Obstacle Course Race

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Obstacle Course Race"

Transcript

1 AN O.C.R. EVENT

2 Obstacle Course Race Πρόκειται για μία διαδρομή κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διανύσουν με τα πόδια. Στην πορεία θα συναντήσουν διάφορα εμπόδια, είτε φυσικά είτε τεχνητά που καλούνται να ξεπεράσουν. Σκοπό έχουν να δυσκολέψουν την πορεία τους, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά προς τον τερματισμό.

3 OΦΕΛΗ O.C.R. Αναπτύσσει την καρδιαγγειακή υγεία Οι αγώνες αυτού του είδους είναι από 2 έως 20 χιλιόμετρα. Ενθαρρύνει την πιο ολοκληρωμένη άσκηση Αντίθετα από τους κλασικούς αγώνες δρόμου στους οποίους ο αθλητής καλείτε να διανύσει μία απόσταση, στο WKND Warriors θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και το μυαλό του για να μπορέσει να ξεπεράσει τα εμπόδια θα βρεθούν στην διαδρομή του. Ωθεί τα ψυχικά όρια Έχει μεγάλη διαφορά να τρέξεις 5 χιλιόμετρα και είναι εντελώς διαφορετικό να τρέξεις, να πηδήξεις, να συρθείς και να λερωθείς για 5 χιλιόμετρα. Ενθαρρύνει την ομαδική δράση Οι περισσότερες διαδρομές είναι σχεδιασμένες με σκοπό την προώθηση της ομαδικής προσπάθειας. Κάποια από τα εμπόδια ξεπερνιούνται από τους περισσότερους με μια μικρή βοήθεια από συναθλητές. Αυτός είναι και ένα από τους βασικούς λόγους που ενθαρρύνονται οι ομαδικές συμμετοχές. Έλκει περισσότερους στην άσκηση Λόγω της προώθησης στην ομαδικότητα μέσα από τους αγώνες και βέβαια λόγω της ολοκληρωμένης φυσικής κατάστασης που απαιτεί, όλο και περισσότεροι λαμβάνουν μέρος. Προσφέρει επιλογές για κάθε αθλητικό επίπεδο Οι περισσότεροι δρόμοι εμποδίων είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αθλητές διαφορετικής δυναμικότητας. Από εντελώς αρχάριους μέχρι αθλητές αξιώσεων. Υπάρχει η δυνατότητα να παραληφθούν όσα εμπόδια φαίνονται πολύ δύσκολα και υπάρχει τόσο η επιλογή χρονομέτρησης όσο και απλής διέλευσης της διαδρομής.

4 «Οι αγώνες εμποδίων είναι το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο σπορ στην ιστορία των ΗΠΑ.» Wall Street Journal 12/2013 Ο αριθμός των τερματισάντων σε μηπαραδoσιακά events αυξήθηκε στις ΗΠΑ από λίγες 100k το 2009 σε πάνω από 4εκ το Μια απίστευτη αύξηση 400% σε 5 μόλις χρόνια. RunningUSA

5 running.competitor.com

6 Η συμμετοχή σε Adventure Racing διπλασιάστηκε σε 4 χρόνια από 1,089 εκατ. το 2009 σε 2,213 εκατ. το Στο Τρίαθλο η συμμετοχή διπλασιάστηκε σε 4 χρόνια. Από το 2009 σε 1,39 εκατ. το Το Trail Running είδε άνοδο 30% σε 4 χρόνια. Από 5,136 εκατ. το 2009 σε 6,792 εκατ. το From the OIA s 2014 Outdoor Recreation Participation Report

7 United States United Kingdom Australia Canada Mexico Chile Puerto Rico Bermuda Bahamas Austria Belgium Netherlands Luxembourg Czech Republic Denmark France Germany Hungary Ireland Italy Norway Poland Slovakia Spain Sweden Switzerland India Japan New Zealand Singapore South Korea South Africa Χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκαν OCR events to 2014

8 Τα παρακάτω λογότυπα ανήκουν σε ένα δείγμα μόνο, από τις εταιρίες που οργανώνουν O.C.R. Events. Η κάθε μία έχει το δικό της χαρακτήρα και τα Events ποικίλουν μεταξύ τους κατά πολύ. Υπάρχουν Events με σκοπό τη διασκέδαση μέσα από χιουμοριστικά εμπόδια και μία εύκολη διαδρομή και από την άλλη υπάρχουν δύσκολα Events διάρκειας πάνω από 1 ημέρα. Κάποια από αυτά λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα ενός μεγάλου σπόνσορα όπως η Reebok και η Jeep.

9 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Χώρος Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην έκταση του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Google Maps

10 ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Ημερομηνία Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 Κοινό Άνδρες και γυναίκες ηλικίας ετών Στόχος Στόχος μας είναι να προσελκύσει πάνω από συμμετέχοντες και το μέγιστο των θεατών. Δομή Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε «κύματα» και θα πάρουν εκκίνηση με χρονική διαφορά λεπτών. Είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική σε περιπτώσεις που η διαδρομή δεν έχει την απαραίτητη χωρητικότητα (π.χ. μαραθώνιοι) αλλά παράλληλα συνεισφέρει και στην αποφυγή σημείων συνωστισμού στα σημεία των εμποδίων. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε αποτελεσματικότερη περιφρούρηση της διοργάνωσης, αυξημένη ασφάλεια στους συμμετέχοντες καθώς επίσης θα διασφαλιστεί συνεχόμενη ροή καθ όλo το μήκος της διαδρομής.

11 ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χώρος Parking Δωρεάν χώρος στάθμευσης για αυτοκίνητα Το Χωριό Το κεντρικότερο σημείο της διοργάνωσης που θα περιλαμβάνει : Τις γραμμές αφετηρίας και τερματισμού της διαδρομής Περίπτερο πληροφοριών Σταθμό πρώτων βοηθειών (ασθενοφόρο) Εγκαταστάσεις υγιεινής Κιόσκια πώλησης φαγητού και αναψυκτικών Stands/ banner προώθησης προϊόντων από τους συμφωνημένους χορηγούς Διαδρομή Η διαδρομή θα έχει μήκος 5 χιλιομέτρων ανώμαλου εδάφους, φυλασσόμενη από προσωπικό και πλήρως σηματοδοτημένη. Εμπόδια Θα είναι εγκατεστημένα ανά περίπου 300 μ. άρα θα είναι τουλάχιστον 16. Σαν εμπόδια βέβαια συνυπολογίζονται όλες οι δυσκολίες που θα προσφέρει το ανάγλυφο του εδάφους. Για παράδειγμα ένα ανηφορικό μονοπάτι 300 μ. είναι ένα πολύ καλό και ασφαλές εμπόδιο.

12 ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Εμπόδια εδάφους Γενικής φύσεως εμπόδια που οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν από πάνω ή από κάτω. Εμπόδια ύψους Αναφέρονται σε τεχνικές δυσκολίες με κοινό γνώρισμα ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν επαφή με το έδαφος. Για να υπερπηδήσουν τα εμπόδια αυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τη δύναμη των χεριών και του κορμού και σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα πόδια σε συνδυασμό με ισορροπία.

13 ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Εμπόδια με λάστιχα Τα εμπόδια αυτά μπορεί να ανήκουν σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αλλά έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί το υλικό, το σχήμα και το βάρος των λάστιχων προσφέρεται για τη δημιουργία μερικών από των πιο συναρπαστικά πολύπλοκων εμποδίων. Επιπρόσθετα, τα παραπάνω του χαρακτηριστικά το καθιστούν ως ένα ασφαλέστατο υλικό..

14 ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Εμπόδια Δύναμης Τα εμπόδια αυτά δοκιμάζουν περισσότερο την συνολική δύναμη του συμμετέχοντα. Συνήθως πρόκειται για κάποιο βάρος ή αντικείμενο αντίστασης που ο αγωνιζόμενος καλείται να διαχειριστεί. Φυσικά εμπόδια Εξαρτώμενα περισσότερο από το ανάγλυφο και την ποικιλία του εδάφους αυτά τα εμπόδια μπορούν να προσφέρουν στο χαρακτήρα της διαδρομής μέχρι και να γίνουν σημεία αναφοράς του Event στο σύνολο του.

15 ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Εμπόδια Ισορροπίας Εδώ δοκιμάζονται οι δυνατότητες του συμμετέχοντα στην ισορροπία σε μικρό πάντα ύψος. Σε περίπτωση αποτυχίας θα πρέπει να «πληρώσει» πριν προχωρήσει στη διαδρομή, με ένα σετ ασκήσεων..όπως push-ups.

16 Ασφάλεια Σεβασμός Διασκέδαση Ελλάδα

17 Ασφάλεια για κάθε συμμετέχοντα! Είναι πολύ εύκολη η δημιουργία ανυπέρβλητων εμποδίων και η διαφήμιση της διοργάνωσης ως η πιο δύσκολη και ίσως επικίνδυνη που μόνο οι πιο τολμηροί μπορούν να ολοκληρώσουν. Ένας τοίχος 12 μέτρων από ξύλο που πρέπει να ανέβεις, αγκαθωτά σύρματα 20 πόντων από το έδαφος που πρέπει να περάσεις από κάτω, λασπόνερο βάθους 2 μέτρων με ασταθή βυθό και πολλά άλλα. Σκοπός μας είναι να περάσουμε όλοι καλά, να ιδρώσουμε, να κουραστούμε πολύ, να τσαλακωθούμε και να λερωθούμε αρκετά και κυρίως να φτάσουμε στον τερματισμό με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη! Δεν θα υπάρχουν εμπόδια με ιδιαίτερο ύψος, ούτε θα χρησιμοποιηθεί νερό μεγάλου βάθους. Τα φυσικά εμπόδια που θα ενταχθούν στη διαδρομή θα προσφέρουν δυσκολία και ΌΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ. Σε κάθε εμπόδιο θα υπάρχει προσωπικό και εθελοντές που θα επιτηρούν τους συμμετέχοντες. Θα είναι σε θέση να εξηγούν τη λειτουργία των εμποδίων και όταν υπάρχει ανάγκη θα προσφέρουν βοήθεια, σε όσους αθλητές την χρειάζονται. Θα υπάρχει φυσικά και κάλυψη ασθενοφόρου σε όλη τη διάρκεια του Event.

18 Σεβασμός προς το περιβάλλον! Θέλουμε να δώσουμε σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και σε όλους τους επισκέπτες την ευκαιρία μίας πολύ όμορφης εμπειρίας κοντά στη φύση. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το βουνό, τη κοιλάδα, το ποτάμι και μετά να αφήσουμε την περιοχή γεμάτη πληγές που θα θυμίζουν για πολύ καιρό το πέρασμά μας. Σε άλλα events χρησιμοποιήθηκαν εμπόδια που περιλαμβάνουν βαθύ σκάψιμο, μεταφορά μεγάλης ποσότητας χώματος και γενικά αλλαγή στο ανάγλυφο της περιοχής. Αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ στο WKND Warriors. Τα εμπόδια που θα δημιουργήσουμε θα είναι υπέργεια. Χωρίς σκάψιμο πέρα από την όποια ανάγκη στήριξης. Δεν θα μεταφέρουμε ολόκληρους λόφους από το ένα σημείο στο άλλο και δεν θα γεμίσουμε 10-μετρες τρύπες με νερό. Φεύγοντας, θα πάρουμε τα σκουπίδια μας, μαζί! Διασκέδαση για όλους! Με θεμέλιο λίθο την ασφάλεια σκοπός μας είναι να μείνει στους συμμετέχοντες το συναίσθημα μίας αξέχαστης εμπειρίας κοντά στη φύση, γεμάτη ανεπανάληπτες στιγμές, χαρά, γέλιο και συγκινήσεις!

19 Με προσανατολισμό την Ελλάδα! TΟ WKND WARRIORS ΕΊΝΑΙ Η 1 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ O.C.R. Στην Ελλάδα της κρίσης, ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερο ανάγκη να ξεφύγει, να ξεχαστεί και να περάσει καλά. Να έρθει πιο κοντά στον συνάνθρωπο του και να βιώσει την απλή αλλά συνάμα μαγική ομορφιά της φύσης. Μέσω της διοργάνωσης αυτής, θέλουμε παράλληλα να ενισχύσουμε και να συνδράμουμε στην στροφή του κόσμου προς τα Ελληνικά προϊόντα, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο επιζητάμε την εγχώρια συνεργασία με φορείς που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα! Πιστεύουμε στην Ελληνική συνεργασία και αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία των καιρών αυτό το Event μπορεί να σταθεί πομπός για την μετάδοση αυτού του μηνύματος!

20 Εμείς θέλουμε όλος ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει και να περάσει Υπέροχα!

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012

Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Καλές πρακτικές καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, TALETE Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 19/11/2012 Πρόγραμμα TALETE (Θαλής) Teaching Math through Innovative Learning Approach and Contents «Διδασκαλία Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

1) Νέα ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ισχύς από )

1) Νέα ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ισχύς από ) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 1) Νέα ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ισχύς από 1.1.2017) 2) Η παρακράτηση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 15% (εφαρμόζεται για τα εισοδήματα από 1 1 2017 και

Διαβάστε περισσότερα

Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος, ΚΕΣΥΠ Βόλου

Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος, ΚΕΣΥΠ Βόλου Προϋποθέσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην προοπτική αποδυνάμωσης / κατάργησης των υφιστάμενων εξετάσεων για εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Κατσούρας Σταύρος Δρ. Κοινωνιολόγος,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ Ôñéìçíéáßá Ýêäïóç ôïõ ÔïìÝá Åðåßãïõóáò êáé ÅíôáôéêÞò ÍïóçëåõôéêÞò ôïõ Åèíéêïý ÓõíäÝóìïõ Íïóçëåõôþí ÅëëÜäáò Ìåóïãåßùí 2, à êôßñéï Ðýñãïò Áèçíþí, ÁèÞíá 115 27 ÔÅÕ ÏÓ 40, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών

Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Σύγχρονες Εφαρμογές Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών Ενότητα 2: Η αξιολόγηση PISA Διδάσκων: Νικόλαος Τσέλιος Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα

RECRUITMENT CONFERENCE 2019

RECRUITMENT CONFERENCE 2019 RECRUITMENT CONFERENCE 2019 GDPR in HR υποχρεώσεις και κίνδυνοι Δρ. Ν. Ιωάννης Ελ. Κοϊμτζόγλου Δικηγόρος, Εταίρος, ΚΡΕΜΑΛΗΣ- Δικηγορική Εταιρεία Αθήνα, 31.01.2019 1. Ο χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η φορολογία ακινήτων

Η φορολογία ακινήτων www.pwc.gr Η φορολογία ακινήτων Υπό το πρίσμα διεθνών τάσεων Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 «Η Φορολογία Ακινήτων στην Ελλάδα είναι χαμηλή» Athens Prodexpo 2 Οκτωβρίου 2013 Slide 2 Στοιχεία ΟΟΣΑ προ

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Εξαγωγές Μαρμάρου (*2515) Αξία Εξαγωγών σε χιλίαδες ευρώ

Τουρκία: Εξαγωγές Μαρμάρου (*2515) Αξία Εξαγωγών σε χιλίαδες ευρώ Τουρκία: Εξαγωγές Μαρμάρου 2011-2015 (*2515) Αξία Εξαγωγών σε χιλίαδες ευρώ Importers 2011 2012 2013 2014 2015 World 553,015.00 721,765.00 843,510.00 734,227.00 785,603.00 China 452,579.00 606,384.00 735,665.00

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία & Αριθμοί για την Κλινική Έρευνα Επιτροπή Κλινικών Μελετών

Στοιχεία & Αριθμοί για την Κλινική Έρευνα Επιτροπή Κλινικών Μελετών Στοιχεία & Αριθμοί για την Κλινική Έρευνα Επιτροπή Κλινικών Μελετών Ημέρα Κλινικής Έρευνας Αθήνα, 20 Μαΐου 2017 Η ανάπτυξη ενός νέου φαρμάκου σε αριθμούς 10.000 μόρια ανακαλύπτονται 5 μόρια δοκιμάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΑΣΗ Τ ΩΝ ΤΟΥ ΙΚΗ ΔΙΑ ΚΟΝΟΜΙ Η ΟΙΚ

ΑΣΤΑΣΗ Τ ΩΝ ΤΟΥ ΙΚΗ ΔΙΑ ΚΟΝΟΜΙ Η ΟΙΚ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝ 1 ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 2 1. Δαπάνες Ολυμπιακών Υποδομών (ΠΔΕ) 6,2 δις 2. Δαπάνες Τακτικού Προϋπολογισμού 06δις 0,6 3. Δαπάνες Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα» 1,8 δις ΣΥΝΟΛΟ: 9 δις Πηγή: Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ)

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Γιάννης Ρουσσάκης 19/10/2016 Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Κοινωνία και Οικονομία της Γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Το P σηµαίνει Passenger Vehicle δηλαδή Επιβατικό όχηµα. Ο πρώτος αριθµός 165 είναι το πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά. Ο δεύτερος αριθµός 70 είναι η αναλ

Το P σηµαίνει Passenger Vehicle δηλαδή Επιβατικό όχηµα. Ο πρώτος αριθµός 165 είναι το πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά. Ο δεύτερος αριθµός 70 είναι η αναλ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) µια αναλυτική προσέγγιση στην ερµηνεία των χαρακτηριστικών τους ή τι σηµαίνουν τα γράµµατα και οι αριθµοί (δηλ. Τα ιερογλυφικά) στην πλευρά των ελαστικών οχηµάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Φυλής Χολστάιν Έλλάδας. Μηλιούδης Σταμάτης Διευθυντής ΕΦΧΕ

Ένωση Φυλής Χολστάιν Έλλάδας. Μηλιούδης Σταμάτης Διευθυντής ΕΦΧΕ Ένωση Φυλής Χολστάιν Έλλάδας Μηλιούδης Σταμάτης Διευθυντής ΕΦΧΕ Ένωση Φυλής Χολστάιν Έτος ίδρυσης: 2001 Μέλη: φυσικά και νομικά πρόσωπα Έδρα: Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας)

ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) ιεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία και ο σηµαντικός ρόλος της Υ..Α.Σ. (Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) Η Ελλάδα διαθέτει 15ετή εµπειρία στη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία. Είναι επίσηµο µέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Συστήματα. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 21/5/2012

Εκπαιδευτικά Συστήματα. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 21/5/2012 Εκπαιδευτικά Συστήματα Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, 21/5/2012 PISA: Program for International Student Assessment PISA: Ευρήματα έρευνας για τις ακαδημαϊκές γνώσεις μαθητών 15 ετών Επανάληψη από προηγούμενο μάθημα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ Γενικι Γραμματεία Καταναλωτι ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΚΑΣΑΝΑΛΩΣΗ Δ/ΝΗ ΠΑΡΑΣΗΡΗΣΗΡΙΟΤ ΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΣΗΡΗΣΗΡΙΟ ΣΙΜΩΝ ΤΓΡΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ Ακινα, 11-2-2014 Αρ. Πρωτ.: 746 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΣΙΟ ΕΠΙΚΟΠΗΗ ΣΙΜΩΝ ΚΑΤΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφή των Σχολικών Βιβλίων Δημοτικού «Ερευνώ και Ανακαλύπτω» και το ερευνητικά εξελισσόμενο μοντέλο μάθησης.

Η συγγραφή των Σχολικών Βιβλίων Δημοτικού «Ερευνώ και Ανακαλύπτω» και το ερευνητικά εξελισσόμενο μοντέλο μάθησης. Η συγγραφή των Σχολικών Βιβλίων Δημοτικού «Ερευνώ και Ανακαλύπτω» και το ερευνητικά εξελισσόμενο μοντέλο μάθησης. Πορταριά 25-5-2013 Σοφοκλής Α. Σωτηρίου Ελληνογερμανική Αγωγή Μερικά δεδομένα... PISA 2006

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύσεις σε διεθνείς κεφαλαιαγορές. Οφέλη διεθνών επενδύσεων

Επενδύσεις σε διεθνείς κεφαλαιαγορές. Οφέλη διεθνών επενδύσεων Επενδύσεις σε διεθνείς κεφαλαιαγορές Οφέλη διεθνών επενδύσεων Μεγάλη αύξηση σε ξένες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια λόγω διεθνοποίησης αγορών Γιατί γίνονται διεθνείς επενδύσεις; Οικονοµικοί, πολιτικοί,

Διαβάστε περισσότερα

PISA: Program for International Student Assessment

PISA: Program for International Student Assessment PISA: Program for International Student Assessment Γιατί; Ειδικές δυσκολίες στην ανάπτυξη μαθηματικής γνώσης: PISA PISA: Programme for International Student Assessment προωθείται από τον ΟΟΣΑ Κάθε 3 χρόνια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια)

ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια) ΕΕΤΤ και Προώθηση της Ευρυζωνικότητας (κυρίως στην Περιφέρεια) Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων www.eett.gr 12 Απριλίου 2006 ΕΕΤΤ και Προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά. Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas

Φωτοβολταϊκά. Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas Φωτοβολταϊκά Πλάτων Μπαλτάς Enfinity Hellas Φ/Β στην Ελλάδα την τελευταία τριετία Ε.Π.Αν. 2005 100 αιτήσεις για χρηματοδότηση «κάτι καλό προβλέπεται» Ν.3468 / 2006 Δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΔΙΑΜΟ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι. ΓΙΑΝΝΑΤΣΗΣ

ΧΕΔΙΑΜΟ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι. ΓΙΑΝΝΑΤΣΗΣ ΧΕΔΙΑΜΟ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι. ΓΙΑΝΝΑΤΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΣΤΠΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΣΗΜΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΞΟΔΟΣ Υλικά Εργαςία Μηχανζσ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ Προϊόντα Υπηρεςίεσ Ζλεγχοσ -

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ιστορικό του φακέλου. Επόμενα βήματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ιστορικό του φακέλου. Επόμενα βήματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βρυξέλλες, 11 Απριλίου 2013 Ιστορικό του φακέλου Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την Eurostat στο πλαίσιο της έρευνας για το εργατικό δυναμικό στην ΕΕ, η οποία παρέχει δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα Αθήνα, 19-02-2013 Αρ. πρωτ.: Υ3-434 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Παρασκευή, 15

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί

Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί Δημόσια υγεία του παιδιού και κοινωνική παιδιατρική: πεδίο - έννοιες - ορισμοί Φεβρουάριος 2008 Τ. Παναγιωτόπουλος Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τομέας Υγείας του Παιδιού Όροι π.χ. δημόσια υγεία του παιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2007 Σύνολο Εργοδότες Πηγή: ΕΣΥΕ, Έρευνα Εργατικού δυναμικού Εργαζόμενοι για δικό τους λογαριασμό Μισθωτοί (με μισθό ή ημερομίσθιο) Συμβοηθούντα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρυζωνικές υπηρεσίες:

Ευρυζωνικές υπηρεσίες: Ευρυζωνικές υπηρεσίες: Κίνητρα για τη διάδοσή τους Αστέρας Βουλιαγµένης, Τετάρτη 3/5/06 ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΕΙΣ ΥΣΗΣ 2 Είµαστε η προτελευταία χώρα στην Ευρώπη (µε τελευταία την Πορτογαλία) στην διείσδυση του internet

Διαβάστε περισσότερα

Students Sense of School Belonging Scale, Fourth Grade

Students Sense of School Belonging Scale, Fourth Grade Students Sense of School Belonging Scale, Fourth Grade The Students Sense of School Belonging (SSB) scale was created based on students degree of agreement with the seven statements described below. Items

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ)

ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΑΜΟΑ) ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 2001-2005 2005 10 5 0-5 -10-15 Πορτογαλία - 25% Σουηδία -24.5% Ολλανδία

Διαβάστε περισσότερα

Challenges Facing Teachers Scale, Fourth Grade

Challenges Facing Teachers Scale, Fourth Grade Challenges Facing Teachers Scale, Fourth Grade e Challenges Facing Teachers (CFT) scale was created based on teachers degree of agreement with the eight statements described below. Items in the TIMSS 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Αναρτητέο στο διαδίκτυο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ & ΤΙΜΟΛΗΨΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Students Views on Engaging Teaching in Mathematics Lessons Scale, Fourth Grade

Students Views on Engaging Teaching in Mathematics Lessons Scale, Fourth Grade Students Views on Engaging Teaching in Mathematics Lessons Scale, Fourth Grade The Students Views on Engaging Teaching in Mathematics Lessons (EML) scale was created based on students degree of agreement

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Αθήνα 15.05.03 Μέλος Σ & ντής Συντονισµού Ελλ Β. ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεν. Γραµµατέας ΣΜΕ Ελλ. Λευκόλιθοι 1 ΕΝΑ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ( ΙΕΘΝΗ) ΑΝΕΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

"AdBlue" trademarks of VDA Verband der Automobilindustrie e.v.

AdBlue trademarks of VDA Verband der Automobilindustrie e.v. Angola 29.05.2014 01 Angola 29.05.2014 04 Angola 29.05.2014 08.06.2016 40309 07 29.05.2024 Angola 29.05.2014 09 Angola 29.05.2014 21.06.2016 40311 12 29.05.2024 Argentina 29.10.2007 06.11.2008 2.256.182

Διαβάστε περισσότερα

Students Views on Engaging Teaching in Science Lessons Scale, Fourth Grade

Students Views on Engaging Teaching in Science Lessons Scale, Fourth Grade Students Views on Engaging Teaching in Science Lessons Scale, Fourth Grade The Students Views on Engaging Teaching in Science Lessons (ESL) scale was created based on students degree of agreement with

Διαβάστε περισσότερα

International Freight Forwarding Mastering the Cost

International Freight Forwarding Mastering the Cost International Freight Forwarding Mastering the Cost Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data AE Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Η ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα logistics

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς

Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς Vodafone Home VDSL Τι είναι NGA; Τι σημαίνει NGA; Next Generation Access Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς NGA θεωρείται οποιαδήποτε τεχνολογία πρόσβασης μπορεί να προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013

Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013 Αφίξεις Τουριστών ανα μήνα 2013 Tourists Arrivals by month 2013 Ιαν/ριος Φεβ/ριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπ/ριος Οκτ/ριος Nοέ/ριος Δεκ/ριος Ιαν - Δεκ January February March April

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: Περισσότερες πληροφορίες εδώ Ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2016 Υπεύθυνη Αλεξάνδρα Φιλιππάκη Τηλ: 210 6874490 Email: alexandra.filippaki@gr.pwc.com Σελίδες 5 Περισσότερες πληροφορίες εδώ Follow/retweet: @PwC_Greece Η βελτίωση του δείκτη

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας

Παγκόσμια Κατανάλωση Ενέργειας ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ήλιος Κίνηση και ελκτικό δυναμικό του ήλιου, της σελήνης και της γης Γεωθερμική ενέργεια εκλύεται από ψύξη του πυρήνα, χημικές αντιδράσεις και ραδιενεργό υποβάθμιση στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με τις βασικές δεξιότητες 18/10/2017. Και παράγοντες που τις επηρεάζουν

Σχετικά με τις βασικές δεξιότητες 18/10/2017. Και παράγοντες που τις επηρεάζουν Σχετικά με τις βασικές δεξιότητες 18/10/2017 Και παράγοντες που τις επηρεάζουν PISA: Program for International Student Assessment Γιατί; Ειδικές δυσκολίες στην ανάπτυξη μαθηματικής γνώσης: PISA PISA: Programme

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με την Έρευνα

Σχετικά με την Έρευνα Σχετικά με την Έρευνα Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, διάφοροι οργανισμοί παρέχουν πρόσβαση και εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) καθώς και άλλες υπηρεσίες για τις ομάδες που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ 1 : GRGENER.PL1. Ονοματεπώνυμο παρατηρητών: Υπηρεσία παρατηρητών: Επεξηγηματικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ 1 : GRGENER.PL1. Ονοματεπώνυμο παρατηρητών: Υπηρεσία παρατηρητών: Επεξηγηματικά ΦΟΡΜΑ 1 GRGENERPL1 Ονοματεπώνυμο παρατηρητών: Υπηρεσία παρατηρητών: Επεξηγηματικά στοιχεία 1** 2** 4** 4** 6** 6** 32** 5** 33* 3** 39** 177** 1 4 6 7 9 14 16 22 24 30 32 39 41 48 50 53 55 56 58 60 62

Διαβάστε περισσότερα

Students Like Learning Mathematics Scale, Fourth Grade

Students Like Learning Mathematics Scale, Fourth Grade Students Like Learning Mathematics Scale, Fourth Grade he Students Like Learning Mathematics (SLM) scale was created based on students degree of agreement with the nine statements described below. Items

Διαβάστε περισσότερα

Summary of ScinoPharm Taiwan, Ltd. Submissions

Summary of ScinoPharm Taiwan, Ltd. Submissions Abiraterone Acetate DMF # 030587 Anastrozole USP DMF # 018335 CDMF# DMF 2007-273 Apixaban DMF # 030440 Apremilast DMF # 032058 Atazanavir Sulfate DMF # 027562 Azacitidine DMF # 022360 1. Australia: 2007/4681

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Γεωθερμική Ενέργεια; (What is Geothermal Energy?)

Τί είναι Γεωθερμική Ενέργεια; (What is Geothermal Energy?) Τί είναι Γεωθερμική Ενέργεια; (What is Geothermal Energy?) Συγγραφή : Mary H. Dickson και Mario Fanelli Istituto di Geoscienze e Georisorse, CNR, Pisa, Italy Μετάφραση : Μιχάλης Φυτίκας και Μαρία Παπαχρήστου

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ)

Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ) Γιάννης Ρουσσάκης 15/3/2013

Διαβάστε περισσότερα

Τσακιρίδης Κοσμάς MD, PhD, EBTS Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός Ταμίας ΔΣ ΤΕΑ-ΙΣΘ Ταμίας ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

Τσακιρίδης Κοσμάς MD, PhD, EBTS Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός Ταμίας ΔΣ ΤΕΑ-ΙΣΘ Ταμίας ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. Τσακιρίδης Κοσμάς MD, PhD, EBTS Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός Ταμίας ΔΣ ΤΕΑ-ΙΣΘ Ταμίας ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. Τι είναι τα ΤΕΑ Γήρανση του πληθυσμού Διεθνές φαινόμενο Μεγάλη επιβάρυνση στα δημοσιονομικά των χωρών. Προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Students Like Learning Science Scale, Fourth Grade

Students Like Learning Science Scale, Fourth Grade Students Like Learning Science Scale, Fourth Grade he Students Like Learning Science (SLS) scale was created based on students degree of agreement with the nine statements described below. Items in the

Διαβάστε περισσότερα

Η διαχείριση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης: Τρέχουσα πρακτική και ορθολογική διαχείριση

Η διαχείριση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης: Τρέχουσα πρακτική και ορθολογική διαχείριση Η διαχείριση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης: Τρέχουσα πρακτική και ορθολογική διαχείριση Ξένια Καπόρη, External Affairs Director, ROCHE Hellas Η κατά κεφαλήν δαπάνη υγείας στην Ελλάδα, 2015 51%

Διαβάστε περισσότερα

Meteora Trail Running

Meteora Trail Running Meteora Trail Running 4 ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Αγώνας δρόμου στην καρδιά των Μετεώρων Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 Ο Σ.Κ.Α. ΜΕΤΕΩΡΩΝ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και την

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Efi Τρίτη, 16 Μάιος :28 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 29 Μάιος :30

Συντάχθηκε απο τον/την Efi Τρίτη, 16 Μάιος :28 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 29 Μάιος :30 «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΛΙΑΡΗ» - ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΑ - Σύλλογος Δρο Ο ΣΔΥΧ στις 25 Ιουνίου 2017, ημέρα Kυριακή, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

Μαραθώνιος Ναυπλίου «Nafplio Marathon 2015»

Μαραθώνιος Ναυπλίου «Nafplio Marathon 2015» Ναύπλιο, η πόλη με την φιλικότερη προσέγγιση στον Πολιτισμό & στην ποιότητα ζωής Οργάνωση: Δήμος Ναυπλιέων - Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., σε συνεργασία με την Περιφερική Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, το Κέντρο Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Πασχάλης Θ. Αποστολίδης ιευθύνων Σύµβουλος Αbbott Laboratories (Ελλάς) ΑΒΕΕ Αντιπρόεδρος.Σ. ΣΦΕΕ 20 Mαρτίου 2012 Τα τελευταία 50 χρόνια έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση Πρακτόρων Επιχειρηματικών Απαιτήσεων. Απολογισμός Έτους 2015

Ελληνική Ένωση Πρακτόρων Επιχειρηματικών Απαιτήσεων. Απολογισμός Έτους 2015 Ελληνική Ένωση Πρακτόρων Επιχειρηματικών Απαιτήσεων Απολογισμός Έτους 2015 Αθήνα, Αύγουστος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επισκόπηση Οικονομικού Περιβάλλοντος... σελ 3 2. Εξέλιξη Εργασιών Κλάδου στην Παγκόσμια Αγορά...

Διαβάστε περισσότερα

World Happiness Report 2013

World Happiness Report 2013 Table A2. National Averages in 2010-12 World Happiness Report 2013 Appendix material for Chapter 2 World Happiness: Trends, Explanations and Distribution John F. Helliwell & Shun Wang Social support Freedom

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014 Reference Period: January - December 2014 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

To marketing στους αγώνες χιονοδρομίας. Τιμολέων Τσουρέκας

To marketing στους αγώνες χιονοδρομίας. Τιμολέων Τσουρέκας To marketing στους αγώνες χιονοδρομίας Τιμολέων Τσουρέκας Τι είναι αθλητικό μάρκετινγκ; Ο όρος επινοήθηκε για να περιγράψει όλες τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούσαν τα σπορ σαν όχημα προβολής. Αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Η εισαγωγή οίνου στο Ισραήλ

Η εισαγωγή οίνου στο Ισραήλ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 3 Daniel Frisch Str.,11th floor, 64731 Tel Aviv, Israel Tel. 972 3 6055299 Fax 6055296 E-mail: ecocom-telaviv@mfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχουσα κατάσταση ελληνικού εξωτερικού εμπορίου σε σχέση με τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ε.Ε..

Τρέχουσα κατάσταση ελληνικού εξωτερικού εμπορίου σε σχέση με τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.. Τρέχουσα κατάσταση ελληνικού εξωτερικού εμπορίου σε σχέση με τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.. Σκοπός του παρόντος σημειώματος είναι η συνοπτική επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης του ελληνικού εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µόνο για ενηµερωτικούς σκοπούς.

2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µόνο για ενηµερωτικούς σκοπούς. 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µόνο για ενηµερωτικούς σκοπούς. Όλες οι πληροφορίες που περιλαµβάνονται σε αυτό υπόκεινται σε αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Ενεργειακές Προκλήσεις στην Ελλάδα

Βασικές Ενεργειακές Προκλήσεις στην Ελλάδα Βασικές Ενεργειακές Προκλήσεις στην Ελλάδα Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα 22-23 Νοεμβρίου 2018 Τοποθέτηση του κ. Κ. Ν. Σταμπολή, Εκτελεστικού Διευθυντή ΙΕΝΕ INSTITUTE OF ENERGY FOR SOUTH EAST EUROPE Βασικά Σημεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 21 Νοεμβρίου 2007 0 Πέντε κύριες προτεραιότητες στη στρατηγική της ΔΕΗ Εναρμόνιση με μετο τορυθμιστικό Πλαίσιο Στρατηγική Παραγωγής Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

#lycabettusrun #opentraininglycabettusrun

#lycabettusrun #opentraininglycabettusrun 5 th LycabettusRun Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 #lycabettusrun #opentraininglycabettusrun Η Sportevent με την ευγενική υποστήριξη του St George Lycabettus Lifestyle Hotel προκηρύσσουν αγώνα δρόμου την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA

Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Β Λ Ο Ν Τ Ζ Ο Σ Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ H Μ Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Στόλου Νικόλαος Ροδόπουλος

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Στόλου Νικόλαος Ροδόπουλος Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Στόλου Νικόλαος Ροδόπουλος Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Country LPI Rank Customs Infrastructure International

Διαβάστε περισσότερα

Μητροπολιτικά ίκτυα Οπτικών Ινών: Τεχνολογίες και Επιχειρηµατικά Μοντέλα

Μητροπολιτικά ίκτυα Οπτικών Ινών: Τεχνολογίες και Επιχειρηµατικά Μοντέλα Μητροπολιτικά ίκτυα Οπτικών Ινών: Τεχνολογίες και Επιχειρηµατικά Μοντέλα Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής, Παν. Πατρών Επιστηµονικός Υπεύθυνος Ερευνητικής Μονάδας 6, ΕΑΙΤΥ e-mail: bouras@cti.gr URL:

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Σύστηµα Υγείας Αξιολόγηση Υπό την Διεθνή Εµπειρία

Ελληνικό Σύστηµα Υγείας Αξιολόγηση Υπό την Διεθνή Εµπειρία Ελληνικό Σύστηµα Υγείας Αξιολόγηση Υπό την Διεθνή Εµπειρία Νίκος Μανιαδάκης BSc, ΜSc, PhD, FESC Καθηγητής & Διευθυντής Τοµέας Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Εθνική Σχολή Δηµόσιας Υγείας ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς Ορίσατε στο CERN

Καλώς Ορίσατε στο CERN Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο CERN / 21 Αυγούστου 2016 1 Περιεχόμενα της Ομιλίας

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακοβιομηχανία & Διαφάνεια. Αντώνης Ευαγγελίδης Δήμητρα Θεμελιώτη

Φαρμακοβιομηχανία & Διαφάνεια. Αντώνης Ευαγγελίδης Δήμητρα Θεμελιώτη Φαρμακοβιομηχανία & Διαφάνεια Αντώνης Ευαγγελίδης Δήμητρα Θεμελιώτη Ledra Marriott Hotel 14 Δεκεμβρίου 2013 1 KΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ! ΕΜΕΡΣΟΝ Περιεχόμενα Παρουσίασης Η συμβολή και οι Αξίες της Φαρμακοβιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - εκέµβριος 2016 Reference Period: January - December 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 17/01/2017 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ιοσκούρων 4 & Πολυγνώτου ΑΘΗΝΑ 105 55 Τηλ. 2103310080-1-2, Fax: 2103310083 E-mail: kpolykentro@gmail.com ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: o ΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Νοέµβριος 2016 Reference Period: January - November 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 19/12/2016 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 4 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τον ΣΕΓΑΣ καθώς και με την υποστήριξη της Περιφερειακής

Διαβάστε περισσότερα

3ος Παλαμήδειος Άθλος

3ος Παλαμήδειος Άθλος november Castle Run 2017 3ος Παλαμήδειος Άθλος Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 Ναύπλιο, φιλικός, αθλητικός και τουριστικός προορισμός για όλους! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιγραφή Επιμέλεια Διοργάνωσης Οργάνωση/Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ

Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ Ρυθμίσεις για την εκτέλεση του κιτ artus CT/NG QS-RGQ (λογισμικό Rotor-Gene Q.) Ελέγξτε την διαθεσιμότητα νέων ηλεκτρονικών αναθεωρήσεων επισήμανσης στη διεύθυνση www.qiagen.com/products/artusctngqsrgqkitce.aspx

Διαβάστε περισσότερα

Early Literacy and Numeracy Activities Before Beginning Primary School Scale, Fourth Grade

Early Literacy and Numeracy Activities Before Beginning Primary School Scale, Fourth Grade Early Literacy and Numeracy Activities Before he Early Literacy and Numeracy Activities Before Beginning Primary School (ELN) scale was created based on parents frequency of doing the sixteen activities

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Θεσσαλονίκη 10 Δεκεμβρίου 2016 Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα DSI, Cedefop

Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Θεσσαλονίκη 10 Δεκεμβρίου 2016 Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα DSI, Cedefop Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση Θεσσαλονίκη 10 Δεκεμβρίου 2016 Λουκάς Ζαχείλας, Επικεφαλής Τομέα DSI, Cedefop Οι σύγχρονες προκλήσεις Λουκάς Ζαχείλας, Cedefop 2 ΑΝΕΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ October 2014 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δρομικές δραστηριότητες αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς αυξάνονται οι αγώνες και οι απαιτήσεις των δρομέων. Κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ: ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ: ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ: ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά αγώνα δρόμου με την ονομασία ΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα»

Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Τίτλος Έργου: «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Μάρτιος 2007 «Ταυτότητα Χρηστών Internet στην Ελλάδα» Μάρτιος 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ταυτότητα Έρευνας...4 2. ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΦΥΛΟ...8 2.1. Χρήση Η/Υ και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Tα Τοπικά Συµβούλια των ηµοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάµου σε συνεργασία µε το Ν.Π... Αθλητισµού «Ηρόδωρος» του ήµου Μεγάρεων υπό την τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k

Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k Αγώνας Δρόμου γύρω από μία λίμνη! Κάτι διαφορετικό! 5k, 10k & 30k 30 χιλιόμετρα σε 30 λέξεις Αφετηρία. Πανέμορφη παραλίμνια διαδρομή. Μία πόλη με τεράστια ιστορική αξία. Υπέροχη φυσική ομορφιά. Καλοί φίλοι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Χαράδρα του Βίκου - Γεφύρι Κόκκορη Ο ήμος Ζαγορίου διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Tα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και την

Διαβάστε περισσότερα

Digital Travel Trends

Digital Travel Trends Travel @ Digital Travel Trends February 2012 Stefanos Loukakos Country Manager, Google Greece Google Confidential and Proprietary 1 Travel Market: Online vs Offline Google Confidential and Proprietary 2 Travel

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο: , FAX: Πάτρα

Τηλέφωνο: , FAX: Πάτρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ. Δ/νση: Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα, Τ.Κ. 262 22 Πληροφορίες: Παναγιώτα Ιωαννίδη Τηλέφωνο: 2610 339831, FAX: 2610 330632 Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

6 ος ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

6 ος ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 6 ος ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ Ο Δήμος Χαλανδρίου προκηρύσσει τον 6 Ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου. Γενικά: ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10χλμ και

Διαβάστε περισσότερα

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις»

«Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις» «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις» Παρουσίαση στην Ηµερίδα: «Πράσινες Προµήθειες στην Ευρώπη» Παρασκευή 30 Νοεµβρίου 2012 Ευτύχιος Σαρτζετάκης Αν. Καθηγητής, Παν. Μακεδονίας 30/11/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;; ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TO 2015 ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΑ Π. ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, MD, MSc ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ +

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ

Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ Φύλλο πρωτοκόλλου QIAsymphony RGQ Ρυθμίσεις για την εκτέλεση των κιτ artus QS- RGQ (λογισμικό Rotor-Gene Q 2.1 ή μεταγενέστερο) artus BK Virus QS-RGQ Kit Έκδοση 1, 4514363 artus CMV QS-RGQ Kit Έκδοση 1,

Διαβάστε περισσότερα

2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2014» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής & ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες»

Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» Το σχέδιο «UNIZENS - Unified citizens of Europe» χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» Εφαρμόζεται στη Δράση 1 Μέτρο 1.2 «Δίκτυα αδελφοποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

AMERICAN - HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE ΗΜΕΡΙ Α ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

AMERICAN - HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE ΗΜΕΡΙ Α ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ AMERICAN - HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE ΗΜΕΡΙ Α ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ρ. Ν. Ιωάννης Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

«Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017»

«Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Ημερίδα Ποδηλασίας Για Παιδιά: Αθαλάσσα 2017» Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Ποδηλατιστών Κόρνου διοργανώνουν Ποδηλατική Ημερίδα για παιδιά ηλικιών 7 μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Γιάννης Κ. Ζιώµας Αναπλ. Καθηγητής, Σχολή Χηµικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Χηµικών Μηχανικών Το πρόβληµα Ησύνθεσητουατµοσφαιρικού

Διαβάστε περισσότερα

3 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2015» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

3 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2015» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3 ΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ 2015» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΣΥΝΔΡΟΜΗ : ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής, με την εισήγησησυνδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννος Ιωάννου Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Πριν από τρεις περίπου δεκαετίες το άγχος και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους ξεκινούσε, όταν αυτά έβγαιναν έξω

Διαβάστε περισσότερα