για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ"

Transcript

1 για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ Το κείμενο εστιάζει στη δομή, οργάνωση και δράση του αστυνομο-υπαλληλικού προσωπικού του ΗΣΑΠ και βασίζεται σε υλικό που απαλλοτριώθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης των γραφείων του ΗΣΑΠ. ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσειςé >> >> >> Η στρατηγική του ΗΣΑΠ ΑΕ. η οποία αφορά στην καθαριότητα και την ασφάλεια των χώρων του, δεν περιορίζεται μόνο στους καθαρούς, από ταξικούς αγώνες, χώρους αλλά επεκτείνεται στην καθημερινότητα τόσο των μετακινούμενων όσο και των εργαζόμενων στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η στρατηγική αυτή, αποσκοπεί στην πλήρη και συνεχή φύλαξη όλων των χώρων-εγκαταστάσεων της εταιρείας και υλοποιείται τόσο με τη χρήση, ορατών σε όλους μας, ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης (κάμερες) όσο και με τη στελέχωση-ανάπτυξη μιας μεικτής τριμερούς δύναμης επέμβασης και επιτήρησης που έχει σχεδιαστεί να αποτελείται από: Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ., υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security και υπαλλήλους του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ. Οι συνιστώσες αυτές, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, έχουν διαφορετικές, αν και πολλές φορές επικαλυπτόμενες δραστηριότητες, που σχετίζονται κυρίως με την επιτήρηση όλων των χώρων ευθύνης του ΗΣΑΠ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι αρμοδιότητες φύλαξης και επιτήρησης λαμβάνουν σαφή κατασταλτικά χαρακτηριστικά. Στην απόπειρα να ξετυλίξουμε το κουβάρι της στρατηγικής ασφάλειας και επιτήρησης που έχει υιοθετήσει ο ΗΣΑΠ θα αναφερθούμε στη δομή και την οργάνωση του αστυνομουπαλληλικού συμπλέγματος που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων του ΗΣΑΠ ενώ στη συνέχεια θα δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους δρα. Πιο συγκεκριμένα θα εστιάσουμε στην περίπτωση των γκραφιτάδων, οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν, ήδη από το 1999, τον υπ αριθμόν 1 εχθρό του ΗΣΑΠ και των φυλάκων του. Οι μέθοδοι και οι πρακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον των γκραφιτάδων δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ και που πριν από λίγους μήνες οδήγησαν στο θάνατο ενός από αυτούς.

2 36 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Βλ. σχετικά Οι φύλακες αυτοί προσελήφθησαν με βάση τις ρυθμίσεις του Ν. 1383/83, που αφορά στην αποκατάσταση εκδιωχθέντων μη χουντικών των σωμάτων ασφαλείας της περιόδου της δικτατορίας ( ). Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν 4 ώρες για στοιχεία του Ποινικού Κώδικα, της Ποινικής Δικονομίας και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 3 ώρες για εκρηκτικά, 5 ώρες για χρηματαποστολές και φρούρηση στόχων, 3 ώρες αυτοάμυνας, 2 ώρες αυτοπροστασίας και 18 ώρες οπλοτεχνικής και σκοποβολής, (Απόφαση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ΥΔΤ, 13/9/2000, αρ. πρωτ. 6020/9/48-β βλ. Παράρτημα). Το αστυνομο-υπαλληλικό σύμπλεγμα φύλαξης του ΗΣΑΠ Α. Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας Το διαβόητο (τουλάχιστον για τους γκραφιτάδες και άλλους επιβάτες με παραβατική συμπεριφορά) Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ ΑΕ. υπάγεται, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας, στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης, και είναι στην ουσία ένας καλά κρυμμένος ημι-στρατιωτικοποιημένος εσμός απότακτων μπάτσων και μετεκπαιδευμένων από την ΕΛ.ΑΣ υπαλλήλων του ΗΣΑΠ. Βασικά καθήκοντα των υπαλλήλων του Γραφείου αυτού είναι η φύλαξη και επιτήρηση όλων των χώρων της εταιρείας. Βασικός πυρήνας του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας φαίνεται να είναι η πρώτη φουρνιά έκτακτων πρόσθετων αστυφυλάκων, που απασχολούνται ήδη από το 1987 και μονιμοποιήθηκαν το 1989 (περίπτωση Α. Αδάμ). Ο πυρήνας αυτός ενισχύεται κατά καιρούς από υπαλλήλους αποσπασμένους από άλλα τμήματα της εταιρείας. Υπάλληλοι που υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια 6 ημερών στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Σεμινάρια που μοιάζουν πάρα πολύ με την εκπαίδευση που παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. στους Ειδικούς Φρουρούς, σε συμπυκνωμένη βέβαια μορφή, όπου οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν λίγο απ όλα (δικονομία, αυτοάμυνα-αυτοπροστασία, κλπ) αλλά κυρίως να πυροβολούν. Τα σεμινάρια αυτά, δεν αφορούν μόνο υπαλλήλους του ΗΣΑΠ αλλά και υπαλλήλους-φύλακες και άλλων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ΝΠΔΔ και επιχειρήσεων (Τράπεζες, Νοσοκομεία, ΗΛΠΑΠ, Δήμοι και Ασφαλιστικά ταμεία). Χαρακτηριστικό του πλήθους και του εύρους της πρακτικής αυτής είναι ότι μέσα σε 3,5 μήνες (18/9/ /12/2000) εκπαιδεύτηκαν σε τέτοια σεμινάρια-sessions των μπάτσων 684 υπάλληλοι 41 επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ από τη λίστα κοινοποίησης απουσιάζουν αρκετές μεγάλες εταιρείες, τράπεζες και οργανισμοί πράγμα που μπορεί να ερμηνευθεί είτε ότι οι υπάλληλοι τους είχαν ήδη εκπαιδευτεί είτε ότι θα αποτελέσουν τις επόμενες φουρνιές κουμπουροφόρων θυρωρών και φυλάκων που θα εκπαιδεύσει η ΕΛ.ΑΣ.

3 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 37

4 38 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

5 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 39

6 40 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Οι Pinkertons, υπάλληλοι της ομώνυμης εταιρείας, ήταν ένα είδος μισθοφορικού στρατού και προσλαμβάνονταν από διάφορους εργοδότες στις ΗΠΑ για να καταστέλλουν εκ των έσω απεργιακές κινητοποιήσεις και να προστατεύουν τους απεργοσπάστες. Είναι υπεύθυνοι για πολλές σφαγές απεργών εργατών και συνδικαλιστών, με γνωστότερη αυτή των μεταλλεργατών του Homestead το Πρόκειται δηλαδή για μία ξεκάθαρη στρατηγική του κράτους που αποσκοπεί στη δημιουργία ένοπλων σωμάτων φύλαξης που υπάγονται στη μισθοδοσία και δικαιοδοσία της εκάστοτε επιχείρησης η οποία, όπως προκύπτει από την περίπτωση του ΗΣΑΠ, καθορίζει και τα καθήκοντά τους. Τα σώματα αυτά με το ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα συμφέροντα της κάθε επιχείρησης καθηκοντολόγιο δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν, ως άλλοι Pinkertons, ακόμη και εναντίον των ίδιων των εργαζόμενων στους χώρους της επιχείρησης. Με άλλα λόγια δεν αποκλείει κανείς ότι τα σώματα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως ένοπλος βραχίονας της εργοδοσίας απέναντι στους αγώνες των εργαζόμενων. Η στρατηγική δημιουργίας τέτοιων εσωτερικών ένοπλων σωμάτων φύλαξης, όσο εξωπραγματική κι αν φαίνεται, είναι απολύτως αληθινή. Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του ΗΣΑΠ προς την ΕΛ.ΑΣ ζητείται η ανανέωση της άδειας οπλοφορίας του Α. Αδάμ, φύλακα του οπλοστασίου του ΗΣΑΠ που περιλαμβάνει 25 περίστροφα διαφορετικού τύπου και διαμετρήματος ένα εκ των οποίων δεν έχει αριθμό πλαισίου!!! [συνήθως τέτοια όπλα διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες]. Συνεπώς, ο ΗΣΑΠ ήδη από το 2000 που έχει συνταχθεί το παραπάνω έγγραφο, είχε στη διάθεσή του ένα μίνι-στρατό τουλάχιστον 25 κουμπουροφόρων επιφορτισμένων με τη φύλαξη όλων των εγκαταστάσεων και των δρομολογίων της εταιρείας. Όμως η στρατιωτικοποίηση της φύλαξης του ΗΣΑΠ, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα έγγραφα, δεν σταματά σε αυτό το σημείο και την περίοδο προχωρά ένα βήμα παραπέρα με την πρόσληψη του απόστρατου αξιωματικούεκπαιδευτή της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Δουλάμη, ως ειδικού οργανωτικού συμβούλου σε θέματα ασφαλείας, με καθήκοντα να διαμορφώσει-αναμορφώσει το Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ. Βασικές συμβατικές αρμοδιότητες (όπως περιγράφονται στο προσχέδιο σύμβασης έργου, 27/3/2001 αρ. πρωτ. 94) του μπάτσου-σύμβουλου ήταν μεταξύ άλλων:

7 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 41

8 42 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής [ ] Η εκπόνηση σχεδίου σύγχρονης, ορθολογιστικής, αποτελεσματικής και σύννομης αναδιαμόρφωσης, οργάνωσης και λειτουργίας της παραπάνω υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει τη σύνθεση και οργανωτική δομή, τον τρόπο στελέχωσης, τη λειτουργική κατανομή και ιεράρχηση του οικείου προσωπικού, αντίστοιχο καθηκοντολόγιο, τις υπηρεσιακές διασυνδέσεις, και θα αναφέρεται και στα θέματα υπηρεσιακής περιβολής και εξάρτυσης, τυχόν οπλισμού, κλπ. Μετά το πέρας της διαδικασίας αναμόρφωσης του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας, καθορίστηκαν και τα βασικά καθήκοντα των υπαλλήλων του (έγγραφο Φ. Μαλάμη, 7/6/2002). Ορισμένα από αυτά είναι: >> Η συνοδεία και προστασία ελεγκτών τους οποίους και βοηθάνε στη λήψη στοιχείων σε περίπτωση άρνησης πληρωμής του προστίμου, ενώ στις περιπτώσεις που ο παραβάτης δεν έχει ή αρνηθεί να δείξει ταυτότητα τον κρατάνε μέχρι να έρθει και να αναλάβει η αστυνομία. >> Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιούν την αστυνομία και συλλέγουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της κλοπής. Σε περίπτωση που υποδειχθεί ύποπτος, εμποδίζουν την αποχώρησή του μέχρι να έρθει η αστυνομία. >> Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης προκαλέσει φθορές ή καταστροφές σε συρμούς ή εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ, ο φύλακας είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία, να εμποδίσει την αποχώρηση του δράστη, να συλλέξει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο και να ειδοποιήσει την υπηρεσία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής μήνυσης. >> Η απομάκρυνση επαιτών, μικροπωλητών, χρηστών ναρκωτικών κλπ από τους χώρους του ΗΣΑΠ, καλώντας, αν υπάρξει ανάγκη την αστυνομία ή τη δημοτική αστυνομία. Επίσης οι φύλακες είναι επιφορτισμένοι με το να απομακρύνουν από τους χώρους του ΗΣΑΠ και όλα εκείνα τα άτομα που ενοχλούν τους επιβάτες ή τυχόν άστεγους που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς για να κοιμηθούν. >> Η μέριμνα για απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων και δικύκλων από τους χώρους του ΗΣΑΠ. >> Ο έλεγχος των χώρων διαφήμισης και η αναφορά καταστρατηγήσεων. >> Η απομάκρυνση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αδέσποτων σκύλων από τους χώρους του ΗΣΑΠ. > > Ο έλεγχος, εισόδου και εξόδου στο μέγαρο Αθηνάς, επισκεπτών αλλά και προσωπικού που σχετίζεται με την καθαριότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι υπάλληλοι αυτοί εκτός από καθήκοντα φύλαξης και επιτήρησης των χώρων αλλά και των επιβατών του ΗΣΑΠ, είναι επιφορτισμένοι και με κατασταλτικά καθήκοντα αλλά και με άλλα πιο ευγενή. Κοινώς οι αρμοδιότητες του σώματος αυτού είναι ένα κράμα από αρμοδιότητες μπάτσων, ειδικών φρουρών, δημοτόμπατσων, παρκαδόρων και πορτιέρηδων. Βέβαια, όλο αυτό το ευγενές καθηκοντολόγιο πήγε περίπατο στις περιπτώσεις οργανωμένων παρεμβάσεων και επιθέσεων σε σταθμούς αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΗΣΑΠ. Στις περιπτώσεις αυτές οι φύλακες περιορίζονται στην καταγραφή των συμβάντων και την περισυλλογή έντυπου υλικού που μοιράστηκε (βλ. σελ. 71) Β. Ειδικοί Φρουροί Τα κατορθώματα του Διευθυντή Εκμετάλλευσης Φ. Μαλάμη, δεν σταματάνε στην αναδιοργάνωση του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας Προχωράει ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας την ενίσχυση του Γραφείου Φύλαξης με δύναμη 80 Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. με σχέση εργασίας αντίστοιχη με αυτή των

9 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 43 Ειδικών Φρουρών που απασχολούνται στο ΜΕΤΡΟ. Σημειώνουμε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ήδη από το 1999, είχε εντάξει στο σχεδιασμό της να προσλάβει 100 Ειδικούς Φρουρούς για τη φύλαξη των σταθμών και των εγκαταστάσεών της. Οι δαπάνες πρόσληψης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού, μισθοδοσίας, ασφάλισης και αποζημίωσης σύμφωνα με τον Ν.2734/1999 θα βαρύνουν την ίδια την εταιρεία. Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το γεγονός ότι αυτοί οι Ειδικοί Φρουροί είναι εκτός και επιπλέον της πρώτης 1000άδας ειδικών φρουρών που το κράτος σχεδίαζε να εντάξει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του. Στην περίπτωση αυτή γίνεται ορατό ένα ιδιότυπο franchise από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναλαμβάνει να επιλέξει μέσα από τους ενδιαφερόμενους τους 100 καταλληλότερους για την πλήρωση των θέσεων και στη συνέχεια να τους εκπαιδεύσει και να τους εξοπλίσει με έξοδα της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Στη συνέχεια η εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα μισθοδοσίας και ασφάλισής τους! Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι μάζες ανεπάγγελτων πλέον ελληναράδων μιλιταριστών (φασιστών αλλά και δημοκρατών) αποτελούν τη δεξαμενή από την οποία αντλείται το προσωπικό που θα επανδρώσει τα εκάστοτε Γραφεία Φύλαξης Οργανισμών, Κοινωφελών Επιχειρήσεων αλλά και τις τάξεις της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Το παραπάνω καταδεικνύει μία ακόμη όψη της όλο και εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Στρατιωτικοποίηση η οποία γίνεται καθημερινά αντιληπτή τόσο από τις αλλαγές στον ενδυματολογικό κώδικα και τον εξοπλισμό των αστυνομικών όσο όμως και από τα στρατιωτικής έμπνευσης σχέδια αποκλεισμού-αποκοπής ολόκληρων τμημάτων του αστικού χώρου που σχετικά πρόσφατα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Βέβαια, στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε, γίνεται αντιληπτή ίσως η περισσότερο επίσημη εκδοχή της διάχυσης των ορίων μεταξύ στρατού και αστυνομίας μιας και η αστυνομία προορίζεται (μέσω της θεσμικής οδού) να αποτελέσει το επόμενο βήμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μεγάλου μέρους των μιλιταριστικών αποβρασμάτων πενταετούς υποχρέωσης Το γελοίο δε της υπόθεσης είναι η στάση που κράτησε το Συνασπισμένο τομάρι με όνομα Γ. Γαβρίλης, τότε πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ και νυν αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μέσα από μία επιστολή που κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Μεταφορών αλλά και στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων μεταφορικών οργανισμών (28/3/2001), ζητά να μην γίνει η πρόσληψη των 80 Ειδικών Φρουρών αλλά οι ανάγκες φύλαξης και επιτήρησης να καλυφθούν από υπαλλήλους της ίδιας της εταιρείας. Ο αρχισυνδικαλιστής του ΣΥΝ, σε μια πρόταση-μνημείο ταξικής συνεργασίας εργαζομένων-επιχειρήσεων, προτρέπει συναδέλφους του εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ να εκπαιδευθούν κα- Εδώ, κρίνουμε σκόπιμο, για λόγους πληρότητας αλλά και ενημέρωσης, να κάνουμε μία μικρή παρένθεση σχετικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Ειδικών Φρουρών αλλά και τα προσόντα που απαιτούνται για την πρόσληψή τους. Σήμερα, ο αριθμός των Ειδικών Φρουρών που απασχολεί το κράτος μετά και τις τελευταίες μαζικές προσλήψεις 1500 πρώην καραβανάδων στις 28/4/2009 αγγίζει τα 5800 άτομα και έχουν προσληφθεί όλοι την τελευταία δεκαετία (1000 άτομα στις 5/8/1999 Ν. 2734/1999, 1300 άτομα στις 4/8/2000 Ν. 2838/2000, 2000 άτομα στις 22/2/2007 ΠΔ. 39/2007). Το καθεστώς πρόσληψής τους είναι λίγο πολύ ίδιο με αυτό βάσει του οποίου έχουν προσληφθεί οι υπάλληλοι του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ (Ν. 1339/1983). Τα καθήκοντα των Ειδικών Φρουρών αφορούν στη φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος ιδίως κτηρίων και εγκαταστάσεων, δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσίες περιπολιών. Επίσης δύναται να διατίθενται για τη στελέχωση Ειδικών Αστυνομικών Υπηρεσιών ή τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων προς αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας και αναζήτηση διωκόμενων ή εξαφανισθέντων προσώπων [ ] έχουν τις ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό, πλην αυτών που αναφέρονται στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων. (Ν. 2734/1999). Τα προσόντα που απαιτούνται είναι: απολυτήριο λυκείου, ηλικία ως και 28 χρόνων, άρτια σωματική διάπλαση με ύψος πάνω από 1.70, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, καθαρό ποινικό μητρώο κλπ. Εκτός όμως από τα παραπάνω βασικά προσόντα, επιπλέον μόρια δίνονται σε άτομα που έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι ή αξιωματικοί στις ειδικές δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης του στρατού.

10 44 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

11 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 45

12 46 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, προκύπτει ότι ήδη 35 άτομα είχαν εκπαιδευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ για άλλους 30 είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες απόσπασης και μετεκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συγγραφής του παρόντος κειμένου, έγιναν αρκετές απόπειρες επικοινωνίας με άτομα που ασχολούνται με γκράφιτι για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε το αληθές των αναφορών των μπάτσωνυπαλλήλων φύλαξης του ΗΣΑΠ που έχουμε στα χέρια μας. Οι προσπάθειές μας μέχρι σήμερα δεν έχουν ευοδωθεί, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε μόνο στις εν λόγω αναφορές τάλληλα και να αποτελέσουν το μίνι-στρατό εσωτερικής κατανάλωσης του ΗΣΑΠ. Κι όλα αυτά πασπαλισμένα με επιχειρήματα του στυλ ότι: >> η μετεκπαίδευση εργαζομένων του ΗΣΑΠ θα στοιχίσει πολύ φθηνότερα στην εταιρεία από τα δρχ. που απαιτούνται για τους ειδικούς φρουρούς και θα κρατηθεί χαμηλά το κόστος του εισιτηρίου. > > Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ είναι καλά εξοικειωμένοι με πρόσωπα και χώρους της εταιρείας. Συνεπώς θα κάνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους. Ξαναγυρνώντας τώρα στα του ΗΣΑΠ και στη στρατηγική ασφάλειας και επιτήρησης που έχει υιοθετήσει, παρατηρούμε ότι επιδιώκεται να εξυφανθεί ένα ολοκληρωτικό πλέγμα επιτήρησης των εγκαταστάσεων, των επιβατών των εργαζόμενων αλλά και των κάθε είδους παρείσακτων μέσα από την παράλληλη και συμπληρωματική δράση συγγενών, όσον αφορά τις καταβολές τους, σωμάτων ασφάλειας και επιτήρησης. Η συμπληρωματική δράση των Ειδικών Φρουρών και των υπαλλήλων του Γραφείου Φύλαξης εμπλουτίζεται και συνεπικουρείται από στατικές δυνάμεις επιτήρησης και φύλαξης που επανδρώνονται από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security αλλά και από ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης (κάμερες). Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί αυτοί προτείνονται 5 μήνες πριν από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους (11/9/2001) και το επακόλουθο κλίμα τρομοϋστερίας που κατέλαβε όλο τον κόσμο. Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε και μία παρατήρηση. Δεν γνωρίζουμε αν και μέχρι ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η πρόσληψη Ειδικών Φρουρών στον ΗΣΑΠ ή αν εν τέλει πέρασε η πρόταση του Γαβρίλη, μιας και στις καθημερινές μας μετακινήσεις με τους ΗΣΑΠ δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε Ειδικούς Φρουρούς που περιπολούν στις πλατφόρμες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι υπάλληλοι του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας, ένοπλοι ή άοπλοι περιπολούν καθημερινά στο δίκτυο και στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ, πράγμα που θα φανεί και στη συνέχεια όταν θα περιγράψουμε μερικά από τα ανδραγαθήματά τους στις περιπτώσεις πρόληψης και καταστολής των γκράφιτι και των γκραφιτάδων. Ο τυχαίος θάνατος ενός γκραφιτά Οι νεανικές κυρίως παρέες που κάνουν γκράφιτι στους σταθμούς και τα βαγόνια του ΗΣΑΠ έχουν κατά καιρούς βιώσει στο πετσί τους τον κατασταλτικό ρόλο των υπαλλήλων του περιβόητου γραφείου φύλαξης. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε έγγραφες αναφορές περιλαμβάνουν, από απλές επιπλήξεις μέχρι συλλήψεις-δικαστήρια, εκβιασμούς αλλά και ένα θάνατο Τα σημαντικότερα σημεία των αναφορών αυτών θα παρουσιαστούν με τη μορφή χρονικού. > > 26 Ιούνη Ο φύλακας Κ. Δεληγιάννης, συνέλαβε (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) δύο άτομα στα Α. Πατήσια που έβαφαν του τοίχους του Νεκροταφείου (περιοχή έξω από τα όρια ευθύνης των φυλάκων του ΗΣΑΠ). Λόγος σύλληψης: Τα άτομα αυτά κατά πάσα πιθανότητα είναι από την ομάδα που τους γράφουν τα τρένα. Ο επόπτης Α. Αδάμ (αυτός με την άδεια οπλοφορίας) έστειλε περιπολικό και τους πήγαν στο ΙΣΤ Α.Τ., όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας προσφέρθηκε να τους κρατήσει για εξακρίβωση και να καλέσει τις οικογένειές τους μήπως και καταφέρουν να μάθουν περισσότερα. Στην υπεύθυνη δήλωση που λογικά αναγκάστηκε να υπογράψει ένας εκ των συλληφθέντων, ο Η.Μ., δηλώνει ότι συνελήφθη από τον

13 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 47 αξιωματικό υπηρεσίας του ΗΣΑΠ να κάθεται στο πάρκο παράλληλα στις γραμμές και να έχει σακίδιο με 3 σπρέι τα οποία είχε για να κάνει graffiti σε κάποιο σχολείο. Από την αναφορά αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι οι φύλακες του ΗΣΑΠ θεωρούν του εαυτούς τους αξιωματικούς υπηρεσίας και με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης είναι ξεκάθαρο το ότι υπάρχει άμεση και συμπληρωματική συνεργασία με την αστυνομία, αφού οι συλλήψεις έγιναν έξω από τα όρια δικαιοδοσίας των φυλάκων του ΗΣΑΠ και είχαν προληπτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί η προθυμία του αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ. να τους κρατήσει παραπάνω μήπως και μάθουν περισσότερα σχετικά με graffiti σε περιοχές ευθύνης του ΗΣΑΠ. > > 8 Φλεβάρη Ο φύλακας Δ. Βαμβακάς και ο νυχτοφύλακας Η. Ξιαρχογιαννόπουλος αμείβονται με δρχ. ο καθένας γιατί την προηγούμενη μέρα συνέλαβαν δύο άτομα να βάφουν και να προκαλούν φθορές με σπρέι σε σταθμευμένο συρμό στο Θησείο. Από την αναφορά αυτή βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι γκραφιτάδες έχουν καταλήξει να αποτελούν τον Νο. 1 εχθρό του ΗΣΑΠ και μάλιστα επικηρυγμένο Αυτό εξηγεί και τη λύσσα με την οποία καταδιώκονται από τους φύλακες του ΗΣΑΠ.

14 48 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής > > 3 Μάρτη Ο φύλακας Γ. Καλές μετά από περιπολία στο σταθμό της Κηφισιάς έπιασε δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε σπρέι και σχέδιο (λογικά stensil). Τα οποία και συνέδεσε άμεσα με τους γκραφιτάδες που πριν από λίγη ώρα είχαν βάψει την πόρτα τρένου. Κράτησε τα στοιχεία τους και ενημέρωσε τους γονείς τους. Πρόκειται για άλλη μία αυθαίρετη ενέργεια μπάτσικου χαρακτήρα από υπάλληλο φύλαξης του ΗΣΑΠ όπου πέραν των οποιωνδήποτε καθηκόντων του σταμάτησε και έκανε σωματική έρευνα σε άτομα που έκρινε ως ύποπτα. > > 26 Μάρτη Ο φύλακας Ν. Σκαρλάτος σε συνεργασία με το σταθμάρχη της Ομόνοιας Ι. Βαχάρη και τον οδηγό Ε. Χαρίδη συνέλαβαν τον Π.Π. και τον Ψ.Κ., ενώ ο Τ. ο οποίος ήταν μαζί τους και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έχει προξενήσει πολλές φθορές στους συρμούς του ΗΣΑΠ κατάφερε να διαφύγει. Οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομόνοιας όπου και υποσχέθηκαν ότι θα υποδείξουν τον Τ. και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού όλως ξαφνικά ο οδηγός Ε. Χαρίδης διαπίστωσε ότι δεν τους είδε να γράφουν οι ίδιοι στο συρμό. Το περιστατικό αυτό θυμίζει πολύ έντονα αστυνομικό εκβιασμό όπου μέσω εγγυήσεων που παρέχονται σε ανακρινόμενους επιδιώκεται η απόσπαση πληροφοριών για άλλα μεγαλύτερα ψάρια

15 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 49 > > Την ίδια μέρα, ο φύλακας Θ. Οικονομάκος συνέλαβε ένα μικρό να γράφει σε βαγόνι στην Ομόνοια. Ο μικρός ανέφερε ότι ήταν 3 μαζί του (ένας φίλος του και ένας ακόμη που δεν ήξερε καλά). Ο Οικονομάκος χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους (οι οποίοι φυσικά δεν αναφέρονται) κατάφερε να αποσπάσει τις πληροφορίες που ήθελε αλλά και τον αριθμό κινητού του φίλου του μικρού, τον οποίο και έπεισε να πάει στην Ομόνοια λέγοντας του πως αν του πει την αλήθεια δεν θα πάθει τίποτα. Εν τέλει έπεισε και τους δύο να πάρουν τηλέφωνο και να κανονίσουν ραντεβού στο Μοσχάτο με το διάσημο γκραφιτά ο οποίος τους περίμενε για να μάθει νέα τους. Τους δασκάλεψε για το τι θα πουν και πώς θα συμπεριφερθούν για να μην υποψιαστεί τίποτα και αφού του τον υπέδειξαν, κατάφερε (άγνωστο πάλι πώς) και βρήκε πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, στέκια που συχνάζει, κλπ., τα οποία δεν είναι στην αναφορά) και περιμένει εντολές για το πώς θα πράξει. Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα πρακτικών εκβιασμού, ασφαλίτικης προέλευσης, που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του γραφείου φύλαξης του ΗΣΑΠ > > 3 Ιούλη Σύμφωνα με αναφορά του φύλακα-επόπτη Ν. Σκαρλάτου, ο υπάλληλος της φύλαξης Κ. Γιαννακόπουλος ειδοποιήθηκε από τον πληροφοριοδότη του (κάποιον που αναφέρεται ως μικρός ) ότι ομάδα ατόμων θα βάψει τρένα στην Κηφισιά. Ο Σκαρλάτος έστειλε για ενίσχυση άλλους δύο φύλακες (Θ. Οικονομάκο και Ε. Κουρέλη) οι οποίοι έφεραν αισίως εις πέρας το έργο της φύλαξης του σταθμού. > > Την ίδια μέρα, ο φύλακας του σταθμού των Α. Πατησίων, Δ. Βαμβακάς, κατέλαβε ύστερα από παρακολούθηση τους Α.Σ., Κ.Γ. Κ., Γ.Π. και Π.Κ., οι οποίοι επί ώρα έκαναν βόλτες γύρω από την περίφραξη και οι οποίοι έφεραν 6 σπρέι και δύο πέτρες τροχού που χαράζουν τα τζάμια των συρμών. Πρόκειται δηλαδή για άλλη μία προληπτική σύλληψη από τους φύλακες του ΗΣΑΠ, αφού τα παραπάνω άτομα δεν πιάστηκαν κάνοντας graffiti αλλά επειδή περιφερόντουσαν ασκόπως γύρω από την περίφραξη του σταθμού

16 50 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

17 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 51 > > Την ίδια μέρα στο Φάληρο, ο Κ. Γιαννακόπουλος ζητά βοήθεια γιατί διακρίνει ύποπτες κινήσεις graffiti στους γύρω δρόμους. Εστάλη ο Σ. Γλαυκίδης. > > Στις της ίδιας μέρας ο Κ. Γιαννακόπουλος ζητά να μάθει τα ονόματα των παιδιών που συνελήφθησαν στα Α. Πατήσια από τον Δ. Βαμβακά, ενημερώνοντας ότι ένας από αυτούς είναι ο δικός του, δηλαδή ο πληροφοριοδότης του. Ο Ν. Σκαρλάτος πιστεύει ότι ο Γιαννακόπουλος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τον Π.Κ. (που μάλλον είναι ο δικός του, όπως προκύπτει από την αναφορά) και ειδοποίησε να ενισχυθεί η φύλαξη της Κηφισιάς και του Φαλήρου, ώστε να βαφτούν τα τρένα στα Α. Πατήσια. Γίνεται λόγος και για άλλους πληροφοριοδότες, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Σκαρλάτου, έχουν εισχωρήσει σε ομάδες graffiti και προβαίνουν και οι ίδιοι σε δολιοφθορές Θεωρεί τον Π.Κ. παραπληροφοριοδότη και εισηγείται την απομάκρυνση των συναδέλφων του από αυτόν. Εδώ βλέπουμε καθαρά το πόσο πολύ ενοχλούν τα graffiti τους υπεύθυνους ασφαλείας αλλά και τους προϊστάμενούς τους. Έχουν δε φτάσει στο σημείο να ρίξουν ρουφιάνους μέσα στις ομάδες των γκραφιτάδων, άλλη μία αγαπημένη τακτική της ΕΛ.ΑΣ. > > 28 Σεπτέμβρη Υπάλληλοι της ΕΥΡΩΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ συνέλαβαν τρία άτομα που προσπάθησαν να βάψουν τρένο στην Κηφισιά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και προσήγαγε τα παιδιά για αναγνώριση στοιχείων. Εδώ βλέπουμε μία αλλαγή στα πρόσωπα τα οποία συλλαμβάνουν γκραφιτάδες. Αυτή τη φορά πρόκειται για σεκιουριτάδες, οι οποίοι λίγο-πολύ ακολουθούν την ίδια τακτική με τους φύλακες.

18 52 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής > > 29 Δεκέμβρη Σεκιουριτάδες μαζί με τον φύλακα Γ. Μαρκαντώνη συλλαμβάνουν τους Β.Θ. και Ε.Α. επειδή έκαναν graffiti στον τοίχο του ξυλουργείου που βρίσκεται στο σταθμό του Θησείου. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με περιπολικό στο Α.Τ. Πετραλώνων και πέρασαν την επόμενη μέρα από εισαγγελέα ανηλίκων. > > 12 Σεπτέμβρη Στην αναφορά του Δ. Καλαντζή προς το διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ αναφέρεται ότι υπήρξε θάνατος γκραφιτά στα Α. Πατήσια. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάποιος υπάλληλος με όνομα Ψαρομιχελάκης (χωρίς λοιπά στοιχεία σχετικά με τα καθήκοντά του) δεν ήταν στη θέση του στις οθόνες εκείνη την ώρα και επέστρεψε μετά το συμβάν, οπότε και ενημέρωσε τον Καλαντζή που με τη σειρά του διέκοψε αμέσως το ρεύμα. Η επαναφορά του ρεύματος έγινε όταν οι φίλοι του νεκρού, τον απομάκρυναν από τις γραμμές. Την επόμενη μέρα ο Δ. Ραχούτης, σταθμάρχης Αττικής, αναφέρει ότι ο νυχτοφύλακας Β. Μπαμπούρης και ο φύλακας Βουρλούμης τον ενημέρωσαν ότι σε προτροπή τους προς τους φίλους του νεκρού να παραμείνουν στο χώρο μέχρι να έρθει το 166 αρνήθηκαν με απειλητικό τρόπο και έφυγαν. Την ίδια μέρα η ΕΛ.ΑΣ αποστέλλει αίτημα για να της χορηγήσουν το CD από τις κάμερες ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ΗΣΑΠ για να διερευνήσουν αν και κατά πόσο υπήρξε παράβαση από την πλευρά των γκραφιτάδων. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. περιόρισε τις έρευνες της στο αν οι γκαρφιτάδες, αφήνοντας το νεκρό φίλο τους έξω από το δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, παραβίασαν το άρθρο 307 του Ποινικού Κώδικα. Το άρθρο αυτό κάνει λόγο για πιθανές ευθύνες τρίτων οι οποίοι θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή κάποιου χωρίς κίνδυνο της δικής τους!!! Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπήκε καν στον κόπο να διερευνήσει το αν και κατά πόσο υπήρχαν ευθύνες από την πλευρά των φυλάκων του ΗΣΑΠ σχετικά με το θάνατο. Ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν από τη μεριά μας είναι τα παρακάτω: Γιατί οι περιγραφικότατοι σε άλλες περιπτώσεις φύλακες δεν συνέταξαν ούτε μία αναφορά σχετικά με το περιστατικό; Γιατί δεν αναφέρεται αν υπήρξε ή όχι κάποιου είδους καταδίωξη που οδήγησε στο θάνατο του 23χρονου Χάρη;

19 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 53

20 54 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Παραπέμπουμε σε ένα βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο όπου φαίνεται πόσο καλά οργανωμένες είναι οι ομάδες που κάνουν graffiti σε τέτοιους δύσκολους στόχους (http:// video.google.com/videoplay?docid= &q=c ctv+2&ei=fmiysk6ffo6ajgl9ybm5bw). Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ένα μάλλον έμπειρο μέλος ομάδας που κάνει graffiti σε τρένα απλά σκόνταψε κι έπεσε στην ηλεκτροφόρο ράβδο η οποία είναι περίπου μισό μέτρο από το έδαφος; Εικάζουμε ότι η ομάδα των γκραφιτάδων έγινε αντιληπτή από τους φύλακες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να τους καταδιώξουν (εξ ου και το ότι ήταν κοντά στην ομάδα των γκραφιτάδων τη στιγμή που εκείνοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν το φίλο τους). Η εξέγερση του Δεκέμβρη και ο Òεσωτερικός εχθρόςó Δεν είναι παράξενο ότι ο μηχανισμός ασφαλείας του ΗΣΑΠ βρέθηκε σε εγρήγορση τις μέρες του Δεκέμβρη: οι παρεμβάσεις στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό ήταν αναπόσπαστο τμήμα εκείνης της εξέγερσης. Όμως στο χρονικό που ακολουθεί, υπάρχει και μια ουσιαστική λεπτομέρεια: η καταγραφή και παρακολούθηση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων στα Πετράλωνα, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο έξω από τον σταθμό. Η σχετική αναφορά καταδεικνύει ότι η συγκρότηση των μηχανισμών ασφαλείας εκτρέπεται πολύ γρήγορα σε καθολική επιτήρηση του κοινωνικού πεδίου. > > 16 Δεκέμβρη Ο ρουφιάνος-ελεγκτής Ε. Κεραμύδας ξεροστάλιασε από τις 5.15 το απόγευμα μέχρι τις 8.20 το βράδυ στο σταθμό Πετραλώνων (ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) για να παρακολουθήσει συγκέντρωση πλήθους, όπως αναφέρει ο ίδιος. Επειδή ο ηλίθιος δεν μπόρεσε να καταλάβει την προέλευση του εγγράφου (δηλ. της προκήρυξης που μάζεψε), τον βοηθάμε εμείς: Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. > > Την ίδια μέρα. Εισβολή ομάδας ατόμων στο σταθμό της Βικτώριας καταγράφηκε από τον υπάλληλο-χαφιέ Κ. Μποβιάτο. Οι εισβολείς έβαψαν κάμερες, έριξαν αφρό πολυουρεθάνης στα ακυρωτικά μηχανήματα και έγραψαν συνθήματα όπως: ΜΠΑΤΣΟΙ - ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ - ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ - ΖΩΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

21 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 55 Ταυτόχρονη εισβολή έγινε στην Ομόνοια από ομάδες ατόμων, διάρκειας Οι εισβολείς φώναξαν συνθήματα και πέταξαν προκηρύξεις. > > 17 Δεκέμβρη Επίσκεψη του ρουφιάνου Κ. Τζιώγκα στους σταθμούς Ταύρου και Μοναστηρακίου όπου κατέγραψε ομάδες των 20 ατόμων να γράφουν συνθήματα και να καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα με αφρό πολυουρεθάνης, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια (το σχετικό έγγραφο παρατίθεται στη βάση της προηγούμενης σελίδας). > > Την ίδια μέρα. Εισβολή ατόμων με κουκούλες διάρκειας 3-4 στο σταθμό Άνω Πατησίων. Έριξαν φέιγ-βολάν με αναρχικά συνθήματα, έβαψαν με σπρέι κάμερες και έβαλαν κόλλα στις χαραμάδες των ακυρωτικών. Μάταια ο καλός υπάλληλος Αθ. Καούκης προσπάθησε να τους αποτρέψει, αφού πανικοβλήθηκε όταν περικυκλώθηκε από 10 άτομα σε απόσταση αναπνοής (το σχετικό έγγραφο παρατίθεται στην επόμενη σελίδα). Αντί ΕπιλόγουÉ Από όλα τα παραπάνω γίνεται ορατή η προσπάθεια του κράτους και των επιχειρήσεων που ελέγχονται έστω και μερικώς από αυτό, να εξυφάνουν στο όνομα της ασφάλειας ένα ολοκληρωτικό και πλήρως ασφυκτικό πλέγμα επιτήρησης. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τις ορατές σε όλους μας αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν συνεχώς στους δρόμους, την όλο και διευρυνόμενη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης αλλά και σώματα και υπηρεσίες όπως το Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ που είναι επιφορτισμένο με τη συνεχή φύλαξη και επιτήρηση των χώρων και των επιβα-

22 56 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής τών του ΗΣΑΠ. Τα κρατικοδίαιτα αυτά σώματα ασφαλείας συνεπικουρούνται και από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, σε περιόδους που το δόγμα της καθολικής επιτήρησης και το κράτος ασφαλείας δεν ήταν και πολύ ψηλά στην ατζέντα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι προσπάθειες αυτές φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια εντείνονται και σήμερα, μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, είναι στο αποκορύφωμά τους με το κράτος να αντεπιτίθεται πλήρως και να ψηφίζει νόμους για τη συνεχή λειτουργία των καμερών, τη δημιουργία τράπεζας DNA και την ποινικοποίηση της κουκούλας. Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η διάθεση του κράτους να εδραιώσει ένα πανοπτικό μοντέλο κοινωνικού ελέγχου και επιτήρησης όπου όλες οι κινήσεις και δραστηριότητες του κάθε ατόμου θα μπορούν να καταγράφονται και να ελέγχονται κατά το δοκούν. Στην προσπάθειά του αυτή, το κράτος θα χρειαστεί εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις και άλλους πρόθυμους συμμάχους τόσο όσον αφορά στην εδραίωση του συναισθήματος της διαρκούς παρακολούθησης και επιτήρησης όσο όμως και στην ανάληψη ορισμένων κατασταλτικών καθηκόντων. Μερικούς από αυτούς τους πρόθυμους σύμμαχους είδαμε, και μάλιστα με τα ονοματεπώνυμά τους στο δεύτερο μέρος του κειμένου, όπου και περιγράψαμε ορισμένες από τις δραστηριότητές τους αλλά και την αγαστή συνεργασία τους με τις αστυνομικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση του υπ αριθμόν 1 εχθρού τους, τους γκραφιτάδες. Οι γκραφιτάδες αντιμετωπίζονται ως καταστροφείς και βάνδαλοι που λερώνουν τα τρένα και τους σταθμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καταστολή τους εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια της καθαριότητας του ΗΣΑΠ που όπως και στην περίπτωση της Κ. Κούνεβα κοστίζει πολύ ακριβά

έργα και ημέρες του ΗΣΑΠ

έργα και ημέρες του ΗΣΑΠ Παράρτημα ΙΙΙ ÒΠρέπει να έχουμε και συλλήψειςó νεκρό πάντως είχαμε Τα δύο αποσπάσματα που ακολουθούν προέρχονται από πολυσέλιδο έγγραφο του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ και αφορούν τη φύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών 0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι Τίτλος: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ενδεικτ.προυπολ.: 94.464,00 Κ.Α. :

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.) Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ

Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ Ο διαχειριστής εκπροσωπεί την γερμανική ΕΠΕ και ενεργεί επ'ονόματι αυτής κάθε πράξη διαχείρισης. Ποιος μπορεί να γίνει διαχειριστής σε μία γερμανική ΕΠΕ Διαχειριστής μίας

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α [1] Ν. 2800/2000 Α. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δηµόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνοµίας και άλλες διατάξεις [Άρθρα 1-30, 39]...3 [2]

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &Δ.Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ! Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! Σας ευχαριστούμε πολύ! Ο Δήμος της πόλης μας, αποδεικνύει με ακόμα ένα τρόπο πώς αντιλαμβάνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή - θεσμικές εξελίξεις μετά τον Καλλικράτη που επηρεάζουν την οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ» ΤΕΥΧΟΣ 9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ» ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας».

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αγιος Στέφανος 30/4/2013 Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Α.Π. 13372 & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΛΗΡ.: ΛΕΚΑΡΑΚΟΥ Γ. Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Για την υπηρεσία «Νυχτερινής φύλαξης της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών 2015»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Για την υπηρεσία «Νυχτερινής φύλαξης της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών 2015» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Για την υπηρεσία «Νυχτερινής φύλαξης της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών 2015» Α. Οι προς φύλαξη χώροι είναι : 1. Εξωτερικοί χώροι : (πεζοδρόµια, ακάλυπτος χώρος, είσοδοι ) 2. Υπόγειο 3. Ισόγειο

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου Ταχ. Κώδικας: 567 28 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου

Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Γράφει η κα.ευτυχία Γ. Μανιάκη-Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Στην έδρα κάθε Πρωτοδικείου και υπό την «σκέπη» του Δικαστηρίου Ανηλίκων λειτουργούν οι Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, οι οποίες υπάγονται στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ : ΔΠΜ-Θ/ΤΥ/11/2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ : ΔΠΜ-Θ/ΤΥ/11/2015 Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης Εθνικής Αμύνης 9 Α, Θεσσαλονίκη 546 21 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ : ΔΠΜ-Θ/ΤΥ/11/2015 ΕΡΓΟ : «ΦΥΛΑΞΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΠΜ-Θ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» ΤΕΥΧΟΣ Ι ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ Ι. πριν την απογραφή σας α. Για να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας απογραφής, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια σειρά εγγράφων. Από αυτά τα έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό

Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό Venue Security Plan Security Management & critical incident response Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ. ΛΟΓΟΣ Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής. Σκοπός

Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής. Σκοπός Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής Σκοπός Η Γενική Διεύθυνση έχει ως στρατηγικό σκοπό το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση της αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Βούλγαρος εξαπατούσε ηλικιωμένους. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Πέμπτη, 05 Ιανουάριος :30

Βούλγαρος εξαπατούσε ηλικιωμένους. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Πέμπτη, 05 Ιανουάριος :30 Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Λιβαδειά, ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών. Ο εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2 ΠΡΟΣ: Ταχ. Κώδικας: 101

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001 Τίτλος: Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Προοίμιο: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3920, 12/11/2004 Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3920, 12/11/2004 Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- «Απόφαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της 13 ης Ιουνίου 2002 σχετικά με τις Κοινές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου»

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου» ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου» Ν. Αλικαρνασσός, 5 Φεβρουαρίου 2013 Εισαγωγή Γενικά για την Κρήτη Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (Ε.Ε.Ε.Π.) Πανεπιστημίου 25, 6 ος όροφος, 10564 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3272700, εσωτ. 111. Πληροφορίες: Όλγα Μακρή.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα.

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα. Στο Αυτόφωρο Μονομελές θα παρουσιαστούν σήμερα για να δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο εκδότης των "Παραπολιτικών" Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Νεάπολη 27/ 2/ 2014 Αριθµ. Πρωτ. 12719 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Τέρµα Ελ. Βενιζέλου

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αρ. Μελέτης: 88 /2016 ΕΡΓΑΣΙΑ: «Παροχή υπηρεσιών για τη φύλαξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας έτους 2017» ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης

Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 136/13.12.2002 Θέμα 2 ο : 2.9 : Διοικητικά Χρήση χώρων στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης Το Πρυτανικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη : - Την με αριθμ. πρωτ. 6759/13.12.2002

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ. 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ. 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις. Αρ. 1 1. Αστικός συνεταιρισμός είναι εκούσια ένωση προσώπων με οικονομικό σκοπό, η οποία, χωρίς να αναπτύσσει δραστηριότητες αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών Γιατρού Εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών Γιατρού Εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Κερατσίνι 25/2/2015 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΛΗΡ. ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών Γιατρού Εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 8.170,20 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 626 11 Μαΐου 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Έγκριση του κανονισµού εσωτερικής υπηρεσίας του Αναθεωρητικού ικαστηρίου.. Έγκριση των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ Αρ. Πρωτ.: 188 Αθήνα 16/7/08

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣ Αρ. Πρωτ.: 188 Αθήνα 16/7/08 Αρ. Πρωτ.: 188 Αθήνα 16/7/08 Προς: Τον Αντιπρύτανη Οικον. Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΓΠΑ, κ. Λ. Λουλούδη Κοιν.: Δ/νση Διοικητικού ΓΠΑ, Τμήμα Α προσωπικού Τμήμα Μισθοδοσίας ΓΠΑ Μέλη ΕΕΔΙΠ ΓΠΑ Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες συμπλήρωσης στοιχείων απογραφής

οδηγίες συμπλήρωσης στοιχείων απογραφής οδηγίες συμπλήρωσης στοιχείων απογραφής Ι. πριν την απογραφή σας α. Για να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας απογραφής, θα πρέπει να έχετε μαζί σας μια σειρά εγγράφων. Από αυτά τα έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

S E C U R I T Y Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ

S E C U R I T Y Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ D S S S E C U R I T Y D Y N A M I C S E C U R I T Y S E R V I S E S Φύλακες Υποδοχής (Reception Security) Το προσωπικό στις εισόδους επαγγελματικών και ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ»

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ» Αθήνα, 27 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας για να αποφεύγουν περιστατικά εξαπάτησής τους από επιτήδειους «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Α ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΜΗΜΑ Α ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σχέδιο Νόμου Για την ενσωμάτωση της οδηγίας «2010/64/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβούλιου της 20 ης Οκτώβριου 2010 σχετικά με το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028,

Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, Ε.Ε. Παρ. 1(1) 866 Ν. 108(Ι)/95 Αρ. 3028, 29.12.95 Ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. Για τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρηση υπόδικων,

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. Για τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρηση υπόδικων, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Για τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρηση υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του. Έχοντας υπόψη: α) το άρθρο 4 του ν. 4205/2013 Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ο περί Αποζημίωσης Θυμάτων Βίαιων Εγκλημάτων Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 03/04/2014 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΕ 136/11-12- 2013 ΕΚΑΒ Σερρών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) Εργασίες καθαριότητας για το κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Την 29 Μαρτίου 2010, δημιουργείται η Ομάδα ίκυκλης Αστυνόμευσης ( Ι.ΑΣ) στην Αθήνα με 3000 αστυνομικούς. Αρχικά εφαρμόστηκε σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου-Ορισμός Οι μελέτες πεδίου αναφέρονται σε προσχεδιασμένες δραστηριότητες των μαθητών/τριών που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (Ε.Ε.Ε.Π.) Πανεπιστημίου 25, 6 ος όροφος, 10564 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3272700, εσωτ. 111. Πληροφορίες: Όλγα Μακρή.

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

«Προσωρινή τοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.»

«Προσωρινή τοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.» ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 25 Ιουνίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ε Ι Ο ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασμα εκ του αριθμ. 4/2015. προσωπικού»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασμα εκ του αριθμ. 4/2015. προσωπικού» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόσπασμα εκ του αριθμ. 4/2015 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ πρακτικού συνεδριάσεως Δημοτικού ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Συμβουλίου. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθμ. Απόφασης 62α /2015 ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός προσλήψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ! ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ! ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Τα προσωπικά δεδομένα στη ζωή μας Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος αριθ Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου ασφαλιστηρίων Υγείας

Εγκύκλιος αριθ Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου ασφαλιστηρίων Υγείας Αθήνα, 27 Ιουλίου 2012 Προς όλους τους Συνεργάτες ΣΕΙΡΑ 2 Εγκύκλιος αριθ. 1250 Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου ασφαλιστηρίων Υγείας Αγαπητοί Συνεργάτες, Με την επικοινωνία αυτή σας ενημερώνουμε για τις ετήσιες

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΜΑ : «ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΜΑ : «ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ (1) ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΜΜΙΣΘΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 & ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΡ. ΜΕΛ. 18 /2015 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΡ. ΜΕΛ. 18 /2015 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡ. ΜΕΛ. 18 /2015 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η Μελέτη αυτή αφορά την ανάθεση υπηρεσιών Ιατρού εργασίας για 365 ημέρες για το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1568/1985

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αθήνα, Νοέμβριος 2006 Το παρόν πλαίσιο εργασίας κωδικοποιεί τις απλές και αντικειμενικές προϋποθέσεις διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΛΑΔΑ) Τα ευρήματα της έρευνας στην Ελλάδα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής: Επίπεδο επίγνωσης σχετικά με τη νομοθεσία για ενημέρωση και διαβούλευση Ως προκαταρκτική παρατήρηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις. ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ Ο Νόµος 2734/1999 διατίθεται σε Κωδικοποιηµένο ενιαίο κείµενο µε ενηµερωµένες και ενσωµατωµένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 16 /3 /2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 4750 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 16 /3 /2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 4750 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. Φιλ/φεια: 16 /3 /2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 4750 ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Διενέργειας για την ανάθεση υπηρεσιών Τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 98/2014 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης emp.anaptixis@ciytofathens.gr 2) Δ/νση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου mp.secretary@cityofathens.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων Αριθμητικός Γραμματισμός Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ «Προγραμματισμός-Οργάνωση και υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στον Αριθμητικό Γραμματισμό» ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε 95.12.10. Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ

Ε 95.12.10. Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ Ε 95.12.10 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 10 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ Η Οδηγία τέθηκε σε ισχύ με την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Θέμα : Πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού: Έχοντας υπ όψιν τις διατάξεις: Καθώς επίσης και :.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Θέμα : Πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού: Έχοντας υπ όψιν τις διατάξεις: Καθώς επίσης και :. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 28/12/2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Π. ΚΓ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ξανθουδίδου & Χατζηδάκη Ταχ. Κωδικός: 712 02 Ηράκλειο Τηλ.: 2810.226092,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Προεδρικό Διάταγμα 102/2012 ΦΕΚ Α 169 Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ Στο π.δ.102/2012 έχουν ενσωματωθεί οι τροποποιήσεις του: Ν.4172/2013, Ν.4249/2014. ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 1994

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 1994 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 1994 01.02.07 1(7) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ ΕΤΟΥΣ 1994 Αθήνα, σήμερα στις 09.06.94 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30 στο κατάστημα της Γενικής Διεύθυνσης ΕΛΤΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. 1. Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.) ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» CPV : 85147000-1

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΟΧ 3/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, διάρκειας δύο (2) µηνών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΟΧ 3/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, διάρκειας δύο (2) µηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αργυρούπολη, 27/6/2014 ΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ.: 24571 /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ταχ. /νση: Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη Τ.Κ.: 164 52 Πληρ.: Ε. Γεροντή Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ (ΦΕΚ Α )

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ (ΦΕΚ Α ) Τράπεζα Νοµικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την ΤΑΧΥΤΕΡΗ & καλύτερη ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ολόκληρου του κειµένου στο WORD (select all) και καλύτερη εκτύπωση συνιστάται η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΟΛΕΣ. 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα

ΕΝΤΟΛΕΣ. 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα 7.1 Εισαγωγικό μέρος με επεξήγηση των Εντολών : Επεξήγηση των εντολών που θα ΕΝΤΟΛΕΣ χρησιμοποιηθούν παρακάτω στα παραδείγματα Βάζοντας την εντολή αυτή σε οποιοδήποτε αντικείμενο μπορούμε να αλλάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

τα προσόντα και την εμπειρία του προσωπικού που θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση και επιλογή των πράξεων.

τα προσόντα και την εμπειρία του προσωπικού που θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση και επιλογή των πράξεων. Προκειμένου η ΕΥΔ να εξετάσει και να αξιολογήσει την ικανότητα της Αστικής Αρχής να αναλάβει καθήκοντα Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) για την αξιολόγηση και την επιλογή των πράξεων της Στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. ΣΟΧ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» : 28ης Οκτωβρίου 62 Τ.Κ. 19100 - Μέγαρα : 2296022161 : 2296021510 @ :irodorosmeg@gmail.com Μέγαρα

Διαβάστε περισσότερα

Η άποψη των επιβατών για τον Ο.Α.Σ.Θ.

Η άποψη των επιβατών για τον Ο.Α.Σ.Θ. 1 Γενικές πληροφορίες Στην έρευνα, συμμετείχαν 8.784 καταναλωτές. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 11/11/2014-20/11/2014, μέσω ερωτηματολογίου, που αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις 31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις Η επιτυχημένη συγγραφέας παρουσίασε τη νέα της δουλειά και υπέγραψε αντίτυπα στις φανατικές της αναγνώστριες. Ασφυκτικά γεμάτο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 85 Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 85 Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 85 Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015 Συνάδελφοι, Συμπληρώσαμε ήδη είκοσι μέρες Τραπεζικής αργίας και capital controls. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και οι αρνητικές επιπτώσεις έχουν διαμορφώσει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία»

«Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία» «Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία» Γιώργος Δ. Κωνσταντινόπουλος Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω Ειδικός Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Σηµείωση: Το παρόν έντυπο είναι ενηµερωτικό και δεν αποτελεί συµβόλαιο, ενώ οι όροι και εξαιρέσεις του συµβολαίου παραµένουν άµεσα στη διάθεσή σας.

Σηµείωση: Το παρόν έντυπο είναι ενηµερωτικό και δεν αποτελεί συµβόλαιο, ενώ οι όροι και εξαιρέσεις του συµβολαίου παραµένουν άµεσα στη διάθεσή σας. Είναι γεγονός ότι η απρόσκοπτη λειτουργία µίας οργανωµένης κοινωνίας, επέβαλλε τη δηµιουργία ενός πλαισίου υποχρεώσεων και ρύθµισης διαφορών µεταξύ των πολιτών/µελών της. Το πλαίσιο αυτό κατέγραψε ο νοµοθέτης

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού

Εισήγηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τις Οδηγίες 2001/84/ΕΚ και 2004/48/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2001 και 29ης Απριλίου 2004 σχετικά με το δικαίωμα παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr. Τι ισχύει για την Ανανέωση Άδειας Εργασίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας:

SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr. Τι ισχύει για την Ανανέωση Άδειας Εργασίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας: Σεμινάριο Ταχύρρυθμης Φροντιστηριακής Προετοιμασίας για τη Συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας και την Ανανέωση Άδειας Εργασίας SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ. Καλαμαριά 16/01/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ. Καλαμαριά 16/01/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Καλαμαριά 16/01/2017 Αρ.πρωτ. 42 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρέβεζα, 6/7/2016 ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αρ. Πρωτ.: 17118 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημοτικής Κατάστασης & Διοικητικής Μέριμνας Γραφείο Προσωπικού Αρμ. Υπάλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αχαρνές, 02/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 59257 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 π.μ., στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' - ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ / ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ Στα καθήκοντα του προσωπικού ενδεικτικά αναφέρονται: Συνεχής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' - ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ / ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ Στα καθήκοντα του προσωπικού ενδεικτικά αναφέρονται: Συνεχής ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' - ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ / ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ Στα καθήκοντα του προσωπικού ενδεικτικά αναφέρονται: Συνεχής καθημερινή παρουσία και επιτήρηση όλων των εξωτερικών, των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, Πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4425, 31.1.2014 Ν. 3(Ι)/2014 3(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Σύμφωνα με την παράγραφο (ι) του Διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 20 Ιουλίου 2011, με το οποίο διορίστηκα, εμπίπτει στους όρους εντολής μου η υποβολή «εισηγήσεων για τον

Διαβάστε περισσότερα