Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαθέσιμα Κομμάτια 1 Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού"

Transcript

1

2 Διαθέσιμα Κομμάτια Μηχανισμός Απόρριψης Ρύγχους 2 Συγκράτηση Κωνικού Ρύγχους 3 Επισύναψη Κωνικού Ρύγχους 4 Πιστόνι 5 Επικάλυψη Μηχανισμού Βαθμονόμησης 6 Καπάκι (5pcs, μπλε)

3

4 Εγχειρίδιο Οδηγιών..

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ 2 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3. ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ.3 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ (ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ).5 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ Ρυθμίζοντας τον όγκο Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών 5 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ 6 8. Πρόσθιο Πιπετάριμα (Εικ.6) Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7) Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.7 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ 7 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 8 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αποστείρωση της Πιπέτας.9. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ.0. Εξετάζοντας την Απόδοση.0.2 Επαναβαθμονόμηση 2 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 3 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.4. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ Αυτή η συσκευή διαχείρισης υγρών είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη να χρησιμοποιείται με το IVD-Προϊόν σαν ένα IVD-Εξάρτημα και σαν ξεχωριστός εξοπλισμός εργαστηρίου. 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Η νέα σας BIOHIT PROLINE PLUS είναι μία χειροκίνητη πιπέτα μετατόπισης αέρα. Ο ελκυστικός και εργονομικός σχεδιασμός της Proline Plus πιπέτας σε συνδυασμό με το χαμηλό πιπετάρισμα μειώνουν τις επαναλαμβανόμενες κακώσεις (RSI). Η πιπέτα είναι σχεδιασμένη για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες χρήστες.

6 Ο ειδικός σχεδιασμός του κωνικού ρύγχους της πιπέτας προσφέρει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αντικαθιστόμενων ασφαλών κωνικών φίλτρων βοηθώντας να αποφευχθεί η επιμόλυνση και η βλάβη της πιπέτας. Η πιπέτα χρησιμοποιεί αναλώσιμα ρύγχη. Βiohit Proline plus μονών και πολλαπλών καναλιών πιπέτας Κατ.Νο Κωδικός Χρώματος Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Πράσινο Κόκκινο Γκρι Γκρι Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Κίτρινο Μπλε Μπλε Μπλε Πράσινο Πράσινο Κόκκινο Κανάλια Εύρος όγκου Προσαύξηση Ρύγχος Ασφαλή κωνικά φίλτρα 0,-3μΙ 0,5-0 μι 2-20 μι 0-00 μι μι μι μι -0ml 5 μι 0 μι 20 μι 25 μι 50 μι 00 μι 200 μι 250 μι 500 μι 000 μι 2000 μι 5000 μι 0ml 0,002 μι 0,0 μι 0,02 μι 0, μι 0,2 μι μι 0 μι 20 μι , , , , Στάνταρ Ενισχυμένα Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α 7204 Ν/Α Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί Γκρι Κίτρινο Πορτοκαλί 8-καν. 8-καν. 8-καν. 2-καν. 2-καν. 2-καν. 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,5-0 μι 0-00 μι μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0,0 μι 0, μι 0,2 μι 0 300, , Ν/Α Ν/Α Ν/Α Ν/Α Σημείωση: Είναι γνωστό ότι το παρατεταμένο πιπετάρισμα μπορεί να προκαλέσει RSI. Ο Κατασκευαστής δεν είναι υπεύθυνος για το RSI ή από οποιεδήποτε σχετικές ασθένειες που έχουν προκληθεί από παρατεταμένο πιπετάρισμα. 3.ΒΙΟΗΙΤ OPTIFIT ΡΥΓΧΗ Η πλήρης σειρά των ρυγχών για πιπέτες Biohit προτείνονται για χρήση με πιπέτες Biohit Proline Plus. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι φτιαγμένα από παρθένο πολυπροπυλένιο. Η Biohit επίσης προσφέρει μία πλήρη σειρά ρυγχών-φίλτρων. Τα Biohit στάνταρ ρύγχη είναι διαθέσιμα σε χονδρική. Αποστειρωμένα ρύγχη είναι επίσης διαθέσιμα (Eικ. ).

7 4. ΞΕΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΑ Το πακέτο της Biohit Proline πιπέτας περιέχει τα ακόλουθα αντικείμενα:. Πιπέτα 2. Ρύγχος 3. Εργαλείο Βαθμονόμησης (Εργαλείο Ανοίγματος) 4. Ασφαλή Κωνικά Φίλτρα (πιπέτες > 0 μl) 5. Λιπαντικό 6. Εγχειρίδιο Χρήσης 7. Πιστοποιητικό απόδοσης σύμφωνα με το ISO Παρακαλούμε ελέγξτε ότι όλα τα αντικείμενα συμπεριλαμβάνονται και ότι δεν έχει προκύψει καμία βλάβη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. 5.ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΠΕΤΑΣ (ΣΤΑΤΩ) Για διευκόλυνση και ασφάλεια πάντα να κρατάτε την πιπέτα κάθετα στο δικό της στήριγμα, στροβιλιζόμενη ή γραμμική βάση όταν δεν χρησιμοποιείται. Κατ.Νο: Προιόν: Biohit Στροβιλιζόμενη Βάση για 6 πιπέτες Biohit Στήριγμα πιπέτας για πιπέτα Biohit Γραμμική Βάση

8 6. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ) Το Εργαλείο Βαθμονόμησης είναι σχεδιασμένο για τους παρακάτω σκοπούς( Εικ.2). Εργαλείο για επαναβαθμονόμηση (A) 2.Ε ργαλείο Ανοίγματος για το καπάκι του μηχανισμού βαθμονόμησης (B) 3. Εργαλείο Ανοίγματος για τους σωλήνες (C)

9 7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΠΕΤΑΣ 7. Ρυθμίζοντας τον όγκο Ο όγκος της πιπέτας είναι πλήρως εμφανής μέσα από το παράθυρο της οθόνης στη λαβή. Η ρύθμιση του όγκου διεξάγεται με τα ακόλουθα βήματα (Εικ. 3):.Ρυθμίστε τον όγκο στρέφοντας το κουμπι λειτουργίας (με τη φορά του ρολογιού για να μειώσετε τον όγκο και αντίστροφα για να τον αυξήσετε). Σημείωση: Μην γυρνάτε το κουμπί λειτουργίας εκτός του εύρους όγκου (Κεφ.2) 7.2 Σφράγισμα και Απόρριψη Ρυγχών Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ακρίβεια τα Biohit ρύγχη συνιστούνται να χρησιμοποιούνται με Biohit Proline Plus πιπέτες. Προτού να τοποθετήσετε το ρύγχος βεβαιωθείτε ότι το κωνικό ρύγχος της πιπέτας είναι καθαρό. Πιέστε το ρύγχος πάνω στον κώνο της πιπέτας. Απορρίψτε το ρύγχος πιέζοντας το μηχανισμό απόρριψης του ρύγχους με τον αντίχειρα σας (Εικ.4). Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος απορρίφθηκε σε κατάλληλο κάδο απορριμάτων. 7.3 Προστατευτικά Φίλτρα Κωνικών Ρυγχών Ο σχεδιασμός των κωνικών ρυγχών των Biohit πιπετών (>0 μl) επιτρέπει τη χρήση των Biohit ασφαλών κωνικών φίλτρων στα κωνικά ρύγχη. Αυτά τα αφαιρούμενα φίλτρα αποτρέπουν υγρά και αερολύματα να εισέρθουν στην πιπέτα και έτσι προστατεύουν την πιπέτα από επιμολύνσεις και βλάβες. Τα ασφαλή κωνικά φίλτρα είναι διαθέσιμα σε στάνταρ και ενισχυμένες εκδοχές. Συνιστάται τα στάνταρ φίλτρα να χρησιμοποιούνται για γενικές εφαρμογές και τα ενισχυμένα φίλτρα για πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως σε εργασίες κυτταρολογίας, βακτηριολογίας, ιολογίας και στη μοριακή βιολογία. Τα

10 φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά.το διάστημα για την αλλαγή φίλτρων εξαρτάται από την εφαρμογή αλλά η σύσταση είναι τα φίλτρα να αλλάζονται καθημερινά (μετά από πιπεταρίσματα) και πάντα σε περίπτωση εισρόφησης παραπάνω υγρού. Βλ. Κεφ.2 για πληροφορίες παραγγελίας.) Οι λαβίδες φίλτρων Biohit πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποφεύγεται το πίασιμο των λερωμένων φίλτρων με τα χέρια (Εικ.5). Σιγουρευτείτε ότι το φίλτρο απορρίφθηκε στον κατάλληλο κάδο απορριμάτων. Καθαρίστε το κωνικό ρύγχος αν χρειάζεται και τοποθετείστε το καινούριο φίλτρο. 8. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Δύο βασικές τεχνικές πιπεταρίσματος είναι συνδεδεμένες με τις Proline Plus πιπέτες, το πρόσθιο και το αντίστροφο πιπετάρισμα. Το πρόσθιο πιπετάρισμα είναι η πιο κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί τη λειτουργία ξεφουσκώματος για να βεβαιώσει την πλήρη παράδοση του υγρού. Το αντίστροφο πιπετάρισμα συνιστάται σε πολύ ιξώδη, βιολογικά ή αφρώδη υγρά, ή σε πολύ μικρές ποσότητες υγρού. Ένας επιλεγμένος όγκος συν μια περίσσεια αναρροφούνται στο ρύγχος. Η παράδοση ολοκληρώνεται χωρίς ξεφούσκωμα και έτσι η περίσσεια όγκου παραμένει στο ρύγχος. Η αντίστροφη τεχνική διευκολύνει την επαναλαμβανόμενη παράδοση του ίδιου όγκου. Εάν χρησιμοποιηθεί η αντίστροφη τεχνική τότε η πιπέτα μπορεί να χρειαστεί επαναβαθμονόμηση. 8. Πρόσθιο Πιπετάρισμα (Εικ.6).Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας στην πρώτη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι την αρχική θέση. Περιμένετε λίγο και προσεκτικά τραβήξτε το ρύγχος από το υγρό, ακουμπήστε στην άκρη του δοχείου και για να αφαιρέσετε την περίσσεια εξωτερικά του ρύγχους. 4. Το υγρό διανέμεται πατώντας απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση. Ύστερα από μια μικρή καθυστέρηση συνεχίστε να πιέζεται το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. Αυτή η διαδικασία θα αδειάσει το ρύγχος.

11 8.2 Αντίστροφο Πιπετάρισμα (Εικ.7). Τοποθετείστε το ρύγχος στο κωνικό ρύγχος της πιπέτας. 2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι και τη δεύτερη στάση. 3. Τοποθετήστε το ρύγχος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του υγρού (2-3 mm) και απαλά ελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας μέχρι πάνω στο αρχικό σημείο. 4. Απορρίψτε το ρύγχος από το υγρό ακουμπώντας έναντι της άκρης του δοχείου για να αφαιρέσετε την περίσσεια. 5. Πιέστε απαλά το κουμπί λειτουργίας μέχρι την πρώτη στάση για την παράδοση του όγκου που υπάρχει ήδη. Κρατήστε το κουμπί λειτουργίας πατημένο στην πρώτη στάση. Το υγρό που παραμένει στο ρύγχος δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην παράδοση. 6. Απορρίψτε την περίσσεια υγρού πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας. 8.3 Επαναλαμβανόμενη Αντίστροφη Τεχνική.Aκολουθείστε τα βήματα της αντίστροφης τεχνικής από το εώς το 5. 2.Συνεχίστε το πιπετάρισμα επαναλαμβάνοντας τα βήματα α πό το 3 έως το 5 όσο χρειάζεται. 3.Τέλος απορρίψτε το υπόλοιπο υγρό πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας μέχρι τη δεύτερη στάση. 9. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΙΠΕΤΑΡΙΣΜΑ Σιγουρευτείτε ότι το ρύγχος είναι καλά προσαρμοσμένο στο κωνικό ρύγχος. Κρατήστε την πιπέτα κάθετα όταν αναρροφάται το υγρό και τοποθετήστε το ρύγχος μόλις μερικά μιλι-μέτρα μέσα στο υγρό. Πάντα να ελέγχετε το κουμπί λειτουργίας σιγά και απαλά. Προπλύνετε το ρύγχος προτού αναρροφήσετε το υγρό γεμίζοντας και αδειάζοντας το ρύγχος 5 φορές. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά όταν διανέμετε υγρά που έχουν ιξώδες και πυκνότητα διαφορετικά από το νερό ή υγρά με μεγάλη πίεση ατμών (π.χ Αιθανόλη). Βεβαιωθείτε πως η πιπέτα, τα ρύγχη και το υγρό βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Όταν αναρροφάτε υγρά με θερμοκρασίες διαφορετικές από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία αλλάξτε το ρύγχος μετά από κάθε πιπετάρισμα.μην Προπλένετε το ρύγχος. Για να αποφύγετε την επιμόλυνση, μην αφήνετε την πιπέτα στο πλάι ειδικά όταν το ρύγχος είναι προσκολλημένο. Τα φίλτρα να αλλάζονται συχνά (συνιστάται μετά από πιπεταρίσματα). Ποτέ μην χτυπάτε το κωνικό ρύγχος πάνω όταν το ρύγχος γιατί μπορεί να προκληθεί βλάβη στην πιπέτα. Να αποφεύγετε τον απότομο χειρισμό και μην ρίχνετε την πιπέτα.

12 Να αποφεύγετε να εκθέτετε τη μονάδα σε ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας, σε υγρασία και σκόνη(θερμοκρασίες λειτουργίας από 5 C εώς 40 C). 0. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Οι Biohit Proline πιπέτες έχουν σχεδιαστεί για εύκολη εσωτερική συντήρηση. Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Η Biohit επίσης παρέχει μία πλήρη υπηρεσία επισκευής και επαναβαθμονόμησης συμπεριλαμβάνοντας την παράδοση πλήρους αναφοράς και πιστοποιητικού απόδοσης. Σημείωση: Παρακαλούμε πριν την επιστρέψετε στον αντιπρόσωπο σιγουρευτείτε ότι έχει απολυμανθεί. Παρακαλούμε ενημερώστε για κάθε επικίνδυνο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσατε με την πιπέτα σας. Σημείωση: Η χρήση των φίλτρων των κωνικών ρυγχών μπορεί να παρατείνει το διάστημα μεταξύ των συντηρήσεων. Να αλλάζετε τα φίλτρα τακτικά. Σημείωση: Συνιστάται πάντα να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε την πιπέτα. 0. Καθημερινό Καθάρισμα της Εξωτερικής Επιφάνειας της Πιπέτας Η Biohit proline πιπέτα σας θα πρέπει αν ελέγχεται κάθε μέρα για καθαριότητα. Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την εξωτερική επιφάνεια της πιπέτας σας χρησιμοποιείστε το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol (Κατ. Νο , 5λ.) και σκουπίστε την με ένα απαλό πανί που δεν αφήνει ίχνη. Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιήσετε Αιθανόλη (70%), Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό σαν καθαριστικό παράγοντα. Απαλά καθαρίστε την επιφάνεια της πιπέτας με το βρεγμένο πανί και μετά σκουπίστε για να στεγνώσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο κωνικό ρύγχος. Αλλάξτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους αν χρειάζεται (Κεφ.7.3). 0.2 Καθαρισμός και Απολύμανση του Κατώτερου Μέρους της Πιπέτας Αν η πιπέτα χρησιμοποιείται καθημερινά συνιστάται να καθαρίζεται/απολυμαίνεται και να ελέγχεται η απόδοση της κάθε 3 μήνες. Προτείνεται να στέλνετε τις πιπέτες πολλαπλών καναλιών στον κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για καθάρισμα και λίπανση. Για να καθαρίσετε και απολυμάνετε τα χαμηλότερα μέρη των πιπετών μονού καναλιού ακολουθήστε τα εξής βήματα: Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός (δείτε τις φωτογραφίες κάτω από το εξώφυλλο):. Απορρίψτε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). 2. Ξεβιδώστε τον δακτύλιο του μαχανισμού απόρριψης του ρύγχους () αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 3. Για πιπέτες < 2000 μl: Ξεβιδώστε το κράτημα του κωνικού ρύγχους (2) αριστερόστροφα και προσεκτικά αφαιρέστε το από το κωνικό ρύγχος(3). Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Ξεβιδώστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) αριστερόστροφα και αφαιρέστε το. 4. Καθαρίστε το δακτύλιο του μηχανισμού απόρριψης, το κράτημα του κωνικού ρύγχους, το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) και το πιστόνι (4) με το σπρέυ Biohit Proline Biocontrol, με αιθανόλη (70%),

13 Ισοπροπανόλη (60%) ή ένα ήπιο απορρυπαντικό και χρησιμοποιώντας ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. 5. Καθαρίστε το εσωτερικού του δακτυλίου του μηχανισμού απόρριψης, και το κωνικό ρύγχος (τον κύλινδρο) με μια μπατονέτα. Να είστε προσεκτικοί με τις πιπέτες, ώστε το κάλυμμα στο εσωτερικό του κωνικού ρύγχους να μην τραυματιστεί. 6. Πλύνετε τα κομμάτια με απεσταγμένο νερό αν χρειάζεται κα αφήστε τα να στεγνώσουν. Για πιπέτες 00 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο πιστόνι (4). Για πιπέτες των 250, 500, 000 μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού (4) 7. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Βάλτε μια λεπτή στρώση λιπαντικού στο κάλυμμα του πιστονιού(4) και στο εσωτερικό του κυλίνδρου του κωνικού ρύγχους (3). Σημείωση: Αποφύγετε την περίσσεια λιπαντικού.χρησιμοποιείστε μόνο το λιπαντικό που προμηθεύεστε με την πιπέτα. Σημείωση: Πριν την αποσυναρμολόγηση ελέγξτε δεν υπάρχουν χνούδια ή σωματίδια στην επιφάνεια του εμβόλου. Απολύμανση: Για την πλήρη απολύμανση των κάτω τμημάτων τοποθετήστε το κωνικό ρύγχος απόρριψης () το κράτημα του κωνικού ρύγχους(2) και το κωνικό ρύγχος (3) σε ένα ποτήρι που περιέχει Proline Biohit Biocontrol και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σκουπίστε το έμβολο με Biohit Proline Biocontrol και με ένα πανί χωρίς χνούδι. Ξεπλύνετε τα εξαρτήματα με αποσταγμένο ή αποστειρωμένο νερό. Αφήστε τα κομμάτια να στεγνώσουν. Λιπάνετε το έμβολο και το κάλυμμα σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν προηγουμένως στο κεφάλαιο. Αποσυναρμολόγηση:. Πιπέτες: Προσεκτικά τοποθετείστε το κωνικό ρύγχος (3) στο πιστόνι και συνδέστε το με το κράτημα του κωνικού ρύγχους βιδώνοντας το δεξιόστροφα. Για πιπέτες των 2000, 5000, μl: Προσεχτικά τοποθετείστε τον κύλινδρο του κωνικού ρύγχους (3) στο πιστόνι και βιδώστε δεξιόστροφα. Σιγουρευτείτε ότι το κωνικού ρύγχος( κύλινδρος) είναι σωστά σφιγμένο. Αποφύγετε το υπερβολικό σφίξιμο. 2. Τοποθετείστε τον δακτύλιο απόρριψης του ρύγχους () βιδώνοντας το δεξιόστροφα. 3. Τοποθετείστε το νέο φίλτρο του κωνικού ρύγχους στη θέση του. 4. Πιέστε το κουμπί λειτουργίας μερικές φορές για να εξασφαλίσετε ότι το λιπαντικό έχει απλωθεί ομοιόμορφα. 5. Ελέγξτε την απόδοση της πιπέτας. 6. Σημείωση: Είναι πάντα απαραίτητο να ελέγχετε την απόδοση της πιπέτας μετά από εσωτερική συντήρηση. 0.3 Αποστείρωση της Πιπέτας

14 Ολόκληρη η πιπέτα Proline Plus μπορεί να αποστειρωθεί σε αυτόκαυστο στους 2 C, (252 F), atm για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το φίλτρο του κωνικού ρύγχους (εάν εφαρμόζει, Κεφ.7.3). Οι πιπέτες μονού καναλιού μπορούν να αποστειρώνονται χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Ξεβιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360 αριστερόστροφα (Εικ.8). Τοποθετείστε την πιπέτα στον κάδο αποστείρωσης και βάλτε τον στον αυτόκαυστο. Μετά από το αυτόκαυστο η πιπέτα αφήστε την να κρυώσει και να στεγνώσει για μια νύχτα πριν τη χρήση. Βιδώστε το κατώτερο μέρος των πιπετών με πολλών καναλιών κρατώντας τον συνδετικό δακτύλιο και γυρνώντας το κατώτερο μέρος 360.Σιγουρευτείτε ότι το κατώτερο μέρος είναι σωστά σφιγμένο. Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση της πιπέτας μετά από κάθε αποστείρωση με τον αυτόκαυστο.επίσης συστήνεται να λιπάνετε το πιστόνι/κάλυμμα της πιπέτας μετά από 0 αποστειρώσεις.. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ Συστήνεται να ελέγξετε την απόδοση των Biohit Proline Plus πιπετών σας τακτικά (π.χ κάθε 3 μήνες) και πάντα μετά από εσωτερική συντήρηση. Παρ όλα αυτά, ο χρήστης θα πρέπει να καθιερώσει μια τακτική ρουτίνα συντήρησης των πιπετών του όσον αφορά τις ακριβείς απαιτήσεις της εφαρμογής, τη συχνότητα χρήσης, τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν την πιπέτα, τη φύση του υγρού που διανέμεται και ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σφαλμάτων που καθιερώθηκαν από τον χρήστη (ISO 8655-).. Εξετάζοντας την Απόδοση Ο έλεγχος απόδοσης θα πρέπει αν γίνεται σε δωμάτιο στους 5-30 ο C, με απόκλιση +/- 0.5 ο C και υγρασία πάνω από 50%. Η πιπέτα, τα ρύγχη και το νερό ελέγχου θα πρέπει να παραμείνουν στο δωμάτιο αρκετό χρόνο (τουλάχιστον 2 ώρες) για να φτάσουν σε ισορροπία με τις συνθήκες του δωματίου. Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό (grade 3, ISO 3696). Χρησιμοποιήστε αναλυτικό ζυγό με οπτική 0,0mgs (ISO ). Ζυγίζοντας:. Ρυθμίστε τον επιθυμητό όγκο (Vs) προς έλεγχο. 2. Τοποθετήστε προσεκτικά το ρύγχος επάνω στο κωνικό ρύγχος. 3. Γεμίστε το ρύγχος με το νερό ελέγχου και αποβάλλετε πέντε φορές ώστε να φτάσετε σε μία ισορροπία με το νεκρό όγκο αέρα. 4. Αντικαταστήστε το ρύγχος. Προ-βρέξτε το ρύγχος γεμιζόντάς το μια φορά με νερό ελέγχου και αποβάλλοντάς το. 5. Αναρροφήστε το νερό ελέγχου, βυθίζοντας το ρύγχος μόλις 2-3 mm κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κρατήστε την πιπέτα κάθετη. 6. Τραβήξτε κάθετα την πιπέτα και ακουμπήστε το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου του νερού ελέγχου.

15 7. Πιπετάρετε το νερό μέσα στο σωλήνα ζυγίσματος, ακουμπώντας το ρύγχος στο εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου ακριβώς πάνω από την υγρή επιφάνεια με μία γωνία από 30 ο έως 45 ο. Απομακρύνετε την πιπέτα τραβώντας το ρύγχος 8-0 mm κατά μήκος του εσωτερικού τοιχώματος. 8. Διαβάστε το βάρος σε mgs (mi) 9. Επαναλάβετε τον κύκλο του ελέγχου μέχρι να καταγραφούν 0 μετρήσεις. 0. Μετατρέψτε τις καταγεγραμμένες μάζες (mi) σε όγκους (Vi), Vi= mi Z όπου Ζ = συντελεστής διόρθωσης (πίνακας ).. Υπολογίστε το μέσο όγκο. 2. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το συστηματικό λάθος σε μl: es = - Vs Vs = επιλεγμένος όγκος ελέγχου ή σε %: es = 00 ( - Vs )/Vs. 3. Για συμφωνία των υπολογισμών, υπολογίστε το τυχαίο λάθος: Τυπική απόκλιση s = Σ(Vi - )2, όπου n = αριθμός υπολογισμών (0) ή σαν συντελεστής μεταβλητής CV = 00s/. 4. Συγκρίνετε το συστηματικό λάθος (έλλειψη ακρίβειας) και το τυχαίο λάθος (έλλειψη επαναληψιμότητας) με τις τιμές στις προδιαγραφές απόδοσης (σελίδες 49), ή τις προδιαγραφές του δικού σας εργαστηρίου. Εάν τα αποτελέσματα βρίσκονται εντός των προδιαγραφών η πιπέτα είναι έτοιμη για χρήση. Διαφορετικά ελέγξτε τόσο τα συστηματικά όσο και τα τυχαία λάθη και, όταν απαιτείται, προχωρήστε στη διαδικασία επαναβαθμονόμησης (Κεφ..2). Σημείωση: Συστηματικό λάθος (ανακρίβεια) είναι η διαφορά μεταξύ του διανεμόμενου όγκου και του επιλεγμένου όγκου ελέγχου. Τυχαίο λάθος (ανακρίβεια) είναι η διασπορά του διανεμόμενου όγκου γύρω από το διανεμόμενο όγκο (ISO 8655-). Σημείωση: Οι προδιαγραφές Biohit επιτυγχάνονται με αυστηρό έλεγχο των συνθηκών (ISO ). Ο χρήστης πρέπει να θεμελιώσει τις δικές του προδιαγραφές βασιζόμενος στο πεδίο χρήσης και στην ακρίβεια των προδιαγραφών που τίθενται στη πιπέτα (ISO 8655-).

16 Πίνακας Θερμοκρασία ( C) 20,0 20,5 2,0 2,5 22,0 22,5 23,0 23,5 Τιμές Ζ (μl/mg) Πίεση Αέρα (kpa) ,0028,0028,0029,0029,0029,0029,0030,0030,0030,003,003,003,003,0032,0032,0032,0032,0033,0033,0033,0033,0034,0034,0034,0034,0035,0035,0036,0036,0036,0036,0037 Σημείωση: Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο ISO Επαναβαθμονόμηση H βαθμονόμηση της Proline Plus πιπέτα σας έχει ελεγχτεί εργοστασιακά με τη χρήση της πρόσθιας τεχνικής πιπεταρίσματος και έχει πιστοποιηθεί στους 22 C χρησιμοποιώντας αποσταγμένο νερό (gradei III) σύμφωνα με το ISO Η βαθμονόμηση βασίζεται στο ISO : Mέθοδος ζυγού για ογκομετρικά όργανα. Οι προδιαγραφές της πιπέτας είναι εγγυημένες μόνο χρησιμοποιώντας αυθεντικά Biohit ρύγχη. Εάν διαπιστώσετε ότι η πιπέτα σας είναι ανακριβής μετά από δοκιμή απόδοσης, παρακαλούμε ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:. Αφαιρέστε το καπάκι από το μηχανισμό βαθμονόμησης, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της λαβής, με τη βοήθεια του εργαλείου βαθμονόμησης (Εικ.9). 2.Τοποθετείστε την εξαγωνική κεφαλή του εργαλείου βαθμονόμησης στην τρύπα του μηχανισμού βαθμονόμησης. 3. Γυρίστε την κλειδαριά προσαρμογής αριστερόστροφα για να μειώσετε και δεξιόστροφα για να αυξήσετε τον όγκο. 4. Συνεχίστε τη διαδικασία της δοκιμής της απόδοσης (Κεφ..). Συνεχίστε έως ότου τα αποτελέσματα να είναι σωστά. Σημείωση: Η επαναβαθμονόμηση συνιστάται εάν η αντίστροφη τεχνική πιπεταρίσματος χρησιμοποιείται. Σημείωση: Η Biohit προσφέρει διαπιστευμένη υπηρεσία βαθμονόμησης. Παρακαλούμε επικοινωνείστε με το κοντινό σας αντιπρόσωπο της Biohit για περισσότερες πληροφορίες.

17 2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Πρόβλημα Πιθανή Αιτία Λύση Φυσαλίδες παραμένουν εντός του ρύγχους Διαρροή ή πολύ μικρός πιπεταρισμένος όγκος Πιπέτα εκτός των καθιερωμένων προδιαγραφών Λανθασμένο ρύγχος Μη ομοιόμορφη λίπανση του πλαστικού Το ρύγχος λανθασμένα τοποθετημένο Ακατάλληλο ρύγχος Ξένα σωματίδια μεταξύ ρύγχους και κωνικού ρύγχους Το κράτημα του κωνικού λάθος σφιγμένο Πιπέτα κατεστραμένη Λάθος εφαρμογή Ακατάλληλο ρύγχος Αλλαγμένη βαθμονόμηση Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Τοποθετείστε νέο ρύγχος Τοποθετείστε το σφιχτά Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Καθαρίστε τον κώνο και τοποθετείστε νέο ρύγχος Σφίξτε το κράτημα του κωνικού ρύγχους Επιστρέψτε την στον αντιπρόσωπο της Biohit για επισκευή Ακολουθείστε τις οδηγίες Χρησιμοποιήστε αυθεντικά κατάλληλα ρύγχη Κάνετε επαναβαθμονόμηση Μπλοκαρισμένο κουμπί πίεσης ή ακανόνιστη κίνηση Υγρό έχει διαπεράσει το κωνικό ρύγχος και έχει ξηραθεί Το ασφαλές κωνικό φίλτρο έχει μολυνθεί Ανεπαρκής ποσότητα λιπαντικού στο πιστόνι και στον δακτύλιο-ο Καθαρίστε και λιπάνετε το πιστόνι και τον κώνο Αλλάξτε φίλτρο Λιπάνετε σωστά Μπλοκαρισμένος μηχανισμός απόρριψης ρύγχους ή κινείται ακανόνιστα Ο δακτύλιος του μηχανισμού απόρριψης έχει μολυνθεί Αφαιρέστε και καθαρίστε τον δακτύλιο μηχανισμού απόρριψης και το κωνικό ρύγχος

18 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ Οι Biohit Proline πιπέτες καλύπτονται από εγγύηση 3 χρόνων έναντι ελαττωμάτων στο υλικό και την κατασκευή. Εάν η Biohit Proline πιπέτα σας σταματήσει να λειτουργεί οποιαδήποτε στιγμή, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό Biohit αντιπρόσωπο. ΚΑΘΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΩΣΤΟΣΟ, ΑΚΥΡΗ, ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΌ ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Η ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΡΥΓΧΗ. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι ελεγμένη προτού αποσταλεί από τον κατασκευαστή. Η Διαδικασία Ελέγχου Ποιότητας της Biohit εγγυάται ότι η Biohit Proline πιπέτα που έχετε αγοράσει είναι έτοιμη προς χρήση. Κάθε Biohit Proline πιπέτα είναι CE/IVD μαρκαρισμένη. 4. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή (σελ.85)είναι εγγυημένες μόνο όταν χρησιμοποιούνται τα αυθεντικά ρύγχη του κατασκευαστή. Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν οδηγός όταν καθιερώνετε τις δικές σας προδιαγραφές απόδοσης σύμφωνα με το ISO ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Biohit Proline Plus μονού καναλιού, 8- και 2- καναλιών πιπέτες Αρ. Κατ. Κανάλια Εύρος Όγκου Δοκιμή Όγκου(μl) ,-3μl 3,5 0, ,5-0 μl 0 5 0, μl Ανακρίβεια(%),30 2,40 0,00,00,50 2,50 5,00 0,90,20 3,00 Ανακρίβεια(%) 0,80,60 6,00 0,50,00,50 4,00 0,40,00 2,00

19 μl μl μl μl μl ,80,00 2,00 0,80 2,00,00 0,50 2,00,20 3,00 0,5 0,40,00 0,5 0,30 0,80 0,20 0,20 0,40 0,20 0,30 0,20 0, μl 0 μl 20 μl 25 μl 50 μl 00 μl 200 μl 250 μl 500 μl 000 μl 2000 μl 5000 μl 0 μl ,30 0,80 0,50 0,50 0,50 0,40 0,40 0,30 0,30 0,30 0,30,20 0,80 0,50 0,30 0,30 0,30 0,20 0,20 0,20 0,20 0,5 0,5 0, ,5-0 μl μl μl ,5-0 μl μl μl ,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,50 2,50 4,00 0,70,00 3,00,00 2,00,00 2,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00,00,50 4,00 0,25 0,70,50 0,25 0,50,00

20

Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline

Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μετάφραση Εγχειριδίου Χρήσης Πιπέτας Proline 1. ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ.2 2. Η ΝΕΑ ΣΑΣ BIOHIT PROLINE ΠΙΠΕΤΑ...2 2.1 Οι Biohit Proline πιπέτες ρυθμιζόμενου όγκου..2 2.2 Οι Biohit Proline πιπέτες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE

Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE Εγχειρίδιο της αυτόματης πιπέττας LAB MATE 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το LAB MATE είναι ένα ογκομετρικό όργανο σχεδιασμένο να υπολογίζει και να μεταφέρει υγρά με ακρίβεια και ασφάλεια. Μπορεί να υπολογίσει και να μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΝ ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Οδηγίες χρήσεως Αγαπητέ Πελάτη: Ευχαριστούμε που αγοράσατε προϊόντα LAFE. Είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για τη φροντίδα του δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Aqua purest S Y S T E M S ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματός σας σε ελάχιστο χρόνο. Η Aqua Pure σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Διακρίβωση ογκομετρικών σκευών. Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας

Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Διακρίβωση ογκομετρικών σκευών. Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας Έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας Ενότητα 6: Κουππάρης Μιχαήλ Τμήμα Χημείας Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας ΣΤΑΘΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΓΚΩΝ ISO 8655-6 2 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Κυρίως σώμα 2. ON/0/R (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αντίστροφη

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά. Πριν και κατά τη διάρκεια χρήσης είναι

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά. Πριν και κατά τη διάρκεια χρήσης είναι ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά. Πριν και κατά τη διάρκεια χρήσης είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε βασικές οδηγίες. Αφαιρέστε τη συσκευασία

Διαβάστε περισσότερα

Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ

Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ Cimex Eradicator ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ Ξεβιδώστε το ειδικό πώμα ασφαλείας (Β) και γεμίστε το λέβητα με περίπου 2 λίτρα νερό με τη χρήση της φιάλης πλήρωσης (7), βεβαιωθείτε ότι δεν υπερχειλίζει (Σχήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5144 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης/αντίστροφης λειτουργίας (On/0/R) 2. Διακόπτης Ι/ΙΙ 3. Πλήκτρο κλειδώματος 4. Υποδοχή κεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΥΜΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ 2) ΠΤΕΡΎΓΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΑ 3) ΔΕΚΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ 4) ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 5) ΛΑΒΕΣ 6) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Κεφαλή καταστροφέα εγγράφων Ενδεικτικές λυχνίες (κόκκινες) Εμπλοκή χαρτιού Ανοικτή θύρα Υπερθέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542

ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542 ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-542 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1 - Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1 Διακόπτης λειτουργίας ΟN/O/αντίστροφης κίνησης 8 Στρόφιγγα 2

Διαβάστε περισσότερα

microflex 933 / 936 / 13400

microflex 933 / 936 / 13400 Product Information PI 933 / 936 / 13400 _2814 microflex 933 / 936 / 13400 Σύστημα Καθαρισμού Βαλβίδων με Κόκκους ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καθαρίζει αποτελεσματικά, με τη χρήση ειδικά κατασκευασμένων κόκκων,

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα C-420 / C-420C Είσοδος κάρτας / CD Κεφαλή καταστροφέα εγγράφων Είσοδος χαρτιού Ενδεικτικές λυχνίες Εμπλοκή χαρτιού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΙΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΙΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΙΦΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Olympus + ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ (R/O) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πηγή του νερού θα πρέπει να είναι τρεχούμενο νερό πόλης, που ελέγχεται από τις Δημοτικές Αρχές. Πριν την τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά. Πριν και κατά τη διάρκεια χρήσης είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, 14234 Ν.Ιωνία 210-2708250 www.tmstore.gr Κατάλογος εξαρτηµάτων 5 6 9 4 7 8 1 3 11 2 10 Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Βραστήρας D 3101 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προσοχή: Πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες εγκατάστασης και χρήσης, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Περιγραφή της πένας SoloSTAR H SoloSTAR είναι προγεμισμένη πένα για τη χορήγηση ινσουλίνης. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Συμπιεστής Νεφελοποιητής

Συμπιεστής Νεφελοποιητής ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Συμπιεστής Νεφελοποιητής Τηλ.: 210 29.23.783 Website: http://anorthosis.com.gr ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ 1. Η εταιρεία μας σας παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της συσκευής για χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά Ελληνικά Περιεχόμενα 1. Εφαρμογή... 62 2. Περιγραφή... 63 3. Τεχνικά χαρακτηριστικά... 64 4. Οδηγίες χρήσης... 64 4.1 Εγκατάσταση...

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Go Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΥΜΑΤΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E

ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E ΜΟΝΤΕΛΟ MDEX12E-MDEX16E Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε έναν αφυγραντήρα MERCURY. Παρακαλούµε αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσεως. Έτσι θα αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, τη χρήση και τη φροντίδα. Φυλάξτε τις προσεκτικά

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών

Oδηγίες χρήσεως. Σεσουάρ μαλλιών Oδηγίες χρήσεως Σεσουάρ μαλλιών GR 8 1 7 6 2 3 4 5 2 GR Σεσουάρ μαλλιών Σύνδεση με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Η συσκευή αυτή πρέπει να συνδέεται μόνο με γειωμένη πρίζα, εγκατεστημένη σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά ΦΡΑΠΙΕΡΑ Με ρυθμιζόμενο ύψος Μοντέλο: CM-6058 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά Σημαντικές ειδοποιήσεις ΟΔΗΓΙΕΣ 1. Για να αποφύγετε τραυματισμό από κακή χρήση, διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G

ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB9115G ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Όταν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βασικά μέτρα ασφαλείας: 1. Διαβάστε όλες τις οδηγίες. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX

ΙΘΩΜΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΛ. : , , FAX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Συνδυάστε τα δύο μισά της βάσης, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. 2. Ξεβιδώστε το στοιχείο στερέωσης της συσκευής. ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ 3. Τοποθετήστε τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

HDM 330 HDM 500 Ελληνικά

HDM 330 HDM 500 Ελληνικά HDM 330 HDM 500 Ελληνικά 1 Στοιχεία για την τεχνική τεκμηρίωση 1.1 Σχετικά με την παρούσα τεκμηρίωση Πριν από την πρώτη θέση σε λειτουργία διαβάστε την παρούσα τεκμηρίωση. Αποτελεί προϋπόθεση για ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s

SWK 2510WH SWK 2511BK. GR Βραστήρας. Copyright 2016, Fast ČR, a.s SWK 2510WH SWK 2511BK GR Βραστήρας - 1 - GR Βραστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφάλειας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Η παρούσα συσκευή μπορεί να χρησιμοποιείται από παιδιά 8 ετών και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 111686 ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 1 1. ΚΟΥΜΠΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ 2. ΚΟΥΜΠΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ 3. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ 4. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5. ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ 6. ΜΑΝΙΒΕΛΑ 7. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NVR 8. ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Environmental Fluid Mechanics Laboratory

Environmental Fluid Mechanics Laboratory Environmental Fluid Mechanics Laboratory University of Cyprus Department Of Civil & Environmental Engineering ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ HM 134 ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΡΟΗΣ Εγχειρίδιο Οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

ελληνικά Οδηγός χρήσης

ελληνικά Οδηγός χρήσης Tiny ελληνικά Οδηγός χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη συσκευή NOBACCO TINY. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και βεβαιωθείτε ότιτις έχετε κατανοήσει πλήρως προτού χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533

Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533 Μπλέντερ Οδηγίες χρήσης R-533-1 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. 1. Αυτό το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

LEAF. Εγχειρίδιο χρήσης

LEAF. Εγχειρίδιο χρήσης LEAF Εγχειρίδιο χρήσης Το LEAF είναι ένα μόνιτορ ύπνου, κίνησης και στρες. Μπορεί να φορεθεί ως κολιέ, βραχιόλι ή κλπ. Συγχρονίζεται με την εφαρμογή LEAF και όλα τα δεδομένα μεταφέρονται ασύρματα. Ο αισθητήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες Model No.: THEO51203 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση της ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ

Προετοιμασία των τροφίμων ΨΗΣΙΜΟ EL ΨΗΣΙΜΟ Μη θέτετε ποτέ τη συσκευή σε λειτουργία ενώ είναι άδεια. Μην υπερφορτώνετε το δίσκο, τηρείτε τις συνιστώμενες ποσότητες. Αυτό το προϊόν δεν προορίζεται για κλασικό τηγάνισμα (μη γεμίζετε το

Διαβάστε περισσότερα

Βελόνες συμβατές με SoloSTAR. Περιγραφή της πένας SoloSTAR. Οι ακόλουθες βελόνες είναι διαθέσιμες για χρήση με τη SoloSTAR.

Βελόνες συμβατές με SoloSTAR. Περιγραφή της πένας SoloSTAR. Οι ακόλουθες βελόνες είναι διαθέσιμες για χρήση με τη SoloSTAR. Περιγραφή της πένας SoloSTR H SoloSTR είναι προγεμισμένη πένα για τη χορήγηση ινσουλίνης. Μπορείτε να ρυθμίσετε δόσεις από 1 έως 80 μονάδες σε βήματα 1 μονάδας. Προστατευτικό καπάκι πένας Βελόνες συμβατές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: EUROGAS Snc Apparecchiature a gas industriali e domestiche 0051-06 IT 25015 Desenzano del Garda (Brescia) - Via Ticino 10/A Tel. (030) 9990471 / Fax (030) 9990481 PIN 51AR1013 www.eurogasitaly.it - info@eurogasitaly.it

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185

INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 INSTRUCTIONS MANUAL VACUUM CLEANER MOD. R-185 3 Περιγραφή συσκευής A Πέλµα σκουπίσµατος B Τηλεσκοπικός σωλήνας C Εύκαµπτος σωλήνας D Ρυθµιστής αέρα E Άνω άκρο εύκαµπτου σωλήνα F Μπουτόν αυτόµατης περιτύλιξης

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά

Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης. Μοντέλα: MFS / MFS Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά Επιδαπέδιος ανεμιστήρας Εγχειρίδιο χρήσης Μοντέλα: MFS-16216 / MFS-16217 Διαβάστε και φυλάξτε τις οδηγίες για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής θα

Διαβάστε περισσότερα

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης

CC 601. Εγχειρίδιο Χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Οδέσους Α.Ε. www.odesus.gr Ανθ.Σταµ.Ρεγκούκου 17 - Τρείς Γέφυρες, 111 45 - Αθήνα τηλ. 210.32.27.140, 210.32.29.592, φαξ. 210.32.26.808 Μυκόνου 7 & Υδρας 41, 546 38 - Θεσσαλονίκη τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL H A G B F E C D 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συντήρησης και λειτουργίας Pop-up PERROT με ενσωματωμένη ηλεκτροβάνα

Οδηγίες συντήρησης και λειτουργίας Pop-up PERROT με ενσωματωμένη ηλεκτροβάνα Οδηγίες συντήρησης και λειτουργίας Pop-up PERROT με ενσωματωμένη ηλεκτροβάνα LVZR 22-3 V LVZR 22-3 V AC/DC LVZR 22-3 VDE INSTR_LVZR_GR.doc Σελίδα 1 / 10 Περιεχόμενα 1. Γενικά 2. Ασφάλεια 3. Περιγραφή 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης

Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης Εργαοιηριακήβ άσκηση Μικροοργανισμοί και συνθήκες αποστείρωσης Σιόχοί ίου πειράμαιοε Το πείραμα αυτό στοχεύει να σε φέρει σε επαφή με την εργαστηριακή μέθοδο μικροβιακών καλλιεργειών. Επίσης θα διαπιστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν με μικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ"

Οδηγίες Συναρμολόγησης Wagon BBQ Version: 0439uk Dated: #030-2010 Edition: 08/11cd Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ" Πρόλογος Παρακαλώ διαβάστε προσωπικά το εγχειρίδιο συναρμολόγησης και λειτουργίας αυτό πριν ενεργοποιήστε το GRILLCHEF

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως

V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως V-8252 Ηλεκτρική Σκούπα Οδηγίες Χρήσεως www.zampa.gr Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής απαιτεί τους ακόλουθους βασικούς κανόνες ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυµατισµού ή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W www.colorato.net ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-1225SW ΙΣΧΥΣ: 1200 W Η συσκευή προορίζεται για μάζεμα μόνο κρύας/ξερής στάχτης. Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση 1

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα.

Διαβάστε περισσότερα