ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2972/01 που αφορούν θέματα Ασφάλισης, Εσόδων και Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2972/01 που αφορούν θέματα Ασφάλισης, Εσόδων και Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης."

Transcript

1 ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2972/01 που αφορούν θέματα Ασφάλισης, Εσόδων και Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Νόμου 2972/01 «Εκσυγχρονισμός της οργάνωσης και της λειτουργίας του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 291/τ.Α'/ ) που αναφέρονται στα παρακάτω θέματα και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα για την εφαρμογή τους:

2 -2- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 1. ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 3 αρθρ. 4 του Ν. 2556/97 (ΦΕΚ 270/τ.Α'/ ). Εγκύκλιες: 100/251/ , 17/297/ , 80/61, 30/66, 94/69, 150/69,119/72,136/72, 47/81, 112/85 & 21/98. Γεν. Εγγραφο 98845/525/ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 2.1. Με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν. 2972/01 παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αναγνωρίσουν ημέρες εργασίας, για τις οποίες δεν έχουν ασφαλισθεί από τους εργοδότες τους, αρκεί να τις έχουν πραγματοποιήσει σε περίοδο για την οποία, κατά την υποβολή της αίτησης, δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του Ιδρύματος να βεβαιώσει και να καταλογίσει ασφ/κές εισφορές. Η δυνατότητα της αναγνώρισης αφορά τόσο τους κλάδους του ΙΚΑ, τα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΤΕΑΜ) και τον Ειδικό Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) όσο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ταμεία και λοιπούς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, για λογαριασμό των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει κάθε φορά το ΙΚΑ τις εισφορές τους. 2.2.Προθεσμία άσκησης του δικαιώματος Και με τις νέες διατάξεις, το δικαίωμα του ασφαλισμένου για αναγνώριση των παραπάνω ημερών εργασίας δεν είναι απεριόριστο, αλλά τάσσονται για την άσκηση του χρονικοί περιορισμοί. Προκειμένου λοιπόν να ικανοποιηθεί το αίτημα του ασφαλισμένου υποχρεούται αυτός όπως εντός δώδεκα μηνών από την αποχώρηση του ή την απόλυση του να δηλώσει εγγράφως στο ΙΚΑ τις ημέρες εργασίας που πραγματοποίησε και για τις οποίες δεν ασφαλίσθηκε. Για τον υπολογισμό της δωδεκάμηνης προθεσμίας, λαμβάνεται υπόψη η πραγματική αποχώρηση ή απόλυση του μισθωτού από την εργασία του. Η μεταβολή του εργοδότη, όταν δεν προκαλεί λύση της εργασιακής σχέσης, ή της νομικής μορφής της επιχ/σης δεν επηρεάζουν τον υπολογισμό της προθεσμίας. 2.3.Ασφαλιστική αντιμετώπιση Εξυπακούεται ότι, δηλώσεις απασχόλησης - καταγγελίες που έχουν υποβληθεί μέχρι 26/12/01, θα αντιμετωπίζονται με το προϊσχύον θεσμικό πλαίσιο και την αντίστοιχη ασφαλιστική πρακτική.

3 -3- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΑΡΘΡΟ 13 ΤΟΥ Ν. 2972/01) Η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του Α.Ν. 1846/1951, όπως αντικαταστάθηκε με τις παραγράφους: 2 του άρθρου 21 του Ν. 1902/1990 (ΦΕΚ 138 Α'), 4 του άρθρου 10 του Ν. 2217/1994, 3 του άρθρου 13 του Ν. 2335/1995 και 1 του άρθρου 56 του Ν. 2676/1999, ισχύει πλέον ως εξής: «3. Ως χρόνος υπολογισμού των εισφορών ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία ή η υπηρεσία. Δεν μεταβάλλει τον παραπάνω χρόνο η καθυστέρηση, από οποιαδήποτε αιτία, της πληρωμής του μισθού πέραν του μηνός, όπως επίσης δεν μεταβάλλει αυτόν η καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών σε μακρότερα ή βραχύτερα χρονικά διαστήματα. Ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τον πιο πάνω οριζόμενο χρόνο. Για το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ α' και β' βαθμίδας η προθεσμία καταβολής ορίζεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τον πιο πάνω οριζόμενο χρόνο. Η ίδια προθεσμία καταβολής εισφορών ισχύει και για την ασφάλιση Ελλήνων υπηκόων, που απασχολούνται εκτός των ορίων της χώρας. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να εφαρμόζεται για τα κοινωφελή ιδρύματα του Ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α'), καθώς και για τα ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου και Ιουνίου αντιστοίχως». ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ 1. ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 1 του άρθρου 69 και 3 του άρθρου 204 του Ν. 2717/99 «Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας» (ΦΕΚ 97/ τ.α'/ ), παρ. 4 άρθρου 69 του Ν. 2676/99,παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν. 2915/01 (ΦΕΚ 109/ τ.α' / ). Εγκύκλιες: 15/99 (Κεφ. Δ'), 61/00, 45/01 (παρ ) & 77/01.

4 -4- Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 69 του Ν. 2717/99 «Η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής και η άσκηση της δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης». Από τα παραπάνω προκύπτει ότι, οι αποφάσεις των ΤΔΕ ήταν (από 19/7/99, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας) εκτελεστές (αναγνώριση ημερών ασφάλισης, τροποποίηση - μείωση ή ακύρωση των Πράξεων Επιβολής και αποστολή κατάστασης διαγραφών στην αρμόδια Ταμειακή Υπηρεσία), εκτός αν είχε υποβληθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης τους από το ΙΚΑ, τον ασφαλισμένο ή τον εργοδότη, οπότε μέχρι την έκδοση απόφασης επ'αυτής (της αίτησης αναστολής) είχε ανασταλεί αυτοδικαίως η εκτέλεση τους (άρθρο 204 παρ. 3 του Ν. 2717/99 ). Από 29/5/01, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν. 2915/01, που αντικατέστησαν αυτές της παρ. 3 του άρθρου 204 του Ν. 2717/99, οι αποφάσεις των ΤΔΕ ήταν εκτελεστές, εκτός αν είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής τους, μετά από σχετικό αίτημα του ΙΚΑ, του ασφαλισμένου ή του εργοδότη. 2. ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Οι διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2972/01 ορίζουν ότι: «Για τις διοικητικές διαφορές ουσίας που προκύπτουν από την εφαρμογή της νομοθεσίας του ΙΚΑ, η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής και η άσκηση της δεν αναστέλλουν αυτοδικαίως την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης, εκτός των περιπτώσεων της αναγνώρισης ημερών εργασίας από οποιαδήποτε αιτία και της επιστροφής καταβληθεισών εισφορών». Συνεπώς, ή εκτέλεση των αποφάσεων των ΤΔΕ, που εκδίδονται από και μετά, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά θέματα αναγνώρισης ημερών ασφάλισης ή επιστροφής καταβληθεισών εισφορών, αναστέλλεται αυτοδικαίως, τόσο κατά την διάρκεια της προθεσμίας για την άσκηση της προσφυγής, όσο και μετά την άσκηση αυτής από το ΙΚΑ, τον ασφαλισμένο ή τον εργοδότη. Παραδείγματα: Συντάχθηκε ΠΕΕ για την ασφαλιστική τακτοποίηση εργαζόμενου. Η ΤΔΕ δέχθηκε σχετική ένσταση του εργοδότη κρίνοντας ότι κακώς συντάχθηκε η εν λόγω ΠΕΕ. Ο Διευθυντής του οικείου Υποκαταστήματος ΙΚΑ ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης της ΤΔΕ. Αποτελέσματα: Αναστέλλεται αυτοδικαίως η εκτέλεση της απόφασης της ΤΔΕ. Η ΠΕΕ παραμένει ισχυρή (δηλ. λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, δεν επιστρέφονται τυχόν ποσά που καταβλήθηκαν για την εξόφληση της κλπ.), πλην όμως δεν αναγνωρίζονται στον ασφαλισμένο οι ημέρες ασφάλισης που περιλαμβάνονται σ'αυτή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

5 -5- Χορηγούνται στον εργοδότη υπηρεσιακά σημειώματα και βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας με την υπάρχουσα συνολική οφειλή του, συντάσσονται κατ'αυτού οι μηνυτήριες αναφορές, βάσει του Α.Ν. 86/67 όπως ισχύει σήμερα, ενημερώνεται περί της συνολικής οφειλής του το ποινικό δικαστήριο και λαμβάνονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/74 - ΚΕΔΕ και άλλους νόμους. Επίσης ο οφειλέτης δύναται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει σε δόσεις τη συνολική οφειλή του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Συντάχθηκε ΠΕΕ για την ασφαλιστική τακτοποίηση εργαζόμενου. Η ΤΔΕ απέρριψε σχετική ένσταση του εργοδότη. Ο εργοδότης ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης της ΤΔΕ. Αποτελέσματα: Αναστέλλεται αυτοδικαίως η εκτέλεση της απόφασης της ΤΔΕ. Η ΠΕΕ παραμένει ισχυρή (δηλ. λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, δεν επιστρέφονται τυχόν ποσά που καταβλήθηκαν για την εξόφληση της κλπ.), πλην όμως δεν αναγνωρίζονται στον ασφαλισμένο οι ημέρες ασφάλισης που περιλαμβάνονται σ'αυτή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Χορηγούνται στον εργοδότη υπηρεσιακά σημειώματα και βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας με την υπάρχουσα συνολική οφειλή του, συντάσσονται κατ'αυτού οι μηνυτήριες αναφορές, βάσει του Α.Ν. 86/67 όπως ισχύει σήμερα, ενημερώνεται περί της συνολικής οφειλής του το ποινικό δικαστήριο και λαμβάνονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/74 - ΚΕΔΕ και άλλους νόμους. Επίσης ο οφειλέτης δύναται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει σε δόσεις τη συνολική οφειλή του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις Απορρίφθηκε δήλωση απασχόλησης - καταγγελία εργαζόμενου. Η ΤΔΕ κάνει δεκτή ένσταση του εργαζόμενου κρίνοντας ότι κακώς απορρίφθηκε η καταγγελία του. Ο Διευθυντής του οικείου Υποκαταστήματος ΙΚΑ ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης της ΤΔΕ. Αποτελέσματα: Αναστέλλεται αυτοδικαίως η εκτέλεση της απόφασης της ΤΔΕ. Μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο δεν συντάσσεται ΠΕΕ για αναγνώριση των ημερών ασφάλισης. Απορρίφθηκε δήλωση απασχόλησης - καταγγελία εργαζόμενου. Η ΤΔΕ απορρίπτει ένσταση του καταγγέλοντος. Ο καταγγέλων ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης της ΤΔΕ.

6 -6- Αποτελέσματα : Αναστέλλεται αυτοδικαίως η εκτέλεση της απόφασης της ΤΔΕ μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Σημείωση: Όλα τα ανωτέρω παραδείγματα αφορούν αποφάσεις των ΤΔΕ που εκδόθηκαν από 27/12/01 και μετά. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Παρ. 4 του άρθρου 21 του Ν. 1902/1990 (ΦΕΚ 138/τ.Α'/ ) Οι ανωτέρω διατάξεις προέβλεπαν ότι: «Οι απαιτήσεις του ΙΚΑ από καθυστερούμενες εισφορές, πρόσθετα τέλη, επιβαρύνσεις, ή επαυξήσεις εισφορών, εισπράττονται με προτεραιότητα που καθορίζεται με βάση τη χρονική σειρά βεβαίωσης τους, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο στην οποία ανάγονται». ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 2972/01 ορίζουν ότι: «Οι απαιτήσεις του ΙΚΑ από ληξιπρόθεσμες εισφορές, πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις, πρόστιμα, τόκους, δικαστικά έξοδα, έξοδα διοικητικής εκτέλεσης και αχρεωστήτως ληφθείσες παροχές, εισπράττονται με βάση τη χρονική σειρά βεβαίωσης τους, η οποία προκύπτει από τον αύξοντα αριθμό και την ημερομηνία του τριπλοτύπου βεβαίωσης». Συνεπώς με την ανωτέρω διάταξη συνεχίζει να εφαρμόζεται ο τρόπος πίστωσης όπως οριζόταν μέχρι σήμερα από την παρ. 4 του άρθρου 21 του Ν. 1902/90 και την παρ. 3 του άρθρου 3 του Ν.Δ. 356/74 - ΚΕΔΕ, πλην όμως ορίζεται πλέον με ευθεία διάταξη νόμου η έννοια της προτεραιότητας στην είσπραξη των εισφορών, με τη ρητή πρόβλεψη ότι η χρονική σειρά βεβαίωσης προκύπτει από τον αύξοντα αριθμό και την ημερομηνία του τριπλοτύπου ταμειακής βεβαίωσης. Υπενθυμίζουμε ότι (σχετ. Εγκύκλιος 78/ ) θεωρείται σκόπιμο κατά τη διαδικασία ταμειακής βεβαίωσης περισσοτέρων του ενός χρηματικών καταλόγων, κατά την ίδια ημερομηνία, να προηγούνται στη σειρά βεβαίωσης οι χρηματικοί κατάλογοι των ΠΕΠΤ, ΠΕΠΑΕ, ΠΕΠΕΕ και να ακολουθούν αυτοί των ΠΕΕ, ώστε με τις πρώτες καταβολές να πιστώνονται οι ΠΕΠΤ, ΠΕΠΑΕ, ΠΕΠΕΕ και να μείνουν ανεξόφλητες οι ΠΕΕ για τις εισφορές των οποίων υποβάλλονται μηνυτήριες αναφορές. Παρέκκλιση από τον παραπάνω περιγραφόμενο τρόπο πίστωσης των απαιτήσεων του ΙΚΑ, δικαιολογείται μόνο για εξόφληση ΠΕΕ,για την οποία ο οφειλέτης διώκεται ποινικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΝ 86/67 όπως αυτές ισχύουν σήμερα.

7 -7- Η προαναφερόμενη παρέκκλιση από τον τρόπο πίστωσης θα εφαρμόζεται εφόσον το ζητήσει ο οφειλέτης και συγχρόνως αποδεικνύεται η ύπαρξη ποινικής δίκης από κλητήριο θέσπισμα ή οτιδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 15 του κοινοποιούμενου νόμου παραμένει ως έχει η προθεσμία για τη βεβαίωση σε ευρεία έννοια (βεβαίωση από το οικείο Υποκ/μα ΙΚΑ, δηλ. σύνταξη του νόμιμου τίτλου ΠΕΕ, ΠΕΠΤ κλπ), τροποποιείται όμως ο χρόνος παραγραφής προς είσπραξη των χρηματικών απαιτήσεων του ΙΚΑ όταν αυτές ανάγονται σε μισθολογικές περιόδους απασχόλησης από 1/1/2002 και εφεξής (εφαρμογή του θεσμού της Α.Π.Δ.). 1. ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ Α.Π.Δ. (από 1/1/2002) ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Παρ. 8 του άρθρου 2 του Ν. 2556/97 (ΦΕΚ: 270/τ.Α'/ ). Εγκύκλιος : 20/98 (Κεφ. Β' - παραγραφή εισφορών). Γεν. Εγγραφο: Ε13/3/ (Κεφ. Α' παρ. 1, 2, 3, 4) ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν. 2972/01 ορίζουν ότι: «Το δικαίωμα του ΙΚΑ για βεβαίωση σε ευρεία έννοια όλων των χρηματικών απαιτήσεων του, καθώς και των απαιτήσεων των φορέων, κλάδων ή λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής των οποίων τις εισφορές συνεισπράττει το ΙΚΑ, υπόκειται σε δεκαετή παραγραφή η οποία αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους από εκείνο εντός του οποίου παρασχέθηκε η ασφαλιστέα εργασία ή υπηρεσία». Συνεπώς, η δυνατότητα των Υπηρεσιών ελέγχου να βεβαιώνουν υπό την ευρεία έννοια δηλ. να συντάσσουν νόμιμους τίτλους (ΠΕΕ, ΠΕΠΤ, κλπ.) ισχύει για δέκα έτη από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους από εκείνο εντός του οποίου παρασχέθηκε η ασφαλιστέα εργασία ή υπηρεσία.

8 -8- Παράδειγμα: Μη καταβληθείσες εισφορές χρονικής περιόδου απασχόλησης από 1/1/02 έως 31/12/02. Το δικαίωμα του ΙΚΑ για σύνταξη ΠΕΕ ισχύει μέχρι και 31/12/2012. Επισημαίνουμε ότι το δικαίωμα του ΙΚΑ για βεβαίωση σε ευρεία έννοια (έκδοση απόφασης Διευθυντή Υποκ/τος) των αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών υπόκειται σε δεκαετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους από εκείνο εντός του οποίου έγινε η ως άνω αχρεώστητη καταβολή. Παράδειγμα: Στις 23/10/2000 καταβλήθηκε αχρεωστήτως επίδομα ασθενείας. Ο Δ/ντής του οικείου Υποοκ/τος μπορεί να εκδόσει απόφαση καταλογισμού του ως άνω ποσού μέχρι την 31/12/ «Το δικαίωμα του ΙΚΑ προς είσπραξη όλων των χρηματικών απαιτήσεών του, καθώς και των απαιτήσεων των φορέων, κλάδων ή λογαριασμών των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, των οποίων τις εισφορές συνεισπράττει το ΙΚΑ, παραγράφεται μετά δεκαετία από τη λήξη του οικονομικού έτους εντός του οποίου βεβαιώθηκε υπό στενή έννοια (ταμειακά)». Συνεπώς, διευρύνεται ο χρόνος είσπραξης των απαιτήσεων του ΙΚΑ, μόνο όταν αυτές αναφέρονται σε μισθολογικές περιόδους απασχόλησης μετά την εφαρμογή του θεσμού της ΑΠΔ δηλ. από 1/1/2002 και εφεξής. Συγκεκριμένα, από την ταμειακή βεβαίωση με βάση τον νόμιμο τίτλο, ξεκινάει εκ νέου χρόνος παραγραφής, ο οποίος εκτείνεται σε 10 έτη από τη λήξη του οικονομικού έτους εντός του οποίου οι χρηματικές απαιτήσεις του ΙΚΑ βεβαιώθηκαν υπό στενή έννοια δηλ. ταμειακά. Υπενθυμίζουμε ότι οι χρηματικές απαιτήσεις του ΙΚΑ αφορούν απαιτήσεις από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, από πρόστιμα ακάλυπτων επιταγών, λοιπά πρόστιμα, επιβαρύνσεις, τόκους, δικαστικά έξοδα, έξοδα διοικητικής εκτέλεσης, κλπ. Παραδείγματα: Στις 4/12/2012 συντάσσεται ΠΕΕ χρονικής περιόδου απασχόλησης 1/1/2002 έως 31/12/2002. Η εν λόγω ΠΕΕ βεβαιώνεται ταμειακά στις 10/1/2013. Το ΙΚΑ με αφετηρία την ταμειακή βεβαίωση (10/1/2013) μπορεί να εισπράξει την εν λόγω οφειλή μέχρι 31/12/2023.

9 -9- Στις 4/12/2012 ο Δ/ντής Υποκ/τος εκδίδει απόφαση καταλογισμού για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών. Το εν λόγω ποσό βεβαιώνεται ταμειακά στις 10/1/2013. Το ΙΚΑ με αφετηρία την ταμειακή βεβαίωση (10/1/2013) μπορεί να εισπράξει την εν λόγω οφειλή μέχρι 31/12/ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ 1/1/2002. Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις δεν μεταβάλλεται ο χρόνος παραγραφής των απαιτήσεων του ΙΚΑ κατά του Δημοσίου - τόσο για τη βεβαίωση όσο και για την είσπραξη - ο οποίος παραμένει πέντε έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 90 του Ν. 2362/95. Συγκεκριμένα: Το δικαίωμα του ΙΚΑ για βεβαίωση σε ευρεία έννοια των χρηματικών του απαιτήσεων κατά του Δημοσίου παραγράφεται μετά πενταετία η οποία αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους από εκείνο εντός του οποίου παρασχέθηκε η ασφαλιστέα εργασία ή υπηρεσία. Το δικαίωμα του ΙΚΑ για είσπραξη των απαιτήσεων του κατά του Δημοσίου παραγράφεται μετά πενταετία από τη λήξη του οικονομικού έτους εντός του οποίου βεβαιώθηκαν υπό στενή έννοια δηλ. ταμειακά. 2. ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ Α.Π.Δ. (δηλ. μέχρι 31/12/2001). Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 15 του Ν. 2972/01, διατηρείται το προϊσχύον καθεστώς παραγραφής του δικαιώματος του ΙΚΑ για βεβαίωση σε ευρεία έννοια και είσπραξη των χρηματικών απαιτήσεων του μισθολογικών περιόδων απασχόλησης πριν την εφαρμογή του θεσμού της ΑΠΔ (δηλ. μέχρι 31/12/2001). Θέματα παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανάγονται σε μισθολογικές περιόδους απασχόλησης μέχρι 31/12/2001, θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί με την Εγκ. 20/98 και το Γενικό Εγγραφο Ε13/3/ του οποίου την παρ. 4 του Κεφ. Α' - Παραγραφή αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών, αντικαθιστούμε ως εξής: Η δεκαετής παραγραφή των αξιώσεων του ΙΚΑ για επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών αρχίζει από την πρώτη ημέρα (1 η Ιανουαρίου) του επομένου της καταβολής από το ΙΚΑ έτους και συμπληρώνεται την τελευταία ημέρα (31 η Δεκεμβρίου) του δεκάτου έτους μετά από αυτό κατά το οποίο έγινε η ως άνω αχρεώστητη καταβολή. Παράδειγμα: Στις 23/10/2000 καταβλήθηκε αχρεωστήτως επίδομα ασθενείας. Το ΙΚΑ μπορεί να ζητήσει επιστροφή του ανωτέρω αχρεωστήτως καταβληθέντος επιδόματος ασθενείας μέχρι 31/12/2010.

10 ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ Οι λόγοι διακοπής και αναστολής της παραγραφής των απαιτήσεων του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 2 του Ν. 2556/97 εξακολουθούν να ισχύουν. Γι αυτό οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα αναγκαστικά και άλλα μέτρα προκειμένου να παρατείνεται ο χρόνος είσπραξης των οφειλών (Σχ. Εγκύκλιος 20/98, Γεν. έγγραφο Ε13/3/ ). Για την είσπραξη απαιτήσεων του ΙΚΑ από καθυστερούμενες ασφ/κές εισφορές, που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται την 31/12/2002, οι αρμόδιες υπηρεσίες Εσόδων θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: α)για οφειλές Κοινών Επιχ/σεων και Οικοδομικοτεχνικών Εργων που δεν έχει ανασταλεί ή διακοπεί η παραγραφή τους, (σύμφωνα με τους λόγους αναστολής ή διακοπής της παραγραφής, που αναφέρονται στην εγκύκλιο 20/98 και στο Γενικό Εγγραφο Ε13/3/ ) και εφόσον αυτές υπερβαίνουν τα 150 ευρώ για οφειλέτες γνωστής διαμονής ή τα 300 ευρώ για οφειλέτες αγνώστου διαμονής, θα πρέπει να επιδοθούν στους οφειλέτες επικυρωμένα αντίγραφα των καταλογιστικών πράξεων, με συνημμένο έντυπο έκθεσης επίδοσης από τους υπαλλήλους ελέγχου του Ιδρύματος κατά την διαδικασία του άρθρου 27 του Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ. (Σχ. Γενικά Εγγραφα Ε13/9/ και Ε13/3/ ). β) Οφειλές Δημοσίων Υπηρεσιών που ανέρχονται σε ποσά άνω των 150 ευρώ, θα περιληφθούν στη σχετική κατάσταση της εγκ. 110/87 και μαζί με τα επικυρωμένα αντίγραφα όλων των ΠΕΕ κλπ θα σταλούν στην Δ/νση Ασφάλισης - Εσόδων της Διοίκησης για τις ενέργειες διακοπής της παραγραφής με την υποβολή αίτησης από την Νομική Υπηρεσία της Διοίκησης του ΙΚΑ, στη Νομική Υπηρεσία του αρμόδιου Υπουργείου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ' ΛΗΨΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 3 άρθρου 58 του Ν. 2676/99 Εγκύκλιος: 15/99 (Κεφ. ΣΤ') Γεν. Εγγραφο : Ε33/11/ (παρ. Γ') ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 2 άρθρου 31 του Ν. 2972/01 Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις: α) Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, εκτός από το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων εις χείρας τρίτων, εφόσον το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ταμεία Είσπραξης και στις

11 -11- Ταμειακές Υπηρεσίες του ΙΚΑ, που προέρχονται από κυρίες εισφορές υπέρ αυτού ή υπέρ τρίτων, δεν υπερβαίνουν τα εκατό (100) ευρώ. β) Δεν ενεργείται βεβαίωση στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων και στις Ταμειακές Υπηρεσίες του ΙΚΑ τίτλων είσπραξης που αφορούν αυτοτελή πρόσθετα τέλη επιχειρήσεων, εφόσον το οφειλόμενο ποσό κατά οφειλέτη δεν υπερβαίνει τα είκοσι (20) ευρώ. γ) Δεν αποδίδονται στους δικαιούχους χρηματικές απαιτήσεις κατά του ΙΚΑ, από αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, μέχρι του ποσού των πέντε (5) ευρώ. Τα ανωτέρω αναγραφόμενα ποσά δύναται να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. του ΙΚΑ. Επισημαίνουμε ότι: - πριν την επιβολή κατάσχεσης θα πρέπει να γνωστοποιείται στον οφειλέτη η υπάρχουσα οφειλή του προκειμένου να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει αυτή. - δεν θα στέλνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ατομικές ειδοποιήσεις στους οφειλέτες για εξόφληση μικρών ποσών οφειλής (μέχρι 3 ευρώ από κύρια εισφορά) έστω και αν η χρονική περίοδος που ανάγεται αυτή είναι πρόσφατη. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ' ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 1 & 2 του άρθρου 58 Ν. 2676/99. Εγκύκλιος: 15/99 (Κεφ. Ε'). Γεν. Εγγραφα : Ε13/3/ (Κεφ. Δ' ), Ε33/11/ (Παρ. Α' &Β'). ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Παρ. 2 άρθρου 31 του Ν. 2972/01 Διαγράφονται οι βεβαιωμένες στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων και στις Ταμειακές Υπηρεσίες του ΙΚΑ οφειλές που προέρχονται: α) Από επιχειρήσεις και εργοδότες οικοδομικών και τεχνικών έργων, και αναφέρονται σε ασφαλιστικές εισφορές, πρόσθετα τέλη, πρόστιμα, επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις εισφορών υπέρ αυτού, καθώς και υπέρ τρίτων, όταν το ποσό της κύριας οφειλής κατά οφειλέτη δεν υπερβαίνει τα πενήντα (50) ευρώ και δεν έχει επιτευχθεί η είσπραξη τους εντός δέκα ετών από τη λήξη του οικονομικού έτους στο οποίο βεβαιώθηκαν.

12 -12- β)από οποιαδήποτε αιτία υπέρ αυτού,όταν το ποσό της κύριας οφειλής κατά οφειλέτη δεν υπερβαίνει τα εκατό (100) ευρώ και δεν έχει επιτευχθεί η είσπραξη τους εντός δέκα ετών από τη λήξη του οικονομικού έτους στο οποίο βεβαιώθηκαν. γ) Από οφειλέτες που απεβίωσαν χωρίς να αφήσουν οποιαδήποτε περιουσία και οι κληρονόμοι τους αποποιήθηκαν την επαχθείσα κληρονομιά ή το Δημόσιο ως κληρονόμος την αποδέχθηκε με το ευεργέτημα της απογραφής. δ)από οφειλέτες των οποίων εκποιήθηκαν αναγκαστικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/1974, τα περιουσιακά τους στοιχεία και η επί δέκα έτη από τη βεβαίωση του χρέους επιδίωξη: της είσπραξης των υπόλοιπων χρεών, παρά τη λήψη των ληφθέντων αναγκαστικών μέτρων, δεν απέδωσε. Η διαγραφή σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις γίνεται με πράξεις του διευθυντή του Ταμείου Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ ή της οικείας μονάδας όπου ανήκει οργανικά η Ταμειακή Υπηρεσία (συνημμένο υπόδειγμα 1). ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ μετά την λήξη κάθε έτους, θα πρέπει να ελέγχουν τις πινακίδες οφειλετών ή τους λογαριασμούς εργοδοτών μέσω του Η/Υ για την εξακρίβωση περιπτώσεων οφειλετών, που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες προκειμένου οι Δ/ντές των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ ή Υποκ/των ΙΚΑ να εκδόσουν αποφάσεις διαγραφής οφειλών, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 1, και να διαγράψουν τα σχετικά ποσά οφειλής. Σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά, ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις γ' και δ', λόγω της σοβαρότητας αυτών, θα πρέπει στην επισυναπτόμενη στην απόφαση διαγραφής κατάσταση, να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των οφειλετών (Επωνυμία/Ονοματεπώνυμο, ΑΓΜ, ποσό οφειλής), και αναλυτικά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, που είχαν ληφθεί για την είσπραξη και διασφάλιση του χρέους (μηνύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, αιτήσεις ή αποφάσεις προσωπικής κράτησης) καθώς και τα αποτελέσματα αυτών, αφενός μεν για τον σχετικό έλεγχο από την Δ/νση Επιθεώρησης και αφετέρου για την πληρέστερη αιτιολογία των αποφάσεων. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η' ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Δεν υπήρχε διάταξη νόμου που να ορίζει ρητά τη διαδικασία κατάσχεσης εις χείρας του ΙΚΑ ως τρίτου και αναγγελίας εκχωρήσεων απαιτήσεων τρίτων κατ'αυτού. Η έλλειψη θεσμοθετημένης διαδικασίας είχε ως αποτέλεσμα οι απαιτήσεις ή οι εκχωρήσεις τρίτων να αναγγέλονται οπουδήποτε και το ΙΚΑ να καλείται να εκπληρώσει την ίδια οφειλή περισσότερες της μιας φορές, σε πρόσωπα που επικαλούνταν δικαίωμα από κατάσχεση ή εκχώρηση.

13 -13- ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Οι κοινοποιούμενες διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2972/01, ορίζουν ότι: «Οι διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 2362/95 εφαρμόζονται ανάλογα και στις περιπτώσεις της κατάσχεσης εις χείρας του ΙΚΑ ως τρίτου και της αναγγελίας της εκχώρησης απαιτήσεων τρίτων κατά του ΙΚΑ. Στις περιπτώσεις αυτές, το κατασχετήριο ή το εκχωρητήριο έγγραφο που προβλέπεται στο παραπάνω άρθρο κοινοποιείται προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομοτεχνικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.» Επισημαίνεται ότι, κατ'ανάλογη εφαρμογή των αναφερομένων στο άρθρο 95 του Ν. 2362/95 περί «Δημοσίου Λογιστικού», στην κατάσχεση εις χείρας του ΙΚΑ ως τρίτου πρέπει αναγκαίως να αναφέρεται σαφώς η ακριβής αιτία της οφειλής, το πρόσωπο του δικαιούχου της σχετικής απαίτησης με την ακριβή διεύθυνση του και το ποσό αυτής. Η κατάσχεση εις χείρας του ΙΚΑ ολοκληρώνεται μόνο από της χρονολογίας της έγκυρης κοινοποίησης του κατασχετηρίου ως ανωτέρω με δικαστικό επιμελητή. Η ανωτέρω διαδικασία ισχύει και επί εκχώρησης απαίτησης κατά του ΙΚΑ. Για να μην καταστεί άκυρη η αναγγελία της ως άνω εκχώρησης πρέπει αυτή να καταχωρίζεται στο κάτω μέρος του νόμιμα συντεταγμένου πρωτοτύπου ή επικυρωμένου αντιγράφου του εκχωρητηρίου εγγράφου. Η μη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων συνεπάγεται την ακυρότητα της εις χείρας του ΙΚΑ κατάσχεσης ή της προς αυτό αναγγελίας εκχώρησης απαίτησης, λαμβανομένων υπόψη από τα δικαστήρια και αυτεπάγγελτα. Σε περίπτωση ακύρωσης εις χείρας του κατάσχεσης, το ΙΚΑ δεν υποχρεούται σε καμία δήλωση. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ' ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ. Όπως σας είναι γνωστό, με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2458/97 συστάθηκε στον ΟΓΑ Κλάδος Κύριας Σύνταξης Αγροτών με σκοπό την χορήγηση κύριας σύνταξης, ταυτόχρονα δε υπήχθησαν στον κλάδο ασθένειας σε είδος αυτού οι μεν ενεργά ασφαλισμένοι με καταβολή εισφορών, οι δε συνταξιούχοι του με παρακράτηση από την σύνταξη τους. Με την διάταξη του άρθρου 40 παρ. 4 του κοινοποιούμενου νόμου ορίσθηκε ότι, οι διατάξεις του άρθρου 14 του Ν.Δ. 4277/62, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 17 του Ν. 1469/84 και το άρθρο 30 παρ. 2 του Ν. 1759/88, ισχύουν και στην περίπτωση που ο ένας από τους φορείς, στους οποίους υπάγεται ο ασφαλισμένος, είναι ο ΟΓΑ.

14 -14- Κατόπιν αυτού, οι ενεργά ασφαλισμένοι ή οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι οποίοι ασφαλίζονται και στο ΙΚΑ για τον κλάδο ασθένειας, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις περί επιλογής φορέα ασθένειας και, επομένως, δύνανται να επιλέξουν τον φορέα που επιθυμούν. Συγκεκριμένα, όσον αφορά είτε τους ενεργά ασφαλισμένους είτε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, όταν ασφαλίζονται και στο ΙΚΑ ως ενεργά ασφαλισμένοι και επιλέγουν τον ΟΓΑ ως φορέα ασθένειας, θα εξαιρεθούν μόνο από τον κλάδο σε είδος (και θα παραμείνουν για τον κλάδο σε χρήμα), αφού στον ΟΓΑ ασφαλίζονται μόνο για τον κλάδο σε είδος. Τα ανωτέρω πρόσωπα (ενεργά ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ), όταν ασφαλίζονται στο ΙΚΑ ως συνταξιούχοι και επιλέγουν τον ΟΓΑ ως φορέα ασθένειας, θα εξαιρεθούν πλήρως από το 4%, το οποίο παρακρατείται από την σύνταξη τους για τον κλάδο ασθένειας. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την επιλογή φορέα ασθένειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν.Δ. 4277/62, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις με τα άρθρα 17 του Ν. 1469/84 και 30 του Ν. 1759/88. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 1759/88, η επιλογή του φορέα γίνεται ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και μπορεί μεν να μεταβάλλεται, αλλά μόνο μετά την συμπλήρωση δύο (2) ετών από την προηγούμενη επιλογή. Αφού δε σαφώς ορίζεται ότι η επιλογή γίνεται με αίτηση, η απόφαση για την εξαίρεση θα αφορά μελλοντικό διάστημα, δηλ. από την υποβολή της αίτησης και εντεύθεν. Η διάρκεια της εξαίρεσης θα εκτείνεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος (της υποβολής της αίτησης) έτους. Οσον αφορά την διαδικασία, όταν επιλέγεται ο ΟΓΑ για τον κλάδο ασθένειας και ζητείται εξαίρεση από το ΙΚΑ, πρέπει να συνυποβάλλεται βεβαίωση του ΟΓΑ περί του ότι κατεβλήθησαν οι εισφορές κλάδου ασθένειας του προηγούμενου έτους. Π.χ. εάν η αίτηση υπεβλήθει τον 1/2002, η εξαίρεση θα γίνει από την υποβολή της αίτησης και μέχρι 31/12/2002, αφού προσκομισθεί βεβαίωση του ΟΓΑ περί καταβολής των εισφορών κλάδου ασθένειας του έτους Ανανέωση της εξαίρεσης για το επόμενο έτος (μέχρι 31/12/2003) θα είναι δυνατή από 1/1/2003 με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΟΓΑ ότι κατεβλήθησαν οι εισφορές κλάδου ασθένειας 1/1/-31/12/2002. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΡ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗΣ

15

16

17

18

19 F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 4023 ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ Áñ. Öýëëïõ Äåêåìâñßïõ 2001 ÍÏÌÏÓ ÕÐ ÁÑÉÈ Åêóõã ñïíéóìüò ôçò ïñãüíùóçò êáé ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõ Éäñýìáôïò Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí êáé Üëëåò äéáôüîåéò Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ Åêäßäïìå ôïí áêüëïõèï íüìï ðïõ øþöéóå ç ÂïõëÞ: ÊÅÖÁËÁÉÏ ÐÑÙÔÏ ÐÑÏÓÁÑÌÏÃÇ ÍÏÌÏÈÅÓÉÁÓ É.Ê.Á. ÓÔÏ ÏËÏÊËÇÑÙÌÅÍÏ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÁÊÏ ÓÕÓÔÇÌÁ (Ï.Ð.Ó.) ñèñï 1 ÁíáëõôéêÞ ÐåñéïäéêÞ ÄÞëùóç 1. ÊÜèå åñãïäüôçò, ðïõ áðáó ïëåß ðñüóùðá ðïõ õðüãïíôáé óôçí áóöüëéóç ôïõ Éäñýìáôïò Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí (É.Ê.Á.) Þ óôçí áóöüëéóç ôùí öïñýùí Þ ôùí êëüäùí êáé ëïãáñéáóìþí ôùí ïñãáíéóìþí êïéíùíéêþò ðïëéôéêþò ôéò åéóöïñýò ôùí ïðïßùí åéóðñüôôåé Þ óõíåéóðñüôôåé ôï É.Ê.Á., õðï ñåïýôáé íá õðïâüëëåé êáé íá äéáöõëüóóåé ÁíáëõôéêÞ ÐåñéïäéêÞ ÄÞëùóç, ç ïðïßá óôï åîþò èá áðïêáëåßôáé Á.Ð.Ä.. 2. Ìå Êáíïíéóìü, ðïõ åêäßäåôáé óýìöùíá ìå ôï Üñèñï 16 ôïõ á.í. 1846/1951 (ÖÅÊ 179 Á ), ïñßæïíôáé ï ôýðïò, ç ìïñöþ êáé ôï ðåñéå üìåíï ôçò Á.Ð.Ä. êáé ôùí ôõ üí óõíïäåõôéêþí åíôýðùí õðïóôþñéîçò, êáèþò êáé êüèå Üëëï ó åôéêü èýìá. Ìå ôïí ßäéï Êáíïíéóìü êáèïñßæïíôáé ôá ðñüóùðá ðïõ å- îáéñïýíôáé áðü ôçí õðï ñýùóç ôçò ðñïçãïýìåíçò ðáñáãñüöïõ êáé ïñßæïíôáé ôá óôïé åßá ðïõ õðï ñåïýíôáé íá ôçñïýí êáé íá õðïâüëëïõí, êáèþò êáé ï ôñüðïò áðåéêüíéóçò ôçò áóöüëéóþò ôïõò. 3. Ìå áðüöáóç ôïõ Õðïõñãïý Åñãáóßáò êáé Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí, ðïõ åêäßäåôáé ýóôåñá áðü ðñüôáóç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôïõ É.Ê.Á. êáé äçìïóéåýåôáé óôçí Å- öçìåñßäá ôçò ÊõâåñíÞóåùò, êáèïñßæåôáé ç çìåñïìçíßá Ýíáñîçò ôçò åöáñìïãþò ôçò ðáñáãñüöïõ 1. ÌÝ ñé ôçí Ýêäïóç ôçò õðïõñãéêþò áðüöáóçò ðïõ ðñïâëýðåôáé óôï ðñïçãïýìåíï åäüöéï äåí åöáñìüæïíôáé ïé äéáôüîåéò ôùí Üñèñùí 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10 êáé 11. ÊáôÜ ôï äéüóôçìá áõôü åöáñìüæïíôáé ïé äéáôüîåéò ôùí ðáñáãñüöùí 8 êáé 9 ôïõ Üñèñïõ 26 ôïõ á.í. 1846/1951. ñèñï 2 Ôñüðïò õðïâïëþò ôçò Á.Ð.Ä. Ç Á.Ð.Ä. õðïâüëëåôáé åßôå çëåêôñïíéêü Þ ìå ìáãíçôéêü ìýóï Þ åããñüöùò. 1. Õðü ñåïé ãéá ôçí õðïâïëþ óå çëåêôñïíéêþ ìïñöþ Þ ìå ìáãíçôéêü ìýóï åßíáé: á) ôï Äçìüóéï, â) ôá ÍïìéêÜ Ðñüóùðá Äçìïóßïõ Äéêáßïõ (Í.Ð.Ä.Ä.), ã) ïé Ïñãáíéóìïß ÔïðéêÞò Áõôïäéïßêçóçò, á êáé â âáèìßäáò, ä) ïé åñãïäüôåò ðïõ åêôåëïýí äçìüóéá Ýñãá óýìöùíá ìå ôçí Ýííïéá ôïõ Üñèñïõ 8 ðåñßðôùóç 5 åäüöéï å ôïõ á.í. 1846/1951, êáé ìå ðñïûðïëïãéóìü äáðüíçò ìåãáëýôåñï áðü áõôüí ðïõ êáèïñßæåôáé ìå áðüöáóç ôïõ Õðïõñãïý Åñãáóßáò êáé Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí ýóôåñá áðü ãíþìç ôïõ Äéïéêçôéêïý Óõìâïõëßïõ ôïõ É.Ê.Á., å) ïé åñãïäüôåò ðïõ äåí åßíáé öõóéêü ðñüóùðá, êáé êáôáâüëëïõí åéóöïñýò ãéá ôï É.Ê.Á., Þ ãéá öïñåßò Þ êëüäïõò êáé ëïãáñéáóìïýò ïñãáíéóìþí êïéíùíéêþò ðïëéôéêþò, ôéò åéóöïñýò ôùí ïðïßùí åéóðñüôôåé Þ óõíåéóðñüôôåé ôï É.Ê.Á.. 2. Õðü ñåïé ãéá ôçí õðïâïëþ åßôå çëåêôñïíéêü Þ ìå ìáãíçôéêü ìýóï Þ åããñüöùò åßíáé: á) ïé åñãïäüôåò ðïõ åßíáé öõóéêü ðñüóùðá, ïé ïðïßïé á- ðáó ïëïýí ðüíù áðü ðýíôå åñãáæüìåíïõò, â) ïé åñãïäüôåò ðïõ åêôåëïýí äçìüóéá Ýñãá ìå áõôåðéóôáóßá. Ïé åñãïäüôåò ôçò ðáñïýóáò ðáñáãñüöïõ õðï ñåïýíôáé íá õðïâüëëïõí ôçí Á.Ð.Ä. åßôå çëåêôñïíéêü åßôå ìå ìáãíçôéêü ìýóï, ìåôü ôçí ðáñýëåõóç äþäåêá ìçíþí áðü ôçí Ýíáñîç åöáñìïãþò ôçò. Ìå áðüöáóç ôïõ Õðïõñãïý Åñãáóßáò êáé Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí ìðïñåß íá ðáñáôåßíåôáé ç áíùôýñù ðñïèåóìßá. 3. Õðü ñåïé ãéá ôçí õðïâïëþ ôçò Á.Ð.Ä. óå Ýããñáöç ìïñöþ êáé ðñïáéñåôéêü óå çëåêôñïíéêþ ìïñöþ Þ ìå ìáãíçôéêü ìýóï åßíáé:

20 4024 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

21 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4025

22 4026 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

23 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4027

24 4028 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

25 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4029

26 4030 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

27 ÖÅÊ 291 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4031

28 4032 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

29 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4033

30 4034 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

31 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4035

32 4036 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

33 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) 4037 ñèñï 57 íáñîç éó ýïò Ç éó ýò ôïõ ðáñüíôïò áñ ßæåé áðü ôç äçìïóßåõóþ ôïõ óôçí Åö çìåñßäá ôçò ÊõâåñíÞóåùò, åêôüò åüí ïñßæåôáé äéáöïñåôéêü óôéò åðß ìýñïõò äéáôüîåéò. ÐáñáããÝëëïìå ôç äçìïóßåõóç ôïõ ðáñüíôïò óôçí Åöçìåñßäá ô çò ÊõâåñíÞóåùò êáé ôçí åêôýëåóþ ôïõ ùò íüìïõ ôïõ ÊñÜôïõò. AèÞíá, 27 Äåêåìâñßïõ 2001 Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÐÏÕËÏÓ ÏÉ ÕÐÏÕÑÃÏÉ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÁÓ ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ, ÄÇÌÏÓÉÁÓ ÄÉÏÉÊÇÓÇÓ ÊÁÉ ÁÐÏÊÅÍÔÑÙÓÇÓ ÅÑÃÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÁÓÖÁËÉÓÅÙÍ Í. ÑÉÓÔÏÄÏÕËÁÊÇÓ Ê. ÓÊÁÍÄÁËÉÄÇÓ Ä. ÑÅÐÐÁÓ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÉ ÐÑÏÍÏÉÁÓ ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ Á. ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ Ö. ÐÅÔÓÁËÍÉÊÏÓ ÈåùñÞèçêå êáé ôýèçêå ç ÌåãÜëç Óöñáãßäá ôïõ ÊñÜôïõò ÁèÞíá, 27 Äåêåìâñßïõ 2001 Ï ÅÐÉ ÔÇÓ ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ ÕÐÏÕÑÃÏÓ Ö. ÐÅÔÓÁËÍÉÊÏÓ

4024 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

4024 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 4023 ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ Áñ. Öýëëïõ 291 27 Äåêåìâñßïõ 2001 ÍÏÌÏÓ ÕÐ ÁÑÉÈ. 2972 Åêóõã ñïíéóìüò ôçò ïñãüíùóçò êáé ôçò ëåéôïõñãßáò ôïõ Éäñýìáôïò Êïéíùíéêþí Áóöáëßóåùí

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 39/

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 39/ ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 39/19.10.2017 ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 39/19.10.2017 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 95 του Ν. 4387/2016 που αφορούν θέματα παραγραφής αξιώσεων του Ε.Φ.Κ.Α. από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα: 19/10/2017 Α.Π. : Δ.ΕΙΣΦ.Μ./589/ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 39. ΠΡΟΣ: Ολες τις Υπηρεσίες Μισθωτών

Αθήνα: 19/10/2017 Α.Π. : Δ.ΕΙΣΦ.Μ./589/ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 39. ΠΡΟΣ: Ολες τις Υπηρεσίες Μισθωτών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006

ιατάξεις της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 τ. Α 21-12-2006) Κοινοποίηση διατάξεων της παρ. 3 & 4 του άρθρου 18 του Ν.3522/2006 (ΦΕΚ 276 τ. Α 22-12-2006) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις.

Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις. ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4075/11-4-12 (ΦΕΚ 89Α) Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις. ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση Ξεναγών. Σχετ.: Εγκ. 1/78, 81/78, 103/78 & 19/96. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 11 του Ν. 2837/00 (ΦΕΚ 178/Α/3.8.00) «Ρύθμιση θεμάτων Ανταγωνισμού, Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη"

ΘΕΜΑ : Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη ΘΕΜΑ : "Παράταση μέχρι 03/02/2003 των προθεσμιών υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και Δηλώσεων Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη" ΣΧΕΤ. : Εγκ. : 4/02 και 50/02. Γ.Ε. : Γ99/1/193/27-12-02καιΓ99/1/79/30-01-03.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΤΑ 45/ ). Β)

ΟΤΑ 45/ ). Β) ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση των οδηγιών της 45/01 εγκ. διαταγής περί βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας. Α) ΟΤΑ - Νομαρχιακές - Δημοτικές - Κοινοτικές - Διαδημοτικές - Διακοινοτικές επιχ/σεις (παρ. 9.9). Β) Αναστολή

Διαβάστε περισσότερα

245/Á/1977). 2469/1997 (ÖÅÊ 36/Á/1997). 1484/Â/ ).

245/Á/1977). 2469/1997 (ÖÅÊ 36/Á/1997). 1484/Â/ ). ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ F 661 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 72 28 Éáíïõáñßïõ 2002 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. Ä14/48529 ãêñéóç Ôéìïëïãßïõ Åñãáóôçñéáêþí êáé åðß Ôüðïõ Äïêéìþí ôïõ ÊÅÄÅ. OI ÕÐÏÕÑÃÏÉ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Υπόχρεοι απογραφής: ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ειδικά για τις οικοδομοτεχνικές εργασίες, ανάλογα αν πρόκειται για ιδιωτικό, δημόσιο ή τεχνικό έργο, υπόχρεος για την απογραφή του οικοδομοτεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αθήνα 3/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση κατηγοριών στα εγκεκριµένα ενιαία τιµολόγια εργασιών για έργα οδοποιϊας.

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση κατηγοριών στα εγκεκριµένα ενιαία τιµολόγια εργασιών για έργα οδοποιϊας. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ..Ε. Αρ.Πρωτ. 17α/10/22/ΦΝ 437 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ. ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ /ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ &

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4305 Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43Λ4691ΩΓ-3ΞΙ. Αθήνα 16/10/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε33 / 781

ΑΔΑ: Β43Λ4691ΩΓ-3ΞΙ. Αθήνα 16/10/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε33 / 781 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ)

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) Άρθρο 54 Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ενέργειες υπάλληλων Εσόδων Υπ/των ΙΚΑ.

Ενέργειες υπάλληλων Εσόδων Υπ/των ΙΚΑ. ΘΕΜΑ: "Υποβολή των μηνυτήριων αναφορών, βάσει του ΑΝ 86/67, από τους υπαλλή- λους Εσόδων του ΙΚΑ. Τροποποίηση εντύπων για αναγραφή και νέων στοιχείων". Σχετική Εγκ. 4/89 Είναι γνωστό ότι, οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.»

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.» Αθήνα 20/3/2012 Αριθµ. Πρωτ. Α32/1150 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3724 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

3724 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 3723 ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ Áñ. Öýëëïõ 189 24 Éïõëßïõ 2003 ÍÏÌÏÓ ÕÐ' ÁÑÉÈ. 3169 Ïðëïöïñßá, ñþóç ðõñïâüëùí üðëùí áðü áóôõíïìéêïýò, åêðáßäåõóþ ôïõò óå áõôü êáé

Διαβάστε περισσότερα

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α..

Β. Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας των ανωτέρω προσώπων, ως χρόνου ασφάλισης στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α.. ΘΕΜΑ : Α. Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου σύνταξης του Ι.Κ.Α. των δικηγόρων, νομικών ή δικαστικών συμβούλων, που παρέχουν ή παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ., σε Ν.Π.Ι.Δ., σε επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. ΘΕΜΑ: Ασφάλιση ιεροδούλων. Σας κοινοποιούμε: α)τις διατάξεις του άρθρου 65 του ν. 2676/99 (ΦΕΚ 1/5-1-99 τ.α) για την «Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις»

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: ΘΕΜΑ: «Αναδρομική ασφάλιση των καθηγητών φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ιδιωτικών τεχνικών επαγγελματικών σχολών, εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, κλπ. Ρύθμιση οφειλομένων εισφορών περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

1512 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ)

1512 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 1511 ÔÅÕ ÏÓ ÐÑÙÔÏ Áñ. Öýëëïõ 101 1 MáÀïõ 2002 ÍÏÌÏÓ ÕÐ ÁÑÉÈ. 3012 Êýñùóç ôçò Óõìöùíßáò ãéá ôçí ðñïþèçóç êáé áìïéâáßá ðñïóôáóßá ôùí åðåíäýóåùí ìåôáîý

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ".

ΘΕΜΑ : ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. ΘΕΜΑ : "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ". Σας κοινοποιούμε την με αριθμ. 7/805 /19.6.2001 Απόφαση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 832/29/6/2001 τ.β) με θέμα: «Υπαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων

Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων Άρθρο 7 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων 1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974), όπως ισχύει, αντικαθίσταται και προστίθενται

Διαβάστε περισσότερα

6936 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ)

6936 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 6935 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 432 17 Áðñéëßïõ 2001 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. 91496 Áíþôáôá ¼ñéá ÕðïëåéììÜôùí, MRLs, Öõôïðñïóôáôåõôéêþí Ðñïúüíôùí åðß êáé åíôüò

Διαβάστε περισσότερα

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95)

1.ΠΡΟΪΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ν. 2335/95) ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση στον Κλάδο Παροχών Ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ των ανέργων που παρακολουθούν τα επιδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης» Σχετ. εγκύκλιος: 31/6

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών

ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών ΘΕΜΑ : Ποινική και Αστική Ευθύνη των εκδοτών ακάλυπτων επιταγών Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν.2408/96 (ΦΕΚ 104Α/4-6-96), της παρ. 2 του άρθρου 17 και της παρ. 4 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ).

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ). -- 1063 -- * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-9-1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθμ.Πρωτ.: Α22/405 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 84 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 5-15/01/ Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικ

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 5-15/01/ Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικ Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι δύο έτη, κατ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του ν.3996/2011, ως χρόνου ασφάλισης στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Ι. ΕΝΝΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97»

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97» ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση αλλοδαπών μετά την έκδοση των Π.Δ 358/97 και 359/97» Σας κοινοποιούμε τα υπ'αριθ. 358 και 359/97 Προεδρικά Διατάγματα (ΦΕΚ 240/τ.Α'/28-11-97) σχετικά με την νόμιμη παραμονή και εργασία

Διαβάστε περισσότερα

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν.

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν. TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σ.ν. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 27.03.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε Τ Ε Α ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ Φιλελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων.

Α. Χορήγηση βεβαίωσης για εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν.

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 2224/94(ΦΕΚ 112/τ.Α/6.7.94, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 2335/95 (ΦΕΚ 185Α/6-9-95 και σας γνωρίζουμε τα εξής: 1.Σύσταση Νέου Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθµιση Οφειλών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων»

ΘΕΜΑ : «Ρύθµιση Οφειλών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων» Αθήνα 22/10/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/430 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : 210 52

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του Ν. 3050/02 που αφορούν θέματα Ασφάλισης και Εσόδων. Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν. 3050/02 (ΦΕΚ 214/Α/13.9.02) "Σύσταση Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων.

Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων. Παράταση προθεσμίας ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων. Οι εγκύκλιοι για τη ρύθμιση των χρεών & εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και οφειλέτες του

Διαβάστε περισσότερα

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας»

«Χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας στους Φορείς Ψυχικής Υγείας» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΕΤΠ4691ΩΓ-Δ3Η Αθήνα, 20/02/2013 Αριθμ. Πρωτ.: Ε57/3 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: - ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(Á 154). Amitraz.

(Á 154). Amitraz. ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) 13641 ñèñï 4 (Üñèñï 3 ôçò Ïäçãßáò 2001/99/ÅÊ) Ïé äéáôüîåéò ôçò ðáñïýóáò áðüöáóçò éó ýïõí áðü ôçí 1ç Éïõëßïõ 2002. Ç ðáñïýóá áðüöáóç íá äçìïóéåõèåß óôçí Åöçìåñßäá

Διαβάστε περισσότερα

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια 1 Νέο Θεσμικό πλαίσιο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α 170,

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2335 (ΦΕΚ 185/Α/6.9.95) και σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2335 (ΦΕΚ 185/Α/6.9.95) και σας γνωρίζουμε τα εξής: ΘΕΜΑ«Κατάργηση των μειώσεων που είχαν, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.3213/55, οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ, των επαρχιακών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιστροφή των τυχόν αχρεωστήτως καταβληθεισών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Α.Ν. 86/67, Περί επιβολής κυρώσεων κατά των καθυστερούντων την καταβολήν και την απόδοσιν εισφορών εις Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφαλίσεως. Αρ. 1 1. Οστις υπέχων νόμιμον υποχρέωσιν

Διαβάστε περισσότερα

Την διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και...

Την διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και... Την διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Όλη η απόφαση για τις κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΡ. ΠΡΩΤ. Γ31/214/22-5-19

Διαβάστε περισσότερα

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ.

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2972/2001 «Εκσυγχρονισμός της οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΚΑ» και τις διατάξεις του άρθρου 37 του Κανονισμού Διαδικασιών Ασφάλισης για το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις

Διαβάστε περισσότερα

3524 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ)

3524 ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ (ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ) F ÅÖÇÌÅÑÉÓ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÅÙÓ ÔÇÓ ÅËËÇÍÉÊÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ 3523 ÔÅÕ ÏÓ ÄÅÕÔÅÑÏ Áñ. Öýëëïõ 252 28 Öåâñïõáñßïõ 2002 ÁÐÏÖÁÓÅÉÓ Áñéè. 19306/Ã2 ÐñïãñÜììáôá Óðïõäþí Ôå íéêþí Åðáããåëìáôéêþí Åêðáéäåõôçñßùí (Ô.Å.Å.).

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση διατάξεων τον Ν. 2556/97 που αφορούν τους νεοασφαλισμένους από »

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση διατάξεων τον Ν. 2556/97 που αφορούν τους νεοασφαλισμένους από » ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση διατάξεων τον Ν. 2556/97 που αφορούν τους νεοασφαλισμένους από 1.1.1993» Σχετικές εγκύκλιες: 106/93, 44/96. Με την παρούσα κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 1 του Ν. 2556/97

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α: «Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2676/99 που αφορούν θέματα Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης Εσόδων.»

Θ Ε Μ Α: «Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2676/99 που αφορούν θέματα Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης Εσόδων.» Θ Ε Μ Α: «Κοινοποίηση διατάξεων Ν. 2676/99 που αφορούν θέματα Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης Εσόδων.» Με την παρούσα, κοινοποιούμε τις κάτωθι διατάξεις του Ν. 2676/5-1-99 (ΦΕΚ 1 τ. Α) που αναφέρονται στα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 70Β του Ν.2238/1994 «Κύρωση Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» και την διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής στην Υπηρεσία Εσωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αθήνα 5/5/2011. Αριθμ. Πρωτ. Τ01/670/3. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ ΑΘΗΝΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Π Α Ρ Α Γ Ρ Α Φ Η Έννοια - Σκοπός Έννοια Παραγραφή είναι η απόσβεση της αξίωσης του Δήμου λόγω μη ενάσκησής της μέσα στο χρόνο που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση θεμάτων Ασφάλισης - Εσόδων και Παροχών, που προέκυψαν από την συγχώνευση του κλάδου σύνταξης του τ. ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. - Λήξη εργασιών του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πειραιά.» Σχετ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113

ΑΔΑ: Β4404691ΩΓ-ΓΛΟ. Αθήνα 6/3/2012. Αριθμ. Πρωτ. Ε41/113 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔ/ΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα.

ΣΧΕΤ : 1) η υπ αριθµ. 123/07 και 61/08 εγκύκλιοι ιοίκησης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. 2) Τα υπ αριθµ. Γ99/1/89/4-9-07, Τ00/530, Α12/902/ Γενικά Έγγραφα. Αθήνα 5/08/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε33/324 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Οικονόµου Βασιλική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από »

ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από » ΘΕΜΑ: «Ασφάλιση σε ένα φορέα των νεοσφαλισμένων από 1.1.1993» ΣΧΕΤ. Η εγκύκλιος 106/93. Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του Ν. 2335/95, οι οποίες προστέθηκαν ως εδάφιο στο τέλος του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». ΑΘΗΝΑ 05/09/2016 Αριθμ. Πρωτ: E57/35 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 ΕΦΚΑ 26/24.05.2019 (Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ.292/638501/2019) Ασφαλιστική τακτοποίηση σχολικών φυλάκων κατ εφαρμογή του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167). Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312/29.8.2013 Διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 1. Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 109/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε33/352/

1. ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 109/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε33/352/ Ρύθµιση των οφειλών των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων Οικοδοµοτεχνικών έργων που έχουν επαγγελµατική εγκατάσταση στις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από πυρκαγιές κατά το έτος 2007. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ΠΟΛ 1049-06/04/2009 ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών Σας γνωρίζουμε, ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών» του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/

ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/ ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/01.07.2016 ΙΚΑ Αριθμ. Πρωτ. Ε33/1134/01.07.2016 Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων οι οποίοι έχουν επαγγελματική εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/ ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/19.11.2018 ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 48/19.11.2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων»

ΘΕΜΑ: «Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 4 του Ν. 4554/2018 που αφορούν την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Δεν υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ το ποσό του κινήτρου απόδοσης του άρθρου 13 του Ν. 2470/97»

ΘΕΜΑ : «Δεν υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ το ποσό του κινήτρου απόδοσης του άρθρου 13 του Ν. 2470/97» ΘΕΜΑ : «Δεν υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ το ποσό του κινήτρου απόδοσης του άρθρου 13 του Ν. 2470/97» Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 2470/97(ΦΕΚ 40/Α/21-03-97)«περί αναμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς.

ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις εργοδοτών κοινών επιχ/σεων για χρήση τους στο ΙΚΑ & σε λοιπούς φορείς. - 751 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ -ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 22 Απριλίου 2002 Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΘΕΜΑ: Βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1)ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /10/2007 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /10/2007 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΑΡΘΡΟ 86 Ν. 3606/07 (ΦΕΚ 195 Α) Α. Δ/νση Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Δ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ Ε. ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΡΘΡΟ 86 Ν. 3606/07 (ΦΕΚ 195 Α) ΣΧΕΤ : Η 1082863/6881/0016/31.08.07

Διαβάστε περισσότερα

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 3-2-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/28/12456 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: " ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ"

ΘΕΜΑ:  ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑ: " ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ" ΣΧΕΤ. : Έγκ. 4/02, Γεν.Έγγραφο Γ99/1/49/21-3-02 Μετά την εφαρμογή από 1/1/02 των νέων διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.»

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Σχετ.: Οι με αριθμ. 115/83,178/83,201/85,66/87,101/99 εγκύκλιες οδηγίες.» Στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Νοεμβρίου 1998

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Νοεμβρίου 1998 *ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ* Νο. 6 -- 1115 -- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Νοεμβρίου 1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ.Πρωτ: A20/417/63 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 100 ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 )

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ.

ΘΕΜΑ: Εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, για το προσωπικό των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ και του ΟΤΕ. -- 581 -- * ΕΡΓΑΤΙΚΑ * Νο. 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 1/2/1999 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ. Ε 20/8 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣHΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829

Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829 Αθήνα, 7 /11/2014 Αρ. Φακέλου: Β/7 Αρ. Πρ.: οικ.39703/2829 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛ. ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/Υ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77 * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 77 -- 1019 -- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα 6 Noεμβρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. : 1123705/613/Α' 0013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1267 Δ/ΝΣΗ 13η (ΦΟΡ. ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ) -

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών

ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ-ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Να σταλεί και με e-mail ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 6 Απριλίου 2009 Αριθ. Πρωτ. 1036903/2169/20/0016 ΠΟΛ : 1049 1. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΩΡΛ-9Λ2. Αθήνα, 5 / 8 / Αριθ. Πρωτ. : Φ / οικ / 790. ΠΡΟΣ : 1. ΙΚΑ ΕΤΑΜ Διοίκηση Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα

ΑΔΑ: ΒΛΩΡΛ-9Λ2. Αθήνα, 5 / 8 / Αριθ. Πρωτ. : Φ / οικ / 790. ΠΡΟΣ : 1. ΙΚΑ ΕΤΑΜ Διοίκηση Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑ : B Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

- 2 - Από τις παραπάνω με στοιχείο β επιχειρήσεις εξαιρούνταν: α) το εργατοτεχνικό προσωπικό ραφείων ετοίμων ενδυμάτων από πλεκτό ύφασμα ανεξάρτητα

- 2 - Από τις παραπάνω με στοιχείο β επιχειρήσεις εξαιρούνταν: α) το εργατοτεχνικό προσωπικό ραφείων ετοίμων ενδυμάτων από πλεκτό ύφασμα ανεξάρτητα ΘΕΜΑ: Συμπληρωματικές οδηγίες σχετικές με την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης του συγχωνευθέντος στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ. Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Μισθωτών Κλωστοϋφαντουργίας (ΤΕΑΜΚ). ΣΧΕΤ: Η 5/87 εγκύκλιος. Σε

Διαβάστε περισσότερα

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών 1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 14/03/2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κωδ. : 17671, Καλλιθέα Τηλ. : 213 1604

Διαβάστε περισσότερα

Τα δημόσια έσοδα (συνέχεια)

Τα δημόσια έσοδα (συνέχεια) Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2017-2018 Τα δημόσια έσοδα (συνέχεια) Ανδρέας Τσουρουφλής 28.11.2017 Δημόσια έσοδα 2 Διοικητική εκτέλεση Αναγκαστική εκτέλεση Δημόσιο ως fisui: άρθρα 904 επ. ΚΠολΔ Δημόσιο ως imperium:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43Φ4691ΩΓ-3ΜΡ. Στοιχεία Υπευθύνου: .../.../20... Αριθμ. Πρωτ..

ΑΔΑ: Β43Φ4691ΩΓ-3ΜΡ. Στοιχεία Υπευθύνου: .../.../20... Αριθμ. Πρωτ.. .../..../20... Αριθμ. Πρωτ.. Α Ι Τ Η Σ Η Για έλεγχο και ρύθμιση οφειλών του άρθρου 3 παρ. 1 του Ν.4087/2012 (ΦΕΚ 196/ τα / 16-10-2012) Στοιχεία Επιχείρησης: ΠΡΟΣ Επωνυμία... Το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.......

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των νεοασφαλισμένων (υπαχθέντων στην ασφάλιση από 1/1/93 και μετά)

ΘΕΜΑ: Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των νεοασφαλισμένων (υπαχθέντων στην ασφάλιση από 1/1/93 και μετά) ΘΕΜΑ: Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των νεοασφαλισμένων (υπαχθέντων στην ασφάλιση από 1/1/93 και μετά) Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 2084/92 (ΦΕΚ 165/7-10-92 τ. Α) για την «Αναμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 29/10/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 3449 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/ της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ Γ.Ε.: Τ01/668/1/10-5-2007 Σχετικά: Η 6/2000 εγκύκλιος και το Γ.Ε. Τ01/668/1/3.4.06 της /σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. α) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά κλάση, των ασφαλισµένων του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : "Αλλαγή της διαδικασίας υποβολής των μηνυτηρίων αναφορών".

Θ Ε Μ Α : Αλλαγή της διαδικασίας υποβολής των μηνυτηρίων αναφορών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-1 - 1989 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Αριθ.Πρωτ. ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ταχ.Δ/νση :102 41 ΑΘΗΝΑ Ε67/2 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12-3- 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Αριθ.Πρ.Φ 80000/οικ.5049/365 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: Όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης Ι.Κ.Α. 30/05.09.2016 Ι.Κ.Α. 30/05.09.2016 Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας σε δικαιούχους επιχορηγήσεων από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΕΦΚΑ Εγκ. 5/2019 ΕΦΚΑ Εγκ. 5/2019 Εξαίρεση από την ασφάλιση του κλάδου υγείας ΕΦΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΦΚΑ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: α) Η εγκύκλιος 23/1989 β) Το Γενικό έγγραφα Α24/374/31-7-90

ΣΧΕΤ.: α) Η εγκύκλιος 23/1989 β) Το Γενικό έγγραφα Α24/374/31-7-90 ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για την ασφάλιση των προσώπων που απασχολούνται σε εργοδότες, με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α και β βαθμού συγγενείας» ΣΧΕΤ.: α) Η εγκύκλιος 23/1989 β) Το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

270/ / (ΦΕΚ

270/ / (ΦΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6-5-1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. Ε33/76 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν περισσότερες από μία βεβαιωμένες μη

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης Θ Ε Μ Α : «Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ. αρθρ. 52-56). Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 26 του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ. : Το με αριθ / έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΣΧΕΤ. : Το με αριθ / έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. «Άσκηση ενδίκων μέσων» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ Γενικό Έγγραφο: Ε40/338/27-10-06 ΣΧΕΤ. : Το με αριθ. 15176/19-10-06 έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2009 ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1019687/1080/0016 Α.ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ : 1020 1. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003»

ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003» ΘΕΜΑ: «Αναπροσαρμογή των ορίων των ημερησίων μισθών και των τεκμαρτών ημερομισθίων των ασφαλιστικών κλάσεων από 1/1-31/12/2003» 1. Νέα όρια ημερησίων μισθών και νε'α τεκμαρτά ημερομίσθια των ασφαλιστικών

Διαβάστε περισσότερα