ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:"

Transcript

1 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης που γίνονται τις πρωινές ώρες καθηµερινά στο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», πλατεία Αριστοτέλους 10, στη Θεσσαλονίκη. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής: ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ / AZUR ET ASMAR (A έως Δ τάξη) Σκην.:Michel Ocelot, Ισπανία Ιταλία Βέλγιο - Γαλλία 2006 Διάρκεια 99 Το Αζούρ και Ασµάρ είναι ένα παιδικό παραµύθι για όλες τις ηλικίες. Η φιλία, ο χωρισµός, η αγάπη για το περίεργο και το διαφορετικό αλλά και η ανακάλυψη µαγικών τόπων είναι λίγα από τα θέµατα που περνούν µέσα από την ταινία. Το Αζούρ και Ασµάρ διαδραµατίζεται τον µεσαίωνα στη Γαλλία και την Ανατολή. Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡ (Ε και Στ τάξη) Σκην: Philippe Falardeau, Καναδάς 2011 Διάρκεια 94 Ο Μπασίρ Λαζάρ είναι ένας µετανάστης από την Αλγερία, που καλείται να αντικαταστήσει έναν δάσκαλο δηµοτικού που πέθανε µε τραγικό τρόπο. Κι ενώ τα παιδιά προσπαθούν να ξεπεράσουν την έλλειψη του δασκάλου τους, κανείς στο σχολείο δεν γνωρίζει το παρελθόν του Μπασίρ κι ότι ανά πάσα στιγµή µπορεί να απελαθεί..

2 ISDRAKEN (Γ εως Στ τάξη) Σκην: Martin Högdahl, Σουηδία 2012 Μια περιπέτεια για τον Μικ, 11 χρονών, που ψάχνει να βρει καινούργιο σπίτι. Ο Μικ το σκάει απ το σπίτι του στην πλάτη ενός δράκου από πάγο, µπλέκει σε µια επιχείρηση µε γάτες, γίνεται φίλος µε τ αδέλφια Μπενγκτ και Μπέρτιλ, ερωτεύεται για πρώτη φορά και τελικά βρίσκει το δρόµο του. ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΝΤΕΡ/ SOMEONE LIKE HODDER (Ε και Στ τάξη) Σκην: Άρι Κρίστινσον, Δανία 2003 Διάρκεια 84 Βασισµένο στο πολυβραβευµένο βιβλίο του Bjarne Reuter, η ιστορία ενός εννιάχρονου παιδιού που ζεί µε τον πατέρα του ο οποίος εργάζεται ώς νυχτερινός αφισοκολλητής. Ένα τρυφερό, διασκεδαστικό, µαγικό παραµύθι που αγγίζει την καρδιά. KAUWBOY (Γ εως Στ τάξη) Σκην: Boudewijn Koole,Ολλανδία 2012 Διάρκεια 81 Μια µέρα, ο δεκάχρονος Γιόγιο φέρνει σπίτι µια µικρή καρακάξα. Θα πρέπει να την κρύψει από τον πατέρα του, που δεν θέλει να χει πουλιά στο σπίτι. Κάθε τρεις και λίγο τηλεφωνεί στα κρυφά στη µητέρα του, αλλά δεν της λέει για τον καινούργιο του φίλο. Θέλει να της κάνει έκπληξη για τα γενέθλιά της, που πλησιάζουν. Ο πατέρας του είναι άτεγκτος: δεν πρέπει να γιορτάζουµε τα γενέθλια κάποιου όταν αυτός δεν είναι παρών. Ο Γιόγιο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός µε τον πατέρα του, που είναι πολύ κυκλοθυµικός. Μέσα από την ιδιαίτερη σχέση του µε το πουλί και µε την προσαρµοστικότητα που διαθέτουν µόνο τα παιδιά, ο Γιόγιο βρίσκει έναν τρόπο να µαλακώσει την καρδιά του πατέρα του.

3 Ο ΚΙΡΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ (A έως Δ τάξη) Σκην:Μισέλ Οσελό, Γαλλία-Βέλγιo 1998, Διάρκεια 70 Μ ένα εµπνευσµένο σκίτσο και τα τραγούδια του διάσηµου Σενεγαλέζου τραγουδιστή Γιουσού ν Ντουρ, ο σκηνοθέτης εικονογραφεί µε πανέµορφες εικόνες έναν µύθο της δυτικής Αφρικής. Μια αλλιώτικη πρόταση για το κινούµενο σχέδιο. ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ / ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ (Ε και Στ τάξη) Σκην: Αλµπέρτ Λαµορίς, Γαλλία , Διάρκεια 78 "Το κόκκινο µπαλόνι "είναι µια µαγική ιστορία για τη φιλία ανάµεσα σε ένα µικρό αγόρι και ένα µπαλόνι, µε φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του Ένα αγόρι, καθώς τριγυρίζει στους δρόµους, βρίσκει ένα κόκκινο µπαλόνι δεµένο σε έναν στύλο. Από εκείνη τη στιγµή το µπαλόνι ακολουθεί το παιδί στους δρόµους του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη σε όλη τη γειτονιά αλλά και τη και ζήλια των φίλων του... / Στη νότιο Γαλλία, ένα εντυπωσιακό άσπρο άλογο ηγείται µιας άγριας αγέλης που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο να την πλησιάσει. Το άσπρο άλογο, χωρίς να χάσει ίχνος από την υπερηφάνεια του, επιτρέπει µόνο στον µικρό ψαρά Φολκό να το δαµάσει και να ανέβει στη ράχη του. Έτσι ξεκινά µια υπέροχη φιλία ανάµεσα στο αγόρι και το όµορφο άγριο άλογο. Μαζί αναζητούν την ελευθερία που οι άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να τους στερήσουν.

4 ΛΙΟ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ (A έως Δ τάξη) Σκην:Μαριο Κάµπι, Ιταλία 2008 Διάρκεια 76 Ο Λίο, απ όταν ήταν µικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το... κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξ' αιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από µικρούλης τριγυρνάει µόνος κι έρηµος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, µια µέρα σώζει τη ζωή της πανέµορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο µωρά µε τις ουρές τους ενωµένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Ελε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί µε µυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας µοναδικό του στόχο να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίµονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραµονεύουν παντού. Μετά από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα µικρά της. Ο Λίο αναλαµβάνει, θέλοντας και µη, τον ρόλο του «πατέρα» και διασχίζουν, µε τα πεινασµένα µικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη µυθική Γαλακτολίµνη... ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (Γ εως Στ τάξη) Σκην:Ζακ Χελµ, USA 2007 Διάρκεια 93 Η Μολι Μαχόνεϊ είναι η διευθύντρια του «Mr. Magorium's Wonder Emporium», του πιο φανταστικού καταστήµατος παιχνιδιών στο κόσµο. Οταν ο εκκεντρικός κύριος Μαγκόριουµ, ο οποίος τυχαίνει να είναι 243 ετών και ιδιοκτήτης του καταστήµατος, αφήνει το µαγαζί στη Μόλι µια σκοτεινή και δυσοίωνη αλλαγή σηµειώνεται στο κατάστηµα...

5 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ (A έως Δ τάξη) Σκην.:Άνχελ νε λα Κρούθ, Μανόλο Γκοµέζ, Ισπανία 2006 Διάρκεια 83 Το µαγικό δάσος µιλά µε εύγλωττο τρόπο για το καίριο πρόβληµα της οικολογικής ισορροπίας και την, αλόγιστη και, συχνά, καταστροφική παρέµβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικών Ταινιών Σικάγο, Goya Awards Fantasporto Award, Carousel International du Film. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΣ (A έως Δ τάξη) Σκην: Σάντορ Γιέσε, Λουτζ Στούτζνερ Πολωνία - Γερµανία - Γαλλία 2007 Διάρκεια 88 Ο ατακτούλης πρίγκιπας Μάτσιους είναι µόλις οκτώ χρόνων, όταν έρχεται η στιγµή να διαδεχτεί στο θρόνο τον ηλικιωµένο βασιλιά. Οι ευθύνες για τον µικρούλη βασιλιά είναι πολλές και τα προβλήµατα µεγάλα. Από την µεγαλόπρεπη τελετή της στέψης αρχίζουν οι περιπέτειές του. Ο κακός Στρατηγός κάνει τα πάντα για να τον ρίξει από το θρόνο, να φορέσει το στέµµα στο χοντρό του κεφάλι και να φέρει τον πόλεµο στην όµορφη χώρα τους... Ο µικρός βασιλιάς όµως µε τη βοήθεια των φίλων του, θα ανατρέψει τα κακόβουλα σχέδιά του!

6 Belle et Sébastien, Δύο Αχώριστοι Φίλοι Σκην: Nικολά Βανιέ Γαλλία 2013 Διάρκεια 104 Η ιστορία που σηµάδεψε την παιδική ηλικία µιας ολόκληρης γενιάς παιδιών έχει στην καρδιά της δυο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές - ένα 6χρονο αγόρι, τον Σεµπάστιαν και την Μπελ ένα αδέσποτο σκύλο - που ζουν στις Άλπεις. Ο µικρός Σεµπάστιαν ζει µε τον παππού του και τα αδέλφια του καθώς η µητέρα του πέθανε µετά τον τοκετό. Ο ταλαντούχος γάλλος σκηνοθέτης Νικολά Βανιέ ( Ο Τελευταίος Κυνηγός ) δίνει κινηµατογραφική υπόσταση σε µια από τις πιο γλυκές και επιδραστικές γαλλικές ιστορίες και µας ταξιδεύει µέσα από τις σελίδες του πιο διάσηµου µυθιστορήµατος της Σεσίλ Οµπρί. Κλασσική πλέον, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Αγγλία, η ιστορία της πιο όµορφης λογοτεχνικής φιλίας, µεταφέρεται για πρώτη φορά στη µεγάλη οθόνη, µε τον πρωτοεµφανιζόµενο Φελίξ Μποσουέ στον ρόλο του Σεµπάστιαν, τον Τσέκι Καριό ( The Patriot ) στον ρόλο του παππού του και τον πρωταγωνιστή της πρωτότυπης σειράς του 1965, Μεχντί να επιστρέφει σε ένα µικρό ρόλο.

7 ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (A έως Δ τάξη) Σκην.:Άνχελ νε λα Κρούθ, Μανόλο Γκοµέζ, Ισπανία 2006 Διάρκεια 85 Κατά το θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου στο βόρειο ηµισφαίριο της γης- έχουµε την µεγαλύτερη µέρα του χρόνου. Σύµφωνα µε το θρύλο, κάθε χρόνο αυτή τη συγκεκριµένη ηµέρα, οι άνθρωποι µπορούν να µπουν στη χώρα των παραµυθιών όπου οι νεράιδες και τα ξωτικά θα πραγµατοποιήσουν τις κρυφές τους επιθυµίες. Η Ελενα είναι µια νέα, σύγχρονη και έξυπνη κοπέλα που δεν πιστεύει στους µύθους. Θα έκανε τα πάντα, όµως, για να γιατρέψει τον άρρωστο πατέρα της. Έτσι ξεκινά την αναζήτηση της Τιτάνια, της ακριβοθώρητης Βασίλισσας της Νεραϊδοχώρας. Στο δύσκολο ταξίδι προς το µαγικό κόσµο που έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους και δεν είναι πλέον ο ίδιος, δίπλα της θα βρεθούν ο Δηµήτριος και ο Λύσανδρος. Οι δύο τους προσπαθούν να την βοηθήσουν και να κερδίσουν την αγάπη της! Πρόκειται για µία από τις πιο ακριβές ευρωπαϊκές παραγωγές κινουµένων σχεδίων και την πρώτη απόπειρα να µεταφερθεί σε animation το αριστούργηµα του Γουίλιαµ Σαίξπηρ. Goya 2006.

8 Το παιδί "ζιγκ-ζαγκ" (Ε' έως ΣΤ τάξη) Σκην: Βίνσεντ Μπαλ, Ολλανδία- Βέλγιο, Διάρκεια 95 Ο Νόνο θέλει να µοιάσει στον µπαµπά του, τον καλύτερο αστυνοµικό επιθεωρητή του κόσµου, αλλά το µόνο που καταφέρνει είναι να µπαίνει σε µπελάδες. Παραµονές του Μπαρ Μιτσβά του (της εβραϊκής τελετής ενηλικίωσης των αγοριών), οι γονείς του τον στέλνουν να µείνει στον θείο του προκειµένου να τον συµµορφώσει. Όµως, συνεπής στη φήµη του ο Νόνο και µε αφορµή το ταξίδι, γνωρίζει τον Φέλιξ Γκλικ, έναν «τζέντλεµαν» απατεώνα και παλιό γνώριµο του πατέρα του. Κοντά του θα γνωρίσει έναν κόσµο γεµάτο µεταµφιέσεις, κυνηγητά, γαλλικά τραγούδια αλλά και τη Ζοχάρα, µια µυστηριώδη γυναίκα, της οποίας τα µυστικά θα αλλάξουν τη ζωή του Νόνο για πάντα. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ: Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΛΙΞ ΛΥΓΞ (A έως Δ τάξη) Σκην:Μανουέλ Σισίλια, Ραούλ Γκαρσία, Ισπανία 2008 Διάρκεια 90 Η ταινία εξιστορεί τις ατυχίες µιας γενναίας και ετερόκλιτης οµάδας ζώων καθώς αποφεύγουν την απαγωγή από έναν αδίστακτο κυνηγό, τον Νιούµαν. Οι κυνηγοί και τα θηράµατα αντιµετωπίζουν ο ένας τον άλλον σε αυτό το συναρπαστικό παιχνίδι επιβίωσης, φιλίας και ηρωισµού. Θα καταφέρει η γενναία µας οµάδα να ξεφύγει από τον σατανικό κυνηγό και την εξαφάνιση του είδους

9 Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (A έως Δ τάξη) Σκην:Ροµπερτ Ρόντιν, Σαλβατορ Καρντονι, Σουηδία 2008 Διάρκεια 70 Σε αυτό το κωµικό, γεµάτο περιπέτεια και δράση, παραµύθι, ο νεαρούλης νάνος Τζούνιορ, µέσα στο δεντρόσπιτό του, ασχολείται από το πρωί µέχρι το βράδυ µε τις εφευρέσεις. Τα αποτελέσµατα δεν είναι πάντα ευχάριστα και οι ζηµιές δίνουν και παίρνουν. Ο πατέρας του ο Τζάλε δεν είναι καθόλου ευχαριστηµένος µε τις εφευρετικές δραστηριότητες του γιού του. Θα προτιµούσε να τον διαδεχθεί µια µέρα να κυβερνήσει το δάσος. Μια χειµωνιάτικη βραδιά, καθώς πατέρας και γιος µοιράζουν τροφή στα ζώα ξεσπά µεγάλη καταστροφή. Τα τελώνια Φέης και Σλιµ, εκτελούν το σχέδιο του δαιµονικού τους πατέρα, που είναι η κλοπή της τροφής από την µυστική αποθήκη. Ο Τζούνιορ κι ο καλύτερός του φίλος Σνίκυ, ένα παρανοικό, νευρωτικό κοράκι, ατρόµητοι ξεκινούν την ηρωική τους επιδροµή στα βάθη της σπηλιάς των τρολ για να πάρουν πίσω τις κλεµµένες προµήθειες και να σώσουν ολόκληρο το δάσος από την πείνα και την καταστροφή...

10 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ (Γ εως Στ τάξη) Σκην: Μαρκ Φόρστερ, USA 2004 Διάρκεια 106 Ο αποτυχηµένος θεατρικός συγγραφέας Τζ. Μ. Μπάρι (Τζόνι Ντεπ) ταράζει τα νερά του συµβατικού Εδουαρδιανού Λονδίνου, όταν συνάπτει σχέση µε µια µοναχική χήρα και γίνεται πατριός των τεσσάρων γιών της. Η σκανδαλώδης σχέση του µε αυτή τη γυναίκα και τους γιούς της, θα τον εµπνεύσει να δηµιουργήσει έναν φανταστικό ήρωα, αγαπηµένο των παιδιών, τον Πήτερ Παν. Παρά τις αντιρρήσεις της αυταρχικής γιαγιάς των αγοριών Έµµα ντε Μοριέ και τη δυσφορία της συζύγου του, ο Μπάρι γίνεται φίλος µε την οικογένεια, και επιδίδεται µε τα αγόρια σε τεχνάσµατα, µεταµφιέσεις, παιχνίδια και γνήσιες σκανταλιές, δηµιουργώντας φανταστικούς κόσµους µε κάστρα και βασιλιάδες, καουµπόηδες και Ινδιάνους, πειρατές και ναυαγούς. Μετατρέπει λοφοπλαγιές σε ιστιοφόρα πλοία, ραβδιά σε επιβλητικά ξίφη, χαρταετούς σε µαγικές νεράιδες και τα αγόρια Λιούελιν Ντέιβις στα Χαµένα Αγόρια της Χώρας του Ποτέ.

11 ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Σκην: Chris Buck, Jenifer Lee, USA 2013 Διάρκεια 102 Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Anna πρέπει να συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Anna, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Anna και ο Kristoff θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Olaf και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Swen. VITUS (Ε και Στ τάξη) Σκην:Φρέντι Μ. Μιούρερ, Γερµανία. 2006, Διάρκεια 100 Ο Vitus είναι ένα παιδί θαύµα έχοντας µουσικό χάρισµα και ταυτόχρονα µαθηµατική σκέψη που θα ζήλευαν πολλοί επιστήµονες. Οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρα τους να πραγµατοποιούνται και ελπίζουν πως θα σταδιοδροµήσει ως σολίστας του πιάνου. Το 12χρονο παιδί όµως έχοντας κουραστεί από τις αυξηµένες απαιτήσεις των γύρω του αλλά και από το γεγονός της «κατάρας» που κουβαλά και που τον καταδικάζει σε έλλειψη µιας φυσιολογικής παιδικής ηλικίας, θα αποφασίσει, να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ετσι δραπετεύει από την καθηµερινότητά του και ζει µια κρυφή δεύτερη ζωή που τον κάνει ευτυχισµένο.

12 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ DISNEY ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ 1. ΤΟY STORY 2 (κινούμενα σχέδια) 2. ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΣΑΙΝΗΣ (live action) 3. Ο ΤΙΓΡΗΣ, Ο ΓΟΥΙΝΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ (κινούμενα σχεδία) 4. ZOYZOYNIA (κινούμενα σχέδια) 5. HΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ (κινούμενα σχέδια) 6. ΦΑΝΤΑΣΙΑ 2000 (κινούμενα σχέδια) 7. ΦΛΑΜΠΕΡ (live action) μόνο με υπότιτλους 8. ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ (κινούμενα σχέδια ) ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ (live action) 10. O AYTOΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ (κινούμενα σχέδια) 11. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (κινούμενα σχέδια) 12. Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ (κινούμενα σχέδια) 13. ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε. (κινούμενα σχέδια) 14. ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ (κινούμενα σχέδια) 15. LILO & STITCH (κινούμενα σχέδια) 16. TREASURΕ PLANET (Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ) (κινούμενα σχέδια) 17. JUNGLE BOOK 2 / ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ (κινούμενα σχέδια) 18. PIGLET S MOVIE / ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΙ (κινούμενα σχέδια) 19. FINDING NEMO / ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ (κινούμενα σχέδια) 20. BROTHER BEAR / Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ (κινούμενα σχέδια) 21. ΗΟΜΕ ΟΝ ΤΗΕ RANGE / Η ΤΡΕΛΛΗ ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΡΜΑ (κινούμενα σχέδια) 22. INCREDIBLES / ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ (κινούμενα σχέδια) 23. POOH S HEFFALUMP MOVIE/ TΟ ΦΕΛΑΝΤΑΚΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΙ (κινούμενα σχέδια) 24. HERBY FULLY LOADED / ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (live action) 25. CHRONICLES OF NARNIA / ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ (live action) μόνο με υπότιτλους 26. CHICKEN LITTLE / ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ (κινούμενα σχέδια) 27. BAMBI II / ΜΠΑΜΠΙ ΙΙ : Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (κινούμενα σχέδια) 28. THE WILD / Η ΖΟΥΓΚΛΑ (κινούμενα σχέδια) 29. CARS / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (κινούμενα σχέδια) 30. OPEN SEASON / ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (κινούμενα σχέδια) 31. MEET THE ROBINSONS / ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ (κινούμενα σχέδια) & ψηφιακό 32. RATATOUILLE/ Ο ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ (κινούμενα σχέδια) 33. CHRONICLES OF NARNIA II / ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ ΙΙ (live action) μόνο με υπότιτλους 34. WALL-E / ΓΟΥΟΛ-Υ (κινούμενα σχέδια) 35. BOLT / ΜΠΟΛΤ (κινούμενα σχέδια) & ψηφιακό 36. BEVERLY HILLS CHIHUAHUA (live action) μόνο με υπότιτλους 37. UP / ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (κινούμενα σχέδια) 38. G-FORCE (κινούμενα σχέδια)

13 39. PRINCESS AND THE FROG / Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ (κινούμενα σχέδια) 40. TOY STORY III (κινούμενα σχέδια) 41. TINKERBELL AND THE GREAT FAIRY RESCUE / Η ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΡΑΪΔΟΔΙΑΣΩΣΗ (κινούμενα σχέδια) ΚΙΝ/ΚΗ ΣΑΙΖΟΝ TANGLED / ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ (κινούμενα σχέδια) 43. GNOMEO AND JULIET / ΖΟΥΜΠΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ (κινούμενα σχέδια) 44. MARS NEEDS MOMS / ΑΡΗΣ ΚΑΛΕΙ ΜΑΜΑ (κινούμενα σχέδια) 45. WINNIE THE POOH / Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ (κινούμενα σχέδια) 46. CARS II / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2 (κινούμενα σχέδια) 47. BARBIE:PRINCESS CHARM SCHOOL / BARBIE:ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ (κινούμενα σχέδια (μόνο ψηφιακό 2D) 48. SMURFS / ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ (κινούμενα σχέδια) 49. NICOSTRATOS, LE PELICAN / ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (με ηθοποιούς) μόνο μεταγλωττισμένο 50. THE LION KING / Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (κινούμενα σχέδια) 51. THE ADVENTURES OF TINTIN:THE SECRET OF THE UNICORN / ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ:ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ (κινούμενα σχέδια),μόνο με υπότιτλους 52. ARTHUR CHRISTMAS / Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ (κινούμενα σχέδια) 53. THE MUPPETS (live action) (μόνο ψηφιακό 2D) 54. BARBIE IN A MERMAID TALE 2 / BARBIE ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ (κινούμενα σχέδια) (μόνο ψηφιακό 2D) 55. BEAUTY AND THE BEAST / Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ (κινούμενα σχέδια) 56. THE PIRATES! BAND OF MISFITS / ΠΕΙΡΑΤΕΣ! (κινούμενα σχέδια) ΚΙΝ/ΚΗ ΣΑΙΖΟΝ BRAVE (κινούμενα σχέδια) 58. TINKER BELL:SECRET OF THE WINGS /ΤΙΝΚΕΡΜΠΕΛ:ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΟΦΤΕΡΩΝ (κινούμενα σχέδια) & (3D) 59. HOTEL TRANSYLVANIA /ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ (κινούμενα σχέδια) & (3D) 60. WRECK-IT RALPH /ΡΑΛΦ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (κινούμενα σχέδια) & (3D) 61. MONSTERS UNIVERSITY / ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (κινούμενα σχέδια) & (3D) 62. PLANES / ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ (κινούμενα σχέδια) & (3D) ΚΙΝ/ΚΗ ΣΑΙΖΟΝ SMURFS 2 / ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 (κινούμενα σχέδια)

14 Τα ντοκιµαντέρ που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι τα εξής: Απο τις δυο Πλευρές του Αιγαίου Σκην.:Μαρία Ηλιού, Ελλάδα 2013 Διάρκεια 87 Στο ντοκιµαντέρ αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς και από τις δύο όχθες του Αιγαίου. Ιστορίες που εκτυλίσσονται στα παράλια της Μικράς Ασίας, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Ιστορικοί από την Αµερική, την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Τουρκία µιλούν για τη µεγάλη Ιστορία, ενώ φωτογραφίες από «κλειστά» µέχρι πρότινος αρχεία της Αµερικής και της Ευρώπης έρχονται στο φως και τεκµηριώνουν το ντοκιµαντέρ.

15 Σµύρνη: Η Καταστροφή µιας Κοσµοπολίτικης Πόλης, ιστορικό ντοκιµαντέρ της Μαρίας Ηλίου Διάρκεια:86 Μέσα από σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό και κινηµατογραφικό υλικό από Αµερική και Ευρώπη, το οποίο σταχυολογήθηκε και συντηρήθηκε από τη µη κερδοσκοπική εταιρεία Πρωτέας, η σκηνοθέτιδα Μαρία Ηλιού, ο ιστορικός σύµβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ και οι συνεργάτες τους ξεδιπλώνουν µια συναρπαστική ιστορία, σε ένα ντοκιµαντέρ που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη τον Ιανουάριο του Πώς ήταν η κοσµοπολίτικη Σµύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα; Πώς ζούσαν οι Έλληνες δίπλα στις άλλες κοινότητες; Γιατί ήταν τόσο µοναδικό αυτό το λιµάνι της Μεσογείου που ακόµη και σήµερα, 90 χρόνια µετά την Καταστροφή, συνδέεται µε τη χαρά της ζωής για τα καλά χρόνια και τους θρήνους για την Καταστροφή που ήρθε ξαφνικά τον Σεπτέµβριο του 1922; Το ντοκιµαντέρ δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήµατα, εστιάζοντας σε άγνωστες εικόνες της Σµύρνης που αποκαλύπτουν τη συνύπαρξη ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, τη χαρά της ζωής και την καταστροφή.

16 ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ελληνικά Σενάριο Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές. Διάρκεια 115 λεπτά, έγχρωµο, Με τη συνεργασία του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Πέντε παιδιά που µεγάλωσαν απότοµα. Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα µαζί τη µνήµη χιλιάδων παιδιών. Εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να µεγαλώσουν. Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία µέχρι σήµερα, φέρνοντας στο φως πολύτιµα προσωπικά τους ντοκουµέντα ένα παιδικό ηµερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλµάκια τεκµήρια µιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεµο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόµενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, µέσα από κινηµατογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερµανών στρατιωτών και παράνοµες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα ειδικών προβολών για μαθητές πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Οι ταινίες µυθοπλασίας που προτείνονται για τους µαθητές Δηµοτικού είναι οι εξής: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

1 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2 ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10.30 Ο ΑΣΤΕΡΊΞ & Η ΜΕΓΆΛΗ ΜΆΧΗ Ο ΑΣΤΕΡΊΞ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ 12.00 Ο ΑΣΤΕΡΊΞ & Η ΜΕΓΆΛΗ ΜΆΧΗ Ο ΑΣΤΕΡΊΞ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ 13.45 Αστερίξ και οι Βίκινγκς Αστερίξ και οι

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη Άμπρα Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια κατάμπρα Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα... 7 Ας παίξουμε με τις λέξεις Το αρχικό

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας)

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας) Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 09:00-11:00 Αζούρ και Ασμάρ (animation) / μεταγλωττισμένο / 99 Σκηνοθέτης: Μισέλ Οσελό Προτεινόμενο για μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Ο Αζούρ, γιος ενός Γάλλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά στην ΑΘΗΝΑ από την ΠΕΜΠΤΗ 7 Φεβρουαρίου ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ, Ιερά Οδός 48 καθηµερινά, ώρες 18:00-20:00-22:00

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια

παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις - κατασκευές - εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με

Διαβάστε περισσότερα

Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά

Ο Παραμυθάς Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά 18 Ιαν 2014 Χανιά (18/1), Σταλός (19/1), Χανιά 18.01 έως 19.01 Ο "Παραμυθάς" Νίκος Πιλάβιος στα Χανιά Ο Παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων έρχεται στην Κρήτη Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ.

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ. Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ., τη σπαρταριστή κωμωδία «Και Ζήσαμε Εμείς Καλά» των Αδερφών Γκριμμ, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κοραλίας

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις Το CineDoc πάει σχολείο Σάββατο 1 η & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας (Πλατεία Νέας Σμύρνης) Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το CineDoc

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη Συγγραφέας Ραφαέλα Ρουσσάκη Εικονογράφηση Αμαλία Βεργετάκη Γεωργία Καμπιτάκη Γωγώ Μουλιανάκη Ζαίρα Γαραζανάκη Κατερίνα Τσατσαράκη Μαρία Κυρικλάκη Μαριτίνα Σταματάκη Φιλία Πανδερμαράκη Χριστίνα Κλωνάρη

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 4 η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που φέτος οργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ταν ήμουνα μικρή, σαν κι εσάς και πιο μικρή, ο παππούς μου μου έλεγε παραμύθια για νεράιδες και μάγισσες, στοιχειωμένους πύργους, δράκους και ξωτικά. Εγώ φοβόμουν πολύ και τότε εκείνος μου έσφιγγε το χέρι

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων

Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015. 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Τίτλος και σύντομη περιγραφή των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας 2015 1. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων Για μια εβδομάδα τα παιδιά θα μεταφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ Α 1 2017-2018 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Περιλήψεις βιβλίων που έχουν διαβάσει τα παιδιά από τη σειρά «μικρές καληνύχτες». Η Τρίτη μάγισσα Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι Μου έκανε εντύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Παίζονταςμετουςτίτλουςτωνβιβλίων! Τα βιβλία που μας «δάνεισαν» τους τίτλους τους:

Παίζονταςμετουςτίτλουςτωνβιβλίων! Τα βιβλία που μας «δάνεισαν» τους τίτλους τους: Παίζονταςμετουςτίτλουςτωνβιβλίων! Αν σου δώσω τον τίτλο ενός βιβλίου, τι μπορείς να φανταστείς για αυτό; Μπορείς να μαντέψεις το περιεχόμενό του; να περιγράψεις τους ήρωές του; να αφηγηθείς τις ιστορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:...

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... 20 κλασικά αλλά και καινούρια παραμύθια με πριγκίπισσες Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: PRINCESS STORIES Από τις Εκδόσεις Igloo Books, Μεγάλη Βρετανία 2009 ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: Ιστορίες για

Διαβάστε περισσότερα

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια

παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια Κουκλοθέατρο ΑΝΕΜΗ παραστάσεις κατασκευές εργαστήρια H πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη μας για τα παιδιά, σας υπόσχονται μια μοναδική παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες και σκηνικά, που ζωντανεύουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Σέργιος Μανδαλιανός, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Γιώργος Μαρούλης,

ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Σέργιος Μανδαλιανός, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Γιώργος Μαρούλης, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (Α2) 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Σέργιος Μανδαλιανός, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ Γιώργος Μαρούλης,

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ Παρασκευή 16/6 17:00 18:00 Γιορτή έναρξης Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού Χαλάνδρι, 8/5/2017 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ. 213.2023922 www.halandri.gr e-mail: press@halandri.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τέσσερις παραμυθένιες βόλτες στο Χαλάνδρι η αυλαία για το Φεστιβάλ Παραμυθιού

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

Κατοικίδια και ζώα της φάρμας 978-960-566-195-3. Σελίδες: 32 // Τιμή: 3,70. Τα λουλούδια. 978-960-566-473-2 Σελίδες: 32 // Τιμή: 3,70

Κατοικίδια και ζώα της φάρμας 978-960-566-195-3. Σελίδες: 32 // Τιμή: 3,70. Τα λουλούδια. 978-960-566-473-2 Σελίδες: 32 // Τιμή: 3,70 x Προσχολική Αγωγή Χρώματα, Σχήματα, Γραμμές 978-960-566-192-2 Τιμή: 5,50 Πλανήτες 978-960-566-197-7 Τα γράμματα 978-960-566-474-9 Άγρια ζώα και ζώα της θάλασσας 978-960-566-193-9 Τιμή: 5,50 ÆÕÒÏ Κατοικίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο πρώτο τετράμηνο ασχοληθήκαμε με τους μύθους και τα παραμύθια ανά τον κόσμο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο πρώτο τετράμηνο ασχοληθήκαμε με τους μύθους και τα παραμύθια ανά τον κόσμο. Θέμα: Παραμύθια, Θρύλοι και Μύθοι ανά τον κόσμο και την Ελλάδα 3ο Γενικό Λύκειο Τάξη: Α Χρονική περίοδος:2013-2014 Όνομα Καθηγήτριας: Μπέλλα Μαρία Όνομα ομάδας: Γαλάζιοι Ορίζοντες ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Αϊβαλιώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ Προφορική έκφραση Γραπτή έκφραση ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Σύνθεση κειμένων ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Το Φεστιβάλ κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει και φέτος το πρόγραµµα ειδικών προβολών για µαθητές πρωτοβάθµιας

Διαβάστε περισσότερα

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει...

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... Ο γιος του ψαρά κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... ια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ψαράς που δεν είχε παιδιά. Κάποια μέρα, εκεί που πήγαινε με

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ιητών. Πήραν μέρος 22 παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ίου και βοήθησαν μαθήτριες του Βαλέτειου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ Γράφουμε στον πίνακα: ΤΙΤΛΟΣ : Το μυστήριο με τα μπλε βέλη

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο.

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ Παραδείγματα με συμπληρωμένα Φύλλα εργασίας Φύλλο εργασίας Α α. Συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Δώστε ταυτότητα στο παιδί της φωτογραφίας. Όνομα Ίντιρα Ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Ι Δηµοτικό Σχολείο Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Συνεργαζόµαστε στις οµάδες µας και γράφουµε το δικό µας παραµύθι, χρησιµοποιώντας τις λέξεις: άµαξα, βαρέλι, βιολί, νησί, πειρατής, ήλιος, διαµάντι, πυξίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα ρόλων μέσα από τα παραμύθια

Πρότυπα ρόλων μέσα από τα παραμύθια Πρότυπα ρόλων μέσα από τα παραμύθια Η μικρή Γοργόνα του Hans- Christian Andersen Peter Pan του James Matthew Barrie Περίληψη Παραμυθιού Η μικρή Γοργόνα Ζει στον βυθό μαζί με τον πατέρα της, τον βασιλιά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Όμιλος Λογοτεχνίας 2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Σχ. Έτος 2017-18 ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αγγελική Χειλάκη- ΠΕ70 «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ»

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Πιάστε τους! Συλλογή Χελιδόνια Εκδόσεις Πατάκη

Πιάστε τους! Συλλογή Χελιδόνια Εκδόσεις Πατάκη Συλλογή Χελιδόνια Εκδόσεις Πατάκη Πιάστε τους! Φίλιππος Μανδηλαράς, Μαρία Παπαγιάννη Εικονογράφηση: Μιχάλης Κουντούρης Σελ. 260 Έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ραστηριότητες για την Ε & την

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

Τιμή: 11,99. Τιμή: 8,90. Τιμή: 12,50. ISBN: , Αρ. σελίδων: 32. ISBN: , Αρ. σελίδων: 48

Τιμή: 11,99. Τιμή: 8,90. Τιμή: 12,50. ISBN: , Αρ. σελίδων: 32. ISBN: , Αρ. σελίδων: 48 ISBN: 978-960-14-2978-6, Αρ. σελίδων: 32 Τιμή: 11,99 ISBN: 978-960-14-2993-9, Αρ. σελίδων: 48 Τιμή: 8,90 ISBN: 978-960-14-3074-4, Αρ. σελίδων: 48 Τιμή: 12,50 ISBN: 978-960-14-3064-5, Αρ. σελίδων: 40 Τιμή:

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙ Η

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙ Η Τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν εκδηλώσεις για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και τους γονείς τους στο Αθλητικό και Πολιτιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

www.agyra.gr www.agyra.gr

www.agyra.gr www.agyra.gr είτε µερικά ακόµη βιβλία που σίγουρα θα σασ αρέσουν Ένα µοναδικό βιβλίο. Αγαπηµένα ζώα του δάσους, άγγελοι και καλικάντζαροι, βασιλιάδες και φτωχοί, όλοι µαζί σε µια ονειρεµένη συλλογή παραδοσιακών παραµυθιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ 4

ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ 4 ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ 4 Στ 4 Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, πραγματοποιήσαμε project με θέμα την ανάγνωση και την ανταλλαγή βιβλίων, ως μέρους του ευρύτερου προγράμματος φιλαναγνωσίας που

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία. Α 1 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή

Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία. Α 1 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή Μικροί συγγραφείς γεμάτοι φαντασία Α 1 Τάξη Ελληνοαγγλική Αγωγή 2016-2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή....3 Ο Πίπης και ο κακός βασιλιάς Ηρώδης..4 Η μάγισσα κινδυνεύει...10 Ο Μαρπίλ και ο δράκος..16 Η νεραϊδούλα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μουσική..............................................11 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΧΟΡΔΟ Η αρχοντοπούλα κι ο ταξιδευτής........................15 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου «Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου Ένα μικρό κομμάτι της δουλειάς των μαθητών-τριών που συμμετέχουν Δώσαμε

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

«Το αγόρι στο θεωρείο»

«Το αγόρι στο θεωρείο» Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα «Το αγόρι στο θεωρείο» Μανώλης Λεγάκης Στο βιβλίο της Α. Δαρλάση τα ιστορικά στοιχεία συνυφαίνονται με τα μυθιστορηματικά: πρόσωπα φανταστικά υφίστανται σε ατομικό και

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου-Λούκα. 2014 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Σκεφτείτε: Μπορείτε ακόµα να δείτε:

Σκεφτείτε: Μπορείτε ακόµα να δείτε: Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, δεκαοκτώ µαθητές και µαθήτριες, γονείς και καθηγήτριες του σχολείου µας επισκεφθήκαµε το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, για να παρακολουθήσουµε το πολυσυζητηµένο ντοκιµαντέρ

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

Κατρίνα Τσάνταλη. Το Σοφάκι και ο Ντο. εικονογράφηση. Κώστας Θεοχάρης

Κατρίνα Τσάνταλη. Το Σοφάκι και ο Ντο. εικονογράφηση. Κώστας Θεοχάρης Κατρίνα Τσάνταλη Το Σοφάκι και ο Ντο εικονογράφηση Κώστας Θεοχάρης Αφιερωμένο πολύ στην αδερφή μου, στη Νινή μου, στη Μαρία και λίγο στο νεραϊδόσκυλό μου, στη Μούφα μου, για την έμπνευση! Αγαπητέ γονιέ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1 Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 10:30-12:30 Γιορτή έναρξης Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε,

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια

«Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας «Ο βασιλιάς Φωτιάς, η Συννεφένια και η κόρη τους η Χιονένια ζούσαν σε ένα παλάτι. Ο Φωτιάς δεν τις άφηνε να βγουν έξω ποτέ. Στερέωνε την πόρτα με ένα βαρύ ξύλο. Μια μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης ΣΧΕΣΕΙΣ Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης 13 Μάϊου 2018 ΗΓιορτή της Μητέρας πλησιάζει (13 Μαΐου) και το Infowoman.gr θέλει να τιμήσει όλες εκείνες τις

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση.

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση. Πώς λέμε ΟΧΙ; ΕΝΟΤΗΤΑ 7 Άσκηση 1 2 3 Βάλε τα σημεία στίξης στο παρακάτω κείμενο. Ο λαγός και η χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι πιο γρήγορος Εγώ είμαι ο πιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Ανδρέα Παπανδρέου 35, Τ.Κ.55132, Τηλ.2313 314-413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 16 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί Γιορτή έναρξης Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι των δοντιών

Το παιχνίδι των δοντιών Το παιχνίδι των δοντιών Ρία Φελεκίδου Εικόνες: Γεωργία Στύλου Εκπαιδευτικό υλικό από τη συγγραφέα του βιβλίου [1] EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση

Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 5.1: Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) Διδακτική Πρακτική Διδακτική πρακτική: Ελένη Μηλιάκου.

Διαβάστε περισσότερα

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι! Πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 11.00-12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε χιονάνθρωπους από κάλτσα! 12.00-13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Φτιάχνουμε στολίδια από καπάκι!

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Μαθητική εφημερίδα της Ε1 τάξης του 3 ου Δ. Σ. Πρέβεζας, Μάρτιος 2014 σελ. 1 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Στο τεύχος αυτό επιλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Επειδή μας

Διαβάστε περισσότερα

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου

Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία. Κατερίνα Προκοπίου Αναμνήσεις της Κωνσταντίνας από τη Γερμανία Αλκη Ζέη http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=462&t=78 http://www.alkizei.com/ Κατερίνα Προκοπίου https://www.youtube.com/watch?v=ksyzbbgs4qw

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

Διαφέρω αλλά... σε ενδιαφέρω!

Διαφέρω αλλά... σε ενδιαφέρω! Διαφέρω αλλά... σε ενδιαφέρω! Στόχοι: Αυτογνωσία Διαχείριση συναισθημάτων Αποδοχή διαφορετικότητας Σεβασμός των δικαιωμάτων Να μάθουν να συνεργάζονται Μέθοδος Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη σύσταση ομάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη 10.4.2013 Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Για παιδιά από 5 ετών και άνω. 28 Απριλίου 2013 Κεντρική Σκηνή

Διαβάστε περισσότερα

litteraterra Oι Πύλες της Αντίληψης

litteraterra Oι Πύλες της Αντίληψης ! litteraterra 4 litteraterra Oι Πύλες της Αντίληψης Μάγισσες: γυναίκες μαγικές, σεσημασμένες αιρετικές και άκρατα ερωτικές, ότι συμμετείχαν σε σεξουαλικά όργια, ότι πετούσανε ψηλά, ότι λατρεύανε τον Σατανά,

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο πολύ αγαπημένες φίλες η Χαρά και η Γαλήνη. Όπου πήγαιναν ήταν συνέχεια μαζί.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο πολύ αγαπημένες φίλες η Χαρά και η Γαλήνη. Όπου πήγαιναν ήταν συνέχεια μαζί. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δύο πολύ αγαπημένες φίλες η Χαρά και η Γαλήνη. Όπου πήγαιναν ήταν συνέχεια μαζί. Μία μέρα, στο σχολείο, η δασκάλα τους, τους μίλησε για τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτά έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας»

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» Τετάρτη, 04/10/2017 Συνεντεύξεις Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» «Η αρμονική συμβίωση των λαών είναι εφικτή.» «Έχω μάθει να

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr

Κεντρική Βιβλιοθήκη. Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Κεντρική Βιβλιοθήκη Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης ΤΚ.10440 Τηλ. 210-8810884 email:publibrath@yahoo.gr Δευτέρα 16 Ιουνίου, 11:00-1:00, το πρωί Πνευστά και κρουστά. Αντίθετοι κόσμοι κοινές μελωδίες Με τη συνοδεία

Διαβάστε περισσότερα