζει, μετά από πολυχρόνια παρακμή στην οποία είχε περιπέσει. Επί της Ηγουμενίας του ο αριθμός των αδελφών της Μονής έχει δεκαπλασιασθεί. Η Μονή αριθμεί 120 αδελφούς. Οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται με όλη τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Ο Γέροντας Εφραίμ είναι πολύ φιλόξενος. Η Μονή πρωτοπορεί στον αριθμό φιλοξενουμένων ανάμεσα στις άλλες Μονές και μάλιστα για τους Κυπρίους προσκυνητές. Τα κτίρια της Μονής τα οποία είναι εξωραϊσματα της μνημειακής αρχιτεκτονικής έχουν αναπαλαιωθεί ως επί το πλείστον. Στις μέρες του, έχουν αναπαλαιωθεί οι χώροι διαφύλαξης των κειμηλίων και έχουν ανακαινισθεί εκθεσιακοί χώροι, που παράλληλα με τις ευάριθμες πολιτιστικές εκδόσεις που διακρίνονται για την επιστημονική τους επεξεργασία και φιλοκαλική αρτιότητα, προβάλλουν και αναδεικνύουν επάξια τον εκπρεπή κειμηλιακό πλούτο της Μονής που είναι τεράστια πολιτισμική παρακαταθήκη του έθνους μας. Επιπλέον, ο Γέροντας Εφραίμ εξέδωσε και εκδίδει βιβλία σημαντικού θεολογικού περιεχομένου του μακαριστού Γέροντός του Ιωσήφ μοναχού, που είναι ο πνευματικός γενάρχης της α- δελφότητος, καθώς και δικά του αλλά και άλλων εγκρίτων ανδρών. Η Μονή υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του πραγματοποιεί συνέδρια πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου, που αναδεικνύουν

10 Η ΙΕΡΑ ΜΕΓ. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και τον θησαυρό της πνευματικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης του Αγίου Όρους και δη της Μονής του. Ο Γέροντας Εφραίμ από παιδί διακρινόταν για την ελεήμονα διάθεσή του. Παρ ότι φτωχό παιδί αγνοούμενου από την τουρκική εισβολή πατέρα συμπαραστεκόταν σ όλους από το υστέρημά του. Αυτό το μαρτυρούν άνθρωποι που τον πλαισίωναν διαχρονικά στην πορεία της ζωής του. Στα ηνία της Μονής Βατοπαιδίου, μιας μονής με ιστορικό εξέχοντα ρόλο στις πολυποίκιλες ευεργεσίες υπέρ του Γένους και δη της παιδείας και των τεχνών, αφού αυτή χαρακτηρίζεται μαικήνας σ αυτό τον τομέα από τους ερευνητές, έδωσε ο ίδιος τεράστια βαρύτητα στη επιτέλεση κοινωνικού και ειδικότερα φιλανθρωπικού έργου. Βοηθά Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Μονές, Ιερούς Ναούς, Ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, άπορες και πολύτεκνες οικογένειες, σχολεία, άπορους φοιτητές κ.ά. Μάλιστα στις μέρες μας επιχορηγεί γενναιόδωρα τα συσσίτια που οργανώνουν σχεδόν όλες οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις χιλιάδες αδελφών μας που στερούνται και του επιούσιου άρτου. Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Γέροντα Εφραίμ για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου μας με το ποσό των Ευρώ Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτη- ση πορτοπαράθυρων και τον καθαρισμό των εκκλησιών της κατεχό- μενης κοινότητάς μας και δη των εκκλησιών των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, καθώς και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου της Παλλούρας. Τέλος, ο Γέροντας Εφραίμ με το κύρος της προσωπικότητάς του και την πνευματική ακτινοβολία που εκπέμπει η αλήθεια και η μοναδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλη- σίας μας, που σαν Παράδοση βιώνεται σήμερα στο Άγιον Όρος σαν συνέχεια της βυζαντινής μεγαλοπρέπειας που ενσαρκώνει την ευαγ- γελική αλήθεια της ενότητας πάντων στο πρόσωπο του Θεανθρώ- που Χριστού, αναγορεύει την Ελλάδα και την Κύπρο σε εφάμιλλο εταίρο των μεγάλων δυνάμεων στο διεθνές προσκήνιο. Ο συνδετικός ρόλος του στις σχέσεις Ελλάδος και Κύπρου με τις μεγάλες δυνά- μεις είναι τόσο σημαντικός, ώστε να έχει καταστεί στόχος ανίερων, αντεθνικών κέντρων υπερεξουσίας, που θέλουν τον Έλληνα ραγιά και ανύπαρκτο στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Ένα ζητιάνο που εκλιπαρεί, όπως τον έχουν καταντήσει και τον θέλουν οι εχθροί μας. Και αυτοί είναι που χαλκεύουν τα σε βάρος της Μονής και του προσώπου του υποτιθέμενα σκάνδαλα, ώστε να αμαυρώσουν το φως που εκπέμπε- ται από το Γέροντα Εφραίμ, τη Μονή Βατοπαιδίου και κατ επέκταση από όλο το Άγιον Όρος. Ας ευχηθούμε και ας προσευ- χόμαστε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και η Κυρία Θεοτόκος η προστάτης και Έφορος του Αγίου Όρους που σκέπει ως όρνις υπό τας εαυτής πτέρυγας τα τέκνα αυτής να σκεπάζει και να προστατεύει τον Γέροντα Εφραίμ και τη συνοδεία του για να συνεχίσει το πολυποίκιλο έργο του, καθώς και όλες τις Μονές του Αγίου Όρους και τους Αγιορείτες Πατέρες. Αγγελος Δημάκος

11 ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Καραντώνης καλέστηκε από την διεύθυνση του Β Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, όπου μαζί με άλλους δύο πρόσφυγες εθελοντές μίλησαν στα παιδιά του σχολείου. Ο πρόεδρος του Σωματείου μας μίλησε στα παιδιά, για το Σωματείο μας και τις δραστηριότητες του καθώς και την σημασία που έχει η κάθε εκδήλωση που πραγματοποιούμε. Τα παιδιά, μεταξύ των οποίων κάποια από αυτά με ένα εκ των γονέων εκ της Μηλιάς, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απαντούσαν στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονταν δείχνοντας ότι γνωρίζουν αρκετά για τη σημασία που έχει να διατηρήσουμε τη μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας και να διεκδικούμε την επιστροφή μας σ αυτά. Μετά τις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκε σύντομη γιορτή με τραγούδια με θέμα τα κατεχόμενα που συνέθεσε ο Καρπασίτης μουσικοσυνθέτης κ. Βανέζης και εκτέλεσε στο πιάνο η αδελφή του, μουσικός του σχολείου. Κατά την γιορτή προσφέρθηκαν λουλούδια στους ομιλητές και ο πρόεδρος μας πρόσφερε δύο βιβλία με θέμα το Ρε Αλέξη που έκδωσε το σωματείο μας καθώς και την εικόνα της Παναγίας της Αυγασίδας. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΦΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ ΜΕΡΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΧΑΤΖΗΦΛΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ ΔΙΟΜΟΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΧΑΙΛΟΥ) ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 78 ΕΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΕΡΓΙΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΕΡΑΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 85 ΕΤΩΝ

12 Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2014 εσπερινός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα Λεμεσού

13 Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2014 εσπερινός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα Λεμεσού Ευχαριστούμε θερμά το Λένο Καραντώνη που ετοίμασε την παρουσίαση του γενεαλογικού δένδρου της Μηλιάς, τον Σάββα Πουλούκκο που οδήγησε αφιλοκερδώς το μικρό λεωφορείο που μετέφερε τους χωριανούς στον εσπερινό, την οικ. Παναγιώτη Κολόμβου που κέρασε στο σπίτι τους τους Μηλιώτες της Λάρνακας, τον πατήρ Προκόπιο που πρόσφερε τα κεράστηκα και όλους τους Μηλιώτες που πρόσφεραν εδέσματα.

14 Διασκέδαση Μηλιωτών στους αρραβώνες του Σέργη Κωνσταντίνου και της Κούλλας Ηλία Μουστακά ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΖΟ- ΜΕΝΟΙ ΜΗΛΙΩΤΕΣ; Την φωτογραφία μας απέστειλε η Ντίνα Κολόμβου Καραγιάννη Ο ΛΟΙΖΟΣ ΜΑΝΙΜΑΝΗ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ Διακρίνονται ο Σέργης και η Κούλλα, ο Πάμπης Καμπούρη που μας έδωσε τις φωτογραφίες, ο Βαρνάβας Μαύρου, ο Δημήτρης Παναγιώτη, ο α. Βάκης Κατσούρη, ο Σωτήρης Παύλου, ο α. Αντρίκκος και ο Νίκος Η. Μουστακά, ο Σωτήρης Ξιούτα (ποδηλατάς) ΨΑΡΑΕΣ ΚΟΝΝΑΡΟΦΑ- ΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΕΝ ΜΕΣΑ. Διακρίνονται ο Γιαννάκης Κυριάκου, Κυριάκος Δημητρίου, Χρίστος Κλεόπα, Αγγελος Καζέλας και Ακης Παύλου. Πάνω παράθεση δείπνου στο Ττομάκη Η. Χρυσοστόμου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Γιάννο αποστέλλουν δωρεάν σε όλους τους Μηλιώτες τις εκδόσεις μας. Κάτω η φιλοξενία των Μηλιωτών από την οικ. Παναή Κολόμβου Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο α. Γιαννής Δημητρή, η Θέκλα Χαρή, Νίτσα Ανδρέα Χαρή και Χρυστάλλα Μούστουλλου.

15 «ΜΝΗΜΕΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΗΑΠΌ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Η ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΝΑΡΕ ΤΗΣ Το Σωματείο Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου διοργάνωσε κατά το 2014 την εκδήλωση «Μνήμες Αμμοχώστου» στην οποία παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα στο οποίο τραγούδησε ο Ελληνας Τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης. Την εκδήλωση την οποία συντόνιζε ο Γιάννος Χρυσοστόμου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα και αντιπρόεδρος του Σωματείου μας, κλήθηκε και παρουσίασε η χωριανή μας Αντρη Καραντώνη. Κατά την εκδήλωση προβαλλόταν πλούσιο φωτογραφικό υλικό με θέμα την Αμμόχωστο, το οποίο εκδόθηκε σε CD και σε άλπουμ.. Στις 23 Μάιου 2014, διοργανώθηκε από το Σωματείο μας εκδήλωση στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου Λάρνακας, στην οποία μίλησαν, οι Πανίκος Χάμπας με θέμα «Η σημασία της επανάστασης του Ρε Αλέξη κατά των Φράγκων κατά το , η Μυρέλα Μηλιώτου «Ιερά Μονή της Παναγίας της Αυγασίδας και η Δρ. Νάσω Χρυσοχού «Εκκλησίες, παρεκκλήσια και μονές της Μηλιάς Αμμοχώστου. Με την ευκαιρία της παρουσίας των συγχωριανών μας Γιαννάκη Κυριάκου και Χρίστου Κλεόπα, διοργανώθηκε δείπνο σε ταβέρνα στο ζύγι, όπου παρευρέθηκαν περί τους είκοσι Μηλιώτες οι οποίοι απόλαυσαν φρέσκα ψάρια που έφερε ο Ακης Παύλου από τη ψαραγορά του και διασκέδασαν κάτω από τους ήχους της μουσικής του Σάββα Πουλούκκου και Χρίσου Κλεόπα.

16 Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου μας Ταξιδέψετε στον κόσμο της Μηλιάς. Επισκεφτείτε και τυπώστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας από τη Μηλιά και τους κατοίκους της. Διαβάστε και τυπώστε έγχρωμες όλες τις εκδόσεις του Σωματείου μας (των περιοδικών). Μάθετε τις παλιές και νέες εκδηλώσεις του Σωματείου μας. Μάθετε τα νέα του χωριού μας και των κατοίκων του. Εκδόσεις του σωματείου μας. Όσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις πιο κάτω εκδόσεις του σωματείου μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ή στο τηλέφωνο Τα περιοδικά και οι εφημερίδες σας αποστέλλονται δωρεάν μέσω Τα αυτοκόλλητα με την εκκλησία του Αγ. Επιφανείου μαζί με ένα μπρελόκ κλειδιών με το σήμα του σωματείου μας σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην τιμή των 5. Γίνε συνδρομητής με 10 το χρόνο Επιθυμώ να γίνω Συνδρομητής των περιοδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Μηλιά Αμμοχώστου» και παρακαλώ να μου αποστέλλεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Παρακαλούμε όπως με την αποστολή της αίτησης εγγραφής συνδρομητή, αποστέλλετε ΟΝΟΜΑ και την επιταγή σας ή το ΕΠΩΝΥΜΟ ποσό των 10 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ στο όνομα του Σωματείου «Σωματείο Τ.Τ. Μηλιά Αμμοχώστου». ΤΗΛ Στο ποσό των ΦΑΞ 10 συμπεριλαμβάνονται όλα τα ΗΜΕΡ ταχυδρομικά ΥΠΟΓΡΑΦΗ τέλη. Επίσης μπορείτε να καταθέτετε τη συνδρομή σας στο λογαριασμό αρ ου διατηρεί το Σωματείο μας στην Τράπεζα Κύπρου Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Λεωφόρος Αγ. Σοφίας αρ. 139, 7104 Αραδίππου Λάρνακα, Κύπρος ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο μας, για διατήρηση της μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Μηλιωτών, να μας αποστεί λουν ότι υλικό έχουν σε σχέση με το χωριό μας και τους κατοίκους του, όπως φωτογραφίες, ιστορίες, ποιήματα, ζωγραφιές, το γενεαλογικό τους κλπ. Το υλικό θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του Σωματείου μας. Προτιμούμε το υλικό να αποστέλλεται στο Όσοι δεν χρησιμοποιούν μπο ρούν να το στείλουν ταχυδρομικώς στην πιο κάτω διεύθυνση του Σωματείου μας. Η εφημερίδα «Μηλιά Αμμοχώστου» εκδίδεται από το Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Σύνταξη / Κείμενα / Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Τεχνική επεξεργασία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καραντώνης, Κυριάκος Δημητρίου. Διόρθωση κειμένων: Λένος Καραντώνης. Φακέλωμα / Αποστολή: Γιάννος Χρυσοστόμου, Ηλίας Χρυσοστόμου Συνεργάτες: Αντρη Καραντώνη, Ειρήνη Καραντώνη, Πέτρος Καραντώνη, Λένος Καραντώνη. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Μηλιά Αμμοχώστου Απαγορεύεται η αναδημοσίευσης άρθρων ή φωτογραφικού υλικού από τα περιοδικά ή την ιστοσελίδα του Σωματείου χωρίς την άδεια του εκδότη. Το υλικό που δημοσιεύεται αποτελεί προσφορά προς το Σωματείο και τους κατοίκους της Μηλιάς. Ιστοσελίδα: Δημιουργία/συντήρηση/επιμέλεια: Δημήτρης Καραντώνης

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΙΕΚΔΙΚΩ Ημέρα ανακήρυξης Ψευδοκράτους Την ημέρα της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν πανό με συνθήματα, μικρές πινακίδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014 Γνωρίζω εν Ξεχνώ ιεκδικώ Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μας μαθήτριες, Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος

Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος 11/04/2019 Αρνητική απάντηση για τέλεση Θείας Λειτουργίας στα Κατεχόμενα- Υπό κατάρρευση Ναοί- Θέλουν να κάνουν Ιστορική Μονή Τέμενος Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Κύπρου Αρνητική ήταν η απάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΥ ΣΤΕΓΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Σεπτέμβριο - Οκτώβριο Νοέμβριο 2012 O Άγιος Φωκάς μας βοήθησε

Διαβάστε περισσότερα

Βατοπαίδι: 29 χρόνια από την κοινοβιοποίηση

Βατοπαίδι: 29 χρόνια από την κοινοβιοποίηση 12 Μαΐου 2019 Βατοπαίδι: 29 χρόνια από την κοινοβιοποίηση Η μοναστική βιωτή στα μοναστήρια, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της Εκκλησίας, την οποία θεμελίωσε ο Άγιος Παχώμιος στην Αίγυπτο, είναι κοινοβιακή.

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα- Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας και ζητούν ευλογία

Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα- Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας και ζητούν ευλογία 21/06/2019 Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα- Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας και ζητούν ευλογία / Αγιορείτικα Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε χθες με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας. Από

Διαβάστε περισσότερα

Η Δράμα προσκυνά την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας Δείτε συγκινητικές στιγμές

Η Δράμα προσκυνά την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας Δείτε συγκινητικές στιγμές 20/06/2019 Η Δράμα προσκυνά την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας Δείτε συγκινητικές στιγμές / Αγιορείτικα Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας. Το ιερό θησαύρισμα που κόμισε ο

Διαβάστε περισσότερα

Ντοκουμέντο: Ο Αρχιεπ. Αμερικής στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Δηλώνει στήριξη στα Μοναστήρια και ευγνωμοσύνη στον Γέροντα (ηχητικό)

Ντοκουμέντο: Ο Αρχιεπ. Αμερικής στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Δηλώνει στήριξη στα Μοναστήρια και ευγνωμοσύνη στον Γέροντα (ηχητικό) 13/08/2019 Ντοκουμέντο: Ο Αρχιεπ. Αμερικής στον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Δηλώνει στήριξη στα Μοναστήρια και ευγνωμοσύνη στον Γέροντα (ηχητικό) Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Επικαιρότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο Λάζαρος ήταν στενός φίλος του Χριστού. Κατοικούσε στη Βηθανία, 3 χλμ. περίπου ανατολικά της Ιερουσαλήμ και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία φιλοξένησαν

Διαβάστε περισσότερα

Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας.

Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας. Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της νόμιμης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός είναι η ανακοίνωση στην Παναγία της καλής είδησης ότι θα γεννήσει τον Μεσσία, αυτόν που υποσχέθηκε ο Θεός και περίμενε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου Με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίξαμε την αγκαλιά μας και δεχθήκαμε στη Στέγη μας

Διαβάστε περισσότερα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα

Φανερωμένη Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα Φανερωμένη 2017.09.24 Η εορτή της Παναγίας Φανερωμένης μας συγκεντρώνει και μας φέρνει σήμερα εδώ. Σήμερα εορτάζει η Παναγία, η μητέρα μας, η Ελπίδα μας και εμείς οι χριστιανοί της Σύρου, αλλά και ευλαβείς

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον

Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον 27 Μαΐου 2019 Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δευτέρα 27 Μαΐου Παρασκευή 31 Μαΐου Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Τρίτη 28 Μαΐου,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της

Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της 26/03/2019 Η Ομογένεια θρηνεί τον Ποιμενάρχη της Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Γράφει η Ναταλία Δανδόλου «Όλα τα ποτάμια που κυλούν ορμητικά ή ράθυμα έχουνε μια μονάχα νοσταλγία: τη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που νοιάζεται για όλους Ο Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Ο Άγιος Ιωάννης γεννήθηκε στην πόλη της Άμαθούντας*. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί. Ο πατέρας του ήταν

Διαβάστε περισσότερα

«Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία»

«Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία» 25/06/2019 «Στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ομολογία Χριστού και όχι δειλία» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Φθιώτιδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τη Κυριακή των Αγίων Πάντων 23 Ιουνίου στο Καθολικό της

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 29/2, Τετάρτη των Τεφρών. Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Θεία Λειτουργία στις 19.00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο) με την επίθεση της τέφρας. ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας Αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά του κατηχητικού και τους συνοδούς. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους Με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη

Διαβάστε περισσότερα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό» 27/07/2019 Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διδάξτε στα παιδιά σας την πίστη στον Χριστό» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εόρτασε,

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους. Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία

3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους. Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία 3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία Εισαγωγή Και οι τρεις γεννήθηκαν τον 4ο αιώνα μ.χ., στα Βυζαντινά Χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Η ευλογημένη συνάντηση.

Η ευλογημένη συνάντηση. Η ευλογημένη συνάντηση. Μετά το τέλος μιας δύσκολης εξεταστικής περιόδου, η παρέα των παιδιών του λυκείου του Ναού μας συναντήθηκε για μια ακόμα φορά, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα

Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα 10/01/2019 Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα / Ιερές Μονές Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα είναι ένα από τα ξεχωριστά σημεία της Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ. Ο Γέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή

ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή 15/08/2019 ΠΑΡΟΣ: Μοναδικές στιγμές στην Εκατονταπυλιανή Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Παροναξίας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Γιώργος Φερδής Στιγμές θρησκευτικής ανάτασης έζησαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης 12/01/2019 Πάνδημη η υποδοχή των Τιμίων Λειψάνων των Αγιών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Χαλκίδος Η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πάνδημη συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις ΜΑΘΗΜΑ 8 Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός»

Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός» 12 Φεβρουαρίου 2019 Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός» Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Καθήλωσε το κοινό το σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo!

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo! Σε παρακαλούμε, Κύριε, χάρη στη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας και του Αγίου Ιωσήφ, να διατηρείς σταθερά τις οικογένειές μας στην αγάπη και στην ειρήνη σου. Από αγνή Παρθένο, μια νύχτα μυστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του 19/02/2019 Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του / Ομογένεια Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τσιπουροβραδιά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη

Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 Άγιον Όρος Αδελφέ, πατέρα, γέροντα και ΦΙΛΕ, αγαπημένε μου Σπυρίδωνα καλή ανάπαυση και Καλή Ανάσταση. π. Τιμόθεος Ηλιάκης "Στις 04.10

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2008 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 14 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας 15 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ήταν γύρω στον 11 ου αι. στα χρόνια του Αλέξιου Κομνηνού όταν στην Κωνσταντινούπολη ξέσπασε με νέα διαμάχη. Άνθρωποι των γραμμάτων και μη,

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας

Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας 24/03/2019 Μητρ. Λαγκαδά: Θα πρέπει να κάνουμε βήματα «ασκήσεως» για να αλλάξει η ζωή μας Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Για την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά έκανε λόγο ο Σεβασμιώτατος

Διαβάστε περισσότερα

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χθες την Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χθες την Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο 14/07/2019 Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε χθες την Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πήλιο / Ιερές Μονές Την χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ υποδέχτηκε χθες η ομώνυμη

Διαβάστε περισσότερα

Written by victoria Saturday, 08 March :30 - Last Updated Wednesday, 19 March :27

Written by victoria Saturday, 08 March :30 - Last Updated Wednesday, 19 March :27 Φεβρουάριος 2014 Αντιπροσωπευτικά, μαθητές γράφουν για τις εμπειρίες αυτές και μερικές εικόνες μιλούν από μόνες τους, με την ελπίδα το μερικό και αποσπασματικό να αποδώσει το γενικό και συνολικό που συντελείται

Διαβάστε περισσότερα

«Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» 500 χρόνια από τη μετάβασή του στην Ρωσία. Διεθνής Ημερίδα, με τη στήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (βίντεο)

«Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» 500 χρόνια από τη μετάβασή του στην Ρωσία. Διεθνής Ημερίδα, με τη στήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (βίντεο) 17/12/2018 «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» 500 χρόνια από τη μετάβασή του στην Ρωσία. Διεθνής Ημερίδα, με τη στήριξη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (βίντεο) / Αγιορείτικα Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Διαβάστε περισσότερα

«Κάποιο θαύµα έγινε!»

«Κάποιο θαύµα έγινε!» 2 Σεπτεμβρίου 2019 «Κάποιο θαύµα έγινε!» Θρησκεία / Θεοτόκος 23-4-2018, Κύπρος Χριστός Ανέστη, «Ονομάζομαι Α. Δ., είμαι 33 ετών και κατάγομαι από τη Λεμεσό, όπου εργάζομαι και διαμένω. Είμαι παντρεμένος

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 26/10/2018, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παρασκευή, 26/10/2018, ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 Δευτέρα Μνήμην επιτελούμεν της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού 2 Τρίτη Αγίου Κυπριανού ιερομάρτυρος, Αγίας Ιουστίνης της παρθενομάρτυρος 3 Τετάρτη Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Διαβάστε περισσότερα

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου.

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου. ΜΑΘΗΜΑ 22 ο ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Θ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με την ιστορία της αρχαίας Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις αντίστοιχες φράσεις α, β,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 1. Βραβείο Φυσικής Καθηγητικού Συλλόγου στη μνήμη Προκόπη Τάκη Το βραβείο επιδίδει ο Κυριάκος Ερωτοκρίτου ΒΔ. Απονέμεται στον τελειόφοιτο μαθητή

Διαβάστε περισσότερα

Μηλιές Ηλείας: «Το χωριό μας έχει πέντε εκκλησίες»

Μηλιές Ηλείας: «Το χωριό μας έχει πέντε εκκλησίες» 24/12/2018 Μηλιές Ηλείας: «Το χωριό μας έχει πέντε εκκλησίες» / Ορθόδοξες Προβολές «Το χωριό μας έχει πέντε εκκλησίες» όπως μάς ενημερώνει ο ιστοτόπος «Χωρίον Μηλιές Ηλείας» (miliesilias.gr). Και συνεχίζει:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

Παύλεια. digitalarchive

Παύλεια. digitalarchive digitalarchive publishing by tag Γιορτή που διεξάγεται στη Βέροια προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. Τα γιορτάζονται κάθε Ιούνιο, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στο σημείο, δηλαδή, από όπου εκείνος μίλησε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14 Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος Διδ. Εν. 14 Σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς Με την Ανάληψη, επισφραγίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών

Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών 5 Νοεμβρίου 2018 «Βατάτζεια 2018» / Επικαιρότητα Σεμνύνεται η πόλη του Διδυμοτείχου όχι μόνο για την πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά μνημεία της ή διότι χρημάτισε έδρα βυζαντινών αυτοκρατόρων, φιλόχριστος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

Το κοιμητήριο του Γέροντα Παΐσιου μέσα από τα μάτια του AmfLife

Το κοιμητήριο του Γέροντα Παΐσιου μέσα από τα μάτια του AmfLife Βγαίνοντας από την πόλη της Θεσσαλονίκης, με προορισμό την Χαλκιδική, στο 10 χιλιόμετρο περίπου συναντήσαμε μια έξοδο στα δεξιά μας, η οποία μας έστειλε στους Ταγαράδες, ένα χωριό το οποίο είναι 5 χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης 23/06/2019 10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης / Ενορίες Με αφορμή την επέτειο συμπληρώσεως 10 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αγίου Γεωργίου, Λάρνακα 2012-2013. Θέµα: ράσεις σχετικές µε το θέµα «Ισότητα των φύλων»

Λύκειο Αγίου Γεωργίου, Λάρνακα 2012-2013. Θέµα: ράσεις σχετικές µε το θέµα «Ισότητα των φύλων» Λύκειο Αγίου Γεωργίου, Λάρνακα 2012-2013 Θέµα: ράσεις σχετικές µε το θέµα «Ισότητα των φύλων» Αναφορικά µε το πιο πάνω θέµα, σας ενηµερώνουµε ότι το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας οργανώνει τις εξής δράσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Η Πανήγυρις του Αγ. Παρθενίου στην Ι.Μ. Μακρυμάλλη Ψαχνών

Η Πανήγυρις του Αγ. Παρθενίου στην Ι.Μ. Μακρυμάλλη Ψαχνών 07/02/2019 Η Πανήγυρις του Αγ. Παρθενίου στην Ι.Μ. Μακρυμάλλη Ψαχνών / Ιερές Μονές Τον Άγιο Παρθένιο επίσκοπο Λαμψάκου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών. Ακολουθεί το δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ

OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ Αγαπητοί μου Χριστιανοί, Σας ευχαριστώ που μου δίνεται σήμερα την ευκαιρία, να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις και το όραμά μου για την Εκκλησία

Διαβάστε περισσότερα

Προσκυνηματική Εκδρομή

Προσκυνηματική Εκδρομή Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους ραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι και τις 27 Αυγούστου πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους των μελών και των φίλων των Χριστιανικών Συνδέσμων

Διαβάστε περισσότερα

Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας

Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας Το άνοιγμα του Χριστιανισμού στον εθνικό κόσμο Οι άγιοι απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας Ο Βαρνάβας Υπήρξε πιθανώς ένας από τους εβδομήκοντα αποστόλους του Κυρίου. Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα της Κύπρου. Το πραγματικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού»

«Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού» 07/02/2019 «Ο Όσιος Λουκάς λάμπει και μεταδίδει ένα φως από το ανέσπερο φως του Χριστού» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Λουκά του εν

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου»

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» 25/03/2019 Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα

Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα 29/12/2018 Μεγάλη η επιτυχία της παράστασης «Τα Κορίτσια με τα Σπίρτα» στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Μουσικοθεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

To Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας

To Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας 23/02/2019 To Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας / Ορθόδοξες Προβολές Ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού είναι ο ναός του

Διαβάστε περισσότερα

«Εγώ και ο τόπος μου»

«Εγώ και ο τόπος μου» «Εγώ και ο τόπος μου» Στ Τάξη (ΚΒ) - ΤΣΙΡΕΙΟ Στοιχεία Ενότητας Θέμα: Εγώ και ο τόπος μου Σύντομη Περιγραφή Ενότητας: Τα παιδιά, άλλοτε ατομικά και άλλοτε ομαδικά, διερεύνησαν και κατέγραψαν στοιχεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Με απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου (συνεδρίαση 29-10-2013), πραγματοποιήθηκαν δύο μονοήμερες Εκπαιδευτικές Εκδρομές στις οποίες συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία Σχολικό Έτος Τάξη Γ Project Β τριμήνου: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία Σχολικό Έτος Τάξη Γ Project Β τριμήνου: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία Σχολικό Έτος 2015-2016 Τάξη Γ Project Β τριμήνου: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΥΛΛΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ Μονή Αστράτηγος. Ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου»

28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου» 28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου» Η εκδήλωση βράβευσης των αθλητών και εθελοντών του για το 2014 ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ χρόνια ζωής κλείνει φέτος το Σωματείο δρομέων «Περικλής Δημητρίου». Μια πολύχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Τον νέο της Άγιο πανηγύρισε η Μητρόπολη Χαλκίδος

Τον νέο της Άγιο πανηγύρισε η Μητρόπολη Χαλκίδος 23/11/2018 Τον νέο της Άγιο πανηγύρισε η Μητρόπολη Χαλκίδος / Ιερές Μονές Με αισθήματα χαράς και ιεράς συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε, το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου 2018, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού 4 Ιουνίου 2019 Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Δεν είναι όμως οι δικές μας μαρτυρίες αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ

ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.1.02.7 Αρ.Τηλ.: 22893404 Ηλ. Διεύθυνση: analytika.programmata@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Hταν μια ευλογία του Θεού το κατασκηνωτικό. Κατασκηνωτικό. 2-4 Ιουλίου

Hταν μια ευλογία του Θεού το κατασκηνωτικό. Κατασκηνωτικό. 2-4 Ιουλίου Κατασκηνωτικό ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2-4 Ιουλίου Hταν μια ευλογία του Θεού το κατασκηνωτικό τριήμερο των μελών των Χριστιανικών Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Για πρώτη φορά πέραν των εκατόν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΑ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΑ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΑ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ Σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας μας Οι Άγιοι είναι το βιωμένο Ευαγγέλιο, ο βιωμένος Χριστός και σήμερα και στους αιώνες, γιατί «Ο Χριστός χθες και σήμερον και εις τους αιώνας

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας»

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» 27/01/2019 «Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βούλγαρος παππούς που είχε γίνει «ζητιάνος για τον Χριστό»

Ο Βούλγαρος παππούς που είχε γίνει «ζητιάνος για τον Χριστό» 20/02/2019 Ο Βούλγαρος παππούς που είχε γίνει «ζητιάνος για τον Χριστό» Πατριαρχεία / Πατριαρχείο Βουλγαρίας Οι πιστοί της Βουλγαρίας τέλεσαν μνημόσυνη δεήση για τον παππού που είχε γίνει ζητιάνος για

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, τριάντα χρόνια μετά (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, τριάντα χρόνια μετά (Φωτογραφίες και Βίντεο) 21/10/2019 Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, τριάντα χρόνια μετά (Φωτογραφίες και Βίντεο) / Επικαιρότητα Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ. Σκηνή 1 η

Η ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ. Σκηνή 1 η ΠΡΟΣΩΠΑ Μέγας Βασίλειος Γρηγόριος ο Θεολόγος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Μαυρόπους Ιωάννης Βασιλίτης 1 ος Βασιλίτης 2 ος Βασιλίτης 3 ος Γρηγορίτης 1 ος Γρηγορίτης 2 ος Γρηγορίτης 3 ος Ιωαννίτης 1 ος Ιωαννίτης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσθηκε ο τόμος για τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στον Βόλο

Παρουσιάσθηκε ο τόμος για τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στον Βόλο 24 Ιανουαρίου 2019 Παρουσιάσθηκε ο τόμος για τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στον Βόλο / Επικαιρότητα Σε μία λαμπρή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/1 στο κατάμεστο Πν. Κέντρο, παρουσιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα