AIGIS UTM 30K S/N:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AIGIS UTM 30K S/N: 30-7-06.2"

Transcript

1 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, ΑΘΗΝΑ Τηλ: Φαξ: ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AIGIS UTM 30K S/N: Εγχειρίδιο χειριστή Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η μετάφραση, αποθήκευση σε ηλεκτρονικό σύστημα ανάκτησης, αναπαραγωγή μέρους του παρόντος εντύπου ή η μερική ή ολική προσαρμογή του με οποιονδήποτε τρόπο (συμπεριλαμβανομένων μικροφίλμ και φωτοαντιγράφων) χωρίς προηγούμενη άδεια. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε τροποποίηση χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

2 EUCAT SA 2006 Σελίδα 2 από 23 Εγχειρίδιο χειριστή AIGIS UTM 30K ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ... 3 ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ... 6 Θερμοκρασίες περιβάλλοντος για μεταφορά και αποθήκευση του μηχανήματος... 6 Χειρισμός... 6 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ... 7 ΑΝΥΨΩΣΗ / ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ... 7 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ... 8 Συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας... 8 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ... 8 Όλες οι εκδόσεις... 9 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 9 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Προκαταρκτικές εργασίες ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Αντιμετώπιση προβλημάτων ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΕΙΣ

3 EUCAT SA 2006 Σελίδα 3 από23 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Η εταιρία EU.C.A.T. S.A. που εδρεύει στην οδό Βας. Σοφίας 86, ΑΘΗΝΑ Τηλ: Φαξ: Url: δηλώνει με δική της και μόνον ευθύνη ότι η συσκευή αντοχής υλικών τύπου ΑΙΓΙΣ UTM 30K, με αριθμό αναγνώρισης S/N: στην οποία και αναφέρεται η δήλωση αυτή, καθίσταται σύμφωνη προς τα ακόλουθα πρότυπα 1. EN 418 Safety of machinery - emergency stop equipment functional aspects - principles for design 2. EN 349 Safety of machinery - minimum gaps to avoid crushing parts of the human body 3. EN 294 Safety of machinery - safety distances to prevent danger zones being reached by the upper limbs 4. EN Safety of machinery - basic concepts, general principles for design - Part 2 technical principles and specifications 5. EN Safety of machinery - design, definition, hazards, safety measures, categories σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 89/392/ΕΟΚ, 81/368 ΕΟΚ, 93/44 ΕΟΚ, 93/68 ΕΟΚ για την γενική ασφάλεια μηχανών. Αθήνα 1/9/2006 Κων/νος Πεϊμανίδης Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

4 EUCAT SA 2006 Σελίδα 4 από ΓΕΝΙΚΑ S/N Συσκευής: Τεχνικά Χαρακτηριστικά και περιβάλλον λειτουργίας. Παροχή: Περιβάλλον λειτουργίας: Περιβάλλον αποθήκευσης: Δυναμικότητα πλαισίου φόρτισης: 380V 3Φ, 50Hz, 20 Αmp για συσκευή φόρτισης 220 Vac, 50Hz, για Η/Υ 10 ο C εως 45 ο C % RH non condensating C. <90 % RH non-condensating 30,000 Ν Ταχύτητα κεφαλής φόρτισης: 0.50 mm/min έως 1000 mm/min μέχρι 30,000Ν Ρυθμός επιβολής φορτίου: Ταχύτητα επιστροφής κεφαλής: Mέγιστη μετατόπιση κεφαλής: Προγραμματίζεται από χειριστή Προγραμματίζεται από χειριστή 100 mm Ακρίβεια συσκευής: Κλάση 0.1 ΕΝ Δυναμοκυψέλες: LAUMAS 5,000Kg (49,090 Nt), res 0,5 S/N Sensitivity: mv/v LAUMAS 500 Kg (4,905 Nt) S/N: , res: 0,5 Sensitivity: mv/v LAUMAS 50Kg (490.5 Nt) S/N: , res: 0,1 Sensitivity: mv/v Σερβοβαλβίδα: REXROTH S/V Type: N4WRA 6 E30-22/G24K4/V LVDT type:

5 EUCAT SA 2006 Σελίδα 5 από23 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι η παροχή προς τον κάτοχο και τον χειριστή, ενός συνόλου πρακτικών και ασφαλών οδηγιών χρήσης και συντήρησης για τη συσκευή αντοχής υλικών ΑΙΓΙΣ UTM 30K. Θα πρέπει να ακολουθείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες έτσι, ώστε η συσκευή να σας φανεί χρήσιμη στην εργασία σας και να εξασφαλίζεται η μακρόχρονη και αποτελεσματική λειτουργία της. Στις ακόλουθες παραγράφους ορίζονται τα επίπεδα κινδύνου που αφορούν στο μηχάνημα και σχετίζονται με τις προειδοποιητικές λεζάντες που χρησιμοποιούνται στο παρόν εγχειρίδιο: ΚΙΝΔΥΝΟΣ Αναφέρεται σε άμεσο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου. Επικίνδυνες ή μη ασφαλείς διαδικασίες που μπορούν να επιφέρουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. ΠΡΟΣΟΧΗ Επικίνδυνες ή μη ασφαλείς διαδικασίες που μπορούν να επιφέρουν μη σοβαρούς τραυματισμούς ή υλική ζημιά. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν θέσετε σε λειτουργία το μηχάνημα. Φυλάσσετε το παρόν εγχειρίδιο και όλο το εικονογραφημένο υλικό που παρέχεται μαζί με το μηχάνημα σε ένα φάκελο, κοντά στο μηχάνημα, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο για μελλοντική αναφορά από τους χειριστές του μηχανήματος. Η τεχνική τεκμηρίωση που παρέχεται θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του μηχανήματος. Σε περίπτωση πώλησης, η σχετική τεκμηρίωση πρέπει να παραμείνει μαζί με το μηχάνημα. Τηρείτε τις οδηγίες που αναφέρονται στο παρόν εγχειρίδιο: Η EUCAT SA δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση πραγματοποίησης ενεργειών που δεν περιγράφονται ρητά και δεν εγκρίνονται στο παρόν εγχειρίδιο. Σημείωση Ορισμένες από τις εικόνες του παρόντος εγχειριδίου έχουν ληφθεί από φωτογραφίες πρωτότυπου: το τυπικό μοντέλο παραγωγής ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς σε ορισμένα σημεία. Οι παρούσες οδηγίες απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν βασικές μηχανολογικές γνώσεις. Για το λόγο αυτό, έχουμε συμπτύξει τις περιγραφές των λειτουργιών, παραλείποντας λεπτομερείς οδηγίες που αφορούν, για παράδειγμα, στον τρόπο χαλάρωσης ή σύσφιξης των διατάξεων στερέωσης στο μηχάνημα. Μην επιχειρείτε οποιαδήποτε ενέργεια εάν δεν έχετε την κατάλληλη εξειδίκευση και εμπειρία. Εάν χρειάζεται, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο Κέντρο Σέρβις για βοήθεια. Το παρόν εγχειρίδιο συνοδεύεται από ένα φυλλάδιο μετρήσεων, στο οποίο θα πρέπει να καταγράφονται όλες οι εργασίες καλιμπραρίσματος και οι τεχνικές εργασίες. Σε ορισμένες χώρες, αυτό αποτελεί νόμιμη έγκυρη πιστοποίηση των καλιμπραρισμάτων που έχουν εκτελεστεί. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ EUCAT SA.!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΡΗΞΕΩΝ. Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε λειτουργίας, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι η προοριζόμενη περιοχή τοποθέτησης του περιγραφόμενου μηχανήματος δεν απαιτεί αντιεκρηκτική προστασία.

6 EUCAT SA 2006 Σελίδα 6 από 23 ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Συνθήκες μεταφοράς του μηχανήματος Το μηχάνημα πρέπει να μεταφέρεται στην αρχική του συσκευασία και να διατηρείται στη θέση η οποία υποδεικνύεται επί της συσκευασίας. - Διαστάσεις συσκευασίας: πλάτος βάθος ύψος Βάρος: 1200 mm 1200 mm 2400 mm 250 kg (συσκευασμένο μηχάνημα) Θερμοκρασίες περιβάλλοντος για μεταφορά και αποθήκευση του μηχανήματος Θερμοκρασία: C. Για την αποφυγή ζημιάς, μετακινείτε το μηχάνημα μόνο στην κάθετη θέση και με τη χρήση περονοφόρου. Πιάνετε πάντοτε κάτω από τη βάση. Για τη μετακίνηση της συσκευασίας, εισαγάγετε τις περόνες του ανυψωτικού μέσα στα ανοίγματα που υπάρχουν στη βάση της συσκευασίας (παλέτα), δείτε την εικόνα 1.

7 EUCAT SA 2006 Σελίδα 7 από23 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ / ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ Εκτελείτε τις εργασίες αφαίρεσης συσκευασίας, συναρμολόγησης, ανύψωσης και εγκατάστασης που περιγράφονται παρακάτω, με ιδιαίτερη προσοχή. Η μη τήρηση των οδηγιών αυτών μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση ζημιάς στο μηχάνημα και να επηρεάσει την ασφάλεια του χειριστή. Αφαιρέστε το άνω μέρος της συσκευασίας από το μηχάνημα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά κατά τη μεταφορά και εντοπίστε τα σημεία όπου ασφαλίζεται στην παλέτα. ΑΝΥΨΩΣΗ / ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Οι ενέργειες χειρισμού για την αφαίρεση των διαφόρων τμημάτων του μηχανήματος από την παλέτα και για την σωστή τοποθέτησή τους, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με τη χρήση κατάλληλου ανυψωτικού μηχανήματος. ΠΡΟΣΟΧΗ Προτείνεται η χρήση προστατευτικών γαντιών και υποδημάτων ασφαλείας. Τα παραπάνω κριτήρια θα πρέπει να ικανοποιούνται κάθε φορά που το μηχάνημα μεταφέρεται σε νέα περιοχή τοποθέτησης. Υπενθυμίζεται ότι το μηχάνημα δεν πρέπει να μετακινείται, εάν η μονάδα ελέγχου δεν έχει αποσυνδεθεί από την τροφοδοσία ρεύματος.

8 EUCAT SA 2006 Σελίδα 8 από 23 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Επιλέξτε τη θέση εγκατάστασης, τηρώντας αυστηρά τους τοπικούς κανονισμούς που αφορούν στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Η συσκευή πρέπει να εγκαθίστανται σε δάπεδο κατάλληλο για το βάρος της συσκευής ΠΡΟΣΟΧΗ Η συσκευή δεν εγκαθίσταται σε εξωτερικό χώρο. Συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας Σχετική υγρασία 30% 95% (χωρίς συμπύκνωση). Θερμοκρασία 0 C 55 C. Δεν επιτρέπεται η χρήση του μηχανήματος σε περιβάλλον όπου υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας εκρηκτικών συνθηκών. ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ. Η τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να έχει κατάλληλες ονομαστικές τιμές σε σχέση με: τις προδιαγραφές για το ρεύμα που απαιτείται από το μηχάνημα, οι οποίες υποδεικνύονται στην πινακίδα στοιχείων του μηχανήματος. ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ Η ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΟΡΤΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 4% ( 10% ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ) ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. Ο χρήστης πρέπει να εφοδιάσει το μηχάνημα με τα εξής: ειδική πρίζα ρεύματος συμβατή με τα σχετικά πρότυπα ασφάλειας ηλεκτρικού ρεύματος κατάλληλο διακόπτη κυκλώματος στην κεντρική γραμμή, ηλεκτρικές ασφάλειες στη γραμμή ρεύματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο κεντρικό διάγραμμα καλωδίωσης, στο παρόν εγχειρίδιο, κατάλληλο σύστημα γείωσης εγκατεστημένο στην κεντρική γραμμή του εργαστηρίου. Για την αποτροπή περιπτώσεων μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του μηχανήματος, αποσυνδέετε πάντα την πρίζα ρεύματος, όταν το μηχάνημα δεν χρησιμοποιείται (απενεργοποιημένο) για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εάν το μηχάνημα συνδέεται απευθείας στην παροχή ρεύματος μέσω του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα και χωρίς τη χρήση βύσματος, τοποθετήστε ένα διακόπτη με κλειδί ή κατάλληλη διάταξη ασφάλισης έτσι, ώστε η χρήση του μηχανήματος να γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό. Πριν από τις ηλεκτρικές συνδέσεις: Βεβαιωθείτε ότι οι υδραυλικές συνδέσεις είναι σύμφωνες με τις υποδείξεις του κατασκευαστή και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

9 EUCAT SA 2006 Σελίδα 9 από23 Για την σωστή και ασφαλή λειτουργία, το μηχάνημα πρέπει να είναι κατάλληλα γειωμένο. Μην συνδέετε ΠΟΤΕ τη γείωση σε σωλήνα αερίου, σωλήνα νερού, τηλεφωνική γραμμή ή άλλο βασικό σύστημα. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η μη τήρηση των οδηγιών αυτών και των προειδοποιήσεων κινδύνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό του χειριστή ή άλλων ατόμων. Μην θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία πριν διαβάσετε και κατανοήσετε όλες τις αναγγελίες κινδύνου / προειδοποίησης / προσοχής του παρόντος εγχειριδίου. Για τον σωστό χειρισμό του μηχανήματος, προτείνεται η παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου της EUCAT SA. Ο χειριστής πρέπει να έχει κατανοήσει τις γραπτές οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή και να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξοικειωμένος με τους κανονισμούς ασφάλειας του χώρου εργασίας. Απαγορεύεται ρητά η χρήση του μηχανήματος από άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων τα οποία επηρεάζουν την φυσική ή νοητική κατάσταση. Οι ακόλουθες συνθήκες είναι βασικές: Πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε και να κατανοήσετε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται στο εγχειρίδιο. Φροντίστε να γνωρίσετε λεπτομερώς τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος. Απαγορεύστε την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στην περιοχή των εργασιών. Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με τους καθιερωμένους κανονισμούς και τα πρότυπα. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι χειριστές του μηχανήματος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι, ότι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μηχάνημα σωστά και με ασφάλεια και ότι βρίσκονται υπό επαρκή επίβλεψη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Πριν αγγίξετε ηλεκτρικά καλώδια ή το εσωτερικό κινητήρων και ηλεκτρικών συσκευών, βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία ρεύματος έχει αποσυνδεθεί. Απολυμαίνετε με τον κατάλληλο τρόπο τυχόν πληγές, κοψίματα ή γρατσουνιές, ακόμη και εάν δεν είναι σοβαρές. Μικρές γρατσουνιές προκαλούν συχνά σοβαρές τοπικές μολύνσεις. Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο με προσοχή και μάθετε τον τρόπο σωστής και ασφαλούς χρήσης του μηχανήματος. Φυλάσσετε πάντα το παρόν εγχειρίδιο σε σημείο στο οποίο μπορεί κανείς να ανατρέξει εύκολα, ενώ εργάζεται στο μηχάνημα και μην παραλείπετε να ανατρέχετε σε αυτό όποτε χρειάζεται. Μην αφαιρείτε και μην παραμορφώνετε τις ετικέτες κινδύνου, προειδοποίησης ή προσοχής. Αντικαταστήστε τις ετικέτες που λείπουν ή που δεν είναι πλέον ευανάγνωστες. Για την αντικατάσταση των ετικετών αυτών μπορείτε να απευθυνθείτε στον πλησιέστερο αντιπρόσωπο. Κατά τη χρήση του μηχανήματος ή κατά την εκτέλεση τεχνικών εργασιών σε αυτό, τηρείτε τους γενικευμένους κανονισμούς πρόληψης ατυχημάτων για ηλεκτροφόρα μηχανήματα. Τυχόν μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση στο μηχάνημα απαλλάσσει τον κατασκευαστή από κάθε ευθύνη, σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος εξαιτίας της τροποποίησης αυτής. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση στις διατάξεις ασφαλείας του μηχανήματος ή η αφαίρεσή τους αποτελεί παράβαση των κανονισμών πρόληψης εργατικών ατυχημάτων.

10 EUCAT SA 2006 Σελίδα 10 από 23 Κατά τη χρήση ή την εκτέλεση τεχνικών εργασιών στο μηχάνημα, φροντίστε να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα πίσω και να μην φοράτε φαρδιά ρούχα, γραβάτες, κρεμαστά κοσμήματα, περιδέραια, δακτυλίδια, ρολόγια ή άλλα αξεσουάρ τα οποία ενδέχεται να πιαστούν στα κινούμενα μέρη. Προσοχή, Κίνδυνος, Ασφάλεια Κατά τις εργασίες δοκιμών, μην επιτρέπετε σε κανέναν να στέκεται κοντά στο μηχάνημα πλην του εκπαιδευμένου χειριστή. Η συσκευή δεν προμηθεύεται με προστατευτικό παραπέτασμα. Ο χειριστής θα πρέπει να λαμβάνει κατάλληλες προφυλάξεις για τυχόν εκτόξευση θραυσμάτων του δοκιμίου που ελέγχεται.

11 EUCAT SA 2006 Σελίδα 11 από23 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΙΓΙΣ UTM 30K ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΑΞΟΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 30ΚΝ Περιγραφή Η συσκευή αντοχής υλικών τύπου ΑΙΓΙΣ UTM 30K απαρτίζεται από - Μια ηλεκτρο-υδραυλική διάταξη, ειδικά σχεδιασμένη έτσι, ώστε να μεταδίδει αξονικά (επάνω κάτω) φορτία στο δοκίμιο υπό δοκιμή, επιτρέποντας έτσι τον οπτικό εντοπισμό τυχόν ατελειών ή/και αστοχίας υλικού, ενσωματωμένη σε δικόλονο σκελετό φόρτισης στιβαρής κατασκευής για φορτία μέχρι 30 ΚΝ. - Ειδικό σύστημα σερβοελέχου του εμβόλου μέσω Η/Υ και υδραυλικής σερβοβαλβίδας.

12 EUCAT SA 2006 Σελίδα 12 από 23 - Σύστημα συλλογής στοιχείων και απεικόνισης δεδομένων της εργαστηριακής δοκιμής. - Ειδικές διατάξεις, κατά περίπτωση, για τη συγκράτηση δοκιμίων υπό εξέταση.

13 EUCAT SA 2006 Σελίδα 13 από23 Τεχνικά στοιχεία Μηχανολογικά χαρακτηριστικά Υδραυλικό σύστημα μετάδοσης που παρέχεται από κατάλληλο ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα τροφοδοσίας. Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο: Ν. Τάση τροφοδοσίας λυχνίας: 12 V Τάση ενεργοποίησης σερβοϋδραυλικής βαλβίδας: 24V Ηλεκτρικός πίνακας χαμηλής τάσης, σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς CE. Προοριζόμενες συνθήκες χρήσης Η συσκευή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον μηχανικό έλεγχο βαδιστικών βοηθημάτων εντοπισμό ατελειών στη μακροχρόνια χρήση τους. Οποιαδήποτε χρήση εκτός της περιγραφόμενης θεωρείται μη κατάλληλη και θα ερμηνεύεται ως αμέλεια. Προειδοποίηση Κατά τη διάρκεια της χρήσης, απαγορεύεται αυστηρά να ακουμπάτε τα χέρια σας στην περιοχή δοκιμής. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Λειτουργία ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Σύμφωνα με το πρότυπο ISO Fatigue Test.

14 EUCAT SA 2006 Σελίδα 14 από 23 β) Λειτουργία της συσκευής ΑΙΓΙΣ UTM 30Κ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θέτουμε τον διακόπτη στην θέση Οn που βρίσκετε στην κεντρική μονάδα του ηλεκτρικού πίνακα της μηχανής. Οι λυχνίες ένδειξης ανάβουν και το υδραυλικό σύστημα ξεκινάει. Στην συνέχεια θέτουμε τον διακόπτη του UPS στην θέση Οn, η λυχνία ένδειξης ανάβει. Ανοίγουμε την μονάδα του Η/Υ και καλούμε την εφαρμογή MT2F από το εικονίδιο στην κεντρική οθόνη των Windows. Η μηχανή είναι έτοιμη προς χρήση, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο λογισμικού MT2F V1.0 για την πραγματοποίηση της δοκιμής κεφ.5.0,6.0.

15 EUCAT SA 2006 Σελίδα 15 από23 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΕΡΒΙΣ Αρχικός έλεγχος Μετά την εγκατάσταση, η μονάδα πρέπει να υποβληθεί σε έναν αρχικό έλεγχο, ο οποίος απαρτίζεται από τα ακόλουθα βήματα: 1) Καθολικός έλεγχος, έλεγχος λειτουργίας. 2) Έλεγχος υδραυλικών συστημάτων. 3) Έλεγχος των μετατοπίσεων του εμβόλου φόρτισης. Ελεύθερη κίνηση πάνω/κάτω και επαναλαμβανόμενη κίνηση (παλινδρόμηση). 4) Έλεγχος της επιστροφής του εμβόλου στην αρχική του θέση. 5) Έλεγχος διακρίβωσης της δυναμοκυψέλης. 6) Έλεγχος διακρίβωσης του LVDT 7) Έλεγχος διάταξης ασφαλείας 8) Λοιποί έλεγχοι Προγραμματισμένοι και περιστασιακοί έλεγχοι: Ο προγραμματισμένος έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ περιστασιακός έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται μετά από κάθε επισκευή. Η μονάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίσημες δοκιμές, εάν πρέπει να διεξαχθεί κάποιος προγραμματισμένος ή περιστασιακός έλεγχος και αυτός δεν έχει διεξαχθεί ακόμη. Προγραμματισμένοι ή περιστασιακοί έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον κατασκευαστή ή από προσωπικό εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή και από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης. Ο προγραμματισμένος έλεγχος απαρτίζεται από την επανάληψη όλων των ενεργειών οι οποίες περιγράφονται στον αρχικό έλεγχο και την επιβεβαίωση της γνησιότητας όλων των εξαρτημάτων.

16 EUCAT SA 2006 Σελίδα 16 από 23 ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Για να αποσυνδέσετε την παροχή ρεύματος, στρέψτε τον κεντρικό διακόπτη του κιβωτίου ηλεκτρικού συστήματος τροφοδοσίας στη θέση OFF. Αντιμετώπιση προβλημάτων Σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή μη φυσιολογικής λειτουργίας, απευθυνθείτε στο γραφείο τεχνικής εξυπηρέτησης της EUCAT SA. Όλες οι εργασίες επισκευής πρέπει να καταγράφονται στο φυλλάδιο μετρήσεων από προσωπικό εγκεκριμένο από τη EUCAT SA. Ο χειριστής ή η εταιρεία που χρησιμοποιεί τη μονάδα δεν εξουσιοδοτείται για την πραγματοποίηση εργασιών αντιμετώπισης προβλημάτων ή την επίλυση τυχόν βλαβών. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η EUCAT SA δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για απαιτήσεις λόγω χρήσης μη γνήσιων ανταλλακτικών ή αξεσουάρ. Πριν από την πραγματοποίηση τυχόν ρυθμίσεων ή τη διεξαγωγή εργασιών συντήρησης, αποσυνδέστε την παροχή ρεύματος από το μηχάνημα και βεβαιωθείτε ότι όλα τα κινούμενα μέρη έχουν ακινητοποιηθεί. Μην αφαιρείτε και μην τροποποιείτε μέρη του μηχανήματος (εκτός κι εάν πρόκειται για λόγους συντήρησης, πρέπει να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗN EUCAT SA). Πριν από την έναρξη εργασιών συντήρησης στο υδραυλικό σύστημα, θέστε το μηχάνημα στη θέση ηρεμίας. Πριν την αποσυναρμολόγηση ενώσεων ή σωλήνων, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρευστά υπό πίεση. Τυχόν εκτίναξη λαδιού υπό πίεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

17 EUCAT SA 2006 Σελίδα 17 από23 ΠΡΟΣΟΧΗ Διατηρείτε την περιοχή εργασίας καθαρή. Μην χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα, ρεύμα νερού υπό πίεση ή διαλύτες για την αφαίρεση ακαθαρσιών ή υπολειμμάτων από το μηχάνημα. Όταν καθαρίζετε την γύρω περιοχή, αποφύγετε όσο το δυνατόν τη δημιουργία σκόνης. Ελέγχετε: κάθε εβδομάδα: τη στάθμη λαδιού στη δεξαμενή του συστήματος τροφοδοσίας. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βέλτιστη απόδοση, προτείνεται: ο καθαρισμός των επιφανειών λειτουργίας της συσκευής κάθε εβδομάδα, με τη χρήση διαλυτών, φιλικών προς το περιβάλλον η λίπανση όλων των κινούμενων μερών του μηχανήματος τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ο καθαρισμός του φίλτρου κάθε 500 ώρες λειτουργίας (περίπου) ο έλεγχος της στάθμης λαδιού στο σύστημα τροφοδοσίας και, εάν χρειάζεται, η συμπλήρωση λαδιού του τύπου που καθορίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος ή άλλου ισοδύναμου τύπου (ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με τους κυλίνδρους "κλειστούς"). ΠΡΟΣΟΧΗ Η συμπλήρωση ή αντικατάσταση λαδιού με προϊόντα διαφορετικού τύπου από αυτόν που υποδεικνύεται ενδέχεται να μειώσει τη διάρκεια ζωής και να υποβαθμίσει την απόδοση του μηχανήματος. Απαγορεύεται αυστηρά η προσπάθεια τροποποίησης της πίεσης λειτουργίας των βαλβίδων ασφαλείας ή του περιοριστή πίεσης. Ο κατασκευαστής δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιά που προκαλείται από παρέμβαση σε αυτά τα εξαρτήματα. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Σε περίπτωση απόρριψης του μηχανήματος, αφαιρέστε όλα τα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, πλαστικά και μεταλλικά μέρη και απορρίψτε τα ξεχωριστά, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

18 EUCAT SA 2006 Σελίδα 18 από 23 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ Απόρριψη χρησιμοποιημένου λαδιού Μην απορρίπτετε το χρησιμοποιημένο λάδι σε αποχετεύσεις, αυλάκια ή υδάτινες οδούς: το χρησιμοποιημένο λάδι πρέπει να συλλέγεται και να παραδίδεται σε εγκεκριμένες εταιρείες. Σε περίπτωση που έχει χυθεί ή έχει διαρρεύσει λάδι Συλλέξτε την ποσότητα που έχει χυθεί χρησιμοποιώντας αλκαλικές γαίες, άμμο ή άλλο απορροφητικό υλικό. Η περιοχή που έχει έρθει σε επαφή με το λάδι πρέπει να καθαριστεί με τη χρήση διαλυτών, με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός και η συσσώρευση ατμών. Απορρίψτε τα υπολείμματα του καθαριστικού υλικού με κατάλληλο τρόπο, σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις. Προφυλάξεις κατά τη χρήση λαδιού Αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα. Αποφεύγετε το σχηματισμό ή τη διάχυση σταγονιδίων λαδιού στην ατμόσφαιρα. Τηρείτε τα ακόλουθα, στοιχειώδη μέτρα υγιεινής: Αποφεύγετε την εκτίναξη σταγόνων (κατάλληλος ρουχισμός, προστατευτικές διατάξεις στα μηχανήματα) Να πλένεστε συχνά με σαπούνι και νερό, μην χρησιμοποιείτε ερεθιστικά προϊόντα ή διαλύτες που απομακρύνουν τη λιπαρότητα του δέρματος. Μην σκουπίζετε τα χέρια σας με βρώμικα ή λερωμένα με λάδι πανιά Αλλάξτε ρούχα, εάν έχουν λερωθεί με λάδι και, σε κάθε περίπτωση, αλλάζετε ρούχα στο τέλος της βάρδιας Μην καπνίζετε ή μην τρώτε εάν τα χέρια σας είναι λερωμένα με λάδι. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνετε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα και προφυλάξεις: Γάντια ανθεκτικά σε ορυκτέλαια, με εσωτερική επένδυση με πούδρα Προστατευτικά γυαλιά, για την περίπτωση εκτίναξης σταγόνων Ποδιές, ανθεκτικές σε ορυκτέλαια Προστατευτικά πλέγματα, για την περίπτωση εκτίναξης σταγόνων. Ορυκτέλαια: πρώτες βοήθειες Σε περίπτωση κατάποσης: Αναζητήστε ιατρική βοήθεια, αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του τύπου του λαδιού. Σε περίπτωση εισπνοής: Σε περίπτωση έκθεσης σε μεγάλες συγκεντρώσεις ατμών ή σταγονιδίων, μεταφέρετε το θύμα σε εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια, αναζητήστε ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια: Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Πλύνετε με σαπούνι και νερό. Τύπος Ορυκτελαίου Αλλαγή Η συσκευή χρησιμοποιεί τύπο λαδιού : ISO 46/48 HLP/HLPV. Η αλλαγή του Λαδιού πραγματοποιείτε κάθε ώρες λειτουργίας. (Την πρώτη φορά λειτουργίας της μηχανής πραγματοποιούμε αλλαγή στις ώρες, όπου έχει πραγματοποιηθεί το ροντάρισμα των εμβόλων).

19 EUCAT SA 2006 Σελίδα 19 από23 ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Για την επιλογή του κατάλληλου πυροσβεστήρα, συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα: Ξηρό υλικό Εύφλεκτα υγρά Ηλεκτρικές φωτιές Νερό ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Αφρός ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ Ξηρή σκόνη ΝΑΙ* ΝΑΙ ΝΑΙ CΟ 2 ΝΑΙ* ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ* Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρχει καταλληλότερη μέθοδος ή για τον έλεγχο μικρών ξεσπασμάτων φωτιάς. Οι ενδείξεις στον πίνακα αυτόν είναι γενικής φύσεως. Δίνονται ως ένας οδηγός για τον χρήστη. Η εφαρμογή του κάθε τύπου πυροσβεστήρα μπορεί να απεικονιστεί πλήρως από τον κατασκευαστή, κατόπιν αιτήματος.

20 EUCAT SA 2006 Σελίδα 20 από 23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ UTM , AI 0 LOAD AI 8 LOAD AI 1 POTISION AI 9 POTISION AO 0 1 COMMAND AO 0 GND COMMAND PO. 0 UP BUTTON PO. 1 DOWN BUTTON P1. 0 VALVE ENABLE P1. 1 COMMON BUTT. P1. 2 LOAD / POSITION DGND DGND PC D37 M UTM D37 F Shield LOAD CELL D-15 PIN 1 PIN 2 PIN 9 PIN 10 + INPUT - INPUT + EXAITASION - EXAITASION

21 EUCAT SA 2006 Σελίδα 21 από23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ DO.0 K1 24 V HYDR. EN V1 V2 A1 DO.2 POS / LOAD A2 AO.0 SETPOINT (±5V) 24V AI.0 K2 P I D EXC + 5V OUT OUT + EXC 5V AI.1 LVDT EXC + OUT + OUT - EXC - R + 5 V - 5 V R R V ~ 1 12 LOAD POS/LOAD 24 V +12 V +5 V -5 V -12 V 1. ~ 2. ~ 3. V V2 6. EXC. +5V 7. EXC. -5V LVDT(+) 10. LOAD IN LOAD IN 12. SETPOINT

22 EUCAT SA 2006 Σελίδα 22 από 23 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ X L V1 A B V2 P T U V W M ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΕΜΒΟΛΟΥ: Ø 65 Χ Ø 40 ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΕΣΗ: 170bar ΤΥΠΟΣ ΛΑΔΙΟΥ: ISO 46/48 HLP/HLPV

23 EUCAT SA 2006 Σελίδα 23 από23 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή

EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17. Εγχειρίδιο χειριστή EUCAT SA 2006 Σελίδα 1 από 17 EU.C.A.T. Consulting Engineers & Scientists Βας. Σοφίας 86, 115 28 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 7486407 Φαξ: 210 7792041 www.eucat.gr ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ Model: AEGIS

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά KMH ΡΕΒΕΡΣΑ KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100. Εγχειρίδιο λειτουργίας

Σειρά KMH ΡΕΒΕΡΣΑ KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100. Εγχειρίδιο λειτουργίας Σειρά KMH Εγχειρίδιο λειτουργίας KMH40A KMH50A KMH50V P/N: 0AKMH-G00100 ΡΕΒΕΡΣΑ Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Όλες οι πληροφορίες, απεικονίσεις και προδιαγραφές του παρόντος εγχειριδίου βασίζονται στις πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 1GM10 1GM10C 1GM10V. Greek

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 1GM10 1GM10C 1GM10V. Greek ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 1GM10 1GM10C 1GM10V el Greek Προειδοποίηση Πρότασης Κανονισµού 65 της Καλιφόρνια Το καυσαέριο κινητήρων ντίζελ και κάποια από τα συστατικά του είναι γνωστό, στην

Διαβάστε περισσότερα

*21271186_0115* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

*21271186_0115* Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες. Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Συστήματα κίνησης \ Αυτόματα συστήματα κίνησης \ Ενσωμάτωση συστήματος \ Υπηρεσίες *21271186_0115* Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 01/2015 21271186/EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

6LY3. Σειρά ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ P/N: 0A1957-G0000

6LY3. Σειρά ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ P/N: 0A1957-G0000 6LY3 Σειρά ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ P/N: 0A1957-G0000 ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ήλωση αποποίησης ευθύνης: Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να προβούμε σε αλλαγές των προδιαγραφών και βελτιώσεις των προϊόντων μας

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια και λειτουργία. Μετάφραση των πρωτότυπων οδηγιών

Ασφάλεια και λειτουργία. Μετάφραση των πρωτότυπων οδηγιών Μετάφραση των πρωτότυπων οδηγιών Ασφάλεια και λειτουργία Αντλίες Zenith 1710 Airport Rd. Monroe, NC 28110 USA Τηλ.: +1.704.289.6511 E-mail: CustomerCare@ColfaxCorp.com Διαδίκτυο: http://www.zenithpumps.com

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1600 mm 2000 mm ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 549148 B Ημερομηνία έκδοσης: 1.10.2011

Διαβάστε περισσότερα

ÄKTA oligopilot plus. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση από τα Αγγλικά

ÄKTA oligopilot plus. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση από τα Αγγλικά ÄKTA oligopilot plus Οδηγίες λειτουργίας Μετάφραση από τα Αγγλικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 1.1 Σημαντικές πληροφορίες για τον χρήστη... 1.2 Πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς...

Διαβάστε περισσότερα

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 MODELS TOUCAN 1100 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 C.E. JLG Industries, Kilmartin Place,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 2YM15 3YM20 3YM30E 3YM30. Greek

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 2YM15 3YM20 3YM30E 3YM30. Greek ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ 2YM15 3YM20 3YM30E 3YM30 el Greek Προειδοποίηση Πρότασης Κανονισµού 65 της Καλιφόρνια Το καυσαέριο κινητήρων ντίζελ και κάποια από τα συστατικά του είναι γνωστό,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια προϊόντων και ειδική πληροφόρηση περί κανονισμών για προϊόντα εξοπλισμού ενέργειας της

Ασφάλεια προϊόντων και ειδική πληροφόρηση περί κανονισμών για προϊόντα εξοπλισμού ενέργειας της Τίτλος σελίδας Digital Energy Ασφάλεια προϊόντων και ειδική πληροφόρηση περί κανονισμών για προϊόντα εξοπλισμού ενέργειας της GE Digital Energy Κωδικός δημοσίευσης GE: GET-8545 Copyright 2011 GE Digital

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΕΓΧΕΙΡΊ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ LREQ15B7Y1R LREQ20B7Y1R LREQ15B7Y1R LREQ20B7Y1R ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 1 2. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ... 3 Για τα μοντέλα LREQ15, LREQ20...3 3. ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοσίφωνας αντλία θερμότητας

Θερμοσίφωνας αντλία θερμότητας Θερμοσίφωνας αντλία θερμότητας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εγχειρίδιο αυτό προορίζεται για τους τελικούς χρήστες της σειράς θερμαντήρων νερού αντλιών θερμότητας ΝUOS και τους υπεύθυνους υδραυλικούς για την εγκατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

VE 17P-EU VE 17HDP-EU VE 17DSP-EU VE 17HSP-EU

VE 17P-EU VE 17HDP-EU VE 17DSP-EU VE 17HSP-EU Οδηγίες λειτουργίας Πρωτότυπο οδηγιών χρήσης VE 17P-EU VE 17HDP-EU VE 17DSP-EU VE 17HSP-EU Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com VF72309EU (1) 2012-04-10 Οδηγίες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας SD 18 GVD 10 DV 10. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Πρωτότυπο οδηγιών χρήσης

Οδηγίες λειτουργίας SD 18 GVD 10 DV 10. Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com. Πρωτότυπο οδηγιών χρήσης Οδηγίες λειτουργίας Πρωτότυπο οδηγιών χρήσης SD 18 GVD 10 DV 10 Company information: www.vipercleaning.eu info-eu@vipercleaning.com VA61415 (1) 2010-09-01 Οδηγίες λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

SR 1601 D3 / LPG3 / P3

SR 1601 D3 / LPG3 / P3 SR 1601 D3 / LPG3 / P3 MANUAL DE USO INSTRUCCIONES ORIGINALES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ MANUALE OPERATORE ISTRUZIONI ORIGINALI MANUAL DO UTILIZATOR INSTRUÇÕES ORIGINAIS 33019216 Edition 3 2010-09

Διαβάστε περισσότερα

ESP-101 Σύστημα κοπής με τόξο πλάσματος

ESP-101 Σύστημα κοπής με τόξο πλάσματος ESP-101 Σύστημα κοπής με τόξο πλάσματος Εγχειρίδιο χρήσης (Ελληνικά) Το παρόν εγχειρίδιο παρέχει οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας για τα παρακάτω πακέτα κοπής ESP-101 που ξεκινούν με το σειριακό αριθμό:

Διαβάστε περισσότερα

Leica DM500, DM500 B Εγχειρίδιο

Leica DM500, DM500 B Εγχειρίδιο Leica DM500, DM500 B Εγχειρίδιο Επισκόπηση κεφαλαίων Κανονισμοί ασφαλείας 4 Το Leica DM500, DM500 B 15 Ετοιμαστείτε! 18 Έτοιμοι για λειτουργία! 25 Ξεκινήστε! 34 Φροντίδα του μικροσκοπίου 36 Διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el

ALTOSONIC V12. Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer. Εγχειρίδιο οδηγιών. KROHNE 06/2014-4003491001 - MA ALTOSONIC V12 R02 el ALTOSONIC V12 Εγχειρίδιο οδηγιών Ροόμετρο αερίου υπερήχων 12 χορδών για custody transfer KROHNE : Βιβλιογραφικά στοιχεία ::::::::::::::::::::::::::::::::: Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Φωτοαντιγραφής

Οδηγίες Φωτοαντιγραφής Οδηγίες Λειτουργίας Οδηγίες Φωτοαντιγραφής 1 2 3 4 5 6 Τοποθέτηση Πρωτοτύπων Αντιγραφή Αντιμετώπιση Προβλημάτων Εργαλεία Χρήστη (Δυνατότητες Φωτοτυπικού) Παρατηρήσεις Προδιαγραφές Διαβάστε προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B

Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Drive Technology \ Drive Automation \ System Integration \ Services Οδηγίες λειτουργίας MOVITRAC LTP-B Έκδοση 03/2013 20091931 / EL SEW-EURODRIVE Driving the world Περιεχόμενα 1 Γενικές οδηγίες... 7 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Leica DM750 Εγχειρίδιο

Leica DM750 Εγχειρίδιο Leica DM750 Εγχειρίδιο Επισκόπηση κεφαλαίων Κανονισμοί ασφαλείας 4 Το Leica DM750 15 Ετοιμαστείτε! 18 Έτοιμοι για λειτουργία! 28 Ξεκινήστε! 42 Φροντίδα του μικροσκοπίου 44 Διαστάσεις 47 Εγχειρίδιο Leica

Διαβάστε περισσότερα

RÈGLEMENT SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE

RÈGLEMENT SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE Εγχειρίδιο χρήσης Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε το σαρωτή. Αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του εγχειριδίου, αποθηκεύστε το σε ασφαλές σημείο για μελλοντική αναφορά. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ FCC

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητες της νέας σας συσκευής, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήστη και φυλάξτε τις σε ευπρόσιτο μέρος για μελλοντική αναφορά. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

EJD 220/220 XL. Οδηγίες χρήσης 05.05 - 50469527 07.08

EJD 220/220 XL. Οδηγίες χρήσης 05.05 - 50469527 07.08 EJD 220/220 XL 05.05 - Οδηγίες χρήσης g 50469527 07.08 Πρόλογος Για την ασφαλή χρήση του µεταφορέα διαδρόµου απαιτούνται γνώσεις που παρέχονται από τις παρούσες ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας *D1170386-1001* FBX Μεταφορικός ιμάντας D1170386 - - 1001. Ελληνικά. Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h.

Οδηγίες λειτουργίας *D1170386-1001* FBX Μεταφορικός ιμάντας D1170386 - - 1001. Ελληνικά. Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h. Οδηγίες λειτουργίας FBX Μεταφορικός ιμάντας D1170386 - - 1001 *D1170386-1001* Ελληνικά Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h., Made in Austria Κατασκευαστής Κατασκευαστής POSCH Gesellschaft m.b.h. Paul-Anton-Keller-Strasse

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης.

Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης. 12 AFS110-3GKWWH00.book Page 1 Friday, December 23, 2011 7:05 PM Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης. Αυτό το έντυπο περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης Υδραυλική Σκάλα Συγκομιδής Φωτόπουλος 3

Εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης Υδραυλική Σκάλα Συγκομιδής Φωτόπουλος 3 Εγχειρίδιο χρήσης και συντήρησης Υδραυλική Σκάλα Συγκομιδής Φωτόπουλος 3 Το παρόν εγχειρίδιο χρήσης, συναρμολόγησης και συντήρησης αποτελεί τμήμα της μελέτης για την εναρμόνιση του μηχανήματος με τον Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-Drain TS 40 / TS 50 / TS 65 / TP 50 / TP 65

Wilo-Drain TS 40 / TS 50 / TS 65 / TP 50 / TP 65 Wilo-Drain TS 40 / TS 50 / TS 65 / TP 50 / TP 65 D Einbau- und Betriebsanleitung NL Inbouw- en bedieningsvoorschriften US Installation and operating instructions GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης.

Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης. 13 MSX125-32K26B000.book Page 1 Tuesday, February 12, 2013 12:29 PM Αυτό το εγχειρίδιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μοτοσυκλέτας και πρέπει να τη συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης. Αυτό το έντυπο περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα