Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού"

Transcript

1

2 Διαθέσιμα Κομμάτια Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού Βαθμονόμησης 6 Καπάκι (5pcs, μπλε)

3

4 Εγχειρίδιο Οδηγιών..

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ 2 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3. ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ.3 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ (ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ).5 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ Ρυθμίζοντας τον όγκο Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών 5 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ 6 8. Πρόσθιο Πιπετάριμα (Εικ.6) Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7) Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.7 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ 7 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 8 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αποστείρωση της Πιπέτας.9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ.0. Εξετάζοντας την Απόδοση.0.2 Επαναβαθμονόμηση 2 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 3 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.4. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Αυτή η συσκευή διαχείρισης υγρών είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη να χρησιμοποιείται με το IVD-Προϊόν σαν ένα IVD-Εξάρτημα και σαν ξεχωριστός εξοπλισμός εργαστηρίου. 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η νέα σας BIOHIT PROLINE PLUS είναι μία χειροκίνητη πιπέτα μετατόπισης αέρα. Ο ελκυστικός και εργονομικός σχεδιασμός της Proline Plus πιπέτας σε συνδυασμό με το χαμηλό πιπετάρισμα μειώνουν τις επαναλαμβανόμενες κακώσεις (RSI). Η πιπέτα είναι σχεδιασμένη για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες χρήστες.

6 Ο ειδικός σχεδιασμός του κωνικού ρύγχους της πιπέτας προσφέρει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αντικαθιστόμενων ασφαλών κωνικών φίλτρων βοηθώντας να αποφευχθεί η επιμόλυνση και η βλάβη της πιπέτας. Η πιπέτα χρησιμοποιεί αναλώσιμα ρύγχη. Βiohit Proline plus μονών και πολλαπλών καναλιών πιπέτας Κατ.Νο Κωδικός Χρώματος Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Πράσινο Κόκκινο Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Μπλε Μπλε Πράσινο Πράσινο Κόκκινο Κανάλια Εύρος όγκου Προσαύξηση Ρύγχος Ασφαλή κωνικά φίλτρα 0,-3μΙ 0,5-0 μι 2-20 μι 0-00 μι μι μι μι -0ml 5 μι 0 μι 20 μι 25 μι 50 μι 00 μι 200 μι 250 μι 500 μι 000 μι 2000 μι 5000 μι 0ml 0,002 μι 0,0 μι 0,02 μι 0, μι 0,2 μι μι 0 μι 20 μι , , , , Στάνταρ Ενισχυμένα Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί 8-καν. 8-καν. 8-καν. 2-καν. 2-καν. 2-καν. 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0 300, , Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Σημείωση: Είναι γνωστό ότι το παρατεταμένο πιπετάρισμα μπορεί να προκαλέσει RSI. Ο Κατασκευαστής δεν είναι υπεύθυνος για το RSI ή από οποιεδήποτε σχετικές ασθένειες που έχουν προκληθεί από παρατεταμένο πιπετάρισμα. 3.ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ Η πλήρης σειρά των ρυγχών για πιπέτες Biohit προτείνονται για χρήση με πιπέτες Biohit Proline Plus. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι φτιαγμένα από παρθένο πολυπροπυλένιο. Η Biohit επίσης προσφέρει μία πλήρη σειρά ρυγχών-φίλτρων. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι διαθέσιμα σε χονδρική. Αποστειρωμένα ρύγχη είναι επίσης διαθέσιμα (Eικ. ).

7 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ Το πακέτο της Biohit Proline πιπέτας περιέχει τα ακόλουθα αντικείμενα:. Πιπέτα 2. Ρύγχος 3. Εργαλείο Βαθμονόμησης (Εργαλείο Ανοίγματος) 4. Ασφαλή Κωνικά Φίλτρα (πιπέτες > 0 μl) 5. Λιπαντικό 6. Εγχειρίδιο Χρήσης 7. Πιστοποιητικό απόδοσης σύμφωνα με το ISO Παρακαλούμε ελέγξτε ότι όλα τα αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται και ότι δεν έχει προκύψει καμία βλάβη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. 5.ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ (ΣΤΑΤΩ) Για διευκόλυνση και ασφάλεια πάντα να κρατάτε την πιπέτα κάθετα στο δικό της στήριγμα, στροβιλιζόμενη ή γραμμική βάση όταν δεν χρησιμοποιείται. Κατ.Νο: Προιόν: Biohit Στροβιλιζόμενη Βάση για 6 πιπέτες Biohit Στήριγμα πιπέτας για πιπέτα Biohit Γραμμική Βάση

8 6. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ) Το Εργαλείο Βαθμονόμησης είναι σχεδιασμένο για τους παρακάτω σκοπούς( Εικ.2). Εργαλείο για επαναβαθμονόμηση (A) 2.Ε ργαλείο Ανοίγματος για το καπάκι του μηχανισμού βαθμονόμησης (B) 3. Εργαλείο Ανοίγματος για τους σωλήνες (C)

9 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ 7. Ρυθμίζοντας τον όγκο Ο όγκος της πιπέτας είναι πλήρως εμφανής μέσα από το παράθυρο της οθόνης στη λαβή. Η ρύθμιση του όγκου διεξάγεται με τα ακόλουθα βήματα (Εικ. 3):.Ρυθμίστε τον όγκο στρέφοντας το κουμπι λειτουργίας (με τη φορά του ρολογιού για να μειώσετε τον όγκο και αντίστροφα για να τον αυξήσετε). Σημείωση: Μην γυρνάτε το κουμπί λειτουργίας εκτός του εύρους όγκου (Κεφ.2) 7.2 Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ακρίβεια τα Biohit ρύγχη συνιστούνται να χρησιμοποιούνται με Biohit Proline Plus πιπέτες. Προτού να τοποθετήσετε το ρύγχος βεβαιωθείτε ότι το κωνικό ρύγχος της πιπέτας είναι καθαρό. Πιέστε το ρύγχος πάνω στον κώνο της πιπέτας. Απορρίψτε το ρύγχος πιέζοντας το μηχανισμό απόρριψης του ρύγχους με τον αντίχειρα σας (Εικ.4). Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος απορρίφθηκε σε κατάλληλο κάδο απορριμάτων. 7.3 Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών Ο σχεδιασμός των κωνικών ρυγχών των Biohit πιπετών (>0 μl) επιτρέπει τη χρήση των Biohit ασφαλών κωνικών φίλτρων στα κωνικά ρύγχη. Αυτά τα αφαιρούμενα φίλτρα αποτρέπουν υγρά και αερολύματα να εισέρθουν στην πιπέτα και έτσι προστατεύουν την πιπέτα από επιμολύνσεις και βλάβες. Τα ασφαλή κωνικά φίλτρα είναι διαθέσιμα σε στάνταρ και ενισχυμένες εκδοχές. Συνιστάται τα στάνταρ φίλτρα να χρησιμοποιούνται για γενικές εφαρμογές και τα ενισχυμένα φίλτρα για πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως σε εργασίες κυτταρολογίας, βακτηριολογίας, ιολογίας και στη μοριακή βιολογία. Τα

10 φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά.το διάστημα για την αλλαγή φίλτρων εξαρτάται από την εφαρμογή αλλά η σύσταση είναι τα φίλτρα να αλλάζονται καθημερινά (μετά από πιπεταρίσματα) και πάντα σε περίπτωση εισρόφησης παραπάνω υγρού. Βλ. Κεφ.2 για πληροφορίες παραγγελίας.) Οι λαβίδες φίλτρων Biohit πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποφεύγεται το πίασιμο των λερωμένων φίλτρων με τα χέρια (Εικ.5). Σιγουρευτείτε ότι το φίλτρο απορρίφθηκε στον κατάλληλο κάδο απορριμάτων. Καθαρίστε το κωνικό ρύγχος αν χρειάζεται και τοποθετείστε το καινούριο φίλτρο. 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Δύο βασικές τεχνικές πιπεταρίσματος είναι συνδεδεμένες με τις Proline Plus πιπέτες, το πρόσθιο και το αντίστροφο πιπετάρισμα. Το πρόσθιο πιπετάρισμα είναι η πιο κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί τη λειτουργία ξεφουσκώματος για να βεβαιώσει την πλήρη παράδοση του υγρού. Το αντίστροφο πιπετάρισμα συνιστάται σε πολύ ιξώδη, βιολογικά ή αφρώδη υγρά, ή σε πολύ μικρές ποσότητες υγρού. Ένας επιλεγμένος όγκος συν μια περίσσεια αναρροφούνται στο ρύγχος. Η παράδοση ολοκληρώνεται χωρίς ξεφούσκωμα και έτσι η περίσσεια όγκου παραμένει στο ρύγχος. Η αντίστροφη τεχνική διευκολύνει την επαναλαμβανόμενη παράδοση του ίδιου όγκου. Εάν χρησιμοποιηθεί η αντίστροφη τεχνική τότε η πιπέτα μπορεί να χρειαστεί επαναβαθμονόμηση. 8. Πρόσθιο Πιπετάρισμα (Εικ.6).Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας στην πρώτη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι την αρχική θέση. Περιμένετε λίγο και προσεκτικά τραβήξτε το ρύγχος από το υγρό, ακουμπήστε στην άκρη του δοχείου και για να αφαιρέσετε την περίσσεια εξωτερικά του ρύγχους. 4. Το υγρό διανέμεται πατώντας απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση. Ύστερα από μια μικρή καθυστέρηση συνεχίστε να πιέζεται το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. Αυτή η διαδικασία θα αδειάσει το ρύγχος.

11 8.2 Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7). Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι και τη δεύτερη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι πάνω στο αρχικό σημείο. 4. Απορρίψτε το ρύγχος από το υγρό ακουμπώντας έναντι της άκρης του δοχείου για να αφαιρέσετε την περίσσεια. 5. Πιέστε απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση για την παράδοση του όγκου που υπάρχει ήδη. Κρατήστε το κουμπί λειτουργίας πατημένο στην πρώτη στάση. Το υγρό που παραμένει στο ρύγχος δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην παράδοση. 6. Απορρίψτε την περίσσεια υγρού πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας. 8.3 Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.Aκολουθείστε τα βήματα της αντίστροφης τεχνικής από το εώς το 5. 2.Συνεχίστε το πιπετάρισμα επαναλαμβάνοντας τα βήματα α πό το 3 έως το 5 όσο χρειάζεται. 3.Τέλος απορρίψτε το υπόλοιπο υγρό πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος είναι καλά προσαρμοσμένο στο κωνικό ρύγχος. Κρατήστε την πιπέτα κάθετα όταν αναρροφάται το υγρό και τοποθετήστε το ρύγχος μόλις μερικά μιλι-μέτρα μέσα στο υγρό. Πάντα να ελέγχετε το κουμπί λειτουργίας σιγά και απαλά. Προπλύνετε το ρύγχος προτού αναρροφήσετε το υγρό γεμίζοντας και αδειάζοντας το ρύγχος 5 φορές. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά όταν διανέμετε υγρά που έχουν ιξώδες και πυκνότητα διαφορετικά από το νερό ή υγρά με μεγάλη πίεση ατμών (π.χ Αιθανόλη). Βεβαιωθείτε πως η πιπέτα, τα ρύγχη και το υγρό βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Όταν αναρροφάτε υγρά με θερμοκρασίες διαφορετικές από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία αλλάξτε το ρύγχος μετά από κάθε πιπετάρισμα.μην Προπλένετε το ρύγχος. Για να αποφύγετε την επιμόλυνση, μην αφήνετε την πιπέτα στο πλάι ειδικά όταν το ρύγχος είναι προσκολλημένο. Τα φίλτρα να αλλάζονται συχνά (συνιστάται μετά από πιπεταρίσματα). Ποτέ μην χτυπάτε το κωνικό ρύγχος πάνω όταν το ρύγχος γιατί μπορεί να προκληθεί βλάβη στην πιπέτα. Να αποφεύγετε τον απότομο χειρισμό και μην ρίχνετε την πιπέτα.

12 Να αποφεύγετε να εκθέτετε τη μονάδα σε ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, σε υγρασία και σκόνη(θερμοκρασίες λειτουργίας από 5 C εώς 40 C). 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Οι Biohit Proline πιπέτες έχουν σχεδιαστεί για εύκολη εσωτερική συντήρηση. Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Η Biohit επίσης παρέχει μία πλήρη υπηρεσία επισκευής και επαναβαθμονόμησης συμπεριλαμβάνοντας την παράδοση πλήρους αναφοράς και πιστοποιητικού απόδοσης. Σημείωση: Παρακαλούμε πριν την επιστρέψετε στον αντιπρόσωπο σιγουρευτείτε ότι έχει απολυμανθεί. Παρακαλούμε ενημερώστε για κάθε επικίνδυνο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσατε με την πιπέτα σας. Σημείωση: Η χρήση των φίλτρων των κωνικών ρυγχών μπορεί να παρατείνει το διάστημα μεταξύ των συντηρήσεων. Να αλλάζετε τα φίλτρα τακτικά. Σημείωση: Συνιστάται πάντα να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε την πιπέτα. 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Η Biohit proline πιπέτα σας θα πρέπει αν ελέγχεται κάθε μέρα για καθαριότητα. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την εξωτερική επιφάνεια της πιπέτας σας χρησιμοποιείστε το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol (Κατ. Νο , 5λ.) και σκουπίστε την με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει ίχνη. Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιήσετε Αιθανόλη (70%), Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό σαν καθαριστικό παράγοντα. Απαλά καθαρίστε την επιφάνεια της πιπέτας με το βρεγμένο πανί και μετά σκουπίστε για να στεγνώσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κωνικό ρύγχος. Αλλάξτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους αν χρειάζεται (Κεφ.7.3). 0.2 Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Προτείνεται να στέλνετε τις πιπέτες πολλαπλών καναλιών στον κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για καθάρισμα και λίπανση. Για να καθαρίσετε και απολυμάνετε τα χαμηλότερα μέρη των πιπετών μονού καναλιού ακολουθήστε τα εξής βήματα: Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός (δείτε τις φωτογραφίες κάτω από το εξώφυλλο):. Απορρίψτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). 2. Ξεβιδώστε τον δακτύλιο του μαχανισμού απόρριψης του ρύγχους () αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 3. Για πιπέτες < 2000 μl: Ξεβιδώστε το κράτημα του κωνικού ρύγχους (2) αριστερόστροφα και προσεκτικά αφαιρέστε το από το κωνικό ρύγχος(3). Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Ξεβιδώστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 4. Καθαρίστε το δακτύλιο του μηχανισμού απόρριψης, το κράτημα του κωνικού ρύγχους, το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) και το πιστόνι (4) με το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol, με αιθανόλη (70%),

13 Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό και χρησιμοποιώντας ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. 5. Καθαρίστε το εσωτερικού του δακτυλίου του μηχανισμού απόρριψης, και το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) με μια μπατονέτα. Να είστε προσεκτικοί με τις πιπέτες, ώστε το κάλυμμα στο εσωτερικό του κωνικού ρύγχους να μην τραυματιστεί. 6. Πλύνετε τα κομμάτια με απεσταγμένο νερό αν χρειάζεται κα αφήστε τα να στεγνώσουν. Για πιπέτες 00 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο πιστόνι (4). Για πιπέτες των 250, 500, 000 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού (4) 7. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού(4) και στο εσωτερικό του κυλίνδρου του κωνικού ρύγχους (3). Σημείωση: Αποφύγετε την περίσσεια λιπαντικού.χρησιμοποιείστε μόνο το λιπαντικό που προμηθεύεστε με την πιπέτα. Σημείωση: Πριν την αποσυναρμολόγηση ελέγξτε δεν υπάρχουν χνούδια ή σωματίδια στην επιφάνεια του εμβόλου. Απολύμανση: Για την πλήρη απολύμανση των κάτω τμημάτων τοποθετήστε το κωνικό ρύγχος απόρριψης () το κράτημα του κωνικού ρύγχους(2) και το κωνικό ρύγχος (3) σε ένα ποτήρι που περιέχει Proline Biohit Biocontrol και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σκουπίστε το έμβολο με Biohit Proline Biocontrol και με ένα πανί χωρίς χνούδι. Ξεπλύνετε τα εξαρτήματα με αποσταγμένο ή αποστειρωμένο νερό. Αφήστε τα κομμάτια να στεγνώσουν. Λιπάνετε το έμβολο και το κάλυμμα σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν προηγουμένως στο κεφάλαιο. Αποσυναρμολόγηση:. Πιπέτες: Προσεκτικά τοποθετείστε το κωνικό ρύγχος (3) στο πιστόνι και συνδέστε το με το κράτημα του κωνικού ρύγχους βιδώνοντας το δεξιόστροφα. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Προσεχτικά τοποθετείστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) στο πιστόνι και βιδώστε δεξιόστροφα. Σιγουρευτείτε ότι το κωνικού ρύγχος( κύλινδρος) είναι σωστά σφιγμένο. Αποφύγετε το υπερβολικό σφίξιμο. 2. Τοποθετείστε τον δακτύλιο απόρριψης του ρύγχους () βιδώνοντας το δεξιόστροφα. 3. Τοποθετείστε το νέο φίλτρο του κωνικού ρύγχους στη θέση του. 4. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας μερικές φορές για να εξασφαλίσετε ότι το λιπαντικό έχει απλωθεί ομοιόμορφα. 5. Ελέγξτε την απόδοση της πιπέτας. 6. Σημείωση: Είναι πάντα απαραίτητο να ελέγχετε την απόδοση της πιπέτας μετά από εσωτερική συντήρηση. 0.3 Αποστείρωση της Πιπέτας

14 Ολόκληρη η πιπέτα Proline Plus μπορεί να αποστειρωθεί σε αυτόκαυστο στους 2 C, (252 F), atm για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). Οι πιπέτες μονού καναλιού μπορούν να αποστειρώνονται χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Ξεβιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360 αριστερόστροφα (Εικ.8). Τοποθετείστε την πιπέτα στον κάδο αποστείρωσης και βάλτε τον στον αυτόκαυστο. Μετά από το αυτόκαυστο η πιπέτα αφήστε την να κρυώσει και να στεγνώσει για μια νύχτα πριν τη χρήση. Βιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360.Σιγουρευτείτε ότι το κατώτερο μέρος είναι σωστά σφιγμένο. Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση της πιπέτας μετά από κάθε αποστείρωση με τον αυτόκαυστο.επίσης συστήνεται να λιπάνετε το πιστόνι/κάλυμμα της πιπέτας μετά από 0 αποστειρώσεις.. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση των Biohit Proline Plus πιπετών σας τακτικά (π.χ κάθε 3 μήνες) και πάντα μετά από εσωτερική συντήρηση. Παρ όλα αυτά, ο χρήστης θα πρέπει να καθιερώσει μια τακτική ρουτίνα συντήρησης των πιπετών του όσον αφορά τις ακριβείς απαιτήσεις της εφαρμογής, τη συχνότητα χρήσης, τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν την πιπέτα, τη φύση του υγρού που διανέμεται και ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σφαλμάτων που καθιερώθηκαν από τον χρήστη (ISO 8655-).. Εξετάζοντας την Απόδοση Ο έλεγχος απόδοσης θα πρέπει αν γίνεται σε δωμάτιο στους 5-30 ο C, με απόκλιση +/- 0.5 ο C και υγρασία πάνω από 50%. Η πιπέτα, τα ρύγχη και το νερό ελέγχου θα πρέπει να παραμείνουν στο δωμάτιο αρκετό χρόνο (τουλάχιστον 2 ώρες) για να φτάσουν σε ισορροπία με τις συνθήκες του δωματίου. Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό (grade 3, ISO 3696). Χρησιμοποιήστε αναλυτικό ζυγό με οπτική 0,0mgs (ISO ). Ζυγίζοντας:. Ρυθμίστε τον επιθυμητό όγκο (Vs) προς έλεγχο. 2. Τοποθετήστε προσεκτικά το ρύγχος επάνω στο κωνικό ρύγχος. 3. Γεμίστε το ρύγχος με το νερό ελέγχου και αποβάλλετε πέντε φορές ώστε να φτάσετε σε μία ισορροπία με το νεκρό όγκο αέρα. 4. Αντικαταστήστε το ρύγχος. Προ-βρέξτε το ρύγχος γεμιζόντάς το μια φορά με νερό ελέγχου και αποβάλλοντάς το. 5. Αναρροφήστε το νερό ελέγχου, βυθίζοντας το ρύγχος μόλις 2-3 mm κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε την πιπέτα κάθετη. 6. Τραβήξτε κάθετα την πιπέτα και ακουμπήστε το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου του νερού ελέγχου.

15 7. Πιπετάρετε το νερό μέσα στο σωλήνα ζυγίσματος, ακουμπώντας το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου ακριβώς πάνω από την υγρή επιφάνεια με μία γωνία από 30 ο έως 45 ο. Απομακρύνετε την πιπέτα τραβώντας το ρύγχος 8-0 mm κατά μήκος του εσωτερικού τοιχώματος. 8. Διαβάστε το βάρος σε mgs (mi) 9. Επαναλάβετε τον κύκλο του ελέγχου μέχρι να καταγραφούν 0 μετρήσεις. 0. Μετατρέψτε τις καταγεγραμμένες μάζες (mi) σε όγκους (Vi), Vi= mi Z όπου Ζ = συντελεστής διόρθωσης (πίνακας ).. Υπολογίστε το μέσο όγκο. 2. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το συστηματικό λάθος σε μl: es = - Vs Vs = επιλεγμένος όγκος ελέγχου ή σε %: es = 00 ( - Vs )/Vs. 3. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το τυχαίο λάθος: Τυπική απόκλιση s = Σ(Vi - )2, όπου n = αριθμός υπολογισμών (0) ή σαν συντελεστής μεταβλητής CV = 00s/. 4. Συγκρίνετε το συστηματικό λάθος (έλλειψη ακρίβειας) και το τυχαίο λάθος (έλλειψη επαναληψιμότητας) με τις τιμές στις προδιαγραφές απόδοσης (σελίδες 49), ή τις προδιαγραφές του δικού σας εργαστηρίου. Εάν τα αποτελέσματα βρίσκονται εντός των προδιαγραφών η πιπέτα είναι έτοιμη για χρήση. Διαφορετικά ελέγξτε τόσο τα συστηματικά όσο και τα τυχαία λάθη και, όταν απαιτείται, προχωρήστε στη διαδικασία επαναβαθμονόμησης (Κεφ..2). Σημείωση: Συστηματικό λάθος (ανακρίβεια) είναι η διαφορά μεταξύ του διανεμόμενου όγκου και του επιλεγμένου όγκου ελέγχου. Τυχαίο λάθος (ανακρίβεια) είναι η διασπορά του διανεμόμενου όγκου γύρω από το διανεμόμενο όγκο (ISO 8655-). Σημείωση: Οι προδιαγραφές Biohit επιτυγχάνονται με αυστηρό έλεγχο των συνθηκών (ISO ). Ο χρήστης πρέπει να θεμελιώσει τις δικές του προδιαγραφές βασιζόμενος στο πεδίο χρήσης και στην ακρίβεια των προδιαγραφών που τίθενται στη πιπέτα (ISO 8655-).

16 Πίνακας Θερμοκρασία ( C) 20,0 20,5 2,0 2,5 22,0 22,5 23,0 23,5 Τιμές Ζ (μl/mg) Πίεση Αέρα (kpa) ,0028,0028,0029,0029,0029,0029,0030,0030,0030,003,003,003,003,0032,0032,0032,0032,0033,0033,0033,0033,0034,0034,0034,0034,0035,0035,0036,0036,0036,0036,0037 Σημείωση: Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο ISO Επαναβαθμονόμηση H βαθμονόμηση της Proline Plus πιπέτα σας έχει ελεγχτεί εργοστασιακά με τη χρήση της πρόσθιας τεχνικής πιπεταρίσματος και έχει πιστοποιηθεί στους 22 C χρησιμοποιώντας αποσταγμένο νερό (gradei III) σύμφωνα με το ISO Η βαθμονόμηση βασίζεται στο ISO : Mέθοδος ζυγού για ογκομετρικά όργανα. Οι προδιαγραφές της πιπέτας είναι εγγυημένες μόνο χρησιμοποιώντας αυθεντικά Biohit ρύγχη. Εάν διαπιστώσετε ότι η πιπέτα σας είναι ανακριβής μετά από δοκιμή απόδοσης, παρακαλούμε ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:. Αφαιρέστε το καπάκι από το μηχανισμό βαθμονόμησης, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της λαβής, με τη βοήθεια του εργαλείου βαθμονόμησης (Εικ.9). 2.Τοποθετείστε την εξαγωνική κεφαλή του εργαλείου βαθμονόμησης στην τρύπα του μηχανισμού βαθμονόμησης. 3. Γυρίστε την κλειδαριά προσαρμογής αριστερόστροφα για να μειώσετε και δεξιόστροφα για να αυξήσετε τον όγκο. 4. Συνεχίστε τη διαδικασία της δοκιμής της απόδοσης (Κεφ..). Συνεχίστε έως ότου τα αποτελέσματα να είναι σωστά. Σημείωση: Η επαναβαθμονόμηση συνιστάται εάν η αντίστροφη τεχνική πιπεταρίσματος χρησιμοποιείται. Σημείωση: Η Biohit προσφέρει διαπιστευμένη υπηρεσία βαθμονόμησης. Παρακαλούμε επικοινωνείστε με το κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για περισσότερες πληροφορίες.

17 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πρόβλημα Πιθανή Αιτία Λύση Φυσαλίδες παραμένουν εντός του ρύγχους Διαρροή ή πολύ μικρός πιπεταρισμένος όγκος Πιπέτα εκτός των καθιερωμένων προδιαγραφών Λανθασμένο ρύγχος Μη ομοιόμορφη λίπανση του πλαστικού Το ρύγχος λανθασμένα τοποθετημένο Ακατάλληλο ρύγχος Ξένα σωματίδια μεταξύ ρύγχους και κωνικού ρύγχους Το κράτημα του κωνικού λάθος σφιγμένο Πιπέτα κατεστραμένη Λάθος εφαρμογή Ακατάλληλο ρύγχος Αλλαγμένη βαθμονόμηση Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Τοποθετείστε νέο ρύγχος Τοποθετείστε το σφιχτά Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Καθαρίστε τον κώνο και τοποθετείστε νέο ρύγχος Σφίξτε το κράτημα του κωνικού ρύγχους Επιστρέψτε την στον αντιπρόσωπο της Biohit για επισκευή Ακολουθείστε τις οδηγίες Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Κάνετε επαναβαθμονόμηση Μπλοκαρισμένο κουμπί πίεσης ή ακανόνιστη κίνηση Υγρό έχει διαπεράσει το κωνικό ρύγχος και έχει ξηραθεί Το ασφαλές κωνικό φίλτρο έχει μολυνθεί Ανεπαρκής ποσότητα λιπαντικού στο πιστόνι και στον δακτύλιο-ο Καθαρίστε και λιπάνετε το πιστόνι και τον κώνο Αλλάξτε φίλτρο Λιπάνετε σωστά Μπλοκαρισμένος μηχανισμός απόρριψης ρύγχους ή κινείται ακανόνιστα Ο δακτύλιος του μηχανισμού απόρριψης έχει μολυνθεί Αφαιρέστε και καθαρίστε τον δακτύλιο μηχανισμού απόρριψης και το κωνικό ρύγχος

18 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Οι Biohit Proline πιπέτες καλύπτονται από εγγύηση 3 χρόνων έναντι ελαττωμάτων στο υλικό και την κατασκευή. Εάν η Biohit Proline πιπέτα σας σταματήσει να λειτουργεί οποιαδήποτε στιγμή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό Biohit αντιπρόσωπο. ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΑΚΥΡΗ, ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΌ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Η ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΡΥΓΧΗ. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι ελεγμένη προτού αποσταλεί από τον κατασκευαστή. Η Διαδικασία Ελέγχου Ποιότητας της Biohit εγγυάται ότι η Biohit Proline πιπέτα που έχετε αγοράσει είναι έτοιμη προς χρήση. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι CE/IVD μαρκαρισμένη. 4. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή (σελ.85)είναι εγγυημένες μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα αυθεντικά ρύγχη του κατασκευαστή. Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν οδηγός όταν καθιερώνετε τις δικές σας προδιαγραφές απόδοσης σύμφωνα με το ISO ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Biohit Proline Plus μονού καναλιού, 8- και 2- καναλιών πιπέτες Αρ. Κατ. Κανάλια Εύρος Όγκου Δοκιμή Όγκου(μl) ,-3μl 3,5 0, ,5-0 μl 0 5 0, μl Ανακρίβεια(%),30 2,40 0,00,00,50 2,50 5,00 0,90,20 3,00 Ανακρίβεια(%) 0,80,60 6,00 0,50,00,50 4,00 0,40,00 2,00

19 μl μl μl μl μl ,80,00 2,00 0,80 2,00,00 0,50 2,00,20 3,00 0,5 0,40,00 0,5 0,30 0,80 0,20 0,20 0,40 0,20 0,30 0,20 0, μl 0 μl 20 μl 25 μl 50 μl 00 μl 200 μl 250 μl 500 μl 000 μl 2000 μl 5000 μl 0 μl ,30 0,80 0,50 0,50 0,50 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30,20 0,80 0,50 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,20 0,5 0,5 0, ,5-0 μl μl μl ,5-0 μl μl μl ,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,00 2,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00,00,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00

20

Ανιχνευτής TEEx. Εγχειρίδιο χρήσης

Ανιχνευτής TEEx. Εγχειρίδιο χρήσης Ανιχνευτής TEEx Εγχειρίδιο χρήσης 0086 SonoSite, Inc. 21919 30th Drive SE Bothell, WA 98021 Η.Π.Α. Τηλ.: +1-888-482-9449 ή +1-425-951-1200 Φαξ: 1+-425-951-1201 SonoSite Ltd Alexander House 40A Wilbury

Διαβάστε περισσότερα

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001 Honda ANF125 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:24 3GKZFB00_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτή η µοτοσικλέτα έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων αντλητικών συγκροτηµάτων

Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων αντλητικών συγκροτηµάτων Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων Τυποποιηµένες µονάδες ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. Ρούµελης & Aφοι Ντούνα 1 13671 Αχαρναί Αττικής Τηλ (+30) 210 2431111 Fax (+30) 210 2431601 Internet : www.papantonatos.gr E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Συστήματα A-dec 500 12 O Clock. Μοντέλο 541 Duo και 545 Βοηθού

Οδηγίες χρήσης. Συστήματα A-dec 500 12 O Clock. Μοντέλο 541 Duo και 545 Βοηθού Οδηγίες χρήσης Συστήματα A-dec 500 12 O Clock Μοντέλο 541 Duo και 545 Βοηθού Πνευματικά δικαιώματα 2014 A-dec Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η A-dec Inc. δεν παρέχει εγγυήσεις οποιουδήποτε είδους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΜΟΝΤΈΛΑ FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Χαρακτηριστικά Για την άνεσή σας και την εξοικονόμηση ενέργειας ΕΞΥΠΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

93 mg Πριν Γεύμα 1044277 V2 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ. Υπενθ/ση Επιλογές. Μετρητής Γλυκόζης Αίματος

93 mg Πριν Γεύμα 1044277 V2 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ. Υπενθ/ση Επιλογές. Μετρητής Γλυκόζης Αίματος Μετρητής Γλυκόζης Αίματος 12:24 l 13.10 93 mg Πριν Γεύμα dl Υπενθ/ση Επιλογές Χρησιμοποιεί μόνο ταινίες μέτρησης γλυκόζης αίματος Contour Next της Bayer ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ PA1044277.indd 1 11-14-12 7420 Bayer

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΝΑΖΩΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΤΥΠΟΙ: BGP1.5 (1 1/2 )

ΓΡΑΝΑΖΩΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΤΥΠΟΙ: BGP1.5 (1 1/2 ) ΓΡΑΝΑΖΩΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΤΥΠΟΙ: BGP1.5 (1 1/2 ) ΕΚΔΟΣΗ: Οκτώβριος 2008 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ Δ. & ΥΙΟΣ Ο.Ε. O.T. 39 A, ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδος, Τ.Κ. 570 22 Τηλ.: (2310) 79 78 33, Fax:

Διαβάστε περισσότερα

7081 896-01. Gebrauchsanweisung für Kühl-Gefrier-Kombination. Operating instructions for fridge-freezer combination

7081 896-01. Gebrauchsanweisung für Kühl-Gefrier-Kombination. Operating instructions for fridge-freezer combination Gebrauchsanweisung für Kühl-Gefrier-Kombination Operating instructions for fridge-freezer combination Consignes d'utilisation pour combiné réfrigérateur-congélateur Gebruiksaanwijzing voor koel-vries-combinatie

Διαβάστε περισσότερα

KING VISION ΒΙΝΤΕΟ-ΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΙΟ Εγχειρίδιο οδηγιών Για χρήση με Απλές Λάμες και Λάμες Οδηγούς

KING VISION ΒΙΝΤΕΟ-ΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΙΟ Εγχειρίδιο οδηγιών Για χρήση με Απλές Λάμες και Λάμες Οδηγούς KING VISION ΒΙΝΤΕΟ-ΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΙΟ Εγχειρίδιο οδηγιών Για χρήση με Απλές Λάμες και Λάμες Οδηγούς Σχ. 1 Επισκόπηση και περιγραφή προϊόντος Το Βίντεο-λαρυγγοσκόπιο King Vision είναι φορητό, άκαμπτο, ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Φυλλάδιο οδηγιών GR Ελληνικά Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Πλυντήριο Πιάτων Περιγραφή της συσκευής, 4 Γενική επισκόπηση Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Το παρόν εγχειρίδιο και η ίδια η συσκευή περιλαμβάνουν σημαντικές προειδοποιήσεις σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Βαλβίδες EU και EW Fisher NPS 12 έως 24 x 20

Βαλβίδες EU και EW Fisher NPS 12 έως 24 x 20 Εγχειρίδιο οδηγιών Βαλβίδες της σειράς EU και EW Βαλβίδες EU και EW Fisher NPS 12 έως 24 x 20 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 1 Πεδίο εφαρμογής του εγχειριδίου... 1 Εκπαιδευτικές υπηρεσίες... 2 Περιγραφή... 3

Διαβάστε περισσότερα

Accutrend Plus. Oδηγίες Xρήσης Instrucciones de uso Manual do Utilizador Οδηγίες Xρήσης Руководство пользователя

Accutrend Plus. Oδηγίες Xρήσης Instrucciones de uso Manual do Utilizador Οδηγίες Xρήσης Руководство пользователя Accutrend Plus Oδηγίες Xρήσης Instrucciones de uso Manual do Utilizador Οδηγίες Xρήσης Руководство пользователя Έκδοση οδηγιών χρήσης Ημερομηνία αναθεώρησης Τροποποιήσεις Έκδοση 1.0 2007-03 Νέο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ear Wash System. Εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας

Ear Wash System. Εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας Ear Wash System 29350 Εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας Πίνακας περιεχοµένων Εισαγωγή...................................... 1 Προειδοποιήσεις και σύµβολα.................... 2 Εκκίνηση......................................

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες

Σημαντικές πληροφορίες Version SE_023827 AJ Date December 2014 Σημαντικές πληροφορίες (με οδηγίες καθαρισμού και αποστείρωσης) Σημαντικές πληροφορίες 2 Βασικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση των εμφυτευμάτων και των εργαλείων Synthes

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση.

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Όταν χρησιµοποιείτε αυτόν τον αφυγραντήρα σε Ευρωπαϊκές χώρες,

Διαβάστε περισσότερα

0212727gr 004 12.2009. Ηλεκτρική σφύρα EHB 11 BL, BLM, BLS. Κανονισμός λειτουργίας

0212727gr 004 12.2009. Ηλεκτρική σφύρα EHB 11 BL, BLM, BLS. Κανονισμός λειτουργίας 0212727gr 004 12.2009 Ηλεκτρική σφύρα EHB 11 BL, BLM, BLS Κανονισμός λειτουργίας Κατασκευαστής Wacker Neuson SE Preußenstraße 41 80809 München www.wackerneuson.com Tel.: +49-(0)89-354 02-0 Fax: +49-(0)89-354

Διαβάστε περισσότερα

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ STEYR MOTORS MARINE 4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ P/N Z001022/7 9η έκδοση Ιανουάριος 2009 www.steyr-motors.com STEYR MOTORS GmbH Im Stadtgut

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλίο Οδηγιών. Ηλεκτρικού Διαδρόμου F-18

Βιβλίο Οδηγιών. Ηλεκτρικού Διαδρόμου F-18 Βιβλίο Οδηγιών Ηλεκτρικού Διαδρόμου F-18 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ --------------------------------------------------------------- 2-7 Σημαντικές πληροφορίες άσκησης, που στηρίζουν τις οδηγίες,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για τον ιδιοκτήτη

Οδηγίες χρήσης για τον ιδιοκτήτη Οδηγίες χρήσης για τον ιδιοκτήτη Λέβητας στερεών καυσίμων Logano G221 20 kw 25 kw 32 kw 40 kw 6 720 802 658 (2012/06) GR Περιεχόμενα Περιεχόμενα Περιεχόμενα........................... 2 1 Επεξήγηση συμβόλων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και συντήρησης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και συντήρησης Εγχειρίδιο εγκατάστασης και συντήρησης Εναλλάκτης θερμότητας emax GPH 50/75 Δευτερογενής εναλλάκτης θερμότητας για αναβάθμιση του βαθμού απόδοσης επιδαπέδιου λέβητα με καυστήρα αερίου ή πετρελαίου ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

magicolor Εγχειρίδιο χρήσης 2400W

magicolor Εγχειρίδιο χρήσης 2400W magicolor Εγχειρίδιο χρήσης 2400W 4139-7733-02U 1800767-035B Σας ευχαριστούµε Σας ευχαριστούµε που αγοράσατε τον magicolor 2400W. Κάνατε την καλύτερη επιλογή. Ο magicolor 2400W είναι ειδικά σχεδιασµένος

Διαβάστε περισσότερα

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 MODELS TOUCAN 1100 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 C.E. JLG Industries, Kilmartin Place,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ Ο αέρας περιέχει πάντοτε κάποια ποσότητα νερού με τη μορφή υδρατμών η οποία καθορίζει και το βαθμό της υγρασίας ενός χώρου. Η ικανότητα του αέρα να παρακρατεί

Διαβάστε περισσότερα

Η µετάφραση του παρόντος εγχειριδίου έγινε από τη JGC.

Η µετάφραση του παρόντος εγχειριδίου έγινε από τη JGC. 1 Πριν αρχίσετε να χρησιµοποιείτε αυτό το προϊόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και καταλάβει πλήρως το εγχειρίδιο οδηγιών, ώστε να διασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του οργάνου. Αφού διαβάσετε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

GZ4000 848C5193A2 (704) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝO E L GZ4000 EL-1

GZ4000 848C5193A2 (704) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝO E L GZ4000 EL-1 848C5193A2 (704) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝO GZ4000-1 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ιαβάστε τις οδηγίες λειτουργίας πριν θέσετε σε λειτουργία αυτό το µηχάνηµα. Φοράτε προστατευτικά για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: GR50

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: GR50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Το παρόν εγχειρίδιο και η ίδια η συσκευή συνοδεύονται από σημαντικά μηνύματα σχετικά με την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Τοποθέτηση Χαρτιού. Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Οδηγός Χρήστη. Έναρξη. Τοποθέτηση Χαρτιού. Αντιμετώπιση Προβλημάτων Οδηγός Χρήστη Έναρξη Τοποθέτηση Χαρτιού Αντιμετώπιση Προβλημάτων Για πληροφορίες που δεν υπάρχουν σε αυτό το εγχειρίδιο, ανατρέξτε στα αρχεία HTML/PDF στο παρεχόμενο CD-ROM. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001 Honda PCX ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:53 3GKWN600_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτό το σκούτερ είναι σχεδιασµένο για να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. Ψυγειοκαταψύκτης NFE-320. "Teka"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ. Ψυγειοκαταψύκτης NFE-320. Teka ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Ψυγειοκαταψύκτης NFE-320 "Teka" 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρωταρχικό μέλημα η ασφάλειά σας. 4 Οδηγίες μεταφοράς... 5 Απόσυρση συσκευής. 5 Εγκατάσταση.. 6 Περιγραφή της συσκευής. 7 Πριν τη θέσετε για

Διαβάστε περισσότερα