Universitätsklinikum Tübingen. Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Universitätsklinikum Tübingen. Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο"

Transcript

1 Universitätsklinikum Tübingen Πληροφορίες για ασθενείς σχετικά με την παραμονή στο νοσοκομείο

2 Αξιότιμη κυρία ασθενή, αξιότιμε κύριε ασθενή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τυβίγγης (Universitätsklinikum Tübingen) σας χαιρετά εγκάρδια. Για να είστε εσείς και οι συγγενείς σας καλά ενημερωμένοι στο νοσοκομείο μας γράψαμε μερικές πληροφορίες στη γλώσσα σας: Σ αυτό το φυλλάδιο θα βρείτε σημαντικές οδηγίες από την εισαγωγή μέχρι και το εξιτήριο. Αυτό βέβαια δεν αντικαθιστά την προσωπική συνομιλία με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ρωτήστε, αν κάτι δεν σας είναι ξεκάθαρο, εκφράστε τις επιθυμίες σας. Οι συνεργάτισσες και συνεργάτες μας προσπαθούν να σας είναι συνομιλητές σε όλα τα ζητήματά σας. Ακούμε όλες τις επιθυμία σας. Ευχάριστη παραμονή και ταχεία ανάρρωση σας εύχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Τυβίγγης

3 Πρόσβαση Με τρένο ή λεωφορείο Έχετε καλή πρόσβαση στις κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τυβίγγης με τις αστικές συγκοινωνίες. Η γραμμή του λεωφορείου 5 ξεκινάει ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Τυβίγγης. Οι αντίστοιχες στάσεις των λεωφορείων απέχουν μόνο λίγο με τα πόδια από την εκάστοτε κλινική. Με το αυτοκίνητο Αν έρχεστε με το ΙΧ στην κλινική μας, σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε τα πάρκινκ. Για τις κλινικές Tal έχετε στη διάθεσή σας κοντά στην παλιά πόλη το πάρκινκ König και P3 Kliniken-Innenstadt ( P3 κλινικέςκέντρο ). Στο Schnarrenberg παρκάρετε καλύτερα στα πάρκινκ P4 Crona και P5 Medizinische Klinik ( P5 Ιατρική Κλινική. Εκτός των πάρκινκ δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης διαρκείας στους χώρους του νοσοκομείου. Αν δεν μπορείτε να περπατήσετε καλά ή είστε σε αναπηρικό καροτσάκι, τότε μπορείτε να μπείτε με το αυτοκίνητο για λίγο στους χώρους του νοσοκομείου μέχρι να ανεβείτε ή να καταβείτε από το αυτοκίνητο. Παρακαλούμε να ρωτήσετε σχετικά στην είσοδο. Εκτός τούτου βρίσκονται στη διάθεσή σας σε διάφορα σημεία θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εισαγωγή Όταν έρχεστε στην κλινική μας, σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας την κάρτα ασφαλισμένου (Versichertenkarte) του ασφαλιστικού σας φορέα και τη γραπτή παραπομπή (Überweisung) του οικογενειακού σας γιατρού. Σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών έρχεστε στο δικό μας σταθμό μέσω του Τμήματος Επείγουσας Εισαγωγής. Σε περιπτώσεις κλινικής παραμονή σας παρακαλούμε να φέρνετε μαζί σας και τα φάρμακα που παίρνετε στο σπίτι τακτικά και να μιλήσετε με το γιατρό σας στο σταθμό για το αν ενδείκνυται να συνεχίσετε να παίρνετε τα φάρμακα κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας εδώ στο νοσοκομείο. Πολύτιμα αντικείμενα και μεγαλύτερα χρηματικά ποσά θα πρέπει να τα αφήσετε στο σπίτι σας επειδή το νοσοκομείο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη γι αυτά.

4 Έξοδα και παροχές υπηρεσιών επιλογής Αν θέλετε να μάθετε πόσο κοστίζει η θεραπευτική σας αγωγή, τότε πάρτε πληροφορίες είτε από το διαδίκτυο στη διεύθυνση είτε προσέξτε τις σχετικές πινακίδες στις κλινικές. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε συμπληρωματικές παροχές υπηρεσιών, το νοσοκομείο σας προσφέρει μεταξύ άλλων και την εισαγωγή σε μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια καθώς επίσης και θεραπευτική αγωγή με γιατρό της επιλογής σας. Ρωτήστε παρακαλώ αμέσως κατά την εισαγωγή στο σταθμό για τις παροχές υπηρεσιών επιλογής. Διελευκάνετε την ανάληψη εξόδων το καλύτερο προηγουμένως με τον ασφαλιστικό σας φορέα. Διερμηνέας Δεν καταλαβαίνετε τόσο καλά γερμανικά; Νοσηλευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν διερμηνέα στο κρεβάτι του ασθενούς. Ο/η διερμηνέας μεταφράζει ιατρικές συνομιλίες ενημέρωσης και σημαντικές συνομιλίες πληροφόρησης. Να απευθύνεστε εν προκειμένω στη νοσηλευτική ομάδα ή στο γιατρό σας. Ενημέρωση Οι δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής διαγνωστικής και θεραπευτικής αγωγής είναι τόσο πολύμορφες έτσι ώστε συχνά να μην είναι διαφανείς και κατανοητές για τους μη ειδικούς. Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα, το τι ακριβώς θα σας γίνει. Οι γιατροί και οι συνεργάτες της κλινικής σας ενημερώνουν σχετικά με την πάθησή σας και τον τρόπο θεραπευτικής αγωγής όσο το δυνατό καλύτερα. Αν όμως παρά ταύτα κάτι δεν σας είναι εντελώς ξεκάθαρο, τότε ξαναρωτήστε και αφήστε να σας εξηγήσουν το κάθετι, που θέλετε να ξέρετε, ακριβώς ακόμη μια φορά. Συναίνεση Σε περίπτωση εγχείρησης ή παρομοίων επεμβάσεων πρέπει ο γιατρός να σας ενημερώσει προηγουμένως σχετικά με την αναγκαιότητα, τους κινδύνους, το είδος και το μέγεθος της απαιτούμενης επέμβασης. Ο νόμος προκαθορίζει ότι εσείς πρέπει να είστε σύμφωνοι με τέτοιου είδους θεραπευτικές αγωγές και ότι πρέπει να δώσετε τη συγκατάθεσή σας και γραπτά. Μόνο σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, που είναι επικίνδυνες για τη ζωή και που απαιτούν άμεση ταχεία επέμβαση, μπορεί να παραιτηθεί κανείς από τη χορήγηση συναίνεσης.

5 Φαγητό και διαιτητικό φαγητό Το πρόγραμμα διατροφής, που αλλάζει κάθε εβδομάδα, σας προσφέρει ποικίλα, γευστικά φαγητά με πολλές δυνατότητες επιλογής. Σε περίπτωση, που πρέπει να τηρήσετε δίαιτα, που έχετε διατροφική δυσανεξία ή δεν τρώτε ορισμένα τρόφιμα για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους, τότε σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τη νοσηλευτική ομάδα έτσι ώστε να μπορέσουν να ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες σας. Κάπνισμα Το να ζει κανείς μαζί με άλλους σε στενό χώρο, όπως στην κλινική, αυτό απαιτεί αμοιβαίο σεβασμό. Γι αυτό ισχύει το εξής: Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται. Παρακαλούμε να καπνίζετε μόνο στις χαρακτηρισμένες περιοχές καπνιστών εκτός των κτηρίων. Ψυχική υποστήριξη Βοήθεια και υποστήριξη στην καθημερινότητα της κλινικής σας προσφέρει η οικουμενική ομάδα ψυχικής υποστήριξης. Ίσως να επιθυμείτε να εκφράσετε τις ανησυχίες και τους φόβους σας, να προσευχηθείτε ή απλά να μη θέλετε να είστε μόνος/η σε μια δύσκολη κατάσταση. Αν εσείς ή οι συγγενείς σας επιθυμούν να συνομιλήσουν, τότε πείτε το στο προσωπικό,που σας φροντίζει. Η ομάδα ψυχικής υποστήριξης νοιάζεται για όλους τους ασθενείς, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Σχετικά με τον τόπο και τις ημερομηνίες των θείων λειτουργιών μπορείτε να ρωτήσετε και να τις μάθετε στην εκάστοτε κλινική. Κοινωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία Και οι συνεργάτες της Κοινωνικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας ακούν τις ανησυχίες σας: φροντίζουν π.χ. για την περαιτέρω περίθαλψή σας, όταν είστε και πάλι πίσω στο σπίτι σας, σας συμβουλεύουν για λήψη ιατρικών μέσων αποκατάστασης (π.χ. κούρα) και κατά την χρησιμοποίηση εξωτερικών υπηρεσιών. Υποβάλλουν αίτηση μαζί σας σε περίπτωση ανάγκης για έκδοση ταυτότητας βαρειάς αναπηρίας, διασαφηνίζουν ποιες οικονομικές παροχές υπηρεσιών δικαιούστε, σας ενημερώνουν σχετικά με ομάδες αυτοβοήθειας και δυνατότητες υποστήριξης κατά την συμπαράσταση των συγγενών και πολλά άλλα ακόμη πράγματα. Παρακαλούμε να ρωτήσετε επί τόπου για τον αρμόδιο συνομιλητή σας.

6 Ώρες επισκέψεων Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι. Συνήθως δεν υποχρεούστε να λαμβάνετε υπόψη σας στο νοσοκομείο σταθερό ωράριο και μπορείτε να επισκέπτεστε τους ασθενείς μεταξύ 8 και η ώρα. Μερικά τμήματα έχουν ειδικές ώρες επισκέψεων, παρακαλούμε να ενημερωθείτε επί τόπου. Άδεια απουσίας Τους χώρους του νοσοκομείου επιτρέπεται να τους εγκαταλείψετε μόνο μετά από ιατρική έγκριση. Άδεια απουσίας είναι δυνατό να χορηγηθεί μόνο σε εξαιρετική περίπτωση. Τράπεζα Ένα μικρό κέντρο πελατών της Kreissparkasse Tübingen βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών στις κλινικές Crona: Στο χώρο της εισόδου βρίσκεται ένα αυτόματο ανάληψης χρημάτων, ένας εκτυπωτής αποσπάσματος λογαριασμού και ένα τερματικό για φόρτωμα της κάρτας χρημάτων. Πολύτιμα αντικείμενα Κοσμήματα, μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα πρέπει να τα αφήνετε στο σπίτι σας. Η κλινική δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Τηλέφωνο Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα κτήρια των κλινικών. Γι αυτόν το λόγο υπάρχουν σε όλα τα κτήρια δημόσιες τηλεφωνικές συσκευές, που λειτουργούν με κέρματα, και καρτοτηλέφωνα. Ρωτήστε τον θυρωρό πού βρίσκονται αυτά. Τα περισσότερα δωμάτια ασθενών είναι εξοπλισμένα με δικό τους τηλέφωνο σε κάθε κρεβάτι. Για να το χρησιμοποιήσετε χρειάζεστε μια ειδική κάρτα τηλεφώνου, την κάρτα HiMed. Αυτήν την κάρτα μπορείτε να την αγοράσετε στην κλινική σας σε ένα από τα αυτόματα μηχανήματα. Εκεί θα βρείτε και τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης για το τηλέφωνο.

7 Συσκευή τηλεόρασης Στις κλινικές του Schnarrenberg σχεδόν όλα τα δωμάτια ασθενών είναι εξοπλισμένα με συσκευή τηλεόρασης. Μπορείτε να πιάνετε περισσότερους διεθνείς σταθμούς. Η χρήση τηλεόρασης είναι δωρεάν, χρειάζεστε όμως την κάρτα τηλεφώνου HiMed. Για τα ακουστικά πληρώνετε τέλη προστασίας 2. Ταχυδρομείο Σε όλες τις κλινικές υπάρχουν γραμματοκιβώτια και μπορείτε να αγοράσετε γραμματόσημα. Εάν είστε κατάκοιτος/η, δίνετε την αλληλογραφία σας απλά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ικανοποίηση Οι συνεργάτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τυβίγγης προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών και την ποιότητα της εργασίας των. Γι αυτό το λόγο ενδέχεται να σας σταλεί ένα ερωτηματολόγιο μετά την παραμονή σας στο νοσοκομείο. Με την περιγραφή των εντυπώσεών σας και των εμπειριών σας μας κάνετε υποδείξεις για βελτίωση. Παντού στο νοσοκομείο βρίσκονται και κιβώτια για να ρίχνετε τα ερωτηματολόγιά μας Sagen Sie uns Ihre Meinung ( Πείτε μας τη γνώμη σας ). Βεβαίως δεχόμαστε τον έπαινό σας ή την κριτική σας ευχαρίστως και προσωπικά.

8 griechisch ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΣΠΛΑΓΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΩΤΟΡΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΕΥΡΟΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ, ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΩΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΑΣ UNIVERSITÄTSKLINIKUM TÜBINGEN Postfach 26 69, D Tübingen Telefon +49 (0) 70 71/29-0 Impressum/Στοιχεία έκδοσης Universitätsklinikum Tübingen Presse- und Öffentlichkeitsarbeit (Τμήμα τύπου και δημοσίων σχέσεων)

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία:

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Γεώργιος Κεσίσογλου, M.Sc., Όνομα: Διεύθυνση: Σταθερό ή Κινητό τηλ.: Τηλ. Εργασίας: Μπορώ να αφήσω μήνυμα σε αυτά τα τηλέφωνα; Email: Ημερομηνία Γέννησης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα

TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια!

TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια! www.tena.gr TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια! SCA HYGIENE PRODUCTS A.E. 17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας & Καλαμάτας 2, 145 64, Νέα Κηφισιά, Tηλ. 210 27 05 700 800

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Εισαγωγή Ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις είναι συχνά πρόθυµοι δηλώσουν συµµετοχή σε κλινικές µελέτες, ελπίζοντας ότι η προσφορά τους θα βοηθήσει την έρευνα να ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1/19 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η Διεύθυνση στην προσπάθεια της, για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή EL Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογές Θεραπείας Νεφρικής Ανεπάρκειας

Επιλογές Θεραπείας Νεφρικής Ανεπάρκειας Greek Επιλογές Θεραπείας Νεφρικής Ανεπάρκειας Κάνοντας τη Σωστή Επιλογή Επιλογές Θεραπείας Νεφρικής Ανεπάρκειας Κάνοντας τη Σωστή Επιλογή Πρόλογος Σας έχει δοθεί αυτό το εισαγωγικό βιβλιάριο επειδή σας

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική μέριμνα Μια σύνοψη Παροχές για πολίτες του Μονάχου σε κατάσταση ανάγκης

Κοινωνική μέριμνα Μια σύνοψη Παροχές για πολίτες του Μονάχου σε κατάσταση ανάγκης Κοινωνική μέριμνα Μια σύνοψη Παροχές για πολίτες του Μονάχου σε κατάσταση ανάγκης Leistungen für Münchnerinnen und Münchner in Notlagen Griechisch Έκδοση: Ιανουάριος 5 2014 Στοιχεία έκδοσης Landeshauptstadt

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα»

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα» Πρόλογος Τόσα χρόνια όλοι δυστυχώς εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε ως μονάδες. Το δύσκολο πια είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Η ομάδα, η ένωση. Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ www.e-gramateas.gr Υπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης με 150 το μήνα τελική τιμή με ΦΠΑ Με την υπηρεσία της ηλεκτρονικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Εισαγωγή Αυτό το βιβλιάριο έχει γραφτεί µε σκοπό να σας δώσει κάποιες σηµαντικές πληροφορίες ώστε να κατανοήσετε ευκολότερα τι ακριβώς είναι ο καρκίνος του πνεύµονα.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Αρκετοί ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί µε καρκίνο του παχέος εντέρου στο αρχικό του στάδιο, έχουν συνήθως πλήρη αποθεραπεία.

Αρκετοί ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί µε καρκίνο του παχέος εντέρου στο αρχικό του στάδιο, έχουν συνήθως πλήρη αποθεραπεία. Τα συναισθήµατά σας Αρκετοί ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί µε καρκίνο του παχέος εντέρου στο αρχικό του στάδιο, έχουν συνήθως πλήρη αποθεραπεία. Οι πιο κάτω πληροφορίες ίσως να µη ενδιαφέρουν εξ ολοκλήρου

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές ευκαιρίες για ανειδίκευτους και ημιειδικευμένους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού

Επαγγελματικές ευκαιρίες για ανειδίκευτους και ημιειδικευμένους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού Επαγγελματικές ευκαιρίες για ανειδίκευτους και ημιειδικευμένους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού HOUSEKEEPING Εκπαιδευτικό υλικό εγχειρίδιο ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ - ΓΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Αλεξάνδρα Βασιλική Π. Αλεξανδράκη Σημαντικοί Όροι: Υγεία, Σύστημα Υγείας, Υπηρεσίες Υγείας, Διαθεσιμότητα, Προσπελασιμότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 Η καθημερινότητα μίας μέσης αστικής οικογένειας που ζει σε μια ψηφιακή πόλη διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με άλλες οικογένειες,

Διαβάστε περισσότερα

Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία; Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη

Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία; Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη , pas de pas d papiers,sažd em sažde? Se Keine Papiere t? Keine Papi, no G.P?Νο I. Χωρίς χαρτιά, χωρίς υγεία;, no G. sanida in sanidad? si Πρώτο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πρόσβαση στην Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

Special Disability Trusts Ειδικά Αναπηρικά Καταπιστεύματα Διευθέτηση των ζητημάτων Βελτίωση της ζωής των Αυστραλών

Special Disability Trusts Ειδικά Αναπηρικά Καταπιστεύματα Διευθέτηση των ζητημάτων Βελτίωση της ζωής των Αυστραλών Greek/Ελληνικά Special Disability Trusts Ειδικά Αναπηρικά Καταπιστεύματα Διευθέτηση των ζητημάτων Getting Things Sorted Προγραμματισμός για το Μέλλον: Άτομα με αναπηρία Βελτίωση της ζωής των Αυστραλών

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Ο τρόπος εργασίας μας Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Περιεχόμενα Ο τρόπος εργασίας μας Ο τρόπος εργασίας μας μεταξύ μας με άλλους Ο τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης Επικοινωνία & πηγές μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική CSL Limited Ιούλιος 2013 Περιεχόμενα > < Προηγούμενη σελίδα Περιεχόμενα Επόμενη σελίδα > Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική Εστίαση στον Πελάτη. Καινοτομία. Ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Διπλωματική εργασία Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή (2 η Έκδοση) Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών o Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Ιούλιος 2009 Περιεχόμενα \ Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση

Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Επικαιροποίηση 2010 Τα δικαιώματά σας όταν μετακινείστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Τα

Διαβάστε περισσότερα