Εκδήλωση «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα» στο λόφο Φιλοπάππου, πλακόστρωτο Πικιώνη, «Φυλακές Σωκράτους» (29/9, 19.30μ.μ), τηλ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκδήλωση «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα» στο λόφο Φιλοπάππου, πλακόστρωτο Πικιώνη, «Φυλακές Σωκράτους» (29/9, 19.30μ.μ), τηλ"

Transcript

1 Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων Αττική Αθήνα, αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης 27 Σεπτεμβρίου, π.μ. «Τα πρόσωπα του Χρόνου στα μνημεία της Ακρόπολης» Θεματικές ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες Α Λυκείου (Σημείο συνάντησης: εκδοτήρια εισιτηρίων Α.Χ. Ακρόπολης) τηλ , Αθήνα, αρχαιολογικός χώρος & Μουσείο Αρχαίας Αγοράς «Αναζητώντας τα πρόσωπα του Χρόνου στην αρχαία Αγορά» Εκπαιδευτική δράση για ομάδες παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με τίτλο «Ένα άλογο σαν το δικό μου» και θέμα τη διαχρονική παρουσία του αλόγου στο χώρο της αρχαίας Αγοράς (27/9, π.μ) Θεματικές ξεναγήσεις στην έκθεση γλυπτών/συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων με τίτλο «Μορφο-ποιώντας το χρόνο της πόλης: Θεοί, ήρωες και άνθρωποι στην υπαίθρια γλυπτοθήκη της Αγοράς» (στις 27/9, π.μ. για σχολικές ομάδες Β /βάθμιας, στις 28,29/9, π.μ. για το ευρύ κοινό). Προβολές στη Στοά Αττάλου με τίτλο «Η Αθηναϊκή Αγορά στο πέρασμα του Χρόνου: μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου» και της ταινίας «Triumph over time» (28,29/9, π.μ.). Παρουσίαση του λυρικού δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» (σε λιμπρέτο του συνθέτη Π. Καρούσου και μετάφραση του ποιητή Γ. Γρυπάρη) (29/9, 13.00), τηλ Αθήνα, αρχαιολογικός χώρος Μουσών - Πνυκός - Νυμφών «Το μοίρασμα του Χρόνου: Λατρείες της γέννησης, της ζωής και του θανάτου στον αρχαιολογικό χώρο Μουσών - Πνυκός - Νυμφών». Θεματική ξενάγηση σε σχολικές ομάδες (27/9, 10.00π.μ.) και το ευρύ κοινό (29/9, μ.μ.), σημείο συνάντησης: Αγ. Μαρίνα, τηλ Εκδήλωση «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα» στο λόφο Φιλοπάππου, πλακόστρωτο Πικιώνη, «Φυλακές Σωκράτους» (29/9, 19.30μ.μ), τηλ Αθήνα, Λόφος Φιλοπάππου, Πεζόδρομος Δημ. Πικιώνη «Πεζοδρόμου Ποίησης. Ο λόφος τω Μουσών του Δημήτρη Πικιώνη. Ένα παλίμψηστο αρχιτεκτονικών σπαραγμάτων». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, τηλ

2 Αθήνα, Μουσείο Π. & Αλ. Κανελλοπούλου 27, 28 Σεπτεμβρίου, θεματική ξενάγηση με τίτλο «Το πέρασμα του Χρόνου μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Κανελλοπούλου» (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα , ). Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Σεπτεμβρίου, «Τα πρόσωπα του χρόνου» Δωρεάν διάθεση οδηγού θεματικής περιήγησης με τίτλο «Αναζητώντας τα διαφορετικά πρόσωπα του χρόνου» στη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Ο οδηγός θα βοηθάει τους επισκέπτες να περιηγηθούν μόνοι τους στο μουσείο, εντοπίζοντας επιλεγμένα εκθέματα που αποκαλύπτουν τις διαφορετικές διαστάσεις του χρόνου. Ενημερωτική ξενάγηση για το θέμα από αρχαιολόγο στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 12:00 13:00. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (Δευτέρα - Πέμπτη 09:00-15:00, στο ). Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» σε μαθητές της Β /θμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρόνος, Μύθος και Επιστήμη», με έμφαση στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, σε μαθητές της Α /θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο 27, 29 Σεπτεμβρίου, «Αιώνας και Καιρός: στιγμές από το χρονικό του Χρόνου» Θεματική διαδρομή στη μόνιμη έκθεση για μικρούς και μεγάλους με άξονα τις διαφορετικές απόψεις της μεσαιωνικής αντίληψης για το χρόνο και τη μεταβολή της αντίληψης αυτής στη νεότερη εποχή. Στις 27/9 η διαδρομή θα προσαρμοστεί για μαθητικό κοινό ΣΤ Δημοτικού. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ Ώρες έναρξης (για Κυριακή 29/9): Αθήνα, Νομισματικό Μουσείο Σεπτεμβρίου, εκπαιδευτικά προγράμματα, τηλ Μουσική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου (29/9) στις με τον Μάριο Στρόφαλη και το Quartet-European Taxim. Αθήνα, Επιγραφικό Μουσείο Σεπτεμβρίου, «Η δήλωση του χρόνου στις αττικές επιγραφές». Ξενάγηση σε επιλεγμένα αττικά ψηφίσματα, αναθηματικά μνημεία και ημερολόγια θυσιών που παρέχουν στοιχεία χρονολόγησης, τηλ Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9, Πλάκα)

3 28 Σεπτεμβρίου ( ), «Θυμάμαι + ζωγραφίζω ξανά, τα πρόσωπα του χρόνου». Εργαστήριο ζωγραφικής και συζήτηση γνωριμία και συνεργασία με τους αποφοίτους των εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου, τηλ Αθήνα, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 28, 29 Σεπτεμβρίου, «Πριν, τώρα, μετά» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Α - ΣΤ Δημοτικού (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής), τηλ Αθήνα, Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου) Σεπτεμβρίου, «Συναντώντας Πρόσωπα του Χρόνου στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες σχολικές ομάδες Δ και Ε Δημοτικού (27/9, στις π.μ.) και παιδιά (29/9, στις π.μ.). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, τηλ Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον αποκατασταθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου σχετική πληροφόρηση στην ιστοσελίδα του Μουσείου. Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης Κτήριο Πανός 22, Μοναστηράκι 29 Σεπτεμβρίου ( ), παράσταση αφήγησης παραμυθιών για οικογένειες με τίτλο «Ξετυλίγοντας το κουβάρι του Χρόνου» από τους Ζωή Νικητάκη (αφήγηση), Αγγελική Γκαλή (τραγούδι, mezzo soprano), Βασίλη Αλαφογιάννη (Φλάουτο), Στάθη Ρουπακιώτη κιθάρα), τηλ , (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) Αθήνα, κτήριο Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22) 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Σημάδια του χρόνου σε χάρτινα τεκμήρια» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. τηλ Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο «Ο χρόνος μέσα από τα κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου» Έκθεση με τίτλο «Ρολόγια με ιστορία» που θα διαρκέσει 20 έως 30 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Συνελεύσεων της Παλιάς Βουλής και σχετική ομιλία στις 29/9, η οποία θα

4 συνοδευτεί από θεματική ξενάγηση. Στις 27/9 η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί για σχολικές ομάδες. τηλ , Αθήνα, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100) Θεματικές ξεναγήσεις για το εργοστάσιο φωταερίου επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία του Προβολές αρχειακού υλικού στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητες οι κρατήσεις στο τηλ ή στο Αθήνα, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Ίδρυμα Βούρου Ευταξία (και μέχρι το τέλος του 2014) «Οι πειρατές του Montfort, ο χρόνος είναι ιστορία. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεματικές ξεναγήσεις (ομαδικές και ειδικές ατομικές) Αθήνα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Remap4 (28/9) Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του προγράμματος διαλέξεων του Μουσείου (29/9). Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη κατά τη διάρκεια του τριήμερου του εορτασμού. τηλ Αθήνα, Μουσείο Ηρακλειδών, (Ηρακλειδών 16, Θησείο)

5 «Ο Χρόνος στην τέχνη και η τέχνη του Χρόνου» «Μετρώντας το χρόνο στην αρχαιότητα» Παιδικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών και ιστορική αφήγηση για τους τρόπους μέτρησης του χρόνου, τα ηλιακά ρολόγια, το μύθο της Περσεφόνης κ.ά (27/9) «Ταξίδι στον άχρονο χρόνο». Εργαστήριο ενηλίκων εικαστικού αυτοσχεδιασμού σε συνεργασία με την ART ACTS με αφορμή τους «Δεσμούς Ένωσης» του Maurits Cornelis Escher και την «επιμονή της Μνήμης» του Salvador Dali (28/9) «Οι άλλοι, εμείς ιστορίες ανθρώπων στο χρόνο» εργαστήριο ενηλίκων εικαστικής κατασκευής ενός «πολυπολιτισμικού» χαλιού σε συνεργασία με την ART ACTS (29/9) τηλ Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Αγγ. Γέροντα 6) 28 Σεπτεμβρίου 2013, «Η μόδα και τα σύμβολά της». Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με θέμα πόσο καινούργια είναι πολλά από τα «σημεία» της σύγχρονης μόδας. Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Αθήνα, Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος 29 Σεπτεμβρίου 2013 «Ο κύκλος της ζωής» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεματικές ξεναγήσεις Νίκης 39 Πειραιάς, Αρχαιολογικό Μουσείο (Χαριλάου Τρικούπη 31) «Φως και σκιά μετρούν το Χρόνο. Τα ηλιακά ρολόγια και η μέτρηση του χρόνου στην αρχαιότητα». Περιοδική έκθεση με συνοδευτικές εκπαιδευτικές δράσεις για σχολεία (27/9)

6 και οικογένειες και ευρύ κοινό (29/9). Παράλληλη θα παρουσιαστεί σειρά διαλέξεων με θέμα τα όργανα αστρονομίας και τα όργανα μέτρησης του χρόνου στον αρχαίο κόσμο (27 και 29/9) «Χρόνος φθοροποιός. Ο αγώνας των συντηρητών αρχαιοτήτων ενάντια στις φθορές του χρόνου». Οι συντηρητές αρχαιοτήτων υποδέχονται το κοινό στους χώρους των εργαστηρίων και παρουσιάζουν τη δουλειά τους (29/9). τηλ Κηφισιά, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ (Πρωτέως 25, Νέα Κηφισιά, ) «Μουσειοπειραματισμοί στο Χρόνο» Εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και οικογένειες με κεντρικό άξονα εφευρέτες διαφορετικών εποχών και εφευρέσεις που άλλαξαν την αντίληψη του χρόνου της επικοινωνίας. τηλ Πειραιάς, Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα) 27,28 Σεπτεμβρίου 2013 «Χρόνος στη θάλασσα» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, δημιουργία εκπαιδευτικού φυλλαδίου με θέμα τα ημερολόγια πλοίου και τα ναυτικά όργανα, ξεναγήσεις. τηλ Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου, αρχαιολογικοί χώροι Θορικού, Σούριζας 27,28 Σεπτεμβρίου 2013 «Η Λαυρεωτική στο Χρόνο». Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Σούνιο, ο ναός του Ποσειδώνα και η ζωφόρος. Διαδρομή στο χώρο και το χρόνο» στο Α.Μ. Λαυρίου (27/9, ) για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

7 Θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού και τα αρχαία μεταλλεία της Σούριζας με τίτλο «Από το χθες στο σήμερα» ( ) Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα 27 Σεπτεμβρίου 2013 ( ) Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Το αποτύπωμα του χρόνου: Τα ταφικά έθιμα μέσα από τα ευρήματα του Μαραθώνα» τηλ Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας 27, 28 Σεπτεμβρίου 2013 Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η παραγωγή του οίνου στα μεσόγεια στην αρχαιότητα και σήμερα» για σχολικές τάξεις Δημοτικού (27/9, ) και οικογένειες (28/9, ) Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο , Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών 27 Σεπτεμβρίου 2013, «Ποιοι, πότε, πού». Εκπαιδευτικό παιχνίδι για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού. τηλ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τρίκαλα, Οθωμανικό τέμενος και λουτρό Οσμάν Σαχ, Παλαιές φυλακές, Κάστρο Τρικάλων Σεπτεμβρίου 2013 «Του χρόνου το πλήρωμα»

8 Έκθεση αντικειμένων καθημερινής χρήσης βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων στο τέμενος Οσμάν Σαχ (25-29/9) «Γνωριμία με τη δουλειά του αρχαιολόγου» βιωματικό εργαστήρι προσομοίωσης ανασκαφής για σχολικές ομάδες Ε και ΣΤ Δημοτικού (26-27/9) Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων με αφορμή μια βυζαντινή ιστορία μυστηρίου με τίτλο «Η κλοπή» στο Κάστρο Τρικάλων για άτομα και ομάδες άνω των 11 ετών (28/9). Θέατρο κούκλας με τίτλο «Ο Φαντασμένος» στο υπαίθριο θέατρο του κάστρου Τρικάλων (29/9). τηλ Βόλος, «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο 10 και μια μικρή ιστορία του Μουσείου» Θεματική εκπαιδευτική περιήγηση με χρήση εντύπων για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών. «Όταν οι χρονοκάψουλες τελειώνουν Ταξίδι πίσω στο χρόνο παίζοντας ανασκαφή» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αιμ. Καλογιάννη Θεματική περιήγηση στις αίθουσες του μουσείου για μικρούς και μεγάλους με θέα «Επί Άρχοντος», γύρω εκθέματα στα οποία αναφέρεται προσδιορισμός, όπως είχε καθιερωθεί στην αρχαιότητα, με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα τηλ , / Υπεύθυνη επικοινωνίας Αργ. Δούλγερη - Ιντζεσίλογλου Βόλος, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα «Χημεία και τέρατα!» Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με πειράματα επίδειξης στο πλαίσιο και της «Βραδιάς του ερευνητή» Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ,

9 Αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου «Όταν τα άτομα αποκτούν πρόσωπο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και θέμα την ανάγκη του νεολιθικού ανθρώπου για έκφραση και ελεύθερη περιήγηση. Στις 28/9 (19.30μ.μ.) στην Πλατεία του Σέσκλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης με τίτλο «Αρχαία ευρήματα από την περιοχή Σέσκλου» τηλ , (υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγ. Σταμέλου) Αρχαιολογικός χώρος Διμηνίου «Το τρενάκι του χρόνου φτάνει στο Διμήνι». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών και ελεύθερη περιήγηση στο νεολιθικό οικισμό και στους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους «Τούμπα» και «Λαμιόσπιτο». τηλ , (υπεύθυνη επικοινωνίας: Σταμ. Αλεξάνδρου) Αλμυρός, «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο «Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Ιστορίας» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-18 ετών και εργαστήρι πηλού, καθώς και ελεύθερες περιηγήσεις. τηλ , 76278, (υπεύθυνη επικοινωνίας Ιωάννα Μαμαλούδη) Καρδίτσα, Αρχαιολογικό Μουσείο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, «Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ; Ήρθε η ώρα να σε βρω». Βιωματικό εργαστήριο διάρκειας 1 1/2 ώρας με θέμα την συντήρηση αρχαιοτήτων για σχολικές ομάδες γ, δ, ε και στ δημοτικού.

10 Ομιλία για τον Συμβολισμό στην Μουσική και τη Μουσική Σύνθεση μέσα στον Χρόνο και τα Πρόσωπα του Χρόνου στις Τέχνες, την Επιστήμη και τη Ζωή από τον συνθέτη Σ. Ν. Κάσσο. Η ομιλία συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό και την εκτέλεση μουσικών δειγμάτων του συνθέτη. Έκθεση ζωγραφικής της καλλιτεχνικής ομάδας «Φανός» με τίτλο Χρόνος, προσωπικός και παν - Ανθρώπινος;. «Γραφή και Χρόνος» Σεμινάριο για την επιγραφική στην αρχαία Θεσσαλία. «Περιηγήσεις στο Χώρο και στο Χρόνο». Θεματικές ξεναγήσεις για το κοινό στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας από τους αρχαιολόγους της ΛΔ ΕΠΚΑ ΛΔ ΕΠΚΑ τηλ Καρδίτσα, Δημοτική Πινακοθήκη 24 Σεπτεμβρίου 5 Οκτωβρίου 2013 Θεματική διαδρομή στη μόνιμη έκθεση. Έκθεση με έργα του Δημήτρη Γιολδάση που το 2013 συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατό του, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κάστρο Βελίκας «Τα πρόσωπα του χρόνου» Ξεναγήσεις και εκπαιδευτική δράση στο κάστρο Βελίκας, περίπλους παραλιακών κάστρων Κισσάβου, συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα ΗΧΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ. 7η ΕΒΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

11 Ιτέα, Κυριακοπούλειο Πνευματικό Κέντρο 29 Σεπτεμβρίου 2013 Προβολή του ντοκυμαντέρ «Αγών» ( ). Θα προηγηθεί ενημέρωση του κοινού για το πολυσχιδές έργο της τους αγώνες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προβολή και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς Λαμία, Αρχαιολογικό Μουσείο 27,29 Σεπτεμβρίου 2013 Θεματικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες (27/9) και το ευρύ κοινό (29/9) με τίτλο «Χρόνος, ο πάντων πρόγονος» ΙΔ ΕΠΚΑ τηλ Υπάτη, Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας Θεματικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες και ομάδες κοινού. 24η ΕΒΑ Αταλάντη, Αρχαιολογικό Μουσείο 27,29 Σεπτεμβρίου 2013 Περιηγήσεις για σχολικές ομάδες (27/9) και το ευρύ κοινό (29/9) στην έκθεση «Εμπόριον. Πύλη εισόδου του ελληνικού πολιτισμού στην ιβηρική χερσόνησο» και εφαρμογή εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλων «Το Εμπόριον στο Χρόνο». ΙΔ ΕΠΚΑ, Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Καταλονίας Εμπόριον.

12 τηλ Ελάτεια, Αρχαιολογική Συλλογή 27,29 Σεπτεμβρίου 2013 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «χώμα πέτρα - κόκαλο» για παιδιά Δημοτικού (27/9) Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Φωτο-γράφοντας την Ιστορία. Αποσπάσματα του Χρόνου» (29/9-13/10) Θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ad vitam aeternam» με θέμα τη σχέση της ποίησης του Καβάφη με το Χρόνο (29/9). Ξεναγήσεις στην Αρχαιολογική Συλλογή για το ευρύ κοινό (29/9) ΙΔ ΕΠΚΑ, Δήμος Αμφίκλειας Ελάτειας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας τηλ Χαλκίδα, αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Το παραμύθι της Φιγιέτ και του Νορβηγού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας. Έκθεση κόμικ με τίτλο «Φιγιέτ Σπιρίτ» βασισμένο στο διήγημα «Agence Consulaire de France» από τη συλλογή διηγημάτων «Λιμενάρχης Ευρίπου» του Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλου. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το διήγημα. τηλ Αγρίνιο, Αρχαιολογικό Μουσείο 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Χθες σήμερα αύριο. Τα αγγεία μας ταξιδεύουν στο χρόνο.» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Α και Β Δημοτικού τηλ

13 Μεσολόγγι, Ρωμαϊκές Θέρμες Αγ. Θωμά 29 Σεπτεμβρίου 2013 Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Από τις ρωμαϊκές θέρμες στα σημερινά ιαματικά λουτρά» τηλ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αιανή (Κοζάνης), Αρχαιολογικό Μουσείο «Ένα ποτήρι στο χώρο και στο χρόνο» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (27/9) και θεματικές ξεναγήσεις (28,29/9) για το ευρύ κοινό. Λ ΕΠΚΑ Κοζάνη, Αρχοντικό Βούρκα «Ο χρόνος κυλά και όμως μετριέται» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού, θεματικές ξεναγήσεις τηλ Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας Σεπτεμβρίου «Τα Μακεδονικά Χρονολόγια της Βέροιας»: Θεματικές ξεναγήσεις, (28,29/9), εκπαιδευτικό πρόγραμμα (27/9). τηλ ΙΖ ΕΠΚΑ

14 Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών Σεπτεμβρίου «Μνήμη και ηρωικός χρόνος στις Βασιλικές Αιγές»: Θεματικές ξεναγήσεις, (28,29/9), εκπαιδευτικό πρόγραμμα (27/9). τηλ ΙΖ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας Σεπτεμβρίου «Χρόνος, πρόσωπα και αναμνήσεις από την αρχαία Πέλλα». Θεματικές ξεναγήσεις και τιμητική εκδήλωση για όσους έχουν παραδώσει αρχαιότητες στην Πέλλα (28/9), εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Χρόνος και άνθρωπος στο Μουσείο της Πέλλας (27/9). τηλ ΙΖ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Λόγγου Έδεσσας, Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας Σεπτεμβρίου «Αρχαία πόλη Έδεσσας: ένα διαχρονικό μωσαϊκό υλικών»: Θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και το Βαρόσι Έδεσσας, (28,29/9), εκπαιδευτικό πρόγραμμα (27/9). τηλ ΙΖ ΕΠΚΑ, 11η ΕΒΑ Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

15 «Στου χρόνου τα γυρίσματα γιορτές πανηγυρίσματα. Από τη βυζαντινή πρωτοχρονιά της 1ης Σεπτεμβρίου και το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων στη Λαμπρή και το Πάσχα του Δεκαπενταύγουστου». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (27/9) και θεματικές ξεναγήσεις (28,29/9), οι οποίες κατόπιν δηλώσεων συμμετοχής θα συνοδευτούν από ξεναγήσεις στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της Βέροιας. τηλ Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας «Ο χρόνος που κυλά και πίσω δε γυρνά...η τέχνη της φωτιάς». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού (Δ, Ε & ΣΤ τάξη) και γυμνασίου (Α & Β τάξη) (27/9) και ελεύθερη είσοδος για το κοινό στις 28,29/9 ΙΗ ΕΠΚΑ τηλ , Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων «Ο χρόνος που κυλά και πίσω δε γυρνά...». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δ και Ε δημοτικού (27/9) και ελεύθερη είσοδος για το κοινό στις 28,29/9. Για το διήμερο 28,29 /9 θα διατίθεται από το προσωπικό του μουσείου έντυπο υλικό- δραστηριότητα για οικογένειες με δυνατότητα υλοποίησης χωρίς εμψυχωτή ΙΗ ΕΠΚΑ τηλ , Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στις 27/9 θα υλοποιηθούν κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την κ. Στ. Ποιμενίδου

16 Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου Χαλκιδικής 26, 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Παιχνίδια με το χρόνο: σχολικός χρόνος vs ελεύθερος χρόνος» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Γ και Δ Δημοτικού - βιωματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Θεατρικό δρώμενο παρουσίασης μύθου σχετικού με το χρόνο Έκθεση φωτογραφίας (τίτλος: «τα πρόσωπα του χρόνου») του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τηλ ΙΣΤ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς 26,27 Σεπτεμβρίου 2013 «Ο κύκλος της ζωής» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Γ και Δ Δημοτικού βιωματική περιήγηση στο Μουσείο Διαδραστική αφήγηση μύθου από την ελληνική μυθολογία εργαστήρι χειροτεχνίας τηλ ΙΣΤ ΕΠΚΑ Χαλκιδική, Σπήλαιο και Μουσείο Πετραλώνων 27, 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Του Χρόνου τα γυρίσματα H διαχρονική χρήση των σπηλαίων». Θεματικές ξεναγήσεις στο σπήλαιο και το μουσείο με επίκεντρο την έννοια του χρόνου στην αρχαιολογική έρευνα και τη διαχρονική χρήση των σπηλαίων (27,28/9) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης(27/9) Αφήγηση παραμυθιού (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) (28/9)

17 ΕΠΣΒΕ τηλ Καστοριά, Ναός Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου (Απόζαρι Καστοριάς) Σεπτεμβρίου 2013 Προβολή αρχαιολογικής εκπαιδευτικής ταινίας μικρού μήκους με θέμα την τοιχογραφία «Ο τροχός του ανθρώπινου βίου» από το ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Απόζαρι Καστοριάς. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Ο τροχός του ανθρώπινου βίου. Εικονογραφία του πρόσκαιρου και του μάταιου στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς (27/9, 19.30μ.μ) Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών, 16η ΕΒΑ , Αυγή Καστοριάς, Κέντρο Προβολής και Εργαστήρια Ανασκαφών Νεολιθικού οικισμού Αυγής και πλατεία Αυγής 27, 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Μαθαίνοντας για την παρασκευή της τροφής στη Νεολιθική εποχή». Ψηφιακή παρουσίαση για το ευρύ κοινό και πειραματική βιωματική προσέγγιση με συμμετοχή αρχαιολόγων και αγγειοπλαστών, εθελοντών κατοίκων της περιοχής και μαστόρων της τροφής με θέμα τα στάδια παρασκευής της τροφής με υλικά και τεχνικές της προϊστορίας. «Φτιάχνω αλεύρι και κατασκευάζω πήλινα αγγεία όπως στην Αυγή 7000 χρόνια πριν». Βιωματική εκπαιδευτική δράση για μαθητές Δημοτικού (27/9) τηλ , 97319, Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας Σεπτεμβρίου 2013 «Τα πρόσωπα του Χρόνου»

18 Περιοδική έκθεση με έργα φοιτητών των Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, θεματικές περιηγήσεις, ημερίδα. τηλ Κατερίνη, ΚΖ ΕΠΚΑ, αρχαιολογικός χώρος Λειβήθρων «Η αποτύπωση του χρόνου στα Λείβηθρα: η γένεση, η ακμή και η ερήμωση του οικισμού» Οργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος, στα πλαίσια του οποίου οργανώνονται θεματικές ξεναγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Συμμετοχή κατόπιν ραντεβού. τηλ Κατερίνη, ΚΖ ΕΠΚΑ, αρχαιολογικός χώρος Δίου 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Ο τόπος και οι άνθρωποι» Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, σε συνεργασία με το ΑΠΘ Διάρκεια έκθεσης ενας μήνας τηλ Πλαταμώνας, Ξενοδοχείο Cornwell Platamon Resort 27-Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00. «Τα πρόσωπα του Χρόνου» Ανάγνωση αρχαιολογικού παραμυθιού. τηλ

19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεματικές ξεναγήσεις (28,29/9) και εκπαιδευτικά προγράμματα (27/9) με τίτλο «Εποχές και Ώρες: Όψεις του χρόνου κατά την αρχαιότητα» Διήμερη συνάντηση ευρωπαϊκών δικτύων Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αθηνά Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, La Rotta dei Fenici, ATRIUM Η Αρχιτεκτονική των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων του 20ου αι. στην Αστική Διαχείριση, Σύνδεσμοι Φίλων ΑΜΘ Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές ΣΤ Δημοτικού (27/9) και θεματική ξενάγηση με τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου: Μετρώντας το χρόνο στο Βυζάντιο» (28,29/9) «Μυστήριο από το παρελθόν». Παιχνίδι ρόλων για ανήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα παιχνιδιών Gamecraft. τηλ Θεσσαλονίκη, Επταπύργιο, Ροτόντα Θεματικές ξεναγήσεις για την πορεία των δύο μνημείων από την ανέγερση τους ως την αποκατάστασή τους και τις αλλαγές που επέφεραν ο χρόνος και ο άνθρωπος. 9η ΕΒΑ

20 Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης (Βασ. Όλγας 68) 27 Σεπτεμβρίου 29 Νοεμβρίου 2013 «Στη φτερωτή του Χρόνου. Αντιλήψεις και ερμηνείες του χρόνου στην παραδοσιακή και νεώτερη κοινωνία». Διαδρομές και αναγνώσεις του χρόνου μέσα από τις εκθέσεις του Μουσείου. τηλ Θεσσαλονίκη, Μουσείο Κινηματογράφου Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α) «Η ψευδαίσθηση του Χρόνου στον κινηματογράφο» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία με θέμα «Κινηματογράφος: Η τέχνη του να παίζεις με το χρόνο (Alain Resnais)» (27/9) Προβολή της ταινίας «Η θυσία του Κόρτσακ/Krczak» του Αντρέι Βάιντα (Πολωνία Γερμανία, 1990) στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος» (28,29/9) τηλ Θεσσαλονίκη, Άνω Πόλη (Μουσών 47) «Από τις τοιχογραφίες του 19ου αιώνα στα γκράφιτι του 21ου». Έκθεση τοιχογραφιών, προβολή slideshow, εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό εργαστήρι. τηλ ΘΡΑΚΗ Άβδηρα, Αρχαιολογικό Μουσείο «Χρόνος, ο πάντων πρόγονος» Φωτογραφική έκθεση

21 τηλ Κομοτηνή, Αρχαιολογικό Μουσείο 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Ανασκαφή Στρύμης: πρόσωπα, εργαλεία, τεχνικές στη μηχανή του Χρόνου» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες Σουφλί, Μουσείο Μετάξης Το αγαπημένο μου «πρόσωπο του Χρόνου» Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τηλ , ΗΠΕΙΡΟΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας 27 Σεπτεμβρίου 11 Οκτωβρίου 2013 «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να» Εκπαιδευτική δράση για μαθητές δημοτικού με τίτλο «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να» (27, 30/09, 01/10) Θεματικές ξεναγήσεις για ενηλίκους με θέμα «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για την κατασκευή ενός πήλινου αγγείου και για την ύφανση ενός ενδύματος» (28-29/09) Μεταφορά της περιοδικής έκθεσης από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Διάρκεια έκθεσης: Οκτωβρίου τηλ , ΛΓ ΕΠΚΑ

22 Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης 28 Σεπτεμβρίου - 06 Οκτωβρίου 2013 «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» Ομιλία του κ. Ιωάννη Σειραδάκη (28.09), καθηγητή Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων: Η ανακάλυψη Η μελέτη Οι τεχνικές Η χρήση». Περιοδική έκθεση με τίτλο «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Θα εκτεθεί το πλέον πρόσφατο και πιστό αντίγραφο του μηχανισμού από το Α.Π.Θ., με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό (28-29/09) και σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων (30/09-04/10). τηλ , ΛΓ ΕΠΚΑ Ηγουμενίτσα, πλατεία Δημαρχείου, Αρχαιολογικό Μουσείο (πλατεία Δημαρχείου) 30 Σεπτεμβρίου-31 Οκτωβρίου (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας) «Εικόνες της πόλης στο χρόνο» «Σπονδυλωτή» έκθεση με θέμα την ιστορία της πόλης και τις αλλαγές της μέσα στο χρόνο, συνοδευόμενη από εκπαιδευτικές δράσεις σε δημόσιο υπαίθριο χώρο της πόλης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Δημιουργία ψηφιακού λευκώματος για τα διαφορετικά πρόσωπα της πόλης μέσα στον χρόνο, που θα αναρτηθεί στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Facebook. τηλ , Facebook/Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

23 «Έξι και ένα βήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων». Εκπαιδευτική δράση με δρώμενα εμπνευσμένα από τα εκθέματα για παιδιά ηλικίας ετών και αφετηρία το Χρονολόγιο του Μουσείου (27/9) ) «Μια φορά κι έναν καιρό Ένα παραμύθι» Εκπαιδευτικό παραμύθι για την έννοια του χρόνου για νήπια και παιδιά της Α Δημοτικού. Το παραμύθι θα οδηγήσει σε επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου, ώστε ο χρόνος να συνδεθεί με τη μνήμη και την ιστορία. Εικαστικό εργαστήρι. (27/9) ) ΙΒ ΕΠΚΑ τηλ , -72, -73, -78 Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης 27,28 Σεπτεμβρίου 2013 «και ο χρόνος γλίστρησε πάνω στο αρχαίο θέατρο και άφησε σημάδια» θεματικές περιηγήσεις, «Τα απομηνάρια του αρχαίου Μαντείου» θεματικές περιηγήσεις, Προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ «Οι φύλακες του Χρόνου». ΙΒ ΕΠΚΑ τηλ Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Υπήρξαν χρόνοι, πάει καιρός, σαν μυθικοί». Θεματικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό με θέμα τα τείχη του Μεγάλου Γαρδικίου, που συνέχισαν να είναι «λειτουργικά» μέχρι την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων. τηλ Iωάννινα, Βυζαντινό Μουσείο

24 Εποπτικό υλικό τοιχογραφιών με παραστάσεις Αίνων από εκκλησιαστικά μνημεία της Ηπείρου και παρουσίαση του συσχετισμού του θέματος των Αίνων με την έννοια του χρόνου κατά τη μεταβυζαντινή περίοδο. τηλ ΕΠΤΑΝΗΣΑ Λευκάδα, Αρχαιολογικό Μουσείο 26, 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Από τη δορά του Νεάντερταλ στο διάδημα της Κλεοπάτρας. Μαθαίνω τις ενδυμασίες της αρχαιότητας στο Μουσείο Λευκάδας». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ και Δ Δημοτικού. τηλ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Aρχαίας Κορίνθου αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου - Λέρνας 27, 29 Σεπτεμβρίου 2013 «Τα μάτια μείναν ίδια Κόρινθος: μία πόλη χίλια πρόσωπα στο πέρασμα του χρόνου». Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες Δημοτικού με αφετηρία τις αίθουσες και το αίθριο του μουσείου: παιχνίδι ρόλων, κυνήγι θησαυρού, εργαστήρια κατασκευών (27/9). Θεατρικό δρώμενο στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου (29/9). Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για ενήλικο κοινό και οικογένειες σε επιλεγμένες αίθουσες του μουσείου με θέμα τη λειτουργία του Ασκληπιείου ως τόπου θεραπείας ασθενών (29/9). ΛΖ ΕΠΚΑ, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων τηλ , Αρχαιολογικός χώρος και Mουσείο Αρχαίας Νεμέας

25 «Η Νεμέα στο πέρασμα του χρόνου» μέσα από τη διήγηση του παραμυθιού του σφραγιδόλιθου και την περιήγηση στα μνημεία του χώρου. Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και δραστηριότητες για ενήλικο κοινό και οικογένειες σε επιλεγμένα σημεία του μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, εικαστικό εργαστήριο και κυνήγι θησαυρού. τηλ , Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας «Κινητοποιώντας τη μνήμη της λίμνης». Διάλεξη συζήτηση Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Δημητσάνα, Yπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης 27 Σεπτεμβρίου 2013 «Οι 12 μήνες του χρόνου» Αφήγηση παραμυθιού με κουκλοθέατρο για παιδιά Δημοτικού. Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ήλιδας, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Ολυμπίας

26 «Τα πρόσωπα του χρόνου: Αρχαία και σύγχρονα έθιμα των ολυμπιακών αγώνων». Ο εορτασμός συνδέει το αρχαίο έθιμο της ιερής πομπής από Ήλιδα στην Ολυμπία με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των σύγχρονων Oλυμπιακών Aγώνων. Διήμερη πεζοπορία «Ο δρόμος των αθλητών προς τη Δόξα. Κλασική διαδρομή Ήλιδας Ολυμπίας (27-28/9). Πληροφορίες hhtp://elis2olympia.blogspot.gr/ Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Sochi 2014 (29/9). Οργανωτική ευθύνη Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή. τηλ Καλαμάτα, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας 27 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2013 «Ανακυκλώνοντας την Ιστορία». Έκθεση έργων μελών της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ από ανακυκλωμένα υλικά εμπνευσμένα από την μόνιμη έκθεση του μουσείου. Συναυλία μουσικής τζαζ από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. ΛΗ ΕΠΚΑ ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Καλαμάτα, Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων (ιστορικό κέντρο) «Άνθρωπος Γη Χρόνος». Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, οπτικοακουστική προβολή, έκθεση εποπτικού υλικού 26η ΕΒΑ , Μυστράς, αρχαιολογικός χώρος 29 Σεπτεμβρίου 2013 «Μετάξι παρόντος και παρελθόντος»

27 Τρισδιάστατη εικαστική εγκατάσταση με πηγή έμπνευσης το βυζαντινό ενδυματολογικό σύνολο που εκτίθεται στο Μουσείο του Μυστρά και την παράδοση της πόλης στην παραγωγή μεταξιού, την οποία συνδέει μεταφορικά με τη θέση της γυναίκας μέσα στην ιστορία και τη μνήμη. Εκπαιδευτική δραστηριότητα με παιχνίδια ύφανσης σε μικρών διαστάσεων αργαλειούς. 5η ΕΒΑ, Πνευματική Εστία Σπάρτης τηλ Σπάρτη, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σεπτεμβρίου 2013 Έκθεση φωτογραφίας και σεμινάριο κινηματογραφικών αναλύσεων Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Σπάρτη, Κουμαντάρειος Πινακοθήκη 27 Σεπτεμβρίου 2013 Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένας Αθηναίος συναντά έναν Σπαρτιάτη και μια Σπαρτιάτισσα συνομιλεί με μια Αθηναία» Εργαστήρι με θέμα τη «Μνήμη» του Χρήστου Μποκόρου τηλ ΚΥΚΛΑΔΕΣ Πύργος Τήνου, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Εκδήλωση αναδρομής στην περίοδο προετοιμασίας του μουσείου και στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από εργαστήρια συντήρησης.

28 Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τηλ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μυτιλήνη, Αρχαιολογικό Μουσείο (Νέο) 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Τα πρόσωπα του Χρόνου» Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις τηλ Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου Έκθεση με τίτλο Balkan Tale Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τηλ Σίγρι Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Θεματική ξενάγηση με τίτλο «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου» Παρουσίαση «Γεωλογικός χρόνος και γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γεωλογικός χρόνος και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου» Εκπαιδευτική παιχνίδι «Η εξέλιξη της ζωής στο γεωλογικό χρόνο» Διάλεξη της Δρ. Μυρσίνης Βαρτή Ματαράγκα με τίτλο «Αρχαία λατομεία της Λέσβου»

29 Εκπαιδευτικές δράσεις και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Αρχαία λατομεία της Λέσβου» τηλ , Χίος, Αρχαιολογικό Μουσείο 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Γιατί τα ρολόγια των αρχαιολογικών Μουσείων δεν έχουν μηχανισμούς διαφυγής; Ερμηνεύοντας χαρακιές και φτιασιδώματα στα πρόσωπα του Χρόνου». τηλ Χίος, Ναός Παναγιάς Κρήνας Θεματικές ξεναγήσεις σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα την αλληγορική παράσταση του Bίου Kαιρού στο ναό της Παναγιάς Κρήνας. Το μνημείο θα είναι ανοιχτό στο κοινό στις 28,29/9 από τηλ Λήμνος, Αρχαιολογικό Μουσείο 28 Σεπτεμβρίου 2013 «Τα πρόσωπα του Χρόνου» Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις τηλ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

30 Ρόδος, Αρχαιολογικό Μουσείο Σεπτέμβριου 2013 «Ακίνητος Χρόνος. Ο χρόνος ως έκφραση της ακινησίας της μορφής μέσα στο χώρο». Ποιητική βραδιά ΚΒ ΕΠΚΑ Ρόδος, Δημοτικός κινηματογράφος και κινηματοθέατρο «Ρόδον» Σεπτεμβρίου 2013 «Αποτύπωση του Χρόνου μέσα από τον κινηματογραφικό φακό: αρχαιολογικές και ιστορικές μαρτυρίες». Προβολή επιλεγμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Αγών» Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αιγαιακών Σπουδών τηλ Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, Κατάλυμα της Γλώσσας της Ισπανίας Σεπτεμβρίου 2013 «Παιχνίδια με τον χρόνο». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη μέτρηση του χρόνου στο Βυζάντιο (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, 27/9, ). «Αρχαιολογικό ταξίδι στην τέταρτη διάσταση». Ομιλία της αρχαιολόγου της 4ης ΕΒΑ κ. Άννας Καρίας Κάσδαγλη (Κατάλυμα της Γλώσσας της Ισπανίας, 27/9, 20.00). «Πολύς χρόνος, λίγος χρόνος». Η Έλλη Γιαννάκη αφηγείται ιστορίες για τον χρόνο. Τη συνοδεύουν οι μουσικοί Τάσος Στυλιανόπουλος και Δαβίδ Οικονόμου (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, 29/9, 19.30). τηλ Ρόδος, Μεσαιωνική πόλη Εργοτάξιο Νεοκλασικού Σχολείου Πλατείας Κλεοβούλου

31 «Όταν σταμάτησε ο χρόνος». Η αναφορά είναι για το έτος 1856, όπου ένας καταστροφικός σεισμός και μια ανάφλεξη αποθήκης πυρίτιδας προκάλεσαν τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της μεσαιωνικής Ρόδου. Εκπαιδευτικές δράσεις, θεατρικά δρώμενα και θεματικές ξεναγήσεις συνοδευόμενες από ενημερωτικό έντυπο, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. τηλ Ρόδος - Ιπποτικός ξενώνας αγίας Αικατερίνης, προμαχώνας παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, προμαχώνας αγίου Γεωργίου, Φρούριο αγίου Νικολάου, Μοναστηριακό συγκρότημα αγίου Αυγουστίνου, Άγιος Ιωάννης των Ιπποτών Τέμενος Σουλεϋμάν «Οι μαΐστορες του χρόνου στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου». Θεματικές και εκπαιδευτικού χαρακτήρα ξεναγήσεις με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού με κεντρικό θέμα την εναλλαγή και συμβολή των προσώπων στη διάρκεια της ιστορικής εξέλιξης των μνημειακών κατασκευών της μεσαιωνικής πόλης. Σύλλογος για τη Διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου Ρόδος, Μαρασιά, Κατάλυμα Γαλλίας, γειτονιές της Ρόδου 27 Σεπτεμβρίου 20 Οκτωβρίου 2013 «Ανακάλυψε την ιστορία δίπλα σου» Οκτώ εκκλησίες της πόλης της Ρόδου και άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια δίπλα σε αυτές ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό Έκθεση για τον περιηγητή Bernard Rottiers, τον πρώτο σύγχρονο «τουρίστα» της Ρόδου. Πολιτιστικό κουίζ παιχνίδι με τίτλο «Στα χνάρια του Bernard Rottiers» Rhodes International Culture & Heritage Society - RICHeS τηλ ΚΡΗΤΗ

32 Ηράκλειο, βασιλική Αγ. Πέτρου Δομινικανών ή/ βασιλική Αγ. Μάρκου Φωτογραφική έκθεση με θέμα την εξέλιξη του ιδεατού προτύπου της ανθρώπινης μορφής στο χρόνο, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους μεταβυζαντινούς χρόνους. ΚΓ ΕΠΚΑ, 13η ΕΒΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Παλαιά πόλη Ρεθύμνου, Τέμενος Καρά Μουσά Πασά 28 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα μμ. «Η έννοια του χρόνου στα Μεσαιωνικά και τα Νεώτερα Χρόνια». Διαλέξεις με θέμα την πρόσληψη του χρόνου κατά τους βυζαντινούς και νεώτερους χρόνους. Τηλ Ρέθυμνο, Αρχαιολογικό Μουσείο «Ανασκαφές, η μηχανή του Χρόνου». Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άξονα ένα παιχνίδι ανασκαφής και στόχο την κατανόηση της αλληλουχίας των ανασκαφικών στρωμάτων και του παλίμψηστου των αρχαίων πόλεων. «Προσφέροντας γην και ύδωρ». Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με άξονα τις τυπολογικές διαφοροποιήσεις ενός τύπου αγγείου «Κρόνος/Χρόνος» Ψηφιακή προβολή του μύθου του Κρόνου. τηλ Ι. Ναός Αγίας Σοφίας Ρεθύμνου και Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Σπονδυλωτή έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού για την πορεία των μνημείων και των πόλεων μέσα στο χρόνο και της συντήρησής τους.

33 τηλ Χανιά, Αρχαιολογικό Μουσείο «Ανασκαφές, η μηχανή του Χρόνου». Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άξονα ένα παιχνίδι ανασκαφής και στόχο την κατανόηση της αλληλουχίας των ανασκαφικών στρωμάτων και του παλίμψηστου των αρχαίων πόλεων. «Προσφέροντας γην και ύδωρ». Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με άξονα τις τυπολογικές διαφοροποιήσεις ενός τύπου αγγείου «Κρόνος/Χρόνος» Ψηφιακή προβολή του μύθου του Κρόνου. τηλ Κίσαμος, Αρχαιολογικό Μουσείο «Ανασκαφές, η μηχανή του Χρόνου». Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άξονα ένα παιχνίδι ανασκαφής και στόχο την κατανόηση της αλληλουχίας των ανασκαφικών στρωμάτων και του παλίμψηστου των αρχαίων πόλεων. «Προσφέροντας γην και ύδωρ». Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο με άξονα τις τυπολογικές διαφοροποιήσεις ενός τύπου αγγείου τηλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η γιορτή του πολιτισμού στα μουσεία όλης της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η γιορτή του πολιτισμού στα μουσεία όλης της χώρας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ------ Αθήνα 24 Σεπτεμβρίου2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η γιορτή του πολιτισμού στα μουσεία όλης της

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ένας θεσμός που γιορτάζει την πολυμορφία της Ευρώπης Tα πρόσωπα του Xρόνου 26-28Σεπτεμβρίου σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Ανακτορούπολη - εξωτερικά της νότιας πλευράς του χώρου, Νέα Πέραμος

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Ανακτορούπολη - εξωτερικά της νότιας πλευράς του χώρου, Νέα Πέραμος ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης, Έβρος Ιερό Μεγάλων θεών, Σαμοθράκη Αρχαίο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Γραφείο Υπουργού ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ minoff@culture.gr Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδική Προβολής και Αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Α) Αρχαιολογικές Υπηρεσίες 1. Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς ΥΠΟΤ 2. Α Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αθήνα 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Θερινό ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων και Μνημείων του Κράτους.

ΘΕΜΑ : Θερινό ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων και Μνημείων του Κράτους. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 8-7-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ Αρ. Πρ. ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ. 2103243987 Εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες Σχολικό έτος 2015 2016 Οι εξειδικευμένες

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις

Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 1 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ (ΦΕΚ 2995) ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014

ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014 ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ 2014 Η ΚΘ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Επιστημονική Ομάδα των Ανασκαφών Αυγής οργανώνουν για πέμπτη χρονιά εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΙΟΠ Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Μουσείο Αργυροτεχνίας - νέο μέλος στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ Δίκτυο Μουσείων Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 21/9, 11:00-12:30 Σεμινάριο «Ανακαλύπτοντας τους χαμένους

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ- ΕΠΚΑ Θέατρο Διονύσου, Ωδείο Περικλέους ς Αθήνα Α ΕΠΚΑ Ηρώδειο ς Αθήνα Α ΕΠΚΑ Θέατρο Αχαρνών Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο».

Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο». Στην Ελλάδα, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου 2009 για να γιορτάσει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Σχεδιάζοντας μία εκπαιδευτική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Αθηνά Παπαδάκη Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θήβα 8 Σεπτεμβρίου 2016 Διαχρονικά ο πολιτισμός της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

{slide=πρόγραμμα Εκδηλώσεων}

{slide=πρόγραμμα Εκδηλώσεων} Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου η Μαγεία έχει την τιμητική της. Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά - Η μαγεία στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για το διάστημα Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη σχολική χρονιά 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (90%) 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

ΒΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (90%) 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΜΗΜΑ/ΣΧΟΛΗ ΙΔΡ. ΠΟΛΗ Ε.Μ. E.M.* 867 Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Γεν. Σειρά ΣΧ.ΕΝΣΤ. Θεσσαλονίκη ΠΕ 18326 18983-657 7 7 10-3 355 Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΝΕΠ Πειραιάς 1ΓΛ (*) 17987 18090-103 130 130 135-5

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Μουσείο Αργυροτεχνίας - νέο μέλος στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ Αθήνα Σεπτέμβριος 2016 14/9, 20:30 Προβολή ταινίας και έκθεση «1922» Εκδήλωση μνήμης της Μικρασιατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017

ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017 ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017 ΒΑΣΗ ΚΩΔ. ΕΠΙΤΥ- ΚΕΝΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΤΜΗΜΑ (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧ. ΧΟΝΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ! Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016 Γραφείο Τύπου Τηλ.: 210 5284885 886 e-mail: press@opanda.gr press1.opanda@gmail.com web: www.opanda.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Δ/νση Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας διαθέτει με δανεισμό σειρά εκπαιδευτικών φακέλων και εντύπων σε σχολεία όλης

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Κάθε Σάββατο και διαφορετική εμπειρία στο Μουσείο Ακρόπολης Εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον»

Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» Δημήτρης Παπαδόπουλος Βιολόγος Ωκεανογράφος τ. Υπεύθυνος ΚΠΕ Λαυρίου Κέντρο Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΑΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) ΔΠΘ 3 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝ. 3 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα και προάστια

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ένας θεσμός που γιορτάζει την πολυμορφία της Ευρώπης Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη μνημεία και μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π..

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.. Εκεί οι μαθητές θα συναντιούνται σε εβδομαδιαία ή 15νθήμερη βάση και θα συζητούν για

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική

Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική 4 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική Τμήματα που έχουν τον αριθμό άλλου Επιστημονικού Πεδίου μπροστά από τον τίτλο τους (1 ο, 2 ο, 3 ο ), δηλώνονται και μέσω του άλλου Πεδίου. Τα

Διαβάστε περισσότερα

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ Α/Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Ημέρα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ανασκάπτουμε, μελετάμε, ερμηνεύουμε, δημοσιεύουμε, εκθέτουμε, προστατεύουμε, συντηρούμε, αναστηλώνουμε, εκπαιδεύουμε, προβάλλουμε, φροντίζουμε, αποκαλύπτουμε, αναζητάμε, προσφέρουμε, αγωνιούμε, αγωνιζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!»

1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Χαίρε και Πίει ή αλλιώς στην υγειά μας!» ΑΘΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούνται Εκπαιδευτικά Προγράμματα που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του. Αναλυτικότερα, για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2011 Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2011 Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2011 Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 Α/Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΡΑΚΗ Ξάνθης ΛΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Α/Α ΕΦΕΤΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ FAX ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ e-mail 1. Αθηνών (έδρα) 210-6404143 210-6404146 210-6404544 210-6404644 K. Λουκάρεως 14 Τ.Κ. 115 22 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ (ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ) Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Εθνικού Αρχείου, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Α. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (08.00-20.00) 1. Αρχαιολογικός

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) 5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔ ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ 13662

ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔ ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ 13662 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΕΙΣ 2016 3 ο, ο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΓΕΩΠΟΝ. ΠΑΝ. 129 3 ο, ο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) ΔΠΘ 1193

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που πλαισιώνουν τις Μόνιμες Συλλογές του, για τη σχολική χρονιά 2014-2015 (διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 28-30 Σεπτεµβρίου 2012 Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία ATTIKH 1. Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 28 Σεπτεµβρίου 2012 2 Δεκεµβρίου 2012 Μικρή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρα 10.30 π.μ. ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΟΛΟΥ Σημείο συγκέντρωσης: Ιερός Ναός Αγ. Ειρήνης, επί της οδού Αιόλου ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ψ Ρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -N^ ->5^ **' ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ

ψ Ρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ -N^ ->5^ **' ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ ψ Ρ ' '.'."» *?' Ρ -N^ ->5^ ι"*** **' "HSf % ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΕΟΝΤΗ Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 413 417 420 414 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΑΠΌ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΡΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΡΙΑ ΒΑΣΕΙΣ 2015 (90% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β ΗΜΕΡ.) 1 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 20.206 ΑΓΓΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 2015. Πλήθος Υποψηφίων Σχολή / Τμήμα

ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 2015. Πλήθος Υποψηφίων Σχολή / Τμήμα ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 05 ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ 7 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 59 97 ΙΑΤΡΙΚΗΣ 33 3

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ:

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: πρόσωπα και αντικείμενα Γνωρίζετε ότι: το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης ιδρύθηκε στις αρχές του 20

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 213 214 1800 FAX 210 5227300 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μνημεία, ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες: «ασύμβατη σχέση» ή διαχρονική συνύπαρξη;

Μνημεία, ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες: «ασύμβατη σχέση» ή διαχρονική συνύπαρξη; Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων Εβδομάδα Πανελλαδικών Δράσεων για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 6-13 Νοεμβρίου 2017 Μνημεία, ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες: «ασύμβατη σχέση» ή διαχρονική

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις 2015 Ανά Επιστημονικό Πεδίο 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

Βάσεις 2015 Ανά Επιστημονικό Πεδίο 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής Βάσεις 2015 Ανά Επιστημονικό Πεδίο 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ 14304 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας

Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικής Πολιτικής & Θρησκευμάτων Πολιτικής Τομέων & Δ. Ανθρ. Πόρων Υ Γενική Οικονομικών Υπηρεσιών Υ Γενική και Γενική Αναστήλωσης, Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Θράκης Κομοτηνή 467 65.380,00 ΔΑΟΚ Δράμας Δράμα ΠΕ Δράμας 100 14.000,00 ΔΑΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15.07.2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 1030 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17 Ταχ.Κώδικας: 101 87 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τμήμα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) ΔΙΕΘΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ 599 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 10% ΕΠΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΑΧΑΙΟΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣτοπλαίσιοτηςΈκθεσηςπουφιλοξενείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, 3ος όροφος) ΚΙΛΚΙΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, 3ος όροφος) ΚΙΛΚΙΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1 28/1/2013 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ 599 601 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 10% ΕΠΑΛΑ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2015 1 1 1 1,133 220 1,133

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανογραφικό 2018 με Βάσεις 2017 ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Μηχανογραφικό 2018 με Βάσεις 2017 ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΒΑΣΗ ΚΩΔ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΔΙΑ 2017 225 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 2 14.220 227 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 2 13.244 327 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Δελτίο Τύπου 26/5/15 Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Τέσσερεις κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016) 1 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕ ΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (Σχολές Πόλεις ΑΕΙ/ΤΕΙ Βάσεις 2016) 5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕ ΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΕΙ Ελλάδας: Πλήθος Κύπριων υποψηφίων με πρώτη επιλογή ανά Σχολή / Τμήμα.

ΑΑΕΙ Ελλάδας: Πλήθος Κύπριων υποψηφίων με πρώτη επιλογή ανά Σχολή / Τμήμα. ΑΑΕΙ Ελλάδας: Πλήθος Κύπριων υποψηφίων με ανά. 1 617 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 159 2 297 ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 133 3 295 ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) 119 4 403 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ (Κατόπιν ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Μεταφοράς) ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 599 (ΑΘΗΝΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 20

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 20 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 20 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ (Κατόπιν ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Μεταφοράς) ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 599 (ΑΘΗΝΑ)

Διαβάστε περισσότερα

5 ο Πεδίο Α/Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ ΕΠ

5 ο Πεδίο Α/Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ ΕΠ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ 336 5 2 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΤΕΙΟ 124 1,5 3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ 271 5 4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

ΚΟΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΚΟΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΤΕΦΑΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΟΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ (ΑΘΗΝΑ) (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ 599 601 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 10% ΕΠΑΛΑ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2015 1 1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (2015-2016)

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (2015-2016) ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Οίκος Ανδρέου & Μαρίας Καλοκαιρινού Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7 71202 Ηράκλειο, Κρήτη Τηλ.: (2810) 283219-288708 Fax: 283754 e-mail: info@historical-museum.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αλφαβητική κατάταξη τμημάτων πεδία εισαγωγής ΠΕΔΙΑ 1 2 3 4 5 ΑΕΙ. http://kentromeletis.edu.gr

Αλφαβητική κατάταξη τμημάτων πεδία εισαγωγής ΠΕΔΙΑ 1 2 3 4 5 ΑΕΙ. http://kentromeletis.edu.gr TMHMATA ΙΔΡ. ΠΕΔΙΑ 1 2 3 4 5 ΑΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) ΠΑΝ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΕΙ 5 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΠΑΝΟ ΑΕΙ 5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Μεταφοράς) ΜΟΡΙΑ 599 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Τετάρτη 3/4/2013 18:00-18:10 Χαιρετισμοί 18:10-18:20 26ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (4%) ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2014 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (4%) ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2014 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ 604 V ΤΜΗΜΑ/ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΗ Ε.Μ. E.M.* Επιχ/σεων Φιλοξενίας, Πειραιά / Εισαγωγική Πειραιάς 1ΓΛ (*) 17616 8052 9564 1 5 3 2 615 III Φυσικοθεραπείας Αθήνα 17516 16493 1023 3 3 3 0 619 III Εργοθεραπείας Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 599 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 601

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, 22-24/4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, 22-24/4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, 22-24/4 Δευτέρα 22 Απριλίου 1 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, Αιγέως 41-43 ΣΧΟΛ. ΜΟΝΑΔΑ 16.00-16.15 12o Γ/ΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 16.15-16.30 4ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ 16.30-16.45

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ 10% - 2013 & 2012 ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΟΡΙΑ ΜΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (2013) (2012) (Μόρια) (%) 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 10% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Νέο Σύστημα Εισαγωγής Υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Α. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής α) Βιολογία Γενικής Παιδείας [

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΜΟΡΙΑ 599 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 «Παντέχνου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Μεταφοράς) ΜΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 599

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα