ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (1/10/2010)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (1/10/2010)"

Transcript

1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (1/10/2010) ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ (ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ) ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΛΛΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ. 1.1 ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ Δ/ΠΛΟΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΗΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ/'Η ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ Δ/ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ/'Η ΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ/'Η ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΩΝ Ή ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

2 1.1.4 Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ, ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Κ.Λ.Π Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ MARPOL 73/78, ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ (EC) NO 1726/2003 & (EC) 2172/2004 & 2005/33/EU & 2009/1020/EU ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ CLC ΚΑΙ ISM, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ISGOT ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ISPS CODE, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ P&I CLUB ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε., ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε., ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΟ. 3577/92/ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΞΟΔΑ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. 1.2 ΕΚΤIΜΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ (ETA) - ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ (ΕΤΑ). ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΥ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟ ΕΤΑ 72 ΗRS, 48 HRS ΚΑΙ 24 HRS ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ.

3 1.2.2 Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝTΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 'Η ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΙΞΗΣ, ΑΠΟΔΟΧΗΣ, BERTHING INSTRUCTIONS ΚΤΛ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΝ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ, Η EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΙΜΑΝΙ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ : ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ (NOR TENDERED) ΠΡΟΣΔΕΣΗ Δ/ΠΛΟΙΟΥ (ALL FAST) ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ (HOSES CONNECTED) ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ (HOSES DISCONNECTED) ΑΠΟΠΛΟΥΣ Δ/ΠΛΟΙΟΥ (VESSEL SAILED) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ALL CARGO DOCUMENTS ON BOARD) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΛΟΙΟΥ / ΦΟΡΤΩΤΩΝ / ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ / ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ / ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ 'Η ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ME FAX Η ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (LAYTIME) ΦΟΡΤΩΣΗΣ-ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΟΤΑΝ ΤΟ Δ/Π ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ (NOR TENDERED)ΣΥΝ 6 ΩΡΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΩ) 'Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΟΥ Δ/Π, ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΘΑ TΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ/ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ (CARGO HOSES). Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ Δ/Π ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ.

4 1.3.2 ΟΤΑΝ ΤΟ Δ/Π ΑΦΙΧΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ : ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ (ΝΕΑ, ΠΑΛΑΙΑ KAI LPG) ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 14:00 ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΔΗΛΑΔΗ 08:00 ΣΥΝ 6 ΩΡΕΣ) 'Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ (ALL FAST) ΤΟΥ Δ/Π ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΩΤΟ ΕΑΝ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΑΦΙΧΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 'Η ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ANTIΣΤΟΙΧΑ ΟΤΑΝ ΤΟ Δ/Π ΦΘΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (LAYDAYS)ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η EΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ/ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ (CARGO HOSES) OTAN TO Δ/Π ΦΘΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (LAYDAYS) ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝ 6 ΩΡΕΣ ( ΓΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΛΑΡΝΑΚΑ ) ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ (LAYDAYS) Η' ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ (ΑLL FAST) TOY Δ/Π, ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ/ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ (CARGO HOSES). ΕΑΝ ΤΟ Δ/Π ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (LAYDAYS) ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ( ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ALL FAST ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ LAYDAYS )ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.

5 1.3.6 OTAN TO Δ/ΠΛΟΙΟ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΛΙΕΣ (ON DEMURRAGE) ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ (NOR TENDERED), ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME), ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ Δ/Π ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ON DEMURRAGE, ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ/Π ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ (ANCHOR UP) 'Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΠΛΟΗΓΟΥ (PILOT ON BOARD) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΔΕΣΗ (ALL FAST). AΦΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (STARTED DEBALLASTING ΕΩΣ COMPLETED DEBALLASTING). ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ - ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΛΟΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΠΙΕΣΗ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΑ MANIFOLDS ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ Η ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟ Δ/Π (ΧΑΜΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ). ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (MAXIMUM 3 ΩΡΕΣ) TO ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΩ : ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ (AΡΧΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 'Η PORT CLOSED 'H INTERRUPTED DISCHARGING ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 'Η PORT OPEN 'H RESUMED DISCHARGING). ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ/ΡΙΩΝ 'Η ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ (FORCE MAJEURE) ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΣΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (LAYTIME). 1.4 ΕΑΝ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ (VALID NOTICE OF READINESS) ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 16:00 ΤΟΠΙΚΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ LAYCAN (CANCELLING DATE), Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ Ή ΤΕΛΕΞ Ή FAX ΕΝΤΟΣ 48 ΩΡΩΝ ΤΟΠΙΚΗ

6 ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ CANCELLING DATE. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΕΠΙΔΟΣΕΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ 48 ΩΡΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ 48 ΩΡΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ. ΕΑΝ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΦΘΑΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ LAYCAN ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ΤΟΤΕ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ CANCELLING DATE ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΔΗΓΙΩΝ. 1.5 ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΑΝΤΖΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΑΝΤΖΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ, ΦΕΡΕΙ ΔΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ 'Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΟΚΑΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 'Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ 'Η ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 'Η ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ 'Η ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. 1.6 ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΟΥ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ULLAGES ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΑ ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ (TRIMMING CORRECTION) ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ, ΜΕ ΤΑ ULLAGES ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΑ ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ (TRIMΜING CORRECTION) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΒΥΘΙΣΜΑΤΟΣ (TRIMMING CORRECTION TABLES) 'Η ΕΑΝ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ EVEN KEEL (ΙΣΟΒΥΘΙΣΤΟ) ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ, ΤΟΤΕ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΓΚΟΥ (NET Μ3) ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ULLAGES-ULLAGES.

7 1.6.2 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ( G.S.V. ). ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ (ΥΠΕΡΕΛΛΕΙΜΜΑ) ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ME ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ. 1.7 ΠΑΡΑΜΕΝΟΝ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ (R.O.B.) ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ SEDIMENTS (ΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ) ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ OIL Η ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ. TO DRY CERTIFICATE TOΥ ΠΛΟΙΟΥ 'Η ΤΟ ΤΑΝΚ INSPECTION REPORT AFTER DISCHARGING ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ LPG ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ (R.O.B.), ΕΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ (O.B.Q.) ΘΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΛΟ.

8 1.7.3 ΣΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ. 1.8 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ MΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΟΥ Δ/Π ΘΑ ΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ / ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ. ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ. 1.9 ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ 'Η ΦΟΡΤΩΣΗ 'Η ΜΟΛΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ LAYTIME ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΩΤΟ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΡΑΩΡΟΣ ΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ/Ξ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΑΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ). ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ/Π Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΣΤΑΛΙΕΣ ΑΛΛΟΥ Δ/Π ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝAΥΛΟ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ/ΠΛΟΙΟΥ, Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑ.

9 1.11 Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ 'Η ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΞΕΥΡΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 'Η ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΥΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ EΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΔΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ ΗΘΕΛΕ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΝΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΝΑΥΛΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ EURO ΑΝΑ GROSS STANDARD VOLUME 'H GROSS MT IN VACUO ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΙΜΕΝΑ EΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΧΩΡΙΣΤΑ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Ο ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΝΑΥΛΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ EURO H ΔΟΛΛ ΗΠΑ ANA GROSS STANDARD VOLUME 'H GROSS MT IN VACUO ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΝΑΥΛΟΣ ΕΑΝ ΣΤΟ Δ/ΠΛΟΙΟ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΗΣ, Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΝΑΥΛΟΣ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΝΑΥΛΟ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ (ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ).

10 1.16 ΠΛΗΡΩΜΗ NΑΥΛΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΞΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ : Α. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ. Β. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΦΟΡΤΩΣΗΣ. Γ. ULLAGE REPORTS ΛΙΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. Δ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ EURO ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ EURO Η ΔΟΛΛ ΗΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΝΑΥΛΟ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΥΠΕΡΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΝ ΦΟΡΤΙΟ, ΣΤΑΛΙΕΣ ΑΛΛΩΝ Δ/ΠΛΟΙΩΝ ΠΑΡ Κ.Λ.Π.) 1.17 ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΑΛΙΩΝ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΣΤΑΛΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ EURO H ΔΟΛΛ. ΗΠΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑ ΗΜΕΡΑΣ. Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ (TIME SHEET Κ.Λ.Π.) ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

11 1.18 ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ Δ/ΠΛΟΙΟΥ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΝΑΥΛΟ. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ (QUAY DUES), ΛΑΝΤΖΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ, ΕΞΟΔΑ ΑΦΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ GARBAGE, ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΔΑ 'Η ΕΙΣΦΟΡΕΣ 'Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΑ Δ/ΠΛΟΙΑ 'Η ΦΟΡΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΑΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞ' ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ : Α) ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ 'Η ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. Β) ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΜΕΡΟΣ 'Η ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ 'Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ. Γ) ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΙΟΔΟΤΗ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 'Η ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ) ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ Δ/Π ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.

12 Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ 'Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ (ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ) ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 'Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΑΠΑΝΗΣ 'Η ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ''ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ 'Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 'Η ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΩΤΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟ 'Η ΜΗ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ TΥΧΗΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ/ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ: KANENA ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 'Η ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΑΝ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 'Η ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΤΥΧΗΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 'Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ. ΩΣ ΤΥΧΗΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 'Η ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ: ΠΥΡΚΑΪΑ, ΣΕΙΣΜΟΙ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΝΤΑΠΕΡΓΙΕΣ (LOCK-OUT), ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ/ΒΛΑΒΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.

13 1.25 ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Ή ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή/ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ 1.27 ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41504 ΕΡΓΟ ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41504 ΕΡΓΟ ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41504 ΕΡΓΟ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 12 / 15 ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 12 / 15 ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ: ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Τμήμα: 4900 Τηλ.: 49809 Φ. 604.2 / 12 / 15 Σ. 3045 Σαλαμίνα, 16 ΦΕΒ 15 ΘΕΜΑ: Πρόχειρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κέρκυρα 11-3-2015 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Αριθ.Πρωτ.: 4224

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κέρκυρα 11-3-2015 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Αριθ.Πρωτ.: 4224 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κέρκυρα 11-3-2015 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Αριθ.Πρωτ.: 4224 Τμήμα:. Προμηθειών Πληροφορίες:. Γ. Χατζηστεργίου Α. Καρρά ΤΗΛ.: 26613-60538-467

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΩΛ469ΗΖΞ-ΔΙΝ. Μύρινα 7-8-2013 Αρ. Πρωτ.: 5054 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2

ΑΔΑ: ΒΛΩΛ469ΗΖΞ-ΔΙΝ. Μύρινα 7-8-2013 Αρ. Πρωτ.: 5054 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ»-Γ. Ν.-Κ. Υ. ΛΗΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Γ.Ν.- Κ.Υ.ΛΗΜΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002870883 2015-06-24

15PROC002870883 2015-06-24 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔIEΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ- TMHMA A ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41418 «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.»

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41418 «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41418 «ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ) ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Άρθρο 1 : Αντικείμενο Σύμβασης διάρκεια - καταγγελία Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (Ε.Σ.Υ.)

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ (Ε.Σ.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. ΒΟΛΟΥ «ΕΣΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ-

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης

Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης ιαγωνισμός για την Παροχή Ομαδικού Σχεδίου Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης του Προσωπικού του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης Π/Υ: 200.000 Αριθμός ιαγωνισμού: 3/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Διεύθυνση: Ρόδος, ΤΚ 85000 Τηλέφωνο - Fax: 22410-44382-2241364613/ 64695 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

2. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 2. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ «Εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών για την οριστική μελέτη σηράγγων και σηράγγων με εκσκαφή και επανεπίχωση (C&C) της Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και της σύνδεσής

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΙΔ ΙΚΗ ΣΥΓΓΡ ΑΦΗ Υ Π ΟΧΡ Ε ΩΣΕΩΝ

Ε ΙΔ ΙΚΗ ΣΥΓΓΡ ΑΦΗ Υ Π ΟΧΡ Ε ΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ Ε ΙΔ ΙΚΗ ΣΥΓΓΡ ΑΦΗ Υ Π ΟΧΡ Ε ΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: Π/5/15 ΤΕΥΧΟΣ Α ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. CPV 90524400-0 προϋπολογισμός: 30.000,00

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ: Π/5/15 ΤΕΥΧΟΣ Α ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. CPV 90524400-0 προϋπολογισμός: 30.000,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ : 03/03/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 1 η Υ. ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : 2619 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 8, TK 15236, Π. ΠΕΝΤΕΛΗ ΤΗΛ: 213-2052518/508 ΦΑΞ: 213-2052441

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1 ΕΙ ΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΑΡΘΡΟ 4 ΑΡΘΡΟ 5 ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΘΡΟ 7

ΑΡΘΡΟ 1 ΕΙ ΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΑΡΘΡΟ 4 ΑΡΘΡΟ 5 ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΘΡΟ 7 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ «Travel Assistance» ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΑΡΘΡΟ 4 ΑΡΘΡΟ 5 ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΘΡΟ 7 ΑΡΘΡΟ 8 ΑΡΘΡΟ 9 ΑΡΘΡΟ 10 ΑΡΘΡΟ 11 ΑΡΘΡΟ 12 ΑΡΘΡΟ 13 ΑΡΘΡΟ 14 ΑΡΘΡΟ 15 ΑΡΘΡΟ 16 ΑΡΘΡΟ 17 ΑΡΘΡΟ 18 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 357

ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 357 Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστημάτων Πληροφορικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων: Λειτουργικές ΣΥΜΒΑΣΗ υπ αριθμ. 357 «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστημάτων Πληροφορικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων: Λειτουργικές

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002870456 2015-06-24

15PROC002870456 2015-06-24 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔIEΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ- TMHMA A ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ. ΕΡΓΟ: Συντήρηση βρεφονηπιακών σταθμών Βρεφονηπιακός σταθμός Ιερού λόχου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ. ΕΡΓΟ: Συντήρηση βρεφονηπιακών σταθμών Βρεφονηπιακός σταθμός Ιερού λόχου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΕΡΓΟ: Συντήρηση βρεφονηπιακών σταθμών Βρεφονηπιακός σταθμός Ιερού λόχου. Χρηματοδότηση : ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ : Κωδ. 15.7332.05 Προϋπολογισμός : 29.842,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α

Διαβάστε περισσότερα

ιαγωνισμός για την Προμήθεια και Εγκατάσταση ύο Ψυκτών του Συστήματος Κλιματισμού στο κτήριο της ΑνΑ Αριθμός ιαγωνισμού: 5/2012

ιαγωνισμός για την Προμήθεια και Εγκατάσταση ύο Ψυκτών του Συστήματος Κλιματισμού στο κτήριο της ΑνΑ Αριθμός ιαγωνισμού: 5/2012 ιαγωνισμός για την Προμήθεια και Εγκατάσταση ύο Ψυκτών του Συστήματος Κλιματισμού στο κτήριο της ΑνΑ Αριθμός ιαγωνισμού: 5/2012 Λευκωσία, Μάϊος 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ Κύριε/ Αγαπητή Κυρία,

Αγαπητέ Κύριε/ Αγαπητή Κυρία, Αγαπητέ Κύριε/ Αγαπητή Κυρία, Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για την παρούσα Προκήρυξη. Λόγω τεχνικών απαιτήσεων της ιστοσελίδας μας, όλα τα κείμενα σχετικά με την προκήρυξη περιέχονται αναγκαστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έχοντας υπόψη:

Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έχοντας υπόψη: Προεδρικό ιάταγµα 339/1996 «Περί οργανωµένων ταξιδιών, σε συµµόρφωση προς την Οδηγία 90/314 (ΕΕL 158/59) για τα οργανωµένα ταξίδια και τις οργανωµένες διακοπές και περιηγήσεις» (ΦΕΚ Α 225) Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (Χ.Υ.Κ.) ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΡΜΠΙΤ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε.

ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (Χ.Υ.Κ.) ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΡΜΠΙΤ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε. ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ (Χ.Υ.Κ.) ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΡΜΠΙΤ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιχείρηση μας στα πλαίσια της λειτουργίας της και του εκσυγχρονισμού της καθιερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Β ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Β ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Α.Δ.Α.:ΩΜΤΞΙ-ΔΛΦ Α.Δ.Α.Μ.:14PROC002121731 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑ: Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90, 115 25 Αθήνα Δ/νση : Οικονομικών Υπηρεσιών Τμήμα : Προμηθειών Πληροφορίες : Αλεξίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Στην Αθήνα σήμερα την 2 Απριλίου 2015 μεταξύ αφενός μεν του ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ο.Α.Ε.Ε.)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 9

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 9 ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 9 Στην Αθήνα σήμερα 22-07-2014, ημέρα Τρίτη, μεταξύ: 1. Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που εδρεύει στο

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002850356 2015-06-16

15PROC002850356 2015-06-16 ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (Π.Μ.Δ.) ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΡΩΝ (Φ.Ε.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ :ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 24/ 2012 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 82.000,00

ΜΕΛΕΤΗ :ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 24/ 2012 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 82.000,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Λ. Πεντέλης & Πάροδος Αττικής οδού Τ.Κ. 15235 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6845104 ΦΑΞ: 210 6853330 ΜΕΛΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 620/31/2014

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 620/31/2014 ΑΔΑ: 7ΘΗ046ΨΖΣΠ-ΝΜΔ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 620/31/2014 ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 17 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ UNI SYSTEMS AE Aθήνα: Αλ. Πάντου 19-23, 176 71 Καλλιθέα, τηλ.211 999 1825, fax.211 999 1836 Θεσσαλονίκη: Μ. Αντύπα 41, Τ.Θ. 60 464, 570 01 Πυλαία, τηλ.2311 992000, fax.2311 992334 www.unisystems.com ΣΥΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 4

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 4 ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡ. 4 Στην Αθήνα σήμερα 14-07-2014, ημέρα Δευτέρα, μεταξύ: 1. Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που εδρεύει στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ε ΗΕ / ΠΠ-Η/ΠΕΡ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ε ΗΕ / ΠΠ-Η/ΠΕΡ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ιεύθυνση Περιφέρειας Πελ/σου Ηπείρου Περιοχή Καλαµάτας Αρτέµιδος 24100 Καλαµάτα ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ε ΗΕ / ΠΠ-Η/ΠΕΡ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα