ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ"

Transcript

1 1 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 1. - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημώ Τμήμα Κοινωνιολογίας / Toμέα Εγκληματολογίας Γνωστικό αντικείμενο: «Διεθνείς Όψεις του Κοινωνικού Ελέγχου του Εγκλήματος με Έμφαση στον Ευρωπαϊκό Χώρο» 2. - ΣΠΟΥΔΕΣ : Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Νομικής : Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Mεταπτυχιακό Σεμινάριο Εγκληματολογικών Σπουδών : Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain (Βέλγιο), Νομική Σχολή, Τμήμα Εγκληματολογίας και Ποινικού δικαίου, Σχολή Εγκληματολογίας Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Εγκληματολογία Ανακήρυξη σε Διδάκτορα Εγκληματολογίας στις με το βαθμό "la plus grande distinction" (89/100) 3. - Ξ Ε Ν Ε Σ ΓΛΩΣΣΕΣ: Γαλλικά, Αγγλικά 4. - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Διδάσκων με σύμβαση στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου :Επίκουρος Καθηγητής με θητεία στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου : Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

2 : Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σήμερα: Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δικηγόρος στο Εφετείο Αθηνών. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος» - Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( και σήμερα). Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για τις Φυλακές της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εγκλήματος και του Κοινωνικού Ελέγχου, του Groupe Εuropéen de Recherches sur la Justice Pénale και του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος (COST Action) «Living in Surveillance Societies» («LiSS»). Μέλος της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε. της «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου». Εθνικός αντιπρόσωπος στο «Round - table on Detention Conditions in the E.U. Ρreparing a Green Paper on detention issues in the E.U.» που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γενική Διεύθυνση: Δικαιοσύνη / Διεύθυνση Β : Ποινική Δικαιοσύνη (Βρυξέλλες, ). Εθνικός εμπειρογνώμονας στο «Workshop on the Status and Selection of Personnel for Prisons and Probation Services», που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Γενική Διεύθυνση: Διεύρυνση / T.A.I.E.X. (Technical Assistance Information Exchange Instrument), (Άγκυρα, ). Τακτικός συνεργάτης των περιοδικών «Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας», «Ποινική Δικαιοσύνη» και «Εγκληματολογία» Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Ο Ε Ρ Γ Ο 1997: Επιστημονικός συνεργάτης στο «Πρόγραμμα για την κοινωνική επανένταξη αποφυλακισμένων γυναικών» της Ε.Ε. (HORIZON/ "Λυσιδέσμη") της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης με ειδικότερο αντικείμενο την καταγραφή του κοινωνικού και δημογραφικού προφίλ των αποφυλακισθεισών γυναικών κατά το : Επιστημονικός συνεργάτης στο ερευνητικό πιλοτικό πρόγραμμα που εκπόνησε το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου μετά από παραγγελία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου με θέμα "Τηλεοπτικά

3 3 προγράμματα και οι ψυχο - κοινωνικές τους επιπτώσεις: η περίπτωση των reality-shows" : Επιστημονικός συνεργάτης στην έρευνα για την απήχηση σε φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών των Τμημάτων Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου "Κοινωνικός αποκλεισμός και μειονότητες" (Α μέρος του πακέτου εργασίας Α2 με θέμα "Έρευνα αγοράς για τους αποφοίτους και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες παραγωγής") : Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε. "Leonardo da Vinci" με θέμα: "Δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων βασικής επαγγελματικής κατάρτισης για νέους παραβάτες του νόμου". 2001: Εξωτερικός αξιολογητής στο πλαίσιο του προγράμματος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) "Ανάπτυξη Δομών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Κ.Ε.Θ.Ι." του επιχειρησιακού προγράμματος "Καταπολέμηση του Αποκλεισμού των Γυναικών από την Αγορά Εργασίας (Υποπρόγραμμα 5, Μέτρο 5) ". 2003: Εξωτερικός αξιολογητής του προγράμματος "What works with offenders? European networking for the identification of successful practices in preparing ex-offenders for employment integration" που εκπόνησε το European Offender Employment Forum με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της δράσης "Preparatory actions to combat and prevent social exclusion ". 2006: Μέλος της επιστημονικής ομάδας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει προγράμματα, δράσεις, μεθοδολογία και αξιολόγηση για την επανένταξη πρώην παραβατών στην αγορά εργασίας (Τίτλος του προγράμματος: "Making it work for offenders" - Υπεύθυνος φορέας: "Centre for Economic and Social Inclusion", Λονδίνο). To πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Transantional Exchange Programme (ΤΕΡ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Γενική Διεύθυνση "Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Ισότητα Ευκαιριών" με ειδικότερο αντικείμενο: "Social protection and social integration / Social protection and social inclusion: policy coordination" ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ : Εισηγητής στο προπτυχιακό σεμινάριο του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Εγκλημα και λογοτεχνία" (εαρινά εξάμηνα των ακαδημαϊκών ετών και ).

4 : Επιστημονικός υπεύθυνος του μεταπτυχιακού σεμιναρίου του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Ο κοινωνικός έλεγχος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: Θεσμικές μεταλλαγές, κοινωνικές εμπειρίες, Θεωρία και πρακτική της εγκληματολογίας" (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους ). Εισηγητής στο Βασικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Στελεχών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με θέμα "Από τον "εγκληματία άνθρωπο" στον φορέα κοινωνικής δράσης" (Βόλος, ). 1995: Εκπαιδευτής στο σεμινάριο επαγγελματικής εξειδίκευσης του Κέντρου Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Επιμόρφωση - εξειδίκευση στελεχών κοινοτικής παρέμβασης με αντικείμενο την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων " στα μαθήματα: " Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης " και "Η θεωρητική θεμελίωση της πρακτικής της κοινοτικής παρέμβασης" (Αθήνα, 27/5-30/6-1995). 1996: Εισηγητής στο πρόγραμμα κατάρτισης στελεχών του ΚΕΘΕΑ με θέμα "Ζητήματα θεωρίας και πρακτικής της εγκληματολογίας σχετικά με την έννοια της επικινδυνότητας" (30/4-2/5-1996). Εισηγητής στο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας για ειδικές κοινωνικές ομάδες (φυλακισμένων, αποφυλακισμένων και ανηλίκων παραβατών) με θέμα: "Φυλακή και τοπική κοινωνία: η προβληματική της κοινωνικής επανένταξης" (Αθήνα,19-20/7/1996). Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έγινε και διδασκαλία νομικών μαθημάτων σε εκπαιδευόμενους αποφυλακισμένους. 1997: Εισηγητής στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης για την εκπαίδευση εκπαιδευτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απασχόληση (άξονας "NOMADE", πρόγραμμα "Μελάμπους") με θέματα: α) "Θεσμοί κοινωνικής επανένταξης" (Αθήνα, ) και β) "Μέθοδος επιστημονικής αξιολόγησης της δουλειάς με νέους" (Αθήνα, ). Εκπαιδευτής νομικών μαθημάτων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας για Φυλακισμένους, Αποφυλακισμένους και Ανήλικους παραβάτες της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης. Διδάσκων με σύμβαση στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους στο μάθημα "Εγκληματολογικές όψεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης " και στο σεμινάριο "Οι σύγχρονες επιβιώσεις της έννοιας της επικινδυνότητας και οι συνέπειες τους".

5 : Διδάσκων με σύμβαση στη βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κατά τα χειμερινά και εαρινά εξάμηνα των ακαδημαϊκών ετών , , , και στα μαθήματα "Συγκριτική Εγκληματολογία" και "Εγκληματολογικές όψεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και στα σεμινάρια "Έγκλημα και λογοτεχνία" και "Οι σύγχρονες επιβιώσεις της έννοιας της επικινδυνότητας και οι συνέπειες τους" : Εξωτερικός συνεργάτης κατά τα Α, Β και Γ εξάμηνα των ακαδημαϊκών ετών , , και στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών των Τμημάτων Κοινωνιολογίας και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "Κοινωνικός αποκλεισμός και μειονότητες ". Συνδιδασκαλία στα μαθήματα: "Κοινωνικός αποκλεισμός και μειονότητες: η εγκληματολογική θεωρία", "Κοινωνικός αποκλεισμός και μειονότητες: η εγκληματολογική έρευνα", "Νέες τάσεις αντιμετώπισης των εγκλείστων στο ευρωπαϊκό χώρο ", "Προβλήματα κοινωνικής ένταξης των μεταναστών ". Αντικείμενα διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνιολογίας) Ι. - ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ α. - Μαθήματα: - «Εισαγωγή στην Εγκληματολογία ΙΙ» - «Συγκριτική εγκληματολογία» β. - Σεμινάρια: - «Εγκληματολογία και λογοτεχνία» - «Εγκληματολογικές και ποινικές όψεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» - «Οι σύγχρονες επιβιώσεις της έννοιας της επικινδυνότητας και οι συνέπειές τους» γ. - Υπεύθυνος για την πρακτική άσκηση του Τομέα Εγκληματολογίας ( ) II. - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία»: «Διεθνοποίηση της αντεγκληματικής πολιτικής και δικαιώματα του ανθρώπου» Δ Η Μ Ο Σ Ι Ε Υ Σ Ε Ι Σ α. - Μονογραφίες 1. «Κράτος, ποινική εξουσία και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μια εγκληματολογική προσέγγιση», εκδόσεις Κριτική, Αθήνα, «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως φορέας αντεγκληματικής πολιτικής: Το "πρόγραμμα της Χάγης" και η εφαρμογή του», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, «Διακρατικές μετακινήσεις κρατουμένων και κοινωνική επανένταξη στο χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2014.

6 6 β. - Άρθρα και Εισηγήσεις 1. - (Σε συνεργασία με Π.Δέγλερη και Ε.Κορυφίδου), "Φυλακή και ποινικό σύστημα στο 'Surveiller er punir' του Michel Foucault", Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 1988, ειδικό τεύχος 68Α, σελ "Η έννοια του φορέα κοινωνικής δράσης στην προβληματική της εγκληματολογίας: το Colloque της Louvain", Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, 1989, τεύχη 3-4, σελ "Εγκλημα και λογοτεχνία: προλεγόμενα στην κατασκευή ενός αντικειμένου έρευνας", Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, , τ. 5-10, σελ "Η 'επιχείρηση Baxstrom': ένα παράδειγμα του κοινωνικού ελέγχου της επικινδυνότητας", στο Αφιέρωμα στη μνήμη του Ηλία Αασκαλάκη, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα, 1991, σελ "Φυλακή και τοπική κοινωνία: από τη'σωφρονιστική' μεταρρύθμιση στα τοπικά κοινωνικά δίκτυα", Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, , τ.11-16, σ "Ο κοινωνικός έλεγχος στο πλαίσιο της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: υποθέσεις εργασίας και συστήματα αξιών", εισήγηση στο 50 Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Γαλλόφωνων Εγκληματολόγων με θέμα "Κρίση αξιών και εγκληματολογία: η οπτική των δικαιωμάτων του ανθρώπου" (Αθήνα, 15-17/ 5/ 1996) "Φυλακή και τοπική κοινωνία: η προβληματική της κοινωνικής επανένταξης", εισήγηση στο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης στο πλαίσιο του προγράμματος: "Καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας για ειδικές κοινωνικές ομάδες: φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι και ανήλικοι παραβάτες " (Αθήνα, 19-20/ 7/1996) "Φυλακή και τοπική κοινωνία: από τη 'σωφρονιστική' μεταρρύθμιση στην κοινωνική υποστήριξη. Η εμπειρία της ΆΡΣΙΣ' ", εισήγηση στη διημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, η Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης και το Κ.Ε.Κ. "Ηπειρωτική Εκπαιδευτική" με θέμα "Φυλακές στην Ελλάδα: σωφρονισμός ή τιμωρία;" (Ιωάννινα, 7-8/12/1996).

7 "Η προοπτική του ποινικού καταργητισμού στο έργο του Louk Hulsman: θεωρητική θεμελίωση και κοινωνική στρατηγική", εισαγωγή στην ελληνική έκδοση του έργου των Louk Hulsman- Jacqueline Bernat de Celis, Αστοχες ποινές. To ποινικό σύστημα υπό αμφισβήτηση. Νομική Βιβλιοθήκη, Σειρά «Βιβλιοθήκη Εγκληματολογίας», Αθήνα, 1997, σελ Greece joins Schengen, Fortress Europe?, Circular letter, n.51 (May-June). 1997, σελ Ή διεπιστημονική προσέγγιση στην εγκληματολογία εισήγηση σε στρογγυλό τραπέζι που έγινε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η ψυχολογία στο σταυροδρόμι των επιστημών του ανθρώπου» (Αθήνα, 29/5-1/6/1997). 12. Questions of social control in the process of the Εuropean integration: a new challenge for the theory and praxis of criminology, εισήγηση στηνxxv Conference του European Group for the Study of Deviance and Social Control με θέμα Europe in Transition: Deviance and Social Control; Past Trends, Future Prospects (Kazimierz Dolny, Πολωνία, 11-14/9/ 1997). 13. «Ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων», στο Λ.Τ.Κατοέλη, Θ.Κ.Πελαγίδη (επιμ.). Για μια Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων, Παπαζήσης, Αθήνα, 1998, σελ Security Arrangements at the External Borders of Schengen: A View from Greece, στο Μ.den Boer (Ed.) Schengen s Final Days? The Incorporation of Schengen into the new TEU, External Borders and Information Systems, European Institute of Public Administration, Maastricht, 1998, σελ «Εκπομπές δημοσιοποίησης της ιδιωτικής ζωής και θεαματοποίησης του πόνου («reality shows»). Η φαινομενολογία των προσβολών και η προβληματική της προστασίας», Ποινική Δικαιοσύνη, 1998, τ.8, σελ Border control and illegal immigration into Greece: the position of Greece under the Schengen agreements, εισήγηση στο 2.Migrationpolitisches Forum με θέμα Kontrolle illegaler Einwanderung und asylrechtliche Zustandigkeitregelung nach Abtommen von Schengen II und Dublin (Βόννη, ) «Η ανθρωποκτονία στη λογοτεχνία: σχόλια και αμηχανία ενός εγκληματολόγου», εισήγηση στο εγκληματολογικό συμπόσιο με θέμα «Διεπιστημονική προσέγγιση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας «, που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου και η Ελληνική Εταιρία Εγκληματολογίας (Αθήνα, 18-19/5/ 1998).

8 8 18. «Εγκληματολογικοί προβληματισμοί γύρω από την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού», στο συλλογικό τόμο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Εγκληματίες και θύματα στο κατώφλι του 21 ου αιώνα. Αφιέρωμα στη μνήμα Ηλία Δασκαλάκη, Αθήνα, 2000, σελ «Η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: μια αμφιλεγόμενη διαδικασία», Ποινική Δικαιοσύνη, 2001, τ.2, σελ «Αγορά εργασίας και εγκληματικό φαινόμενο», παρέμβαση στην ημερίδα «Κράτος καταστολής κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα και τον κόσμο» που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Επιστημονικός Ομιλος Λόγοι Δράσης, η Άρσις Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης θυμάτων Βασανιστηρίων Αθηνών και ο Δήμος Κορυδαλλού (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, ) «Γύρω από τη σύνδεση φυλακής και κοινωνίας», εισήγηση στην ετήσια συνέλευση του European Offender Employment Forumμε θέμα «Κοινωνίες που νοιάζονται: δουλεύοντας μαζί για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμετοχής των παραβατών» (Αθήνα, 7-9/6/2002). 22. «Επικρίσεις και αντιστάσεις γύρω από την έννοια της επικινδυνότητας: από το θετικιστικό παράδειγμα στις θεωρίες της διακινδύνευσης» στον Τιμητικό Τόμο για την Αλίκη Ιϊωτοπούλου Μαραγκοπούλου του Παντείου Πανεπιστημίου, τ. Β, Νομική βιβλιοθήκη, Αθήνα Bruylant, Βρυξέλλες, 2003, σελ «Η προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης: μια εγκληματολογική προσέγγιση» στο Ν. Κουράκη Ν. Κουλούρη (εκδ.), Αντεγκληματική πολιτική III, Α.Ν.Σάκκουλας, Αθήνα, 2003, σελ «What makes offender employment programmes work?», εισήγηση στην International Conference του European Offender Employment Forum (Βρυξέλλες, 22-24/5-2003) «La construction européenne d un espace de liberté, de securité et de justice : les enjeux sociaux et politiques des contraintes répressives supra - étatiques», εισήγηση στo 5o διεθνές σεμινάριο του Groupe Européen de Recherches sur la Justice Pénale με θέμα «La politique criminelle comme politique sociale?» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθος, 6-7/9/2004), δημοσιευμένο στο Th. Papathéodorou, Ph. Mary (Dir.), Mutations des politiques criminelles en Europe, Έditions Papazissis, Athénes, 2006, σελ

9 «Κατασκευάζοντας έναν ευρωπαϊκό χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης : το «Πρόγραμμα της Χάγης και τα διακυβεύματα μιας υπερκρατικής βαθμίδας κοινωνικού ελέγχου», Ποινική Δικαιοσύνη, 2005, τ.8, αρ. 3, σελ «Ο μύθος του Σίσυφου στον Ξένο του Α. Camus: τα όρια μιας εγκληματολογικής ανάγνωσης, εισήγηση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Ψυχολογίας με Διεθνή Συμμετοχή που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Γερμανικός Επαγγελματικός Σύνδεσμος Ψυχολόγων/ Κλάδος Πολιτικής Ψυχολογίας με θέμα «Μύθοι, ιστορία, μέσα μαζικής ενημέρωσης: ιστορικοί, πολιτικοί και ψυχικοί σχηματισμοί» (Ρέθυμνο, 19-22/5/2005) «Crise de la gouvernementalité européenne: quelles implications pour l agenda du contrôle social supra - étatique», εισήγηση στo 5o διεθνές σεμινάριο του Groupe Européen de Recherches sur la Justice Pénale με θέμα «La politique criminelle comme politique sociale?» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθος, 6-7/9/2004), δημοσιευμένο στο Th. Papathéodorou, Ph. Mary (Dir.), Mutations des politiques criminelles en Europe, Έditions Papazissis, Athénes, 2006, σελ.σελ «Μεταβολές στην αγορά εργασίας και αναδιοργάνωση της ποινικής καταστολής: υποθέσεις εργασίας για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία», εισήγηση στο συνέδριο στη μνήμη της I. Λαμπίρη-Δημάκη με θέμα «Η κοινωνιολογία στην Ελλάδα σήμερα. Προς μια κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας», που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (Αθήνα, 9-11/11/2005). 30. «Το ζήτημα της επαγγελματικής επανένταξης των πρώην καταδίκων: θεωρητικές επισημάνσεις, ερευνητικά πορίσματα και κοινωνικές δράσεις», Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, Γ/2005, τ. 118, σελ «Για ένα διάλογο της εγκληματολογίας με τη λογοτεχνία: εικόνες φυλακής στον 4 Ξένο του Α. Camus» στο Α. Κουκουτσάκη (επιμ.), Εικόνες φυλακής, Πατάκης, Αθήνα, 2006, σελ «The changing concepts of frontiers and territorialities in the area of freedom, security and justice», εισήγηση στην 34 η ετήσια Conference του European Group for the Study of Deviance and Social Control με θέμα The Regulation of Migration, Asylum and Movement in the New Europe (Κόρινθος, 31/8-3/9/2006). 33. «Ο έλεγχος των πληθυσμιακών μετακινήσεων στο χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης : οι μεταβαλλόμενες σημασίες των συνόρων και των εδαφών», εισήγηση στο συνέδριο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής με

10 10 θέμα «Μετανάστευση στην Ελλάδα: Εμπειρίες Πολιτικές Προοπτικές «(Αθήνα, 23-24/11/2006) αναρτημένο στην ιστοσελίδα «Πέρα από το κράτος : Οψεις και αντινομίες του ευρωπαϊκού κοινωνικού ελέγχου», στον Τιμητικό τόμο για τον Ιωάννη Μανωλεόάκη, II, Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα Θεσσαλονίκη, 2007, σελ «Ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη»: οι προβληματικές οριοθετήσεις του ευρωπαϊκού κοινωνικού ελέγχου», εισήγηση σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας και του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (Αθήνα, ), δημοσιευμένη στο Χ. Ζαραφωνίτου (επιμ.), (Αν)ασφάλεια, αντεγκληματική πολιτική και δικαιώματα του ανθρώπου, Α. Ν. Σάκκουλας, Αθήνα Κομοτηνή, 2007, σελ «Το πρόταγμα της ασφάλειας στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και οι σημασίες των συνόρων στο χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης», στο Τζ. Καβουνίδη, Α. Κόντη, Θ. Λιανού, Ρ. Φακιολά, (επιμ.), «Μετανάστευση στην Ελλάδα: Εμπειρίες Πολιτικές Προοπτικές», τ. Α, Εκδόσεις Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αθήνα,2008,σελ «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και κοινωνικός έλεγχος: όψεις ένταξης και αποκλεισμού», στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γενικό Τμήμα Δικαίου, «Ελευθερίες Δικαιώματα Ασφάλεια στην Ε.Ε.», Νομική βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2010, σελ «Διεθνοποίηση της αντεγκληματικής πολιτικής και εγκληματοποίηση των μεταναστών στο χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης : Γενική θεώρηση», στο «Η σύγχρονη εγκληματικότητα, η αντιμετώπισή της και η Επιστήμη της Εγκληματολογίας» - Τιμητικός Τόμος για τον Καθηγητή Ιάκωβο Φαρσεδάκη, τ. ΙΙ, Νομική βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2011, σελ «Γλώσσα του εγκλήματος, φωνές του ανθρώπου» στο «Πολυγλωσσία» (Επιμ. Μ. Β. Καρρά), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ίδρυμα Ωνάση, Αθήνα, 2011, σελ «Όταν η εγκληματολογία συναντά τη λογοτεχνία: Ζητήματα διδασκαλίας και έρευνας», στο Χ. Τσουραμάνη, Ν. Κουράκη, Χ. Ζαραφωνίτου (επιμ.), «Εγκληματολογία: Διδασκαλία και έρευνα στην Ελλάδα», Α.Ν.Σάκκουλας, Αθήνα Κομοτηνή, 2011, σελ «Criminalisation de l immigration irrégulière et droits de l homme dans le cadre de l européanisation de la politique criminelle : approches criminologiques», στο

11 11 Annuaire International des Droits de l Homme, τ. VI : Immigration en Europe et droits de l homme, A.N.Sakkoulas Athènes, L.G.D.J. Paris, 2012, σελ «The criminalization of the migration policy and the new european territorialities of social control», στο S. Georgoulas (ed.), «The politics of criminology. Critical studies on deviance and social control», LIT Verlag, Berlin Wien Zürich, 2012, σελ «Ο εγκληματολόγος ως επαγγελματίας της κοινωνικής ένταξης: η εμπειρία της Επανόδου», στο Χ. Μ. Ζαραφωνίτου (εκδ.), «Το επάγγελμα του Εγκληματολόγου σήμερα: Περιεχόμενο, Προκλήσεις και Προοπτικές», Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2012, σελ «Διακρίσεις στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων: Σχίζοντας τη θολή γραμμή των οριζόντων», Πρόλογος στο Κ. Δημητρούλη (επιστ. υπεύθ.) «Διακρίσεις: Πολιτικές Νομικό Πλαίσιο Πρακτική Εφαρμογή», «Επάνοδος» - Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων, Αθήνα, 2012, σελ «The changing concepts of frontiers and territorialities in the area of freedom, security and justice and the criminalization of migration», στο Th. Fouskas, V. Tsevrenis (Eds.), Contemporary Immigration in Greece: A Sourcebook. European Public Law Organization (EPLO), Athens, Μ Ε Τ Α Φ Ρ Α Σ Ε Ι Σ (από τα γ α λ λ ι κ ά ) α. - Μ ο ν ο γ ρ α φ ί α Louk Hulsman - Jacqueline Bernat de Celis, Άστοχες ποινές. To ποινικό σύστημα υπό αμφισβήτηση, Νομική Βιβλιοθήκη, Σειρά "Βιβλιοθήκη Εγκληματολογίας", Αθήνα, β. - Άρ θ ρ α 1. - G. Houchon, Το θύμα, συντελεστής προόδου στην εγκληματολογία, Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, τ. 1, 1988, σελ G. Houchon, Το σωφρονιστικό κακό: η περίπτωση του Βελγίου, Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, τ. 3-4, 1989, σελ Ch. Debuyst, Η συνειδητοποίηση της ευθύνης στο πλαίσιο της μεταχείρισης των νεαρών παραβατών, Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, τ. 5-10, , σελ

12 G.Houchon, Μετα-μοντέρνα εγκληματολογία, κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικά υποκείμενα, Ελληνική Επιθεώρηση Εγκληματολογίας, τ. 5-10, , σ F. Digneffe, Αίσθημα ανασφάλειας, παραβατικότητα και κοινωνικός αποκλεισμός, Ποινική Δικαιοσύνη, τ.8-9, 2000, σελ /.

Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Ενδοοικογενειακή και εξωοικογενειακή βία

Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Ενδοοικογενειακή και εξωοικογενειακή βία ΒΛΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Λέκτορας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα, Γραφείο Η, Λαγουμιτζή 22, 2 ος Όροφος Τηλ. 210 9201879 Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. Τα γνωστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ. Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Ενδοοικογενειακή και εξωοικογενειακή βία

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ. Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Ενδοοικογενειακή και εξωοικογενειακή βία ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα, Γραφείο Η, Λαγουμιτζή 22, 2 ος Όροφος Τηλ. 210 9201879

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ. Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Βία και Έγκλημα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ. Ιστορία των εγκληματολογικών θεωριών, Ποινική δικαιοσύνη και θύμα, Βία και Έγκλημα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα, Γραφείο Η, Λαγουμιτζή 22, 2 ος Όροφος Τηλ. 210 9201879

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: O ρόλος του θύματος στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης: ιστορική και σύγχρονη προσέγγιση

Μάθημα: O ρόλος του θύματος στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης: ιστορική και σύγχρονη προσέγγιση ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΜΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» Μάθημα: O ρόλος του θύματος στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης: ιστορική και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΜΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΜΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΜΣ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ

Ναταλία Σπυροπούλου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail: nspyropou@ekke.gr Σπουδές Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις της υποτροπής/theoretical and empirical approaches of recidivism εναρκτήρια προσφώνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεωρητικές και ερευνητικές προσεγγίσεις της υποτροπής/theoretical and empirical approaches of recidivism εναρκτήρια προσφώνηση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής συνάντηση εμπειρογνωμόνων που διοργανώθηκε από το ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ με τη συμμετοχή επιστημόνων από την ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα με θέμα: "Θεωρητικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. anastasia.chalkia@hotmail.com ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. anastasia.chalkia@hotmail.com ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩNΥΜΟ ΕΜΑΙL Aναστασία Χαλκιά anastasia.chalkia@hotmail.com ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ 2013 έως σήμερα Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό Υπηρεσία Ασύλου - Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Όνομα / Επώνυμο Ανδρέας Φερώνας Επαγγελματική δραστηριότητα Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Διεύθυνση κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος δημοσιεύσεων Σπυρόπουλος, Φώτιος, Χωρίς δικαίωμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα Ποινική και εγκλημαtολογική προσέγγιση Αξιολόγηση της ελληνικής ποινικής νομοθεσίας Έρευνα σε δείγμα νομικών,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ. Τίτλοι Σπουδών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ. Τίτλοι Σπουδών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ Δικηγόρος-Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Γεννήθηκα το 1970 στην Κομοτηνή. Τίτλοι Σπουδών Απεφοίτησα από το Β Γενικό Λύκειο Κομοτηνής με άριστα(1988).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σταδιοδροµία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σταδιοδροµία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τµήµατος Δηµόσια Διοίκησης Παντείου Πανεπιστηµίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστηµών Γνωστικό Αντικείµενο: Διοικητικός Προγραµµατισµός - Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Βορρέου 10, Βουλιαγμένη 16671, e-mail: kantianos@gmail.com, 2103385751-6997137546.

Βορρέου 10, Βουλιαγμένη 16671, e-mail: kantianos@gmail.com, 2103385751-6997137546. Ηλίας Κορομηλάς Βορρέου 10, Βουλιαγμένη 16671, e-mail: kantianos@gmail.com, 2103385751-6997137546. ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Κοινωνιολογία του Πολιτισμού, Κοινωνιολογία της Τέχνης, Οπτικός Πολιτισμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κοινωνική Πολιτική συνιστά τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και την ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ: 40 ή 41 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: 25 ΕΠΙΛΟΓΗΣ: 15

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015 1. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟ ΠΜΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΤΕΑΠΗ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ INSTITUTE OF EDUCATION ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ 2014 2015

Διαβάστε περισσότερα

FAX 210.6445507 d_anastasopoulos@ethemis.gr

FAX 210.6445507 d_anastasopoulos@ethemis.gr ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ικηγόρος Αθηνών Υποψήφιος ιδάκτωρ του Τµήµατος Νοµικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών µε θέµα διδακτορικής διατριβής: η συνταγµατική και ποινική προστασία των προσωπικών δεδοµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 (Συνέλευση 1 / 4ης και 5ης Σεπτεμβρίου 2013) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία ΑΘΗΝΑ 2009 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σπουδές 1976 Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΠΙΘΕΤΟ: ΧΙΟΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/7/1977 ΓΡΑΦΕΙΟ: ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 19, Πολύγωνο ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-6410213, 6978655468 ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 1995 :

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Επώνυμο: Έμμυ Φρονίμου

Όνομα Επώνυμο: Έμμυ Φρονίμου Όνομα Επώνυμο: Έμμυ Φρονίμου Εγκληματολόγος Ειδική Λειτουργική Επιστήμων Α Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 220, τηλ. 210-7491665, e-mail efronimou@ekke.gr Σπουδές - Πτυχίο Νομικής, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Μάρθα Κάλλου-Περδίκη Τηλ: 25310 39897 tel : Fax: 25310 39890

Πληροφορίες: Μάρθα Κάλλου-Περδίκη Τηλ: 25310 39897 tel : Fax: 25310 39890 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ Ρ Α Κ Η Σ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ H E L L E N I C R E P U B L I C DEMOCRITUS UNIVERSITY OF THRACE FACULTY

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [Αφορά όλους τους φοιτητές που φοιτούν στη Σχολή, σε οποιαδήποτε εξάμηνο, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ωστόσο, για τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στη Σχολή πριν από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 2. Επικοινωνία Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΟΜΕΑΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : babalioutas.l@dsa.gr ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ορθή Επανάληψη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-16.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ»

«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ» ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Κρήτης «Επιστήμες Αγωγής» ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Κρήτης «Επιστήμες Αγωγής» ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Κρήτης «Επιστήμες Αγωγής» Ειδίκευση (A) «Η Παιδαγωγική ως επιστήμη και πράξη σε σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης» Στην ειδίκευση αυτή για το ακαδημαϊκό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου. Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου. Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ 1. Γενικά Βιογραφικά στοιχεία Γεννήθηκα στην Αθήνα - Νέα Σμύρνη στις 17.8.1951. Είμαι παντρεμένος και πατέρας

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Αιμιλία Λέκτορας Συνταγματικό Παπάζογλου- Δίκαιο Μητροπούλου Φ.Ε.Κ. Διορισμού Φ.Ε.Κ 217/10/12/97 Διεύθυνση Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας.

Ναταλία Σπυροπούλου. Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας. Ναταλία Σπυροπούλου Κοινωνιολόγος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Γ Βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 5.5, τηλ. 210-7491714, e-mail nspyropou@ekke.gr Σπουδές Υποψήφια Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ: 32 ή 33 ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ: 25 ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος)

187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) 187 Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος) Σκοπός Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 118/2003 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 343 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Κοινωνιολογία με Έμφαση στη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, Δ/ΝΣΗ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΕΓΚ/ΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 2. Επικοινωνία Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ.

Διαβάστε περισσότερα

3 Μ. Συμεωνάκη ΕΣ Στατιστική Ι: περιγραφική στατιστική 3 Μ.Συμεωνάκη ΕΣ

3 Μ. Συμεωνάκη ΕΣ Στατιστική Ι: περιγραφική στατιστική 3 Μ.Συμεωνάκη ΕΣ XII. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 Το πρόγραμμα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 για το χειμερινό και το εαρινό εξάμηνο είναι ως εξής: Α. Μαθήματα Υποχρεωτικά (ΥΠ) Η.Μαυρίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθαίνω πριν σπουδάσω 8-2-2016 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Λέκτορας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ίδρυση: 1990 Το τρίτο κατά σειρά τμήμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανήκει στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙTΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Οι δηλώσεις μαθημάτων γίνονται ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ Α ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ Ν.Ο.Π.Ε. ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2009-2010 Δευτέρα 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ (Υ) ΣΤ Αίθουσες: 1, 2, 5,6, 16, Οικονομίδου,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ (1980) και Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου της ίδιας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Ανδρέα Φερώνα. Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Ανδρέα Φερώνα. Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Ανδρέα Φερώνα Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γνωστικό Αντικείμενο «Κοινωνικός Αποκλεισμός και Πολιτικές Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΙ ΚΕ Σ ΕΝΟΤΗΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τμήμα Τίτλος Απόφοιτου: Αντικείμενο του τμήματος: Κατευθύνσεις (εφόσον υπάρχουν) Διάρκεια Σπουδών: Προφίλ υποψήφιου μαθητή Κοινωνιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο των Ανηλίκων. Ενότητα 10: Η έκτιση της ποινής στα ειδικά καταστήματα κράτησης νέων

Δίκαιο των Ανηλίκων. Ενότητα 10: Η έκτιση της ποινής στα ειδικά καταστήματα κράτησης νέων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 10: Η έκτιση της ποινής στα ειδικά καταστήματα κράτησης νέων Αγγελική Γ. Πιτσελά, Αν. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας - Σωφρονιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις λήψης πτυχίου φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας

Προϋποθέσεις λήψης πτυχίου φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας Προϋποθέσεις λήψης πτυχίου φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας 1 Ο νέος τρόπος δήλωσης μαθημάτων, υποχρεωτικών και επιλογής ως και τα μαθήματα έχουν ως ακολούθως: Για τους φοιτητές του Τμήματος οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

2. Πίνακες Μαθημάτων

2. Πίνακες Μαθημάτων 2. Πίνακες Μαθημάτων Α) Υποχρεωτικά Μαθήματα (Υ) ΩΡΕΣ ECTS Υ1 Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου (και σεμιν. νομ. πληροφορικής) 2 4 Υ2 Ιστορία του Δικαίου 3 4 Υ3 Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο 4 5 Υ4 Συνταγματικό

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

INDEPENDENT ACADEMIC RESEARCH STUDIES

INDEPENDENT ACADEMIC RESEARCH STUDIES INDEPENDENT ACADEMIC RESEARCH STUDIES ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΩ Η οικονομική κρίση και η νεανική εγκληματικότητα: Εναλλακτικές Λύσεις 6/11/2011 Dr. Theo Gavrielides, Ιδρυτής και ιευθυντής Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017-18 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΡΙΤΗ 4 ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΤΡΙΤΗ 18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 15.00-17.00 16.00-17.30 17.30-19.00 15.00-17.00 15.00-17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ετής Εκπαίδευση στη Δικαστική Ψυχοθεραπεία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ετής Εκπαίδευση στη Δικαστική Ψυχοθεραπεία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 4ετής Εκπαίδευση στη Δικαστική Ψυχοθεραπεία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Η Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής,

Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, sekp.gr Αθήνα, 09/02/2016 Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (sekp.gr) δραστηριοποιείται από το 2014 με κύρια επιδίωξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΤΡΙΤΗ 17 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 15.00-17.00 ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι (κ. Σπυροπούλου) 15.00-17.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υ (κ. Παπαδιαμαντάκη) ΠΟΙΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012-2013 Κωδικός Μάθημα Εξάμ. Δ.Μ. Τύπος Καθηγητής Ημέρα 'Ωρα Αίθουσα 030012 Αρχές Κοινωνιολογίας Ι Α' 3 Υπ. Παπαρίζος Αντώνιος 09-09-2013 08:30-11:00 (Α-Β),

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Σπουδών 2014-15

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Σπουδών 2014-15 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Σπουδών 2014-15 Ισχύει για τους φοιτητές/τριες που εισήχθησαν στο τμήμα το Ακαδ. Έτος 2014-15 (πρωτοετείς). Οι φοιτητές/τριες προηγουμένων ετών ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά)

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Γενικά βιογραφικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Κουζής Διευθύνσεις και τηλέφωνα Εργασίας: s Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγρού 136, ΤΚ 176 71 - Καλλιθέα, Γραφείο Δ8 νέου κτιρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΡΟΝΕΩΣ 347 Τ.Κ.:21200 (ΑΡΓΟΣ) Τηλ.:2751021952, 2751086000 Κιν.τηλ.:6942986834 e-mail:xariskar@gmail.com ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Προσωπικές Πληροφορίες Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Ηλικία:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη»

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. «Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη» Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη» ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ /ΔΙΪΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΠΜΣ Τμήμα Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ τ. Πρύτανης, τ. Υφυπουργός pptheod@gmail.com papathod@uop.gr ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τ. Maître de Conférences Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Συνταγματικό Δίκαιο ΦΕΚ Γ 17/τνπδδ/4-2-1998 Ηλίας Γ. Νικολόπουλος Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α I. ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 /

Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 / Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 / 22-8-2008 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση: Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136 17621

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ http://dsep.uop.gr ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Περιλαμβάνει τα Τμήματα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ. Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΛΗΜΗ-ΚΑΜΙΝΑΡΗ Επίκουρης Καθηγήτριας Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Τομέας Οικονομίας Γνωστικό Αντικείμενο «Συνεταιριστική Οικονομία» Διεύθυνση : Αριστοτέλους 3, 4ος όροφος, γραφ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (αναφορικά µε την κατηγορία, τον κωδικό, τον τίτλο, το επίπεδο

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (αναφορικά µε την κατηγορία, τον κωδικό, τον τίτλο, το επίπεδο ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 (αναφορικά µε την κατηγορία, τον κωδικό, τον τίτλο, το επίπεδο συνθετότητας και το εξάµηνο διδασκαλίας του κάθε µαθήµατος)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινό Ελληνογαλλικό ΠΜΣ

Κοινό Ελληνογαλλικό ΠΜΣ Κοινό Ελληνογαλλικό ΠΜΣ Διδασκαλία γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών Πρόγραμμα μαθημάτων και ECTS (2018-22) Κατά το χειμερινό εξάμηνο που

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών SDM Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. ΣΧΟΛΗ Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 343 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. ΣΧΟΛΗ Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 343 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 343 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Κοινωνιολογία με έμφαση στη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Βιολογίας. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Βιολογίας. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ - Βιολογίας ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 Αθήνα, 30/05/2016 Αριθ. πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ TMHMA ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ TMHMA ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ TMHMA ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019 Αθήνα 08 /01/2019 Α.Π.: 19 Α

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχιούχος Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ Mεταπτυχιακό ίπλωµα Ειδίκευσης στις Γυναικείες Σπουδές/Σπουδές του Φύλου (Πάντειο Πανεπιστήµιο, Τµήµα Κοινωνιολογίας Τµήµα Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών).

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Θεολογίας; Τι σπουδές θα κάνω; Θα βρω μετά δουλειά; Προβληματική Προοπτικές Το Τμήμα Θεολογίας αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΘ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΔΠΘ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 14.1.2013 15.1.2013 Α ΕΞΑΜΗΝΟ Γ ΕΞΑΜΗΝΟ Ε ΕΞΑΜΗΝΟ Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική ΠΑΝΤΑΖΗΣ Κοινωνική Στατιστική I 09:00 12:00 (Μόνο φοιτητές εισαγωγής 2011) Κοινωνική Στατιστική I 15:00 18:00

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΙΙΙ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΠΡΟΣΦΕΡ Ι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Κωδικός Όνομ/νυμο 1 / 13 ΠΜ-ECTS

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π.

Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π. Βιογραφικό Σημείωμα Δρ Σπυρίδων-Θεόδωρος Θ. Πολυμέρης Ε.ΔΙ.Π. (Φ.Ε.Κ. αριθ. Φύλλου 98/ΤΝΠΔΔ/7-5-2003) ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πτυχίο

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώστε συμμετοχή εδώ! Περιορισμένες θέσεις

Δηλώστε συμμετοχή εδώ! Περιορισμένες θέσεις 193 195 Syngrou Ave. 17121 N. Smyrni, Athens, Greece V. +30 210 940 5866 F. +30 210 948 0508 W.www.exypp.gr Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Ασφάλεια Πληροφοριών - Τεχνικά & Οργανωτικά μέτρα για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 5 ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΠΕΜΠΤΗ 4 ΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ 12.30-14.00 17.00-18.30 11.30-13.00 13.00-15.00 ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Υ (κ. Τζιμογιάννης)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

4(3) 605 Α. Καλαματιανού 01/02/ A1

4(3) 605 Α. Καλαματιανού 01/02/ A1 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 Αθήνα, 19/01/2016 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

«Εγκληματολογικές διδακτορικές διατριβές στην Ελλάδα την τελευταία τριακονταετία» ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ. στο Εγκληματολογία, τ , σ.σ.

«Εγκληματολογικές διδακτορικές διατριβές στην Ελλάδα την τελευταία τριακονταετία» ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ. στο Εγκληματολογία, τ , σ.σ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εγκληματολογία», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο «Εγκληματολογικές διδακτορικές διατριβές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΑΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΕΑΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - Δ ΚΥΚΛΟΣ «Κοινωνικές Αναπαραστάσεις του Σωφρονιστικού Συστήματος» ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018 --------------- Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή 6932/667559 fotinisakel@yahoo.gr ΣΠΟΥΔΕΣ: 1999-2004: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Φιλοσοφίας/ Παιδαγωγικής/ Ψυχολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Περιβάλλοντος ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2017 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2015/16, 2016 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σελ. Νέστορα Κουράκη, Καθηγητή Εγκληματολογίας, Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών: Προλεγόμενα 15

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σελ. Νέστορα Κουράκη, Καθηγητή Εγκληματολογίας, Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών: Προλεγόμενα 15 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Νέστορα Κουράκη, Καθηγητή Εγκληματολογίας, Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών: Προλεγόμενα 15 Ελένης Αποσπόρη, Επικ. Καθηγήτριας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εγκληματολογική Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα