Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων."

Transcript

1 Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Σήμερα γιορτάζουμε διπλά. Τιμάμε τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον Άγιο Νικόλαο. Τιμάμε όμως και τις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου, δυο σημαντικότατα γεγονότα που χάραξαν ανεξίτηλα την ναυτική και όχι μόνο- διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδας. Κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου είναι η εορτή του Άγιου Νικόλαου. Είναι η ημέρα που τιμάμε ιδιαίτερα τον Άγιο προστάτη μας. Όμως οι ναυτικοί στη θάλασσα τον θυμούνται κάθε στιγμή. Επικαλούνται πάντα τη θαυματουργή βοήθεια του, είτε σε δύσκολες στιγμές πάνω στα κύματα, είτε προκαταβολικά, για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε, όταν ευχόμαστε «ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη σου!» το εννοούμε και το πιστεύουμε. Δεν θα βρείτε Γέφυρα ή μηχανοστάσιο Ελληνικού πλοίου, εμπορικού ή πολεμικού, που δεν θα υπάρχει η εικόνα του, σε περίοπτη πάντα θέση. Αυτή είναι η μεγάλη σημασία του Αγίου μας. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, Ελλάδα και θάλασσα είναι ένα. Έλληνας και υγρό στοιχείο μέλη της ίδιας οικογένειας. Η σχέση μεταξύ τους, δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Όταν έκτιζε ο έλληνας πάνω στη θάλασσα και είχε ισχυρό Ναυτικό, μεγαλουργούσε και ζούσε στιγμές εθνικής υπερηφάνειας. Όταν ξεχνούσε ή δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια τα πλεονεκτήματα, που απλόχερα προσφέρουν οι θάλασσες μας, η πατρίδα δυσκολεύονταν, ή ακόμα χειρότερα παρήκμαζε. Μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική περίπτωση στην πλούσια ιστορία του Ελληνικού έθνους, όπου η θαλασσινή ευμάρεια συνετέλεσε τα μέγιστα σε εθνική επιτυχία και δόξα, είναι βέβαια και η περίοδος των Βαλκανικών πολέμων. Η Ελλάδα στο τέλος του δέκατου ένατου αιώνα ήταν μια χώρα σε οικονομική ένδεια, με πεσμένο ηθικό. Το Πολεμικό Ναυτικό ανίσχυρο και ανοργάνωτο, όπως και ο στρατός μας.

2 Όμως, στο ξεκίνημα του εικοστού αιώνα, οι πρόγονοι μας αναθάρρησαν και ύψωσαν το ανάστημα τους καθοδηγούμενοι από την ιστορική μορφή του εθνικού ηγέτη, Ελευθέριου Βενιζέλου. Το Πολεμικό Ναυτικό όπως και το Εμπορικό Ναυτικό και ο Στρατός - μεγάλωσε, δυνάμωσε, ενισχύθηκε, οργανώθηκε, απέκτησε τεχνολογία και σύγχρονες μονάδες. Ανέδειξε ικανά στελέχη με πρώτο και καλύτερο έναν αξιωματικό θρύλο, τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. Φτάνοντας στο λυκαυγές των Βαλκανικών πολέμων, η Ελλάδα εισήλθε στη βαλκανική συμμαχία για διάφορους λόγους. Ένας από τους κυριότερους, ήταν το ισχυρό της Ναυτικό. Σε αυτούς τους πολέμους λοιπόν, το Ναυτικό μας μεγαλούργησε στα γαλανά νερά του Αιγαίου, απελευθέρωσε νησιά και εδάφη, που προαιώνια κατοικούσαν έλληνες. Ναυτικό και Στρατός, όλοι οι Έλληνες ουσιαστικά, διπλασίασαν την έκταση της πατρίδας και άλλαξαν οριστικά σελίδα στην ιστορία μας. Ο Ναύαρχος Κουντουριώτης, με έδρα το θρυλικό ΑΒΕΡΩΦ, οδήγησε τα πλοία μας σε σπουδαίες νίκες. Στο ακρωτήριο της Έλλης, στον Ελλήσποντο στις 3 Δεκεμβρίου του 1912, και στη Λήμνο στις 5 Ιανουαρίου του Απελευθέρωσε τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και άλλα νησιά μας. Εγκλώβισε τον εχθρικό στόλο και απαγόρευσε στα πλοία του να μεταφέρουν ενισχύσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου ο στρατός μας ηρωικά μαχόμενος προέλαυνε, απελευθερώνοντας πόλεις και χωριά. Ο χαρακτήρας, η αξία, η απλότητα, η ηγετική μορφή, οι γνώσεις, και η αγάπη για το Ναυτικό και την πατρίδα, που χαρακτήριζαν τον μεγάλο Ναύαρχο, τον κατέστησαν πρότυπο για τα στελέχη του Ναυτικού τότε και πόσο μάλλον σήμερα. Όμως, ίσως μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η αξία του Κουντουριώτη αναγνωριζόταν από τον εχθρό. Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, τα κύρια συστατικά της ναυτικής εποποιίας των Βαλκανικών πολέμων, ήταν η ηγεσία, το σύγχρονο και αποτελεσματικό υλικό και πάνω από όλα αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες, ένα με τη θάλασσα, με προσήλωση στο καθήκον, αποφασισμένοι να τηρήσουν μέχρι εσχάτων τον όρκο τους. Θέλω σε αυτό το σημείο να επισημάνω δυο πράγματα. Πρώτον την καταλυτική συμβολή του εμπορικού μας στόλου στις μάχες των Βαλκανικών πολέμων. Τα ηρωικά πληρώματα επιτέλεσαν σπουδαίο έργο μεταφέροντας εφόδια σε διάφορα σημεία, υποστηρίζοντας τις

3 επιχειρήσεις. Όπως και σήμερα εξάλλου, ο εμπορικός μας στόλος μεταφέρει το εθνικό μας σύμβολο σε όλες τις θαλασσινές γωνίες της υδρογείου, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα εθνικά κεφάλαια. Δεύτερον, κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, δεν πρέπει να ξεχνάμε γεγονότα κατά τα οποία το Πολεμικό Ναυτικό πρωτοπόρησε παγκοσμίως, όπως η επιχειρησιακή πτήση αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας και η βολή τορπίλης. Γεγονότα που καταδεικνύουν ότι, ιστορικά, το Ναυτικό δεν μένει στα κεκτημένα, άλλα προβληματίζεται, κοιτάζει μπροστά, εξερευνά και εξελίσσεται. Όμως και μετά τους πολέμους εξελίχτηκε και έφτασε σταδιακά στο επίπεδο που είναι σήμερα. Παρόλο που το Ναυτικό προοδεύει συνεχώς, δεν παύει να παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου να καθορίσει το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, ως πλοίο έδρας του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού. Η απόφαση αυτή αποτελεί μια συμβολική κίνηση, που μας δείχνει ότι το Ναυτικό σέβεται την ιστορία, τιμά τις αρχές του, τιμά ήρωες όπως ο Παύλος Κουντουριώτης και το θρυλικό σκαρί. Άλλα και με πράξεις, θέλει να περνάει τα κατάλληλα μηνύματα στους νεώτερους. Καθώς πέρασα στη σύγχρονη εποχή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για το που βρίσκεται σήμερα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Σήμερα, που η Ελλάδα προβάλλει ως ακλόνητος πυλώνας σταθερότητας πάνω στο γεωπολιτικό μωσαϊκό της Ανατολικής Μεσογείου, με τις νέες προκλήσεις ασφαλείας, αλλά και την παραδοσιακή απειλή πάντα παρούσα. Πρώτη μας προτεραιότητα φυσικά παραμένει η ετοιμότητα και η δυνατότητα για να εκτελέσουμε την κύρια αποστολή μας, την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν πολύ απλά, ότι έχουμε και υψηλότατη διαθεσιμότητα μονάδων αλλά και επισκευαστική ικανότητα. Να μην έχετε καμιά αμφιβολία για την ικανότητα και την ισχύ του Πολεμικού Ναυτικού. Επιχειρούμε όμως δευτερευόντως και όπου αλλού επιτάσσουν οι εθνικές ανάγκες και οι οδηγίες του Υπουργείου και του ΓΕΕΘΑ, για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος.

4 Έτσι λοιπόν συμβάλλουμε ενεργά στο Λιμενικό Σώμα, με το οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, στην αποτροπή παρανόμως εισερχομένων ατόμων, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία με τη μεταφορά αυτών των ατόμων σε κατάλληλα μέρη. Περνώντας σε ένα άλλο τομέα, θέλω να σας αναφέρω ότι έχουμε αναπτύξει αξιόλογη διεθνή συνεργασία με τα σημαντικότερα ναυτικά της λεκάνης της Μεσογείου, αλλά και παγκοσμίως. Τα πλοία μας επαυξάνουν την παρουσία τους σε διεθνείς αποστολές και ασκήσεις στο εξωτερικό. Πέρα από την επιχείρηση UNIFIL, στην οποία συμμετέχουμε ανελλιπώς, είχαμε και πάλι Μονάδες μας στον Ινδικό ωκεανό στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην πειρατεία, αλλά και σε συμμαχικές επιχειρήσεις και δυνάμεις, τερματίζοντας έτσι ένα χρονικό διάστημα απουσίας. Η Ελληνική σημαία πάνω σε πολεμικά πλοία ανέμισε και πάλι στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και σε όλη τη Μεσόγειο. Αυτή η παρουσία των πλοίων μας στο εξωτερικό τονίζει την εξωστρέφεια, μας δίνει περαιτέρω οντότητα και εμπειρία, αλλά και επιβεβαιώνει το μεγάλο πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων στις οποίες συμμετέχουμε, επισφραγίζοντας έτσι το πλαίσιο της ναυτικής αμυντικής διπλωματίας, προς όφελος βέβαια της πατρίδας μας. Σας διαβεβαιώνω ότι τα πλοία του Στόλου πρωτεύουν σε αυτές τις αποστολές. Και ο Στόλος μας είναι ισχυρός και αξιόπιστος, παράλληλα όμως ενισχύεται σημαντικά. Χαρακτηριστικά, όπως γνωρίζετε, μετά από συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εντολή της Κυβέρνησης, έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση των εργασιών και επιχειρησιακή ένταξη στον στόλο, των τριών υποβρύχιων τύπου 214 και του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το Πολεμικό Ναυτικό με τις επιταγές της Κυβέρνησης και της Βουλής, ανέλαβε μια μοναδική, ακόμα και για τα διεθνή χρονικά, αποστολή, αυτής ουσιαστικά της διεύθυνσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε και να παραλάβουμε τα υποβρύχια. Με απλές κινήσεις, μέσα από πολυσύνθετες όμως διαδικασίες, το πρόγραμμα προχωράει ακόμα καλύτερα από ότι περιμέναμε και εμείς οι ίδιοι στην αρχή.

5 Έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και ήδη τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ και ΩΚΕΑΝΟΣ εκτελούν επιτυχώς δοκιμές εν πλω, ενώ τα άλλα δυο έπονται σύντομα. Είναι βέβαιο ότι η ισχύς του Στόλου μας αυξάνεται εκθετικά με αυτά τα υποβρύχια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια παγκοσμίως. Και το επιβεβαιώνω έχοντας την πλούσια εμπειρία από την επιχειρησιακή αξιοποίηση του πρώτου από αυτά του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Παράλληλα, ο Στόλος μας θα ενδυναμωθεί σύντομα ακόμα περισσότερο, καθώς μετά από και πάλι μεγάλη προσπάθεια περιμένουμε σύντομα την πέμπτη πυραυλάκατο Super Vita από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες και στα άλλα δυο, υπερσύγχρονα πλοία, του προγράμματος, προκειμένου και αυτά να ολοκληρωθούν και να έρθουν σε σύντομο χρόνο. Ένα άλλο σημαντικό θέμα, έχει δρομολογηθεί η επαν-ενεργοποίηση των πέντε υφιστάμενων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Η ολοκλήρωση και αυτού του προγράμματος θα μας ξαναδώσει μια δυνατότητα, η οποία είναι κομβική για θέματα επιτήρησης και επιχειρήσεων στο Αιγαίο, άλλα και στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε εθνικό όσο και σε συμμαχικό πλαίσιο. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Προχωράμε και διάφορα άλλα προγράμματα για την υποστήριξη του Στόλου μας όπως ο εκσυγχρονισμός φρεγατών ΜΕΚΟ, η υποστήριξη κινητήρων φρεγατών, πυραυλακάτων και ελικοπτέρων. Όλα αυτά, τόσο η καθημερινή μας λειτουργία, οι αποστολές στο εξωτερικό και η ενίσχυση του στόλου, γίνονται πάντα με σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο και στο δημόσιο συμφέρον. Ο κύριος παράγοντας που μας επιτρέπει να λειτουργούμε σωστά, το βασικό όπλο, ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος μας, είναι οπωσδήποτε το προσωπικό μας. Στελέχη άξια, εκπαιδευμένα, με υψηλό ηθικό και εμμονή στον σκοπό. Τίποτα δεν είναι πάνω από τους ανθρώπους του Ναυτικού και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αποδεικνύουμε με πράξεις. Προσπαθούμε καθημερινά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, να παρέχουμε την απαραίτητη μέριμνα. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά την ίδρυση και λειτουργία τον τελευταίο χρόνο του υπερσύχρονου οδοντιατρικού κέντρου, την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων στέγασης, διάφορες δανειακές διευκολύνσεις και πολλά άλλα.

6 Άνδρες και γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, Εσείς είστε η κύρια δύναμη πίσω από κάθε προσπάθεια, κάθε δραστηριότητα. Εσείς λειτουργείτε άριστα τα πλοία και τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού. Η απόδοση σας, η προσήλωση σας στο καθήκον, η αγάπη σας για το Ναυτικό και την Ελλάδα με γεμίζουν καθημερινά υπερηφάνεια και αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα. Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Σεβαστοί απόστρατοι συνάδελφοι, Ήσασταν στο παρελθόν και εσείς ενεργά στελέχη, και δεν παύετε ποτέ να ανήκετε στην μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού. Είσαστε πάντοτε κοντά μας και σας επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε δεσμευτεί να εξακολουθήσουμε τα βήματα σας και τις αρχές που μας παραδώσατε. Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Το Πολεμικό Ναυτικό πλέει ως ήρεμη δύναμη, με αυτοπεποίθηση, στον χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα Ναυτικό με άριστο προσωπικό και καλά λειτουργικό υλικό, ένα Ναυτικό που σέβεται τις παραδόσεις και τις αξίες του. Να είστε σίγουρος ότι είναι πάντα έτοιμο να πράξει στο ακέραιο το καθήκον του, με τη διακλαδική συνέργεια του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, και κάτω από τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΓΕΕΘΑ. Κυρίες και κύριοι, Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας στην γιορτή μνήμης και δόξας του Πολεμικού μας Ναυτικού. Και σας καλώ όλους να αναφωνήσουμε: Ζήτω το Έθνος! Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό!

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13 Η σημερινή μέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή για την ναυτική οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εδώ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Η σημερινή μέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία 1 Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι, Σας καλωσορίζω στην πρύμνη του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή επέτειο. Αυτές τις ημέρες, όπως και

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ.

ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ. 1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΝΑΥΜΑΧΙΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-1913 ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17 Κυρίες & Κύριοι, Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week,

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week, 1 Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ Athens Flying Week, 12 Σεπ 17 «Η Αεροπορική Ισχύς ως Πυλώνας της Αμυντικής Στρατηγικής. Ο ρόλος της σε διακλαδικό πλαίσιο στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας υπό το φως των

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, -1- Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Η παρουσία σας στην τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 71 ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων 1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ 2011 Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων Παραδίδω σήμερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Είναι γεγονός ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο το οποίο τουλάχιστον για την περιοχή της Μεσογείου παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άρθρο 0201: Ορισµός του Πολεµικού Ναυτικού 1. Ο όρος "Πολεµικό Ναυτικό", όπως χρησιµοποιείται στο κείµενο των ιατάξεων, δηλώνει το σύνολο των Ναυτικών και Αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Α/ΓΕΕΘΑ στο Συμπόσιο «Energy Security and Defense»

Παρέμβαση Α/ΓΕΕΘΑ στο Συμπόσιο «Energy Security and Defense» Παρέμβαση Α/ΓΕΕΘΑ στο Συμπόσιο «Energy Security and Defense» ΘΕΜΑ: Η Θέση των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νέο Περιβάλλον Ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου Προκλήσεις και Απαντήσεις Κύριε Υπουργέ, κύριε πρόεδρε,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου],

ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου], ΤΕΛΕΤΗ Α/Τ ΒΕΛΟΣ 2017 Κύριε Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης - Υπουργέ Εθνικής Άμυνας, Κυρία Εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων [Μαρία Τριανταφύλλου], Κύριοι Αρχηγοί & Εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία

Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία Ένα μπαούλο γεμάτο...ιστορία ΒΑΛΚΑΝΙΚΙ ΠΛΕΜΙ 1912-1913 ΦΥΛΛΑΔΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος Πειραιάς 2012 Η εικονογράφηση του φυλλαδίου βασίστηκε αποκλειστικά στις συλλογές του Ναυτικού Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας

Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας 15/01/2019 Στο Πολεμικό Ναυτικό μαθητής του Εκκλησ. Λυκείου Λαμίας / Επικαιρότητα Μαθητής από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας επελέγη από το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Ιστορία ΣΤ τάξης Γ Ενότητα «Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 1830) 1 Κεφάλαιο 5 (σελ. 90 93) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Η επανάσταση διαδόθηκε γρήγορα στα νησιά του Αιγαίου. Σπουδαίοι ναυτικοί, όπως ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Με την πρώτη ημέρα από την άναδρη επίθεση της Τουρκίας να έχει περάσει, οι δυο χώρες έχουν εμπλακέι τόσο στην στεριά, όσο στην θάλασσα και στον αέρα. Στην

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS, CYPRUS 14 th CYPRUS SUMMIT Europe: Performing a balancing act Cyprus: Leaving no stone unturned ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Δεν θα αναλώσω επιπλέον χρόνο για να σας πείσω για το εύθραυστο του περιβάλλοντός μας.

Δεν θα αναλώσω επιπλέον χρόνο για να σας πείσω για το εύθραυστο του περιβάλλοντός μας. Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ EXPOSEC-DEFENSEWORLD, 3 Μαϊ 17 «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πλαίσιο πενταετίας (2017-2021)» Κυρίες και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΔ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΔ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΔ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Ένας στρατηγός είναι τόσο καλός ή τόσο κακός όσο τον κάνουν τα στρατιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια ζωής της Αεροπορίας Στρατού. Όταν το 1912 δειλά συγκροτείτο ο πρώτος αεροπορικός στόλος

Διαβάστε περισσότερα

οργανώσεις όπως ο ISIS, Η κλιματική αλλαγή, Το οργανωμένο έγκλημα, Η τρομοκρατία, Η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, Η παράνομη μετανάστευση, και

οργανώσεις όπως ο ISIS, Η κλιματική αλλαγή, Το οργανωμένο έγκλημα, Η τρομοκρατία, Η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, Η παράνομη μετανάστευση, και 1 Ομιλία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο 26ο Ετήσιο Συμπόσιο της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή Συνεργασία 13 Δεκ 17 "Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο ρόλος τους στο περιβάλλον ασφάλειας της Ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας,

Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Ηµερήσια ιαταγή Παραλαµβάνοντος Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Σµηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής σύµφωνα µε σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω:

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω: Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επεσήμανε τα παρακάτω: *Μόνο έτσι με έναν αντικειμενικό ρεαλιστικό απολογισμό μπορείς να σχεδιάσεις τα επόμενα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ÃÅÍÉÊÏ ÅÐÉÔÅËÅÉÏ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÔÌÇÌÁ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇÓ ÔÕÐÏÕ ÅÐÉ ÅÉÑÇÓÇ EU NAVFOR ATALANTA

ÃÅÍÉÊÏ ÅÐÉÔÅËÅÉÏ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÔÌÇÌÁ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇÓ ÔÕÐÏÕ ÅÐÉ ÅÉÑÇÓÇ EU NAVFOR ATALANTA ÃÅÍÉÊÏ ÅÐÉÔÅËÅÉÏ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÔÌÇÌÁ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇÓ ÔÕÐÏÕ ÅÐÉ ÅÉÑÇÓÇ EU NAVFOR ATALANTA ÓÅÐÔÅÌÂÑÉÏÓ 2010 Η Επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ» είναι μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας, η οποία διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Πότε είναι καλύτερα να πάρω αναβολή; Όταν περάσω σε κάποια σχολή ή όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ; Τι είναι καλύτερο; Να παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ Κας ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ Κας ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ Μαρίνα Αλίμου -174 55 Άλιμος, Αθήνα Tel & Fax: 210 9841531 www.sitesap.gr - sitesaphellas@gmail.com 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού. Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού. Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού Η ψυχική δύναµη του ανθρώπου, αποτυπωµένη στον τρόπο που χειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0055/30. Τροπολογία. Louis Aliot εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0055/30. Τροπολογία. Louis Aliot εξ ονόματος της Ομάδας ENF 7.6.2017 A8-0055/30 30 Αιτιολογική σκέψη B B. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι προετοιμασίες για την προσχώρηση παρεμποδίζονται από την πολιτική πόλωση, τη βαθιά αμοιβαία καχυποψία και την

Διαβάστε περισσότερα

29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία

29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία 29. Νέοι εχθροί εμφανίζονται και αποσπούν εδάφη από την αυτοκρατορία Οι Σελτζούκοι Τούρκοι και οι Νορμανδοί απειλούν την αυτοκρατορία και την Πόλη. Η Ανατολική και η Δυτική εκκλησία χωρίζονται οριστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας έχει λήξει και με αφορμή την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιείται με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας έχει λήξει και με αφορμή την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιείται με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και 1 Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας έχει λήξει και με αφορμή την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιείται με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και τον απολογισμό των προσπαθειών μας, επιτρέψτε μου να

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα;

Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα; 1 13 Μαρτίου 2012 www.geostrategy.gr Τουρκικό αεροπλανοφόρο: µύθος ή πραγµατικότητα; Του Χρήστου Μηνάγια Στις 12-3-2012 τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν την είδηση ότι, σε συνέντευξη του στο περιοδικό PROCEEDINGS

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29-30 Νοεμβρίου 2016 5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (5th Arab-Hellenic Economic Forum) 3 η Συνεδρία: Επενδυτικές Ευκαιρίες στα

Διαβάστε περισσότερα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα OΜΙΛΙΑ του Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής των ιεθνών ράσεων του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών κ. Θανάση Λαβίδα στο Συνέδριο του Υπουργείου Εξωτερικών «Ο Ρόλος των Υπουργείων Εξωτερικών στην Οικονοµική

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment ties» ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1 B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1 1 Παράγραφος 2 περίπτωση 4 να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της εξισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και το χάσμα μεταξύ των φύλων στους μισθούς και τις συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο 1 6 Μαΐου 2011 www.geostrategy.gr Οι Τούρκοι αµφισβητούν τα δικαιώµατά µας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο Του Χρήστου Μηνάγια Από 3 έως 5 Μαΐου 2011 οι τουρκικές ένοπλες δυνάµεις πραγµατοποίησαν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ. Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 Η με αριθμό με αριθμό 951/6-6-2016 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας

Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας 1 Του Χρήστου Μηνάγια Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας 04 Απριλίου 2012 www.geostrategy.gr Στο άρθρο του συντάκτη του παρόντος, µε τίτλο «Εκβιασµοί, απειλές και αυθαιρεσίες από την Άγκυρα στην Ανατολική

Διαβάστε περισσότερα

Εξάντας Ελλήνων. Κυβερνήτες

Εξάντας Ελλήνων. Κυβερνήτες Εξάντας Ελλήνων Κυβερνήτες Η πειθώ είναι δυνατότερη της διαταγής. Όλες οι εξουσίες υποκλίνονται στην γνώση. Ο Λαός στα χέρια παράλογου ηγέτη γίνεται αυτοκαταστροφικός. Η φιλοδοξία φτιάχνει κυβερνήτες και

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκμετάλλευση του τεχνικού δυναμικού. Δύο παραδείγματα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκμετάλλευση του τεχνικού δυναμικού. Δύο παραδείγματα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκμετάλλευση του τεχνικού δυναμικού Δύο παραδείγματα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού Η ψυχική δύναμη του ανθρώπου, αποτυπωμένη στον τρόπο που χειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ημερομηνία καταχώρησης: 14/7/2014 Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ Αντιναύαρχος ε.α. Γρ. Μεζεβίρης Π.Ν. 1957 238 2,93 Περιγραφή: Το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 479 323 π.χ.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 479 323 π.χ. ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 479 323 π.χ. Α. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ Ή Α ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (478 431 π.χ.) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 1. Οι ελληνικές πόλεις παραμέρισαν τις διαφορές τους και συμμάχησαν για την αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας.

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας. Τη διοίκηση παρέδωσε ο Λαρισαίος ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος

Διαβάστε περισσότερα

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό.

Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον ήλιο Θεό Με του αγέρα το νέκταρ µεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό. Και χωρίς τα φτερά δεν φοβάµαι, το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά Στα ψηλά τα βουνά να κοιµάµαι στο Αιγαίο

Διαβάστε περισσότερα

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες.

To μήνυμα που απευθύνω στα στελέχη του Σώματος είναι ότι η αυταπάρνηση, η ανθρωπιά και η προσήλωση στις αξίες μας είναι αδιαπραγμάτευτες. ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΣ Μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Θεωρώ εξαίρετη την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ»

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ» ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ» Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2010, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας. Προβάλει με δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Κ.Ε.Μ.Ε

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Κ.Ε.Μ.Ε ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Κ.Ε.Μ.Ε.Α) ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΨΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Παρασκευή 2

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ

Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ Ιστορία του Θωρακισμένου Καταδρομικού Γεώργιος Αβέρωφ Του Έφεδρου Ανθυποπλοιάρχου (Ο) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝ Το θωρακισμένο καταδρομικό Αβέρωφ, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μέγιστο

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα της ανωτέρω συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα της ανωτέρω συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) EUCO 19/1/17 REV 1 CO EUR 24 CONCL 7 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες Θέμα: Σύνοδος

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0375/16. Τροπολογία. Fabio Massimo Castaldo, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0375/16. Τροπολογία. Fabio Massimo Castaldo, Rolandas Paksas εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 5.12.2018 A8-0375/16 16 Fabio Massimo Castaldo, Rolandas Paksas Παράγραφος 7 7. τονίζει ότι συνεχίζεται η ρωσική κατοχή της Ουκρανίας, ότι οι συμφωνίες του Μινσκ - χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνημα των Νεοτούρκων το 1908, γρήγορα διαψεύστηκαν. Παρά τις επίσημες διακηρύξεις για ισότητα όλων των υπηκόων,

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο. το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας 27-07-2016: Παρουσία Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Αθήνα 27-07-2016 Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Φώτιου ΝΑΣΙΑΚΟΥ. ΘΕΜΑ:«Παρουσίαση Στρατηγικής Ολυμπιακής Ασφάλειας» Αθήνα,

ΟΜΙΛΙΑ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Φώτιου ΝΑΣΙΑΚΟΥ. ΘΕΜΑ:«Παρουσίαση Στρατηγικής Ολυμπιακής Ασφάλειας» Αθήνα, ΟΜΙΛΙΑ Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Φώτιου ΝΑΣΙΑΚΟΥ ΘΕΜΑ:«Παρουσίαση Στρατηγικής Ολυμπιακής Ασφάλειας» Αθήνα, 16-10-2003 Αναλαμβάνοντας ως Χώρα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC ΤΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10607/1/98 REV1 LIMITE ENFOCUSTOM43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της : Προεδρίας. προς : τηνομάδα"τελωνειακήσυνεργασία" 10607/98ENFOCUSTOM43

PUBLIC ΤΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10607/1/98 REV1 LIMITE ENFOCUSTOM43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της : Προεδρίας. προς : τηνομάδατελωνειακήσυνεργασία 10607/98ENFOCUSTOM43 ConseilUE EΥΡΩΠΑÏΚΗΕΝΩΣΗ ΤΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες,28Σεπτεμβρίου1998(29.9) (OR.D) 10607/1/98 REV1 PUBLIC LIMITE ENFOCUSTOM43 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : τηνομάδα"τελωνειακήσυνεργασία" αριθ.προηγ.εγγρ.:

Διαβάστε περισσότερα

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά

Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται. Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά WEEKEND 0:16-11/06/2017 Το θωρηκτό Αβέρωφ, ο Παρθενώνας της θάλασσας, αναγεννάται Το newsbeast.gr επισκέφτηκε το πλοίο-ιστορία στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά Γράφει o Μαρίνος Γκασιάμης Φωτογραφίες Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ονοματεπώνυμο: Βάσκο Ντά Γκάμα Χρονολογία γέννησης:3 Σεπτεμβρίου 1449 Χρονολογία θανάτου:3 Ιανουαρίου 1524 Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ανακαλύψεις: Ανακάλυψε

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0375/1. Τροπολογία. Bodil Valero εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0375/1. Τροπολογία. Bodil Valero εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE 5.12.2018 A8-0375/1 1 Αιτιολογική σκέψη A Α. λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των κρατών μελών να διαμορφώσουν σταδιακά μια κοινή αμυντική πολιτική που ενδέχεται να οδηγήσει σε μια κοινή άμυνα σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, μέσω των σημερινών εκδηλώσεων επιχειρείται η ανάδειξη της ναυτικής παράδοσης του τόπου μας και η διασύνδεσή της με την αρχαιότητα, κατά την

Επιπλέον, μέσω των σημερινών εκδηλώσεων επιχειρείται η ανάδειξη της ναυτικής παράδοσης του τόπου μας και η διασύνδεσή της με την αρχαιότητα, κατά την ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ Αλεξανδρούπολη, 1 Ιουνίου 2017 Κυρίες & Κύριοι, Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην ακριτική Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»,

Διαβάστε περισσότερα

Εξάντας Ελλήνων. Κυβερνήτες

Εξάντας Ελλήνων. Κυβερνήτες Εξάντας Ελλήνων Κυβερνήτες Η πειθώ είναι δυνατότερη της διαταγής. Όλες οι εξουσίες υποκλίνονται στην γνώση. Οι φιλόσοφοι δεν επιθυμούν να κυβερνήσουν. Ο Λαός στα χέρια παράλογου ηγέτη γίνεται αυτοκαταστροφικός.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης 09/02/2019 Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης / Επικαιρότητα «Καλή επίσκεψη που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύ επιτυχημένο «success story» και για τις δύο πλευρές» χαρακτηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ομιλία στο συνέδριο Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Ομιλία στο συνέδριο "Νοτιοανατολική Ευρώπη :Κρίση και Προοπτικές" (13/11/2009) Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2) Εμφύλια διαμάχη στην Κέρκυρα Μετά την καταστολή της αποστασίας των Μυτιληναίων από τους Αθηναίους και την κατάληψη των Πλαταιών από τους Σπαρτιάτες(427π.Χ.),

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 Κύριε Διοικητά, Κύριοι Διευθυντές των σχολών, Εκπαιδευτικοί, αγαπητοί Συνάδελφοι και Απόφοιτοι της Σχολής, Κυρίες και Κύριοι, Έχω

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 11.3.2019 A8-0172/15 15 Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee Αιτιολογική αναφορά 1 α (νέα) έχοντας υπόψη το άρθρο 41 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, 11.3.2019 A8-0172/16 16

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΤΗΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΤΗΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΤΗΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού μας, Παραδίδω σήμερα, μετά την αυτόβουλη παραίτηση μου,

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει κανείς μία ομιλία.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Πελάτες & Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ----------------------------------------- Το έργο που επιτέλεσε η Βουλή κατά τη σύνοδο που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 2 Η πρώτη φάση του Α Βαλκανικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ (ΒΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ ΠΤΗΣΗΣ.) Από τον Jim Trusty. Δημοσιευμένο στο

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ (ΒΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ ΠΤΗΣΗΣ.) Από τον Jim Trusty. Δημοσιευμένο στο ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ (ΒΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΩΡΩΝ ΠΤΗΣΗΣ.) Από τον Jim Trusty. Δημοσιευμένο στο http://www.bestaviation.net/art_mistakes_experience_with_high_time_pilots.asp ΔΙΑΣΚΕΥΗ - ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η Αθήνα, στην αρχαιότητα, εκτός από μεγάλη πολιτική δύναμη ήταν και μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων

Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων 1 17 Απριλίου 2012 www.geostrategy.gr Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων Του Χρήστου Μηνάγια Στις 13 Απριλίου 2012, η ιοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών υνάµεων [Türk Sanal

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το

Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση. Θεωρώ μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι η Κύπρος δίνει το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ K.ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST THE CYPRUS-EU PRESIDENCY SUMMIT: LEADERSHIP STRATEGY FOR STABILITY, PROGRESS AND PROSPERITY

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία

Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγή στη Νεοελληνική Ιστορία Ενότητα 4η: Φιλική Εταιρεία Ελευθερία Μαντά, Λέκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Όταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε στην Πάτρα, κατάλαβε αμέσως. Ότι μια πόλη στη γεωγραφική θέση της Πάτρας μπορούσε να

Όταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε στην Πάτρα, κατάλαβε αμέσως. Ότι μια πόλη στη γεωγραφική θέση της Πάτρας μπορούσε να Όταν ο πρώτος Έλληνας κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε στην Πάτρα, κατάλαβε αμέσως. Ότι μια πόλη στη γεωγραφική θέση της Πάτρας μπορούσε να επιβιώσει μόνο αν κατέβαινε προς τη θάλασσα, αν ενίσχυε

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ( π. Χ)

Η ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ( π. Χ) 1) α: Κύριες πηγές για την ιστορία της εποχής της Αθηναϊκής ηγεμονίας είναι:. 1) β. Αντιστοιχίστε τα δεδομένα της στήλης Α με αυτά της στήλης Β Α 1. Ελληνοταμίες 2. τερματισμός Ελληνοπερσικών πολέμων 3.

Διαβάστε περισσότερα

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης

Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Επώνυµο Τοµπάζης /Τουµπάζης - Γιακουµάκης Όνοµα Υπογραφή Μανώλης Σφραγίδα Υπογραφές Αγωνιστών της Ελληνικής Επαναστάσεως, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1984 Σφραγίδες Ελευθερίας, ΙΕΕΕ, Αθήνα, 1983 Ιδιότητα Γέννησης Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Επιδιώξεις και στοχεύσεις της Άγκυρας

Επιδιώξεις και στοχεύσεις της Άγκυρας 1 27 Μαρτίου 2011 www.geostrategy.gr Επιδιώξεις και στοχεύσεις της Άγκυρας Η Τουρκία του Ερντογάν δεν διαφέρει από την Τουρκία των στρατηγών Του Χρήστου Μηνάγια Στις 15-3-2011 ο Τούρκος δηµοσιογράφος Ali

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SΙIM KALLAS VICE PRESIDENT AND COMMISSIONER FOR TRANSPORT, EUROPEAN COMMISSION THE GREEK EU PRESIDENCY SUMMIT THE SEA OF EUROPE: ROUTING THE MAP FOR ECONOMIC GROWTH ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως Πυλώνας Ανάπτυξης της Οικονομίας

ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως Πυλώνας Ανάπτυξης της Οικονομίας ΟΜΙΛΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ κ. Α/ΓΕΕΘΑ Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως Πυλώνας Ανάπτυξης της Οικονομίας 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Κύριε Πρύτανη, Αγαπητοί Συνάδελφοι Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες των Παραγωγικών Σχολών

Διαβάστε περισσότερα

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών.

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών. Κυρίες και Κύριοι Κάθε χρόνο το τέλος του Οκτώβρη, σημαίνει για εμάς τους Πυροσβέστες, ότι άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και άλλη μια αποτίμηση της ξεκινάει. Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων»

Εισήγηση. του κ. Θανάση Λαβίδα. Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ. στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Εισήγηση του κ. Θανάση Λαβίδα Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής ιεθνών ράσεων ΣΕΒ στη «ιηµερίδα Πρέσβεων» Υπουργείο Εξωτερικών Αθήνα, 31 Ιουλίου 2007 Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις, Η ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012

Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012 Οµιλία Αρχηγού ΓΕΑ στους Nέους Ανθυποσµηναγούς, της 11ης Ιουλίου 2012 Κυρίες και Κύριοι Ανθυποσµηναγοί, Μετά τη σηµερινή σας ονοµασία αποµακρύνεστε πλέον από τον οικείο χώρο της Σχολής Ικάρων και εντάσσεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26 ΤΕΛΕΤΕΣ. Άρθρο 2601 : Εορτές και τελετές - παρατάξεις και παρελάσεις στην ξηρά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26 ΤΕΛΕΤΕΣ. Άρθρο 2601 : Εορτές και τελετές - παρατάξεις και παρελάσεις στην ξηρά. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26 ΤΕΛΕΤΕΣ Άρθρο 2601 : Εορτές και τελετές - παρατάξεις και παρελάσεις στην ξηρά. Οι εορτές και τελετές - παρατάξεις και παρελάσεις στην ξηρά κατά τις οποίες συµµετέχουν όλοι οι Κλάδοι των Ενόπλων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕΡ ΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕΡ ΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1 Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ 10 χρόνια µετά το Μαραθώνα, ο νέος βασιλιάς των Περσών, Ξέρξης, ετοιµάζει µια µεγάλη εκστρατεία κατά της Ελλάδας : κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς την κινεζική κυβέρνηση;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο είναι το μήνυμά σας προς την κινεζική κυβέρνηση; Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων XINHUA 28/9/2009 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φέτος τον Οκτώβριο, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα διοργανώσει έναν μεγάλο εορτασμό για την 60 η επέτειο από την ίδρυσή της. Ποιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΑ (Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί)

ΔΕΑ (Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί) Στον στρατό εκτός από τους απλούς στρατιώτες υπάρχουν και κληρωτοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, δηλαδή στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν την θητεία τους και τους έχει απονεμηθεί βαθμός. Σίγουρα το να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικές γλώσσες. Η γλώσσα των επιχειρηματιών είναι

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Αγαπημένε μου Γιαννάκη Μάτση,

Φίλες και φίλοι, Αγαπημένε μου Γιαννάκη Μάτση, Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Δόξας Κωμοδρόμου «Κυριάκος Μάτσης Η φυσιογνωμία ενός στοχαστή που τάχθηκε στον αγώνα της ΕΟΚΑ 16 Νοεμβρίου 2017 Φίλες και φίλοι,

Διαβάστε περισσότερα