Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2010)0249),

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2010)0249),"

Transcript

1 P7_TA-PROV(2011)0487 Ευρωπαϊκές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 15ης Νοεµβρίου 2011 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες (COM(2010)0249 C7-0129/ /0133(COD)) (Συνήθης νοµοθετική διαδικασία: πρώτη ανάγνωση) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2010)0249), έχοντας υπόψη το άρθρο 294 παράγραφος 2 και το άρθρο 338 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύµφωνα µε τα οποία του υποβλήθηκε η πρόταση από την Επιτροπή (C7-0129/2010), έχοντας υπόψη το άρθρο 294 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υπόψη τη δέσµευση του εκπροσώπου του Συµβουλίου µε επιστολή της 3ης Οκτωβρίου 2011 να εγκρίνει τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύµφωνα µε το άρθρο 294 παράγραφος 4 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υπόψη το άρθρο 55 του Κανονισµού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (Α7-0188/2011), 1. εγκρίνει τη θέση του σε πρώτη ανάγνωση όπως παρατίθεται κατωτέρω 2. ζητεί από την Επιτροπή να του υποβάλει εκ νέου την πρόταση, αν προτίθεται να της επιφέρει σηµαντικές τροποποιήσεις ή να την αντικαταστήσει µε νέο κείµενο 3. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο, στην Επιτροπή και στα εθνικά κοινοβούλια.

2 P7_TC1-COD(2010)0133 Θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 15 Νοεµβρίου 2011 εν όψει της έγκρισης κανονισµού (ΕE) αριθ. /2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες και µε την κατάργηση του κανονισµού (ΕΟΚ) αριθ. 357/79 και της οδηγίας 2001/109/ΕΚ (Κείµενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 338 παράγραφος 1, Έχοντας υπόψη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κατόπιν διαβίβασης του σχεδίου νοµοθετικής πράξης στα εθνικά κοινοβούλια, Αποφασίζοντας σύµφωνα µε τη συνήθη νοµοθετική διαδικασία 1, Εκτιµώντας τα ακόλουθα: (1) Ο κανονισµός (ΕΟΚ) αριθ. 357/79 του Συµβουλίου, της 5ης Φεβρουαρίου 1979, περί των στατιστικών ερευνών περί των αµπελουργικών εκτάσεων 2 και η οδηγία 2001/109/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 19ης εκεµβρίου 2001, για τις στατιστικές έρευνες που θα διενεργηθούν από τα κράτη µέλη για τον προσδιορισµό του δυναµικού παραγωγής των δενδρώνων ορισµένων ειδών οπωροφόρων δένδρων 3 τροποποιήθηκαν πολλές φορές. Επειδή τώρα απαιτούνται περαιτέρω τροποποιήσεις και απλουστεύσεις, οι πράξεις αυτές θα πρέπει, για λόγους σαφήνειας και σύµφωνα µε τη νέα προσέγγιση για την απλούστευση και βελτίωση της νοµοθεσίας της Ένωσης, να αντικατασταθούν από µία και µόνη πράξη. (2) Η Επιτροπή, για να εκτελέσει το έργο που της έχει ανατεθεί από τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ) και από τη νοµοθεσία της Ένωσης στον τοµέα της κοινής οργάνωσης των γεωργικών αγορών, χρειάζεται να ενηµερώνεται µε ακρίβεια σχετικά µε το παραγωγικό δυναµικό των εκµεταλλεύσεων ορισµένων ειδών µόνιµων καλλιεργειών στην Ένωση. Για να εξασφαλισθεί η ορθή διαχείριση της κοινής γεωργικής πολιτικής, η Επιτροπή απαιτεί να παρέχονται τακτικά στοιχεία για τις µόνιµες καλλιέργειες σε πενταετή βάση. (3) Ο κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 223/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 11ης Μαρτίου 2009, σχετικά µε τις ευρωπαϊκές στατιστικές 4 παρέχει ένα πλαίσιο αναφοράς για τις ευρωπαϊκές στατιστικές στον τοµέα των µόνιµων καλλιεργειών. Ειδικότερα, ο κανονισµός αυτός απαιτεί συµµόρφωση προς τις αρχές Θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 15ης Νοεµβρίου ΕΕ L 54 της , σ ΕΕ L 13 της , σ. 21. ΕΕ L 87 της σ. 164.

3 της επαγγελµατικής ανεξαρτησίας, της αµεροληψίας, της αντικειµενικότητας, της αξιοπιστίας, του στατιστικού απορρήτου και της σχέσης κόστους-αποτελέσµατος. (4) Θεωρείται αναγκαίο να ενισχυθεί η συνεργασία µεταξύ των αρχών που συµµετέχουν στην κατάρτιση και τη δηµοσιοποίηση των ευρωπαϊκών στατιστικών. (5) Κατά την προετοιµασία και κατάρτιση των ευρωπαϊκών στατιστικών θα πρέπει να λαµβάνονται υπόψη οι διεθνείς συστάσεις και οι βέλτιστες πρακτικές. (6) Θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιµες διαρθρωτικές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι µπορούν να παρακολουθούνται το παραγωγικό δυναµικό και η κατάσταση της αγοράς. Επιπλέον από τις πληροφορίες που παρέχονται στο πλαίσιο της ενιαίας κοινής οργάνωσης της αγοράς, είναι ουσιώδους σηµασίας και οι πληροφορίες σχετικά µε την περιφερειακή κατανοµή των στατιστικών. Συνεπώς, θα πρέπει να απαιτείται από τα κράτη µέλη να συλλέγουν αυτές τις πληροφορίες και να τις στέλνουν στην Επιτροπή σε συγκεκριµένες καθορισµένες ηµεροµηνίες. (7) Οι διαρθρωτικές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες είναι ουσιώδους σηµασίας για τη διαχείριση των αγορών σε επίπεδο Ένωσης. Είναι επίσης ουσιώδους σηµασίας το να µπορούν να καλυφθούν οι διαρθρωτικές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες επιπλέον από τις ετήσιες στατιστικές για τις εκτάσεις και την παραγωγή, οι οποίες διέπονται από άλλες περί στατιστικών νοµοθετικές πράξεις της Ένωσης. (8) Για να αποφευχθεί περιττή επιβάρυνση στις εκµεταλλεύσεις και τις διοικήσεις, θα πρέπει να καθορισθούν κατώτατα όρια, τα οποία θα διαχωρίζουν τις µη σχετικές οντότητες από τις βασικές οντότητες, για τις οποίες και µόνον θα πρέπει να συλλέγονται οι στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες. (9) Για να εξασφαλισθεί η εναρµόνιση των στοιχείων, θεωρείται αναγκαίο να αναφέρονται σαφώς οι σηµαντικότεροι ορισµοί, οι περίοδοι αναφοράς και οι απαιτήσεις ακρίβειας που θα πρέπει να εφαρµόζονται στην παραγωγή των στατιστικών για τις µόνιµες καλλιέργειες. (10) Για να διασφαλισθεί η διαθεσιµότητα των εν λόγω στατιστικών στους χρήστες εντός του αναγκαίου χρονικού πλαισίου, θα πρέπει να καθορισθεί χρονοδιάγραµµα για τη διαβίβαση των στοιχείων στην Επιτροπή. (11) Σύµφωνα µε τον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 1059/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 26ης Μαΐου 2003, για τη θέσπιση µιας κοινής ονοµατολογίας των εδαφικών στατιστικών µονάδων (NUTS) 1, όλες οι στατιστικές των κρατών µελών που διαβιβάζονται στην Επιτροπή και οι οποίες ταξινοµούνται ανά εδαφικές µονάδες θα πρέπει να χρησιµοποιούν την ταξινόµηση NUTS. Συνεπώς, προκειµένου να καταρτίζονται συγκρίσιµες περιφερειακές στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες, οι εδαφικές µονάδες θα πρέπει να καθορίζονται σύµφωνα µε την ταξινόµηση NUTS. Εντούτοις, επειδή, για τη σωστή διαχείριση του αµπελοοινικού τοµέα, είναι αναγκαίες άλλες εδαφικές κατανοµές, µπορούν να καθορισθούν διαφορετικές εδαφικές µονάδες για τον τοµέα αυτό. 1 ΕΕ L 154 της , σ. 1.

4 (12) Η υποβολή µεθοδολογικών εκθέσεων και εκθέσεων ποιότητας είναι ουσιώδους σηµασίας για την αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων και για την ανάλυση των αποτελεσµάτων και οι εκθέσεις αυτές θα πρέπει ως εκ τούτου να παρέχονται σε τακτική βάση. (13) εδοµένου ότι ο στόχος του παρόντος κανονισµού, δηλαδή η δηµιουργία κοινού πλαισίου για τη συστηµατική παραγωγή των ευρωπαϊκών στατιστικών για τις µόνιµες καλλιέργειες, δεν µπορεί να επιτευχθεί επαρκώς από τα κράτη µέλη και µπορεί, συνεπώς, να επιτευχθεί καλύτερα σε επίπεδο Ένωσης, η Ένωση µπορεί να θεσπίσει µέτρα, σύµφωνα µε την αρχή της επικουρικότητας, όπως ορίζεται στο άρθρο 5 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύµφωνα µε την αρχή της αναλογικότητας, όπως ορίζεται στο ίδιο άρθρο, ο παρών κανονισµός δεν υπερβαίνει τα αναγκαία όρια για την επίτευξη του εν λόγω στόχου. (14) Προκειµένου να διασφαλισθεί η οµαλή µετάβαση από το καθεστώς που εφαρµόζεται βάσει της οδηγίας 2001/109/ΕΚ, µε τον παρόντα κανονισµό θα πρέπει να προβλεφθεί η χορήγηση παρέκκλισης στα κράτη µέλη στα οποία η εφαρµογή του παρόντος κανονισµού στα εθνικά στατιστικά τους συστήµατα θα απαιτήσει µείζονες προσαρµογές και είναι πιθανόν να προκαλέσει σηµαντικά πρακτικά προβλήµατα. (15) Προκειµένου να λαµβάνονται υπόψη οι οικονοµικές και τεχνικές εξελίξεις, θα πρέπει να ανατεθεί στην Επιτροπή η εξουσία να εκδίδει πράξεις, σύµφωνα µε το άρθρο 290 ΣΛΕΕ όσον αφορά την τροποποίηση της κατανοµής ειδών κατά οµάδες, τάξεις πυκνότητας και τάξεις ηλικίας του παραρτήµατος Ι και τις µεταβλητές/χαρακτηριστικά, τις τάξεις µεγέθους, το βαθµό εξειδίκευσης και των ποικιλιών αµπέλου του παραρτήµατος ΙΙΙ, εξαιρουµένου του προαιρετικού χαρακτήρα των απαιτούµενων πληροφοριών. Είναι ιδιαίτερα σηµαντικό να διεξάγει η Επιτροπή τις κατάλληλες διαβουλεύσεις κατά τις προπαρασκευαστικές εργασίες, ακόµη και σε επίπεδο εµπειρογνωµόνων. Η Επιτροπή, όταν ετοιµάζει και συντάσσει κατ εξουσιοδότηση πράξεις, θα πρέπει να εξασφαλίζει την ταυτόχρονη έγκαιρη και κατάλληλη διαβίβαση των σχετικών εγγράφων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο. (16) Προκειµένου να διασφαλισθούν ενιαίοι όροι για την εφαρµογή του παρόντος κανονισµού, θα πρέπει να ανατεθούν στην Επιτροπή εκτελεστικές εξουσίες. Οι εξουσίες αυτές θα πρέπει να ασκούνται σύµφωνα µε τον κανονισµό (ΕΕ) αριθ. 182/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 16ης Φεβρουαρίου 2011, για τη θέσπιση κανόνων και γενικών αρχών σχετικά µε τους µηχανισµούς ελέγχου από τα κράτη µέλη της άσκησης των εκτελεστικών αρµοδιοτήτων από την Επιτροπή 1. (17) Ο κανονισµός (ΕΟΚ) αριθ. 357/79 και η οδηγία 2001/109/ΕΚ θα πρέπει να καταργηθούν. (18) Προκειµένου να διασφαλισθεί η συνέχεια των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών στατιστικών για τις µόνιµες καλλιέργειες, ο παρών 1 EE L 55 της , σ. 13.

5 κανονισµός θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ την επόµενη µέρα από τη δηµοσίευσή του και να εφαρµόζεται από την 1η Ιανουαρίου (19) Ζητήθηκε η γνώµη της Μόνιµης Επιτροπής Γεωργικών Στατιστικών, ΕΞΕ ΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: Άρθρο 1 Αντικείµενο 1. Ο παρών κανονισµός θεσπίζει κοινό πλαίσιο για τη συστηµατική παραγωγή ευρωπαϊκών στατιστικών για τις ακόλουθες µόνιµες καλλιέργειες: α) Μηλιές που παράγουν επιτραπέζια µήλα β) Μηλιές που παράγουν µήλα για βιοµηχανική µεταποίηση γ) Αχλαδιές που παράγουν επιτραπέζια αχλάδια δ) Αχλαδιές που παράγουν αχλάδια για βιοµηχανική µεταποίηση ε) Βερικοκιές στ) Ροδακινιές που παράγουν επιτραπέζια ροδάκινα ζ) Ροδακινιές που παράγουν ροδάκινα για βιοµηχανική µεταποίηση η) Πορτοκαλιές θ) ένδρα που παράγουν µικρά εσπεριδοειδή ι) Λεµονιές ια) ιβ) ιγ) Ελαιόδενδρα Άµπελοι που προορίζονται για την παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών Άµπελοι που προορίζονται για άλλους σκοπούς. 2. Η παραγωγή ευρωπαϊκών στατιστικών για τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στα σηµεία β), δ), ζ) και ιβ) της παραγράφου 1 είναι προαιρετική για τα κράτη µέλη. Άρθρο 2 Ορισµοί Για τους σκοπούς του παρόντος κανονισµού, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισµοί: 1) «µόνιµη καλλιέργεια»: η καλλιέργεια χωρίς αµειψισπορά, εκτός από µόνιµο λιβάδι, που καταλαµβάνει το έδαφος για µεγάλη χρονική περίοδο και παράγει προϊόντα για πολλά έτη 2) «φυτευµένο αγροτεµάχιο»: αγροτεµάχιο φυτευµένο µε µια από τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 του παρόντος κανονισµού, όπως το

6 αγροτεµάχιο αυτό ορίζεται στο άρθρο 2 δεύτερο εδάφιο σηµείο 1 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1122/2009 της Επιτροπής της 30 Νοεµβρίου 2009 σχετικά µε τη θέσπιση λεπτοµερών διατάξεων εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συµβουλίου όσον αφορά την πολλαπλή συµµόρφωση, τη διαφοροποίηση και το ολοκληρωµένο σύστηµα διαχείρισης και ελέγχου, στο πλαίσιο των καθεστώτων άµεσης στήριξης για τους γεωργούς που προβλέπονται στον εν λόγω κανονισµό, καθώς και λεπτοµερών διατάξεων εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συµβουλίου όσον αφορά την πολλαπλή συµµόρφωση στο πλαίσιο του καθεστώτος στήριξης που προβλέπεται για τον αµπελοοινικό τοµέα 1 3) «φυτευµένη έκταση»: η έκταση των αγροτεµαχίων που είναι φυτευµένη µε οµοιογενή εκµετάλλευση της σχετικής µόνιµης καλλιέργειας στρογγυλοποιηµένη στο πλησιέστερο 0,1 του εκταρίου (ha) 4) «έτος συγκοµιδής»: το ηµερολογιακό έτος στο οποίο αρχίζει η συγκοµιδή 5) «πυκνότητα»: ο αριθµός φυτών ανά εκτάριο 6) «συνήθης περίοδος φύτευσης»: η περίοδος του έτους κατά την οποία φυτεύονται συνήθως οι µόνιµες καλλιέργειες, που αρχίζει στα µέσα του φθινοπώρου και τελειώνει έως τα µέσα της άνοιξης του επόµενου έτους 7) «έτος φύτευσης»: το πρώτο έτος κατά το οποίο το φυτό έχει φυτική ανάπτυξη µετά την ηµέρα της τοποθέτησής του στην οριστική θέση του παραγωγής 8) «ηλικία»: ο αριθµός ετών από το έτος φύτευσης, το οποίο θεωρείται ως έτος 1 9) «µηλιά που παράγει επιτραπέζια µήλα, αχλαδιά που παράγει επιτραπέζια αχλάδια και ροδακινιά που παράγει επιτραπέζια ροδάκινα»: εκµεταλλεύσεις µε µηλιές, εκµεταλλεύσεις µε αχλαδιές και εκµεταλλεύσεις µε ροδακινιές, εκτός από εκείνες που η παραγωγή τους προορίζεται αποκλειστικά για βιοµηχανική µεταποίηση. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατός ο εντοπισµός των εκµεταλλεύσεων που προορίζονται για βιοµηχανική µεταποίηση, οι αντίστοιχες περιοχές εντάσσονται στην παρούσα κατηγορία 10) «αµπελώνες για άλλους σκοπούς»: όλη η αµπελουργική έκταση που πρέπει να περιλαµβάνεται στο αµπελουργικό µητρώο όπως καθορίζεται στο άρθρο 3 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 436/2009 της Επιτροπής, της 26ης Μαΐου 2009, για τις λεπτοµέρειες εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 479/2008 του Συµβουλίου, όσον αφορά το αµπελουργικό µητρώο, τις υποχρεωτικές δηλώσεις και τη συγκέντρωση στοιχείων για την παρακολούθηση της αγοράς, τα συνοδευτικά έγγραφα µεταφοράς των προϊόντων και τα βιβλία που πρέπει να τηρούνται στον αµπελοοινικό τοµέα 2 11) «σταφύλια για διπλό σκοπό»: σταφύλια από τις ποικιλίες αµπέλου που απαριθµούνται στην ταξινόµηση των ποικιλιών αµπέλου την οποία καταρτίζουν τα κράτη µέλη σύµφωνα µε το άρθρο 120α, παράγραφοι 2 έως 6, του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συµβουλίου, της 22ας Οκτωβρίου 2007, για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των γεωργικών αγορών και ειδικών διατάξεων για ορισµένα γεωργικά προϊόντα (Ενιαίος 1 2 ΕΕ L 316 της , σ. 65. ΕΕ L 128 της , σ. 15.

7 κανονισµός ΚΟΑ) 1, για την ίδια διοικητική µονάδα, ως οινοποιήσιµες ποικιλίες και, ενδεχοµένως, ως ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών, ως ποικιλίες για την παραγωγή σταφίδων ή ως ποικιλίες για την παραγωγή αποσταγµάτων οίνου 12) «µεικτές καλλιέργειες»: συνδυασµός καλλιεργειών που καταλαµβάνουν ένα αγροτεµάχιο ταυτόχρονα. Άρθρο 3 Κάλυψη 1. Οι παρεχόµενες στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ), είναι αντιπροσωπευτικές τουλάχιστον του 95% της συνολικής φυτευµένης έκτασης που παράγει εξ ολοκλήρου ή κατά κύριο λόγο για την αγορά κάθε µόνιµης καλλιέργειας που αναφέρεται σε κάθε κράτος µέλος. 2. Παρά την παράγραφο 1, τα κράτη µέλη µπορούν να αποκλείουν εκµεταλλεύσεις µικρότερες από το κατώτατο όριο των 0,2 ha για κάθε µόνιµη καλλιέργεια που παράγουν εξ ολοκλήρου ή κατά κύριο λόγο για την αγορά σε κάθε κράτος µέλος. Εάν η έκταση που καλύπτουν οι εκµεταλλεύσεις αυτές είναι µικρότερη του 5% της συνολικής φυτευµένης έκτασης της επιµέρους καλλιέργειας, τα κράτη µέλη µπορούν να αυξήσουν το εν λόγω κατώτατο όριο, υπό την προϋπόθεση ότι τούτο δεν οδηγεί στην εξαίρεση πρόσθετου ποσοστού µεγαλύτερου του 5% της συνολικής φυτευµένης έκτασης της επιµέρους καλλιέργειας. 3. Η έκταση των µεικτών καλλιεργειών κατανέµεται µεταξύ των διαφόρων καλλιεργειών κατ αναλογία προς την έκταση του εδάφους που καταλαµβάνουν. 4. Οι στατιστικές για τη µόνιµη καλλιέργεια που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχείο ιγ) του παρόντος κανονισµού παρέχονται µε τη χρήση των στοιχείων που είναι διαθέσιµα στο αµπελουργικό µητρώο το οποίο εφαρµόζεται σύµφωνα µε το άρθρο 185α του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 για όλες τις εκµεταλλεύσεις που περιλαµβάνονται στο εν λόγω µητρώο, όπως ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 1 σηµείο α του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 436/2009. Άρθρο 4 Παραγωγή στοιχείων 1. Εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες εφαρµόζεται η δυνατότητα του άρθρου 1 παράγραφος 2, τα κράτη µέλη µε ελάχιστο όριο φυτευµένης έκτασης 1000 ha για κάθε επιµέρους µόνιµη καλλιέργεια που αναφέρεται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ),παράγουν κατά τη διάρκεια του 2012, και κατόπιν ανά πενταετία, τα στοιχεία που αναφέρονται στο παράρτηµα Ι. 2. Τα κράτη µέλη µε ελάχιστο όριο φυτευµένης έκτασης 500 εκτάρια για τις καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχείο ιγ), παράγουν κατά τη διάρκεια του 2015, και κατόπιν ανά πενταετία, τα στοιχεία που αναφέρονται στο παράρτηµα ΙΙ. 1 ΕΕ L 299 της, , σ. 1.

8 3. Προκειµένου να λαµβάνει υπόψη τις οικονοµικές και τεχνικές εξελίξεις, η Επιτροπή εξουσιοδοτείται να εκδίδει πράξεις κατ εξουσιοδότηση, σύµφωνα µε το άρθρο 11, όσον αφορά την τροποποίηση: - της κατανοµής ειδών κατά οµάδες, τάξεις πυκνότητας και τάξεις ηλικίας του παραρτήµατος Ι, και - των µεταβλητών/χαρακτηριστικών, των τάξεων µεγέθους, του βαθµού εξειδίκευσης και των ποικιλιών αµπέλου του παραρτήµατος ΙΙ, εξαιρουµένου του προαιρετικού χαρακτήρα των πληροφοριών που ζητούνται. Κατά την άσκηση των εξουσιών αυτών, η Επιτροπή µεριµνά ούτως ώστε οι κατ εξουσιοδότηση πράξεις να µην συνεπάγονται σηµαντικό πρόσθετο διοικητικό φόρτο στα κράτη µέλη και στους ερωτώµενους. Άρθρο 5 Έτος αναφοράς 1. Το πρώτο έτος αναφοράς για τα στοιχεία που αναφέρονται στο παράρτηµα Ι σχετικά µε τις στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ ) είναι το Το πρώτο έτος αναφοράς για τα στοιχεία που αναφέρονται στο παράρτηµα ΙΙ όσον αφορά τις στατιστικές για τη µόνιµη καλλιέργεια που αναφέρεται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχείο ιγ) είναι το Οι παρεχόµενες στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες αναφέρονται στη φυτευµένη έκταση µετά τη συνήθη περίοδο φύτευσης. Άρθρο 6 Απαιτήσεις ακρίβειας 1. Τα κράτη µέλη που διεξάγουν δειγµατοληπτικές έρευνες προκειµένου να συλλέξουν στατιστικά στοιχεία για τις µόνιµες καλλιέργειες λαµβάνουν όλα τα απαραίτητα µέτρα ώστε ο συντελεστής διακύµανσης των στοιχείων να µην υπερβαίνει, σε εθνικό επίπεδο, το 3% για την φυτευµένη έκταση για καθεµία από τις καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος Τα κράτη µέλη που αποφασίζουν να χρησιµοποιήσουν άλλες πηγές στατιστικών πληροφοριών εκτός από έρευνες µεριµνούν ώστε η ποιότητα των πληροφοριών που λαµβάνονται µε αυτό τον τρόπο να είναι τουλάχιστον ισάξια µε την ποιότητα των πληροφοριών που προέρχονται από στατιστικές έρευνες. 3. Τα κράτη µέλη που αποφασίζουν να χρησιµοποιήσουν µια διοικητική πηγή για τη διαβίβαση των στατιστικών για τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ), ενηµερώνουν την Επιτροπή εκ των προτέρων και παρέχουν λεπτοµέρειες για τη χρησιµοποιούµενη µέθοδο και την ποιότητα των στοιχείων που προέρχονται από την εν λόγω διοικητική πηγή. Άρθρο 7 Περιφερειακές στατιστικές

9 1. Τα σχετικά µε τις στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ) του παρόντος κανονισµού και που προσδιορίζονται περαιτέρω στο παράρτηµα Ι του παρόντος κανονισµού κατανέµονται κατά εδαφικές µονάδες NUTS 1, όπως ορίζεται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 1059/2003, εκτός από τις περιπτώσεις του παραρτήµατος Ι του παρόντος κανονισµού για τις οποίες καθορίζεται λιγότερο λεπτοµερής κατανοµή. 2. Τα σχετικά µε τις στατιστικές για τη µόνιµη καλλιέργεια στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχείο ιγ) του παρόντος κανονισµού και που προσδιορίζονται περαιτέρω στο παράρτηµα ΙΙ του παρόντος κανονισµού κατανέµονται κατά εδαφικές µονάδες NUTS 2 όπως ορίζεται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 1059/2003, εκτός από τις περιπτώσεις του παραρτήµατος ΙΙ του παρόντος κανονισµού για τις οποίες καθορίζεται λιγότερο λεπτοµερής κατανοµή. Άρθρο 8 ιαβίβαση στην Επιτροπή 1. Τα κράτη µέλη διαβιβάζουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στοιχεία που καθορίζονται στα παραρτήµατα Ι και ΙΙ έως την 30ή Σεπτεµβρίου του έτους µετά την περίοδο αναφοράς. 2. Η Επιτροπή εκδίδει εκτελεστικές πράξεις ως προς την ενδεδειγµένη τεχνική µορφή για τη διαβίβαση των στοιχείων που καθορίζονται στα παραρτήµατα Ι και ΙΙ. Οι εν λόγω εκτελεστικές πράξεις εκδίδονται σύµφωνα µε τη διαδικασία εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 12 παράγραφος 2. Άρθρο 9 Υποβολή µεθοδολογικών εκθέσεων και εκθέσεων ποιότητας 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κανονισµού, στα στοιχεία που πρέπει να διαβιβάζονται εφαρµόζονται τα κριτήρια ποιότητας που αναφέρονται στο άρθρο 12 παράγραφος 1 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 223/ Έως την 30ή Σεπτεµβρίου 2013, και κατόπιν κάθε πέντε έτη, τα κράτη µέλη υποβάλλουν στην Επιτροπή (Eurostat) εκθέσεις για την ποιότητα των διαβιβαζόµενων στοιχείων και για τις χρησιµοποιούµενες µεθόδους στις στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ) του παρόντος κανονισµού. 3. Έως την 30ή Σεπτεµβρίου 2016 και κατόπιν κάθε πέντε έτη τα κράτη µέλη υποβάλλουν στην Επιτροπή (Eurostat) εκθέσεις για την ποιότητα των διαβιβαζόµενων στοιχείων και για τις χρησιµοποιούµενες µεθόδους στις στατιστικές για τη µόνιµη καλλιέργεια του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχείο ιγ) του παρόντος κανονισµού. 4. Οι εκθέσεις περιγράφουν: α) την οργάνωση των ερευνών που καλύπτονται από τον παρόντα κανονισµό και τη χρησιµοποιούµενη µεθοδολογία β) τον επιτευχθέντα βαθµό ακρίβειας και την επιτευχθείσα κάλυψη των δειγµατοληπτικών ερευνών που αναφέρονται στον παρόντα κανονισµό και γ) την ποιότητα των πηγών που χρησιµοποιούνται, εκτός των ερευνών,

10 χρησιµοποιώντας τα κριτήρια ποιότητας που αναφέρονται στην παράγραφο Τα κράτη µέλη ενηµερώνουν την Επιτροπή για κάθε µεθοδολογική ή άλλη αλλαγή που θα µπορούσε να επηρεάσει σηµαντικά τις στατιστικές για τις µόνιµες καλλιέργειες, το αργότερο εντός τριών µηνών πριν από την έναρξη ισχύος της εν λόγω αλλαγής. 6. Λαµβάνεται υπόψη η αρχή ότι οι πρόσθετες δαπάνες και επιβαρύνσεις παραµένουν εντός εύλογων ορίων. Άρθρο 10 Παρέκκλιση 1. Στις περιπτώσεις που η εφαρµογή του παρόντος κανονισµού στο εθνικό στατιστικό σύστηµα ενός κράτους µέλους θα απαιτήσει µείζονες προσαρµογές και είναι πιθανόν να προκαλέσει σηµαντικά πρακτικά προβλήµατα όσον αφορά τις µόνιµες καλλιέργειες που αναφέρονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως ιβ, η Επιτροπή δύναται να εκδώσει εκτελεστικές πράξεις µε τις οποίες θεσπίζει παρέκκλιση από την εφαρµογή του για το συγκεκριµένο κράτος µέλος έως την 31η εκεµβρίου Οι εν λόγω εκτελεστικές πράξεις εκδίδονται σύµφωνα µε τη διαδικασία εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 12 παράγραφος Τα κράτη µέλη υποβάλλουν, για το σκοπό της παραγράφου 1, δεόντως αιτιολογηµένη αίτηση στην Επιτροπή το αργότερο στις *. 3. Τα κράτη µέλη στα οποία χορηγείται παρέκκλιση εξακολουθούν να εφαρµόζουν την οδηγία 2001/109/ΕΚ. Άρθρο 11 Εκτέλεση εξουσιοδότησης 1. Η Επιτροπή εξουσιοδοτείται να εκδίδει κατ εξουσιοδότηση πράξεις υπό τους όρους του παρόντος άρθρου. 2. Η προβλεπόµενη στο άρθρο 4 παράγραφος 3 και στο άρθρο 13 εξουσία έκδοσης κατ εξουσιοδότηση πράξεων ανατίθεται στην Επιτροπή για περίοδο πέντε ετών από **. Η Επιτροπή υποβάλλει έκθεση σχετικά µε τις εξουσίες που της έχουν ανατεθεί το αργότερο εννέα µήνες πριν από τη λήξη της περιόδου των πέντε ετών. Η εξουσιοδότηση ανανεώνεται αυτοµάτως για περιόδους ίδιας διάρκειας, εκτός εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το Συµβούλιο προβάλουν αντιρρήσεις το αργότερο τρεις µήνες πριν από τη λήξη κάθε περιόδου. 3. Η εξουσιοδότηση που προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος 3 και στο άρθρο 13 µπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγµή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το Συµβούλιο. Η απόφαση ανάκλησης περατώνει την εξουσιοδότηση που προσδιορίζεται στην εν λόγω απόφαση. Αρχίζει να ισχύει την επόµενη ηµέρα από τη δηµοσίευση της απόφασης στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε µεταγενέστερη ηµεροµηνία που ορίζεται σε αυτή. εν θίγει το κύρος των ήδη εν ισχύι κατ εξουσιοδότηση πράξεων. * ** ΕΕ: να εισαχθεί η ηµεροµηνία: ένα µήνα µετά την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισµού. ΕΕ: να εισαχθεί η ηµεροµηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισµού.

11 4. Η Επιτροπή, µόλις εκδώσει µια κατ εξουσιοδότηση πράξη, την κοινοποιεί ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο. 5. Η κατ εξουσιοδότηση πράξη που εκδίδεται δυνάµει του άρθρου 4 παράγραφος 3 και του άρθρου 13, τίθεται σε ισχύ µόνον εφόσον δεν έχει διατυπωθεί αντίρρηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το Συµβούλιο εντός δύο µηνών από την ηµέρα που η πράξη κοινοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο ή εάν, πριν λήξει η περίοδος αυτή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο ενηµερώσουν αµφότερα την Επιτροπή ότι δεν θα προβάλλουν αντιρρήσεις. Η περίοδος αυτή παρατείνεται κατά δύο µήνες µε πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή του Συµβουλίου. Άρθρο 12 ιαδικασία επιτροπής 1. Η Επιτροπή επικουρείται από τη Μόνιµη Επιτροπή Γεωργικών Στατιστικών, η οποία συστάθηκε δυνάµει του άρθρου 1 της απόφασης 72/279/ΕΟΚ του Συµβουλίου, της 31ης Ιουλίου 1972, περί ιδρύσεως Μονίµου Επιτροπής Γεωργικής Στατιστικής 1. Η Μόνιµη Επιτροπή Γεωργικής Στατιστικής αποτελεί επιτροπή κατά την έννοια του κανονισµού (ΕΕ) αριθ. 182/ Στις περιπτώσεις που γίνεται µνεία της παρούσας παραγράφου, εφαρµόζεται το άρθρο 5 του κανονισµού (ΕΕ) αριθ. 182/2011. Άρθρο 13 Επανεξέταση Έως την 31η εκεµβρίου 2018 και εν συνεχεία ανά πενταετία, η Επιτροπή προβαίνει σε επανεξέταση της λειτουργίας του παρόντος κανονισµού. Στο πλαίσιο της επανεξέτασης αυτής, η Επιτροπή αξιολογεί κατά πόσον είναι αναγκαία η παραγωγή όλων των στοιχείων που αναφέρονται στο άρθρο 4. Όπου η Επιτροπή κρίνει ότι ορισµένα από τα στοιχεία αυτά δεν είναι πλέον αναγκαία, εξουσιοδοτείται να εκδίδει πράξεις κατ εξουσιοδότηση, σύµφωνα µε το άρθρο 11, απαλείφοντας ορισµένα στοιχεία από τα παραρτήµατα Ι και ΙΙ. Άρθρο 14 Κατάργηση Ο κανονισµός (ΕΟΚ) αριθ. 357/79 και η οδηγία 2001/109/ΕΚ καταργούνται µε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου Οι παραποµπές στον καταργηθέντα κανονισµό και στην καταργηθείσα οδηγία νοούνται ως παραποµπές στον παρόντα κανονισµό. Άρθρο 15 Μεταβατικές διατάξεις Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 14 του παρόντος κανονισµού, η οδηγία 2001/109/ΕΚ διατηρείται σε ισχύ υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 10 του παρόντος κανονισµού. 1 ΕΕ L 179 της , σ. 1 (Ελληνική ειδική έκδοση: Κεφάλαιο 03 τόµος 8 σ. 0100).

12 Άρθρο 16 Έναρξη ισχύος Ο παρών κανονισµός αρχίζει να ισχύει από την εποµένη της δηµοσίευσής του στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφαρµόζεται από την 1η Ιανουαρίου Ο παρών κανονισµός είναι δεσµευτικός ως προς όλα τα µέρη του και ισχύει άµεσα σε κάθε κράτος µέλος. Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ο Πρόεδρος Για το Συµβούλιο Ο Πρόεδρος

13 Παράρτηµα Ι Στατιστικά στοιχεία για τους οπωρώνες και τους ελαιώνες 1. Κατανοµή ειδών κατά «οµάδες» Είδη Μηλιές που παράγουν επιτραπέζια µήλα Κατανοµή Οµάδα Boskoop rouge Οµάδα Braeburn Οµάδα Cox Orange Οµάδα Cripps Pink Οµάδα Elstar Οµάδα Fuji Οµάδα Gala Οµάδα Golden Delicious Οµάδα Granny Smith Οµάδα Idared Οµάδα Jonagold / Jonagored Οµάδα Morgenduft Οµάδα Red Delicious Οµάδα Reinette Blanche du Canada Οµάδα Shampion Οµάδα Lobo Οµάδα Pinova Άλλες Μηλιές που παράγουν µήλα για βιοµηχανική µεταποίηση (προαιρετικό) Αχλαδιές που Οµάδα Conference παράγουν Οµάδα William επιτραπέζια Οµάδα Abate αχλάδια Οµάδα Rocha Οµάδα Coscia-Εrcolini Οµάδα Guyot Οµάδα Blanquilla Οµάδα Decana Οµάδα Kaiser Άλλες Αχλαδιές που παράγουν αχλάδια για βιοµηχανική µεταποίηση (προαιρετικό)

14 Ροδακιν ιές που παράγο υν επιτραπ έζια ροδάκιν α Ροδάκινα εκτός από τα νεκταρίνια και τα ροδάκινα που προορίζοντ αι για µεταποίηση Νεκταρίνια Κιτρινόσαρκα Πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή έως τις 15 Ιουνίου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουνίου και 15 Ιουλίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουλίου και 15 Αυγούστου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µετά τις 15 Αυγούστου Λευκόσαρκα Πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή έως τις 15 Ιουνίου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουνίου και 15 Ιουλίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουλίου και 15 Αυγούστου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µετά τις 15 Αυγούστου Ροδάκινα Doughnut Κιτρινόσαρκα Πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή έως τις 15 Ιουνίου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουνίου και 15 Ιουλίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουλίου και 15 Αυγούστου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µετά τις 15 Αυγούστου Λευκόσαρκα Πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή έως τις 15 Ιουνίου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουνίου και 15 Ιουλίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 16 Ιουλίου και 15 Αυγούστου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µετά τις 15 Αυγούστου Ροδακινιές που παράγουν ροδάκινα για βιοµηχανική µεταποίηση (συµπεριλαµβανοµένης της οµάδας Pavie) (προαιρετικό) Βερικοκιές Πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή έως τις 31 Μαΐου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 1 και 30 Ιουνίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ 1 και 31 Ιουλίου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µετά την 1η Αυγούστου Πορτοκαλιές Navel Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου Κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ εκεµβρίου και Μαρτίου

15 ένδρα που παράγουν µικρά εσπεριδοειδή Blancas Sanguine Άλλες Satsumas Κληµεντίνες Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου Πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ εκεµβρίου και Μαρτίου Όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Μαρτίου και Μαΐου Satsumas πολύ πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Σεπτεµβρίου και Νοεµβρίου Άλλα satsumas: συγκοµιδή µεταξύ Οκτωβρίου και εκεµβρίου Κληµεντίνες πρώιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Σεπτεµβρίου και εκεµβρίου Κληµεντίνες κανονικής ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Νοεµβρίου και Ιανουαρίου Κληµεντίνες όψιµης ωρίµασης: συγκοµιδή µεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου Άλλα δένδρα που παράγουν µικρά εσπεριδοειδή συµπεριλαµβανοµένων των υβριδίων Λεµονιές Χειµερινές ποικιλίες: συγκοµιδή µεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου Θερινές ποικιλίες: συγκοµιδή µεταξύ Φεβρουαρίου και Σεπτεµβρίου Ελαιόδενδρα Επιτραπέζιες ελιές, ελιές για την παραγωγή λαδιού ή ελιές για διπλό σκοπό Άµπελοι που παράγουν επιτραπέζια σταφύλια (προαιρετικό) Λευκά Χωρίς κουκούτσια Κόκκ. Κανονικά Χωρίς κουκούτσια Κανονικά 2. Τάξεις πυκνότητας Πυκνότητ α (σε αριθµό δένδρων/ε Τάξεις πυκνότητα ς Μηλιές και αχλαδιές Ροδακινιές, νεκταρινιές και βερικοκιές Πορτοκαλιές, δένδρα που παράγουν µικρά εσπεριδοειδή και λεµονιές Ελαιόδενδρα Άµπελοι που παράγου ν επιτραπέ ζια σταφύλια 1 <400 <600 <250 <140 <

16 κτάριο) Τάξεις ηλικίας Ηλικία (έτη από τη χρονολογί α φύτευσης) Τάξεις ηλικίας Μηλιές και αχλαδιές Ροδακινιές, νεκταρινιές και βερικοκιές Πορτοκαλιές, δένδρα που παράγουν µικρά εσπεριδοειδή και λεµονιές Ελαιόδενδρα Άµπελοι που παράγου ν επιτραπέ ζια σταφύλια ετών και άνω ετών και άνω 4. Συνοπτική παρουσίαση 25 ετών και άνω 50 ετών και άνω 4.1) Έκταση κατά τάξεις ηλικίας και πυκνότητας για κάθε είδος σε εθνικό επίπεδο Κράτος µέλος: Είδος: Σύνο λο Τάξη ηλικίας 1 Τάξη ηλικίας 2 20 ετών και άνω Τάξη ηλικίας 3 Τάξη ηλικίας 4 Σύνολο Τάξη πυκνότητας 1 Τάξη πυκνότητας 2 Τάξη πυκνότητας 3 Τάξη πυκνότητας 4 4.2) Έκταση κατά τάξεις ηλικίας και πυκνότητας για κάθε είδος και οµάδα (χωρίς κατανοµή κατά τάξη πυκνότητας) Κράτος µέλος: Είδος: Οµάδα: Σύνολο Σύνο λο Τάξη ηλικίας 1 Τάξη ηλικίας 2 Τάξη ηλικίας 3 Τάξη ηλικίας 4

17 Περιφέρεια (NUTS 1) ) Έκταση κατά τάξεις πυκνότητας και περιφέρειες για κάθε είδος και οµάδα (χωρίς κατανοµή κατά τάξη ηλικίας) Κράτος µέλος: Είδος: Οµάδα: Σύνολο Περιφέρεια (NUTS 1)... Σύνο λο Τάξη πυκνότητας 1 Τάξη πυκνότητας 2 Τάξη πυκνότητας 3 Τάξη πυκνότητας 4

18 Παράρτηµα ΙΙ Στατιστικά στοιχεία για τους αµπελώνες Επεξήγηση συντοµογραφιών: Αριθ. ή αριθ. = αριθµός Εκµ. ή εκµ. = εκµετάλλευση/-ης Ha ή ha = εκτάριο Κόκκ. ή κόκκ. = κόκκινο/ροζέ Λευκ. ή λευκ. = λευκό π.δ.κ.α. = που δεν κατατάσσεται αλλού ΠΟΠ = προστατευόµενη ονοµασία προέλευσης ΠΓΕ = προστατευόµενη γεωγραφική ένδειξη

19 Πίνακας 1: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις ανά είδος παραγωγής (α) Μεταβλητές/Χαρακτηριστικά Αµπελουργικές εκτάσεις, σύνολο (που έχουν/δεν έχουν ακόµη παραγωγή) Αµπελουργικές εκτάσεις που έχουν παραγωγή και είναι φυτευµένες µε Αµπελουργικές εκτάσεις που δεν έχουν ακόµη παραγωγή, φυτευµένες µε Αµπελώνες (που έχουν/δεν έχουν ακόµη παραγωγή) οι οποίοι προορίζονται να παράγουν Σύνολο Αριθ. εκµ. Περιοχ ή (ha) οινοποιήσιµες ποικιλίες αµπέλου - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΟΠ - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΓΕ - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών χωρίς ΠΟΠ ή ΠΓΕ - από τις οποίες, «άµπελοι που παράγουν σταφύλια για διπλό σκοπό» άµπελοι για σταφίδες Σύνολο αµπέλους οινοποιίας (συµπεριλαµβανοµένων των «αµπέλων που παράγουν σταφύλια για διπλό σκοπό») - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΟΠ - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΓΕ - από τις οποίες, κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών χωρίς ΠΟΠ ή ΠΓΕ - από τις οποίες, «άµπελοι που παράγουν σταφύλια για διπλό σκοπό» άµπελοι για σταφίδες Σύνολο υλικό φυτικού πολλαπλασιασµού της αµπέλου άλλες αµπέλους που δεν κατατάσσονται αλλού (π.δ.κ.α.) (α) Κράτη µέλη που εµπίπτουν στην περιφερειακή κατανοµή: BG, CZ, DE, IT, EL, ES, FR, HU, AT, PT, RO, SI και SK.

20 Πίνακας 2: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους σε εθνικό επίπεδο Πίνακας 2.1: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, συνολικός αµπελώνας Τάξεις µεγέθους (ha) Αριθ. εκµ. Έκταση (ha) < 0,10 * 0,10 - < 0,50 0,50 - < < < < * Μόνο για τα ενδιαφερόµενα κράτη µέλη. Πίνακας 2.2: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι οινοποιίας - Σύνολο Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.2.1: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι οινοποιίας κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΟΠ Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.2.2: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι οινοποιίας κατάλληλες για την παραγωγή κρασιών µε ΠΓΕ Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.2.3: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι οινοποιίας «που παράγουν σταφύλια για διπλό σκοπό» Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.2.4: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι οινοποιίας που προορίζονται για την παραγωγή κρασιών χωρίς ΠΟΠ και/ή ΠΓΕ Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.3: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι για σταφίδες Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 2.4: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά τάξεις µεγέθους της συνολικής αµπελουργικής έκτασης, άµπελοι π.δ.κ.α.

21 Στοιχεία µε κατανοµή ίδια µε εκείνη του πίνακα 2.1. Πίνακας 3: Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις κατά βαθµό εξειδίκευσης και τάξεις µεγέθους σε εθνικό επίπεδο Τάξεις µεγέθους (στη στήλη): βλ. γραµµές του πίνακα 2 (< 0,1 ha / 0,10 - < 0,50 ha / κ.λπ.). Βαθµός εξειδίκευσης Αριθ. εκµ. < 0,10 ha Περιοχή Αριθ. Περιοχή (ha) εκµ. (ha) Εκµεταλλεύσεις µε αµπελώνες Εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται αποκλειστικά για την παραγωγή κρασιών από τις οποίες, εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται αποκλειστικά για την παραγωγή κρασιών µε ΠΟΠ και/ή ΠΓΕ - από τις οποίες, µόνο µε ΠΟΠ - από τις οποίες, µόνο µε ΠΓΕ - από τις οποίες, µε ΠΟΠ και ΠΓΕ από τις οποίες, εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται αποκλειστικά για την παραγωγή κρασιών χωρίς ΠΟΠ και/ή χωρίς ΠΓΕ από τις οποίες, εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται για την παραγωγή διαφόρων ειδών κρασιών Εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται αποκλειστικά για την παραγωγή σταφίδων Εκµεταλλεύσεις µε άλλες αµπελουργικές εκτάσεις Εκµεταλλεύσεις µε αµπελουργικές εκτάσεις που προορίζονται για διάφορα είδη παραγωγής

22 Πίνακας 4: Κύριες ποικιλίες αµπέλου (α) Η κατανοµή των στοιχείων πρέπει να παρέχεται µόνον όταν η συνολική έκταση της ποικιλίας είναι τουλάχιστον 500 ha. Οι ποικιλίες που καθορίζονται στους πίνακες είναι εκείνες που περιλαµβάνονται στον κατάλογο των κύριων ποικιλιών και των αντίστοιχων εκτάσεων που ανακοινώθηκαν βάσει του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 555/2008 της Επιτροπής, της 27ης Ιουνίου 2008, για τη θέσπιση λεπτοµερών κανόνων εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 479/2008 του Συµβουλίου για την κοινή οργάνωση της αµπελοοινικής αγοράς όσον αφορά τα προγράµµατα στήριξης, τις συναλλαγές µε τρίτες χώρες, το δυναµικό παραγωγής και τους ελέγχους στον αµπελοοινικό τοµέα. (παράρτηµα XIII, πίνακας 16). Τάξεις ηλικίας που πρέπει να χρησιµοποιούνται: < 3 ετών 3-9 έτη έτη 30 ετών Κύριες οινοποιήσιµες ποικιλίες αµπέλου κατά τάξεις ηλικίας Ποικιλία αµπέλου < 3 ετών Αριθ. Περι Αριθ. εκµ. οχή εκµ. (ha) Αµπελουργικές εκµεταλλεύσεις 1. από τις οποίες, κόκκινες ποικιλίες, σύνολο 1.1. από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία 1.N. από τις οποίες, άλλες κόκκινες µεικτές ποικιλίες 2. από τις οποίες, λευκές ποικιλίες, σύνολο 2.1. από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία 2.N. από τις οποίες, άλλες λευκές µεικτές ποικιλίες Περι οχή (ha)

23 Ποικιλία αµπέλου < 3 ετών Περι Αριθ. οχή εκµ. (ha) Αριθ. εκµ. 3. από τις οποίες, ποικιλίες διαφορετικών χρωµάτων, σύνολο 3.1. από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία από τις οποίες, ποικιλία 3.N. από τις οποίες, άλλες µεικτές ποικιλίες άλλων µεικτών χρωµάτων 4. από τις οποίες, ποικιλίες χωρίς καθορισµένο χρώµα Περι οχή (ha) (α) Κράτη µέλη που εµπίπτουν στην περιφερειακή κατανοµή: BG, CZ, DE, IT, EL, ES, FR, HU, AT, PT, RO, SI και SK.

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 347/7

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 347/7 30.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 347/7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1337/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Δεκεμβρίου 2011 σχετικά με τις ευρωπαϊκές στατιστικές

Διαβάστε περισσότερα

A7-0188/24 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

A7-0188/24 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 9.11.2011 A7-0188/24 Τροπολογία 24 Mariya Nedelcheva εξ ονόµατος της Οµάδας PPE Marc Tarabella εξ ονόµατος της Οµάδας S&D Britta Reimers εξ ονόµατος της Οµάδας ALDE James Nicholson εξ ονόµατος της Οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

EL 1 EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 21.5.2010 COM(2010)249 τελικό 2010/0133 (COD) C7-0129/10. Πρόταση

EL 1 EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 21.5.2010 COM(2010)249 τελικό 2010/0133 (COD) C7-0129/10. Πρόταση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.5.2010 COM(2010)249 τελικό 2010/0133 (COD) C7-0129/10 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε τις ευρωπαϊκές στατιστικές για τις µόνιµες

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 11.9.2013 EP-PE_TC1-COD(2012)0075 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 11 Σεπτεµβρίου 2013 εν όψει της

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I

P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I P7_TA(2014)0226 Στατιστικές του εξωτερικού εμπορίου με τρίτες χώρες (ανάθεση κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων) ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 12ης Μαρτίου 2014 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2017/0134(COD) 25.10.2017 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 2013/0226 (COD) LEX 1679 PE-CONS 42/16 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 36/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 36/ /0279 (COD) LEX 1688 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115

PE-CONS 36/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 36/ /0279 (COD) LEX 1688 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 14 Σεπτεμβρίου 2016 (OR. en) 2013/0279 (COD) LEX 1688 PE-CONS 36/16 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 11.9.2013 EP-PE_TC1-COD(2011)0416 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 11 Σεπτεµβρίου 2013 εν όψει της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.6.2013 COM(2013) 484 final 2013/0226 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1365/2006

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.../2013/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.../2013/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της PE-CONS αριθ./yy - 2012/0343(COD) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.../2013/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της για την τροποποίηση ορισμένων νομοθετικών πράξεων στον τομέα των αγροτικών και αλιευτικών στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2012 COM(2012) 447 final 2012/0216 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 812/2004

Διαβάστε περισσότερα

A8-0231/1 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής

A8-0231/1 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής 9.11.2017 A8-0231/1 Τροπολογία 1 Iskra Mihaylova εξ ονόματος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Έκθεση Iskra Mihaylova Εδαφικές τυπολογίες (Tercet) COM(2016)0788 C8-0516/2016 2016/0393(COD) A8-0231/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0056 Εναρμόνιση του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος σε τιμές αγοράς (ΑΕΕ) ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.4.2012 COM(2012) 155 final 2012/0077 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1098/2007

Διαβάστε περισσότερα

C /12 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) Πρόταση

C /12 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) Πρόταση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.4.2012 COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) C7-00102/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις εισαγωγές ρυζιού καταγωγής Μπαγκλαντές

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουλίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0297 (COD) 10000/16 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: STATIS 39 TRANS 224 CODEC 851 Θέση του Συμβουλίου σε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2013 COM(2013) 579 final 2013/0279 (COD) C7-0243/03 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 471/2009

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.1.2013 COM(2013) 15 final 2013/0010 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2173/2005 του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως το άρθρο 192 παράγραφος 1,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως το άρθρο 192 παράγραφος 1, 14.6.2018 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 150/155 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/853 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.6.2014 COM(2014) 379 final 2014/0194 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 184/2005 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής 10.4.2019 A8-0020/585 Τροπολογία 585 Pavel Svoboda εξ ονόματος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων Έκθεση A8-0020/2018 József Szájer Προσαρμογή διαφόρων νομικών πράξεων οι οποίες προβλέπουν τη χρήση της κανονιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2013 COM(2013) 452 final 2013/0220 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσαρμογή στο άρθρο 290 της Συνθήκης για τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.7.2012 COM(2012) 413 final 2012/0201 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1100/2007 του

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Ενιαίο νοµοθετικό κείµενο 15.4.2014 EP-PE_TC1-COD(2013)0278 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 15 Απριλίου 2014 ενόψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 2011 σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση εν όψει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.3.2012 COM(2012) 150 final 2012/0075 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση των οδηγιών 1999/4/ΕΚ, 2000/36/ΕΚ, 2001/111/ΕΚ,

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 52/1/17 REV 1 EL

PE-CONS 52/1/17 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 12 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 2017/0060 (COD) LEX 1778 PE-CONS 52/1/17 REV 1 TRANS 415 DACT 189 CODEC 1608 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29.4.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 127/129 ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 3ης Απριλίου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/37/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2018)0180 Βιολογική παραγωγή και επισήμανση βιολογικών προϊόντων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 19ης Απριλίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

A8-0253/13. Τροπολογία 13 Adina-Ioana Vălean εξ ονόματος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων

A8-0253/13. Τροπολογία 13 Adina-Ioana Vălean εξ ονόματος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 12.4.2018 A8-0253/13 Τροπολογία 13 Adina-Ioana Vălean εξ ονόματος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Έκθεση Francesc Gambús Διαδικαστικοί κανόνες στον τομέα των περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0072 Έγκριση και εποπτεία της αγοράς γεωργικών και δασικών οχημάτων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι P7_TA(2011)0135 Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) 14.6.2018 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 150/93 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2018/849 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση των οδηγιών 2000/53/ΕΚ για

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0077(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0077(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αλιείας 18.9.2012 2012/0077(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2011 COM(2011) 906 τελικό 2011/0445 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 774/94

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής 24.1.2019 A8-0009/2 Τροπολογία 2 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Roberto Gualtieri Εναρμόνιση του ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος σε τιμές αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0160 Ευρωπαϊκό ταμείο για τους πρόσφυγες για την περίοδο (τροποποίηση της απόφασης αριθ. 573/2007/ΕΚ του Συμβουλίου) ***I

P7_TA(2010)0160 Ευρωπαϊκό ταμείο για τους πρόσφυγες για την περίοδο (τροποποίηση της απόφασης αριθ. 573/2007/ΕΚ του Συμβουλίου) ***I P7_TA(2010)0160 Ευρωπαϊκό ταμείο για τους πρόσφυγες για την περίοδο 2008-2013 (τροποποίηση της απόφασης αριθ. 573/2007/ΕΚ του Συμβουλίου) ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 18ης Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2014/63/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2014/63/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 3.6.2014 L 164/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2014/63/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/110/ΕΚ του Συμβουλίου για το μέλι

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0062/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0062/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0062/2019 4.2.2019 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για κοινούς κανόνες διασφάλισης βασικής

Διαβάστε περισσότερα

Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 10.4.2019 A8-0464/62 62 Αιτιολογική σκέψη 14 (14) Ο παρών κανονισμός θα πρέπει να εφαρμοστεί μέσω προγραμμάτων εργασίας. Λαμβανομένου υπόψη του μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα των επιδιωκόμενων στόχων και

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στην επισήμανση & την παραγωγή μελιού

Σημαντικές αλλαγές στην επισήμανση & την παραγωγή μελιού Σημαντικές αλλαγές στην επισήμανση & την παραγωγή μελιού Οδηγία 2014/63/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/110/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την κοινή θέση του Συμβουλίου κατά την πρώτη ανάγνωση (16446/1/2010 C7-0427/2010),

έχοντας υπόψη την κοινή θέση του Συμβουλίου κατά την πρώτη ανάγνωση (16446/1/2010 C7-0427/2010), P7_TA-PROV(2011)0031 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως (τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1889/2006) ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2011 COM(2011) 918 τελικό 2011/0453 (COD)C7-0005/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ τροποποιητικός των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 2008/97,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 671/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 10ης Ιουλίου 2012.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 671/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 10ης Ιουλίου 2012. 31.7.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 204/11 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 671/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Ιουλίου 2012 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0052/2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0052/2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 4.3.2015 A8-0052/2014/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το άνοιγμα και τον

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004R0917 EL 19.07.2007 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 917/2004 ΤΗΣΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Απριλίου 2004 για λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/508. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/508. Τροπολογία 21.3.2019 A8-0206/508 508 Άρθρο 1 παράγραφος 1 σημείο 8 α (νέο) Άρθρο 13 στοιχείο β Ισχύον κείμενο β) την ενθάρρυνση συνεκτικής προσέγγισης και εναρμονισμένης ερμηνείας του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 3820/85

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483),

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483), P7_TA-PROV(20)0526 Επιστρεπτέα ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική τεχνική ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ης εκεµβρίου 20 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(207)0325 Κατάργηση παρωχημένων κανονισμών στους τομείς της εσωτερικής ναυσιπλοΐας και των οδικών εμπορευματικών μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0399 (COD) 6932/18 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία INST 96 JUR 109

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2011 COM(2011) 479 τελικό 2011/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 του

Διαβάστε περισσότερα

DGE 1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 27 Απριλίου 2018 (OR. en) 2015/0272 (COD) PE-CONS 9/18 ENV 126 ENT 32 MI 109 CODEC 250

DGE 1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 27 Απριλίου 2018 (OR. en) 2015/0272 (COD) PE-CONS 9/18 ENV 126 ENT 32 MI 109 CODEC 250 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2015/0272 (COD) PE-CONS 9/18 Βρυξέλλες, 27 Απριλίου 2018 (OR. en) ENV 126 ENT 32 MI 109 CODEC 250 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 65/19 JUR.5 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Μαΐου 2019 (OR. en) 2016/0400 (COD) PE-CONS 65/19

PE-CONS 65/19 JUR.5 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Μαΐου 2019 (OR. en) 2016/0400 (COD) PE-CONS 65/19 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Μαΐου 2019 (OR. en) 2016/0400 (COD) PE-CONS 65/19 INST 49 IND 65 JUR 114 COMPET 209 TELECOM 90 MAP 5 DEVGEN 38 POLARM 3 EMPL 127 COARM

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 2004/41/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Απριλίου 2004

Ο ΗΓΙΑ 2004/41/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Απριλίου 2004 30.4.2004 EL Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 57/ 33 Ο ΗΓΙΑ 2004/4/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 2ης Απριλίου 2004 για την κατάργηση ορισµένων οδηγιών σχετικών µε την υγιεινή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2016 COM(2016) 798 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσαρμογή διαφόρων νομικών πράξεων στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 23.07.2001 COM(2001) 418 τελικό 2001/0166 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε το δείκτη κόστους εργασίας (υποβληθείσα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2013/56/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 2013/56/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 10.12.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 329/5 ΟΔΗΓΙΑ 2013/56/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Νοεμβρίου 2013 για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/66/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.12.2011 COM(2011) 855 τελικό 2011/0416 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1217/2009 του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.10.2016 COM(2016) 650 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσιοδότησης που ανατέθηκε στην Επιτροπή βάσει

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογική παραγωγή και επισήμανση των βιολογικών προϊόντων ***I

Βιολογική παραγωγή και επισήμανση των βιολογικών προϊόντων ***I 29.11.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 349 E/533 Βιολογική παραγωγή και επισήμανση των βιολογικών προϊόντων ***I P7_TA(2012)0282 Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.8.2017 COM(2017) 423 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την άσκηση της εξουσίας έκδοσης κατ εξουσιοδότηση πράξεων που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επιτροπήςτων ΜόνιμωνΑντιπροσώπων(1οτμήμα)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επιτροπήςτων ΜόνιμωνΑντιπροσώπων(1οτμήμα) ConseilUE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες,20Νοεμβρίου2012(29.11) (OR.en) Διοργανικόςφάκελος: 2012/0075(COD) 16260/12 LIMITE PUBLIC DENLEG109 AGRI759 SAN279 CODEC2680 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Επιτροπήςτων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Μαρτίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0400 (COD) 6933/18 ADD 4 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία INST 97 CHIMIE

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2013 COM(2013) 578 final 2013/0278 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 638/2004 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.6.2010 COM(2010)331 τελικό 2010/0179 (CNS) C7-0173/10 Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά µε το κοινό σύστηµα φόρου προστιθέµενης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 30.6.2017 L 169/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1130 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 14ης Ιουνίου 2017 που ορίζει τα χαρακτηριστικά των αλιευτικών σκαφών (αναδιατύπωση)

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 171/144 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1013 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιουνίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 184/2005 σχετικά με τις κοινοτικές στατιστικές για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS) POSEIMA 12 POSEICAN 12 POSEIDOM 12 REGIO 59 UD 268 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2015 COM(2015) 646 final 2015/0296 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0312 C8-0202/ /0158(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0312 C8-0202/ /0158(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 9.1.2019 A8-0361/ 001-016 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-016 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Godelieve Quisthoudt-Rowohl A8-0361/2018 Κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (COM(2011)0838),

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (COM(2011)0838), P7_TA(2013)0568 Μηχανισμός προενταξιακής βοήθειας ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2013 σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από ορισμένες τρίτες χώρες τα οποία δεν καλύπτονται από άλλους κανόνες εισαγωγής της Ένωσης

Εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από ορισμένες τρίτες χώρες τα οποία δεν καλύπτονται από άλλους κανόνες εισαγωγής της Ένωσης 24.4.2015 A8-0016/ 001-013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-013 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Jarosław Wałęsa A8-0016/2015 Εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από ορισμένες τρίτες χώρες τα οποία δεν καλύπτονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014 Έγγραφο συνόδου 2019 C8-0226/2016 2013/0279(COD) 22.06.2016 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση εν όψει της έγκρισης κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0277 Κοινοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε ενεργειακή υποδομή: κατάργηση ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 743 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 743 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 15709/17 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: AGRI 699 AGRILEG 251 AGRIORG

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.2.2015 COM(2015) 45 final 2015/0028 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1007/2009 περί

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0364(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0364(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 26.3.2013 2012/0364(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.8.2012 COM(2012) 432 final 2012/0208 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 850/98 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

A8-0186/13. Τροπολογία 13 Vicky Ford εξ ονόµατος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

A8-0186/13. Τροπολογία 13 Vicky Ford εξ ονόµατος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 2.9.2015 A8-0186/13 Τροπολογία 13 Vicky Ford εξ ονόµατος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση Cristian-Silviu Buşoi Εµπόριο προϊόντων φώκιας COM(2015)0045 C8-0037/2015

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.12.2010 COM(2010) 772 τελικό 2010/0372 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 378/2007 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2018 C(2018) 3973 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27.6.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 181/2014 όσον αφορά ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

A8-0227/29. Τροπολογία 29 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής

A8-0227/29. Τροπολογία 29 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 4.5.2016 A8-0227/29 Τροπολογία 29 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση A8-0227/2015 Sven Giegold Στατιστικές για το ισοζύγιο πληρωμών, το διεθνές εμπόριο

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0893 C8-0510/ /0433(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0893 C8-0510/ /0433(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 8.2.2019 A8-0062/ 001-017 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-017 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού Έκθεση Pavel Telička Κοινοί κανόνες διασφάλισης βασικής αεροπορικής συνδεσιμότητας A8-0062/2019 (COM(2018)0893 C8-0510/2018

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιημένη πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τροποποιημένη πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.7.2015 COM(2015) 350 final 2014/0175 (COD) Τροποποιημένη πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί πρόσθετων δασμών στις εισαγωγές ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-00181/2002 2001/0127(COD) EL 24/04/2002 Κοινή θέση για την έκδοση του κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου περί τροποποίησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 2.4.2003 COM(2003) 158 τελικό 2003/0060 (COD) Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 96/16/ΕΚ του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/286. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0206/286. Τροπολογία 22.3.2019 A8-0206/286 286 Άρθρο 1 παράγραφος 1 σημείο 8 δ (νέο) Οδηγία 2006/22/ΕΚ Άρθρο 15 α (νέο) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 8δ) προστίθεται το ακόλουθο άρθρο 15α: Άρθρο 15α Άσκηση της εξουσιοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 205/12 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1253 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Ιουλίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 92/2010, όσον αφορά την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των τελωνειακών αρχών

Διαβάστε περισσότερα

PGI 1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 16 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) 2015/0028 (COD) PE-CONS 44/15 ENV 447 AGRI 370 MI 436 COMER 93 PECHE 231 CODEC 974

PGI 1 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 16 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) 2015/0028 (COD) PE-CONS 44/15 ENV 447 AGRI 370 MI 436 COMER 93 PECHE 231 CODEC 974 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2015/0028 (COD) PE-CONS 44/15 Βρυξέλλες, 16 Σεπτεμβρίου 2015 (OR. en) ENV 447 AGRI 370 MI 436 COMER 93 PECHE 231 CODEC 974 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

A7-0256/

A7-0256/ 6.9.2013 A7-0256/ 001-008 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-008 κατάθεση: Επιτροπή Αλιείας Έκθεση Rareş-Lucian Niculescu A7-0256/2013 Τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 850/98 του Συµβουλίου για τη διατήρηση των αλιευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0399 Ευθυγράμμιση των υποχρεώσεων υποβολής εκθέσεων στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής ***I Τροπολογίες του

Διαβάστε περισσότερα

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.6.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 641/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Ενιαίο νομοθετικό κείμενο 14.3.2018 EP-PE_TC1-COD(2017)0329 ***I ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ που καθορίσθηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 14 Μαρτίου 2018 εν όψει της έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Jiří Maštálka A8-0331/2017

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Jiří Maštálka A8-0331/2017 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 7.12.2017 A8-0331/2017/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την τροποποιημένη πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την

Διαβάστε περισσότερα