Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού"

Transcript

1

2 Διαθέσιμα Κομμάτια Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού Βαθμονόμησης 6 Καπάκι (5pcs, μπλε)

3

4 Εγχειρίδιο Οδηγιών..

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ 2 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3. ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ.3 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ (ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ).5 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ Ρυθμίζοντας τον όγκο Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών 5 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ 6 8. Πρόσθιο Πιπετάριμα (Εικ.6) Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7) Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.7 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ 7 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 8 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αποστείρωση της Πιπέτας.9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ.0. Εξετάζοντας την Απόδοση.0.2 Επαναβαθμονόμηση 2 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 3 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.4. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Αυτή η συσκευή διαχείρισης υγρών είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη να χρησιμοποιείται με το IVD-Προϊόν σαν ένα IVD-Εξάρτημα και σαν ξεχωριστός εξοπλισμός εργαστηρίου. 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η νέα σας BIOHIT PROLINE PLUS είναι μία χειροκίνητη πιπέτα μετατόπισης αέρα. Ο ελκυστικός και εργονομικός σχεδιασμός της Proline Plus πιπέτας σε συνδυασμό με το χαμηλό πιπετάρισμα μειώνουν τις επαναλαμβανόμενες κακώσεις (RSI). Η πιπέτα είναι σχεδιασμένη για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες χρήστες.

6 Ο ειδικός σχεδιασμός του κωνικού ρύγχους της πιπέτας προσφέρει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αντικαθιστόμενων ασφαλών κωνικών φίλτρων βοηθώντας να αποφευχθεί η επιμόλυνση και η βλάβη της πιπέτας. Η πιπέτα χρησιμοποιεί αναλώσιμα ρύγχη. Βiohit Proline plus μονών και πολλαπλών καναλιών πιπέτας Κατ.Νο Κωδικός Χρώματος Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Πράσινο Κόκκινο Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Μπλε Μπλε Πράσινο Πράσινο Κόκκινο Κανάλια Εύρος όγκου Προσαύξηση Ρύγχος Ασφαλή κωνικά φίλτρα 0,-3μΙ 0,5-0 μι 2-20 μι 0-00 μι μι μι μι -0ml 5 μι 0 μι 20 μι 25 μι 50 μι 00 μι 200 μι 250 μι 500 μι 000 μι 2000 μι 5000 μι 0ml 0,002 μι 0,0 μι 0,02 μι 0, μι 0,2 μι μι 0 μι 20 μι , , , , Στάνταρ Ενισχυμένα Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί 8-καν. 8-καν. 8-καν. 2-καν. 2-καν. 2-καν. 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0 300, , Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Σημείωση: Είναι γνωστό ότι το παρατεταμένο πιπετάρισμα μπορεί να προκαλέσει RSI. Ο Κατασκευαστής δεν είναι υπεύθυνος για το RSI ή από οποιεδήποτε σχετικές ασθένειες που έχουν προκληθεί από παρατεταμένο πιπετάρισμα. 3.ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ Η πλήρης σειρά των ρυγχών για πιπέτες Biohit προτείνονται για χρήση με πιπέτες Biohit Proline Plus. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι φτιαγμένα από παρθένο πολυπροπυλένιο. Η Biohit επίσης προσφέρει μία πλήρη σειρά ρυγχών-φίλτρων. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι διαθέσιμα σε χονδρική. Αποστειρωμένα ρύγχη είναι επίσης διαθέσιμα (Eικ. ).

7 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ Το πακέτο της Biohit Proline πιπέτας περιέχει τα ακόλουθα αντικείμενα:. Πιπέτα 2. Ρύγχος 3. Εργαλείο Βαθμονόμησης (Εργαλείο Ανοίγματος) 4. Ασφαλή Κωνικά Φίλτρα (πιπέτες > 0 μl) 5. Λιπαντικό 6. Εγχειρίδιο Χρήσης 7. Πιστοποιητικό απόδοσης σύμφωνα με το ISO Παρακαλούμε ελέγξτε ότι όλα τα αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται και ότι δεν έχει προκύψει καμία βλάβη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. 5.ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ (ΣΤΑΤΩ) Για διευκόλυνση και ασφάλεια πάντα να κρατάτε την πιπέτα κάθετα στο δικό της στήριγμα, στροβιλιζόμενη ή γραμμική βάση όταν δεν χρησιμοποιείται. Κατ.Νο: Προιόν: Biohit Στροβιλιζόμενη Βάση για 6 πιπέτες Biohit Στήριγμα πιπέτας για πιπέτα Biohit Γραμμική Βάση

8 6. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ) Το Εργαλείο Βαθμονόμησης είναι σχεδιασμένο για τους παρακάτω σκοπούς( Εικ.2). Εργαλείο για επαναβαθμονόμηση (A) 2.Ε ργαλείο Ανοίγματος για το καπάκι του μηχανισμού βαθμονόμησης (B) 3. Εργαλείο Ανοίγματος για τους σωλήνες (C)

9 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ 7. Ρυθμίζοντας τον όγκο Ο όγκος της πιπέτας είναι πλήρως εμφανής μέσα από το παράθυρο της οθόνης στη λαβή. Η ρύθμιση του όγκου διεξάγεται με τα ακόλουθα βήματα (Εικ. 3):.Ρυθμίστε τον όγκο στρέφοντας το κουμπι λειτουργίας (με τη φορά του ρολογιού για να μειώσετε τον όγκο και αντίστροφα για να τον αυξήσετε). Σημείωση: Μην γυρνάτε το κουμπί λειτουργίας εκτός του εύρους όγκου (Κεφ.2) 7.2 Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ακρίβεια τα Biohit ρύγχη συνιστούνται να χρησιμοποιούνται με Biohit Proline Plus πιπέτες. Προτού να τοποθετήσετε το ρύγχος βεβαιωθείτε ότι το κωνικό ρύγχος της πιπέτας είναι καθαρό. Πιέστε το ρύγχος πάνω στον κώνο της πιπέτας. Απορρίψτε το ρύγχος πιέζοντας το μηχανισμό απόρριψης του ρύγχους με τον αντίχειρα σας (Εικ.4). Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος απορρίφθηκε σε κατάλληλο κάδο απορριμάτων. 7.3 Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών Ο σχεδιασμός των κωνικών ρυγχών των Biohit πιπετών (>0 μl) επιτρέπει τη χρήση των Biohit ασφαλών κωνικών φίλτρων στα κωνικά ρύγχη. Αυτά τα αφαιρούμενα φίλτρα αποτρέπουν υγρά και αερολύματα να εισέρθουν στην πιπέτα και έτσι προστατεύουν την πιπέτα από επιμολύνσεις και βλάβες. Τα ασφαλή κωνικά φίλτρα είναι διαθέσιμα σε στάνταρ και ενισχυμένες εκδοχές. Συνιστάται τα στάνταρ φίλτρα να χρησιμοποιούνται για γενικές εφαρμογές και τα ενισχυμένα φίλτρα για πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως σε εργασίες κυτταρολογίας, βακτηριολογίας, ιολογίας και στη μοριακή βιολογία. Τα

10 φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά.το διάστημα για την αλλαγή φίλτρων εξαρτάται από την εφαρμογή αλλά η σύσταση είναι τα φίλτρα να αλλάζονται καθημερινά (μετά από πιπεταρίσματα) και πάντα σε περίπτωση εισρόφησης παραπάνω υγρού. Βλ. Κεφ.2 για πληροφορίες παραγγελίας.) Οι λαβίδες φίλτρων Biohit πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποφεύγεται το πίασιμο των λερωμένων φίλτρων με τα χέρια (Εικ.5). Σιγουρευτείτε ότι το φίλτρο απορρίφθηκε στον κατάλληλο κάδο απορριμάτων. Καθαρίστε το κωνικό ρύγχος αν χρειάζεται και τοποθετείστε το καινούριο φίλτρο. 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Δύο βασικές τεχνικές πιπεταρίσματος είναι συνδεδεμένες με τις Proline Plus πιπέτες, το πρόσθιο και το αντίστροφο πιπετάρισμα. Το πρόσθιο πιπετάρισμα είναι η πιο κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί τη λειτουργία ξεφουσκώματος για να βεβαιώσει την πλήρη παράδοση του υγρού. Το αντίστροφο πιπετάρισμα συνιστάται σε πολύ ιξώδη, βιολογικά ή αφρώδη υγρά, ή σε πολύ μικρές ποσότητες υγρού. Ένας επιλεγμένος όγκος συν μια περίσσεια αναρροφούνται στο ρύγχος. Η παράδοση ολοκληρώνεται χωρίς ξεφούσκωμα και έτσι η περίσσεια όγκου παραμένει στο ρύγχος. Η αντίστροφη τεχνική διευκολύνει την επαναλαμβανόμενη παράδοση του ίδιου όγκου. Εάν χρησιμοποιηθεί η αντίστροφη τεχνική τότε η πιπέτα μπορεί να χρειαστεί επαναβαθμονόμηση. 8. Πρόσθιο Πιπετάρισμα (Εικ.6).Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας στην πρώτη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι την αρχική θέση. Περιμένετε λίγο και προσεκτικά τραβήξτε το ρύγχος από το υγρό, ακουμπήστε στην άκρη του δοχείου και για να αφαιρέσετε την περίσσεια εξωτερικά του ρύγχους. 4. Το υγρό διανέμεται πατώντας απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση. Ύστερα από μια μικρή καθυστέρηση συνεχίστε να πιέζεται το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. Αυτή η διαδικασία θα αδειάσει το ρύγχος.

11 8.2 Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7). Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι και τη δεύτερη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι πάνω στο αρχικό σημείο. 4. Απορρίψτε το ρύγχος από το υγρό ακουμπώντας έναντι της άκρης του δοχείου για να αφαιρέσετε την περίσσεια. 5. Πιέστε απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση για την παράδοση του όγκου που υπάρχει ήδη. Κρατήστε το κουμπί λειτουργίας πατημένο στην πρώτη στάση. Το υγρό που παραμένει στο ρύγχος δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην παράδοση. 6. Απορρίψτε την περίσσεια υγρού πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας. 8.3 Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.Aκολουθείστε τα βήματα της αντίστροφης τεχνικής από το εώς το 5. 2.Συνεχίστε το πιπετάρισμα επαναλαμβάνοντας τα βήματα α πό το 3 έως το 5 όσο χρειάζεται. 3.Τέλος απορρίψτε το υπόλοιπο υγρό πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος είναι καλά προσαρμοσμένο στο κωνικό ρύγχος. Κρατήστε την πιπέτα κάθετα όταν αναρροφάται το υγρό και τοποθετήστε το ρύγχος μόλις μερικά μιλι-μέτρα μέσα στο υγρό. Πάντα να ελέγχετε το κουμπί λειτουργίας σιγά και απαλά. Προπλύνετε το ρύγχος προτού αναρροφήσετε το υγρό γεμίζοντας και αδειάζοντας το ρύγχος 5 φορές. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά όταν διανέμετε υγρά που έχουν ιξώδες και πυκνότητα διαφορετικά από το νερό ή υγρά με μεγάλη πίεση ατμών (π.χ Αιθανόλη). Βεβαιωθείτε πως η πιπέτα, τα ρύγχη και το υγρό βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Όταν αναρροφάτε υγρά με θερμοκρασίες διαφορετικές από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία αλλάξτε το ρύγχος μετά από κάθε πιπετάρισμα.μην Προπλένετε το ρύγχος. Για να αποφύγετε την επιμόλυνση, μην αφήνετε την πιπέτα στο πλάι ειδικά όταν το ρύγχος είναι προσκολλημένο. Τα φίλτρα να αλλάζονται συχνά (συνιστάται μετά από πιπεταρίσματα). Ποτέ μην χτυπάτε το κωνικό ρύγχος πάνω όταν το ρύγχος γιατί μπορεί να προκληθεί βλάβη στην πιπέτα. Να αποφεύγετε τον απότομο χειρισμό και μην ρίχνετε την πιπέτα.

12 Να αποφεύγετε να εκθέτετε τη μονάδα σε ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, σε υγρασία και σκόνη(θερμοκρασίες λειτουργίας από 5 C εώς 40 C). 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Οι Biohit Proline πιπέτες έχουν σχεδιαστεί για εύκολη εσωτερική συντήρηση. Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Η Biohit επίσης παρέχει μία πλήρη υπηρεσία επισκευής και επαναβαθμονόμησης συμπεριλαμβάνοντας την παράδοση πλήρους αναφοράς και πιστοποιητικού απόδοσης. Σημείωση: Παρακαλούμε πριν την επιστρέψετε στον αντιπρόσωπο σιγουρευτείτε ότι έχει απολυμανθεί. Παρακαλούμε ενημερώστε για κάθε επικίνδυνο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσατε με την πιπέτα σας. Σημείωση: Η χρήση των φίλτρων των κωνικών ρυγχών μπορεί να παρατείνει το διάστημα μεταξύ των συντηρήσεων. Να αλλάζετε τα φίλτρα τακτικά. Σημείωση: Συνιστάται πάντα να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε την πιπέτα. 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Η Biohit proline πιπέτα σας θα πρέπει αν ελέγχεται κάθε μέρα για καθαριότητα. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την εξωτερική επιφάνεια της πιπέτας σας χρησιμοποιείστε το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol (Κατ. Νο , 5λ.) και σκουπίστε την με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει ίχνη. Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιήσετε Αιθανόλη (70%), Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό σαν καθαριστικό παράγοντα. Απαλά καθαρίστε την επιφάνεια της πιπέτας με το βρεγμένο πανί και μετά σκουπίστε για να στεγνώσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κωνικό ρύγχος. Αλλάξτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους αν χρειάζεται (Κεφ.7.3). 0.2 Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Προτείνεται να στέλνετε τις πιπέτες πολλαπλών καναλιών στον κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για καθάρισμα και λίπανση. Για να καθαρίσετε και απολυμάνετε τα χαμηλότερα μέρη των πιπετών μονού καναλιού ακολουθήστε τα εξής βήματα: Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός (δείτε τις φωτογραφίες κάτω από το εξώφυλλο):. Απορρίψτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). 2. Ξεβιδώστε τον δακτύλιο του μαχανισμού απόρριψης του ρύγχους () αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 3. Για πιπέτες < 2000 μl: Ξεβιδώστε το κράτημα του κωνικού ρύγχους (2) αριστερόστροφα και προσεκτικά αφαιρέστε το από το κωνικό ρύγχος(3). Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Ξεβιδώστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 4. Καθαρίστε το δακτύλιο του μηχανισμού απόρριψης, το κράτημα του κωνικού ρύγχους, το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) και το πιστόνι (4) με το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol, με αιθανόλη (70%),

13 Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό και χρησιμοποιώντας ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. 5. Καθαρίστε το εσωτερικού του δακτυλίου του μηχανισμού απόρριψης, και το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) με μια μπατονέτα. Να είστε προσεκτικοί με τις πιπέτες, ώστε το κάλυμμα στο εσωτερικό του κωνικού ρύγχους να μην τραυματιστεί. 6. Πλύνετε τα κομμάτια με απεσταγμένο νερό αν χρειάζεται κα αφήστε τα να στεγνώσουν. Για πιπέτες 00 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο πιστόνι (4). Για πιπέτες των 250, 500, 000 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού (4) 7. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού(4) και στο εσωτερικό του κυλίνδρου του κωνικού ρύγχους (3). Σημείωση: Αποφύγετε την περίσσεια λιπαντικού.χρησιμοποιείστε μόνο το λιπαντικό που προμηθεύεστε με την πιπέτα. Σημείωση: Πριν την αποσυναρμολόγηση ελέγξτε δεν υπάρχουν χνούδια ή σωματίδια στην επιφάνεια του εμβόλου. Απολύμανση: Για την πλήρη απολύμανση των κάτω τμημάτων τοποθετήστε το κωνικό ρύγχος απόρριψης () το κράτημα του κωνικού ρύγχους(2) και το κωνικό ρύγχος (3) σε ένα ποτήρι που περιέχει Proline Biohit Biocontrol και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σκουπίστε το έμβολο με Biohit Proline Biocontrol και με ένα πανί χωρίς χνούδι. Ξεπλύνετε τα εξαρτήματα με αποσταγμένο ή αποστειρωμένο νερό. Αφήστε τα κομμάτια να στεγνώσουν. Λιπάνετε το έμβολο και το κάλυμμα σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν προηγουμένως στο κεφάλαιο. Αποσυναρμολόγηση:. Πιπέτες: Προσεκτικά τοποθετείστε το κωνικό ρύγχος (3) στο πιστόνι και συνδέστε το με το κράτημα του κωνικού ρύγχους βιδώνοντας το δεξιόστροφα. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Προσεχτικά τοποθετείστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) στο πιστόνι και βιδώστε δεξιόστροφα. Σιγουρευτείτε ότι το κωνικού ρύγχος( κύλινδρος) είναι σωστά σφιγμένο. Αποφύγετε το υπερβολικό σφίξιμο. 2. Τοποθετείστε τον δακτύλιο απόρριψης του ρύγχους () βιδώνοντας το δεξιόστροφα. 3. Τοποθετείστε το νέο φίλτρο του κωνικού ρύγχους στη θέση του. 4. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας μερικές φορές για να εξασφαλίσετε ότι το λιπαντικό έχει απλωθεί ομοιόμορφα. 5. Ελέγξτε την απόδοση της πιπέτας. 6. Σημείωση: Είναι πάντα απαραίτητο να ελέγχετε την απόδοση της πιπέτας μετά από εσωτερική συντήρηση. 0.3 Αποστείρωση της Πιπέτας

14 Ολόκληρη η πιπέτα Proline Plus μπορεί να αποστειρωθεί σε αυτόκαυστο στους 2 C, (252 F), atm για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). Οι πιπέτες μονού καναλιού μπορούν να αποστειρώνονται χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Ξεβιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360 αριστερόστροφα (Εικ.8). Τοποθετείστε την πιπέτα στον κάδο αποστείρωσης και βάλτε τον στον αυτόκαυστο. Μετά από το αυτόκαυστο η πιπέτα αφήστε την να κρυώσει και να στεγνώσει για μια νύχτα πριν τη χρήση. Βιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360.Σιγουρευτείτε ότι το κατώτερο μέρος είναι σωστά σφιγμένο. Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση της πιπέτας μετά από κάθε αποστείρωση με τον αυτόκαυστο.επίσης συστήνεται να λιπάνετε το πιστόνι/κάλυμμα της πιπέτας μετά από 0 αποστειρώσεις.. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση των Biohit Proline Plus πιπετών σας τακτικά (π.χ κάθε 3 μήνες) και πάντα μετά από εσωτερική συντήρηση. Παρ όλα αυτά, ο χρήστης θα πρέπει να καθιερώσει μια τακτική ρουτίνα συντήρησης των πιπετών του όσον αφορά τις ακριβείς απαιτήσεις της εφαρμογής, τη συχνότητα χρήσης, τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν την πιπέτα, τη φύση του υγρού που διανέμεται και ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σφαλμάτων που καθιερώθηκαν από τον χρήστη (ISO 8655-).. Εξετάζοντας την Απόδοση Ο έλεγχος απόδοσης θα πρέπει αν γίνεται σε δωμάτιο στους 5-30 ο C, με απόκλιση +/- 0.5 ο C και υγρασία πάνω από 50%. Η πιπέτα, τα ρύγχη και το νερό ελέγχου θα πρέπει να παραμείνουν στο δωμάτιο αρκετό χρόνο (τουλάχιστον 2 ώρες) για να φτάσουν σε ισορροπία με τις συνθήκες του δωματίου. Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό (grade 3, ISO 3696). Χρησιμοποιήστε αναλυτικό ζυγό με οπτική 0,0mgs (ISO ). Ζυγίζοντας:. Ρυθμίστε τον επιθυμητό όγκο (Vs) προς έλεγχο. 2. Τοποθετήστε προσεκτικά το ρύγχος επάνω στο κωνικό ρύγχος. 3. Γεμίστε το ρύγχος με το νερό ελέγχου και αποβάλλετε πέντε φορές ώστε να φτάσετε σε μία ισορροπία με το νεκρό όγκο αέρα. 4. Αντικαταστήστε το ρύγχος. Προ-βρέξτε το ρύγχος γεμιζόντάς το μια φορά με νερό ελέγχου και αποβάλλοντάς το. 5. Αναρροφήστε το νερό ελέγχου, βυθίζοντας το ρύγχος μόλις 2-3 mm κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε την πιπέτα κάθετη. 6. Τραβήξτε κάθετα την πιπέτα και ακουμπήστε το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου του νερού ελέγχου.

15 7. Πιπετάρετε το νερό μέσα στο σωλήνα ζυγίσματος, ακουμπώντας το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου ακριβώς πάνω από την υγρή επιφάνεια με μία γωνία από 30 ο έως 45 ο. Απομακρύνετε την πιπέτα τραβώντας το ρύγχος 8-0 mm κατά μήκος του εσωτερικού τοιχώματος. 8. Διαβάστε το βάρος σε mgs (mi) 9. Επαναλάβετε τον κύκλο του ελέγχου μέχρι να καταγραφούν 0 μετρήσεις. 0. Μετατρέψτε τις καταγεγραμμένες μάζες (mi) σε όγκους (Vi), Vi= mi Z όπου Ζ = συντελεστής διόρθωσης (πίνακας ).. Υπολογίστε το μέσο όγκο. 2. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το συστηματικό λάθος σε μl: es = - Vs Vs = επιλεγμένος όγκος ελέγχου ή σε %: es = 00 ( - Vs )/Vs. 3. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το τυχαίο λάθος: Τυπική απόκλιση s = Σ(Vi - )2, όπου n = αριθμός υπολογισμών (0) ή σαν συντελεστής μεταβλητής CV = 00s/. 4. Συγκρίνετε το συστηματικό λάθος (έλλειψη ακρίβειας) και το τυχαίο λάθος (έλλειψη επαναληψιμότητας) με τις τιμές στις προδιαγραφές απόδοσης (σελίδες 49), ή τις προδιαγραφές του δικού σας εργαστηρίου. Εάν τα αποτελέσματα βρίσκονται εντός των προδιαγραφών η πιπέτα είναι έτοιμη για χρήση. Διαφορετικά ελέγξτε τόσο τα συστηματικά όσο και τα τυχαία λάθη και, όταν απαιτείται, προχωρήστε στη διαδικασία επαναβαθμονόμησης (Κεφ..2). Σημείωση: Συστηματικό λάθος (ανακρίβεια) είναι η διαφορά μεταξύ του διανεμόμενου όγκου και του επιλεγμένου όγκου ελέγχου. Τυχαίο λάθος (ανακρίβεια) είναι η διασπορά του διανεμόμενου όγκου γύρω από το διανεμόμενο όγκο (ISO 8655-). Σημείωση: Οι προδιαγραφές Biohit επιτυγχάνονται με αυστηρό έλεγχο των συνθηκών (ISO ). Ο χρήστης πρέπει να θεμελιώσει τις δικές του προδιαγραφές βασιζόμενος στο πεδίο χρήσης και στην ακρίβεια των προδιαγραφών που τίθενται στη πιπέτα (ISO 8655-).

16 Πίνακας Θερμοκρασία ( C) 20,0 20,5 2,0 2,5 22,0 22,5 23,0 23,5 Τιμές Ζ (μl/mg) Πίεση Αέρα (kpa) ,0028,0028,0029,0029,0029,0029,0030,0030,0030,003,003,003,003,0032,0032,0032,0032,0033,0033,0033,0033,0034,0034,0034,0034,0035,0035,0036,0036,0036,0036,0037 Σημείωση: Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο ISO Επαναβαθμονόμηση H βαθμονόμηση της Proline Plus πιπέτα σας έχει ελεγχτεί εργοστασιακά με τη χρήση της πρόσθιας τεχνικής πιπεταρίσματος και έχει πιστοποιηθεί στους 22 C χρησιμοποιώντας αποσταγμένο νερό (gradei III) σύμφωνα με το ISO Η βαθμονόμηση βασίζεται στο ISO : Mέθοδος ζυγού για ογκομετρικά όργανα. Οι προδιαγραφές της πιπέτας είναι εγγυημένες μόνο χρησιμοποιώντας αυθεντικά Biohit ρύγχη. Εάν διαπιστώσετε ότι η πιπέτα σας είναι ανακριβής μετά από δοκιμή απόδοσης, παρακαλούμε ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:. Αφαιρέστε το καπάκι από το μηχανισμό βαθμονόμησης, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της λαβής, με τη βοήθεια του εργαλείου βαθμονόμησης (Εικ.9). 2.Τοποθετείστε την εξαγωνική κεφαλή του εργαλείου βαθμονόμησης στην τρύπα του μηχανισμού βαθμονόμησης. 3. Γυρίστε την κλειδαριά προσαρμογής αριστερόστροφα για να μειώσετε και δεξιόστροφα για να αυξήσετε τον όγκο. 4. Συνεχίστε τη διαδικασία της δοκιμής της απόδοσης (Κεφ..). Συνεχίστε έως ότου τα αποτελέσματα να είναι σωστά. Σημείωση: Η επαναβαθμονόμηση συνιστάται εάν η αντίστροφη τεχνική πιπεταρίσματος χρησιμοποιείται. Σημείωση: Η Biohit προσφέρει διαπιστευμένη υπηρεσία βαθμονόμησης. Παρακαλούμε επικοινωνείστε με το κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για περισσότερες πληροφορίες.

17 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πρόβλημα Πιθανή Αιτία Λύση Φυσαλίδες παραμένουν εντός του ρύγχους Διαρροή ή πολύ μικρός πιπεταρισμένος όγκος Πιπέτα εκτός των καθιερωμένων προδιαγραφών Λανθασμένο ρύγχος Μη ομοιόμορφη λίπανση του πλαστικού Το ρύγχος λανθασμένα τοποθετημένο Ακατάλληλο ρύγχος Ξένα σωματίδια μεταξύ ρύγχους και κωνικού ρύγχους Το κράτημα του κωνικού λάθος σφιγμένο Πιπέτα κατεστραμένη Λάθος εφαρμογή Ακατάλληλο ρύγχος Αλλαγμένη βαθμονόμηση Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Τοποθετείστε νέο ρύγχος Τοποθετείστε το σφιχτά Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Καθαρίστε τον κώνο και τοποθετείστε νέο ρύγχος Σφίξτε το κράτημα του κωνικού ρύγχους Επιστρέψτε την στον αντιπρόσωπο της Biohit για επισκευή Ακολουθείστε τις οδηγίες Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Κάνετε επαναβαθμονόμηση Μπλοκαρισμένο κουμπί πίεσης ή ακανόνιστη κίνηση Υγρό έχει διαπεράσει το κωνικό ρύγχος και έχει ξηραθεί Το ασφαλές κωνικό φίλτρο έχει μολυνθεί Ανεπαρκής ποσότητα λιπαντικού στο πιστόνι και στον δακτύλιο-ο Καθαρίστε και λιπάνετε το πιστόνι και τον κώνο Αλλάξτε φίλτρο Λιπάνετε σωστά Μπλοκαρισμένος μηχανισμός απόρριψης ρύγχους ή κινείται ακανόνιστα Ο δακτύλιος του μηχανισμού απόρριψης έχει μολυνθεί Αφαιρέστε και καθαρίστε τον δακτύλιο μηχανισμού απόρριψης και το κωνικό ρύγχος

18 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Οι Biohit Proline πιπέτες καλύπτονται από εγγύηση 3 χρόνων έναντι ελαττωμάτων στο υλικό και την κατασκευή. Εάν η Biohit Proline πιπέτα σας σταματήσει να λειτουργεί οποιαδήποτε στιγμή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό Biohit αντιπρόσωπο. ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΑΚΥΡΗ, ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΌ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Η ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΡΥΓΧΗ. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι ελεγμένη προτού αποσταλεί από τον κατασκευαστή. Η Διαδικασία Ελέγχου Ποιότητας της Biohit εγγυάται ότι η Biohit Proline πιπέτα που έχετε αγοράσει είναι έτοιμη προς χρήση. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι CE/IVD μαρκαρισμένη. 4. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή (σελ.85)είναι εγγυημένες μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα αυθεντικά ρύγχη του κατασκευαστή. Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν οδηγός όταν καθιερώνετε τις δικές σας προδιαγραφές απόδοσης σύμφωνα με το ISO ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Biohit Proline Plus μονού καναλιού, 8- και 2- καναλιών πιπέτες Αρ. Κατ. Κανάλια Εύρος Όγκου Δοκιμή Όγκου(μl) ,-3μl 3,5 0, ,5-0 μl 0 5 0, μl Ανακρίβεια(%),30 2,40 0,00,00,50 2,50 5,00 0,90,20 3,00 Ανακρίβεια(%) 0,80,60 6,00 0,50,00,50 4,00 0,40,00 2,00

19 μl μl μl μl μl ,80,00 2,00 0,80 2,00,00 0,50 2,00,20 3,00 0,5 0,40,00 0,5 0,30 0,80 0,20 0,20 0,40 0,20 0,30 0,20 0, μl 0 μl 20 μl 25 μl 50 μl 00 μl 200 μl 250 μl 500 μl 000 μl 2000 μl 5000 μl 0 μl ,30 0,80 0,50 0,50 0,50 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30,20 0,80 0,50 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,20 0,5 0,5 0, ,5-0 μl μl μl ,5-0 μl μl μl ,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,00 2,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00,00,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00

20

Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline

Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline 1. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ.2 2. Η ΝΕΑ ΣΑΣ BIOHIT PROLINE ΠΙΠΕΤΑ...2 2.1 Οι Biohit Proline πιπέτες ρυθμιζόμενου όγκου..2 2.2 Οι Biohit Proline πιπέτες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το LAB MATE είναι ένα ογκομετρικό όργανο σχεδιασμένο να υπολογίζει και να μεταφέρει υγρά με ακρίβεια και ασφάλεια. Μπορεί να υπολογίσει και να μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Aqua purest S Y S T E M S ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματός σας σε ελάχιστο χρόνο. Η Aqua Pure σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Κυρίως σώμα 2. ON/0/R (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αντίστροφη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης/αντίστροφης λειτουργίας (On/0/R) 2. Διακόπτης Ι/ΙΙ 3. Πλήκτρο κλειδώματος 4. Υποδοχή κεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Περιγραφή της πένας SoloSTAR H SoloSTAR είναι προγεμισμένη πένα για τη χορήγηση ινσουλίνης. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Συμπιεστής Νεφελοποιητής

Συμπιεστής Νεφελοποιητής ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Συμπιεστής Νεφελοποιητής Τηλ.: 210 29.23.783 Website: http://anorthosis.com.gr ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ 1. Η εταιρεία μας σας παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της συσκευής για χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά Ελληνικά Περιεχόμενα 1. Εφαρμογή... 62 2. Περιγραφή... 63 3. Τεχνικά χαρακτηριστικά... 64 4. Οδηγίες χρήσης... 64 4.1 Εγκατάσταση...

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Environmental Fluid Mechanics Laboratory

Environmental Fluid Mechanics Laboratory Environmental Fluid Mechanics Laboratory University of Cyprus Department Of Civil & Environmental Engineering ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ HM 134 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Go Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης

Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης Εργαοιηριακήβ άσκηση Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης Σιόχοί ίου πειράμαιοε Το πείραμα αυτό στοχεύει να σε φέρει σε επαφή με την εργαστηριακή μέθοδο μικροβιακών καλλιεργειών. Επίσης θα διαπιστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ"

Οδηγίες Συναρμολόγησης Wagon BBQ Version: 0439uk Dated: #030-2010 Edition: 08/11cd Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ" Πρόλογος Παρακαλώ διαβάστε προσωπικά το εγχειρίδιο συναρμολόγησης και λειτουργίας αυτό πριν ενεργοποιήστε το GRILLCHEF

Διαβάστε περισσότερα

Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO

Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO 1 1 Η μηχανή X8 TRIO της FRANCIS-FRANCIS χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις κάψουλες: M.I.E. SYSTEM - METODO IPERESPRESSO 21 21 Capsules Dark Roasting 21 Capsules Medium Roasting 14 Capsules Decaffeinated Το

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Κατά την ηλεκτρική σύνδεση στην οθόνη θα εμφανιστούν οι προεπιλεγμένες στο εργοστάσιο θερμοκρασίες (-18 C και +5 C). Αν ενεργοποιηθεί το ηχητικό σήμα και αναβοσβήνει ο δείκτης θερμοκρασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Σύριγγες A-dec. Ο δ η γ ί ε ς χ ρ ή σ η ς ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ

Σύριγγες A-dec. Ο δ η γ ί ε ς χ ρ ή σ η ς ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Σύριγγες A-dec Ο δ η γ ί ε ς χ ρ ή σ η ς ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Εισαγωγή....1 Βασική λειτουργία....3 Ασηψία...6 Ρυθμίσεις....7 Συντήρηση...9 Εγγύηση... 11 Προδιαγραφές... 11 Κανονιστικές πληροφορίες... 12 ΕΙΣΑΓΩΓΉ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Ευχαριστούμε που επιλέξατε την ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας UMA της Casa Bugatti. Όπως κάθε άλλη οικιακή συσκευή έτσι και αυτή η ζυγαριά πρέπει να χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Όψη προς τα πίσω ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ / 1 / 2 0-25 kg 6 μήνες -5 ετών

Όψη προς τα πίσω ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ / 1 / 2 0-25 kg 6 μήνες -5 ετών 1 20 21 2 5 3 4 Όψη προς τα πίσω Eγχειρίδιο χειρισμού 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ / 1 / 2 0-25 kg 6 μήνες -5 ετών 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ roto ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομο σε καμία περίπτωση! Η συσκευή είναι σχεδιασμένη για ασφαλή χρήση από «μόνο ένα άτομο». Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VICTORINOX SWISS ARMY I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ II. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ III. ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VICTORINOX SWISS ARMY I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ II. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ III. ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VICTORINOX SWISS ARMY I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Διαχείριση των χρησιμοποιημένων μπαταριών 219 Περιστρεφόμενη στεφάνη 220 Στεγανότητα 220-221 Αντιστοιχία μέτρου/bar 221 II. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ÏÄÇÃÉÅÓ ÑÇÓÇÓ KF 5660

ÏÄÇÃÉÅÓ ÑÇÓÇÓ KF 5660 ÏÄÇÃÉÅÓ ÑÇÓÇÓ KF 5660 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο μαγείρεμα λόγω πιθανής μείωσης τάσεως στην περιοχή σας, τότε συνίσταται να προσαρμόσετε το θερμοστάτη του φούρνου σε υψηλότερη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω;

1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Ερωτήσεις 1.Γιατί δεν φορτίζεται η μπαταρία; Τι να κάνω; Απαντήσεις Υπάρχουν 3 κύριοι πιθανοί λόγοι για αυτό το πρόβλημα: κακή σύνδεση, ακατάλληλη θερμοκρασία, κατεστραμμένη μπαταρία ή τροφοδοτικό. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ MDE-1215 www.morris.gr Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον αφυγραντήρα για να μπορείτε εσείς και η οικογένειά σας να απολαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών

Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών Αρ. μοντέλου ER2403 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Σημαντικές πληροφορίες Μέρη της συσκευής Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφορτιζόμενο Σκουπάκι

Επαναφορτιζόμενο Σκουπάκι Επαναφορτιζόμενο Σκουπάκι Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ Πριν τη χρήση διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική χρήση ΑΡΧΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ Το σκουπάκι από το εργοστάσιο είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙ ΙΑΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΧΕΙΡΟΣ MONTISS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙ ΙΑΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΧΕΙΡΟΣ MONTISS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙ ΙΑΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΧΕΙΡΟΣ MONTISS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΑΚΤ743 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούµε διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά. 2. Μην χρησιµοποιείτε τη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Eγχειρίδιο χειρισμού. Όψη προς τα πίσω. Ύψος αναστήματος 61-105 εκ. Μεγ. Βάρος 18 κιλά. UN regulation no. R129 i-size. Ηλικία 6 μήνες -4 ετών

Eγχειρίδιο χειρισμού. Όψη προς τα πίσω. Ύψος αναστήματος 61-105 εκ. Μεγ. Βάρος 18 κιλά. UN regulation no. R129 i-size. Ηλικία 6 μήνες -4 ετών 1 23 2 4 3 Eγχειρίδιο χειρισμού 5 6 7 24 25 8 9 10 11 12 13 27 14 26 Όψη προς τα πίσω Ύψος αναστήματος 61-105 εκ. 16 17 18 20 Μεγ. Βάρος 18 κιλά Ηλικία 6 μήνες -4 ετών UN regulation no. R129 i-size 15

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικής κλειδαριάς TSE 4001 Χρήσιμες συμβουλές Σημεία προσοχής - Συμβουλές ασφαλείας Α: Πλήκτρο "On" Β: Πλήκτρο "Enter" C: H διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομερείς oδηγίες επισκευής. 3D target repair

Λεπτομερείς oδηγίες επισκευής. 3D target repair Λεπτομερείς oδηγίες επισκευής. 3D target repair ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΜΈΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ: Είναι πολύ χρήσιμες για την ενεργοποίηση των νουκλεικών οξέων, αυξάνει την ανοσία του οργανισμού. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάλυμμα Κάλυμμα Φίλτρου ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

aquauno LOGICA ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ME ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno LOGICA ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ME ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno LOGICA ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ME ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ AQUAUNO LOGICA ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣEΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.cookshop.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HANDPRESSO

www.cookshop.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HANDPRESSO Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HANDPRESSO 1 Παρακαλούµε διαβάστε τις προειδοποιήσεις στη σελίδα 7 πριν χρησιµοποιήσετε τη µηχανή Handpresso Καλωσορίσατε στον κόσµο της Handpresso! Φροντίζοντας για την ποιότητα και τον

Διαβάστε περισσότερα

Θέση των πλήκτρων της συσκευής

Θέση των πλήκτρων της συσκευής APRC9235 Προφύλαξη Παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη προσεχτικά πριν τη χρήση της συσκευής, και κρατήστε το εγχειρίδιο για μελλοντική βοήθεια. Οι προειδοποιήσεις και οι προφυλάξεις στο εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Henny Penny οχείο μεταφοράς παλαιού λαδιού ODS-300.02 ODS-300.03. (Greek)

Henny Penny οχείο μεταφοράς παλαιού λαδιού ODS-300.02 ODS-300.03. (Greek) Model ODS-300 Henny Penny οχείο μεταφοράς παλαιού λαδιού ODS-300.02 ODS-300.03 (Greek) FM07-703-B 11-22-10 (Τα μεταφρασμένα κείμενα είναι διαθέσιμα στο CD που παρέχεται με το Εγχειρίδιο) ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καπνός βγαίνει από. κάτω σηµείο της. Τα συστατικά δεν αναµιγνύονται ή το ψωµί δεν ψήνεται σωστά. οθόνη παρουσιάζει H:HH

Καπνός βγαίνει από. κάτω σηµείο της. Τα συστατικά δεν αναµιγνύονται ή το ψωµί δεν ψήνεται σωστά. οθόνη παρουσιάζει H:HH Πρόβληµα Αιτία Λύση Καπνός βγαίνει από τον κάδο ψησίµατος ή τις διεξόδους Το ψωµί βουλιάζει στη µέση και είναι υγρό στο κάτω σηµείο Είναι δύσκολο να βγάλετε το ψωµί από τον κάδο ψησίµατος Τα συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ. Εγχειρίδιο εγκατάστασης

AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ. Εγχειρίδιο εγκατάστασης AIRPUR-35 ΙΟΝΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ Εγχειρίδιο εγκατάστασης Περιγραφή εξοπλισμού Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο με τον εξοπλισμό που συμπεριλαμβάνεται. Γρίλιες εξόδου αέρα Πίνακας ελέγχου Χερούλι μεταφοράς Χερούλι

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100

Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Τηλεφωνικό Σύστηµα Έκτακτης Αναγκης µε Μπουτόν Βοηθείας YALE DAS1100 Οδηγίες Χρήσης Σύστηµα Συναγερµού Κινδύνου - Ειδοποιεί φίλους και οικογένεια µε το πάτηµα ενός κουµπιού - Προσφέρει ανεξαρτησία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΡΟΥΞΟΥΝΙ * ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 1 2 ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αδιάβροχο Αγωγιμόμετρο 8999XX

Αδιάβροχο Αγωγιμόμετρο 8999XX Αδιάβροχο Αγωγιμόμετρο 8999XX Εισαγωγή Η σειρά αυτή αποτελείται από 3 αδιάβροχα αγωγιμόμετρα για να μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το εύρος που θέλετε να μετρήσετε. Η βαθμονόμηση των οργάνων είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ -

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co CES 5062 60 2B ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Για την ασφάλειά σας Το αερόθερµο είναι µια συµπληρωµατική πηγή θέρµανσης για το σπίτι. Πρέπει να χρησιµοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στις τηλεοράσεις και τα ηχοσυστήματα. Η σειρά UPPLEVA έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές και ελέγχους

Διαβάστε περισσότερα

GM-392 & GM-393 700VDC 700 Vrms /AC.

GM-392 & GM-393  700VDC 700 Vrms /AC. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ GM-392 & GM-393 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 2 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο) ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να ακουστεί ένα ηχητικό σήμα που υποδεικνύει ότι έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός θερμοκρασίας: κρατήστε πατημένο το κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

PL-1011 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

PL-1011 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PL-1011 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Σας ευχαριστούμε για την αγορά του προϊόντος. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ή να

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μείκτες μπάνιου ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

Μείκτες μπάνιου ΔΩΡΕΑΝ. 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Μείκτες μπάνιου ΔΩΡΕΑΝ 10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στους μείκτες του μπάνιου. Για να είμαστε σίγουροι ότι οι μείκτες μπάνιου μας είναι σύμφωνοι με τις υψηλές προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εγχειρίδιο χρήσης αυτό χρησιμοποιείται στα ακόλουθα μοντέλα CEF 210, CEF 215, CEF 222, CEF 232, CEF 242, CEF 252, SN200, SN300, SN400

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC-400 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας τεσσάρων βαλβίδων SVC 400 αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Όψη προς τα εμπρός. Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R44 04. 9 μήνες- 4 ετών. 1 9-18 kg

Όψη προς τα εμπρός. Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R44 04. 9 μήνες- 4 ετών. 1 9-18 kg Όψη προς τα εμπρός Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 1 9-18 kg 9 μήνες- 4 ετών 1 Ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Comfort ISOfix. Η BeSafe έχει δημιουργήσει αυτό το κάθισμα με

Διαβάστε περισσότερα

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΑΚΝΠ 3 Γ Περιεχόµενα προϊόντος A) 1 Χ Vac N pack τρόµπα Β) 1 Χ Vac N pack καπάκι για µπουκάλια Γ) 3 Χ 1.3 λίτρα Vac N pack αεροστεγείς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΗ Οι οδηγίες εγκατάστασης αναφέρονται σε ειδικευμένους τεχνίτες. Γι αυτό δεν θα γίνει αναφορά σε θεμελιώδης αρχές εγκατάστασης. Παράδειγμα μιας ολοκληρωμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά Κίνα Baumarkt KIG GmbH Wandsbeker Zollstraße 91 D-22041 Hamburg

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών Όψη προς τα εμπρός Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών 1 ! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Up Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

MOBY. Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας.

MOBY. Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας. MOBY 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Τo MOBY είναι ένα ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για αυτοματισμού μονής ή διπλής ανοιγόμενης πόρτας. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας πίνακας ελέγχου της για να εξασφαλιστεί σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός βοηθού 85.2610.12 S

Εξοπλισμός βοηθού 85.2610.12 S Οδηγίες χρήσης Εξοπλισμός βοηθού 85.2610.12 S Πνευματικά δικαιώματα 2013 A dec Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η A dec Inc. δεν παρέχει εγγυήσεις οποιουδήποτε είδους σχετικά με αυτό το υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ MOD. ΗΜ-1014 1 ΚΟΥΡΕΥΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 1. 2 χτενάκια για 22 µήκη (από 3-18mm και από 21-36mm). 2. 1 χτενάκι ακριβείας (0.5-2.5mm) 3. Λεπίδες: Κινούµενη λεπίδα: ιαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010

Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 Οδηγίες εγκατάστασης Flow Box Solar 8010 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! -Πριν την εγκατάσταση, ο εγκαταστάτης θα πρέπει να μελετήσει και κατανοήσει καλά τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο. -Το flow box solar 8010 θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη

Εγχειρίδιο οδηγιών. Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Εγχειρίδιο οδηγιών Θερμοστάτης 02905 Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα 1. Θερμοστάτης 02905 2 2. Τοποθέτηση/Αντικατάσταση μπαταριών τροφοδοσίας 2 3. Οθόνη 3 3.1 Λειτουργίες πλήκτρων 4 3.2 Σύμβολα 4 3.3 Ecometer

Διαβάστε περισσότερα

τα πίσω ECE R44 04 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Ομάδα Βάρος Ηλικία

τα πίσω ECE R44 04 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Ομάδα Βάρος Ηλικία Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 !! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3. Χρήσιμες Συμβουλές 4. Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6. Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3. Χρήσιμες Συμβουλές 4. Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6. Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3 Χρήσιμες Συμβουλές 4 Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6 Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8 Τεχνικές σιδερώματος 9 Το καθάρισμα της πρέσας σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 1 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ -ΠΛΑΤΟΣ -ΒΑΘΟΣ -ΥΨΟΣ -ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα