Εγχειρίδιο χρήσης. Modena (E501)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο χρήσης. Modena (E501)"

Transcript

1 Εγχειρίδιο χρήσης Modena (E501) GR

2 ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ COOLPAD Ευχαριστούμε που αγοράσατε το κινητό τηλέφωνο Modena E501! Ακολουθήστε αυτές τις απλές - αλλά σημαντικές - οδηγίες, για τη βέλτιστη χρήση του νέου τηλεφώνου σας: Πριν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά, διαβάστε προσεκτικά τις παρούσες Οδηγίες χρήσης, ειδικά τις πληροφορίες για την ασφάλεια. Σημείωση: Οι πληροφορίες ή υπηρεσίες του προμηθευτή ή του παρόχου που αναφέρονται στις παρούσες Οδηγίες χρήσης υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Τα χαρακτηριστικά εφαρμογών και οι λειτουργίες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ χωρών, περιοχών ή προδιαγραφών υλισμικού και οποιεσδήποτε εφαρμογών τρίτων ανήκουν στην ευθύνη αυτών των κατασκευαστών. Να προσέχετε όταν τροποποιείτε τις ρυθμίσεις εγγραφής χρήστη, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα λειτουργία ή συμβατότητα για τα οποία δεν θα φέρει την ευθύνη η Coolpad. Πάνω απ όλα επιθυμούμε να απολαύσετε στο έπακρο το νέο σας τηλέφωνο Modena E501 και να αξιοποιήσετε στο μέγιστο όλα του τα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά! Σημειώστε ότι η υψηλή ένταση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αυτιά σας. Σημειώστε ότι η απουσία WiFi θα οδηγήσει σε χρήση των δεδομένων σας που ενδέχεται να χρεώνεται ανάλογα με τις τιμές του παρόχου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τις προφυλάξεις ασφαλείας, ανατρέξτε στις Οδηγίες χρήσης στο λειτουργικό σύστημα και στις Οδηγίες ασφαλείας και κανονιστικών διατάξεων. Μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Οδηγίες χρήσης πατώντας το εικονίδιο Porto E560/ Modena E501. Σε περίπτωση προβλήματος, ανατρέξτε στα συμπεριλαμβανόμενα εγχειρίδια. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί, απευθυνθείτε στο σημείο πώλησης ή επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας ή επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας μέσω στη διεύθυνση για την τοπική μας τεχνική υποστήριξη.

3 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Copyright 2015 Coolpad Technologies Inc. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Όλο το υλικό στο παρόν έγγραφο, που συμπεριλαμβάνει, χωρίς περιορισμό, το σχεδιασμό, το κείμενο και οποιοδήποτε και όλα τα σήματα (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά) αποτελούν ιδιοκτησία της Coolpad Technologies, Inc. Το Coolpad και το λογότυπο Coolpad αποτελούν καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Yulong Computer Telecommunication Scientific (Shenzhen) Co., Ltd. Τα Google, Android, Gmail, Hangouts, Google Play, YouTube και πρόσθετα σχετικά σήματα αποτελούν εμπορικά σήματα της Google Inc. Σημείωση: Οι εμφανιζόμενες εικόνες είναι μόνο ενδεικτικές και δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικές συσκευές.

4 ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ Κάντε γρήγορα τα πρώτα σας βήματα με το νέο Coolpad Modena E501! Επισκόπηση της συσκευής Μικρόφωνο Μπροστινή Πίσω κάμερα Φλας κάμερα Αισθητήρας φωτισμού/ προσέγγισης Υποδοχή ακουστικών Πλήκτρο έντασης ήχου Πλήκτρο ενεργοποίησης Ηχείο Πίσω Πρόσφατα Αρχική Θύρα USB

5 Κύρια πλήκτρα Πλήκτρο Ενεργοποίηση Πρόσφατα Αρχική Πίσω Ένταση ήχου Λειτουργία Πιέστε και κρατήστε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Πιέστε για να ενεργοποιήσετε ή να κλειδώσετε την οθόνη. Πατήστε για να ανοίξετε τη λίστα των πρόσφατων εφαρμογών. Πατήστε και κρατήστε για να ενεργοποιήσετε το μενού. Πατήστε για να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη. Πατήστε και κρατήστε για να ενεργοποιήσετε την αναζήτηση στο Google. Πατήστε για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη. Πιέστε το για να ρυθμίσετε την ένταση ήχου του τηλεφώνου.. Φόρτιση της μπαταρίας 1. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου δεδομένων στη θύρα USB. Αυτή βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου. 2. Συνδέστε το άλλο άκρο τον αντάπτορα ταξιδιού. 3. Συνδέστε τον αντάπτορα ταξιδιού σε μια πρίζα για να φορτίσετε πλήρως το τηλέφωνο. Σημείωση: Χρησιμοποιήστε τον αντάπτορα ταξιδιού που συνοδεύει το τηλέφωνο. Αν χρησιμοποιήσετε άλλον αντάπτορα μπορεί να προκληθεί ζημιά στο τηλέφωνό σας. Η φόρτιση του τηλεφώνου μέσω καλωδίου USB που συνδέεται σε φορητό υπολογιστή χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι η φόρτιση με τον αντάπτορα ταξιδιού. Το τηλέφωνο θα απενεργοποιηθεί αυτόματα όταν είναι πολύ χαμηλή η ισχύς της μπαταρίας. Αν συμβεί αυτό, φορτίστε την μπαταρία. Όταν το επίπεδο ισχύος της μπαταρίας είναι κρίσιμα χαμηλό, η κατάσταση φόρτιση μπορεί να μην εμφανιστεί άμεσα (πρέπει να περιμένετε για να εμφανιστεί).

6 Η χρήση του τηλεφώνου για παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες κατά τη διαδικασία φόρτισης μπορεί να προκαλέσει απενεργοποίηση του τηλεφώνου λόγω χαμηλής ισχύος της μπαταρίας. Η μπαταρία θα αποφορτιστεί βαθμιαία αν παραμείνει αχρησιμοποίητη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν χρησιμοποιήσετε πάλι την μπαταρία, πρέπει να την επαναφορτίσετε για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας κανονικά.

7 Κάρτα SIM και κάρτα Micro SD 1. Ανοίξτε το κάλυμμα της μπαταρίας. 2. Τοποθετήστε την κάρτα SIM και την κάρτα Micro SD.

8 Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση, επανεκκίνηση και λειτουργία πτήσης Το πλήκτρο Ενεργοποίησης βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά του τηλεφώνου σας. Ενεργοποίηση: Όταν είναι απενεργοποιημένο το τηλέφωνο, πιέστε και κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Απενεργοποίηση: Όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, πιέστε και κρατήστε το πλήκτρο Ενεργοποίησης έως ότου εμφανιστούν οι επιλογές. Επιλέξτε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Επανεκκίνηση: Όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, πιέστε και κρατήστε το πλήκτρο Ενεργοποίησης έως ότου εμφανιστούν οι επιλογές. Επιλέξτε Επανεκκίνηση για να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο. Λειτουργία πτήσης: Όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο, πιέστε και κρατήστε το πλήκτρο Ενεργοποίησης έως ότου εμφανιστούν οι επιλογές. Επιλέξτε Λειτουργία πτήσης και το τηλέφωνο θα απενεργοποιήσει αυτόματα κάθε εκπομπή σήματος. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ασύρματο & Δίκτυα > Περισσότερα > Λειτουργία πτήσης. Κλείδωμα/ξεκλείδωμα της οθόνης Το κλείδωμα του τηλεφώνου απενεργοποιεί την οθόνη και αποτρέπει τους αθέλητους χειρισμούς. Για να κλειδώσετε την οθόνη ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, απλά πιέστε το πλήκτρο Ενεργοποίησης. Επίσης, αν το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιηθεί για καθορισμένο χρονικό διάστημα, η οθόνη απενεργοποιείται και κλειδώνει αυτόματα. Για να ξεκλειδώσετε την οθόνη, πιέστε το πλήκτρο Ενεργοποίησης για να ενεργοποιήσετε την οθόνη και σύρετε το προς τα πάνω. Σημείωση: Αγγίξτ > Ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης για να ορίσετε τον τύπο της οθόνης κλειδώματος.

9 Οθόνη αφής Πάτημα Για να ανοίξετε μια εφαρμογή ή να ξεκινήσετε άλλες λειτουργίες, αγγίξτε την με το δάκτυλό σας. Πάτημα και κράτημα Πατήστε και κρατήστε ένα στοιχείο στην οθόνη για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα για να έχετε πρόσβαση στις διαθέσιμες επιλογές. Σύρσιμο Για να μετακινήσετε ένα στοιχείο, αγγίξτε και κρατήστε το και σύρετέ το στην επιθυμητή θέση.

10 Διπλό πάτημα Με διπλό πάτημα σε μια εικόνα τη μεγεθύνετε. Με νέο διπλό πάτημα γίνεται επαναφορά. Δύο φορές Γρήγορο σύρσιμο Σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά ή δεξιά στην Αρχική οθόνη για να προβάλετε άλλες οθόνες. Άνοιγμα και κλείσιμο δύο δακτύλων Ανοίξτε μεταξύ τους δύο δάκτυλα πάνω σε μια ιστοσελίδα ή εικόνα για να τη μεγεθύνετε. Κλείστε τα δάκτυλα για να τη σμικρύνετε.

11 Αρχική οθόνη Βασική διαρρύθμιση Γραμμή κατάστασης Ένα γραφικό στοιχείο Αγαπημένες εφαρμογές Ένας φάκελος Μια εφαρμογή Ενδείξεις οθόνης Εξατομίκευση της αρχικής σας οθόνης Στην Αρχική οθόνη εμφανίζονται γραφικά στοιχεία, αγαπημένες εφαρμογές και περισσότερα. Για να δείτε άλλες οθόνες, σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά ή δεξιά, ή πατήστε μια από τις ενδείξεις της οθόνης στο κάτω μέρος της οθόνης. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε και κρατήστε μια κενή περιοχή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις διαθέσιμες επιλογές που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις ταπετσαρίας και προσθήκη γραφικών στοιχείων. Για να προσθέσετε γραφικά στοιχεία, πατήστε και κρατήστε μια κενή περιοχή στην Αρχική οθόνη, πατήστε Γραφικά στοιχεία, πατήστε και κρατήστε ένα γραφικό στοιχείο και κατόπιν σύρετέ το στην Αρχική οθόνη. Για να μετακινήσετε μια εφαρμογή, πατήστε και κρατήστε ένα στοιχείο στην Αρχική οθόνη και κατόπιν σύρετέ την σε νέα θέση. Για να μετακινήσετε το στοιχείο σε άλλη οθόνη, σύρετέ το στο πλάι της οθόνης. Για να αφαιρέσετε ένα στοιχείο, πατήστε και κρατήστε ένα στοιχείο. Κατόπιν σύρετέ το στο κατάργηση Εγκατάστασης στο πάνω μέρος της οθόνης. Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο, πατήστε και κρατήστε μια εφαρμογή και κατόπιν σύρετέ την πάνω από μια άλλη εφαρμογή. Αφήστε την εφαρμογή όταν εμφανιστεί ένα πλαίσιο φακέλου

12 γύρω από τις εφαρμογές. Θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος που περιέχει τις επιλεγμένες εφαρμογές. Για να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές στο φάκελο, πατήστε και κρατήστε μια άλλη εφαρμογή και κατόπιν σύρετέ τη στο φάκελο. Για να μετονομάσετε το φάκελο, πατήστε το φάκελο και κατόπιν πατήστε το όνομα του φακέλου. Ειδοποιήσεις και παράθυρο Γρήγορων ρυθμίσεων Οι ειδοποιήσεις σας ενημερώνουν σχετικά με την άφιξη νέων μηνυμάτων, συμβάντων ημερολογίου και συναγερμών, καθώς και συμβάντων εν εξελίξει. Όταν φθάσει μια ειδοποίηση, το εικονίδιό της εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Εικονίδια για εκκρεμείς ειδοποιήσεις εμφανίζονται αριστερά και τα εικονίδια συστήματος που δείχνουν πράγματα όπως το σήμα Wi-Fi, το σήμα παρόχου κινητής τηλεφωνίας ή η ισχύς της μπαταρίας είναι στα δεξιά. Σύρετε γρήγορα από το πάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας προς τα κάτω για να ανοίξετε την οθόνη ειδοποιήσεων και να προβάλετε λεπτομέρειες. Όταν τελειώσετε με μια ειδοποίηση, απλά σύρετε γρήγορα για να την απομακρύνετε. Για να απομακρύνετε όλες τις ειδοποιήσεις, πατήστε στο κάτω δεξιό μέρος της λίστας ειδοποιήσεων. Χρησιμοποιήστε τις Γρήγορες ρυθμίσεις για να φθάσετε γρήγορα σε ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη Γρήγορες ρυθμίσεις, σύρετε γρήγορα από το πάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου προς το κάτω, δύο φορές με ένα δάκτυλο ή μία φορά με δύο δάκτυλα. Για να αλλάξετε μια ρύθμιση, απλά πατήστε το εικονίδιο: Wi-Fi: Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση Wi-Fi. Για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις Wi-Fi, πατήστε το όνομα του δικτύου Wi-Fi. Bluetooth: Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση Bluetooth. Για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις Bluetooth,

13 πατήστε τη λέξη Bluetooth. Δεδομένα κινητής: Δείτε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τα. Πτήση: Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Λειτουργία πτήσης σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας δεν θα συνδεθεί σε Wi-Fi ή σε σήμα κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και αν είναι διαθέσιμα. Αυτόματη περιστροφή: Κλείδωμα του προσανατολισμού της συσκευής σας σε κατακόρυφο ή οριζόντιο. Φλας : Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του φακού. Θέση: Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της υπηρεσίας εντοπισμού. Φωτεινότητα οθόνης: Σύρετε για να μειώσετε ή να αυξήσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Εισαγωγή κειμένου Χρήση της οθόνης εισαγωγής κειμένου Η οθόνη εισαγωγής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή κειμένου. Πατήστε το πλήκτρο Πίσω για να αποκρύψετε την οθόνη εισαγωγής. Πατήστε την περιοχή εισαγωγής κειμένου για να ανοίξετε την οθόνη εισαγωγής. Αλλαγή μεθόδων εισαγωγής Το τηλέφωνό σας υποστηρίζει πολλές μεθόδους εισαγωγής κειμένου. Μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές για την εισαγωγή κειμένου. 1. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μέθοδο εισαγωγής τους

14 τηλεφώνου σας, πατήστε στην αρχική οθόνη. 2. Στο Προσωπικά, πατήστε Γλώσσα & Εισαγωγή > Τρέχον πληκτρολόγιο, και κατόπιν επιλέξτε μια μέθοδο εισαγωγής. Επεξεργασία κειμένου Πατήστε και κρατήστε πάνω στο κείμενο. Σύρετε το ή για να επιλέξετε το επιθυμητό κείμενο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια που εμφανίζονται στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης για να επεξεργαστείτε γρήγορα το κείμενο. : Επιλέξτε όλο το κείμενο. : Αποκόψτε το επιλεγμένο κείμενο. : Αντιγράψτε το επιλεγμένο κείμενο. : Αντικαταστήστε το κείμενο με το κείμενο που προηγουμένως αποκόψατε ή αντιγράψατε. Λήψη στιγμιοτύπων οθόνης 1. Εστιάστε στην εικόνα που εμφανίζεται πάνω στην οθόνη του τηλεφώνου σας. 2. Πιέστε ταυτόχρονα το πλήκτρο Ενεργοποίησης και το πλήκτρο μείωσης της Έντασης του ήχου. 3. Η εικόνα θα αποθηκευτεί αυτόματα στις Φωτογραφίες. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Εγκατάσταση ή απεγκατάσταση εφαρμογών Για να προμηθευτείτε και να κατεβάσετε εφαρμογές, πατήστε για είσοδο στο Play Store. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε εφαρμογές από ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου ή λογισμικό τρίτων για λήψη εφαρμογών. Εγκατάσταση εφαρμογών Περιηγηθείτε σε εφαρμογές ανά κατηγορία ή πατήστε για αναζήτηση λέξεις-κλειδιού. Επιλέξτε μια εφαρμογή για να προβάλετε σχετικές πληροφορίες.

15 Για να πραγματοποιήσετε λήψη δωρεάν εφαρμογών, πατήστε Εγκατάσταση. Για να προμηθευτείτε και κατόπιν να κατεβάσετε εφαρμογές σε περίπτωση όπου υπάρχει χρέωση, πατήστε την τιμή και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Απεγκατάσταση εφαρμογών Στην αρχική οθόνη, πατήστε και κρατήστε την εφαρμογή και κατόπιν σύρετέ την στο κατάργηση Εγκατάστασης στο πάνω μέρος της οθόνης. Σημείωση: Ορισμένες προεγκατεστημένες εφαρμογές δεν μπορούν να απεγκατασταθούν. Τηλέφωνο Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις από την εφαρμογή Τηλέφωνο, την εφαρμογή Επαφές, ή άλλες εφαρμογές ή γραφικά στοιχεία που εμφανίζουν πληροφορίες επαφών. Όταν βλέπετε έναν αριθμό τηλεφώνου, συνήθως μπορείτε να τον πατήσετε για να τον καλέσετε. Πραγματοποίηση κλήσης 1. Πατήστε στην Αρχική οθόνη. 2. Πατήστε για να ανοίξετε το πληκτρολόγιο και να καταχωρίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου. 3. Πατήστε στο κάτω μέρος της οθόνης για να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Σημείωση: Για να αποφύγετε να επηρεάσετε αρνητικά την ποιότητα της κλήσης, μην καλύπτετε το μικρόφωνο ή το ηχείο όταν πραγματοποιείτε ή απαντάτε μια κλήση. Πραγματοποίηση μίας κλήσης από τη λίστα επαφών 1. Στην οθόνη Τηλέφωνο, πατήστε Επαφές για να ανοίξετε τη λίστα επαφών. 2. Πατήστε μια επαφή για να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Πραγματοποίηση μίας κλήσης από τις πρόσφατες κλήσεις 1. Στην οθόνη Τηλέφωνο, πατήστε Πρόσφατα για να προβάλετε τις πρόσφατες κλήσεις.

16 2. Πατήστε μια κλήση για να καλέσετε τον αριθμό της. Ταχεία κλήση 1. Στην οθόνη Τηλέφωνο, πατήστε Ταχεία κλήση. 2. Πατήστε > Ρυθμίσεις > Γενικές ρυθμίσεις > Άλλο > Ρυθμίσεις ταχείας κλήσης αριθμων. 3. Πατήστε ένα αριθμητικό πλήκτρο και επιλέξτε μια επαφή από τη λίστα και πατήστε OK. 4. Πατήστε το πληκτρολόγιο, πατήστε και κρατήστε το αριθμητικό πλήκτρο που έχει αντιστοιχιστεί σε μια επαφή για να καλέσετε γρήγορα την επαφή. Σημείωση: Το αριθμητικό πλήκτρο 1 είναι το προεπιλεγμένο πλήκτρο για φωνητικά μηνύματα. Δεν μπορεί να οριστεί ως αριθμός ταχείας κλήσης. Απάντηση ή απόρριψη μίας κλήσης Όταν εισέρχεται μια κλήση, έχετε διάφορες επιλογές. Για να απαντήσετε μια κλίση, σύρετε το προς το στα δεξιά. Για να απορρίψετε μια κλίση, σύρετε το προς το στα αριστερά. Για να απορρίψετε την κλήση και να αποστείλετε ένα μήνυμα SMS στον καλούντα, σύρετε το προς το στο πάνω μέρος. Σημείωση: Όταν εισέρχεται μια κλήση, μπορείτε να πιέσετε το κουμπί έντασης ήχου για να απενεργοποιήσετε τον ήχο κουδουνίσματος. Για να δημιουργήσετε διάφορα μηνύματα απόρριψης, πατήστε > Ρυθμίσεις > Γενικές ρυθμίσεις > Άλλο > Γρήγορες απαντήσεις στην οθόνη Τηλέφωνο για να επεξεργαστείτε τα μηνύματα. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε από τα εξής: Ηχείο: Ενεργοποιήστε το ηχείο για να ακούτε τον καλούντα από το μεγάφωνο (έτσι δεν χρειάζεται να κρατάτε τη συσκευή κοντά στο αυτί σας). Σίγαση: Απενεργοποιήστε το μικρόφωνο ώστε το άλλο μέρος να μην μπορεί να σας ακούσει.

17 Πληκτρολόγιο: Ανοίξτε το πληκτρολόγιο και καταχωρίστε έναν άλλο αριθμό τηλεφώνου. Αναμονή: Θέστε την τρέχουσα κλήση σε αναμονή. Προσθήκη κλήσης: Καλέστε ένα δεύτερο αριθμό τηλεφώνου. : Τερματίστε την τρέχουσα κλήση. Εξερεύνηση πρόσφατων κλήσεων Οι τρέχουσες κλήσεις περιέχουν το ιστορικό των κλήσεων που λήφθηκαν, που δεν απαντήθηκαν ή που πραγματοποιήσατε εσείς. Είναι ένας εύκολος τρόπος επανάκλησης ενός αριθμού, επιστροφής μιας κλήσης ή προσθήκης ενός αριθμού στις επαφές σας. 1. Πατήστε για είσοδο στην οθόνη Τηλέφωνο. 2. Πατήστε Πρόσφατα για να προβάλετε μια λίστα με τις πιο πρόσφατες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας. 3. Πατήστε και κατόπιν επιλέξτε Ιστορικό κλήσεων για να δείτε περισσότερες κλήσεις. Τα εικονίδια βέλους δίπλα σε μια κλήση υποδεικνύουν τον τύπο της κλήσης, και τα πολλαπλά εικονίδια υποδεικνύουν πολλαπλές κλήσεις: Αναπάντητη κλήση Εισερχόμενη κλήση Εξερχόμενη κλήση Έχετε τις εξής επιλογές σχετικά με τις πρόσφατες κλήσεις: Πατήστε έναν αριθμό ή μια επαφή και κατόπιν πατήστε Λεπτομέρειες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλήση. Πατήστε Επιστροφή κλήσης για να καλέσετε τον αριθμό. Στις Λεπτομέρειες, πατήστε για να διαγράψετε την κλήση. Στις Λεπτομέρειες, πατήστε > Επεξεργασία αριθμού πριν την κλήση, για να κάνετε αλλαγές στον αριθμό επιστροφής της κλήσης. Επαφές Η εφαρμογή Επαφές αποθηκεύει εύκολα όλες τις σημαντικές σας πληροφορίες επαφών περιλαμβανομένων ονομάτων επαφών, αριθμών και διευθύνσεων .

18 Προσθήκη επαφής 1. Πατήστε στην Αρχική οθόνη. 2. Πατήστε και καταχωρίστε τις πληροφορίες της επαφής. 3. Πατήστε για να την αποθηκεύσετε. Σημείωση: Για να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου στη λίστα επαφών από το πληκτρολόγιο, καταχωρίστε τον αριθμό πατήστε Προσθήκη στις επαφές. Διαχείριση των επαφών Προσθήκη επαφής στα Αγαπημένα 1. Στην οθόνη Επαφές, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να προσθέσετε στα Αγαπημένα. 2. Πατήστε στο πάνω δεξιό μέρος του ονόματος της επαφής. Το αστέρι θα γεμίσει με χρώμα ( ) για να υποδείξει ότι η επαφή έχει προστεθεί στα Αγαπημένα. Αναζήτηση μιας επαφής 1. Στην οθόνη Επαφές, πατήστε. 2. Καταχωρίστε τις λέξεις κλειδιά στο πλαίσιο αναζήτησης. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανιστούν κάτω από τη γραμμή αναζήτησης. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε τη γραμμή κύλισης στα δεξιά της οθόνης Επαφές για να αναζητήσετε γρήγορα μια επαφή. Επεξεργασία επαφής 1. Στην οθόνη Επαφές, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να επεξεργαστείτε και κατόπιν πατήστε. 2. Επεξεργαστείτε τις σχετικές πληροφορίες και κατόπιν πατήστε για να αποθηκεύσετε την επαφή. Εναλλακτικά, πατήστε > Απόρριψη αλλαγών για να ακυρώσετε τις αλλαγές σας. Διαγραφή επαφής 1. Στην οθόνη Επαφές, επιλέξτε την επαφή που θέλετε να επεξεργαστείτε και κατόπιν πατήστε > Διαγραφή. 2. Πατήστε OK για να επιβεβαιώσετε ότι επιθυμείτε να διαγράψετε την επαφή.

19 Εισαγωγή επαφών από κάρτα SIM/μνήμη 1. Στην οθόνη Επαφές, πατήστε > Εισαγωγή/εξαγωγή, και επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή. 2. Επιλέξτε μία ή πολλές επαφές. 3. Πατήστε για να τελειώσετε την αντιγραφή της επαφής (των επαφών). Μηνύματα Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Μηνύματα. για να εισέλθετε στην οθόνη Δημιουργία μηνύματος 1. Στην οθόνη Μηνύματα, πατήστε. 2. Καταχωρίστε τον αριθμό του παραλήπτη ή μπορείτε να πατήσετε για να επιλέξετε επαφές. 3. Προσθέστε το μήνυμά σας. Πατήστ για να επισυνάψετε αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίας, ήχου και διαφανειών. 4. Πατήστε για να αποστείλετε το μήνυμα. Σημείωση: Ένα SMS θα αποσταλεί ως MMS όταν έχουν προστεθεί αρχεία πολυμέσων. Απάντηση σε ένα μήνυμα 1. Στην οθόνη Μηνύματα, επιλέξτε το μήνυμα στο οποίο θέλετε να απαντήσετε. 2. Συντάξτε το μήνυμά σας και πατήστε για να το αποστείλετε. Αναζήτηση μηνυμάτων 1. Στην οθόνη Μηνύματα, πατήστε. 2. Καταχωρίστε το περιεχόμενο του μηνύματος ή της λέξεις κλειδιά για να πραγματοποιήσετε γρήγορη αναζήτηση για το μήνυμα που χρειάζεστε. Διαγραφή μηνύματος 1. Στην οθόνη Μηνύματα, πατήστε και κρατήστε το μήνυμα που θέλετε να διαγράψετε.

20 2. Πατήστε για να διαγράψετε το μήνυμα. Εξατομίκευση ρυθμίσεων μηνυμάτων Στην οθόνη Μηνύματα, πατήστε > Ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε SMS, MMS, ειδοποιήσεις μηνυμάτων και άλλες ρυθμίσεις. Εγκατάσταση & χρήση Gmail Η εφαρμογή Gmail σας επιτρέπει να διαβάζετε και να συντάσσετε μηνύματα . Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Gmail. Εδώ το Gmail έχει διάφορες χρήσης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το λογαριασμό Gmail σας για να συνδεθείτε σε όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google που περιλαμβάνουν, χωρίς να περιορίζονται σε αυτές: Google Play Music Google Play Store Google Drive Εξοικείωση με την εφαρμογή Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη . Όταν τη χρησιμοποιήσετε πρώτη φορά, θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τη διεύθυνση σας και τον κωδικό πρόσβασης για να διαμορφώσετε ένα λογαριασμό. Αφού έχετε διαμορφώσει το λογαριασμό σας, μπορείτε να αρχειοθετήσετε, διαγράψετε, επισημάνετε μηνύματα ή να πραγματοποιήσετε άλλες εργασίες με αυτά. Πατήστε το εικονίδιο στα αριστερά ενός νήματος για να το επιλέξετε. Αφού ανοίξετε ένα , σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά ή δεξιά για να διαβάσετε προηγούμενες ή μεταγενέστερες συνομιλίες μέσω .

21 Πατήστ στο πάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας για να διαχειριστείτε τα σας. Στην οθόνη , μπορείτε να πατήσετε να προσθέσετε ένα νέο λογαριασμό . > Ρυθμίσεις για Στην οθόνη Ρυθμίσεις , πατήστε ένα λογαριασμό και προσαρμόστε όπως επιθυμείτε τις ρυθμίσεις . Chrome Στην Αρχική οθόνη πατήστε για να περιηγηθείτε στο Internet για να αναζητήσετε πληροφορίες και να αποθηκεύσετε ως σελιδοδείκτες τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες για να μπορείτε να τις επισκέπτεστε πιο εύκολα. Περιήγηση σε ιστοσελίδες 1. Πατήστε στο πεδίο διεύθυνσης 2. Καταχωρίστε τη διαδικτυακή διεύθυνση ή μια λέξη κλειδί για να προβάλετε την ιστοσελίδα. Διαχείριση σελιδοδεικτών Προσθήκη σελιδοδείκτη 1. Ανοίξτε την ιστοσελίδα την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε ως σελιδοδείκτη. 2. Πατήστε >. 3. Καταχωρίστε το όνομα του σελιδοδείκτη και πατήστε Αποθήκευση για να προσθέσετε το σελιδοδείκτη. Άνοιγμα ενός σελιδοδείκτη 1. Στην οθόνη Chrome, πατήστε > Σελιδοδείκτες. 2. Επιλέξτε το σελιδοδείκτη της ιστοσελίδας που θέλετε να προβάλετε. Εξατομίκευση ρυθμίσεων προγράμματος περιήγησης 1. Στην οθόνη Chrome, πατήστε > Ρυθμίσεις. 2. Στη λίστα Ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε μενού για να εξατομικεύσετε το σελιδοδείκτη.

22 Ημερολόγιο Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ημερολόγιο. Αν έχετε συγχρονίσει το λογαριασμό Gmail σας, την πρώτη φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Ημερολόγιο στο τηλέφωνό σας θα σας δείξει τα τρέχοντα συμβάντα στο ημερολόγιό σας. Για να τροποποιήσετε την προβολή για το Ημερολόγιο, και επιλέξτε Χρονοδιάγραμμα - Ημέρα / 3 Ημέρε ς/ Εβδομάδα / Μήνας από το πάνω μέρος της οθόνης του ημερολογίου. Προβάλετε ή επεξεργαστείτε λεπτομέρειες συμβάντων πατώντας σε ένα Συμβάν. Κάμερα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για τη λήψη τόσο φωτογραφιών όσο και βίντεο. Λήψη φωτογραφίας 1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Κάμερα. 2. Εστιάστε στο θέμα σας κοιτάζοντας στην οθόνη του τηλεφώνου σας. 3. Πατήστε για να λάβετε μια φωτογραφία. Ή σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά για να ενεργοποιήσετε την Επαγγελματική λειτουργία και πατήστε για να λάβετε μια φωτογραφία. Δημιουργία ενός βίντεο 1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Κάμερα. 2. Σύρετε γρήγορα προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Βίντεο. 3. Πατήστε για να αρχίσετε την εγγραφή ενός βίντεο.

23 4. Πατήστε για να σταματήσετε όταν τελειώσετε την εγγραφή. Διαμοιρασμός βίντεο ή φωτογραφίας 1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Φωτογραφίες. 2. Επιλέξτε ένα βίντεο ή φωτογραφία και πατήστε. 3. Από την αναδυόμενη οθόνη, επιλέξτε τη μέθοδο διαμοιρασμού που προτιμάτε. Φωτογραφίες Βρείτε φωτογραφίες γρήγορα Όταν ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos, θα δείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στη συσκευή σας και, αν ενεργοποιήσατε το back up & sync (Αντιγραφή ασφαλείας και συγχρονισμός), θα δείτε οτιδήποτε άλλο έχει συγχρονιστεί με τη βιβλιοθήκη σας στην εφαρμογή Google Photos. 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Φωτογραφίε. 2. Στο πάνω αριστερό μέρος, αγγίξτε το εικονίδιο μενού > Φωτογραφίε. 3. Θα πρέπει να δείτε τη φωτογραφία που μόλις πήρατε να εμφανίζεται στο πάνω μέρος. Δοκιμάστε κύλιση οθόνης προς τα κάτω για να δείτε τι άλλο υπάρχει εκεί. Επεξεργασία φωτογραφιών με φίλτρα Προσθήκη ενός φίλτρου 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Φωτογραφίε. 2. Αγγίξτε τη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε > εικονίδιο μολυβιού. 3. Στο κάτω μέρος αγγίξτε το εικονίδιο φωτογραφίας. 4. Με κύλιση οθόνης κινηθείτε στα φίλτρα στο κάτω μέρος. Επιλέξτε μερικά για να δείτε τι αποτελέσματα έχουν. Συμβουλή: Ρυθμίστε την ένταση ενός φίλτρου χρησιμοποιώντας την κλίμακα στο κάτω μέρος. 5. Στο κάτω δεξιό μέρος αγγίξτε το τσεκάρισμα. 6.Στο πάνω δεξιό μέρος, αγγίξτε Αποθήκευση.

24 Μοιραστείτε τη φωτογραφία σας με άλλο άτομο Η φωτογραφία που μόλις επεξεργαστήκατε θα πρέπει να είναι ακόμα στην οθόνη. Στο κάτω αριστερό μέρος, αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης. 2. 2Αγγίξτε το Λήψη συνδέσμου. 3. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή μηνυμάτων ή για να στείλετε σε κάποιον το σύνδεσμο που μόλις αντιγράψατε. Ρολόι Στην Αρχική οθόνη, πατήστε dd9 για να εισέλθετε στην οθόνη Ρολό. Μπορείτε να ρυθμίσετε ξυπνητήρια, να ελέγξετε την τρέχουσα ώρα σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, να ρυθμίσετε μια συγκεκριμένη διάρκεια ή να χρονομετρήσετε ένα συμβάν. Χρήση του ξυπνητηριού Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Ξυπνητήρι. για να εισέλθετε στην οθόνη 1. Πατήστε και την ώρα που εμφανίζεται για να ρυθμίσετε την ώρα του ξυπνητηριού σας. 2. Αφού έχει ρυθμιστεί το ξυπνητήρι σας, μπορείτε να του προσθέσετε μια ετικέτα. 3. Τσεκάρετε το πλαίσιο ελέγχου Δόνηση cκαι επιλέξτε τον ήχο κουδουνίσματος από την αναδυόμενη οθόνη Cesium. Αριθμομηχανή Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Αριθμομηχανή. Μπορείτε να εκτελέσετε απλούς ή πολύπλοκους υπολογισμούς. Σύρετε γρήγορα δεξιά ή περιστρέψετε το τηλέφωνο σε οριζόντιο προσανατολισμό για να εμφανίζετε την επιστημονική αριθμομηχανή. Λήψεις Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Λήψεις. Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία από το Gmail ή από άλλες περιοχές.

25 Στην οθόνη Λήψεις, πατήστε ένα στοιχείο για να το ανοίξετε. Πατήστε και κρατήστε ένα στοιχείο έως ότου εμφανιστεί, και κατόπιν πατήστε το για να διαμοιραστείτε το στοιχείο με χρήση μιας από τις πολλές μεθόδους διαμοιρασμού. Πατήστε και κρατήστε ένα στοιχείο έως ότου εμφανιστεί, και κατόπιν πατήστε το για να διαγράψετε το στοιχείο. Πατήστε > Κατά όνομα, Κατά ημερομηνία τροποποίησης ή Κατά μέγεθος για να ταξινομήσετε τα στοιχεία που έχουν ληφθεί. YouTube Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη YouTube. Μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο από όλον τον κόσμο και να παραμένετε ενημερωμένοι με τα αγαπημένα σας κανάλια στο YouTube. Συνδεθείτε για πρόσβαση στις συνδρομές σας, στις λίστες αναπαραγωγής, στις φορτώσεις βίντεο, στις αγορές, στο ιστορικό και περισσότερα. Σύνδεση στο YouTube Για να συνδεθείτε, μεταβείτε στο > Σύνδεση. Επιλέξτε έναν υφιστάμενο λογαριασμό στη συσκευή σας, ή μεταβείτε στο Προσθήκη λογαριασμού για να προσθέσετε ένα νέο λογαριασμό στη συσκευή σας. Αλλαγή καναλιών Αν έχετε πολλά κανάλια συνδεδεμένα στον ίδιο λογαριασμό, μπορείτε να αλλάξετε κανάλια με αποσύνδεση και νέα σύνδεση χρήστη. Για να αποσυνδεθείτε, μεταβείτε στο > Εξοδος. Παρακολούθηση βίντεο Πατήστε μια μικρογραφία για να αρχίσετε την αναπαραγωγή ενός βίντεο. Πατήστε στην εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες επιλογές παρακολούθησης βίντεο. Πλήρης οθόνη: Για αναπαραγωγή του βίντεο σε πλήρη οθόνη, πατήστε το εικονίδιο πλήρους οθόνης ή περιστρέψτε τη συσκευή σας σε οριζόντιο προσανατολισμό. Ποιότητα βίντεο: Για να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ποιότητα

26 του βίντεο, πατήστε > πάνω σε ένα βίντεο. Υπότιτλοι: Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους σε ένα βίντεο επιλέγοντας > CC πάνω σε ένα βίντεο. Μπορεί να μην έχουν όλα τα βίντεο υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής. Παρακολούθηση βίντεο κατά την περιήγηση Ελαχιστοποιήστε το βίντεο για να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή χωρίς να χάσετε ούτε μια στιγμή από το βίντεο που παρακολουθείτε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να περιηγηθείτε σε προτάσεις, λίστες αναπαραγωγής και άλλα χωρίς παύση ή διακοπή του βίντεο. Ελαχιστοποίηση ή μεγιστοποίηση του προγράμματος αναπαραγωγής: Σύρετε γρήγορα προς τα κάτω για να ελαχιστοποιήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και να συνεχίσετε την πλοήγηση στην εφαρμογή. Σύρετε γρήγορα προς τα πάνω στο ελαχιστοποιημένο βίντεο για να το μεγιστοποιήσετε και πάλι. Κλείσιμο του προγράμματος αναπαραγωγής: Σύρετε γρήγορα από αριστερά προς τα δεξιά αν δεν θέλετε πλέον την προβολή του ελαχιστοποιημένου βίντεο. Ρυθμίσεις αναπαραγωγής Περιορίστε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μεταβαίνοντας στο > Ρυθμίσεις > Γενικά > Περιορισμός δεδομένων. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή, τα βίντεο HD θα λαμβάνονται μόνο αν υπάρχει σύνδεση Wi-Fi. Hangouts Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Hangouts. Με το Hangouts, μπορείτε να στέλνετε μηνύματα, emoji και φωτογραφίες ή να ξεκινάτε βιντεοκλήσεις με ένα άτομο ή με μια ομάδα ατόμων. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα Hangout με οποιονδήποτε θα θέλατε, εφόσον το άτομο αυτό έχει λογαριασμό Google. Έναρξη ενός Hangout 1. Πατήστε το εικονίδιο σύνταξης στο πάνω δεξιό μέρος της

27 λίστας Hangouts. 2. Επιλέξτε μια επαφή για το Hangout σας πληκτρολογώντας στο πλαίσιο αναζήτησης το όνομα του ατόμου, τη διεύθυνση του ή τον αριθμό τηλεφώνου του. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια από τις επαφές σας από τις λίστες κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. 3. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα Hangout με αρκετούς τρόπους: Στείλτε ένα μήνυμα: Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και πατήστε το εικονίδιο αποστολής. Κάνετε βιντεοκλήση: Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βιντεοκλήση προς ένα άτομο πατώντας το εικονίδιο βιντεοκλήσης. Ξεκινήστε μια τηλεφωνική κλήση: Πατήστε το εικονίδιο τηλεφώνου. Ξεκινήστε ενός Hangout ομάδας 1. Πατήστε το εικονίδιο σύνταξης. 2. Επιλέξτε μια επαφή για το Hangout σας πληκτρολογώντας στο πλαίσιο αναζήτησης το όνομα του ατόμου, τη διεύθυνση του ή τον αριθμό τηλεφώνου του. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια από τις επαφές σας από τις λίστες κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. 3. Πατήστε Κάποιος άλλος; στο πλαίσιο των επαφών στο πάνω μέρος του Hangout. 4. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα άτομα για να προσθέσετε στο Hangout. 5. Πατήστε OK. 6. Πληκτρολογήστε το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε και πατήστε το εικονίδιο αποστολής. Εφαρμογές Google Η Google παρέχει ψυχαγωγία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρηματικές εφαρμογές. Το Google Play Store είναι ένα κεντρικό σημείο ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο με μουσική, ταινίες, βιβλία και εφαρμογές. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

28 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Wi-Fi Σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi 1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν, επιλέξτε Ασύρματο & δίκτυα > Wi-Fi για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi. 2. Σύρετε το συρόμενο διακόπτη στο Ενεργόεπιτρέποντας στο τηλέφωνό σας να πραγματοποιήσει σάρωση για διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. 3. Πατήστε το όνομα ενός επιθυμητού δικτύου για να συνδεθείτε, εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης αν χρειάζεται. Σημείωση: Θα συνδεθείτε αυτόματα σε δίκτυα που είχατε συνδεθεί και αποθηκεύσει προηγουμένως. Ένας χρήστης μπορεί να συνδεθεί σε ένα δίκτυο και να το ξεχάσει ή αν το αφαιρέσει από τη λίστα γνωστών δικτύων. Προσθήκη δικτύου 1. Πατήστε στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης Wi-Fi. Κατόπιν πατήστε Προσθήκη δικτύου στο αναδυόμενο παράθυρο. 2. Καταχωρίστε το όνομα του δικτύου SSID και επιλέξτε τη σωστή λειτουργία ασφάλειας. 3. Πατήστε Αποθήκευση. Ρύθμιση προηγμένων επιλογών Wi-Fi Στην οθόνη Wi-Fi, πατήστε > Για προχωρημένους. Θα ειδοποιηθείτε όταν υπάρχει διαθέσιμο ένα δημόσιο δίκτυο. Αν δεν θέλετε να ειδοποιηθείτε, σύρετε προς τα δεξιά το διακόπτη για Ειδοποίηση δικτύων. Για να εξοικονομήσετε τη χρήση δεδομένων του τηλεφώνου σας, το τηλέφωνό σας θα παραμείνει συνδεδεμένο στο Wi-Fi όταν η οθόνη σας είναι ανενεργή. Bluetooth Το τηλέφωνό σας υποστηρίζει Bluetooth, το οποίο σας επιτρέπει

29 να δημιουργήσετε μια ασύρματη σύνδεση με άλλες συμβατές συσκευές ώστε να μπορείτε να κάνετε διαμοιρασμό και κοινή χρήση δεδομένων. Χρησιμοποιήστε το Bluetooth για να μεγιστοποιήσετε τις φοβερές δυνατότητες και λειτουργίες του τηλεφώνου. Σημείωση: Το Bluetooth έχει μέγιστη απόσταση λήψης 10 μέτρων. Διατηρήστε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με Bluetooth σε απόσταση μικρότερη από 10 μέτρα μεταξύ τους. Εμπόδια όπως τοίχοι ή άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός μπορεί να εμποδίζουν τα σήματα Bluetooth. Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση Bluetooth Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν, επιλέξτε Ασύρματο & δίκτυα > Bluetooth για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Bluetooth. Αλλαγή του ονόματος Bluetooth του τηλεφώνου σας Το τηλέφωνό σας περιέχει ένα τυχαίο όνομα Bluetooth το οποίο θα είναι ορατό σε άλλες συσκευές Bluetooth όταν επιχειρείτε να συνδεθείτε. Μπορείτε να αλλάξετε το τυχαίο όνομα σε ένα πιο αναγνωρίσιμο. 1. Στην οθόνη Bluetooth πατήστε > Μετονομασία αντής της συσκευής. 2. Καταχωρίστε ένα νέο όνομα και πατήστε Μετονομασία. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το όνομα της συσκευής Bluetooth που εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας. Πατήστε το δίπλα στη συνδεδεμένη συσκευή Bluetooth, καταχωρίστε ένα νέο όνομα και πατήστε OK για να αλλάξετε το όνομα. Σύζευξη του τηλεφώνου σας με άλλες συσκευές Bluetooth Πρέπει να συζεύξετε το τηλέφωνό σας με μια συσκευή Bluetooth για να μπορείτε να μοιράζεστε δεδομένα με αυτή. Όταν μια συσκευή έχει συζευχθεί με το τηλέφωνό σας, θα συνδέεται αυτόματα στο τηλέφωνό σας όταν ενεργοποιείται. 1. Ενεργοποιήστε το Bluetooth και το τηλέφωνό σας θα πραγματοποιήσει αυτόματα σάρωση για κοντινές συσκευές Bluetooth. 2. Αν το τηλέφωνό σας σταματήσει τη σάρωση για συσκευές

30 πριν να είναι έτοιμη η άλλη συσκευή Bluetooth, πατήστε > Ανανέωση. 3. Από τη λίστα, πατήστε το αναγνωριστικό (ID) της συσκευής Bluetooth ώστε να συζευχθεί το τηλέφωνό σας με αυτή. 4. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές εμφανίζουν τον ίδιο κωδικό σύζευξης και πατήστε Ζευγοσ. Σημείωση: Αν θέλετε κατάργηση της σύζευξης, πατήστε δίπλα στη συνδεδεμένη συσκευή Bluetooth και πατήστε Διαγραφή. Αποστολή αρχείων μέσω Bluetooth Με το Bluetooth, μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο ή μουσικά αρχεία με την οικογένεια και τους φίλους σας. 1. Στην εφαρμογή ES File Explorer, πατήστε και κρατήστε το αρχείο που θέλετε να στείλετε. 2. Αφού έχετε επιλέξει το αρχείο, πατήστε > Κοινή χρήση, στο μενού επιλογών που εμφανίζεται επιλέξτε Bluetooth. 3. Στην οθόνη θα εμφανιστούν σε λίστα οι συσκευές Bluetooth που έχουν βρεθεί. Επιλέξτε τη συσκευή στην οποία θέλετε να στείλετε το αρχείο. Χρήση δεδομένων Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν επιλέξτε Ασύρματο & δίκτυα > Χρήση δεδομένων. Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας: Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας να χρησιμοποιεί συνδέσεις δεδομένων σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ορισμός ορίου δεδομένων κινητής τηλ: Ρυθμίστε ένα όριο για χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα βήματα: 1. Σύρετε προς τα δεξιά το διακόπτη Ορισμός ορίου δεδομένων κινητής τηλ. 2. Σύρετε τη γραμμή ρύθμισης ορίου προς τα πάνω ή κάτω, για να ρυθμίσετε το όριο. 3. Σύρετε γραμμή ρύθμισης προειδοποίησης, προς τα πάνω ή

31 κάτω για να ρυθμίσετε ένα επίπεδο προειδοποίησης χρήσης δεδομένων. Το τηλέφωνό σας θα σας ειδοποιήσει όταν συμπληρωθεί το επίπεδο προειδοποίησης. Σημείωση: Αν ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα το Wi-Fi και τα δεδομένα κινητής, το τηλέφωνο αυτόματα θα χρησιμοποιήσει τη σύνδεση Wi-Fi. Αν αποσυνδεθεί το Wi-Fi, το τηλέφωνο θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία δεδομένων για να συνεχίσει τη σύνδεση δεδομένων. Σημειώστε ότι η απουσία Wi-Fi θα οδηγήσει σε χρήση των δεδομένων σας που ενδέχεται να χρεώνεται ανάλογα με τις τιμές του παρόχου. Δίκτυα κινητής Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Στο Ασύρματο & δίκτυα, πατήστε Περισσότερα > Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Περιαγωγή δεδομένων: Σύνδεση σε υπηρεσίες δεδομένων κατά την περιαγωγή. Προτιμώμενος τύπος δικτύου: Όταν υπάρχει διαθέσιμο 4G/3G/2G. Ονόματα σημείων πρόσβασης: Ρύθμιση ονομάτων σημείων πρόσβασης (APN). Πρόσδεση και φορητό σημείο πρόσβασης Χρησιμοποιήστε τη συσκευή ως κινητό σημείο πρόσβασης για κοινή χρήση της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας της συσκευής με άλλες συσκευές όταν δεν είναι διαθέσιμη η σύνδεση με δίκτυο. Συνδέσεις μπορούν να γίνουν μέσω Wi-Fi, USB, ή Bluetooth. 1. Πατήστε στην Αρχική οθόνη. 2. Στο Ασύρματο & δίκτυα, πατήστε Περισσότερα > Πρόσδεση και φορητό σημείο πρόσβασης. Σημείωση: Με χρήση αυτής της λειτουργία μπορεί να προκληθούν πρόσθετες χρεώσεις δεδομένων, ανάλογα με το πρόγραμμα δεδομένων που έχετε. Πρόσδεση USB: Μοιραστείτε τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας μέσω USB με έναν υπολογιστή και χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή για να συνδεθείτε στο Internet.

32 Φορητό σημείo πρόσβασης Wi-Fi: Ενεργοποιήστε το hotspot Wi-Fi και μοιραστείτε τη σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας του τηλεφώνου σας. Πρόσδεση Bluetooth: Κοινή χρήση μέσω Bluetooth της σύνδεσης δεδομένων του τηλεφώνου σας. Σημείωση: Μπορείτε να πατήσετε Ρύθμιση φορητού σημείoν πρόσβασης Wi-Fi για να ορίσετε το όνομα, την ασφάλεια και τον κωδικό πρόσβασης για το hotspot Wi-Fi. Για να προστατέψετε το δίκτυό σας, συνιστάτε να χρησιμοποιείτε ασφάλεια με WPA2 PSK. Οθόνη Στην Αρχική οθόνη, πατήστε > Συσκευή > Προβολή για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις φωτεινότητας ή μεγέθους γραμματοσειράς και να εξατομικεύσετε την ταπετσαρία του τηλεφώνου σας. Προσαρμοστική Φωτεινότητα: Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης. Ταπετσαρία: Αλλάξτε την εικόνα φόντου της Αρχικής οθόνης. Απουσία δραστηριότητας: Ρυθμίστε το χρόνο για μετάβαση της οθόνης σας σε κατάσταση νάρκης. Η οθόνη σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα αν δεν γίνει κανένας χειρισμός μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίσατε. Daydream: Όταν είναι ενεργή η λειτουργία Daydream, η συσκευή σας εμφανίζει φωτογραφίες, χρώματα και άλλα ενώ φορτίζεται ή έχει τοποθετηθεί μέσα σε βάση. Ρυθμίστε τον τύπο της λειτουργίας ή το πότε θα εκτελείται η λειτουργία Daydream. Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, πατήστε το διακόπτη Daydream. Μέγεθος γραμματοσειράς: Ρυθμίστε το μέγεθος της γραμματοσειράς σύμφωνα με την προτίμησή σας. Ήχος Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν επιλέξτε Συσκευή > Ήχος & ειδοποιήσεις. 1. Σύρετε το διακόπτη για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους Ένταση ήxoυ πολυμέσων, Ένταση ήxoυ ξυπνητηριού ή Ένταση ήxoυ κλήσης. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ένταση κουδουνίσματος πιέζοντας το πλήκτρο Έντασης στην αριστερή πλευρά του τηλεφώνου σας.

33 2. Πατήστε Ήχος κλήσης τηλεφώνου. Επιλέξτε τον επιθυμητό ήχο κουδουνίσματος για το τηλέφωνό σας. Σημείωση: Σημειώστε ότι η υψηλή ένταση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αυτιά σας. Μπαταρία Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν επιλέξτε Συσκευή > Μπαταρία. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε πώς οι εφαρμογές, άλλα δεδομένα και το σύστημα το τηλεφώνου σας καταναλώνουν από κοινού την ισχύ της μπαταρίας. Πατήστε Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας, θα εμφανιστεί το εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης δίπλα στο εικονίδιο επιπέδου ισχύος μπαταρίας. Σημείωση: Ο υπολειπόμενος χρόνος χρήσης δείχνει το χρόνο χρήσης που απομένει πριν εξαντληθεί η ισχύς της μπαταρίας. Ο υπολειπόμενος χρόνος χρήσης μπορεί αν διαφέρει ανάλογα με τος ρυθμίσεις της συσκευής σας και τις συνθήκες λειτουργίας. Επιμηκύνετε το χρόνο ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας ενεργοποιώντας τη λειτουργία Εξοικονόμηση μπαταρίας. 1. Στην οθόνη Μπαταρία, πατήστε και κατόπιν πατήστε Εξοικονόμηση μπαταρίας. 2. Σύρετε το διακόπτη στο Eνεργó. Σημείωση: Η λειτουργία Εξοικονόμηση μπαταρίας απενεργοποιείται αυτόματα όταν φορτίζεται το τηλέφωνό σας. Εντοπισμός Μπορείτε να επιτρέψετε στη συσκευή σας να αποκτά πρόσβαση στο GPS, σε δίκτυα Wi-Fi και σε δίκτυα κινητήρ τηλεφωνίας για να εντοπίζει τη θέση σας. Οι εφαρμογές που έχουν την άδειά σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να σας παραδίδουν υπηρεσίες που βασίζονται στη θέση σας, όπως η ικανότητα σύνδεσης, προβολής κυκλοφορίας αστικών λεωφορείων ή εύρεση κοντινών εστιατορίων. Για να ελέγξετε τι είδους πληροφορίες θέσης μπορεί να χρησιμοποιήσει η συσκευή σας, πατήστε > Προσωπικó > Τοποθεσία.

34 Όταν ο διακόπτης Εντοπισμού είναι ενεργοποιημένος, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε από τα εξής: Να αλλάξετε τη Λειτουργία εντοπισμού μεταξύ Υψηλή ακρίβεια, Εξοικονόμησης μπαταρίας και Μόνο συσκευή. Να προβάλετε Πρόσφατα αιτήματα τοποθεσiας. Να ελέγξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσiας. Σημείωση: Η χρήση εντοπισμού επιβάλλει υψηλότερο φόρτο στην μπαταρία σας. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ωστόσο, όταν είναι απενεργοποιημένος ο διακόπτης, η συσκευή σας δεν θα μπορεί να βρει την ακριβή θέση σας ή να τη μοιραστεί με οποιεσδήποτε εφαρμογές. Ασφάλεια Ρύθμιση ενός μοτίβου ξεκλειδώματος της οθόνης Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα μοτίβο ξεκλειδώματος οθόνης. Αφού έχει κλειδωθεί η οθόνη, πρέπει να το σχεδιάσετε για να ξεκλειδώσετε την οθόνη. Πατήστε > Προσωπικó > Ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης > Μοτίβο. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να σχεδιάσετε το μοτίβο ξεκλειδώματος. Πατήστε Συνέχεια. Σχεδιάστε πάλι το ίδιο μοτίβο ξεκλειδώματος και πατήστε Επιβεβαίωση. Ρύθμιση ενός PIN ξεκλειδώματος της οθόνης Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν αριθμητικό κωδικό PIN για να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας. Αφού έχει κλειδωθεί η οθόνη, πρέπει να τον καταχωρίσετε σωστά για να ξεκλειδώσετε την οθόνη. Πατήστε > Προσωπικó > Ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης > ΑριθμóςPIN. Καταχωρίστε αριθμούς με τουλάχιστον τέσσερα ψηφία. Πατήστε Συνέχεια. Καταχωρίστε πάλι τον ίδιο αριθμό και πατήστε OK.

35 Ρύθμιση κωδικού ξεκλειδώματος της οθόνης Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν κωδικό ξεκλειδώματος οθόνης για να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας. Πατήστε > Προσωπικó > Ασφάλεια > Κλείδωμα οθόνης > Κωδικός πρόσβασης. Καταχωρίστε έναν κωδικό πρόσβασης που περιέχει τουλάχιστον τέσσερις χαρακτήρες. Πατήστε Συνέχεια. Καταχωρίστε πάλι τον ίδιο αριθμό και πατήστε OK. Λογαριασμοί Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις στο στοιχείο Λογαριασμοί για να προσθέσετε, να αφαιρέσετε και να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας όπως, Exchange, Facebook, Google, Twitter και άλλους υποστηριζόμενους λογαριασμούς. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε για να εισέλθετε στην οθόνη Ρυθμίσεις. Κατόπιν επιλέξτε Προσωπικά > Λογαριασμοί. Στο Λογαριασμοί, μπορείτε να δείτε τους λογαριασμούς που ήδη προσθέσατε ή να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας. Προσθήκη ενός λογαριασμού 1. Πατήστε Προσθήκη λογαριασμοí. 2. Επιλέξτε το είδος λογαριασμού που θα προστεθεί. 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να καταχωρίστε τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό. 4. Διαμορφώστε το λογαριασμό. 5. Όταν τελειώσετε, ο λογαριασμός που διαμορφώσατε προστίθεται στους Λογαριασμούς. Αντιγραφή ασφαλείας & επαναφορά Στην αρχική οθόνη πατήστε > Προσωπικά > Αντιγραφή ασφαλείας & επαναφορά. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τα δεδομένα μου: Αντιγραφή ασφαλείας δεδομένων εφαρμογών, κωδικών πρόσβασης Wi-Fi και άλλων ρυθμίσεων προς τους διακομιστές της Google.

36 Εφεδρικός λογαριασμός: Δημιουργήστε ή επεξεργαστείτε το λογαριασμό αντιγραφής ασφαλείας Google. Αυτόματη επαναφορά: Ρυθμίστε τη συσκευή ώστε να πραγματοποιεί αυτόματα επαναφορά δεδομένων και δεδομένων εφαρμογών από το διακομιστή της Google όταν επανεγκαθίστανται εφαρμογές. Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων: Επαναφορά των ρυθμίσεων στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες τιμές και διαγραφή όλων των δεδομένων. Σημείωση: Πριν πραγματοποιήσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων, είναι ζωτικής σημασίας πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων στο τηλέφωνο, διαφορετικά θα χαθούν όλα τα δεδομένα αφού γίνει η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Ημερομηνία και ώρα Στην αρχική οθόνη πατήστε > Σύστημα > Ημερομηνία και ώρα. Αυτόματη ημερομ. και ώρα: Χρησιμοποιήστε την ώρα που παρέχει το δίκτυο. Αυτόματη ζώνη ώρας: Χρήση της ζώνης ώρας που παρέχει το δίκτυο. Ορισμóς ημερομηνίας: χειροκίνητη ρύθμιση της ημερομηνίας. Ορισμóς ώρας: χειροκίνητη ρύθμιση της ώρας. Επιλογή ζώνης ώρας: επιλέξτε την επιθυμητή ζώνη ώρας από τη λίστα. Κυλήστε τη λίστα για προβολή περισσότερων ζωνών ώρας. Χρήση μορφής24 ωρών: αλλαγή ανάμεσα στη μορφή 24 ωρών και 12 ωρών. Σημείωση: Όταν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας που παρέχονται αυτόματα από το δίκτυο, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ημερομηνία, την ώρα και τη ζώνη ώρας. Ενημέρωση συστήματος Στην Αρχική οθόνη πατήστε > Σύστημα > Σχετικά με το τηλέφωνο > Ενημερώσεις συστήματος. Πατήστε Έλεγχος για ενημερώσεις, και το τηλέφωνο θα πραγματοποιήσει αναζήτηση για το πιο πρόσφατο λογισμικό που

37 υπάρχει. Αν θέλετε να ενημερώστε το σύστημα πατήστε Λήψη. Μετά από αυτό, πατήστε Ενημέρωση τώρα για να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση. Τότε το λογισμικό του τηλεφώνου σας θα έχει την πιο πρόσφατη έκδοση. Σημείωση: 1. Κατά τη λήψη ή την ενημέρωση μην αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης, για να αποφύγετε σφάλματα στον εντοπισμό των σωστών ενημερώσεων λογισμικού. 2. Η ενημέρωση του λογισμικού του τηλεφώνου δεν θα επηρεάσει τα δεδομένα του κινητού σας. Γνωστοποίηση Οι πληροφορίες στο παρόν εγχειρίδιο υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς ειδοποίηση. Έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια κατά την προετοιμασία αυτού του εγχειριδίου για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των περιεχομένων, αλλά όλες οι δηλώσεις, οι πληροφορίες και οι υποδείξεις στο παρόν εγχειρίδιο δεν συνιστούν εγγύηση κανενός είδους, ρητή ή υπονοούμενη. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτή την ασύρματη συσκευή με σωστό και ασφαλή τρόπο. Yulong Computer Telecommunication Scientific (Shenzhen) Co., Ltd. Διεύθυνση: Coolpad Information Harbor, 2nd Mengxi Road, Hi-Tech Industrial Park (North), Nanshan District, Shenzhen, P.R.C

38 ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Προδιαγραφές & υλισμικό Προδιαγραφές Διαστάσεις ,5 8,6 mm Κεραία Ενσωματωμένη Κάρτα SIM Micro SIM Δίκτυο GSM (900/1 800/1 900 MHz) UMTS (900/2 100 MHz) LTE (800/900/1 800/2 600 MHz) Κάμερα Μπροστινή 2 Mpixel + Πίσω 8 Mpixel Υποδοχή Ф3,5 mm πρότυπο CTIA ακουστικών Παράμετροι οθόνης Τύπος Διαστάσεις Ανάλυση QHD 5,5 ίντσες Αξεσουάρ Μπαταρία Τύπος μπαταρίας Επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου ιόντων πολυμερούς Ονομαστική 2500 mah χωρητικότητα Ονομαστική τάση 3,8 V Σημείωση: Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν υπόκειται σε ενημέρωση και αλλαγή.

39 Περιεχόμενα συσκευασίας Αρ. Όνομα Ποσότητα 1 Τηλέφωνο 1 2 Μπαταρία (ενσωματωμένη) 1 3 Φορτιστής ταξιδιού 1 4 Καλώδιο USB 1 5 Κάρτα εγγύησης 1 6 Σύντομος οδηγός έναρξης 1 χρήσης 7 Aκουστικά 1 Σημείωση: Τα είδη που παρέχονται μαζί με το τηλέφωνο και οποιαδήποτε διαθέσιμα αξεσουάρ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή ή τον πάροχο υπηρεσιών.

40 Δήλωση περί επικίνδυνων ουσιών Όνομα ανταλλακτικών Τοξικές ή επικίνδυνες ουσίες ή στοιχεία Μόλυβδος (Pb ) Υδράργυρος Κάδμιο Χρώμιο VI Πολυβρωμιωμένα Πολυβρωμιωμένοι (Hg) (Cd) (Cr (VI)) διφαινύλια (PBB) διφαινυλαιθέρες (PBDE) Πλακέτα τυπωμένων κυκλωμάτων και αξεσουάρ Πλαστικά Μέταλλα Μπαταρία Άλλο : υποδεικνύει ότι η περιεκτικότητα τοξικής ή επικίνδυνης ουσίας σε όλα τα ομογενή υλικά είναι εντός του ορίου του προτύπου SJ/ T : υποδεικνύει ότι η περιεκτικότητα τοξικής ή επικίνδυνης ουσίας σε ορισμένα ομογενή υλικά είναι εντός του ορίου του προτύπου SJ/T Η περίοδος φιλικής προς το περιβάλλον χρήσης αυτού του προϊόντος είναι 20 έτη, όπως υποδεικνύεται από το σύμβολο στα αριστερά. Η περίοδος φιλικής προς το περιβάλλον χρήσης των αντικαθιστούμενων εξαρτημάτων, όπως η μπαταρία, μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή του προϊόντος. Η περίοδος φιλικής προς το περιβάλλον χρήσης ισχύει μόνο όταν το προϊόν χρησιμοποιείται υπό τις συνθήκες που ορίζονται στις παρούσες οδηγίες χρήσης.

Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G

Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Smart 4G 1. Το κινητό σας 1 1.1 Αφαίρεση του πίσω καλύμματος 1 1.2 Φόρτιση της μπαταρίας 2 1.3 Κάρτα SIM και κάρτα microsd 3 1.4 Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση και Λειτουργία σε

Διαβάστε περισσότερα

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N Eγχειρίδιο χρήσης Όμιλος Vodafone 2015. Τα Vodafone και Vodafone λογότυπα είναι εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρεία ποθ αναφέρονται στο παρόν έντυπο ενδέχεται να αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia E4 E2104/E2105

Οδηγός χρήστη. Xperia E4 E2104/E2105 Οδηγός χρήστη Xperia E4 E2104/E2105 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...9 Γιατί χρειάζομαι λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 1. Το κινητό σας 1 1.1 Αφαίρεση του πίσω καλύμματος 1 1.2 Φόρτιση της μπαταρίας 2 1.3 Κάρτα SIM και κάρτα microsd 3 1.4 Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση, επανεκκίνηση και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power

Εγχειρίδιο χρήστη. Smart 4 power Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 power Ορισμένες υπηρεσίες και εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Ρωτήστε στο κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες. Το Android είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη Xperia E1 D2004/D2005

Οδηγός χρήστη Xperia E1 D2004/D2005 Οδηγός χρήστη Xperia E1 D2004/D2005 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...8 Γιατί χρειάζομαι λογαριασμό Google ;...9 Φόρτιση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη. names mentioned herein may be the trade marks of their

Εγχειρίδιο χρήστη. names mentioned herein may be the trade marks of their Εγχειρίδιο χρήστη Vodafone Group 2015. Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα της Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone. Όλες οι επωνυμίες προϊόντων ή εταιρειών Vodafone που Group αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone Smart III

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone Smart III Κάποιες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ρωτήστε τα καταστήματα για λεπτομέρειες. Το λογότυπο Facebook αποτελεί εμπορικό σήμα της Facebook, Inc. Τα λογότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone Smart mini

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone Smart mini Κάποιες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ρωτήστε στα καταστήματα για λεπτομέρειες. Το λογότυπο Facebook αποτελεί εμπορικό σήμα της Facebook, Inc. Tα λογότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312

Οδηγός χρήστη. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Οδηγός χρήστη Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης... 6 Πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση συσκευής... 6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you Εγχειρίδιο χρήσης Smart Tab 4G Vodafone Power to you Πίνακας περιεχομένων 1 Η συσκευή σας... 1 1.1 Πλήκτρα και υποδοχές σύνδεσης...1 1.2 Ξεκινώντας...3 1.3 Αρχική οθόνη...5 2 Εισαγωγή κειμένου...15 2.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης LG-P350

Οδηγός χρήσης LG-P350 EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P350 Οδηγός χρήσης LG-P350 P/N : MMBB0000000 (1.0) H www.lg.com WiFi (WLAN) Η συσκευή προορίζεται για χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia Z2 D6502/D6503

Οδηγός χρήστη. Xperia Z2 D6502/D6503 Οδηγός χρήστη Xperia Z2 D6502/D6503 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...9 Γιατί χρειάζομαι λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia M2 D2303/D2305/D2306

Οδηγός χρήστη. Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Οδηγός χρήστη Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Πληροφορίες για τον Οδηγό χρήστη...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Εκκίνηση της συσκευής σας για πρώτη φορά...8 Γιατί χρειάζομαι

Διαβάστε περισσότερα

Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC Διαβάστε πριν προχωρήσετε Προφυλάξεις που αφορούν την ασφάλεια Διαβάστε προσεκτικά τις προφυλάξεις ασφαλείας που ακολουθούν για να διασφαλίσετε τη σωστή χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide LG-D160. www.lg.com MFL68240609 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide LG-D160. www.lg.com MFL68240609 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγίες χρήσης User Guide LG-D160 MFL68240609 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Cat B15Q Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης

Cat B15Q Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης Cat B15Q Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης Παρακαλείσθε να το διαβάσετε πριν προχωρήσετε Προφυλάξεις ασφαλείας Παρακαλείσθε να διαβάσετε τις προφυλάξεις ασφαλείας προσεκτικά για να διασφαλίσετε την ορθή χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 max

Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 max Εγχειρίδιο χρήστη Smart 4 max Ορισμένες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Για λεπτομέρειες, ρωτήστε στο κατάστημα. Η ονομασία Android είναι εμπορικό σήμα της Google

Διαβάστε περισσότερα

SM-G920F. Εγχειρίδιο χρήσης

SM-G920F. Εγχειρίδιο χρήσης SM-G920F Εγχειρίδιο χρήσης Greek. 04/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Περιεχόμενα Βασικές λειτουργίες 4 Διαβάστε πρώτα 5 Περιεχόμενα συσκευασίας 6 Διάταξη συσκευής 8 Κάρτα SIM ή USIM 10 Μπαταρία 15 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα Εγχειρίδιο χρήστη 2-2014 Με επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος Εγχειρίδιο χρήστη Acer Liquid Jade S Μοντέλο: S56 Η παρούσα αναθεώρηση: 12/2014 Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart

Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart Οδηγός χρήσης Vodafone 858 Smart Περιεχόμενα 1 Προφυλάξεις ασφαλείας...1 1.1 Νομική σημείωση... 2 2 Μάθετε το Τηλέφωνό σας...5 2.1 Όψη του Τηλεφώνου... 5 2.2 Εγκατάσταση του Κινητού Τηλεφώνου σας... 7

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο : 210 4800564 Οδηγός χρήσης LG-P700 P/NO : MFL67482902 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia M 1904/C1905

Οδηγός χρήστη. Xperia M 1904/C1905 Οδηγός χρήστη Xperia M 1904/C1905 Περιεχόμενα Οδηγός έναρξης...6 Android τι και πώς;...6 Επισκόπηση...6 Συναρμολόγηση...7 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής...9 Κλείδωμα και ξεκλείδωμα της οθόνης...9

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα Εγχειρίδιο χρήστη 2-2014 Με επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος Εγχειρίδιο χρήστη Acer Liquid Z410 Μοντέλο: Z410 Η παρούσα αναθεώρηση: 12/2014 Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. ST23i/ST23a. miro

Οδηγός χρήστη. ST23i/ST23a. miro Οδηγός χρήστη ST23i/ST23a miro Περιεχόμενα Σημαντικές πληροφορίες...6 Android τι και πώς;...7 Εφαρμογές...7 Οδηγός έναρξης...8 Συναρμολόγηση...8 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του τηλεφώνου...10 Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0)

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0) ENGLISH Οδηγίες χρήσης User Guide MFL68043814 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Ο οδηγός βίντεο (Video Guide) σας παρουσιάζει τις νέες βασικές λειτουργίες του G2. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia E dual C1605/C1604

Οδηγός χρήστη. Xperia E dual C1605/C1604 Οδηγός χρήστη Xperia E dual C1605/C1604 Περιεχόμενα Xperia E dual Οδηγός χρήστη...6 Οδηγός έναρξης...7 Τι είναι το Android ;...7 Επισκόπηση κινητού...7 Συναρμολόγηση...9 Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com Ορισμένα από τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με το τηλέφωνό σας, ανάλογα με το λογισμικό του τηλεφώνου ή του παροχέα υπηρεσιών. Samsung Electronics ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΑΘΗΝΑ: Γραφεία:

Διαβάστε περισσότερα