ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ"

Transcript

1 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Γεώργιος Τσιγάρας γεννήθηκε το 1959 στην Πάτρα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη ( ) και Βυζαντινολογία στη Βιέννη ( ). Στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, παράλληλα με τις βασικές του σπουδές στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης, Ιστορίας Δυτικής Μεσαιωνικής Τέχνης, Νεοελληνικής Ιστορίας και Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Ορθόδοξης Θεολογίας. Το 1998 αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2005 διδάκτορας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1984 εργάσθηκε στη βιβλιοθήκη των χειρογράφων και στην πινακοθήκη της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Διευθέτησε το Αρχείο του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου ( ). Ερεύνησε και κατέγραψε τις εικόνες και τα κειμήλια της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου Βιέννης ( ). Μελέτησε και δημοσίευσε τις φορητές εικόνες και τα ιερά σκεύη του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητροπόλεως Λήμνου. Από το 2001 είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού ΠΕΡΙ ΘΡΑΚΗΣ. Από το 2011 διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής Ιστορία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Δημοσίευσε μελέτες για τη θεωρία της βυζαντινής τέχνης και για την ιστορία της μεταβυζαντινής τέχνης σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μελέτη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής στο Άγιον Όρος, στη Θράκη και στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς και στη μελέτη της θεωρίας της βυζαντινής τέχνης.

2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Ι. Προπτυχιακές Σπουδές Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: 1. «Ιστορία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης» (Ελεύθερη Επιλογή) 2. «Ιστορία της βυζαντινής τέχνης (Υποχρεωτικό κατ επιλογή) 3. «Μεταβυζαντινή ζωγραφική» (Ελεύθερη Επιλογή) 4. «Η ζωγραφική στο Άγιον Όρος» (Ελεύθερη Επιλογή) 5. «Μνημειακή τοπογραφία της Θράκης. Βυζαντινή και οθωμανική περίοδος» (Ελεύθερη Επιλογή) 6. «Βυζαντινή εικαστική παράδοση και νεοελληνική τέχνη» (Ελεύθερη Επιλογή) 7. Μνημειακή τοπογραφία της Κωνσταντινούπολης. Βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδος. (Ελεύθερη Επιλογή) ΙΙ. Μεταπτυχιακές Σπουδές Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης: Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης - Κατεύθυνση Ιστορίας» Ακαδημαϊκά έτη και Τρεις διδακτικές ώρες με αντικείμενο «Ο ρόλος του Βυζαντίου στη διαδικασία του εκχριστιανισμού, της κοινωνικής και πολιτισμικής ένταξης, καθώς και στην πολιτική οργάνωση των Σλάβων και των Βουλγάρων». Τέσσερις διδακτικές ώρες με αντικείμενο: «Η θρησκευτική τέχνη στη Να Ευρώπη κατά την οθωμανική εποχή». Ανακοινώσεις σε Συνέδρια Οκτωβρίου 1987: Διεθνές Ιστορικο-θεολογικό Συμπόσιο που οργάνωσε η Societas Internationalis Historiae Conciliorum Investigandae στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή την επέτειο των 1200 χρόνων από τη σύγκληση της Ζ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας. Εισήγηση: Philosοphisches Instumentarium der Christologie des Theodoros Studites über die Darstellung des menschgewordenen Logos Nοεμβρίου 1998: Διεθνές Συμπόσιο που οργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών με αφορμή τα χίλια χρόνια από την ίδρυση της Μονής Ξενοφώντος. Εισήγηση: Ο νέος κτίτωρ Παΐσιος Καυσοκαλυβίτης και η ανασύσταση των αθωνικών κοινοβίων.

3 Νοεμβρίου 2000: Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Τιράνων με γενικό θέμα: Christian Art and Culture in the era of Albania. Εισήγηση: The painters Konstantinos and Athanasios from Korca and their work on Athos ( ) Μαΐου 2001: Συμμετοχή στο 21 ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης που οργάνωσε η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα. Εισήγηση: Ο εικονογραφικός κύκλος των Νεομαρτύρων στη λιτή του καθολικού της Μονής Ξηροποτάμου Σεπτεμβρίου 2001: Ημερίδα με θέμα την προστασία και αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, που οργάνωσε στην Ξάνθη η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εισήγηση: Οι Εκκλησίες της Παλιάς Ξάνθης Μαΐου 2005: Συμμετοχή στο 25 ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης που οργάνωσε η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα. Εισήγηση: Οι Κορυτσαίοι ζωγράφοι Κωνσταντίνος και Αθανάσιος: Η εκτός Ελλάδας καλλιτεχνική δραστηριότητά τους ( ) Μαρτίου 2006: Ημερίδα με θέμα «Αἰσθήσεις καὶ αἰσθήματα στὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση», που διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Εταιρεία «ΑΙ- ΝΟΣ» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Εισήγηση: Οι αισθήσεις στην εικονολογία της εικονομαχίας: Η περίπτωση του Θεοδώρου Στουδίτη Σεπτεμβρίου 2007: Ε Συμπόσιο Θασιακών Μελετών με θέμα «Η Θάσος διά μέσου των Αιώνων: Ιστορία-Τέχνη-Πολιτισμός», που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τον Δήμο Θάσου και την Εταιρεία Θασιακών Μελετών στη Θάσο. Εισήγηση: Νέα στοιχεία για την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Θασίου ζωγράφου Μιχαήλ Ευαγγελίδη Νοεμβρίου 2008: Γ Συνέδριο Αγιορειτικής Εστίας με θέμα «Από τον Διονύσιο εκ Φουρνά στον Φώτη Κόντογλου και τα Σύγχρονα Εικονογραφικά Εργαστήρια του Αγίου Όρους», που διοργανώθηκε στα πλαίσια των 43 ων Δημητρίων. Εισήγηση: Οι ζωγράφοι Γαβριήλ και Νεόφυτος στη Μονή Φιλοθέου (1776). 10. Νοεμβρίου 2010: Β Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης. Εισήγηση: Αρχειακές μαρτυρίες για την τύχη των τοιχογραφιών του Λουδοβίκου Θείρσιου στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδας Βιέννης Απριλίου 2012: Ημερίδα με θέμα «Ο ιστορικός Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας». Εισήγηση: Οι τοιχογραφίες του Τάσου Λουκίδη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.

4 Νοεμβρίου 2013: Η' Διεθνές Συνέδριο «Άγιον Όρος και Λογιοσύνη». Εισήγηση: Οι τοιχογραφίες του παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλων της Μονής Διονυσίου, το ρεύμα της επιστροφής στην τέχνη του Πανσελήνου και κύκλοι λογίων Νοεμβρίου 2013: Γ Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης. Εισήγηση: «Οι τοιχογραφίες του Θείρσιου στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ Μoνογραφίες 1. Μελέτες ιστορίας της μεταβυζαντινής τέχνης, Θεσσαλονίκη Ο ζωγράφος Μιχαήλ Ευαγγελίδης. Θάσος Άγιον Όρος Ξάνθη. Προσέγγιση στο ζήτημα της επιβίωσης της βυζαντινής εικαστικής παράδοσης στα τέλη του 19 ου αιώνα, Ξάνθη Η εικονολογία του Θεοδώρου Στουδίτη, Θεσσαλονίκη Γενισέα. Η Νέα πόλη του Νέστου - Τόπος συνάντησης πολιτισμών, Γενισέα 2010 (Σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαυρίδη). 5. Οι Εκκλησίες της Παλιάς Ξάνθης, Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου - Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, Ξάνθη Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Βιέννης. Ιστορία και Τέχνη, Θεσσαλονίκη Εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ξάνθη Οι ζωγράφοι Κωνσταντίνος και Αθανάσιος. Το έργο τους στο Άγιον Όρος ( ), Αθήνα Εικόνα και Λόγος. Εικονολογικά σχόλια στον Οδηγό του Αναστασίου Σιναΐτη, Ξάνθη Άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους 1. Αναστάσιος Λουκίδης. Το εικονογραφικό έργο του στη Ζωοδόχο Πηγή της οδού Ακαδημίας, Ιστορώντας την υπέρβαση. Από την παράδοση του Βυζαντίου στη νεώτερη τέχνη, Κατάλογος έκθεσης, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Άνδρος, 30 Ιουνίου 29 Σεπτεμβρίου 2013, σσ Σε συνεργασία με την Ιωάννα Στουφή-Πουλημένου. 2. Η νεομαρτυρολογική συλλογή του Καισαρίου Δαπόντε και η απεικόνιση

5 των νεομαρτύρων στο καθολικό της Μονής Ξηροποτάμου, στο: Σ. Α. Πασχαλίδης, Η αυτόγραφη νεομαρτυρολογικὴ συλλογή του μοναχού Καισαρίου Δαπόντε ( ), Νεομαρτυρολογικά Σύμμεικτα Α, Θεσσαλονίκη 2012, σσ , εικ Αρχειακές μαρτυρίες για την τύχη των τοιχογραφιών του Λουδοβίκου Θείρσιου στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδας Βιέννης, Β Επιστημονικό Συμπόσιο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης (Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείου, Νοεμβρίου 2010), Πρακτικά, Αθήνα 2012, σσ Οι εικόνες του τέμπλου του κοιμητηριακού ναού του παλατιού του Σίμωνος Σίνα στο Rappoltenkirchen, Σκεῦος εἰς τιμήν, Ἀφιερωματικὸς τόμος ἐπὶ τῇ συμπληρώσει 25ετίας ἀπὸ τῆς εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονίας καὶ 20ετίας ἀπὸ τῆς ἐνθρονίσεως τοῦ Μητροπολίτου Αὐστρίας καὶ Ἐξάρχου Οὑγγαρίας καὶ Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ, Ἀθῆναι - Athen 2011, σσ Μεταβυζαντινές και Επτανησιακές Εικόνες. Δωρεές Τάκη Στρατηγόπουλου και Οικογενείας Ανδρέα Γαλανάκη, Κατάλογος έκθεσης, Πρωτοκλήτεια 2011, Πάτρα Εκκλησιαστικά Κειμήλια, Λήμνος. Εκκλησιαστική Κληρονομιά, επιμέλεια: Γ. Κωνσταντέλλης, τόμ. Α, Αθήνα 2010, σσ Εικονογραφία του Αγίου Νήφωνος, Τοιχογραφίες, Φορητές εικόνες, Ο Άγιος Νήφων Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Άγιον Όρος 2008, σσ Νέα στοιχεία για την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Θασίου ζωγράφου Μιχαήλ Ευαγγελίδη, Ε Συμπόσιο Θασιακών Μελετών, Η Θάσος διά μέσου των αιώνων: Ιστορία - Τέχνη - Πολιτισμός, Πρακτικά, Θασιακά, τόμ. 14 ( ), σσ Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης, στο: Γ. Κ. Παπάζογλου (επιμ.), Θρησκευτικά Μνημεία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κομοτηνή 2008, σσ Τα βυζαντινά μνημεία - Κάστρα, Φρούρια, οικισμοί, μονές και εκκλησίες, στο: Γ. Κ. Παπάζογλου (επιμ.), Ανατολική Μακεδονία, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κομοτηνή 2008, σσ Νομός Δράμας, στο: Γ. Κ. Παπάζογλου (επιμ.), Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κομοτηνή 2008, σσ Οι Εκκλησίες της Ξάνθης, Ξάνθη. Η πόλη με τα χίλια χρώματα, Επιμέλεια: Δημήτρης Μαυρίδης, Έκδοση του Δήμου Ξάνθης και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης, Ξάνθη 2008, σσ Οι τοιχογραφίες του βόρειου νάρθηκα του Πρωτάτου, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α, Δεκαπέντε έτη ευκλεούς Πατριαρχείας ( ), Δώρημα Ψυχῆς, επιμ. Γ. Κ. Παπάζογλου, Κομοτηνή 2007, σσ Ο απαγχονισμός του Ιούδα στη μεταβυζαντινή ζωγραφική, Αρχαιολογία, τεύχ. 99 (Ιούνιος 2006), σσ Ο αγιογράφος Μιχαήλ Ευαγγελίδης στην Ξάνθη, Θρᾴκιος, Τιμητικός τόμος

6 αφιερωμένος στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Τιμόθεο, Κομοτηνή 2006, σσ Γ. Χρ. Τσιγάρας (επιμ.), Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης, Ξάνθη 2005, σσ , , , , , Piktorёt Konstandin dhe Athanas nga Korca dhe veprat e tyre nё Malin Athos (= The painters Konstandinos and Athanasios from Korce and their work on Mount Athos), Kisha Orthodhoske Autoqefale e Shqiperise, 2000 vjet art dhe Kulture Kishtare ne Shqiperi, Aktet e simpoziu-mit nderkombetar, Tirane, November 2000, (= Ιnternational Symposium 2000 years of Christian Art and Culture in Albania Organizer the Orthodox Autocephalous Church of Albania, Tiranё 2003, σσ Οι τοιχογραφίες του ναού του Αγίου Δημητρίου Κιμμερίων Ξάνθης, Περί Θράκης, τόμ. 2 (2002), σσ Οι Εκκλησίες της Παλιάς Ξάνθης, Η προστασία και αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, Πρακτικά Ημερίδας, 3 Σεπτεμβρίου 2001, σσ Ο Καισάριος Δαπόντες και το εικονογραφικό πρόγραμμα του καθολικού της Μονής Ξηροποτάμου. Απόπειρα ερμηνείας της σχέσης Λόγου και Eικόνας στην ύστερη Οθωμανοκρατία, Πανσέληνος, τεύχ. 4-5, Σεπτέμβριος- Απρίλιος 1999, σσ Τρία μονόφυλλα Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στο Σοχό Θεσσαλονίκης, Πανσέληνος, τεύχ. 3, Mάιος-Αύγουστος 1998, σσ Εργασίες Ηπειρωτών αγιογράφων και κτιστών στη Σκήτη της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Ηπειρωτικό Ημερολόγιο, τόμ ( ), σσ Philosophisches Instrumentarium der Christologie des Theodoros Studites über die Darstellung des menschgewordenen Logos, Annuarium Historiae Conciliorum, τόμ. 20 (1988), σσ Επιμέλεια συλλογικών τόμων Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης, Ξάνθη Σκεύος εις τιμήν. Festschrift zum 25-jährigen Jubiläum der Bischofweihe und 20-jährigen Jubiläum der Inthronisation zum Metropoliten von Austria und Exarchen von Ungarn und Mitteleuropa Dr. Michael Staikos, Athens Διοργάνωση-επιμέλεια εκθέσεων Έκθεση με τίτλο «Ο ζωγράφος Μιχαήλ Ευαγγελίδης στην Ξάνθη». Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2012», Σεπτεμβρίου Επιστημονική επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης. Έκθεση με τίτλο «Μεταβυζαντινές και Επτανησιακές εικόνες. Δωρεές Τάκη Στρατηγόπουλου και Οικογενείας Ανδρέα Γαλανάκη». Πάτρα, Δημοτική

7 Πινακοθήκη. Πρωτοκλήτεια 2011 [Ιερά Μητρόπολη Πατρών Δήμος Πατρέων]. 21 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου Επιστημονική επιμέλεια, σχεδιασμός έκθεσης και κείμενο εντύπου καταλόγου. Διαλέξεις 17 Μαΐου Αλεξανδρούπολη, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αγγέλας Γιαννακίδου. Διάλεξη με την ευκαιρία των εγκαινίων έκθεσης φορητών εικόνων, φιλοτεχνημένων με τη μέθοδο του πουαντιγισμού, Τούρκων φοιτητών του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης. Τίτλος της ομιλίας: Αναλογίες της βυζαντινής και της Μοντέρνας τέχνης. 22 Απριλίου Διάλεξη στον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής με τίτλο: Η Βυζαντινή εικόνα. Καλλιτεχνικές και εικονολογικές διαστάσεις. 21 Νοεμβρίου Πάτρα, Δημοτική Πινακοθήκη. Ομιλία στα εγκαίνια της έκθεσης «Μεταβυζαντινές και Επτανησιακές εικόνες. Δωρεές του Τάκη Στρατηγόπουλου και της Οικογενείας Ανδρέα Γαλανάκη». 11 Δεκεμβρίου Βόλος, Συνεδριακό Κέντρο «Μελισσιάτικα». Διάλεξη με τίτλο: Τhe religious Monuments of Xanthi: A case of peaceful coexistence of Christians and Moslems. 27 Μαρτίου Ξάνθη, Αμφιθέατρο Προκάτ Δ.Π.Θ. Διάλεξη με θέμα: Η ορθόδοξη εικονογραφία. Καλλιτεχνικές και θεολογικές προϋποθέσεις. Οκτώβριος Θεσσαλονίκη, Διάλεξη στην «Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης». Θέμα: «Ἡ απελευθέρωση της Ξάνθης το 1919». Μάιος 1999, Ξάνθη. Κεντρική εισήγηση στην Τιμητική Βραδιά για τον Πέτρο Γεωργαντζή. Αποτίμηση του ιστορικού του έργου. Παρουσιάσεις βιβλίων 19 Σεπτεμβρίου Γενισέα, Παλιά Καπναποθήκη. Παρουσίαση του βιβλίου «Γενισέα. Νέα πόλη του Νέστου τόπος συνάντησης πολιτισμών». 31 Ιουλίου Ξάνθη, Hotel Casino. Παρουσίαση του βιβλίου «Εκκλησίες της Παλιάς Ξάνθης». 4 Ιουνίου Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παρουσίαση του τόμου «Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης». 29 Φεβρουαρίου Ξάνθη, Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Παρουσίαση του βιβλίου «Διάφορα». Σημειώσεις του Ηρακλή Τσίτερ. Κωνσταντινούπολη - Τρίγλια - Σμύρνη. 5 Φεβρουαρίου Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. Βόλος. Παρουσίαση του τόμου «Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης». 2 Νοεμβρίου Αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης», Υπουργείο Εξωτερικών. Παρουσίαση του τόμου «Θρησκευτικά Μνημεία στο Νομό Ξάνθης».

8 11 Οκτωβρίου Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Βιέννης Ιστορία και Τέχνη». 10 Οκτωβρίου Αίθουσα Τέχνης Δήμου Κοζάνης. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου Βιέννης Ιστορία και Τέχνη». 24 Μαΐου Αλεξανδρούπολη, Βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου». Παρουσίαση του 1 ου τόμου του επιστημονικού περιοδικού «Περί Θράκης». 28 Ιανουαρίου Ξάνθη, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Παρουσία-ση του 1 ου τόμου του επιστημονικού περιοδικού «Περί Θράκης».

Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ (σύντομο βιογραφικό σημείωμα)

Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ (σύντομο βιογραφικό σημείωμα) Μ. Γ. ΒΑΡΒΟΥΝΗΣ (σύντομο βιογραφικό σημείωμα) Γεννήθηκε το 1966 στη Σάμο, όπου περάτωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικό Βιογραφικό 2

Συνοπτικό Βιογραφικό 2 Συνοπτικό Βιογραφικό 2 Πέτρος Μ. Κουφόπουλος Αρχιτέκτων Mηχανικός ΕΜΠ, ΜΑ in Conservation Studies, ΙοΑΑS, Univ. York, U.K Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής, Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτης, ερμηνευτής, συνθέτης, ερευνητής της βυζαντινής μουσικής και

Διαβάστε περισσότερα

_ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π.

_ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π. _ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π. 1994 11/9 : Εγκαίνια Μουσείου 28/11-5/12: Στο πλαίσιο των «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΟΥΔΗ-ΓΑΒΑΛΑ (ΘΕΟ)ΔΩΡΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πατρών

ΜΟΝΙΟΥΔΗ-ΓΑΒΑΛΑ (ΘΕΟ)ΔΩΡΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πατρών 1 (ΘΕΟ) Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πατρών ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία γέννησης: 31 Δεκεμβρίου 1954. Τόπος γέννησης: Χίος Χίου. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμη (με τον αρχιτέκτονα Θωμά Γαβαλά).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΜΕΡΑΝΤΖΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΜΕΡΑΝΤΖΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Δ. ΜΕΡΑΝΤΖΑ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α I. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 3 II. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 4 III. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ε. 28 και 29-06-2012: Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

ε. 28 και 29-06-2012: Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Α. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ α. 18-01-2012: Τελετή Εγκαινίων Αγιασμού των νέων Γραφείων Διοίκησης της Φ.Α.Α.Θ. με τις ευλογίες του Παναγιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. β. 20-01-2012: Τελετή

Διαβάστε περισσότερα

Ευγενία Δρακοπούλου. Διευθύντρια Ερευνών Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών

Ευγενία Δρακοπούλου. Διευθύντρια Ερευνών Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών Ευγενία Δρακοπούλου Διευθύντρια Ερευνών Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών Τηλ. +302107273570 Fax: +302107246212 E-mail: egidrak@eie.gr Website: http://eie.academia.edu/eugeniadrakopoulou http://www.eie.gr/nhrf/institutes/inr/cvs/cv-drakopoulou-gr.html

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Νικόλαος Αναστασόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Νικόλαος Αναστασόπουλος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Φωτογραφία: Ονοματεπώνυμο: Πατρώνυμο: Νικόλαος Αναστασόπουλος Αναστάσιος Ημερομηνία γέννησης 1 Δεκεμβρίου 1978 Τόπος γέννησης: Οικογενειακή κατάσταση: Θέση: Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥ ΕΣ, ΕΡΕΥΝA, Ι ΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΣΠΟΥ ΕΣ, ΕΡΕΥΝA, Ι ΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΝΙΧΩΡΙΤΗΣ ΣΠΟΥ ΕΣ, ΕΡΕΥΝA, Ι ΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Γνωστικό Αντικείµενο «Σλαβολογία Πνευµατικός βίος και πολιτισµός των Σλάβων» KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΝΙΧΩΡΙΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/Ε.Ι.Ε. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1988-1990

ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/Ε.Ι.Ε. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1988-1990 ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/Ε.Ι.Ε. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1988-1990 Συντάκτες Α. ΣΑΒΒΙΔΗΣ - Κ. ΤΣΙΚΝΑΚΗΣ 'Επιμέλεια ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -grasig? '^Ιβί ΑΘΗΝΑ 1990

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/Ε.Ι.Ε. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 1986-1988 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΚΗ-ΑΛΕΞΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΘΗΝΑ 1988 ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/Ε.Ι.Ε. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι νυμφευμένος από το 1995 με την Βαρβάρα Σαράκη. Είμαστε γονείς ενός παιδιού, της Ευαγγελίας, η οποία γεννήθηκε το 1999.

Είμαι νυμφευμένος από το 1995 με την Βαρβάρα Σαράκη. Είμαστε γονείς ενός παιδιού, της Ευαγγελίας, η οποία γεννήθηκε το 1999. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: Σταυριανός ΟΝΟΜΑ: Κυριάκος ΟΝ. ΠΑΤΕΡΑ: Σταύρος ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Πειραιάς ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 20/7/1963 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Είμαι νυμφευμένος από το 1995 με την

Διαβάστε περισσότερα

Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. Φεβρουάριος 2014. Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Αναπλ. καθηγήτρια, Διευθύντρια ΔΜΠΣ

Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. Φεβρουάριος 2014. Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Αναπλ. καθηγήτρια, Διευθύντρια ΔΜΠΣ Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. Φεβρουάριος 2014 Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Αναπλ. καθηγήτρια, Διευθύντρια ΔΜΠΣ Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ «Προστασία, Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

7. Συγγραφή κειµένων για το έντυπο παιδικό περιοδικό «Του Κόσµου τα Νέα».

7. Συγγραφή κειµένων για το έντυπο παιδικό περιοδικό «Του Κόσµου τα Νέα». Α Ν Τ Ω Ν Η Σ Χ. Λ Ε Β Ε Ν Τ Η Σ Σύµβουλος Μουσείων ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ηµεροµηνία γέννησης: 22 εκεµβρίου 1970 Τόπος γέννησης: Σέρρες Ηλ. Ταχυδροµείο: axleventis@gmail.com ΣΠΟΥ ΕΣ 2002 2005 ιατµηµατικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΚΑΔΑΚΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΚΑΔΑΚΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΚΑΔΑΚΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013 2 ΜΑΡΙΑ ΣΤ. ΑΡΑΚΑΔΑΚΗ Αρχιτέκτων, Επίκουρος καθηγήτρια στο Τµήµα Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ/ Τοµέας Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης,

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓPAΦIKO ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠPOΣΩΠIKA ΣTOIXEIA

BIOΓPAΦIKO ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠPOΣΩΠIKA ΣTOIXEIA BIOΓPAΦIKO ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠPOΣΩΠIKA ΣTOIXEIA Oνοματεπώνυμο: Πασχάλης Bαλσαμίδης Tόπος γεννήσεως: Kωνσταντινούπολη Tηλέφωνο: 2531039374 Ηλεκτρονική διεύθυνση: pvalsamidis@yahoo.gr ΣΠOYΔEΣ Αστική Σχολή Θεραπείων

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας. της Ελένης Φουρναράκη

Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας. της Ελένης Φουρναράκη Βιογραφικό σημείωμα και Υπόμνημα σπουδών και επιστημονικής δραστηριότητας της Ελένης Φουρναράκη Ρέθυμνο, Σεπτέμβριος 2013 2 Περιεχόμενα ΣΕΛΙΔΑ Προσωπικά στοιχεία... 3 Ανώτατες σπουδές.. 3 Ξένες γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Θ.Σ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 MAΡTΙΟΥ 2014 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2013 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2013 3. Ισολογισμός,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΚΗ Δρ Αρχιτέκτων ΕΜΠ Eπίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΚΗ Δρ Αρχιτέκτων ΕΜΠ Eπίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΤΣΑΚΗ Δρ Αρχιτέκτων ΕΜΠ Eπίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΑΊΟΣ 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Α. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΘΕΣΗ & ΣΠΟΥΔΕΣ... 2 Β. ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ:

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜ. ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: Επιστημονική, Εκπαιδευτική, Ερευνητική δραστηριότητα κατά την τελευταία δεκαετία. Όνομα, ειδικότητα, θέση στο Ίδρυμα: Μωραΐτης Κωνσταντίνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολή Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ETOΣ IΔPYΣEΩΣ 1979 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2013 ΑΘΗΝΑΙ Tο Ίδρυμα Iωάννου Φ. Kωστοπούλου ευχαριστεί θερμά την εταιρία DDB για τον σχεδιασμό του Aπολογισμού Xρήσεως 2013. 2 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜOΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 MAΡTΙΟΥ 2012 Ενημερωτικό Σημείωμα 1. Πεπραγμένα Δ.Σ. για το έτος 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012 2. Εκθέσεις εγκεκριμένων πεπραγμένων

Διαβάστε περισσότερα

Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα ENWSH EXWFYLLO_Layout 1 22/07/2013 3:38 μ.μ. Page 1 Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα Εκατό χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα Π Ρ Ο Γ ΡΑ Μ Μ Α Ε Ο Ρ ΤΑ Σ Τ Ι Κ Ω Ν Ε Κ Δ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης απολογισμός 2 0 9 ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑ ΟΣΗΣ Eurobank: 00260314340200916669

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή της Κατεύθυνσης. Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς. του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. στον επτανησιακό πολιτισμό

Η συμβολή της Κατεύθυνσης. Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς. του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. στον επτανησιακό πολιτισμό Ι Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο Κέρκυρα, 30/04 04/05/2014 Η συμβολή της Κατεύθυνσης Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων στον επτανησιακό πολιτισμό Συνεργασίες με τοπικά μουσεία, έργα

Διαβάστε περισσότερα

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΜΙΝΩΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Γενικά βιογραφικά στοιχεία...σ. 3 2. Επαγγελματική απασχόληση...σ. 3 3. Σπουδές...σ. 4-5 4. Συμμετοχή σε συλλογικά όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟYΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟYΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟYΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑ ΕΞΙ ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα εξωφύλλου: Ψηφίδα µε µέρος του ονόµατος του Φαραώ Νεχώ Β (610-595 π.χ.) από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου.

Εικόνα εξωφύλλου: Ψηφίδα µε µέρος του ονόµατος του Φαραώ Νεχώ Β (610-595 π.χ.) από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. 1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ EX ORIENTE LUX Η έρευνα και διδασκαλία των Πολιτισµών της Αιγύϖτου, Εγγύς Ανατολής & Κύϖρου στα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Αθήνα, 20 Μαΐου 2011 Κεντρικό Κτίριο Πανεϖιστηµίου Αθηνών Αµφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα