για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ"

Transcript

1 για τους μηχανισμούς καταστολής μέρος ΙΙΙ Το κείμενο εστιάζει στη δομή, οργάνωση και δράση του αστυνομο-υπαλληλικού προσωπικού του ΗΣΑΠ και βασίζεται σε υλικό που απαλλοτριώθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης των γραφείων του ΗΣΑΠ. ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσειςé >> >> >> Η στρατηγική του ΗΣΑΠ ΑΕ. η οποία αφορά στην καθαριότητα και την ασφάλεια των χώρων του, δεν περιορίζεται μόνο στους καθαρούς, από ταξικούς αγώνες, χώρους αλλά επεκτείνεται στην καθημερινότητα τόσο των μετακινούμενων όσο και των εργαζόμενων στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η στρατηγική αυτή, αποσκοπεί στην πλήρη και συνεχή φύλαξη όλων των χώρων-εγκαταστάσεων της εταιρείας και υλοποιείται τόσο με τη χρήση, ορατών σε όλους μας, ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης (κάμερες) όσο και με τη στελέχωση-ανάπτυξη μιας μεικτής τριμερούς δύναμης επέμβασης και επιτήρησης που έχει σχεδιαστεί να αποτελείται από: Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ., υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security και υπαλλήλους του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ. Οι συνιστώσες αυτές, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, έχουν διαφορετικές, αν και πολλές φορές επικαλυπτόμενες δραστηριότητες, που σχετίζονται κυρίως με την επιτήρηση όλων των χώρων ευθύνης του ΗΣΑΠ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι αρμοδιότητες φύλαξης και επιτήρησης λαμβάνουν σαφή κατασταλτικά χαρακτηριστικά. Στην απόπειρα να ξετυλίξουμε το κουβάρι της στρατηγικής ασφάλειας και επιτήρησης που έχει υιοθετήσει ο ΗΣΑΠ θα αναφερθούμε στη δομή και την οργάνωση του αστυνομουπαλληλικού συμπλέγματος που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη και επιτήρηση των χώρων του ΗΣΑΠ ενώ στη συνέχεια θα δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους δρα. Πιο συγκεκριμένα θα εστιάσουμε στην περίπτωση των γκραφιτάδων, οι οποίοι φαίνεται να αποτελούν, ήδη από το 1999, τον υπ αριθμόν 1 εχθρό του ΗΣΑΠ και των φυλάκων του. Οι μέθοδοι και οι πρακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον των γκραφιτάδων δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ και που πριν από λίγους μήνες οδήγησαν στο θάνατο ενός από αυτούς.

2 36 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Βλ. σχετικά Οι φύλακες αυτοί προσελήφθησαν με βάση τις ρυθμίσεις του Ν. 1383/83, που αφορά στην αποκατάσταση εκδιωχθέντων μη χουντικών των σωμάτων ασφαλείας της περιόδου της δικτατορίας ( ). Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν 4 ώρες για στοιχεία του Ποινικού Κώδικα, της Ποινικής Δικονομίας και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 3 ώρες για εκρηκτικά, 5 ώρες για χρηματαποστολές και φρούρηση στόχων, 3 ώρες αυτοάμυνας, 2 ώρες αυτοπροστασίας και 18 ώρες οπλοτεχνικής και σκοποβολής, (Απόφαση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ΥΔΤ, 13/9/2000, αρ. πρωτ. 6020/9/48-β βλ. Παράρτημα). Το αστυνομο-υπαλληλικό σύμπλεγμα φύλαξης του ΗΣΑΠ Α. Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας Το διαβόητο (τουλάχιστον για τους γκραφιτάδες και άλλους επιβάτες με παραβατική συμπεριφορά) Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ ΑΕ. υπάγεται, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας, στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης, και είναι στην ουσία ένας καλά κρυμμένος ημι-στρατιωτικοποιημένος εσμός απότακτων μπάτσων και μετεκπαιδευμένων από την ΕΛ.ΑΣ υπαλλήλων του ΗΣΑΠ. Βασικά καθήκοντα των υπαλλήλων του Γραφείου αυτού είναι η φύλαξη και επιτήρηση όλων των χώρων της εταιρείας. Βασικός πυρήνας του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας φαίνεται να είναι η πρώτη φουρνιά έκτακτων πρόσθετων αστυφυλάκων, που απασχολούνται ήδη από το 1987 και μονιμοποιήθηκαν το 1989 (περίπτωση Α. Αδάμ). Ο πυρήνας αυτός ενισχύεται κατά καιρούς από υπαλλήλους αποσπασμένους από άλλα τμήματα της εταιρείας. Υπάλληλοι που υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια 6 ημερών στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Σεμινάρια που μοιάζουν πάρα πολύ με την εκπαίδευση που παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. στους Ειδικούς Φρουρούς, σε συμπυκνωμένη βέβαια μορφή, όπου οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν λίγο απ όλα (δικονομία, αυτοάμυνα-αυτοπροστασία, κλπ) αλλά κυρίως να πυροβολούν. Τα σεμινάρια αυτά, δεν αφορούν μόνο υπαλλήλους του ΗΣΑΠ αλλά και υπαλλήλους-φύλακες και άλλων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ΝΠΔΔ και επιχειρήσεων (Τράπεζες, Νοσοκομεία, ΗΛΠΑΠ, Δήμοι και Ασφαλιστικά ταμεία). Χαρακτηριστικό του πλήθους και του εύρους της πρακτικής αυτής είναι ότι μέσα σε 3,5 μήνες (18/9/ /12/2000) εκπαιδεύτηκαν σε τέτοια σεμινάρια-sessions των μπάτσων 684 υπάλληλοι 41 επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ από τη λίστα κοινοποίησης απουσιάζουν αρκετές μεγάλες εταιρείες, τράπεζες και οργανισμοί πράγμα που μπορεί να ερμηνευθεί είτε ότι οι υπάλληλοι τους είχαν ήδη εκπαιδευτεί είτε ότι θα αποτελέσουν τις επόμενες φουρνιές κουμπουροφόρων θυρωρών και φυλάκων που θα εκπαιδεύσει η ΕΛ.ΑΣ.

3 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 37

4 38 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

5 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 39

6 40 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Οι Pinkertons, υπάλληλοι της ομώνυμης εταιρείας, ήταν ένα είδος μισθοφορικού στρατού και προσλαμβάνονταν από διάφορους εργοδότες στις ΗΠΑ για να καταστέλλουν εκ των έσω απεργιακές κινητοποιήσεις και να προστατεύουν τους απεργοσπάστες. Είναι υπεύθυνοι για πολλές σφαγές απεργών εργατών και συνδικαλιστών, με γνωστότερη αυτή των μεταλλεργατών του Homestead το Πρόκειται δηλαδή για μία ξεκάθαρη στρατηγική του κράτους που αποσκοπεί στη δημιουργία ένοπλων σωμάτων φύλαξης που υπάγονται στη μισθοδοσία και δικαιοδοσία της εκάστοτε επιχείρησης η οποία, όπως προκύπτει από την περίπτωση του ΗΣΑΠ, καθορίζει και τα καθήκοντά τους. Τα σώματα αυτά με το ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα συμφέροντα της κάθε επιχείρησης καθηκοντολόγιο δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν, ως άλλοι Pinkertons, ακόμη και εναντίον των ίδιων των εργαζόμενων στους χώρους της επιχείρησης. Με άλλα λόγια δεν αποκλείει κανείς ότι τα σώματα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως ένοπλος βραχίονας της εργοδοσίας απέναντι στους αγώνες των εργαζόμενων. Η στρατηγική δημιουργίας τέτοιων εσωτερικών ένοπλων σωμάτων φύλαξης, όσο εξωπραγματική κι αν φαίνεται, είναι απολύτως αληθινή. Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του ΗΣΑΠ προς την ΕΛ.ΑΣ ζητείται η ανανέωση της άδειας οπλοφορίας του Α. Αδάμ, φύλακα του οπλοστασίου του ΗΣΑΠ που περιλαμβάνει 25 περίστροφα διαφορετικού τύπου και διαμετρήματος ένα εκ των οποίων δεν έχει αριθμό πλαισίου!!! [συνήθως τέτοια όπλα διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες]. Συνεπώς, ο ΗΣΑΠ ήδη από το 2000 που έχει συνταχθεί το παραπάνω έγγραφο, είχε στη διάθεσή του ένα μίνι-στρατό τουλάχιστον 25 κουμπουροφόρων επιφορτισμένων με τη φύλαξη όλων των εγκαταστάσεων και των δρομολογίων της εταιρείας. Όμως η στρατιωτικοποίηση της φύλαξης του ΗΣΑΠ, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα έγγραφα, δεν σταματά σε αυτό το σημείο και την περίοδο προχωρά ένα βήμα παραπέρα με την πρόσληψη του απόστρατου αξιωματικούεκπαιδευτή της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Δουλάμη, ως ειδικού οργανωτικού συμβούλου σε θέματα ασφαλείας, με καθήκοντα να διαμορφώσει-αναμορφώσει το Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ. Βασικές συμβατικές αρμοδιότητες (όπως περιγράφονται στο προσχέδιο σύμβασης έργου, 27/3/2001 αρ. πρωτ. 94) του μπάτσου-σύμβουλου ήταν μεταξύ άλλων:

7 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 41

8 42 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής [ ] Η εκπόνηση σχεδίου σύγχρονης, ορθολογιστικής, αποτελεσματικής και σύννομης αναδιαμόρφωσης, οργάνωσης και λειτουργίας της παραπάνω υπηρεσίας που θα περιλαμβάνει τη σύνθεση και οργανωτική δομή, τον τρόπο στελέχωσης, τη λειτουργική κατανομή και ιεράρχηση του οικείου προσωπικού, αντίστοιχο καθηκοντολόγιο, τις υπηρεσιακές διασυνδέσεις, και θα αναφέρεται και στα θέματα υπηρεσιακής περιβολής και εξάρτυσης, τυχόν οπλισμού, κλπ. Μετά το πέρας της διαδικασίας αναμόρφωσης του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας, καθορίστηκαν και τα βασικά καθήκοντα των υπαλλήλων του (έγγραφο Φ. Μαλάμη, 7/6/2002). Ορισμένα από αυτά είναι: >> Η συνοδεία και προστασία ελεγκτών τους οποίους και βοηθάνε στη λήψη στοιχείων σε περίπτωση άρνησης πληρωμής του προστίμου, ενώ στις περιπτώσεις που ο παραβάτης δεν έχει ή αρνηθεί να δείξει ταυτότητα τον κρατάνε μέχρι να έρθει και να αναλάβει η αστυνομία. >> Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιούν την αστυνομία και συλλέγουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της κλοπής. Σε περίπτωση που υποδειχθεί ύποπτος, εμποδίζουν την αποχώρησή του μέχρι να έρθει η αστυνομία. >> Σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης προκαλέσει φθορές ή καταστροφές σε συρμούς ή εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ, ο φύλακας είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία, να εμποδίσει την αποχώρηση του δράστη, να συλλέξει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο και να ειδοποιήσει την υπηρεσία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής μήνυσης. >> Η απομάκρυνση επαιτών, μικροπωλητών, χρηστών ναρκωτικών κλπ από τους χώρους του ΗΣΑΠ, καλώντας, αν υπάρξει ανάγκη την αστυνομία ή τη δημοτική αστυνομία. Επίσης οι φύλακες είναι επιφορτισμένοι με το να απομακρύνουν από τους χώρους του ΗΣΑΠ και όλα εκείνα τα άτομα που ενοχλούν τους επιβάτες ή τυχόν άστεγους που χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς για να κοιμηθούν. >> Η μέριμνα για απομάκρυνση των παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων και δικύκλων από τους χώρους του ΗΣΑΠ. >> Ο έλεγχος των χώρων διαφήμισης και η αναφορά καταστρατηγήσεων. >> Η απομάκρυνση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αδέσποτων σκύλων από τους χώρους του ΗΣΑΠ. > > Ο έλεγχος, εισόδου και εξόδου στο μέγαρο Αθηνάς, επισκεπτών αλλά και προσωπικού που σχετίζεται με την καθαριότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι υπάλληλοι αυτοί εκτός από καθήκοντα φύλαξης και επιτήρησης των χώρων αλλά και των επιβατών του ΗΣΑΠ, είναι επιφορτισμένοι και με κατασταλτικά καθήκοντα αλλά και με άλλα πιο ευγενή. Κοινώς οι αρμοδιότητες του σώματος αυτού είναι ένα κράμα από αρμοδιότητες μπάτσων, ειδικών φρουρών, δημοτόμπατσων, παρκαδόρων και πορτιέρηδων. Βέβαια, όλο αυτό το ευγενές καθηκοντολόγιο πήγε περίπατο στις περιπτώσεις οργανωμένων παρεμβάσεων και επιθέσεων σε σταθμούς αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΗΣΑΠ. Στις περιπτώσεις αυτές οι φύλακες περιορίζονται στην καταγραφή των συμβάντων και την περισυλλογή έντυπου υλικού που μοιράστηκε (βλ. σελ. 71) Β. Ειδικοί Φρουροί Τα κατορθώματα του Διευθυντή Εκμετάλλευσης Φ. Μαλάμη, δεν σταματάνε στην αναδιοργάνωση του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας Προχωράει ένα βήμα παραπέρα προτείνοντας την ενίσχυση του Γραφείου Φύλαξης με δύναμη 80 Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. με σχέση εργασίας αντίστοιχη με αυτή των

9 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 43 Ειδικών Φρουρών που απασχολούνται στο ΜΕΤΡΟ. Σημειώνουμε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ήδη από το 1999, είχε εντάξει στο σχεδιασμό της να προσλάβει 100 Ειδικούς Φρουρούς για τη φύλαξη των σταθμών και των εγκαταστάσεών της. Οι δαπάνες πρόσληψης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού, μισθοδοσίας, ασφάλισης και αποζημίωσης σύμφωνα με τον Ν.2734/1999 θα βαρύνουν την ίδια την εταιρεία. Χαρακτηριστικό επίσης είναι και το γεγονός ότι αυτοί οι Ειδικοί Φρουροί είναι εκτός και επιπλέον της πρώτης 1000άδας ειδικών φρουρών που το κράτος σχεδίαζε να εντάξει στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του. Στην περίπτωση αυτή γίνεται ορατό ένα ιδιότυπο franchise από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναλαμβάνει να επιλέξει μέσα από τους ενδιαφερόμενους τους 100 καταλληλότερους για την πλήρωση των θέσεων και στη συνέχεια να τους εκπαιδεύσει και να τους εξοπλίσει με έξοδα της ενδιαφερόμενης εταιρείας. Στη συνέχεια η εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα μισθοδοσίας και ασφάλισής τους! Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι οι μάζες ανεπάγγελτων πλέον ελληναράδων μιλιταριστών (φασιστών αλλά και δημοκρατών) αποτελούν τη δεξαμενή από την οποία αντλείται το προσωπικό που θα επανδρώσει τα εκάστοτε Γραφεία Φύλαξης Οργανισμών, Κοινωφελών Επιχειρήσεων αλλά και τις τάξεις της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Το παραπάνω καταδεικνύει μία ακόμη όψη της όλο και εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Στρατιωτικοποίηση η οποία γίνεται καθημερινά αντιληπτή τόσο από τις αλλαγές στον ενδυματολογικό κώδικα και τον εξοπλισμό των αστυνομικών όσο όμως και από τα στρατιωτικής έμπνευσης σχέδια αποκλεισμού-αποκοπής ολόκληρων τμημάτων του αστικού χώρου που σχετικά πρόσφατα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Βέβαια, στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε, γίνεται αντιληπτή ίσως η περισσότερο επίσημη εκδοχή της διάχυσης των ορίων μεταξύ στρατού και αστυνομίας μιας και η αστυνομία προορίζεται (μέσω της θεσμικής οδού) να αποτελέσει το επόμενο βήμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μεγάλου μέρους των μιλιταριστικών αποβρασμάτων πενταετούς υποχρέωσης Το γελοίο δε της υπόθεσης είναι η στάση που κράτησε το Συνασπισμένο τομάρι με όνομα Γ. Γαβρίλης, τότε πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ και νυν αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μέσα από μία επιστολή που κοινοποιήθηκε στα Υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Μεταφορών αλλά και στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων μεταφορικών οργανισμών (28/3/2001), ζητά να μην γίνει η πρόσληψη των 80 Ειδικών Φρουρών αλλά οι ανάγκες φύλαξης και επιτήρησης να καλυφθούν από υπαλλήλους της ίδιας της εταιρείας. Ο αρχισυνδικαλιστής του ΣΥΝ, σε μια πρόταση-μνημείο ταξικής συνεργασίας εργαζομένων-επιχειρήσεων, προτρέπει συναδέλφους του εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ να εκπαιδευθούν κα- Εδώ, κρίνουμε σκόπιμο, για λόγους πληρότητας αλλά και ενημέρωσης, να κάνουμε μία μικρή παρένθεση σχετικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Ειδικών Φρουρών αλλά και τα προσόντα που απαιτούνται για την πρόσληψή τους. Σήμερα, ο αριθμός των Ειδικών Φρουρών που απασχολεί το κράτος μετά και τις τελευταίες μαζικές προσλήψεις 1500 πρώην καραβανάδων στις 28/4/2009 αγγίζει τα 5800 άτομα και έχουν προσληφθεί όλοι την τελευταία δεκαετία (1000 άτομα στις 5/8/1999 Ν. 2734/1999, 1300 άτομα στις 4/8/2000 Ν. 2838/2000, 2000 άτομα στις 22/2/2007 ΠΔ. 39/2007). Το καθεστώς πρόσληψής τους είναι λίγο πολύ ίδιο με αυτό βάσει του οποίου έχουν προσληφθεί οι υπάλληλοι του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ (Ν. 1339/1983). Τα καθήκοντα των Ειδικών Φρουρών αφορούν στη φύλαξη ευπαθών στόχων αστυνομικού ενδιαφέροντος ιδίως κτηρίων και εγκαταστάσεων, δημοσίων υπηρεσιών, δικαστικών αρχών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, διπλωματικών αντιπροσωπειών, κατοικιών κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσίες περιπολιών. Επίσης δύναται να διατίθενται για τη στελέχωση Ειδικών Αστυνομικών Υπηρεσιών ή τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων προς αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας και αναζήτηση διωκόμενων ή εξαφανισθέντων προσώπων [ ] έχουν τις ίδιες εξουσίες, καθήκοντα και υποχρεώσεις με το αστυνομικό προσωπικό, πλην αυτών που αναφέρονται στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων. (Ν. 2734/1999). Τα προσόντα που απαιτούνται είναι: απολυτήριο λυκείου, ηλικία ως και 28 χρόνων, άρτια σωματική διάπλαση με ύψος πάνω από 1.70, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, καθαρό ποινικό μητρώο κλπ. Εκτός όμως από τα παραπάνω βασικά προσόντα, επιπλέον μόρια δίνονται σε άτομα που έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι ή αξιωματικοί στις ειδικές δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης του στρατού.

10 44 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

11 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 45

12 46 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, προκύπτει ότι ήδη 35 άτομα είχαν εκπαιδευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ για άλλους 30 είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες απόσπασης και μετεκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συγγραφής του παρόντος κειμένου, έγιναν αρκετές απόπειρες επικοινωνίας με άτομα που ασχολούνται με γκράφιτι για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε το αληθές των αναφορών των μπάτσωνυπαλλήλων φύλαξης του ΗΣΑΠ που έχουμε στα χέρια μας. Οι προσπάθειές μας μέχρι σήμερα δεν έχουν ευοδωθεί, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε μόνο στις εν λόγω αναφορές τάλληλα και να αποτελέσουν το μίνι-στρατό εσωτερικής κατανάλωσης του ΗΣΑΠ. Κι όλα αυτά πασπαλισμένα με επιχειρήματα του στυλ ότι: >> η μετεκπαίδευση εργαζομένων του ΗΣΑΠ θα στοιχίσει πολύ φθηνότερα στην εταιρεία από τα δρχ. που απαιτούνται για τους ειδικούς φρουρούς και θα κρατηθεί χαμηλά το κόστος του εισιτηρίου. > > Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ είναι καλά εξοικειωμένοι με πρόσωπα και χώρους της εταιρείας. Συνεπώς θα κάνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους. Ξαναγυρνώντας τώρα στα του ΗΣΑΠ και στη στρατηγική ασφάλειας και επιτήρησης που έχει υιοθετήσει, παρατηρούμε ότι επιδιώκεται να εξυφανθεί ένα ολοκληρωτικό πλέγμα επιτήρησης των εγκαταστάσεων, των επιβατών των εργαζόμενων αλλά και των κάθε είδους παρείσακτων μέσα από την παράλληλη και συμπληρωματική δράση συγγενών, όσον αφορά τις καταβολές τους, σωμάτων ασφάλειας και επιτήρησης. Η συμπληρωματική δράση των Ειδικών Φρουρών και των υπαλλήλων του Γραφείου Φύλαξης εμπλουτίζεται και συνεπικουρείται από στατικές δυνάμεις επιτήρησης και φύλαξης που επανδρώνονται από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security αλλά και από ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης (κάμερες). Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί αυτοί προτείνονται 5 μήνες πριν από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους (11/9/2001) και το επακόλουθο κλίμα τρομοϋστερίας που κατέλαβε όλο τον κόσμο. Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε και μία παρατήρηση. Δεν γνωρίζουμε αν και μέχρι ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η πρόσληψη Ειδικών Φρουρών στον ΗΣΑΠ ή αν εν τέλει πέρασε η πρόταση του Γαβρίλη, μιας και στις καθημερινές μας μετακινήσεις με τους ΗΣΑΠ δεν έχουμε καταφέρει να εντοπίσουμε Ειδικούς Φρουρούς που περιπολούν στις πλατφόρμες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι υπάλληλοι του Γραφείου Φύλαξης και Πυρασφάλειας, ένοπλοι ή άοπλοι περιπολούν καθημερινά στο δίκτυο και στις εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ, πράγμα που θα φανεί και στη συνέχεια όταν θα περιγράψουμε μερικά από τα ανδραγαθήματά τους στις περιπτώσεις πρόληψης και καταστολής των γκράφιτι και των γκραφιτάδων. Ο τυχαίος θάνατος ενός γκραφιτά Οι νεανικές κυρίως παρέες που κάνουν γκράφιτι στους σταθμούς και τα βαγόνια του ΗΣΑΠ έχουν κατά καιρούς βιώσει στο πετσί τους τον κατασταλτικό ρόλο των υπαλλήλων του περιβόητου γραφείου φύλαξης. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε έγγραφες αναφορές περιλαμβάνουν, από απλές επιπλήξεις μέχρι συλλήψεις-δικαστήρια, εκβιασμούς αλλά και ένα θάνατο Τα σημαντικότερα σημεία των αναφορών αυτών θα παρουσιαστούν με τη μορφή χρονικού. > > 26 Ιούνη Ο φύλακας Κ. Δεληγιάννης, συνέλαβε (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) δύο άτομα στα Α. Πατήσια που έβαφαν του τοίχους του Νεκροταφείου (περιοχή έξω από τα όρια ευθύνης των φυλάκων του ΗΣΑΠ). Λόγος σύλληψης: Τα άτομα αυτά κατά πάσα πιθανότητα είναι από την ομάδα που τους γράφουν τα τρένα. Ο επόπτης Α. Αδάμ (αυτός με την άδεια οπλοφορίας) έστειλε περιπολικό και τους πήγαν στο ΙΣΤ Α.Τ., όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας προσφέρθηκε να τους κρατήσει για εξακρίβωση και να καλέσει τις οικογένειές τους μήπως και καταφέρουν να μάθουν περισσότερα. Στην υπεύθυνη δήλωση που λογικά αναγκάστηκε να υπογράψει ένας εκ των συλληφθέντων, ο Η.Μ., δηλώνει ότι συνελήφθη από τον

13 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 47 αξιωματικό υπηρεσίας του ΗΣΑΠ να κάθεται στο πάρκο παράλληλα στις γραμμές και να έχει σακίδιο με 3 σπρέι τα οποία είχε για να κάνει graffiti σε κάποιο σχολείο. Από την αναφορά αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι οι φύλακες του ΗΣΑΠ θεωρούν του εαυτούς τους αξιωματικούς υπηρεσίας και με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης είναι ξεκάθαρο το ότι υπάρχει άμεση και συμπληρωματική συνεργασία με την αστυνομία, αφού οι συλλήψεις έγιναν έξω από τα όρια δικαιοδοσίας των φυλάκων του ΗΣΑΠ και είχαν προληπτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί η προθυμία του αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ. να τους κρατήσει παραπάνω μήπως και μάθουν περισσότερα σχετικά με graffiti σε περιοχές ευθύνης του ΗΣΑΠ. > > 8 Φλεβάρη Ο φύλακας Δ. Βαμβακάς και ο νυχτοφύλακας Η. Ξιαρχογιαννόπουλος αμείβονται με δρχ. ο καθένας γιατί την προηγούμενη μέρα συνέλαβαν δύο άτομα να βάφουν και να προκαλούν φθορές με σπρέι σε σταθμευμένο συρμό στο Θησείο. Από την αναφορά αυτή βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι γκραφιτάδες έχουν καταλήξει να αποτελούν τον Νο. 1 εχθρό του ΗΣΑΠ και μάλιστα επικηρυγμένο Αυτό εξηγεί και τη λύσσα με την οποία καταδιώκονται από τους φύλακες του ΗΣΑΠ.

14 48 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής > > 3 Μάρτη Ο φύλακας Γ. Καλές μετά από περιπολία στο σταθμό της Κηφισιάς έπιασε δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε σπρέι και σχέδιο (λογικά stensil). Τα οποία και συνέδεσε άμεσα με τους γκραφιτάδες που πριν από λίγη ώρα είχαν βάψει την πόρτα τρένου. Κράτησε τα στοιχεία τους και ενημέρωσε τους γονείς τους. Πρόκειται για άλλη μία αυθαίρετη ενέργεια μπάτσικου χαρακτήρα από υπάλληλο φύλαξης του ΗΣΑΠ όπου πέραν των οποιωνδήποτε καθηκόντων του σταμάτησε και έκανε σωματική έρευνα σε άτομα που έκρινε ως ύποπτα. > > 26 Μάρτη Ο φύλακας Ν. Σκαρλάτος σε συνεργασία με το σταθμάρχη της Ομόνοιας Ι. Βαχάρη και τον οδηγό Ε. Χαρίδη συνέλαβαν τον Π.Π. και τον Ψ.Κ., ενώ ο Τ. ο οποίος ήταν μαζί τους και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους έχει προξενήσει πολλές φθορές στους συρμούς του ΗΣΑΠ κατάφερε να διαφύγει. Οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομόνοιας όπου και υποσχέθηκαν ότι θα υποδείξουν τον Τ. και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού όλως ξαφνικά ο οδηγός Ε. Χαρίδης διαπίστωσε ότι δεν τους είδε να γράφουν οι ίδιοι στο συρμό. Το περιστατικό αυτό θυμίζει πολύ έντονα αστυνομικό εκβιασμό όπου μέσω εγγυήσεων που παρέχονται σε ανακρινόμενους επιδιώκεται η απόσπαση πληροφοριών για άλλα μεγαλύτερα ψάρια

15 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 49 > > Την ίδια μέρα, ο φύλακας Θ. Οικονομάκος συνέλαβε ένα μικρό να γράφει σε βαγόνι στην Ομόνοια. Ο μικρός ανέφερε ότι ήταν 3 μαζί του (ένας φίλος του και ένας ακόμη που δεν ήξερε καλά). Ο Οικονομάκος χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους (οι οποίοι φυσικά δεν αναφέρονται) κατάφερε να αποσπάσει τις πληροφορίες που ήθελε αλλά και τον αριθμό κινητού του φίλου του μικρού, τον οποίο και έπεισε να πάει στην Ομόνοια λέγοντας του πως αν του πει την αλήθεια δεν θα πάθει τίποτα. Εν τέλει έπεισε και τους δύο να πάρουν τηλέφωνο και να κανονίσουν ραντεβού στο Μοσχάτο με το διάσημο γκραφιτά ο οποίος τους περίμενε για να μάθει νέα τους. Τους δασκάλεψε για το τι θα πουν και πώς θα συμπεριφερθούν για να μην υποψιαστεί τίποτα και αφού του τον υπέδειξαν, κατάφερε (άγνωστο πάλι πώς) και βρήκε πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, στέκια που συχνάζει, κλπ., τα οποία δεν είναι στην αναφορά) και περιμένει εντολές για το πώς θα πράξει. Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα πρακτικών εκβιασμού, ασφαλίτικης προέλευσης, που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του γραφείου φύλαξης του ΗΣΑΠ > > 3 Ιούλη Σύμφωνα με αναφορά του φύλακα-επόπτη Ν. Σκαρλάτου, ο υπάλληλος της φύλαξης Κ. Γιαννακόπουλος ειδοποιήθηκε από τον πληροφοριοδότη του (κάποιον που αναφέρεται ως μικρός ) ότι ομάδα ατόμων θα βάψει τρένα στην Κηφισιά. Ο Σκαρλάτος έστειλε για ενίσχυση άλλους δύο φύλακες (Θ. Οικονομάκο και Ε. Κουρέλη) οι οποίοι έφεραν αισίως εις πέρας το έργο της φύλαξης του σταθμού. > > Την ίδια μέρα, ο φύλακας του σταθμού των Α. Πατησίων, Δ. Βαμβακάς, κατέλαβε ύστερα από παρακολούθηση τους Α.Σ., Κ.Γ. Κ., Γ.Π. και Π.Κ., οι οποίοι επί ώρα έκαναν βόλτες γύρω από την περίφραξη και οι οποίοι έφεραν 6 σπρέι και δύο πέτρες τροχού που χαράζουν τα τζάμια των συρμών. Πρόκειται δηλαδή για άλλη μία προληπτική σύλληψη από τους φύλακες του ΗΣΑΠ, αφού τα παραπάνω άτομα δεν πιάστηκαν κάνοντας graffiti αλλά επειδή περιφερόντουσαν ασκόπως γύρω από την περίφραξη του σταθμού

16 50 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής

17 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 51 > > Την ίδια μέρα στο Φάληρο, ο Κ. Γιαννακόπουλος ζητά βοήθεια γιατί διακρίνει ύποπτες κινήσεις graffiti στους γύρω δρόμους. Εστάλη ο Σ. Γλαυκίδης. > > Στις της ίδιας μέρας ο Κ. Γιαννακόπουλος ζητά να μάθει τα ονόματα των παιδιών που συνελήφθησαν στα Α. Πατήσια από τον Δ. Βαμβακά, ενημερώνοντας ότι ένας από αυτούς είναι ο δικός του, δηλαδή ο πληροφοριοδότης του. Ο Ν. Σκαρλάτος πιστεύει ότι ο Γιαννακόπουλος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τον Π.Κ. (που μάλλον είναι ο δικός του, όπως προκύπτει από την αναφορά) και ειδοποίησε να ενισχυθεί η φύλαξη της Κηφισιάς και του Φαλήρου, ώστε να βαφτούν τα τρένα στα Α. Πατήσια. Γίνεται λόγος και για άλλους πληροφοριοδότες, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Σκαρλάτου, έχουν εισχωρήσει σε ομάδες graffiti και προβαίνουν και οι ίδιοι σε δολιοφθορές Θεωρεί τον Π.Κ. παραπληροφοριοδότη και εισηγείται την απομάκρυνση των συναδέλφων του από αυτόν. Εδώ βλέπουμε καθαρά το πόσο πολύ ενοχλούν τα graffiti τους υπεύθυνους ασφαλείας αλλά και τους προϊστάμενούς τους. Έχουν δε φτάσει στο σημείο να ρίξουν ρουφιάνους μέσα στις ομάδες των γκραφιτάδων, άλλη μία αγαπημένη τακτική της ΕΛ.ΑΣ. > > 28 Σεπτέμβρη Υπάλληλοι της ΕΥΡΩΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕ συνέλαβαν τρία άτομα που προσπάθησαν να βάψουν τρένο στην Κηφισιά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και προσήγαγε τα παιδιά για αναγνώριση στοιχείων. Εδώ βλέπουμε μία αλλαγή στα πρόσωπα τα οποία συλλαμβάνουν γκραφιτάδες. Αυτή τη φορά πρόκειται για σεκιουριτάδες, οι οποίοι λίγο-πολύ ακολουθούν την ίδια τακτική με τους φύλακες.

18 52 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής > > 29 Δεκέμβρη Σεκιουριτάδες μαζί με τον φύλακα Γ. Μαρκαντώνη συλλαμβάνουν τους Β.Θ. και Ε.Α. επειδή έκαναν graffiti στον τοίχο του ξυλουργείου που βρίσκεται στο σταθμό του Θησείου. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με περιπολικό στο Α.Τ. Πετραλώνων και πέρασαν την επόμενη μέρα από εισαγγελέα ανηλίκων. > > 12 Σεπτέμβρη Στην αναφορά του Δ. Καλαντζή προς το διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ αναφέρεται ότι υπήρξε θάνατος γκραφιτά στα Α. Πατήσια. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάποιος υπάλληλος με όνομα Ψαρομιχελάκης (χωρίς λοιπά στοιχεία σχετικά με τα καθήκοντά του) δεν ήταν στη θέση του στις οθόνες εκείνη την ώρα και επέστρεψε μετά το συμβάν, οπότε και ενημέρωσε τον Καλαντζή που με τη σειρά του διέκοψε αμέσως το ρεύμα. Η επαναφορά του ρεύματος έγινε όταν οι φίλοι του νεκρού, τον απομάκρυναν από τις γραμμές. Την επόμενη μέρα ο Δ. Ραχούτης, σταθμάρχης Αττικής, αναφέρει ότι ο νυχτοφύλακας Β. Μπαμπούρης και ο φύλακας Βουρλούμης τον ενημέρωσαν ότι σε προτροπή τους προς τους φίλους του νεκρού να παραμείνουν στο χώρο μέχρι να έρθει το 166 αρνήθηκαν με απειλητικό τρόπο και έφυγαν. Την ίδια μέρα η ΕΛ.ΑΣ αποστέλλει αίτημα για να της χορηγήσουν το CD από τις κάμερες ασφαλείας των εγκαταστάσεων του ΗΣΑΠ για να διερευνήσουν αν και κατά πόσο υπήρξε παράβαση από την πλευρά των γκραφιτάδων. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. περιόρισε τις έρευνες της στο αν οι γκαρφιτάδες, αφήνοντας το νεκρό φίλο τους έξω από το δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, παραβίασαν το άρθρο 307 του Ποινικού Κώδικα. Το άρθρο αυτό κάνει λόγο για πιθανές ευθύνες τρίτων οι οποίοι θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή κάποιου χωρίς κίνδυνο της δικής τους!!! Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπήκε καν στον κόπο να διερευνήσει το αν και κατά πόσο υπήρχαν ευθύνες από την πλευρά των φυλάκων του ΗΣΑΠ σχετικά με το θάνατο. Ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν από τη μεριά μας είναι τα παρακάτω: Γιατί οι περιγραφικότατοι σε άλλες περιπτώσεις φύλακες δεν συνέταξαν ούτε μία αναφορά σχετικά με το περιστατικό; Γιατί δεν αναφέρεται αν υπήρξε ή όχι κάποιου είδους καταδίωξη που οδήγησε στο θάνατο του 23χρονου Χάρη;

19 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 53

20 54 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής Παραπέμπουμε σε ένα βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο όπου φαίνεται πόσο καλά οργανωμένες είναι οι ομάδες που κάνουν graffiti σε τέτοιους δύσκολους στόχους (http:// video.google.com/videoplay?docid= &q=c ctv+2&ei=fmiysk6ffo6ajgl9ybm5bw). Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ένα μάλλον έμπειρο μέλος ομάδας που κάνει graffiti σε τρένα απλά σκόνταψε κι έπεσε στην ηλεκτροφόρο ράβδο η οποία είναι περίπου μισό μέτρο από το έδαφος; Εικάζουμε ότι η ομάδα των γκραφιτάδων έγινε αντιληπτή από τους φύλακες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να τους καταδιώξουν (εξ ου και το ότι ήταν κοντά στην ομάδα των γκραφιτάδων τη στιγμή που εκείνοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν το φίλο τους). Η εξέγερση του Δεκέμβρη και ο Òεσωτερικός εχθρόςó Δεν είναι παράξενο ότι ο μηχανισμός ασφαλείας του ΗΣΑΠ βρέθηκε σε εγρήγορση τις μέρες του Δεκέμβρη: οι παρεμβάσεις στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό ήταν αναπόσπαστο τμήμα εκείνης της εξέγερσης. Όμως στο χρονικό που ακολουθεί, υπάρχει και μια ουσιαστική λεπτομέρεια: η καταγραφή και παρακολούθηση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων στα Πετράλωνα, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο έξω από τον σταθμό. Η σχετική αναφορά καταδεικνύει ότι η συγκρότηση των μηχανισμών ασφαλείας εκτρέπεται πολύ γρήγορα σε καθολική επιτήρηση του κοινωνικού πεδίου. > > 16 Δεκέμβρη Ο ρουφιάνος-ελεγκτής Ε. Κεραμύδας ξεροστάλιασε από τις 5.15 το απόγευμα μέχρι τις 8.20 το βράδυ στο σταθμό Πετραλώνων (ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) για να παρακολουθήσει συγκέντρωση πλήθους, όπως αναφέρει ο ίδιος. Επειδή ο ηλίθιος δεν μπόρεσε να καταλάβει την προέλευση του εγγράφου (δηλ. της προκήρυξης που μάζεψε), τον βοηθάμε εμείς: Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου. > > Την ίδια μέρα. Εισβολή ομάδας ατόμων στο σταθμό της Βικτώριας καταγράφηκε από τον υπάλληλο-χαφιέ Κ. Μποβιάτο. Οι εισβολείς έβαψαν κάμερες, έριξαν αφρό πολυουρεθάνης στα ακυρωτικά μηχανήματα και έγραψαν συνθήματα όπως: ΜΠΑΤΣΟΙ - ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ - ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ - ΖΩΗ ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

21 ΗΣΑΠ: Καθαροί χώροι και ασφαλείς μετακινήσεις 55 Ταυτόχρονη εισβολή έγινε στην Ομόνοια από ομάδες ατόμων, διάρκειας Οι εισβολείς φώναξαν συνθήματα και πέταξαν προκηρύξεις. > > 17 Δεκέμβρη Επίσκεψη του ρουφιάνου Κ. Τζιώγκα στους σταθμούς Ταύρου και Μοναστηρακίου όπου κατέγραψε ομάδες των 20 ατόμων να γράφουν συνθήματα και να καταστρέφουν τα ακυρωτικά μηχανήματα με αφρό πολυουρεθάνης, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να ακυρώσουν τα εισιτήρια (το σχετικό έγγραφο παρατίθεται στη βάση της προηγούμενης σελίδας). > > Την ίδια μέρα. Εισβολή ατόμων με κουκούλες διάρκειας 3-4 στο σταθμό Άνω Πατησίων. Έριξαν φέιγ-βολάν με αναρχικά συνθήματα, έβαψαν με σπρέι κάμερες και έβαλαν κόλλα στις χαραμάδες των ακυρωτικών. Μάταια ο καλός υπάλληλος Αθ. Καούκης προσπάθησε να τους αποτρέψει, αφού πανικοβλήθηκε όταν περικυκλώθηκε από 10 άτομα σε απόσταση αναπνοής (το σχετικό έγγραφο παρατίθεται στην επόμενη σελίδα). Αντί ΕπιλόγουÉ Από όλα τα παραπάνω γίνεται ορατή η προσπάθεια του κράτους και των επιχειρήσεων που ελέγχονται έστω και μερικώς από αυτό, να εξυφάνουν στο όνομα της ασφάλειας ένα ολοκληρωτικό και πλήρως ασφυκτικό πλέγμα επιτήρησης. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τις ορατές σε όλους μας αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν συνεχώς στους δρόμους, την όλο και διευρυνόμενη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης αλλά και σώματα και υπηρεσίες όπως το Γραφείο Φύλαξης και Πυρασφάλειας του ΗΣΑΠ που είναι επιφορτισμένο με τη συνεχή φύλαξη και επιτήρηση των χώρων και των επιβα-

22 56 μέρος ΙΙΙ <> για τους μηχανισμούς καταστολής τών του ΗΣΑΠ. Τα κρατικοδίαιτα αυτά σώματα ασφαλείας συνεπικουρούνται και από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών security. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν, σε περιόδους που το δόγμα της καθολικής επιτήρησης και το κράτος ασφαλείας δεν ήταν και πολύ ψηλά στην ατζέντα των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι προσπάθειες αυτές φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια εντείνονται και σήμερα, μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, είναι στο αποκορύφωμά τους με το κράτος να αντεπιτίθεται πλήρως και να ψηφίζει νόμους για τη συνεχή λειτουργία των καμερών, τη δημιουργία τράπεζας DNA και την ποινικοποίηση της κουκούλας. Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η διάθεση του κράτους να εδραιώσει ένα πανοπτικό μοντέλο κοινωνικού ελέγχου και επιτήρησης όπου όλες οι κινήσεις και δραστηριότητες του κάθε ατόμου θα μπορούν να καταγράφονται και να ελέγχονται κατά το δοκούν. Στην προσπάθειά του αυτή, το κράτος θα χρειαστεί εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις και άλλους πρόθυμους συμμάχους τόσο όσον αφορά στην εδραίωση του συναισθήματος της διαρκούς παρακολούθησης και επιτήρησης όσο όμως και στην ανάληψη ορισμένων κατασταλτικών καθηκόντων. Μερικούς από αυτούς τους πρόθυμους σύμμαχους είδαμε, και μάλιστα με τα ονοματεπώνυμά τους στο δεύτερο μέρος του κειμένου, όπου και περιγράψαμε ορισμένες από τις δραστηριότητές τους αλλά και την αγαστή συνεργασία τους με τις αστυνομικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση του υπ αριθμόν 1 εχθρού τους, τους γκραφιτάδες. Οι γκραφιτάδες αντιμετωπίζονται ως καταστροφείς και βάνδαλοι που λερώνουν τα τρένα και τους σταθμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καταστολή τους εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια της καθαριότητας του ΗΣΑΠ που όπως και στην περίπτωση της Κ. Κούνεβα κοστίζει πολύ ακριβά

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών 0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι Τίτλος: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ενδεικτ.προυπολ.: 94.464,00 Κ.Α. :

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &Δ.Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ» ΤΕΥΧΟΣ 9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ-41502 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ» ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ

Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ Ο διαχειριστής της γερμανικής ΕΠΕ Ο διαχειριστής εκπροσωπεί την γερμανική ΕΠΕ και ενεργεί επ'ονόματι αυτής κάθε πράξη διαχείρισης. Ποιος μπορεί να γίνει διαχειριστής σε μία γερμανική ΕΠΕ Διαχειριστής μίας

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Α ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΜΗΜΑ Α ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σχέδιο Νόμου Για την ενσωμάτωση της οδηγίας «2010/64/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβούλιου της 20 ης Οκτώβριου 2010 σχετικά με το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία»

Διαβάστε περισσότερα

S E C U R I T Y Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ

S E C U R I T Y Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ Ν Ι Ω Σ Τ Ε Α Σ Φ Α Λ E I Σ Μ Α Ζ Ι Μ Α Σ D S S S E C U R I T Y D Y N A M I C S E C U R I T Y S E R V I S E S Φύλακες Υποδοχής (Reception Security) Το προσωπικό στις εισόδους επαγγελματικών και ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε 95.12.10. Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ

Ε 95.12.10. Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ Ε 95.12.10 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ Έκδοση 1/03.03.2011 95 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 10 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ Η Οδηγία τέθηκε σε ισχύ με την

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις. ΝΟΜΟΣ 2734/1999 ΦΕΚ: -Α 161/ 05.08.1999 Εκδιδόµενα µε αµοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις. ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ Ο Νόµος 2734/1999 διατίθεται σε Κωδικοποιηµένο ενιαίο κείµενο µε ενηµερωµένες και ενσωµατωµένες

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό

Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό Venue Security Plan Security Management & critical incident response Ασφάλεια Εγκαταστάσεων - Διαχείριση της ασφάλειας & αντίδραση σε κρίσιμο περιστατικό ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ. ΛΟΓΟΣ Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Πιστοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ. 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ. 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ 1. Ν. 1667/1986,Αστικοί συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις. Αρ. 1 1. Αστικός συνεταιρισμός είναι εκούσια ένωση προσώπων με οικονομικό σκοπό, η οποία, χωρίς να αναπτύσσει δραστηριότητες αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. 1. Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρι 4: Νόμοι, Κυρώσεις, Αντιφάσεις Η περίπτωση «Γκράφιτι».

Εργαστήρι 4: Νόμοι, Κυρώσεις, Αντιφάσεις Η περίπτωση «Γκράφιτι». Εργαστήρι 4: Νόμοι, Κυρώσεις, Αντιφάσεις Η περίπτωση «Γκράφιτι». Το εργαστήρι αυτό προτείνει τη μελέτη του γκράφιτι ως ευκαιρία προβληματισμού με τους μαθητές για την αναγκαιότητα της ύπαρξης και τήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β2

Ερευνητική Εργασία Β2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Ερευνητική Εργασία Β2 Σχολικό έτος 2014-15 Β τετράμηνο Θέμα: «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση» Ερευνητικό υποερώτημα: «Ποια τα Κριτήρια για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Την 29 Μαρτίου 2010, δημιουργείται η Ομάδα ίκυκλης Αστυνόμευσης ( Ι.ΑΣ) στην Αθήνα με 3000 αστυνομικούς. Αρχικά εφαρμόστηκε σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2/2013 ΓΙΑ THN ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (Ε.Ε.Ε.Π.) Πανεπιστημίου 25, 6 ος όροφος, 10564 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3272700, εσωτ. 111. Πληροφορίες: Όλγα Μακρή.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ

Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EURO RUN www.nea-trapezogrammatia-euro.eu Η ΆΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΈΞΗΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΆΚΤΕΣ - 2 - Η Άννα και ο Αλέξης είναι συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι. Μπλέκουν πάντοτε σε φοβερές καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Χωρίς αμφιβολία, η εξασφάλιση της τάξης, της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014)

Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014) Απόφαση Α2-797 (ΦΕΚ 2398/Β/09-09-2014) Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον τρόπο, τον τύπο και την διαδικασία επιβολής των προστίμων που επιβάλλονται από τα ελεγκτικά όργανα κατά την διαπίστωση παράβασης, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Διαβάστε περισσότερα

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ταχ.Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail : Βουλής 5 : 10562 Αθήνα : Αναστάσιος Κιάμος : 210 3310013

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ"

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΆΡΙΣΤΑ 1 Μια πρωτοβουλία: Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ "ΆΡΙΣΤΑ" Το όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνει όλους τους χρήστες του Οδικού δικτύου και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ο

Διαβάστε περισσότερα

Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στις τότε και τώρα καταστάσεις: http://www.youtube.com/watch?v=yw5zn1eidp4

Ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στις τότε και τώρα καταστάσεις: http://www.youtube.com/watch?v=yw5zn1eidp4 Αν μελετήσουμε τις καταστάσεις που ίσχυαν στην Ελλάδα πριν τον Απρίλιο του 1967 και τις καταστάσεις που ισχύουν σήμερα θα διακρίνουμε ότι η ομοιότητα τους είναι μεγάλη τηρουμένων των αναλογιών. Ας ρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος 22 / 03 /2013 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Αρ. Πρωτ. 2/ 29739 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικών Υπηρεσιών ΤΜΗΜΑ : Ανάπτυξης Ανθρ. Δυν/κού ΓΡΑΦΕΙΟ : Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για τους γονείς

Συμβουλές για τους γονείς Συμβουλές για τους γονείς Για τα παιδιά του Δημοτικού κάθε διαδρομή από το σπίτι προς στο σχολείο αποτελεί μια σημαντική μαθησιακή εμπειρία και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μέσω αυτής της καθημερινής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ 6/17/2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Συγγρού 56 Τ. Κ. 11742, Αθήνα 4 ος όροφος τηλ. : 210-9250280 fax : 210-9250290 e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ.Υ.Π.Π. & ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞ.Υ.Π.Π. & ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα 4 Ιουλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5 η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΙΑΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Τίτλος: Κατοικίδια ζώα Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε Διάρκεια: 6 Χ 80 Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές/τριες εκφράζουν συναισθήματα και προβληματίζονται για θέματα που αφορούν τα κατοικίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 3/2014/Α. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 3/2014/Α. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς Διαμεσολάβηση 3/2014/Α Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 3/2014/Α (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς Ι. Συνέχιση εξέτασης καταγγελίας 1) Δ/νση Σχεδίου Πόλεως & Δόμησης sxpol.poleod@cityofathens.gr 2) Δ/νση Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www..omniibus..gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Περιεχόμενα Απολογισμός Πεπραγμένων: - Αντί προλόγου - «Η χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr. Τι ισχύει για την Ανανέωση Άδειας Εργασίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας:

SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr. Τι ισχύει για την Ανανέωση Άδειας Εργασίας Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας: Σεμινάριο Ταχύρρυθμης Φροντιστηριακής Προετοιμασίας για τη Συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας και την Ανανέωση Άδειας Εργασίας SECTIME ΜΕΠΕ, Τηλ. 2102005003, www.sectime.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμαρχος Διονύσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμαρχος Διονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αγ.Στέφανος 31 Ιουλίου 2012 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ: 23977 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ταχ.Δ/νση : Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος 29 & Αθ. Διάκου 1 Τ.Κ. : 145 65 - Άγιος Στέφανος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΡΝΕΙΑ Trafficking Μαστροπεία ανήλικων κοριτσιών. Διάσπαρτες πιάτσες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Οίκοι ανοχής Έχουν καταγραφεί 250 οίκοι ανοχής (μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Σηµείωση: Το παρόν έντυπο είναι ενηµερωτικό και δεν αποτελεί συµβόλαιο, ενώ οι όροι και εξαιρέσεις του συµβολαίου παραµένουν άµεσα στη διάθεσή σας.

Σηµείωση: Το παρόν έντυπο είναι ενηµερωτικό και δεν αποτελεί συµβόλαιο, ενώ οι όροι και εξαιρέσεις του συµβολαίου παραµένουν άµεσα στη διάθεσή σας. Είναι γεγονός ότι η απρόσκοπτη λειτουργία µίας οργανωµένης κοινωνίας, επέβαλλε τη δηµιουργία ενός πλαισίου υποχρεώσεων και ρύθµισης διαφορών µεταξύ των πολιτών/µελών της. Το πλαίσιο αυτό κατέγραψε ο νοµοθέτης

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο Αρθρου (Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με την περίπτ. δ άρθρου 51 ΠΔ 14/2001, ΦΕΚ Α' 12).

Κείμενο Αρθρου (Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με την περίπτ. δ άρθρου 51 ΠΔ 14/2001, ΦΕΚ Α' 12). ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 141 Έτος: 1991 ΦΕΚ: Α 58 19910430 Τέθηκε σε ισχύ: 30.04.1991 Ημ.Υπογραφής: 12.04.1991 Τίτλος: Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 29-08-2012: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΘ-6ΤΕ ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΘ-6ΤΕ ΕΓΚΥΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα, 17/03/2014 Αριθ. Πρωτ.: Υ3/Γ.Π./οικ.23726 Ταχ. Διεύθυνση :Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αθήνα 15-1-2013 Το Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ σύµφωνα µε την 699/35/15.11.2012 Απόφαση Σ/Ι.ΝΕ. Ι.ΒΙ.Μ προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΟΧ 3/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, διάρκειας δύο (2) µηνών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΟΧ 3/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, διάρκειας δύο (2) µηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αργυρούπολη, 27/6/2014 ΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ.: 24571 /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ταχ. /νση: Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη Τ.Κ.: 164 52 Πληρ.: Ε. Γεροντή Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης

ΜΕΛΕΤΗ. Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης 18ης Οκτωβρίου 18, 582 00 Έδεσσα τηλ. 2381025555, fax. 2381051255 e-mail: deyae@hol.gr Εργασία: Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης Προϋπολογισμός: 30.100,00 (με Φ.Π.Α.) Αριθμός Μελέτης: 35/2013 ΜΕΛΕΤΗ Αποφράξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Η πρακτική άσκηση ως διδακτικό έργο

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Η πρακτική άσκηση ως διδακτικό έργο ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Η πρακτική άσκηση ως διδακτικό έργο Με τη διάταξη του άρθρου 24 του Ν. 1404/83 για τη «Δομή και λειτουργία των ΤΕΙ» καθιερώνεται για πρώτη φορά, η πρακτική άσκηση, ως

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 1) της παρ.2 του άρθρου 54 του Σχεδίου Νόμου που κυρώθηκε με τον Ν. 2447/1996.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 1) της παρ.2 του άρθρου 54 του Σχεδίου Νόμου που κυρώθηκε με τον Ν. 2447/1996. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ`ΑΡΙΘ.250/1999 (ΦΕΚ Α`/206/7.10.1999) Τρόπος άσκησης από τους ειδικούς επιστήμονες του άρθρου 54 Ν. 2447/1996, των αρμοδιοτήτων κοινωνικής υπηρεσίας που τους ανατίθενται στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος αποτελούν ένα είδος προσωπικών σημειώσεων που κρατά ο εκπαιδευτικός προκειμένου να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές διδασκαλίες. Περιέχουν πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ενεργούντος (ούσας) με την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου του μαθητού η των μαθητών. όνομα.γεννηθείς (θείσα)., την

ενεργούντος (ούσας) με την ιδιότητα του νομίμου εκπροσώπου του μαθητού η των μαθητών. όνομα.γεννηθείς (θείσα)., την ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ : - Του Σωματείου μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", του οποίου η έδρα είναι στο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007. 1.

Διαβάστε περισσότερα

β) το µοναδικό «κριτήριο» διορισµού πολύτεκνου οικονοµολόγου σε ηµόσιο Σχολείο και µάλιστα της επιλογής του είναι ΜΟΝΟΝ η υποβολή σχετικής

β) το µοναδικό «κριτήριο» διορισµού πολύτεκνου οικονοµολόγου σε ηµόσιο Σχολείο και µάλιστα της επιλογής του είναι ΜΟΝΟΝ η υποβολή σχετικής ΟΤΑΝ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ Α) ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Με αφορµή την ανακοίνωση των µεταθέσεων του 2009 στον κλάδο των οικονοµολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ. 3. Αριθμός Αγγελίας (εάν τον γνωρίζετε) 4. Ημ/νία Διαθεσιμότητας για Έναρξη Εργασίας (Ημ./Μήν./Έτος) ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΣΗ. 3. Αριθμός Αγγελίας (εάν τον γνωρίζετε) 4. Ημ/νία Διαθεσιμότητας για Έναρξη Εργασίας (Ημ./Μήν./Έτος) ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Διπλωματική Αποστολή Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Αθήνα, Ελλάδα ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ (Η εν λόγω αίτηση είναι για θέσεις εργασίας στη Διπλωματική Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βελεστίνο 10 Ιουνίου 2015 ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Αριθ. Πρωτ. 6192 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γραφείο Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ε.Κ.ΧΑ.) Α.Ε. Αρ. Πρωτ.: 1434962 Χολαργός, 28.11.2014 Πρόσκληση αποσπάσεων, επτά 7 υπαλλήλων στην Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. «Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. κατ εφαρµογή του άρθρου 4 του ν. 4164/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ "ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 211 (4) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 216

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑΔΑ A ) ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώνει. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης. Δήμος Αγίου Δημητρίου

Ανακοινώνει. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης. Δήμος Αγίου Δημητρίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Δημήτριος, 12/08/2013 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αρ. πρωτ.: 28193 Δ/ΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΛ. : 2132007754-57 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιαιτερότητες σιδηροδρομικών τεχνικών έργων σε σχέση με τα οδικά. Ασφάλεια σιδηροδρομικής υποδομής. Διαλειτουργικότητα σιδηροδρομικής

Ιδιαιτερότητες σιδηροδρομικών τεχνικών έργων σε σχέση με τα οδικά. Ασφάλεια σιδηροδρομικής υποδομής. Διαλειτουργικότητα σιδηροδρομικής ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ Χρίστος Πυργίδης Καθηγητής ΑΠΘ Θεματικές ενότητες εισήγησης Ιδιαιτερότητες σιδηροδρομικών τεχνικών έργων σε σχέση με τα οδικά Ασφάλεια σιδηροδρομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 84 Αθήνα, 12.1.2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ Σύμφωνα με το Καταστατικό συγκαλούμε Τακτική Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡ. 4/2013

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡ. 4/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γ. ΚΥΡΙΑΖΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ευαγγελία Ανδρουλάκη Χριστίνα Κατάκη Χρήστος Παπαδόπουλος. Επιστημονικά Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Χριστίνα Ζαραφωνίτου

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ευαγγελία Ανδρουλάκη Χριστίνα Κατάκη Χρήστος Παπαδόπουλος. Επιστημονικά Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Χριστίνα Ζαραφωνίτου ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ευαγγελία Ανδρουλάκη Χριστίνα Κατάκη Χρήστος Παπαδόπουλος ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της» Πάντειο Πανεπιστήμιο Επιστημονικά Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Χριστίνα Ζαραφωνίτου

Διαβάστε περισσότερα

15.6262.0002 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με Φ.Π.Α. (23%) : 62.914,50

15.6262.0002 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με Φ.Π.Α. (23%) : 62.914,50 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΛΗΝΗΣ ΑΡ. ΜΕΛ. ΥΠΗΡ.: 4/2015 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 15.6262.0002 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με Φ.Π.Α. (23%) : 62.914,50 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπόδειγμα Εγγράφου Δικαιωμάτων της ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορούμενων σε ποινικές διαδικασίες

Υπόδειγμα Εγγράφου Δικαιωμάτων της ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορούμενων σε ποινικές διαδικασίες Greek Υπόδειγμα Εγγράφου Δικαιωμάτων της ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των υπόπτων και των κατηγορούμενων σε ποινικές διαδικασίες Έχετε το δικαίωμα να διατηρείτε αυτό το έγγραφο δικαιωμάτων μαζί σας κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 62/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 62/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 62/2014 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 62/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου mp.secretary@cityofathens.gr 2) [Πίνακας καταγγελλόντων] Κοινοποίηση 1) Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012 ΤΜΗΜΑ Δ.Α.7 ΕΛΕΓΚΤΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:43481/21-6-2012 Διεύθυνση : Λυκούργου

Διαβάστε περισσότερα

1. Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1. Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Α ΚΛΑΔΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Διεύθυνση Προληπτικής Πυροπροστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σχέδιο Κειμένου Βασικών Αρχών και Κατευθύνσεων Εθνική Στρατηγική για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 22 Μαΐου 2013 1 "Δεν μπορεί να υπάρξει διοικητική μεταρρύθμιση

Διαβάστε περισσότερα

: 2131313 394, -378, - 373, -215

: 2131313 394, -378, - 373, -215 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Βασ. Σοφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία, 07/04/2010 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 3368

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία, 07/04/2010 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 3368 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τόπος, Νέα Φιλαδέλφεια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία, 07/04/2010 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 3368 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1 / 2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές κάρτες

Επαγγελματικές κάρτες Επαγγελματικές κάρτες Αφροδίτη Οικονόμου Νηπιαγωγός afoikon@uth.gr Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι στον γραμματισμό Θεματική: Τα επαγγέλματα των γονιών της τάξης μας ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ Ανακοινώνει

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ Ανακοινώνει ΑΔΑ : ΒΕΖΚΩΗ6-16Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Τήνος 27 5 2013 ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ Α.Π. 6796 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1 /2013 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ Ανακοινώνει Την

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΜΕΛΕΤΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ. Λάρισα 22-04-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, Τ.K. : 412 22

Ι. ΜΕΛΕΤΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ. Λάρισα 22-04-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, Τ.K. : 412 22 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, Τ.K. : 412 22 Λάρισα 22-04-2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΣΥΝΤΑΚΑΣ Κώστας ΤΗΛ. : 2410 258460,

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ αριθµ Αθήνα 4/1/2011 ΠΡΟΣ Τα Εργατικά Κέντρα και Οµοσπονδίες ύναµης Γ.Σ.Ε.Ε. Θέµα: Συλλογικές διαπραγµατεύσεις & Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας. 10 κρίσιµα σηµεία. Συνάδελφοι, Στις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ Οικογένειες με παιδιά κάτω των 12 ετών στις οποίες εργάζονται και οι δύο γονείς Μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά κάτω των 12 ετών στις οποίες ο γονέας εργάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.. Τι είναι το Ρούπελ; Το Ρούπελ είναι οχυρό και πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ & EYROCOP ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Πρόεδρος: Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945828100 Γ. Γραμματέας : Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ. 6932583211 Τηλ & Fax :25520-28141 Δικτυακός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 217/2013. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 217/2013. (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 217/2013 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 217/2013 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού mp.secretary@cityofathens.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα C 92 A. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινώσεις και Πληροφορίες. Γνωστοποιήσεις. 58ο έτος. Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα C 92 A. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινώσεις και Πληροφορίες. Γνωστοποιήσεις. 58ο έτος. Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 92 A Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Ανακοινώσεις και Πληροφορίες 58ο έτος 19 Μαρτίου 2015 Περιεχόμενα V Γνωστοποιήσεις ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 1. Το άρθρο 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το ν. 2696/1999 (Α 57), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ΑΡΘΡΟ 94

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΕΚ Αριθμός Διαγωνισμού: 08/2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Μελέτη Πεδίου-Ορισμός Οι μελέτες πεδίου αναφέρονται σε προσχεδιασμένες δραστηριότητες των μαθητών/τριών που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παραβίαση διατάξεων ωραρίου εργασίας από δύο συνεχόμενες νυχτερινές υπηρεσίες»

Θέμα: «Παραβίαση διατάξεων ωραρίου εργασίας από δύο συνεχόμενες νυχτερινές υπηρεσίες» Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009 Αρ. Πρωτ.: 302/9/18γ Προς : Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις Έδρες τους Κοιν.: Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Θέμα: «Παραβίαση διατάξεων ωραρίου εργασίας από δύο συνεχόμενες νυχτερινές

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας»

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» «Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» Εισηγήτρια : Ζησοπούλου Δώρα Πολ. Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Περιβαλλοντολόγος Υπεύθυνη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Θέκλα Θωμά Τμήμα Προγραμματισμού Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΕΡΜΑ ΠΑΤΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ & ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ,153 10 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΗΛ.: 210 650 3000, FAX: 210 6510649 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σελ. 1 / 5 Υψηλή ποιότητα, Μεγάλη ποικιλία, και Φιλική εξυπηρέτηση

Σελ. 1 / 5 Υψηλή ποιότητα, Μεγάλη ποικιλία, και Φιλική εξυπηρέτηση Σελ. 1 / 5 Ομιλία του κου Περικλή Θανόπουλου, ιευθύνων Σύμβουλος της. Θανόπουλος Α.Ε. για την ημερίδα της Ελ.Ετ.Υπ.Ε. «Υποστηριζόμενη Εργασία για Όλους» που πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2009 Καταρχάς θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Εισήγηση : Σωκράτη Αλεξιάδη Μέλος.Ε. ΤΕΕ Η δραµατική και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις πολεοδοµικές υπηρεσίες, αποτελεί µέρος του συµπλέγµατος των προβληµάτων που

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης Αρ. Πρωτ. 1290 Αθήνα 26/11/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΩΝ 64 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση : Εθελοντών Πολεμιστών 1 Τηλ- φαξ: 2242022044 Κως:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Φεβρουάριος 2013 Οι οδηγίες αυτές βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών τραυματισμών σε ανθρώπους και παιδιά που

Διαβάστε περισσότερα

18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4430, 21.2.2014 Ν. 18(Ι)/2014 18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L. 280, 26.10.2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΧΙΟΣ 09-03-2010 ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1873 Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ ΤΗΛ: 22713-50817 FAX: 22713-50868

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΧΙΟΣ 09-03-2010 ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1873 Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ ΤΗΛ: 22713-50817 FAX: 22713-50868 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΧΙΟΣ 09-03-2010 ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1873 Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ ΤΗΛ: 22713-50817 FAX: 22713-50868 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση και δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (DGT/2013/TIPRs)

Μετάφραση και δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (DGT/2013/TIPRs) Μετάφραση και δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (DGT/2013/TIPRs) Τελική έκθεση Ιούλιος 2014 ΣΥΝΟΨΗ Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να παρουσιάσει ορισμένα από τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΛΛΙ469ΗΙΖ-Φ52

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΛΛΙ469ΗΙΖ-Φ52 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Α. Τσόχα 7, 11521 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Έδρα υπηρεσίας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ. ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Έδρα υπηρεσίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Πετρούπολη 19/ 07/2010 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ. : 10727 ------------------------------------------------- Ταχ. Δ/νση : Κ. Βάρναλη 76 78 Ταχ. Κώδικας : 132 31 -

Διαβάστε περισσότερα