Τριμηνιαία Έκδοση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Νέα περίοδος)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τριμηνιαία Έκδοση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Νέα περίοδος)"

Transcript

1 Τριμηνιαία Έκδοση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Νέα περίοδος) Αριστερά, η προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου και δεξιά η προτομή του Γιάννη Ρίτσου, έργα του διαπρέποντα γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά, τις οποίες προτομές δώρισε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (λεπτομέρειες στη σελίδα 9) Τεύχος 9 ο, Οκτώβριος Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011, Έδρα Αθήνα, οδός Γενναδίου 8 (7 ος όροφος) & Ακαδημίας, Τ. Κ , τηλ

2 τριμηνιαία έκδοση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Τεύχος 9 ο (Νέα Περίοδος), Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2011 Κωδικός 4409 ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Γενναδίου 8, 7ος όροφος & Ακαδημίας, Τ. Κ , Αθήνα (Έδρα), τηλέφωνο , Αριθμός Τηλεομοιοτυπίας (Fax): eel@otenet.gr Web site: ΕΚΔΟΤΗΣ: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ, οδός Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, Τ. Κ , Αθήνα (Έδρα), τηλέφωνο ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΑΙ από Συντακτική Επιτροπή, που αποτελούν οι (κατά αλφαβητική σειρά): Δημουλάς Βασίλης, Μακράτος Τάσος, Μαλτέζου Σοφία, Παπαοικονόμου Γιάννης, Χαλιβελάκης Δημήτρης ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Ι. ΓΚΑΝΤΗΡΑΓΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Γερανίου 7, Αθήνα, Τ.Κ , τηλ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΗ ΓΚΑΝΤΗΡΑΓΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ της εκτύπωσης άρχισε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ αρθρογράφων καταχωρούνται με την αποκλειστική ευθύνη των ιδίων ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ XΕΙΡΟΓΡΑΦΑ δημοσιευμένα ή μη δεν επιστρέφονται Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ: Η πορεία συνεχίζεται... 1 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ...2 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Τετράμηνο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της ΕΕΛ: Ιανουάριος-Φεβρουάριος- Μάρτιος-Απρίλιος ΘΕΜΑΤΑ: Διήμερο Πνευματικό Συμπόσιο για την Ελληνική Γλώσσα... 7 Τα αποκαλυπτήρια των προτομών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, προσφορά του γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά... 9 Συμμετοχή της ΕΕΛ στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο...11 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αποφάσεις για τα οικονομικά της ΕΕΛ...13 Οι αλλαγές στο Καταστατικό της ΕΕΛ...16 Πνευματικές εκδηλώσεις εντός και εκτός ΕΕΛ...23 Δωρεές βιβλίων για τις βιβλιοθήκες της ΕΕΛ...25 Έντυπα που λάβαμε...26 ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Γιώργου Κάρτερ ΠΕΝΘΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ: Εξώφυλλα βιβλίων στις δύο όψεις του οπισθόφυλλου Το Δ.Σ. της Ε Ε Λ Το Δ.Σ. της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών με διετή θητεία (14-18 Οκτωβρίου 2010-Οκτώβριος 2012) είναι το εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παύλος Ναθαναήλ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Δημουλάς. ΓΕΝΙΚΟΣ Γραμματέας: Δημήτρης Χαλιβελάκης. ΓΕΝΙΚΟΣ Έφορος: Κωνσταντίνος Καρούσος. ΤΑΜΙΑΣ: Τάσος Μακράτος (Αναστάσιος Γρ. Μακρόπουλος) ΕΙΔΙΚΗ Γραμματέας: Άννα Μπουρατζή-Θώδα. ΜΕΛΗ:Τίτος Κοκκινέας, Γιάννης Παπαοικονόμου και Αλέκος Πούλος.

3 Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η Πορεία Συνεχίζεται Ζούμε σε δύσκολη εποχή. Αυτό είναι πασίγνωστο και δεν χρειάζονται επαναλείψεις. Η ΕΕΛ παλεύει με τα κύματα και κατορθώνει να πορεύεται ικανοποιητικά. Φυσικά η συμπαράσταση πολλών συναδέλφων είναι συγκινητική. Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και εθελοντικές προσφορές υπηρεσιών διαδέχονται η μία την άλλη. Αυτή ακριβώς η ατμόσφαιρα μας δίνει κουράγιο και το Δ.Σ. μας συνεχίζει τις προσπάθειες. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τα οικονομικά, που συγκλήθηκε στις 27 Νοεμβρίου, σημείωσε σημαντική επιτυχία. Διατυπώθηκαν πολλές προτάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα της ΕΕΛ. Το Δ.Σ. τις μελετάει όλες και οι περισσότερες θα υλοποιηθούν. Το 2012 θα είναι η χρονιά των πρωτοβουλιών. Συνεστιάσεις, εκθέσεις και εκδόσεις θα δοκιμαστούν και ελπίζουμε να αποδώσουν. Με την ευκαιρία αυτή απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέλη να ενισχύσουν την «Λογοτεχνική Πρωτοχρονιά 2012» που μόλις κυκλοφόρησε. Αν ο καθένας μας αγοράσει δυο, τρία ή και περισσότερα αντίτυπα θα δείξει και έμπρακτα τη συμπαράστασή του. Είπαμε στην αρχή πως περνούμε δύσκολες μέρες. Όμως η αναγέννηση που παρατηρείται στη λειτουργία της Εταιρίας μας τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες θα συνεχιστεί. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη. Με επιμονή και κυρίως με ενότητα θα τις ξεπεράσουμε. Οι ελάχιστες αρνητικές φωνές που ακούγονται πότε-πότε, πέφτουν στο κενό. Ας παραφράσουμε τη γνωστή δήλωση του Χαρίλαου Τρικούπη. Η Εταιρία «προόρισται να ζήσει και θα ζήσει!!» Σελίδα 1 Παύλος Ναθαναήλ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2012 (Τα μέλη του ΔΣ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών)

4 OI ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ Σελίδα 2 ΨΗΦΙΣΜΑ: Κατά των αντιλαϊκών Κυβερνητικών μέτρων Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εξαθλιώνει την εργατική τάξη και τους λοιπούς εργαζόμενους. Καταγγέλλει την υποκριτική αναλγησία της εργοδοσίας που επιδιώκοντας την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του κόστους εργασίας απολύει και πετσοκόβει το ήδη ισχνό μεροκάματο. Αυτός ο κυνισμός έφερε τους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην απελπισία πραγματοποιώντας μια μοναδική για τα σημερινά δεδομένα διαρκή απεργία αφυπνίζοντας και κινητοποιώντας σ ένα κίνημα αλληλεγγύης σύσσωμη την εργατική τάξη. Η ΕΕΛ μπροστά σε αυτή την κατάσταση θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα των χαλυβουργών: α) Αποστέλλει το ψήφισμα στα ΜΜΕ και το διανέμει σε όλα τα μέλη της και τα συγγενή σωματεία. β) Αντιπροσωπεία της θα επισκεφτεί την «Ελληνική Χαλυβουργία» και θα εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της. γ) Όσο διαρκεί η απεργία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για υλική βοήθεια προς τους απεργούς με χρήματα και τρόφιμα που τα μέλη μας θα συλλέξουν. δ) Τέλος καταδικάζει την υποκριτική σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ σ αυτό τον Γολγοθά των απεργών. Οι λογοτέχνες συμπαρίστανται στους δημοσιογράφους Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών συμπαρίσταται στους αγώνες των χιλιάδων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών ), που δοκιμάζονται σκληρά τον τελευταίο καιρό με ομαδικές απολύσεις, απάνθρωπες μειώσεις των αποδοχών τους και πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων. Ο προβαλλόμενος κι ανερμάτιστος ισχυρισμός είναι γνωστός: Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να μην κλείσουν, δήθεν, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες και περιοδικά, αλλά κι αυτό έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα σε ανησυχητική έκταση. Φυσικά, όλα αυτά ξεκινούν από την κυβερνητική οικονομική πολιτική για τον τόπο και τους Έλληνες πολίτες, που εφαρμόζεται με ιδιαίτερη σκληρότητα, κυρίως, την τελευταία διετία και έχει ενθαρρύνει σκανδαλωδώς τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στο αντεργατικό κι αντιδημοσιογραφικό τους ντελίριο. Για τα «λουκέτα» σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά πολλοί ειδήμονες εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις και φόβους. Η ουσία: Μειώνεται επικίνδυνα η ελεύθερη, δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα και τους πολίτες της. ΨΗΦΙΣΜΑ: «ΟΗΕ: Ο Μέγας Προδομένος» Εμείς, τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 66 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εκδίδουμε το παρακάτω ψήφισμα με τίτλο «Ψήφισμα: ΟΗΕ: Ο Μέγας Προδομένος» που αποτελεί περίληψη της ομότιτλης εντυπωσιακής διάλεξης του συναδέλφου Παναγιώτη Ι. Καραφωτιά, που έγινε στις στην Εταιρία μας:

5 OI ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ Σελίδα 3 Αποτελεί γενική διαπίστωση ότι η ανθρωπότητα, μετά τις δραματικές και τραγικές εξελίξεις τόσο στον πολιτικο-στρατιωτικό τομέα όσο και στον οικονομικό και κοινωνικό, αλλά και τα άλλα δεινά στο σύγχρονο Κουτί της Πανδώρας όπου και η ελπίδα έχει εισαχθεί στο παγκόσμιο χρηματιστήριο, σημαδεύει τη δραματική πορεία της μέσα από τις απάνθρωπες συμπληγάδες της νεο ιμπεριαλιστικής πολιτικής κέντρων εξουσίας και παραεξουσίας, που ούτε τη θέληση ούτε τις προσδοκίες των δημοκρατών εκφράζουν, πολύ δε περισσότερο τις αρχές του ΟΗΕ, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους εξουσιαστές, και είναι καθολική ή εντύπωση ότι είναι προδομένος. Αξιώνουμε πλήρη και ειλικρινή τήρηση των προνοιών του Χάρτη και της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΟΔΔΑ), την Κήρυξη εκτός Νόμου του πολέμου, κάθε πολέμου και Γενικό και ολοκληρωτικό αφοπλισμό (Κάποιοι αντί να θυσιάζουν προνόμια, προτιμούν να θυσιάζουν ανθρώπους!), απαγόρευση της πολεμικής προπαγάνδας και της βίας παντού. Ζητούμε συνεπή και πλήρη ανταπόκριση όλων των κρατών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις,.ενίσχυση του ρόλου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία η ίδρυση μηχανισμού ελέγχου της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, καθώς των δραστηριοτήτων τραπεζών, χρηματιστηρίων κ.ά. συναφών ιδρυμάτων, ώστε να αποτρέπεται η ανήθικη και παράνομη κερδοσκοπία και πλουτισμός. Κρίνουμε ως απολύτως απαραίτητη τη θέσπιση κανόνων δεοντολογίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με έμφαση στη σωστή, αντικειμενική και δημοκρατική ενημέρωση των πολιτών, στον σεβασμό της προσωπικότητας της γυναίκας, στη φροντίδα του παιδιού για μόρφωση και ψυχαγωγία, ενάντια στη βία, στον ρόλο των διαφημίσεων και στον σεβασμό της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ημέρες δυστυχίας... Ως μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) εκφράζουμε τη θλίψη μας, αλλά και την οργή μας για το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες -μικροί και μεγάλοι- οι οποίοι κυριολεκτικά λιμοκτονούν. Τα κρούσματα είναι γνωστά: Παιδάκια να λιποθυμούν από ασιτία σε τάξεις και αυλές σχολείων, ενώ υπερήλικες ή να πεθαίνουν από πείνα και κρύο σε αποθήκες και υπόγεια ή να ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων για ανεύρεση τροφής. Πρόκειται για έναν σύγχρονο εφιάλτη που αναστατώνει και πικραίνει την ψυχή μας, ξαναφέρνοντας στη μνήμη μας την πείνα και τα συσσίτια της Χιτλερικής Κατοχής ( ). Η πείνα και τα συσσίτια στην Ελλάδα του σήμερα αποτελούν απόρροια της άδικης και αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής των κυβερνώντων.

6 EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σελίδα 4 Το Τετράμηνο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της ΕΕΛ: Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου Απριλίου 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. ΘΕΜΑ «Παρουσίαση του έργου της Γιώτας Παρθενίου, μέλους της ΕΕΛ» Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ Ομιλητές: Λάκης Παπαϊωάννου, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση, μέλος της ΕΕΛ Γουλιέλμος Γιάγκο, Πρόεδρος Σωματείου Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ιωαννίνων Απαγγέλλουν:οι ηθοποιοί Γιολάντα Καπέρδα, Βασίλης Θιάσης Συντονίζει:Γιάννης Παπαοικονόμου ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Η ΕΕΛ και το περιοδικό «Κορινθιακοί Ορίζοντες» παρουσιάζουν τρεις ποιητές: * Ο Τάσος Μακράτος παρουσιάζει την Παυλίνα Μπεχράκη * Ο Δημήτρης Καραμβάλης παρουσιάζει το Δημήτρη Γαβαλά * Η Ελένη Συκά-Κοντόζογλου παρουσιάζει την Κατερίνα Ψυχάρη ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 και ΩΡΑ 11 π.μ. ΘΕΜΑΤΑ: «Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας» και η απονομή των Βραβείων «Μάρκου Αυγέρη». Ακολουθεί μικρή δεξίωση με αναψυκτικά. ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. ΘΕΜΑ: «Το έργο και η προσωπικότητα του Θανάση Παπαθανασόπουλου» Ομιλητές: Παύλος Ναθαναήλ, Δημήτρης Καραμβάλης, Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Καρούσος Απαγγέλλει: Η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου Συντονίζει: Άννα Μπουρατζή-Θώδα ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. ΘΕΜΑ: «Ο μύθος, λόγος της Αυγής» Ομιλητές: Απόστολος Γονιδέλης και Γιώργος Λεκάκης. ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. ΘΕΜΑ: «Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη» Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ Τραγουδούν: Οι πρωταγωνιστές της Λυρικής Σκηνής: Γιώργος Ματθεάκης, βαρύτονος (Προμηθέας), Αλεξάνδρα Ματθεουδάκη, σοπράνο (Ιώ), Ζωή Απειρανθίτου, μεσόφωνος (Αθηνά) Σκηνοθεσία λιμπρέτο: Παναγιώτης Καρούσος Συντονιστής εισαγωγή: Τάσος Μακράτος. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 6.30 μ.μ. Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) και ο «Εκδοτικός Οίκος Ι. Σιδέρη» παρουσιάζουν το βιβλίο «Σκανδιναβική Λογοτεχνία» της Ελένης Πίππα Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Γ. Ανδρειωμένος, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Δημήτρης Καραμβάλης, κριτικός Λογοτεχνίας. Απαγγέλλει: Μαριάννα Βλάχου- Καραμβάλη. Συντονίζει: Ανδρέας Σιδέρης, εκδότης. ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο καταθέτης της μνήμης» της Μαρίας Ράλλη-Υδραίου. Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Κώστας Κορίδης, εκδότης και Τάνια Τράκα, κριτικός Λογοτεχνίας. Απαγγέλλει: Χάρης Μελιτάς

7 EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του έργου του Νίκου Κυτόπουλου» Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Γιώργος Μωραΐτης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ. και Δημήτρης Χαλιβελάκης, Γενικός Γραμματέας της ΕΕΛ. Συντονίζει: Γιάννης Παπαοικονόμου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ. ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ π.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Νίκου Καζαντζάκη». Χαιρετίζουν: Βασίλης Δημουλάς, Αντιπρόεδρος της ΕΕΛ και Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια Εκδόσεων Καζαντζάκη». Ομιλητές: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ, Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Μαίρη Σταύρου, πρώην Ταμία της ΕΕΛ, Ανδρέας Βοσκός, καθηγητής Πανεπιστημίου, Αντώνης Βγόντζας, δικηγόρος, Τάσος Μακράτος, Ταμίας της ΕΕΛ. Συντονίζει: Κώστας Καρούσος, Γενικός Έφορος της ΕΕΛ. ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 6.30 μ.μ. «Παρουσίαση του έργου δύο εθνικών ποιητών: του Έλληνα Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και του Αλβανού Άντον Ζάκο Τσαγιούπι». Χαιρετίζουν: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ, ο κ. Δερβίσης, πρέσβης Αλβανίας, εκπρόσωπος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Μ. Γκίνης, Πρόεδρος της «Λίτερ Αρτ» και ο μικρός αγγελιοφόρος της Ειρήνης, Σταύρος Σαριγκούλης. Ομιλητές: Τιτίκα Σαριγκούλη, μέλος ΕΕΛ και ηθοποιός και Αθανάς Μπότσι, Αλβανός καθηγητής και κριτικός.. Απαγγέλλουν: Έλληνες και Αλβανοί ηθοποιοί. Συντονίζει: Κώστας Καρούσος, Γενικός Έφορος της ΕΕΛ. Σελίδα 5 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Σύγχρονοι Έλληνες Ναυτεργάτες Λογοτέχνες μετά τον Νίκο Καββαδία» Ομιλητές: Κώστας Στεφανόπουλος, Γεώργιος Φερεντίνος, μέλη της ΕΕΛ και Αλέκος Πούλος, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ. ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του έργου τριών ποιητών: Κώστα Λιάκου Δημ. Μυτιληναίου Έλενας Σιούτη». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Δημήτρης Καραμβάλης, επίτιμο μέλος της ΕΕΛ, Γιάννης Καρακώστας, μέλος της ΕΕΛ και Κώστας Καρούσος, Γενικός Έφορος της ΕΕΛ. ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 11 π.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Δάφνις και Χλόη» του Λόγγου». Εισαγωγή-Σχόλια-μεταφορά του κειμένου στην καθομιλουμένη: Απόστολος Γονιδέλης, μέλος της ΕΕΛ. Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Δημήτρης Χαλιβελάκης, Γενικός Γραμματέας της ΕΕΛ και Στρατής Μολίνος, συγγραφέας Συντονίζει: Νίκος Περέλης, σκηνοθέτης ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Το μήνυμα της Ανατρεπτικής Λογοτεχνίας». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητής: Φίλιππος Νικολόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του Λογοτεχνικού έργου του Γιώργου Σιδέρη». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ.

8 EΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σελίδα 6 Ομιλητές: Σοφία Μπαρδάνη-Σημαντήρη, Απόστολος Αποστολόπουλος, μέλη της ΕΕΛ και Μαρία Σιδέρη, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Συντονίζει: Γιάννης Παπαοικονόμου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ. ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ π.μ. ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ «Ο Λόγος στους ποιητές». Ελεύθερη Συμμετοχή: Απαγγελίες ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς. ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του έργου της Ευαγγελίας Παπαχρήστου-Πάνου». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Θανάσης Παπαθανασόπουλος, συγγραφέας, πρώην Εφέτης, Δημήτρης Καραμβάλης, επίτιμο μέλος της ΕΕΛ και Ελένη Συκά-Κοντόζογλου, νέλος της ΕΕΛ. Συντονίζει: Κώστας Καρούσος, Γενικός Έφορος της ΕΕΛ. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του ποιητικού πεζογραφικού θεατρικού μουσικού έργου του Νίκου Ρίγγα». Χαιρετίζει: Άννα Μπουρατζή-Θώδα Ειδική Γραμματέας του ΔΣ της ΕΕΛ. Ομιλητές: Αυγερινός Ανδρέου, πρώην Πρόεδρος της ΕΕΛ και Σοφία Σαλαπάτα, καθηγήτρια Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας. Απαγγέλλει: Νίκος Ρίγγας, μέλος της ΕΕΛ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του έργου δύο ποιητών: Κικής Σεγδίτσα και Ντίνου Μιχελή». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Νίκος Μπατσικανής και Παναγιώτα Ζαλώνη, μέλη της ΕΕΛ. Συντονίζει: Κώστας Καρούσος, Γενικός Έφορος της ΕΕΛ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Η Χούντα και η Λογοτεχνική Δημιουργία». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητής: Γιάννης Παπαοικονόμου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση του συνολικού έργου της Χρυσάνθης Σπυροπούλου και του νέου της βιβλίου «Σχολείο στο Δάσος»». Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλήτριες: Ελένη Συκά-Κοντόζογλου, μέλος της ΕΕΛ και Ευγενία Σπυροπούλου, φιλόλογος, μουσικός παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Απαγγέλλει: Ελένη Ψαρουδάκη. Συντονίζει: Άννα Μπουρατζή-Θώδα, Ειδική Γραμματέας της ΕΕΛ. ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ΩΡΑ 7 μ.μ. Θέμα: «Η Ελληνική παρουσία στην κεντρική Ασία και η φυλή των Καλλάσα του Β.Δ. Πακιστάν» Χαιρετίζει: Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της ΕΕΛ. Ομιλητές: Μάρκος Συνοδινός, μέλος της ΕΕΛ και Θανάσης Λερούνης, καθηγητής. * Οι Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, οδός Γενναδίου 8 (7 ος όροφος) και Ακαδημίας, Τ.Κ , τηλ

9 ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΛΙΔΑ (τεύχος 10 ο ) δελτίο Ιανουάριος- Μάρτιος 2012 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1 ο Πανελλήνιο Διήμερο Πνευματικό Συμπόσιο με θέμα «Η Οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου» Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1 ο Πανελλήνιο Διήμερο Πνευματικό Συμπόσιο με θέμα «Η Οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου», που πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2011, ημέρες Σάββατο και Κυριακή, στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Τα μέλη του Προεδρείου της 1ης ημέρας ( ). Εξ αριστερών: Φαίδρα Ζαμπαθά- Παγουλάτου, Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης και Παναγιώτης Καραφωτιάς, μέλη της ΕΕΛ Λογοτεχνών (ΕΕΛ), κατά την οποία έγιναν περί τις τριάντα εμπνευσμένες εισηγήσεις και τις παρακολούθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι και φίλοι. Ανακοινώνουμε ότι το διήμερο πνευματικό συμπόσιο για την υπεράσπιση της Ελληνικής Γλώσσας μαγνητοσκοπήθηκε και υπάρχει η προοπτική να βγουν και δισκάκια «dvd». Όλα τα υλικά από τις εισηγήσεις και πολλές φωτογραφίες θα περιληφθούν σε ένα τόμο, όπου χιλιάδες αντίτυπά του θα διατεθούν δωρεάν σε κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές βιβλιοθήκες και ιδίως σε σχολεία και εργατικά συνδικάτα. Οι εργασίες του διήμερου πνευματικού συμποσίου για την Ελληνική Γλώσσα προβλήθηκε εντυπωσιακά από το Διαδύκτιο (Internet), ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Τούτο μπορούμε να πούμε: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάναμε μια σπουδαία αρχή, αλλά χρειάζονται και άλλα πολλά τέτοια. Και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα προσπαθήσουμε και πάλι να επιτύχουμε. Κατωτέρω, παραθέτουμε το Πρόγραμμα του 1 ου Πανελληνίου Διημέρου του Πνευματικού Συμποσίου της Ελληνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) με θέμα «Η Οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου» ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΝΑΡΞΗ:10.ΟΟ ΠΡΩΪΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 1 η (Εικοσάλεπτες εισηγήσεις) ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Φαίδρα ΖΑΜΠΑΘΑ-ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ, Παναγιώτης ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ, μέλη της ΕΕΛ : Προσφώνηση του Προέδρου της ΕΕΛ Παύλου ΝΑΘΑΝΑΗΛ : Χαιρετισμοί : Μαρία ΤΖΑΝΗ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η οικουμενικότητα του ελληνικού λίγου» :Αχιλλέας ΛΑΖΑΡΟΥ, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Βαλκανιολόγος: «Διαχρονικές αναφορές οικουμενικότητας του ελληνικού λόγου» : Γιάννης ΜΠΑΝΤΕΚΑΣ, Γεωλόγος, υποψ. Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών: «Γαία-Μύθος- Λόγος. Εισαγωγή στην Γεωμυθολογία» : Ιπποκράτης ΔΑΚΟΓΛΟΥ, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας: «Ο Παλαμήδης και η συνεισφορά του στην ανακάλυψη και διαμόρφωση του ελληνικού οικουμενικού φθογγικού αλφαβήτου» : ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-ΚΑΦΕΣ

10 : Εμμανουήλ ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως Κοσμήτωρ, μέλος της ΕΕΛ: «Εστία Ελληνικού Λόγου στην Άπω Ανατολή» : Παρασκευή ΚΟΨΙΔΑ-ΒΡΕΤΤΟΥ, Δρ Φιλολογίας, Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων: «Jacgueline de Romilly Θητεία στην οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου» : Πέτρος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, φιλόλογος: «Του Ελληνικού Λόγου συρρικνωμένου σιωπάν αισχρόν εστί» : Δημήτρης ΜΠΟΣΙΝΑΚΗΣ, ψυχολόγος, λογοτέχνης, μέλος της ΕΕΛ: «Η ελληνική γλώσσα, το άλλο εθνικό μας θέμα» : ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2 η ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Ιωάννα ΚΟΚΛΑ Πέτρος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ : Παύλος ΝΑΘΑΝΑΗΛ, δημοσιογράφος και λογοτέχνης, Πρόεδρος ΕΕΛ: «Η Συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στην διαμόρφωση της Αγγλικής» : Κωνσταντίνος ΡΩΜΑΝΟΣ, καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Οικουμενικότητα και υπαρκτός ελληνισμός. Κριτικές παρατηρήσεις» (δεν έγινε η ομιλία) : Σπύρος ΒΡΕΤΤΟΣ, συγγραφέας, Δρ Φιλολογίας: «Προς τις πηγές της ποίησης. Επώνυμη λαϊκή ποίηση. Πέραν του τοπικού. Ή το αυθεντικό της οικουμενικότητας» : Αυγερινός ΑΝΔΡΕΟΥ, δικηγόρος, λογοτέχνης, πρώην Πρόεδρος της ΕΕΛ: «Η νεοελληνική γλώσσα στη νομική επιστήμη και στη δικαστική πρακτική» : Θεόδωρος ΚΑΡΖΗΣ, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μέλος της ΕΕΛ: «Η παγκοσμιοποίηση ως απειλή για τις εθνικές γλώσσες και το μέλλον της νεοελληνικής» : ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΦΕΣ : Κωνσταντίνος ΔΟΥΚΑΣ, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μέλος της ΕΕΛ: «Η κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, από τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.» : Λέτα ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ, λογοτέχνης, μέλος της ΕΕΛ: «Ζακλίν ντε Ρομιγί, η Πρέσβειρα του Ελληνισμού και του Αρχαίου Ελληνικού Λόγου» : Γιάννης ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, λογοτέχνης, μέλος Δ. Σ. ΕΕΛ, αρχαιολόγος: «Από την συλλαβική στην ατονική γραφή της ελληνικής γλώσσας» (δεν έγινε η ομιλία) : Χρήστος ΓΚΟΤΖΟΣ, φιλόλογος, λογοτέχνης, μέλος της ΕΕΛ: «Με όχημα την ελληνική γλώσσα, η οικουμενικότητα του ελληνικού πνεύματος» : ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΕΝΑΡΞΗ:10.00 ΠΡΩΪΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 3 η ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Εμμανουήλ ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Πέτρος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ : Γιώργος ΛΕΚΑΚΗΣ, δημοσιογράφος, λαογράφος, συγγραφέας: «Πως καταγράφηκε τελικά το άγραφο ελληνικό δημοτικό τραγούδι και πως επηρέασε την λόγια Ευρώπη η δύναμη του λόγου του» : Δημήτρης ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δρ κοινωνιολογίας της ιστορίας, δικηγόρος: «Εθνομουσικολογικά αποφθέγματα για τη διαχρονικότητα και τις απαρχές της ελληνικής μουσικής : Ιωάννα ΚΟΚΛΑ, ποιήτρια, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΕΛ: «Η ετυμόθροος ελληνίδα φωνή, είναι «μνήμης τε και σοφίας φάρμακον» : Τάσος ΜΑΚΡΑΤΟΣ, ποιητής, φιλόλογος, ερευνητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ της ΕΕΛ: «Η γλώσσα της ποίησης (Σεφέρης-Ρίτσος-Ελύτης)» : Δημήτρης ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ, δημοσιογράφος και λογοτέχνης, Γενικός Γραμματέας της ΕΕΛ: «Η ελληνική γλώσσα και ο μύθος των Ινδοευρωπαίων» : ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΦΕΣ : Ευάγγελος ΣΠΑΝΔΑΓΟΣ, μαθηματικός, & συγγραφέας, μέλος της ΕΕΛ: «Ο αρχαίος ελληνικός μαθηματικός λόγος θεμελίωσε και έδωσε την ορολογία στην σύγχρονη μαθηματική επιστήμη» : Νίκος ΡΙΓΓΑΣ, δικηγόρος, ποιητής και μέλος της ΕΕΛ: «Η διαλεκτική δύναμη της Ελληνικής Γλώσσας» : Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ, ποιητής, συγγραφέας, και μέλος της ΕΕΛ: «Η ιερότητα της Ελληνικής Γλώσσας» : Σταύρος ΠΑΠΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών: «Η επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον εγκέφαλο» : Ιωάννης ΤΣΕΓΚΟΣ και Συνεργάτες (Θ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Δ. ΒΕΚΙΑΡΗ, Ε.

11 ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, Χρ. ΤΕΡΛΙΔΟΥ): «Μονοτονικό, «Δυσλεξία», Δυσμαθία καί Ιστορική Ορθογραφία. Πρόοδος ή «δια Βιου Γλωσσική Αναπηρία;» : ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 1 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ Για τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Σημείωση: Όπως κατ επανάληψη έχει ανακοινωθεί από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών: Πρώτον, η όλη εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα περιληφθεί σε ηλεκτρονικό δίσκο με ήχο και εικόνες. Δεύτερον, όλες οι Εισηγήσεις των ομιλητών μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα περιληφθούν σε ειδικό τόμο, ο οποίος θα μοιρασθεί ΔΩΡΕΑΝ σε βιβλιοθήκες (κρατικές, δημοτικές, ιδιωτικές, σχολείων κ.ά.). Μεγάλος γυρισμός στην Πνευματική Εστία Οι προτομές των Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γάννη Ρίτσου στην ΕΕΛ Σε πανηγυρική εκδήλωση ιδιαίτερης λαμπρότητας και απήχησης,παρουσία και των παιδιών του Νικηφόρου Βρεττάκου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα , στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), τα αποκαλυπτήρια των προτομών, των μεγάλων μας ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου, που ευγενώς προσέφερε στην Εταιρεία μας ο γλύπτης-ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου Γιώργος Α. Καλακαλλάς. Τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Γιάννη Ρίτσου και του Νικηφόρου Βρεττάκου έκαναν ο Πρόεδρος της ΕΕΛ Παύλος Ναθαναήλ (αριστερά) και ο Ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας (δεξιά) Κυρίαρχο στοιχείο καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν η συγκίνηση, που κορυφώθηκε τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων των προτομών, από τον ακαδημαϊκό και πρώην Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Γρηγόρη Σκαλκέα και τον Πρόεδρο της ΕΕΛ, Παύλο Ναθαναήλ. Ο ακαδημαϊκός μάλιστα Γρηγόρης Σκαλκέας, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε σε ψήγματα μνήμης του, από την πολυετή φιλία του, με τον Νικηφόρο Βρεττάκο, ενώ από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς, ήταν η ευχαριστήρια ομιλία του γλύπτη Γιώργου Καλακαλλά, προς την ΕΕΛ, που τον τίμησε με μετάλλιο για την προσφορά του και με την απόδοση του τίτλου του επίτιμου μέλους της Εταιρείας μας, επιστρατεύ-

12 ΘΕΜΑΤΑ Σελίδα 10 οντας τις μνήμες του, από τη φιλική σχέση του με τον Γιάννη Ρίτσο και τις πολύχρονες οικογενειακές σχέσεις του με τον Νικηφόρο Βρεττάκο. Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλακαλλάς: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους σας, ότι η συγκίνησή μου, είναι πολύ μεγάλη, και πως έχω την αίσθηση ότι αναβιώνουν για μένα, κομμάτια της ζωής μου, που σχετίζονται με τους δύο ποιητές, που με τίμησαν επί χρόνια με τη φιλία τους. Νοιώθω ειλικρινά ότι βρίσκομαι εδώ μαζί τους, να μοιραστώ τη χαρά και τη συγκίνηση της αποψινής μυσταγωγίας, με την πεποίθηση ότι ποτέ δεν έφυγαν, γιατί πάντα γυρίζουν στις μνήμες και στις ώρες της ανάγκης και της συντριβής μας. Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες γι αυτούς τους σπάνιους και ανέσπερους ανθρώπους. Γι αυτά που ζήσαμε, γι αυτά που συζητήσαμε, γι αυτά που ονειρευτήκαμε, για όσα μας έφεραν σε ευθυμία και όσα μας προκάλεσαν προβληματισμούς». Στη φωτογραφία ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς, λίγο μετά την παραλαβή του μεταλλίου της ΕΕΛ Ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς, τελειώνοντας την ομιλία του, επέλεξε να αναφερθεί σε ένα συμβάν και μία φράση του Νικηφόρου Βρεττάκου, υπογραμμίζοντας ότι η φράση αυτή, αποτυπώνει το μεγαλείο του ανδρός και το μέγεθος της προσωπικότητάς του: «Καθόμασταν σε κάποιο ταβερνάκι, με παρέα δυό φίλους μου. Καθώς πίναμε το κρασάκι μας και ο Νικηφόρος Βρεττάκος, είχε αποσπασμένο το βλέμμα κάπου μακρυά, γύρισε ξαφνικά προς το μέρος μου και με τη βαθειά αργόσυρτη, ήρεμη φωνή του, μου είπε: «Γιώργο μου. Οσο ανεβαίνεις, τόσο πρέπει να κατεβαίνεις»». Και κατέληξε ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς: «Σ αυτή τη μεγαλειώδη φράση, ένοιωσα πως ήταν συμπυκνωμένη η πεμπτουσία της γνώσης για την ίδια τη ζωή. Ηταν ο ίδιος ο Βρεττάκος». Για το έργο και την προσφορά των ποιητών, μίλησαν τα μέλη της ΕΕΛ Σοφία Μπαρδάνη-Σημαντήρη, Τάσος Μακράτος, Γιάννης Παπαοικονόμου και ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Λούκας (Σημείωση: Ορισμένα σημεία της ομιλίας του κρίθηκαν ως παντελώς άστοχα από πολλούς). Παρέμβαση, για τον Νικηφόρο Βρεττάκο, έγινε από τη Νέλη Λαγάκου, μέλος της ΕΕΛ. Στην εκδήλωση συμμετείχε, η συνθέτης, σολίστ πιάνου και διδάκτορας μουσικής Χρύσα Μελισσάρη, που συνόδεψε με πρωτότυπες συνθέσεις της, τις απαγγελίες των ποιημάτων των ποιητών. Ακούστηκαν τα ποιήματα: «Ο νεκρός και η εκκλησία της ειρήνης», του Νικηφόρου Βρεττάκου (απαγγελία Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη, μέλος της ΕΕΛ), ενώ η όλη εκδήλωση έκλεισε με αποσπάσματα από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος», με συνοδευτική μουσική της Χρύσας Μελισσάρη, στην οποία εμπεριείχοντο αποσπάσματα από τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Μπετόβεν, σε μία καθ ομολογία εξαιρετική απαγγελία της μαθήτριας της Β Λυκείου Μαρίας-Σουζάνας Μουζέλα. Η επιλογή να κλείσει η εκδήλωση με τη μαθήτρια Μαρία-Σουζάνα Μουζέλα, αιτιολογήθηκε, από συγγραφέα, αρθρογράφο, Προϊσταμένη Μουσικού Τμήματος Ε.Μ. Πολυτεχνείου Ευγενία Γ. Κουτσουλιέρη, που συντόνισε και παρουσίασε την εκδήλωση: «Επιλέξαμε, αντί άλλου επιλόγου, να μας καληνυχτίσουν απόψε, οι ίδιοι οι Ποιητές, με τη φωνή της νέας γενιάς, συμβολικά και ως πιστοποίηση παραλαβής, από τη νέα γενιά της σκυτάλης των οραμάτων τους, ως το σημαντικότερο εφόδιο για τη ζωή των νέων και την πορεία τους στο αύριο».

13 ΘΕΜΑΤΑ Συμμετοχή της Εταιρίας στην 38 η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση στο Πολυτεχνείο Σελίδα 11 Συμπληρώθηκαν εφέτος 38 έτη από την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών στο Πολυτεχνείο (15-17 Νοεμβρίου 1973) κατά της αμερικανόπνευστης δικτατορίας της 21 ης Απριλίου Τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) συμμετέχουν κάθε χρόνο σε όλες τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης εκείνης της εξέγερσης, που σήμανε την αρχή και το τέλος της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου Την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι της 16 ης Νοεμβρίου 2011, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΕΛ, αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ και απλά μέλη της Εταιρείας μας, πορευτήκαμε από τα γραφεία μας στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνου στο «Ηρώον». Τη στιγμή της κατάθεσης του στεφάνου από τα μεγάφωνα του Πολυτεχνείου ακούστηκε ολόκληρο το ψήφισμα της ΕΕΛ για την 38 η επέτειο από την εξέγερση των ηρώων, που έχει ως εξής: «Εμείς, τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 38 ετών από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, στις Νοεμβρίου 1973, ενάντια στην 7χρονη αμερικανόπνευστη στρατιωτική δικτατορία της 21 ης Απριλίου 1967, ομόφωνα αποφασίζουμε: Αποτίουμε φόρο τιμής και μνήμης σε όσους φοιτητές κι απλούς πολίτες- έπεσαν νεκροί και τραυματίες από τα δολοφονικά βόλια των οργάνων της χούντας, που με το αίμα τους άνοιξαν το δρόμο για την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, με όραμα, να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα αληθινή Δημοκρατία και Ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική Κυριαρχία. Δηλώνουμε, ως πνευματικοί άνθρωποι, ότι τα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα επίκαιρα, αφού σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται υπό την «Κατοχή» των «Εταίρων» μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Γενικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που καταδικάζουν το λαό μας σε πολύχρονη φτώχεια, ανεργία κι απελπισία και απειλούν άμεσα την Εθνική μας Ανεξαρτησία, Εθνική μας Κυριαρχία και Εδαφική μας Ακεραιότητα. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες σε σθεναρή αντίσταση για να μην περάσουν τα καταστροφικά κι ανθελληνικά σχέδια των «Εταίρων» μας στην Ευρωένωση και των «Συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ». Την επομένη, ημέρα Πέμπτη και ώρα 3 μ.μ., αρκετά μέλη του ΔΣ και απλά μέλη της Εταιρείας μας συγκεντρωθήκαμε έξω από το «Μινιόν», στην Πατησίων με προοπτική να συμμετάσχουμε στην «Πορεία για το Πολυτεχνείο», μαζί και πολλές χιλιάδες οδοιπόρων. Την Παρασκευή, και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας

14 ΘΕΜΑΤΑ Σελίδα 12 Αβέρωφ», στην Εταιρία μας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού μας κατά της δικτατορίας. Στην εκδήλωση αυτή Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι με τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους φώτισαν κι άλλες πλευρές της εξέγερσης και της θηριωδίας των ανθρώπων της χούντας, οι οποίοι έφτασαν να δολοφονήσουν ακόμα και εξάχρονα παιδάκια. Και κάποιος συνάδελφος έκαμε στο τέλος την ευχή: «Ποτέ πια Δικτατορία στην Ελλάδα» ΠΟΤΕ! Η Εθνική Εταιρεία Κύπριων Λογοτεχνών Τίμησε τον Τάκη Σκανάτοβιτς Η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου (ΕΕΕΛΚ), με χορηγό τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, τίμησε τον ποιητή και μέλος της ΕΕΛ, Τάκη Σκανάτοβιτς. Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 6 Οκτωβρίου 2011, στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 15 στη Λευκωσία. Για τον ποιητή και το έργο του μίλησε ο δημοσιογράφος ποιητής και μέλος της Εταιρείας μας, Γιάννης Κορίδης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε σύντομη εισαγωγή από την Ανδρεανή Ηλιοφώτου, Πρόεδρο της ΕΕΕΛΚ και χαιρετισμό από το διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Παύλο Παρασκευά. Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων του Τάκη Σκανάτοβιτς. Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα ομιλία του ο Γιάννης Κορίδης, μεταξύ άλλων, κατέληξε: «Οι ποιητές αιμοδοτούν τις εποχές, τις κρατούν όρθιες ωσότου πάρουν τα πάνω. Είναι οι βαστάζοι των δεινών που προκαλούν κάθε τόσο οι κατά καιρούς σωτήρες, οι αλαζόνες, οι άφρονες, οι ανερμάτιστοι μαθητευόμενοι μάγοι. Ένας στίχος μπορεί να μην αποτρέψει ένα βόλι μπορεί όμως να συγκλονίσει το νου, να σμίξει με τον ήλιο και ν αποτελέσει αχτίδα ζωής. Ένας ποιητής μπορεί να μην ξέρει να πατήσει τη σκανδάλη, έχει όμως τη δύναμη ο λόγος του να μπει μπροστά και να απογυμνώσει την κάθε είδους τυραννία. Ο Τάκης Σκανάτοβιτς, παρά την ατολμία προβολής και παρά την άνευ όρων παράδοσή του στο έαρ των ιδεών, είναι μία από τις γνησιότερες φωνές του καιρού μας». Τόσο στον τιμώμενο, όσο και στον ομιλητή, προσφέρθηκαν τιμητικές πλακέτες, τις οποίες παρέδωσε ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στην αντιφώνησή του ο Τάκης Σκανάτοβιτς ευχαρίστησε την Πρόεδρο της ΕΕΕΛΚ, τον ομιλητή, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού και όλους τους συντελεστές της βραδιάς. Ακολούθησε δεξίωση.

15 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ Σελίδα : Αποφάσεις για τα Οικονομικά της Εταιρίας Στις 27 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) για να συζητηθούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την Εταιρία, λόγω των απανωτών κυβερνητικών χαρατσιών, της υπερφορολόγησης, του «τέλους επί των ακινήτων», μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κι άλλων δεινών. Υπό το κράτος της δραματικής αυτής οικονομικής κρίσης που βιώνουμε ως Έλληνες πολίτες, ακούστηκαν, πράγματι, ενδιαφέρουσες προτάσεις για αύξηση των εσόδων, πολλές από τις οποίες ασφαλώς θα δοκιμαστούν, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνέλευσής μας. Ως Γραμματέας της Συνέλευσης ψηφίστηκε η συνάδελφος Ελένη Κοντόζογλου-Συκά. Στην αρχή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Παύλος Ναθαναήλ διάβασε την εισαγωγική και ενημερωτική έκθεσή του, όπως εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΛ, που έχει ως εξής: ΝΑΘΑΝΑΗΛ Παύλος: Η κρίση που διανύουμε και γενικά η σοβαρή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα δεν ήταν δυνατόν να μη πλήξει και την Εταιρία μας. Για να είμαστε πιο ακριβείς όταν το σημερινό Δ.Σ. ανέλαβε καθήκοντα πριν από 13 μήνες, παρέλαβε μια οικονομική κατάσταση που βρισκόταν σε κατιούσα αλλά όχι σε απελπιστική φάση. Με διάφορα μέτρα που λάβαμε, αναστείλαμε τον κατήφορο και επικρατούσε η αισιοδοξία ότι σιγά σιγά θα πηγαίναμε και καλύτερα μολονότι το Υπουργείο Πολιτισμού σταμάτησε κάθε οικονομική ενίσχυση της ΕΕΛ, όπως και σε άλλους πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς, δείχνοντας έτσι απαράδεκτη αδιαφορία. Ειδικότερα: * Τους τελευταίους μήνες οι ποικίλες φορολογίες ήρθαν να μας τσακίσουν κυριολεκτικά με κορωνίδα το «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας», που επιβλήθηκε πρόσφατα και έρχεται με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Τα λεπτομερή στοιχεία τα έχει στη διάθεσή σας ο Λογιστής μας κ. Κώστας Χουλιάρας, που θα διευκρινίσει οποιαδήποτε απορία σας. * Αποφασίσαμε στο Δ.Σ. να συγκαλέσουμε την σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση για δυο κυρίως λόγους. Πρώτον, για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι όλα τα μέλη μας για την οικονομική καταιγίδα που πλήττει και την Εταιρεία μας. Δεύτερον, για να διατυπωθούν προτάσεις που να αποβλέπουν στη βελτίωση των οικονομικών της ΕΕΛ. Θα σας απαριθμήσουμε στη συνέχεια ορισμένες ιδέες και προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι του Δ.Σ. * Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η κατάσταση αυτή μας υποχρεώνει να σαλπίσουμε την έναρξη συστηματικής εκστρατείας, αλλά παρακαλώ να μην περάσει από το μυαλό κανενός η σκέψη, η απαισιόδοξη σκέψη, ότι η Εταιρεία μας οδεύει προς χρεοκοπία. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη φάση. Αν χρειαστεί θα πάρουμε και δραματικές αποφάσεις. Πριν όμως φθάσουμε εκεί, ας δοκιμάσουμε διάφορα μέτρα που θα προταθούν και που το άθροισμα τους μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. * Επιτρέψτε μου να αναφέρω τις προτάσεις που ακούστηκαν στο Δ.Σ. Στο μεταξύ, όσοι από σας έχουν να προτείνουν κάτι, παρακαλώ δηλώσετέ το στη γραμματεία και θα σας δοθεί με τη σειρά ο λόγος. Το σοβαρό θέμα που μας απασχολεί σήμερα δεν σηκώνει αντιπαραθέσεις και διαφωνίες. Ενωμένοι θα επιτύχουμε. Άλλωστε, έχει ήδη αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι το σημερινό Δ.Σ. πραγματοποίησε σημαντικά βήματα κάθε φορά που υπήρχε ενότητα. Ειδικά στον τομέα της οικονομικής επιβίωσης κάθε απόπειρα διάσπασης ή στείρας αντιπαράθεσης, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Οι προτάσεις που ακούστηκαν στο Δ.Σ. είναι οι εξής: 1. Η συνδρομή και το δικαίωμα εγγραφής να αυξηθούν. 2. Σε κάθε παρουσίαση βιβλίου συναδέλφου, να υπάρχει επιβάρυνση 30 ευρώ για να καθαριστεί η αίθουσα. 3. Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης της αίθουσας σε αδελφό σωματείο, να υπάρχει επίσης μικρή επιβάρυνση για την καθαριότητα. 4. Το τριμηνιαίο περιοδικό της ΕΕΛ χρειάζεται την οικονομική μας ενίσχυση με εθελοντικές εισφορές.

16 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σελίδα Στην επικείμενη έκδοση της «Λογοτεχνικής Πρωτοχρονιάς 2012» θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε: να αγοράσουμε ο καθένας μας από δυο ή τρία ή και περισσότερα αντίτυπα για να τα κάνουμε δώρα σε συγγενείς και φίλους. 6. Ο «Χορός των Λογοτεχνών» κάθε Φεβρουάριο μπορεί να οδηγεί σε αξιόλογη οικονομική ενίσχυση της Εταιρίας μας. 7. Η διοργάνωση συνεστιάσεων σε φθηνές ταβέρνες. 8. Η διοργάνωση ποιητικής βραδιάς σε αίθουσα οικονομικού ξενοδοχείου με καφέ ή τσάι. 9. Η διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών σε συνδυασμό με κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 10. Μπορούμε όλα τα μέλη της ΕΕΛ να προσφέρουμε τα βιβλία μας για να διατίθενται έναντι χαμηλής τιμής προς όφελος της Εταιρίας. 11. Να παρακληθούν οι εικαστικοί, μέλη της ΕΕΛ να προσφέρουν δωρεάν έργα τους για να πουληθούν σε χαμηλή τιμή σε σχετική Έκθεση και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της Εταιρίας. 12. Οργάνωση Λαχειοφόρου αγοράς 13. Προσπάθεια για αναζήτηση Χορηγών σε Ιδρύματα, Τράπεζες και Εκδότες για την έκδοση σε τόμο με όλες τις εισηγήσεις για την Ελληνική Γλώσσα με τίτλο «Η Οικουμενικότητα του ελληνικού λόγου». Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε όσα μέλη ζήτησαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις. Ακολουθεί περίληψη των όσων ακούστηκαν: ΑΝΔΡΕΟΥ Αυγερινός, πρώην Πρόεδρος της ΕΕΛ: Πρότεινε τον διπλασιασμό της συνδρομής από 25 σε 50, τον σχηματισμό πενταμελούς επιτροπής για τα οικονομικά της Εταιρίας μας. Επίσης, πρότεινε έκτακτες πρόωρες αρχαιρεσίες για νέα διοίκηση και τη σύναψη δανείου αρκετών χιλιάδων. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Γιάννης, μέλος της ΕΕΛ: πρότεινε να μειωθούν οι ελαστικές δαπάνες, να ζητηθεί η εξαίρεση της Εταιρίας, από το χαράτσι της Δ.Ε.Η. Επίσης, πρότεινε την οργάνωση εκδηλώσεων εκτός Εταιρείας με μικρό εισιτήριο. Για παράδειγμα θεατρική παράσταση στους Δελφούς. ΜΑΛΤΕΖΟΥ Σοφία, μέλος της ΕΕΛ: Πρότεινε τη διοργάνωση συναυλιών με γνωστούς τραγουδιστές, που μπορεί να αποφέρει έσοδα. Παράλληλα, πρότεινε να έρθουμε σε επαφή με τη μαθητιώσα νεολαία. ΜΗΤΣΟΒΑΣΙΛΗ Ξένη, μέλος της ΕΕΛ: Ζήτησε να βγουν οι στο φως όποιες ατασθαλίες έχουν παρατηρθεί στην Εταιρείας μας, κατά το παρελθόν. ΜΠΙΚΟΣ Πέτρος, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΕΛ: Υποστήριξε ότι η ειδική αυτή Έκτακτη Γενική Συνέλευση έπρεπε να είχε γίνει πριν από τέσσερις ή πέντε μήνες. Επίσης, πρότεινε τη σύναψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα και συστηματική προσπάθεια είσπραξης καθυστερημένων συνδρομών. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γιάννης, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ: Διατύπωσε την άποψη ότι με την επιβάρυνση των μελών θα αποτύχουμε. Λύσεις θα βρεθούν με τη δράση και τη συμμετοχή όλων μας. Πρότεινε την οργάνωση έκθεσης παιδικού βιβλίου. Δάνειο όχι και να σταθούμε στο πλευρό της εργατικής τάξης. ΚΑΠΡΑΝΟΣ Γιώργος, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΕΛ: Είπε ότι λείπει η επικοινωνία. Πρέπει να ενημερωθεί το ευρύ κοινό. Πρότεινε να ιδρυθεί μια Σχολή με σκοπό την παροχή λογοτεχνικής μάθησης και την ίδρυση σχολής δημιουργικής γραφής με την πληρωμή λογικών διδάκτρων. ΣΑΚΚΑΤΟΣ Βαγγέλης, πρώην Ταμίας της ΕΕΛ: Υπογράμμισε ότι η σύναψη δανείου αποκλείεται. Το χαράτσι της ΔΕΗ να μην πληρωθεί και να περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις για το θέμα. Αν οργανωθούν εκθέσεις είτε παιδικού βιβλίου είτε άλλου είδους να γίνουν ευρύτατα γνωστές για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. ΤΣΙΩΛΗΣ Γιάννης, Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου: Πρότεινε τα μέλη να βοηθήσουν με δωρεές. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα δίνει 100 ευρώ κάθε μήνα έως τον Οκτώβριο του 2012 που λήγει η θητεία του παρόντος Δ.Σ. ΚΑΡΑΦΩΤΙΑΣ Παναγιώτης, μέλος της ΕΕΛ: Συμφώνησε με τις προηγούμενες προτάσεις συναδέλφων. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν διαβήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και στην UNESCO. Επίσης η ίδρυση Σχολής Λογοτεχνίας θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα. Απέρριψε, όμως, την πρόταση περί δανείου.

17 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΟΥ Ισμήνη, μέλος της ΕΕΛ: Είπε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η ίδρυση «Φίλων της ΕΕΛ». Ανάλογες κινήσεις σε άλλα σωματεία σημείωσαν οικονομική επιτυχία. ΣΑΡΙΓΚΟΥΛΗ Τιτίκα, μέλος της ΕΕΛ: Συμφώνησε με την ιδέα για Σχολή Λογοτεχνίας. Επίσης πρότεινε Σχολή Θεάτρου για μικρά παιδιά. Ακόμη «Παζάρι Βιβλίων» με συμμετοχή μελών αλλά και εκδοτών. ΝΤΟΥΣΙΑΣ Αργύρης, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου: Είπε ότι οι προτάσεις που έκανε το Δ.Σ. είναι χαράτσι στα μέλη. Πρότεινε το σχηματισμό ομάδας θεάτρου. ΡΙΓΓΑΣ Νίκος, μέλος της ΕΕΛ: Συμφώνησε με ορισμένες από τις προτάσεις της ΑΠΕΛ-Σ (Γιάννη Παπαοικονόμου). Ζήτησε την ένταξη της Εταιρείας στους λαϊκούς αγώνες. Να αυξηθεί λίγο η ετήσια συνδρομή. Να ενθαρρυνθεί ο εθελοντισμός. ΚΟΜΙΝΗΣ Γιάννης, μέλος της ΕΕΛ: Ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια όχι δάνεια. Όχι απενεργοποίηση προσωπικού. Οι δωρεές δεν αρκούν. Να συσταθεί επιτροπή οικονομικών. Τα χαράτσια να μην πληρωθούν με αγώνα. ΠΑΤΡΙΚΑΡΕΑΣ Θεόδωρος, μέλος της ΕΕΛ: Πρότεινε θεατρικές παραστάσεις και υπενοικίαση της αίθουσας σε θιάσους. ΖΑΜΠΑΘΑ-Παγουλάτου Φαίδρα, τέως Γενική Γραμματέας της ΕΕΛ: Διερωτήθηκε, μήπως η Εταιρεία εξετέλεσε το χρέος της και ήρθε στο τέλος της; Το κύριο πρόβλημά μας είναι ότι απομονωθήκαμε από τους νέους και από τον έξω κόσμο. ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΣ Σωκράτης, μέλος της ΕΕΛ: Ερώτησε γιατί ορισμένα μέλη θέλουν, η Εταιρεία να εκτελεί, εντολές έξωθεν. (Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε διαμαρτυρίες μερικών). ΜΠΑΡΔΑΝΗ Σημαντήρη Σοφία, μέλος της ΕΕΛ: Ζήτησε συμμετοχή όλων και δήλωσε ότι προσφέρει 50 ευρώ το μήνα. Επίσης, πρότεινε να πλησιάσουμε τη Μέση Εκπαίδευση. ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ- Θώδα Άννα, Ειδική Γραμματέας της ΕΕΛ: Εζήτησε να δείξουμε όλοι αγάπη μεταξύ μας, να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις, να κάνουμε κοινούς αγώνες. Ο Πρόεδρος της ΕΕΛ Παύλος Ναθαναήλ κάλεσε στο βήμα τον Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας Δημήτρη Χαλιβελάκη να συνοψίσει Σελίδα 15 τα όσα αναφέρθηαν, ο οποίος υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα και τα ακόλουθα: * Είπε ότι δεν συμμερίζεται την απαισιοδοξία ορισμένων. Σημείωσε ότι επιβάλλεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Συνάδελφοι θα κληθείτε να βοηθήσετε όσο μπορείτε, διότι όλοι είμαστε χρήσιμοι. * Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν άριστα ότι η Εταιρία μας όχι μόνο δεν είναι απούσα από τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά συμμετέχει και ενεργά, στο μέτρο του δυνατού. Συνεργαζόμαστε με άλλα λογοτεχνικά σωματεία και γενικότερα και με φορείς Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού. * Τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΛ από τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο είχαν ευαισθητοποιηθεί έγκαιρα απέναντι στην οικονομική κρίση που ερχόταν. Τον περασμένο Μάιο αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΕΛ για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. * Υπογράμμισε με έμφαση ότι ο εθελοντισμός είναι χρήσιμος και απαραίτητος τώρα παρά ποτέ άλλοτε για να στηριχθεί η Εταιρίας μας. Πρωτοβουλίες όπως του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Τσιώλη είναι σημαντικές. Φρονώ ότι επιβάλλεται να σχηματισθούν επιτροπές εθελοντών που να δουλεύουν ανάλογα με τη δύναμή τους για την ευόδωση των στόχων μας. * Επίσης, πρέπει να αναπτυχθεί η ιστοσελίδα της Εταιρίας μας. Κάτι που θα ανοίξει νέες σελίδες στον χώρο του Διαδικτύου (Internet) προς όφελος της ΕΕΛ και των αγαπητών συναδέλφων μας. * Πρότεινε να γίνονται εκθέσεις, βιβλίων συναδέλφων δυο φορές το χρόνο και να ιδρυθεί ένα είδος εκδοτικού συνεταιρισμού της Εταιρίας για λογαριασμό των συναδέλφων. Ο Γιάννης Παπαοικονόμου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ διάβασε ψήφισμα για τον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργική που εγκρίθηκε με σημαντική πλειοψηφία. Ο Πρόεδρος της ΕΕΛ Παύλος Ναθαναήλ ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του ΔΣ θα μελετήσει όλες τις προτάσεις και θα επιδιώξει την υλοποίηση όσων θεωρηθούν ότι είναι εφικτές.

18 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σελίδα : Οι νέες αλλαγές στο Καταστατικό της ΕΕΛ Στις 2 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» η Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση των Μελών της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Διαπιστώθηκε απαρτία και οι εργασίες ξεκίνησαν με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΛ Παύλο Ναθαναήλ να καταθέτει στο Σώμα την πρόταση του ΔΣ Πρόεδρος της ΓΣ να οριστεί ο Δωρητής της ΕΕΛ Ευάγγελος Μαχαίρας, Επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γραμματέας ο Θανάσης Μπαλοδήμας, μέλος της Επιτροποής Κρίσης Νέων Μελών και μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής οι Γιάννης Παπασωτηρίου, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Αντώνης Κομίνης και Ελένη Συκά Κοντόζογλου, μέλη της ΕΕΛ.. Τα μέλη της συνέλευσης έκαναν δεκτές τις προτάσεις, οπότε ξεκίνησαν αμέσως οι ομιλίες: ΝΑΘΑΝΑΗΛ Παύλος, Πρόεδρος της ΕΕΛ: Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, σας καλωσορίζω μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε τούτη την πρώτη επαφή μας για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της ΕΕΛ για τη νέα περίοδο Ήδη έχει ετοιμασθεί πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το τετράμηνο Οκτωβρίου - Ιανουαρίου. Όμως κρίναμε ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με ένα ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με το Καταστατικό. Αποτελεί διαπίστωση σχεδόν όλων μας ότι το ισχύον Καταστατικό περιέχει ατέλειες, ασάφειες και παραλείψεις που το καθιστούν δυσλειτουργικό. Συγκεκριμένα: * Ξεκινώντας από τη διαπίστωση αυτή το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, μόνη αρμόδια να αποφασίσει τροποποιήσεις που στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο. * Το Δ.Σ. όρισε επταμελή επιτροπή που μελέτησε το όλο θέμα και πρότεινε διάφορες αλλαγές. Είναι πρέπον στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά. Αναφέρω ονομαστικά τα μέλη της Επιτροπής: τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Δημουλά, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Χαλιβελάκη, τον Ταμία Τάσο Μακράτο, τον Γιάννη Παπαοικονόμου, μέλος του Δ.Σ., τον πρώην Πρόεδρο Αυγερινό Ανδρέου και τον Βαγγέλη Σακκάτο, πρώην Ταμία του ΔΣ της ΕΕΛ. Ευχαριστώ άλλη μια φορά όλους αυτούς και ελπίζω και η δική μου συμμετοχή να πρόσθεσε ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. * Στη συνέχεια οι προτάσεις της Επιτροπής υποβλήθηκαν στο ΔΣ, που διαμόρφωσε τις τελικές προτάσεις που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό μας. Όπως βλέπετε σχεδόν όλες αποφασίστηκαν ομόφωνα πράγμα που δείχνει πόσο αναγκαίες είναι. Η μόνη περίπτωση όπου διατυπώθηκαν δυο τάσεις είναι το εκλογικό σύστημα με το οποίο διεξάγονται οι αρχαιρεσίες για τα διοικητικά όργανα. Πέντε μέλη του ΔΣ προτείνουν να παραμείνει το σύστημα του Ενιαίου Ψηφοδελτίου με μερικές μικρές βελτιώσεις. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του ΔΣ υποστήριξαν ότι θα πρέπει να καθιερωθεί το σύστημα της Απλής Αναλογικής. Με γνώμονα πάντοτε την απόλυτη προσήλωση σε δημοκρατικές αρχές αποφασίσαμε να τεθούν και οι δυο αυτές απόψεις στην κρίση σας και να αποφασίσει η κυρίαρχη Γενική Συνέλευση για το σοβαρό αυτό θέμα. * Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι σημειώθηκε διάσπαση στο ΔΣ. Αντίθετα και τα εννέα μέλη του δήλωσαν κατηγορηματικά, πως η οποιαδήποτε σχετική απόφαση θα γίνει απόλυτα σεβαστή από όλους και η συνεργασία μας στα πλαίσια του ΔΣ συνεχίζεται αδιατάρακτη. Η ενότητα θα προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού. * Ο σεβαστός Ευάγγελος Μαχαίρας που προεδρεύει με την τεράστια νομική πείρα του θα σας εξηγήσει την διαδικασία που θα τηρηθεί και πως θα γίνεται η ψήφιση του κάθε άρθρου όπως απαιτείται. Φυσικά θα είμαι στη διάθεση του για κάθε διευκρίνιση. * Τελειώνοντας την σύντομη αυτή εισαγωγή θα ήθελα να προτείνω στον Πρόεδρο της Συνέλευσης δυο πράγματα. Πρώτον να ισχύσει ο συνηθισμένος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο η κάθε παρέμβαση συναδέλφου να είναι

19 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ τρίλεπτη. Κατ εξαίρεση να έχουν δικαίωμα πεντάλεπτης παρέμβασης τα μέλη του ΔΣ και οι πρώην Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς. Η δεύτερη πρόταση μου είναι να ζητηθεί η γνώμη της Γενικής Συνέλευσης εάν επιθυμεί τα άρθρα να ψηφίζονται με ανάταση των χεριών ή με μυστική ψηφοφορία. ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Δημήτρης Γενικός Γραμματέας της ΕΕΛ: Τόνισε ότι η μέρα συζήτησης και ψήφισης του νέου καταστατικού είναι ιερή, αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕλ για πολλά χρόνια και γι αυτό πρέπει να ακουστούν με προσοχή όλες οι απόψεις, ιδιαίτατα για τα άρθρα 6 και 7. Σελίδα 17 ΑΝΔΡΕΟΥ Αυγερινός, πρώην Πρόεδρος της ΕΕΛ: «Δυστυχώς, είναι απύθμενη η ανεπάρκεια του ΔΣ της Εταιρίας, είναι η αδιαφορία όλων μας, είναι τόσα πολλά. Η Εταιρία μας οδηγείται ολοταχώς σε διάλυση. Κρίμα. Αυτό ομολογείται και από το ΔΣ στο τελευταίο «Ενημερωτικό Δελτίο». Τα οικονομικά θα συζητηθούν στην έκτακτη συνέλευση του Νοεμβρίου. Περιορίζομαι μόνο στην επισήμανση ότι τα επαχθή οικονομικά βάρη έρχονται για εμάς τον Δεκέμβριο ενώ η Εταιρία ουσιαστικά επτώχευσε από το καλοκαίρι που πέρασε. Ας μην κρύβονται οι φίλοι του ΔΣ πίσω από τα δεινά μέτρα. Θέλω να δηλώσω σεβόμενος εαυτόν και την αλήθεια ότι εκτιμώ την προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Χαλιβελάκη, ο οποίος και τον θεσμικό του ρόλο σέβεται και προσφέρει το κατά δύναμη αναχαιτίζοντας τα δύσκολα και απομακρύνοντας τον μαρασμό. Ξεχωρίζω επίσης τη μακροθυμία, το ήθος και την ευψυχία του συναδέλφου Βασίλη Δημουλά. Το δέον γενέσθαι: Είναι καιρός για ενότητα και αλληλεγγύη. Οι καιροί ου μενετοί. Κάνω έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να πληρώσουν τις συνδρομές τους, να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις και να βοηθούν την Εταιρία. Κανείς δεν περισσεύει. Το κατ εμέ, ύψωσα λευκή σημαία, παραμέρισα τις δίκαιες πικρίες μου και εργάζομαι κάθε ημέρα στην Εταιρία. Οι προτάσεις μου για τις τροποποιήσεις του καταστατικού: * Εκλογικό σύστημα: Ναι στη διατήρηση του ενιαίου ψηφοδελτίου το οποίο προσιδιάζει στα λογοτεχνικά σωματεία και αποτρέπει ή μετριάζει τις άσκοπες κομματικές παρεμβάσεις. Αυτό δεν σημαίνει έλλειψη σεβασμού στην απλή και άδολη αναλογική, η οποία οπωσδήποτε ταιριάζει στον πολιτικό στίβο, αν και προβάλλονται ισχυρές αντιρρήσεις. Θυμηθείτε ότι την απλή αναλογική του Συντάγματος της Βαϊμάρης του 1919 καταβρόχθισε ο Χιτλερισμός. Ενιαίο ψηφοδέλτιο ή απλή αναλογική είναι ψευτοδίλημμα. Το ορθό είναι ενιαίο ψηφοδέλτιο ή παρατάξεις. Το ενιαίο είναι απλή αναλογική σε ατομική βάση. * Περιορισμός των θητειών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα σε δύο, σύμφωνα με το κείμενο που κατέθεσα. Έτσι θα περιορισθούν οι μηχανορραφίες και οι αντπαλότητες. Οι ομόφωνες αντιρρήσεις του πάντα ομοθύμου ΔΣ περί αντιδημοκρατικότητας της τροποποιήσεως αυτής είναι αβάσιμες, νομίζω. Οι πρόεδροι της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Αμερικής και άλλων κρατών δεν εκλέγονται για περισσότερες από άλλες θητείες. * Όχι στην αύξηση του αριθμού των μελών του ΔΣ σε 11 για να καλυφθεί όλη η παρέα, ναι στη μείωση του αριθμού σε 7. (Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του Βαγγέλη Σακκάτου που απέρριψε τους ισχυρισμούς Ανδρέου περί των «εκ του πονηρού»). * Ναι στη μείωση των σταυρών προτιμήσεως σε αριθμό μικρότερο του μισού των εκλεγομένων για την αποφυγή της θλιβερής ομοδοποιήσεως τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε. * Ναι στην αλλαγή των διατάξεων για το Πειθαρχικό Συμβούλιο, έτσι ώστε η τελική ευθύνη να ανήκει στο ΔΣ. Δυο φορές τα δέκα τελευταία χρόνια που συνεδρίασε το ΠΣ απέτυχε οικτρώς. Είναι η περίπτωση των συναδέλφων Βαγγέλη Σακκάτου και Κώστα Καρούσου. * Ναι στις προτεινόμενες αλλαγές της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών για την πιο εύρυθμη λειτουργία της εισδοχής νέων μελών. * Όχι στο άρθρο που αναγνωρίζει την ύπαρξη και λειτουργία εντός της Εταιρίας παρατάξεων. Όχι γιατί είναι βλαπτικές, αλλά γιατί αναγνωρίζεται το αυτονόητο. Θα γελούν μαζί μας. Είναι σαν να πούμε αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην αναπνοή. * Αγαπητοί συνάδελφοι, περαίνων δηλώνω και τα εξής: Εάν η γενική μας συνέλευση αποφασίσει την επαναφορά της απλής λεγόμενης αναλογικής και των παρατάξεων, όχι μόνον θα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2017-18 ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 6 Νοεμβρίου Ο καθηγητής, ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΡΕΤΖΟΣ θα μιλήσει με θέμα : «Το «spleen» και «milieu»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας

Βασικοί κανόνες της εκλογικής διαδικασίας ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Προσωρινή διεύθυνση: δικηγορικό γραφείο Ν.Κ. Αλιβιζάτου, Βαλαωρίτου 12, 106 71 Αθήνα, τηλ. 210.36.13.117,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1.

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Αριθμός: 1 Ημερομηνία: 29-11-2012 Ώρα: 17:30-20:00 ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΡΤΙΑ Σ. Λόζιος Σ. Εφεντάκη Β. Ανδριόλα Ε. Αυγερινός Σ. Χριστοφιλοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ιωάννινα, 9-2-2009 ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΡΑΠΗ 1 α - 45332 - ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΛ.-FAX: 26510-78747 e-mail.syldnioa@otenet.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 6 Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, 1 / 11 Πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Www.periexomenanet.gr

Www.periexomenanet.gr O Βυζαντινολόγος-Μεσαιωνολόγος Αναστάσιος Μακράτος, και η πεζογράφος Τζένη Δούσμανη. Ο ποιητής και καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης και Δικηγόρος Φίλιππος Νικολόπουλος, ο πρώην πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 1 ο /2010 Τακτικής Συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 23 η Ιανουαρίου 2010 ημέρα Σαββάτο και ώρα 18:30 συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστική Ψυχολογία: Οι ανώτερες γνωστικές διεργασίες

Γνωστική Ψυχολογία: Οι ανώτερες γνωστικές διεργασίες Γνωστική Ψυχολογία: Οι ανώτερες γνωστικές διεργασίες ΤΟΠΟΣ Επιστημονικές Εκδόσεις Επιμέλεια-Διόρθωση: Μαρία Αποστολοπούλου Εξώφυλλο: ΜΟΤΙΒΟ Α.Ε. 2014 Εκδόσεις Τόπος & Νίκος Μακρής, Μπετίνα Ντάβου, Θανάσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα ημερήσιας διάταξης: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΓΕΝ. ΠΟΛ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα ημερήσιας διάταξης: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΓΕΝ. ΠΟΛ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Αγ. Παρασκευή» στην αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου του οικισμού Άνω Καλύβιζες. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία

OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Διεύθυνση Σπουδών: Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου 13ος Κύκλος Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής Διόρθωσης Επιμέλειας Κειμένων Εικονογράφησης OPEN DAY: Ενημέρωση γνωριμία Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΕΣ 25/09/2012 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Είναι ένα ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, που ιδρύεται σε κάθε σχολική μονάδα, εκφράζει τους γονείς μέσα στο σχολείο και που η παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

63 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος»

63 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος» 63 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος» Στην Αθήνα σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 συνήλθε στα επί της οδού Χατζηγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι.

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι. το κεφάλαιο αυτό καταχωρούμε μηνύματα φίλων που είχαν την καλωσύνη να εκφράσουν την εκτίμησή τους προς το έργο του Θεάτρου, καθώς και προτάσεις για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ως σωματείο κοινωφελές.

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Καβάλας Στογιαννίδη 19 65500 Παληό Καβάλας Ιστότοπος http://groups.google.com/group/oakritas

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Καβάλας Στογιαννίδη 19 65500 Παληό Καβάλας Ιστότοπος http://groups.google.com/group/oakritas ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ Κείμενα- Φωτογραφίες Δημήτρης Σοφιανός Η ιστορία της Φωτο.Λεσχ.Ης Με την ανάρτηση αυτή αρχίζει να γράφεται, συνοπτικά, η ιστορία της ΦΩΤΟγραφικήςΛΕΣΧης της Ηλιούπολης. Tον Μάιο του 2011 ιδρύθηκε η ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.Η

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων

1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

w w w. p e r i e x o m e n a n e t. g r

w w w. p e r i e x o m e n a n e t. g r w w w. p e r i e x o m e n a n e t. g r Ο Iliaz Bobaj γράφει για την Παναγιώτα Ζαλώνη Ο Νίκος Μπατσικανής, ο Χάρης Μελιτάς, η Παναγιώτα Ζαλώνη και η Αλεξάνδρα ΒαΐτσηΒάκρου. (Απόσπασμα) Η Ελληνίδα Ποιήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 1 2 Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 07.11.2017 ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1 ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πληρωμή οφειλών

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 2001

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 2001 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 2001 Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με την απόφαση 52/17 ημερ. 15.2.98, όρισε το 2001 ως Διεθνές Έτος Εθελοντών και κάλεσε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η Ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Απριλίου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας - Άνοιξη Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας - Άνοιξη Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Χειμώνας - Άνοιξη 2012 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας ( ) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου Τηλ. Fax : / Κοιν.

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας ( ) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου Τηλ. Fax : / Κοιν. Ψαθόπυργος, 19/05/2011 ΑΠ :2 Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας (6974360502) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου 66-26504 Τηλ. Fax : 2 6 1 0 / 9 3 1. 5 4 1 www.psathopirgos.gr Προς: Κοιν. : Αξιότιμο Δήμαρχο Πατρέων. κ.

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Α Ανακοίνωση 7-8 Νοεμβρίου 2014 Αίθουσα Τελετών, Πανεπιστήμιο Κύπρου Μήνυμα Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» Ε.Ε.Λ. W w w. p e r i e x o m e n a n e t. g r

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» Ε.Ε.Λ. W w w. p e r i e x o m e n a n e t. g r «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» Τη νέα του ποιητική συλλογή «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» παρουσίασε ο Αυγερινός Ανδρέου, πρώην Προέδρου της Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ», στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών,

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Καταστατικό

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Καταστατικό ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Καταστατικό Προοίμιο Το φοβερό μεταπολιτευτικό αδιέξοδο, εθνικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό, βύθισε την ελληνική κοινωνία σε μια βαθύτατη κρίση αξιών. Οι πολιτικές δυνάμεις του

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., Άννα Μπουρατζή-Θώδα. σοφία». Ο Βάρναλης εξομολογούμενος

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., Άννα Μπουρατζή-Θώδα. σοφία». Ο Βάρναλης εξομολογούμενος Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ., Άννα Μπουρατζή-Θώδα. Προβάλλει έναν καινούργιο κόσμο ο Κ.Β. για μια επαναστατική κοινωνική αλλαγή και ξεπετάγεται ο ίδιος σαν ένας αγωνιστής του πνεύματος που γίνεται σύμβολο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου. Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου. Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου Άρθρο 1ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Ιδρύεται σήμερα 5/10/2017 Σχολικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία «Σχολικός Συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτους 2018

ΘΕΜΑ: Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης έτους 2018 TAMEIO ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΟΝΙΚΗΣ - ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ευπόλιδος 8 Αθήνα 10551 Τηλ. 2103240791 FAX 2103248004 email : info@tapiltat.gr / www.tapiltat.gr ΑΡΙΘ..ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος. ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ To be or not to be «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα Ανθούλη Νικολέτα Αποστολοπούλου Θάλεια Καματερός Στράτος Ναίσκε Ειρήνη Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Β Τετράμηνο 2015 Καθηγήτρια: Καραγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καισαριανή, 13.03.2013 ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Aριθ. Πρωτ.: οικ. 3369 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες : Ειρήνη Καγιαμπάκη Ταχ. Δ/νση : Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, 161 21 Τηλ. : 213-2010765

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 6/10 ευτέρα και ώρα 7.µ.µ. Οµιλητής: ηµήτρης Παπαθανασόπουλος Καθηγητής Φιλολογίας-Συγγραφέας Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαθήμενοι: 1. Δημήτρης Χριστοφόρου Δημοτικός Γραμματέας 2. Νεοφύτα Κυπριανού Λειτ. Δημ. Υπηρεσίας (για τα πρακτικά)

Παρακαθήμενοι: 1. Δημήτρης Χριστοφόρου Δημοτικός Γραμματέας 2. Νεοφύτα Κυπριανού Λειτ. Δημ. Υπηρεσίας (για τα πρακτικά) 1. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/1/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 4.30 μ.μ Παρόντες: 1. Γιώτης Παπαχριστοφή Δήμαρχος Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου 3. Σάββας Σωκράτους «««4.

Διαβάστε περισσότερα

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/1997 - Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αριθ. Φ3/1085/Γ1/1456 Σύσταση σχολικού συνεταιρισμού Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Επιτροπή συνεστήθη από το 6ο και το 7ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών που συνήλθαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1948.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΟΦΗ στην Ανθρωπιά... Τρίτη, 20 Νοέμβριος :45

ΣΤΡΟΦΗ στην Ανθρωπιά... Τρίτη, 20 Νοέμβριος :45 Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη συνέχιση και διάδοση Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο υπεγράφη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου μεταξύ του Δήμου Κορινθίων θεατρικής ομάδας ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λ. ΜΑΛΑΦΑΝΤΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑ ΚΑΤΣΙΚΗ - ΓΚΙΒΑΛΟΤ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑ 2001 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η οριοθέτηση της παιδικής λογοτεχνίας σε σχέση με την

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Πιάσε το χέρι μου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Πιάσε το χέρι μου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341 Τηλ.: 213 2049012 fax. 213 2049006

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, 06 ης Ιανουαρίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 1ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 6η Ιανουαρίου 2013 Στην Κέα, σήμερα 6 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2013, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/ Ημερομηνία Ανάρτησης: 24/04/2018 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 49/24-4-18 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 49 24 Απριλίου 2018 ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Το Δ.Σ., εγκρίνει κατά πλειοψηφία ποσό,

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ.

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ποτέ, πια, πόλεμος! Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, θα περίμενε κανείς

Διαβάστε περισσότερα

Απόντες 5. ΘΕΜΑ ΕΗΔ 6ο: Έγκριση ή μη βράβευσης πολιτιστικών θεατρικών συλλόγων στο πλαίσιο των 40 χρόνων από την ίδρυσή τους

Απόντες 5. ΘΕΜΑ ΕΗΔ 6ο: Έγκριση ή μη βράβευσης πολιτιστικών θεατρικών συλλόγων στο πλαίσιο των 40 χρόνων από την ίδρυσή τους ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 23/03/2017 με αριθμ. 8 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 93 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1. Όνομα Ιδρύεται παγκύπριος σύνδεσμος λογοτεχνών με την επωνυμία «Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΙΘΜ. 7/2012 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΙΘΜ. 7/2012 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ημερομηνία Ανάρτησης: 02/11/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΙΘΜ. 7/2012 ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ. Συντάχθηκε απο τον/την el.pi. Παρασκευή, 01 Απρίλιος :02 - sigmalive.

ΚΥΠΡΟΣ - ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ. Συντάχθηκε απο τον/την el.pi. Παρασκευή, 01 Απρίλιος :02 - sigmalive. sigmalive.com Με την ελπίδα μιας άνετης και καλοπληρωμένης θέσης στο δημόσιο ή στην εκπαιδευτική υπηρεσία, πολλοί από τους νέους μας ακολουθούν σπουδές που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΜΑΣ!!!!!! Αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση έκανε η χορωδία, που έχει μέλη από τα τρία ΚΑΠΗ της πόλης μας. Οι χορωδοί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2017 ΕΛΕΤΑΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μέλος του WindEurope (πρώην European Wind Energy Association) και του Global Wind Energy Council Αθήνα 22/01/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 6/2010 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 6/2010 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ημερομηνία Ανάρτησης: 29/07/2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 6/2010 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Περίληψη: Κρίνεται ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, ο συν. Βασίλης Σκουντής, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24.11.2017 1 2 Γ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24.11.2017 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2019-2020 Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταίροι: Νοµικός Ιωάννης του Μηνά, και Αλκης Κορνήλιος του ηµητρίου. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταίροι: Νοµικός Ιωάννης του Μηνά, και Αλκης Κορνήλιος του ηµητρίου. Άρθρο 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο που κατετέθην στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών µε αυξ. Αριθµό 5427 το οποίο θεωρήθηκε για την νόµιµη σήµανση, Αθήνα, 6 Απριλίου 2006. Εταίροι:

Διαβάστε περισσότερα

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ.

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Η Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 10

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτυπώνοντας με λέξεις, στιγμές»

«Αποτυπώνοντας με λέξεις, στιγμές» Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Σ Δ Ι Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Ο Σ Μ Ι Κ Ρ Ο Α Φ Η Γ Η Σ Η Σ Μ Ε Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α ΓΙΑ Τ Α Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Α Τ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ 26 Νοεμβρίου 2018-15 Φεβρουαρίου 2019 Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, 651 10 ΚΑΒΑΛΑ Β Πανελλήνιο Συνέδριο Η Παιδεία Σήμερα Αρχαία Ελληνικά Διδακτική μεθοδολογία Δυσλεξία 20-21-22 Απριλίου 2017, Καβάλα ΕΙΣΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα