TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ ΤΗΛ Url:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr Url: www.tgs-telecoms.gr"

Transcript

1 1.ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ *ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ * ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ *ΔΙΑΧΥΤΟΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ(BACKLIGHT)-LEDs *ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟ ΜΕΧΡΙ 54 ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ *ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ (ACCESS CONTROL) *ΕΠΙΠΕΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΗ *ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ : *ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙΑ *ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ *ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ *ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ *ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ(HANDS FREE)-ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ *ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ *324 ΜΝΗΜΕΣ ΓΙΑ 16-ΨΗΦΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ,54ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΙΞΕΩΝ/ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ, 20 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ: *ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ *ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΠΟΡΤΩΝ *ΚΑΜΕΡΑ : * ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ *ΕΓΧΡΩΜΗ *ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ *VIDEO SERVER : *ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΜΕΡΑΣ *ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ-INTERNET *ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ HELIOS ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ HELIOS ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ(ή όπως έχει προγραμματιστεί).τωρα ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟ HELIOS, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ *ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟ HELIOS ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ(δεν περιλαμβάνεται στην παραγγελία).αυτοσ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ (ΨΗΦΙΑΚΟ)ΚΩΔΙΚΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ: ή Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

2 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ TELECOMS ΕΑΝ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Ή Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑ 1 ΩΣ 5, Ο ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ 5(ΠΕΝΤΕ) ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ(ή όπως προγραμματιστεί)για ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ HELIOS. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ. ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 1 ΩΣ 25ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ. ΣΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ(και για τους δυο διακόπτες) ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΚΩΔΙΚΟ, Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ(πχ Η πόρτα είναι ανοιχτή )Ή ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΩΣΠΟΥ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΦΟΥ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΗΜΑ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΛΗΣΗΣ ΤΟ HELIOS 10ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ 30ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ,ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ(DTMF). ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ. Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ. ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΩΝΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌ ΤΟΥ HELIOS. ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΣΕΤ. HELIOS) ΑΠΑΙΤΟΥΝ

3 ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΣΗΜΑΤΩΝ ΣΗΜΑΤΑ ΟΝΟΜΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Στέλνετε αμέσως την σύλληψη της εισερχόμενης κλήσης (μπορεί να ακουστεί από την κλήση του συμβαλλόμενου μέρους) Ενεργοποίηση των διακοπτών με σήματα από DTMF(μπορεί να τα ακούσει το άτομο που είναι στο άλλο άκρο το οποίο ενεργοποιεί τον διακόπτη. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Τα σήματα που προετοιμάζουν το μέγιστο χρόνο κλήσης θα παρέλθουν μέσα σε 10δευτ/τα κατά τη διάρκεια των εξερχόμενων και εισερχόμενων κλήσεων. Επιβεβαίωση για την πρόσβαση στον τομέα του προγραμματισμού. Επιβεβαίωση ότι ο αριθμός λειτουργίας που εισήχθη είναι σωστός και ότι έγινε δεκτός κατά την διάρκεια του προγραμματισμού. Σήματα ότι έχει πατηθεί πλήκτρο που δεν έχει προγραμματιστεί Σήματα ότι έχει εισαχθεί λανθασμένος κωδικός Σήματα ότι ένας ανακριβής κωδικός πρόσβασης υπηρεσιών εισήχθη ή ο προγραμματισμός φράχθηκε παρ ότι ο κωδικός ήταν σωστός. ΑΡΝΗΣΗ Σήματα ότι ένας λανθασμένος λειτουργικός αριθμός ή λανθασμένη αξία εισήχθη κατά την διάρκεια του προγραμματισμού. Μπορεί να ακουστεί από το μεγάφωνο μετά από τη σύνδεση γραμμών (πρώτα σήμα σύνδεσης) Σήματα εισερχόμενης κλήσης εάν δεν έχει προγραμματιστεί το HELIOS. Όταν μια λανθασμένη λειτουργία έχει εισαχθεί από το πληκτρολόγιο. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Σήματα ότι η αξία που έχει εισαχθεί είναι σωστή και έχει αποθηκευτεί κατά την διάρκεια του προγραμματισμού. Σήματα απενεργοποίησης του διακόπτη από DTMF ΚΛΕΙΣΙΜΟ Τερματισμός κλήσης σε όλες τις περιπτώσεις ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΤΟΝΟΣ ΦΩΝΗ Στέλνετε στη γραμμή κατά τη διάρκεια του πλήρους καθαρίσματος έναρξης ή μνήμης ή κωδικού πρόσβασης Στέλνετε στο μεγάφωνο όταν ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος εάν ο κωδικός κλειδώματος χρησιμοποιείται. Η φωνή αντικαθιστά την επιβεβαίωση, την άρνηση και την αποθήκευση σημάτων πριν από τον προγραμματισμό. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΛΗΞΗΣ ΚΛΗΣΗΣ- ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1. Ο απασχολημένος ή συνεχής τόνος μετά από το τέλος κλήσης 2. Το χτύπημα του τηλεφώνου μετά από προκαθορισμένα χτυπήματα 3. Ο συνδρομητής στο άλλο άκρο πατώντας 4. Η προκαθορισμένη μέγιστη διάρκεια κλήσης να έχει παρέλθει δευτ/τα μετά που η χρήση του διακόπτη έχει παρέλθει 6. Ένα πλήκτρο από το HELIOS να πατηθεί κατά την κλήση 7. Η στο πληκτρολόγιο να πατηθεί κατά την διάρκεια της κλήσης (μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας)

4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ-ΠΕΡΙΛΗΨΗ Άνοιγμα πόρτας κωδικός κλειδώματος Εισάγετε οποιοδήποτε ισχύον κωδικό για τον διακόπτη 1 και Προσοχή!!! τον κωδικό 00 να μην τον χρησιμοποιείτε Ενεργοποίηση του δεύτερου διακόπτη: Εισάγετε οποιοδήποτε ισχύον κωδικό για τον διακόπτη 2 και Προσοχή!!! τον κωδικό 11 να μην τον χρησιμοποιείτε Παραδοσιακό κουμπί τηλεφώνου Σηκώνω το ακουστικό Καλεί έναν αριθμό εφόσον σηκώσουμε το ακουστικό Γυρνάει σε τονικό σύστημα Μεταφέρει έναν χαρακτήρα σε τονικό σύστημα Κλείνει οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της κλήσης DTMF ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΛΗΣΗΣ Τονικό κάλεσμα ενός νούμερου Ο χαρακτήρας στέλνετε κανονικά O χαρακτήρας στέλνετε κανονικά Αντικατάσταση κουμπιών Ο αριθμός που συμμορφώνεται με το επιλεγμένο κουμπί (μνήμη)είναι που σχηματίζεται μετά από την διακοπή Εάν πατηθεί αστερίσκος μετά από τον αριθμό 01 54, ο αριθμός θα σχηματιστεί αμέσως εκτός αν είναι ίδιος με τον κωδικό.

5 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ Το HELIOS σχεδιάστηκε για να είναι συμβατό, αναλογικές τηλεφωνικές γραμμές έχει συνδεθεί σε μια γραμμή στο οποίο ένα σταθερό τηλεφωνικό σετ μπορεί να λειτουργήσει. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τις παραμέτρους πολικότητας και γραμμών σε ευρύ φάσμα και χρησιμοποιεί τονική (DTMF)ή παλμική κλήση όπως έχει προγραμματιστεί. Κανονικά, είναι συνδεδεμένο σε μια PBX γραμμή. Μπορεί επίσης να συνδεθεί σε μια PSTN γραμμή για ειδικούς σκοπούς(κάλεσμα πυροσβεστικής κτλ). ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Συνδέστε το HELIOS απλά χρησιμοποιώντας τερματικά γραμμών. Το πλεονέκτημα είναι ότι το Helios δεν απαιτεί καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επειδή όλα τα κυκλώματα τροφοδοτούνται από την τηλεφωνική γραμμή-εκτός από το κουμπί του πίσω φωτισμού(backlight)και το ηλεκτρικό κλείδωμα, εάν είναι συνδεδεμένο. Εντούτοις,HELIOS μπορεί επίσης να δουλέψει χωρίς αυτά τα κυκλώματα και στέλνοντας ένα ακουστικό σήμα πάνω σε μια συνδεδεμένη γραμμή(ή αφού έχει αποσυνδεθεί από την γραμμή για μια καθορισμένη περίοδο χρόνου). ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ PCB (Printed Circuit Board) ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 1. ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 2. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 3. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΟΘΟΝΗΣ 4. ΜΝΗΜΗ ΦΩΝΗΣ 5. ΤΣΙΠ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ 6. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗ 2 7. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΩΝ BACKLIGHT 8. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 9. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ 10. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ 11. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 12. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑΣ 13. ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ 14. ΦΡΑΓΜΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΩΝ 15. ΔΕΞΙΟΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 16. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 17. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ 18. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΜΕΡΑΣ 19. ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ ΜΕΓΑΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΓΕΙΩΣΗ ΠΑΝΕΛ

6

7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ GND: Η ΓΕΙΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ HELIOS ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ SW1: ΕΔΩ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ ΠΟΡΤΩΝ LIGHT: ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ 12V ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ LINE: ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ VIDEO (+_ ): Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ. ΤΟ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ -, ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ + ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΕΤΗΡΩΝ Εδώ συνδέστε τον τρέχοντα δείκτη κλήσης(led) Προστασία γραφής(εάν ο βραχυκυκλωτήρας είναι εγκατεστημένος) Μην το συνδέετε Μείωση της ευαισθησίας του Μικροφώνου Παράλληλη σύνδεση Παράλληλη σύνδεση πολλαπλών τηλεφωνικών συσκευών δεν συνιστάται.

8 ΤΥΠΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ Το HELIOS περιλαμβάνει έναν στερεάς κατάστασης διακόπτη που είναι εξοπλισμένος με transistors V-MOS το οποίο είναι ικανό να ενεργοποιήσει και τα δύο ac και dc ανεξάρτητα από την πολικότητα. Σιγουρευτείτε ότι οι αξίες ρευμάτων και τάσης δεν υπερβαίνουν τα όρια και ότι οι τεχνικές παράμετροι της κλειδαριάς και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι συμβατές. ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΣΤΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ 230V Ή 120V ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ!!!!!! Εάν δεν έχετε οποιαδήποτε ηλεκτρική κλειδαριά και θέλετε να αποκτήσετε μια, επιλέξτε μια 12V κλειδαριά, η οποία είναι ο πιο κοινός τύπος. Συνδέστε την κλειδαριά σύμφωνα με τον αριθμό, ο οποίος δείχνει επίσης και το κουμπί του ανεφοδιασμού για το backlight. DC- ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ: Πρακτικά όλες οι κλειδαριές μπορούν να είναι dc και ac εξοπλισμένες. Η ac παροχή είναι πιο συμφέρων επειδή η κλειδαριά βουίζει, η οποία είναι η πιο ξεκάθαρη μέθοδος σήματος. Η dc παρέχει την κλειδαριά(από μπαταρίες κτλ), για να εξοπλίσετε το HELIOS με την ακουστική σηματοδότηση(συνεχόμενος τόνος κατά την διάρκεια ενεργοποίησης του χρονοδιακόπτη) Προσοχή!!!: Εάν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κλειδαριών αποτυγχάνει και το PBX συνεχίζει, το εξοπλισμένο σύστημα πληκτρολόγιο του HELIOS δεν αναγνωρίζει την αποτυχία. Ο διακόπτης είναι κανονικά κωδικός πρόσβασης και η ενεργοποίηση σηματοδοτείτε ηχητικά, αλλά η ηλεκτρική κλειδαριά δεν λειτουργεί φυσικά.

9 ΤΥΠΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΠΙΩΝ BACKLIGHT Το Helios χαρακτηρίζει ένα υψηλής ποιότητας white-led name plate backlight. Αυτό το backlight παρουσιάζει τις χαμηλές απαιτήσεις δύναμης, τη μακροχρόνιο ζωή και ακόμη φωτισμό όλων των πινακίδων. Εάν μια τυποποιημένη ηλεκτρική κλειδαριά 12V συνδέεται με το HELIOS, το backlight μπορεί να τροφοδοτηθεί χρησιμοποιώντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κλειδαριών. Συνδέστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όπως φαίνεται στους αριθμούς. Ακριβώς σιγουρευτείτε ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (μετασχηματιστές)είναι ικανά να παρέχουν το απαραίτητο ρεύμα συνεχώς και ότι δροσίζεται κατάλληλα (μην το τυλίξτε σε οποιαδήποτε θερμικά μονωτικά υλικά, να χρησιμοποιήσετε καλύψεις εξαερισμού, κ.λπ...!) το απαραίτητο ρεύμα εξαρτάται από την αρίθμηση των κουμπιών και άλλων στοιχείων στο σύνολο και μπορεί να καθοριστεί για 12V σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο: Βασική μονάδα χωρίς πληκτρολόγιο 80mA Βασική μονάδα με πληκτρολόγιο 200mA 1 μονόπλευρη επεκτάσιμη μονάδα 80mA 1 δυο-πλευρές επεκτάσιμη μονάδα 100mA Κάμερα 130mA Αναγνώστης 150mA Οθόνη 500mA Τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι μέγιστες τιμές σε 12V Ρύθμιση καλωδίων μέσα στην κάλυψη Σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο UTP(8- διασυνδέσεων, περίπου 5.5mm εξωτερική διάμετρος)για την σύνδεση του HELIOS. Ωθήστε το καλώδιο στο αυλάκι στην αριστερή πλευρά της κάλυψης. Εάν συνδυάζετε αυτό το καλώδιο με ένα άλλο(πχ την ηλεκτρική κλειδαριά 2-διασύνδεσης καλώδιο),εισάγετε τις 2-διασυνδέσεις πρώτα και μετά το καλώδιο UTP για να αποφύγετε να πέσει το 2-διασυνδέσεων καλώδιο. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε τα καλώδια με μια κοινή ταινία. Προσοχή!!! Μια ανάρμοστη ρύθμιση καλωδίων μπορεί να προκαλέσει μια δυσλειτουργία του προϊόντος. Πριν κλείσετε το κάλυμμα, ελέγξτε όλα τα καλώδια και το κάλυμμα για το τέλειο κλείσιμο. ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Οποιοδήποτε πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με το HELIOS μπορεί να φέρει μια ηλεκτροστατική δαπάνη διάφορων χιλιάδων Volt. Ο σχεδιασμός του δάχτυλου κάποιου πλησίον στο πάνελ μετάλλων Helios μπορεί να οδηγήσει στην απαλλαγή σπινθήρων. Ο σκοπός τoυ επίγειου τερματικού είναι να προστατευθεί το προϊόν από αυτήν την απαλλαγή. Το τερματικό μεταφέρει τη δαπάνη αυτή από το πάνελ στο έδαφος άμεσα, όχι μέσω των κυκλωμάτων HELIOS. Όπου κανένα επίγειο καλώδιο δεν είναι διαθέσιμο, είναι δυνατό να συνδεθεί το επίγειο τερματικό με οποιαδήποτε από τα τερματικά τηλεφωνικών γραμμών*. Σε μερικά PBXs, ένα τερματικό γραμμών συνδέεται άμεσα με το έδαφος, άλλα φέρνουν το ρεύμα μέσα στο έδαφος για την προστασία τάσης. * Σημείωση: αυτή η σύνδεση αποβάλλει την άμεση έξοδο του αγωγού γραμμών επάνω στο πάνελ επειδή υπάρχει ένα προστατευτικό στοιχείο μεταξύ του πάνελ και του επίγειου τερματικού

10 Χωριστό κουμπί backlight και τροφοδοσία ηλεκτρικών κλειδαριών Χωριστές ηλεκτρικές παροχές είναι απαραίτητες όπου οι κλειδαριές απαιτούν υψηλότερη τάση των 12V. Σε εκείνη την περίπτωση, μια πρόσθετη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 12V πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το backlight. Άλλοι λόγοι για τέτοια σύνδεση είναι η προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση από το back-up ανεφοδιασμό(η οποία ανεφοδιάζει την κλειδαριά, όχι το backlight) ή ακριβώς ένα γεγονός ότι δύο πιο αδύνατες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος είναι διαθέσιμες. ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ 2 Ένας νέος πρόσθετος διακόπτης PART No E,έχει σχεδιαστεί για το HELIOS. Μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε βασική μονάδα,ακόμα και πρόσθετα. Εγκατάσταση Κάμερας Η μονάδα της κάμερας,part No E,συμπεριλαμβανομένου το Αντι-βανδαλιστικό πάνελ, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε βασική μονάδα HELIOS κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ή πρόσθετα. Είναι μια έγχρωμη CCD κάμερα με υψηλή ανάλυση των 420 TV γραμμών, μονόχρωμος νυχτερινός φωτισμός οπίσθιας προβολής(backlight)κρυμμένα κάτω από τα πλήκτρα, ευρύς γωνίας φακός(90 Ο διαγωνίως)και δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης. Η κάμερα έχει έξοδο PAL και μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε monitor-τηλεόραση(πχ Part No E- 7 TFT LCD)ή video server(part No E MPEG4 LAN video server). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ομοαξονικό ή συνεστραμμένο καλώδιο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Για να εγκαταστήσετε την κάμερα χρησιμοποιήστε σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 12V/2A

11 ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του HELIOS είναι η εύκολη εγκατάσταση της μονάδας επέκτασης. Η εγκατάσταση δεν μπορεί να είναι ευκολότερη οι μονάδες είναι συνδεδεμένες χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο με έναν τρόπο αλυσίδων(κάθε στοιχείο στην αλυσίδα είναι συνδεδεμένο με το προηγούμενο). Κάθε μονάδα έχει δυο συνδετήρες μια είσοδο(για σύνδεση απευθείας στην βασική μονάδα του HELIOS)και μια έξοδο(για σύνδεση για άλλη απομακρυσμένη μονάδα). Για την κατάλληλη λειτουργία και την ακολουθία των κουμπιών κρατήστε το σωστό προσανατολισμό των μονάδων και μην ανταλλάξετε αυτούς τους συνδετήρες! ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Part No E(1 8buttons) Part No E(2 8buttons) Αυτός ο πίνακας δείχνει ότι οι μονάδες μονών και διπλών κουμπιών μπορούν να συνδυαστούν εύκολα Διασύνδεση καλωδίων Μονάδων Κάθε μονάδα επέκτασης περιλαμβάνει ένα καλώδιο σύνδεσης με ίδιες άκρες. Η αναλογία σύνδεσης είναι 1:1. Είναι αδύνατον να εισάγετε τους συνδετήρες λανθασμένα γιατί είναι σχεδιασμένοι με ειδικό τρόπο Η βασική μονάδα είναι πάντα στα αριστερά. Οι μονάδες επέκτασης είναι αλυσοδεμένες κάθε μονάδα συνδέονται με τον γείτονα τους ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Όλες οι παράμετροι του HELIOS, συμπεριλαμβανομένου και των πληκτρολογίων, μπορεί να γίνει απομακρυσμένα χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τονικό τηλεφωνικό σετ(ή κινητή συσκευή).πρώτα καλέστε στο HELIOS και μετά μπαίνετε στο μενού του προγραμματισμού. Η υπηρεσία πρόσβασης σε αυτό τον τομέα είναι προστατευμένη με κωδικό. Ένα φωνητικό μενού είναι διαθέσιμο σε αυτό τον τομέα προγραμματισμού και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αυτό το εγχειρίδιο για να προγραμματίσετε στανταρ παραμέτρους. Το μενού είναι αποθηκευμένο μέσα στο HELIOS σε διάφορες γλώσσες. Έχοντας εισάγει όλη την παράμετρο ή την μνήμη αριθμών, μπορείτε να ακούσετε πως έχουν προγραμματιστεί οι παράμετροι, κατά συνέπεια ελέγχετε την ακρίβεια του προγραμματισμού αριθμών. Όλες οι παράμετροι αποθηκεύονται ακίνδυνα στην αμετάβλητη EEPROM μνήμη. Η ικανότητα μνήμης δεν περιορίζει την αρίθμηση ή το μέγεθος των αριθμών, κωδικών κτλ Αυτό σημαίνει ότι όλες μαζί 324 μνήμες για 16- ψηφία τηλεφωνικούς αριθμούς, 54κωδικούς μνήμης Αφίξεων/Αναχωρήσεων, 20 κωδικούς μνήμης διακοπτών κτλ είναι διαθέσιμες. Συμβουλές Πριν τον Προγραμματισμό Εισάγετε τις αξίες που προγραμματίζονται σε μια προετοιμασμένη μορφή προγραμματισμού για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο λάθους. Επιπλέον, αυτό σας δίνει μια ιδέα αυτού που έχετε προγραμματίσει. Σιγουρευτείτε ότι ο προγραμματισμός δεν έχει φραγή(jp1 jumper) Οι συχνά χρησιμοποιημένες παράμετροι είναι πιο έντονα γραμμένες στο διάγραμμα από άλλες, οι οποίες είναι είτε γκρίζες είτε σε μικρότερες πηγές.

12 ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπορείτε να εισάγετε τον προγραμματισμό μόνο κατά τη διάρκεια μιας εισερχόμενης κλήσης (τηλεφωνική κλήση του HELIOS). O βραχυκυκλωτήρας φραγής προγραμματισμού δεν πρέπει να είναι εγκαταστημένος. Για να μπείτε στον προγραμματισμό, εισάγετε τον κωδικό υπηρεσίας στο format κωδικός (μην ξεχάσετε τους αστερίσκους πριν και μετά τον κωδικό!). Ο κωδικός υπηρεσίας είναι ορισμένος και μπορείτε να τον αλλάξετε φυσικά! Εάν πληκτρολογήσετε τον κωδικό σωστά, το φωνητικό μενού ενεργοποιείται. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό. Διαδικασίες Προγραμματισμού Μπορείτε να εγκαταστήσετε παραμέτρους σε οποιαδήποτε σειρά και όσες φορές θέλετε. Για να αλλάξετε μια παράμετρο χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή: Αριθμός λειτουργίας παράμετρος Ένας τριψήφιος αριθμός λειτουργίας ορίζεται σε κάθε παράμετρο για να προγραμματιστεί και σε κάθε μνήμη. Αυτός ο αριθμός δείχνει στο HELIOS ποια παράμετρο να αλλάξει και ο χρησιμοποιείτε σαν enter. Όταν εισαχθεί το HELIOS επαναλαμβάνει την παράμετρο(ή την μνήμη)αριθμού και διαβάζει το τρέχον περιεχόμενο(αποκλείοντας τους κωδικούς πρόσβασης). Τώρα μπορείτε να εισάγετε νέα δεδομένα από τη μεταβλητά έννοια και το μήκος ανάλογα με τη λειτουργία που επιλέγεται. Στο τέλος, πατήστε πάλι για επιβεβαίωση. Το HELIOS επιβεβαιώνει τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί. Επαναλάβετε αυτή την διαδικασία για κάθε παράμετρο. Προγραμματισμός Λάθους Οποιαδήποτε λανθασμένη αξία μπορεί να αναπρογραμματιστεί από άλλη εντολή(αμέσως ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή) Εάν κάνετε ένα λάθος, ακυρώστε την εισαγμένη αξία με. Μετά μπορείτε να καταγράψτε εκ νέου όλο τον αριθμό. Εάν έχετε εισάγει μια λανθασμένη λειτουργία αριθμών ή παράμετρο, το HELIOS στέλνει σήμα άρνησης και πρέπει να ξεκινήσετε την λειτουργία αριθμών πάλι. Εάν δεν πατήσετε ένα πλήκτρο μέσα στο προκαθορισμένο χρόνο, το HELIOS στέλνει σήμα κλεισίματος και κλείνει. Ο χρόνος είναι 5δευτ.- κάθε ακολουθείται από 30δευτ. για σας για να σκεφτείτε πέρα τις εγκαταστάσεις σας. Το όριο 5δευτ. αρχίζει όταν διαβάσει το HΕLIOS ότι αφορά την τρέχουσα θέση χρηστών στις επιλογές προγραμματισμού. Ο χρόνος μπορεί να παραταθεί. Προγραμματισμός κωδικού πρόσβασης διακοπτών Κάθε διακόπτης μπορεί να κοντρολαριστεί με μέχρι 10 διαφορετικούς κωδικούς που παρατίθεται στη λίστα του HELIOS. Μπορείτε να προσθέσετε κωδικούς στη λίστα χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες 811 και 821 και να διαγράψετε με τις λειτουργίες 812 και 822 χωριστά. Η θέση προεπιλογής είναι ένας ενιαίος κωδικός πρόσβασης στον κατάλογο, για τον διακόπτη 1 είναι 00 και για τον διακόπτη 2 είναι 11. Αυτοί οι δυο ειδικοί κωδικοί δεν μπορούν να εισαχθούν από το πληκτρολόγιο του HELIOS. Για να τους ακυρώσεις πρέπει να τους μετακινήσεις από την λίστα: ή Η λειτουργία 997 διαγράφει ολόκληρη την λίστα κωδικών πρόσβασης και για τους δυο διακόπτες συμπεριλαμβανόμενου και τους κωδικούς 00 και 11. Η λειτουργία 999 διαγράφει ολόκληρη την λίστα κωδικών πρόσβασης και για τους δυο διακόπτες αλλά ανακτεί τους κωδικούς 00 και 11 και τον κωδικό υπηρεσίας

13 Περιορισμοί επιλογής κωδικού πρόσβασης Ελέγχοντας τους διακόπτες από το τηλέφωνο, μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης χωρίς εκκίνηση ή τερματισμό χαρακτήρων και το μήκος του κωδικού είναι απεριόριστο. Το HELIOS πρέπει να επιβεβαιώσει μετά κάθε χαρακτήρα που παραλαμβάνει είτε ο κωδικός είναι ολοκληρωμένος είτε όχι. Επομένως: Σιγουρευτείτε ότι κανένας κωδικός πρόσβασης δεν είναι ίδιος με την αρχή ενός άλλου κωδικού πρόσβασης. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο μπερδεμένους κωδικούς για τον έλεγχο των διακοπτών, πρέπει να εισάγετε τον μακρύτερο κωδικό(από το τηλέφωνο) με αστεράκια στην αρχή και στο τέλος. Εάν το HELIOS αρνηθεί να αποθηκεύσει έναν κωδικό, σημαίνει ότι η λίστα κωδικών πρόσβασης διακοπτών είναι γεμάτη ή αυτός ο κωδικός έχει ήδη εισαχθεί. Ο κωδικός πρόσβασης διακοπτών να είναι μοναδικός. Διαγραφή όλων των κωδικών πρόσβασης, όλες τις μνήμες, πλήρης απεγκατάσταση Οι ακόλουθες τρεις λειτουργίες διευκολύνουν τον προγραμματισμό σας με τον καθαρισμό όλων των προηγούμενων τοποθετήσεων: 997-διαγράφη ολόκληρη την λίστα κωδικών και για τους δυο διακόπτες συμπεριλαμβανόμενου και τους κωδικούς 00 και διαγράφη μνήμες από όλα τα πλήκτρα(01-54)και επιπλέον κωδικούς Αφίξεων/Αναχωρήσεων και Μέρας/Νύχτας 999- καθαρίζει ολόκληρη την μνήμη και επαναεγκαταστατεί προκαθορισμένες αξίες Προστασία ενάντια ακούσιας διαγραφής Οι ανωτέρω λειτουργίες δεν χρειάζονται καμία ειδική παράμετρο αλλά πρέπει να προστατευθούν από ακούσια διαγραφή. Επομένως,εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης υπηρεσιών σαν λειτουργική παράμετρο. Προειδοποίηση : Η πλήρης απεγκατάσταση διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Κατά την διάρκεια του καθαρισμού μνήμης το HELIOS στέλνει ένα συνεχόμενο τόνο. Οι λειτουργίες 997 και 998 διαρκούν λίγο λιγότερο και αυτές σηματοδοτούνται με έναν συνεχόμενο τόνο. Οι μνήμες κουμπιών μπορούν να διαγραφούν και χωριστά- απλά εισάγετε ένα κενό κατά την διάρκεια του προγραμματισμού. Για παράδειγμα: καθαρίζει την μνήμη 1 από το κουμπί 01.

14 Πλήρες διάγραμμα παραμέτρου Παράμετροι Όνομα Εύρος Προεπιλογή Σημείωση παραμέτρου Όλες οι μνήμες Χ Χ Χ * αριθμός * πλήκτρων Μέχρι 16ψηφία Κενό Αριθμόςπλήκτρου(01-54) Μνήμη αριθμού(1-6) Ψηφία 0-9μπορούν μόνο να εισαχθούν κατευθείαν στις μνήμες.ειδικοί χαρακτήρες εισάγονται πρόσθετα χρησιμοποιώντας την λειτουργία ΧΧ7: 017 έως Έως Έως (81) (82) 822 Εισαγωγή ειδικών χαρακτήρων *, # και κενό. Κύκλοι αυτόματης επανάκλησης Κωδικοί Αφίξεων/Αναχωρήσεων Κωδικός Ημέρας/Νύχτας Εισαγωγή μέχρι 10κωδικούς για τον διακόπτη 1 Εισαγωγή μέχρι 10κωδικούς για τον διακόπτη 2 Διαγραφή κωδικών του διακόπτη 1 που ισχύουν Διαγραφή κωδικών του διακόπτη 2 που ισχύουν Χρόνος κλεισίματος Διάταξη εισαγωγής: Χ Χ 7 * Χ Χ Χ Χ * Αριθμός πλήκτρων, =* 2=# 3=κενό μνήμη αριθμών μνήμης,1-6 Θέση χαρακτήρων,01-16 Σημείωση: τα ψηφία σε αυτήν την θέση μετακινούνται αυτόματα XX 8 * X * Αριθμός πλήκτρου( =OFF 54) Αριθμοί κύκλων(0-9) Μέχρι 16ψηφία Μέχρι 16ψηφία Μέχρι 16ψηφία Έγκυροι κωδικοί 11 Κενό Κενό 00 ΧΧ 9 * κωδικός * Αριθμός πλήκτρου(01-54) Μέχρι 16ψηφία Το ίδιο με τους κωδικούς Αφίξεων/Αναχωρήσεων Ίδια για όλα τα πλήκτρα -Οι κωδικοί 00 και 11 δεν μπορούν να εισαχθούν από το πληκτρολόγιο! -Μέχρι 10 κωδικούς διακοπτών -Διαγραφή κωδικών με τις λειτουργίες 812,822 Διαγράφει τον έγκυρο κωδικό για τον διακόπτη 1 Διαγράφει τον έγκυρο κωδικό για τον διακόπτη s 5s 0=διακόπτης (91) διακόπτη 1 απενεργοποιημένος 823 Χρόνος κλεισίματος 0-9s 5s 0=διακόπτης (92) διακόπτη 2 απενεργοποιημένος 0=ο διακόπτης 2 δεν 824 Καθυστέρηση διακόπτη 0-25s 0 είναι συγχρονισμένος 2 με τον διακόπτη Επιλογή τύπου κλήσης 0-1 0=τονικό 1=παλμικό 40/60 (90) 902 Χρόνος αναμονής μετά (95) το σήκωμα του =0.8s Εύρος s ακουστικού 903 Επίπεδο DTMF βήμα=1dB 1= ανοιχτή ακρόαση με επιβεβαίωση(sp) Τύπος αυτόματης 0=απενεργοποιημένο 2=σιωπηλό με 904 πολλαπλής 0-3 για όλα τα πλήκτρα επιβεβαίωση πληκτρολόγησης 3=SP χωρίς αριθμών επιβεβαίωση* 4=SP χωρίς επιβεβαίωση* *)οι τύποι 3 και 4 της αυτόματης πληκτρολόγησης χωρίς επιβεβαίωση διαφέρουν το ένα από το άλλο στο πώς επεξεργάζονται τις πολύ σύντομες κλήσεις(λίγα δεύτερα).η πληκτρολόγηση 4 θεωρεί μια κλήση επιτυχή σε όλες τις περιπτώσεις, ο τύπος 3 μόνο εάν η πόρτα έχει ανοιχτεί

15 Παράμετροι Όνομα παραμέτρου 906 Σημειώνοντας μέσα στην κλήση Αριθμοί 911 χτυπημάτων πριν η εισερχόμενη κλήση απαντηθεί 912 Μέγιστη Διάρκεια (96) κλήσης 913 Σύνδεση διαλείμματος Χρόνος 915 κλεισίματος ανάμεσα στις κλήσεις 921 (86) 922 (87) 923 (88) 924 (89) Τρόπος κωδικού κλειδώματος Το πληκτρολόγιο αντικαθιστεί τα πλήκτρα Τηλεφωνικός τρόπος Τονική πληκτρολόγηση κατά την κλήση Επίπεδο αυξομείωσης μικροφώνου Αυτόματη Ταχύτητα απάντησης Εύρος Προεπιλογή Σημείωση =off Το συμβαλλόμενο μέρος κλήσης αναγνωρίζει καλύτερα ότι η εισερχόμενη κλήση είναι από το HELIOS Προειδοποίηση!!! Καμία σύνδεση δεν =120s Εύρος 10s-990s =30s =1.5s 0-1 1=ενεργοποιημένο 0-1 0=απενεργοποιημένο 0-1 0=απενεργοποιημένο 0-1 0=απεργοποιημένο =απεργοποιημένο 1=ενεργοποιημένο 0=μέγιστη ευαισθησία μικροφώνου 3=μέγιστη ταχύτητα απάντησης 933 Όγκος υποδοχής =μέγιστος όγκος υποδοχής 934 Όγκος μεταφοράς =μέγιστος όγκος μεταφοράς 935 Όγκος μυνημάτων 936 Όγκος ήχου χτυπήματος 937 Όγκος ακρόασης DTMF 938 Όγκος μεγάφωνου Ελάχιστος χρόνος 941 συνεχόμενου τόνου =μέγιστος όγκος μυνημάτων =μέγιστος όγκος τόνου χτυπήματος =μέγιστος όγκος DTMF =μέγιστος όγκος μεγάφωνου Εάν ο τόνος είναι =2s μακρύτερος, το HELIOS κλείνει Ελάχιστη 942 περίοδος απασχολημένου τόνου Μέγιστη περίοδο 943 απασχολημένου τόνου 944 Μέγιστη διαφορά κενού τόνου Ελάχιστες 945 περίοδοι αριθμών απασχολημένων αριθμών =0.08s =0.7s =0.1s Αυτοί οι παράμετροι ελέγχουν την ανίχνευση του απασχολημένου τόνου. Χρησιμοποιούνται για τη λήξη κλήσης και την αυτόματη πληκτρολόγηση.

16 951 Ελάχιστος χρόνος τόνου χτυπήματος Ελάχιστος 952 μακροχρόνιος χρόνος κενού Μέγιστος 953 μακροχρόνιος χρόνος κενού (94) (85) (98) 999 (99) =0.1s =1s =6s Περίοδοι αριθμών χτυπημάτων Η πιο μεγάλη περίοδος χτυπημάτων πρέπει να είναι στο διάστημα μεταξύ παραμέτρων 952 και 953 Εάν ξεπεραστούν οι καθορισμένοι αριθμοί των περιόδων,η κλήση τερματίζεται Εάν ξεπεραστούν οι καθορισμένοι περίοδοι και η αυτόματη κλήση είναι ενεργοποιημένη, ακολουθεί μια άλλη προσπάθεια. Στο γεγονός της Αυτόματης Κλήσης χωρίς Επιβεβαίωση, ο τόνος χτυπήματος αναγνωρίζεται και λήγει πριν οι καθορισμένοι περίοδοι εξαντληθούν. Η κλήση θεωρείται επιτυχής. Μέγιστος χρόνος για το πάτημα του επόμενου ψηφίου Πιθανότητα να κλείσει με το πάτημα του ίδιου πλήκτρου Πιθανότητα να καλέσετε τον επόμενο αριθμό με το πάτημα άλλου πλήκτρου Πιθανότητα να κλείσει με την #(DTMF) Αριθμός επαναλήψεων μυνημάτων Κωδικός υπηρεσίας Διαγραφή των κωδικών από όλους τους διακόπτες Καθαρισμός όλων των μνήμων Πλήρης έναρξη 1-9 5s 0=όχι 1=ναι 0=όχι 1=ναι 1 1 0=όχι 1=ναι 1 Κατά την διάρκεια εισαγωγής του κωδικού κτλ Υπάρχουν 3δευτ.κενό ανάμεσα από κάθε 2μυνήματα από προεπιλογή Κωδικός υπηρεσίας Διαγράφη και τους κωδικούς 00 και 11 επίσης Καθαρίζει μνήμες 01 μέχρι 55 Καθαρίζει μνήμες 01 μέχρι 55 Προειδοποίηση!Αλλάζει και τον κωδικό υπηρεσίας επίσης(ρυθμίζοντας την προεπιλεγμένη αξία του 12345)

17 Αυτόματη Πληκτρολόγηση Πολλαπλών Αριθμών Όταν πιέζετε ένα κουμπί HELIOS, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι η καλούμενη γραμμή είναι πολυάσχολη ή το καλούμενο συμβαλλόμενο μέρος είναι απών. Το HELIOS είναι σε θέση να προσδιορίσει αυτές τις καταστάσεις και να τις λύσει με την Αυτόματη πληκτρολόγηση πολλαπλών αριθμών εάν ο ένας από τρεις αυτόματους τρόπους σχηματισμού επιτρέπεται. Μέχρι 6 αριθμοί μπορούν να αποθηκευτούν για κάθε πλήκτρο. Οι τρεις αυτόματοι τρόποι αναγνωρίζουν τους συνεχείς, απασχολημένους και τόνους χτυπήματος. Σε όλους αυτούς τους τρόπους, η αυτόματη κλήση μπορεί να απενεργοποιηθεί ή η απαραίτητη αρίθμηση των κύκλων μπορεί να προετοιμαστεί(1μέχρι 9,εάν κανένας από τους αποθηκευμένους αριθμούς δεν απαντηθεί, ολόκληρος ο κύκλος θα επαναληφθεί ξεκινώντας από τον πρώτο αριθμό πάλι)για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά. Φυσικά μπορείτε να προγραμματίσετε την αυτόματη πληκτρολόγηση πολλαπλών αριθμών για επιλεγμένα κουμπιά μόνο, διατηρώντας τους άλλους στον τρόπο προεπιλογής. Μόνο η μια επιλογή του ενός από τους τρεις αυτόματους τρόπους πληκτρολόγησης είναι κοινή. Αυτόματη Πληκτρολόγηση Πολλαπλών Αριθμών χωρίς Επιβεβαίωση Αυτός ο τρόπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοινές περιπτώσεις για να επιτρέψουν στον επισκέπτη να πάρει κατευθείαν ακόμα κι αν η καλούμενη γραμμή είναι απασχολημένη ή ο καλούμενος συνδρομητής είναι απών. Ως εκ τούτου, η δεύτερη μνήμη του πλήκτρου μπορεί να περιλαμβάνει τον αριθμό της γραμματέας, η τρίτη μνήμη του κινητού κτλ. Αυτός ο τρόπος αναγνωρίζει τον τόνο κουδουνίσματος και αν ο τόνος τελειώσει πριν τον καθορισμένο αριθμό χτύπων, το HELIOS το θεωρεί αυτό σαν πετυχημένη σύνδεση. Φυσικά αυτή η λύση δεν είναι πλήρως αξιόπιστη επειδή η ανίχνευση μπορεί να εμποδίζεται από το θόρυβο κτλ Αξιολόγηση των Καταστάσεων στο Ακουστικό Αυτόματης Πληκτρολόγησης χωρίς Επιβεβαίωση Κατάσταση Απασχολημένος τόνος Κλήση ή σιγή χωρίς προηγούμενο χτύπημα τόνου Συνεχόμενος τόνος (στο PBX κτλ) Τόνος χτυπήματος, το οποίο τερματίζεται πριν τα 10χτυπήματα(ο κύκλος των χτύπων είναι μεταβλητός) Τόνος χτυπήματος, γίνονται 10 χτυπήματα (ο κύκλος των χτύπων είναι μεταβλητός) μέχρι Δράση του HELIOS Κλείνει το τηλέφωνο περίπου σε 2δευτ.και καλεί το επόμενο νούμερο Περιμένει τον καθορισμένο χρόνο, μετά κλείνει και καλεί το επόμενο νούμερο Κλείνει το τηλέφωνο περίπου σε 2δευτ.και καλεί το επόμενο νούμερο Θεωρείται σαν πετυχημένη κλήση, συνεχίζει για το μέγιστο χρόνο(μέγιστη διάρκεια κλήσης) Κλείνει το τηλέφωνο και καλεί το επόμενο νούμερο Επέκταση κλήσης ή αρχή κωδικού Εντολή κλεισίματος Αυτά τα ψηφία ερμηνεύονται σαν την αρχή κωδικού Εάν τα χτυπήματα του τόνου σταματήσουν πριν από την προκαθορισμένη αρίθμηση των χτύπων επιτυγχάνονται και η κλήση είναι έτσι πολύ σύντομη(πχ 2δευτ.,δεν είναι ξεκάθαρο εάν η κλήση θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχής. Έτσι, ένας νέος τύπος αυτόματης πληκτρολόγησης έχει προστεθεί-τύπος 4. Οι διαφορές είναι: Τύπος 3 θεωρεί μια τέτοια κλήση επιτυχή μόνο αν η πόρτα ανοιχτεί. Τύπος 4 θεωρεί όλες αυτές τις κλήσεις επιτυχή

18 Αυτόματη Πληκτρολόγηση Πολλαπλών Αριθμών με Επιβεβαίωση Αυτή η κατάσταση χρησιμοποιείται όπου η αξιόπιστη μέγιστη σύνδεση απαιτείται-για επείγουσες κλήσεις. Η καλούμενη γραμμή (το κέντρο εποπτείας ελέγχου κτλ)πρέπει να χρησιμοποιηθεί από ένα καλά εκπαιδευμένο άτομο για να επιβεβαιώσει τη σύνδεση. Το DTMF χρησιμοποιείται σαν το πιο αξιόπιστο κριτήριο για επιτυχή σύνδεση. Η καλούμενη γραμμή πρέπει να πατήσει το 1 πάνω στο τηλέφωνο. Εάν το καλούμενο νούμερο είναι απασχολημένο ή παραμένει αναπάντητο μέχρι τον καθορισμένο χρόνο ή σε άλλες περιπτώσεις, το HELIOS καλεί το επόμενο νούμερο στην σειρά. Αξιολόγηση των Καταστάσεων στο Ακουστικό Αυτόματης Πληκτρολόγησης με Επιβεβαίωση Κατάσταση Δράση του HELIOS Απασχολημένος τόνος Κλείνει το τηλέφωνο περίπου σε 2δευτ.και καλεί το επόμενο νούμερο Κλήση ή σιωπή Περιμένει τον καθορισμένο χρόνο, μετά κλείνει και καλεί το επόμενο νούμερο Χτύπημα τόνου Περιμένει τον καθορισμένο αριθμό χτυπημάτων, μετά κλείνει και καλεί τον επόμενο αριθμό. Συνεχόμενος τόνος(στο PBX κτλ) Κλείνει το τηλέφωνο περίπου σε 2δευτ.και καλεί το επόμενο νούμερο DTMF χαρακτήρας ή Κλείνει αμέσως και καλεί το επόμενο νούμερο DTMF χαρακτήρας Επιβεβαιώνει την υποδοχή(2μπιπ)και η κλήση συνεχίζεται για τον καθορισμένο χρόνο το πολύ(μέγιστη διάρκεια κλήσης) Αυτά τα ψηφία ερμηνεύονται σαν χαρακτήρες ελέγχου Σιωπηλή Αυτόματη Πολλαπλή Πληκτρολόγηση Αριθμών Αυτή η κατάσταση κρύβει πλήρως το γεγονός ότι έγινε ένα τηλεφώνημα. Όταν ένα πλήκτρο έχει πατηθεί, το μεγάφωνο είναι κλειστό και δεν μπορεί να ακουστεί ούτε το PBX ή ο τόνος κλήσης. Το μεγάφωνο ανοίγει όταν ο συνδρομητής κλήσης επιβεβαιώνει την σύνδεση(πατώντας το 1 στο τηλέφωνο). Κατά συνέπεια, ένας πιθανός κλέφτης δεν μπορεί να σιγουρευτεί εάν το καλούμενο πρόσωπο είναι στο κτίριο ή όχι. Διαφορετικά, η λειτουργία είναι ίδια με την Αυτόματη Πολλαπλή Πληκτρολόγηση με Επιβεβαίωση. Μυνήματα Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ο καλούμενος δεν θέλει ή δεν μπορεί να μιλήσει για λόγους ασφαλείας στην κατάσταση αυτόματης πληκτρολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις το HELIOS μπορεί να παράγει ένα μήνυμα που είναι αποθηκευμένο στην μνήμη του. Οι σειρές των τεστ περιλαμβάνει το μήνυμα Wait please, connection is being established. Αργότερα, παραπάνω μυνήματα θα είναι διαθέσιμα στον χρήστη.

19 DTMF Control Εάν η Αυτόματη Πολλαπλή Πληκτρολόγηση Αριθμών με Επιβεβαίωση ή η Σιωπηλή Αυτόματη Πολλαπλή Πληκτρολόγηση Αριθμών είναι ενεργοποιημένη το HELIOS μπορεί να ελεγχθεί όπως φαίνεται στον πίνακα παρακάτω. Για ευκολία, οι εντολές 1έως 5 τακτοποιούνται έτσι όπως χρησιμοποιούνται συνήθως Χαρακτήρες DTMF ή ή μέχρι, Λειτουργίες Ένδειξη επιβεβαίωσης στο HELIOS ότι μια κλήση είναι επιτυχής. Το HELIOS στέλνει το σήμα επιβεβαίωσής του, η κλήση συνεχίζεται μέχρι το τέλος χρόνου και οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες εντολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν Αποσιώπηση μηνυμάτων(κατά την διάρκεια αναπαραγωγής) Προσοχή! Δεν μπορείτε να μιλήσετε καθώς το HELIOS αναπαράγει το μήνυμα!!!! Επανάληψη μυνημάτων (μια φορά) Επέκταση κλήσης: μια κλήση επεκτείνεται 30sec από αυτήν την εντολή. Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα Τερματισμός κλήσης Αυτά τα ψηφία ερμηνεύονται σαν αρχή του κωδικού για τον έλεγχο διακοπτών Καταστάσεις Αφίξεων/Αναχωρήσεων, Μέρας/Νύχτας Το HELIOS μπορεί εύκολα να δρομολογήσει μια κλήση μετά από το πάτημα ενός πλήκτρου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε το HELIOS και να εισάγετε τα ακόλουθα: Αναχώρηση : κωδικός Άφιξη : κωδικός Όλα τα πλήκτρα μπορούν να αλλαχτούν εντελώς από έναν κοινό κωδικό πρόσβασης Ημέρας/Νύκτας ή ανεξάρτητα από χωριστούς κωδικούς πρόσβασης Αναχώρησης/Άφιξης. Πως λειτουργεί η μετάβαση? Κάθε πλήκτρο έχει μνήμη για 6 αριθμούς.( προορισμένος πρώτιστα για την Αυτόματη Πολλαπλή Πληκτρολόγηση Αριθμών) Εάν η κατάσταση της Αυτόματης Πολλαπλής Πληκτρολόγησης Αριθμών είναι OFF, η μνήμη 1 χρησιμοποιείται για την κατάσταση Ημέρας και η μνήμη 3 για την κατάσταση Νύχτας. Αυτό είναι μια απλή μετατροπή δύο-αριθμών Εάν η κατάσταση της Αυτόματης Πολλαπλής Πληκτρολόγησης Αριθμών είναι ON, οι μνήμες 1, 2, 3, 4, 5 χρησιμοποιούνται για την κατάσταση της Ημέρας και οι μνήμες 3, 4, 5,6 χρησιμοποιούνται για την κατάσταση της Νύχτας. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία, αριθμοί που δεν θα απαντηθούν μεταφέρονται. Εάν η κατάσταση Νύχτας είναι ΟΝ, και οι μνήμες 3 μέχρι 6 είναι άδειες, χρησιμοποιούνται οι μνήμες 1 και 2 Εάν η κατάσταση Νύχτας είναι ΟΝ, οι μνήμες 1 και 2 παραλείπονται για όλα τα πλήκτρα και αυτό δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας την λειτουργία της Άφιξης. Στην κατάσταση Ημέρας, τα πλήκτρα έχουν ανατεθεί στα πρόσωπα που χρησιμοποίησαν την λειτουργία αναχώρησης, θα παραμείνουν στην λειτουργία Νύχτας μέχρι τα ίδια πρόσωπα χρησιμοποιήσουν την λειτουργία Άφιξης. Παράδειγμα: κτήριο διοίκησης, Αυτόματη Πληκτρολόγηση είναι OFF Πλήκτρο 1- όνομα Mr. Smith, μνήμη 1= η γραμμή του Mr. Smith, μνήμη 3=η γραμμή της γραμματέας-κωδικός για το πλήκτρο 01 είναι Ο κ. Αντωνίου φεύγει για διακοπές. Καλεί το HELIOS και εισάγει Πάει ένας επισκέπτης, πατάει το πλήκτρο του Αντωνίου το HELIOS καλεί την γραμματέα 3. Επιστρέφει ο Αντωνίου. Καλεί το HELIOS και εισάγει 777 0

20 2ENTRY HELIOS color video camera kit (order No E) Περιγραφή Η 2ENTRY HELIOS color video camera kit περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πρόσθετη βελτίωση του πληροφοριοδότη πορτών σας.περιέχει ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα κάμερας, κινητή άρθρωση και καλώδιο σύνδεσης για τη κάμερα και τον κύριο πίνακα του πληροφοριοδότη. Η κάμερα μπορεί κατά την τοποθέτηση να κινηθεί κατακόρυφα και οριζόντια. Προκειμένου να διαμορφωθεί η κάμερα χρησιμοποιήστε τους κατάλληλους συνδετήρες (jumpers) που παρέχονται στην εξάρτηση.!!!προσοχη!!! Η video camera μοιράζεται την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το back light. Προτού την εγκατάσταση σιγουρευτείτε ότι οι παράμετροι της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του back light συμμορφώνεται με την απαίτηση της video camera. Η κατάλληλη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12V/2A σταθερά. Είναι πιθανό να παραγγείλετε αυτή την παροχή τροφοδοσίας χρησιμοποιώντας τον κωδικό παραγγελίας Ε σε καμία περίπτωση χρήση ac παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (μετασχηματιστής κεντρικών αγωγών) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1.Αφαιρέστε την κάλυψη μετάλλων από το θυροτηλέφωνο. Αφαιρέστε την πλαστική κάλυψη από τη βάση με το ξεβίδωμα των βιδών (4x)τοποθετημένες στις γωνίες 2.Αφαιρέστε το μαύρο κάλυμμα της κάμερας και αντικαταστήστε το με το καθαρό κάλυμμα από το video kit 3. Αφαιρέστε το λίκνο μεγάφωνων από τη βάση με ανύψωση των καρφιτσών και το λίκνο ελαφρώς προς τα εμπρός 4.Συγκεντρώστε την κινητή άρθρωση και το βιδώνετε (2x) αυτό στη βάση. Τοποθετήστε την video camera στην κορυφή της άρθρωσης και χρησιμοποιήστε τις παρεχόμενες βίδες για να ασφαλίσετε.

21 5. Συνδέστε την κάμερα με τον κύριο πίνακα χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο. 6. Επιλέξτε τον τρόπο της κάμερας και τον τύπο καλωδίων του video μέσω των jumpers. Στην κατάσταση Video on during call, η παραγωγή είναι ενεργή όταν γίνεται μια κλήση στο/από HELIOS. Όταν τερματιστεί η κλήση, το video παραμένει ενεργό για 7δευτ. περίπου και μετά σβήνει. Διαλέξτε την κατάσταση Permanently on (μόνιμα αναμμένο) για τις εξωτερικές εγκαταστάσεις για να αποφύγετε τη ζημία της κάμερας από την υγρασία. Είναι επειδή η κάμερα θερμαίνεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και έτσι καμία συμπύκνωση υγρασίας δεν μπορεί να εμφανιστεί. 7. Συνδέστε το καλώδιο του video με τα τερματικά παραγωγής του video στον κύριο πίνακα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα γυριστό ζευγάρι αντί ομοαξονικό καλώδιο, δεν είναι σχετικό ποιος αγωγός οδηγεί ποιο τερματικό αλλά σας συμβουλεύουμε να καταγράψετε τη ρύθμιση (+/- σημάδι, χρώμα αγωγών). θα χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες καθώς εγκαθιστώντας το LCD monitor or video server στο άλλο άκρος των καλωδίων. Εάν χρησιμοποιήσετε ομοαξονικό καλώδιο, συνδέστε το κεντρικό καλώδιο στο θετικό(+)ακροδέκτη και την θωράκιση στον αρνητικό(-)ακροδέκτη. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο UTP, συνδέστε το σήμα του video με τέτοιους δύο αγωγούς που είναι γυριστά μαζί(φτιάχνοντας ένα γυριστό ζευγάρι), μην χρησιμοποιήσετε ποτέ δύο αυθαίρετους αγωγούς. Με τη σύνδεση ή την αποσύνδεση του jumper έθεσε την αντιστοιχία σύνθετης αντίστασης του video παραγωγής για το coax καλώδιο ή το γυριστό ζευγάρι. 8. Ρυθμίστε την κάμερα στην επιθυμητή γωνία εξέτασης 9. Βάλτε το ηχείο πίσω στον κύριο πίνακα. Σιγουρευτείτε ότι το λίκνο ταιριάζει κατάλληλα στις κατάλληλες τρύπες 10. Συγκεντρώστε εκ νέου το θυροτηλέφωνο με την τοποθέτηση της πλαστικής κάλυψης στη βάση και ασφαλίστε με τις βίδες (4x)τόσο καλά ώστε να τοποθετήσετε πίσω την κάλυψη μετάλλων.

22 2ENTRY HELIOS secondary switch (order No E) Περιγραφή Η πρόταση για αυτό το εξάρτημα είναι να επεκταθεί ο πληροφοριοδότης πορτών 2ENTRY HELIOS με έναν άλλο διακόπτη, πχ για να μετατρέψει την ηλεκτρική πόρτα να κλειδώνει. Συγκρίνοντας το με τις προηγούμενες εκδόσεις διακοπτών αυτή περιέχει διάφορες τροποποιήσεις. Σας δίνει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως την απεριόριστη χρονική μετατροπή ή το μόνιμο διακόπτη κατά τη διάρκεια του χρόνου της κλήσης. Χάρη στο μεταλλικό ηλεκτρονόμο μνήμης κύματος στοιχείων μετατροπής- είναι τώρα δυνατό για τη μετατροπή στις λογικές εισαγωγές χαμηλής τάσης π.χ. των συστημάτων ελέγχου πυλών και εμποδίων.οι δυο κανονικά ανοικτές(no)και κανονικά κλειστές(nc) επαφές είναι διαθέσιμες. Προσοχή : Σιγουρευτείτε ότι πριν εγκαταστήσετε το εξάρτημα η τρέχουσα κατανάλωση και η εκτιμημένη τάση του εξοπλισμού μεταπηδούν στην κλειδαριά και είναι μέσα στο εύρος των αποδεκτών τιμών ρευμάτων και τάσης διακοπτών. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείτε αυτό το εξάρτημα για μετατροπή τάσης κεντρικών αγωγών! Εγκατάσταση 1. Αφαιρέστε τη βίδα από την πλευρά αριστερών κατώτατων σημείων του κύριου πίνακα πληροφοριοδοτών. 2. Εισάγετε το συνδετήρα διακοπτών επάνω στις επαφές(δίπλα στην τρύπα για τη βίδα) 3. Μεταξύ του κύριου πίνακα πληροφοριοδοτών και του πίνακα διανομής, εισάγετε ένα δαχτυλίδι πλήκτρων διαστήματος και κρατήστε τον πίνακα στενά μαζί στην πλαστική πίσω χρησιμοποιώντας βίδα που παρέχεται το διακόπτη.

23 Διαμόρφωση Χρησιμοποιώντας τους συνδετήρες είναι πιθανό να τεθεί σε ποιο είδος γεγονότος πρέπει να αντιδρά ο διακόπτης με το κλείσιμο ή το άνοιγμα της επαφής. Ο διακόπτης μπορεί να αντιδράσει με τρία διαφορετικά γεγονότα: διακόπτης on/off, διακόπτης 1: on/off, διακόπτης 2: on/off και άνοιγμα/κλείσιμο τηλεφωνικής γραμμής(που σημαίνει έναρξη και λήξη της κλήσης). Η εισαγωγή διακοπτών είναι διαθέσιμη και οι δύο κανονικά ανοικτοί(ανάμεσα στους συνδετήρες C και NO) όπως και κανονικά στενή επαφή(ανάμεσα στους συνδετήρες C και NC). Παράδειγμα 1- λειτουργία διακοπτών με τη χρησιμοποίηση του κωδικού πρόσβασης για τον διακόπτη 2 Το άνοιγμα και το κλείσιμο του διακόπτη είναι εγκαταστημένα στον διακόπτη 2. διακόπτης θα κλείσει αφού λάβει τον κωδικό για τον διακόπτη 2(παράμετρος 821)και θα ανοίξει μετά τον χρόνο που έχουμε ορίσει(παράμετρος 823). Σε περίπτωση που η παράμετρος 824 είναι εγκατεστημένη στο 0, θα είναι επίσης συγχρονισμένη με τον διακόπτη 1 Παράδειγμα 2- λειτουργία διακοπτών για το απεριόριστο χρόνο: ο διακόπτης θα κλείσει όταν λάβει τον κωδικό πρόσβασης για τον διακόπτη 1 και θα παραμείνει κλειστό μέχρι ο πληροφοριοδότης λάβει τον κωδικό για τον διακόπτη 2και μέχρι την πάροδο του χρόνου που έχουμε ορίσει(παράμετρος 823, συστήνεται να τεθεί αυτή η παράμετρος στο χρόνο όσο το δυνατόν πιο σύντομα που είναι 1sec) Παράδειγμα 3- άνοιγμα διακόπτη κατά τη διάρκεια της κλήσης: Το άνοιγμα και το κλείσιμο είναι εγκατεστημένα στο SPEAK. Ο διακόπτης θα κλείσει όταν η γραμμή απαντηθεί και θα αποσυνδεθεί όταν κλείσει. Κατά την διάρκεια της κλήσης ο διακόπτης θα κλείσει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ AUTO-DIALER 911 Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ Χαρακτηριστικά: Τάση Λειτουργίας: DC11V TO 15V Στατικό Ρεύµα: 20mA (MAX) Ρεύµα Λειτουργίας: 150mA (MAX) Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση.

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ξεκινώντας 1. Χρήση 3 x 1.5V μπαταρίες AA. Ανοίξτε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με τη σωστή πολικότητα, κλείστε το πορτάκι (προτείνεται να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ZEUS VISION MODEL: VHS-207 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Η νέα θυροτηλεόραση ZEUS της σειράς BUS 2 καλωδίων από την CTC, είναι η ιδανικότερη επιλογή και ταιριάζει σε οποιοδήποτε κτίριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης T110 Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης crypto ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ LCD ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr url: www.tgs-telecoms.gr

TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr url: www.tgs-telecoms.gr Επισκόπηση Διαθέσιμη συλλογή Αρ.παραγγελίας Όνομα Περιγραφή Τα βασικά μοντέλα, πλήρως βελτιωμένα, 913301 Ε, 913303 Ε και 913304 εξαρτήματα που μπορούν να αντικαταστηθούν. Χωρίς επέκταση, παράγει αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή της συσκευής

Περιγραφή της συσκευής Περιγραφή της συσκευής 9 10 11 12 13 1 Καλώδιο ρεύματος 2 Τροφοδοσία χαρτιού 3 Δίσκος χαρτιού 4 Συγκρατητής χαρτιού 5 Πτερύγιο τροφοδοσίας 6 Πάνελ λειτουργίας 9 Κύλινδρος εκτύπωσης 11 Καπάκι σαρωτή 12

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας. U R Safe DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης με Μπουτόν Βοηθείας U R Safe DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστημα Συναγερμού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια με το πάτημα ενός κουμπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Διακοπή ρεύματος-τροφοδοσίας συσκευής Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος η εξωτερική γραμμή 1 συνδέεται αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508

ICP-CP508. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP508 ICP-CP508 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 EL 2 1.0 Επισκόπηση πληκτρολογίων της σειράς ICP-CP508 Το πληκτρολόγιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

SOFIA SEK-04. Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης

SOFIA SEK-04. Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης SOFIA SEK-04 Έγχρωµο κιτ Θυροτηλεόρασης 4 συρµάτων Mε οθόνη 10 cm V.08-2012 Σηµαντικό : Πριν από κάθε εγκατάσταση διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο. Αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND

APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND APW10 AKAI ΡΑΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΕΚΤΗΣ 4-BAND 1. Ένδειξη συχνότητας/ ώρας 2. Ένδειξη μπάσου 3. Ένδειξη FM 4. Ένδειξη έντασης σήματος 5. Ένδειξη λειτουργίας για το ξυπνητήρι 6. Ένδειξη λειτουργίας αυτόματης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao

Στοιχεία κατασκευαστή SHENZHEN SHENKINHAO ELECTRONICS CO.,LTD Διεύθυνση: 4/F, D Block NO.28,2nd Road,Liantangwei Industrial Zone,He ao Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνική συσκευή SKH-400 Λειτουργικά χαρακτηριστικά Συµβατό µε συστήµατα FSK&DTMF 10 µνήµες εξερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση ηµεροµηνίας και ώρας. 35 µνήµες εισερχοµένων αριθµών µε απεικόνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 2. ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 4. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΧΩΝ ΚΛΗΣΗΣ 5. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ 6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής 1 ) Οθόνη 2 Χ 20 χαρακτήρων. 2 ) Προγραμματιζόμενα πλήκτρα διπλής λειτουργίας. 3 ) 2 nd Πλήκτρο επιλογής της δεύτερης λειτουργίας των πλήκτρων. 4 ) Transfer / Diversion

Διαβάστε περισσότερα

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο COBRA MRF 300BT Οδηγίες χρήσης Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα λειτουργιών Άγκιστρο στερέωσης Κουµπί ενεργοποίησης Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο Κουµπί οµιλίας Οθόνη ενδείξεων Κουµπιά επιλογής λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500

ICP-CP500. Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 EL Οδηγός χρήστη Πληκτρολόγια ICP-CP500 ICP-CP500 Οδηγός χρήστη 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP-CP500 EL 2 1.0 Επισκόπηση σειράς πληκτρολογίων ICP- CP500 Το πληκτρολόγιο είναι το μέσο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπλε Πράσινο Βομβητής Κανονική λειτουργία On Κατάσταση προγραμματισμού είσοδος Κατάσταση On προγραμματισμού Ανάγνωση κάρτας On Παρατεταμένος ήχος Ανάγνωση καταχωρημένης On

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Εγγράψτε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης 1 Σύνδεση 2 Τοποθέτηση 3 Ευχάριστη χρήση Τί περιέχει το κουτί Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγκατάσταση της εσωτερικής οθόνης

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγκατάσταση της εσωτερικής οθόνης Εισαγωγή Mε αυτό το έξυπνο σύστημα ενδοεπικοινωνίας με βίντεο είστε βέβαιοι ότι δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν κάποιος είναι στην πόρτα σας. Η εξωτερική μονάδα αποτελείται από ένα κουδούνι με πολύ μικρή

Διαβάστε περισσότερα

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC

Display keypad. Εγχειρίδιο χρήστη 11/09-01 PC Display keypad Εγχειρίδιο χρήστη 675 07 11/09-01 PC Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 5 Ο Συνδετήρας πληκτρολογίου με οθόνη 6 Το πληκτρολόγιο 7 Πλήκτρα περιήγησης 7 Η οθόνη 7 Κύρια οθόνη 7 Σε περίπτωση συναγερμού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Εγχειρίδιο οδηγιών Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα 1. Θερμοστάτης 02905 2 2. Τοποθέτηση/Αντικατάσταση μπαταριών τροφοδοσίας 2 3. Οθόνη 3 3.1 Λειτουργίες πλήκτρων 4 3.2 Σύμβολα 4 3.3 Ecometer

Διαβάστε περισσότερα

SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2. FETRONIC

SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2. FETRONIC SMILE KIT 2 ΚΑΛΩ ΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ SMILE 1 SMILE 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΜΜΑ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΛΥΜΑ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1.Εισαγωγή, χαρακτηριστικά και προδιαγραφές 1.1 Εισαγωγή Ο Κ3-3 είναι ένας αυτόνομος, αναγνώστης ή access control. Μπορεί να ελέγξει ηλεκτρονική κλειδαριά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΕΝΤΟΛΩΝ 1. Μικρόφωνο εγγραφής μηνύματος ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΕΝΤΟΛΩΝ 1. Μικρόφωνο εγγραφής μηνύματος ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ CE APROVED ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Τη στιγμή της τροφοδοσίας η οθόνη θα δείξει τη λέξη ACCESO δηλώνοντας την ομαλή λειτουργία του microprocessor. Η είσοδος αφοπλισμού (blocco) συνδέεται προαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ B-fast ΓΙΑ ΟΘΟΝΕΣ T-Line ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ AV 1423/011 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ B-FAST Άγκιστρο Επιλογέας εμπέδησης Διακόπτες προγραμματισμού ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΘΟΝΗΣ (εικόνα 1) 1. ΚΟΥΜΠΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306

MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 MICRO SET / CD / MP3 / USB / AUX AMC306 1. Χρήση Το mini ηχοσύστημα αναπαράγει μουσική από CD και USB. Η μουσική μπορεί επίσης να αναπαραχθεί μέσω της θύρας LINE-IN. Η λειτουργία FM σας επιτρέπει να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN

ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN ΗΧ-GD30+ Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ Περιγραφή Προϊόντος Το ψηφιακό χειριστήριο/θερμοστάτης JH χρησιμοποιείται κυρίως στην ηλεκτροθερμική θέρμανση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011

ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 ΝΕΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ACCEESS CONTROL FD-060-011 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ Στην συσκευασία περιλαμβάνονται και 7 κλειδιά. Το πληκτρολόγιο FD-060-011 είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει αλλά και για να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

Οθόνη βίντεο V1.

Οθόνη βίντεο V1. Οθόνη βίντεο GR 122398 122294 V1 www.avidsen.com GR ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτή η οθόνη είναι συμβατή αποκλειστικά με τις εξωτερικές μονάδες της Avidsen με κωδ. 102297, 112297 και 112298. Βασικά χαρακτηριστικά:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Konftel 100

Εγχειρίδιο Χρήσης Konftel 100 Εγχειρίδιο Χρήσης Konftel 100 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Conference phones for every situation Περιεχόμενα Περιγραφή 4 Σύνδεση, Αξεσουάρ, Ανταλλακτικά 5 Κλήσεις 6 Εισερχόμενες Κλήσεις 6 Εξερχόμενες Κλήσεις 6 Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία

Πίνακας περιεχομένων. Γενικές υποδείξεις. Περιγραφή. Πληροφορίες. Λειτουργία Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων...... EL 1 Γενικές υποδείξεις.......... EL 1 Παραλλαγές εκδόσεων / Πληροφορίες......... EL 1 Περιγραφή................ EL 1 Λειτουργία........... EL 1 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr

www.tridimas.gr E-mail: info@tridimas.gr Κεντρικό: Ν. Πλαστήρα 257 & Αιόλου 36, ΤΚ: 135 62, Αγ. Ανάργυροι Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: 210 26 20 250, Fax: 210 26 23 805 Υποκατάστημα: Σμύρνης 31, Τ.Κ.: 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα Τηλ: 210 25 25 534-210

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ FC 35 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΕΙΑΚΗ TFT LCD ΟΘΟΝΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΝΟΥ ΑΓΚΥΣΤΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΦΩΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικά κέντρα TS 208, 308, 416

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικά κέντρα TS 208, 308, 416 Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικά κέντρα TS 208, 308, 416 Αν το περίβληµα της συσκευής καταστραφεί για οποιοδήποτε λόγο αποσυνδέστε αµέσως το καλώδιο τροφοδοσίας και επιστρέψτε τη συσκευή στο κατάστηµα που την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης Οδηγίες συναρμολόγησης εντοιχιζόμενου ραδιοφώνου 0315.. 1 Χειρισμός Εικόνα 1: Στοιχείο χειρισμού Ο έλεγχος των λειτουργιών του εντοιχιζόμενου ραδιοφώνου πραγματοποιείται μέσω των πλήκτρων του στοιχείου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Ηλεκτρονική μονάδα ήχου 13F1 Ηλεκτρονική μονάδα ήχου/εικόνας 13F2

Εγχειρίδιο οδηγιών. Ηλεκτρονική μονάδα ήχου 13F1 Ηλεκτρονική μονάδα ήχου/εικόνας 13F2 Εγχειρίδιο οδηγιών Ηλεκτρονική μονάδα ήχου 13F1 Ηλεκτρονική μονάδα ήχου/εικόνας 13F2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή...2 Τεχνικά χαρακτηριστικά...2 Κλέμα...3 Αναγνωριστικός κωδικός (ID)...3 Προκαταρκτικές διαδικασίες...3

Διαβάστε περισσότερα

KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26. www.teletechnika.gr

KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26. www.teletechnika.gr KAREL TT Audio ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MS14-26 1 I. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Στις οδηγίες που ακολουθούν, οι επεξηγήσεις δίνονται με την παρακάτω μορφή. Επικεφαλίδα Δίνεται η λειτουργία και ο κωδικός ενεργοποίησής της.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AD-2312, AD-2322 1 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα AD-2312& AD-2322 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευµένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασµένων χειρισµών

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε. CD190 CD195

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε.  CD190 CD195 Μπορείτε να καταχωρίσετε το προϊόν σας και να λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD190 CD195 Οδηγός γρήγορης έναρξης 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV. Ένδειξη καταγραφής με φωνή (VOR) Πλήκτρο μενού. και μνήμης που απομένει. Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ FORUS FSV Ένδειξη καταγραφής Οθόνη LCD Πλήκτρο μενού Ένδειξη μνήμης που απομένει Πλήκτρο εκκίνησης/παύσης Πλήκτρο REW/FF Πλήκτρο Rec/Stop Ενσωματωμένο μικρόφωνο Είσοδος μικροφώνου Έξοδος ακουστικού

Διαβάστε περισσότερα

FingerLock Οδηγίες χρήσης Πριν διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης Οι παρούσες οδηγίες χρήσης σας επιτρέπουν να γνωρίζετε τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε πριν χρησιµοποιήσετε το προϊόν FingerLock TS-300.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model 416-832 (Eπεκτάσιμο τηλεφωνικό κέντρο) Διάταξη ακροδεκτών σύνδεσης Ρευματολή πτης & ενδεικτικό led Ακροδέκτες τύπου RJ 11 σύνδεση εσωτερικών γραμμών Σύνδεση εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ AG-GD20 GSM & PSTN Τρόποι ενεργοποίησης Trigger Τρόπος 1 : Με αυτό το τρόπο µόλις το σήµα στο trigger σταµατήσει (ο χρόνος της σειρήνας τελειώσει), ο τηλεφωνητής θα σταµατήσει να καλεί. Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστηµα Συναγερµού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια µε το πάτηµα ενός κουµπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ AVS XTREAM 6 XTREAM 32 XTREAM 64 ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ Εισάγουμε τον κωδικό προγραμματιστή (000000) και αν έχει εισαχθεί σωστά θα εμφανιστεί στην οθόνη του πληκτρολογίου η λέξη Xtream

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης

Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης Αυτόνοµο πληκτρολόγιο ελέγχου πρόσβασης SL2000E v1.1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 Α) Βασική συνδεσµολογία Τροφοδοτήστε το πληκτρολόγιο SL-2000E, συνδέοντας τις επαφές του +12V (κόκκινο)

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat

Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat Τεχνικό ενχειρίδιο προγραμματιζόμενου θερμοστατη AutoHeat Επτά τρόποι λειτουργίας: Άνεση, Νυχτερινή, Αντιπαγωτική, Fil-Pilote, Chrono, Χρονοδιακόπτης-2h, Stand-by. - Λειτουργία "Άνεσης": Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Πληροφορίες ασφαλείας Παρακαλούµε διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας προσεκτικά. Σύνδεση του τηλεφώνου Συνδέστε το τηλεφωνικό καλώδιο που περιλαµβάνεται µε µία τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2

ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 ΚΙΤ Θυροτηλεόρασης PAKIT 1 / PAKIT 2 Οδηγίες Σύνδεσης και Χρήσης 2018 Εξωτερικός σταθμός εικόνας και ήχου (μπουτονιέρα) [2] 1. Τοποθέτηση μπουτονιέρας 1. Βιδώνουμε την πλάτη της μπουτονιέρας στον τοίχο.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ MENU 1. Είστε σε κατάσταση αναμονής με ανοικτό τον πομποδέκτη και πατάτε το πλήκτρο ώστε να μπείτε σε κατάσταση MENU, όπου και θα εμφανιστεί στην οθόνη. 2.

Διαβάστε περισσότερα

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ 1. Καπάκι Μπαταρίας 2. Διακόπτης Κλειδώματος 3. Καπάκι Συνδετήρα USB 4. Συνδετήρας USB 5. Άναμμα/Σβήσιμο και Αναπαραγωγή/Παύση (Play/Pause) 6. Ένταση φωνής 7. MENU 8. Fn A->B

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης

U R Safe. GSM Emergency Alarm System URS-007EG. Εγχειρίδιο χρήσης U R Safe GSM Emergency Alarm System URS-007EG Εγχειρίδιο χρήσης Για την καλύτερη κατανόηση των λειτουργιών της συσκευής, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο, πριν χρησιμοποιήσετε τη

Διαβάστε περισσότερα

MT-3102 Μίνι ψηφιακή αμπεροτσιμπίδα 3 1/2 2A

MT-3102 Μίνι ψηφιακή αμπεροτσιμπίδα 3 1/2 2A MT-3102 Μίνι ψηφιακή αμπεροτσιμπίδα 3 1/2 2A Εγχειρίδιο χρήσης 1 η Έκδοση 2010 2014 Copyright, Prokit s Industries Co., Ltd. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το μίνι ψηφιακό όργανο MT-3102 3 1/2 είναι μια αμπεροτσιμπίδα 3 1/2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WΜ2FX Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder

Εγχειρίδιο. Bluetooth/ Password El Cylinder Εγχειρίδιο Bluetooth/ Password El Cylinder Password Bluetooth ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Παράμετροι Εξαρτήματα Λειτουργια Εγκατάσταση Ρύθμιση του εξωτερικού κυλίνδρου Κατέβασμα εφαρμογής Λειτουργία εφαρμογής F.A.Q 02 03

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ. Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ. Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος. ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 2 ΚΑΛΩΔΙΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά το παρών φυλλάδιο πριν την χρήση του προιόντος. Υποκατάστημα στη Θεσσαλο νίκη: Θεσσαλο νίκης 18, Νέα Ευκ αρπία, ΤΚ. 56429

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5. Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Σκοπός Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 5 Ρυθμίζοντας τη Φορά Περιστροφής DC Κινητήρα. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Βασική δομή ενός προγράμματος στο LabVIEW. Εμπρόσθιο Πλαίσιο (front

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ FM/MW/SW1,2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ, ΜΕ ΦΑΚΟ,ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Καθαρίστε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Καλώς ήλθατε Οδηγός γρήγορης εκκίνησης 1 2 3 Σύνδεση Εγκατάσταση Απόλαυση Τί περιέχει το κουτί Σταθμός βάσης CD140 Ή Ακουστικό CD140/CD145 Σταθμός βάσης CD145 Μονάδα παροχής ισχύος για το σταθμό βάσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής

Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Οδηγίες Προγραμματισμού- Λειτουργίας για το Ολοκληρωμένο WiFi Σύστημα Συναγερμού YL- WP1 Προετοιμασία- Εκκίνηση συσκευής Η ορθή εκκινηση του συστήματος συναγερμού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL-99 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Γενικά.3 Βασικές Λειτουργίες..3 Τεχνικά Χαρακτηριστικά...3 Περιεχόµενα Συσκευασίας.4 ΙΙ. Μορφή και Εγκατάσταση Συστήµατος.4 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L

Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L Πολυ-λειτουργικό αδιάβροχο πληκρολόγιο για μονή πόρτα. Μοντέλο YK-568L Ο YK-568L είναι πίνακας ελέγχου εισόδου (access control), με κάρτες προσέγγισης (proximity cards) και λειτουργία πληκτολόγησης κωδικού.

Διαβάστε περισσότερα

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416 Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model (Eπεκτάσιµα τηλεφωνικά κέντρα) Κατάλογος λειτουργιών 1. SMDR (Προαιρετική λειτουργία σύνδεσης µε PC) 2. υνατότητα επέκτασης από 208 σε 416 3. Προ-ηχογραφηµένα µηνύµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-PT04 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε. CD191 CD196

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε.  CD191 CD196 Μπορείτε να καταχωρίσετε το προϊόν σας και να λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD191 CD196 Οδηγός γρήγορης έναρξης 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Calisto Ηχείο ανοικτής ακρόασης USB. Εγχειρίδιο χρήσης

Calisto Ηχείο ανοικτής ακρόασης USB. Εγχειρίδιο χρήσης Calisto 7200 Ηχείο ανοικτής ακρόασης USB Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόμενα Επισκόπηση 3 Σύνδεση με υπολογιστή 4 Καθημερινή χρήση 5 Λειτουργία 5 Ένταση ήχου 5 Σίγαση/Κατάργηση σίγασης 5 Απάντηση ή τερματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την συναρμολόγηση και σύνδεση της θυροτηλεόρασης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ. Παρακάτω θα γνωρίσουμε μερικά από τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την συναρμολόγηση και σύνδεση της θυροτηλεόρασης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καλώς ήλθατε στον υπέροχο κόσμο της ψηφιακής εικόνας. Αυτό το μοντέλο είναι ένα από τα πιο πλήρη και προηγμένα συστήματα ήχου και εικόνας. Μερικά από τα εξαρτήματα και χαρακτηριστικά του μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ - συσκευή τηλεφώνου x 1 - δέκτης x 1 - καλώδιο Helix x 1 - καλώδιο τηλεφωνικής σύδνεσης x 1 - μπαταρίες ΑΑΑ x 2 - Οδηγίες χρήσης x 1 1. ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα

Εγχειρίδιο Χρήσης. GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα Εγχειρίδιο Χρήσης GSC-SJ1 Ηλιακή Φαροσειρήνα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ενσωματωμένο με μία ασύρματη σειρήνα strobe και μία κεντρική μονάδα, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μία ασύρματη σειρήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI 1/10 Επεξήγηση συμβόλων Έναρξη / λήξη χρονομέτρησης διάρκειας τηλεφωνήματος. Αποθήκευση αριθμού στη μνήμη. Έλεγχος αριθμού που βρίσκεται αποθηκευμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

MC-208 Digtal Telephone System Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Miracall Digital Telephone System MC-208 - 1 -

MC-208 Digtal Telephone System Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Miracall Digital Telephone System MC-208 - 1 - Miracall Digital Telephone System MC-208 Οδηγίες χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οδηγίες πριν θέσετε σε λειτουργία το κέντρο Προγραµµατισµός του κέντρου 2.1 Επισηµάνσεις 2.2 Επαναφορά των εργοστασιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη

TM40 Οδηγίες τελικού χρήστη MG5000 MG5050 SP5500 SP6000 SP7000 TM40 δηγίες τελικού χρήστη Ρυθμίσεις χρηστών Για λόγους ασφάλειας, γράψτε μόνο το όνομα του χρήστη και όχι τον κωδικό του. 4-ψηφίων κωδικός 6-ψηφίων κωδικός Χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ή ΚΥΠΡΙΑ AD-1312 ΠΡΟΣΟΧΗ Το AD-1312 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευμένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασμένων χειρισμών ή εγκατάστασης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρματο Τηλέφωνο DECT με αναγνώριση κλήσης Σύντομη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση ακουστικού Συνδυασμός πλήκτρων Μενού Κάτω

Διαβάστε περισσότερα