ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (77ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (77ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ"

Transcript

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη Κόρινθος Κόρινθος, 30 Σεπτεμβρίου 2013 Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Fax: Web page: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (77ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η εβδομηκοστή έβδομη (77η) συνεδρίαση της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος στην Κόρινθο υπό την προεδρία της Προέδρου του Τμήματος Καθηγήτριας κ. Λίνας Βεντούρα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα εξής μέλη της Γενικής Συνέλευσης: Α. ΜΕΛΗ ΔΕΠ 1. Βεντούρα Λίνα, Καθηγήτρια Πρόεδρος Τμήματος 2. Μπαγάκης Γεώργιος, Καθηγητής 3. Τζιμογιάννης Θανάσης, Καθηγητής 4. Τσατσαρώνη Άννα, Καθηγήτρια 5. Βενιέρης Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής 6. Γαζή Φωτεινή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 7. Καρακατσάνη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 8. Καφετζής Τάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής 9. Κοντούλη - Γείτονα Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 10. Τσακίρη Δέσποινα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια 11. Παπαδιαμαντάκη Παναγιώτα, Επίκουρη Καθηγήτρια 12. Σπυριδάκης Μάνος, Επίκουρος Καθηγητής 13. Σουλιώτης Κυριάκος, Επίκουρος Καθηγητής 14. Φεφές Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής 15. Φερώνας Ανδρέας, Επίκουρος Καθηγητής Β. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δεν έχουν οριστεί ακόμη εκπρόσωποι για ο ακαδημαϊκό έτος

2 Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Δεν έχουν οριστεί ακόμη εκπρόσωποι για ο ακαδημαϊκό έτος Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΕΔΙΠ 1. Σπυροπούλου Αθανασία Ε. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΕΠ 1. Μακρυπόδης Βασίλης Απουσίαζαν, αν και είχαν ειδοποιηθεί κανονικά οι Καθηγητές Δημόπουλος Κώστας, Καρύδης Βασίλης, Κατσής Θανάσης, Ξενοφών Κοντιάδης, Κουλαϊδής Βασίλης και Παπαθεοδώρου Θεόδωρος και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νικολακάκη Μαρία, οι οποίοι είχαν ειδοποιήσει την Πρόεδρο για την απουσία τους. Πρακτικά τήρησε η Ιωάννα Δούκα, σύμφωνα με την υπ αριθ. 2/ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής τους Ιδρύματος. Η συνεδρίαση άρχισε στις 13.00, αφού η Πρόεδρος διαπίστωσε την ύπαρξη της απαιτούμενης κατά το νόμο απαρτίας (17 παρόντα μέλη επί συνόλου 24). Η συνεδρίαση περιλαμβάνει τα εξής θέματα:.. Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης. Θέμα 8: Συγκρότηση επταμελούς επιτροπής κρίσης για το γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων» στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Μάνος Σπυριδάκης αποχώρησε από την αίθουσα. Την εισήγηση επί του θέματος αναπτύσσει η Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια κ. Λίνα Βεντούρα. Η εισήγηση έχει ως εξής: Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 του Ν. 4009/2011, οι επταμελείς επιτροπές κρίσης για την πλήρωση μίας θέσης αναπληρωτή καθηγητή απαρτίζονται από καθηγητές ή ερευνητές πρώτης βαθμίδας και από αναπληρωτές καθηγητές ή ερευνητές αντίστοιχης βαθμίδας με επιστημονικό έργο στο ίδιο ή, αν δεν υπάρχει, συναφές γνωστικό αντικείμενο με εκείνο της υπό πλήρωση θέσης.

3 Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 19 του Ν. 4009/2011, τουλάχιστον τρία από τα μέλη της επιτροπής κρίσης προέρχονται από το μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών από τα οποία τουλάχιστον ένα μέλος προέρχεται από ομοταγές Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής. Τα υπόλοιπα μέλη μπορεί να προέρχονται είτε από το μητρώο εσωτερικών μελών που προβλέπεται στην ίδια παράγραφο είτε από το μητρώο εξωτερικών μελών. Από τον συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει ότι κριτήρια για τη συγκρότηση μιας επταμελούς επιτροπής κρίσης είναι αφενός μεν η συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων των μελών της προς το γνωστικό αντικείμενο της υπό πλήρωση θέσης, αφετέρου δε η προέλευση των εν λόγω μελών. Σε ό,τι αφορά τη συνάφεια των γνωστικών αντικειμένων, η ανωτέρω διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 19 δίνει σαφή προτεραιότητα στα μέλη που έχουν ίδιο γνωστικό αντικείμενο με αυτό της υπό πλήρωση θέσης. Μόνο δε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοια μέλη, είναι δυνατό να προχωρήσει η συγκρότηση της επταμελούς επιτροπής και με καθηγητές συναφών γνωστικών αντικειμένων. Προφανώς, η ίδια λογική πρέπει να ακολουθηθεί και κατά τα επόμενα βήματα συγκρότησης της επταμελούς επιτροπής. Εφόσον υπάρχουν αντικείμενα που χαρακτηρίζονται περισσότερο συναφή προς το αντικείμενο της υπό πλήρωση θέσης, αυτά προηγούνται στη συγκρότηση της επταμελούς επιτροπής των αντικειμένων που χαρακτηρίζονται ως λιγότερο συναφή. Σε ό,τι αφορά τώρα την προέλευση των μελών μίας επταμελούς επιτροπής κρίσης, ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι ότι τρία τουλάχιστον μέλη πρέπει να προέρχονται από το μητρώο εξωτερικών μελών και ότι ένα τουλάχιστον από αυτά πρέπει να προέρχεται από ΑΕΙ (ή ερευνητικό κέντρο) της αλλοδαπής. Τα υπόλοιπα μέλη μπορεί να ανήκουν είτε στο μητρώο εσωτερικών μελών είτε στο μητρώο εξωτερικών μελών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να μην υπάρχει κανένα μέλος από το μητρώο εσωτερικών μελών, όταν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις συνάφειας των γνωστικών αντικειμένων. Τούτο διευκρινίζεται και στη σχετική κανονιστική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΦΕΚ 134Β /3.2.12), όπου ορίζεται ότι, «εάν δεν υπάρχει στο μητρώο εσωτερικών μελών επαρκής αριθμός καθηγητών που να πληρούν τις προϋποθέσεις του ανωτέρω εδαφίου α τότε οι ελλείπουσες θέσεις μεταφέρονται στο μητρώο εξωτερικών μελών». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων», στη σχετική απόφαση της ΣΕΣ για την ανάλυση αιτιολόγηση της συγκρότησης των μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών/κριτών προσδιορίζονται οι συνάφειες των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων με το αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων».

4 Όπως προκύπτει από τα εν λόγω μητρώα, δεν έχει περιληφθεί σε αυτά κανένας καθηγητής των δύο πρώτων βαθμίδων με ίδιο γνωστικό αντικείμενο με αυτό της προς πλήρωση θέσης, επειδή ακριβώς δεν έχει εντοπιστεί κανένας καθηγητής με τέτοιο γνωστικό αντικείμενο. Κατόπιν αυτών, τα σχετικά μητρώα έχουν καταρτιστεί με καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων οι οποίοι έχουν γνωστικά αντικείμενα συναφή προς το αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων». Συγκεκριμένα, στη σχετική απόφαση της ΣΕΣ αναφέρεται ότι στα σχετικά μητρώα έχουν περιληφθεί καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων, δύο κατηγοριών: Α) η πρώτη κατηγορία σημειώνεται με την ένδειξη «Συνάφεια βάσει ΦΕΚ» και περιλαμβάνει είτε καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων με αναφορά της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ή/και των Εργασιακών Σχέσεων στο ΦΕΚ διορισμού των είτε καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων, οι οποίοι, βάσει του ΦΕΚ διορισμού τους, δραστηριοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε μία από τις παρακάτω γνωστικές περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων»: 1. Πολιτισμική Ανθρωπολογία. 2. Ανθρωπολογία της Συγγένειας/των Φύλων. 3. Εθνογραφία της Ελλάδας. 4. Ανθρωπολογία των Μειονοτήτων και των Μεταναστεύσεων. 5. Οικονομική και Πολιτική Ανθρωπολογία. 6. Προφορική Ιστορία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. 7. Κοινωνική Πολιτική με έμφαση στις Εργασιακές Σχέσεις. Η ένταξη ενός καθηγητή στην κατηγορία αυτή δεν συνοδεύεται από καμία ειδική αιτιολόγηση. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων με αναφορά στο ΦΕΚ διορισμού τους του γνωστικού αντικειμένου «Κοινωνική Λαογραφία». Χαρακτηρίζεται ως συναφής προς το γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων», διότι η «Κοινωνική Λαογραφία» αποτελεί ένα νεότερο επιστημονικό κλάδο στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτό και συνεχή διάλογο με την επιστήμη της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Χρησιμοποιεί παρόμοιες ερευνητικές μεθόδους και αναλυτικά μοντέλα. Επιπρόσθετα, οι καθηγητές με αναφορά στο ΦΕΚ διορισμού τους του γνωστικού αντικειμένου «Κοινωνική Λαογραφία» έχουν πραγματοποιήσει σπουδές Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και έχουν ασχοληθεί ερευνητικά με τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις της εργασίας στον Ελλαδικό χώρο.

5 Β) η δεύτερη κατηγορία καθηγητών που έχει περιληφθεί είναι αυτοί που έχουν άμεση συνάφεια με την υπό πλήρωση θέση βάσει έργου και σημειώνεται με την ένδειξη «Συνάφεια βάσει έργου». Περιλαμβάνει καθηγητές των δύο πρώτων βαθμίδων, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικό και πρόσφατο έργο, είτε στο γνωστικό αντικείμενο της «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας των Εργασιακών Σχέσεων», είτε σε κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω γνωστικές περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως συναφείς προς το εν λόγω αντικείμενο, παρόλο που στο ΦΕΚ διορισμού τους δεν υπάρχει αναφορά στα εν λόγω αντικείμενα. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού που έχουν περιληφθεί στο μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών, και τούτο διότι το γνωστικό αντικείμενό τους προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο μέσω του ίδιου του αντικειμένου τους όσο και του έργου τους. Με βάση την ως άνω προσέγγιση, η συγκρότηση της Ειδικής Επταμελούς Επιτροπής για την αξιολόγηση στο γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων», προτείνεται όπως περιλαμβάνει τους κάτωθι: Ι. Τακτικά Μέλη Iα. Εξωτερικά Μέλη από Ελληνικά ΑΕΙ Τα κάτωθι εξωτερικά μέλη του εσωτερικού έχουν συνάφεια με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, τόσο λόγω του ότι το γνωστικό τους αντικείμενο αφορά στην κοινωνική ανθρωπολογία ή στις εργασιακές σχέσεις (βλ. προσέγγιση του αντικειμένου στη σχετική απόφαση της ΣΕΣ για την ανάλυση αιτιολόγηση της συγκρότησης των μητρώων των μελών/κριτών), όσο και λόγω του διδακτικού, συγγραφικού και ερευνητικού τους έργου στην Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων ή σε αντικείμενα τα οποία έχουν άμεση συνάφεια με αυτήν. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν εκλέκτορες από το Μητρώο Εσωτερικών Μελών/Κριτών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 1.Ιωάννης Κουζής, ΦΕΚ: «Κοινωνική Πολιτική με Έμφαση στις Εργασιακές Σχέσεις». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς επικεντρώνεται στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και σε όψεις της κοινωνικής τους διάστασης. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Τα χαρακτηριστικά του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. Συγκλίσεις και αποκλίσεις από τον ευρωπαϊκό χώρο, Gutenberg, 2007, σελ. 283.

6 Εργασιακές σχέσεις και ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ευελιξία και απορύθμιση ή αναβάθμιση της εργασίας; Μελέτες ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, αρ. 14, Αθήνα 2001, σελ Οι εργασιακές σχέσεις στις εργολαβίες στον κλάδο του καθαρισμού, έρευνα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, , σελ.53. Εργασιακές σχέσεις: Μια επιστημονική προσέγγιση, Leat M., Κουζής Γ.,Κουτρούκης Θ., Κριτική, Αθήνα, Εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη: Συντονισμός επιμέλεια, Ετήσια Έκθεση ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, 2008, 2009,2010. Εργασία 2005: Εξελίξεις, Αναλύσεις, Τεκμηρίωση, Αφιέρωμα στις Πολιτικές Απασχόλησης. Επιμέλεια: Δεδουσόπουλος Α., Κουζής Γ., Πετρινιώτη Ξ., Ρομπόλης Σ., ΙΑΠΑΔ, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2005, σελ Συγγραφή των άρθρων «Αγορά εργασίας: θεσμοί και πολιτικές»(σελ ) και «Η ελαστική διευθέτηση του συνολικού χρόνου εργασίας και η στάση των ελληνικών συνδικάτων»(σελ ). Πολιτικές απασχόλησης. Εισαγωγή-Επιμέλεια: Μ. Καραμεσίνη- Γ. Κουζής, ΚΕΚΜΟΚΟΠ, Gutenberg, Αθήνα 2005, σελ 341. Συγγραφή του άρθρου «Ευελιξία της απασχόλησης και ποιότητα της εργασίας» (σελ ). Η απομάγευση του κόσμου, επιμ. Παναγιωτόπουλος Ν, Συντονισμός έρευνας: Κουζής Γ, Θανόπουλου Μ, Πολύτροπον, ΕΚΚΕ, 2008, σελ Η νεοφιλελεύθερη πορεία απορρύθμισης της εργασίας και το άλλοθι της κρίσης από το συλλογικό τόμο «Ο χάρτης της κρίσης: το τέλος της αυταπάτης», εκδ. Τόπος, TarifpolitiK und Tarifsysteme in Griencheland. Περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο με τίτλο «TarifpolitiK und Tarifsysteme in Europa» σε επιμέλεια των R. Bispink W. Lecher, Bud Verlag, Koln, Germany 1993, σελ Λευκή Βίβλος: Απασχόληση και εργασιακές σχέσεις. Περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο με τίτλο «Το Λευκό Βιβλίο και το εργατικό κίνημα. Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση» σε επιμέλεια Π. Ρυλμόν, Εκδ. Ιαμός, Αθήνα 1994, σελ Ο ρόλος του Κράτους στην διαμόρφωση των συλλογικών εργασιακών σχέσεων και οι επιπτώσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο με τίτλο «Κοινωνικές διεκδικήσεις και κρατικές πολιτικές» σε επιμέλεια Κ. Σπανού, Σάκκουλας, Αθήνα Κομοτηνή 1995, σελ

7 Η συμμετοχή των εργαζομένων στους φορείς χάραξης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Περιλαμβάνεται στο συλλογικό έργο με τίτλο «Το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα στο τέλος του 20 ου αιώνα» Επιμ. Κ. Κασιμάτη, ΚΕΚΜΟΚΟΠ, Gutenberg, Αθήνα 1997, σελ Η ανασφάλεια των νέων στην Ελλάδα, Τετράδια του ΙΝΕ, τευχ , Αύγουστος Πολυαπασχόληση και αγορά εργασίας. Η περίπτωση του Νομού Μαγνησίας, Τετράδια του ΙΝΕ, τευχ. 3, Ιούλ.-Σεπτ. 1995, σελ Δήμητρα Γκέφου-Μαδιανού, ΦΕΚ: «Κοινωνική Ανθρωπολογία». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς επικεντρώνεται στα πεδία της συγκρότησης ταυτοτήτων, της ανθρωπολογικής θεωρίας και εθνογραφίας, της ανθρωπολογίας οίκοι και ανθρωπολογίας, της ανθρωπολογίας της υγείας. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Πολιτισμός και Εθνογραφία: Από τον Εθνογραφικό Ρεαλισμό στην Πολιτισμική Κριτική. Νέα Έκδοση. Σειρά «Ανθρωπολογικοί Ορίζοντες», Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη (1 η έκδοση: 1999, Ελληνικά Γράμματα). (επιμ.) Ανθρωπολογική Θεωρία και Εθνογραφία. Σύγχρονες Τάσεις. Νέα Έκδοση. Σειρά «Ανθρωπολογικοί Ορίζοντες», Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη (1 η έκδοση: 1998, Ελληνικά Γράμματα). (επιμ.) Όψεις Ανθρωπολογικής Έρευνας: Πολιτισμός, Ιστορία, Αναπαραστάσεις. Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα. (2011, Ανατύπωση χωρίς προσθήκες. Σειρά «Ανθρωπολογικοί Ορίζοντες», Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη). (επιμ.) Εαυτός και «Άλλος»: Εννοιολογήσεις, Ταυτότητες και Πρακτικές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αθήνα: Gutenberg. (σε συνεργασία με Μ. Μαδιανό, Α. Κοκκέβη και Κ. Στεφανή) Τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα: Η Χρήση Ουσιών στο Γενικό Πληθυσμό. (Α τόμος), & Τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα: Η Χρήση Ουσιών στο Μαθητικό Πληθυσμό (Α. Κοκκέβη, Δ. Γκέφου- Μαδιανού, Κ. Στεφανής Β τόμος). Αθήνα: Ψυχιατρική Βιβλιοθήκη. (επιμ.) Alcohol, Gender and Culture. Λονδίνο και Νέα Υόρκη: Routledge. et. al Alcohol and the Community. Κοπενγάγη: WHO-Euro.

8 2009. «Η Ανθρωπολογική Έρευνα μετά την Πολιτισμική Κριτική». Στο Δ. Γκέφου- Μαδιανού (επιμ.) Όψεις Ανθρωπολογικής Έρευνας: Πολιτισμός, Ιστορία, Αναπαραστάσεις, σσ Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα Ανατύπωση χωρίς προσθήκες. Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη «Η Ανθρωπολογία στη Σκιά του Ελληνικού Πολιτισμού: η Ανάπτυξη μιας Επιστήμης στον Ακαδημαϊκό Χώρο». Στο Δ. Γκέφου-Μαδιανού (επιμ.) Όψεις Ανθρωπολογικής Έρευνας: Πολιτισμός, Ιστορία, Αναπαραστάσεις, σσ Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα Ανατύπωση χωρίς προσθήκες. Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη «Εισαγωγή: Από την Ολιστική Προσέγγιση στις Μερικές Αλήθειες». Στο Δ. Γκέφου-Μαδιανού (επιμ.) Ανθρωπολογική Θεωρία και Εθνογραφία. Σύγχρονες Τάσεις. Νέα Έκδοση, σσ Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη «Αναστοχασμός, Ετερότητα και Ανθρωπολογία Οίκοι: Διλήμματα και Αντιπαραθέσεις». Στο Δ. Γκέφου-Μαδιανού (επιμ.) Ανθρωπολογική Θεωρία και Εθνογραφία. Σύγχρονες Τάσεις. Νέα Έκδοση, σσ Αθήνα: Εκδόσεις Πατάκη «Αναπαράγοντας το Μέλλον, αναπαράγοντας την Ανθρωπολογία. Σκέψεις πάνω στο Έργο της Marilyn Strathern». Στο Marilyn Strathern, Αναπαράγοντας το Μέλλον: Ανθρωπολογία, Συγγένεια και Νέες Τεχνολογίες Αναπαραγωγής. Μετφρ. Π. Μπουρλάκης, σσ Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα «Κοινωνική Ανθρωπολογία και ελληνικό πανεπιστήμιο: τροχιές, διλήμματα, προοπτικές». Στο Όψεις Κοινωνικής Δυναμικής, Μαρία Θανοπούλου, Μαρία Πετμεζίδου και Μαρία Στρατηγάκη, (επιμ.), σσ Αθήνα: Gutenberg «Ανθρωπολογία, Ψυχανάλυση και η Συγκρότηση του Ανθρωπολογικού Υποκειμένου». Στο Εκ των Υστέρων, τεύχος 14: σσ , Νοέμβριος Αφιέρωμα «Ψυχανάλυση και Κοινωνική Ανθρωπολογία». Κ. Γιαννακόπουλος (επιμ.), Αθήνα: εκδόσεις Εξάντας Disciples, Discipline and Reflection: Anthropological Encounters and Trajectories. Στο Strathern, Μ. (ed.) Audit Cultures: Anthropological Studies in Accountability, Ethics and the Academy. EASA series, London and New York: Routledge. σσ Cultural polyphony and identity formation: negotiating tradition in Attica. D. Gefou-Madianou, American Ethnologist, vol. 26(2): , May 1999.

9 Mirroring Ourselves Through Western Texts: The Limits of an Indigenous Anthropology. D. Gefou-Madianou (1992). In Henk Driessen (ed.) The Politics of Ethnographic Reading and Writing: Confrontations of Western and Indigenous Texts. NICCOS, Nijmegen Studies in Development and Cultural Change. Saarbrόcken-Fort Lauderdale: Verlag Culture in the Periphery: Anthropology in the Shadow of Greek Civilisation. Στο Deborah James, Evie Plaice, and Chistina Toren, (επιμ.) Culture Wars: Context, Models and Anthropologists Accounts. Σελ Νέα Υόρκη, Οξφόρδη: Berghahn Books Ethnography in Motion: Shifting Fields on Airport Grounds. Στο Marit Melhuus, Jon P. Mitchell, and Helena Wulff, (επιμ.) Ethnographic Practice in the Present. Σελ Νέα Υόρκη, Οξφόρδη: Berghahn Books Culture, Alterity and Mental Health: The limitations of a Relationship. Στο Tyloth Murali (επιμ.), One World: Quest for Integration: Proceedings of the 10 th World Congress of WAPR, σελ Bangalore, India: National Institute of Mental Health and Neuro Sciences Publ Anthropological Perspectives on mental Health: Cross-Cultural Comparisons. Στο Jose Perez-Milan και Carlos Rubalcaba (επιμ.) Salud Mental Y Calidad de Vida: Procedinientos de V Conferencia International Psicohabana 2011, σελ Habana, Cuba: Psicohabana The academic development of anthropology in Greece. Στο Rosita Dimova και Sylvia Yanagisako (επιμ.) Disciplining Anthropology. A Transatlantic Dialogue. Halle/Saale: Max Planck Institute for Social Anthropology Publications, (in press). 3. Κωνσταντούλα Μπάδα-Τσομώκου, ΦΕΚ: «Κοινωνική Λαογραφία». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς εστιάζει στη μελέτη του λαϊκού πολιτισμού, στην ανθρωπολογία της εργασίας, στη διερεύνηση των κοινωνικοοικονομικών και πολιτισμικών δομών και διαδικασιών της νεοελληνικής κοινωνίας, στη μελέτη της καθημερινής ζωής και του υλικού πολιτισμού, στην εθνογραφία των αστικών κέντρων και του αγροτικού κόσμου, στην καταγραφή και στη μελέτη της μνήμης και των πολιτισμικών ταυτοτήτων(συλλογικών, πολιτισμικών, εθνοτικών, των φύλων κ.λ.π.), στην εθνογραφία/ανθρωπολογία της μετανάστευσης, στην εθνογραφία των φύλων στην Ελλάδα. Επιδιώκει δε την διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων που την απασχολούν με στόχο την εν τω

10 συνόλω γνώση και κατανόηση της κοινωνίας και των πολιτισμικών της φαινομένων. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Παιδικοί- νεανικοί ενδυματολογικοί κώδικες και το κοινωνικό-ιστορικό τους ισοδύναμο Ιωάννινα, 1993:Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ρaul Sant Cassia and C. Bada, The Making of the Modern Creek Family. Marriage and Εchange in Nineteenth - Century Athens, Cambridge, Cambridge Univ. Press 1992, 2006 Ο κόσμος της εργασίας : οι ψαράδες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου Αιτωλικού, Αθήνα 2004: Πλέθρον Καθημερινή ζωή και υλικός πολιτισμός των νεοελλήνων ( 18ος 20ος αι.), Αθήνα 2010: Κριτική «Προς μια διεπιστημονική προσέγγιση της κοινωνίας και του πολιτισμού», στο: Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας, Όψεις της ανθρωπολογικής σκέψης και έρευνας στην Ελλάδα, Αθήνα 2004, σ «Ο εμφύλιος πόλεμος ως βιωμένη εμπειρία και μνήμη των γυναικών», Στο: Ρ.Β. Μπούσχοτεν, Τ. Βερβενιώτη, Ε. Βουτυρά, Κ. Μπάδα (επιμέλεια), Μνήμες και λήθη του ελληνικού εμφύλιου πολέμου, Θεσσαλονίκη, Επίκεντρο 2008, σ «Η εμπειρία της μετανάστευσης από την πλευρά των γυναικών»στο Ε. Ζακοπούλου, Χ. Κασίμης, Λ. Λουλούδης (επιμ) Αγροτικότητα, Κοινωνία και χώρος, Αθήνα, Πλέθρον 2008, σ «Ιστορίες μετανάστευσης μέσα από παράνομα μονοπάτια. Χώρος και ταυτότητες», στο Μάνος Σπυριδάκης ( επιμ.), Μετασχηματισμοί του χώρου. Κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις, Αθήνα, Εκδόσεις Νήσος, 2009, σ Konstantina Bada Maria Aggeli, Οι γυναίκες του καπνού, In:, Anna Trono Katia Rizzello, Francesca Ruppi ( eds), The language of the mother in history. New cultural itineries, Lecce edizioni del Grifo 2008, pp Και στα αγγλικά στον ίδιο τόμο : The women of tobacco. p Thompson Paul, Φωνές από το παρελθόν. Προφορική Ιστορία,μτφρ. Π.Βαν Μπούσχοτεν Ν. Ποταμιάνος, Επιμέλεια - Εισαγωγή Κ. Μπάδα Π. Βαν Μπούσχοτεν, Αθήνα 2002 : Πλέθρον ( σσ. 418)

11 «Cultural wine routes in Epirus: dialogue and development routes». In: Schmude Jurgen and Trono Anna (eds), Routes for tourism and culture. Some examples for creating thematic routes from Italy, Greece, Portugal and Germany, Beitrage zur Wirtschaftsgeographie Regensburg 5 ( 2003), p «Η Πολιτισμική ταυτότητα ως συνιστώσα της βιώσιμης ορεινής, ανάπτυξης. Το παράδειγμα του Ζαγοριού», Γεωγραφίες 5 ( 2003) σ «Οι καπνεργάτριες του Αγρινίου», Στο: Μπάδα Κωνσταντίνα (επιμ. ), Η μνήμη του επαρχιακού αστικού τόπου και τοπίου: Το Αγρίνιο μέχρι τη δεκαετία του 60, Πρακτικά Ημερίδας ( 23 Σεπτεμβρίου 2001), Αθήνα 2003, Μεταίχμιο Δήμος Αγρινίου, σ «The mountainous natural and cultural environment and the steps for the local development in Greece ( Epirus)», Kronos 6-5 ( 2003), pp , (University of Lecce, DBAS) Η μνήμη του τόπου: Τα προβιομηχανικά ελαιοτριβεία στην Κατούνα Λευκάδας, Πρακτικά Συνεδρίου «Η Ελιά και το Λάδι στο χώρο και τον χρόνο», Αθήνα 2003, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας, σ «The Messolongi Lagoons society and culture», In : Trono Anna, de Luca F. and Pisano G (eds), Lo sviluppo dell identita mediterranea attraverso l economia del mare, Acts of the International Convention, edited by the Intitute of Mediterranean of the Province of Lecce, Italy (Lecce January 2002), Galatina 2003, Mario Congedo Editore «Πολιτιστικές Διαδρομές του κρασιού, τουρισμός και αειφόρα ανάπτυξη στην Ήπειρο, στο Ρόκος Δημ. ( επιμ.), Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Ηπείρου»,) με θέμα: «Μέτσοβο, Άνοιξη 2004, Αθήνα, Λιβάνη - Μετσόβειο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε 2007, τ. 2, σ «Ανιχνεύοντας την κοινωνία και τον πολιτισμό των ψαράδων στη λιμνοθάλασσα εσολογγίου Αιτωλικού» στο: ΥΠΕΧΟΔΕ, Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλλασσας, Λιμνοθάλασσα Mεσολογγίου Αιτωλικού. Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο στις τέχνες, Αθήνα, Agenta Typorama,2009, σ A tourist is half a pilgrim, if a pilgrim is half a tourist. The religious or pilgrimage tourism in Greece, In: Dallari Fior. Trono Anna- Zabbini En.(eds), I Viaggi Dell; Anima. Societa, Culture, Heritage e Tourismo, Bologna 2009: Ratron Editore, pp

12 4. Βασίλειος Νιτσιάκος, ΦΕΚ: «Κοινωνική Λαογραφία». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς εστιάζει σε ζητήματα κοινωνικών και οικονομικών μετασχηματισμών της ελληνικής κοινωνίας, διαλόγου της λαογραφίας με άλλες επιστήμες, κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, μελέτης των διαστάσεων της εργασίας του ελληνικού και ξένου εργατικού δυναμικού, μελέτης του ζητήματος των ταυτοτήτων καθώς και της εθνογραφικής πρακτικής. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Παραδοσιακές κοινωνικές δομές, Οδυσσέας, Αθήνα, 1991 Οι ορεινές κοινότητες της Β. Πίνδου. Στον απόηχο της μακράς διάρκειας, Πλέθρον, Αθήνα 1995 Λαογραφικά ετερόκλητα, Οδυσσέας, Αθήνα, 1997 Εξουσία, εργασία και μνήμη σε τρία χωριά της Ηπείρου. Η τοπική δυναμική της επιβίωσης, Πλέθρον, Αθήνα 1997 (με τους Στ. Δαμιανάκο, Ε. Ζακοπούλου και Χ. Κασίμη) Νομός Ιωαννίνων. Σύγχρονη πολιτισμική γεωγραφία, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, Γιάννινα Τα ποτάμια της Ηπείρου. Δρόμοι και τόποι των νερών, των ανθρώπων και των πολιτισμών, με τον Μ. Αράπογλου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2001 Χτίζοντας το χώρο και το χρόνο, Οδυσσέας, Αθήνα, Μαρτυρίες Αλβανών Μεταναστών, Οδυσσέας, Αθήνα, Προσανατολισμοί Μια κριτική εισαγωγή στη λαογραφία, Κριτική, Αθήνα, Στο σύνορο. "Μετανάστευση", σύνορο και ταυτότητες στην αλβανο-ελληνική μεθόριο, Οδυσσέας, Αθήνα, 2010 Ο Ορεινός Χώρος της Βαλκανικής. Συγκρότηση και μετασχηματισμοί, Εισαγωγήεπιμέλεια με τον Χ. Κασίμη, Πλέθρον-Δήμος Κονιτσας, Αθήνα, Όψεις του Λαϊκού Πολιτισμού: Μνήμη Στάθη Δαμιανάκου, Εισαγωγή-επιμέλεια με τον Χ. Δερμεντζόπουλο, Πλέθρον, Αθήνα, 2007.

13 Balkan Border Crossings. First Annual of the Konitsa Summer School, Εισαγωγή- Επιμέλεια με τους Γ. Μάνο, Γ. Αγγελόπουλο, Α. Αγγελίδου και Β. Δαλκαβούκη, Lit- Verlag, Μόναχο, On the border. Transborder mobility, Ethnic Groups and Boundaries on the Albanian- Greek Frontier, Berlin, Lit Verlag, "National Identities and European Integration: The Case of the Balkans", στο E. Marushiakova, Dynamics of National Identities in the Process of European Integration, Newcastle, Cambridge Scholar's Publishing, Newcastle, Φωτεινή Τσιμπιρίδου, ΦΕΚ: «Οικονομική και Πολιτική Ανθρωπολογία της ΝΑ Ευρώπης». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς εστιάζει σε ζητήματα θεωρίας έμφυλων, κοινωνικών και πολιτισμικών ταυτοτήτων, σε ζητήματα θεωρίας οικονομικής και πολιτικής ανθρωπολογίας, στη μελέτη της εθνογραφικής πρακτικής, σε διαδικασίες κοινωνικών και χωρικών μετασχηματισμών καθώς και σε ζητήματα μειονοτικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και ταυτοτήτων. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: (εισαγωγή)f. Laburte-Tolra, J-P Warnier, Εθνολογία/Ανθρωπολογία, Αθήνα, Κριτική, (εισαγωγή-επιμέλεια) D. Shankland, Ισλάμ και Κοινωνία στη σύγχρονη Τουρκία, Αθήνα, Κριτική, (εισαγωγή-επιμέλεια) P. A. Erickson, L. D. Murphy, Ιστορία Ανθρωπολογικής θεωρίας, Αθήνα, Κριτική, 2002 Les Pomak dans la Thrace grecque. Discours ethnique et pratiques socioculturelles, Paris L'Harmattan, σελ. 395, 2000 «Πομάκος σημαίνει άνθρωπος του βουνού! Εννοιολογήσεις και βιώματα του τόπου στις κατασκευές και τις πολιτικές μειονοτικών περιθωριακών ταυτοτήτων», στο Β. Νιτσιάκος Χ. Κασίμης (επιμ.), Ο ορεινός χώρος της Βαλκανικής. Συγκρότηση και μετασχηματισμοί, Αθήνα, Πλέθρον, σελ.35-52, 2000.

14 "Nationalist Ideology in Collective Representations : Gender Roles and Sexuality Through the Language of Cultural Organisations in Rural Border Town", in Y. Kalogeras and D. Pastourmatzi (eds), Νationalism and Sexuality : Crises of Identity, Hellenic Association of American Studies, Aristotle University, pp , (επιμ.) Les mécanismes de la transition dans l Europe des transformations, Πρακτικά Διημέρου Εργασίας, Κομοτηνή 6-7 Απριλίου 1995, Sakkoulas, 188 σελ., «Αναγνώσεις του κοινωνικού από την ανθρωπολογία στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης», Μνήμων 25, σελ , "Esquisse d une problématique sur la construction des identités dans la région montagneuse du Rhodope en Grèce", Ethnologia Balkanica, vol. 2, pp , «L évolution des prestations matrimoniales en Thrace (Grèce) XIXe-XXe siècles», Droit et Cultures, vol. 15, pp.53-69, "Woman s Alterity in Cultural Constructions of Identities : A case study from Greek Thrace", Mediterranean Journal of Human Rights, vol. 1, No 2, pp , «De l'identité ethnique à l'identité politique : Rapports de collectivité et d individualité dans un village de refugiés en Thrace occidentale, », Revue des Etudes Sud- Est Européennes, vol.1-2, pp.79-95, «Η εθνικιστική ιδεολογία στις συλλογικές αναπαραστάσεις. Έμφυλοι ρόλοι και σεξουαλικότητα μέσα από το λόγο των πολιτιστικών φορέων μιας ακριτικής πόλης», Δίνη 8, σελ , 1995/6. "Χώρος: Δομές και αναπαραστάσεις. Ανθρωπολογική πρόταση ανάγνωσης του χώρου στα πομακοχώρια του νομού Ροδόπης", Εθνολογία ΙΙΙ, σελ.5-31, "Processus de modernisation et de marginalisation. Le cas d'une minorité", Πρακτικά Διημέρου Εργασίας, Les mécanismes de la transition dans l Europe des transformations, Κομοτηνή 6-7 Απριλίου 1995, Sakkoulas, pp , 1996.

15 6. Ελένη Παπαγαρουφάλη, ΦΕΚ: «Κοινωνική Ανθρωπολογία με έμφαση στις διαδικασίες Κοινωνικής και Πολιτισμικής Οργάνωσης στον Ελλαδικό χώρο». αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς εστιάζει σε ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων, αγροτουριστικών συνεταιρισμών, ανθρωπολογικής θεωρίας και εθνογραφίας, πολιτισμικής ανθρωπολογίας, ανθρωπολογίας του σώματος και της υγείας και προσφάτως στις "αδελφοποιήσεις" πόλεων ή κοινοτήτων και στις "ηλεκτρονικές διδυμοποιήσεις" σχολείων, μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χωρώνμελών της ΕΕ. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Δώρα ζωής μετά θάνατον: Πολιτισμικές Εμπειρίες, Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, Ήπια διπλωματία. Διεθνικές αδελφοποιήσεις και ειρηνιστικές πρακτικές στη σύγχρονη Ελλάδα, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια «Φεμινισμός και Εργασία: Διέξοδοι και Αδιέξοδα». Σύγχρονα θέματα 40: «Uses of Alcohol among Women: Games of Resistance, Power, and Pleasure». Στο D. Gefou-Madianou (επιμ.), "Alcohol, Gender and Gulture, σελ Λονδίνο και Νέα Υόρκη: Routledge. και Nia Georges «Greek Women in the Europe of 1992: Brokers of European Cargos and the Logic of the West». Στο G. Marcus (επιμ.), Perilous States: Conversations on Culture, Race, and Nation, σελ Σικάγο: The University of Chicago Press. Quack, Sigrid, Eleni Papagaroufali, Maria Thanopoulou Female Repatriates from Eastern Europe: Comparing Problems and Strategies of Occupational Integration in Germany and Greece. Final Report, Berlin and Athens. European Commission: Employment, Industrial Relations and Social Affairs DG V/A/3 - Equal Opportunities Unit. Document Ref.: V/410/94-EN «Xenotransplantation and Transgenesis: (Im-)moral Stories about Human- Animal Relations in the West». Στο Ph. Descola και Gisli Palsson (επιμ.), Nature and Society: Anthropological Perspectives, σελ Λονδίνο και Νέα Υόρκη: Routledge.

16 1997. «Human and Animal Gene Transfers: Images of (Non-) Integrity in Greece». Στο M. Ideland and S. Lundin (επιμ.), Gene Technology and the Public: An Interdisciplinary Perspective, σελ Σουηδία: Nordic Academic Press. «Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών: Ένα (Δι)-ερευνητικό Ταξίδι στο παρελθόν του Ελληνικού Γυναικείου Κινήματος», Δίνη, Φεμινιστικό Περιοδικό 8: 15-29, 1995/1996. «Women s Cooperatives in Rural Greece: An alternative form of work against unemployment», στο, L.Nicolaou-Smokoviti & G.Szell (eds) Participation, Organizational Effecitveness and Quality of Work Life in the Year 2000, σελ , Frankfurt am Main: Peter Lang, Αδελφοποιήσεις στα Βαλκάνια: μαθητεία στη δημιουργία μιας «νέας ευρωπαϊκής ταυτότητας», στο, Δ. Γκέφου-Μαδιανού (επιμ) Όψεις Ανθρωπολογικής Έρευνας. Πολιτισμός, Ιστορία, Αναπαραστάσεις, σελ, , «Η συνέντευξη ως σωματική επικοινωνία των συνομιλητών και πολλών άλλων», Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 107, 29-46, Petronoti, M., (με την Ελένη Παπαγαρουφάλη) (2006) Marrying a Foe : Joint Scripts and Rewritten Histories of Greek-Turkish Couples, Identities, 2006, 13, pp Town Twinning in Greece: Reconstructing Local Histories Through Translocal Sensory Affective Performances, History and Anthropology, vol. 16, no. 3, pp , 2005 Donations of Human Organs or Bodies After Death: A Cultural Phenomenology of "Flesh" in the Greek Context, Ethos, vol. 27, no. 3, pp , Playing with One's Own Death While Being Alive: The Case of Registered Body?Organ Donors in Greece, Agricultural History, vol. 31, no. 2, pp , Harbingers of the "Greek Crisis, Fieldsights - Hot Spots, Cultural Anthropology Online, October 31, Disasters that Matter: Gifts of Life in the Arena of International Diplomacy, Critical Practice Studies, vol.12, No 2, Iβ. Εξωτερικά Μέλη από Πανεπιστήμια Εξωτερικού 7. Jane Cowan

17 αντικειμένου καθώς και λόγω του πλούσιου και αναγνωρισμένου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό κ.ά.) σε θεματικές που είναι συναφείς με το υπό κρίση έργο του υποψηφίου καθώς επικεντρώνεται σε ζητήματα κοινωνικών και πολιτικών μετασχηματισμών, πολιτισμικών, κοινωνικών και έμφυλων ταυτοτήτων, διενέργειας επιτόπιας έρευνας και ανθρωπολογικής θεωρίας, στο ρόλο της ιδεολογίας, της κρατικής πολιτικής και της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας, ενώ τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη διερεύνηση των κοινωνικών και πολιτισμικών δικαιωμάτων καθώς και της ιδιότητας του πολίτη. Αναφέρονται ενδεικτικά τα έργα: Dance and the Body Politic in Northern Greece, Princeton University Press, Princeton, Winner of the 1991 Chicago Folklore Prize. Horos kai Koinonikotita sti Voreia Elladha (Greek translation of Dance and the Body Politic in Northern Greece, with a new forward), Alexandreia Publications, Athens, 'Japanese Ladies and Mexican Hats: Contested Symbols and the Politics of Tradition in a Northern Greek Carnival Celebration' in Jeremy Boissevain (ed.), Revitalizing European Rituals, Routledge, London, pp , 'Politics, Identity and Popular Music in Contemporary Greece', Kambos: Cambridge Papers in Modern Greek 1: 1-22, 'Women, Men and Pre-Lenten Carnival in Northern Greece: An Anthropological Exploration of Gender Transformation in Symbol and Practice', Rural History 5(2): , 'Little Soldiers for/against the State: Embodied Repositionings in a Male Rite of Passage in Northern Greece' in D. Yatromanolakis and P. Roilos (eds), Greek Ritual Poetics, Harvard University Press, Cambridge, MA, pp , From External Supervision to Audit Culture: Towards a Genealogy of International Oversight of Rights. In: The Gloss of Harmony. Pluto Press. (In Press) (2013) Culture and Rights after Culture and Rights. American Anthropologist, 108 (1). pp ISSN , Cowan, Jane, Dembour, Marie-Benedicte and Wilson, Richard, eds. (2001) Culture and Rights: Anthropological Perspectives. Cambridge University Press. ISBN

18 II. Αναπληρωματικά Μέλη Τα προτεινόμενα αναπληρωματικά μέλη προέρχονται όλα από το Μητρώο των Εξωτερικών Μελών καθόσον δεν υπάρχουν εκλέκτορες από το Μητρώο Εσωτερικών Μελών/Κριτών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η επιλογή τους βασίζεται στο συνδυασμό γνωστικού αντικειμένου και έργου, σύμφωνα με τον προσδιορισμό του υπό κρίση αντικειμένου (βλ. σχετική απόφαση ΣΕΣ): IIα. Εξωτερικά Μέλη από Ελληνικά ΑΕΙ 1.Βασιλική Μουτάφη, ΦΕΚ: «Κοινωνική Ανθρωπολογία με Έμφαση στην Κοινωνική Αλλαγή». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα οικονομικής ανθρωπολογίας, κοινωνικών και έμφυλων ταυτοτήτων και μετασχηματισμών των τοπικών κοινωνιών. Ενδεικτικά αναφέρονται: Οι έρευνες για τον Τουρισμό στην Ελλάδα και την Κύπρο: Μια Ανθρωπολογική Προσέγγιση, Αθήνα: Εκδόσεις Προπομπός, «A Regionally Dinstictive Product and the Construction of Place Identity: The Case of Chios Mastiha», Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research, Vol. 15, No1., pp , Summer Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, ΦΕΚ: «Πολιτισμική Ανθρωπολογία». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα ανθρωπολογίας του ελλαδικού χώρου, μεθοδολογίας και ανθρωπολογικής θεωρίας. Ενδεικτικά αναφέρονται: 2013, Εκφράσεις Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα 2011, '"Apprentiship in a traditional Greek office environment"'. Revista educacao Skepsis, vol. 2, no., pp

19 3. Ευτυχία Βουτυρά, ΦΕΚ: «Ανθρωπολογία των Μειονοτήτων και των Μεταναστεύσεων στην Ανατολική Ευρώπη». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα κρατικών πολιτικών, ανθρωπολογικής θεωρίας και εθνοτικής ταυτότητας. Ενδεικτικά αναφέρονται: Voutira E. and Harrell-Bond, "Refugees", The Social Science Encyclopedia (third edition) (Routledge isbn: ) Voutira, E., When Greeks Meet Other Greeks. Settlement Policy Issues in the Contemporary Greek Context, in Crossing the Aegean: An Appraisal of the 1923 Compulsory Population Exchange between Greece and Turkey., R.Hirschon ed.. Berghahn Books, Oxford, pp , New York Γεώργιος Νικολακάκης, ΦΕΚ: «Κοινωνική Ανθρωπολογία με έμφαση στην Ελληνική Εθνογραφία και το Εθνογραφικό Φιλμ». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα μεθοδολογίας των κοινωνικών επιστημών, ανθρωπολογικής θεωρίας και εθνογραφίας καθώς και της βιογραφικής μεθόδου. Ενδεικτικά αναφέρονται: Άη Στράτης. Φωτογραφικά Ίχνη , Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη, Εθνογραφικός Κινηματογράφος και ντοκυμαντέρ. Θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις, Επιμέλεια-Μετάφραση, Αθήνα, Αιγόκερως, Γεράσιμος Μακρής, ΦΕΚ: «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Ισλαμικών Κοινωνιών και του Ευρύτερου Μεσανατολικού Χώρου». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα εθνογραφίας σε Δυτικές και μη κοινωνίες, ανθρωπολογικής θεωρίας και ιστορίας της ανθρωπολογικής σκέψης. Ενδεικτικά αναφέρονται: Ισλάμ. Πεποιθήσεις, πρακτικές και τάσεις, Αθήνα, Πατάκης, 2012.

20 «Ανθρωπολογία, Αποικιοκρατία και Μετααποικιακός Λόγος». Στο Γκέφου Μαδιανού, Δ. (επιμ.) Όψεις Ανθρωπολογικής Έρευνας. Αθήνα: Έλληνικά Γράμματα.Εθνογραφικός, Κων/νος Γιαννακόπουλος, ΦΕΚ: «Ανθρωπολογία των Φύλων». αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) πάνω σε ζητήματα ανθρωπολογικής θεωρίας, κοινωνικού φύλου, υγείας, συγγένειας, πολιτισμικής διαφοράς και αστικού χώρου. Ενδεικτικά αναφέρονται: 2010 Αμφισβητούμενοι χώροι στην πόλη. Χωρικές προσεγγίσεις του πολιτισμού. (συνεπιμέλεια με τον Γ. Γιαννιτσιώτη), Εκδόσεις Αλεξάνδρεια/Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Αθήνα 2010 Language and Sexuality (Through and) Beyond Gender. (συνεπιμέλεια με τους Κ. Κανάκη και Β. Καντσά), Cambridge Scholars Publishing, Cambridge. IIβ. Εξωτερικά μέλη από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού 7. Jill Dubish αντικειμένου με το υπό κρίση αντικείμενο, καθώς και λόγω του πλούσιου έργου του (ερευνητικό, συγγραφικό, επαγγελματικό) που έχει επιδείξει στο πεδίο της πολιτικής ανθρωπολογίας, της ανθρωπολογικής θεωρίας και εθνογραφίας, του κοινωνικού φύλου και της θρησκείας, της ανθρωπολογίας της υγείας και της κοινωνικής και πολιτισμικής μεταβολής με έμφαση στην Ελλάδα, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας της Modern Greek Studies Association. Ενδεικτικά αναφέρονται: In a different place: Pilgrimage, Gender and Politics at a Greek Island Shrine, Princeton, Princeton University Press, «Death and Social Change in Greece», Anthropological Quarterly, vol. 62, No 4., Gender and Power in Rural Greece, Princeton, Princeton University Press, «Greek Votive Offerings in Everyday Life,» The Girard Collection of the Museum of International Folk Art, Santa Fe, edited by Doris Francis, University of New Mexico Press

21 «Se Diaforetiko Topo: O Anthropologos os Prokinitis» In Opsis tis Anthropoloyikis kai Erevnas stin Ellada, pp Athens: Elliniki Etairia Ethnoloyias «To Thriskeutiko Proskunhma sth Sugcronh Ellada. Ekdoseis Alexandreia. (Greek translation of In a Different Place) «Europe Through the Back Door: Doing Anthropology in Greece» In Europe in the Anthropological Imagination. S. Parman, ed «The Church of the Annunciation of Tinos and the Domestication of Institutional Space» Special section of The Yearbook of Modern Greek Studies: "Constructed Meanings: Local and Distant Influences on Greek Architecture," Eleftherios Pavlides and Susan Sutton, eds. Volume 10., «Foreign Chickens and Other Outsiders: Gender and Community in Greece American Ethnologist: 20:2: «Kinoniko Filo, Syngenia ke Thriskia: Anaplathondas tin Anthropoloyia tis Elladhas» In Tavtotites ke Filo sti Synghroni Elladha, eds. E. Papataxiarchis and Th. Papadellis. pp Athens: Ekdhosis Kanstanioti «Men's Time and Women's Time: History, Myth and Ritual at a Modern Greek Shrine. Journal of Ritual Studies 5/1: «Gender, Kinship and Religion: 'Reconstructing' the Anthropology of Greece», In Gender and Kinship in Greece. Peter Loizos and Akis Papataxiarchis, Eds. Princeton University Press, pp «Pilgrimage and Folk Ritual at a Greek Holy Shrine», In Religious Orthodoxy and Popular Faith in European Society. Ed. Ellen Badone. Princeton University Press Golden Apples and Silver Ships: An Interpretive Approach to a Greek Holy Shrine. Modern Greek Studies. 6(1): «The Anthropologist in the Nation-State: Doing Fieldwork in Greece." Yearbook of Modern Greek Studies, vol. 2, Fall, pp (review essay) Κατόπιν των ανωτέρω, η επταμελής επιτροπή κρίσης για την εκλογή Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων» του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συγκροτείται ως εξής:

22 Τακτικά μέλη: Α. Μέλη από το μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών προερχόμενα από Ελληνικά Πανεπιστήμια 1.Κουζής Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Πολιτική με έμφαση στις Εργασιακές Σχέσεις». 2. Γκέφου-Μαδιανού Δήμητρα, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία». 3. Μπάδα-Τσομώκου Κωνσταντούλα, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Λαογραφία». 4. Νιτσιάκος Βασίλειος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Λαογραφία». 5. Τσιμπιρίδου Φωτεινή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο, «Οικονομική και Πολιτική Ανθρωπολογία της ΝΑ Ευρώπης». 6. Παπαγαρουφάλη Ελένη, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία με έμφαση στις διαδικασίες Κοινωνικής και Πολιτισμικής Οργάνωσης στον Ελλαδικό χώρο». Β. Μέλη από το μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών προερχόμενα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού 7. Jane Cowan, Professor of Social Anthropology, (Anthropology, Sussex Centre for Migration Research, Centre for Gender Studies), University of Sussex, U.K. Αναπληρωματικά μέλη: A.Μέλη από το μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών προερχόμενα από Ελληνικά Πανεπιστήμια 1.Μουτάφη Βασιλική, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία με Έμφαση στην Κοινωνική Αλλαγή».

23 2. Σωτηρόπουλος Λεωνίδας, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία με γνωστικό αντικείμενο, «Πολιτισμική Ανθρωπολογία». 3. Βουτυρά Ευτυχία, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο, «Ανθρωπολογία των Μειονοτήτων και των Μεταναστεύσεων στην Ανατολική Ευρώπη». 4. Νικολακάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία με έμφαση στην Ελληνική Εθνογραφία και το Εθνογραφικό Φιλμ». 5. Μακρής Γεράσιμος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με γνωστικό αντικείμενο, «Κοινωνική Ανθρωπολογία των Ισλαμικών Κοινωνιών και του Ευρύτερου Μεσανατολικού Χώρου». 6. Γιαννακόπουλος Κων/νος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας με γνωστικό αντικείμενο, «Ανθρωπολογία των Φύλων». Β. Μέλη από το μητρώο εξωτερικών μελών/κριτών προερχόμενα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού 7. Jill Dubish, Professor of Anthropology, Department of Anthropology, Northern Arizona University, U.S.A. Τα αναπληρωματικά μέλη αντικαθιστούν κατά σειρά (και όχι κατ αντιστοιχία) τα τακτικά μέλη που προέρχονται από τα αντίστοιχα μητρώα.. Στο σημείο αυτό, και μετά την εξάντληση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έληξε η συνεδρίαση περί ώρα το απόγευμα. Η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Ιωάννα Δούκα Η Πρόεδρος του Τμήματος Λίνα Βεντούρα Καθηγήτρια

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά)

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Γενικά βιογραφικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Κουζής Διευθύνσεις και τηλέφωνα Εργασίας: s Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγρού 136, ΤΚ 176 71 - Καλλιθέα, Γραφείο Δ8 νέου κτιρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (76ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΕΚΤΗΣ (76ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 28 Μαρτίου 2013 Τηλέφωνο: 27410 74991-3 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Μυτιλήνη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 Στην υπ αρ. 2/22.09.2010 Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005 ΑΔΑ: Β4ΩΧ469Β7Δ-6ΗΡ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (71ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ (71ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος Κόρινθος, 01 Νοεμβρίου 2012 Τηλέφωνο: 27410 74991-3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δικτυακές πόλεις και αναπαραστάσεις» ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ (Αρ. Πρωτ: 636/ )

ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ (Αρ. Πρωτ: 636/ ) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 8 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΗΚΟΣΤΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ (67ης) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Διεύθυνση: Τηλέφωνο: 27410 74991-3 Fax: 27410 74990 E-mail: Web page: Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη 20100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1989 Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τομέας Λαογραφίας) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Μαγδαληνή Ζωγράφου Διεύθυνση Επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 17237 Tηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-9760310, 210-6668198 Fax : - E-mail : zografou@phed.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΙΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΠΡΟΣΦΕΡ Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κωδικός Όνομ/νυμο 1 / 13 ΠΜ-ECTS

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2015-16 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΠΕΜΠΤΗ 8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 15.00-16.30 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Τίτλος μαθήματος ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Επιλογής / Ενότητα Τεχνών (ΤΕ) ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΚΤ1121 ΜΟΝΑΔΕΣ ECTS:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 18.00-.00 10.00-12.00 12.00-15.00 17.00-19.00 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ου αι. Υ8 (κ. Γαζή) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Υ1 (κ. Τσατσαρώνη)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 0- ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 0 ΙΟΥΝΙΟΥ 0 ΙΟΥΝΙΟΥ.00-7.00.00-8.00.0-.00.00-6.00 6.00-8.00 ΆΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΥΠΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Υ (κ. Τσατσαρώνη)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2016-17 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ 11 17.00-19.00 14.30-16.30 16.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ3 (κ. Γείτονα) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μυτιλήνη, 03.05.2017 Α.Π: 402 Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Βασιλική Γαλανή-Μουτάφη τηλ.: 2510 71593 e-mail: [v.moutafi@sa.aegean.gr]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Βασιλική Γαλανή-Μουτάφη τηλ.: 2510 71593 e-mail: [v.moutafi@sa.aegean.gr] ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Βασιλική Γαλανή-Μουτάφη τηλ.: 2510 71593 e-mail: [v.moutafi@sa.aegean.gr] ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2016-17 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΠΕΜΠΤΗ 14 17.00-19.00 14.30-16.30 16.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ3 (κ. Γείτονα) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010-11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010-11 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-11 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΠΕΜΠΤΗ 2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΚΟΥΛΟΥΡΗ Υ4 Χ 56 9-12 ΦΕΦΕΣ Υ3 Χ 53 10-12 ΚΑΤΣΗΣ Υ7 Ε ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ Υ7 Χ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Υ5 Χ 51 10-1 ΚΟΥΛΟΥΡΗ Υ2 Ε 50 12-3 ΦΕΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 015-1 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1.0-1.0 11.00-1.00 15.00-1.00 1.00-1.00 15.00-1.00 1.0-15.00 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - Υ (κ. Γείτονα)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μυτιλήνη, 18.05.2016 Α.Π: 548 Το Τµήµα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστηµίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Μυτιλήνη, 15.05.2014 Αρ. Πρ. 765 Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 12.30-14.30 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΙΙ (κ. Σπυροπούλου) 14.30-16.00 Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-Υ 16.00-17.30 Β (κ. Παπαδιαμαντάκη) ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτική Βιβλιογραφία Για τις θεματικές σεμιναρίων στο ΠΜΣ Ανδρομάχη Οικονόμου

Ενδεικτική Βιβλιογραφία Για τις θεματικές σεμιναρίων στο ΠΜΣ Ανδρομάχη Οικονόμου Ενδεικτική Βιβλιογραφία Για τις θεματικές σεμιναρίων στο ΠΜΣ Ανδρομάχη Οικονόμου 1. Τοπική Ιστορία-Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον Arjun Appadurai, 2014, Νεωτερικότητα χωρίς σύνορα. Πολιτισμικές διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 18ΙΟΥΝΙΟΥ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 11.00-13.00 16.00-20.00 11.00-13.00 10.00-12.00 ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΘΕΣΜΟΙ ΕΕ Υ1 (κ. Φεφές) ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005 ΑΔΑ: Β4ΩΧ469Β7Δ-ΟΟ1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγικά μαθήματα ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19 Ισχύει για τους φοιτητές που εισήχθησαν το 2018-19 και έπειτα Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΜ- ΕΛΛ ΠΜ-ECTS Στοιχεία διδάσκοντος ακαδ.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Χρήστος Παπακώστας

Δρ. Χρήστος Παπακώστας Ερευνητικά Πεδία Ενδιαφέροντα Δρ. Χρήστος Παπακώστας Christos Papakostas, PhD Χορός, Μουσική, Λαογραφία, Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτισμικές ταυτότητες, ++302431047059 Επικοινωνία: christospakostas@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α' Ρωσικά Ι γραπτά 6/6/2017 8:00 10:00 2 Ρωσικά Ι προφορικά 6/6/2017 10:00 3 Σερβικά Ι γραπτά+προφ. 6/6/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΠΕΜΠΤΗ 28 16.30-18.30 14.00-15.30 15.30-17.00 15.00-16.30 16.30-18.00 17.00-19.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης) ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Παρασκευή 6 Μαΐου 2011. 10.00-10.30 Έναρξη. 10.30-12.30: ιδάσκοντας µε εθνογραφικές ταινίες. Συντονίστρια: Αίγλη Μπρούσκου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Παρασκευή 6 Μαΐου 2011. 10.00-10.30 Έναρξη. 10.30-12.30: ιδάσκοντας µε εθνογραφικές ταινίες. Συντονίστρια: Αίγλη Μπρούσκου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 10.00-10.30 Έναρξη 10.30-12.30: ιδάσκοντας µε εθνογραφικές ταινίες Συντονίστρια: Αίγλη Μπρούσκου Βασίλης αλκαβούκης (Τµήµα Ιστορίας & Εθνολογίας, ΠΘ): Η «µπαλάντα του οµο-λειτουργισµού».

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρεία Εθνολογίας (2005) και στην Ένωση Προφορικής Ιστορίας (2012).

Εταιρεία Εθνολογίας (2005) και στην Ένωση Προφορικής Ιστορίας (2012). Βασίλης αλκαβούκης Επίκουρος Καθηγητής Εθνογραφίας του Ελλαδικού Χώρου Τµήµα Ιστορίας και Εθνολογίας Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης Α) Βιογραφικά στοιχεία σπουδές:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΤΡΙΤΗ 13 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΤΡΙΤΗ 20 13.00-14.30 15.00-17.00 17.30-18.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-16.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟ- ΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: X.Χατζηελευθερίου Θεσσαλονίκη, 22-7-2014 Τηλ. : 2310 99

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 17 6 Α ΤΜΗΜΑ Β ΤΜΗΜΑ 15.00-17.00 Α τμήμα 16.30-18.30 Β τμήμα 13.00-14.30 Α τμήμα 14.30-16.00 Β τμήμα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ22 (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 00- ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 0.00-.00 6.00-.00.00-6.00 5.00-8.00 5.00-7.00 4.00-6.00.00-.00 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Υ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

http://kdl.kyvl.org/cgi/b/bib/bib-idx?c=eadimages;cc=eadimages;page=simple

http://kdl.kyvl.org/cgi/b/bib/bib-idx?c=eadimages;cc=eadimages;page=simple ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ pdf/doc http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/chrkonstantinidou/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/media/ http://www.soc.uoc.gr/socmedia/socmedia/chrkonstantinidou/pms

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα της Λίνας Βεντούρα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Βιογραφικό Σημείωμα της Λίνας Βεντούρα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Βιογραφικό Σημείωμα της Λίνας Βεντούρα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου e-mail: ventura@uop.gr venturas@otenet.gr Τηλέφωνο γραφείου: 27410-74353

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ» ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ DEPARTMENT OF PSYCHOLOGY Πληροφορίες: Α.Καρσαλιάκου e-mail: psych@panteion.gr ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Σχολή Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ EΝΙΑΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΕΣ 1987-99 1999-02 6 ΥΕΣ, 1 2002-03 6 ΥΕΣ,

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ EΝΙΑΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΕΣ 1987-99 1999-02 6 ΥΕΣ, 1 2002-03 6 ΥΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ EΝΙΑΙΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΕΣ (ανά κατεύθυνση) Για τους εισαχθέντες 1987-99 και για τους εισαχθέντες 1999-02 απαιτούνται τουλάχιστον 6 ΥΕΣ, εκ των οποίων, 1 τουλάχιστον από κάθε

Διαβάστε περισσότερα

108 Ιστορίας και Εθνολογίας Θράκης (Κομοτηνή)

108 Ιστορίας και Εθνολογίας Θράκης (Κομοτηνή) 108 Ιστορίας και Εθνολογίας Θράκης (Κομοτηνή) Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1990 και άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 1991-1992. Δέχεται κατ' έτος 200 περίπου φοιτητές. Σκοπός Σκοπός του Τμήματος είναι:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 997553, Telefax: 2610 969371 E-mail: archisec@upatras.gr Πάτρα 3-7 - 2013 Αρ. Πρωτοκόλλου: 26125

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα Πατρός: Γεώργιος Ημερομηνία Γέννησης: 8 Νοεμβρίου 1981 Διεύθυνση Κατοικίας: Σωκράτους 13 Ν. Ηράκλειο Αττικής Προσωρινή Κατοικία: Β Πάροδος Καλαμπόκα 6, Χίος,

Διαβάστε περισσότερα

Προς Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Β. Αγκαθίδου Τηλ.: 2310 99 5062, 1290 Fax: 2310 99 5061 e-mail: info@educ.auth.gr www.educ.auth.gr Κτίριο:

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας. www.media.uoa.gr/people/demertzis

Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας. www.media.uoa.gr/people/demertzis Νίκος εµετζής 1976: Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης Σπουδές 1980: Πτυχίο Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστηµών (µεταξύ των πρώτων τριών) 1986: ιδακτορικό ίπλωµα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστηµίου του

Διαβάστε περισσότερα

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX:

Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: FAX: Χ Α Ρ Ο Κ Ο Π Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 9549100 FAX: 210 9577050 ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 604 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Πολιτισμός και Τοπικές Κοινωνίες ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας Γνωστικό Αντικείμενο «Συνεταιριστική Οικονομία» Διεύθυνση : Αριστοτέλους 3, 4ος όροφος, γραφ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Επιμέλεια Εκθέσεων

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Επιμέλεια Εκθέσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Επιμέλεια Εκθέσεων Τάσεις της επιμέλειας ΙΙΙ: Δίνοντας φωνή σε εκθέματα και κοινωνικά υποκείμεν Διδάσκουσα: Επίκουρη Καθηγήτρια Εσθήρ Σ. Σολομών Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (7/27-6-2013) Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Π Α Τ Ρ Ω Ν ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Τηλ.: 2610 997553, Telefax: 2610 969371 E-mail: archisec@upatras.gr Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr).

Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr). Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr). Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μονιμοποίηση στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή

Μονιμοποίηση στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 10678 Αθήνα Μονιμοποίηση στη βαθμίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΤΡΙΤΗ 17 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 15.00-17.00 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) 15.00-17.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υ (κ. Παπαδιαμαντάκη) ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ201 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτική Κοινωνιολογία

Αγροτική Κοινωνιολογία Αγροτική Κοινωνιολογία Θεματική ενότητα 9: Οικογενειακή Γεωργία: η ελληνική περίπτωση 1/2 Όνομα καθηγητή: Χαράλαμπος Κασίμης Τμήμα: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικοί στόχοι Στόχος εδώ είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο. ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο. Οι φοιτητές του τετάρτου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο τέταρτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Επιμέλεια: Γιώργος Μαρνελάκης

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Επιμέλεια: Γιώργος Μαρνελάκης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Α : ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Γκόρτσος. Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος ΕΛΕ / Δ. Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ. 2107491639, e-mail kgortsos@ekke.gr,

Κώστας Γκόρτσος. Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος ΕΛΕ / Δ. Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ. 2107491639, e-mail kgortsos@ekke.gr, Κώστας Γκόρτσος Ειδικότητα Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος ΕΛΕ / Δ Επικοινωνία Γραφείο 7.3, τηλ. 2107491639, e-mail kgortsos@ekke.gr, Σπουδές 2001 MSc Πολεοδομίας και Χωροταξίας ΕΜΠ 1985 Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail: nspyropou@ekke.gr Σπουδές Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

Όνοµα και Επώνυµο. Γραφείο 6.5, τηλ. 210 7491652, e-mail mpetrou@ekke.gr

Όνοµα και Επώνυµο. Γραφείο 6.5, τηλ. 210 7491652, e-mail mpetrou@ekke.gr Όνοµα και Επώνυµο Μιχάλης Πέτρου Ειδικότητα Κοινωνικός Ανθρωπολόγος Επικοινωνία Γραφείο 6.5, τηλ. 210 7491652, e-mail mpetrou@ekke.gr Σπουδές 2005 ιδάκτορας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών του Παντείου

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 172 37 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 727 6196 Fax : 210 727 6196 : chpapak@phed.uoa.

Διεύθυνση επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 172 37 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 727 6196 Fax : 210 727 6196 : chpapak@phed.uoa. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Χρήστος Παπακώστας Διεύθυνση επικοινωνίας : Εθνικής Αντίστασης 41, Δάφνη 172 37 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 727 6196 Fax : 210 727 6196 E-mail : chpapak@phed.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α' Βουλγαρικά Ι παλαιοί ΒΣΦΛ γραπτά+προφ. 7/6/2016 11:00 13:00+ 16 Σερβικά Ι παλαιοί ΒΣΦΛ γραπτά+προφ. 7/6/2016

Διαβάστε περισσότερα

Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ιούνιος 2013 Αννα Β. Μανδυλαρά Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ημερομηνία γεννήσεως: 24.06.1962 Ελληνική υπηκοότητα. Ενα παιδί. Διεύθυνση εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΤΜΗΜΑ : ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α' Εξαμήνου 23/1/2017 12:00 15:00 Κ-Μ Γραφειο Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΙΘ ΑΜΦΙΘ 23/1/2017 9:00 12:00 Α-Ι μόνο για πρωτοετείς φοιτ. από Α έως Ι Σταματοπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ Απόσπασμα Πρακτικών της Συνεδρίασης της Συνέλευσης του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 5 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΠΕΜΠΤΗ 4 ΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 12.30-14.00 17.00-18.30 11.30-13.00 13.00-15.00 ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο. ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ Οι φοιτητές του δευτέρου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο εν λόγω εξάμηνο. Οι φοιτητές του τετάρτου εξαμήνου δηλώνουν τα μαθήματα που προσφέρονται στο τέταρτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέτα, 10678 Αθήνα Ανακοινώνεται η προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολή Ν.Ο.Π.Ε. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Τομέας: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολή Ν.Ο.Π.Ε. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Τομέας: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σχολή Ν.Ο.Π.Ε. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης Τομέας: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ 2015 2016 (ΣΤ Εξάμηνο) Διδάσκων: Μ. Σπουρδαλάκης (με συνεργασία Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Πληρ.: κα. Ε. Χατζηδημητρίου Τηλ.: 22510 36180 Email: eriha@aegean.gr Προς Μέλη Ειδικής Επταμελούς Επιτροπής Επιλογής (Όπως πίνακας αποδεκτών)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εκδήλωση Γραφείου Διασύνδεσης - 4.11.2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS MUNDUS Σκοποί Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Α.Ε.Ι.: Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

125 Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου

125 Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου 125 Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Ιστορία και εξέλιξη του Τμήματος Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας αποτελεί οργανική εξέλιξη του πρώτου στην ιστορία Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πειραιάς, 30 Μαρτίου 2018 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ για την Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ συνεδρία αρ. 28/

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ συνεδρία αρ. 28/ σελ. 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ συνεδρία αρ. 28/15.07.2015 Η Κοσμητεία της Σχολής Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόσκληση του Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Σ. Κίντζιου, συνήλθε σήμερα 15 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Συνέλευση του Τµήµατος Μαθηµατικών, αφού έλαβε υπόψη:

Η Συνέλευση του Τµήµατος Μαθηµατικών, αφού έλαβε υπόψη: Θέµα 4ο: Συγκρότηση Ειδικής Επταµελούς Επιτροπής καθηγητή στο Τµήµατος Μαθηµατικών στο γνωστικό αντικείµενο «Συνολοθεωρητική Τοπολογία», στη βαθµίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Η Συνέλευση του Τµήµατος Μαθηµατικών,

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) ΤΡΙΤΗ 29 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υ 15.00-17.00 (κ. Γείτονα) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ου ΑΙΩΝΑ Υ ΠΕΜΠΤΗ 31 Α Τμήμα (κ. Γαζή) Α Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜOΣ ΠΡΟΣΦΕΡOΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘYΝΣΕΩΝ: Ενιαίο Πτυχίο προσδιοριζόμενο από δύο κατευθύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: 0085/ Πειραιάς, 18 Ιανουαρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 0085/ Πειραιάς, 18 Ιανουαρίου 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, Τ.Κ 18539 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. + 30 210-4581644,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας καλεί στην Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών στον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη ως τον νέο Πρύτανη

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: 1181/18/ Πειραιάς, 17 Μαΐου 2018

Αρ. Πρωτ.: 1181/18/ Πειραιάς, 17 Μαΐου 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, Τ.Κ 18539 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. + 30 210-4581644,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. 86/12-10-2011 Γ.Σ.Ε.Σ. Η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τµήµατος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτική Κοινωνιολογία

Αγροτική Κοινωνιολογία Αγροτική Κοινωνιολογία Θεματική ενότητα 1: Θεωρητική συγκρότηση της Αγροτικής Κοινωνιολογίας 3/3 Όνομα καθηγητή: Χαράλαμπος Κασίμης Τμήμα: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικοί στόχοι Στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012-2013 Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα 030012 Αρχές Κοινωνιολογίας Ι Α' 3 Υπ. Παπαρίζος Αντώνιος 09-09-2013 08:30-11:00 (Α-Β),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτική Κοινωνιολογία

Αγροτική Κοινωνιολογία Αγροτική Κοινωνιολογία Θεματική ενότητα 2: Η μελέτη του αγροτικού χώρου στην Ελλάδα Όνομα καθηγητή: Χαράλαμπος Κασίμης Τμήμα: Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικοί στόχοι Στόχος αυτής της ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 17.00-19.00 Β Τμήμα ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Υ (κ. Φερώνας) Α Τμήμα Αβαρκιώτης - Λυτροκάπη Μαρινοπούλου - Ψώνη ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης Συμβουλίου Σχολής. Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 13 ον. Συνεδρίαση Διεύθυνσης. Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ-Αθήνας

Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης Συμβουλίου Σχολής. Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 13 ον. Συνεδρίαση Διεύθυνσης. Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ-Αθήνας Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης Συμβουλίου Σχολής Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 13 ον Συνεδρίαση Διεύθυνσης Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ-Αθήνας Η Διεύθυνση της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ-Αθήνας συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΝΤΕΣ Δεν παρέστησαν αν και εκλήθησαν νομίμως & εμπροθέσμως οι κ.κ..

ΑΠΟΝΤΕΣ Δεν παρέστησαν αν και εκλήθησαν νομίμως & εμπροθέσμως οι κ.κ.. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 17 Πρακτικό της 17 ης συνεδρίασης για το Έτος 2013, της Συνέλευσης του, της Πολυτεχνικής Σχολής του

Διαβάστε περισσότερα

Α ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Θεωρητικές και μεθοδολογικές Προσεγγίσεις

Α ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Θεωρητικές και μεθοδολογικές Προσεγγίσεις Α ΘΕΜΑΤΙΚΗ: Θεωρητικές και μεθοδολογικές Προσεγγίσεις 1. Ιορδάνης Ψημμένος - Χριστόφορος Σκαμνάκης: Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της εργασίας και της μετανάστευσης. Η Κοινωνιολογία μας προσφέρει ένα πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνιολογία της Αγροτικής Ανάπτυξης

Κοινωνιολογία της Αγροτικής Ανάπτυξης Κοινωνιολογία της Αγροτικής Ανάπτυξης ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και Διαχείριση του Αγροτικού Χώρου» Ενότητα 3: Δημογραφικές Αλλαγές, Απασχόληση και Μετανάστες στην Ύπαιθρο (2/4)

Διαβάστε περισσότερα