ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ"

Transcript

1 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΑΡ.ΠΡ. ΠΓΕΣ-Τ-361 ΕΚ ΟΣΗ 2 η 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ορισµοί ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ Με τον όρο τοµατοπολτός εννοείται το προϊόν που παρασκευάζεται από τη συµπύκνωση του σαρκώδους χυµού των νωπών καρπών της τοµάτας, µε αποβολή µέρους του περιεχοµένου νερού Σκοπός Η τεχνική αυτή προδιαγραφή καθορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις άλλες απαιτήσεις της Υπηρεσίας που αφορούν τον τοµατοπολτό για την προµήθειά του από το ελεύθερο εµπόριο. 1.3 Σχετικά Έγγραφα Η τεχνική προδιαγραφή ΠΓΕΣ-Τ-361/Εκδ. 1 η, που καταργείται µε την παρούσα Ο Κώδικας Τροφίµων, Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως (Κ.Τ.Π) Ο ΣΚ και το ΤΕ Στοιχεία και πληροφορίες από Ελληνικές Βιοµηχανίες τοµατοπολτού και κιτίων κονσερβών Π.. 165/74 (ΦΕΚ 62/Τ.Α/ ) "Περί επεξεργαζοµένων οπωροκηπευτικών". µων" Η Οδηγία 93/43/ΕΟΚ "Περί Υγιεινής των τροφί- 2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 2.1 Πρώτες Ύλες Για την κατασκευή του τοµατοπολτού χρησιµοποιούνται νωποί καρποί τοµάτας, οι οποίοι πρέπει να είναι απολύτως υ- γιείς, ώριµοι, µε κανονικούς µακροσκοπικούς και οργανοληπτικούς χαρακτήρες και να πληρούν όλους τους όρους του άρθρου 119 του Κ.Τ.Π δηλαδή:

2 Να είναι πρόσφατης συλλογής (φρέσκοι) Να ευρίσκονται στο κατάλληλο στάδιο ωρίµανσης Να είναι απαλλαγµένοι πρακτικώς από χώµατα, λάσπη, ρύπανση και γενικά από κάθε ξένη ανόργανη ή οργανική ύλη Να µην είναι χρωµατισµένοι τεχνητά µε οποιαδήποτε ανόργανη ή οργανική ουσία ή µε την εφαρµογή οποιασδήποτε µεθόδου Να µην έχουν προσβληθεί από παράσιτα ή να εµφανίζουν αλλοιώσεις στη σύσταση και τους οργανοληπτικούς τους χαρακτήρες Να µην προέρχονται από φυτά που έχουν ραντισθεί µε φυτοφάρµακα όπως παραθείο, µαλαθείο, αρσενικούχα ή µολυβδούχα σκευάσµατα κλπ και που να έχουν συλλεγεί πριν από τον καθοριζόµενο χρόνο από το Υπουργείο Γεωργίας ή να παρουσιάζουν κατάλοιπα τέτοιων ουσιών, που είναι επικίνδυνες για τη δηµόσια υγεία Απαγορεύεται η διάθεση ή παρασκευή τοµατοπολτού από τοµάτες που ευρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο ζύµωσης ή έχουν υποστεί ήδη ζύµωση Η όλη κατεργασία, από τη διαλογή των τοµατών µέχρι τη συσκευασία του τοµατοπολτού, πρέπει να γίνεται σε καθαρές και υ- γιεινές εγκαταστάσεις, σύµφωνα µε τους όρους υγιεινής παρασκευής που προβλέπονται από την Ελληνική νοµοθεσία Φυσικά Χαρακτηριστικά Τελικού Προϊόντος Ο τοµατοπολτός, µακροσκοπικά εξεταζόµενος, πρέπει να έχει πολτώδη και οµοιογενή σύσταση, χρώµα ανοικτό ερυθρό µέχρι ερυθρόφαιο και οσµή και γεύση ευχάριστη, χαρακτηριστική του είδους Οι οργανοληπτικοί χαρακτήρες του τοµατοπολτού πρέπει να είναι άψογοι, χωρίς να παρέχουν ενδείξεις για ατελή επεξεργασία ή χρησιµοποίηση ακατάλληλων πρώτων υλών Απαγορεύεται ο τεχνητός χρωµατισµός του τοµατοπολτού µε οποιαδήποτε µέθοδο ή ουσία Ο τοµατοπολτός πρέπει να είναι πρόσφατης παραγωγής από τοµάτες τελευταίας εσοδείας. 2.3 Χηµικά Χαρακτηριστικά Τελικού Προϊόντος

3 Τροποποίηση 1 η Ο τοµατοπολτός πρέπει να είναι διπλής ή τριπλής συµπύκνωσης µε στερεά συστατικά προερχόµενα αποκλειστικά από το χυµό τοµάτας, τουλάχιστον 28% ή 36% αντίστοιχα. Ο υπολογισµός γίνεται µε ειδικό διαθλασίµετρο στους 20 ο C και µετά την αφαίρεση των χλωριούχων που έ- χουν προστεθεί και που εκφράζονται σε χλωριούχο νάτριο Απαγορεύεται η αφαίρεση συστατικών της τοµάτας µε διήθηση ή απόχυση Επιτρέπεται η προσθήκη µαγειρικού άλατος. Η περιεκτικότητα σε χλωριούχα, εκφρασµένα σε χλωριούχο νάτριο, µπορεί να ανέρχεται σε ποσοστό 3% Επιτρέπεται η προσθήκη βενζοϊκού νατρίου, υπό τον όρο ότι το όνοµα του συντηρητικού και το ποσοστό του θα αναγράφονται στη συσκευασία Βενζοϊκό νάτριο µέχρι 1,5% ο (τοις χιλίοις) για τοµατοπολτό που περιέχει µαγειρικό αλάτι µέχρι 2% Βενζοϊκό νάτριο µέχρι 1% ο (τοις χιλίοις) για τοµατοπολτό που περιέχει µαγειρικό αλάτι πάνω από 2% Ο τοµατοπολτός πρέπει να µην περιέχει άλλες ύ- λες φυτικής προέλευσης ή τοµατοπολτούς παλαιότερης παρασκευής ή που έχουν παρασκευασθεί από καρπούς παλαιότερης εσοδείας. Απαγορεύεται η πρόσµιξη του τοµατοπολτού µε άλλους φυτικούς πολτούς Η παρουσία ενώσεων χαλκού είναι ανεκτή, εφόσον οφείλεται στην τεχνική επεξεργασία παρασκευής του τοµατοπολτού. Οι ενώσεις χαλκού εκφράζονται σε µεταλλικό χαλκό και δεν πρέπει να είναι σε ποσοστό µεγαλύτερο του 0,075% ο (τοις χιλίοις) Ο τοµατοπολτός θεωρείται αλλοιωµένος όταν παρουσιάζει οσµή, γεύση δριµεία ή υπόξινη ή όταν έχει προσβληθεί από ευρωτίαση Ως νοθεία ή αλλοίωση θεωρείται επί πλέον: σε οποιοδήποτε ποσοστό. (1) Η ύπαρξη οποιουδήποτε ξένου σώµατος, (2) Η ύπαρξη συντηρητικών µέσων εκτός από τα αναφερόµενα στην παρούσα τεχνική προδιαγραφή.

4 Τροποποίηση 2 η -4- (3) Η ύπαρξη µαγειρικού άλατος σε ποσοστό µεγαλύτερο από το προβλεπόµενο. (4) Η χρησιµοποίηση χρωστικών ουσιών ή ο τεχνητός χρωµατισµός του τοµατοπολτού. 2.4 Μικροβιολογικά Κριτήρια Το προϊόν πρέπει να είναι σταθερό στις θερµοκρασίες επωάσεως (30 ο - 32 ο C) και συντηρήσιµο στις αποθήκες της Υπηρεσίας. Λοιπά µικροβιολογικά κριτήρια όπως στην παράγρ Συµβατική Υποχρέωση Προµηθευτή Ο προµηθευτής πρέπει να εγγυάται την καλή συντήρηση του εφοδίου στις αποθήκες της Στρκής Υπηρεσίας εκτός ψυκτικών θαλάµων, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος, τουλάχιστον επί 18 µήνες από την οριστική παραλαβή του Η παραπάνω εγγύηση καλύπτει τις οξειδώσεις που οφείλονται σε ατέλειες στην επικασσιτέρωση, το λακάρισµα κλπ. εν καλύπτει τις κακώσεις που οφείλονται σε αδέξιους χειρισµούς του προσωπικού φορτοεκφορτώσεων της Υπηρεσίας. 2.6 Συσκευασία Γενικά Ο τοµατοπολτός θα συσκευάζεται και θα παραδίνεται στην Υπηρεσία σε αεροστεγώς κλεισµένα λευκοσιδηρά κουτιά, σχήµατος κυλινδρικού και χωρητικότητας σε καθαρό βάρος 0,860 και 3,175 χιλιογράµµων, σύµφωνα µε το άρθρο 336 της Αγορανοµικής ιάταξης 14/89, παρ. 1 (ε) και 1 (στ). Η ποσότητα από κάθε τύπο συσκευασίας θα καθορίζεται στη διακήρυξη προµήθειας του προϊόντος, µε µέριµνα του ΓΕΣ/ ΕΜ/4 ου Γρ Τα κουτιά θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια. Αριθµός κουτιών κατά χαρτοκιβώτιο όπως ισχύει στο εµπόριο Γενικά τα χρησιµοποιούµενα υλικά συσκευασίας και ο τρόπος κατασκευής των κουτιών πρέπει να είναι σύµφωνα µε τα διεθνώς παραδεκτά για την επίτευξη άρτιων κουτιών δηλ. πρέπει να ε- ξασφαλίζουν στεγανότητα, δυνατότητα µακροχρόνιας συντήρησης και ουδέτερη συµπεριφορά ως προς το περιεχόµενο. Ειδικά πρέπει να είναι σύµφωνα µε τον Κ.Τ.Π Τα κουτιά πρέπει να σφραγίζονται, µετά την πλήρωσή τους, εν θερµώ ή υπό κενό και να µην υπερπληρώνονται.

5 Τροποποίηση 2 η Χαρακτηριστικά Λευκοσιδηρών Κουτιών Τα κουτιά πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Να έχουν κατασκευασθεί από καινούργιο ηλεκτρολυτικό λευκοσίδηρο, µε την απαιτούµενη σκληρότητα και ανθεκτικότητα, ως εξής: AMERICAN STANDARDS 401 x x 700 ΜΕΤΡΙΚΟ (mm) 99 x x 178 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ 1 Kg 3 Kg ΧΩΡΗΤΙΚΟ- ΤΗΤΑ (gr) ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΧΟΣ/Temper (mm) 0,18/DR8 0,26/T65 ΑΚΡΑ ΠΑΧΟΣ/Temper (mm) 0,21/T65 0,26/T65 Σηµείωση: Τα κουτιά είναι δυνατόν να είναι "stackable" (για εύκολη τοποθέτηση του ενός κουτιού πάνω στο άλλο), χωρίς οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση τεχνικών ή οικονοµικών παραµέτρων Η επιφάνεια των κουτιών θα είναι ε- πικασσιτερωµένη ως εξής: α. Για τα κουτιά των 860gr: 8,4 gr/m 2 κασσιτέρου εσωτερικά και 2,8 gr/m 2 κασσιτέρου εξωτερικά. β. Για τα κουτιά των 3175gr: 8,4 gr/m 2 κασσιτέρου εσωτερικά και 5,6 gr/m 2 κασσιτέρου εξωτερικά Οι επιφάνειες των λευκοσιδηρών κουτιών θα φέρουν οργανικό επίχρισµα (λάκα) ως εξής: (1) Η εσωτερική επιφάνεια του κουτιού να είναι λακαρισµένη µε δύο επάλληλες στρώσεις χρυσής εποξυφαινολικής λάκας. Το δεύτερο στρώµα της λάκας να τοποθετείται µετά την τέλεια ξήρανση της πρώτης στρώσης. Το συνολικό βάρος των δύο στρώσεων της λάκας να είναι 9+ 1 gr/m 2. (2) H εξωτερική επιφάνεια του κουτιού να είναι λακαρισµένη µε µία στρώση χρυσής εποξυφαινολικής λάκας βάρους 5+ 1 gr/m 2. (3) Αντί της χρυσής εποξυφαινολικής λάκας µπορεί να χρησιµοποιηθεί εσωτερικά απλή λευκή εποξειδική λάκα σε ένα στρώµα βάρους gr/ m Η κάλυψη της πλάγιας ραφής του κορµού µε λάκα είναι υποχρεωτική και εσωτερικά και εξωτερικά. Στο µέγεθος των τριών κιλών µπορεί να γίνει εσωτερικά και µε ειδική πούδρα Η λάκα να είναι από τους διεθνώς παραδεκτούς τύπους, αρίστης ποιότητας και ιδιοτήτων, ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση του τοµατοπολτού επί 18 τουλάχιστον µήνες, από την οριστική παραλαβή του.

6 Τροποποίηση 2η Η λάκα να µην προσβάλλει το περιεχόµενο και να µην προσβάλλεται από αυτό Η λάκα να µην παρουσιάζει γραµµώσεις ή στίγµατα ή αµαυρώσεις Η κατεργασία της εσωτερικής επιφάνειας των κουτιών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ο κασσίτερος που µεταφέρεται από το κουτί στο τρόφιµο, σε καµία περίπτωση να µην υπερβαίνει τα 250 µέρη στο εκατοµµύριο (250 ΡΡΜ) Τα κουτιά πρέπει να είναι σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του Κ.Τ.Π ως προς τις πλευρικές συγκολλήσεις, το κράµα των πλευρικών συγκολλήσεων και την προσαρµογή των πωµάτων. Επίσης, δεν πρέπει να παρουσιάζουν διαρροές, διατρήσεις, διαβρώσεις, παραµορφώσεις και γενικά ανωµαλίες που να επηρεάζουν την υγιεινή κατάσταση και συντήρηση του περιεχοµένου. Γίνεται δεκτή η συγκόλληση της πλάγιας ραφής µε ηλεκτροσυγκόλληση (SOUDRONIC WELDING PROCESS). Η επικάλυψη της ραφής γίνεται µε βερνίκι που δεν µεταβιβάζει στο τρόφιµο ουσίες που περιέχονται σ'αυτό. Η επιτροπή παραλαβής, σε συνεννόηση µε τον προµηθευτή, λαµβάνει δείγµα είκοσι (20) αχρησιµοποίητων (που δεν έχουν πληρωθεί µε το εφόδιο) κουτιών τα οποία αποστέλλονται στο ΧΗΣ για έλεγχο λάκας- επικασσιτέρωσης Γίνονται δεκτά και δοχεία µε άκρα από επιχρωµιωµένο χάλυβα, επικαλυµµένο εσωτερικά και εξωτερικά µε βερνίκι κατάλληλο για τρόφιµα, σύµφωνα µε τον Κ.Τ.Π Τα κουτιά πρέπει να εκπλύνονται καλά, µε ζεστό νερό υπό πίεση, πριν από τη χρησιµοποίησή τους και να διατηρούνται καθαρά µέχρι την εγκυτίωση Χαρακτηριστικά χαρτοκιβωτίων Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι καινούργια και ανθεκτικά στις διακινήσεις και στοιβάξεις και να κατασκευάζονται από κυµατοειδές χαρτόνι αντοχής κατά MULLEN 190 lb/in 2 τουλάχιστον Οι διαστάσεις των χαρτοκιβωτίων πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να είναι δυνατή η συσκευασία του προϊόντος, χωρίς να υπάρχει κενός χώρος µεταξύ των κουτιών και των τοιχωµάτων του χαρτοκιβωτίου Ασφάλιση Χαρτοκιβωτίων Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να προσδένονται και µε τους δύο παρακάτω τρόπους: Με πλαστικά τσέρκια, που τοποθετούνται ένα κατά µήκος και δύο κατά πλάτος, είναι καλά τεντωµένα και το µεγαλύτερο απ' αυτά τοποθετείται πρώτο.

7 Με πλαστική αυτοκόλλητη ταινία, πλάτους τουλάχιστον 38 χιλιοστών ή µε συγκόλληση των αναδιπλώσεων, έτσι ώστε να µην υπάρχουν προεξέχοντα τµήµατα του χαρτοκιβωτίου. 3. ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ 3.1 Ορισµοί Συνολική Ποσότητα Σύµβασης Είναι το σύνολο της ποσότητας του εφοδίου, που ο προµηθευτής υποχρεούται να παραδώσει στη Στρκή Υπηρεσία µε βάση τη σύµβαση Παρτίδα Εφοδίου Είναι η ποσότητα του προϊόντος που καλύπτεται από το ίδιο εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο Μερίδα Παραγωγής Είναι το σύνολο των κουτιών που παράγονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες επεξεργασίας (π.χ. από τον ίδιο κλιβανισµό). Είναι δυνατόν µία µερίδα να αποτελείται από µία ηµερήσια παραγωγή. Σε όλες τις περιπτώσεις η µερίδα διαχωρίζεται µε βάση τα κωδικά ή τα πραγµατικά στοιχεία, που αναγράφονται πάνω στα κουτιά Χαρακτηρισµοί Ελαττωµάτων Ως ελάττωµα χαρακτηρίζεται κάθε εκτροπή του εφοδίου από τους όρους που καθορίζουν οι προδιαγραφές αυτές και διακρίνονται σε: α. Κρίσιµα Είναι αυτά τα ελαττώµατα, που µπορούν να κάνουν το προϊόν επικίνδυνο για τον καταναλωτή ή οπωσδήποτε µπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη χρησιµότητά του, για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. β. Ουσιώδη Είναι αυτά, που δεν ανήκουν στα κρίσιµα αλλά είναι δυνατόν να επηρεάσουν ουσιαστικά το προϊόν Μεταβολές Σχήµατος των Κουτιών Όπως καθορίζεται παρακάτω, οι µεταβολές του σχήµατος των κουτιών, ανεξάρτητα από τα αίτια που τις προκαλούν διακρίνονται σε:

8 -8- α. ιογκώσεις και των δύο Πωµάτων Και τα δύο πώµατα παρουσιάζονται φουσκωµένα λόγω αύξησης της εσωτερικής πίεσης (παραγωγή αερίων). Όταν πιεσθούν µε τα δάκτυλα, αποκτούν πάλι την κανονική τους θέση µερικώς (SOFT SWELL) ή δεν την αποκτούν καθόλου (HARD SWELL). Οπωσδήποτε όµως, µόλις διακοπεί η πίεση αυτή (περίπτωση SOFT SWELL) επανέρχονται στην προηγούµενη κατάσταση. Πώµατος β. Παραµόρφωση (Κινητικότητα) ενός Το ένα πώµα του κουτιού παρουσιάζει σχετική κυρτότητα (συνήθως ελαφριά). Όταν το πώµα αυτό πιεσθεί µε τα δάκτυλα, αποκτά πάλι την κανονική του θέση αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει κυρτότητα στο άλλο πώµα ή όταν διακοπεί η πίεση στο κυρτό πώµα, αυτό επανέρχεται στην πρώτη του κατάσταση (SPRINGERS ή FLOCHES). γ. Άλλες Μεταβολές του Σχήµατος των Πωµάτων Αφορούν κάθε άλλη µεταβολή του κανονικού σχήµατος ή της θέσης του ενός πώµατος ή των δύο πωµάτων που δεν ανήκει στις προηγούµενες περιπτώσεις και δεν οφείλεται σε κακώσεις Στεγανότητα των Κουτιών Ως µη στεγανά χαρακτηρίζονται τα κουτιά, που λόγω κακής κατασκευής, παρουσιάζουν διαρροές κατά µήκος των συρραφών των πωµάτων ή του κορµού. Αυτά διαχωρίζονται από τα τρυπηµένα κουτιά, που παρουσιάζουν διάτρηση σε οποιοδήποτε σηµείο του κορµού ή των πω- µάτων, ως αποτέλεσµα εξωτερικών µηχανικών αιτίων. 3.2 ειγµατοληψία Η δειγµατοληψία γίνεται από την επιτροπή παραλαβής στην έδρα της µονάδας που παραλαµβάνει το εφόδιο Κάθε µερίδα παραγωγής δειγµατίζεται χωριστά και οι αποφάσεις που λαµβάνονται αφορούν µόνο τη µερίδα από την οποία προέρχεται το δείγµα. Γι' αυτό ο προµηθευτής είναι υποχρεωµένος να παραδώσει έγκαιρα (πριν από τη δειγµατοληψία ή κατά τη διάρκειά της) στην αρµόδια ε- πιτροπή, µέσω της µονάδας παραλαβής, πίνακα του εργοστασίου, µε τα κωδικά στοιχεία (επεξηγηµένα) ή τα πραγµατικά στοιχεία (ηµεροµηνία, έτος παραγωγής) που αναγράφονται στα κουτιά και την αντίστοιχη ποσότητα του ε- φοδίου σε αριθµό χαρτοκιβωτίων.

9 Τροποποίηση 1η Από κάθε µερίδα παραγωγής, η επιτροπή διαχωρίζει κατά τύχη χαρτοκιβώτια σε αριθµό 3% (τοις εκατό) του συνολικού αριθ- µού χαρτοκιβωτίων, της υπό έλεγχο ποσότητας και απ'αυτά λαµβάνει αριθµό κουτιών όπως στον παρακάτω Πίνακα: ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ειγµατοληψίας, αριθµού κουτιών για µικροβιολογική - χηµική εξέταση ΜΕΓΕ- ΘΟΣ ΜΕ- ΡΙ ΑΣ ΚΟΥΤΙΩΝ ιαλαµβανόµενο δείγµα για µικροβιολογική εξέταση ΚΟΥΤΙΑ ιαλαµβανό- µενο δείγµα για χηµική εξέταση ιαλαµβανόµενο δείγ- µα για Οργανοληπτική εξέταση Αριθµός Απορρίψεως (Ελαττώµατα) Κουτιά για σπορά Κρίσιµα Ουσιώδη γρ γρ γρ 3175 γρ γρ γρ γρ γρ γρ γρ γρ γρ και άνω Στις κατ' έφεση µικροβιολογικές εξετάσεις διπλασιάζονται οι αριθµοί των κουτιών για επώαση και για σπορά και παραµένουν ως έχουν οι αριθµοί απόρριψης Όλα τα κουτιά του χηµικού δείγµατος (στήλες 4 και 5) ανοίγονται και το περιεχόµενο κάθε κουτιού που ανοίχθηκε, αναµειγνύεται καλά για να γίνει οµοιογενές και µεταφέρεται ίση ποσότητα περιεχοµένου από κάθε κουτί σε καθαρό και στεγνό πινάκιο. Το σύνολο αυτό αναµειγνύεται και πάλι καλά και λαµβάνονται δύο δείγµατα και αντιδείγµατα βάρους 200 γραµ. το καθένα. Αυτά τοποθετούνται σε καθαρές και στεγνές φιάλες µε µεγάλο στόµιο, κατασκευασµένες από γυαλί ή πορσελάνη, οι οποίες πωµατίζονται καλά και σφραγίζονται κανονικά Το ένα δείγµα αποστέλλεται στο Χ.Σ. για προµήθεια που γίνεται στην περιοχή Αττικής ή στα αντίστοιχα παραρτήµατα του Γ.Χ.Κ. για προµήθεια εκτός Αττικής. Το άλλο δείγµα αποστέλλεται στο Γ.Χ.Κ./Τµήµα Μελετών Ερευνών (οδός Τσόχα 16, ΤΚ , Αθήνα) για τη διενέργεια της εξέτασης που αναφέρεται στην παράγραφο (6). Το α- ντίδειγµα φυλάσσεται στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Για την εξέταση των λευκοσιδηρών κουτιών χρησι- µοποιούνται από το Χ.Σ. ή το Γ.Χ.Κ. τα κουτιά του χηµικού δείγµατος για διαπίστωση των απαιτήσεων της παρ

10 Από τα χαρτοκιβώτια που διαχωρίστηκαν (παρ ) λαµβάνονται τυχαία δύο χαρτοκιβώτια και σχηµατίζεται δείγµα και αντίδειγµα από ένα ολόκληρο κενό χαρτοκιβώτιο το καθένα. Το δείγµα του χαρτοκιβωτίου αποστέλλεται στο Χ.Σ για προµήθεια που γίνεται στην περιοχή Αττικής ή στα αντίστοιχα παραρτήµατα του Γ.Χ.Κ για προµήθεια εκτός Αττικής. Το αντίδειγµα φυλάσσεται στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Το δείγµα που διαχωρίστηκε όπως παραπάνω, για µικροβιολογικές εξετάσεις αποστέλλεται στα Στρκά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίµων (ΚΒΙΕΣ, Γ'ΚΝΟ, ΚΕΝΟΚ) ανάλογα µε τον τόπο παραλαβής ή µε τις δυνατότητες της Υπηρεσίας Τα δείγµατα που λαµβάνονται βαρύνουν τον προ- µηθευτή, που υποχρεώνεται σε άµεση αναπλήρωση ή µείωση της αντίστοιχης ποσότητας από αυτή που παραδόθηκε τελικά Μετά τη δειγµατοληψία, η επιτροπή συντάσσει πρωτόκολλο δειγµατοληψίας που υπογράφεται και από τον προµηθευτή. Στο πρωτόκολλο δειγµατοληψίας, αντίγραφο του οποίου συνοδεύει τα δείγµατα πρέπει να γράφονται και τα εξής: (1) Ο συνολικός αριθµός κουτιών κάθε µερίδας, όπως και το δείγµα που έχει ληφθεί (πραγµατικά στοιχεία της µερίδας). (2) Τα στοιχεία από το µακροσκοπικό - οργανοληπτικό έλεγχο που µπορούν να υποβοηθήσουν τις εργαστηριακές εξετάσεις. (3) Οι απαιτούµενες ειδικές συµπληρωµατικές εξετάσεις σε όσες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο. 3.3 Μακροσκοπικός Έλεγχος Ο µακροσκοπικός έλεγχος γίνεται από την επιτροπή παραλαβής, για τα παρακάτω αντικείµενα: Στα χαρτοκιβώτια που διαχωρίστηκαν όπως στην παράγρ Στα κουτιά που διαχωρίστηκαν για οργανοληπτικό έλεγχο στην παράγρ (Πίνακας Ι) Έλεγχος Χαρτοκιβωτίων Στα χαρτοκιβώτια εξετάζονται: Ο τρόπος συσκευασίας Οι επισηµάνσεις.

11 Έλεγχος Μεταλλικών Κουτιών Στα µεταλλικά κουτιά εξετάζονται: Η εξωτερική κατάστασή τους (κακώσεις, οξειδώσεις, διογκώσεις, διαρροές) Η εσωτερική κατάστασή τους (κουτιά για οργανοληπτικό έλεγχο του Πίνακα Ι) Οι επισηµάνσεις Έλεγχος Προϊόντος Τα κουτιά που διαχωρίστηκαν για οργανοληπτικό έλεγχο ανοίγονται και το προϊόν εξετάζεται µακροσκοπικά (εµφάνιση) και οργανοληπτικά (γεύση, οσµή). Γενικά εξετάζονται τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Σε περίπτωση ύπαρξης εκτροπής ή αµφιβολιών να ζητείται από την πρωτοβάθµια επιτροπή η διενέργεια οργανοληπτικού ελέγχου από το αρ- µόδιο τµήµα του ΚΒΙΕΣ µε αποστολή δείγµατος Αποφάσεις µετά το Μακροσκοπικό Έλεγχο Τα ευρήµατα αξιολογούνται από την επιτροπή παραλαβής όπως παρακάτω: Ελαττώµατα που αξιολογούνται µε βάση τα αριθµητικά κριτήρια του Πίνακα Ι (1) Κρίσιµα -Μεταβολές του σχήµατος των κουτιών (διογκώσεις) παρ Έλλειψη στεγανότητας στις συρραφές των κουτιών. - ιαβρώσεις κουτιών ή έντονη και εκτεταµένη σκουριά, που δεν εξαλείφεται µε απλή τριβή. (2) Ουσιώδη - ιάτρηση κουτιών (από εξωτερικά αίτια) όπως και κακώσεις των κουτιών στις συρραφές. -Σκουριά που εξαλείφεται µε τριβή. -Έντονη αποτύπωση κωδικών στοιχείων, στα κουτιά, µε κίνδυνο να προκληθεί διάτρηση. -Μη αναγραφή στα κουτιά της ηµεροµηνίας παραγωγής Ευρήµατα που οδηγούν σε απόρριψη της µερίδας εφόσον παρατηρηθούν σε δύο (2) τουλάχιστον κουτιά από αυτά που ανοίγονται:

12 -12- (1) Ανωµαλίες στη γεύση, οσµή και γενικά στην όψη του περιεχοµένου (χρώµα, υφή, οµοιογένεια), που επηρεάζουν σοβαρά την ευληπτότητά του. (2) Κακή προετοιµασία και γενικά επεξεργασία των πρώτων υλών, που διαπιστώνονται σαφώς στο µακροσκοπικό και οργανοληπτικό έλεγχο και επηρεάζουν το προϊόν, όπως παραπάνω. (3) Εσωτερικές διαβρώσεις των κουτιών. Σηµείωση: Αν οι παραπάνω ανωµαλίες διαπιστωθούν σε ένα (1) µόνο κουτί, ανοίγονται και εξετάζονται ισάριθµα κουτιά µ'αυτά που εξετάσθηκαν αρχικά και η µερίδα απορρίπτεται, αν διαπιστωθεί παρόµοια εκτροπή έστω και σε ένα (1) ακόµη κουτί Άλλα Ελαττώµατα που αξιολογούνται από τις επιτροπές ανάλογα µε τη φύση και την έκτασή τους (είναι δυνατή η απόρριψη ή παραλαβή µε ή χωρίς µείωση της τιµής) (1) Κακώσεις στο σώµα ή τα πώ- µατα των κουτιών (σοβαρότητα, ποσοστό κλπ). (2) Ρυπαρότητα των κουτιών (έκταση, αριθµός χαρτοκιβωτίων από τα οποία προέρχονται κλπ). (3) Ελλιπής σήµανση των κουτιών (η παρατήρηση δεν αφορά τα στοιχεία ηµεροµηνίας παραγωγής). (4) Ελλιπής ή µη κανονική αναγραφή των ενδείξεων, που καθορίζουν οι προδιαγραφές για τα χαρτοκιβώτια. (5) Χρόνος παραλαβής παράδοσης πέρα από τον καθοριζόµενο. (6) Αυτά που αναφέρονται στις υποπαραγράφους (1), (2) και (3) της προηγούµενης παραγράφου, αλλά σε βαθµό που δεν επηρεάζουν αισθητά την ευληπτότητα ή την ποιότητα του ε- φοδίου. νοιγµα των κουτιών. (7) Αδυναµία ή δυσκολία στο ά- (8) Τυχόν άλλες εκτροπές. Σηµείωση: Αν οι παραπάνω εκτροπές παρατηρούνται σε ποσοστό κουτιών µέχρι 2% το προϊόν παραλαµβάνεται. Από 2% - 5% παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής. Πάνω από 5% το προϊόν απορρίπτεται.

13 Εργαστηριακές Εξετάσεις Το δείγµα που λαµβάνεται για εργαστηριακό έλεγχο, προωθείται συσκευασµένο και σφραγισµένο, όπως από τον Κ.Τ.Π προβλέπεται Η επιτροπή αποφασίζει οριστικά για την παραλαβή ή όχι του εφοδίου (της µερίδας ή παρτίδας) συγκεκριµένα µετά τη λήψη των εργαστηριακών εξετάσεων και την αξιολόγηση των σχετικών ευρηµάτων Ο χρόνος για όλες τις εξετάσεις δεν πρέπει να υ- περβαίνει τις 60 ηµέρες από την ηµέρα, που το δείγµα φθάνει στο εργαστήριο Έλεγχος ειγµάτων Όταν φθάσει το δείγµα στο εργαστήριο ελέγχεται αν είναι κανονικό από άποψη σφραγίσεως δέµατος, µεγέθους δείγµατος και κωδικών ή πραγµατικών στοιχείων παραγωγής. Αν το δείγµα είναι µικρότερο από το κανονικό, ζητείται µε απ'ευθείας ενέργεια προς τον Πρόεδρο της επιτροπής, επαναδειγµάτιση και αποστολή στο εργαστήριο κανονικού δείγµατος ενώ το πρώτο δείγµα επιστρέφεται στην αποθήκη. Σε τέτοιες περιπτώσεις η επαναδειγµάτιση γίνεται όπως και η αρχική δειγµατοληψία Πριν από κάθε άλλη εξέταση ελέγχεται η εξωτερική κατάσταση των κουτιών και σηµειώνεται κάθε σχετική ανωµαλία. Επίσης λαµβάνονται υπόψη για τις παραπέρα εξετάσεις οι τυχόν ειδικές παρατηρήσεις ή αιτήσεις της επιτροπής Έκθεση Αποτελεσµάτων Τα εργαστήρια συντάσσουν έκθεση µε τα αποτελέσµατα όλων των προβλεποµένων εργαστηριακών εξετάσεων. Οι εκθέσεις αυτές κοινοποιούνται το συντοµότερο δυνατό και στο συµβασιούχο προµηθευτή Χηµικές Εξετάσεις Οι χηµικές εξετάσεις γίνονται από Χ.Σ. ή Γ.Χ.Κ. ή τα κατά τόπους Παραρτήµατά του Αποσκοπούν στη διαπίστωση των απαιτήσεων του τελικού προϊόντος και των τεχνικών χαρακτηριστικών των συσκευασιών Στο τελικό προϊόν γίνονται οι εξής χηµικές εξετάσεις: (1) Προσδιορισµός συνολικού ξηρού υπολείµµατος (χωρίς αλάτι).

14 -14- άλατος. (3) Προσδιορισµός βενζοϊκού νατρίου. (2) Προσδιορισµός µαγειρικού (4) Προσδιορισµός χαλκού. (5) Ανίχνευση ξένων προσµίξεων. (6) Ανίχνευση άλλων συντηρητικών εκτός από το βενζοϊκό νάτριο. (7) Στις συσκευασίες ελέγχεται η αντοχή των χαρτοκιβωτίων (παρ ) και τα χαρακτηριστικά των λευκοσιδηρών κουτιών (παρ ). (8) Κάθε άλλη εξέταση που προβλέπεται από τις κείµενες διατάξεις ή ειδικά ζητείται από την επιτροπή παραλαβής Προκειµένου για προσδιορισµούς, υπολογίζεται ο µέσος όρος των ανευρισκοµένων τιµών, στις διάφορες µετρήσεις, αναγράφονται όµως και τα αναλυτικά αποτελέσµατα από κάθε κουτί Μέθοδοι εξέτασης: Οι µέθοδοι του Γ.Χ.Κ ή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν επίσηµες µέθοδοι, αυτές που καθορίζονται από την Στρκή Υπηρεσία (Τεχνικές Εργαστηριακών Εξετάσεων Τροφίµων - Ποτών και Νερού της ΥΓ/ΓΕΣ) Μικροβιολογικές Εξετάσεις Οι µικροβιολογικές εξετάσεις αποσκοπούν στη διαπίστωση των απαιτήσεων της παραγράφου 2.4 και γίνονται στα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίµων (ΚΒΙΕΣ, ΚΕ- ΝΟΚ, Γ'ΚΝΟ) Οι τεχνικές που εφαρµόζονται για τις µικροβιολογικές εξετάσεις είναι οι αναφερόµενες στο FDA/7 η Έκδοση 1992 (Κεφάλαιο περί Εγκυτιωµένων Τροφίµων) Μέτρηση ΡΗ (1) Πριν την επώαση: Σε ένα κουτί από κάθε µερίδα. Το ΡΗ µπορεί να κυµαίνεται από 4,1-4,4. (2) Μετά την επώαση: Από όλα τα κουτιά που χρησιµοποιήθηκαν για σπορές.

15 Επώαση Κουτιών - Κριτήρια Μικροβιολογικού Ελέγχου 32 ο C. (1) Θερµοκρασία επωάσεως 30 ο - (2) ιάρκεια επώασης 15 ηµέρες. (3) Κριτήρια Μικροβιολογικού Ε- λέγχου (α) Καλλιέργειες αρνητικές για ζύµες - µύκητες. (β) Καλλιέργειες αρνητικές για σπόρους του BACILLUS COAGULANS. (γ) Καλλιέργειες αρνητικές για σπόρους βουτυρικών κλωστηριδίων. (δ) Καλλιέργειες αρνητικές για LACTOBACILLUS SPP. (4) Τα κουτιά εξετάζονται µετά από παραµονή σε θερµοκρασία 20 ο -22 ο C για 48 ώρες από την εξαγωγή τους από τους κλιβάνους Έλεγχος Στεγανότητας των Κουτιών Σπορές (1) Αριθµός κουτιών που χρησι- µοποιούνται για σπορές όπως Πίνακας Ι. (2) Οι σπορές δεν είναι υποχρεωτικές αν προηγούµενες εργαστηριακές εξετάσεις (επώαση, έλεγχος στεγανότητας κλπ) συνεπάγονται την απόρριψη της µερίδας Το εργαστήριο µπορεί να κάνει και οποιαδήποτε άλλη εξέταση, εφόσον επιβάλλεται από σχετικά ευρήµατα, για διευκρίνιση κάθε αµφιβολίας και διευκόλυνση του έργου των επιτροπών. Στις περιπτώσεις αυτές διατυπώνει και τις σχετικές απόψεις του Το εργαστήριο οφείλει επίσης να παρέχει στις επιτροπές κάθε ζητούµενη διευκρίνιση σχετικά µε την ερµηνεία των εργαστηριακών εξετάσεων Οργανοληπτικός Έλεγχος Γίνεται στο ΚΒΙΕΣ από οµάδα δοκι- µαστών (από το προσωπικό των εργαστηρίων) - Taste Panel κατόπιν αίτησης της επιτροπής παραλαβής.

16 -16- όπως στον Πίνακα Ι Αριθµός κουτιών που εξετάζονται Αποφάσεις µετά τους εργαστηριακούς ελέγχους Αποφάσεις ειδικά µετά τα αποτελέσµατα των χηµικών εξετάσεων Καθαρό συνολικό βάρος περιεχοµένου (1) Ο υπολογισµός γίνεται επί του µέσου όρου των κουτιών του χηµικού δείγµατος. 5%: Το προϊόν παραλαµβάνεται µε µείωση τιµής. από 5%: υνατή η απόρριψη. (2) Μειωµένο µέχρι (3) Μειωµένο πάνω λέγχους Αποφάσεις γενικά µετά τους Εργαστηριακούς Ε- ΓΕΝΙΚΑ Για τις εκτροπές οργανοληπτικού, χηµικού ελέγχου, αποτελεσµάτων σπορών κλπ όπου ο αριθµός των κουτιών που εξετάζονται είναι περιορισµένος, η αξιολόγηση γίνεται όπως καθορίζεται κατά περίπτωση και ανάλογα µε τη φύση, τη σοβαρότητα και την έκταση των σχετικών εκτροπών Για τη σωστή αξιολόγηση των ευρη- µάτων σε συνδυασµό µε την εφαρµογή των αριθµητικών κριτηρίων του Πίνακα Ι, διευκρινίζεται ότι: (1) Τα κρίσιµα ελαττώµατα υπολογίζονται αθροιστικά και ανεξάρτητα από τη φύση τους (π.χ. 1 φουσκωµένο + 1 κουτί µη στεγανό = 2 κρίσιµα ελαττώµατα). (2) Ένα κουτί µε περισσότερα από ένα ελαττώµατα υπολογίζεται ως µία µονάδα Αξιολόγηση Ευρηµάτων Εργαστηριακού Ελέγχου Πίνακα Ι Βάσει των αριθµητικών κριτηρίων του (1) Κρίσιµα (πωµάτων) όπως παρ συρραφές. -Μεταβολές σχήµατος κουτιών -Έλλειψη στεγανότητας στις

17 -17- (2) Ουσιώδη Περιπτώσεις παρ γ Βάσει Αποτελεσµάτων Σπορών (1) Αποµόνωση παθογόνων ή τοξινογόνων µικροβίων έστω και από ένα (1) κουτί: Απόρριψη. (2) Καλλιέργειες θετικές σε περιπτώσεις όπου απαιτούνται αρνητικές βάσει της παραγρ Από δύο (2) τουλάχιστον κουτιά: Απόρριψη. (α) (β) Από ένα (1) κουτί: Ε- πανάληψη σπορών από ισάριθµα κουτιά και απόρριψη εφόσον είναι θετικές οι καλλιέργειες έστω και από ένα (1) άλλο κουτί Βάσει των παρακάτω ευρηµάτων που συνεπάγονται απόρριψη του εφοδίου (1) κουτί: (1) Η διαπίστωση έστω και σε ένα (α) Μικροβιοτοξινών. Τοξικών ή άλλων επιβλαβών συστατικών. µετά από την επώαση, µεγαλύτερες από 0,5. (β) (γ) ιαφορές ΡH, πριν και (2) Η διαπίστωση των παρακάτω ανωµαλιών (που είναι καθολικού χαρακτήρα ή παρατηρούνται σε σηµαντικό αριθµό κουτιών) (α) Παρουσία ουσιών που δεν επιτρέπονται. (β) Εκτροπές ως προς το είδος και την ποιότητα των πρώτων υλών. (γ) Εκτροπές λευκοσιδηρών κουτιών από χηµική άποψη. (δ) Βάρος περιεχοµένου ή εκατοστιαία αναλογία συστατικών όπως και τιµές υπολοίπων µετρήσεων πέρα από τα καθοριζόµενα όρια. (ε) Υπερπλήρωση ή ατελής πλήρωση των κουτιών.

18 Τροποποίηση 1 η Εκτροπές που αξιολογούνται από την επιτροπή ανάλογα µε τη φύση, έκταση τους κλπ ( υνατή η απόρριψη ή η παραλαβή µε ή χωρίς µείωση τιµής) (1) Κακή επεξεργασία πρώτων υλών. (2) Σηµαντικές αποκλίσεις σε τι- µές διαφόρων µετρήσεων, ανεξάρτητα από το αν ικανοποιείται ο µέσος όρος. (3) Τυχόν άλλες ανωµαλίες. Σηµείωση: Η µείωση της συµβατικής τιµής όπου προβλέπεται στην προδιαγραφή εκτιµάται από την επιτροπή παραλαβής. 3.5 Επανεξετάσεις ή κατ' έφεση εξετάσεις Χηµικές: Στο ΓΧΚ ή τα Παραρτήµατά του και παρευρίσκεται, ως εκπρόσωπος της Στρκής Υπηρεσίας κατά προτίµηση ο χηµικός που εξέτασε αρχικώς το τρόφιµο. Για την επανεξέταση χρησιµοποιείται το επίσηµο αντίδειγµα που έχει τηρηθεί στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Μικροβιολογικές: Στο εργαστήριο που έγινε αρχικά η εξέταση αλλά από άλλο µικροβιολόγο ή σε ένα από τα δύο άλλα Στρκά Κτηνιατρικά Εργαστήρια. Γι'αυτό γίνεται επαναδειγµάτιση του προϊόντος και λήψη δείγµατος σε αριθµό κουτιών ίσο προς τον αµέσως µεγαλύτερο του αρχικού Η επανεξέταση του εφοδίου είναι δυνατή στην περίπτωση απόρριψης ή παραλαβής του µε αποκλίσεις από την πρωτοβάθµια επιτροπής παραλαβής. Για το λόγο αυτό συγκροτείται µετά από αίτηση του προµηθευτή ή αυτεπάγγελτα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, δευτεροβάθµια επιτροπή η οποία ενεργεί σύµφωνα µε το Άρθρο 27, παρ. 5, του Π.. 394/ Το αποτέλεσµα της κατ' έφεση εξέτασης είναι τελεσίδικο Ο χρόνος για όλες τις επανεξετάσεις, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις εξήντα (60) ηµέρες, από την ηµέρα που το δείγµα φθάνει στο εργαστήριο. 4. ΙΑΦΟΡΑ 4.1. Γενικά Η βιοµηχανία, όπου γίνεται η παρασκευή του προϊόντος, πρέπει να πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής και να διαθέτει το βασικό µηχανικό εξοπλισµό για τη σχετική επεξεργασία. Επίσης πρέπει να λειτουργεί υπό την επίβλεψη της αρµόδιας Κρατικής Υπηρεσίας της περιοχής όπου ευρίσκεται, η οποία παρακολουθεί και ελέγχει την τήρηση των κανόνων υγιεινής κλπ.κατά την επεξεργασία του προϊόντος

19 Τροποποίηση 2η -19- απαγορεύεται η ταυτόχρονη επεξεργασία οσµηρών προϊόντων στους ίδιους χώρους και µε τα αυτά µηχανήµατα Κάθε προµηθευτής πρέπει κατά την κατάθεση των προσφορών να: (1) ηλώσει ότι το προϊόν θα είναι σύµφωνο µε την προδιαγραφή. Γι'αυτό καταθέτει Φύλλο Συµµόρφωσης (Φ.Σ) (παράρτηµα Α ), µαζί µε την τεχνική προσφορά του, όπου απαντά παράγραφο προς παράγραφο στην προδιαγραφή, αναφέροντας τυχόν αποκλίσεις προκειµένου να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των προσφορών από την αρµόδια επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης. (2) ηλώσει το είδος και την ποιότητα των καρπών τοµάτας που θα χρησιµοποιηθούν. (3) εν απαιτούνται δείγµατα µαζί µε την προσφορά. (4) Προσκοµίζει βεβαίωση της αρµόδιας Κρατικής Υπηρεσίας ότι η βιοµηχανία πληροί τους όρους υγιεινής. (5) ηλώσει ότι αναλαµβάνει συµβατική υποχρέωση για συντήρηση 18 µηνών του προϊόντος υπό συνήθεις συνθήκες ε- ναποθηκεύσεως, σε θερµοκρασία περιβάλλοντος, στις Στρατιωτικές Αποθήκες, από την οριστική παραλαβή του. (6) ηλώσει ότι αποδέχεται οποιοδήποτε έλεγχο στις εγκαταστάσεις του από Επιτροπή Αξιωµατικών κατά τη διάρκεια της παραγωγής ή πριν από αυτή, κατά την κρίση της Υπηρεσίας Η παραλαβή του εφοδίου πραγµατοποιείται στις Στρατιωτικές Αποθήκες που καθορίζονται από τη Στρκή Υπηρεσία ανάλογα µε τις ανάγκες της. 4.2 Παρακολούθηση παρασκευής Η Στρκή Υπηρεσία µπορεί να παρακολουθεί την όλη επεξεργασία µε επιτροπή από ειδικούς Αξιωµατικούς στον τόπο παρασκευής Η παρακολούθηση αυτή αποβλέπει στον: (1) Έλεγχο της ποιότητας και υγιεινής καταστάσεως των πρώτων υλών. (2) Έλεγχο επεξεργασίας των πρώτων υλών. (3) Έλεγχο των συνθηκών υγιεινής εργασίας του προσωπικού, καταλληλότητας και υγιεινής χώρων κλπ.

20 -20- (4) Έλεγχο του τρόπου πλήρωσης και κλεισί- µατος του εφοδίου Η επιτροπή µπορεί να προβαίνει σε οποιαδήποτε, κατά την κρίση της, ενέργεια προκειµένου να εξακριβώσει τα παραπάνω Η επιτροπή παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας, πριν από την έναρξη παράδοσης παραγγελιών, συντάσσει και υποβάλλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης σχετική έκθεση που τίθεται υπόψη της επιτροπής παραλαβής. Η επιτροπή, εφόσον διαπιστώσει εκτροπές από την προδιαγραφή κατά το στάδιο της παραγωγής, υποβάλλει σήµα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο ΓΕΣ/ ΕΜ/4 ο Γρ Ο προµηθευτής πρέπει να κάνει έγκαιρα γνωστό µε επιστολή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το χρόνο έναρξης της επεξεργασίας, τη διάρκειά της και τον τόπο όπου αυτή θα λάβει χώρα Η παρακολούθηση αυτή δεν δεσµεύει την Υπηρεσία για παραπέρα κατά την κρίση της εξετάσεις, για να διαπιστώσει την καταλληλότητα και συµφωνία του προϊόντος προς τους όρους της προδιαγραφής αυτής και του Κ.Τ.Π. 4.3 Επισηµάνσεις Μεταλλικά κουτιά Σε κάθε κουτί πρέπει να γράφονται στα Ελληνικά, έκτυπα ή µε ανεξίτηλη µελάνη στο µέταλλο ή σε χάρτινη ταινία που περιβάλλει το σώµα του κουτιού, οι παρακάτω ενδείξεις: (1) Η ηµεροµηνία και το έτος παρασκευής. (2) Η κατηγορία και το είδος του εφοδίου. (3) Το ποσοστό των περιεχοµένων στερεών συστατικών από το χυµό της τοµάτας µε τη φράση "Περιεχόµενα συστατικά από το χυµό της τοµάτας.%". (4) Βενζοϊκό νάτριο.%. (5) Το καθαρό βάρος του περιεχοµένου σε χιλιόγραµµα. (6) Το όνοµα και η εµπορική ε- πωνυµία και η διεύθυνση ή η έδρα της επιχειρήσεως. (7) "Ανάλωση κατά προτίµηση πριν από το τέλος.." που θα συµπληρώνεται σύµφωνα µε την παράγραφο 8 του άρθρου 11 του Κώδικα Τροφίµων και Ποτών και τις ισχύουσες Αγορανοµικές ιατάξεις.

21 Τροποποίηση 2η Οι χάρτινες ταινίες πρέπει να κατασκευάζονται από ανθεκτικό και καλής ποιότητας χαρτί. Η κόλλα που χρησι- µοποιείται για την επικόλληση των ταινιών, πρέπει να είναι αρίστης ποιότητας και η εργασία επικολλήσεως επιµεληµένη, για να εξασφαλίζεται η µακροχρόνια διατήρηση των ταινιών στα κουτιά Χαρτοκιβώτια Πάνω στα χαρτοκιβώτια πρέπει να γράφονται έ- κτυπα και στις δύο κατακόρυφες µεγαλύτερες πλευρές, στην Ελληνική, οι παρακάτω ενδείξεις: (1) Η επωνυµία του εργοστασίου. (2) Ο τόπος παραγωγής. (3) Η κατηγορία και το είδος του εφοδίου. (4) Ο αριθµός των κουτιών και το βάρος του περιεχοµένου κάθε κουτιού. (5) Η πραγµατική ηµεροµηνία και το έτος παρασκευής. (6) Ο αριθµός της σύµβασης. (7) "Ανάλωση κατά προτίµηση πριν από.." όπως στην παράγραφο (7). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Α Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης

22 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-Τ-361 ΕΚ ΟΣΗ 2 η ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1996 ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1996

23 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΓΕΣ -Τ -361 Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΑΓΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙ ΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ Ο Η Γ Ι Ε Σ α. Καταχωρίστε στον Πίνακα κάθε διαταγή τροποποίησης - διόρθωσης για επιβεβαίωση ότι οι µεταβολές πραγµατοποιήθηκαν. β. Οι τροποποιήσεις να γίνονται µε στυλό διαρκείας, η δε διαγραφή των παλαιών παραγράφων να πραγµατοποιείται µε ευθείες γραµµές στο µέσο των λέξεων (π.χ.καλώς).

24 Τροποποίηση 2η TEXNIKH ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ορισµοί Σκοπός Σχετικά Έγγραφα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Πρώτες Ύλες Φυσικά Χαρακτηριστικά Τελικού προϊόντος Χηµικά χαρακτηριστικά Τελικού προϊόντος Μικροβιολογικά Κριτήρια Συµβατική Υποχρέωση Προµηθευτή Συσκευασία ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ Ορισµοί ειγµατοληψία Μακροσκοπικός Έλεγχος Εργαστηριακές Εξετάσεις Επανεξετάσεις ΙΑΦΟΡΑ Γενικά Παρακολούθηση Παρασκευής Επισηµάνσεις 20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ "Α" Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης

25 Τροποποίηση 2η ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Τ-361 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΦΟ ΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΑ-ΦΥΛΛΑ ΙΑ- ΠΡΟΕ ΡΙΚΑ ΙΑΤΑΓ- ΜΑΤΑ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΤΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑ- ΣΚΕΥΑΣΤΗ- ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (α) (β) (γ) Αθήνα. Ο Προµηθευτής ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ α. Στη στήλη (α) αναγράφονται υποχρεωτικά όλες οι παράγραφοι κατ α- πόλυτη σειρά, όπως φαίνονται στην παρούσα Τεχνική Περιγραφή (Τ.Π.) β. Στη στήλη (β) δηλώνεται αντίστοιχα;ς σε κάθε παράγραφο αν τα χαρακτηριστικά του προσφεροµένου εφοδίου συµφωνούν απόλυτα ή όχι µε την Τεχνική Περιγραφή. Αυτό, θα γίνεται µε την αναγραφή στη στήλη (β) και απέναντι σε κάθε παράγραφο, ότι «ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π.» ή «ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π.» γ. Στη στήλη (γ) γίνεται αναφορά σε ενισχυτικά στοιχεία των αναγραφοµένων στη στήλη (β), δηλ γιατί δεν συµφωνεί το εφόδιο µε την προδιαγραφή ή τυχόν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του τα οποία το καθιστούν καλύτερο ποιοτικά από το προσδιοριζόµενο στην προδιαγραφή.

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Ζ-254 ΕΚ ΟΣΗ 6 η ΜΑΙΟΣ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕTΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Τ 366 ΕΚ ΟΣΗ 1 η Τ Σ Α Ϊ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1986 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Ο ΚΑ ΦΟΡΕΑ :0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ:0101 ΑΡ. ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ/ΓΠΣ-386 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέλι νοείται το τρόφιµο, που παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Τροποποιηση 4η ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ :79000 ΑΡ. ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-ΕΤ-273 ΕΚ ΟΣΗ 8η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/08500 2 Ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΟ : ΕΚ ΟΣΗ 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Ορισµός Πλήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΡΟΦΗΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΓΕΣ-ΣΡΣ-483 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8955-02-004-261009 ΕΚΔΟΣΗ: 1η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/09-2002 ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2 ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών ΘΕΜΑ «Προμήθεια τυριών με ανάθεση κατόπιν συλλογής προσφορών» Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά θα προβεί στην προμήθεια των παρακάτω ειδών. α/α Κωδικός Είδος Ποσότητα 1 ΤΓ058 ΤΥΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Φυσικά Χαρακτηριστικά 1 6.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΓΤΑ-1348/11-2009 8335-03-003-041209 ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΜΦΤ-312 ΕΚ ΟΣΗ 3 η ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ_2002 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 3-12-18

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-Ρ- 381 ΚΩ. ΕΚ ΟΣΗ 3 η ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΡΥΖΙ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2002 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΓΕΣ -Ρ -

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7/4/17

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΧΚΚ-349 ΚΩ. ΕΚ ΟΣΗ 8 η ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΤΥΠΟΥ CHOPPED HAM ΚΑΙ CHOPPED PORK ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2002 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩ ΙΚΟΥ: ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 - 20 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΕΦΚ-310 ΕΚ ΟΣΗ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2002 - 2 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1.

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1. Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦ.- ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1.1 Σκοπός 1 1.2 Ορισµός Τ1 Φασολιών 1 1.3 Ταξiνόµηση 1 1.4 Σχετικά Έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α

Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 ΣΚΟΠΟΣ 1 3. 1.2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 2 5. 2.1 ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ 2 6.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 12-10-15

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ===================== Πειραιάς: 7/2/19 Αρ.πρωτ.:2041 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια Tυριών α) ημίσκληρου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ===================== Πειραιάς: 23-3-17 Αρ.πρωτ. 4209 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : 84500 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩ.:8945-02-009-271102 ΑΡ.ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-Φ-359 ΕΚ ΟΣΗ: 4η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΦΑΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5460 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7-2-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 05-12-2014 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 37/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 07 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 003/62500 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ. ΠΡ. : ΠΓΕΣ-Α-276 ΕΚ ΟΣΗ 8 η ΚΩ.: 8920-02-002-802. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT)

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT) ΟΜΑΔΑ 5Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ Α/Α 1 Κατηγορία Ειδών (CPV) Γιαούρτι (15551300-8) SAP 40001012 Όνομα Μονάδας Μέτρησης τεμάχιο Σχόλια ΓΙΑΟΥΡΤΙ 200 ΓΡ. 2 Παστεριωμένο γάλα (15511100-4) 40000991 τεμάχιο ΓΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ZΣ-301 ΕΚ ΟΣΗ 6 η AΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000 ZYMAΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΜΙΓ ΑΛΙ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2000 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1 Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Πρώτες Ύλες 1 6. 2.2 Επεξεργασία Πρώτης Ύλης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8945-02-013-141009 ΕΚΔΟΣΗ: 5η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 10/07/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. :8145/745355

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00. Προµήθεια φωτοτυπικού χαρτιού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.500,000 ευρώ (µε ΦΠΑ) Α.Π. 1243 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει τους ενδιαφερόµενους για την προµήθεια σε χαρτί φωτοτυπικού και µε κριτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Ειδών Παντοπωλείου στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Ειδών Παντοπωλείου στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 17/12/2018

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με αυτή τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 152 - Τ.Κ. 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΓΕΣ-ΕΧΣ-488 ΕΚΔΟΣΗ:1η ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ: 8970-02-010-300909 ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ Εισαγωγή Το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό έχει ποικίλες εφαρμογές στον κλάδο της συσκευασίας και της μεταφοράς των τροφίμων. Τα κύρια προτερήματά του είναι το χαμηλό κόστος, η διαθεσιμότητά του, η εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00007 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΦΙΛΜ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 28 ΜΑΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙ Α 1. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 2 3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ -1- ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00117 1 η ΕΚ ΟΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΟΚΙΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - 2 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 2 Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α/Α Κατηγορία Ειδών (CPV) SAP Μονάδας Μέτρησης Σχόλια 40000953 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 1 Κατεψυγμένα λαχανικά (15331170-9) 40000245 40000249 κιλό ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 10-11-2016

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ / 2017

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ / 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2 η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΖΑΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ: Οικονομικού - ΓΡΑΦΕΙΟ: Προμηθειών ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210-4592158 FAX: 210-4592597

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά την προµήθεια νωπού χοιρινού κρέατος το οποίο θα χορηγηθεί σε άπορους δηµότες κατά τις ηµέρες των εορτών του Χριστουγέννων 2015 και την προµήθεια αρνίσιου κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 7439 Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας Υποδιεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Προς: Οικονομικούς Φορείς Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ.: 7453 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς: 28-05-2019 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΜΠΑΡΓΙΑΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ- Κ-824Β / 5-98

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ- Κ-824Β / 5-98 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ- Κ-824Β / 5-98 ΕΡΜΑ «ΚΡΟΥΠΟΝ» ΜΙΚΤΗΣ ΕΨΕΩΣ (Καταργεί την 34- -824Α/7-5-75) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 1998 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ,12

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ,12 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού, για την υλοποίηση έργων και εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Ταχ. Δ/νση: Περιοχή Συντριάδα Τ.Κ. 27 100 ΠΥΡΓΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδου Μαρία Τηλ.: 2621082776 Φαξ: 2621082394

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η

Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5457 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ Α3 & Α4 Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή, αφορά στην προμήθεια φωτοαντιγραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΛΙΚΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Γ. Βιζυηνού 1, Κοµοτηνή Τηλ.:2531352448 & 426 E-mail: g.gkourtsilidis@komotini.gr ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ Τα χορηγούμενα αυγά θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους όρους του ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Άρθρο 87) του 2011, τις ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΥΤΕΡ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ

ΦΟΥΤΕΡ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ΦΟΥΤΕΡ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ - - 2 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΥΤΕΡ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός 3 2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 2.1 Πρώτες Ύλες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

❷ Η εµφάνιση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίµων. ❸ Η θρεπτική αξία των τροφίµων. ❻ Η προσαρµογή στο νέο προφίλ των τροφίµων

❷ Η εµφάνιση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίµων. ❸ Η θρεπτική αξία των τροφίµων. ❻ Η προσαρµογή στο νέο προφίλ των τροφίµων Ποιότητα Ορισµός Η έννοια της ποιότητας όπως αυτή ορίζεται από τον ιεθνή Οργανισµό Τυποποίησης (ISO) αναφέρεται στο σύνολο των ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος τα οποία του προσδίδουν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε έμπορο (καφεκόπτη, παντοπώλη, ζαχαροπλάστη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια εµφιαλωµένου νερού για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.000,00 ευρώ µε Φ.Π.Α. ΑΠ 905 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα

Διαβάστε περισσότερα

. : 13/2013 , ,PLOTTERS : 22.927,20 : :

. : 13/2013     , ,PLOTTERS : 22.927,20 : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 13/2013 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ,PLOTTERS ΧΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 22.927,20

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 25-1-17

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ

Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ Ηράκλειο 18 Νοεµβρίου 2011 Αριθµός Πρωτ: Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ Προς κάθε ενδιαφερόµενο Αξιότιµοι κυρία / κύριε, Σας παρακαλούµε να µας αποστείλετε οικονοµική προσφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Α. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο Ο παρών Κανονισμός αναφέρεται στη χρήση σημάτων τα οποία χορηγεί η a Cert A.E. σε επιχειρήσεις για την επισήμανση και τη διαφήμιση των πιστοποιημένων προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια «Ειδών Αρτοποιείου για

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την προμήθεια «Ειδών Αρτοποιείου για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας, 24/08/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 22524 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 213-2008668 ΠΡΟΣ Ενδιαφερόμενους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια νωπού γάλακτος στο νοσοκομείο μας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια νωπού γάλακτος στο νοσοκομείο μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 29-3-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαμία 17.5.2010 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ Ταχ. Δ/νση 3ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. ΛΑΜΙΑΣ - ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΛ.: 22310 60158 FAX : 22310 33945 Αριθ.Πρωτ. 2511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: 18/03 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 24.985,00 (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΣΙΚΑΣΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 27.866,00 Φ.Π.Α. 23% :6.409,18 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 34.275,18 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προμήθεια σάκων απορριμμάτων ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Αντικείμενο της παρούσας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/10-2007 ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ /2ο ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

Κεραµικά &µέταλλα σε επαφή. Η κατάσταση στην Ελλάδα

Κεραµικά &µέταλλα σε επαφή. Η κατάσταση στην Ελλάδα Γενικό Χηµείο του Κράτους, Β Χηµική Υπηρεσία Αθήνας Κεραµικά &µέταλλα σε επαφή µε τρόφιµα: Η κατάσταση στην Ελλάδα ανάη Θεοφίλου, Προϊσταµένη Τµήµατος Μετάλλων & Ανόργανων Υλών Το Γ.Χ.Κ. πραγµατοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 9 κατ 23(3)(ε) E.E. Παρ. ΙΠ (I) 701 Κ.Δ.Π. 193/89 Αρ. 2440,15.9.89 Αριθμός 193 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Έκτης Σειράς) Κανονισμός του 1989, ο οποίος εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ. Άρθρο 2 ο ιαδικασία κατάθεσης προσφορών

ΙΑΚΗΡΥΞΗ. Άρθρο 2 ο ιαδικασία κατάθεσης προσφορών ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.500,000 ευρώ (µε ΦΠΑ) Α.Π. 832 ΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ήµος Μήλου διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε µειοδοτικό διαγωνισµό µε σφραγισµένες προσφορές σύµφωνα µε τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (Υπ. Απόφαση 11389/93)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

«Διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Επιδεσμικού Υλικού (CPV 33141110-3)»

«Διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Επιδεσμικού Υλικού (CPV 33141110-3)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1 Η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΉΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 114 Αθήνα, 29.04.2014

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: ,00

Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: ,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΦΡΕΣΚΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΗΜΟΥ για το έτος 202-203 : 33/202 Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: 66.220,00 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΡΓΟ: Προμήθεια λιπασμάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΡΓΟ: Προμήθεια λιπασμάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ: Προμήθεια λιπασμάτων Α.Μ. : Π73/2011 ΠΡΟΫΠ: 14.407,50 (με το Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ Αρ.πρωτ.5055/27-3-2018 1) Άρτος Λευκός Τύπου 70% 2) Ατομικά Αρτίδια Τύπου 70% ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη υπ αρίθµ. 15/2015

ιακήρυξη υπ αρίθµ. 15/2015 ιακήρυξη υπ αρίθµ. 15/2015 1. Το 401 ΓΣΝΑ/Γραφείο Προµηθειών ανακοινώνει σε εκτέλεση της Φ.814/10/180463/Σ.78/23 Ιαν. 2015/ΑΣ ΥΣ/ ΥΓ/2 ο την διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού ιαγωνισµού µε ενσφράγιστες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ SWAB PROTEIN TEST ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΙ (6) ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ /ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ SWAB PROTEIN TEST ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΙ (6) ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ /ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ Χαλάνδρι, Ιουλίου 2016 Α.Π: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ /νση: Οιδίποδος 8 & Πρωτέως 20 Τηλ: 210 6017054, 2106017056 Φαξ: 210 6017091 Email: prosxolag@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια εµφιαλωµένου νερού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρώ µε Φ.Π.Α. ΑΠ 1177 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚ5ΩΚΩ-ΝΙΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ. Προµήθεια σάκων απορριµµάτων για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρώ µε ΦΠΑ ΑΠ 1552

ΑΔΑ: ΒΙΚ5ΩΚΩ-ΝΙΔ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ. Προµήθεια σάκων απορριµµάτων για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρώ µε ΦΠΑ ΑΠ 1552 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια σάκων απορριµµάτων για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρώ µε ΦΠΑ ΑΠ 1552 ENHMEΡΩΣΗ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα προχωρήσει στην προµήθεια σάκων απορριµµάτων

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC Δ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail Ελληνική 16PROC005323502 2016-11-01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 501 31 Γεωργιάδου Μαρία 24613-50344

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ - 1 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων για την προμήθεια αλεύρου σίτου για όλες τις χρήσεις για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΜΕΛΕΤΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) `` ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ:13/27-02-2014 ΜΕΛΕΤΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, Κ.Α.35.6693.01 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 971,80 1 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΜΕΛΕΤΗ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1Σελίδα 1 από 3 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Κωδικός Εγγράφου Ε. 07.3-3.1 Έκδοση 1 Αναθεώρηση 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Σελίδα 1 από 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ Οι κάτωθι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές εκπονήθηκαν από το Τμήμα Ελέγχου Τεχνικών Προδιαγραφών για την Προμήθεια Αγαθών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η διαδικασία αυτή περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο γίνεται ο χειρισµός, η συσκευασία, η αποθήκευση και η παράδοση των προϊόντων στους Πελάτες της εταιρείας, έτσι ώστε να προστατεύεται η ποιότητά

Διαβάστε περισσότερα

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983

718 Κ.Δ JI. 167/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2981,16.6.95 718 Κ.Δ JI. 167/95 Αριθμός 167 Οι περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα - Εικοστή Δεύτερη Σειρά) Κανονισμοί του 1995 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα