Απολογισμός Έργου - Δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων για το έτος 2011.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απολογισμός Έργου - Δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων για το έτος 2011."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ Πληρ.Χουδαλάκη Παρασκευή Κυδωνίας 29, Χανιά Κρήτης Τηλ.: Fax: Απολογισμός Έργου - Δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων για το έτος Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων,ζωντανά κύτταρα της πόλης, δυναμικά κέντρα δημιουργικότητας και καινοτομίας της τοπικής κοινωνίας, προσπαθούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών για πρόσβαση στη γνώση, δια βίου μάθηση, κοινωνικοποίηση και ανταλλαγή ιδεών. Στα πλαίσια των στόχων τους- και για το έτος για την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και κάθε είδους μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας διοργάνωσαν εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες, συνεργάστηκαν με πολιτιστικούς φορείς, Ιδρύματα, Σχολεία και Μουσεία και στόχευσαν, στα πλαίσια μιας κοινής και συντονισμένης προσπάθειας που επιχειρούν, στην ανάδειξη και εξέλιξη των. Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων με τη βιβλιοθηκονομική τους οργάνωση σε συνδυασμό με τις ποικίλες Πολιτιστικές Δραστηριότητες που πραγματοποίησαν «βγήκαν έξω από το κουτί». Ο χανιώτικος τύπος σχεδόν εβδομαδιαία μας αναφέρει και τα ΜΜΕ μας καλούν σε εκπομπές. Το κλίμα αντιστράφηκε. Οι αναγνώστες πλήθυναν, οι δανεισμοί αυξήθηκαν,νέες συνεργασίες φανερώθηκαν. Η χρονιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων στην τηλεόραση «Κύδων», στην εκπομπή «Καθημερινά» του κ. Κονσολάκη. Η Προϊσταμένη των Δ.Β. ανέπτυξε την πορεία προς την αναβάθμιση και την εξέλιξη των Δ.Β. μίλησε για τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις συνεργασίες τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

2 Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και εξυπηρέτηση του αναγνωστικού τους κοινού, παρουσίασαν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με Ιδιώτες και Φορείς, για παιδιά και ενήλικες. Αναλυτικά: - Το πεζό έργο «Δραπέτις» της καταξιωμένης Χανιώτισσας ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κεδρισός, μία θαυμάσια εκδήλωση μας. - Την ποιήτρια Γιώγια Σιώκου Κοματσουλάκη, στην παρουσίαση του νέου δίγλωσσου βιβλίου της «Αρχαία μέλισσα». - Η έκδοση του νέου λογοτεχνικού περιοδικού «Κεδρισός» ήταν η αφορμή να συνεργαστούμε με τον δημιουργό του, Κώστα Νταντινάκη και να το παρουσιάσομε στο χώρο της Βιβλιοθήκης. - Η Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Ανάδειξης της Παλιάς Πόλης των Χανίων», με προβολή video «Τα Χανιά του Χθες» από το αρχείο της Δ.Β. έκθεση φωτογραφιών, Καρτ Ποστάλ και βιβλίων. - Με ιδιαίτερη χαρά, συνεργαστήκαμε με την πολιτιστική οργάνωση Αρχιτεκτόνων P- Public και το Ελαιουργείο Εργοστάσιο Τέχνης για την παρουσία της έκθεσης Η Αλφάβητος του νέου εικαστικού έργου του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Μαγκανιώτη και τη συμμετοχή μας στις τετραήμερες εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους. - Η πρόσφατη συνεργασία μας με Γενικό Λύκειο της πόλης, μας χαροποίησε και αμέσως θετικά ανταποκριθήκαμε για μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Διαβάζουμε ένα διήγημα του Παπαδιαμάντη» αφιερωμένες στο συγγραφέα,με αφορμή τα εκατό χρόνια από το θάνατο του. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, φιλοξένησε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου την Ευδοκία Κακατσάκη- Σκορδαλά διαβάζοντας το διήγημα του συγγραφέα «Υπό την βασιλικήν δρυν». - Οι εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ολοκληρώθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου όπου είχαμε κοντά μας το βραβευμένο συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη στην παρουσίαση της «Πρώτης λέξης» και μιας εκ βαθέων συζήτησης με το κοινό του.

3 Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες στηρίζουν και συμμετέχουν στις εκδόσεις του Δήμου Χανίων, όπως στις παρακάτω :. 1. Σπλάντζια-Παλιό Λιμάνι Χανίων: ταξίδι στο χρόνο-από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. 2. Χαρτογράφηση της Παλιάς Πόλης των Χανίων: από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 3. Περιοδικό, «Εν Χανίοις» και για την έκδοση του έτους Περιοδικό «Χανιά, ο Δήμος μας» Εκδηλώσεις στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες Πληθώρα εκδηλώσεων καλά οργανωμένες και προσεγμένες για τους μικρούς μας φίλους. Άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών επιστρατεύτηκαν για την διεξαγωγή των. Συγγραφείς, ποιητές, γιατροί, βιολόγοι, μετεωρολόγοι και άλλες ειδικότητες ανάλογα με την ποικιλία του θέματος, κάλυψαν τις ανάγκες των Παιδικών Βιβλιοθηκών. Μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στις Παγκόσμιες Ημέρες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, κάθε χρόνο, αξιόλογοι συγγραφείς της Παιδικής Λογοτεχνίας βρέθηκαν κοντά μας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της επαρχίας για γνωριμίες, συζητήσεις και αναζητήσεις. Το 2011 καλεσμένη μας η σπουδαία συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Σοφία Ζαραμπούκα. Μαθητές και δάσκαλοι, παιδιά και γονείς, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά την αγαπημένη συγγραφέα σ ένα διήμερο εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν 1 και 2 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία, στους χώρους των Παιδικών- Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

4 Επίσης στο χώρο της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Κήπο, παρουσία πολλών παιδιών και γονέων, ο αρχαιολόγος και καταξιωμένος και βραβευμένος παιδικός συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης μίλησε, έπαιξε, δημιούργησε με το κοινό του. Τα παιδιά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διηγήσεις, τις ιστορίες και το ταξίδι στον κόσμο του συγγραφέα. Εκδηλωτικός, προσιτός, έξυπνος, χαρούμενος συνεπήρε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους ακροατές του. Αλλά και ο ίδιος πέρασε υπέροχα όπως μας είπε: «Η επιστροφή μου στα Χανιά ήταν για μένα μια φωτεινή ανάπαυλα στο φορτωμένο αρχαιολογικό μου πρόγραμμα. Οι ώρες που πέρασα στην παιδική βιβλιοθήκη της πόλης, συνομιλώντας με τα Χανιωτάκια για ζητήματα του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας θα μου μείνουν αξέχαστες. Όλα έγιναν με κέφι, χιούμορ και πολλή φαντασία. Τα παιδιά κυριολεκτικά με φτέρωσαν! Η συμμετοχή τους ζωηρή, με έπεισε για τη δημιουργική δουλειά που γίνεται στη βιβλιοθήκη, χάρη στην κυρία Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, και τους συνεργάτες της. Τους χρωστώ ευγνωμοσύνη που με έφεραν σε επαφή με τα πιο όμορφα βλαστάρια της πόλης. Για τη ζεστή φιλοξενία ευχαριστώ από καρδιάς και τον αντιδήμαρχο κύριο Δημήτρη Λειψάκη. Και μια υπόσχεση: θα ξανάρθω στα Χανιά με την πρώτη ευκαιρία». Ακολούθησαν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο χανιώτης ποιητής-συγγραφέας και λαογράφος κ. Βασίλης Χαρωνίτης ταξίδεψε τα παιδιά στο κόσμο της ποίησης. του Νερού, Με αφορμή την Ημέρα για το νερό, ο υπεύθυνος των Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΗΑΧ, βιολόγος κ. Ζουμαδάκης Μιχάλης, μίλησε για το πολύτιμο αυτό αγαθό, στα παιδιά. της Μετεωρολογίας Για την Ημέρα της Μετεωρολογίας πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για την ενημέρωση των μαθητών, σε συνεργασία με τον μετεωρολόγο κ. Κοημτζή Δημήτρη.

5 για το έτος Αστρονομίας Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, Χρήστο Σωτηρόπουλο, ξενάγησε τα παιδιά στο μαγικό στερέωμα και σε μακρινούς γαλαξίες. την ημέρα των Ζώων Εκδήλωση για τους μικρούς αναγνώστες τους, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου με αφορμή την Ημέρα των Ζώων,στο χώρο τους. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και την ενημέρωση των μαθητών συνεργαστήκαμε με την υπεύθυνη του προγράμματος Κρήτης του συλλόγου «Αρχέλων» κ. Στεφανάτου, που ευγενικά ανταποκρίθηκε στην πρόταση μας. Η κ. Στεφανάτου μίλησε στα παιδιά με θέμα: «τα ζώα, τα προστατευόμενα ζώα και η χελώνα Καρέττα-Καρέττα». την ημέρα Διατροφής Με αφορμή την Ημέρα της Διατροφής 16 Οκτωβρίου, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, o Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κ.σοφοκλής Κλεοβούλου, μίλησε στα παιδιά, με θέμα : «Σωστή διατροφή και ανάπτυξη», στο χώρο τους. Ημέρα του Εθελοντισμού 5 Δεκεμβρίου. Η ιατρός κ. Μουλουδάκη Ελευθερία Γενική Γραμματέας Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Ελλάδος, υπεύθυνη Χανίων και οι συνεργάτες της, ενημέρωσαν τα παιδιά στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες για τη δράση, το έργο,την προσφορά ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Τελειώνοντας τα αφιερώματα στις Παγκόσμιες Ημέρες, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο ψυχολόγος/συγγραφέας/μέλος της UNICEF Κυριάκος Βασιλομανωλάκης μίλησε στα παιδιά για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών. Μια άλλη σημαντική εκδήλωση στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, διοργανώσαμε τον 6 ο κατά σειρά διαγωνισμό παραμυθιού. Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να επικοινωνήσουν, να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τα συναισθήματά τους.

6 Δόθηκαν έπαινοι σ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βραβεία στους διακριθέντες, μέσα σε ένα ωραίο δρώμενο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 158 μαθητές Τα παραμύθια ήταν 98 ( 74 ατομικά και 24 ομαδικά ) από 18 Δημοτικά σχολεία. Στην ίδια Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής ιστορίας Γουλανδρή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους με θέμα «Η μετανάστευση των Οργανισμών». Ακολούθησαν δραστηριότητες και θεατρικά δρώμενα που σκοπό είχαν την κατανόηση και την αξιοποίηση όσων παρακολούθησαν. Και έρχεται Καλοκαίρι! Τα σχολεία κλείνουν. Φροντίζουμε λοιπόν, για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, εκτός από τον καθημερινό δανεισμό βιβλίων και τη χρήση επιτραπέζιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, οργανώνουμε ποικίλες εκδηλώσεις που δίδουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σ αυτές: Κάθε Καλοκαίρι - Καθημερινά μαθήματα εκμάθησης σκακιού για παιδιά, σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (Σ.Α.Χ.) Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα και να διδαχθούν ορισμένα από τα μυστικά του ανεξάντλητου αυτού παιχνιδιού. - Μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα: «Προστατεύω τον εαυτό μου» Ενημέρωση για την προστασία από το σεισμό Ενημέρωση για την προστασία από το σεισμό από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ στο χώρο των Βιβλιοθηκών.

7 την προστασία στη θάλασσα Ενημέρωση των παιδιών για την προστασία στη θάλασσα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων στο χώρο των Βιβλιοθηκών. για Α Βοήθειες Eνημέρωση των παιδιών για Α Βοήθειες από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Χανίων στο χώρο των Βιβλιοθηκών. - Το Παιχνίδι του Μεσοκαλόκαιρου μια συνεργασία με τον κ. Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, για παιδιά ηλικίας 8 12 ετών, στο Ναυταθλητικό κέντρο Σούδας για παιχνίδι και γνωριμία με τα αθλήματα που διεξάγονται εκεί. Η τελευταία εκδήλωση του καλοκαιριού η επίσκεψη - Στην Ελληνική Ραδιοφωνία Χανίων. Την Ελληνική Ραδιοφωνία Χανίων Επισκέφτηκαν τα παιδιά των Παιδικών Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Δημοτικής Ενότητας Σούδας του Δήμου Χανίων. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Ραδιοφωνίας από την κα Άννα Μακράκη- Καρέλα και μέσα από ζωντανή Ραδιοφωνική εκπομπή «Καλημέρα Κρήτη» με εκφωνήτρια την κα Μανδακάκη Μαρίνα, μίλησαν για τις δραστηριότητες των Βιβλιοθηκών και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται. Τα παιδιά τόνισαν πως ο ελεύθερος χρόνος του καλοκαιριού περνάει ευχάριστα και δημιουργικά στους χώρους των Βιβλιοθηκών και θα ήθελαν να υπάρξουν επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Η κ. Αννα Μακράκη-Καρέλα ενημέρωσε τα παιδιά για την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού, πως γίνεται η ζωντανή μετάδοση, πως γίνονται οι ηχογραφημένες εκπομπές, τα είδη των δίσκων που υπάρχουν για την κάλυψη των εκπομπών, για την σύνδεση της ΕΡΑ Χανίων με το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Αθηνών και τέλος για το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες να παρουσιάσουν το θέμα που επιθυμούν σε απογευματινές εκπομπές του Σταθμού.

8 Για τα Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων φέτος κοντά μας, η σημαντική χανιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη. Η χρονιά έφθασε στο τέλος της κλείνοντας πολύ όμορφα, επίκαιρα, χριστουγεννιάτικα για τα μικρά μας παιδιά, ακούγοντας τη συγγραφέα να τους διαβάζει το έργο της «Ο Άγιος Βασίλης ο Σαλαμάς» και μετά να δημιουργούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Η παράδοση του τόπου μας, η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη διατήρηση της ταυτότητας του λαού μας και είναι απαραίτητο κοινωνοί να γίνονται οι μικροί αναγνώστες μας. Ας προσθέσομε στα παραπάνω ακόμα συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου όπως: -έκθεση παιδικών έργων ζωγραφικής με θέμα το περιβάλλον, στο ΚΑΜ, -συμμετοχή στο τοπικό καρναβάλι Σούδας, -στον καθαρισμό παραλίας, - συμμετοχή σε εκδηλώσεις διοργάνωσης του Λαογραφικού Μουσείου Σούδας κ.α.

9 Κινητή Βιβλιοθήκη Δήμου Χανίων Σκοπός της Κ.Β. του Δ.Χ. σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Ν.Χανίων, είναι να εξυπηρετήσει τη σχολική κοινότητα δηλ. τους μαθητές, που δεν έχουν πρόσβαση σε Σχολικές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες. και να συμβάλλει στη διάδοση του καλού και ποιοτικού παιδικού βιβλίου. Από το Σεπτέμβριο του 2010, η Κ.Β. σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς επισκέπτεται Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων, με σκοπό το δανεισμό των μαθητών, την προώθηση του βιβλίου και της αναγνωσιμότητας. Για τους καλοκαιρινούς μήνες η Κ.Β. επισκέπτεται και υποστηρίζει οργανωμένα προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται για τα παιδιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στη Νέα Χώρα. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και χαρά στο νέο αυτό θεσμό. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όλα τα σχολεία. Η Κ.Β. λαμβάνοντας υπόψη : - τη δυσκολία πρόσβασης λόγω της απόστασης από τις Βιβλιοθήκες της πόλης και - την έλλειψη ή μηδαμινή ύπαρξη Σχολικών Βιβλιοθηκών επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα 2 ή 3 σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων με εβδομαδιαίο δανεισμό περίπου- ανάλογα με το δυναμικό του σχολείου βιβλία. Η μικρή χωρητικότητα του βιβλιαυτοκινήτου, 1000 βιβλία στη συλλογή της Κ.Β.,είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Συνεχή ανανέωση βιβλίων και μεγαλύτερο όχημα κρίνονται απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος. Στατιστικά στοιχεία για το έτος : Εξυπηρετήθηκαν 6 Νηπιαγωγεία και 7 Δημοτικά Σχολεία, σύνολο 13 Σχολικές Μονάδες. Δανείστηκαν από τους μαθητές βιβλία.

10 Λέσχη Ανάγνωσης Το θεσμό αυτό στηρίζει και προωθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς οι αναγνώστες της δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και τα μέλη της ομάδας περιμένουν με ανυπομονησία και χαρά, τη μηνιαία καθιερωμένη συνάντηση. Οι συναντήσεις της Λέσχης είναι σταθερές, συνήθως μία φορά το μήνα και ο τόπος συνάντησης το Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να συζητήσουν γύρω από ένα βιβλίο, που συνεννοήθηκαν να διαβάσουν όλοι. Την ομάδα αυτή συνδέουν η αγάπη, ο ενθουσιασμός για τα βιβλία. Τα μέλη της Λέσχης απολαμβάνουν μια ωραία συζήτηση γύρω από ένα Βιβλίο, την ψυχική επαφή και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, μοιράζονται το πάθος τους για το διάβασμα, διοργανώνουν δραστηριότητες που τους ευχαριστούν και με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούν δημιουργικά μέρος από τον ελεύθερό τους χρόνο. Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεκίνησε τη λειτουργία της τέλη του 2009 και συνεχίζει και για το έτος 2012 δυναμικά, διαβάζοντας έλληνες και ξένους δημιουργούς. Συμμετοχή στο 3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών Στο 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με θέμα: «Η προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις», συμμετείχε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Το εν λόγω Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, στο Περιστέρι, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου Τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Χανίων εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη, κα. Παρασκευή Χουδαλάκη και η βιβλιοθηκονόμος της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, κα. Μαρία Μαραβελάκη. Μάλιστα, η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Η εξέλιξη και η αναβάθμιση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων».

11 Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κατά το έτος 2011 επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων αναγνώστες και γράφτηκαν 963 νέα μέλη. Οι δανεισμοί έφτασαν τους , από τους οποίους οι αφορούν σε έντυπο υλικό και οι σε οπτικοακουστικό υλικό. Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν 17 τμήματα σχολείων. To Ίντερνετ χρησιμοποίησαν αναγνώστες. Στη συλλογή προστέθηκαν τόμοι νέων βιβλίων, 28 τόμοι περιοδικών, 45 τόμοι εφημερίδων και 272 τεμάχια οπτικοακουστικού υλικού. Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Το έτος 2011 στη συλλογή της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης και της Κινητής Βιβλιοθήκης: Προστέθηκαν 510 τομ. βιβλίων. Δεν αγοράστηκε κανένα επιτραπέζιο παιχνίδι Τα νέα μέλη για το 2011 : 505 παιδιά Επισκέφτηκαν την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη 72 τμήματα σχολείων Οι δανεισμοί έφτασαν τους

12 Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας To έτος 2011 στη συλλογή της Βιβλιοθήκης προστέθηκαν 265 τόμοι βιβλίων. Δεν αγοράστηκε κανένα επιτραπέζιο παιχνίδι Τα νέα μέλη αριθμούν 110 παιδιά Επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη 30 τμήματα σχολείων Οι δανεισμοί έφτασαν τους Ετήσια κονδύλια που δαπανήθηκαν για τις ανάγκες των Δημοτικών Βιβλιοθηκών για το έτος συγκεκριμένα: α) Ευρώ για την αγορά βιβλίων, Ευρώ για συνδρομές εφημερίδων και περιοδικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. β) Ευρώ για την αγορά βιβλίων της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου. γ) Ευρώ για την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας για την αγορά βιβλίων. δ) Ευρώ για τον εμπλουτισμό της συλλογής της Κινητής Βιβλιοθήκης. ε) Επίσης, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων- επισκέψεις συγγραφέων, μαθημάτων σκακιού και αγορά υλικών κατασκευών, περίπου το ποσό των Ευρώ. -Για καταχώρηση βιβλίων στο βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5, Ευρώ. ποσό

13 Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι προσπαθούμε για να ενδυναμώσουμε το ρόλο και την αξία των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, ισχυροποιούμε τη φωνή μας, υποστηρίζουμε το όραμα, συνεργαζόμαστε,για να παρέχομε καλύτερες υπηρεσίες στον συνάνθρωπο μας..βιβλιοθήκες στην καρδιά της τοπικής κοινωνίας γιατί «Οι Βιβλιοθήκες είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές. Οι Βιβλιοθήκες είναι πάνω απ όλα χώροι που ενώνουν ανθρώπους και ιδέες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημεία αναφοράς όπου οι άνθρωποι ανταλλάσουν γνώση, σοφία, σκέψεις με ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη». Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χουδαλάκη Βιβή

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

διαλειμμα Τεύχος 3 ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ διαλειμμα Τεύχος 3 1 διαλειμμα Τεύχος 3 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΪΟΣ 2013 Στους γονείς μου οφείλω το «ζην»...στο δάσκαλο μου το «ευ ζην»! ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟς ΓΟΝΕΙς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ ια ακόμη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Τo όραμα που οδηγεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της παιδείας μας κατευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Της σύνταξης Óåëßäá 6 langolerta International Language School International Language School 2011 2011-20%, 20-20%, 20!*!* * 31.5. 2011, *. 31.5. 2011,. Σύμβαση με ταμεία ΟΠΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 2 171 22 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ. 2109418011 FAX 2109418079, 2109426570 Email: leontiosns@leontios.gr http://www.leonteios.gr ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2012-2013 Προς τους Γονείς και Κηδεµόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2012 1 2 ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

Χ α ν ι ά ΩΡΕΑΝ ΙΑΝΟΜΗ ΤΕΥΧΟΣ 1 & 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ & ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. ο ο

Χ α ν ι ά ΩΡΕΑΝ ΙΑΝΟΜΗ ΤΕΥΧΟΣ 1 & 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ & ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ. ο ο Χ α ν ι ά Ο ήµος µας ο ο ΤΕΥΧΟΣ 1 & 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ & ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΩΡΕΑΝ ΙΑΝΟΜΗ H ενηµέρωση των πολιτών αποτελεί παράγοντα ζωτικής σηµασίας αλλά και υποχρέωση των σύγχρονων Οργανισµών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Απολογισμού

Περιεχόμενα Απολογισμού Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Περιεχόμενα Απολογισμού Αναστασία Καραφουλίδου Πρόεδρος Όραμα - Στόχοι 5 Τμήματος Εκπαιδεύσεων 44 Τούλα Αλμπάνη Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Συνεργασίας με ΜΚΟ Προέδρου ΔΣ 6

Διαβάστε περισσότερα

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ NEWS LETTER ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α - Συνεργασία Fanta και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 4 - Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την υγεία μου» 5 - Δωρεάν οπωροκηπευτικά από την Ιεράπετρα στη Θεσ/κη

Διαβάστε περισσότερα

π π EDITORIAL ...Και Καλό καλοκαίρι σε όλους! Ειρήνη Ματθιοπούλου Πρόεδρος

π π EDITORIAL ...Και Καλό καλοκαίρι σε όλους! Ειρήνη Ματθιοπούλου Πρόεδρος π π ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH TOY ΣYΛΛOΓOY ΓONEΩN & KHΔEMONΩN KOΛΛEΓIOY ΨYXIKOY ETOΣ 8ο Τεύχoς 32ο ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 EDITORIAL Ο Ιούνιος σηματοδοτεί για όλους μας το τέλος μιας χρονιάς. Πάντοτε τέτοια εποχή νιώθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. Νόμος 3028/2002

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. Νόμος 3028/2002 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004 ΤΕΥΧΟΣ 1 Περιεχόμενα 1 Νόμος 3028/2002 1 20 χρόνια Ελληνικό Τμήμα του ICOM 2 Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2003 «Μουσεία και Φίλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ της Α.μ.Κ.Ε. ΣΥΝΘΕΣΗ Τεύχος 11 Φεβρουάριος 2011 Τιμή Φύλλου 0,01

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ της Α.μ.Κ.Ε. ΣΥΝΘΕΣΗ Τεύχος 11 Φεβρουάριος 2011 Τιμή Φύλλου 0,01 Όλες οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας της Α.μ.Κ.Ε. «ΣΥΝΘΕΣΗ» εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ της Α.μ.Κ.Ε. ΣΥΝΘΕΣΗ Τεύχος 11 Φεβρουάριος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ by www.designobsession.gr, 2010 ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 «Δεν χρειάζεται να είσαι γέρος για να είσαι σοφός» Παροιμία της αφρικανικής φυλής

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι

Newsletter#30. Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας. 25 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας όπου υπάρχουν άνθρωποι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Αποστολή των ΓτK στο Σουρούτς Τουρκίας Στις 8 Νοεμβρίου οι ΓτΚ πραγματοποίησαν έκκληση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 18 Ιανουαρίου 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 18 Ιανουαρίου 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ διαδρο ές διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ diadromes@haniotika-nea.gr ΕΛΙΑ ΚΟΥΜΗ διαδρομές ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2015 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 7 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2015 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 7 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2015 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 7 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2012 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ Σελ. 4,5 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 2 Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Η «Ακαδημία των Πολιτών» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία), ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με διοικητική έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer 3 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 51 ο ΕΤΟΣ 15 ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 12 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Αγαπητές φίλες και φίλοι, Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Διαβάστε περισσότερα

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας Ο Στρόβολος ντύνεται Χριστουγεννιάτικα!

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας Ο Στρόβολος ντύνεται Χριστουγεννιάτικα! ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 22 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Βράβευση Αθλητών και Σωματείων Ο Δήμος Στροβόλου διοργάνωσε και φέτος τη θεσμοθετημένη εκδήλωση «Βράβευσης Αθλητών και Σωματείων Στροβόλου». Στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 18 ΜΑΪΟΣ 2012 Διαβάστε Ακόμα πιο ανθρώπινος Δήμος Συνέντευξη του δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη Εκδηλώσεις στο Δήμο Αποχετευτικό μετ εμποδίων Αρθρό του Δρα Ματθαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06 ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΤΟΣ 7 ο τεύχος 27ο/σχ.χρ.2005-06 Μάρτιος 2006 Ο Σύλλογός μας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσει τις ανάγκες των μελών του, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ 7 Δεκεμβρίου 0 διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ MEDIA LAB ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ diadromes@haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοί στο όνειρό μας

Πιστοί στο όνειρό μας Τεύχος 08 - Δεκέμβριος 2011 Το Newsletter του Συλλόγου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ν. Γ. Παπαδημητρίου Πιστοί στο όνειρό μας Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε κάποτε: «Όλοι είμαστε βουτηγμένοι στη λάσπη. Όμως, κάποιοι

Διαβάστε περισσότερα

περιλήψεις παρουσιάσεων Ignite

περιλήψεις παρουσιάσεων Ignite Μια «σκυταλοδρομία» ιδεών και εικόνων μας θυμίζει ότι τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας με προοπτικές Παρουσιάσεις από φοιτητές και αποφοίτους του ΠΜΣ Μουσειακών Σπουδών με

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 1 η Φεβρουαρίου 2009 Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κυριακή 1 η Φεβρουαρίου 2009 Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 142 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ / ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 Κυριακή 1 η Φεβρουαρίου 2009 Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα