AIGIS UTM 30K S/N:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AIGIS UTM 30K S/N: 30-7-06.2"

Transcript

1 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, ΑΘΗΝΑ Τηλ: Φαξ: ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AIGIS UTM 30K S/N: Εγχειρίδιο χειριστή Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η μετάφραση, αποθήκευση σε ηλεκτρονικό σύστημα ανάκτησης, αναπαραγωγή μέρους του παρόντος εντύπου ή η μερική ή ολική προσαρμογή του με οποιονδήποτε τρόπο (συμπεριλαμβανομένων μικροφίλμ και φωτοαντιγράφων) χωρίς προηγούμενη άδεια. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε τροποποίηση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

2 EUCAT SA 2006 Σελίδα 2 από 23 Εγχειρίδιο χειριστή AIGIS UTM 30K ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ... 3 ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ... 6 Θερμοκρασίες περιβάλλοντος για μεταφορά και αποθήκευση του μηχανήματος... 6 Χειρισμός... 6 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ... 7 ΑΝΥΨΩΣΗ / ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ... 7 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ... 8 Συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας... 8 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ... 8 Όλες οι εκδόσεις... 9 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 9 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Προκαταρκτικές εργασίες ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Αντιμετώπιση προβλημάτων ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΕΙΣ

3 EUCAT SA 2006 Σελίδα 3 από23 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Η εταιρία EU.C.A.T. S.A. που εδρεύει στην οδό Βας. Σοφίας 86, ΑΘΗΝΑ Τηλ: Φαξ: Url: δηλώνει με δική της και μόνον ευθύνη ότι η συσκευή αντοχής υλικών τύπου ΑΙΓΙΣ UTM 30K, με αριθμό αναγνώρισης S/N: στην οποία και αναφέρεται η δήλωση αυτή, καθίσταται σύμφωνη προς τα ακόλουθα πρότυπα 1. EN 418 Safety of machinery - emergency stop equipment functional aspects - principles for design 2. EN 349 Safety of machinery - minimum gaps to avoid crushing parts of the human body 3. EN 294 Safety of machinery - safety distances to prevent danger zones being reached by the upper limbs 4. EN Safety of machinery - basic concepts, general principles for design - Part 2 technical principles and specifications 5. EN Safety of machinery - design, definition, hazards, safety measures, categories σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 89/392/ΕΟΚ, 81/368 ΕΟΚ, 93/44 ΕΟΚ, 93/68 ΕΟΚ για την γενική ασφάλεια μηχανών. Αθήνα 1/9/2006 Κων/νος Πεϊμανίδης Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

4 EUCAT SA 2006 Σελίδα 4 από ΓΕΝΙΚΑ S/N Συσκευής: Τεχνικά Χαρακτηριστικά και περιβάλλον λειτουργίας. Παροχή: Περιβάλλον λειτουργίας: Περιβάλλον αποθήκευσης: Δυναμικότητα πλαισίου φόρτισης: 380V 3Φ, 50Hz, 20 Αmp για συσκευή φόρτισης 220 Vac, 50Hz, για Η/Υ 10 ο C εως 45 ο C % RH non condensating C. <90 % RH non-condensating 30,000 Ν Ταχύτητα κεφαλής φόρτισης: 0.50 mm/min έως 1000 mm/min μέχρι 30,000Ν Ρυθμός επιβολής φορτίου: Ταχύτητα επιστροφής κεφαλής: Mέγιστη μετατόπιση κεφαλής: Προγραμματίζεται από χειριστή Προγραμματίζεται από χειριστή 100 mm Ακρίβεια συσκευής: Κλάση 0.1 ΕΝ Δυναμοκυψέλες: LAUMAS 5,000Kg (49,090 Nt), res 0,5 S/N Sensitivity: mv/v LAUMAS 500 Kg (4,905 Nt) S/N: , res: 0,5 Sensitivity: mv/v LAUMAS 50Kg (490.5 Nt) S/N: , res: 0,1 Sensitivity: mv/v Σερβοβαλβίδα: REXROTH S/V Type: N4WRA 6 E30-22/G24K4/V LVDT type:

5 EUCAT SA 2006 Σελίδα 5 από23 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι η παροχή προς τον κάτοχο και τον χειριστή, ενός συνόλου πρακτικών και ασφαλών οδηγιών χρήσης και συντήρησης για τη συσκευή αντοχής υλικών ΑΙΓΙΣ UTM 30K. Θα πρέπει να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες έτσι, ώστε η συσκευή να σας φανεί χρήσιμη στην εργασία σας και να εξασφαλίζεται η μακρόχρονη και αποτελεσματική λειτουργία της. Στις ακόλουθες παραγράφους ορίζονται τα επίπεδα κινδύνου που αφορούν στο μηχάνημα και σχετίζονται με τις προειδοποιητικές λεζάντες που χρησιμοποιούνται στο παρόν εγχειρίδιο: ΚΙΝΔΥΝΟΣ Αναφέρεται σε άμεσο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου. Επικίνδυνες ή μη ασφαλείς διαδικασίες που μπορούν να επιφέρουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. ΠΡΟΣΟΧΗ Επικίνδυνες ή μη ασφαλείς διαδικασίες που μπορούν να επιφέρουν μη σοβαρούς τραυματισμούς ή υλική ζημιά. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν θέσετε σε λειτουργία το μηχάνημα. Φυλάσσετε το παρόν εγχειρίδιο και όλο το εικονογραφημένο υλικό που παρέχεται μαζί με το μηχάνημα σε ένα φάκελο, κοντά στο μηχάνημα, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο για μελλοντική αναφορά από τους χειριστές του μηχανήματος. Η τεχνική τεκμηρίωση που παρέχεται θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του μηχανήματος. Σε περίπτωση πώλησης, η σχετική τεκμηρίωση πρέπει να παραμείνει μαζί με το μηχάνημα. Τηρείτε τις οδηγίες που αναφέρονται στο παρόν εγχειρίδιο: Η EUCAT SA δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση πραγματοποίησης ενεργειών που δεν περιγράφονται ρητά και δεν εγκρίνονται στο παρόν εγχειρίδιο. Σημείωση Ορισμένες από τις εικόνες του παρόντος εγχειριδίου έχουν ληφθεί από φωτογραφίες πρωτότυπου: το τυπικό μοντέλο παραγωγής ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς σε ορισμένα σημεία. Οι παρούσες οδηγίες απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν βασικές μηχανολογικές γνώσεις. Για το λόγο αυτό, έχουμε συμπτύξει τις περιγραφές των λειτουργιών, παραλείποντας λεπτομερείς οδηγίες που αφορούν, για παράδειγμα, στον τρόπο χαλάρωσης ή σύσφιξης των διατάξεων στερέωσης στο μηχάνημα. Μην επιχειρείτε οποιαδήποτε ενέργεια εάν δεν έχετε την κατάλληλη εξειδίκευση και εμπειρία. Εάν χρειάζεται, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο Κέντρο Σέρβις για βοήθεια. Το παρόν εγχειρίδιο συνοδεύεται από ένα φυλλάδιο μετρήσεων, στο οποίο θα πρέπει να καταγράφονται όλες οι εργασίες καλιμπραρίσματος και οι τεχνικές εργασίες. Σε ορισμένες χώρες, αυτό αποτελεί νόμιμη έγκυρη πιστοποίηση των καλιμπραρισμάτων που έχουν εκτελεστεί. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ EUCAT SA.!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΕΩΝ. Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε λειτουργίας, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι η προοριζόμενη περιοχή τοποθέτησης του περιγραφόμενου μηχανήματος δεν απαιτεί αντιεκρηκτική προστασία.

6 EUCAT SA 2006 Σελίδα 6 από 23 ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Συνθήκες μεταφοράς του μηχανήματος Το μηχάνημα πρέπει να μεταφέρεται στην αρχική του συσκευασία και να διατηρείται στη θέση η οποία υποδεικνύεται επί της συσκευασίας. - Διαστάσεις συσκευασίας: πλάτος βάθος ύψος Βάρος: 1200 mm 1200 mm 2400 mm 250 kg (συσκευασμένο μηχάνημα) Θερμοκρασίες περιβάλλοντος για μεταφορά και αποθήκευση του μηχανήματος Θερμοκρασία: C. Για την αποφυγή ζημιάς, μετακινείτε το μηχάνημα μόνο στην κάθετη θέση και με τη χρήση περονοφόρου. Πιάνετε πάντοτε κάτω από τη βάση. Για τη μετακίνηση της συσκευασίας, εισαγάγετε τις περόνες του ανυψωτικού μέσα στα ανοίγματα που υπάρχουν στη βάση της συσκευασίας (παλέτα), δείτε την εικόνα 1.

7 EUCAT SA 2006 Σελίδα 7 από23 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Εκτελείτε τις εργασίες αφαίρεσης συσκευασίας, συναρμολόγησης, ανύψωσης και εγκατάστασης που περιγράφονται παρακάτω, με ιδιαίτερη προσοχή. Η μη τήρηση των οδηγιών αυτών μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση ζημιάς στο μηχάνημα και να επηρεάσει την ασφάλεια του χειριστή. Αφαιρέστε το άνω μέρος της συσκευασίας από το μηχάνημα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά κατά τη μεταφορά και εντοπίστε τα σημεία όπου ασφαλίζεται στην παλέτα. ΑΝΥΨΩΣΗ / ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Οι ενέργειες χειρισμού για την αφαίρεση των διαφόρων τμημάτων του μηχανήματος από την παλέτα και για την σωστή τοποθέτησή τους, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με τη χρήση κατάλληλου ανυψωτικού μηχανήματος. ΠΡΟΣΟΧΗ Προτείνεται η χρήση προστατευτικών γαντιών και υποδημάτων ασφαλείας. Τα παραπάνω κριτήρια θα πρέπει να ικανοποιούνται κάθε φορά που το μηχάνημα μεταφέρεται σε νέα περιοχή τοποθέτησης. Υπενθυμίζεται ότι το μηχάνημα δεν πρέπει να μετακινείται, εάν η μονάδα ελέγχου δεν έχει αποσυνδεθεί από την τροφοδοσία ρεύματος.

8 EUCAT SA 2006 Σελίδα 8 από 23 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης, τηρώντας αυστηρά τους τοπικούς κανονισμούς που αφορούν στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίστανται σε δάπεδο κατάλληλο για το βάρος της συσκευής ΠΡΟΣΟΧΗ Η συσκευή δεν εγκαθίσταται σε εξωτερικό χώρο. Συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας Σχετική υγρασία 30% 95% (χωρίς συμπύκνωση). Θερμοκρασία 0 C 55 C. Δεν επιτρέπεται η χρήση του μηχανήματος σε περιβάλλον όπου υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας εκρηκτικών συνθηκών. ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ. Η τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να έχει κατάλληλες ονομαστικές τιμές σε σχέση με: τις προδιαγραφές για το ρεύμα που απαιτείται από το μηχάνημα, οι οποίες υποδεικνύονται στην πινακίδα στοιχείων του μηχανήματος. ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΟΡΤΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 4% ( 10% ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ) ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Ο χρήστης πρέπει να εφοδιάσει το μηχάνημα με τα εξής: ειδική πρίζα ρεύματος συμβατή με τα σχετικά πρότυπα ασφάλειας ηλεκτρικού ρεύματος κατάλληλο διακόπτη κυκλώματος στην κεντρική γραμμή, ηλεκτρικές ασφάλειες στη γραμμή ρεύματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο κεντρικό διάγραμμα καλωδίωσης, στο παρόν εγχειρίδιο, κατάλληλο σύστημα γείωσης εγκατεστημένο στην κεντρική γραμμή του εργαστηρίου. Για την αποτροπή περιπτώσεων μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του μηχανήματος, αποσυνδέετε πάντα την πρίζα ρεύματος, όταν το μηχάνημα δεν χρησιμοποιείται (απενεργοποιημένο) για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν το μηχάνημα συνδέεται απευθείας στην παροχή ρεύματος μέσω του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα και χωρίς τη χρήση βύσματος, τοποθετήστε ένα διακόπτη με κλειδί ή κατάλληλη διάταξη ασφάλισης έτσι, ώστε η χρήση του μηχανήματος να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό. Πριν από τις ηλεκτρικές συνδέσεις: Βεβαιωθείτε ότι οι υδραυλικές συνδέσεις είναι σύμφωνες με τις υποδείξεις του κατασκευαστή και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

9 EUCAT SA 2006 Σελίδα 9 από23 Για την σωστή και ασφαλή λειτουργία, το μηχάνημα πρέπει να είναι κατάλληλα γειωμένο. Μην συνδέετε ΠΟΤΕ τη γείωση σε σωλήνα αερίου, σωλήνα νερού, τηλεφωνική γραμμή ή άλλο βασικό σύστημα. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η μη τήρηση των οδηγιών αυτών και των προειδοποιήσεων κινδύνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό του χειριστή ή άλλων ατόμων. Μην θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία πριν διαβάσετε και κατανοήσετε όλες τις αναγγελίες κινδύνου / προειδοποίησης / προσοχής του παρόντος εγχειριδίου. Για τον σωστό χειρισμό του μηχανήματος, προτείνεται η παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου της EUCAT SA. Ο χειριστής πρέπει να έχει κατανοήσει τις γραπτές οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή και να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξοικειωμένος με τους κανονισμούς ασφάλειας του χώρου εργασίας. Απαγορεύεται ρητά η χρήση του μηχανήματος από άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων τα οποία επηρεάζουν την φυσική ή νοητική κατάσταση. Οι ακόλουθες συνθήκες είναι βασικές: Πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται στο εγχειρίδιο. Φροντίστε να γνωρίσετε λεπτομερώς τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος. Απαγορεύστε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στην περιοχή των εργασιών. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με τους καθιερωμένους κανονισμούς και τα πρότυπα. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι χειριστές του μηχανήματος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι, ότι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μηχάνημα σωστά και με ασφάλεια και ότι βρίσκονται υπό επαρκή επίβλεψη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Πριν αγγίξετε ηλεκτρικά καλώδια ή το εσωτερικό κινητήρων και ηλεκτρικών συσκευών, βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία ρεύματος έχει αποσυνδεθεί. Απολυμαίνετε με τον κατάλληλο τρόπο τυχόν πληγές, κοψίματα ή γρατσουνιές, ακόμη και εάν δεν είναι σοβαρές. Μικρές γρατσουνιές προκαλούν συχνά σοβαρές τοπικές μολύνσεις. Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο με προσοχή και μάθετε τον τρόπο σωστής και ασφαλούς χρήσης του μηχανήματος. Φυλάσσετε πάντα το παρόν εγχειρίδιο σε σημείο στο οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει εύκολα, ενώ εργάζεται στο μηχάνημα και μην παραλείπετε να ανατρέχετε σε αυτό όποτε χρειάζεται. Μην αφαιρείτε και μην παραμορφώνετε τις ετικέτες κινδύνου, προειδοποίησης ή προσοχής. Αντικαταστήστε τις ετικέτες που λείπουν ή που δεν είναι πλέον ευανάγνωστες. Για την αντικατάσταση των ετικετών αυτών μπορείτε να απευθυνθείτε στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο. Κατά τη χρήση του μηχανήματος ή κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών σε αυτό, τηρείτε τους γενικευμένους κανονισμούς πρόληψης ατυχημάτων για ηλεκτροφόρα μηχανήματα. Τυχόν μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση στο μηχάνημα απαλλάσσει τον κατασκευαστή από κάθε ευθύνη, σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος εξαιτίας της τροποποίησης αυτής. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση στις διατάξεις ασφαλείας του μηχανήματος ή η αφαίρεσή τους αποτελεί παράβαση των κανονισμών πρόληψης εργατικών ατυχημάτων.

10 EUCAT SA 2006 Σελίδα 10 από 23 Κατά τη χρήση ή την εκτέλεση τεχνικών εργασιών στο μηχάνημα, φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα πίσω και να μην φοράτε φαρδιά ρούχα, γραβάτες, κρεμαστά κοσμήματα, περιδέραια, δακτυλίδια, ρολόγια ή άλλα αξεσουάρ τα οποία ενδέχεται να πιαστούν στα κινούμενα μέρη. Προσοχή, Κίνδυνος, Ασφάλεια Κατά τις εργασίες δοκιμών, μην επιτρέπετε σε κανέναν να στέκεται κοντά στο μηχάνημα πλην του εκπαιδευμένου χειριστή. Η συσκευή δεν προμηθεύεται με προστατευτικό παραπέτασμα. Ο χειριστής θα πρέπει να λαμβάνει κατάλληλες προφυλάξεις για τυχόν εκτόξευση θραυσμάτων του δοκιμίου που ελέγχεται.

11 EUCAT SA 2006 Σελίδα 11 από23 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΙΓΙΣ UTM 30K ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΑΞΟΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30ΚΝ Περιγραφή Η συσκευή αντοχής υλικών τύπου ΑΙΓΙΣ UTM 30K απαρτίζεται από - Μια ηλεκτρο-υδραυλική διάταξη, ειδικά σχεδιασμένη έτσι, ώστε να μεταδίδει αξονικά (επάνω κάτω) φορτία στο δοκίμιο υπό δοκιμή, επιτρέποντας έτσι τον οπτικό εντοπισμό τυχόν ατελειών ή/και αστοχίας υλικού, ενσωματωμένη σε δικόλονο σκελετό φόρτισης στιβαρής κατασκευής για φορτία μέχρι 30 ΚΝ. - Ειδικό σύστημα σερβοελέχου του εμβόλου μέσω Η/Υ και υδραυλικής σερβοβαλβίδας.

12 EUCAT SA 2006 Σελίδα 12 από 23 - Σύστημα συλλογής στοιχείων και απεικόνισης δεδομένων της εργαστηριακής δοκιμής. - Ειδικές διατάξεις, κατά περίπτωση, για τη συγκράτηση δοκιμίων υπό εξέταση.

13 EUCAT SA 2006 Σελίδα 13 από23 Τεχνικά στοιχεία Μηχανολογικά χαρακτηριστικά Υδραυλικό σύστημα μετάδοσης που παρέχεται από κατάλληλο ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα τροφοδοσίας. Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο: Ν. Τάση τροφοδοσίας λυχνίας: 12 V Τάση ενεργοποίησης σερβοϋδραυλικής βαλβίδας: 24V Ηλεκτρικός πίνακας χαμηλής τάσης, σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς CE. Προοριζόμενες συνθήκες χρήσης Η συσκευή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον μηχανικό έλεγχο βαδιστικών βοηθημάτων εντοπισμό ατελειών στη μακροχρόνια χρήση τους. Οποιαδήποτε χρήση εκτός της περιγραφόμενης θεωρείται μη κατάλληλη και θα ερμηνεύεται ως αμέλεια. Προειδοποίηση Κατά τη διάρκεια της χρήσης, απαγορεύεται αυστηρά να ακουμπάτε τα χέρια σας στην περιοχή δοκιμής. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Λειτουργία ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Σύμφωνα με το πρότυπο ISO Fatigue Test.

14 EUCAT SA 2006 Σελίδα 14 από 23 β) Λειτουργία της συσκευής ΑΙΓΙΣ UTM 30Κ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θέτουμε τον διακόπτη στην θέση Οn που βρίσκετε στην κεντρική μονάδα του ηλεκτρικού πίνακα της μηχανής. Οι λυχνίες ένδειξης ανάβουν και το υδραυλικό σύστημα ξεκινάει. Στην συνέχεια θέτουμε τον διακόπτη του UPS στην θέση Οn, η λυχνία ένδειξης ανάβει. Ανοίγουμε την μονάδα του Η/Υ και καλούμε την εφαρμογή MT2F από το εικονίδιο στην κεντρική οθόνη των Windows. Η μηχανή είναι έτοιμη προς χρήση, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο λογισμικού MT2F V1.0 για την πραγματοποίηση της δοκιμής κεφ.5.0,6.0.

15 EUCAT SA 2006 Σελίδα 15 από23 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΕΡΒΙΣ Αρχικός έλεγχος Μετά την εγκατάσταση, η μονάδα πρέπει να υποβληθεί σε έναν αρχικό έλεγχο, ο οποίος απαρτίζεται από τα ακόλουθα βήματα: 1) Καθολικός έλεγχος, έλεγχος λειτουργίας. 2) Έλεγχος υδραυλικών συστημάτων. 3) Έλεγχος των μετατοπίσεων του εμβόλου φόρτισης. Ελεύθερη κίνηση πάνω/κάτω και επαναλαμβανόμενη κίνηση (παλινδρόμηση). 4) Έλεγχος της επιστροφής του εμβόλου στην αρχική του θέση. 5) Έλεγχος διακρίβωσης της δυναμοκυψέλης. 6) Έλεγχος διακρίβωσης του LVDT 7) Έλεγχος διάταξης ασφαλείας 8) Λοιποί έλεγχοι Προγραμματισμένοι και περιστασιακοί έλεγχοι: Ο προγραμματισμένος έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ περιστασιακός έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται μετά από κάθε επισκευή. Η μονάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσημες δοκιμές, εάν πρέπει να διεξαχθεί κάποιος προγραμματισμένος ή περιστασιακός έλεγχος και αυτός δεν έχει διεξαχθεί ακόμη. Προγραμματισμένοι ή περιστασιακοί έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον κατασκευαστή ή από προσωπικό εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή και από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Ο προγραμματισμένος έλεγχος απαρτίζεται από την επανάληψη όλων των ενεργειών οι οποίες περιγράφονται στον αρχικό έλεγχο και την επιβεβαίωση της γνησιότητας όλων των εξαρτημάτων.

16 EUCAT SA 2006 Σελίδα 16 από 23 ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Για να αποσυνδέσετε την παροχή ρεύματος, στρέψτε τον κεντρικό διακόπτη του κιβωτίου ηλεκτρικού συστήματος τροφοδοσίας στη θέση OFF. Αντιμετώπιση προβλημάτων Σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή μη φυσιολογικής λειτουργίας, απευθυνθείτε στο γραφείο τεχνικής εξυπηρέτησης της EUCAT SA. Όλες οι εργασίες επισκευής πρέπει να καταγράφονται στο φυλλάδιο μετρήσεων από προσωπικό εγκεκριμένο από τη EUCAT SA. Ο χειριστής ή η εταιρεία που χρησιμοποιεί τη μονάδα δεν εξουσιοδοτείται για την πραγματοποίηση εργασιών αντιμετώπισης προβλημάτων ή την επίλυση τυχόν βλαβών. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η EUCAT SA δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για απαιτήσεις λόγω χρήσης μη γνήσιων ανταλλακτικών ή αξεσουάρ. Πριν από την πραγματοποίηση τυχόν ρυθμίσεων ή τη διεξαγωγή εργασιών συντήρησης, αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος από το μηχάνημα και βεβαιωθείτε ότι όλα τα κινούμενα μέρη έχουν ακινητοποιηθεί. Μην αφαιρείτε και μην τροποποιείτε μέρη του μηχανήματος (εκτός κι εάν πρόκειται για λόγους συντήρησης, πρέπει να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗN EUCAT SA). Πριν από την έναρξη εργασιών συντήρησης στο υδραυλικό σύστημα, θέστε το μηχάνημα στη θέση ηρεμίας. Πριν την αποσυναρμολόγηση ενώσεων ή σωλήνων, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρευστά υπό πίεση. Τυχόν εκτίναξη λαδιού υπό πίεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

17 EUCAT SA 2006 Σελίδα 17 από23 ΠΡΟΣΟΧΗ Διατηρείτε την περιοχή εργασίας καθαρή. Μην χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα, ρεύμα νερού υπό πίεση ή διαλύτες για την αφαίρεση ακαθαρσιών ή υπολειμμάτων από το μηχάνημα. Όταν καθαρίζετε την γύρω περιοχή, αποφύγετε όσο το δυνατόν τη δημιουργία σκόνης. Ελέγχετε: κάθε εβδομάδα: τη στάθμη λαδιού στη δεξαμενή του συστήματος τροφοδοσίας. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βέλτιστη απόδοση, προτείνεται: ο καθαρισμός των επιφανειών λειτουργίας της συσκευής κάθε εβδομάδα, με τη χρήση διαλυτών, φιλικών προς το περιβάλλον η λίπανση όλων των κινούμενων μερών του μηχανήματος τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ο καθαρισμός του φίλτρου κάθε 500 ώρες λειτουργίας (περίπου) ο έλεγχος της στάθμης λαδιού στο σύστημα τροφοδοσίας και, εάν χρειάζεται, η συμπλήρωση λαδιού του τύπου που καθορίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος ή άλλου ισοδύναμου τύπου (ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με τους κυλίνδρους "κλειστούς"). ΠΡΟΣΟΧΗ Η συμπλήρωση ή αντικατάσταση λαδιού με προϊόντα διαφορετικού τύπου από αυτόν που υποδεικνύεται ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ζωής και να υποβαθμίσει την απόδοση του μηχανήματος. Απαγορεύεται αυστηρά η προσπάθεια τροποποίησης της πίεσης λειτουργίας των βαλβίδων ασφαλείας ή του περιοριστή πίεσης. Ο κατασκευαστής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιά που προκαλείται από παρέμβαση σε αυτά τα εξαρτήματα. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Σε περίπτωση απόρριψης του μηχανήματος, αφαιρέστε όλα τα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, πλαστικά και μεταλλικά μέρη και απορρίψτε τα ξεχωριστά, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

18 EUCAT SA 2006 Σελίδα 18 από 23 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ Απόρριψη χρησιμοποιημένου λαδιού Μην απορρίπτετε το χρησιμοποιημένο λάδι σε αποχετεύσεις, αυλάκια ή υδάτινες οδούς: το χρησιμοποιημένο λάδι πρέπει να συλλέγεται και να παραδίδεται σε εγκεκριμένες εταιρείες. Σε περίπτωση που έχει χυθεί ή έχει διαρρεύσει λάδι Συλλέξτε την ποσότητα που έχει χυθεί χρησιμοποιώντας αλκαλικές γαίες, άμμο ή άλλο απορροφητικό υλικό. Η περιοχή που έχει έρθει σε επαφή με το λάδι πρέπει να καθαριστεί με τη χρήση διαλυτών, με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός και η συσσώρευση ατμών. Απορρίψτε τα υπολείμματα του καθαριστικού υλικού με κατάλληλο τρόπο, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις. Προφυλάξεις κατά τη χρήση λαδιού Αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα. Αποφεύγετε το σχηματισμό ή τη διάχυση σταγονιδίων λαδιού στην ατμόσφαιρα. Τηρείτε τα ακόλουθα, στοιχειώδη μέτρα υγιεινής: Αποφεύγετε την εκτίναξη σταγόνων (κατάλληλος ρουχισμός, προστατευτικές διατάξεις στα μηχανήματα) Να πλένεστε συχνά με σαπούνι και νερό, μην χρησιμοποιείτε ερεθιστικά προϊόντα ή διαλύτες που απομακρύνουν τη λιπαρότητα του δέρματος. Μην σκουπίζετε τα χέρια σας με βρώμικα ή λερωμένα με λάδι πανιά Αλλάξτε ρούχα, εάν έχουν λερωθεί με λάδι και, σε κάθε περίπτωση, αλλάζετε ρούχα στο τέλος της βάρδιας Μην καπνίζετε ή μην τρώτε εάν τα χέρια σας είναι λερωμένα με λάδι. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνετε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα και προφυλάξεις: Γάντια ανθεκτικά σε ορυκτέλαια, με εσωτερική επένδυση με πούδρα Προστατευτικά γυαλιά, για την περίπτωση εκτίναξης σταγόνων Ποδιές, ανθεκτικές σε ορυκτέλαια Προστατευτικά πλέγματα, για την περίπτωση εκτίναξης σταγόνων. Ορυκτέλαια: πρώτες βοήθειες Σε περίπτωση κατάποσης: Αναζητήστε ιατρική βοήθεια, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του τύπου του λαδιού. Σε περίπτωση εισπνοής: Σε περίπτωση έκθεσης σε μεγάλες συγκεντρώσεις ατμών ή σταγονιδίων, μεταφέρετε το θύμα σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια, αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια: Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Πλύνετε με σαπούνι και νερό. Τύπος Ορυκτελαίου Αλλαγή Η συσκευή χρησιμοποιεί τύπο λαδιού : ISO 46/48 HLP/HLPV. Η αλλαγή του Λαδιού πραγματοποιείτε κάθε ώρες λειτουργίας. (Την πρώτη φορά λειτουργίας της μηχανής πραγματοποιούμε αλλαγή στις ώρες, όπου έχει πραγματοποιηθεί το ροντάρισμα των εμβόλων).

19 EUCAT SA 2006 Σελίδα 19 από23 ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Για την επιλογή του κατάλληλου πυροσβεστήρα, συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα: Ξηρό υλικό Εύφλεκτα υγρά Ηλεκτρικές φωτιές Νερό ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Αφρός ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ Ξηρή σκόνη ΝΑΙ* ΝΑΙ ΝΑΙ CΟ 2 ΝΑΙ* ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ* Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρχει καταλληλότερη μέθοδος ή για τον έλεγχο μικρών ξεσπασμάτων φωτιάς. Οι ενδείξεις στον πίνακα αυτόν είναι γενικής φύσεως. Δίνονται ως ένας οδηγός για τον χρήστη. Η εφαρμογή του κάθε τύπου πυροσβεστήρα μπορεί να απεικονιστεί πλήρως από τον κατασκευαστή, κατόπιν αιτήματος.

20 EUCAT SA 2006 Σελίδα 20 από 23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ UTM , AI 0 LOAD AI 8 LOAD AI 1 POTISION AI 9 POTISION AO 0 1 COMMAND AO 0 GND COMMAND PO. 0 UP BUTTON PO. 1 DOWN BUTTON P1. 0 VALVE ENABLE P1. 1 COMMON BUTT. P1. 2 LOAD / POSITION DGND DGND PC D37 M UTM D37 F Shield LOAD CELL D-15 PIN 1 PIN 2 PIN 9 PIN 10 + INPUT - INPUT + EXAITASION - EXAITASION

21 EUCAT SA 2006 Σελίδα 21 από23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ DO.0 K1 24 V HYDR. EN V1 V2 A1 DO.2 POS / LOAD A2 AO.0 SETPOINT (±5V) 24V AI.0 K2 P I D EXC + 5V OUT OUT + EXC 5V AI.1 LVDT EXC + OUT + OUT - EXC - R + 5 V - 5 V R R V ~ 1 12 LOAD POS/LOAD 24 V +12 V +5 V -5 V -12 V 1. ~ 2. ~ 3. V V2 6. EXC. +5V 7. EXC. -5V LVDT(+) 10. LOAD IN LOAD IN 12. SETPOINT

22 EUCAT SA 2006 Σελίδα 22 από 23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ X L V1 A B V2 P T U V W M ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΕΜΒΟΛΟΥ: Ø 65 Χ Ø 40 ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΕΣΗ: 170bar ΤΥΠΟΣ ΛΑΔΙΟΥ: ISO 46/48 HLP/HLPV

23 EUCAT SA 2006 Σελίδα 23 από23 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 7486407 Φαξ: 210 7792041 www.eucat.gr ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ Model: AEGIS

Διαβάστε περισσότερα

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 14. Εγχειρίδιο χειριστή

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 14. Εγχειρίδιο χειριστή EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 14 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 7486407 Φαξ: 210 7792041 www.eucat.gr A E G I S I N C L I N E Model: AEGIS INCLINE S/N: 30-7-06.6

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια

Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια Κανόνες Ασφάλειας και Υγείας στα Εργαστήρια Εργαστήριο Μηχανικής και Υλικών Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών Πανεπιστήμιο Frederick Τμήμα: Έχω διαβάσει και αντιλαμβάνομαι τους κανόνες ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Ελληνικά

Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Ελληνικά Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Ελληνικά 1 Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας 1 Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας 1.1 Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης Τα πρωτότυπα έγγραφα τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Περιεχόμενα Ασφάλεια του πολυμίξερ Σημαντικά μέτρα ασφάλειας 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού 8 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ Μέρη και

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ roto ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομο σε καμία περίπτωση! Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για ασφαλή χρήση από «μόνο ένα άτομο». Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 1 Προσοχή: Πριν από το καθάρισμα ή τη συντήρηση της συσκευής, πρέπει να αποσυνδέσετε το φις από την πρίζα. Προσοχή: Πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo IP-Z.. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 4 1.1 Σκοπός χρήσης 4 1.2 Τεχνικά στοιχεία 4 2 Aσφάλεια 4 2.1 Χαρακτηριστικά των υποδείξεων στις οδηγίες λειτουργίας 4 2.2 Εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των κίνδυνων για την ασφάλεια Βιομηχανία παραγωγής χρωμάτων

Περιγραφή των κίνδυνων για την ασφάλεια Βιομηχανία παραγωγής χρωμάτων Περιγραφή των κίνδυνων για την ασφάλεια Βιομηχανία παραγωγής χρωμάτων Αλέξανδρος Σίσκος Χημικός, Ph.D Τυπικό διάγραμμα ροής πιγμέντο πληρωτικό υλικό xειρωνακτικό, αυτόματο, κλειστού τύπου κλπ Ταχυαναδευτήρες,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 2012 NETGEAR, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η μετάδοση, η μετεγγραφή, η αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-Drain LP 40. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-Drain LP 40. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-Drain LP 40 GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 3 1.1 Χρήσεις 3 1.2 Στοιχεία για το προϊόν 3 1.2.1 Κωδικοποίηση τύπου 3 1.2.2 Σύνδεση και στοιχεία απόδοσης 4 1.2.3 Χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 2 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-Drain TP. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-Drain TP. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-Drain TP GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 3 2 Ασφάλεια 3 3 Προκαταρκτική επιθεώρηση 3 4 Συνθήκες χρήσης 4 5 Εγκατάσταση 4 6 Ηλεκτρικές συνδέσεις 4 7 Περιοδικοί έλεγχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Graph ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: GRAPH Κωδικός: 2.40.050 Intrastat Code: 3403.19.19 Περιγραφή: Το προϊόν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό αντισκωριακό με γραφίτη, για μπουλόνια, παξιμάδια, πύρους, σούστες

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL

Συμπλήρωμα στις Οδηγίες Λειτουργίας. Σετ μετατροπής MOVIMOT MM..D για τριφασικό κινητήρα DRS/DRE/DRP. Έκδοση 02/2008 16603001 / EL Τεχνολογία μετάδοσης κίνησης \ Αυτοματισμοί μετάδοσης κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες SEWEURODRIVE GmbH & Co KG P.O. Box 3023 D76642 Bruchsal / Germany Phone +49 7251 750 Fax +49 7251 751970

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Ελληνικά

Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας Ελληνικά Ελληνικά 1 1 Γενικές προφυλάξεις ασφαλείας 1.1 Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης Τα πρωτότυπα έγγραφα τεκμηρίωσης έχουν συνταχθεί στα Αγγλικά. Όλες οι υπόλοιπες γλώσσες αποτελούν μεταφράσεις. Οι προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σύμβολα 2. Προειδοποιήσεις & επισημάνσεις 3. Σχετικά με το περιβάλλον 4. Περιγραφή προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Έκδοση 2 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

MHOUSE PR1 ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

MHOUSE PR1 ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ DOORADO - Προϊόντα ασφαλείας για το σπίτι, το κατάστηµα και το πάρκινγκ Τηλ: 210 55 51 680 Φαξ: 21 21 21 9038 ιεύθ: Παπαθανασίου 5, 19600 Μάνδρα Αττικής Internet link: www.doorado.biz E-mail: doorado@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας Εργασίας ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών

Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών SCEH-0001 7010522 2010 Sony Computer Entertainment Europe Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το πακέτο μικροφώνων SingStar. Προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τον ασύρματο φορτιστή σας Με το Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910, μπορείτε να φορτίζετε ασύρματα το τηλέφωνό σας. Απλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ CH1200 LT Οδηγίες Χρήσης ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την υπέρυθρη θέρμανση με ανθρακωνήματα Veito. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Biopet ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: BIOPET Κωδικός: 2.10.041 Intrastat Code: 3811.19.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Εμφάνιση: Χαρακτηριστικά Υγρό μυκητοκτόνο πρόσθετο με ευρύ φάσμα δράσης εναντίον όλων των

Διαβάστε περισσότερα

GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA

GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA LINE-INTERACTIVE INTERACTIVE LCD DISPLAY UPS Uninterruptible Power System GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta. Προφυλάξεις για την ασφάλεια

Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta. Προφυλάξεις για την ασφάλεια Βιομηχανικά όργανα της Konica Minolta Προφυλάξεις για την ασφάλεια Σύμβολα ασφαλείας Τα σύμβολα που ακολουθούν χρησιμοποιούνται σε αυτό το εγχειρίδιο για την πρόληψη των ατυχημάτων που ενδέχεται να συμβούν

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

GM-392 & GM-393 700VDC 700 Vrms /AC.

GM-392 & GM-393  700VDC 700 Vrms /AC. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ GM-392 & GM-393 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

AIGIS WALK 300 και 30Κ

AIGIS WALK 300 και 30Κ EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 22 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 7486406 Φαξ: 210 7792041 www.eucat.gr ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ AIGIS WALK 300 και 30Κ Για δοκιμές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατασκευαστής: Werner & Mertz Italia S.r.l. Aποκλειστικός Αντιπρόσωπος: ECOLINE s.a. Εμπορική ονομασία: WC DENSO Ημερομηνία αναθεώρησης: 18.02.2003 01. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Patoma ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: PATOMA Κωδικός: 2.03.050 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Κάνει καλή απολάδωση, στεγνώνει γρήγορα, είναι χαμηλού αφρισμού και δεν χρειάζεται ξέπλυμα

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία / Τρόπος χρήσης. Υποδείξεις ασφαλείας. Σύμβολα

Λειτουργία / Τρόπος χρήσης. Υποδείξεις ασφαλείας. Σύμβολα Διαβάστε τις πλήρεις οδηγίες χειρισμού και το συνημμένο τεύχος Υποδείξεις εγγύησης και πρόσθετες υποδείξεις. Τηρείτε τις αναφερόμενες οδηγίες. Φυλάσσετε με προσοχή αυτά τα έγγραφα. Λειτουργία / Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΑΣΑΖ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Υγιεινή ζωή κάθε μέρα! Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά προτού να λειτουργήσετε το μηχάνημα και κρατήστε τις για μελλοντική χρήση. Σημείωση: διατηρούμε το δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com RV ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RV Κωδικός: 2.02.015 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Ισχυρό υδατοδιαλυτό καθαριστικό μηχανής και σασί για εφαρμογή σε δύσκολους ρύπους όπως χωματουργικά

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα ηχεία Innovator S51324 5.1. Με τα ηχεία αυτά μπορείτε να απολαύσετε ήχο 5.1 καναλιών από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Οδηγίες χρήσης

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Οδηγίες χρήσης ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Οδηγίες χρήσης 1 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος BUDGET. Όπως όλα τα προϊόντα BUDGET έτσι και αυτό κατασκευάστηκε µε βάση την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Circuit ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: CIRCUIT Κωδικός: 2.07.060 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Εξειδικευμένο προϊόν κατάλληλο για την απολάδωση κλειστού κυκλώματος νερού ύστερα από εισροή

Διαβάστε περισσότερα

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει πάντοτε να ακολουθείτε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Ice ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: ICE Κωδικός: 2.07.020 Intrastat Code: 3820.00.00 Περιγραφή: Εφαρμογή: Διαλύει γρήγορα τον πάγο από τζάμια, καθρέφτες και κλειδαριές σε μια παγερή μέρα. Είναι ασφαλές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη εξολοκλήρου, ακόμα και σε περιπτώσεις, που έχετε ήδη εξοικειωθεί με προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : CARBOCAL

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : CARBOCAL ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ονομασία προϊόντος Μέγεθος συσκευασίας Κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Rad ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: RAD Κωδικός: 2.07.040 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Απομακρύνει αποτελεσματικά τις εναποθέσεις αλάτων από το σύστημα ψύξης θέρμανσης. Ρίξτε το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER141/ER1411 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Καθαρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1884. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Dill ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: DILL Κωδικός: 2.02.020 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Απολαδωτικό και καθαριστικό κινητήρα το οποίο χάρις στην ειδική σύνθεσή του αφαιρεί λάδια, γρασα

Διαβάστε περισσότερα

( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) : RAWASH. Τηλ. 210-4819558 Fax: 210-4823555 R35 R34 1310-58-3 7681-52-9 C C

( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) : RAWASH. Τηλ. 210-4819558 Fax: 210-4823555 R35 R34 1310-58-3 7681-52-9 C C ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( 91 / 155 / ΕΚ & 93 / 112 ΕΚ ) 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ονοµασία προϊόντος Μέγεθος συσκευασίας Κατασκευαστής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

070065_1 ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 - G X5/2

070065_1 ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 - G X5/2 07005_ ΘΕΡΜΟΛΑ Α.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕΙΡΑΣ: G X4/2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΥΠΟΣ: G X4/2 07005_A 00.0 Τεχνικά χαρακτηριστικά... 0 Σχέδιο εγκατάστασης καυστήρα τύπος G X4/2... 02 Σχέδιο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso

ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso ENGLISH Instructions for use Page 4 ESPAÑOL Instrucciones de uso Página 8 PORTUGUÊS Instruções de utilização Página 12 ITALIANO Istruzioni per l uso Pagina 16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Σελίδα 20 3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 07/02/2013 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS On-Line APCRBC152/APCRBC141

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS On-Line APCRBC152/APCRBC141 Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS On-Line / Μηνύματα ασφαλείας Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά ώστε να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό πριν προσπαθήσετε να τον εγκαταστήσετε, λειτουργήσετε, συντηρήσετε ή να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM458 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................ 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Αερίου Φίλτρο. Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα!

Αερίου Φίλτρο. Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα! Αερίου Φίλτρο Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα! Αερίου Φίλτρο Περιεχόμενο Χρησιμοποιούμενα σύμβολα...2 Χρησιμοποιούμενα σύμβολα Το σύμβολει υποδεικνύει ενδεχόμενους

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow και Power Nozzle διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης

Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης EL Σταθμός φόρτισης DUALSHOCK 3 Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZDC1E Προφυλάξεις Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική χρήση. Επίσης, ανατρέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Nivo 40 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: NIVO 40 Κωδικός: 2.40.010 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Υψηλής τεχνολογίας κρέμα καθαρισμού χεριών των εργαζομένων στα συνεργεία. Η υψηλή καθαριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης HAINKE Staubfilter GmbH Τηλέφωνο +49 4408 8077-0 Τέλεφαξ +49 4408 8077-10 Ταχυδρομική θυρίδα 12 48 An der Imbäke 7 email info@hainke.de 27795 Hude 27798 Hude Internet www.hainke.de Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής

Διαβάστε περισσότερα

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 SIEMENS Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 el Ελέγξτε την καινούρια σας συσκευή για πιθανές ζηµιές κατά τη µεταφορά! Απορρίψετε τη συσκευασία και ενδεχοµένως την παλιά συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TETRALUX. info@tetralux.gr 2. ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ 3. ΣΥΣΤΑΣΗ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TETRALUX. info@tetralux.gr 2. ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝ ΥΝΩΝ 3. ΣΥΣΤΑΣΗ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΛΤΙΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Εµπορική ονοµασία προϊόντος : Υ ΡΟΧΡΩΜΑ γενικής χρήσης Συνιστώµενη χρήση : Υδρόχρωµα για βαφή εσωτερικών/εξωτερικών επιφανειών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, το προϊόν αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικό και σε ξηρό χώρο. Μην εκθέτετε τα εξαρτήματα σε βροχή ή υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401)

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέρειες προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος Λεπτομέρειες προϊόντος Χαρακτηριστικά εξοπλισμού και δυνατότητες τοποθέτησης για το SUNNY STRING-MONITOR SSM16-11 Περιεχόμενα Το Sunny String-Monitor SSM16-11 είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επιτήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-DrainLift Con. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-DrainLift Con. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-DrainLift Con GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 5 1.1 Σκοπός χρήσης... 5 1.2 Στοιχεία σύνδεσης και ηλεκτρικά στοιχεία... 5 2 Ασφάλεια... 5 2.1 Χαρακτηριστικά των υποδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

Τραυματισμοί του δέρματος, πληγές. Τραυματισμοί από γλίστρημα ή πέσιμο

Τραυματισμοί του δέρματος, πληγές. Τραυματισμοί από γλίστρημα ή πέσιμο Τραυματισμοί του δέρματος, πληγές Διάβρωση του δέρματος Εγκαύματα Ηλεκτροπληξία Τραυματισμοί από γλίστρημα ή πέσιμο Πάτωμα με τρίχες Βιολογικοί παράγοντες Μικροτραυματισμοί στα χέρια Χρήση χημικών βαφών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Material Safety Data Sheet : ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΒΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Material Safety Data Sheet : ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΒΕΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Material Safety Data Sheet 1 Στοιχεία ουσίας/παρασκευάσματος και επιχείρησης/εταιρείας Εμπορική Ονομασία : GROWER 0-0-27 Πληροφορίες σχετικά με την ουσία/παρασκεύασμα : Οργανοχημικό

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Κυρίως σώμα 2. ON/0/R (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αντίστροφη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901

Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901 Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τον ασύρματο φορτιστή σας Με τον ασύρματο φορτιστή Υπόθεμα ασύρματης βάσης φόρτισης Nokia DT-901 από την Fatboy,

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσουμε τα νερά μας καθαρά. To πρόγραμμα TOPPS. Στόχοι του ΤΟPPS. Διαστάσεις και διαδικασίες του ΤΟPPS

Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσουμε τα νερά μας καθαρά. To πρόγραμμα TOPPS. Στόχοι του ΤΟPPS. Διαστάσεις και διαδικασίες του ΤΟPPS To πρόγραμμα TOPPS Το ΤΟPPS είναι ένα τριετές πρόγραμμα με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενων φορέων από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Aφορά στην εκπαίδευση όσων χρησιμοποιούν φυτοπροστατευτικά προϊόντα έτσι ώστε

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας

SUNNY CENTRAL. 1 Εισαγωγή. Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας SUNNY CENTRAL Υποδείξεις για τη γειωμένη λειτουργία της φωτοβολταϊκής γεννήτριας 1 Εισαγωγή Μερικοί κατασκευαστές μονάδων συνιστούν ή/και απαιτούν, κατά τη χρήση των φωτοβολταϊκών μονάδων λεπτής μεμβράνης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com.

ΒΟΥΛΗΣ ΧΗΜΙΚΑ 2 Ο ΧΛΜ ΝΑΟΥΣΑ-Σ.Σ.Ν ΝΑΟΥΣΑ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΤΛΦ:0030-23320-26446/25047 FAX: 0030-23320-28249 www.voulis.com info@voulis.com. Stop ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Προϊόν: STOP Κωδικός: 2.07.050 Intrastat Code: 3402.20.90 Περιγραφή: Εφαρμογή: Σταματάει άμεσα τις μικροδιαρροές στο σύστημα ψύξηςθέρμανσης χωρίς να επηρεάζει τα μέταλλα. Δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Φίλτρο σωματιδίων καυσίμου ντίζελ

Φίλτρο σωματιδίων καυσίμου ντίζελ Φίλτρο σωματιδίων καυσίμου ντίζελ 12.07 - Οδηγίες χρήσης g 51145780 DFG 316-320 08.10 DFG 316s-320s DFG 425-435 DFG 425s-435s Πρόλογος Για την ασφαλή χρήση του μεταφορέα διαδρόμου απαιτούνται γνώσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 Ημερομηνία Έκδοσης: 22/10/2012 Αριθμός Έκδοσης: 0 ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Σύμφωνα με το Παρ.2 του Καν. 1907/2006) Όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. 453/2010 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα