Καλώς ήλθατε στο Caulfield Hospital. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καλώς ήλθατε στο Caulfield Hospital. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους"

Transcript

1 Καλώς ήλθατε στο Caulfield Hospital Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους

2 This patient, families and friends welcome guide can be downloaded from our website or you can ask staff to provide you with a copy. «Αυτόν τον οδηγό υποδοχής για τον ασθενή, την οικογένεια και τον επισκέπτη, μπορείτε να τον κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας ή να ζητήσετε το προσωπικό να σας παραχωρίσει από αντίγραφο.» Это руководство для пациентов, их родственников и посетителей можно загрузить с нашего веб-сайта. Вы также можете попросить это руководство у наших работников Questa guida di benvenuto per i pazienti, le famiglie ed i visitatori può essere scaricata dal nostro sito web o potete chiederne una copia al nostro personale 这份 患者 家人和访客欢迎指南 可以从我们的网址下载, 也可以向我们的工作人员索要一份 Bu hasta, aile ve ziyaretçi hoş geldiniz kılavuzu internet sitemizden indirilebilir veya görevlilerden size bir kopya sağlamalarını isteyebilirsiniz. Αναγνώριση Χώρας Αναγνωρίζουμε τη φυλή των Μπουν Μπουν Γούρρουγκ του Έθνους Κουλίν οι οποίοι είναι οι κηδεμόνες της γης και των υδάτων, και υποβάλουμε τα σέβη μας προς τους Πρεσβυτέρους του παρελθόντος και του παρόντος. Διερμηνείς Εάν δεν ομιλείτε την Αγγλική, ή σας είναι δύσκολο να καταλάβετε το προσωπικό στα Αγγλικά, μπορείτε να ζητήσετε διερμηνέα στη γλώσσα σας. Ειδικευμένοι διερμηνείς είναι διαθέσιμοι ή προσωπικά ή δια τηλεφώνου. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας με διερμηνέα στη γλώσσα σας καλέστε την Τηλεφωνική Υπηρεσία Διερμηνείας στο και ζητήστε να σας συνδέσουν με το Caulfield Hospital. Η υπηρεσία διερμηνείας είναι δωρεάν. Εάν είστε κωφός, ή έχετε προβλήματα με την ακοή ή την ομιλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εθνική Υπηρεσία Αναμετάδοσης καλώντας τον αριθμό (Υ) ή (Μιλήστε και Ακούστε) και ζητήστε το Caulfield Hospital. Λίγα λόγια για μας Το Caulfield Hospital ειδικεύεται στις κοινοτικές υπηρεσίες, την αποκατάσταση, τη φροντίδα ηλικιωμένων και την ψυχική υγεία ηλικιωμένων. Πολλές από τις υπηρεσίες μας παρέχονται μέσω των εξωτερικών ιατρείων και των κοινοτικών προγραμμάτων. Το νοσοκομείο παίζει πανπολιτειακό ρόλο στις υπηρεσίες αποκατάστασης, που συμπεριλαμβάνει το Κέντρο Αποκατάστασης για Επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες. Είμαστε μέρος της Alfred Health, η οποία συμπεριλαμβάνει τα νοσοκομεία Alfred και Sandringham.

3 Περιεχόμενο Καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή 4 Η ιστορία μας, ο σκοπός και οι πεποιθήσεις μας 5 Σημαντικές πληροφορίες για την επίσκεψή σας 6 Ερωτήσεις και Απαντήσεις (Ε&Α) 6 Πριν έρθετε στο νοσοκομείο 9 Πώς θα έρθουμε στο Caulfield Hospital 9 Τι υπηρεσίες υπάρχουν μέσα και γύρω από το νοσοκομείο; 10 Πώς να ζητήσω βοήθεια εάν έχω προσωπικές ανάγκες; 10 Τι μπορώ να φέρω μαζί μου; 11 Κατά τη νοσηλεία σας 12 Ποιος θα με φροντίζει και πώς μπορώ να συμμετέχω στη φροντίδα μου; Τι πράγματα μπορώ να κάνω για να αισθάνομαι ασφάλεια και άνεση στο νοσοκομείο; Τι γίνεται με τα προσωπικά μου στοιχεία κατά την παραμονή μου στο νοσοκομείο; Τι δικαιώματα και υποχρεώσεις έχω; 16 Τι πρέπει να γνωρίζω κατά τη νοσηλεία μου στο νοσοκομείο; 18 Τι τροφές μου παρέχονται και μπορώ να φέρω δικές μου; 19 Θα πληρώσω για κάποια υπηρεσία; 20 Πώς θα υποβάλλω σχόλια για τη φροντίδα μου; 21 Όταν βγείτε από το νοσοκομείο 22 Τι υποστήριξη θα έχω μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο; 22 Τι πληροφορίες θα δοθούν στον Οικογενειακό μου Γιατρό; 23 Κατάλογος υπηρεσιών και εγκαταστάσεων από Α έως Ω 24 Δωρεές 26 Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας 26 Επικοινωνία 28

4 4 Καλώς ήλθατε στο Caulfield Hospital Δεχόμαστε και σεβόμαστε όλους, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την περίστασή τους. Κατά την παραμονή σας εδώ, θα σας φροντίσουν επαγγελματίες υγείας με υψηλά προσόντα και με αφοσίωση. Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή σας. Στο Caulfield Hospital δεχόμαστε και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους ή την περίσταση. Σεβόμαστε τις ατομικές αξίες, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις όλων των ασθενών μας. Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ασθενή μας. Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε με συμβολή από τους καταναλωτές μας. Παρέχει πρακτικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στη φροντίδα σας, γι αυτό σας παρακαλούμε να ζητήσετε βοήθεια ή πληροφορίες από το προσωπικό μας. Καθηγητής Άντριου Γουέι Γενικός Διευθυντής Για περισσότερες πληροφορίες για την εισαγωγή σας Μιλήστε με το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στην φροντίδα και θεραπεία σας Τηλεφωνήστε (03) Δείτε την ιστοσελίδα μας alfredhealth.org.au Για χρήσιμες πληροφορίες πρακολουθήστε το τηλεοπτικό μας κανάλι Alfred Health TV.

5 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Ο σκοπός μας Να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών μας και των συγγενών τους, των κοινοτήτων μας και της ανθρωπότητας. Η ιστορία μας Παρέχουμε θεραπεία, φροντίδα και συμπόνια στους ανθρώπους της Μελβούρνης και της Βικτώριας. Τα προγράμματα έρευνας και εκπαίδευσής μας προάγουν την ιατρική επιστήμη και αυτήν της υγείας και συμβάλουν σε καινοτομίες για τη θεραπεία και τη φροντίδα. Με τις συνεργασίες μας αναπτύσσουμε γνώσεις τις οποίες μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Δια μέσου του ποικιλόμορφου οργανισμού μας, εκτιμούμε και σεβόμαστε τη ζωή από την αρχή έως το τέλος. Οι πεποιθήσεις μας Οι ασθενείς είναι ο λόγος που είμαστε εδώ - είναι το επίκεντρο όσων κάνουμε. Ο σεβασμός, η στήριξη και η συμπόνια πάνε χέρι-χέρι με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη σοφία. Η ασφάλεια και η φροντίδα των ασθενών και του προσωπικού είναι θεμελιώδους σημασίας. Εργαζόμαστε μαζί. Όλοι μας παίζουμε ζωτικούς ρόλους σε μια ομάδα που επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο τρόπος που ενεργούμε είναι εξίσου σημαντικός με αυτά που κάνουμε. Η αριστεία αποτελεί το μέτρο της καθημερινής μας προσπάθειας. Μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση θέτουμε νέα πρότυπα για το αύριο. Μοιραζόμαστε ιδέες και δείχνουμε συμπεριφορές που εμπνέουν τους άλλους να τις ακολουθήσουν.

6 6 Απαραίτητες πληροφορίες για την επίσκεψή σας Ερωτήσεις & Απαντήσεις 1. Πώς θα πάω στο Caulfield Hospital; Για πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές μεταφορικών μέσων και στάθμευσης αυτοκινήτων δείτε τη σελίδα Πώς να ζητήσω βοήθεια εάν έχω προσωπικές ανάγκες; Για πληροφορίες σχετικά με Υπηρεσίες Διερμηνέων, συμπαράσταση αναπηρίας και άλλες βοήθειες δείτε τη σελίδα Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου για τη νοσηλεία μου; Για να μάθετε τι προσωπικά αντικείμενα μπορεί να χρειαστείτε, δείτε τη σελίδα Ποιος θα με φροντίζει και πώς μπορώ να συμμετέχω στη φροντίδα μου; Για πληροφορίες της ομάδας που φροντίζει την υγεία σας και για άλλες υπηρεσίες στήριξης δείτε τη σελίδα 13. Για να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στην φροντίδα σας δείτε τη σελίδα Τι πληροφορίες χρειάζομαι όταν νοσηλεύομαι στο νοσοκομείο; Για να να μάθετε πώς κάνουμε την παραμονή σας στο Caulfield Hospital όσο το δυνατόν πιο άνετη δείτε τη σελίδα 14.

7 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Τι τροφές προσφέρονται και μπορώ να φέρω δικά μου τρόφιμα; Για πληροφορίες σχετικά με τα γεύματα του νοσοκομείου, τι τροφές μπορείτε να φέρετε στο νοσοκομείο και άλλες υπηρεσίες τροφίμων δείτε τη σελίδα Θα χρειαστεί να πληρώσω για κάποια από τις υπηρεσίες; Για πληροφορίες για πιθανό κόστος δείτε τη σελίδα Τι στήριξη υπάρχει στη διάθεσή μου μετά το εξιτήριο; Για να δείτε πώς μπορούμε να σας στηρίξουμε ή για εξωτερικές και κοινοτικές υπηρεσίες ασθενών δείτε τη σελίδα Πού να απευθύνω σχόλια για την εμπειρία μου; Τα σχόλιά σας είναι πολύ σημαντικά και μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Δείτε στη σελίδα 26 πώς να κάνετε σχόλια σχετικά με τη φροντίδα σας ή για να υποβάλετε παράπονα. 10. Τι δικαιώματα και υποχρεώσεις έχω; Για να μάθετε σχετικά με το Χάρτη Δικαιωμάτων Υγείας, τη δέσμευσή μας και τις υποχρεώσεις σας ως ασθενής δείτε τη σελίδα 17.

8 8

9 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Πριν έρθετε στο νοσοκομείο Πώς θα έρθουμε στο Caulfield Hospital Το Caulfield Hospital βρίσκεται στο260 Kooyong Road, Caulfield 3162 Οι κεντρικές είσοδοι παραλαβής και αποβίβασης ασθενών είναι δύο. 1. Είσοδος 2 Kooyong Road Κεντρική είσοδος και υποδοχή για το κύριο κτίριο του νοσοκομείου Η Κοινοτική Υπηρεσία Υγείας του Caulfield στο Κέντρο Ashley Ricketson Κέντρα Υγιεινής Ζωής στο Κέντρο Ashley Ricketson Υδροθεραπεία Καρδιακή Αποκατάσταση Αιμοκάθαρση 2. Είσοδος 1 Kooyong Road Υδροθεραπεία Χώρος αποβίβασης ασθενών προς την είσοδο για το Breezeway και πρόσβαση προς το Θάλαμο Αποκατάστασης, προς την Καρδιακής Αποκατάσταση και Αιμοκάθαρσης. Δημόσια συγκοινωνία και ταξί Τράμ 1. Το τραμ αριθμός 67 σταματάει κοντά στη γωνία των Glenhuntly Road και Kooyong Road. To Caulfield Hospital βρίσκεται περίπου 500 μέτρα κατά μήκος της Kooyong Road. Το τραμ 67 είναι στη διασταύρωση των σταθμών Frankston (Glenhuntly Station) ] και Sandringham (Elsternwick Station). 2. To τραμ 64 σταματάει στην Hawthorn Road ανάμεσα στις Glen Eira Road και Glenhuntly Road. Βρίσκεται περίπου 500 μέτρα κατά μήκος της Hawthorn Road και Newstead Street στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου. Τρένο Ο σταθμός Elsternwick (Sandringham Line) και ο σταθμός Glenhuntly (Frankston Line) είναι μια σύντομη διαδρομή με το τραμ στο Caulfield Νοσοκομείο. Μπορείτε να πάρετε το τραμ κατά μήκος της Glenhuntly Road προς Kooyong Road. Λεωφορείο Το λεωφορείο 605 σταματάει στην Kooyong Road στην είσοδο 1, 2 και 3 του νοσοκομείου. Ταξί Μπορείτε να κατεβείτε στην είσοδο της προτίμησής σας. Στην κύρια είσοδο υποδοχής υπάρχουν δωρεάν τηλέφωνα για ταξί αν χρειαστεί να καλέσετε ένα. Υπάρχει και ένα άλλο τηλέφωνο ταξί στο τέρμα της Breezeway για τους θαλάμους αποκατάστασης. Για πρόσβαση σε πληροφορίες δημόσιας συγκοινωνίας δείτε την ptv.vic.gov.au Στάθμευση Το Caulfield Hospital διαθέτει ξεχωριστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για επισκέπτες μπροστά στον αυλόγυρο του νοσοκομείου. Η πρόσβαση γίνεται μέσα από την Είσοδο 2 από την Kooyong Road και είναι ανοικτή όλες τις ώρες. Όλοι οι χώροι στάθμευσης κοστίζουν το κατ αποκοπή ποσό των $6. Παρακαλούμε να έχετε ρευστά σε $ 1 ή $ 2. Υπάρχουν μηχανήματα για να κάνετε ψιλά στην Κεντρική Είσοδο Υποδοχής και στο τέρμα της Breezway. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το Για πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα για οικονομική βοήθεια με τη στάθμευση, παρακαλούμε να μιλήσετε με το προσωπικό που σας φροντίζει. Παρακαλούμε σημειώστε ότι ισχύουν αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας. Στάθμευση αναπήρων Όσοι έχουν άδειες στάθμευσης για ανάπηρους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για ανάπηρους. Ο χώρος στάθμευσης για επισκέπτες από την Πύλη 2 Ο χώρος στάθμευσης κοντά στην Υδροθεραπεία και στην Αιμοκάθαρση και προσβάσιμος από την Πύλη 1 Παρακαλούμε σημειώστε: Οι άδειες στάθμευσης για ανάπηρους είναι διαθέσιμες από τον δήμο σας. Φόρμες μπορείτε να προμηθευθείτε από τα γραφεία του δήμου σας ή την ιστοσελίδα τους. Θα χρειαστεί να πάτε τη φόρμα στο γιατρό σας πριν εγκριθεί η άδεια.

10 10 Τι υπηρεσίες υπάρχουν μέσα και κοντά στο νοσοκομείο; Δείτε τον οδηγό Α-Ω για υπηρεσίες στο πίσω μέρος αυτού του βιβλιαρίου καθώς και την ιστοσελίδα μας alfredhealth.org.au για περισσότερες πληροφορίες. Στο νοσοκομείο μας υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα τροφίμων για ασθενείς, συγγενείς, επισκέπτες και το νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς και το Café Coffeefields και το Κίοσκ Helmsmen. Οι οικογενειακοί χώροι βρίσκονται σε όλους τους χώρους του Caulfield Hospital και συμπεριλαμβάνει τον Πολύχωρο Ασθενών και Συγγενών που βρίσκεται κοντά στο κτίριο 9, μια παιδική χαρά που βρίσκεται κοντά στις καφετέριες και αίθουσες τηλεόρασης σε όλους τους θαλάμους φροντίδας ηλικιωμένων. Είμαστε κοντά σε: καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια στην Glenhuntly Road Allison Road Garden στην Allison Road απέναντι από την κεντρική είσοδο Πάρκο του Caulfield στην Hawthorn Road μια ποικιλία επιλογών καταλύματος στο Caulfield και τα κοντινά προάστια Πώς να ζητήσω βοήθεια εάν έχω προσωπικές ανάγκες; Στόχος μας είναι όσο μπορούμε να προβλέπουμε τις ανάγκες των ασθενών μας. Πρόσβαση για άτομα με αναπηρίες Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για κατόχους αναπηρικής άδειας Αναπηρικά αμαξίδια για όσους τα χρειάζονται Προσβάσιμες τουαλέτες σε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου Εγκαταστάσεις για ασθενείς και επισκέπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ακοή ή την όραση Αν χρειάζεστε πρόσβαση με αναπηρικό αμαξίδιο, η κεντρική είσοδος του Caulfield Hospital και οι άλλες είσοδοι είναι εύκολα προσβάσιμες. Υπάρχουν ασανσέρ προς τους πολυώροφους θαλάμους του νοσοκομείου και των κλινικών. Υπάρχουν διαθέσιμα αναπηρικά αμαξίδια στις κεντρικές εισόδους και σε κάθε θάλαμο και τμήμα με αναπηρικά αμαξίδια. Παρακαλούμε ζητήστε βοήθεια από το προσωπικό. Έχουμε επίσης μια ποικιλία ειδικών κρεββατιών και ανυψωτικών προσαρμοσμένα για τις ανάγκες των περισσότερων ασθενών σε νοσοκομεία. Παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό αν έχετε κάποια σωματική ανάγκη, για να κάνουν την παραμονή σας ή τη νοσηλεία σας στο νοσοκομείο ευκολότερη. Συμπαραστεκόμαστε στα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής Έχουμε λάβει υπόψη τις ανάγκες ατόμων με αναπηρίες που επηρεάζουν την ακοή ή την όρασή τους. Στο Caulfield Hospital πολλά από τα ασανσέρ διαθέτουν αυτόματες ηχητικές ενδείξεις για τον κάθε όροφο και κομβιοδόχο με σύστημα braille. Επίσης διατίθενται Auslan διερμηνείς για κωφούς ή / και ασθενείς που έχουν δυσκολίες με την ακοή τους. Επιτρέπεται η συνοδεία από σκύλους οδηγούς τυφλών, σκύλους ακουστικής και άλλα ζώα θεραπείας στους χώρους του νοσοκομείου. Για βοήθεια σχετικά με την τουαλέτα ζώων και πρόσβαση σε πόσιμο νερό, παρακαλούμε μιλήστε με το προσωπικό που σας φροντίζει. Βρόχοι ακρόασης - Μια λύση ακρόασης με wifi βρίσκεται τώρα στο στάδιο υλοποίησης για να εφαρμοστεί σε όλα τα κεντρικά σημεία υποδοχής. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε μιλήστε με το προσωπικό που σας φροντίζει. Ιθαγενείς και ασθενείς από τις Νήσους του Torres Strait. Οι Ιθαγενείς Υπάλληλοι Συνδέσμων του Νοσοκομείου (AHLOs) υποστηρίζουν τους Ιθαγενείς ασθενείς, τους συγγενείς, και μέλη της κοινότητας μας και το προσωπικό μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους AHLOs στο (03) ή Βοήθεια και οδηγίες Παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο προσωπικό στην κύρια είσοδο υποδοχής του Caulfield Hospital αν χρειάζεστε οδηγίες ή βοήθεια για να πάτε στον προορισμό σας στο νοσοκομείο. Το γραφείο διαθέτει προσωπικό από τις 8 π.μ. έως 8 μ.μ. κάθε μέρα. Απαγορευτικό καπνίσματος Το Caulfield Hospital είναι περιβάλλον χωρίς καπνό. Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στα κτίρια ή στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου. Εάν είστε ασθενής και καπνίζετε, μιλήστε με το προσωπικό για τις ανάγκες και την υποστήριξή σας.

11 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Τι να φέρω μαζί μου; Εάν εισαχθείτε στο νοσοκομείο Ως εσωτερικός ασθενής προτείνουμε όλα τα τιμαλφή σας να αποθηκεύονται με ασφάλεια στην Ασφαλεία του νοσοκομείου, αν δεν μπορείτε να τα αφήσετε στο σπίτι σας. Παρακαλούμε όπως ζητήσετε από τη νοσοκόμα σας να το τακτοποιήσει. Το Caulfield Hospital δεν αποδέχεται ευθύνη για απωλεσθέντα αντικείμενα και διαθέτει περιορισμένο χώρο αποθήκευσης. Αν πάτε για εξετάσεις ή θεραπείες, ίσως χρειαστεί να αφήσετε τα τιμαλφή στο δωμάτιό σας, και δεν θέλουμε να χάσετε τίποτα σημαντικό. Φέρτε μαζί σας: Ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα καθημερινά σας έξοδα Ρούχα για να μπορέσετε να συμμετέχετε ενεργά στη φροντίδα σας Υποδήματα (παπούτσια και παντόφλες) που είναι σταθερά, στηρίζουν τα πόδια και είναι κλειστά. Αποφεύγετε να φοράτε κάλτσες κρεβατιού ή χαλαρά υποδήματα, γιατί μπορεί να κινδυνεύσετε να πέσετε. Προσωπικά αντικείμενα, όπως οδοντοστοιχίες, ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά, βοηθήματα για βάδισμα, προσθετικά Καλλυντικά, όπως οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χαρτομάντηλα, σαπούνι και σαμπουάν Έγγραφα (εάν ισχύει), όπως: Συνταγές και φάρμακα που ήδη παίρνετε Κάρτα Medicare Κάρτα Σύνταξης Κάρτα υγειονομικής περίθαλψης Κάρτα Παλαιμάχων Κάρτα Φαρμακευτικής Περίθαλψης (safety net) Κάρτα Ενίσχυσης Ακουστικών Αντίγραφο πληρεξουσίου Σχέδιο φροντίδας εκ των προτέρων Έγγραφα Επιτροπής Τροχαίων ατυχημάτων (TAC) ή έγγραφα της Workcover Μπορείτε να φέρετε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά, φορητούς υπολογιστές και ipads, καθώς και τους φορτιστές τους. Μπορείτε επίσης να φοράτε κοσμήματα. Σας ενθαρρύνουμε να φέρετε μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Παρόλο που το περιβάλλον που σας παρέχουμε είναι ασφαλές, παραμένετε υπεύθυνοι για τα αντικείμενα αξίας.

12 12 Κατά τη νοσηλεία σας Ποια υπηρεσία θα χρειαστώ; Μπορεί να έχετε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες υγείας που να απαιτούν μία υπηρεσία ή ένα φάσμα διαφορετικών υπηρεσιών με τον καιρό, σε διάφορα μέρη του Caulfield Hospital, ή στην ευρύτερη υπηρεσία της Alfred Health. Οι βασικές υγειονομικές υπηρεσίες που παρέχονται είναι: Για εσωτερικό ασθενή: Εάν εισαχθείτε, ακόμα και για μία διανυκτέρευση, είστε νοσηλευόμενος του νοσοκομείου. Για εξωτερικό ασθενή: Δεν σας διατίθεται κρεββάτι στο νοσοκομείο, αλλά θα μπείτε για θεραπεία. Μπορεί προηγουμένως να είσασταν νοσηλευόμενος του νοσοκομείου και τώρα χρειάζεστε φροντίδα παρακολούθησης. Κοινοτικές υπηρεσίες: Μετά την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο, θα λάβετε υπηρεσίες είτε στο σπίτι σας ή σε κάποιο κέντρο. Οι υπηρεσίες αυτές βελτιώνουν την υγεία, την ανεξαρτησία και την ευημερία σας. Ποιος θα με φροντίζει και πώς μπορώ να συμμετέχω στη φροντίδα μου; Πώς να συμμετέχετε στη φροντίδα σας Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των ασθενών, των συγγενών και των φροντιστών. Η ομάδα είναι στη διάθεσή σας να συζητήσει τη φροντίδα σας μαζί με σας και τους δικούς σας και να απαντήσει σε κάθε απορία. Για να κανονίσετε χρόνο να μιλήσετε με την ομάδα της υγειονομικής σας περίθαλψης, αποτανθείτε στη νοσοκόμα σας. Συζητήστε με την ομάδα της υγειονομικής σας περίθαλψης σχετικά με το σχέδιο της φροντίδας σας. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να προετοιμαστεί σε συνεννόηση με εσάς και τους συγγενείς και φίλους σας. Επειδή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εδώ μπορεί οι συνθήκες να αλλάξουν, τα σχέδια μπορεί επίσης να αλλάξουν σύμφωνα με τις υγειονομικές σας ανάγκες. Όλο το προσωπικό φοράει κονκάρδες ταυτοποίησης και σας προτρέπουμε να τους ρωτάτε πώς συμμετέχουν στη φροντίδα σας.

13 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Νοσοκόμες Γιατροί Φαρμακοποιοί Παραϊατρικές Υπηρεσίες Υγείας Παρέχουν και συντονίζουν τη φροντίδα σας. Σε κάθε θάλαμο/τμήμα υπάρχει επίσης μία προϊσταμένη νοσηλεύτρια για να συζητήσετε αν κάτι σας απασχολεί. Οι εξειδικευμένες νοσοκόμες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε πτυχές της φροντίδας σας, όπως το διαβήτη, τη εγκράτεια, τη διαχείριση τραύματος ή ανησυχίες για την ψυχική σας υγεία. Παρέχουν ιατρική περίθαλψη, διεξάγουν χειρουργικές επεμβάσεις, και έρχονται σε επαφή με τον οικογενειακό σας γιατρό ή/και με ειδικούς γιατρούς. Οι γιατροί που θα σας φροντίσουν είναι ειδικευόμενοι (ασκούμενοι ή εσωτερικοί) εξειδικευμένοι μαθητευόμενοι (γραμματείς) έως και ανώτερου βαθμού (γιατροί). Κάνουν ανασκόπηση συνταγογραφημένων φαρμάκων ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο και πληροφόρηση των φαρμάκων σας πριν βγείτε. Συνεργάζονται με το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό για την παροχή αξιολόγησης και θεραπείας να σας στηρίξουν να επιτύχετε ό,τι είναι σημαντικό για σας και να ενισχύσουν τη φροντίδα ή την ανάρρωσή σας. Περιλαμβάνουν ωτολόγους, διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, ποδίατρους, οδοντοτεχνίτες και ορθοδοντικούς, βοηθούς Παραϊατρικών Υπηρεσιών. Διδασκαλία, εκπαίδευση και έρευνα Το Caulfield Hospital είναι περήφανο για το ρόλο του ως νοσοκομείο διδασκαλίας και έρευνας και υποστηρίζει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών στον τομέα υγείας. Έχουμε μια ποικιλία φοιτητών που αναλαμβάνουν κλινικές τοποθετήσεις για να αποκτήσουν ουσιαστική εμπειρία. Κατά καιρούς μπορεί να ζητήσουν από τους ασθενείς να συμμετέχουν στη διδασκαλία, την εκπαίδευση του προσωπικού ή/και σε ερευνητικές δραστηριότητες. Ο γιατρός και η ομάδα της υγειονομικής σας περίθαλψης θα συζητήσει μαζί σας τη συμμετοχή των φοιτητών στη φροντίδα σας. Μη διστάσετε να δεχθείτε ή όχι την παρακολούθησή σας από φοιτητές. Οι έρευνες που διεξάγονται μπορεί να είναι να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήσεις για την υγεία σας, έως δοκιμή νέου είδους θεραπείας, φαρμάκων ή συσκευής. Όλες οι έρευνες που διεξάγονται στο Caulfield Hospital έχουν εγκριθεί από επιτροπή δεοντολογίας. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι πάντα εθελοντική. Προσωπικό στήριξης Υπηρεσίες βοηθών για ασθενείς (PSAs), όπως νοσηλευτές, προσωπικό καθαρισμού και υπηρεσιών τροφίμων, υπάλληλοι θαλάμων καθώς και διερμηνείς, υπάλληλοι συνδέσμων των ασθενών, υπάλληλοι οικονομικών συνδέσμων, Υπάλληλοι Αβορίγινων Συνδέσμων Νοσοκομείου (AHLOs) και ποιμαντική φροντίδα. Αλλη στήριξη Οι Εθελοντές μας και οι πελάτες οι οποίοι προσφέρουν διάφορα είδη στήριξης, όπως να σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την έρευνα της εμπειρίας σας ως ασθενής και άλλα ερωτηματολόγια. Εσείς και η οικογένειά σας και οι φίλοι σας Η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν είναι απλώς επισκέπτες είναι μέρος της ανάρρωσής σας, της υγείας και γενικά της ευημερίας σας. Σας ενθαρρύνουμε να ρωτάτε για τη φροντίδα σας και να συμμετέχετε όσο θέλετε σ αυτήν.

14 14 Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί με σας για να αισθάνεστε ασφάλεια και άνεση; Παράδοση πληροφοριών προς το λοιπό προσωπικό Το προσωπικό που συμμετέχει στην φροντίδα σας χρειάζεται επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τη θεραπεία σας. Η κλινική παράδοση περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών που συμμετέχουν στη φροντίδα σας, καθώς και με εσάς και τους συγγενείς σας. Το προσωπικό θα σας ενημερώνει και θα συμμετέχετε στην παράδοση πληροφοριών σε τακτική βάση, ώστε να ξέρετε τι συμβαίνει και να ικανοποιούνται οι υγειονομικές σας ανάγκες. Πρέπει να γνωρίζουμε πού βρίσκεστε Το προσωπικό θα ελέγχει τακτικά τα προσωπικά σας στοιχεία - το όνομά σας και την ημερομηνία γέννησης και θα ελέγχει το βραχιολάκι ταυτοποίησής σας. Μπορεί να αισθανθείτε ότι επαναλαμβάνονται, αλλά είναι σημαντικό να εξασφαλίζουν τη ασφάλειά σας. Εάν τα προσωπικά σας στοιχεία είναι εσφαλμένα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, παρακαλούμε μιλήστε με το προσωπικό που σας φροντίζει. Συγκατάθεση Πριν από οποιαδήποτε σημαντική θεραπεία ή άλλες επεμβάσεις, το προσωπικό που σας φροντίζει θα σας εξηγήσει τα επόμενα βήματα και θα ζητήσει τη συγκατάθεσή σας για να συνεχίσει. Παρακαλούμε να κάνετε ερωτήσεις για να είστε ενημερωμένοι πριν αποφασίσετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε γνώμη και να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή ενημερώνοντας το προσωπικό κλινικής που σας φροντίζει. Ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον Το Caulfield Hospital διεξάγει τακτικούς ελέγχους εξωτερικής καθαριότητας ανεξάρτητα, και συνεχίζει να υπερβαίνει τα απαιτούμενα πρότυπα που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας Βικτώριας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. Διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά Η ασφαλής φροντίδα εξαρτάται από την καλή υγιεινή των χεριών του προσωπικού μας, των ασθενών και των επισκεπτών. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε το διαθέσιμο απολυμαντικό χεριών όταν εισέρχεστε και εξέρχεστε τους χώρους κλινικών, καθώς αυτό απαλλάσει πολύ γρήγορα τα χέρια σας από τα περισσότερα μικρόβια. Οι επισκέπτες σας θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν το απολυμαντικό χεριών ή να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επισκεψή τους. Μη διστάσετε να ρωτάτε το προσωπικό αν έχουν πλύνει τα χέρια τους ή χρησιμοποίησαν απολυμαντικό χεριών, πριν ασχοληθούν με τη φροντίδα σας. Αλλεργίες Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τη νοσοκόμα σας, το γιατρό ή άλλα μέλη της ομάδας που σας φροντίζει εάν γνωρίζετε ότι έχετε κάποια αλλεργία.

15 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Απομόνωση Λοιμόξεων Στα νοσοκομεία, τα μικρόβια (όπως τα βακτήρια και οι ιοί) μπορούν να βρίσκονται στο σώμα, ή να προκαλέσουν μόλυνση ή αρρώστεια στον ασθενή. Είναι σημαντικό να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης αυτών των μικροβίων σε άλλους, οπότε σε ορισμένες περιστάσεις είναι απαραίτητο να δίνεται φροντίδα στους ασθενείς σε απομονωμένα δωμάτια. Το προσωπικό μπορεί να φοράει γάντια, φόρμες ή μάσκες προσώπου, όταν εισέρχονται στο δωμάτιό σας. Αυτό γίνεται για να βοηθήσει στην πρόληψη μετάδοσης βακτηρίων του ασθενούς, η ασθένεια ή η λοίμωξη σε άλλους στο θάλαμο. Δεν είναι πάντα δυνατό να υπολογίσουμε πόσο καιρό θα πρέπει να απομονωθείτε, αλλά εκείνοι που σας φροντίζουν θα σας κρατάνε ενήμερους γι αυτό. Να είστε δραστήριοι Για να σας βοηθήσουμε να είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς, είναι σημαντικό να κινείστε. Όλα όσα κάνετε κατά την παραμονή σας συμβάλλουν στην υγεία σας - να σηκώνεστε, να πλένεστε και ντύνεστε με δικά σας ρούχα, να κάθεστε στην καρέκλα για φαγητό, να κάνετε βόλτες στο θάλαμο και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες και ομάδες που είναι διαθέσιμες. Εάν το προσωπικό προτείνει ότι χρειάζεστε βοήθεια ή επίβλεψη κατά τη μετακίνησή σας, παρακαλούμε να ζητήσετε βοήθεια και να περιμένετε μέχρι να έρθουν να σας βοηθήσουν. Ακόμα και η κίνηση των δαχτύλων των ποδιών σας στο κρεβάτι βοηθάει με την κινητικότητα. Εάν κάτι δεν πάει καλά με την ιατρική σας κατάσταση «Ειδοποιήστε Με» είναι μια υπηρεσία του Caulfield Hospital και ένας σημαντικός τρόπος για να συμμετέχετε εσείς και η οικογένειά σας στην ομάδα υγειονομικής σας περίθαλψης. Καθώς η οικογένεια και οι φίλοι σας γνωρίζουν καλύτερα, είναι συχνά αυτοί που θα παρατηρήσουν ότι κάτι «δεν πάει καλά», πριν αυτό γίνει προφανές στο προσωπικό. Παρακαλούμε ενημερώσετε μας. Υπάρχουν φυλλάδια σχετικά με αυτή την υπηρεσία και μπορείτε να ρωτήσετε το προσωπικό για περισσότερες πληροφορίες. Τι γίνεται αν κάτι δεν πάει καλά; Η Ανοιχτή Γνωστοποίηση βοηθάει τους ασθενείς σε περίπτωση που κατά λάθος έχουν πάθει βλάβη κατά τη διάρκεια της φροντίδας τους. Κάθε ασθενής έχει το δικαίωμα να περιθάλπεται με φροντίδα, προσοχή και αξιοπρέπεια. Σεβόμαστε αυτό το δικαίωμα, και είμαστε δεσμευμένοι να βελτιώσουμε τη ασφάλεια και την ποιότητα της φροντίδας που σας παρέχουμε. Για περισσότερες πληροφορίες, μιλήστε με την ομάδα που σας φροντίζει, ή ζητήστε ένα αντίτυπο του φυλλαδίου μας Ανοιχτή Γνωστοποίηση. Σχέδιο Φροντίδας εκ των Προτέρων Το σχέδιο Φροντίδας εκ των Προτέρων στηρίζει άτομα που επιθυμούν να ετοιμάσουν ένα σχέδιο υγειονομικής φροντίδας για να ισχύει όταν δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να αποφασίζουν από μόνοι τους. Αυτό βοηθάει να βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας για μελλοντική περίθαλψη θα γίνουν σεβαστές και καθιστάται ευκολότερο για τους συγγενείς σας να παίρνουν αποφάσεις εκ μέρους σας αν χρειαστεί. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Σχέδιο Φροντίδας εκ των Προτέρων στο ή μέσω στο advancecareplanning@alfred.org.au

16 16 Τι γίνεται με τα προσωπικά μου στοιχεία κατά την παραμονή μου στο νοσοκομείο; Προστασία δεδομένων και το ιατρικό ιστορικό σας Για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία χρειαζόμαστε κάποιες πληροφορίες. Οι πληροφορίες που σας ζητάει το προσωπικό κρατούνται απόρρητες. Μόνο όσοι συμμετέχουν στη φροντίδα σας θα έχουν πρόσβαση στις ιατρικές πληροφορίες για σας, οι οποίες τηρούνται με εχεμύθεια και αποθηκεύονται με ασφάλεια. Άλλοι επαγγελματίες υγείας όπως ο οικογενειακός σας γιατρός ή αυτοί που σας φροντίζουν σε ένα άλλο νοσοκομείο, θα χρειαστούν πληροφορίες σχετικά με την ιατρική περίθαλψη που σας παρέχεται Προφορικές πληροφορίες σχετικά με τη γενική σας κατάσταση δίνονται συνήθως κατόπιν αιτήματος στον πλησιέστερο συγγενή σας, σε άλλους συγγενείς ή φίλους σας. Εάν δεν θέλετε να δοθούν πληροφορίες σε κανένα, ενημερώστε το θεράποντα προσωπικό. Δεν δίνουμε λεπτομερείς πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο. Παρακαλούμε δείτε το φυλλάδιο Τι γίνεται με τα Προσωπικά μου Στοιχεία; να μάθετε πώς διαχειριζόμαστε τα προσωπικα σας στοιχεία. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό σας, σύμφωνα με το Νόμος Περί Ελεύθερης Πρόσβασης του Κοινού σε Πληροφορίες (FOI). Παρακαλούμε καλέστε τον Συντονιστή του FOI στο (03) για περισσότερες πληροφορίες. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μου Είμαστε δεσμευμένοι σε εσάς. Αυτή είναι η δική σας υγειονομική υπηρεσία και σας ενθαρρύνουμε να λάβετε ενεργό ρόλο στην υγεία σας. Θέλουμε να αισθάνεστε πάντα ασφάλεια, στήριξη και όσο πιο άνετοι γίνεται. Στο Caulfield Hospital όλοι είναι ευπρόσδεκοι ανεξάρτητα από την ηλικία, τον πολιτισμό, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη σωματική ή ψυχική αναπηρία, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή έκφρασης. Δουλεύοντας μαζί μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι θα λάβετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία υγειονομικής περίθαλψης. Αντίγραφο του Χάρτη Υγειονομικών Δικαιωμάτων είναι διαθέσιμο από το προσωπικό ή από την health.vic.gov.au/ patientcharter Επίσης μπορείτε να λάβετε τα δικαιώματα ασθενών στην υπηρεσία ψυχικής υγείας από το προσωπικό ή από την ακόλουθη ιστοσελίδα: health.vic.gov. au/mentalhealth/patientrights/index.htm. Ενδιαφερόμαστε για την υγεία σας, γι αυτό παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να σας διατηρήσουμε ασφαλείς: να σέβεστε την πολιτική μας περί απαγόρευσης καπνίσματος και να μην καπνίζετε εντός των ορίων του νοσοκομείου. Το Caulfield Hospital είναι ένα εντελώς καθαρό από καπνό περιβάλλον. να απέχετε από τη χρήση αλκοόλ ή άλλων παράνομων ουσιών μέσα στο νοσοκομείο να φέρεστε στο προσωπικό, στους άλλους ασθενείς ή στους επισκέπτες με σεβασμό να απέχετε από οποιεσδήποτε άλλες παράνομες δραστηριότητες μέσα στο νοσοκομείο

17 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Δικαιώματα και υποχρεώσεις Τα δικαιώματά σας Οι υποχρεώσεις σας Οι υποχρεώσεις σας Πρόσβαση το δικαίωμα σε υγειονομική πρόσβαση Θα σας δώσουμε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες και πού να τις βρείτε. Να πάτε σε όλα τα ραντεβού σας στην ώρα που κανονίσατε και να μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επικοινωνήστε μαζί μας αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες, τα ραντεβού και τη συνεχιζόμενή σας φροντίδα. Ασφάλεια - το δικαίωμα να λαβαίνετε ασφαλή και υψηλής ποιότητας περίθαλψη Θα σας παρέχουμε την καλύτερη φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό. Είμαστε διαπιστευμένοι να παρέχουμε αυτή τη φροντίδα. Να δίνετε ακριβείς πληροφορίες, όσο καλύτερα μπορείτε για τα τρέχοντα ιατρικά σας προβλήματα, προηγούμενες ασθένειες, φάρμακα, ραντεβού στο νοσοκομείο, αλλεργίες και άλλα θέματα που σχετίζονται με την υγεία σας. Συζητήστε κάθε στεναχώρια ή ανησυχία σας με το προσωπικό. Σεβασμός - το δικαίωμα να σας δείχνουμε σεβασμό και να σας φερόμαστε με αξιοπρέπεια και ευαισθησία Να σας φερόμαστε με ανεξάρτητα με τις ατομικές και ποικίλες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Να είστε ευγενικοί και διακριτικοί με τους άλλους ασθενείς και με το προσωπικό. Επικοινωνία - το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, τις επιλογές θεραπείας και το κόστος με σαφή και ανοιχτό τρόπο Συμμετοχή το δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις και στις επιλογές για τη φροντίδα της υγείας σας Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών Σχόλια - το δικαίωμα να σχολιάζετε την υγιεονομική σας φροντίδα και να εξετάζονται οι ανησυχίες σας Να σας παρέχουμε περιεκτική και έγκαιρη πληροφόρηση για τις επιλογές φροντίδας και θεραπείας σας με τρόπο που κατανοείτε. Να σας προσφέρουμε στήριξη που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τη φροντίδα σας, όπως Υπηρεσίες Διερμηνέων. Να σας ενθαρρύνουμε να παίρνετε ενημερωμένες αποφάσεις για τη φροντίδα σας και τη συγκατάθεσή σας στη θεραπεία. Να συμπεριλαμβάνουμε τους συγγενείς και φίλους που είναι σημαντικοί για σας όταν παίρνουμε αποφάσεις για τη φροντίδα σας και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Να εξασφαλίσουμε οι πληροφορίες για την υγεία σας να μοιράζονται μόνο με το κατάλληλο προσωπικό και τους παρόχους της υγειονομικής περίθαλψης. Γνωρίζουμε ότι έχετε το δικαίωμα να μάθετε για τον ιατρικό σας φάκελο και το περιεχόμενό του. Να σας παρέχονται τρόποι να υποβάλεται τα σχόλιά σας σχετικά με την υπηρεσία που έχετε λάβει. Το προσωπικό θα σας βοηθήσει αν αναφέρετε τυχόν ανησυχίες ή σχετικά σχόλια. Να ζητάτε από το προσωπικό να σας εξηγήσει με σαφήνεια τις θεραπευτικές αγωγές, τις εξετάσεις και τα φάρμακα που προτείνονται για τη φροντίδα σας. Να πληροφορείτε εγκαίρως το προσωπικό εάν δεν καταλαβαίνετε τις οδηγίες ή τις συμβουλές που σας δίνονται. Να ενημερώνετε το προσωπικό εάν σκοπεύετε να σταματήσετε την υπηρεσία που σας προσφέρεται. Έχετε το δικαίωμα να συναινέσετε ή να απορρίψετε κάποια θεραπεία. Να συμμετέχετε στο σχεδιασμό και την επιτυχία της θεραπείας σας. Να ζητάτε διευκρινίσεις για κάθε τι για το οποίο δεν είστε σίγουροι. Παρακαλούμε να σέβεστε τα προσωπικά στοιχεία και το απόρρητο των άλλων. Πείτε μας αν έχετε κάποια ανησυχία και θα ενεργήσουμε για την επίλυσή της. Να αναφέρετε τις ανησυχίες σας με σεβαστό τρόπο. Πείτε μας αν έχουμε κάνει καλή δουλειά, αν έτσι αισθάνεστε.

18 18 Τι πρέπει να γνωρίζω κατά τη νοσηλεία μου στο νοσοκομείο; Θάλαμοι Τα περισσότερα δωμάτια στο Caulfield hospital μοιράζονται έως και τέσσερις ασθενείς και έχουν κοινόχρηστο μπάνιο. Τα μονόκλινα δωμάτια κατανέμονται με βάση την ανάγκη. Κουδούνια θαλάμου Κάθε κρεβάτι έχει ένα κουδούνι. Όταν το χτυπάτε, ειδοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό ότι χρειάζεστε βοήθεια. Θα σας δείξουν πώς να το χειριστείτε όταν εισαχθείτε στο νοσοκομείο. Τηλέφωνο, τηλεόραση και ραδιόφωνο Δίπλα σε κάθε κρεβάτι ασθενή υπάρχουν διαθέσιμα προσωπικό τηλέφωνο, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται στον κάθε χρήστη με κόστος το οποίο πληρώνετε σε εταιρεία ανεξάρτητη του νοσοκομείου. Παρακαλούμε όπως ζητήσετε από το προσωπικό να σας δώσει το φυλλάδιο που περιγράφει αυτές τις υπηρεσίες και τις χρεώσεις. Σας παρακαλούμε να χαμηλώσετε την ένταση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και, όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ακουστικά προς αποφυγή ενόχλησης άλλων. Εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία Μπορείτε να αγοράσετε εφημερίδες και περιοδικά από το Helmsmen Kiosk. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εφημερίδες από το φορητό καρότσι των εθελοντών. Αλληλογραφία Η αλληλογραφία διανέμεται σ όλους τους θαλάμους κάθε μέρα Δευτέρα έως Παρασκευή. Η αλληλογραφία σας που θα λάβουμε μετά το εξιτήριό σας θα σταλεί στο σπίτι σας. Πλυντήριο ρούχων Δεν έχουμε εγκαταστάσεις για να προσφέρουμε πλυντήριο για τον προσωπικό ρουχισμό των ασθενών. Σας συμβουλεύουμε να στέλνετε τα ρούχα σας για πλύσιμο στο σπίτι. Απωλεσθέντα αντικείμενα Αν χάσετε προσωπικά αντικείμενα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας, μιλήστε με το διευθυντή νοσηλευτή σας το συντομότερο δυνατόν. Αν αφήσετε οποιαδήποτε προσωπικά αντικείμενα πίσω όταν βγείτε από το νοσοκομείο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε με την υπηρεσία, όπου διαμένατε και μιλήστε με τον διαχειριστή νοσοκόμο. Επισκεπτήριο Στο Caulfield Hospital οι ώρες επισκέψεων είναι ευέλικτες. Παρακαλούμε να μιλήσετε με το προσωπικό του θαλάμου. Είμαι αρκετά καλά για να δεχθώ επισκέψεις; Παρακαλούμε να ζητήσετε από τους επισκέπτες σας να μην έρθουν στο νοσοκομείο, αν έχουν κάποια λοίμωξη, όπως κρυολόγημα, γρίπη ή στομαχικές διαταραχές. Προτείνουμε οι επισκέπτες που μπορεί να έχουν γαστρεντερίτιδα να μην έρθουν στο νοσοκομείο 48 ώρες μετά το τελευταίο σύμπτωμα τους, καθώς μπορεί η λοίμωξη να εξακολουθεί να είναι μεταδοτική. Αν εισαχθείτε στο νοσοκομείο και έχετε κρυολόγημα, γρίπη, στομαχικές διαταραχές ή άλλη ασθένεια που θα μπορούσε να μεταδοθεί σε άλλους, αρχικά καλέστε το τμήμα που πρόκειται να εισαχθείτε για να μπορούν να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Εάν έχετε απορίες σχετικά με την πρόληψη λοιμώξεων παρακαλούμε να μας καλέσετε στο (03)

19 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Τι τροφές προσφέρονται και μπορώ να φέρω δικά μου τρόφιμα; Εάν εισαχθείτε στο νοσοκομείο Παρέχουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα από μια σειρά διαφορετικών κουζίνων. Τα γεύματα επιλέγονται προσεκτικά για την εξασφάλιση της ποιότητας των υψηλότερων προτύπων για να εξασφαλιστεί ότι πληρούν θεραπευτικές και θρησκευτικές διατροφικές απαιτήσεις. Αν έχετε οποιεσδήποτε ειδικές διατροφικές ανάγκες, παρακαλούμε να ενημερώσετε το νοσηλευτικό προσωπικό όταν νοσηλευθείτε. Υπάρχουν στη διάθεσή σας διαιτολόγοι για διαβούλευση και συμβουλές. Τα γεύματα είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας και θεραπείας των ασθενών μας. Την ώρα του γεύματος, οι δραστηριότητες των θαλάμων επικεντρώνονται στο σερβίρισμα, καθώς και να παρέχουμε στους ασθενείς υποστήριξη, βοήθεια και τους προτρέπουμε να καταναλώνουν τα γεύματά τους. Διατροφή και θεραπεία Η επαρκής διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας και της αποκατάστασής σας. Η νοσοκόμα σας θα σας ζυγίσει κατά την εισαγωγή σας, και κατόπιν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί θα σας παραπέμψει σε διαιτολόγο. Ωρες γευμάτων στο Caulfield Hospital Πρωινό 8-9πμ Πρωινό τσάι Μεσημβρινό 12-1μμ Απογευματινό τσάι Δείπνο 5-6μμ Αν φέρετε τρόφιμα μέσα στο νοσοκομείο Παρόλο που όλα τα γεύματα παρέχονται, ορισμένοι ασθενείς ρωτάνε εάν μπορούν να φέρουν δικά τους. Σας ενημερώνουμε ότι δεν ευθυνόμαστε για γεύματα που παρασκευάζονται εξωτερικά και φέρνονται στους ασθενείς από τους επισκέπτες. Όταν τα τρόφιμα δεν προετοιμάζονται, μεταφέρονται ή αποθηκεύονται σωστά, υπάρχει κίνδυνος διατροφικής δηλητηρίασης. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να φέρουν τρόφιμα στους ασθενείς θα πρέπει να λάβουν από το προσωπικό ή από την alfredhealth.org.au ένα αντίγραφο του ενημερωτικού μας δελτίου «Τα τρόφιμα που φέρνετε στους ασθενείς και στους εσωτερικούς». Παρακαλούμε να ενημερώσετε τη νοσοκόμα σας εάν: έχετε πρόσφατα χάσει βάρος χωρίς να προσπαθείτε χρειάζεστε βοήθεια να συμπληρώσετε το μενού σας χρειάζεστε βοήθεια να ανοίξετε πακεταρισμένες τροφές ή να φάτε δεν τρώτε καλά

20 20 Θα χρειαστεί να πληρώσω για κάποια υπηρεσία; Το Caulfield Hospital αποτελεί μέρος της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στην Αυστραλία και παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους της Αυστραλίας σύμφωνα με τους διακανονισμούς της Medicare. Ιδιωτικοί ασθενείς Μπορείτε να επιλέξετε να νοσηλευθείτε στα νοσοκομεία μας είτε ως δημόσιος ή ιδιωτικός ασθενής. Χρησιμοποιώντας την ιδιωτική ασφάλιση υγείας σας βοηθάτε το Caulfield Hospital να καλύψει το κόστος των υπηρεσιών του και να αγοράσει και να αναβαθμίσει εξοπλισμό. Η επιλογή είναι δική σας, καθώς θα λάβετε την ίδια θεραπεία είτε είστε δημόσιος είτε ιδιωτικός ασθενής. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την alfredhealth.org.au ή τηλεφωνήστε στη Μονάδα Οικονομικης Στήριξης Ασθενών στο Είστε ασθενής χωρίς κάρτα Medicare; Οι ασθενείς χωρίς κάρτα της Medicare (ή που δεν δικαιούνται Medicare) πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Είναι δική σας ευθύνη να εξασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή και κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη υγείας ή χρήματα που καλύπτουν το κόστος της υγειονομικής σας περίθαλψης. Συμφωνία Αμοιβαίας Υγειονομικής Κάλυψης της Αυστραλιανής Κυβέρνησης με: Το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, τη Μάλτα (* Έχετε έξι μήνες κάλυψη Medicare μετά την άφιξη σας στην Αυστραλία) Αν προέρχεστε από χώρα συμμετοχής, οι συμφωνίες αυτές μπορεί να σας παρέχουν δικαίωμα σε περιορισμένες επιδοτούμενες υπηρεσίες υγείας για αναγκαίες ιατρικές θεραπείες, κατά την επίσκεψή σας την Αυστραλία. Επίσης υπάρχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ζητούντας άσυλο, στους πρόσφυγες και τα άτομα που πάσχουν από φυματίωση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την alfredhealth.org.au ή τηλεφωνήστε στη Μονάδα Επικοινωνίας με Ασθενείς στο ή με τη Μονάδα Οικονομικής Στήριξης Ασθενών στο Αν έχετε απορίες για το λογαριασμό σας ή για άλλες πληρωμές απευθυνθείτε στο Λογιστήριο Διεθνών Ασθενών στο TAC, WorkCover και βετεράνων Οι ασθενείς της TAC, του WorkCover και της Υπηρεσίας Βετεράνων δεν πληρώνουν για τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Οι δαπάνες τους καλύπτονται από τρίτους παρόχους. Φάρμακα και εξοπλισμός Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τα φάρμακα που σας δίνουν ενώ βρίσκεσθε στο νοσοκομείο. Όλοι οι ασθενείς θα χρεώνονται για τα φάρμακα που θα παίρνουν μετά το εξιτήριό τους, καθώς και για κάθε εξοπλισμό που θα τους παρέχεται ως μέρος του διακανονισμού εξιτηρίου.

21 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Πώς μπορώ να υποβάλω τα σχόλιά μου; Δεχόμαστε και ενθαρρύνουμε σχόλια και τις εμπειρίες από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Η γνώμη σας είναι σημαντική σε μας και θα μας βοηθάει να βελτιώσουμε τη φροντίδα για όλους. Μπορείτε να υποβάλεται σχόλια: συμπληρώνοντας μια έρευνα με εκπαιδευμένους εθελοντές/ καταναλωτές ή το προσωπικό, ενώ νοσηλεύεστε στο νοσοκομείο ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας λαμβάνοντας μέρος σε έρευνα που θα σας σταλεί στο σπίτι μετά τη νοσηλεία σας ή την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο συμμετέχοντας σε μια ομάδα εστίασης για να μοιραστείτε τις απόψεις σας για τη φροντίδα και τις υπηρεσίες συμπληρώνοντας ένα έντυπο σχολίων, διαθέσιμο σε κάποιους θαλάμους και τμήματα Αν έχετε οποιαδήποτε σχόλια, φιλοφρονήσεις, προτάσεις ή ανησυχίες σχετικά με κάποια πτυχή της φροντίδας σας, σας παρακαλούμε να το πείτε στο προσωπικό που σας φροντίζει. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με το διευθυντή του τμήματος που σας παρέχει φροντίδα αν κάτι σας απασχολεί. Αν θέλετε μπορείτε να υποβάλετε γραπτά σχόλια, στέλντας ή συμπληρώνοντας έντυπο παραπόνων ή σχολίων (όπου είναι εφικτό). Μη διστάσετε να μιλήσετε με το προσωπικό για το πώς να κάνετε ένα παράπονο. Έτσι θα μπορέσετε να εκφράσετε ανησυχίες ή προβλήματα χωρίς να φοβάστε ότι θα είστε σε μειονεκτική θέση. Υπάλληλοι Επικοινωνίας για Ασθενείς Εάν δεν επιθυμείτε να προσεγγίσετε μέλη του προσωπικού που σας φροντίζουν, ή θέλετε επιπλέον βοήθεια για την επίλυση ανησυχίας, ο Υπάλληλος της Μονάδας Επικοινωνίας με τους Ασθενείς είναι στη διάθεσή σας. Αποτανθείτε στον Υπάλληλο Επικοινωνίας για Ασθενείς με τους παρακάτω τρόπους: Τηλέφωνο: Ταχυδρομικώς: Patient Liaison Officer, Caulfield Hospital, 260 Kooyong Road, Caulfield VIC 3162 Επίτροπος Υπηρεσιών Υγείας Αν οι καταναλωτές του Caulfield Hospital παραμένουν δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα του παραπόνου τους, ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσουν με τον Επίτροπο Υπηρεσιών Υγείας στο τηλέφωνο ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Health Services Commissioner, Level 26, 570 Bourke St, Melbourne, VIC 3000 Επίτροπος Παραπόνων Ψυχικής Υγείας Τηλέφωνο: (δωρεάν κλήση σπό σταθερό) Φαξ: Διεύθυνση: Level Bourke St, Melbourne VIC 3000

22 22 Όταν βγείτε από το νοσοκομείο Τι στήριξη υπάρχει στη διάθεσή μου μετά το εξιτήριο; Εσωτερικοί ασθενείς Με τη συγκατάθεσή σας, θα συμπεριλάβουμε την οικογένεια και τους φίλους σας στις συζητήσεις για το εξιτήριό σας. Έτσι θα εξασφαλίσουμε τη βελτίωση ή τη διατήρηση της υγείας και της εημερία σας μετά την παραμονή σας στο νοσοκομείο. Με το εξιτήριο θα λάβετε πληροφορίες για τη φροντίδα σας μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο. Η ομάδα της υγειονομικής σας περίθαλψης θα φροντίσει για τις κατάλληλες διαδικασίες για να συνεχιστεί η φροντίδα σας. Ώρα αναχώρησης Αφού έχουν γίνει οι ιατρικές τακτοποιήσεις για το εξιτήριό σας, θα κανονιστεί να βγείτε από το νοσοκομείο την ημέρα που συμφωνήθηκε. Συζητήστε τη μεταφορά σας με την ομάδα υγειονομικής σας περίθαλψης. Φάρμακα Ο φαρμακοποιός θα εξηγήσει για τα φάρμακα που θα πάρετε μαζί σας και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις έχετε. Ο φαρμακοποιός μπορεί: να σας δώσει γραπτές πληροφορίες για το κάθε φάρμακο που θα παίρνετε να σας δώσει αναλυτικό σημείωμα που περιγράφει τι φάρμακα χρειάζεσθε αν χρειαστεί, θα επικοινωνήσει με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας Θα χρειαστεί να πληρώσετε για τα φάρμακα που σας δίνουν να πάρετε στο σπίτι σας. Το κόστος θα είναι ανάλογα με την οικονομική σας κατάσταση (π.χ. εάν έχετε κάρτα Σύνταξης ή Υγειονομικής Φροντίδας, κάρτα DVA, κάρτα Φαρμακευτικής Περίθαλψης (Safety Net) ή κάρτα Medicare) Υπάρχουν περιπτώσεις που τα φάρμακα που θα πάρετε μαζί σας ίσως να τα χρησιμοποιήσετε και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας, αυτό θα το συζητήσουμε μαζί σας. Σημειώστε: όσα φάρμακα παίρνατε στο παρελθόν που δε συνταγογραφούνται πλέον για σας θα τα πετάξετε όταν φύγετε από το νοσοκομείο. Ιατρικά πιστοποιητικά Παρακαλούμε εάν χρειάζεστε ιατρικό πιστοποιητικό ενημερώστε τον θεράποντα γιατρό σας όταν προγραμματίζετε το εξιτήριό σας. Μεταφορά Ορισμένοι ασθενείς από αγροτικές και περιφερειακές περιοχές δικαιούνται επιδοτούμενη μεταφορά μέσω του Σχεδίου Victorian Patient Transport Assistance (VPTAS). Το δικαίωμα συμμετοχής υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο. Παρακαλούμε όπως μιλήσετε με το προσωπικό που φροντίζει για σας για περισσότερες πληροφορίες. Παραλαβή πολύτιμων αντικειμένων από το γραφείο ασφαλείας Να θυμάστε να παραλάβετε τα τιμαλφή που έχετε αποθηκεύσει στην Ασφάλεια. Θα πρέπει να υπογάψετε για την παραλαβή τους όταν φεύγετε.

23 Εγχειρίδιο Ασθενή του Caulfield Hospital Απρίλιος Μετά τη νοσηλεία σας Υπάρχει μια σειρά από διαθέσιμες κοινοτικές υπηρεσίες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους από τη στιγμή που φεύγουν από το νοσοκομείο. Το προσωπικό θα συζητήσει τις δικές σας επιλογές μαζί σας ως μέρος του εξιτηρίου σας και θα προβεί στις ανάλογες ρυθμίσεις. Σχετικές πληροφορίες σχετικά με την ιατρική σας κατάσταση θα διαβιβαστούν στο ιατρό σας ή στον ειδικό σας και στους κοινοτικούς λειτουργούς και πάροχους υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για την υγεία σας, εκτός αν μας ειδοποιήσετε αλλιώς. Αν υπάρχει κάτι που νομίζετε ότι θα χρειαστείτε βοήθεια όταν φύγετε από το νοσοκομείο, παρακαλούμε να συζητήσετε με το προσωπικό μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Για παράδειγμα: κοινοτικές υπηρεσίες πληροφορίες για φάρμακα και για φαρμακεία επακόλουθα ραντεβού ειδικές οδηγίες Εάν λάβετε κοινοτικές υπηρεσίες στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας το γνωρίζει. Πριν φύγετε από το νοσοκομείο, θα ειδοποιηθούν οι πάροχοι των υπηρεσιών έτσι ώστε να αρχίσουν εκ νέου τη φροντίδα τους. Αυτό μπορεί να το κάνει είτε το προσωπικό του νοσοκομείου, εσείς, οι συγγενείς σας ή ο φροντιστής σας. Πρόσθετες υπηρεσίες οργανώνονται, σε συνεννόηση με σας, όπου χρειαστεί. Επικοινωνία με τον Οικογενειακό σας Ιατρό (GP) Όταν έρθετε στο νοσοκομείο, θα σας ρωτήσουν ποιος είναι ο οικογενειακός σας ιατρός και αν θα θέλατε να επικοινωνήσουμε μαζί του για τη θεραπεία σας. Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε. Το νοσοκομείο μπορεί να τηλεφωνήσει στο γιατρό σας για να ζητήσει λεπτομέρειες του ιατρικού ιστορικού σας ή για να ελέγξει τι φάρμακα παίρνετε ή ποιες εξετάσεις μπορεί να έχετε κάνει. Το νοσοκομείο θα ενημερώσει τον γιατρό σας για το τι θεραπεία σας δίνεται και αν πρέπει να κάνετε εξετάσεις ή θεραπεία παρακολούθησης μετά τη νοσηλεία σας. Η επικοινωνία με τον γιατρό σας μας βοηθάει πολύ να βεβαιωθούμε ότι λαβαίνετε τη φροντίδα που χρειάζεστε και μέσα στο νοσοκομείο και μετά το εξιτήριό σας. Πώς θα βρείτε οικογενειακό γιατρό σε περίπτωση που δεν έχετε Ζητήστε συστάσεις από τους συγγενείς, τους γείτονες και τους φίλους σας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Better Health στο betterhealth.vic.gov.au και ψάξτε για γιατρό ανάλογα με ταχυδρομικό κώδικα ή προάστειο Επισκεφθείτε το Australian Medical Association (AMA) στο amafindadoctor. com.au και να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή iphone που σας βοηθά να βρείτε γιατρό με βάση το όνομα ή το προάστιο. Επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία: ειδικευμένες συμβουλευτικές κλινικές Μπορεί να πηγαίνετε σε ειδικευμένες κλινικές ως ημερήσιος ασθενής ή εξωτερικός ασθενής Διεύθυνση: Οι συμβουλευτικές κλινικές βρίσκονται στον 1ο όροφο του Χτιρίου 28. Το προσωπικό της κύριας εισόδου υποδοχής του Caulfield Hospital θα σας βοηθήσει να τις βρείτε. Ώρες Λειτουργίας: 8.30πμ έως 5μμ Δευ. Παρ. Θα σας δώσουμε την ώρα και την ημερομηνία του ραντεβού πριν βγείτε από το νοσοκομείο ή ταχυδρομικά μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Διαθέτουμε επίσης αποστολή μηνύματος για υπενθύμιση με SMS στους ασθενείς για όλα τα κλινικά ραντεβού. Οι ασθενείς βλέπουν τους γιατρούς σύμφωνα με την ώρα του ραντεβού τους, όχι την ώρα άφιξης και δεν θέλουμε να περιμένετε περισσότερο από όσο χρειάζεται, γιαυτό σας παρακαλούμε να έρχεστε όχι περισσότερο από 15 λεπτά πριν από την ώρα του ραντεβού σας. Παρακαλείστε όπως φέρετε τα ακόλουθα στο ραντεβού σας (κατά περίπτωση): Κάρτα Medicare Κάρτα Σύνταξης Κάρτα έκπτωσης Κάρτα DVA Αριθμός WorkCover Αριθμός TAC Σχετικές σαρρώσεις, ακτινιγραφίες ή φιλμ Λίστα φαρμάκων που παίρνετε Αν δεν μπορείτε να έρθετε Παρακαλείσθε όπως τηλεφωνήσετε στο (03) όσο το δυνατό συντομώτερα αν δεν μπορείτε να έρθετε στο ραντεβού σας. Κοινοτική Υγεία: Κονοτική Υγειονομική Υπηρεσία του Caulfield. H Κοινοτική Υγειονομική Υπηρεσία του Caulfield βρίσκεται στο χώρο του Caulfield Hospital και παρέχει κοινοτικές και υγειονομικές υπηρεσίες στο σπίτι καθώς και δραστηριότητες προώθησης της υγείας για να βοηθήσει την τοπική κοινότητα στη βελτίωση και διατήρηση της υγείας. Δεν είναι απαραίτητο να είστε ασθενής του Caulfield Hospital για να επωφεληθείτε από αυτή την υπηρεσία. Τηλέφωνο: access@cgmc.org.au Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30πμ 5μμ (πλην δημοσίων αργιών)

24 24 Κατάλογος υπηρεσιών και εγκαταστάσεων από Α έως Ω Διαπίστευση Το Caulfield Hospital τηρεί μια σειρά από πρότυπα διαπίστευσης. Τα πρότυπα αυτά μας βοηθούν να διασφαλίσουμε να αισθάνονται οι ασθενείς ασφάλεια και να λαβαίνουν την υψηλότερη δυνατή υγειονομική φροντίδα. Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) Η ATM που δέχεται τις περισσότερες κάρτες βρίσκεται ακριβώς μέσα στην κύρια είσοδο. Πληροφορίες Για οποιαδήποτε πληροφορία για το Caulfield Hospital ή πληροφορίες για ασθενή που νοσηλεύεται, τηλεφωνήστε στο (03) Λουλούδια Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ανθοπωλείο. Το πλησιέστερο ανθοπωλείο βρίσκεται κοντά στην Glen Huntly Road, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων με τα πόδια. Καφετέριες Το Coffee Field Café βρίσκεται στην μπροστινή είσοδο και διαθέτει χώρο με καθίσματα και μια μεγάλη σκεπαστή αυλή. Διαθέτει ζεστά και κρύα γεύματα, σνακ, τσάι, καφέ και μια μεγάλη ποικιλία αναψυκτικών και χυμούς. Το Café είναι ανοιχτό 6.30 π.μ. έως 5μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή και 9.30πμ έως 4μμ το Σάββατο. Είναι κλειστό τις Κυριακές. Το Helmsmen Kiosk βρίσκεται στο ισόγειο του συγκροτήματος Περίθαλψης Ηλικιωμένων, κοντά στην κύρια αίθουσα υποδοχής, στην είσοδο του νοσοκομείου. Διαθέτει ποικιλία σνακ και ροφήματα, εφημερίδες, περιοδικά και δώρα. Το Kiosk λειτουργεί με εθελοντές. Το Kiosk είναι ανοιχτό 10 π.μ. έως 5.00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και π.μ. έως 4 μ.μ. την Κυριακή. Είναι κλειστό τα Σάββατα. Κομμωτήριο Το νοσοκομείο διαθέτει κομμωτήριο και μπορούμε να κανονίσουμε ραντεβού για τους ασθενείς. Το τηλέφωνο του κομμωτηρίου είναι Παρακαλούμε για περισσότερα μιλήστε με το προσωπικό που σας φροντίζει.

Καλώς ήλθατε στο Sandringham Hospital. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους

Καλώς ήλθατε στο Sandringham Hospital. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους Καλώς ήλθατε στο Sandringham Hospital Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους This patient, families and friends welcome guide can be downloaded from our website or you can ask staff to provide

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στο Alfred. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους

Καλώς ήλθατε στο Alfred. Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους Καλώς ήλθατε στο Alfred Οδηγός για τους ασθενείς, συγγενείς και φίλους This patient, families and friends welcome guide can be downloaded from our website or you can ask staff to provide you with a copy.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 1. Με βάση διαφορετικές πλευρές της υγείας σας σήµερα, όπως τις περιγράψατε προηγουµένως, πού θα τοποθετούσατε

Διαβάστε περισσότερα

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι 5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι Αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας καθώς γερνάτε, αλλά χρειάζεστε κάποια βοήθεια με δουλειές όπως καθάρισμα και προετοιμασία γευμάτων, ή με τη μεταφορά, έτσι ώστε να μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!

Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση! Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση! Πίνακας περιεχομένων Πρόσβαση στην κλινική... 3 Χάρτης... 3 Συγκοινωνία... 3 Χρήσιμα Τηλέφωνα... 3 Γενικές Παροχές...

Διαβάστε περισσότερα

Διαλογή CPE Πληροφορίες για τους ασθενείς

Διαλογή CPE Πληροφορίες για τους ασθενείς Διαλογή CPE Πληροφορίες για τους ασθενείς Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στο φυλλάδιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να τις συζητήσετε με κάποιο μέλος της νοσηλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς

Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς Σε περίπτωση όπου έχετε τυχόν απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στο παρόν φυλλάδιο,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Το Κέντρο βρίσκεται στη Λευκωσία, πλησίον του Μακάρειου Νοσοκοµείου, στη Λεωφόρο Ακροπόλεως 32, στο Στρόβολο.

Το Κέντρο βρίσκεται στη Λευκωσία, πλησίον του Μακάρειου Νοσοκοµείου, στη Λεωφόρο Ακροπόλεως 32, στο Στρόβολο. Εισαγωγή Το ενηµερωτικό αυτό βιβλιάριο θα είναι χρήσιµο σ εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας σε περίπτωση που θα χρειαστεί να πάρετε την θεραπεία σας ως εσωτερικός ασθενής. Περιλαµβάνει πληροφορίες,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπήστε την καρδιά σας

Αγαπήστε την καρδιά σας Αγαπήστε την καρδιά σας Σύντομος οδηγός για την υποστήριξη της καρδιακής ανάρρωσης Greek Στο νοσοκομείο Εξιτήριο από το νοσοκομείο Σχέδιο ανάρρωσης Στο νοσοκομείο Τι συνέβη στην καρδιά μου; Η κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για τους γονείς

Πληροφορίες για τους γονείς Πληροφορίες για τους γονείς Νοσοκομείο παίδων "Η Αγια Σοφία" Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου 115 27 Γουδή Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο : 213-2013000 e-mail : info@paidon-agiasofia.gr Αγαπητοί Γονείς Το Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό Εγχειρίδιο Ασθενών

Πληροφοριακό Εγχειρίδιο Ασθενών Greek CAULFIELD GENERAL MEDICAL CENTRE Μέλος του BAYSIDE HEALTH Πληροφοριακό Εγχειρίδιο Ασθενών Ο πρακτικός αυτός οδηγός για άτομα που εισέρχονται στο Ιατρικό Κέντρο Caulfield General στοχεύει στο να παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας. Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους

Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας. Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους Τι είναι η Παρηγορητική Φροντίδα; Παρηγορητική ή ανακουφιστική φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

Stepping On. Έκτη Συνεδρία ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΤΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣ. Βελτίωση αυτοπεποίθησης για τη μείωση των πτώσεων. 1. Εισαγωγή του σηµερινού προγράµµατος.

Stepping On. Έκτη Συνεδρία ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΤΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣ. Βελτίωση αυτοπεποίθησης για τη μείωση των πτώσεων. 1. Εισαγωγή του σηµερινού προγράµµατος. Stepping On Βελτίωση αυτοπεποίθησης για τη μείωση των πτώσεων Έκτη Συνεδρία 1. Εισαγωγή του σηµερινού προγράµµατος. 2. Ανασκόπηση διαβάσµατος από το σπίτι. 3. Προσκεκληµένος οµιλητής: φάρµακα και πτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster

Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Greek Βοηθάμε κατοίκους στην περιοχή του Marrickville. Τηλέφωνο: (02) 9335 2153 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: tfadmin@marrickville.nsw.gov.au Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Η Κοινοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τομέας Οικονομικών της Υγείας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ 4 Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας

Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας Υψηλά πρότυπα οστεοπαθητικής περίθαλψης σε όλη την Ευρώπη What to expect from your osteopath 1 Τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Οστεοπαθητικής Περίθαλψης εγγυώνται την ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Τι θα βρείτε σε αυτό το φυλλάδιο Επιστροφή στο σχολείο Σωματική άσκηση και παιχνίδι Πάρτι και γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) (MONITORING)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) (MONITORING) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ (ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) (SOCIAL SUPPORT NEIGHBOUR AID) Βοήθεια στο σπίτι ή στην κοινότητα για ικανοποίηση των αναγκών ενός ατόμου για κοινωνική επαφή & βοήθεια να συμμετέχει στη ζωή της κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας

Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας Καλωσόρισμα Αγαπητοί ασθενείς και επισκέπτες, Η Διοίκηση και το προσωπικό της Μονάδας Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας σας καλωσορίζει και σας εύχεται καλή

Διαβάστε περισσότερα

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ «Έχω μια ανησυχία - Ένα βίντεο για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα, τις οικογένειες και φίλους τους» Noeline Brown

Διαβάστε περισσότερα

εσάς Εμπνευσμένος από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας & Υψηλής Εξάρτησης Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Επισκέπτες

εσάς Εμπνευσμένος από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας & Υψηλής Εξάρτησης Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Επισκέπτες Τμήμα Κρίσιμης Ιατρικής Περίθαλψης του St Vincent s Μονάδες Εντατικής Θεραπείας & Υψηλής Εξάρτησης Εμπνευσμένος από εσάς Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Επισκέπτες KΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρίξεις Φροντιστών

Υποστηρίξεις Φροντιστών Σελίδα Υποστηρίξεις Φροντιστών Το φυλλάδιο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποστηρίξεις που διατίθενται για φροντιστές σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία. Οι κυριότερες επαφές περιλαμβάνουν: Carers NSW

Διαβάστε περισσότερα

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Ο νέος, σύγχρονος τρόπος ασφάλισης! Η Anytime αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για έναν νέο μοναδικό τρόπο να ασφαλιστείτε εύκολα, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Πως να ετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη στον Δήμο του Σίδνεϊ. Σημαντικές πληροφορίες για δημότες, εργαζομένους και επισκέπτες. www.getreadysydney.com.au 1 Δημιουργήστε προσωπικό σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών

Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ NEW ENGLAND BAPTIST Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών Δικαιώματα Ασθενών Πρόσβαση σε φροντίδα Έχετε το δικαίωμα να λάβετε ποιοτική ιατρική φροντίδα άσχετα με τη φυλή σας, τη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης

Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης GREEK Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης Η βιβλιοθήκη παρέχει μια υπηρεσία στο Σπίτι σε άτομα που δεν μπορούν να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη λόγω αδυναμίας, ασθένειας ή αναπηρίας. Η βιβλιοθήκη έχει μια ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ Σελίδα 1 ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ Για τον ασθενή: Επώνυμο: Όνομα: Ημερομηνία γέννησης: Νοσοκομείο: Άνδρας / Γυναίκα: Υπεύθυνος επαγγελματίας υγείας / Τίτλος εργασίας......

Διαβάστε περισσότερα

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας κάθε στιγμή, με σεβασμό, αγάπη και αίσθημα ευθύνης.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας κάθε στιγμή, με σεβασμό, αγάπη και αίσθημα ευθύνης. περιεχόμενα για την εισαγωγή σας σελ. 4-5 & 6-7 για τη νοσηλεία σας σελ. 8-9 & 10-11 & 12-13 για τo εξιτήριό σας σελ. 14-15 γενικές πληροφορίες σελ. 16-17 & 18-19 Καλώς ήρθατε! Στο ΜΗΤΕΡΑ έχουμε δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA)

Ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ Ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA) Οι πληροφορίες αυτές παρέχουν εξηγήσεις σχετικά με τον ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο (MRSA),

Διαβάστε περισσότερα

Αν δυσκολεύεστε με τα Αγγλικά, ζητήστε από το προσωπικό να κλείσουν διερμηνέα.

Αν δυσκολεύεστε με τα Αγγλικά, ζητήστε από το προσωπικό να κλείσουν διερμηνέα. Greek ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Αν δυσκολεύεστε με τα Αγγλικά, ζητήστε από το προσωπικό να κλείσουν διερμηνέα. Από το σπίτι, καλέστε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο.

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο. ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας. Είτε σας φιλοξενήσουμε για μια νύχτα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα το Ionia Suites

Διαβάστε περισσότερα

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας,

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας, ΤΟ WELCOMMON ΕΙΝΑΙ..ένα πρότυπο κέντρο προσωρινής στέγασης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων, που συνδυάζει τη φιλοξενία με πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η κάρτα Dental Card

Τι είναι η κάρτα Dental Card Τι είναι η κάρτα Dental Card Στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν την αρχή του υγιούς ανταγωνισμού, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της αυξημένης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο;

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; March 2012 1 Τι είναι ο Γενικός Ιατρός (GP); Για να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο πρέπει να έχετε εγγραφεί στο ιατρείο γενικής ιατρικής στην

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης Aίτηση καταγγελίας 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων Παρακαλούμε σημειώστε εδώ με τικ αν ένας ή περισσότεροι από τους καταγγέλλοντες προσδιορίζονται ως έχοντες καταγωγή αυτοχθόνων Αβορίγινων και Νησιωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9).

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9). Αγαπητοί πελάτες! Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Ξενοδοχείο Kosmitis για τις διακοπές σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές του ξενοδοχείου μας προορίζονται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας. 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας. 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016 Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016 Χρηματοδοτική συνεισφορά από το Δήμο Stonnington για δραστηριότητες κοινωνικής υποστήριξης μεταναστευτικών συλλόγων ηλικιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας, Merri Community Health Services, φιλοδοξούν να προάγουν τον συνυπολογισμό και την συμμετοχή των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Διατηρώντας τους δημότες ενεργούς και σε επαφή GREEK Δήμος της Μελβούρνης Περιεχόμενα Καλωσορίσατε 3 Πρόσβαση σε υπηρεσίες 4 Επιλεξιμότητα Παραπομπή Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ Σε περίπτωση προγραμματισμένης ή έκτακτης νοσηλείας Σας συστήνουμε να ανατρέξετε στον Οδηγό Μέλους Κανονισμό Παροχών του Ταμείου μέσω του οποίου θα λάβετε κάθε αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ;

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; Η νυχτερινή ενούρηση συμβαίνει όταν ένα άτομο πρέπει να ξυπνάει τη νύχτα για να ουρήσει. Αν αυτό συμβεί περισσότερο από δύο φορές τη νύχτα, μπορεί να είναι πρόβλημα. Η νυκτερινή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς Παρακαλώ αφήστε αυτές τις οδηγίες για τον επόμενο ασθενή ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το Νοσοκομείο ευχαριστεί τους διαφημιστές που έκαναν εφικτή την πραγματοποίηση αυτού του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη» Προσερχόμενοι στο νοσοκομείο να έχετε πάντοτε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας και το βιβλιάριο υγείας

Διαβάστε περισσότερα

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε CatholicCare Sydney Greek Translation Protecting Your Rights ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες για την πρόληψη και τον αποτελεσματικό χειρισμό εμφάνισης γαστρεντερίτιδας σε κατασκήνωση Η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε κατασκηνώσεις δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για τα πεσίματα για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές

Πληροφορίες για τα πεσίματα για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές Πληροφορίες για τα πεσίματα για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές Information about falls for patients, families and carers - Greek Αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Healthscope

Σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Healthscope Πολιτική Απορρήτου Το Αυστραλιανό παράρτημα του Ομίλου Healthscope (Healthscope) υποχρεούται να συμμορφώνεται με τον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του 1988 (Κοινοπολιτεία των Εθνών) και να

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α (συμπληρώνεται από τους προϊσταμένους των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΑ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ποιότητας Μονάδων ΕΠΥΥ από επισκέπτες Σελίδα 1 ΕΠΥΥ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΛΓΙ ΙΚΑΝΠΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - Παρακαλούμε απαντήστε στις ερωτήσεις 1 Πόσες ημέρες περιμένατε για ραντεβού;

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία

Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία The Australian Financial Complaints Authority (AFCA) βοηθάει άτομα και μικρές επιχειρήσεις να διευθετήσουν καταγγελίες που αφορούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχείτε για την ακοή σας;

Ανησυχείτε για την ακοή σας; Ανησυχείτε για την ακοή σας; Η Australian Hearing είναι εδώ για να βοηθήσει 131 797 www.hearing.com.au Η απώλεια ακοής στην Αυστραλία Έχω απώλεια ακοής; Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Διαβάστε περισσότερα

GREEK. Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς

GREEK. Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς GREEK Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς Απλά αγγλικά 2017 Σχετικά με αυτό το βιβλίο Το βιβλίο αυτό είναι για: Τις Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Community Health Services. Και. για

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμος. Οδηγός Πληροφοριών

Χρήσιμος. Οδηγός Πληροφοριών Χρήσιμος Οδηγός Πληροφοριών Διαδικασία Εισαγωγής στο Μαιευτήριο Καλώς ήλθατε στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην πιο σύγχρονη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Πασχαλίνα Καλλέ, M.Ed. Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης ατόμων με οπτική αναπηρία Σταυρένια Κουκουλά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; Με την επιστημονική συνεργασία της Αιματολογικής Μονάδας, Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Με

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση 1 Greek Σχετικά με αυτό το βιβλίο Αυτό το βιβλίο σάς λέει τα πάντα σχετικά με τα 12 Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας (Disability Services

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες - Η μετάβαση από την παιδιατρική στην ενήλικη φροντίδα (1η έκδοση). Δεκέμβριος 2012

Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες - Η μετάβαση από την παιδιατρική στην ενήλικη φροντίδα (1η έκδοση). Δεκέμβριος 2012 Μετάφραση από το φυλλάδιο IPOPI Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες - Η μετάβαση από την παιδιατρική στην ενήλικη φροντίδα (1η έκδοση). Δεκέμβριος 2012 Εισαγωγή Αυτό το φυλλάδιο διευκρινίζει τα θέματα που αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP)

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP) Options in Aged Care Greek Επιλογές στη Φροντίδα Ηλικιωμένων Υπάρχουν πολλά είδη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά για να βρείτε ποιες επιλογές διατίθενται για εσάς ή για μέλος της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

9558 6800 www.lctg.net.au

9558 6800 www.lctg.net.au GREEK leichhardt Ομάδα κοινοτικής συγκοινωνίας 9558 6800 www.lctg.net.au m a r r i c k v i l l e l e i c h h a r d t Ενημερωτικό Φυλλάδιο Επιβατών Περιεχόμενα Περιγραφή, επιλεξιμότητα, άλλες γλώσσες Εγγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Φεβρουάριος 2011 1 Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/2004 2004) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι από

Διαβάστε περισσότερα

Είστε ασθενής; Έχετε ΚΑΙ δικαιώματα ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ..

Είστε ασθενής; Έχετε ΚΑΙ δικαιώματα ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ.. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κοινωνική Υπηρεσία ΠΑΓΝΗ Είστε ασθενής; Έχετε ΚΑΙ δικαιώματα ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ....από τη νομοθεσία στην πράξη ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003 Σαν μια ήσυχη θάλασσα σε τοπίο γαλήνης

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: ΠΠ 1 Οι άνθρωποι με συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) θα πρέπει να έχουν έγκαιρη πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd

Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων παρέχει μια σύντομη ενημέρωση των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 2013 IHI BUPA ihi Bupa International Health and Hospital Plan 2011 2 Η διαφορά της ihi Bupa ihi Bupa ο ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΣΕΙΣ : Επαναπροκήρυξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ξενώνων που λειτουργεί η Ιατρική Παρέμβαση «Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» της

Διαβάστε περισσότερα

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid Medicaid ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid 2 ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Η Medicaid (αλλιώς Ιατρική Βοήθεια) είναι ένα κοινό Ομοσπονδιακό και πολιτειακό πρόγραμμα που βοηθάει στην κάλυψη ιατρικών δαπανών για συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Universitätsklinikum Tübingen. Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο

Universitätsklinikum Tübingen. Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο Universitätsklinikum Tübingen Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο Αξιότιμη κυρία ασθενή, αξιότιμε κύριε ασθενή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τυβίγγης (Universitätsklinikum

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIE ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIE ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIE ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Ο όμιλος Warranty κατανοεί ότι το απόρρητό σας είναι σημαντικό για εσάς και ότι ενδιαφέρεστε για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση INFO KIT Μέρος 1 Μάης 2011 Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό προορίζεται για τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΥ. Δίνει σαφείς πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση προφορικού λόγου Τύπος κειμένου: Διάλογος Θεματική: Δημόσιες Υπηρεσίες

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση προφορικού λόγου Τύπος κειμένου: Διάλογος Θεματική: Δημόσιες Υπηρεσίες Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση προφορικού λόγου Τύπος κειμένου: Διάλογος Θεματική: Δημόσιες Υπηρεσίες Ο Κώστας πάει στην τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό. Ακούστε τον διάλογο μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την:

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Ασθενείς με Νοσήματα του Εντέρου Ετοιμάστηκε για την: Αθήνα, Μάιος 2011 Ταυτότητα Έρευνας Μεθοδολογία: Κοινό-στόχος στόχος: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ Εδώ ευδοκιμεί η ψυχική ευημερία Greek Στην Flourish Australia, καταλαβαίνουμε το σημαντικό ρόλο που έχουν πολλές οικογένειες και φροντιστές για να υποστηρίξουν κάποιον που βιώνει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το κέντρο πληροφοριών σας για νέες ιδέες και επιλογές οικιακής φροντίδας Η υπηρεσία Home Care Today (Οικιακή Φροντίδα Σήμερα) βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Εποικοδομητική κριτική Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΥΠΔ ΣΤΗ Π.Φ.Υ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΥΠΔ ΣΤΗ Π.Φ.Υ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΥΠΔ ΣΤΗ Π.Φ.Υ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στις περισσότερες περιπτώσεις, στον πυρήνα της ΠΦΥ βρίσκεται ο οικογενειακός ιατρός, θεσμός που παρουσιάστηκε στην Αγγλία πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ / ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 5: Είσοδος και έξοδος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών

Διάλογος 5: Είσοδος και έξοδος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών Ενότητα 4 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Ένεση ινσουλίνης Διάλογος 2: Φροντίδα πληγής και καθαρισμός Διάλογος 3: Δοσολογία των φαρμάκων Διάλογος 4: Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης Διάλογος 5: Είσοδος και έξοδος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ Για μαθητές/τριες γυμνασίου ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ 2018 Τι είναι η Τρίτη Ηλικία Οι ηλικίες

Διαβάστε περισσότερα

DEPAKINE/DEPAKINE CHRONO/DEPAKINE CHRONOSPHERE (ΒΑΛΠΡΟΪΚΟ)

DEPAKINE/DEPAKINE CHRONO/DEPAKINE CHRONOSPHERE (ΒΑΛΠΡΟΪΚΟ) DEPAKINE/DEPAKINE CHRONO/DEPAKINE CHRONOSPHERE (ΒΑΛΠΡΟΪΚΟ) ΦυΛΛΑΔιΟ ενημερωσησ ΑσθενΟυσ Το παρόν φυλλάδιο απευθύνεται σε κορίτσια ή γυναίκες που λαμβάνουν οποιοδήποτε φάρμακο περιέχει βαλπροϊκό Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα