Ηλιακά στοιχεία Pure Power

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ηλιακά στοιχεία Pure Power"

Transcript

1 Ηλιακά στοιχεία Pure Power

2 Ηλιακή τεχνολογία από την Sovello. Στο υψηλά αυτοματοποιημένο και πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής, όλα τα στάδια από το πλακίδιο πυριτίου, την κυψέλη και η ολοκλήρωση του στοιχείου διαδέχονται αρμονικά το ένα το άλλο. Έτσι, οι πελάτες μας επωφελούνται από τα ποιοτικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής στοιχεία, Made in Germany. Η αειφορία είναι ο πυρήνας των επιχειρηματικών μας κινήσεων. Τα πατενταρισμένα πλακίδια πυριτίου STRING RIBBON της εταιρείας Sovello προέρχονται από μια οικονομική & οικολογική διαδικασία παραγωγής. Συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα φωτοβολταϊκά μας πλαίσια χαρακτηρίζονται αφ ενός απο εξαιρετική αποδοση και αφ ετέρου απο σύντομο χρόνο απόσβεσης συγκρινόμενα πάντα με όμοια προïόντα παγκοσμίως. Η καινοτομία και η τεχνολογική πρόοδος είναι για μας οι βάσεις για μια καθαρότερη και αειφόρο μελλοντική πηγή ενέργειας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον χώρο της έρευνας και της ανάπτυξης. Σκοπός μας είναι η αύξηση της απόδοσης των προïόντων μας, και φυσικά η παγιοποίηση της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς μας. Παράλληλα διασφαλίζουμε το σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας των προϊόντων μας. Η Sovello ανήκει στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ηλιακών στοιχείων στον κόσμο. Στα εργοστάσιά μας έχουμε κατασκευάσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλιακά στοιχεία. Τα φωτοβολταϊκά μας στοιχεία από πολυκρυσταλλικό πυρίτιο επιτυγχάνουν τον καλύτερο ισολογισμό CO 2 σε σχέση με προϊόντα άλλων κατασκευαστών. Επιπροσθέτως, η Sovello διαθέτει ένα πλήρως ολοκληρωμένο και υψηλά αυτοματοποιημένο σύστημα παραγωγής με αποτέλεσμα, χάρη στα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προκύπτουν, να μην επωφελούνται μόνο οι πελάτες μας αλλά και το ίδιο το περιβάλλον. Η Sovello τα συγκεντρώνει όλα. Η παραγωγή περιλαμβάνει όλους τους κρίκους μιας αλυσίδας, από τη δημιουργία του πλακιδίου πυριτίου απευθείας από το εκμαγείο έως τη κατασκευή στοιχείων υψηλών αποδόσεων καθώς και πλήρως λειτουργικών στοιχείων. Χάρη στο πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και το πατενταρισμένο πλακίδιο πυριτίου STRING RIBBON καταφέραμε να συντονίσουμε όλα τα στάδια παραγωγής και να ελαττώσουμε τα βήματα που απαιτούσαν πολλούς φυσικούς πόρους. Το πλεονέκτημα: σταθερά υψηλό επίπεδο ποιότητας με αυξημένη απόδοση και βέλτιστη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

3 Πολυκρυσταλλικό πυρίτιο Πλακίδιο πυριτίου Ηλιακά κύτταρα Ηλιακά στοιχεία Συστήματα > Καθαρό υλικό > Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας λόγω της ρευστοποίησης > Κρυσταλλοποίηση > Πλακίδιο πυριτίου STRING RIBBON με τεχνολογία εξοικονόμησης πυριτίου > Ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας > Ανώτατου επιπέδου παραγωγή κυττάρων > Μέσος βαθμός απόδοσης κυττάρων άνω του 15 % > Απόδοση έως και 215 W > Ελάχιστες και μόνο θετικές αποκλίσεις απόδοσης > Εύκολη εγκατάσταση > Μεγάλη διάρκεια ζωής > Μεγάλη ευελιξία όσον αφορά στη διαμόρφωση Η Sovello είναι επίσημο μέλος της PV CYCLE, ενός εθελοντικού προγράμματος επιστροφής και ανακύκλωσης. Έτσι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Ακόμα και αν η ποσότητα παλαιών στοιχείων, λόγω της ανθεκτικότητάς τους και της αξιοπιστίας της τεχνολογίας, είναι πολύ μικρή, εμείς σχεδιάζουμε εκ των προτέρων τη διαχείριση της μελλοντικής ροής παραγωγής και ποσοτήτων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο

4 Πλακίδιο πυριτίου STRING RIBBON. Μεμβράνες πυριτίου Εξολκέας Τροφοδότης πυριτίου Χωνευτήριο με λιωμένο πυρίτιο Σύρμα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες Η βάση για τη δημιουργία του πλακιδίου πυριτίου STRING RIBBON είναι παρόμοια με εκείνη της παραγωγής ενέργειας από το ηλιακό φως. Βασίζεται στο φαινόμενο της επιφανειακής έντασης. Μέσα από ένα επίπεδο χωνευτήριο με λιωμένο πυρίτιο διέρχονται, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω, δύο λεπτά σύρματα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δημιουργείται ανάμεσα στα σύρματα μια μεμβράνη πυριτίου πάχους και πλάτους περίπου 0,2 mm και 80 mm αντίστοιχα. Καθώς πήζει, η μεμβράνη πυριτίου ωθείται προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται συνεχώς. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κόβονται 150 mm από τη μεμβράνη και τα κομμάτια αυτά χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή των ηλιακών κυττάρων. Εκατοντάδες φούρνοι στα εργοστάσιά μας παράγουν μεμβράνες πυριτίου χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας πυρίτιο: Σε κάθε νέο φούρνο Quad που διαθέτουμε παράγονται ταυτόχρονα 4 μεμβράνες. Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μεθόδους, με αυτό το τρόπο οι ανάγκες σε πυρίτιο είναι μικρότερες και δημιουργούνται σαφώς λιγότερα απορρίμματα. Με απλά λόγια: Επιτυγχάνουμε το 100 % της ενέργειας, καταναλώνοντας 50 % λιγότερο πυρίτιο και ενέργεια. Για τη κατασκευή των πλινθωμάτων των πλακιδίων πυριτίου των ανταγωνιστών μας, χρησιμοποιούνται κατά κανόνα φούρνοι χαλαζία. Αυτός ο τρόπος κατασκευής επιδρά, μετά τη συναρμολόγηση του ηλιακού στοιχείου, στον επονομαζόμενο φωτογενή βαθμό υποβάθμισης, ο οποίος ακόμα και από τις πρώτες εβδομάδες μετά τη συναρμολόγηση οδηγεί σε μείωση της απόδοσης έως και 3 %. Για το λόγο αυτό, η Sovello χρησιμοποιεί κατά τη παραγωγή φούρνους γραφίτη, οι οποίοι μειώνουν σημαντικά το συγκεκριμένο φαινόμενο. Έτσι η κατασκευή των προϊόντων είναι λιγότερο ενεργοβόρα και ο χρόνος απόσβεσης ενέργειας σημαντικά μειωμένος. Αυτή είναι η αρχή μας: ευκολία και αποτελεσματικότητα με οικονομική και οικολογική άποψη.

5 Τα πατενταρισμένα πλακίδια πυριτίου STRING RIBBON εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Ήδη τα πλακίδια κατασκευάζονται με 50 % λιγότερο πυρίτιο σε σχέση με τα συμβατικά πλακίδια πυριτίου. Η καινοτόμος τεχνολογία αποτελεί για μάς βέβαιο προβάδισμα.

6 Οι σειρές Pure Power της Sovello. Για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας το κατάλληλο ηλιακό στοιχείο για εγκαταστάσεις κάθε μεγέθους, η εταιρεία Sovello έχει δημιουργήσει δύο κατηγορίες στοιχείων. Τα στοιχεία High Voltage (Σειρά T) και τα στοιχεία Low Voltage (Σειρά X). Καθεμία από τις δύο σειρές έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τις καθιστούν κατάλληλες για χρήση σε μεγαλύτερες ή μικρότερες εγκαταστάσεις. Σειρά Pure Power T της εταιρείας Sovello (νέο) Διαμόρφωση High Voltage > > Βελτιωμένη για χρήση με μετατροπείς σε εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους > > Βέλτιστη αξιοποίηση της επιφάνειας της στέγης > > Άριστη συμπεριφορά σε περίπτωση περιορισμένης ηλιακής ακτινοβολίας > > Μεγαλύτερη απόδοση χάρη στην αντανακλαστική επίστρωση του ηλιακού γυαλιού > > Μόνο θετικές αποκλίσεις απόδοσης = μέγιστη απόδοση και βέλτιστος σχεδιασμός για χρήση σε εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους Οι σειρές Pure Power της Sovello κατασκευάζονται στη Γερμανία, σε ένα από τα πιο σύγχρονα και πλήρως ολοκληρωμένα εργοστάσια ηλιακών στοιχείων του κόσμου, σύμφωνα με τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας. Τα στοιχεία μας είναι εξαιρετικά αποδοτικά, εύκολα στη χρήση και εξασφαλίζουν άριστη απόδοση ενέργειας καθώς και ελάχιστη εκπομπή CO 2. Τα ηλιακά μας στοιχεία έχουν το μικρότερο χρόνο απόσβεσης παγκοσμίως (1,25 χρόνια που αφορούν την ίδια προστιθέμενη αξία) και για το λόγο αυτό επιτυγχάνουμε το 100 % σε παραγωγή ενέργειας με μόλις το 50 % σε πυρίτιο και κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, τα προϊόντα της Sovello είναι αξεπέραστα όσον αφορά στην αειφορία και την αποτελεσματικότητα.

7 Σειρά Pure Power X της εταιρείας Sovello Διαμόρφωση Low Voltage > > Βελτιωμένη συμπεριφορά σε περίπτωση σκιάς, χάρη στον έξυπνο σχεδίασμό του στοιχείου > > Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της επιφάνειας σε περίπτωση υπαίθριας εγκατάστασης ή τοποθέτησης σε ταράτσα > > Μειωμένο κόστος συμπληρωματικού εξοπλισμού (Balance of System) χάρη στον αυξημένο αριθμό στοιχείων ανά στοιχειοσειρά > > Άριστη συμπεριφορά σε περίπτωση περιορισμένης ηλιακής ακτινοβολίας > > Μεγαλύτερη απόδοση χάρη στην αντιανακλαστική επίστρωση του ηλιακού γυαλιού > > Μόνο θετικές αποκλίσεις απόδοσης = μέγιστη απόδοση και βέλτιστος σχεδιασμός για χρήση σε εγκαταστάσεις μεγάλου μεγέθους Sovello Pure Power SV-X-205 excellent Issue 04/2010 Χάρη στην ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής και στη χρήση ποιοτικών εξαρτημάτων, όπως π.χ. ειδικό ηλιακό γυαλί, τα προϊόντα μας εκμεταλλεύονται στο μέγιστο την ενέργεια. Τα στοιχεία της Sovello δεν είναι εγγυημένα μόνο για την απόδοση αλλά και για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους καθώς και για την ευελιξία κατά τη διαμόρφωση της εγκατάστασης και την τοποθέτηση. Σε περίπτωση εγκάρσιας τοποθέτησης, τα στοιχεία της Sovello μπορούν για παράδειγμα, χάρη στην μεγάλη σταθερότητα του προϊόντος, να συνδεθούν με το σύστημα πλαισίου ακόμα και από την στενότερη πλευρά τους. Στους πελάτες μας προσφέρουμε μέγιστη ασφάλεια με εγγύηση 10 ετών για την επεξεργασία και εγγυόμαστε για το τουλάχιστον 80 % του ποσοστού της αναφερόμενης ονομαστικής ισχύς, μετά το πέρας των 25 χρόνων.* * Τους αναλυτικούς όρους της εγγύησης μπορείτε να τους ζητήσετε από την εταιρεία Sovello ή να τους κατεβάσετε από το διαδίκτυο.

8 Σειρά Pure Power T της εταιρείας Sovello (νέο) σε εγκαταστάσεις μικρού μ Πηγή: Sovello AG > Βελτιωμένη για χρήση με μετατροπείς σε εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους Το ρεύμα βραχυκύκλωσης Isc του ηλιακού στοιχείου της σειράς Pure Power T της εταιρείας Sovello ανέρχεται σε 8,15 A. Η τιμή αυτή είναι μικρότερη από το μέγιστο ρεύμα εισόδου των περισσοτέρων μετατροπέων για εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους στην αγορά και επομένως σας παρέχει ευελιξία κατά την επιλογή του μετατροπέα. Τα ηλιακά στοιχεία Low Voltage, στην περίπτωση μεγάλων εγκαταστάσεων, σας προσφέρουν πολλαπλά πλεονεκτήματα αλλά συνήθως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους καθώς λόγω της χαμηλής τάσης εξόδου, η επίτευξη του επιθυμητού εύρους τάσης ενός φωτοβολταϊκού είναι εφικτή μόνο εφόσον αυξηθεί ο αριθμός των ηλιακών στοιχείων. Με τα ηλιακά στοιχεία της σειράς High Voltage Pure Power T της εταιρίας Sovello, θα επιτύχετε με μόλις λίγα στοιχεία την απαραίτητη τάση εισόδου του μετατροπέα (βλ. ενδεικτικό λογαριασμό). Επιπλέον θα βελτιώσετε και την επιτευγμένη απόδοση του συνολικού συστήματος, εφόσον με την αυξημένη τάση εντός του ενδεικτικού πεδίου τάσης του μετατροπέα βελτιώνονται η λειτουργία του μετατροπέα, και η απόδοση της ηλιακής εγκατάστασης. > Βέλτιστη αξιοποίηση της επιφάνειας της στέγης Ιδιαίτερα στην περίπτωση στέγης με περιορισμένη επιφάνεια ή με γωνίες, είναι συχνά απαραίτητη η εγκατάσταση μικρότερων ηλιακών πεδίων με κοντύτερα στοιχεία. Χάρη στην διαμόρφωση High Voltage και στις μικρότερες διαστάσεις στοιχείων της σειράς Pure Power SV-T της εταιρείας Sovello έχετε μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διάταξη και ηλεκτρική σύνδεση των ηλιακών στοιχείων.

9 εγέθους Η σειρά Pure Power T της εταιρείας Sovello με τη νέα διαμόρφωση High Voltage έχει προσαρμοστεί ειδικά στους διακριτικούς αριθμούς ενός κοινού μετατροπέα μικρής εγκατάστασης. Αυτό διευκολύνει τον σχεδιασμό μικρών ηλιακών εγκαταστάσεων και παράλληλα βελτιώνει την απόδοση του συνολικού συστήματος. Μετατροπέας π.χ. Sunny Boy 2000HF-30 Σειρά Pure Power της Sovello SV-T-195 Low Voltage (παλιό) Σειρά Pure Power της Sovello SV-T-195 High Voltage (νέο) Μέγ. απόδοση DC Watt 11 στοιχεία με 195 Wp = Wp 11 στοιχεία με 195 Wp = Wp Τάση ανοιχτού κυκλώματος Uoc -15 C = 24,6 V Uoc -15 C = 37,2 V Τάση MPP Umpp +70 C = 14,3 V Umpp +70 C = 22,0V Βαθμός εκμετάλλευσης 2.145/2.100 = 102 % / = 102 % Μέγ. τάση DC συστήματος 700 V 11 στοιχεία με 24,6 V = 270,6 V 11 στοιχεία με 37,2 V = 409,2 V Περιοχή τάσης ΦΒ, MPPT 175 V 560 V 11 στοιχεία με 14,3 V = 157,3 V 11 στοιχεία με 22.0 V = V Μέγ. ρεύμα εισόδου 12,0 A Impp = 11,1 A Impp = 7.2 A Απεικόνιση τεχνικών δεδομένων σχεδιασμού ενός συνηθισμένου μετατροπέα για εγκαταστάσεις μικρού μεγέθους σε συνδυασμό με τα ηλιακά στοιχεία Pure Power SV-T-195 Low Voltage και SV-T-195 High Voltage της Sovello.

10 Σειρά Pure Power X της εταιρείας Sovello σε εγκαταστάσεις μεγάλου μεγέθ > Βελτιωμένη συμπεριφορά σε περίπτωση σκιάς Ηλιακό στοιχείο Pure Power της Sovello Διαμόρφωση Low Voltage Κλασσικό ηλιακό στοιχείο Απεικόνιση της εσωτερικής σύνδεσης στοιχειοσειρών του ηλιακού στοιχείου Pure Power της Sovello σε σχέση με τα κλασσικά κρυσταλλικά ηλιακά στοιχεία Η έξυπνη σύνδεση των SV-X στοιχειοσειρών που διαθέτουν τα ηλιακά μας στοιχεία, μειώνει σημαντικά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της σκίασης φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχουν εγκάρσια τοποθετημένα ηλιακά στοιχεία! Στο σχεδιασμό των στοιχείων της Sovello υπάρχουν τρεις παράλληλες συνδέσεις στοιχειοσειρών. Σε μια διάχυτη, παράλληλη προς τη γραμμή ρεύματος σκίαση, τα ηλιακά SV-X στοιχεία Pure Power της Sovello έχουν έως και 10 % μεγαλύτερη απόδοση από άλλα ηλιακά στοιχεία. Καθώς η μείωση ρεύματος μπορεί να έχει επίπτωση και στα υπόλοιπα συνδεδεμένα ηλιακά στοιχεία, με αυτή την έξυπνη διάταξη μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την απόδοση και το κέρδος. > Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της επιφάνειας + 1 σειρά ηλιακών στοιχείων 30 σειρές ηλιακών στοιχείων 3,4 % 3,4 % 3,4 % 3,4 % Προσομοίωση για τη περιοχή του Μονάχου, κλίση στοιχείου 25 μοίρες. Στη πράξη αυτό έχει το εξής προτέρημα: Σε περίπτωση που τα ηλιακά στοιχεία τοποθετηθούν έχοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους όπως π.χ. εγκατάσταση σε ταράτσα ή στο ύπαιθρο, τότε αξίζει να μελετήσετε και να βελτιώσετε το σχέδιο τοποθέτησης με βάση τη συμπεριφορά σκίασης του ηλιακού στοιχείου. Για να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση ακόμα και με μειωμένη ηλιακή ακτινοβολία, είναι απαραίτητο να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις σειρές των ηλιακών στοιχείων. Καθώς η αντίδραση των ηλιακών SV-X στοιχείων της Sovello στη μερική σκίαση είναι πιο ήπια, μπορείτε να μειώσετε τις αποστάσεις αυτές και να τοποθετήσετε περισσότερες σειρές στοιχείων στην ίδια επιφάνεια. Με τα ηλιακά στοιχεία Pure Power της Sovello αυξήστε την αποτελεσματική χρήση της επιφάνειας έως και 3,4 %. Αυτό σημαίνει: περισσότερη ηλιακή ενέργεια, περισσότερο κέρδος!

11 ους Πηγή: Volkswagen AG > Μειωμένο κόστος συμπληρωματικού εξοπλισμού (Balance of System) Παράδειγμα: Στοιχειοσειρά 900 V Μετατροπέας Ανταγωνιστής (λεπτές ταινίες): 9 ηλιακά στοιχεία Ανταγωνιστής (κρυσταλλικά): 24 ηλιακά στοιχεία Sovello Pure Power X (Low Voltage): 34 ηλιακά στοιχεία Με τα ηλιακά στοιχεία Low Voltage της Sovello μπορείτε σε περίπτωση εγκατάστασης μεγάλου μεγέθους να τοποθετήσετε περισσότερα στοιχεία ανά στοιχειοσειρά. Το πλεονέκτημα: μειωμένο κόστος ηλιακής εγκατάστασης χάρη στον συντομότερο χρόνο εγκατάστασης και στις λιγότερες απαιτήσεις όσον αφορά στα καλώδια ή και στις φίσες σύνδεσης!

12 Οι σειρές Pure Power X και T της Sovello. Μόνο ηλιακά στοιχεία άριστης ποιοτικής κατηγορίας μπορούν να σας εγγυηθούν ανώτατη απόδοση. Για το λόγο αυτό, εμείς στη Sovello δίνουμε μεγάλη σημασία στην έρευνα και την ανάπτυξη προκειμένου να βελτιώνουμε συνεχώς τη ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φωτοβολταϊκών μας συστημάτων. Οι πελάτες μας επωφελούνται ήδη από την ανώτατη απόδοση και την ασφάλεια των επενδύσεων τους στην ενέργεια του μέλλοντος. > Άριστη συμπεριφορά σε περίπτωση περιορισμένης ηλιακής ακτινοβολίας Τα ηλιακά στοιχεία Pure Power της Sovello διακρίνονται για την εξαιρετική συμπεριφορά τους σε περίπτωση περιορισμένης ακτινοβολίας. Ειδικά όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, είναι πολύ σημαντικό να συλλέγεται το μέγιστο της ηλιακής ακτινοβολίας και να μετατρέπεται σε ενέργεια. Σε σύγκριση με τα εναλλακτικά πολυκρυσταλλικά ηλιακά στοιχεία, τα στοιχεία της Sovello έχουν, κατά μέσο όρο, καλύτερα αποτελέσματα: Ακόμα και με ηλιακή ακτινοβολία μόλις 200 W/m 2, η μείωση του βαθμού απόδοσης είναι μικρότερη από το 4 %.* Έτσι τα ηλιακά στοιχεία της Sovello προσφέρουν ακόμα και με περιορισμένη ακτινοβολία αποτελεσματική απόδοση ενέργειας και επομένως μέγιστο κέρδος. * Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο συστημάτων ηλιακής ενέργειας Fraunhofer, θερμοκρασία στοιχείου: 25 C 15 A 12 A Ρεύμα 9 A 6 A 3 A 0 A 0 V 8 V 15 V 23 V 30V Τάση 1000 W / m W / m W / m W / m W / m 2 Συμπεριφορά της σειράς Pure Power της Sovello με μερικό φορτίο

13 Κανονικό γυαλί Ειδικό ηλιακό γυαλί > Ηλιακό γυαλί με αντανακλαστική επίστρωση Κατά τη κατασκευή των ηλιακών στοιχείων της Sovello χρησιμοποιούμε ένα διάφανο ηλιακό γυαλί με ειδική ανακλαστική επίστρωση Nano-Power. Πέρα από τις εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες, η ανακλαστική επίστρωση εμφανίζει και βελτιωμένες ιδιότητες αυτοκαθαρισμού. Όταν βρέχει σχηματίζεται στη γυάλινη επιφάνεια ένα ομοιόμορφο φιλμ νερού, το οποίο απομακρύνει αποτελεσματικά σωματίδια σκόνης και άλλες ακαθαρσίες. Επιπλέον, η ανακλαστική επίστρωση βελτιώνει την απόδοση του στοιχείου σε περίπτωση που το φως αντανακλάται διαγώνια. Ακόμα και με γωνία πρόσπτωσης 25, η μετρηθείσα ενέργεια είναι αποδεδειγμένα μεγαλύτερη σε σχέση με ένα στοιχείο με ηλιακό γυαλί χωρίς ανακλαστική επίστρωση. Σε γωνία πρόσπτωσης 80, η αύξηση της απόδοσης κυμαίνεται στο 3 %. Καθώς καμία ακτίνα δεν πάει χαμένη, τα ηλιακά στοιχεία Pure Power της Sovello κατατάσσονται στα πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά ηλιακά στοιχεία της αγοράς. Isc Ηλιακό γυαλί με ανακλαστική επίστρωση 3 % 2 % 1 % 0 % Γωνία πρόσπτωσης Αύξηση ενέργειας με χρήση μιας ανακλαστικής επίστρωσης, ανεξάρτητα από τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός

14 Οι σειρές Pure Power X και T της Sovello. Πρότυπες συνθήκες δοκιμής (STC) 1 SV-T-190 SV-T-195 SV-T-200 SV-T-205 SV-X-200 SV-X-205 SV-X-210 SV-X-215 Διαμόρφωση High Voltage Διαμόρφωση Low Voltage Ονομαστική ισχύς 2 W Απόκλιση απόδοσης W 0/+5 0/+5 0/+5 0/+5 0/+5 0/+5 0/+5 0/+5 Pmpp, μέγ. W 194,9 199,9 204,9 209,9 204,9 209,9 214,9 219,9 Pmpp, ελάχ. W 190,0 195,0 200,0 205,0 200,0 205,0 210,0 215,0 Αποτελεσματικότητα μονάδας % 12,7 13,1 13,4 13,7 12,7 13,1 13,4 13,7 Umpp V 26,7 27,1 27,5 27,9 18,3 18,4 18,5 18,5 Impp A 7,12 7,20 7,28 7,36 10,93 11,15 11,36 11,63 Uoc V 32,8 32,9 33,2 33,1 22,9 23,0 23,1 23,2 Isc A 8,05 8,15 8,25 8,35 11,71 11,87 12,02 12, W/m 2, θερμοκρασία κυψελών 25 C, φάσμα AM-1,5 2 Μέγιστη απόδοση ή ονομαστική ισχύ > Μόνο θετικές αποκλίσεις απόδοσης Κρατάμε το λόγο μας! Η κατανομή απόδοσης της σειράς Pure Power της Sovello επιτυγχάνεται σε βήματα των 5 Watt και στηρίζεται αποκλειστικά σε θετικές αποκλίσεις απόδοσης. Έτσι θα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι, με την αγορά των ηλιακών στοιχείων της Sovello, θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας. Και ακόμα περισσότερα: Ένα ηλιακό στοιχείο της Sovello με απόδοση στοιχείου να κυμαίνεται από 195 W έως και 199,9 W, κατατάσσεται στην κατηγορία απόδοσης 195 W. Αυτό αυξάνει το ποσοστό της αναμενόμενης απόδοσης και εξασφαλίζει κατ αυτό το τρόπο το κέρδος της επένδυσής σας. Sovello Pure Power SV-X-205 excellent Issue 04/2010 Σειρά Pure Power T της εταιρείας Sovello Σειρά Pure Power X της εταιρείας Sovello

15 > Η εγγύηση ποιότητας της Sovello Η Sovello αντιλαμβάνεται την αειφορία ως μια ολοκληρωμένη αρχή, η οποία υφίσταται στην κοινωνική, τεχνολογική, οικονομική και οικολογική διάσταση. Προκειμένου να μετατρέψουμε την αειφορία σε επαγγελματική επιτυχία, αφοσιωνόμαστε στον επαγγελματισμό και στην ποιότητα. Κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων παραγωγής, μια μονάδα περνάει από 130 ελέγχους ποιότητας από τον έλεγχο των υλικών έως τον πλήρη έλεγχο της ολοκληρωμένης μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής η μονάδα πρέπει να περάσει με επιτυχία από αρκετά Quality Gates. Επομένως, όλα τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Sovello ανταποκρίνονται σε ένα συγκεκριμένο και ελεγμένο πρότυπο ποιότητας. Η εταιρεία Sovello είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004. Αλλά και ηγετικά εργαστήρια ελέγχου καθώς και τεχνικές εκδόσεις πιστοποιούν την εξαιρετική ποιότητα της Sovello: για παράδειγμα το ηλιακό στοιχείο της σειράς Pure Power X της εταιρείας Sovello βαθμολογήθηκε με πολύ καλό στην τρέχουσα έκδοση του γερμανικού περιοδικού Ökotest. Επιπλέον, η DLG η Γερμανική Ένωση Καλλιεργητών την βαθμολόγησε με τον καλύτερο βαθμό ++ στο τέστ απόδοσης Ανθεκτικότητα στην αμμωνία και παράλληλα την έκρινε κατάλληλη για χρήση σε γεωργικές επιχειρήσεις. Η σειρά προϊόντων Pure Power SV-X ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή της TÜV (Rheinland) (DIN EN 61701:1995) που αφορά στο αλμυρό νερό και επομένως είναι κατάλληλη και για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές και για ναυτιλιακή χρήση. Για την Sovello ποιότητα σημαίνει επίσης τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των πελατών μας και να εξελίσσονται συνεχώς σύμφωνα με αυτές. Εφαρμόζοντας τις υψηλές προδιαγραφές στην εργασία και στα προϊόντα μας μπορούμε να σας εγγυηθούμε την άριστη ποιότητα της κάθε μονάδας που παράγεται αυτό αποτελεί δέσμευση!

16 Συνεργάτης ηλιακών στοιχείων: Sovello AG OT Thalheim Sonnenallee Bitterfeld-Wolfen Germany Tηλ. +49 (0) Φαξ +49 (0) /2011/05 Το STRING RIBBON αποτελεί εμπορικό σήμα της Evergreen Solar, Inc. Ο τρόπος κατασκευής του πλακιδίου πυριτίου από την Evergreen Solar είναι κατοχυρωμένος στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Ποιότητα και απόδοση TOP QUALITY. www.solarworld-hellas.com

Ποιότητα και απόδοση TOP QUALITY. www.solarworld-hellas.com Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY www.solarworld-hellas.com ΝΕΟ! 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣE 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ* Κορυφαία προϊόντα για κάθε εφαρμογή Στις

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY MINI CENTRAL. Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων

SUNNY MINI CENTRAL. Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων SUNNY MINI CENTRAL Ακριβής σχεδιασμός και υλοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων Προσγείωση Ακριβείας Εξαιρετικά ακριβής σχεδιασμός φωτοβολταϊκών συστημάτων Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο απλό να σχεδιαστούν και

Διαβάστε περισσότερα

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE

Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE Φ/Β πάνελ για μέγιστη απόδοση THE SUN ON YOUR SIDE ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ 2 ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η MAGE SOLAR AG, σαν τμήμα μίας παγκοσμίως δραστηριοποιούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY. www.solarworld-global.com

Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY. www.solarworld-global.com Ποιότητα και απόδοση SOLARWORLD TOP QUALITY www.solarworld-global.com ΝΕΟ! 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ* Κορυφαία προϊόντα για κάθε εφαρμογή Στις υπερσύγχρονες,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΛΥΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-P156-60 Αυτά τα Φ/Β στοιχεία χρησιµοποιούν ψευδο-τετράγωνο πολυκρυσταλλικά στοιχεία πυριτίου υψηλής απόδοσης, (οι κυψέλες αποτελούνται από ένα ενιαίο κρύσταλλο πυριτίου, υψηλής καθαρότητας) για να µετασχηµατίσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-BIPV-SM-P125-60

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-BIPV-SM-P125-60 Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο

Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων (Net metering) στην Κύπρο Βασικότερα τμήματα ενός Φ/Β συστήματος Τα φωτοβολταϊκά (Φ/Β) συστήματα μετατρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-BIPV-SM-M156-48

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - SI-ESF-M-BIPV-SM-M156-48 Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από κάποια επί μέρους στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται και περιγράφονται αμέσως μετά.

Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από κάποια επί μέρους στοιχεία όπως αυτά παρουσιάζονται και περιγράφονται αμέσως μετά. Εισαγωγικά Η εταιρεία Nobel, με 35 χρονη παρουσία στο χώρο των ηλιακών θερμοσιφώνων, εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων έχοντας συνάψει στρατηγικές συμμαχίες με αναγνωρισμένους

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx

Σειρά αντιστροφέων TripleLynx MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Σειρά αντιστροφέων TripleLynx Το σημείο αναφοράς στους ηλιακούς αντιστροφείς της Danfoss τριφασικός Χωρίς μετασχηματιστή 10, 12.5 και 15 kw SOLAR INVERTERS 98% Μέγιστη ισχύς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-NE-M-25W

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΜΟΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ - SI-ESF-M-NE-M-25W Solar Innova χρησιµοποιεί τις τελευταίες υλικά για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Τα στοιχεία µας είναι ιδανικό για κάθε εφαρµογή που χρησιµοποιεί το φωτοηλεκτρικό φαινόµενο ως µια καθαρή πηγή ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω

Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω Μελέτη και οικονομική αξιολόγηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε οικία στη νήσο Κω ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ /04/2013 ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Εισαγωγή Σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι μία συνοπτική περιγραφή της

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower

Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Tεχνική Πληροφορία Διαδικασία Derating για Sunny Boy και Sunny Tripower Με τη διαδικασία Derating, ο μετατροπέας μειώνει την απόδοσή του, ώστε να προστατεύσει τα εξαρτήματα από υπερθέρμανση. Αυτό το έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή ενέργεια. Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Ηλιακή ενέργεια. Φωτοβολταϊκά Συστήματα Ηλιακή ενέργεια Είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται τη θερμική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ήλιου με χρήση μηχανικών μέσων για τη

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς TripleLynx Pro Φέρνουν απλότητα, ευελιξία και απόδοση στο Φωτοβολταϊκό σας σύστημα TripleLynx Pro Απλότητα. Ευελιξία. Απόδοση 2 Νέος

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης, εφεδρείας και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης, εφεδρείας και Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιοκατανάλωσης, εφεδρείας και Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις ΦωτοβολταΙκών συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας Απευθείας κατανάλωση Εφεδρική λειτουργία Αυτόνομο Σύστημα 10ΚWp, Αίγινα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Yutaki S80 Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Θερμοκρασία εξόδου ζεστού νερού έως 80 o C ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 o C. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Έµπνευσή µας ο Ήλιος

Έµπνευσή µας ο Ήλιος Έµπνευσή µας ο Ήλιος Η ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Φ ΤΟΒΟΛΤΑΪΚ Ν (Φ/Β) Η παγκόσµια αγορά Φ/Β συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία και το 2011. Παρά τη διεθνή οικονοµική κρίση της περιόδου 2009-2011, το 2011 υπήρξε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Not only simply brilliant, but brilliantly simple

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Not only simply brilliant, but brilliantly simple ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Not only simply brilliant, but brilliantly simple ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΥΟ ΑΞΟΝΩΝ Για γήπεδα και ενσωμάτωση σε κτίρια Παράδειγμα DEGERtraker 9000NT με θεμέλια από μπετόν για συναρμολόγηση στο ύπαιθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοστό απόδοσης. Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση

Ποσοστό απόδοσης. Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Ποσοστό απόδοσης Ποιοτικός παράγοντας για την φωτοβολταϊκή εγκατάσταση Περιεχόμενα Το ποσοστό απόδοσης είναι ένα από τα σημαντικότερα μεγέθη για την αξιολόγηση της αποδοτικότητας μίας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass

// COMFORT. THERMOBELT Ultra. Low-E Insulating Glass THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass GR THERMOBELT Ultra Low-E Insulating Glass Η ενεργειακή απόδοση και η υψηλή αισθητική πρέπει να συνυπάρχουν. Με τη σειρά υαλοπινάκων THERMOBELT Ultra μπορούμε να

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design

Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Περισσότερη ποιότητα, περισσότερη απόδοση, περισσότερο design Schüco ηλιοθερμικοί συλλέκτες με καινοτόμο τεχνολογία θερμικής αγωγιμότητας Πράσινη Τεχνολογία για το Γαλάζιο Πλανήτη Καθαρή Ενέργεια από Ηλιακά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης

Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης Ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες και μονάδες αποθήκευσης 35 Τώρα ξεκινά ένα μέλλον πιο καθαρό Ο ΗΛΙΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ. Η ARISTON ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Έκδοση 01/2012 ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Mounting the sun's power www.profilodomi.gr Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Αναπτύσσοντας καινοτομίες Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ δημιουργήθηκε και λειτουργεί από στελέχη που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 Περιεχόμενα 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μια ματιά στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ λεπτών υμενίων στην Ελλάδα. Ilias Garidis COO

Μια ματιά στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ λεπτών υμενίων στην Ελλάδα. Ilias Garidis COO Μια ματιά στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ λεπτών υμενίων στην Ελλάδα Ilias Garidis COO 0 Παγκόσμια ενεργειακή κάλυψη έως το 2100 1 Η εταιρεία μας 2 Κεντρικά γραφεία στην Αθήνα Εργοστάσιο

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς. 2 σε 1

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς. 2 σε 1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς TLX Pro 8k. TLX Pro 10k. TLX Pro 12.5k. TLX Pro 15k 2 σε 1 Ανιστροφέας και web server σε μία μονάδα Αυτό σημαίνει λιγότερη καλωδίωση

Διαβάστε περισσότερα

214 1,40 1,37 1,34 235 1,67 1,65 1,63 240 1,68 1,66 1,64 250 1,79 1,76 1,74 235 1,12 1,10 1,08 240 1,14 1,12 1,10

214 1,40 1,37 1,34 235 1,67 1,65 1,63 240 1,68 1,66 1,64 250 1,79 1,76 1,74 235 1,12 1,10 1,08 240 1,14 1,12 1,10 SANYO DOUBLE HIT SANYO HIP- 214NKHE5 (με παραγγελία) N235SE10 N240SE10 H250E01 SCHOTT PERFORM POLY TM 235 SCHOTT PERFORM POLY TM 240 SCHOTT ASI TM100 (TF) BOSCH SOLAR M245 3BB c-si Mono 60 210 (εμπρόςόψη)

Διαβάστε περισσότερα

Ακρίβεια μέτρησης. Τιμές ενέργειας και βαθμός απόδοσης για Φωτοβολταϊκοί μετατροπείς Sunny Boy και Sunny Mini Central

Ακρίβεια μέτρησης. Τιμές ενέργειας και βαθμός απόδοσης για Φωτοβολταϊκοί μετατροπείς Sunny Boy και Sunny Mini Central Ακρίβεια μέτρησης Τιμές ενέργειας και βαθμός απόδοσης για Φωτοβολταϊκοί μετατροπείς Sunny Boy και Sunny Mini Central ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο κάθε ιδιοκτήτης μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης θέλει να τις καλύτερες

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΛΙΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΚΑΛΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ17. Πειραματικός προσδιορισμός της βέλτιστης γωνίας κλίσης ενός φωτοβολταϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση σκίασης. Αποδοτικότερη λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak

Διαχείριση σκίασης. Αποδοτικότερη λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak Διαχείριση σκίασης Αποδοτικότερη λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak Περιεχόμενα Πολλές φορές η σκιά από τα παράθυρα της στέγης, από τις καμινάδες ή από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σύντομο λεξικό όρων ηλιακής ενέργειας ZEBRA Σύστημα στερέωσης φωτοβολταϊκών πάνελ - Τα πλεονεκτήματα με μιά ματιά 8-9 Σύνδεσμοι

Διαβάστε περισσότερα

Συνθήκες τοποθέτησης

Συνθήκες τοποθέτησης Συνθήκες τοποθέτησης για τη συσκευή SUNNY CENTRAL 350 Περιεχόμενα Σε αυτό το έγγραφο περιγράφονται οι διαστάσεις, οι ελάχιστες αποστάσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, οι ποσότητες εισερχόμενου και

Διαβάστε περισσότερα

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων.

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Fronius IG Plus Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Compa Solar 25th Martiou 32 - Katerini 60100 Tel +30.23510.45415 - Fax +30.23510.36181 email: info@compasolar.gr - web:

Διαβάστε περισσότερα

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων.

Fronius IG Plus. Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Fronius IG Plus Η νέα γενιά συνδεδεμένων με το δίκτυο φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Μέγιστη απόδοση. Σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ο πρώτος μετατροπέας πολλαπλών λειτουργιών. Αξιόπιστος και με μέγιστη σταθερή

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηρισμός και μοντέλα τρανζίστορ λεπτών υμενίων βιομηχανικής παραγωγής: Τεχνολογία μικροκρυσταλλικού πυριτίου χαμηλής θερμοκρασίας

Χαρακτηρισμός και μοντέλα τρανζίστορ λεπτών υμενίων βιομηχανικής παραγωγής: Τεχνολογία μικροκρυσταλλικού πυριτίου χαμηλής θερμοκρασίας Χαρακτηρισμός και μοντέλα τρανζίστορ λεπτών υμενίων βιομηχανικής παραγωγής: Τεχνολογία μικροκρυσταλλικού πυριτίου χαμηλής θερμοκρασίας Υποψήφιος Διδάκτορας: Α. Χατζόπουλος Περίληψη Οι τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση σκίασης. Αποδοτική λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak

Διαχείριση σκίασης. Αποδοτική λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak Tεχνική πληροφορία Διαχείριση σκίασης Αποδοτική λειτουργία μερικώς σκιασμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων με OptiTrac Global Peak Περιεχόμενα Πολλές φορές η σκιά από τα παράθυρα της στέγης, από τις καμινάδες

Διαβάστε περισσότερα

ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter)

ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter) ISMG Ηλιακός Αντιστροφέας (inverter) Μεγάλο εύρος τάσης εισόδου ΦΒ (κατάλληλη για τάση µεταξύ 100 VDC και 450 VDC) και αποτελεσµατικό σύστηµα εύρεσης σηµείου µεγίστης ισχύος (Maximum Power Point- MPP Tracking)

Διαβάστε περισσότερα

/ Μέγιστη ευελιξία για τις εφαρμογές του αύριο. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ Μέγιστη ευελιξία για τις εφαρμογές του αύριο. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / Μέγιστη ευελιξία για τις εφαρμογές του αύριο. N W E S / Δυνατότητα αντικα- / Τεχνολογία τάστασης επιμέρους SnapINverter εξαρτημάτων /

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Γ. Λευθεριώτης Αναπλ. Καθηγητής Γ. Συρροκώστας Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Γ. Λευθεριώτης Αναπλ. Καθηγητής Γ. Συρροκώστας Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γ. Λευθεριώτης Αναπλ. Καθηγητής Γ. Συρροκώστας Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Φασματική απόκριση φ/β (SR) Ενέργεια φωτονίων μεγαλύτερη από το Eg δεν αξιοποιείται, δηλ. δεν οδηγεί στην αύξηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.) Ενότητα 2: Φωτοβολταϊκά Σπύρος Τσιώλης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL

Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL WirkungDerat-TI-el-39 Έκδοση 3.9 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Νομικές διατάξεις SMA Solar Technology AG Νομικές διατάξεις Οι

Διαβάστε περισσότερα

Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL

Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL Tεχνικές πληροφορίες Βαθμοί απόδοσης και derating SUNNY BOY / SUNNY TRIPOWER / SUNNY MINI CENTRAL WirkungDerat-TI-el-38 Έκδοση 3.8 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Νομικές διατάξεις SMA Solar Technology AG Νομικές διατάξεις Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. 1. Ηλιακή ακτινοβολία

ΗΛΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. 1. Ηλιακή ακτινοβολία ΗΛΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 1. Ηλιακή ακτινοβολία Ο ήλιος ενεργεί σχεδόν, ως μια τέλεια πηγή ακτινοβολίας σε μια θερμοκρασία κοντά στους 5.800 Κ Το ΑΜ=1,5 είναι το τυπικό ηλιακό φάσμα πάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ/ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ FRONIUS IG PLUS

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ/ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ FRONIUS IG PLUS / Συστήματα φόρτισης συσσωρευτών / Τεχνολογία συγκόλλησης / Ηλεκτρονικά συστήματα ηλιακής ενέργειας ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ/ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ FRONIUS IG PLUS / Συσκευή πολλαπλών λειτουργιών για μέγιστη σταθερότητα παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών

Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Σιγουριά για το μέλλον χάρη στην τεχνογνωσία των ειδικών Συνεχής ανάπτυξη προϊόντων Η περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση αποτελούν μια συνεχή διαδικασία που επιτελείται από το εξειδικευμένο τμήμα έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - EUSO Σάββατο 7 Δεκεμβρίου Εξέταση στη Φυσική

ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - EUSO Σάββατο 7 Δεκεμβρίου Εξέταση στη Φυσική ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - «ΠΑΝΕΚΦE» 1ο και 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - EUSO 2014 Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά κεφάλαια παραγωγής ενέργειας

Ειδικά κεφάλαια παραγωγής ενέργειας Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Ειδικά κεφάλαια παραγωγής ενέργειας Ενότητα 3 (γ): Ηλιακή ενέργεια. Φωτοβολταϊκά συστήματα, διαστασιολόγηση και βασικοί υπολογισμοί, οικονομική ανάλυση. Αν. Καθηγητής Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

pure excellence. pure energy.

pure excellence. pure energy. pure excellence. pure energy. Το βασικό στοιχείο ενός φωτοβολταϊκού συστήματος είναι ένα πάνελ υψηλών προδιαγραφών Η Αυστριακή εταιρεία Energetica παράγει φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία ξεχωρίζουν για την

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες 1 Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες Συντελεστές 1) Γιάννης κουρνιώτης 2) Κων/νος Αντωνάκος 3) Θεόδωρος

Διαβάστε περισσότερα

Ήλιος και Ενέργεια. Ηλιακή ενέργεια:

Ήλιος και Ενέργεια. Ηλιακή ενέργεια: Ηλιακή ενέργεια: Ήλιος και Ενέργεια Ηλιακή ενέργεια είναι η ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και αξιοποιείται μέσω τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται τη θερμική και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ήλιου

Διαβάστε περισσότερα

Τιμή ( /W) 80kW 2,18 2,16 2,14 214 1,39 1,36 1,33 235 1,51 1,49 1,47 240 1,55 1,52 1,50 250 1,49 1,48 1,47 235 0,85 0,83 0,81 240 0,88 0,86 0,84

Τιμή ( /W) 80kW 2,18 2,16 2,14 214 1,39 1,36 1,33 235 1,51 1,49 1,47 240 1,55 1,52 1,50 250 1,49 1,48 1,47 235 0,85 0,83 0,81 240 0,88 0,86 0,84 ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΥΠΟΣ Wp SANYO DOUBLE HIT SANYO HIP- 214NKHE5 (με παραγγελία) SANYO HIT- N235SE10 SANYO HIT- NSE10 SANYO HIT- HE01 SCHOTT PERFORM POLY TM 235 SCHOTT PERFORM POLY TM SCHOTT ASI TM100 (TF) BOSCH

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρικοί inverters SINVERT PVS Series

Κεντρικοί inverters SINVERT PVS Series Κεντρικοί inverters SINVERT PVS Series Ιστορική αναδρομή 1950 s Η Siemens πρώτη αναπτύσσει τεχνολογία παραγωγής με βάση το πυρίτιο 1980 s Εμπορική διάθεση των Φ/Β πλαισίων και inverter Siemens PV 1987

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. Ο τριφασικός μετατροπέας, ιδανικός όχι μόνο για οικιακά φωτοβολταϊκά...

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. Ο τριφασικός μετατροπέας, ιδανικός όχι μόνο για οικιακά φωτοβολταϊκά... SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL STP 5000TL-20 / STP 6000TL-20 / STP 7000TL-20 / STP 8000TL-20 / STP 9000TL-20 / STP 10000TL-20 / STP 12000TL-20 ΝΕΟ και ως έκδοση 10 kva και 12 kva Οικονομική αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα

Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SOLAREXPO-Βερόνα και INTERSOLAR-Μόναχο Η MECASOLAR λανσάρει τις νέες της σταθερές βάσεις στήριξης και τους ηλιακούς ιχνηλάτες της μονού άξονα Αυτές οι δύο νέες σειρές προϊόντων θα παρουσιαστούν

Διαβάστε περισσότερα

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ.

8 ΧΡΟΝΙΑ. Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής ΕΓΓΥΗΣΗ. 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Θερμοπομποί Ελληνικής κατασκευής Ζεσταθείτε υγιεινά, οικονομικά και με ασφάλεια! www.rig-radiators.com Ιδανικός συνδυασμός θερμού αέρα και θερμικής εκπομπής (infrared) 2 Ελληνικοί Θερμοπομποί

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος.

Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Βελτιώστε την απόδοση, εξασφαλίστε το κέρδος. Υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για Φωτοβολταϊκά συστήματα Όλα όσα χρειάζεστε για την ομαλή λειτουργία της μονάδας σας. Σας προσφέρουμε ασφαλείς λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά από µονοκρυσταλλικό πυρίτιο

Φωτοβολταϊκά από µονοκρυσταλλικό πυρίτιο 1 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Τα φωτοβολταϊκά συστήµατα αποτελούν µια από τις εφαρµογές των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας, µε τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Εκµεταλλευόµενοι το φωτοβολταϊκό φαινόµενο το

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή

Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Σύστημα διπλών υαλοπινάκων από την Θερμοπλαστική Οικονομία και άνετη ζωή, κάθε εποχή Μειώστε δραστικά τους λογαριασμούς για θέρμανση και δροσισμό και βελτιώστε την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά πλαίσια και συστήματα υψηλής απόδοσης

Φωτοβολταϊκά πλαίσια και συστήματα υψηλής απόδοσης Φωτοβολταϊκά πλαίσια και συστήματα υψηλής απόδοσης Η Enfoton Solar Ltd (Ένφοτον Σόλαρ Λτδ) ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2002. Στόχος των ιδρυτών της ήταν να εξυπηρετήσουν ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων ηλιακής

Διαβάστε περισσότερα

Με τον καιρό, η τεχνολογία LED αναπτύχθηκε με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους τα LED υψηλής ισχύος (High Power LED).

Με τον καιρό, η τεχνολογία LED αναπτύχθηκε με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους τα LED υψηλής ισχύος (High Power LED). Φωτισμός Led Το LED (Light Emitting Diode) είναι μια Δίοδος Εκπομπής Φωτός και πρόκειται για ημιαγωγό ο οποίος όταν του παρέχεται ηλεκτρική τάση, εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία. Η χρήσης των LED έχει ξεκινήσει

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση πάνελ με σύστημα THE SUN ON YOUR SIDE

Τοποθέτηση πάνελ με σύστημα THE SUN ON YOUR SIDE Τοποθέτηση πάνελ με σύστημα THE SUN ON YOUR SIDE ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 2 Πειστικό ηλιακό σύστημα συναρμολόγησης Σε σχεδόν κανένα άλλο ηλιακό σύστημα στερέωσης δεν έχουν συμπεριληφθεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Εμπειρία. υψηλών επιδόσεων. U w μέχρι. W/(m 2 K) KBE 76 Centre seal system. Κουφωμάτων

Εμπειρία. υψηλών επιδόσεων. U w μέχρι. W/(m 2 K) KBE 76 Centre seal system. Κουφωμάτων Εμπειρία υψηλών επιδόσεων U w μέχρι 0.73 W/(m 2 K) KBE 76 Centre seal system Κουφωμάτων KBE 76: Απλετο φως και ενεργειακή Χάρη στη νέα τεχνολογία των προφίλ, μπορεί να κατασκευαστούν παράθυρα με μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (50 W) GU10 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Ο κατάλληλος φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα Τα LED σποτ της Philips με την απαλή λάμψη προσφέρουν μια

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar

Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar ΣΤΟΧΟΣ μας είναι ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ κάθε ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΕΡΓΟ. phoenix solar ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής επιφάνειες εξαρτηµάτων. το συνεργείο

Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής επιφάνειες εξαρτηµάτων. το συνεργείο Πρακτικές συµβουλές για το συνεργείο Χαλύβδινες φλάντζες κυλινδροκεφαλής πολλαπλών Zylinderkopfdichtungen στρώσεων (MLS) και επιφάνειες εξαρτηµάτων Advanced MLS-Technology Leistungsfähigkeit in jeder Lage

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΜΙΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΜΙΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΜΙΣΗ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ρ. Φώτης Στεργιόπουλος Καθ. Εφαρµογών Τµήµα Αυτοµατισµού ΑΤΕΙΘ 20/5/2011 Ηµερίδα ΤΕΕ/ΤΚΜ 1 Το Φ/Β κελί 1839: Ο Εndmund Becquerel ανακαλύπτει ότι κάποια υλικά παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Λαμπτήρας E27 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι λαμπτήρες LED της Philips παρέχουν εκπληκτικό, ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και

Διαβάστε περισσότερα

μαζί, πρώτοι στον ήλιο EKΠΤΩΣΗ 20% κέρδος έως 600 αξίας 80 KAYTH ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

μαζί, πρώτοι στον ήλιο EKΠΤΩΣΗ 20% κέρδος έως 600 αξίας 80 KAYTH ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ μαζί, πρώτοι στον ήλιο EKΠΤΩΣΗ 20% κέρδος έως 600 αξίας 80 KAYTH ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/06/201 1 H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ Φιλοσοφία μας, εδώ και 40 χρόνια, είναι να

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Γ. Λευθεριώτης Επικ. καθηγητής

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Γ. Λευθεριώτης Επικ. καθηγητής ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γ. Λευθεριώτης Επικ. καθηγητής Αγωγοί- μονωτές- ημιαγωγοί Ενεργειακά διαγράμματα ημιαγωγού Ηλεκτρόνια (ΖΑ) Οπές (ΖΣ) Ενεργειακό χάσμα και απορρόφηση hc 1,24 Eg h Eg ev m max max Χρειάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις τοποθέτησης

Προϋποθέσεις τοποθέτησης Προϋποθέσεις τοποθέτησης για SUNNY CENTRAL 250, 250HE Περιεχόμενα Σε αυτό το έγγραφο περιγράφονται οι διαστάσεις, οι ελάχιστες αποστάσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, οι ποσότητες εισερχόμενου και

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε check in σε έξυπνες λύσεις ενέργειας. Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Κάντε check in σε έξυπνες λύσεις ενέργειας. Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα Κάντε check in σε έξυπνες λύσεις ενέργειας Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα Πως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα συνθέτοντας μία λύση ενέργειας; Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση ασφαλειών στοιχειοσειρών

Χρήση ασφαλειών στοιχειοσειρών Χρήση ασφαλειών στοιχειοσειρών στους Sunny Mini Central 9000TL / 10000TL / 11000TL Περιεχόμενο Με την τυποποίηση των τεχνικών εγγράφων, απαιτείται από τους κατασκευαστές των εγκαταστάσεων η αναγραφή στο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner /

Διαβάστε περισσότερα

πως επιτυγχάνονται? Η πιο ευρέως χρησιµοποιούµενη µονάδα είναι οι kwh/kw Ερώτηση: Μία απόδοση της τάξεως των 1400kWh/kW θεωρείται καλή ή κακή?

πως επιτυγχάνονται? Η πιο ευρέως χρησιµοποιούµενη µονάδα είναι οι kwh/kw Ερώτηση: Μία απόδοση της τάξεως των 1400kWh/kW θεωρείται καλή ή κακή? Παράµετροι Ενεργειακών Αποδόσεων Φωτοβολταϊκών Σταθµών Σοφία Α. Παπαλεξίου Σύνδεσµος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Ελλάδος ΤΕΕ ΤΚΜ -ΦΒ Συστήµατα Τεχνολογίες -Προβλήµατα -Προοπτικές Υψηλές Ενεργειακές Αποδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφαλής επιτήρηση. Συστήματα Επιτήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της SMA

Η ασφαλής επιτήρηση. Συστήματα Επιτήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της SMA Η ασφαλής επιτήρηση Συστήματα Επιτήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της SMA Συστήματα Επιτήρησης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της SMA ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Διασφαλίστε την απόδοση των φωτοβολταϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr

Η θέρμανση του μέλλοντος. naoseurope.gr Η θέρμανση του μέλλοντος naoseurope.gr εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε θερμαντικό φιλμ Εξαιρετικά λεπτό, πάχος μόλις 0,5 mm βασισμένο σε τεχνολογία εκπομπής μακρών κυμάτων υπέρυθρου φωτός Υγιεινή θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

Γουργούλης ηµ., ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ, ΤΕΙ-Θ, ΤµήµαΑυτοµατισµού, Κλασσικές εγκαταστάσεις 1

Γουργούλης ηµ., ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ, ΤΕΙ-Θ, ΤµήµαΑυτοµατισµού, Κλασσικές εγκαταστάσεις 1 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 1 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 2 Κλασσικές εγκαταστάσεις 1 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 3 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 4 Κλασσικές εγκαταστάσεις 2 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 5 ρ. Ηλ. Μηχ. & Μηχ. Η/Υ 6

Διαβάστε περισσότερα

Φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED

Φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED 1 1. Λίγα λόγια για εμάς Η Sirecled Hellas S.A ιδρύθηκε το 2013 διεκδικώντας μια θέση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής συστημάτων LED στην Ν.ΑΕυρώπη. Τομείς εξειδίκευσης Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις τοποθέτησης

Προϋποθέσεις τοποθέτησης Προϋποθέσεις τοποθέτησης για SUNNY CENTRAL 400LV, 400HE, 500HE, 630HE Περιεχόμενα Σε αυτό το έγγραφο περιγράφονται οι διαστάσεις, οι ελάχιστες αποστάσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, οι ποσότητες εισερχόμενου

Διαβάστε περισσότερα

Α Τοσίτσειο Αρσκάκειο Λύκειο Εκάλης. Αναγνωστάκης Νικόλας Γιαννακόπουλος Ηλίας Μπουρνελάς Θάνος Μυλωνάς Μιχάλης Παύλοβιτς Σταύρος

Α Τοσίτσειο Αρσκάκειο Λύκειο Εκάλης. Αναγνωστάκης Νικόλας Γιαννακόπουλος Ηλίας Μπουρνελάς Θάνος Μυλωνάς Μιχάλης Παύλοβιτς Σταύρος Α Τοσίτσειο Αρσκάκειο Λύκειο Εκάλης Αναγνωστάκης Νικόλας Γιαννακόπουλος Ηλίας Μπουρνελάς Θάνος Μυλωνάς Μιχάλης Παύλοβιτς Σταύρος Εισαγωγή στις ήπιες μορφές ενέργειας Χρήσεις ήπιων μορφών ενέργειας Ηλιακή

Διαβάστε περισσότερα

Νέο DUAL Maximizer MM-2ES. Περισσότερη απόδοση, λιγότερος εξοπλισμός..

Νέο DUAL Maximizer MM-2ES. Περισσότερη απόδοση, λιγότερος εξοπλισμός.. Νέο DUAL Maximizer MM-2ES Περισσότερη απόδοση, λιγότερος εξοπλισμός.. 1 Photon: March 4, Έλεγχος 2012 σε βαθμό πάνελ είναι το Tigo πιο Energy σημαντικό Confidential στοιχείο στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη

Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 5 W (35 W) GU5,3 Ζεστό λευκό Με ρύθμιση έντασης Διαρκής φωτισμός ανάδειξης LED, με εστιασμένη δέσμη Τα LED σποτ της Philips προσφέρουν εστιασμένη δέσμη έντονου φωτός,

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά

Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά PV Technology, University of Cyprus Ορισμός της Ποιότητας στα Φωτοβολταϊκά Δρ Γιώργος Μακρίδης Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εργαστήριο ΦΒ Τεχνολογίας 1 PV Technology, University of Cyprus Περιεχόμενα Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές πληροφορίες SUNNY CENTRAL COMMUNICATION CONTROLLER

Τεχνικές πληροφορίες SUNNY CENTRAL COMMUNICATION CONTROLLER Τεχνικές πληροφορίες SUNNY CENTRAL COMMUNICATION CONTROLLER Περιεχόμενα Το Sunny Central Communication Controller αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κεντρικού μετατροπέα, το οποίο δημιουργεί τη σύνδεση μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από

Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από Δίοδοι Ορισμός της διόδου - αρχή λειτουργίας Η δίοδος είναι μια διάταξη από ημιαγώγιμο υλικό το οποίο επιτρέπει την διέλευση ροής ρεύματος μόνο από την μία κατεύθυνση, ανάλογα με την πόλωσή της. Κατασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά!

Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά! PHILIPS LED Σποτ (με ρύθμιση έντασης) 4 W (35 W) GU10 Από το ζεστό στο πάρα πολύ ζεστό λευκό Απαλή λάμψη ρυθμιζόμενης έντασης Αυτό που κρύβεται στο εσωτερικό κάνει τη διαφορά! Το γυάλινο LED σποτ της Philips

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Λύσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Αστείρευτη ενέργεια από τον ήλιο! Η ηλιακή ενέργεια είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας στη διάθεση μας.τα προηγούμενα χρόνια η τεχνολογία και το κόστος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΕΓΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Κίνητρα για επενδύσεις υψηλών αποδόσεων σε κτιριακές εγκαταστάσεις Παράδειγμα διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού συστήματος ονομαστικής ισχύος 10 kwp Βριλήσσια, Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

Διακόπτης προστασίας αγωγών:

Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διακόπτης προστασίας αγωγών: Διαστασιολόγηση των κατάλληλων διακοπτών προστασίας αγωγών για μετατροπείς υπό ειδικές συνθήκες Περιεχόμενα Η επιλογή του σωστού διακόπτη προστασίας αγωγών εξαρτάται από διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

INNTENSOL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ,ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

INNTENSOL ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ,ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ INNTENSOL 2014 INNTENSOL ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 85 & ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 21, ΤΚ: 26441, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ: 2610424680 FAX: 2610426850 website: www.inntensol.gr, email: info@inntensol.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε οροφές, στέγες και πάρκα

Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε οροφές, στέγες και πάρκα Συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων σε οροφές, στέγες και πάρκα Στηρίζουμε ό,τι αγαπάτε ΗΛΕΚΤΡΑ Σύστημα στήριξης Φ/Β πλαισίων σε επίπεδες οροφές Το σύστημα ΗΛΕΚΤΡΑ προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις των

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ακτινοβολίας

Συστήματα ακτινοβολίας Συστήματα ακτινοβολίας WELCOME HOME ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΜΌΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ by Tiemme ITALIAN WORLDWIDE INNOVATION EL Σχεδιάζοντας την άνεση Βασισμένο στην αρχή της ακτινοβολίας, το σύστημα θέρμανσης/ δροσισμού

Διαβάστε περισσότερα

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR

Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Powador Mini-Argus Mini-Argus FR Το κουτί σύνδεσης γεννητριών Powador Mini-Argus συνδυάζει προστασία των αγωγών, προστασία από υπέρταση και διακόπτη διαχωρισμού DC σε ένα χωριστό περίβλημα και μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ

ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ SOLAR MORE ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ SOLAR MORE TRIPLEX ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή 4 Υαλοπίνακες solar more 6 Υαλοπίνακες triplex 10 Ειδικό γυαλί 14 Το παρόν έντυπο δεν είναι νομικά δεσμευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM16-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM16-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας

Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας PHILIPS LED Σφαιρικοί 13,5W (100W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Δυνατός φωτισμός LED κορυφαίας ποιότητας Οι σφαιρικοί λαμπτήρες LED της Philips παρέχουν ψυχρό λευκό φως, εξαιρετικά μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα