N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016"

Transcript

1 N e w s l e t t e r 16 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

2 Τ α Ν έ α μ α ς HELLENISTIC ROYAL PORTRAITURE ON COINS Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Οκτωβρίου 2016 Στις 3 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00 και στο πλαίσιο του Summer School on Numismatics της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα δόθηκε στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου διάλεξη του Διευθυντή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου Δρ Γεωργίου Κακαβά με τίτλο Hellenistic Royal Portraiture on Coins με ακροατήριο 25 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Προηγήθηκε ειδική ξενάγηση των φοιτητών στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου από την αρχαιολόγο Δρ Ιωάννα Βενιέρη.

3 ΟΡΝΙΘΕΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Οκτωβρίου 2016 Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, η ομάδα θεάτρου «Ακροκύτταρο», που αποτελείται από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ακρόπολης, παρουσίασε στον κήπο των Μουσών του Ιλίου Μελάθρου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο τη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Τη θεατρική διδασκαλία, μουσική επιμέλεια και σκηνοθεσία είχε η κα Κάλλη Αγγελετοπούλου. Συμμετείχαν οι μαθητές: Γκουγκουτούδη Δ., Γρίβας Φ., Ζόγκα Ε., Ιατρίδη Α., Μακρής Κ., Μανέτας Χ., Παπά Θ., Παπά Κ., Ρουμελιώτης Π., Τζεβελέκη Η., Τζεβελέκη Ν., Τζεβελέκης Ο. και Τζιοβανίδη Μ. Ευγενικός Χορηγός: ΟΤΕ όμιλος εταιρειών.

4 Χαιρετισμός της Γενικής Διευθύντριας κας Ε. Κόρκα που αναγνώστηκε πριν την παράσταση «Όρνιθες» Αγαπητά μου παιδιά, Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να είμαι απόψε μαζί σας όπως πολύ θα το ήθελα, όμως μια σημαντική ανασκαφή στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας, που μόλις αποκαλύφθηκε, με κρατά για αρκετές ημέρες μακριά από την Αθήνα. Έχω μάθει για τις Πολιτιστικές σας Δράσεις και για το πόσο όμορφα και πρωτότυπα έχετε μέχρι σήμερα παρουσιάσει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στον Αρδηττό, στο Μουσείο Δελφών, στο Σχολείο σας και σε άλλα θέατρα. Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι έχουμε εσείς και εγώ περάσει τα πρώτα μαθητικά μας χρόνια στο ίδιο Δημοτικό Σχολείο, στη Σκιά της Ακρόπολης, και ξέρω πως είναι να βλέπετε μέσα από τις τάξεις σας και την αυλή σας, λίγα μέτρα μπροστά σας, τον Παρθενώνα αλλά και τα Γλυπτά του στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Είμαι βέβαιη πως αυτές οι εικόνες μαζί με τις γνώσεις που σας προσφέρουν οι δασκάλες σας και οι δάσκαλοί σας και φυσικά οι γονείς σας, θα επηρεάζουν τη σκέψη σας, το χαρακτήρα σας και ίσως αργότερα τον επαγγελματικό σας προσανατολισμό. Θα χαρώ πολύ στην επόμενη ανασκαφή μου να είστε μαζί μας, βοηθώντας με τα χεράκια σας να βγούνε από τη γη μας και να έρθουν και πάλι στο φως του ήλιου μνημεία του πολιτισμού μας. Στους γονείς σας, τους καλεσμένους σας, στο Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου, κ. Γεώργιο Κακαβά και τα στελέχη του, εύχομαι να απολαύσουν την παράστασή σας μέσα σ αυτόν τον υπέροχο και ιστορικό χώρο. Σχόλιο για την παράσταση «Όρνιθες» της κας Χριστίνας Αδαμοπούλου Μυρτώ, Κατερίνα, Παναγιώτη, Νεφέλη, Θεοδώρα, Κωνσταντίνε, Έλενα, Ορφέα, Δέσποινα, Αθηνά, Φίλιππε, Χρήστο, Ηλέκτρα. Δεν πίστευα ποτέ ότι οι όρνιθες μπορούσαν να πετάξουν τόσο ψηλά. Εμένα πάντως με ανεβάσατε πάνω στις φτερούγες σας και πέταξα μαζί σας. Πήρα από τη φρεσκάδα σας, τη ζωντάνια σας, τη διεισδυτική ματιά σας. Τι ωραίο ταξίδι! Και μαζί κι ο Χατζηδάκις κι ο Κουν κι ο προπάππους μας ο Αριστοφάνης. Να χαίρεται περισσότερο απ όλους που οι δημιουργίες του αναβαπτίζονται και φρεσκάρονται μέσα από τα παιδικά στόματα και τα παιδικά μυαλά και τις παιδικές ψυχές σας. Συνεχίστε έτσι, βάλτε τα δυνατά σας, ανοίξτε τις φτερούγες σας και για άλλα ταξίδια πιο μακρινά και πιο περιπετειώδη. Έχετε μια εξαιρετική καθοδηγήτρια και έναν αθεράπευτο οραματιστή δίπλα σας, ένθερμους θαυμαστές και χιλιάδες προορισμούς να σας περιμένουν. Η φίλη σας και παλιά σας Συμμαθήτρια Έλενα Κόρκα

5 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Οκτωβρίου 2016 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε και φέτος ενεργά στις εκδηλώσεις Περιβάλλον & Πολιτισμός: «Παντέχνου πυρός σέλας Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο Νομισματικό Μουσείο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα των Εσπερίδων, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, το βιβλίο «Φωτιά & Νόμισμα. Αρχαιολογία και Φωτιά», που εκδόθηκε το 2014 από το ΤΑΠΑ και αποτελεί τον κατάλογο της περιοδικής έκθεσης των ετών Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο Διευθυντής του Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς, ενώ από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ Δημήτρης Κουρκουμέλης. Το βιβλίο παρουσίασε η Πρόεδρος του ΤΑΠΑ Δρ. Ασπασία Λούβη. Στη συνέχεια ο καταξιωμένος διεθνώς ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου, απήγγειλε απόσπασμα από τη β πράξη του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. Το κιθαριστικό ντουέτο Σείκιλος Duet, που αποτελείται από τους ταλαντούχους συνθέτες-κιθαριστές Νεκτάριο Γαρατζώτη και Γιώργο Μπαρμπαρέκο, έντυσε την εκδήλωση με μουσική εμπνευσμένη από το έργο του Μεσομήδη. Το πρόγραμμα άρχισε με τον «Ύμνο στον Ήλιο», μια ωδή στον πύρινο κύκλο που θερμαίνει και δίνει ζωή στη γη. Η «Επίκληση στη Μούσα», κόρη του Απόλλωνα, θεού του φωτός, ακούστηκε ως υπόκρουση κατά τη διάρκεια της απαγγελίας του ηθοποιού. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική σε Δοχμιακό ρυθμό. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος και την επιμέλεια της εκδήλωσης οι Γιάννα Βενιέρη και Γιόρκα Νικολάου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε τρία επιλεγμένα νομίσματα της μόνιμης έκθεσης, που πλαισίωναν την περιοδική έκθεση του , η παρουσίαση των οποίων ακολουθεί.

6 Αργυρό τετράδραχμο Αμφίπολης π.χ. Νομισματικό Μουσείο, αρ. ευρ. ΝΜ 768/1999 Στην εμπρόσθια όψη των αργυρών τετραδράχμων της Αμφίπολης εικονίζεται η κεφαλή του δαφνοστεφούς Απόλλωνος σε απόδοση τριών τετάρτων προς τα δεξιά, ενώ στον οπίσθια όψη ένας πυρσός λαμπαδηδρομίας πλαισιωμένος από ταινιωτό τετράγωνο, επάνω στο οποίο αναγράφεται το εθνικό ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ. Ο πυρσός συνδέεται με τις λαμπαδηδρομίες, αγώνες πιθανόν αθηναϊκής προέλευσης, που τελούνταν προς τιμήν της Αρτέμιδος Ταυροπόλου ή Βραυρωνίας. Η λαμπαδηδρομία ήταν ένας ομαδικός αγώνας δρόμου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο αγωνιζόμενος κρατούσε την αναμμένη δάδα και την έδινε στον επόμενο μετά από συγκεκριμένη απόσταση, όπως στη σημερινή σκυταλοδρομία. Με αυτό τον τρόπο μεταφερόταν η ιερή φλόγα στο βωμό, τον οποίο θα άναβε ο νικητής του αγώνα με τη δάδα του.

7 Αργυρός στατήρας Φαιστού ( /270 π.χ) Νομισματικό Μουσείο, αρ. ευρ. ΝΜ 1904/5 Γ 27 Στην εμπρόσθια όψη του αργυρού στατήρα της Φαιστού εικονίζεται ο Τάλως, ο χάλκινος φύλακας της Κρήτης, με φτερά, έτοιμος να εκσφενδονίσει πέτρα με το δεξί του χέρι, ενώ κρατάει άλλη μία στο αριστερό. Σύμφωνα με μία από τις μυθολογικές εκδοχές, ο Τάλως, το πρώτο ρομπότ της αρχαιότητας, κατασκευασμένος από τον Ήφαιστο από χαλκό, αλλά με ανθρώπινη ψυχή, ήταν δώρο του Δία στην αγαπημένη του Ευρώπη για να προστατεύει αυτήν, αλλά και ολόκληρο το νησί, ενώ ο Μίνωας τον επέλεξε για φύλακα της Κρήτης, καθώς ήταν προικισμένος με αμετάβλητη επαγρύπνηση. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή του μύθου, ο Ήφαιστος τον δώρισε στον Μίνωα για την προστασία του νησιού. Ο Τάλως, με έδρα του τη Φαιστό, έκανε το γύρο της Κρήτης τρεις φορές την ημέρα, εμποδίζοντας τα εχθρικά πλοία να πλησιάσουν πετώντας τους τεράστιους λίθους, ενώ αν κάποιος κατάφερνε να πατήσει το πόδι του στο νησί, ο χάλκινος γίγαντας πηδούσε στη φωτιά και με το πυρακτωμένο μεταλλικό του σώμα αγκάλιαζε τους καταπατητές καίγοντας τους ζωντανούς. Εκτός, όμως, από την αποτροπή εισβολής είχε ως καθήκον του να εμποδίζει και τους κατοίκους του νησιού να φύγουν από αυτό χωρίς την άδεια του Μίνωα. Χάλκινη δραχμή Αλεξάνδρειας επί Αντωνίνου Ευσεβούς μ.χ. Νομισματικό Μουσείο, αρ. ευρ. ΝΜ 2668α Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, ένα από τα Επτά Θαύματα της αρχαιότητας, αποτυπώνεται στα ρωμαϊκά νομίσματα της αιγυπτιακής πόλης. Έργο του Κνίδιου αρχιτέκτονα Σώστρατου, ανεγέρθηκε με εντολή του Πτολεμαίου Β' ( π.χ.), ενταγμένο στο προπαγανδιστικό πρόγραμμα του βασιλιά της Αιγύπτου. Σύντομα αναδείχθηκε σε σύμβολο της πόλης, που φώτιζε όχι μόνο την πόλη, αλλά μεταφορικά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Εκτός από θαύμα της αρχιτεκτονικής θεωρείται και η πεμπτουσία της ελληνιστικής επιστήμης, που ταυτοχρόνως συνέβαλε στην άμυνα της πόλης. Ο Φάρος εξυπηρετούσε στη σηματοδότηση της εισόδου του λιμανιού της Αλεξάνδρειας στους ναυτιλλόμενους, αλλά και στην παρατήρηση και τον εντοπισμό πιθανών εχθρών. Η λειτουργία του επιτυγχανόταν τόσο με τη χρήση φωτιάς, που τροφοδοτούνταν με λάδι, όσο και με τη χρήση μεταλλικών καθρεφτών. Η απεικόνιση του Φάρου σε νομίσματα της πόλης παρέχει σημαντικά στοιχεία για την όσο το δυνατόν πιστότερη αναπαράστασή του, που δεν σώζεται σήμερα. Διακρίνονται ακόμη και λεπτομέρειες του οικοδομήματος, όπως οι τρίτωνες με σάλπιγγες, τοποθετημένοι στην κορυφή του πρώτου επιπέδου.

8

9 Στο Επιγραφικό Μουσείο πραγματοποιήθηκαν τρεις θεματικές ξεναγήσεις σε επιγραφές που σχετίζονται με αγώνες λαμπαδηδρομίας στην αρχαία Αθήνα. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 την ξενάγηση παρακολούθησαν φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την Παρασκευή 21 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.

10 LYING IN MY HEAP OF EARTH I CAN NATURALLY DREAM OF ALL SORTS OF THINGS Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Οκτωβρίου 2016 «Kουρνιασμένος μέσα στα χώματα μπορώ φυσικά να ονειρεύομαι ότι θέλω, ακόμα και μια συνεννόηση, αν και ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και πως αν φτάσει η στιγμή να αντικρίσουμε ο ένας τον άλλον σε κοντινή απόσταση, το ίδιο χαμένοι και οι δυο, κανένας πιο μπροστά ή αργότερα, θα δείξουμε τα νύχια και τα δόντια μας την ίδια στιγμή ο ένας στον άλλον, έχοντας στα σπλάχνα μας μια καινούρια πείνα. Φραντς Κάφκα Το έργο αντλεί στοιχεία από το ημιτελές διήγημα "ΤΟ ΧΤΙΣΜΑ" του Φραντς Κάφκα (γερμανικά: "Der Bau") και το φαντασιακό ταξίδι του αδελφού μου στην πόλη της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες επικοινωνούν, τοποθετημένοι σε διαφορετικούς χώρους στο Νομισματικό Μουσείο, δουλεύοντας εντός και γύρω από ένα κωδικοποιημένο λεξιλόγιο. Performers: Εύα Κεχαγιά, Απόστολoς Κίτσος, Βίκυ Κυριακουλάκου, Άρης Καλλέργης, Χριστιάνα Λαδοπούλου, Στράτος Μανούτης, Μυρτώ Παγκάλου, Μαρία Χατζή Η περφόρμανς της Χρύσας Τσαμπάζη: Lying in My Heap of Earth I Can Naturally Dream of All Sorts of Things, στο Ιλίου Μέλαθρον, αποτελεί μέρος της έκθεσης TWISTING CRASH που παρουσιάστηκε στον πολιτισμικό χώρο ΡΟΜΑΝΤΖΟ από τις 22/10 έως 03/11 του 2016». Χ.Τ.

11

12

13 ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΠΑΛΜΟΙ ΣΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου Οκτωβρίου 2016 Με αφορμή το κλείσιμο της πετυχημένης περιοδικής Εικαστικής Έκθεσης Olympic Flame 2016, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο διοργάνωσε, στην Αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου τη συναυλία: «Εγχόρδων Παλμοί στων Ερώτων τα Βήματα». Έπαιξε το κουαρτέτο εγχόρδων Quadro Armonico που αποτελείται από τους Γιάννη Γεωργιάδη - βιολί, Νίκο Πυλαρινό - βιολί, Γιώργο Γαϊτάνο - βιόλα, & Αστέριο Πούφτη - τσέλο.

14

15 Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς GREEKS WELCOME HOME Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 2 Νοεμβρίου 2016 Στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων θα παρουσιαστεί η καμπάνια Greeks of the World Welcome Home Joining Forces and Ideas for a Stronger Greece, συνδιοργάνωση του Greek Economic Forum και του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου.

16 Π ε ρ ι ο δ ι κ έ ς Ε κ θ έ σ ε ι ς Η ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΡΧΗ Επιγραφικό Μουσείο - Τοσίτσα 1 Διάρκεια έκθεσης μέχρι 15 Ιανουαρίου 2017 Στην αίθουσα 1 του Επιγραφικού Μουσείου λειτουργεί η περιοδική έκθεση με τίτλο «η των Αθηναίων Αρχή», στην οποία παρουσιάζονται 20 επιγραφές που παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα οικονομικά και την εξωτερική πολιτική της Αθήνας μετά την ίδρυση της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας το 478 π.χ. και κυρίως κατά το δεύτερο ήμισυ του 5ου αιώνα π.χ. Εκτίθενται συνθήκες συμμαχίας της Αθήνας με άλλες πόλεις-κράτη (Λεοντίνοι, Ερέτρια, Αλιείς, Κολοφών, Έγεστα, Μίλητος), ψηφίσματα σχετικά με τη Σικελική Εκστρατεία, το ψήφισμα του Κλεινίου, το ψήφισμα περί της εισπράξεως του φόρου, το ψήφισμα για τον ορισμό φοροεισπρακτόρων, τον καθορισμό της διαδικασίας της είσπραξης και τον έλεγχο του συμμαχικού φόρου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται και αντικείμενα από άλλα Μουσεία: το τμήμα ψηφίσματος «περί νομισμάτων» και το τμήμα της συνθήκης Αθηναίων και Ερμιονέων από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, το γύψινο εκμαγείο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης από το αντίγραφο του «ψηφίσματος περί μέτρων και σταθμών» που είχε ιδρυθεί στην Άφυτι της Χαλκιδικής, καθώς και το σωζόμενο τμήμα του αντίστοιχου αντιγράφου από το Μουσείο της Κω. Κεντρική θέση κατέχουν οι στήλες στις οποίες έχουν αναγραφεί οι κατάλογοι της Εξηκοστής του φόρου της Α Αθηναϊκής Συμμαχίας και ο μελαμβαφής σκύφος από την Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς, στον οποίο έχουν χαραχθεί μεταξύ άλλων το όνομα του Περικλέους και του αδελφού του Αρρίφρονος.

17 A JOURNEY TO THE LAND OF IMMORTALS YEARS OF GREEK TREASURES Τokyo National Museum, Nagasaki Perfectural Art Museum Kobe City Museum 21 Ιουνίου Απριλίου 2017 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά στην περιοδική έκθεση «Ένα ταξίδι στη Γη των Αθανάτων Χρόνια Ελληνικών Θησαυρών» η οποία παρουσιάζεται αρχικά στο Tokyo National Museum (διάρκεια έκθεσης: 21/06-19/09/2016), ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Nagasaki Perfectural Art Museum (διάρκεια έκθεσης: 14/10-11/12/2016) και στο Kobe City Museum (διάρκεια έκθεσης: 23/12/2016-2/04/2017). Από τις πολυάριθμες συλλογές του Νομισματικού Μουσείου επελέγησαν εξαιρετικά σπάνια και μοναδικά αρχαία αντικείμενα -δέσμη έξι σιδερένιων οβελών, δύο προϊστορικοί σφραγιδόλιθοι, καθώς και είκοσι τέσσερα χρυσά και αργυρά νομίσματαπροκειμένου να πλαισιώσουν τις ενότητες της έκθεσης ως δάνεια. Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Kobe City Museum θα παραβρεθούν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και οι Προϊστάμενοι του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς και της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Δρ Στέλλα Χρυσουλάκη.

18 GODS AND HEROES OF THE ANCIENT GREEKS State Historical Museum, Moscow 15 Νοεμβρίου Φεβρουαρίου 2017 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει επίσης στην περιοδική έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Μόσχα, στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο (διάρκεια έκθεσης: 15/11/ /02/2017) με το δανεισμό δεκαεπτά χρυσών και αργυρών νομισμάτων, θαυμάσια δείγματα της σφραγιστικής τέχνης και τεκμήρια των τοπικών λατρειών θεών και ηρώων στους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Ισάριθμα λήμματα από το Επιστημονικό προσωπικό του Νομισματικού Μουσείου καθώς και εισαγωγικό κείμενο του Διευθυντή Δρ Γεωργίου Κακαβά με τίτλο «Πόλεις και Θεοί μέσα από τους χαρακτήρες των νομισμάτων» περιλαμβάνονται στον κατάλογο της έκθεσης.

19 Σ τ α τ ι σ τ ι κ ά Σ τ ο ι χ ε ί α ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Σύνταξη-επιμέλεια: Δημήτρης Βερούσης, Φύλακας Αρχαιοτήτων

20 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Οι πιο τακτικοί επισκέπτες στο Νομισματικό Μουσείο, είναι οι ομάδες μαθητών και σπουδαστών από τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έρχονται στο Ιλίου Μέλαθρον με τους συνοδούς τους, είτε για να παρακολουθήσουν κάποια από τα οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, είτε για να περιηγηθούν ελεύθερα μόνοι τους το Μουσείο. Κατά το ακαδημαϊκό έτος , το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που επισκέφθηκε το Νομισματικό Μουσείο, προέρχεται από Δημόσια Σχολεία (82%) και ακολουθούν τα Ιδιωτικά Σχολεία (18%). Οι περισσότεροι ήταν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (61%), ενώ ακολουθούν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (35%) και οι σπουδαστές της τρίτης βαθμίδας (4%). Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησε το 40% επί του συνόλου των μαθητών & σπουδαστών, ενώ το 60% περιηγήθηκε μόνο του στο χώρο του Μουσείου. Στο Νομισματικό Μουσείο πραγματοποιούνται κυρίως τρία εκπαιδευτικά προγράμματα: 1) Το Νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο 2) Το Ιλίου Μέλαθρον και ο Ερρίκος Σλήμαν 3) Ζώα και φυτά στα νομίσματα του Νομισματικού Μουσείου (που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές της Α & Β Δημοτικού). Από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το 12% ήταν νήπια, και το 88% μαθητές του δημοτικού. Από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, το 40% ήταν μαθητές Γυμνασίου, 36% μαθητές Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), 14% μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και 10% σπουδαστές ΙΕΚ. Κείμενα - Σύνταξη - Επιμέλεια: Γιάννα Βενιέρη - Δημήτρης Βερούσης

21 Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ά Π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ α «Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο» ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 χρονών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες. Διάρκεια προγράμματος: Μία έως μιάμιση ώρα για ομάδες μέχρι 25 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00 στο τηλέφωνο

22 Για ελεύθερη επίσκεψη και περιήγηση με παιδιά στο Μουσείο, οι γονείς, εκπαιδευτικοί ή συνοδοί μπορούν να προμηθευτούν από το πωλητήριο το ειδικό έντυπο Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το έντυπο αυτό οδηγεί τον επισκέπτη στο χώρο, παρέχει το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό και προτείνει διασκεδαστικές δραστηριότητες για μια ευχάριστη μαθησιακή εμπειρία που συμπληρώνει την επίσκεψη στο μουσείο. Διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο pdf) στο site του Νομισματικού Μουσείου (

23 «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Νομισματικού Μουσείου σχεδιάστηκε εκπαιδευτικό έντυπο με τίτλο «Εξερευνώντας το κτίριο του Ιλίου Μέλαθρου» για το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Μουσείου: Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές ετών και εστιάζει στη γνωριμία τους με το Νομισματικό Μουσείο, το νόμισμα, το Ιλίου Μέλαθρον, τον Ερνέστο Τσίλλερ και τη συνειδητοποίηση της συνέχειας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έντυπο έχει σχεδιαστεί με βάση τη μέθοδο Εkarv και διαρθρώνεται σε τρεις βασικές ενότητες, ενώ οι επιμέρους στόχοι του εκπαιδευτικού υλικού αφορούν στην εξοικείωση των μαθητών με το μουσειακό περιβάλλον, την επαφή με τον κόσμο του νομίσματος, την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής τους έκφρασης και δημιουργικότητας, καθώς και την ενίσχυση της ομαδο-συνεργατικής μάθησης. Ο Τζιάνι Ροντάρι γράφει ότι: «αν θέλουμε να διδάξουμε να σκέφτεται κάποιος, πρέπει πρώτα να τον διδάξουμε να επινοεί». Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του παρόντος εκπαιδευτικού έντυπου στηρίχτηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του σχολικού αναλυτικού προγράμματος. ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ

24 «Λίθοι φθεγγόμενοι» ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΤΟΣΙΤΣΑ 1 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 18 ετών. Διάρκεια προγράμματος: Δύο ώρες για ομάδες μέχρι 30 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα Παρασκευή, 10:00-14:00 στα τηλέφωνα και

25 Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12 τηλ.: / Τοσίτσα 1 τηλ: / epnom@culture.gr ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον: Δευτέρα: 12:00-19:00 Τρίτη - Κυριακή: 08:30-15:30 Κτίριο Τοσίτσα: Τρίτη - Κυριακή: 08:00-15:00 Κλειστό: Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Κυριακή Πάσχα και 1 Μαΐου. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 6 ευρώ Νομισματικό Μουσείο: 6 ευρώ, 3 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Επιγραφικό Μουσείο: 4 ευρώ, 2 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Ενιαίο εισιτήριο: 15 ευρώ, 8 ευρώ - Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο & Επιγραφικό Μουσείο.

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 19 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Π ρ ο σ κ τ ή μ α τ α ΣΠΑΝΙΑ Ή ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΤΡΑΔΡΑΧΜΟ ΙΕΡΑΠΥΤΝΑΣ (α τέταρτο 1ου αι. π.χ.)

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 17 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Χ ρ ι σ τ ο υ γ ε ν ν ι ά τ ι κ η Ε κ δ ή λ ω σ η ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο γιορτάζει τα

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 15 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 23-26 Σεπτεμβρίου 2016 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, συμμετείχε

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 18 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 3 Δεκεμβρίου 2016 Στην αίθουσα των

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 16 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 20η Νοεμβρίου Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού παρουσιάζεται στο Μουσείο το νόμισμα του

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 20 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 3, 5, 9 & 21 Φεβρουαρίου 2017 Στις 3 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν το Επιγραφικό

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες με

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 13 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ATHENS SUMMER SCHOOL 2016 MOVING THE EU FORWARD Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 4-10

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έκθεση: «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!»

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!» ΑΘΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται Εκπαιδευτικά Προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 «Παντέχνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για το διάστημα Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 (διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη σχολική χρονιά 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Αθηνά Παπαδάκη Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θήβα 8 Σεπτεμβρίου 2016 Διαχρονικά ο πολιτισμός της

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα για το διάστημα Ιανουαρίου -Ιουνίου 2018 και θα διατίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας

Προσφορά στα παιδιά των μελών μας Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. EUROBANK Αριθ. Εγκριτ. Απόφ. Πολυμ. Πρωτ. Αθηνών 432/1977 Α/Α Βιβλίου Ανεγν. Συνδικ. Οργαν. Πρωτ. Αθηνών 6713 Ειδ. 1956/6-4-2000 Εμμ.Μπενάκη 32, 10678

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές Οι Μουσειοσκευές είναι βαλίτσες που ταξιδεύουν από σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Πατησίων 44, 10682 Αθήνα Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως σε συνεργασία με την Α' ΕΠΚΑ-Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως

Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως σε συνεργασία με την Α' ΕΠΚΑ-Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως σε συνεργασία με την Α' ΕΠΚΑ-Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως Η Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) δραστηριοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως.

Διαβάστε περισσότερα

Αναρτήθηκε από τον/την Δρομπόνης Σωτήριος Πέμπτη, 18 Απρίλιος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 18 Απρίλιος :49

Αναρτήθηκε από τον/την Δρομπόνης Σωτήριος Πέμπτη, 18 Απρίλιος :48 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 18 Απρίλιος :49 Στις 17 Απριλίου 2013 επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων. Η αρχαιολόγος κα Τσάλκου (την οποία θερμά ευχαριστούμε) μας παρουσίασε τα πολύ εντυπωσιακά ευρήματα της περιοχής μας δίνοντάς μας αναλυτικές

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ξεκινήσαμε το πρωί από τα Τρίκαλα για την διήμερη εκδρομή που είχε οργανώσει το σχολείο μας με προορισμό την Αθήνα. Όλοι ανυπομονούσαμε γι αυτήν την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ! Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016 Γραφείο Τύπου Τηλ.: 210 5284885 886 e-mail: press@opanda.gr press1.opanda@gmail.com web: www.opanda.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΑΧΑΙΟΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣτοπλαίσιοτηςΈκθεσηςπουφιλοξενείται

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων»

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» 8 Φεβρουαρίου 2017 «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας» και το «Αίνιγμα 7000 χρόνων» Άρθρα / Πολιτισμός Κατερίνα Χουζούρη Ένα νέο κύκλο κυριακάτικων περιπάτων, οργανώνει τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, στις 12.00

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ

ΤΕΓΕΑ. Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΓΕΑ ΤΕΓΕΑ Γνωριμία με μια πόλη της αρχαίας Αρκαδίας Εύη Αργυροπούλου Αρχαιολόγος MA- Διπλωματούχος ξεναγός Τ: 697.323.2989 email: evan.argyropoulou@gmail.com Στάση 1η Αρχαιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 N e w s l e t t e r 21 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 Τ α Ν έ α μ α ς A JEWEL MADE IN GREECE ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ 3-6 Μαρτίου 2017 Στην 4η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών εικαστικού κοσμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας διαθέτει με δανεισμό σειρά εκπαιδευτικών φακέλων και εντύπων σε σχολεία όλης

Διαβάστε περισσότερα

ψ Ρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -N^ ->5^ **' ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ

ψ Ρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -N^ ->5^ **' ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ ψ Ρ ' '.'."» *?' Ρ -N^ ->5^ ι"*** **' "HSf % ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% Αρχαιολογικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% Αρχαιολογικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά196,5% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Χαρακτηριστικό Παράδειγµα της Πολιτιστικής Πολιτικής της Ελλάδας Γενικές Αρχές: Α. Η πολιτιστική πολιτική της χώρας µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων»

«Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» 25 Μαΐου 2015 «Πειραιάς το λιμάνι των τριήρων» Πολιτισμός / Εκθέσεις / Πολιτισμός Στους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015»,συμμετέχει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την πραγματοποίηση περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος tel: +30 212 254 0000 Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες 1940-44 Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Ιουνίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: NOEMΒΡΙΟΣ 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: NOEMΒΡΙΟΣ 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πειραιάς, 10 Μαρτίου 2010 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 20,5% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης

MΟΥΣΕΙΟ. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης MΟΥΣΕΙΟ Ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης 3ο ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Δασκάλα: Γκοδοσίδου Ελένη Tάξη:Ε2 Σχολική χρονιά: 2014-2015 Οι επισκέψεις στα Μουσεία αποτελούν ένα δημοφιλή

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1%

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1% ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πειραιάς, 20 Νοεμβρίου 2009 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 5,1% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Οκτωβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2016 Κατά το μήνα Απρίλιο 2016, παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων κατά 2,6% και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 14 Οκτωβρίου 2016 Κατά το μήνα Ιούνιο 2016, παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών των μουσείων κατά 7,5 % και μείωση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 ποδράσηη 5 Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 7ο Γυμνάσιο Αθηνών Η καθημερινή ζωή και το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα -

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ Φαξ: , Tηλ: , Νοεμβρίου 2014

Αρ. Φακ Φαξ: , Tηλ: , Νοεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ. 7.7.01.24.6 Φαξ: 22 480505, Tηλ: 22 402300, 22402374 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 24 Νοεμβρίου 2014 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 29 %

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 29 % ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 29 % EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 Σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Μαΐου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Ιουνίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 16,2% Αρχαιολογικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Ιουνίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 16,2% Αρχαιολογικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Ιουνίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 16,2% EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, οι μαθητές της Α Λυκείου του 2 ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, με συνοδούς καθηγητές, τις

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Απριλίου 2013 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 8-21 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 8-21 Οκτωβρίου 2018 14 Οκτωβρίου 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 8-21 Οκτωβρίου 2018 ΑΤΤΙΚΗ Αθήνα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 11 Οκτωβρίου, 11.00 (στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς ή του Κεραμεικού) «Θink: το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020 Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Οι άνθρωποι του το ανέδειξαν και ο κόσμος το αγάπησε Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 10-5-2004 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004 Η Δ/νση Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ιδιωτικό Γυμνάσιο Κολλέγιο Ψυχικού Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 3 Έναρξη Σχολικού Έτους 2018-2019- Παρουσία Διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Ιουνίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Ιουνίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 9 Μαίου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2013 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Στον κήπο με τα φυτά του Μουσείου» Υλικό για προαιρετική ενασχόληση των μαθητών πριν και μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Κατά την επίσκεψη της σχολικής σας ομάδας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πέμπτη, 13/12/2018. Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Αμφιθέατρο. 17:00-18:30 και 19:00-20:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πέμπτη, 13/12/2018. Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Αμφιθέατρο. 17:00-18:30 και 19:00-20:30 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ------ Αθήνα, Πέμπτη 6/12/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη, 13/12/2018 Νέο Μουσείο Ακρόπολης, Αμφιθέατρο 17:00-18:30 και 19:00-20:30 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» και «ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 15 Φεβρουαρίου 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη

Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Τίτλος έκθεσης : Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Προτεινόμενες δραστηριότητες Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μουσειακής εμπειρίας. Αυτό μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης

Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης Παρασκευή, 26 Απρίλιου 2013 13:29 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ «Θ» Απολαυστική ήταν η παράσταση που δόθηκε χθες το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΚΑΙ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ»

ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΚΑΙ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» ,,^ -^,;-,..:..,, : χ λ κ«:! «e.«?s"'h. ΗΗΗΜΗΗΒ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΚΑΙ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙΜΑΡΑ Τα καινούρια προγράμματα του Τμήματος Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Απριλίου 2016 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Κατά το µήνα εκέµβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ Επισκέπτες ανά Μουσείο: Μάρτιος 2012

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ Επισκέπτες ανά Μουσείο: Μάρτιος 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 10 Ιουλίου 2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Πειραιάς, 10-11-2006 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2006 Η Δ/νση Κοινωνικών Στατιστικών της Γενικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 12 Οκτωβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ Θεσσαλονίκη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 Αριθ. Πρωτοκόλλου: 3228 ΠΡΟΣ: Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα