Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Α.Π..Π.Χ.) ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Α.Π..Π.Χ.) ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ"

Transcript

1 Αριθµός πράξης 01/2013 (ΦΕΚ Β' 3433/31/12/2013) Κοινή Πράξη της Αρχής Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π..Π.Χ.) και της Αρχής ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α..Α.Ε.) ως προς τις υποχρεώσεις των παροχών για την προστασία και ασφάλεια των δεδοµένων σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3917/2011, όπως ισχύει («ιατήρηση δεδοµένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση µε την παροχή διαθέσιµων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δηµόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστηµάτων επιτήρησης µε τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δηµόσιους χώρους και συναφείς διατάξεις», ΦΕΚ Α'22). Έχοντας υπόψη: Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (Α.Π..Π.Χ.) ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Α..Α.Ε.) 1. Τη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 2 του ν. 3917/2011 «ιατήρηση δεδοµένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση µε την παροχή διαθέσιµων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δηµόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστηµάτων επιτήρησης µε τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δηµόσιους χώρους και συναφείς διατάξεις», ΦΕΚ Α' 22, όπως ισχύει, 2. Τις απαντήσεις των ενδιαφερόµενων φορέων, όπως διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής δηµόσιας διαβούλευσης, η οποία έλαβε χώρα κατά το διάστηµα από έως , 3. Το Πρακτικό της συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Α..Α.Ε. της , 4. Το Πρακτικό της συνεδρίασης της Ολοµέλειας της Α.Π..Π.Χ. της , 5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη για το τρέχον και τα επόµενα οικονοµικά έτη εις βάρος του Κρατικού Προϋπολογισµού, αποφασίζουν: Την έκδοση της παρούσας Κοινής Πράξης, οι διατάξεις της οποίας έχουν ως ακολούθως: Άρθρο 1 Σκοπός - Πεδίο Εφαρµογής Με την παρούσα πράξη ορίζονται τα µέτρα για την προστασία και ασφάλεια των δεδοµένων που οφείλουν να λαµβάνουν οι πάροχοι διαθέσιµων κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δηµόσιου δικτύου επικοινωνιών (εφεξής «πάροχοι») σύµφωνα µε τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του ν. 3917/2011, όπως ισχύει. Άρθρο 2 Ορισµοί Για τους σκοπούς της παρούσας πράξης εφαρµόζονται οι ορισµοί του άρθρου 2 του ν.3917/2011, επιπλέον δε νοούνται ως: α) «Σύστηµα ιατήρησης εδοµένων (Σ Ι Ε)»: η αποτελούµενη από υλικό και λογισµικό εξοπλισµό υποδοµή του παρόχου που χρησιµοποιείται για τη διατήρηση των δεδοµένων του άρθρου 5 του ν.3917/2011. β) «Τόπος εγκατάστασης Σ Ι Ε»: ο χώρος στον οποίο είναι εγκατεστηµένο το σύστηµα Σ Ι Ε ή µέρος αυτού.

2 γ) «Περιστατικό παραβίασης ασφάλειας»: η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί ή δύναται να οδηγήσει σε τυχαία ή παράνοµη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, µη εξουσιοδοτηµένη διάδοση ή προσπέλαση των δεδοµένων του άρθρου 5 του ν. 3917/2011. δ) «Οµάδα του Σ Ι Ε»: το προσωπικό του παρόχου, στο οποίο έχει ανατεθεί η λειτουργία και διαχείριση του Σ Ι Ε. Άρθρο 3 Ειδικό σχέδιο πολιτικής ασφάλειας 1. Το ειδικό σχέδιο πολιτικής ασφάλειας, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 3917/2011, αποτελείται από ειδική πολιτική και µέτρα ασφάλειας και διασφαλίζει την τήρηση των αρχών ασφάλειας της παρ. 1 του ίδιου άρθρου. 2. Ο πάροχος καταρτίζει το ειδικό σχέδιο πολιτικής ασφάλειας και µεριµνά για την εφαρµογή του καθ` όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Σ Ι Ε. 3. Το ειδικό σχέδιο πολιτικής ασφάλειας καταρτίζεται, εφαρµόζεται, αξιολογείται και αναθεωρείται µε βάση τουλάχιστον τον προσδιορισµό και την αποτίµηση των κινδύνων, το σχεδιασµό και την υλοποίηση των µέτρων ασφάλειας και τον έλεγχο εφαρµογής τους. Άρθρο 4 ιαχωρισµός των δεδοµένων Χωρίς να απαιτείται η υλική υποδοµή του Σ Ι Ε να είναι φυσικά διαχωρισµένη από τα υπόλοιπα συστήµατα του παρόχου, και µε την επιφύλαξη του άρθρου 6 της παρούσας πράξης, ο πάροχος εφαρµόζει σε σχέση µε όλες τις λειτουργίες του Σ Ι Ε λογικό διαχωρισµό επί των δεδοµένων του άρθρου 5 του ν. 3917/2011 ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτά χρησιµοποιούνται µόνον για το σκοπό του νόµου αυτού. Λογικός διαχωρισµός υπάρχει όταν το λογισµικό, όλων των επιπέδων, που χρησιµοποιείται για πρόσβαση στα δεδοµένα του Σ Ι Ε είναι διακριτό και λογικά αποµονωµένο από το λογισµικό που χρησιµοποιείται για πρόσβαση σε δεδοµένα που τηρούνται για άλλους σκοπούς. Άρθρο 5 Μέτρα σε σχέση µε το προσωπικό 5.1. Υπεύθυνος ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε 1. Ο πάροχος οφείλει να ορίσει εγγράφως υπεύθυνο ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε, στον οποίο ανατίθεται η εποπτεία του ειδικού σχεδίου πολιτικής ασφάλειας. Προς τούτο ο υπεύθυνος ασφάλειας έχει πρόσβαση σε κάθε στοιχείο του Σ Ι Ε που είναι αναγκαίο για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Τα στοιχεία του υπευθύνου ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε γνωστοποιούνται αµελλητί στην Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π..Π.Χ.) και την Αρχή ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α..Α.Ε.). 2. Ο υπεύθυνος ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα επαγγελµατικά προσόντα για την εκτέλεση των καθηκόντων του, ιδίως αποδεδειγµένες γνώσεις και εµπειρία σχετικά µε την ασφάλεια συστηµάτων πληροφορικής Ρόλοι και δικαιώµατα πρόσβασης στα δεδοµένα του Σ Ι Ε 1. Με την επιφύλαξη του άρθρου 12 της παρούσας πράξης ο πάροχος διασφαλίζει ότι πρόσβαση στα δεδοµένα του Σ Ι Ε έχουν αποκλειστικά και µόνον ο υπεύθυνος ασφάλειας και τα µέλη της οµάδας του Σ Ι Ε. 2. Ο αριθµός των µελών της οµάδας του Σ Ι Ε είναι ο ελάχιστος απαιτούµενος, προκειµένου να εξασφαλίζεται η ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του Σ Ι Ε. 3. Ο πάροχος προβλέπει τους εξής διακριτούς ρόλους για τα µέλη της οµάδας Σ Ι Ε:

3 (α) «ιαχειριστής Σ Ι Ε»: πρόσωπο, αρµόδιο για τη διαµόρφωση, συντήρηση και υποστήριξη του Σ Ι Ε και την υλοποίηση των µέτρων ασφάλειας αυτού. (β) «Χειριστής Σ Ι Ε»: πρόσωπο, αρµόδιο για τη χρήση των δεδοµένων του. Σ Ι Ε σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν. 3917/2011. (γ) «ιαχειριστής αρχείων καταγραφής Σ Ι Ε»: πρόσωπο, αρµόδιο για τη διαµόρφωση, συντήρηση και υποστήριξη του εξυπηρετητή ηλεκτρονικής καταγραφής συµβάντων και των µέτρων ασφάλειας αυτού. Ο ρόλος του διαχειριστή αρχείων καταγραφής Σ Ι Ε είναι ασυµβίβαστος µε άλλους ρόλους. 4. Τα µέλη της οµάδας του Σ Ι Ε έχουν πρόσβαση µόνον στα υποσυστήµατα και δεδοµένα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση ενεργειών σύµφωνα µε το ρόλο τους Καθήκον εχεµύθειας και κατάρτιση του προσωπικού 1. Ο πάροχος διασφαλίζει ότι ο υπεύθυνος ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε και τα µέλη της οµάδας του Σ Ι Ε: (α) συνδέονται µε σχέση εργασίας µε τον πάροχο, (β) ασκούν τα καθήκοντα τους βάσει έγγραφης ανάθεσης, (γ) τηρούν ως εµπιστευτική κάθε πληροφορία σχετικά µε τη λειτουργία του Σ Ι Ε, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο υποπίπτει στην αντίληψη τους ή την κατοχή τους, ως αποτέλεσµα του ρόλου τους, (δ) είναι κατάλληλα και επαρκώς εκπαιδευµένοι σε σχέση µε τις απαιτήσεις του ρόλου τους, και γνωρίζουν τις διαδικασίες και τα µέτρα ασφάλειας που εφαρµόζει ο πάροχος για την τήρηση των δεδοµένων, (ε) είναι ενηµερωµένοι ως προς τις νοµικές, τεχνικές και άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο τους. Άρθρο 6 Μέτρα φυσικής ασφάλειας 1. Ο πάροχος λαµβάνει τα κατάλληλα µέτρα για την αποτροπή µη εξουσιοδοτηµένης φυσικής πρόσβασης στους τόπους εγκατάστασης του Σ Ι Ε. Ειδικότερα: (α). Οι τόποι εγκατάστασης του Σ Ι Ε είναι καταγεγραµµένοι και περιορίζονται στον ελάχιστο δυνατό αριθµό. (β) Οι τόποι εγκατάστασης του Σ Ι Ε προστατεύονται µε σύστηµα ελεγχόµενης πρόσβασης, πόρτα ασφαλείας και σύστηµα άµεσης ανίχνευσης µη εξουσιοδοτηµένης πρόσβασης (όπως σύστηµα ανίχνευσης κίνησης και συναγερµού). (γ) Ο πάροχος τηρεί για τα δύο προηγούµενα έτη τα στοιχεία των προσώπων που έχουν δικαίωµα φυσικής πρόσβασης στους τόπους εγκατάστασης του Σ Ι Ε, καθώς και περιγραφή του είδους του δικαιώµατος πρόσβασης εκάστου εξ αυτών. 2. Η πρόσβαση στο υλικό του Σ Ι Ε επιτρέπεται µόνον στον υπεύθυνο ασφάλειας και στα αρµόδια µέλη της οµάδας Σ Ι Ε. Κατ` εξαίρεση, επιτρέπεται η πρόσβαση σε τρίτα πρόσωπα για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και υποστήριξης σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στο άρθρο 12 της παρούσας πράξης. 3. Οι τόποι εγκατάστασης του Σ Ι Ε διαθέτουν ενσωµατωµένα συστήµατα κλιµατισµού, πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, ανιχνευτών υγρασίας και πληµµύρας.

4 7.1. Αναγνώριση και αυθεντικοποίηση Άρθρο 7 Μέτρα λογικής ασφάλειας 1. Ο πάροχος λαµβάνει τα κατάλληλα µέτρα για την αναγνώριση και την αυθεντικοποίηση του υπευθύνου ασφάλειας των δεδοµένων και των µελών της οµάδας του Σ Ι Ε, ώστε να αποτρέπεται η µη εξουσιοδοτηµένη λογική πρόσβαση στα τηρούµενα δεδοµένα. Ειδικότερα: (α) Η πρόσβαση πραγµατοποιείται µε χρήση αντίστοιχου λογαριασµού, ήτοι, ζεύγους ονόµατος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Οι λογαριασµοί των χρηστών δηµιουργούνται βάσει συγκεκριµένων κανόνων που περιλαµβάνουν τουλάχιστον την πολυπλοκότητα των κωδικών πρόσβασης (ελάχιστο µήκος και επιτρεπτούς χαρακτήρες), την ιστορικότητα τους και την συχνότητα αλλαγής τους. Οι χρήστες φροντίζουν για την ορθή χρήση των λογαριασµών που τους έχουν αποδοθεί. Ο λογαριασµός κάθε χρήστη προορίζεται για αποκλειστική χρήση από τον ίδιον. (β). Ο πάροχος διατηρεί για τη χρονική περίοδο των δύο (2) προηγούµενων ετών, ενηµερωµένο αρχείο, στο οποίο περιέχονται τουλάχιστον, τα ονόµατα χρήστη, η ταυτότητα χρηστών και οι σχετικές ηµεροµηνίες δηµιουργίας και κατάργησης των λογαριασµών πρόσβασης στο Σ Ι Ε. (γ) Ο πάροχος ορίζει το µέγιστο αριθµό ανεπιτυχών προσπαθειών λογικής πρόσβασης στο Σ Ι Ε, πέραν του οποίου εκκινείται η διαδικασία χειρισµού περιστατικών παραβίασης δεδοµένων του Σ Ι Ε, σύµφωνα µε το άρθρο 13 της παρούσας πράξης. 2. Η λογική πρόσβαση στο Σ Ι Ε για κάθε λειτουργία, ήτοι χρήση, διαχείριση και έλεγχο, πραγµατοποιείται από προκαθορισµένους και καταγεγραµµένους τερµατικούς σταθµούς ικτυακή Πρόσβαση 1. Η λογική πρόσβαση στο Σ Ι Ε πραγµατοποιείται αποκλειστικά µέσω έµπιστου δικτύου του παρόχου για το οποίο χρησιµοποιείται κρυπτογράφηση µε ασφαλές µήκος κλειδιού βάσει διεθνώς αποδεκτών προτύπων. 2. Το µέλος της οµάδας του Σ Ι Ε που αποκτά λογική πρόσβαση στο έµπιστο δίκτυο του παρόχου, διακόπτει κάθε σύνδεση στο σύστηµα Σ Ι Ε προ της αποµάκρυνσης του από τον χρησιµοποιούµενο τερµατικό εξοπλισµό. Οι συνδέσεις στο Σ Ι Ε διακόπτονται αυτόµατα σε περίπτωση που µείνουν ανενεργές για ορισµένο χρονικό διάστηµα. 3. Η λογική πρόσβαση στο Σ Ι Ε πρέπει να πραγµατοποιείται µέσω προκαθορισµένου τερµατικού εξοπλισµού, χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση στο Σ Ι Ε µέσω άλλων συστηµάτων του παρόχου. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εξαγωγή δεδοµένων από το σύστηµα Σ Ι Ε (όπως µε χρήση αποσπώµενων µέσων ή µέσω προγραµµάτων ηλεκτρονικού ταχυδροµείου) για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς του Α` Κεφαλαίου του ν. 3917/2011, µε την επιφύλαξη των οριζόµενων στο άρθρο 9 της παρούσας πράξης. Άρθρο 8 Κρυπτογράφηση δεδοµένων Τα τηρούµενα δεδοµένα προστατεύονται µε τη χρήση κατάλληλων κρυπτογραφικών µηχανισµών, βάσει διεθνώς αποδεκτών προτύπων. Το µήκος του σχετικού κλειδιού κρυπτογράφησης παρέχει προστασία και ασφάλεια από επιθέσεις και απειλές. Η διαχείριση των κλειδιών κρυπτογράφησης πραγµατοποιείται µε ασφάλεια εντός των εγκαταστάσεων του παρόχου. Κάθε κλειδί κρυπτογράφησης χρησιµοποιείται για ορισµένο χρονικό διάστηµα και τηρείται όσο απαιτείται για τη διαχείριση των δεδοµένων. Άρθρο 9 Αντίγραφα ασφαλείας

5 1. Ο πάροχος διαθέτει συγκεκριµένη πολιτική δηµιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η οποία περιλαµβάνει το χρόνο δηµιουργίας των αντιγράφων, µέτρα για την ασφαλή αποθήκευση τους καθώς και µέτρα για τον έλεγχο της ορθής εξαγωγής τους (περιοδικός έλεγχος ακεραιότητας/αξιοπιστίας των αντιγράφων). Τα αντίγραφα ασφαλείας περιέχουν τις µεταβολές στις οποίες υπόκεινται τα δεδοµένα ή/και αυτούσια τα δεδοµένα. 2. Τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται σε ασφαλή τόπο, σε διαφορετική τοποθεσία από τον τόπο δηµιουργίας τους και φέρουν κατάλληλη περιγραφή, η οποία, ενδεικτικά, περιλαµβάνει την ηµεροµηνία λήψης του αντιγράφου, την προέλευση του (εφαρµογή, λειτουργικό σύστηµα, δεδοµένα δικτύου κλπ), το είδος (διαφορικό, αυξητικό ή πλήρες), το χρόνο αναφοράς του αντιγράφου (ηµερήσιο, εβδοµαδιαίο, µηνιαίο, ετήσιο) και αρίθµηση των τυχόν επιµέρους τµηµάτων. Άρθρο 10 Καταστροφή των δεδοµένων 1. Ο πάροχος καταστρέφει µε ασφαλή τρόπο τα τηρούµενα δεδοµένα µετά το πέρας του προβλεπόµενου χρόνου τήρησης σύµφωνα µε το άρθρο 6 του ν.3917/2011. Ως ασφαλής τρόπος καταστροφής των δεδοµένων θεωρείται κάθε σύνολο αυτοµατοποιηµένων ή µη διαδικασιών και µέτρων που µετά από την ολοκλήρωση της εφαρµογής τους δεν επιτρέπει την αναγνώριση των υποκειµένων των δεδοµένων. Η καταστροφή των δεδοµένων είναι µη αναστρέψιµη, δηλαδή δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των δεδοµένων µε τεχνικά ή άλλα µέσα. 2. Ο πάροχος µεριµνά για το σχεδιασµό, την καταγραφή, την τήρηση και τον περιοδικό έλεγχο της εφαρµογής της διαδικασίας καταστροφής των δεδοµένων. Άρθρο 11 Καταγραφή και παρακολούθηση συµβάντων 1. Ο πάροχος διατηρεί αναλυτικό σχέδιο αρχείων καταγραφής, το οποίο περιλαµβάνει τουλάχιστον: α) την αρχιτεκτονική και τις επιµέρους µεθόδους δηµιουργίας, συλλογής, αποθήκευσης και διαχείρισης των αρχείων καταγραφής, β) πλήρη περιγραφή του περιεχοµένου τους και γ) τα µέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της εµπιστευτικότητας και της διαθεσιµότητάς τους. 2. Ο πάροχος εξασφαλίζει ότι, κατ` ελάχιστο, καταγράφονται τα ακόλουθα συµβάντα για χρονικό διάστηµα δύο (2) ετών από την πραγµατοποίηση τους: α) Οι προσπάθειες φυσικής πρόσβασης (επιτυχείς και ανεπιτυχείς) στους τόπους εγκατάστασης του Σ Ι Ε. β) Οι προσπάθειες λογικής πρόσβασης (επιτυχείς και ανεπιτυχείς) στο Σ Ι Ε. γ) Οι ενεργείες/εντολές των χρηστών και διαχειριστών του Σ Ι Ε. δ) Οι µεταβολές στη διαµόρφωση του Σ Ι Ε. ε) Τα γεγονότα που αφορούν στην ασφάλεια, και. ιδίως όταν σχετίζονται µε αλλαγές στην κατάσταση και στην λειτουργία του Σ Ι Ε. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα παραδείγµατα: αποσύνδεση/διακοπή της δικτυακής σύνδεσης του Σ Ι Ε, ανίχνευση σύνδεσης συστήµατος µε δικτυακή διεύθυνση του Σ Ι Ε, µη προγραµµατισµένη επανεκκίνηση ή βίαιη διακοπή λειτουργίας του Σ Ι Ε. 3. Τα συµβάντα της περίπτωσης α της προηγούµενης παραγράφου τηρούνται εγγράφως ή ηλεκτρονικά. Τα συµβάντα των περιπτώσεων β έως και ε της προηγούµενης παραγράφου τηρούνται ηλεκτρονικά σε ειδικό εξυπηρετητή καταγραφής συµβάντων (log server), διαφορετικό από τους εξυπηρετητές από τους οποίους προέρχονται τα συµβάντα. Ο εξυπηρετητής χρησιµοποιείται από τον πάροχο αποκλειστικά για την τήρηση και διαχείριση αρχείων καταγραφής από το Σ Ι Ε ή/και από άλλα συστήµατα του παρόχου.

6 4. Ο πάροχος εξασφαλίζει ότι οι καταγραφές είναι πλήρεις, συνεχείς και προστατεύονται από οποιαδήποτε αλλοίωση και µη εξουσιοδοτηµένη πρόσβαση. Οι εγγραφές για τα συµβάντα της περίπτωσης γ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου κρυπτογραφούνται σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 8 της παρούσας πράξης. 5. Σε περίπτωση αποτυχίας καταγραφής συµβάντων ή δυσλειτουργίας του εξυπηρετητή καταγραφής συµβάντων, ενεργοποιείται µηχανισµός άµεσης ειδοποίησης του υπευθύνου ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε και εφαρµόζονται τα προβλεπόµενα στο άρθρο 13 της παρούσας πράξης µέτρα. 6. Ο πάροχος εφαρµόζει συστήµατα παρακολούθησης και ενηµέρωσης για συµβάντα, τα οποία είναι πιθανόν να οδηγήσουν στην εκδήλωση περιστατικού παραβίασης ασφάλειας. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, αναφέρονται οι επανειληµµένες ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόσβασης, οι αλλαγές στη διαµόρφωση του Σ Ι Ε, οι αλλαγές στην κατάσταση και τη λειτουργία του Σ Ι Ε, όπως η επανεκκίνηση ή η βίαιη διακοπή λειτουργίας του Σ Ι Ε. Άρθρο 12 Ανάπτυξη, συντήρηση και υποστήριξη του Σ Ι Ε 1. Οι εργασίες ανάπτυξης, συντήρησης και υποστήριξης του Σ Ι Ε πραγµατοποιούνται από µέλη της οµάδας του Σ Ι Ε. Κατ` εξαίρεση οι παραπάνω εργασίες δύνανται να πραγµατοποιούνται και από τρίτα πρόσωπα, υπό την επίβλεψη µέλους της οµάδας του Σ Ι Ε και ύστερα από ειδική έγγραφη εξουσιοδότηση (άδεια πρόσβασης) του υπευθύνου ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε. Στην άδεια πρόσβασης καταγράφονται: α) ο σκοπός για τον οποίο παρέχεται πρόσβαση, β) το ονοµατεπώνυµο και η ιδιότητα του προσώπου στο οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση, γ) το χρονικό διάστηµα για το οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση και δ) το επιβλέπον µέλος της οµάδας Σ Ι Ε. Ο υπεύθυνος ασφάλειας τηρεί µητρώο µε τα στοιχεία των ανωτέρω αδειών, 2. Ο πάροχος τηρεί αρχείο, στο οποίο καταγράφεται ο εξοπλισµός του Σ Ι Ε (υλικό, λογισµικό και τρέχουσα έκδοση αυτών), όλες οι εργασίες που λαµβάνουν χώρα στον εξοπλισµό αυτό βάσει της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, οι αιτίες µεταβολής, τα πρόσωπα που τις πραγµατοποιούν και οι εξουσιοδοτήσεις της παραγράφου 1. Σχετικά µε το αρχείο αυτό ισχύουν τα προβλεπόµενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 11 της παρούσας πράξης. 3. Ο πάροχος οφείλει να ελέγχει την αυθεντικότητα και ακεραιότητα του λογισµικού του Σ Ι Ε, συµπεριλαµβανοµένων των εκδόσεων αναβάθµισης και διορθώσεων του κώδικα. 4. Κατά τη διαδικασία απεγκατάστασης ή απενεργοποίησης εξοπλισµού (υλικού ή λογισµικού) του Σ Ι Ε, ο πάροχος οφείλει να αποτρέπει τη µη εξουσιοδοτηµένη πρόσβαση στα δεδοµένα που έχουν εγγραφεί στον εν λόγω εξοπλισµό και, εφόσον απαιτείται, να προβαίνει στην ασφαλή καταστροφή του εξοπλισµού, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 10 της παρούσας πράξης. 5. Στις περιπτώσεις που πραγµατοποιείται ανάπτυξη λογισµικού, αυτό γίνεται σε περιβάλλον δοκιµών, το οποίο είναι αποµονωµένο από το σύστηµα Σ Ι Ε. Τόσο κατά την ανάπτυξη του λογισµικού όσο και κατά την δοκιµή του τα χρησιµοποιούµενα δεδοµένα είναι µη πραγµατικά (dummy data). Άρθρο 13 ιαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφάλειας 1. Ο πάροχος αναπτύσσει και εφαρµόζει ειδική διαδικασία για τη διαχείριση των περιστατικών παραβίασης ασφάλειας. Η διαδικασία ορίζει κατ` ελάχιστο την καταγραφή των περιστατικών, τα µέτρα για την αντιµετώπιση τους και την επικαιροποίηση ή/και την απαραίτητη προσαρµογή της διαδικασίας χειρισµού περιστατικών παραβίασης ασφάλειας. 2. Η διαχείριση των περιστατικών γίνεται από τον υπεύθυνο ασφάλειας των δεδοµένων του Σ Ι Ε και τα µέλη της οµάδας Σ Ι Ε.

7 3. Ο πάροχος τηρεί αρχείο µε τα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας για πέντε έτη από την καταγραφή του περιστατικού, εκτός και εάν σε σχέση µε το περιστατικό οι αρµόδιες αρχές διενεργούν έρευνα ή το θιγόµενο πρόσωπο έχει αµφισβητήσει τη νοµιµότητα των ενεργειών του παρόχου. Σε αυτήν την περίπτωση τα στοιχεία διαγράφονται µετά την αµετάκλητη επίλυση της υπόθεσης. Άρθρο 14 Σχέδιο ανάκαµψης από καταστροφές 1. Ο πάροχος οφείλει να εκπονήσει σχέδιο ανάκαµψης από καταστροφές. Το σχέδιο περιγράφει τις βασικές διαδικασίες που ακολουθούνται για την προστασία των δεδοµένων του Σ Ι Ε σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών. Ειδικότερα, το σχέδιο ορίζει τουλάχιστον τις συνθήκες ενεργοποίηςής του, τους σχετικούς ρόλους και αρµοδιότητες του προσωπικού, καθώς και τους τρόπους αντιµετώπισης των περιστατικών. Περιλαµβάνει επίσης τη σχεδίαση δοκιµών και την περιοδική εκτέλεση τους. Το σχέδιο πρέπει να αναθεωρείται µετά από κάθε σηµαντική αλλαγή στο Σ Ι Ε αλλά και σε τακτική βάση. Άρθρο 15 Εσωτερικός έλεγχος Ο πάροχος προβαίνει σε εσωτερικούς ελέγχους για την τήρηση των υποχρεώσεων της παρούσας πράξης. Ο εσωτερικός έλεγχος πραγµατοποιείται κατ` ελάχιστον κάθε τετράµηνο για τις προσβάσεις στα διατηρούµενα δεδοµένα και κατά τα λοιπά ετησίως. Τα αποτελέσµατα του ελέγχου καταγράφονται. Άρθρο 16 Έναρξη ισχύος Η ισχύς της παρούσας αρχίζει µετά την πάροδο εξαµήνου από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 18 εκεµβρίου 2013 Ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π..Π.Χ.) ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο Πρόεδρος της Αρχής ιασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α..Α.Ε.) ΑΝ ΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ «Κοινή Πράξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) ως προς τις υποχρεώσεις των παρόχων για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. (αριθμ.: 52 /2009)

ΑΠΟΦΑΣΗ. (αριθμ.: 52 /2009) Μαρούσι, 23 Φεβρουαρίου 2009 ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμ.: 52 /2009) Θέμα: «παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατά τη Λειτουργία του Συστήματος Άρσης Απορρήτου σε πραγματικό χρόνο» Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. (αριθμ.: 53 /2009)

ΑΠΟΦΑΣΗ. (αριθμ.: 53 /2009) Μαρούσι, 23 Φεβρουαρίου 2009 ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμ.: 53 /2009) Θέμα: «Αρμόδιες Αρχές κατά τη Λειτουργία του Συστήματος Άρσης Απορρήτου σε πραγματικό χρόνο». Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 10.30 π.μ συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 88 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Απόφαση της ΑΔΑΕ αριθμ. 205/2013 Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών

Κανονισμός για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών Κανονισμός για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών ΑΡΘΡΟ 1 Πεδίο Εφαρμογής 1.1. Στις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού εμπίπτουν όλα τα πρόσωπα που ασχολούνται με την παροχή δικτύων ή/και υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Ο Η Γ Ι Α ΑΡ. 1 / Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ο Η Γ Ι Α ΑΡ. 1 / Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 17-10-2005 ΑΠ: 3845 Ο Η Γ Ι Α ΑΡ. 1 / 2005 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα Έχοντας υπόψη: 1. Ότι σύµφωνα µε το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους Εισαγωγή Ο κανονισμός 679/2016 της Ε.Ε. θεσπίζει κανόνες που αφορούν την προστασία των φυσικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ασφάλειας και Απορρήτου Επικοινωνιών.

Πολιτική Ασφάλειας και Απορρήτου Επικοινωνιών. Πολιτική Ασφάλειας και Απορρήτου Επικοινωνιών. Η παρούσα Πολιτική Ασφάλειας για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αφορά τους χρήστες, συνδρομητές, εργαζόμενους και συνεργάτες της Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νος Λαμπρινουδάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Κων/νος Λαμπρινουδάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Κων/νος Λαμπρινουδάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιώς With the financial support of the Prevention of and Fight against Crime Programme

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ( αριθμός:../2013 ) Θέμα: «Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών».

ΑΠΟΦΑΣΗ. ( αριθμός:../2013 ) Θέμα: «Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών». ΣΧΕΔΙΟ Μαρούσι, 2013 Αριθμός Πρωτοκόλλου: ΑΠΟΦΑΣΗ ( ΑΝ ΑΡ ΤΗ Τ Ε Α Σ ΤΟ Δ ΙΑ Δ ΙΚ ΤΥ Ο ) ( αριθμός:../2013 ) Θέμα: «Κανονισμός για την Ασφάλεια και την Ακεραιότητα Δικτύων και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών».

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 75/2016

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 75/2016 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 05-08-2016 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/5003/05-08-2016 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 75/2016 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε στην έδρα της την Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-05-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 851/37 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση της «Δήλωσης περί απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» με την οποία η ΕΕΤΤ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, θα ενημερώνει τα υποκείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 160/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 160/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 08-12-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6940-1/08-12-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 160/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

PRIVACY NOTICE. Να συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο και να φροντίζει τα δεδομένα να είναι ακριβή και ενημερωμένα.

PRIVACY NOTICE. Να συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο και να φροντίζει τα δεδομένα να είναι ακριβή και ενημερωμένα. PRIVACY NOTICE Η Γ Κυρλακης ΑΕ Ασφαλιστικής πρακτόρευσης (εφεξής η «Εταιρεία»), με έδρα τον Πειραια, Καραίσκου 117 και με άδεια πράκτορα ασφαλειών, δύναται να συλλέγει, διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική και σχέδιο ασφάλειας αρχείου ασθενών Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Πολιτική και σχέδιο ασφάλειας αρχείου ασθενών Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Πολιτική και σχέδιο ασφάλειας αρχείου ασθενών Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Εγκρίθηκε: Συνέλευση 17/4/2019 Κοσμητεία ΑΘΗΝΑ 2019 1 Πολιτική και σχέδιο ασφάλειας αρχείου ασθενών Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.1.2018 C(2018) 471 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30.1.2018 που θεσπίζει κανόνες για την εφαρμογή της οδηγίας (ΕΕ) 2016/1148 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 159/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 159/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 02-11-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4051-1/02-11-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 159/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 27/ 2013

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 27/ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 04-03-2013 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1595/04-03-2013 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 27/ 2013 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 169/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 169/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 23-12-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3297-1/23-12-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 169/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας της Σχολής μας τηρείται οδοντιατρικό αρχείο ασθενών με ευαίσθητα και μη προσωπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε. : 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε. : 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε. : 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΡΟΙ ΙΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΙΚΤΥΟΥ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΟΥ Γενικοί Όροι Το

Διαβάστε περισσότερα

1 Σκοπός. 2 Αρμοδιότητα. 3 Γενικές διατάξεις. 3.1 Τήρηση νομοθεσίας / Αρχές προστασίας. Power Tools

1 Σκοπός. 2 Αρμοδιότητα. 3 Γενικές διατάξεις. 3.1 Τήρηση νομοθεσίας / Αρχές προστασίας. Power Tools 1 Σκοπός Ο παρών Κανονισμός θεσπίζει την εφαρμογή του νόμου περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα (Ν. 2472/1997, όπως τροποποιήθηκε με τους νόμους 3471/2006 και 3917/2011). Στα πλαίσια αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 1/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 1/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 23-01-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/470/23-01-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 1/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 187 / 2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 187 / 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 21-12-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/8213/21-12-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 187 / 2012 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

Με το παρόν σας υποβάλουµε τις παρατηρήσεις της ΑΠ ΠΧ επί του σχεδίου κανονισµού της Α ΑΕ σχετικά µε τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Με το παρόν σας υποβάλουµε τις παρατηρήσεις της ΑΠ ΠΧ επί του σχεδίου κανονισµού της Α ΑΕ σχετικά µε τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. ιεύθυνση Γραµµατείας Αθήνα, 17.05.2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3409 Προς Αρχή ιασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α ΑΕ) Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, Αθήνα Email: kanonismos@adae.gr. ΘΕΜΑ: Παρατηρήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη.gr ή.ελ» (ΦΕΚ 973/Α/2018).

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη.gr ή.ελ» (ΦΕΚ 973/Α/2018). Μαρούσι, 21-5-18 ΑΠ: 852/5 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη.gr ή.ελ» (ΦΕΚ 973/Α/2018). H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 110/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 110/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 21-06-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4449/21-06-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 110/2012 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 64/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 64/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, $$202$$ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2332-1/18-05-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 64/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 60/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 16/06/2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4220/16.06.2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 60/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17-02-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/702-1/17-02-2014 Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 1/2014

Αθήνα, 17-02-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/702-1/17-02-2014 Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 1/2014 Αθήνα, 17-02-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/702-1/17-02-2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 1/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε µετά από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7022-2/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 67/ 2018

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7022-2/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 67/ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 09-11-2018 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7022-2/09-11-2018 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 67/ 2018 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστηµάτων

Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστηµάτων Ασφάλεια ενός Π.Σ.: Η ικανότητα ενός οργανισµού να προστατεύει τις πληροφορίες/πόρους του από τυχόν αλλοιώσεις, καταστροφές και µη εξουσιοδοτηµένη χρήση Η ικανότητά του να παρέχει ορθές και αξιόπιστες

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 50/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 50/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, $$202$$ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1988-1/25-04-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 50/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ (DOMAIN NAMES) ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.GR ή.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ (DOMAIN NAMES) ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.GR ή. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥ (DOMAIN NAMES) ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ.GR ή.ελ Μαρούσι, Μάιος 2018 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 23-01-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/469/23-01-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 23-01-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/468/23-01-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.7.2018 C(2018) 4432 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13.7.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πράξη της Αρχής Διασφάλισης του. Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) για την επεξεργασία κλήσεων έκτακτης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Πράξη της Αρχής Διασφάλισης του. Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) για την επεξεργασία κλήσεων έκτακτης ΑΔΑΕ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2008 Πράξη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) για την επεξεργασία κλήσεων έκτακτης ανάγκης για την παροχή πληροφοριών στους αρμόδιους για την αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 155/2013

Α Π Ο Φ Α Σ Η 155/2013 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 20-12-2013 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7499-1/20-12-2013 Α Π Ο Φ Α Σ Η 155/2013 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 53/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 53/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 26-04-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3072/26-04-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 53/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2019 (Τμήμα)

Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2019 (Τμήμα) Αθήνα, 29-05-2019 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3834/29-05-2019 Α Π Ο Φ Α Σ Η 14/2019 (Τμήμα) Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 49/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 49/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, $$202$$ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1989-1/25-04-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 49/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1166/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 10/2011

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1166/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 10/2011 5 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 14-02-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1166/14-02-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 10/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Πλαίσιο και Επισκόπηση Εισαγωγή Η εταιρεία «Celebrity International Movers SA» χρειάζεται να συλλέγει και να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πληροφορίες για τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά μπορεί να είναι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ/ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 106/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 106/2012 Αθήνα, 08-06-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2788-1/08-06-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475600 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ασφάλειας, Σχέδιο Ασφάλειας και Σχέδιο Ανάκαμψης από Καταστροφές για ασφαλή Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Ασφάλειας, Σχέδιο Ασφάλειας και Σχέδιο Ανάκαμψης από Καταστροφές για ασφαλή Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Ασφάλειας, Σχέδιο Ασφάλειας και Σχέδιο Ανάκαμψης από Καταστροφές για ασφαλή Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιεχόμενα 1. Πολιτική Ασφάλειας 3 2. Σχέδιο Ααφάλειας 5 3. Σχέδιο Ανάκαμψης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-2-2006 Α.Π.: 375/10 ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Αφού έλαβε υπόψη: α. Τον Νόμο 3431/2006 (ΦΕΚ 13/Α ) «Περί

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 07-06-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/3987/07-06-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 75/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η Meals & More (εφεξής «Πάροχος») σας ενημερώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 65/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 65/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, $$202$$ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2754-1/17-05-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 65/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου Θα μιλήσουμε για: τον Κανονισμό & για όσα πρέπει να κάνουμε Είναι Κανονισμός που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ και έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Περιεχόμενα Περιεχόμενα Εισαγωγή... 1 Υπεύθυνος Επεξεργασίας... 1 Συλλογή και Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων... 2 Γνωστοποίηση σε τρίτους... 3 Ασφάλεια... 3 Περίοδος Διατήρησης... 3 Δικαιώματα υποκειμένων... 3 Ανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 23979/ΔΕ264/13 (ΦΕΚ 1367/Β/ )

Απόφαση 23979/ΔΕ264/13 (ΦΕΚ 1367/Β/ ) Απόφαση 23979/ΔΕ264/13 (ΦΕΚ 1367/Β/5-6-2013) Θέμα: «Ρυθμίσεις για τις ανακατανομές πιστώσεων των συλλογικών αποφάσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερες ρυθμίσεις του περιφερειακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων. SaaS ΕΚΤ Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων

Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων. SaaS ΕΚΤ Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων Οδηγός προστασίας προσωπικών δεδομένων 1 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (ΣΕΒΤ) 2018 Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο. HE 6 Ασφάλεια

Ηλεκτρονικό εμπόριο. HE 6 Ασφάλεια Ηλεκτρονικό εμπόριο HE 6 Ασφάλεια Ηλεκτρονικό εμπόριο και ασφάλεια Δισταγμός χρηστών στην χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου Αναζήτηση ασφαλούς περιβάλλοντος ηλεκτρονικού εμπορίου Ζητούμενο είναι η ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Επιμελητήριο Ηλείας Σεπτέμβριος 2019 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Εισαγωγή... 3 2. Από πού συλλέγουμε τα δεδομένα...4 3. Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε.....4

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1001-1/ Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 3/2015

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1001-1/ Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 3/2015 Αθήνα, 14-07-2015 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1001-1/14-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Γ Ν Ω Μ Ο Ο Τ Η Σ Η 3/2015 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε µετά από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΔΟΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΔΟΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΔΟΕ 1. Σκοπός και Πεδίο Εφαρμογής Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος», που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

Σεµινάρια για Προσωπικό. Αρµοδιότητες της Α ΑΕ. Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 5 Μαρτίου

Σεµινάρια για Προσωπικό. Αρµοδιότητες της Α ΑΕ. Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 5 Μαρτίου Σεµινάρια για Προσωπικό Αρµοδιότητες της Α ΑΕ Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 5 Μαρτίου οµή Παρουσίασης 1. Σκοπός της Α ΑΕ 2. ιάρθρωση της Α ΑΕ 3. Αρµοδιότητες 4. Έλεγχοι που πραγµατοποιούνται από την Α ΑΕ 5. Παραχθέν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 156/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 156/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 156/12.03.2019 Θέμα 2: Τροποποίηση της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος 120/11.7.2017 «Προληπτική αξιολόγηση της απόκτησης και αύξησης ειδικών συμμετοχών

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6617/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 164/2014

Αθήνα, Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6617/ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 164/2014 Αθήνα, 31-10-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/6617/31-10-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡ. 164/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνήλθε µετά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Στην Αθήνα σήµερα, 3 Μαΐου 2001, η ανώνυµη εταιρία «ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.», µε το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΔΔ-...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΔΔ-... ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΔΔ-... ΕΡΓΟ: «Πιλοτικό Σύστηµα Τηλεµέτρησης και ιαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Για τις εφαρμογές Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Για τις εφαρμογές Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Για τις εφαρμογές Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ενημερωθείτε και αποκτήστε άμεσα το σύστημα GDPR Services & Tools για πλήρη εναρμόνιση με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Μαΐου 2010 για το σχέδιο ασφαλείας σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πληροφοριών για τις θεωρήσεις (2010/260/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Μαΐου 2010 για το σχέδιο ασφαλείας σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πληροφοριών για τις θεωρήσεις (2010/260/ΕΕ) 5.5.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112/25 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Μαΐου 2010 για το σχέδιο ασφαλείας σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πληροφοριών για τις θεωρήσεις (2010/260/ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Εισαγωγή Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει πρωταρχική σημασία η προστασία των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Ω8Ν-1ΓΝ. Αθήνα, 25/04/2012 Αριθµ. Πρωτ.: 2134 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΑΔΑ: Β4Ω8Ν-1ΓΝ. Αθήνα, 25/04/2012 Αριθµ. Πρωτ.: 2134 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΔΑ Β4Ω8Ν-1ΓΝ Αθήνα, 25/04/2012 Αριθµ. Πρωτ. 2134 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ταχ. /νση Πληροφορίες Τηλ. Fax Ε-mail Ιστοσελίδα ραγατσανίου

Διαβάστε περισσότερα

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας Οκτώβριος 2018 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Εισαγωγή 3 2. Από πού συλλέγουμε τα δεδομένα..3 3. Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε.4

Διαβάστε περισσότερα

OHSAS 18001:2007 / ΕΛΟΤ 1801:2008

OHSAS 18001:2007 / ΕΛΟΤ 1801:2008 OHSAS 18001:2007 / ΕΛΟΤ 1801:2008 Το OHSAS 18001 εκδόθηκε το 1999, αναθεωρήθηκε το 2007 και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρότυπα διεθνώς για τα Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ I ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σύµβαση Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας 1. Στο Σύστηµα Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο οποίο περιλαµβάνονται ο ΗΕΠ,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 13/2011

Α Π Ο Φ Α Σ Η 13/2011 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 09-03-2011 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1668/09-03-2011 Α Π Ο Φ Α Σ Η 13/2011 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΚ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2019 Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως φορέας και εθνική αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΦΕΚ Β 3482/2017, Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ B: ΓΚΠΔ: Τα νέα εργαλεία για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ Αγαπητοί συνάδελφοι, Ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία δεδομένων (GDPR), τίθεται σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018

Διαβάστε περισσότερα

9 Σχόλια Παραρτήματος...7

9 Σχόλια Παραρτήματος...7 Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά µε τον Καθορισμό της μορφής των Καταλόγων συνδρομητών καθώς και τον προσδιορισμό του τρόπου και του κόστους διάθεσης μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «RISE UP ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε.» (Μ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «RISE UP ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε.» (Μ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «RISE UP ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΗΧΟΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Α.Ε.» (Μ.Α.Ε 70265/001/Β/10/0373) ΠΡΟΟΙΜΙΟ Ο σεβασμός της ιδιωτικότητας και η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗ Εισαγωγή Το πρόβλημα της διαχείρισης της ασφάλειας πληροφοριών αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας

Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και Ασφαλείας Η προστασία και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριών υγείας είναι πρωταρχικής σημασίας για την εταιρεία Outcome Sciences, Inc.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ: Ετήσιας Συντήρησης και Υποστήριξης Λειτουργίας Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης

ΕΡΓΑΣΙΑ: Ετήσιας Συντήρησης και Υποστήριξης Λειτουργίας Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡ/ΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Τηλ.: 2313-3010 60,94,95 Fax: 2310-300782 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

(δ) η ΑΕΠΕΥ ή το πιστωτικό ίδρυµα που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΠΜ διαθέτουν ανεξάρτητη και αυτοτελή υπηρεσία λειτουργίας ΠΜ, το πρόσωπο

(δ) η ΑΕΠΕΥ ή το πιστωτικό ίδρυµα που αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ΠΜ διαθέτουν ανεξάρτητη και αυτοτελή υπηρεσία λειτουργίας ΠΜ, το πρόσωπο Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/477/1.7.2008 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα : Χορήγηση άδειας λειτουργίας πολυµερούς µηχανισµού διαπραγµάτευσης (ΠΜ ) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Λαµβάνοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 7 του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθµ: 356/2017)

ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθµ: 356/2017) Μαρούσι, 8 Ιουνίου 2018 Αρ. πρωτ.: 1876 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθµ: 356/2017) Θέµα: Κλήση σε ακρόαση της εταιρείας µε την επωνυµία «...» µε αντικείµενο τον έλεγχο ενδεχόµενης παραβάσεως της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ EL-PHARM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «El-Pharm Α.Ε»,

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Διοίκηση της Εταιρείας (για κοινοποίηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ) 27 Φεβρουαρίου 2014

Προς την Διοίκηση της Εταιρείας (για κοινοποίηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ) 27 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ETAIPEIAΣ «FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ» ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ Ν.3606/2007 ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 2/452/1.11.2007

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ» Εισαγωγή: Η προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ V ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ V ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ V ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Άρθρο 149 Αντικείµενο διαδικασίας διαχείρισης µετρητών και µετρήσεων Στο τµήµα αυτό καθορίζονται τα δικαιώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 11/2014

Α Π Ο Φ Α Σ Η 11/2014 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 27-01-2014 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/548/27-01-2014 Α Π Ο Φ Α Σ Η 11/2014 Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε, µετά από πρόσκληση του

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα

Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα ΟΔΗΓΙΑ: Όροι Συμμόρφωσης των Φορέων Επίγειας Εξυπηρέτησης & Αυτοεξυπηρετούμενων Χρηστών με το κανονιστικό πλαίσιο για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθµ: 31/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθµ: 31/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ αριθµ: 31/2018 Μαρούσι, 6 Ιουνίου 2018 Αρ. πρωτ.: 1825 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ) Θέµα: «Κλήση σε ακρόαση της εταιρείας µε την επωνυµία., µε αντικείµενο τον έλεγχο ενδεχόµενης παραβάσεως της κείµενης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές του δραστηριότητες, ο Δήμος Καλαμαριάς χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων, τα οποία αφορούν σε

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστηµάτων

Ασφάλεια Υπολογιστικών Συστηµάτων Ταυτοποίηση και Πιστοποίηση (Identification & Authentication) Εισαγωγή - Βασικές Έννοιες Τεχνικές Ταυτοποίησης και Πιστοποίησης Συστήµατα που βασίζονται στην πληροφορία Συστήµατα που βασίζονται στην κατοχή

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αντικείμενο: Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης λειτουργίας και συντήρησης δικτύου επικοινωνιών ΔΕΔΔΗΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΑΠΟ 13 Αντικείμενο : «Υλοποίηση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων GDPR

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων GDPR Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων GDPR ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice)

Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice) Αγ. Ι. Ρέντης 18/05/2018 Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice) Η παρούσα ενημέρωση αφορά στην itrack Services Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Αγαθών

Διαβάστε περισσότερα

GDPR General Data Protection Regulation

GDPR General Data Protection Regulation Διαδικασία Συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων GDPR General Data Protection Regulation Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Λογισμικά για Συμμόρφωση με Πρότυπα και Κανονιστικές Υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα