ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2012"

Transcript

1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2012 Για ένατη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, το Επίτιμο Προξενείο της Βραζιλίας, και η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Κύπρο, παρουσιάζουν τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ. Διάφορες εκδηλώσεις που θα προβάλλουν τις ποικίλες πτυχές του πολιτισμού της Βραζιλίας μέσω της τέχνης, της μουσικής, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν καθ' όλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου, με επίκεντρο τον Οκτώβριο. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν το 9 ο Φεστιβάλ Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου, Μήνα Βραζιλιάνικου Βιβλίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η Βραζιλία στη Δημοτική Εκπαίδευση, παρουσίαση βιβλίου από τον Δρ. Ιωάννη Λύρα (Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά), καθώς και συναυλίες με την εντυπωσιακή τραγουδίστρια της τζαζ Ithamara Koorax, ένα ρεσιτάλ από τον δημοφιλή Βραζιλιάνο τραγουδιστή Cadu de Andrade και τον πιανίστα Farlley Derze, καθώς και ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Marcos Vinicius. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΖΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ITHAMARA KOORAX Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 / 10:00μμ Graffiti Lounge Bar, Λεμεσός Ο ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Ακολουθεί δεξίωση και ένα σύντομο ρεσιτάλ πιάνου από τον Farlley Derze Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 / 7:30μμ 9:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ CADU DE ANDRADE & ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ FARLLEY DERZE Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ MARCOS VINICIUS Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Δευτέρα 5 Σάββατο 10 Νοεμβρίου / Προβολές 7:30μμ & 9:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία ΜΗΝΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 1 31 Οκτωβρίου 2012 / Βιβλιοπωλείο Moufflon, Λευκωσία (10% έκπτωση σε όλα τα βιβλία που αφορούν τη Βραζιλία) Πληροφορίες: info@pharosartsfoundation.org Τηλ:

2 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΖΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ITHAMARA KOORAX Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Εισιτήρια: 15 Τηλ (καθημερινά πμ) / Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 / 10:00μμ Graffiti Lounge Bar, Λεμεσός Κρατήσεις: Είσοδος: 15 συμπεριλαμβανομένου ενός ποτού Έχοντας αποκτήσει τη φήμη μιας από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της μουσικής τζαζ, η Ithamara Koorax έχει ψηφιστεί από τους αναγνώστες του περιοδικού Downbeat (2008, 2009) ως η 3 η «Καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια» (μετά τις Diana Krall και Cassandra Wilson), ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται ως «μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της Τζαζ όλων των εποχών», από τον οδηγό The Jazz Singers - The Ultimate Guide που εκδόθηκε πρόσφατα από τον δημοσιογράφο και ιστορικό Scott Yanow. Ο δίσκος της, Bim Bom - The Complete Joao Gilberto Songbook, κέρδισε τους διθυράμβους των New York Times, JazzTimes, Cashbox, Billboard, Jazz Hot, Jazz 'n' More, και πολλών άλλων εντύπων και μουσικών ιστοσελίδων. Ψηφίστηκε δε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2009 από τα All About Jazz-NY, Village Voice και Latin Jazz Network. Ο πρόσφατος δίσκος της, O Grande Amor, που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ευρώπη το 2010, κυκλοφόρησε ανά το παγκόσμιο και κέρδισε εξαίρετες κριτικές, λαμβάνοντας 4.5 αστέρες και 5 αστέρες στα τεύχη Μαΐου των περιοδικών DownBeat και Jazz 'n' More αντίστοιχα. Ο Chris Slawecki, αρχισυντάκτης του περιοδικού All About Jazz, αναφερόμενος στον δίσκο, δήλωσε: «Ίσως υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος να περιγράψω αυτό το άλμπουμ, αν όμως η Barbara Streisand συνεργαζόταν στο στούντιο με τον Michel Legrand και τον Miles Davis, τότε το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι το O Grande Amor. Είναι απλά εξαιρετικό θεαματικό». Η Koorax έχει ηχογραφήσει 15 σόλο άλμπουμ, 17 σάουντρακ και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 200 πρότζεκτ και συλλογές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Antonio Carlos Jobim, Luiz Bonfa, Ron Carter, Larry Coryell, Elizeth Cardoso, Gonzalo Rubalcaba, John McLaughlin, Sadao Watanabe, Hermeto Pascoal, Marcos Valle, Jay Berliner, Edu Lobo, Martinho da Vila, Jurgen Friedrich, Claus Ogerman, Dave Brubeck, Joao Donato, Dom Um Romao, Thiago de Mello, Mario Castro-Neves, Raul de Souza, Lou Volpe, Laudir de Oliveira, Rodgers Grant, Gil Goldstein, Art Farmer, Eddie Gomez, τα συγκροτήματα Azymuth, Gazzara και Os Cariocas, και συνέπραξε με ορχήστρες όπως οι big band Ορχήστρα Τζαζ του Ρίο ντε Τζανέιρο, Συμφωνική Ορχήστρα Petrobras και Jazz Sinfonica. «Δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να γίνω προσήλυτος της Koorax» έγραψε ο διάσημος ιστορικός της τζαζ, Ira Gitler. «Η Koorax είναι μια αυτοδύναμη γυναίκα. Έχει μια πολύπλευρη προσωπικότητα και είναι πολύγλωσση, είναι άνετη σε όλες τις καταστάσεις και εκφραστική σε όλες τις γλώσσες. Η έκταση και η τεχνική της είναι αξιοσημείωτες, αλλά ο ακροατής αφοσιώνεται πρωτίστως στο μουσικό της μήνυμα, και μετά θαυμάζει την εξαιρετική τεχνική της. Η δυναμική της ερμηνεία μιλάει από μόνη της με ουράνια ευγλωττία.»

3 Ο ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Ακολουθεί δεξίωση και ένα σύντομο ρεσιτάλ πιάνου από τον Farlley Derze Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 / 7:30μμ 9:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας, είναι ένας από τους σημαντικότερους πλαστικούς χειρουργούς στην Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκε, το Το 1985, αποφοίτησε με πτυχίο Γενικής Ιατρικής και έλαβε τις πιστοποιήσεις για την ειδίκευση του το 1993 και το Το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης του στην Πλαστική Χειρουργική, ο Δρ. Λύρας το απέκτησε ως εκπαιδευόμενος-βοηθός δίπλα στον παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρο καθηγητή Ivo Pitanguy στο Ινστιτούτο Ivo Pitanguy στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Ο Ivo Pitanguy αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Πλαστικούς Χειρουργούς στον κόσμο και θεωρείται μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του αιώνα μας στην Ιατρική. Ο Δρ. Λύρας είναι σήμερα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Ivo Pitanguy, η οποία είναι μέλος του Ινστιτούτου Ivo Pitanguy στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτελώντας όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται στη Βραζιλία, αλλά και πολλές άλλες προσωπικές, καινοτόμες τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία. Ο Δρ. Λύρας έχει ασκήσει την ιατρική σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, και έχει άδεια άσκησης της πλαστικής χειρουργικής σε Ελλάδα και Κύπρο, διατηρώντας ιατρεία στην Αθήνα και τη Λεμεσό. Ο Δρ. Λύρας είναι Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά. ΒΙΒΛΙΟ: Το Μυστικό της Βραζιλιάνικης Ομορφιάς Στη Βραζιλία, χώρα των χρωμάτων, των αντιθέσεων, της αρμονίας, της «σάμπα» και των όμορφων σωμάτων, υπάρχει ίσως ένα μυστικό, το μυστικό της Βραζιλιάνικης ομορφιάς. Το μυστικό αυτής της φυσικής ή δημιουργημένης από τους πλαστικούς χειρουργούς ομορφιάς ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτεται στους Έλληνες αναγνώστες με τρόπο απλό και ανεπιτήδευτο στις σελίδες του βιβλίου του διακεκριμένου πλαστικού χειρουργού και επίτιμου προξένου της Βραζιλίας Δρ Ιωάννη Λύρα. Η εσωτερική ανάγκη του συγγραφέα να προσαρμόσει τις βραζιλιάνικες γραμμές στη χώρα που εισήγαγε το μέτρο και το κάλλος -την Ελλάδα- καθώς και η πολυετής εμπειρία του στη Βραζιλία τη χώρα της ομορφιάς, κοντά στον παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρο πλαστικό χειρουργό καθηγητή Ivo Pitanguy εγγυώνται μία ολοκληρωμένη ενημέρωση. H έκδοση έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής ( EAPS- ACEIP) και με την υποστήριξη του Προξενικού Σώματος ( CCG). Τα έσοδα του συγγραφέα δίνονται σε ιδρύματα που φροντίζουν άτομα με γενετικού ή επίκτητου τύπου σωματική δυσμορφία ή αναπηρία.

4 ΡΕΣΙΤΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ CADU DE ANDRADE & ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ FARLLEY DERZE Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Εισιτήρια: 15 Τηλ (καθημερινά πμ) / Ένας Βραζιλιάνος μουσικός, ο οποίος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω του το διεθνές ενδιαφέρον, ο Cadu de Andrade χαρίζει, αυτή τη φορά, το ταλέντο και την παρουσία του, καθώς και τη μεγάλη του ερμηνευτική ικανότητα σε ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ: τη λαϊκή μουσική της Βραζιλίας στον βραζιλιάνικο κινηματογράφο. Η έξοχη φωνή του de Andrade χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο ηχόχρωμα, όπου οι ψηλές, μεσαίες και χαμηλές νότες ρέουν αβίαστα και σε τέλεια αρμονία. Ένας αυθεντικός «σόου μαν» που δεν κρύβει ποτέ την ευαισθησία και το ταλέντο του στο στούντιο ή καθώς ερμηνεύει ανθολογίες από τις κλασικές και ρομαντικές ταινίες που συνενώνονται σε αυτό το πρότζεκτ, ο Cadu μας μεταφέρει με τη φωνή του σε μια ονειρική περιοχή. Το τραγούδι του μας προκαλεί βαθειά συγκίνηση τόσο γνήσια είναι η ερμηνεία του. Το θαυμάσιο σόου «Cinema» εξελίχθηκε σε έναν θαυμάσιο ψηφιακό δίσκο. Μαζί με τη νέα του μορφή, υιοθέτησε κι έναν νέο τίτλο, αφήνοντας πίσω του τις αριστοτεχνικές Χολιγουντιανές παραποιήσεις για να «βουτήξει» στη βραζιλιάνικη μουσική, που είναι η βασική έμπνευση του [βραζιλιάνικου] κινηματογράφου μας. Στο «Cine Brasil», ο Cadu, αξιοποιώντας την άριστη έκφραση και τεχνική του, και βοηθούμενος από το ποιητικό περιεχόμενο των στίχων της βραζιλιάνικης μουσικής, καταφέρνει να απογειώσει το εθνικό λαϊκό τραγούδι της Βραζιλίας. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα τα οποία είναι σημαντικά κυρίως λόγω της καταγωγής τους: το πρότζεκτ, ως εκ τούτου, είναι πλημμυρισμένο με πλούσιες μελωδίες και αρμονίες. Την παραγωγή και επιμέλεια του ψηφιακού αυτού δίσκου είχε ο Geraldo Vianna θρύλος της κιθάρας στη Βραζιλία, ο οποίος τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Βοηθήθηκε, νοερά, από τους Jose Sebastião Maria de Souza και Uta Schwietzer. Το μουσικό συνονθύλευμα αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία όταν ο συνδυασμός των ήχων είναι σαφής και καλά κατανεμημένος, όταν η εμβρίθεια δεσπόζει. Η αίσθηση που δημιουργείται στον ακροατή είναι ότι βρίσκεται σε ένα θέατρο κι ακούει ζωντανά τα μουσικά διαμάντια που απαρτίζουν τον δίσκο. Ακούγοντας τον Cadu de Andrade, είναι πρόδηλη η απόλαυση που ο ίδιος αισθάνεται για τη δουλειά αυτή. Είναι ένας ερωτευμένος μουσικός που ξεπερνά τον οποιονδήποτε απλουστευμένο προσδιορισμό, και είναι συνοδοιπόρος με την ομορφιά και τον σεβασμό του επαγγέλματος που τόσο θαρραλέα επέλεξε: το τραγούδι José Carlos Buzelin, μουσικοκριτικός Ο Farlley Derze ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 ετών, επιλέγοντας αρχικά το ακορντεόν ως το πρώτο του μουσικό όργανο. Σε ηλικία 7 ετών, άρχισε να μαθαίνει το πιάνο. Μετά τις σπουδές του Κονσερβατόριο Πιάνου Carminha Alonso στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη Μουσική. Ακολούθως, απέσπασε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master s) από το Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια και ειδικεύτηκε στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Dulcina de Moraes. Το 1985, άρχισε να συνεργάζεται επαγγελματικά με διάφορα σύνολα, και να συμπράττει με τραγουδιστές σε συναυλίες σε όλη τη Βραζιλία, μεταξύ άλλων, Claudia Telles, Golden Boys, Leila Pinheiro, Sandra Duailibe, Rita Ribeiro, Claudio Lins, Miúcha, Antenor Bogea, Janette Dornellas, Mariana de Moraes, Simone Guimarães και Celia Rabelo. Έχει επίσης εμφανισθεί σε Αφρική, Ευρώπη και Νότια Αμερική. Έχει συνθέσει μουσική για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και ταινίες και έργα του έχουν κυκλοφορήσει σε πολλούς ψηφιακούς δίσκους (GÊNESE , - ACALANTO 2001, NAQUELAS NOITES DE NATAL κλπ). Έχει επίσης συμμετάσχει σε ψηφιακούς δίσκους πολλών τραγουδιστών, σε έργα τα οποία έχει ο ίδιος διασκευάσει. Ο Farlley Derze ειδικεύεται κυρίως στη βραζιλιάνικη μουσική, όπως μπόσα νόβα, σάμπα, βραζιλιάνικη τζαζ και μουσική λάτιν. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Any Collin, αναφερόμενος στον Farlley Derze, έγραψε: " είναι τόσο ξεχωριστός ως πιανίστας, που όταν εκτελεί δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Στις συναυλίες του, νιώθω μετέωρος ανάμεσα στα αστέρια, σε ένα απόγειο διάστημα. Η ερμηνεία του είναι όχι απλά δυναμική, αλλά παράλληλα λεπτή και ευαίσθητη». Εκτός από εμφανίσεις στη Βραζιλία, ο Farlley Derze έχει εμφανισθεί σε διάφορες χώρες όπως Γαλλία, Ελλάδα, Πράσινο Ακρωτήριο, Ισπανία, Πορτογαλία. Τον Απρίλιο του 2010, έπαιξε σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συναυλία στην Ελλάδα, για την παρουσίαση του δίσκου Innaxos του Antenor Bogea, με τη συμμετοχή της Νένας Βενετσάνου, της Elena Kisseleva, της Αφεντούλας Ραζέλη, του Antenor Bogea, του Γιάννη Αρβανιτάκη, του Jean-Philippe Crespin και του Βασίλη Κονταξή.

5 ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ MARCOS VINICIUS Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 / 8:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Εισιτήρια: 15 Τηλ (καθημερινά μμ) / «... Εκτός από τη δεξιοτεχνία του, ο Μάρκος Vinicius μας επιτρέπει να ακούσουμε τους ποιητικούς ήχους που είναι κρυμμένοι στις χορδές αυτού του υπέροχου οργάνου» Riccardo Chailly - Διευθυντής της Royal Concertgbouw - Άμστερνταμ O Μarcos Vinicius, ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, και έκτοτε σημειώνει ολοένα και περισσότερες επιτυχίες ανάμεσα στο μουσικόφιλο κοινό και τους μουσικοκριτικούς, ερμηνεύοντας στις πιο φημισμένες αίθουσες συναυλιών σε Βραζιλία και Ευρώπη. Η ιστορία της πρώτης του επαφής με την κιθάρα, σε ηλικία 8 χρονών, είναι πραγματικά ξεχωριστή: «... Πάντα έπαιρνα τον ίδιο δρόμο για να επιστρέψω στο σπίτι από το σχολείο... Μια μέρα, η μητέρα μου ανησύχησε γιατί δεν επέστρεψα στην ώρα μου, έτσι άρχισε να με ψάχνει στο δρόμο που ήξερε ότι ακολουθούσα. Ξαφνικά με είδε, ακίνητο, μπροστά από μια βιτρίνα, να χαζεύω μια κιθάρα που ήταν κρεμασμένη στον τοίχο. Θυμάμαι αυτό το γεγονός σαν να έχει συμβεί σήμερα. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε στη μητέρα μου ότι στεκόμουν εκεί, αποχαυνωμένος, για περισσότερη από μια ώρα, και της εξήγησε: κυρία... είναι σαν να έχει ανακαλύψει κάτι εξαιρετικά πολύτιμο για αυτόν. Εκείνη τη στιγμή, η μητέρα μου συνειδητοποίησε, ευτυχώς, τη δύναμη της έλξης που είχε σε μένα αυτό το όργανο, και παρότι δυσκολευόταν οικονομικά, μου αγόρασε την πρώτη μου κιθάρα. Ακόμα την ευγνωμονώ γι αυτό το γεγονός, επειδή κατάλαβε ότι αυτό το δώρο θα μου επέτρεπε να ακολουθήσω αυτόν τον δύσκολο, αλλά φανταστικό δρόμο.». O Μarcos Vinicius ήταν μόλις δεκαέξι χρόνων όταν απέσπασε το Τιμητικό Δίπλωμα από το Πολιτιστικό Τμήμα του Κονγκόνιας (πόλη της Βραζιλίας που προστατεύεται από την Παγκόσμια Ιστορική Κληρονομιά της UNESCO). Το 1984, κέρδισε παμψηφεί τον διεθνούς κύρους Κρατικό Μουσικό Διαγωνισμό Βίλα-Λόμπος. Το 1987, διακρίθηκε ως ο καλύτερος κιθαρίστας που συμμετείχε στα εργαστήρια μουσικής του Όσκαρ Γκίλια και έλαβε το Δίπλωμα Διάκρισης από τη Μουσική Ακαδημία Chigiana της Σιένα. Απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Βραζιλίας, απέσπασε τον τίτλο «Δάσκαλος Κλασικής Κιθάρας στην Ανώτατη Θέση» και δέχεται συχνά προσκλήσεις για να συνεργαστεί ως καθηγητής αλλά και να εμφανισθεί ως ερμηνευτής, από τα σημαντικότερα κονσερβατόρια της Βραζιλίας, μεταξύ άλλων το Κονσερβατόριο της Ρεσίφε και το Μουσικό Γυμνάσιο του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Μίνας Ζεράις. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με σπουδαίες ορχήστρες, όπως Milan Ensemble, Συμφωνική Ορχήστρα του Περναμπούκο και Συμφωνική Ορχήστρα του Μίνας Ζεράις, κερδίζοντας, το 1992, την τιμητική διάκριση Σολίστ της Χρονιάς για την ερμηνεία του στο περίφημο Concierto de Aranjuez, για το οποίο συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βραζιλίας.\ Εκτός από την εντατική συναυλιακή του δραστηριότητα, ο Marcos Vinicius επιμελείται σημαντικές διασκευές και αναθεωρήσεις έργων για κλασική κιθάρα για τον εκδοτικό οίκο Edizioni Carrara (Μπέργκαμο), ο οποίος του έχει αναθέσει επίσης την επιμέλεια μιας συλλογής υπό την επωνυμία Marcos Vinicius Guitar Collection, η οποία έχει τη δικαιοδοσία να φέρνει στο φως νέους και συχνά ανεξερεύνητους θησαυρούς του ρεπερτορίου. Επιπλέον, τα πρωτότυπα έργα του για κλασική κιθάρα εκδίδονται από τους οίκους Sonitus και Preludio (Ιταλία) και Periferia Sheet Music (Ισπανία). Η βαθιά του γνώση σχετικά με το ρεπερτόριο της κιθάρας είχε ως αποτέλεσμα να προσκληθεί επανειλημμένα για διαλέξεις και εργαστήρια μουσικής ανά το παγκόσμιο. Η υψηλού επιπέδου τεχνική του, καθώς και η εκλεπτυσμένη στιλιστική του ερμηνεία, προσέλκυσαν επίσης το ενδιαφέρον πολλών συνθετών μεταξύ άλλων William Lovelady (Αγγλία), Paolo Colombo, Antonio Brena (Ιταλία), Μαρσέλο Fortuna, Julio Borges και Claudio Tupinambà (Βραζιλία) οι οποίοι αφιέρωσαν στον Marcos Vinicius πληθώρα ανεκτίμητων έργων για κιθάρα. Το δισκογραφικό του έργο, που περιλαμβάνει τους ψηφιακούς δίσκους Dedicatoria, My Hands...My Soul, Guitar Recital, Leyendas, Encanto και Viola...Violar (από την εταιρία Discantica του Μιλάνου) και τον πιο πρόσφατο Playing Marcos Vinicius, έχει δεχθεί ενθουσιώδεις κριτικές από τον Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο τύπο (Corriere della Sera, Repubblica, Io Donna, Amadeus, O Estado de Minas, The Independent, El Pais, μεταξύ άλλων). Ο Marcos Vinicius ζει και εργάζεται στην Ιταλία, όπου για αρκετά χρόνια κατείχε τη θέση του Προέδρου της Ακαδημίας Κλασικής Κιθάρας στο Μιλάνο. Ο Marcos Vinicius θα ερμηνεύσει μια επιλογή από βραζιλιάνικα κομμάτια καθώς και έργα των Heitor Villa-Lobos, Isaac Albeniz, Georg Frederic Handel, Radamés Gnatalli, David Kellner, Mauro Giuliani, Celso Machado, William Lovelady

6 9 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 5 Νοεμβρίου 10 Νοεμβρίου / 7:30μμ & 9:30μμ The Shoe Factory, Λευκωσία Είσοδος: ελεύθερη Φέτος, το Φεστιβάλ Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες που στέλνουν αλληλοσυγκρουόμενα μα και προκλητικά μηνύματα ταινίες που παρουσιάζουν τη ζωή, τέχνη και πολιτική της Βραζιλίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κάποιες είναι αρκετά εύθυμες ενώ άλλες διεισδύουν βαθύτερα στη σκοτεινή πλευρά της Βραζιλιάνικης πραγματικότητας - όλες τους όμως είναι συναρπαστικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ Bróder Σκηνοθεσία: Jeferson De Έτος Κυκλοφορίας: 2011 Διάρκεια: 93 Η ταινία-ντεμπούτο του Jeferson De, Bróder, περιγράφει την ιστορία του 23χρονου Macu, ο οποίος όλη του τη ζωή μένει στα προάστια του Σάο Πάολο. Η μητέρα του, Dona Sonia, διοργανώνει για τα γενέθλια του ένα πάρτι-έκπληξη, κι έτσι ο Macu ξανασυναντά δύο από τους καλύτερους του παιδικούς φίλους, οι οποίοι δεν ζουν πια στην ίδια γειτονιά: τον Jaiminho, που τώρα πια είναι ένας πετυχημένος ποδοσφαιριστής στην Ισπανία, και τον Pibe, ο οποίος προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην ως πωλητής σε ασφαλιστική εταιρία. Και μολονότι οι δύο φίλοι δεν ζούνε πια κοντά, εξακολουθούν ωστόσο να έχουν ανεπίλυτες διαφορές: ο Jaiminho, λίγο πριν φύγει, άφησε έγκυο την ετεροθαλή αδελφή του Macu, Elaine, ενώ ο Pibe παντρεύτηκε το πρώην κορίτσι του Macu, Claudia. Αυτό που δεν γνωρίζει ούτε η οικογένεια αλλά ούτε και οι φίλοι του Macu είναι ότι ο ίδιος είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε εμπόρους ναρκωτικών, και έχει συμφωνήσει να τους παραχωρήσει το σπίτι του ως κρησφύγετο για ένα παιδί που πρόκειται να απαγάγουν. Όταν το σχέδιο της απαγωγής ναυγεί, οι αρχηγοί της συμμορίας αποφασίζουν ότι ο Macu μπορεί να τους ξεπληρώσει απαγάγοντας τον πολυεκατομμυριούχο ποδοσφαιριστή, Jaiminho! Ο Macu βρίσκεται σε δίλλημα κατά πόσο πρέπει να βοηθήσει τους εγκληματίες και να προδώσει τον φίλο του ή να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους και να διακινδυνεύσει τη ζωή του. Η ταινία γυρίστηκε στο Capão Redondo, μια περιοχή όπου, από το 2000, δολοφονήθηκαν περισσότεροι από άνθρωποι, και η οποία είναι παράλληλα η γενέτειρα ορισμένων από των πιο ταλαντούχων προσωπικοτήτων της Βραζιλίας όπως του μουσικού Mano Brown, τα τραγούδια του οποίου περιλαμβάνονται στο σάουντρακ της ταινίας, και του συγγραφέα Ferrez, ο οποίος συνεργάστηκε για το σενάριο της ταινίας. Η ταινία έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gramado (2010) και στο Premio Contigo Cinema της Βραζιλίας (2011), καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών Τέχνης του Σάο Πάολο Βραβείο, το MONDAY 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ Janela da Alma Σκηνοθεσία: João Jardim, Walter Carvalho Έτος Κυκλοφορίας: 2001 Διάρκεια: 73 Ο Πορτογάλος συγγραφέας και βραβευμένος με Νόμπελ, José Saramago, είχε μια μέρα επισκεφτεί την όπερα, όπου κάθισε στο θεωρείο, και χάζευε τον πολυέλαιο, ο οποίος, από το έδαφος, έμοιαζε τόσο εκθαμβωτικός. Από εκεί ψηλά όμως, είδε ξαφνικά την αληθινή και ολοκληρωμένη φύση του αντικειμένου ένα αντικείμενο που συνοδευόταν από βρωμιά και ιστούς της αράχνης. «Ήταν ένα μάθημα που ποτέ μου δεν θα ξεχάσω», ομολογεί στους σκηνοθέτες João Jardim και Walter Carvalho, οι οποίοι στήριξαν το ντοκιμαντέρ τους πάνω σε αυτή την υποκειμενική εμπειρία. Ο Βιμ Βέντερς ξεδιπλώνει για ακόμα μια φορά την εμμονή του με τις έννοιες του να παρακολουθείς και να είσαι τυφλός : ο ίδιος τάσσεται υπέρ των διορθωτικών γυαλιών, τα οποία, σε αντίθεση με τους φακούς επαφής, καταφέρνουν να πλαισιώνουν τον κόσμο. Ο Βέντερς βλέπει τα οφέλη αυτού του περιορισμού. Ο νευρολόγος Oliver Sacks τονίζει επιπλέον τη σημασία της φαντασίας: οι άνθρωποι μπορούν να εξαπατήσουν τους εαυτούς τους νομίζοντας πως, πάνω από ένα αντικείμενο, μπορούν να δουν ένα μαγνητικό πεδίου «με τα μάτια του νου». Οι Agnes Varda και Hanna Schygulla, καθώς και πολλοί άλλοι Βραζιλιάνοι συγγραφείς, ποιητές και μουσικοί μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες με τη μυωπία αλλά και την τύφλωση Για παράδειγμα, ένας τυφλός επιβάτης λεωφορείου γνωρίζει ακριβώς σε ποιο σημείο της διαδρομής βρίσκεται σε μια δεδομένη στιγμή, κι αυτό γιατί γνωρίζει από καρδιάς τον χάρτη της περιοχής και όλες τις στροφές που εμπερικλείει αυτή η διαδρομή. Η τύφλωση, επίσης, είναι σχετική: γίνεται κριτική στον βομβαρδισμό από εικόνες που δέχεται ο σύγχρονος θεατής, οι οποίες τον αφήνουν όχι απλά αποχαυνωμένο, αλλά στην ουσία και «τυφλό». Η ταινία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Cinema Brazil, το 2003, το Βραβείο Χρυσού Κένταυρος στο Φεστιβάλ Message to Man της Αγίας Πετρούπολης το 2002, το Βραβείο Κοινού και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάολο, το 2001.

7 TUESDAY 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ Bossa Nova Σκηνοθεσία: Bruno Barreto Έτος Κυκλοφορίας: 2000 Διάρκεια: 95 Παραπέμποντας σε ταινίες εποχής, από Φρανσουά Τρυφό μέχρι τις αμερικανικές, εκκεντρικές κωμωδίες της δεκαετίας του 1930, η εκλεπτυσμένη ρομαντική κωμωδία του Bruno Barreto εκτυλίσσεται στη Βραζιλία. Η Mary Ann Simpson, μια μεσήλικη, χήρα Αμερικανίδα διδάσκει αγγλικά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εδώ και δύο χρόνια που ο πιλότος σύζυγος της πέθανε, η Mary Ann έχει απαλλαγεί από οποιεσδήποτε ιδέες για μια δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα. Όταν ένας από τους μαθητές της επιμένει ότι βρήκε αυτό που θεωρεί τον τέλειο σύντροφο γι αυτήν, η Mary Ann επιμένει ότι τον κ. Τέλειο μπορεί να τον συναντήσει μόνο σε σάρκα και οστά. Αργότερα, συναντά στο ασανσέρ έναν ευχάριστο δικηγόρο, τον Pedro Paulo, ο οποίος περνά μια οδυνηρή φάση μιας και η γυναίκα του, Tania, τον εγκατέλειψε για έναν δάσκαλο του tai chi. Ο Pedro ερωτεύεται κεραυνοβόλα τη Mary Ann, και αποφασίζει να γραφτεί σε μια από τις τάξεις της, αν και ο ίδιος γνωρίζει άπταιστα την αγγλική. Εντωμεταξύ, ο άσος του ποδοσφαίρου, Acacio, πασχίζει να αντεπεξέλθει με τα μαθήματα αγγλικών, προκειμένου να καταφέρει να ενταχθεί σε μια ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι γοητευτικός ποδοσφαιριστής φλερτάρει με τη δασκάλα του για κάποιο διάστημα, περιπλέκοντας έτσι την κατάσταση για τον Pedro Paulo. Η ταινία προβλήθηκε το 2000 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και ήταν υποψήφια για Καλύτερη Κινηματογραφική Κυκλοφορία, Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερη Μουσική Επένδυση στο Cinema Brazil Grand Prize το TUESDAY 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ As Melhores Coisas do Mundo Σκηνοθεσία: Laís Bodanzky Release Year: 2010 Διάρκεια: 105 Δοσμένη από τη σκοπιά των νέων της σημερινής εποχής, η ταινία Melhores Coisas Mundo (Τα Καλύτερα Πράγματα στον Κόσμο) περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα ενός εφήβου καθώς αντιμετωπίζει τις αλλαγές που θα κάνουν τον κόσμο του άνω κάτω. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 15χρονου αγοριού, του Hermano, γνωστού ως Μάνο, που αντιμετωπίζει ένα σενάριο εντελώς ξένο προς αυτόν επιστρέφοντας μια μέρα από το σχολείο, μαθαίνει πως οι γονείς του πρόκειται να πάρουν διαζύγιο. Ο Μάνο θα ήταν απλά ένας ακόμα αριθμός στις στατιστικές που αφορούν όλους τους νέους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από το διαζύγιο των γονιών τους μόνο που η δική του η περίπτωση διαφοροποιείται από το κίνητρο αυτού του διαζυγίου. Η αγωνία και η απώλεια που επέφερε αυτή η έντονη εμπειρία βασανίζουν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος ξέρει ότι από δω και πέρα πρέπει μαζί με τον αδερφό του να γίνουν οι άνδρες του σπιτιού. Τα Καλύτερα Πράγματα στον Κόσμο είναι μια ταινία πλημμυρισμένη με νεανική ενέργεια που επιχειρεί να απεικονίσει τη σημερινή νεολαία βάσει της εμπειρίας ενός 15-χρονου αγοριού, αποκαλύπτοντας τον δύσβατο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ούτως ώστε να φτάσει στην ωριμότητα. Τα αποτελέσματα ανακαλύψεων, όπως η ανοχή, συμπόνια και πραγματική αξία της φιλίας συνδυάζονται με το συναίσθημα ότι όλα όσα μοιάζουν στέρεα μπορούν να ρημαχτούν ανά πάσα στιγμή. Η ταινία κέρδισε Βραβείο Β Ανδρικού Ρόλου στο Cinema Brazil Grand Prize, το 2011, Βραβείο Β Γυναικείας Ερμηνείας στο Prêmio Contigo Cinema Brazil, το 2010, το Βραβείο Calunga του Recife Cine PE για Καλύτερη Σκηνοθεσία, Καλύτερη Ταινία, Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερο Ηθοποιό, Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Φωτογραφία, Μοντάζ Ήχου, καθώς και το Βραβείο APCA για Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Σενάριο από την Ένωση Κριτικών Τέχνης του Σάο Πάολο.

8 WEDNESDAY 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ Senna Σκηνοθεσία: Asif Kapadia Έτος Κυκλοφορίας: 2010 Διάρκεια: 106 Η ταινία του Asif Kapadia, Senna, είναι ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον, τρεις φορές, πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Ayrton Senna. Ο θεατής καθηλώνεται κυριολεκτικά, μπαίνοντας αμέσως στο θέμα της ταινίας, καθώς ο Senna ξεχύνεται σαν μια ξέφρενη σφαίρα στις πιο γρήγορες τροχιές. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από δύο επίπεδα: μια ανεπαίσθητη εξύμνηση του γοητευτικού, γλυκομίλητου Senna, ο οποίος ήταν μόλις 34 ετών όταν έχασε τη ζωή του σε μια σύγκρουση στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο το 1994, και μια περιληπτική, εσωτερική ματιά στην ιστορία της Φόρμουλα 1 κατά τη διάρκεια της δεκαετούς ανόδου του Senna. Το ντοκιμαντέρ συγκροτεί συνεντεύξεις που έγιναν πίσω από τις κάμερες σε μια εξελιγμένη αφήγηση, ενώ η κάμερα σπάνια ξεφεύγει από την πίστα. Έχοντας συνταχθεί μέσα από βίντεο-αρχεία χιλιάδων ωρών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων από τη Φόρμουλα 1, η ταινία αποτελεί ένα σημαντικό κατόρθωμα στον χώρο του μοντάζ. Τα αποσπάσματα από τους αγώνες, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως τηλεοπτικά κλιπ και βίντεο από μίνι-κάμερες που είναι συνδεδεμένες με τα αυτοκίνητα, συχνά κόβουν την ανάσα του θεατή παρά το γεγονός ότι η ανάλυση τους είναι χαμηλή. Η ταινία φέρνει ξανά στο φως αρκετές αξιοσημείωτες συγκρούσεις κάποιες μοιραίες, κάποιες όχι. Το 2012, η ταινία τιμήθηκε με Βραβείο BAFTA Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Μοντάζ, το 2011, κέρδισε το British Independent Film Award Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, και το Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάνδης (2011), το Βραβείο Εξαιρετικού Μοντάζ για Ντοκιμαντέρ από τη Διεθνή Ένωση Ντοκιμαντέρ (2011), το Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Διεθνή Ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (2011), το Βραβείο Κοινού για Ξένο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Sundance (2011), και το Βραβείο πιο Δημοφιλούς Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης (2011). WEDNESDAY 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ Pelé Eterno Director: Anibal Massaini Neto Έτος Κυκλοφορίας: 2004 Διάρκεια: 125 Το ντοκιμαντέρ Pelé Eterno (Πελέ για πάντα) καταπιάνεται με την πορεία του Πελέ, ενός από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του 20 ου αιώνα μια πορεία συναισθημάτων και λύτρωσης χωρίς προηγούμενο στη Βραζιλία. καθώς και διάφορους άλλους επωνύμους. Η απαράμιλλη, θρυλική και συναρπαστική ιστορία του Πελέ ξεδιπλώνεται στους ρυθμούς του σάουντρακ που δημιουργήθηκε ειδικά για το ντοκιμαντέρ από τον Jorge Ben Jor. Το ντοκιμαντέρ ιχνηλατεί τη ζωή του Πελέ, βήμα με βήμα, από την παιδική του ηλικία όταν μεγάλωνε σε μια φτωχογειτονιά του Bauru μέχρι σήμερα. Με αρχεία που βλέπουν για πρώτη φορά το φως δημοσιότητας αλλά ταυτόχρονα και με νέες αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, η πραγματοποίηση της ταινίας χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια έρευνας και αναδίφησης σε αρχεία της Βραζιλίας και του εξωτερικού. Ερευνήθηκαν εβδομήντα αρχεία, επιδεικνύοντας πάνω από 450 τέρματα, 210 περιγραφές τερμάτων και 1500 τίτλους εφημερίδων και περιοδικών της εποχής. Επιπλέον, συλλέχθηκαν πέραν των 150 μαγνητοσκοπημένων μαρτυριών από μέλη της οικογένειας του Πελέ, φίλους, παίχτες, πρώην συμπαίκτες Η ταινία κέρδισε το βραβείο της πόλης της Ρώμης στο Φεστιβάλ Καννών το 2005.

9 THURSDAY 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ Brava gente brasileira Σκηνοθεσία: Lúcia Murat Έτος Κυκλοφορίας: 2000 Διάρκεια: 104 Το Brava gente brasileira περιγράφει τις τραγικές συνέπειες που επέφερε η «ανακάλυψη» ενός ερευνητή. Ο Diogo είναι ένας χαρτογράφος από την Πορτογαλία, εγκατεστημένος στο Κοΐμπρα έναν καταυλισμό στην περιοχή Μάτο Γκρόσο της Βραζιλίας. Ο Diogo ήρθε στη Βραζιλία για να αναζητήσει πόλεις που ήταν μέχρι πρότινος άγνωστες και για να χαρτογραφήσει την περιοχή. Η ζωή του παίρνει μια αναπάντεχη τροπή όμως, όταν ερωτεύεται την Anote, μια όμορφη νεαρή γυναίκα, η οικογένεια της οποίας άρχει μιας τοπικής φυλής των Ινδιάνων Guaicuru. Όταν η Anote μένει έγκυος με το παιδί του Diogo προκαλεί το μίσος των Guaicuru, οδηγώντας τους σε μάχες με τους στρατιώτες του Κοΐμπρα και στο θάνατο 54 Πορτογάλων. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Candango Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Brazilia, το THURSDAY 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ Secrets of the Tribe Σκηνοθεσία: José Padilha Έτος Κυκλοφορίας: 2010 Διάρκεια: 87 Το ντοκιμαντέρ του Jose Padilha, Secrets of the Tribe, θυμίζει ένα ανθρωπολογικό πεδίο που μοιάζει με μια φωλιά από οχιές σε επίπεδο ηθικών κλονισμών και πισώπλατων μαχαιριών από τον ακαδημαϊκό χώρο. Μια συνεργασία των HBO Documentary Films, BBC και Stampede αυτό το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ αμφισβητεί την έρευνα αρκετών δεκαετιών που έχρησε τη φυλή Yanomami του Αμαζονίου της Βραζιλίας η οποία κάποτε θεωρείτο η τελευταία και πιο αμιγής πρωτόγονη κοινωνία, άθικτη από οποιεσδήποτε εξωγενείς επιρροές εξαιρετικά εχθρική απέναντι στους παρείσακτους του Πρώτου Κόσμου. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τους δύο κύριους αντιπάλους της έρευνας που προέρχονται και οι δύο από γνωστές αμερικανικές αρχές: τον Napoleon Chagnon, ο οποίος ξεκίνησε να μελετά τους Yanomami στη δεκαετία του 1960 και έγραψε τον δημοφιλή τόμο Yanomamo: The Fierce People, που περιγράφεται τους αιματηρούς διαφυλετικούς πολέμους. Τα δεδομένα, τα συμπεράσματα και οι τακτικές το, ωστόσο, καθώς και η συμμετοχή του στην επικίνδυνη εξάπλωση ασθενειών της Δύσης, έχει αμφισβητηθεί σοβαρά. Ο φανατικός πολέμιος του Chagnon, Kenneth Good, το οποίου τα βιβλία έδωσαν το ερέθισμα για τη δημιουργία πολλών μέσων που ήταν επηρεασμένα από το κίνημα της Νέας Εποχής, απεικόνισε τους Yanomami ως φιλήσυχους και αθώους, αλλά επικρίθηκε γιατί παντρεύτηκε μια 13χρονη από τη φυλή. Ο προστατευόμενος του Levi-Strauss, Jacques Lizot (ο οποίος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ) φέρεται να είχε αναμιχθεί σε εμπόριο αγαθών από τη Δύση (ακόμα και όπλων) σε ανταλλαγή παιδεραστικών σεξουαλικών «υπηρεσιών». Το συναρπαστικό αυτό ντοκιμαντέρ προβάλλει επίσης και τις αντιπαραθέσεις των συναδέλφων των πιο πάνω ακαδημαϊκών άλλες δείχνοντας την υποστήριξη τους και άλλες τον αποτροπιασμό τους.

10 FRIDAY 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ A musica segundo Tom Jobim Σκηνοθεσία: Nelson Pereira dos Santos Έτος Κυκλοφορίας: 2012 Διάρκεια: 84 Ο εξαιρετικός κόσμος της μουσικής του Antonio Carlos Jobim δεν μπορεί να συλληφθεί με λέξεις. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό και με μια έμφυτη ευαισθησία, οι σκηνοθέτες Nelson Pereira dos Santos και Dora Jobim ανέλαβαν αυτή την μεγάλη πρόκληση να αποτυπώσουν στη μεγάλη οθόνη τη μουσική πορεία αυτού του μεγάλου συνθέτη της Βραζιλίας, και δημιουργού σπουδαίων και διαχρονικών ανθολογιών διεθνούς απήχησης. Σύμφωνα με τον Antonio Carlos Jobim, οι σκηνοθέτες επέλεξαν να υιοθετήσουν μια αισθητηριακή προσέγγιση στη χρήση της εικόνας και του ήχου για να αναδείξουν το έργο του μουσικού, που μαζί με τον Βίλα-Λόμπος, θεωρείται ο σπουδαιότερος της Βραζιλίας. Η ταινία δεν στολίζεται από λέξεις, από διαλόγους. Δεν υπάρχει η ανάγκη. Εικόνες, σπουδαίων Βραζιλιάνων και διεθνών ερμηνευτών, διαδέχονται η μία την άλλη, ανασταίνοντας αξέχαστες ερμηνείες, και ο ίδιος ο Jobim σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, περιγράφει τη μουσική πορεία αυτής της «τεράστιας μουσικής φυσιογνωμίας». Εμπερικλείονται τα πάντα: η δύναμη και η ομορφιά της μουσικής του, οι διάφορες φάσεις της ζωής του, η ευρεία απήχηση και η ποίηση των τραγουδιών του, η προσωπικότητα του, και κυρίως, η σημασία του έργου του. Όλα αυτά είναι δοσμένα σε μια έντονη και ποιητική αφήγηση, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω εξήγησης, παρά μόνο η ευχαρίστηση και η συγκίνηση του απλά να ακούς τη μουσική του Tom Jobim. Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κοπεγχάγης και Φεστιβάλ των Καννών. FRIDAY 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ Jogo de Cena Σκηνοθεσία: Eduardo Coutinho Έτος Κυκλοφορίας: 2007 Διάρκεια: 100 Η προστριβή μεταξύ της αλήθειας και της φαντασίας, και η δύναμη που έχει η ερμηνεία ούτως ώστε να επιλύσει αυτήν την προστριβή, ήταν πάντα θέματα που αφορούσαν τον Βραζιλιάνο σκηνοθέτη Eduardo Coutinho. Η πρώτη του μεγάλη ταινία το 1984, Twenty Years Later, για παράδειγμα, αποτελείται από μια υβριδική αφήγηση και ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν με διαφορά είκοσι χρόνων. Αυτό που ο Coutinho ξεκίνησε το 1964 σαν μια άμεση εξιστόρηση του φόνου ενός εκπροσώπου εργατών, καταλήγει 20 χρόνια αργότερα, σαν μια μετάάσκηση η οποία αντικατοπτρίζει τον ρόλο που διαδραμάτισε αυτή η ημιτελής ταινία στις ζωές των ηθοποιών όταν τα γυρίσματα διακόπηκαν ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας. Το Jogo de Cena είναι η πιο σύντονη εξερεύνηση του Coutinho στο ερώτημα «Τι είναι πραγματικό;» Μια διαφήμιση σε μια εφημερίδα καλεί τις γυναίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο να προσέλθουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους στην κάμερα. Αυτές οι συνεντεύξεις διεξάγονται σε ένα άδειο θέατρο, με τη βοήθεια μόνο μιας κινούμενης κάμερας. Αργότερα, οι ιστορίες που λένε αυτές οι γυναίκες θα επαναληφθούν από ηθοποιούς, στο ίδιο ακριβώς ύφος. Ο Coutinho δεν μας προσδιορίζει ποιος είναι ο «ηθοποιός» και ποιος ο «πραγματικός αφηγητής», μιας και συνυφαίνει τους μονολόγους - πανομοιότυπες προτάσεις που αρθρώνονται από δύο διαφορετικές γυναίκες, με δύο διαφορετικούς τρόπους ανακατεύονται μεταξύ τους, και εκτός αν ο θεατής γνωρίζει κάποια από τις ηθοποιούς, θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διαχωρίσει το πραγματικό από το ψεύτικο. Ο στόχος του Coutinho είναι να εξερευνήσει αυτές τις δύο αυτές κατηγορίες - αν αυτό ακούγεται σαν ένα μάλλον άχαρο πνευματικό πυροτέχνημα, να είστε σίγουροι, οι τεχνικές του σκηνοθέτη στο Jogo de Cena και εκπληκτικά αγωνιώδεις και ενδιαφέρουσες.. Η ταινία ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ηθοποιού, Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Καλύτερου Μοντάζ σε Ντοκιμαντέρ, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου στο Cinema Brazil Grand Prize, το 2008, και κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας και ταο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Premio Contigo Cinema της Βραζιλίας (2008 ), καθώς και το Βραβείο APCA Καλύτερης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών Τέχνης του Σάο Πάολο (2008).

11 ΣΆΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 7.30μμ Elite Squad Σκηνοθεσία: José Padilha Έτος Κυκλοφορίας: 2007 Διάρκεια: 115 Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Elite Squad αποκαλύπτει το τεράστιο και σύνθετο δίκτυο διαφθοράς του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η ταινία περιγράφει την ιστορία δύο νέων αστυνομικών, του Νέτο και του Ματίας, οι οποίοι είναι φίλοι από παιδιά. Ο ένας ονειρευόταν από μικρός να ασχοληθεί με την απονομή δικαιοσύνης, ενώ ο άλλος έχει ως κίνητρό του την αστική αναδόμηση. Ο ένας θα υποκύψει στις άγριες και διεφθαρμένες διαθέσεις της ομάδας και ο άλλος θα αγωνιστεί για να διατηρήσει τις ιδέες του. Πέρα από την ιστορία των δύο αντρών, η ταινία ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στην άγνωστη, μέχρι σήμερα, πλευρά της ζωής στις περιβόητες φαβέλες του Ρίο, από την οπτική της αστυνομίας. Το Elite Squad σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, και απεδείχθη πολιτιστικό φαινόμενο στη Βραζιλία. Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν το Silver Condor Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 2008 από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Αργεντινής, και σάρωσε τα βραβεία στο Cinema Brazil Grand Prize το 2008 (Α Ανδρικού Ρόλου, Β Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου, Ειδικά Εφέ), το Χρυσό Μετάλλιο για Την Καλύτερη Απήχηση Μουσικής Επένδυσης σε Ταινία Μεγάλου Μήκους στο Park City Music Film Festival το 2009, βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Μοντάζ βραβεία από την Ένωση Κριτικών Τέχνης στο Σάο Πάολο το 2008, καθώς και τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, και Α και Β Ανδρικού Ρόλου στο Premio Contigo Cinema της Βραζιλίας. ΣΆΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 9.30μμ Elite Squad 2 : The Enemy Within Σκηνοθεσία: José Padilha Έτος Κυκλοφορίας: 2010 Διάρκεια: 115' Nascimento σαν ένα τοπικό ήρωα που κάνει σωστά τη δουλειά του. Η τεράστια φτωχογειτονιά που αμαυρώνει το Ρίο ντε Τζανέιρο θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, και όπως ο Captain Nascimento, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Ρίο (BOPE) υποστηρίζει, έχει και ο ίδιος μερίδιο ευθυνών στα άσχημα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εκεί. Όταν μια αποστολή (για πάταξη των αναταραχών σε μια φυλακή) καταλήγει σε βιαία επεισόδια, η θέση του Nascimento κινδυνεύει και η BOPE κατηγορείται από τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο λαός ωστόσο, που έχει κουραστεί με τη βία και τις συμμορίες που μαστίζουν το Ρίο, ενθουσιάζεται με αυτό το γεγονός, και υποδέχεται τον Με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Nascimento προάγεται σε βοηθός Γραμματέας στην Υπηρεσία Πληροφοριών, ενδυναμώνοντας έτσι τη BOPE και κατατροπώνοντας τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στις φτωχογειτονιές. Καταλήγει όμως στο απογοητευτικό συμπέρασμα πως με αυτή του την πράξη, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διευκολύνει τους διεφθαρμένους αστυνομικούς και πολιτικούς που εντέλει είναι οι επικεφαλείς αυτού του βρώμικου παιγνιδιού. Έχοντας δεχτεί τις επευφημίες του κοινού και των κριτικών, η ταινία Elite Squad: The Enemy Within, παραμένει η ταινία με τις υψηλότερες πωλήσεις και προβολές όλων των εποχών στη Βραζιλία. Έχει βραβευθεί με τα εξής βραβεία: Καλύτερης Επεξεργασίας και Καλύτερου Ήχου στα Βραβεία Κινηματογράφου ABC (2011), Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Ταινίας από την Ένωση Κριτικών Τέχνης του Σάο Πάολο (2011), Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Επεξεργασίας στο Φεστιβάλ Ταινιών της Αβάνας (2011), Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Κινηματογράφησης, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερης Επεξεργασίας, Καλύτερης Εικόνας, Καλύτερου Αυθεντικού Σεναρίου, Καλύτερου Ήχου και Αντρικού Ρόλου και Β Αντρικού Ρόλου στο Cinema Brazil Grand Prize (2011), και Καλύτερου Ηθοποιού, Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Prêmio Contigo Cinema Brazil, το 2011.

12

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Ημερομηνία 25/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link diastixo.gr Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης http://diastixo.gr/sinentefxeis/xenoi/3524-william-landay ΟΥΙΛΙΑΜ ΛΑΝΤΕΪ συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο Τ 7η Το αρχαίο Θέατρο και οι σύγχρονοι Λαρισαίοι των ρόλων μεταξύ των μαθητών αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των γυρισμάτων. Λίγο πριν το γύρισμα της κάθε σκηνής, λαμβάνονταν αποφάσεις για τα πλάνα

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως:

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Σεναριογράφοι Ηθοποιοί Παραγωγοί Σκηνοθέτες Αν και είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε τις πιο σημαντικές, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ.

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. «Καθορισμός Προσόντων και Δικαιολογητικών για την Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού των Ανωτέρων Σχολών Κινηματογραφίας Τηλεόρασης» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη»

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» [Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» Από happytv - Τετάρτη 19/10/16 Η Μεταξία Κράλλη (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας «Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες Συμπεριλαμβάνεται CD με φωτογραφικό υλικό Το πορτοκάλι με την περόνη: υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή του Διεθνούς Διαγωνισμού. Μικροφίλμ της Κίνας Οδηγίες για τον Διεθνή. Διαγωνισμό Μικροφίλμ «Τσάι και.

Τελετή του Διεθνούς Διαγωνισμού. Μικροφίλμ της Κίνας Οδηγίες για τον Διεθνή. Διαγωνισμό Μικροφίλμ «Τσάι και. Τελετή του Διεθνούς Διαγωνισμού Μικροφίλμ της Κίνας 2016-2017 http://esperanto.cri.cn/teokajamo2016c/ ( 中文 ) http://esperanto.cri.cn/teokajamo2016e/( 世界语 ) Οδηγίες για τον Διεθνή Διαγωνισμό Μικροφίλμ «Τσάι

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ. IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ. IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival 9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Το IN-EDIT Festival αποτελεί ένα παγκόσμιο φεστιβάλ που συνδέει τα

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό:

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό: Μουσικά όργανα Κουδουνίστρα Υλικά κατασκευής: 5 άδεια κουτιά από φωτογραφικό φιλμ ένα παλιό ξύλινο σκουπόξυλο 5 καρφάκια με κεφάλι σποράκια πετραδάκια, χάντρες σέγα σφυρί Περιγραφή κατασκευής: Με τη σέγα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 5/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ Πετρούπολη 31-12-2018 Αριθ. πρωτ.: 20133 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ αρχική εκδοχή: Θεοδωρίδης Μ. (2006), «Πώς ερωτεύονται στη Βερόνα; σκέψεις για

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια για όλους από χρονών

Εργαστήρια για όλους από χρονών Εργαστήρια Σαββατοκύριακων Σεπτεμβρίου 2019 για παιδιά για εφήβους και ΕΝΗΛΙΚΕΣ μαζί Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Τατιάνα Τζινιώλη 10/03/2016 Το πρώτο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιμόρφωση - Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΑΘΗΝΑ 2011 Έκδοση: c Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές».

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές». Έρχεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 25, η Μάργκαρετ Ατγουντ θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νωρίτερα, θα υπογράψει βιβλία στο Public. 15 Σεπ. 14 Η πιθανώς, πιο διάσημη γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Branded Entertainment & Content

Ermis Branded Entertainment & Content Ermis Branded Entertainment & Content Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1. Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες.

Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1. Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες. Scenario How-To ~ Επιμέλεια: Filming.gr Σελ. 1 Σενάριο Το σενάριο, είναι μια ιστορία, ειπωμένη σε κινηματογραφικές εικόνες. Σε αντίθεση με τα αφηγηματικά ή λογοτεχνικά είδη, το σενάριο περιγράφει αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά)

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 1. Ανοιχτός σε όλους τους συμμετέχοντες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (εφεξής "Φεστιβάλ") που δηλώθηκαν ως "διαγωνιζόμενος". 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 4.1 Τίτλος 4ης Επιμέρους Δράσης: Αξιοποίηση του Stop Motion Animation (χειροποίητη κινούμενη εικόνα ) στην αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΗΣ : : Δ 39 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα»

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα» Ημερομηνία 1/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://koukidaki.blogspot.gr/ Θεόφιλος Γιαννόπουλος http://koukidaki.blogspot.gr/2015/11/kseklidonontas-to-teleftaio-ainigma-theofilosgiannopoulos.html Ξεκλειδώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία

Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Σήμερα: Η Λένα Μαντά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Λαμία Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 08:00 Το βιβλιοπωλείο "Μπέτσης" και οι εκδόσεις "Ψυχογιός" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος. ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ To be or not to be «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα Ανθούλη Νικολέτα Αποστολοπούλου Θάλεια Καματερός Στράτος Ναίσκε Ειρήνη Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Β Τετράμηνο 2015 Καθηγήτρια: Καραγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Το μυστήριο της ανάγνωσης

Το μυστήριο της ανάγνωσης Βενετία Αποστολίδου Το μυστήριο της ανάγνωσης Γιατί κάποιοι διαβάζουν και κάποιοι όχι; Είναι σημαντική η ανάγνωση; Γιατί μας αρέσει η ανάγνωση; Τι είναι η φιλαναγνωσία; Τα σημερινά παιδιά διαβάζουν; Η

Διαβάστε περισσότερα

FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017

FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017 FRESH WRITERS FROM ALL AROUND THE WORLD Jorge Galán in Literature.gr, by Tessy Baila By Literature June 20, 2017 «Αν δεν έχουμε ιστορική μνήμη δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα σφάλματα του παρελθόντος» Ο

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Κατά την Gillian Dyer. «Διαφήμιση η διάδοση μιας είδησης με τη φήμη, με τον προφορικό λόγο ή με δημοσίευμα, των αρετών ενός προσώπου ή πράγματος». ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις 31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις Η επιτυχημένη συγγραφέας παρουσίασε τη νέα της δουλειά και υπέγραψε αντίτυπα στις φανατικές της αναγνώστριες. Ασφυκτικά γεμάτο

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου. Αγιαννίδου Χριστιάνα (Δασκάλα Στ τάξης)

2 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου. Αγιαννίδου Χριστιάνα (Δασκάλα Στ τάξης) 2 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Αγιαννίδου Χριστιάνα (Δασκάλα Στ τάξης) Χίος, 19-20/6/2017 "Καλές Πρακτικές". 2 Με αφορμή τον 3ο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, αποφασίσαμε με τους μαθητές της

Διαβάστε περισσότερα

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.»

«Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Φυσική Αγωγή στο δημοτικό σχολείο. Πως βλέπουν το μάθημα οι μαθητές του σχολείου.» «Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;» Μία κλασσική ερώτηση για κάθε παιδί οποιασδήποτε βαθμίδας της εκπαίδευσης. Ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι DECEMBER 16, 2018 Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι Αναμφισβήτητα ένα απο τα ωραιότερα βιβλία που διάβασα τώρα στην δύση της φετινής χρονιάς, είναι το Κάραβαλ της Στέφανι Γκάρμπερ, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΑΡΞΗ 2 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΑΡΞΗ 2 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-2018 ΕΝΑΡΞΗ 2 Σεπτεμβρίου 2017 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Υπεύθυνη η ηθοποιός-μουσικός κ. Εύα Καμινάρη 1 / 5 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες:

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες: Πρόταση Διδασκαλίας Ενότητα: Τάξη: 7 η - Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Γ Γυμνασίου Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος Α: Στόχοι Οι μαθητές/ τριες: Να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια Δεκεμβρίου

Εργαστήρια Δεκεμβρίου Εργαστήρια Δεκεμβρίου για παιδιά για εφήβους και ΕΝΗΛΙΚΕΣ μαζί Το Δεκέμβριο, για τους ελεύθερους επισκέπτες του μουσείου, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού», ξεκινάει κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Σβετλάνα Ζαχάροβα. «η απόλυτη μπαλαρίνα» στη Κύπρο στα Μεγάλα Μπαλέτα

Σβετλάνα Ζαχάροβα. «η απόλυτη μπαλαρίνα» στη Κύπρο στα Μεγάλα Μπαλέτα Σβετλάνα Ζαχάροβα «η απόλυτη μπαλαρίνα» στη Κύπρο στα Μεγάλα Μπαλέτα Αναμφισβήτητα η κορυφαία χορεύτρια στον κόσμο, η πολυβραβευμένη, η απόλυτη μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα θα βρίσκεται με την ομάδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

11-27/09/2009. Greening the Future. Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη

11-27/09/2009. Greening the Future. Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη 11-27/09/2009 Greening the Future Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη Σιωπηλή κραυγή Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη 7-18 Δεκεμβρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα, Ευάγγελος, Sabrina, Goran Ένα ακόμη Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα είναι πια παρελθόν και ο απολογισμός του δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ενθουσιασμό.

Διαβάστε περισσότερα

Προάγγελοι του Κινηματογράφου

Προάγγελοι του Κινηματογράφου Προάγγελοι του Κινηματογράφου Το πρώτο βήμα έγινε από την ανακάλυψη Κινέζων σοφών πριν από 1000 περίπου χρόνια που παρατήρησαν πως μια τρύπα σε ένα παντζούρι έδινε την εικόνα ενός αναστραμμένου κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακάτικα πρωϊνά 2012- Παρουσίαση ομιλητών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΒΕΡΟΥΛΗ Η Αννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι καθηγήτρια Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της

Διαβάστε περισσότερα

Το ΒΗΜΑ, 20/05/2007, Σελ.: C06

Το ΒΗΜΑ, 20/05/2007, Σελ.: C06 Το ΒΗΜΑ, 20/05/2007, Σελ.: C06 φεστιβάλ Ντενίς Γκρέιβς "Το θέατρο είναι καταπληκτικό, αλλά το όλο εγχείρημα έχει τα ρίσκα του..." Η διάσημη αμερικανίδα μεσόφωνος μιλάει για τη θρυλική ηρωίδα του Μπιζέ

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης ΣΧΕΣΕΙΣ Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης 13 Μάϊου 2018 ΗΓιορτή της Μητέρας πλησιάζει (13 Μαΐου) και το Infowoman.gr θέλει να τιμήσει όλες εκείνες τις

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου /10/15 23/10/2015

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου /10/15 23/10/2015 Σελίδα 1/6 Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου 2015 17/10/15 23/10/2015 Όροι και Κανονισμοί 1) Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) διοργανώνεται από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 8 /2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Πετρούπολη, 22-12-2017 Αριθ.πρωτ.: 25737 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού CELEBRITY ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού 28/04/2016 10:17 http://www.reporter.com.cy/celebrity/entertainment/article/59286/oi

Διαβάστε περισσότερα

Λ. Κ. Χ. Ψ. Ο Νεϊμάρ ντα Σύλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Σάντος και η

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ AΘΗΝΑ 2014 A VISIONARY FILM ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ ΜΆΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΏΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΏΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ A visionary film Η ταινία PROMAKHOS παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο

Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο July 2016 SuzukiGuitarthens Τηλ.: 6948009754 Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο Περίπου 500.000 μαθητές της μεθόδου Suzuki σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την μελέτη σε πιάνο, βιολί, τσέλο, βιόλα,

Διαβάστε περισσότερα

Τα «μικρά» της Renault που αγαπήθηκαν σε κάθε εποχή

Τα «μικρά» της Renault που αγαπήθηκαν σε κάθε εποχή Τα «μικρά» της Renault που αγαπήθηκαν σε κάθε εποχή Καθώς πλησιάζει το λανσάρισμα του νέου Twingo, ας θυμηθούμε τα μικρά αυτοκίνητα της Renault, που όλα ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις ξεχωριστές ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γυθείου 1 Α, 152 31 Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6741 933, 210-6740 118, Fax: 210-6724 536 e-mail: info@pedtrauma.gr www.pedtrauma.gr Γιατί Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων;

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2006 ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2006 ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006 Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2006 ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ 2006 1 ΑΓΩΝΕΣ ΧΟΡΟΥ Α ) Οι Αγώνες Χορού περιλαµβάνουν τρεις κύριους τοµείς : Αγώνες Ελληνικών Παραδοσιακών χορών. Αγώνες Κλασικού Μπαλέτου.

Διαβάστε περισσότερα

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε «Κοινότητα για το Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέµησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισµού» ραστηριότητα 1 η : «Ανακαλύπτοντας συµπεριφορές και στάσεις απέναντι στην Φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισµό»

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΒΩΒΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΒΩΒΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΒΩΒΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ enlive 2 25, 27, 29 Ιανουαρίου 2017 The Shoe Factory, Λευκωσία / 8.30μμ Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, το enlive επιστρέφει ξανά τον Ιανουάριο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΎΚ Α ΣΤΌΙΌΎ " ΘΈΝΤΑ ΜΙΜΗ Λ ΆΚ Η

ΓΛΎΚ Α ΣΤΌΙΌΎ  ΘΈΝΤΑ ΜΙΜΗ Λ ΆΚ Η ΓΛΎΚ Α ΣΤΌΙΌΎ " ΘΈΝΤΑ ΜΙΜΗ Λ ΆΚ Η Όπως είναι γνωστό, το παραμύθι είναι παγκόσμιο, με μακραίωνη παρουσία σε διαφορετικούς λαούς που το ανταλλάσσουν μεταξύ τους, προσαρμόζοντάς το στα δεδομένα της κάθε ιστορικής

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Ελληνικός πολιτισμός - το ενιαίο και διαχρονικό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.11 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 23 Οκτωβρίου 2014 ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΝΑΙ. Flamenco. Ακουστική λαϊκή κιθάρα. Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης:

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΝΑΙ. Flamenco. Ακουστική λαϊκή κιθάρα. Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης: ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Επίθετο: Όνομα: Ημερομηνία και έτος γέννησης: Διεύθυνση: Επίπεδο μουσικών σπουδών: Καθηγητής: Ωδείο: Τηλέφωνο: E-mail: Mέλος: Ενεργό Ακροατής Επιλογή καθηγητών σεμιναρίων Κλασική κιθάρα

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού Ημερομηνία 20/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link vivlio-life.gr Βιργινία Αυγερινού http://vivlio-life.gr/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-

Διαβάστε περισσότερα