Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4015, 22/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004"

Transcript

1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 113(Ι) του Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Πυροβόλων και μη Πυροβόλων Όπλων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2005 και θα διαβάζεται μαζί με τον περί Πυροβόλων και μη Πυροβόλων Όπλων Νόμο του 2004 (που στο εξής θα αναφέρεται ως "ο βασικός νόμος") και ο βασικός νόμος και ο παρών Νόμος θα αναφέρονται μαζί ως οι περί Πυροβόλων και μη Πυροβόλων Όπλων Νόμοι του 2004 και Τροποποίηση του άρθρου 2 του βασικού νόμου. 2. Το άρθρο 2 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) Με την προσθήκη στην προσήκουσα αλφαβητική θέση του ακόλουθου νέου ορισμού: «αγωνιστικό τόξο σημαίνει μεταλλικό ή ξύλινο τόξο που αποτελείται από μια χειρολαβή στο κέντρο και δύο ενσωματωμένα ή χωριστά ευλύγιστα άκρα τα οποία συνδέονται από μια χορδή η οποία είναι εφαρμοσμένη μόνο στα δύο άκρα και προορίζεται για χρήση αποκλειστικά για σκοπούς του αθλήματος της τοξοβολίας και δεν περιλαμβάνει βαλλίστρα ή παρόμοιο όπλο ή εκπαιδευτικό τόξο του οποίου η χορδή χρειάζεται για να τεντωθεί δύναμη λιγότερη των δεκαπέντε κιλών το οποίο χρησιμοποιείται για σκοπούς εκμάθησης

2 2 (β) με την αντικατάσταση της λέξης «άσφαιρα» (δεύτερη γραμμή) από τον ορισμό του όρου «αθλητικό πιστόλι» με τη λέξη «αβολίδωτα». (γ) με την αντικατάσταση του όρου «Αρχηγός της Αστυνομίας», όπου αυτός απαντάται στον παρόντα Νόμο, με τον όρο «Αρχηγός Αστυνομίας» (δ) με τη διαγραφή από τον ορισμό του όρου «όπλο χρωματοσφαίρισης» της φράσης «συνήθως διοξειδίου του άνθρακος» και την προσθήκη μετά τη λέξη «εκτοξεύει» της φράσης «μικρό βλήμα από μεμβράνη» (ε) με την προσθήκη στον ορισμό του όρου «οπλοπώλης» μετά την λέξη «κατασκευή» (δεύτερη γραμμή) της λέξης «εισαγωγή» και με τη διαγραφή των λέξεων «ενοικίαση» και «μεταποίηση» (τρίτη και τέταρτη γραμμή» (στ) με την αντικατάσταση του ορισμού του όρου «Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου Όπλου» με τον ακόλουθο νέο ορισμό: «Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου Όπλου σημαίνει (α) έγγραφο που εκδίδεται με βάση το άρθρο 18 για νόμιμη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου σε κράτος μέλος εκτός της Δημοκρατίας, και (β) έγγραφο το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια αρχή του κράτους μέλους αποστολής σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ για νόμιμη κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου στη Δημοκρατία» και

3 3 (ζ) με την αντικατάσταση του ορισμού του όρου «συλλεκτικό όπλο» με τον ακόλουθο νέο ορισμό: «συλλεκτικό όπλο σημαίνει όπλο: (i) παλαιού τύπου που κατασκευάστηκε πριν το 1880 και δεν μπορεί να δεχθεί πυρομαχικά προοριζόμενα για όπλα η κατοχή των οποίων απαγορεύεται ή απαιτεί άδεια, ή (ii) οικογενειακό ή ιστορικό κειμήλιο, ή (iii) μοναδικής αισθητικής ποιότητας, ειδικού τεχνικού ή εθνογραφικού ενδιαφέροντος ή συγκεκριμένης σπανιότητας, ή Δεύτερο Παράρτημα Τύπος Ι1. (iv) το οποίο απενεργοποιήθηκε σύμφωνα με τον τρόπο και διαδικασία, που καθορίζεται στους παρόντες Κανονισμούς, και σε όλες τις περιπτώσεις πιστοποιείται ως συλλεκτικό από τον Αρχηγό Αστυνομίας μετά από επιθεώρησή του και έκδοση πιστοποιητικού στον Τύπο Ι1 του Δεύτερου Παραρτήματος.». Τροποποίηση του άρθρου 3 του βασικού νόμου. 3. Το άρθρο 3 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως:

4 4 (α) με την προσθήκη στην παράγραφο (α) του εδαφίου (1) μετά το κόμμα που ακολουθεί τη λέξη «απόκτηση» (πρώτη γραμμή) της λέξης «μεταφορά,» και την προσθήκη στο τέλος της εν λόγω παραγράφου της ακόλουθης επιφύλαξης, αφού αντικατασταθεί η τελεία με άνω και κάτω τελεία: «Νοείται ότι η χρήση όπλων δεν είναι νόμιμη αν δεν εκτελείται μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων υπό την ιδιότητά τους ως μέλη των πιο πάνω υπηρεσιών.» και (β) με τη διαγραφή της παραγράφου (β) του εδαφίου (1) και την αναρίθμηση της παραγράφου (γ) σε (β). Τροποποίηση του άρθρου 4 του βασικού νόμου. 4. Το άρθρο 4 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με την αντικατάσταση του εδαφίου (1) με το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(1) Με την επιφύλαξη των εδαφίων (2) και (3) του παρόντος άρθρου και του εδαφίου (2) του άρθρου 37, απαγορεύεται η εισαγωγή, εξαγωγή, απόκτηση, κατοχή ή μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών των Κατηγοριών Α, Β και Γ και οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου που δεν διαθέτει στοιχεία που επιτρέπουν τον προσδιορισμό του σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 11 της Κοινοτικής Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ.» Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Α2. (β) με την προσθήκη στo εδάφιο (2) μετά τη λέξη «αίτηση» (τρίτη γραμμή) της φράσης «σύμφωνα με τον Τύπο Α2 του Δευτέρου Παραρτήματος».

5 5 (γ) με την αντικατάσταση του εδαφίου (3) με το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(3) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει εξουσία να χορηγήσει, για όση περίοδο και υπό οποιουσδήποτε όρους ήθελε κρίνει σκόπιμο να καθορίσει: (α) Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Α1. ειδική άδεια σύμφωνα με τον Τύπο Α1 του Δευτέρου Παραρτήματος, για την εισαγωγή, κατοχή ή μεταφορά πυροβόλων όπλων ή πυρομαχικών της Κατηγορίας Β2 ή Β3 από μέλη ξένων αποστολών, ή αξιωματούχους ξένων κρατών ή διεθνών οργανισμών, όταν επισκέπτονται, διέρχονται ή διαμένουν στη Δημοκρατία ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σημαινόντων προσώπων που επισκέπτονται τη Δημοκρατία, (β) ειδική άδεια σύμφωνα με τον Τύπο Α1 του Δευτέρου Παραρτήματος, για την εισαγωγή, κατοχή ή μεταφορά πυροβόλων όπλων, μη πυροβόλων όπλων ή/και πυρομαχικών αυτών και αγωνιστικών τόξων που χρησιμοποιούνται σε ολυμπιακά αθλήματα σκοποβολής ή τοξοβολίας από μέλη ξένων αθλητικών σωματείων για σκοπούς συμμετοχής σε επίσημους αγώνες ή για σκοπούς εκγύμνασης, (γ) σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, ειδική άδεια για εισαγωγή, απόκτηση, κατοχή ή και χρήση οποιουδήποτε όπλου για συγκεκριμένο σκοπό.» και (δ) με την προσθήκη μετά το εδάφιο (3), του ακόλουθου νέου εδαφίου (4):

6 6 Δεύτερο Παράρτημα, Τύποι Ε1 και Ι2. «(4) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει εξουσία να εκδώσει σε πρόσωπο που υπέβαλε αίτηση σύμφωνα με τον Τύπο Ε1 του Δευτέρου Παραρτήματος, άδεια εισαγωγής ή απόκτησης και κατοχής συλλεκτικού όπλου σύμφωνα με τον Τύπο Ι2 του Δευτέρου Παραρτήματος, υπό όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται με Κανονισμούς που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 53 του Νόμου: Νοείται ότι η χρήση συλλεκτικού όπλου απαγορεύεται.». Τροποποίηση του άρθρου 5 του βασικού νόμου. 5. Το άρθρο 5 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) Με την προσθήκη στην παράγραφο (α) του εδαφίου (1), μετά το κόμμα που ακολουθεί τη λέξη «κατοχή» (πρώτη γραμμή), της φράσης «φύλαξη ή έλεγχος». (β) με την προσθήκη στο τέλος του εδαφίου (2) της ακόλουθης επιφύλαξης, αφού αντικατασταθεί η τελεία με άνω και κάτω τελεία: «Νοείται ότι ο κάτοχος οποιασδήποτε κατοικίας ή υποστατικού εντός του οποίου φυλάττονται πέραν των δέκα πυροβόλων όπλων υποχρεούται να εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με την Αστυνομία ή να διαθέτει οπλοθήκη όπως καθορίζεται στο σχετικό Κανονισμό για οπλοπώλες.».

7 7 (γ) με την προσθήκη στο εδάφιο (3) μετά τη λέξη «αίτηση» (δεύτερη γραμμή), της φράσης «σύμφωνα με τον τύπο Β1 του Δευτέρου Παραρτήματος». (δ) με την προσθήκη στο τέλος της παραγράφου (α) του εδαφίου (4) της ακόλουθης επιφύλαξης, αφού αντικατασταθεί η τελεία με άνω και κάτω τελεία: «Νοείται ότι με τη γραπτή απάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας ότι η αίτηση για απόκτηση και κατοχή πυροβόλου όπλου έχει εγκριθεί, ο αιτητής δύναται να κατέχει το όπλο για το οποίο εκδόθηκε η έγκριση για χρονική περίοδο μη υπερβαίνουσα τις δύο εργάσιμες μέρες για να το προσκομίσει για επιθεώρηση και εγγραφή.». (ε) με τη διαγραφή της άνω τελείας στην υποπαράγραφο (ix) της παραγράφου (δ) του εδαφίου (4) μετά τη λέξη «Νόμου» (τέταρτη γραμμή) και την προσθήκη της φράσης «εξαιρουμένης της κατοχής φυσιγγίων πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ.». (στ) με την προσθήκη της ακόλουθης νέας υποπαραγράφου (xi): «(xi) παράνομης εισαγωγής, απόκτησης, κατοχής, χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, Β, ή Γ». και (ζ) με την αναρίθμηση των υποπαραγράφων (xi) και (xii) σε (xii) και (xiii), αντίστοιχα. Τροποποίηση του άρθρου 6 του βασικού νόμου. 6. Το άρθρο 6 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως:

8 8 (α) με την αντικατάσταση του εδαφίου (2) με το ακόλουθο νέο εδάφιο: Κεφ. 54. Ν 21/1970 Ν 95(Ι)/2003 Ν 19(Ι)/2005. «(2) Πρόσωπο που κατέχει άδεια απόκτησης και κατοχής πυροβόλου όπλου δικαιούται χωρίς άδεια να κατέχει ποσότητα πυρομαχικών που προορίζονται για το όπλο αυτό όπως καθορίζεται στο άρθρο 4(6) του περί Εκρηκτικών Υλών Νόμου.» και (β) με την προσθήκη μετά το εδάφιο (2), του ακόλουθου νέου εδαφίου (3): «(3) Η κατοχή πυρομαχικών συλλεκτικού όπλου απαγορεύεται.». Τροποποίηση του άρθρου 7 του βασικού νόμου. 7. Το άρθρο 7 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με τη διαγραφή των εδαφίων (1) και (2) και την αντικατάστασή τους από τα ακόλουθα νέα εδάφια:

9 9 Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Γ. «(1) Απαγορεύεται η κατασκευή, ή εισαγωγή ή επιδιόρθωση ή ανταλλαγή και διάθεση στην αγορά πυροβόλων ή και μη πυροβόλων όπλων από οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός εάν είναι κάτοχος άδειας οπλοπώλη, η οποία εκδίδεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας σύμφωνα με τον Τύπο Γ του Δεύτερου Παραρτήματος: Νοείται ότι αδειούχος οπλοπώλης θα απασχολείται μόνιμα σε κάθε υποστατικό όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες που αναφέρονται στο παρόν εδάφιο, τα δε πρόσωπα που εργοδοτούνται σε τέτοιο υποστατικό πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των παραγράφων (γ) και (δ) του εδαφίου (4) του άρθρου 5: Νοείται περαιτέρω ότι κατά πάντα χρόνο λειτουργίας αδειούχου υποστατικού η παρουσία αδειούχου οπλοπώλη είναι υποχρεωτική, εκτός αν αυτός αναπληρείται από εργοδοτούμενο του τα στοιχεία του οποίου καθορίζονται εκ των προτέρων και εμφαίνονται επί της άδειας οπλοπώλη: Νοείται έτι περαιτέρω ότι όσον αφορά την άσκηση των πιο πάνω δραστηριοτήτων σε σχέση με αγωνιστικά τόξα, δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οπλοπώλη.

10 10 Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Γ1. (2) (α) Πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να εξασφαλίσει άδεια οπλοπώλη πυροβόλων όπλων κατηγορίας Δ, μη πυροβόλων ή συλλεκτικών όπλων δύναται να υποβάλλει αίτηση σύμφωνα με τον Τύπο Γ1 του Δευτέρου Παραρτήματος στον Αρχηγό Αστυνομίας. (β) Η άδεια οπλοπώλη θα εκδίδεται διαζευκτικά, σχετικά με μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες οπλοπώλη: (i) (ii) (iii) κατασκευής, επιδιόρθωσης και εισαγωγής, ανταλλαγής και διάθεσης στην αγορά: Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Γ1. Νοείται ότι πρόσωπο που επιθυμεί να ασκήσει αποκλειστικά μια ή περισσότερες δραστηριότητες οπλοπώλη, όταν υποβάλλει αίτηση σύμφωνα με τον τύπο Γ1 του Δευτέρου Παραρτήματος για έκδοση άδειας, αναγράφει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ή δραστηριότητες. (γ) Σε περίπτωση που ο Αρχηγός Αστυνομίας αποφασίσει να χορηγήσει σε αιτητή άδεια οπλοπώλη, δεν εκδίδει σχετική άδεια πριν ο αιτητής καταβάλει - (i) τέλος 5000 για την περίπτωση άδειας κατασκευής, ή 500 στην περίπτωση που η κατασκευή δεν υπερβαίνει τα πέντε όπλα τον χρόνο.

11 11 (ii) τέλος 200 για την περίπτωση άδειας για εισαγωγή, ανταλλαγή και διάθεση στην αγορά. και (iii) τέλος 50 για την περίπτωση άδειας επιδιόρθωσης: Νοείται ότι ο κάτοχος άδειας οπλοπώλη για κατασκευή πυροβόλων όπλων δύναται να ασκεί και τις δραστηριότητες της εισαγωγής, επιδιόρθωσης, ανταλλαγής και διάθεσης στην αγορά πυροβόλων όπλων χωρίς άλλη ειδική άδεια. (δ) Άδεια οπλοπώλη δύναται να χορηγείται σε νομικό πρόσωπο, νοουμένου ότι το εν λόγω νομικό πρόσωπο θα ορίζει ένα τουλάχιστο κατά νόμο υπεύθυνο πρόσωπο για κάθε υποστατικό στο οποίο δραστηριοποιείται, τα στοιχεία του οποίου θα αναφέρονται στην άδεια και το οποίο πρέπει να είναι αδειούχος οπλοπώλης και να κατονομάζεται με γραπτή δήλωση του νομικού προσώπου που υποβάλλεται μαζί με την αίτηση για έκδοση οποιασδήποτε τέτοιας άδειας.» και

12 12 (β) με τη διαγραφή της παραγράφου (β) του εδαφίου (4) και την αντικατάστασή της με την ακόλουθη νέα υποπαράγραφο: «(β) δύναται να ανανεωθεί από αυτόν για περίοδο μέχρι πέντε ετών, νοουμένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στην παράγραφο (β) του εδαφίου (3), κατόπιν καταβολής: (i) τέλους 1000 για την περίπτωση άδειας κατασκευής, ή 100 στην περίπτωση που η κατασκευή δεν υπερβαίνει τα πέντε όπλα τον χρόνο, (ii) τέλους 50 για την περίπτωση άδειας για εισαγωγή, ανταλλαγή και διάθεση στην αγορά, και (iii) τέλους 25 για την περίπτωση άδειας επιδιόρθωσης.». Αντικατάσταση του άρθρου 8 του βασικού νόμου. 8. Το άρθρο 8 του βασικού νόμου διαγράφεται και αντικαθίσταται με το ακόλουθο νέο άρθρο: «Υποχρεώσεις 8.-(1) Κάθε οπλοπώλης υποχρεούται εντός oπλοπώλη. επτά ημερών από την εισαγωγή ή παραλαβή πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ, μη πυροβόλου ή συλλεκτικού όπλου, να ενημερώνει γραπτώς τον Αρχηγό Αστυνομίας, δίδοντας λεπτομερή περιγραφή του εν λόγω όπλου για σκοπούς ελέγχου:

13 13 Δεύτερο Παράρτημα, Τύποι Β, Ε, Ι1 ή Ι2. Νοείται ότι δεν απαιτείται άδεια απόκτησης και κατοχής πυροβόλου, μη πυροβόλου ή συλλεκτικού όπλου σύμφωνα με τον Τύπο Β, Ε ή Ι2 του Δεύτερου Παραρτήματος για την κατοχή αντίστοιχου όπλου από αδειούχο οπλοπώλη ή εργοδοτούμενό του που κατέχει τέτοιο όπλο εντός των εγκεκριμένων υποστατικών του για σκοπούς του επιτηδεύματός του. (2) Κάθε οπλοπώλης υποχρεούται να τηρεί αρχείο, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή, εισόδου και εξόδου των πυροβόλων όπλων της Κατηγορίας Δ, μη πυροβόλων ή συλλεκτικών όπλων, το οποίο να περιέχει στοιχεία που να επιτρέπουν τον προσδιορισμό του πυροβόλου όπλου, ιδίως τον τύπο, τη μάρκα, το μοντέλο, το διαμέτρημα, τον αριθμό κατασκευής και το όνομα και τη διεύθυνση του προμηθευτή και του αγοραστή. (3) Κάθε οπλοπώλης υποχρεούται να φυλάσσει τα στοιχεία που καταχωρεί στο αρχείο που αναφέρεται στο εδάφιο (1) για περίοδο πέντε ετών από την ημερομηνία της καταχώρησής τους και να επιδεικνύει στον Αρχηγό Αστυνομίας το αρχείο, όποτε αυτό του ζητηθεί:

14 14 Νοείται ότι ο αδειούχος οπλοπώλης υποχρεούται ευθύς αμέσως μετά την παύση της δραστηριότητάς του ως οπλοπώλη να παραδώσει το αρχείο στον Αρχηγό Αστυνομίας.». Τροποποίηση του άρθρου 9 του βασικού νόμου. 9. Το άρθρο 9 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή της λέξης «και» (τέταρτη γραμμή) και την αντικατάστασή της με τη λέξη «μέχρι». Τροποποίηση του άρθρου 10 του βασικού νόμου. 10. Το άρθρο 10 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από την παράγραφο (α) της λέξης «και» (δεύτερη γραμμή) και την αντικατάστασή της με τη λέξη «μέχρι». Τροποποίηση του άρθρου 14 του βασικού νόμου. 11. Το άρθρο 14 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Δ1. (α) με την προσθήκη στο εδάφιο (1) μετά τη λέξη «αίτηση» (τρίτη γραμμή) της φράσης «σύμφωνα με τον Τύπο Δ1 του Δευτέρου Παραρτήματος» και (β) με την αντικατάσταση στο εδάφιο (5) της λέξης «δύο» (τρίτη γραμμή) με την λέξη «έξι». Τροποποίηση του άρθρου 18 του βασικού νόμου. 12. Το άρθρο 18 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως:

15 15 (α) με τη διαγραφή του εδαφίου (1) και την αντικατάστασή του από το ακόλουθο νέο εδάφιο: Δεύτερο Παράρτημα Τύπος ΙΒ. «(1) Πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου Όπλου, για κατοχή και χρήση πυροβόλου όπλου σε κράτος μέλος, υποβάλλει γραπτή αίτηση στον Αρχηγό Αστυνομίας σύμφωνα με τον Τύπο ΙΒ του Δευτέρου Παραρτήματος.» και (β) με τη διαγραφή του εδαφίου (2) και την αντικατάστασή του από το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(2) Ο Αρχηγός Αστυνομίας εκδίδει χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση το Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου Όπλου στον αιτητή, εφόσον αυτός προσκομίζει πιστοποιητικό εγγραφής και άδεια απόκτησης και κατοχής του πυροβόλου όπλου και αφού καταβληθεί από τον αιτητή τέλος είκοσι λιρών.». Τροποποίηση του άρθρου 22 του βασικού νόμου. 13. Το άρθρο 22 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με τη διαγραφή της υποπαραγράφου (i) της παραγράφου (α) του εδαφίου (1) και την αντικατάστασή της με την ακόλουθη νέα υποπαράγραφο: «(i) οποιουδήποτε μη πυροβόλου όπλου, εξαιρουμένων των όπλων που δυνατό να χρησιμοποιηθούν από δήμους ή άλλες αρμόδιες αρχές αποκλειστικά για αναισθητοποίηση ή θανάτωση ζώων»

16 16 (β) με τη διαγραφή της παραγράφου (β) του εδαφίου (1) και την αντικατάστασή της με την ακόλουθη νέα παράγραφο: Δεύτερο Παράρτημα, Τύποι Ε και Ε1. «(β) Ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει εξουσία να εκδώσει, μετά από αίτηση που υποβάλλεται σύμφωνα με τον Τύπο Ε1 του Δεύτερου Παραρτήματος, άδεια κατοχής σύμφωνα με τον Τύπο Ε του ιδίου Παραρτήματος για την απόκτηση, κατοχή ή χρήση όπλου για τα όπλα που αναφέρονται στην υποπαράγραφο (i) ή (ii) της παραγράφου (α), στην οποία άδεια καθορίζονται οι όροι κατοχής, υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιείται ότι δεν υφίστανται περί του αντιθέτου λόγοι δημόσιας τάξης ή ασφάλειας και αφού καταβληθεί τέλος πέντε λιρών.» (γ) με την διαγραφή από την παράγραφο (γ) του εδαφίου (1) της λέξης «πέντε» (έκτη γραμμή) και την αντικατάσταση της με την λέξη «δύο» και (δ) με τη διαγραφή από την τελευταία γραμμή του εδαφίου (4) της φράσης «(ii) ή (iii)» και την αντικατάστασή της με τη φράση «(i) ή (ii)». Τροποποίηση του άρθρου 23 του βασικού νόμου. 14. Το άρθρο 23 του βασικού νόμου τροποποιείται με την αντικατάσταση της παραγράφου (α) του εδαφίου (1) με την ακόλουθη νέα παράγραφο:

17 17 Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Ε. «(α) Απαγορεύεται η απόκτηση, κατοχή, φύλαξη, έλεγχος, μεταφορά ή χρήση αεροβόλου διαμετρήματος μέχρι 4,5 χιλιοστομέτρων από οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός εάν είναι κάτοχος άδειας απόκτησης, κατοχής ή χρήσης αεροβόλου όπλου, η οποία εκδίδεται από τον Αρχηγό Αστυνομίας σύμφωνα με τον Τύπο Ε του Δεύτερου Παραρτήματος: Νοείται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας δύναται να παραχωρήσει άδεια απόκτησης, κατοχής ή χρήσης αεροβόλου όπλου διαμετρήματος πέραν των 4,5 χιλιοστομέτρων σε μέλος σκοπευτικού σωματείου εγγεγραμμένου σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, αποκλειστικά για σκοπευτικούς σκοπούς σε αδειούχο σκοπευτήριο.». Τροποποίηση του άρθρου 25 του βασικού νόμου. 15. Το άρθρο 25 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή του εδαφίου (1) και την αντικατάστασή του με το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(1) Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο να εισάγει, κατασκευάζει, διαθέτει στην αγορά, αποκτά, μεταφέρει ή έχει στην κατοχή, φύλαξη ή έλεγχό του οποιοδήποτε αντικείμενο οποιασδήποτε περιγραφής κατασκευασμένο ή διασκευασμένο για ηλεκτρική ή άλλης μορφής εκκένωση ή εκτόξευση οποιουδήποτε επιβλαβούς υγρού ή αερίου ή χημικής ουσίας ή άλλου υλικού ή ενέργειας ή οποιαδήποτε πυρομαχικά τα οποία περιέχουν ή είναι διασκευασμένα ώστε να περιέχουν οποιοδήποτε επιβλαβές υγρό ή αέριο ή χημική ουσία ή άλλο υλικό.».

18 18 Κατάργηση του Μέρους VI. 16. Το Μέρος VI του βασικού Νόμου καταργείται. Τροποποίηση του άρθρου 28 του βασικού νόμου. 17. Το άρθρο 28 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με τη διαγραφή από την επιφύλαξη του εδαφίου (1) του αριθμού «33» (τέταρτη γραμμή) και την αντικατάστασή του με τον αριθμό «32» (β) με την προσθήκη στο εδάφιο (2) και (2)(α) μετά τη φράση «Κατηγορίας Δ» (πέμπτη και δέκατη γραμμή αντίστοιχα) της φράσης «ή αεροβόλο» και (γ) με τη διαγραφή του εδαφίου (3) και την αντικατάστασή του με το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(3) Οι πρόνοιες του εδαφίου (2) δεν εφαρμόζονται: (α) σε περίπτωση μεταφοράς μη συναρμολογημένου πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ σε δημόσιο δρόμο κατά την ημέρα που προηγείται της ανοικτής περιόδου κυνηγίου,

19 19 (β) σε περίπτωση αδειούχου οπλοπώλη που κατέχει ή μεταφέρει, μεταξύ των ωρών και 22.00, όπλα που κατέχει νόμιμα για σκοπούς του επιτηδεύματός του, για επίδειξη, επιδιόρθωση ή δοκιμή σε αδειούχο σκοπευτήριο ή όπλα που κατέχει καθ οιονδήποτε χρόνο για σκοπούς μεταφοράς από και προς αεροδρόμιο, λιμάνι ή αποθήκη αποταμίευσης αμέσως μετά την παραλαβή ή αποστολή των από και προς ξένη χώρα, και Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος ΙΕ. (γ) σε περίπτωση μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ ή αεροβόλου για σκοπούς επιδιόρθωσης στα υποστατικά αδειούχου επιδιορθωτή, νοουμένου ότι ο κάτοχος του όπλου έχει υποβάλει στον Υπεύθυνο του Αστυνομικού Σταθμού, της περιοχής όπου διαμένει, γραπτή ειδοποίηση σύμφωνα με τον τύπο ΙΔ του Δεύτερου Παραρτήματος, τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες πριν από την μεταφορά η οποία θα διενεργείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ της ανατολής και δύσης του ηλίου.» και (δ) με την αντικατάσταση του εδαφίου (4) με το ακόλουθο νέο εδάφιο:

20 20 «(4) Ο Αρχηγός Αστυνομίας δύναται να εκδίδει ετήσια άδεια μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου ή αεροβόλου σύμφωνα με τον Τύπο Ζ1 του Δευτέρου Παραρτήματος σε μέλος σκοπευτικού σωματείου, εγγεγραμμένου σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, για σκοπούς συμμετοχής σε διεθνείς, παγκύπριους, επαρχιακούς ή άλλους σκοπευτικούς αγώνες ή για σκοπούς εκγύμνασης σε αδειούχο σκοπευτήριο.». Τροποποίηση του άρθρου 29 του βασικού νόμου. 18. Το άρθρο 29 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με τη διαγραφή από την παράγραφο (β) του εδαφίου (1) της φράσης «αγωνιστικού τόξου» (έβδομη και όγδοη γραμμή) και (β) με την αντικατάσταση του εδαφίου (2) με το ακόλουθο νέο εδάφιο: «(2)(α) Σε περίπτωση αίτησης για προσωρινή εισαγωγή όπλου ή αντικειμένου, που αναφέρεται στο εδάφιο (1), για παραγωγή ταινιών, η αίτηση Δεύτερο υποβάλλεται σύμφωνα με τον Τύπο Α2 του Παράρτημα, Δευτέρου Παραρτήματος. Τύπος Α2. Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Α1. (β) Ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει εξουσία να εγκρίνει την προσωρινή εισαγωγή των όπλων αυτών και να εκδώσει ειδική άδεια σύμφωνα με τον Τύπο Α1 του Δευτέρου Παραρτήματος:

21 21 Νοείται ότι τα όπλα αυτά θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη της Αστυνομίας Κύπρου μέχρι την επανεξαγωγή τους.». Τροποποίηση του άρθρου 33 του βασικού νόμου. 19. Το άρθρο 33 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή του εδαφίου (1) και την αντικατάστασή του με το ακόλουθο νέο εδάφιο: Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος Ι ή Ι2. «(1) Εξαιρουμένων πολιτών κρατών μελών που κατέχουν Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου Όπλου και των προσώπων που έχουν σχετική άδεια ή έγκριση με βάση τα άρθρα 7, 15, 17 και 29(2) και (3), πρόσωπο το οποίο μεταφέρει στη Δημοκρατία ή αγοράζει ή αποκτά εντός της Δημοκρατίας πυροβόλο όπλο, μη πυροβόλο όπλο ή μη απενεργοποιημένο συλλεκτικό όπλο κατασκευής μετά το 1880, υποχρεούται όπως, εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη στιγμή της άφιξης του όπλου στη Δημοκρατία ή από τη στιγμή απόκτησης ή αγοράς του, αποταθεί στον Αστυνομικό Διευθυντή της Επαρχίας στην οποία διαμένει, για την επιθεώρηση και εγγραφή του όπλου, με την προσκόμιση της άδειας εισαγωγής ή άδειας μεταφοράς του όπλου ανάλογα με την περίπτωση, και αφού καταβάλει τέλος δέκα λιρών, εκδίδεται στον αιτητή πιστοποιητικό εγγραφής σύμφωνα με τον Τύπο Ι ή Ι2 του Δεύτερου Παραρτήματος.».

22 22 Τροποποίηση του άρθρου 38 του βασικού νόμου. 20. Το άρθρο 38 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (1) της φράσης «κατοχής πυροβόλου όπλου ή άδειας κατοχής μη πυροβόλου όπλου» (τρίτη γραμμή) και την αντικατάσταση της με την φράση «ή πιστοποιητικού που εκδόθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του παρόντος Νόμου ή των δυνάμει αυτού εκδιδομένων Κανονισμών». Τροποποίηση του άρθρου 41 του βασικού νόμου. 21. Το άρθρο 41 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με την προσθήκη στο εδάφιο (1) μετά τη λέξη«πρόσωπο» (πρώτη γραμμή) της φράσης «μέχρι και». και (β) με τη διαγραφή από το εδάφιο (2) της φράσης «σε πρόσωπο που δεν ανήκει στο δεύτερο βαθμό συγγένειας με τον ιδιοκτήτη»(δεύτερη και τρίτη γραμμή). Τροποποίηση του άρθρου 42 του βασικού νόμου. 22. Το άρθρο 42 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή από το εδάφιο (2) της λέξης «πέντε» (τέταρτη γραμμή) και την αντικατάσταση της με την λέξη «τρία», καθώς και με τη διαγραφή της λέξης «τρεις» (τέταρτη γραμμή) και την αντικατάσταση της με την λέξη «πέντε». Αντικατάσταση του άρθρου 43 του βασικού νόμου. 23. Το άρθρο 43 του βασικού νόμου αντικαθίσταται με το ακόλουθο νέο άρθρο:

23 23 "Απαγόρευση απόκτησης, κατοχής, εισαγωγής ή μεταφοράς σιγαστήρων, σκοπευτικών διόπτρων κλπ. 43. (1) Απαγορεύεται η εισαγωγή, κατασκευή, απόκτηση, κατοχή ή μεταφορά σιγαστήρων ή νυκτερινών σκοπευτικών διόπτρων ή σκοπευτικών οργάνων τύπου LASER: Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος ΙΓ. Νοείται ότι από τις διατάξεις του παρόντος εδαφίου εξαιρούνται οι σκοπευτές μέλη σκοπευτικού σωματείου, εγγεγραμμένου σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια σύμφωνα με τον Τύπο ΙΓ του Δευτέρου Παραρτήματος από τον Αρχηγό Αστυνομίας. Δεύτερο Παράρτημα, Τύπος ΙΓ. (2) Μέλος σκοπευτικού σωματείου που επιθυμεί να εξασφαλίσει άδεια σε σχέση με τα αντικείμενα που αναφέρονται στο εδάφιο (1) υποβάλλει στον Αρχηγό Αστυνομίας αίτηση σύμφωνα με τον Τύπο ΙΓ1 του Δεύτερου Παραρτήματος η δε σχετική άδεια εκδίδεται με την καταβολή τέλους 10 λιρών. (3) Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του εδαφίου (1) είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται σε περίπτωση καταδίκης του σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές.».

24 24 Τροποποίηση του άρθρου 44 του βασικού νόμου. 24. Το άρθρο 44 του βασικού νόμου τροποποιείται με την αρίθμηση του υφιστάμενου μέρους σε εδάφιο (1) και την προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου (2): «(2) Πρόσωπο του οποίου Δικαστήριο έχει αποστερήσει το δικαίωμα να αποκτά, κατέχει ή χρησιμοποιεί πυροβόλο ή μη πυροβόλο όπλο, υποχρεούται να παραδίδει στην Αστυνομία για φύλαξη οποιοδήποτε πυροβόλο ή μη πυροβόλο όπλο έχει στην κατοχή, φύλαξη ή έλεγχό του για τη χρονική περίοδο της στέρησης.». Τροποποίηση του άρθρου 49 του βασικού νόμου. 25. Το άρθρο 49 του βασικού νόμου τροποποιείται με τη διαγραφή στην τρίτη γραμμή του εδαφίου (2) της φράσης «εξαιρουμένης της μιας λίρας, έκδοσης αντιγράφου Ευρωπαϊκού Δελτίου Πυροβόλου Όπλου». Τροποποίηση του άρθρου 50 του βασικού νόμου. 26. Το άρθρο 50 του βασικού νόμου τροποποιείται με την προσθήκη στο εδάφιο (1) μετά τη λέξη «διατίθεται» (έκτη γραμμή) της φράσης «προς πώληση». Τροποποίηση του άρθρου 51 του βασικού νόμου. 27. Το άρθρο 51 του βασικού νόμου τροποποιείται με την αρίθμηση του υφιστάμενου μέρους σε εδάφιο (1) και την προσθήκη του ακόλουθου νέου εδαφίου (2) : «(2) (α) Πρόσωπο στο οποίο παραχωρήθηκε άδεια δυνάμει οποιωνδήποτε Κανονισμών που εκδίδονται με βάση τον παρόντα Νόμο και το οποίο παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθεί με οποιοδήποτε όρο της άδειας που του παραχωρήθηκε, είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις χίλες λίρες ( 1.000) ή και στις δύο αυτές ποινές και το Δικαστήριο δύναται, περαιτέρω, να διατάξει τη στέρηση της άδειας για περίοδο που δεν

25 25 υπερβαίνει τα δύο χρόνια. (β) Κάθε πρόσωπο το οποίο παραβαίνει ή παραλείπει να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε πρόνοια των δυνάμει του παρόντος Νόμου εκδιδομένων Κανονισμών είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες ή πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες( 1.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.». Τροποποίηση του Πρώτου Παραρτήματος του βασικού νόμου. 28. Το Πρώτο Παράρτημα του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: (α) με τη διαγραφή από την παράγραφο 5 της Κατηγορίας Α του Κεφαλαίου Ι αυτού, της φράσης «κυνηγετικά όπλα και όπλα» (δεύτερη γραμμή) και την αντικατάστασή της με τη φράση «πυρομαχικά κυνηγετικών όπλων και όπλων» (β) με την προσθήκη μετά την παράγραφο 1 της Κατηγορίας Β των ακόλουθων νέων παραγράφων 2 και 3 και την αναρίθμηση των υφιστάμενων παραγράφων 2 μέχρι 5 σε 4 μέχρι 7: «2. Πιστόλια.» «3. Περίστροφα.» (γ) με την προσθήκη στην Κατηγορία Δ του Κεφαλαίου Ι, μετά τη λέξη «κάννη»(πρώτη γραμμή) της φράσης «των οποίων ο αριθμός των καννών δεν υπερβαίνει τις δύο» και (δ) με τη διαγραφή των παραγράφων (α) και (γ) του Κεφαλαίου ΙΙΙ, και τη διαγραφή του γράμματος (β) που προηγείται της παραγράφου που παραμένει.

26 26 Αντικατάσταση του Δευτέρου και Τρίτου Παραρτήματος του βασικού νόμου. 29. Το Δεύτερο και Τρίτο Παράρτημα του βασικού νόμου διαγράφονται και αντικαθίστανται με τα ακόλουθα νέα Παράρτηματα: ΒΣΓ/ΓΧ

27 27 «ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΥΠΟΣ: Α ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.333) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β2 ή Β3 Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 4 (2)] Ο Κος / η Κα... Αρ. Δ.Τ..... Διεύθυνση.... εξουσιοδοτείται να αποκτήσει, κατέχει ή μεταφέρει το Πυροβόλο Όπλο Κατηγορίας..... με Αρ. εγγραφής.. Τύπος.. Μάρκας Αρ. Κατασκευής. Πυρομαχικά.. Τέλος που πληρώθηκε: Τίποτε Ημερομηνία. Υπ. για Αρχηγό Αστυνομίας.. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σφραγίδα: Οι όροι στο πίσω μέρος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας αυτής.

28 28 ΟΡΟΙ: 1. (α) Η παρούσα άδεια δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί, ή ανακληθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. (β) Η παρούσα άδεια είναι προσωποπαγής και παύει να ισχύει : (i) (ii) όταν ο αδειούχος παύει να είναι ο ιδιοκτήτης του πυροβόλου όπλου ή σε περίπτωση θανάτου του αδειούχου ή καταστροφής ή απώλειας του πυροβόλου όπλου. 2. Πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο υποχρεούται να το φυλάσσει συνεχώς σε ασφαλές μέρος και σε ασφαλή κατάσταση, να λαμβάνει όλες τις εύλογες προφυλάξεις με τις οποίες διασφαλίζεται ότι το πυροβόλο όπλο δεν μπορεί να απολεσθεί ή κλαπεί ή είναι προσιτό σε οποιοδήποτε πρόσωπο μη νόμιμα δικαιούμενο να το κατέχει ή χρησιμοποιεί. 3. Πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο της Κατηγορίας Β2 ή Β3, και το μεταφέρει μαζί του υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά του, η οποία πρέπει να γίνεται με διακριτικό τρόπο και να μη γίνεται αντιληπτή από άλλα πρόσωπα.

29 29 ΤΥΠΟΣ Α1 ( Έντυπο Αστ.333Α) Αρ... ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρα 4(3) και 29(2)(β)] Special licence for the possession or carriage of weapons Firearms and other arms Law 113(I)/04 [Sections 4(3) and 29(2)(b)] Ο κος / η κα Mr/Ms Αρ. Δ/Τ.. Αρ. Διαβατηρίου... I/C No. Passport. No. Διεύθυνση:.. Address... εξουσιοδοτείται να κατέχει ή μεταφέρει το óπλο (περιγραφή) is licenced to possess or carry the (weapon discription) Με αρ. Εγγραφής.. Τύπος. Μάρκας.. Registration No. Type Make Αρ. Κατασκευής Serial No. Πυρομαχικά του προαναφερθέντος όπλου.. Ammunition Ημερομηνία. Date Σφραγίδα Official Stamp Αρχηγός Αστυνομίας Chief of Police Οι όροι στο πίσω μέρος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας αυτής. The conditions at rear form an integral part of this license.

30 30 ΟΡΟΙ: Conditions 1 Το αναφερόμενο στην παρούσα άδεια όπλο δύναται να κατέχεται, μεταφέρεται και χρησιμοποιείται μόνο για τους ακόλουθους σκοπούς: 1 The weapon stated on this licence may be possessed, curried and used only for the following purposes:. 2 Η παρούσα άδεια δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί, ή ανακληθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. 2 This licence may be modified, suspended or recalled by the Chief of Police. 3 Η παρούσα άδεια είναι προσωποπαγής και ισχύει από. Μέχρι..: 3 This license is personal and valid from until.. 4 Η παρούσα άδεια θα παραδίδεται στον υπεύθυνο ασφαλείας του αερολιμένα ή λιμένα κατά την αναχώρηση του κατόχου. Ο υπεύθυνος ασφαλείας θα ελέγχει εάν το πυροβόλο όπλο εξάγεται από την Κύπρο και θα επιστρέφει την παρούσα στον Υπεύθυνο Αξιωματικό τήρησης του σχετικού Αρχείου. 4 This license will be surrendered to the Chief Security Officer of the port or airport at the departure of the possessor. The chief security officer will certify that the firearm is exported from Cyprus and will return the licence to the officer in charge of the relevant registry.

31 31 ΤΥΠΟΣ Α2 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Εντυπο Αστ.333B) Αρχηγό Αστυνομίας, ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΠΛΟΥ [Νόμος 113(Ι)/2004 Άρθρα 4(3) και 29(2)] Παρακαλώ όπως μου παραχωρηθεί ειδική άδεια πυροβόλου όπλου κατηγορίας./μη πυροβόλου όπλου για τους κάτωθι λόγους: Αρ... Ημερ.: Πλήρη στοιχεία: (1) Ονοματεπώνυμο:.. (2) Ημερ. Γεννήσεως:. (3) Αρ. Δελτίου Ταυτότητος:.. Αρ. Διαβατηρίου (για μη κατοίκους Κύπρου): (4) Διεύθυνση:.. Αρ.. Τ. Κ. Τηλ. Οικίας. Κινητό (5) Όνομα πατέρα : Όνομα μητέρας:.. (6) Κατέχω / Δεν κατέχω* άλλα πυροβόλα όπλα. Στοιχεία Πυροβόλων Όπλων... Σημ:- Η αίτηση συνοδεύεται από Δ/Τ.... Για επίσημη χρήση μόνο Υπογραφή:. (α) (β) Έγκριση Επιτροπής Ασφαλείας ημερ... Έγκριση Υπουργικού Συμβουλίου ημερ... Η Αίτηση εγκρίνεται / δεν εγκρίνεται Ημερομηνία:. Σφραγίδα: Σημείωση: Η έγκριση πρέπει απαραίτητα να σφραγίζεται. * Απαλείψατε ότι δεν είναι εφαρμόσιμο. Υπ.... Για Αρχηγό Αστυνομίας... Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός

32 32 ΤΥΠΟΣ: Β ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.334) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [ Aρθρο 5 (1)] Ο Κος / η Κα. Αρ. Δ.Τ Διεύθυνση εξουσιοδοτείται να αποκτήσει και κατέχει το Πυροβόλο Όπλο της Κατηγορίας... με Αρ. εγγραφής.. Τύπου.. Μάρκας Αρ. Κατασκευής... Τέλος που πληρώθηκε: 20 (είκοσι λίρες) 10 (δέκα λίρες) Ημερομηνία. Υπ... Για Αρχηγό Αστυνομίας. Σφραγίδα: Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Οι όροι στο πίσω μέρος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας αυτής.

33 33 ΟΡΟΙ: 1.(α) Η παρούσα άδεια δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί, ή ανακληθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. (β) Η παρούσα άδεια είναι προσωποπαγής και παύει να ισχύει: (i) όταν ο αδειούχος παύει να είναι ο ιδιοκτήτης του πυροβόλου όπλου ή (ii) σε περίπτωση θανάτου του αδειούχου ή καταστροφής ή απώλειας του πυροβόλου όπλου. 2. Πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του πυροβόλο όπλο υποχρεούται να το φυλάσσει συνεχώς σε ασφαλές μέρος και σε ασφαλή κατάσταση, να λαμβάνει όλες τις εύλογες προφυλάξεις με τις οποίες διασφαλίζεται ότι το όπλο δεν μπορεί να απολεσθεί ή κλαπεί ή είναι προσιτό σε οποιοδήποτε πρόσωπο μη νόμιμα δικαιούμενο να το κατέχει ή χρησιμοποιεί.

34 34 ΤΥΠΟΣ Β1 / Ε1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Εντυπο Αστ.334A) Αρ... Ημερ.:. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ/ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ [Νόμος 113(Ι)/2004 Άρθρα 4 (4), 5 και 22] Αρχηγό Αστυνομίας, Παρακαλώ όπως μου παραχωρηθεί άδεια απόκτησης / κατοχής ως και πιστοποιητικό εγγραφής του πιο κάτω όπλου: Πυροβόλο Όπλο Κατηγορίας..ή Μη Πυροβόλο. Αρ. κατασκευής:.. Τόπος κατασκευής:. Μάρκα:. Τύπος:. (1) Ονοματεπώνυμο:.. (2) Ημερ. Γεννήσεως:. (3) Αρ. Δελτίου Ταυτότητος:.. Αρ. Διαβατηρίου (για μη κατοίκους Κύπρου) (4) Διεύθυνση: Οδός: Αρ.. Τ. Κ. Τηλ. Οικίας: Κινητό: (5) Όνομα πατέρα : Όνομα μητέρας:.. (6) Κατέχω / Δεν κατέχω* άλλα πυροβόλα όπλα / μη πυροβόλα όπλα. Στοιχεία Πυροβόλων Όπλων Σημ:- Η αίτηση συνοδεύεται από Δ/Τ. Υπογραφή:. Για επίσημη χρήση μόνο Η αίτηση εγκρίνεται / δεν εγκρίνεται. Ημερομηνία:. Σφραγίδα: Υπ.... Για Αρχηγό Αστυνομίας... Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημείωση: (1) Εντός 48 ωρών από την παραλαβή του όπλου θα πρέπει να παρουσιαστεί στο γραφείο Εγγραφής Πυροβόλων Όπλων για εγγραφή και έκδοση άδειας κατοχής. (2) Η έγκριση πρέπει απαραίτητα να σφραγίζεται. * Απαλείψατε ότι δεν είναι εφαρμόσιμο.

35 35 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤYΠΟΣ Β2 ( Εντυπο Αστ.340A) Αρ... Αρ. Φακ... Υπεύθυνο Αστυνομικού Σταθμού... ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ... Ημερ.:... ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ/ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ/ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ [Νόμος 113(Ι)/2004] Παρακαλώ συμπληρώσατε τις ακόλουθες ερωτήσεις και ζητάτε τα ανάλογα πιστοποιητικά σχετικά με το πιο κάτω αναφερόμενο πρόσωπο, το οποίο αποτάθηκε για εισαγωγή/ μεταβίβαση/ άδεια κατοχής πυροβόλου/ μη πυροβόλου όπλου στο όνομα του αφού δείτε τούτο προσωπικά. Για Αστυνομικό Διευθυντή. (1) Ονοματεπώνυμο:.. (2) Τόπος Γέννησης..Ημερ. γέννησης. (3) Δ/Τ.. (Ζητείται πάντοτε η παρουσίαση του Δ/Τ.) (4) Παρούσα Διεύθυνση. (5) Επάγγελμα Τηλ.οικίας.. φορητό. (6) Όνομα πατέρα : Όνομα μητέρας:.. (7) Γενική κατάσταση αιτητή (κωφός, διανοητικά καθυστερημένος, πολύ κακή όραση, ακρωτηριασμός, επιληπτικός και οτιδήποτε άλλα διανοητικά ή σωματικά ελαττώματα που καθιστούν τον αιτητή επικίνδυνο για τον εαυτό του τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια).(υπογραμμίστε ή συμπληρώστε ανάλογα) (8) Εναντίον του αιτητή έχει καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου υπόθεση για αδίκημα που προβλέπεται στο το άρθρο 5(4)(γ) και (δ) (ανθρωποκτονία, βιασμός κλπ.); ΝΑΙ Αρ. Υπόθεσης. ΟΧΙ (9) Έχει συμπληρώσει την στρατιωτική του θητεία; Εάν ΝΑΙ, να επισυναφθεί αντίγραφο του Απολυτηρίου. Αν ακόμα υπηρετεί πιστοποιητικό από το στρατό. Εάν ΟΧΙ, να γίνει σχόλιο στις παρατηρήσεις. Εάν οι λόγοι μη εκπλήρωσης της θητείας του οφείλονται σε ψυχολογικούς λόγους, η απόφαση

36 36 αυτή ανατρέπεται ΜΟΝΟ με απόφαση Νεοσυσταθέντος Κυβερνητικού Ιατρικού Συμβουλίου. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.. Σφραγίδα: Υπ Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημείωση: Σφραγίζεται και υπογράφεται από τον Υπεύθυνο/Βοηθό Υπεύθυνο του Αστ. Σταθμού μόνο.

37 37 ΤΥΠΟΣ: Γ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.335) Αρ.... ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΠΩΛΗ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ ( Aρθρο 7 ) ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ / ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΡ... Εξουσιοδοτείται ο / η Κος/Κα/Εταιρεία.... Αρ. Δ.Τ./Εγγραφής Τηλ. Εργασίας Διεύθυνση εργασίας όπως κατασκευάζει, εισάγει, επιδιορθώνει, ανταλλάζει ή διαθέτει στην αγορά πυροβόλα όπλα / μη πυροβόλα όπλα. Ισχύς αδείας: 1/2/3/4/5 έτη, από την ημερομηνία έκδοσής της. Τέλος που πληρώθηκε: (πέντε χιλιάδες λίρες)/ (χίλιες λίρες)/ 500 (πεντακόσιες λίρες)/ 200 (διακόσιες λίρες)/ 100 (εκατό λίρες)/ 50 (πενήντα λίρες)/ 25 (εικοσιπέντε λίρες) Αναπληρών: Ονοματεπώνυμο.. Διεύθυνση.. Αρ. Δ.Τ. Ημερομηνία έκδοσης Υπ... Σφραγίδα: Για Αρχηγό Αστυνομίας Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Οι όροι στο πίσω μέρος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας αυτής.

38 38 ΟΡΟΙ: 1. Πρόσωπο το οποίο κατ επάγγελμα κατασκευάζει, εισάγει, ανταλλάζει, επιδιορθώνει ή διαθέτει στην αγορά πυροβόλα όπλα ή μη πυροβόλα όπλα οφείλει να κατέχει άδεια οπλοπώλη. 2. Σε περίπτωση που η δραστηριότητα του οπλοπώλη ασκείται από νομικό πρόσωπο, ο διευθυντής, γραμματέας, ή άλλος παρόμοιος αξιωματούχος της επιχείρησης του νομικού προσώπου ή οποιοδήποτε πρόσωπο που φέρεται να ενεργεί σε σχέση με οποιαδήποτε τέτοια ιδιότητα ή σύμβουλος της επιχείρησης του νομικού προσώπου οφείλει να κατέχει άδεια οπλοπώλη, τα δε πρόσωπα που εργοδοτούνται απ αυτόν πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις καταλληλότητας του προσώπου για κατοχή πυροβόλου όπλου. 3. Ο οπλοπώλης οφείλει να διατηρεί κατάλληλο και ασφαλές υποστατικό για την διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του και την ασφαλή φύλαξη των πυροβόλων όπλων. 4. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει εξουσία, μετά από παροχή εύλογης και γραπτής ειδοποίησης στο πρόσωπο στο οποίο χορηγείται η παρούσα άδεια οπλοπώλη, να την τροποποιεί, αναστέλλει, ή ανακαλεί σύμφωνα με το άρθρο 7(5) του περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμου του Ο οπλοπώλης έχει τις υποχρεώσεις και περιορισμούς που του επιβάλλουν τα άρθρα 7, 8, 9, 10, 26 του περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμου του 2004.

39 39 ΤΥΠΟΣ Γ1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Έντυπο Αστ.335A) Αρ... Ημερ.:. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΠΛΟΠΩΛΗ [Νόμος 113(Ι)/2004 Άρθρο 7] Αρχηγό Αστυνομίας, Παρακαλώ όπως μου παραχωρηθεί άδεια για κατασκευή / εισαγωγή / επιδιόρθωση / ανταλλαγή ή διάθεση στην αγορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Δ, μη πυροβόλων και συλλεκτικών όπλων: (1) Ονοματεπώνυμο/Εταιρεία:.. (2) Ημερ. Γεννήσεως:. (3) Αρ. Δελτίου Ταυτότητος/Εγγραφής:.. Αρ. Διαβατηρίου (για μη κατοίκους Κύπρου) (4) Ταχυδρομική Διεύθυνση: Οδός: Αρ... Τ. Κ. Τηλ. Οικίας Κινητό (5) Διεύθυνση Υποστατικού ασκήσεως του επαγγέλματος του οπλοπώλη:. (6) Επαγγελματικά προσόντα: Αναπληρών: Ονοματεπώνυμο.. Αρ. Δ.Τ. Διεύθυνση.. Ημερ.:... (Σημ:- Η αίτηση συνοδεύεται από Δ/Τ.) Η αίτηση εγκρίνεται / δεν εγκρίνεται. Υπογραφή:. Για επίσημη χρήση μόνο Ημερομηνία:. Σφραγίδα: Υπ.... Για Αρχηγό Αστυνομίας... Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημείωση: Η έγκριση πρέπει απαραίτητα να σφραγίζεται

40 40 ΤΥΠΟΣ Δ (Έντυπο Αστ.336) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ AΡ. 113(I)/04 [Άρθρο 14] Licence to convey firearms from the Republic to a member state of the European Union Firearms and other arms Law 113(I)/04 [Section 14] A/Α S/n Ο κος / η κα Mr/Ms (Πωλητής / παραχωρών / αγοραστής / αποκτών / ιδιοκτήτης) (Vendor / grantor / buyer / acquirer / proprietor) Αρ. Δ/Τ.. Αρ. Διαβατηρίου... I/C No. Passport No. Διεύθυνση... Address Ο οποίος κατέχει / ο οποίος δεν κατέχει Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλου όπλου με αρ. και ισχύ από μέχρι. εξουσιοδοτείται όπως αποστείλει ή μεταφέρει στην/στον/στο (χώρα).. who possesses / who does not possess European Firearms pass No.... valid from until. is authorized to dispatch or convey to (country).. στην Διεύθυνση. address τα πιο κάτω όπλα: the firearms beneath: ΤΥΠΟΣ Type ΜΑΡΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ Make model ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ Caliber ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Firearm serial no. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Class ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ το όπλο έχει ελεγχθεί / δοκιμαστεί πιστοποιητικά Remarks: the firearm has been tested (certificates) H μεταφορά θα γίνει μέσω του αεροδρομίου/λιμανιού...με την The conveyance will take place via (Airport/Port) on πτήση../ το πλοίο στις.. και αναμένεται να φθάσει στον προορισμό flight / vessel on and expected to arrive at its(their) του / των στις. destination on the Ημερομηνία. Date Για Αρχηγό Αστυνομίας Σφραγίδα: For the Chief of Police Official stamp: Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Τέλος που πληρώθηκε: 10 (δέκα λίρες) Full name, rank, number Fee paid CYP10

41 41 ΟΡΟΙ: Conditions: 1. Η παρούσα άδεια πρέπει να συνοδεύει τα πυροβόλα όπλα μέχρι τον προορισμό τους και να επιδεικνύεται όποτε ζητηθεί από τις αρχές των κρατών μελών. This licence must accompany the firearms until their final destination and be presented whenever requested by the Authorities of the Member States. 2. Η άδεια αυτή ισχύει για περίοδο έξι μηνών. This licence is valid for a period of six months.

42 42 ΤΥΠΟΣ Δ1/Z2 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Εντυπο Αστ.336A) Αρ... Ημερ.:. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ/ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ [Ν. 113(Ι)/04 Άρθρα 13, 14 και 28] Αρχηγό Αστυνομίας, Εγώ ο / η. Αρ. Δελτίου Ταυτότητος: Αρ. Διαβ:.. Διεύθυνση:. αιτούμαι άδεια μεταφοράς για το(τα) πυροβόλο(α) / μη πυροβόλο(α) όπλο(α):* Η μεταφορά είναι / δεν είναι οριστική. Στοιχεία Όπλων : Α/Α ΤΥΠΟΣ ΜΑΡΚΑ- ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΥΡ. ΔΕΛΤΙΟ Ημερ. μεταφοράς:. Διαδρομή: Αριθμός Πτήσης:.. Προορισμός:.. Ημερομηνία:. Υπ. Αιτητή. * Απαλείψατε ότι δεν είναι εφαρμόσιμο

43 43 ΤΥΠΟΣ: Ε ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.337) Αρ. ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΧΡΗΣΗΣ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρα 22 (1), 23 (1) και 24] Ο Κος / η Κα Αρ. Δ.Τ... Διευθ..... εξουσιοδοτείται να αποκτά κατέχει ή χρησιμοποιεί το Μη Πυροβόλο Όπλο με Αρ. εγγραφής... Τύπου Μάρκας Αρ. Κατασκευής. Τέλος που πληρώθηκε: 5 (πέντε λίρες) Ημερομηνία. Σφραγίδα: Υπ... Για Αρχηγό Αστυνομίας. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Οι όροι στο πίσω μέρος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της άδειας αυτής.

44 44 ΟΡΟΙ: 1. (α) Η παρούσα άδεια δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί, ή ανακληθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. (β) Η παρούσα άδεια είναι προσωποπαγής και παύει να ισχύει: (i) όταν ο αδειούχος παύει να είναι ο ιδιοκτήτης του πυροβόλου όπλου ή (ii) σε περίπτωση θανάτου του αδειούχου ή καταστροφής ή απώλειας του πυροβόλου όπλου. 2. Πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του μη πυροβόλο όπλο οφείλει να το φυλάσσει συνεχώς σε ασφαλές μέρος και σε ασφαλή κατάσταση, να λαμβάνει όλες τις εύλογες προφυλάξεις με τις οποίες διασφαλίζεται ότι το όπλο δεν μπορεί να απολεσθεί ή κλαπεί ή είναι προσιτό σε οποιοδήποτε πρόσωπο μη νόμιμα δικαιούμενο να το κατέχει ή χρησιμοποιεί.

45 45 ΤΥΠΟΣ: ΣΤ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.338) Αρ... Ημερ.:... ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ Ή ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ [Νόμος 113(Ι)/2004 Άρθρο 27 (1)] Αρχηγό Αστυνομίας, Εμείς οι πιο κάτω υπογραμμένοι, με την παρούσα ζητούμε όπως, το όπλο... με αριθμό εγγραφής μάρκας Τύπος. Αρ. Κατασκευής. για το οποίο εκδόθηκε Πιστοποιητικό Εγγραφής με αριθμό στο όνομα του... Αρ. Δ.Τ.. Διευθ... μεταβιβασθεί στον.αρ. Δ.Τ.. Διευθ Ημερομηνία Υπογραφή μεταβιβάζοντος... Υπογραφή νέου ιδιοκτήτη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Και οι δύο υπέγραψαν στην παρουσία μου Υπογραφή (Κοινοτάρχης ή Πιστοποιών Υπάλληλος)

46 46 ΤΥΠΟΣ: Ζ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.339) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ Ή ΑΕΡΟΒΟΛΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 28 (2)] Με την παρούσα παραχωρείται ειδική άδεια στον /στην..... Αρ. Δ.Τ... Διεύθυνση. Τηλ... όπως μεταφέρει στις (ημερομηνία )... το / τα πιο κάτω όπλο/α: Α/Α ΑΡ. ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΥΠΟΣ ΜΑΡΚΑ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Με τους πιο κάτω όρους : Α) Το/τα πυροβόλο/α όπλο/α Κατηγορίας Δ να είναι αποσυναρμολογημένο/α B) Η μεταφορά αυτού να γίνει από τον Γ) Το/τα πιο πάνω όπλο/α να μεταφερθεί/ουν εις.. Ημερομηνία.. Σφραγίδα: Υπ.. Για Αρχηγό Αστυνομίας.. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός

47 47 ΤΥΠΟΣ Ζ1 (Έντυπο Αστ.339A) Αρ... ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ Αρ. 113(Ι)/04 [Άρθρο 28(4)] Με την παρούσα παραχωρείται ειδική άδεια στον/στην. Διεύθυνση: Τηλ.. Αρ. Δ.Τ. Αρ. Διαβ... μέλος του Σκοπευτικού Σωματείου (Αρ.Μητρώου..) όπως μεταφέρει το(τα) πιο κάτω όπλο(α): Α/Α ΑΡ. ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΥΠΟΣ ΜΑΡΚΑ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Με τους πιο κάτω όρους: (Α) (Β) (Γ) Το(α) πυροβόλο/α όπλο/α Κατηγορίας Δ να είναι αποσυναρμολογημένο/α Η μεταφορά αυτού/ών να γίνεται μόνο από τον κάτοχο της άδειας. Το(α) πιο πάνω όπλο(α) να μεταφέρεται(ονται) απευθείας από το συντομότερο δρομολόγιο από το χώρο διαμονής του κατόχου προς το χώρο που θα διεξαχθούν οι αγώνες ή θα γίνει εκγύμναση του σκοπευτή, κατά την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα των αγώνων ή της εκγύμνασης. Ισχύς άδειας 1 έτος από την ημερομηνία της έκδοσης. Ημερομηνία.. Σφραγίδα: Υπ.. Για Αρχηγό Αστυνομίας.. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημειώσεις: (1) Η παρούσα άδεια είναι προσωπαγής και παύει να ισχύει εάν ο κάτοχος παύσει να είναι μέλος Σκοπευτικού Σωματείου, μέλος της ΣΚ.Ο.Κ. (2) Η παρούσα ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία έκδοσης της.

48 48 ΤΥΠΟΣ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.340) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ / ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ /ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 31(1)] ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΙΤΗΤΗ Αρ. Δελτίου Ταυτότητας Αρ. Κατασκευής όπλου Περιγραφή /Κατηγορία / Τύπος Με τη παρούσα εξουσιοδοτείται το πιο πάνω πρόσωπο όπως εισάξει το πιο πάνω περιγραφόμενο όπλο το οποίο, όπως προβλέπεται στον περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμο, πρέπει να προσκομισθεί στην Αστυνομία προς εγγραφή εντός 48 ωρών από την εκτελώνισή του. Ισχύς αδείας: 1,2,3 μήνες Τέλος που πληρώθηκε: Τίποτε, 5 (πέντε λίρες), 20 (είκοσι λίρες) Ημερομηνία: Υπ. Για Αρχηγό Αστυνομίας Σφραγίδα: Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημείωση: Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει εξουσία σε οποιοδήποτε χρόνο, μετά από προειδοποίηση ενός μηνός προς τον κάτοχο της άδειας, να ανακαλέσει άδεια εισαγωγής.

49 49 ΤΥΠΟΣ: Θ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.341) Αρ... ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ /ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ/ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ [Νόμος 113(Ι)/2004 Άρθρα 29(1)(γ) και 31 (2)] Αρχηγό Αστυνομίας, Εγώ ο / η... Διεύθυνση. αιτούμαι άδεια εισαγωγής Πυροβόλου Όπλου / Μη Πυροβόλου όπλου* Τύπου..... μέσω του λιμένος / αερολιμένος* το οποίο προορίζεται για προσωπική μου χρήση. Τα προσωπικά μου στοιχεία είναι ως ακολούθως: Αρ. Δελτίου Ταυτότητας Τόπος γεννήσεως... Επαρχία Ημερομηνία γεννήσεως.. Επάγγελμα.. Τηλ Όνομα πατέρα... Επίθετο... Όνομα μητέρας.. Επίθετο (πατρικό).. Δηλώνω ότι δεν / είμαι* κάτοχος άλλου εγγεγραμμένου πυροβόλου / μη πυροβόλου όπλου*. Δηλώνω περαιτέρω ότι είμαι ενήμερος των νομικών υποχρεώσεων όσον αφορά στην λήψη μέτρων ασφαλείας από πρόσωπα τα οποία κατέχουν ή χρησιμοποιούν όπλα.... Ημερομηνία : Υπογραφή αιτητή *Απαλείψατε ότι δεν είναι εφαρμόσιμο. Εγκρίνεται / Δεν εγκρίνεται Σφραγίδα: Υπ... Για Αρχηγό Αστυνομίας.. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός

50 50 ΤΥΠΟΣ: Ι ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.342) Αρ. Εγγραφής. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ / ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 33 (1)] Πιστοποιείται ότι το πυροβόλο όπλο Κατηγορίας Α / Β / Γ / Δ του Πρώτου Παραρτήματος του περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμου / Μη Πυροβόλο Όπλο Αρ. Κατασκ.... Τόπος Κατασκευής.. Μάρκας.. Τύπου. έχει σήμερα εγγραφεί στο όνομα του... Αρ. Δ.Τ..Διεύθυνση Τηλ.:. Τέλος που πληρώθηκε: 10 (δέκα λίρες) Υπ. Για Αρχηγό Αστυνομίας Σφραγίδα:. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Αστυνομική Διεύθυνση Ημερομηνία: Αρ. Εγγραφής όπλων που ήδη κατέχονται: 1). 2). 3). 4). Σημείωση: Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει εξουσία να ανακαλεί, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οποιοδήποτε πιστοποιητικό εγγραφής, με γραπτή ειδοποίηση στον κάτοχο του. Σε τέτοια περίπτωση, ο κάτοχος του πιστοποιητικού οφείλει να επιστρέψει το όπλο αμέσως στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

51 51 ΤΥΠΟΣ: I1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.342A) Α.Α. Πιστοποιητικού. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ [Κανονισμός 8] Πιστοποιείται ότι το όπλο: Αρ. Κατασκευής... Τόπος Κατασκευής.. Μάρκα. Τύπος..... άλλα χαρακτηριστικά..... έχει σήμερα πιστοποιηθεί ως συλλεκτικό. Τέλος που πληρώθηκε: 10 (δέκα λίρες) Υπ... Για Αρχηγό Αστυνομίας Σφραγίδα: Ονοματεπώνυμο, Βαθμός, Αριθμός Αστυνομική Διεύθυνση.. Ημερομηνία:. Σημείωση: Το παρόν πιστοποιητικό συνοδεύει πάντοτε το όπλο.

52 52 ΤΥΠΟΣ: I2 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.342B) Αρ. Εγγραφής. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 33 (1)] Πιστοποιείται ότι το συλλεκτικό όπλο με αριθμό πιστοποιητικού.. Αρ. Κατασκ.... Τόπος Κατασκευής.. Μάρκα. Τύπος..... άλλα χαρακτηριστικά έχει σήμερα εγγραφεί στο όνομα του.... Αρ. Δ.Τ Διεύθυνση Τηλ.:. Τέλος που πληρώθηκε: 10 (δέκα λίρες) Υπ... Για Αρχηγό Αστυνομίας Σφραγίδα: Ονοματεπώνυμο, Βαθμός, Αριθμός Αστυνομική Διεύθυνση.. Ημερομηνία:.

53 53 ΟΡΟΙ: 1. (α) Η παρούσα άδεια δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί, ή ανακληθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας. (β) Η παρούσα άδεια είναι προσωποπαγής και παύει να ισχύει: (i) όταν ο αδειούχος παύει να είναι ο ιδιοκτήτης του πυροβόλου όπλου ή (ii) σε περίπτωση θανάτου του αδειούχου ή καταστροφής ή απώλειας του πυροβόλου όπλου. 2. Πρόσωπο το οποίο έχει στην κατοχή του συλλεκτικό όπλο οφείλει να το φυλάσσει συνεχώς σε ασφαλές μέρος και σε ασφαλή κατάσταση, να λαμβάνει όλες τις εύλογες προφυλάξεις με τις οποίες διασφαλίζεται ότι το όπλο δεν μπορεί να απολεσθεί ή κλαπεί ή είναι προσιτό σε οποιοδήποτε πρόσωπο μη νόμιμα δικαιούμενο να το κατέχει ή χρησιμοποιεί. 3. Απαγορεύεται η μεταφορά συλλεκτικού όπλου εκτός αν ενημερωθεί εκ των προτέρων ο Αρχηγός Αστυνομίας.

54 54 ΤΥΠΟΣ: ΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.343) Αρ... ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥ ΟΠΛΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 40 (2)] Προς Ko / Kα Διεύθυνση... Αρ. Δελτίου Ταυτότητας.. Πληροφορείσθε ότι το/τα όπλο/α με Αρ. εγγραφής.... Μάρκας Αρ.Κατασκευής..... κατατεθέν/τα στις.. στο Αρχείο Πυροβόλων Όπλων Επαρχίας..είναι ακόμη κατατεθειμένο/α και ειδοποιείστε ότι εκτός εάν προσαγάγετε άδεια/ες κατοχής όπλου στο όνομα σας εντός ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ από της ημερομηνίας της παρούσης, αυτό/α θα πωληθεί/ουν δια δημοσίου πλειστηριασμού ο οποίος θα γίνει σε χρόνο που θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, το δε ποσόν το οποίον θα προκύψει από την πώληση, αφαιρουμένων όλων των νόμιμων για την πώληση εξόδων, θα καταβληθεί σε σας ή θα τεθεί στη διάθεσή σας. Σφραγίδα: Ο/η παραλαβών/ούσα Υπ. Ημερ. Υπ.. Για Αστ. Δ/ντή Επαρχίας.. Ονοματεπώνυμο, βαθμός, αριθμός Σημείωση: Ο Αστυνομικός Διευθυντής έχει εξουσία μεταβίβασης της κυριότητας του όπλου στον αγοραστή σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, σε περίπτωση απουσίας ή άρνησης του ιδιοκτήτη να πράξει τούτο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β2 ή Β3 Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 4 (2)]

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β2 ή Β3 Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 4 (2)] «ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΥΠΟΣ: Α ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ( Έντυπο Αστ.333) Αρ... ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ Ή ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β2 ή Β3 Ο ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΣ [Άρθρο 4 (2)]

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4274, 18/3/2011 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4274, 18/3/2011 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟ 178(I)/2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 113(Ι) του 2004 91(Ι) του 2005 56(Ι) του 2007 32(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007. 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ, ΚΑΤΟΧΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ------------------------ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3965, 11/3/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 54. 21 του 1970 95(Ι) του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εκρηκτικών

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 3850, 30.4.2004 Ν. 113(Ι)/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ, ΚΑΤΟΧΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001 Ο περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 148(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4478, 12.12.2014 Ν. 188(Ι)/2014 188(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2006 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994)

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994) E.E. Παρ. HI (I) Αρ. 2885,10.6.94 309 Κ.Δ.Π. 136/94 Αριθμός 136 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1994 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 6 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 74(Ι)/2013 Ν. 74(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 40(Ι) του 1999 111(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4275, 24/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4275, 24/3/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270. 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3482, 19/3/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3482 της 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Ζωοτροφών και Προσθετικών των Ζωοτροφών (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Χρήσεως) (Τροποποιητικός)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/2009 - άρθρο 6(1)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/2009 - άρθρο 6(1) (Έντυπο Αστ.361) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Αρ. Αίτησης:. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/2009 - άρθρο 6(1) Αν οποιαδήποτε στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L385, 29.12.2004, σελ.1 L142, 6.6.2009, σελ.1. Για σκοπούς αποτελεσματικής εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 31, 1.2.2002, σ. 1. ΕΕ: L 100, 8.4.2006,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 4 του 1978 23 του 1978 41 του 1979 41 του 1983 164 του 1987 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2003 40(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 206(Ι)/2012 206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 5. 49 του 1985 197 του 1986

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170,

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, 25.7.97 Ο περί Συλλογικών Στοιχημάτων (Ρύθμιση και Φόρος) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000 Ο περί Αλιείας (Τροποποιητικός ) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 102(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

170 Ν. 45(Ι)/96. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,

170 Ν. 45(Ι)/96. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3051, Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 170 Ν. 45(Ι)/96 Ο περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 75(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4513 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 901 Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4238, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ----------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4238, 31/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ---------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ---------------- H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 94(Ι) του 2001 60(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use Ε.Ε. ΠΑρ. Ι(Ι) Αρ. 3849, 30.4.2004 Ν. 98 (Ι)/2004 Ο περί ηµοτικών και Κοινοτικών Εκλογών (Υπήκοοι Άλλων Κρατών Μελών) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3803, 30/1/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΟΜΟ ------------------------------ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 59. 22 του 1961 17 του 1964 8 του 1972 52

Διαβάστε περισσότερα

41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ

41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, 31.3.2015 Ν. 41(Ι)/2015 41(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, 1.12.2017 Ν. 168(Ι)/2017 Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 4) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΪΗ(Ι) 1826 Κ.Δ.Π. 392/2000 Αρ. 3459, 29.12.2000 Αριθμός 392 Οι περί Μεταλλείων και Λατομείων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4401, 19.7.2013 Ν. 77(Ι)/2013 Ν. 77(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς- Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L.376,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων - Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 218, 13.8.2008, σ. 30.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

217(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

217(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4374, 28.12.2012 217(Ι)/2012 217(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L376, 27.12.2006, σ.36. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 105(I) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθµός 105(I) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 4088, 21.7.2006 Ν. 105(I)/2006 O περί Επιστηµονικού Τεχνικού Επιµελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόµος του 2006 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 127(Ι) του 2000 57(Ι) του 2004.(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3880, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΥΜΑΤΩΝ) ΝΟΜΟ -------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3880, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΥΜΑΤΩΝ) ΝΟΜΟ ------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΥΜΑΤΩΝ) ΝΟΜΟ ------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 119(Ι) του 2000. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4496, 6.3.2015 Ν. 28(Ι)/2015 28(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2009 Προοίμιο. Για σκοπούς πληρέστερης εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4053, 25/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΚΥΛΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4053, 25/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΚΥΛΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΚΥΛΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 184(I) του 2002. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Σκύλων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2005

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 9 του 1982 84 του 1984 224 του 1989 134 του 1991 148 του 1991 62(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 133/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3145 της 24ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 133 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΟΜΟ Συνοπτικός τίτλος. 174 του 1989 63(Ι) του 1997 15(Ι) του 2001 140(Ι) του 2003 86(Ι) του 2010. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4007, 24/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4007, 24/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 2. 42 του 1961 20 του 1963 46 του 1970 40 του 1975 55 του 1978 71 του 1981 92 του 1983 98 του 1984

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4368, 30.11.2012

Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4368, 30.11.2012 Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4368, 30.11.2012 165(Ι)/2012 165(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 93(i)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4181 Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008 751 Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523, 16.7.2015 Ν. 118(Ι)/2015 118(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2014 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟ 181(I)/2011 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1995 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 68(Ι) του 1995 104(Ι) του 1996 17(Ι) του 1999 234(Ι) του 2004. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3791, 31/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ -----------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3791, 31/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ----------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ ----------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 285 26 του 1959 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Αστυνομίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001 Συνοπτικός τίτλος. 94(Ι) του 2001 του άρθρου 3 1. Ο Νόμος αυτός θα αναφέρεται ως ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 και θα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ. 4547, 31.12.2015 Ν. 216(I)/2015 Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμμόρφωσης με τις διατάξεις της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 176,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4093, 27/10/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4093, 27/10/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 6. 11 του 1965 161 του 1989 228 του 1989 51(Ι) του 1999 134(Ι) του 1999 58(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΝΟΜΟ ----------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 101(Ι) του 2001 171(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/ άρθρο 6(1)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/ άρθρο 6(1) (Έντυπο Αστ.361) ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Αρ. Αίτησης:. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ/ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ Η ΙΔΙΩΤΗ ΦΥΛΑΚΑ Ν. 125(Ι)/07 και Ν. 54(Ι)/2009 - άρθρο 6(1) Αν οποιαδήποτε στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4230, 12/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4230, 12/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 86 του 1972 37 του 1974 58 του 1976 20 του 1978 64 του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 111(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4522 Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 1001 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92

E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, Ν. 4/92 E.E., Παρ. I (I), Αρ. 2673, 24.1.92 15 Ν. 4/92 Ο περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 159/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3250 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 159 Οι περί Μηχανών Παιγνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, (Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, (Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4502, 31.3.2015 Ν. 39(Ι)/2015 39(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1972 ΜΕΧΡΙ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001 Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 76(Ι) του 2001 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 185(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4544 Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 1377 Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4103, 22/12/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα των τροφίμων, και, γενικά, για να καταστεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 224, 16.08.2006, σ.1. «Οδηγία 2006/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4480, (I)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΜΕΧΡΙ 1999

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4480, (I)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΜΕΧΡΙ 1999 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4480, 19.12.2014 Ν. 192(Ι)/2014 192(I)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΜΕΧΡΙ 1999 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμβατότητας με τις κοινοτικές αρχές της ελευθερίας εγκαταστάσεως και της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (άρθρα 43 μέχρι 48 και άρθρα 49 μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3764, 24/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3764, 24/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 35(Ι) του 2002...(Ι) του 2003.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 18(Ι)/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2795 της 7ης ΜΑΤΟΥ 1993 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1993 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα