Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας"

Transcript

1 Γενικοί Αγωνιστικοί Κανονισμοί Τουρνουά Φιλίας 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί ερμηνεία ορισμένων εκφράσεων που χρησιμοποιούνται: α. "Παιχνίδι" σημαίνει την κανονική συμπλήρωση δέκα (10) "frames" ανάλογα με το σύστημα ( Baker System, Dynamic Baker, Thunder Baker ) που καλούνται να αγωνιστούν οι παίκτες και κατ επέκταση οι ομάδες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. β. "Αγώνας" σημαίνει το σύνολο των εννέα (9) παιχνιδιών όπως αυτό περιγράφεται λεπτομερώς στο Bulletin του τουρνουά και διεξάγεται την ημέρα και ώρα που ορίζει το πρόγραμμα. γ. "Αγωνιστική" σημαίνει την προγραμματισμένη διεξαγωγή του συνόλου των αγώνων για την ημέρα και ώρα που καθορίζει το πρόγραμμα. δ. Dynamic Baker: Είναι ένα μονό παιχνίδι όπου οι ομάδες αγωνίζονται με δύο παίκτες η κάθε μία, με τους δύο bowlers να εναλλάσσουν τις μπαλιές τους σε κάθε frame. ε. Thunder Baker: Είναι ένα μονό παιχνίδι όπου οι ομάδες αγωνίζονται με δύο παίκτες η κάθε μία, με τους bowlers να εναλλάσσονται μεταξύ τους από frame σε frame. ζ. Team Baker: Αγωνίζονται με τη σειρά ανά frame οι παίκτες που βρίσκονται στην επιλεγμένη πεντάδα της κάθε ομάδας. η. Friendly Shoot Out: Οι δύο ομάδες, επιλέγουν έξι (6) παίκτες από το αρχικά δηλωμένο ρόστερ οι οποίοι καλούνται να αγωνιστούν σε αγώνα τύπου ROLL OFF. θ. "Διαιτητής": είναι το πρόσωπο που ορίζεται από Οργανωτική Επιτροπή του Τουρνουά Φιλίας για να επιβλέπει τη διεξαγωγή των αγώνων και να φροντίζει για την ομαλή διεκπεραίωση κάθε αγωνιστικής σύμφωνα με τους κανονισμούς.

2 2. ΓΕΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ α. Στο 6ο Τουρνουά Φιλίας θα συμμετέχουν οκτώ (8) ομάδες αποτελούμενες από τουλάχιστον έξι (6) αθλητές και όχι περισσότερους των οκτώ (8) η καθεμία και ο τρόπος διεξαγωγής κάθε αγώνα συμπεριλαμβάνει αγώνες Team Baker, Dynamic Baker, Thunder Baker και Friendly Shoot Out. β. Τις ομάδες αποτελούν υποχρεωτικά οι παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι στο δυναμικό τους κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο Η προσθήκη παικτών που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, ΔΕΝ επιτρέπεται για τη φετινή διοργάνωση εκτός εκτάκτων περιπτώσεων και ΜΟΝΟ μετά από σχετική έγκριση των διοργανωτών. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών σε κάθε ομάδα θα είναι οκτώ (8). γ. Προθέρμανση θα επιτρέπεται σε προκαθορισμένο διάδρομο, μόνο στους παίκτες που θα αγωνιστούν στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει. Η προθέρμανση θα αρχίζει με την ολοκλήρωση του 5ου Frame του παιχνιδιού που θα είναι σε εξέλιξη. δ. Όλοι οι παίκτες της κάθε ομάδας υποχρεούνται να φορούν ομοιόμορφες στολές με τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Απαγορεύονται τα κοντά παντελόνια, τα παντελόνια ¾, τα σχισμένα παντελόνια Jeans και οι φανέλες χωρίς μανίκι. ε. Η κόσμια συμπεριφορά και η προστασία του Fair Play είναι αδιαπραγμάτευτα και θα μηδενίζεται το παιχνίδι όσων παραφέρονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά. ζ Διακοπή σε παιχνίδι (Interrupted Game) Ο Διαιτητής (υπεύθυνος διοργάνωσης) μπορεί να διακόψει ένα παιχνίδι και να διατάξει τη συνέχισή του σε άλλους διαδρόμους, όταν λόγω βλάβης στο μηχανικό εξοπλισμό των αρχικών διαδρόμων κινδυνεύει το παιχνίδι να διαρκέσει πέραν του κανονικού χρόνου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να καθυστερήσει να συμπληρωθεί. η. Έγκυρη πτώση των pins (Legal Pinfall) Εφόσον το παιχνίδι έχει επίσημα αρχίσει, τότε κάθε μπαλιά μετρά, εκτός αν θεωρήθηκε "νεκρή" μπαλιά.

3 Στην περίπτωση αυτή, τα pins επανατοποθετούνται και η μπαλιά επαναλαμβάνεται. Η πτώση των pins θεωρείται έγκυρη και καταγράφεται στο ενεργητικό του μπόουλερ όταν: ύστερα από κτύπημά τους από την μπάλα παραμένουν πεσμένα στο διάδρομο ή στα πλαϊνά αυλάκια (τα pins αυτά πρέπει να απομακρυνθούν πριν την επόμενη μπαλιά). η πτώση τους προκαλείται από σύγκρουσή τους με άλλο ή άλλα pins που επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού κτύπησαν προηγουμένως στα γύρω τοιχώματα ή στη ράβδο εκκαθαρίσεως ενώ αυτή παραμένει στάσιμη και προτού κινηθεί για να απομακρύνει τα πεσμένα pins. ακόμη και μετά το ρίξιμο της μπάλας διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα pins δε βρίσκονται τοποθετημένα στην κανονική τους θέση, χωρίς όμως να λείπουν. Είναι ευθύνη του κάθε παίκτη να διαπιστώσει ότι όλα τα pins βρίσκονται σωστά τοποθετημένα. Ο μπόουλερ έχει το δικαίωμα να απαιτήσει να τοποθετηθούν τα pins στην κανονική τους θέση μέχρι και 2 (δυο) φορές την ίδια στιγμή. Στην 3η (τρίτη) τοποθέτηση (reset) μένουν ως έχουν. Επίσης, pins που μετακινήθηκαν από την ορθή τους θέση από το μηχανισμό τοποθέτησης των pins (pin setter mechanism) θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν και δεν επιτρέπεται η διόρθωση της θέσης τους στη δεύτερη μπαλιά, όταν γίνεται προσπάθεια για spare. θ. Άκυρη πτώση των pins (Illegal pinfall) Η πτώση των pins θεωρείται άκυρη όταν: η πτώση προκαλείται από μπάλα που έχει ξεφύγει από το διάδρομο προτού κτυπήσει τα pins. η πτώση προκαλείται από μπάλα που αναπηδά από το πίσω τοίχωμα και επιστρέφει στο διάδρομο. όρθιο pin (έστω και αν κουνιέται ή πάει να πέσει) πέσει μετά από επαφή με το μηχανισμό τοποθετήσεως των pins ή ενώ απομακρύνονται τα πεσμένα pins ή όταν το pin ελευθερωθεί και πέσει από το μηχανισμό τοποθετήσεως των pins.

4 Στις περιπτώσεις αυτές το pin θα πρέπει να τοποθετηθεί στην αρχική του θέση πριν από το ρίξιμο της πρώτης μπαλιάς. ο μπόουλερ υποπέσει σε σφάλμα (foul) στην προσπάθειά του να ρίξει την μπάλα. Σημ.: Pins που εκσφενδονίζονται από το διάδρομο, αναπηδούν και επιστρέφοντας μένουν όρθια στο διάδρομο, δεν καταγράφονται ότι έχουν πέσει. ι. Νεκρή μπαλιά (Dead ball) Η μπαλιά που θεωρείται "νεκρή" δεν καταγράφεται. Τα pins που έπεσαν επανατοποθετούνται στη θέση τους και ο παίκτης καλείται να ξαναρίξει. Η μπαλιά θεωρείται νεκρή όταν: Όταν ένας μπόουλερ ρίξει σε λανθασμένο διάδρομο ή όχι στην σειρά του. στις ατομικές διοργανώσεις, όπου ο μπόουλερ καλείται να παίξει συνήθως δύο διαδοχικά frames, όταν ο μπόουλερ ρίξει τις μπαλιές του σε λανθασμένους διαδρόμους, τότε οι μπαλιές θεωρούνται "νεκρές" και καλείται ο μπόουλερ να επαναλάβει τις μπαλιές του στους σωστούς διαδρόμους, εφόσον βέβαια το λάθος διαπιστώθηκε πριν ο αντίπαλος μπόουλερ ρίξει τις μπαλιές του. Αν το λάθος διαπιστωθεί μετά που ο αντίπαλος μπόουλερ έριξε τις μπαλιές του, τότε οι μπαλιές αυτές μετρούν. Ο πρώτος μπόουλερ θα πρέπει να ρίξει όμως τις επόμενες μπαλιές του στους σωστούς διαδρόμους. κ. Σφάλμα (Foul) Ορισμός (Definition of a foul) Σημειώνεται σφάλμα όταν ο μπόουλερ κατά τη διάρκεια της προσπάθειά του να ρίξει την μπάλα του ή μετά το ρίξιμο περάσει τη γραμμή σφάλματος (foul line) και αγγίξει οποιοδήποτε μέρος του διαδρόμου, του μηχανικού εξοπλισμού του κτιρίου. Σε περίπτωση που σημειώνεται σφάλμα, η μπαλιά λογαριάζεται σαν να έχει γίνει, τα pins όμως που πιθανόν να έχουν πέσει δεν καταγράφονται, δηλαδή ο μπόουλερ μηδενίζεται στη συγκεκριμένη μπαλιά.

5 Στην περίπτωση που ο μπόουλερ υποπέσει σε σφάλμα, που ο αυτόματος μηχανισμός επισήμανσης του σφάλματος (foul detecting device) αποτύχει να επισημάνει αλλά γίνεται αντιληπτό από τους δύο αρχηγούς των ομάδων και/ή τα άλλα μέλη αντιπάλων ομάδων που διαγωνίζονται στο διάδρομο που διαπράχτηκε το σφάλμα ή από τον επίσημο γραφέα ή από το διαιτητή, τότε το σφάλμα επικυρώνεται και καταγράφεται. Σε περίπτωση που επισημανθεί σφάλμα από το μηχανισμό επισήμανσης τότε το σφάλμα επικυρώνεται. Δεν καταγράφεται σαν σφάλμα, όταν ο μπόουλερ στην προσπάθεια του να ρίξει τη μπαλιά του, περάσει τη γραμμή σφάλματος ή αγγίξει ή πέσει ή πατήσει οποιοδήποτε μέρος του διαδρόμου ή του μηχανικού εξοπλισμού του κτιρίου, εφόσον η μπάλα μένει σταθερά στο χέρι του (δηλ. να μην φύγουν τα δάκτυλα του από τις ειδικές τρύπες εισδοχής της μπάλας). Αν η μπάλα ξεφύγει από το χέρι του, τότε καταγράφεται σαν σφάλμα (foul). λ. Σκόπιμο σφάλμα (Deliberate foul) Όταν ο μπόουλερ διαπράξει σκόπιμο σφάλμα για να εκμεταλλευτεί το γεγονός, τότε μηδενίζεται στο frame που έγινε το σκόπιμο σφάλμα. Π.χ. σε περίπτωση που κάποιος μπόουλερ παίξει μπαλιά και αφού προσέξει ότι η μηχανή του έχει αφήσει split, σκόπιμα βάζει το πόδι του στο μηχανισμό επισήμανσης σφάλματος. μ. Ένσταση για σφάλμα (Appeal for foul) Δεν επιτρέπονται ενστάσεις όταν το σφάλμα επισημαίνεται από τον αυτόματο μηχανισμό επισήμανσης σφάλματος ή όταν υποδεικνύεται από τον επόπτη/παρατηρητή, εκτός αν αποδειχθεί ότι ο αυτόματος μηχανισμός δε λειτουργεί κανονικά ή υπάρχει βαρύνουσα μαρτυρία ότι ο μπόουλερ δεν έκανε σφάλμα. Στην περίπτωση που ο αυτόματος μηχανισμός αχρηστεύεται προσωρινά, τότε ακολουθείται η πιο κάτω διαδικασία για την επισήμανση σφάλματος: Η Οργανωτική Επιτροπή διορίζει επόπτη/παρατηρητή της γραμμής σφάλματος.

6 Οι επίσημοι γραφείς αναλαμβάνουν το ρόλο επόπτη/παρατηρητή της γραμμής σφάλματος. Η έλλειψη αυτόματου μηχανισμού επισήμανσης σφάλματος ή η απουσία επόπτη/ παρατηρητή της γραμμής σφάλματος θα πρέπει να αποκλείουν τις επιδόσεις των μπόουλερς από του να αναγνωρισθούν σαν επίσημες επιδόσεις του Επαρχιακού Συνδέσμου/Ομοσπονδίας. ν. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε προκαθορισμένους χώρους καπνιστών και όλοι οι αθλητές και συνοδοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της διεύθυνσης του Bowling Center. ξ. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα ισχύουν παράλληλα και οι επίσημοι γενικοί κανόνες που διέπουν το άθλημα. ο. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια ασάφεια που δεν προβλέπεται στους κανονισμούς ή στην προκήρυξη, τότε εναπόκειται στους Tournament Director, Tournament Μanager και Assistant Tournament Μanager να ξεκαθαρίσουν την ασάφεια και η απόφαση τους θα θεωρείται τελεσίδικη.

7 3. ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ Ευθύνες και Υποχρεώσεις α. Η κάθε ομάδα απαραίτητα έχει τον αρχηγό της. β. Ο αρχηγός της ομάδας είναι ο αντιπρόσωπος της, υπεύθυνος για την παρουσία με στολή των παικτών σε όλο το Τουρνουά, υπεύθυνος για τη συμπεριφορά τους και υπεύθυνος να επιβάλλει την τάξη στην ομάδα του. γ. Μόνο ο αρχηγός μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε στο διαιτητή. δ. Αν προκύψει πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με οποιονδήποτε αντίπαλο ή ομάδα, ο αρχηγός σαν υπεύθυνο άτομο, ψύχραιμα αναλαμβάνει να χειριστεί του θέματος σε συνεργασία με τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας. Αν δεν επιλύεται η διαφορά τους, τότε αποτείνονται στο διαιτητή. ε. Είναι υπεύθυνος να ελέγχει αν έγινε σωστή καταγραφή των ονομάτων των παικτών στην οθόνη του Η.Υ, των αποτελεσμάτων και του handicap (εφόσον υπάρχει) και να υπογράφει το φύλλο αγώνος. Πρέπει επίσης απαραίτητα να δηλώνει τη σύνθεση ή τους παίκτες της ομάδας που θα αγωνιστούν, στο control του Bowling Center, το αργότερο μέχρι το 6 ο Frame του εν εξελίξει παιχνιδιού. ζ. Είναι υπεύθυνος όπως αποτρέπει και συμμορφώνει τους παίχτες της ομάδας του να μην σπαταλούν χρόνο στο κάπνισμα ή για οτιδήποτε άλλο και να καθυστερεί να αρχίσει ο αγώνας ή το παιχνίδι. η. Μηχανικά / τεχνικά προβλήματα: ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει απλά να ενημερώσει τον διαιτητή για τυχόν μηχανικό / τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετέπειτα να ενημερώσει ο ίδιος τον υπεύθυνο του bowling center να το διευθετήσει.

8 4. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ α. Οι παίκτες, όταν βρίσκονται στον χώρο διεξαγωγής του τουρνουά, οφείλουν να συμπεριφέρονται σωστά, κόσμια και να έχουν άψογη συμπεριφορά. Χειρονομίες, χειροδικίες, ύβρεις, εκνευρισμοί και φωνασκίες αποτελούν αδίκημα και η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποβολή από το τουρνουά όσων παρεκτρέπονται. β. Όλοι οι παίκτες πρέπει να κάθονται στις θέσεις τους και να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο που είναι η ομάδα τους. γ. Απαγορεύεται παίκτης ή παίκτες να δημιουργούν αναταραχή ή ανωμαλία ή να έχουν απρεπή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των στο χώρο διεξαγωγής του τουρνουά. Συγκεκριμένα, απαγορεύονται οι χειρονομίες, χειροδικίες, ύβρεις, εκνευρισμοί, φωνασκίες, κτυπήματα στη μηχανή, είτε με το χέρι είτε με το πόδι είτε με τη μπάλα καθώς επίσης και οι άσεμνες χειρονομίες. ε. Παίκτης ο οποίος υποπέσει σε κάποιο από τα ανωτέρω παραπτώματα ή και σε απρεπή συμπεριφορά προς τους Διαιτητές, είναι ένοχος και ο Διαιτητής έχει την εξουσία να τον προειδοποιήσει με κίτρινη κάρτα ή και να αποβάλει τον παίκτη δείχνοντας του κόκκινη κάρτα. στ. Παίκτης ο οποίος αποβάλλεται σε οποιοδήποτε στάδιο ενός παιχνιδιού, μηδενίζεται το σκορ ολόκληρου του παιχνιδιού. Αν απομένουν παιχνίδια, η ομάδα δεν μπορεί να αναπληρώσει τον παίκτη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πιο κάτω καταγράφονται οι αγωνιστικοί κανονισμοί που τίθενται σε ισχύ και αφορούν το Πρωτάθλημα και Κύπελλο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ

Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ Αγωνιστικοί Κανονισμοί Μπόουλιγκ 1. ΠΑΙΓΝΙΔΙ Ένα παιγνίδι μπόουλιγκ αποτελείται από δέκα φρέημ. Ο μπόουλερ θα πρέπει να ρίξει δύο μπαλιές στο καθένα από τα 9 πρώτα φρέημ, εκτός αν πετύχει στράικ στο φρέημ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (Αγωνιστική Περίοδος 2017-18) 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 1. Οι παρόντες Κανονισµοί δύναται να αναφέρονται ως οι Αγωνιστικοί Κανονισµοί Επαρχιακού Συνδέσµου Μπόουλινγκ Λευκωσίας 2015-2016. 2. ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2.1 ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (Season 2016-17) 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών, ακολουθεί ερμηνεία ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018

Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018 Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (World Bowling) Αγωνιστικοί Κανόνες Με ισχύ από το Μάιο του 2018 2. Γενικοί αγωνιστικοί κανόνες 2.1 Ορισμοί 2.1.1 Ένα παιχνίδι 10 κορινών (tenpin) αποτελείται από δέκα φρέιμ

Διαβάστε περισσότερα

Singles Open Friendship Tournament

Singles Open Friendship Tournament Singles Open Friendship Tournament ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ατομικό Τουρνουά Μπόουλινγκ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ Όλους τους παίκτες (Bowlers) μπόουλινγκ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Bowling S.O.F.T. Organizing Committee

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ Το Lido Soccer θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του τουρνουά και γι αυτό αναθέτει σε μια 5μελή επιτροπή τη δυνατότητα να συντονίζει, καθώς και να επιλύει

Διαβάστε περισσότερα

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Α: 12 ομάδες ΟΜΙΛΟΣ Β: 12 ομάδες Στην φάση των Ομίλων θα περνούν και οι 12 ομάδες εκ των οποίων οι 6 νικητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2013 Α) Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ομάδων 2013 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου 2013, σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Β) 1 - Στο πρωτάθλημα θα κληθούν

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 BEACHVOLLEYBALL 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΕΝΕΣΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 1.1.6 (1.6) Ένας παίκτης, που ετοιμάζεται να σερβίρει, στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις)

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις) Εξεταστικό Δοκίμιο (ερωτήσεις-απαντήσεις) 1. Αντικανονικό επιθετικό χτύπημα από παίκτη της πίσω ζώνης και προσπάθεια για μπλοκ από το Λίμπερο. Τι πρέπει να κάνει ο 1ος διαιτητής; α) Να σφυρίξει διπλό σφάλμα.

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Γενικός πίνακας Ηλικιακή κατηγορία (Κ=Κάτω) Σχέσεις παικτών Διάρκεια αγώνα Προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου (μήκος γραμμής τέρματος

Διαβάστε περισσότερα

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB PAFOS COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2018 2019 Το Pafos Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, όπου θα συμμετάσχουν έξι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων τύπου Baker για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση.

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Η μπάλα στο σημείο Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Στέλνω το αντικείμενο στον κενό χώρο. Ξεκινώ και επανατοποθετούμαι κάθε φορά στην Παίζω με διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1. Σερβίρων και δέκτης του service. Οι παίκτες πρέπει να στέκονται στις αντίθετες πλευρές του διχτύου. Ο παίκτης που στέλνει πρώτος την μπάλα ονομάζεται σερβίρων και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αρ.2014/διοργανωσεισ/3b 16/01/2015 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ COSMIC BOWLERS CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ & ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2012 2013 Το Cosmic Bowlers Club διοργανώνει πρωτάθλημα & κύπελλο τετράδων για την περίοδο 2012-13. Ημέρα & Ώρα Διεξαγωγής Κάθε Τετάρτη, 19.30 Έναρξη 26

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες.

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2015 2016 Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. Ημέρα & Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB

PAFOS COSMIC BOWLING CLUB PAFOS COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2017 2018 Το Pafos Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, όπου θα συμμετάσχουν έξι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ Οι Λίμπερο πρέπει να φορούν στολή (Η JACKET/BIB ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 *****************************

1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ***************************** 1 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 ***************************** Ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του «1 ΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ» που έχει μοναδικό στόχο την εδραίωση, ανάπτυξη και ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ Διοργάνωση ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016 Ημερομηνία Προκριματική Φάση: 6/10/16, Τελική Φάση 8 & 9/10/16 Ωρα έναρξης Προκρ.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΙΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ Α) Α ΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕ ΩΝ. Β) Α ΕΙΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ Μαρτίου 2016 Page 1

6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ Μαρτίου 2016 Page 1 6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ 26-27 Μαρτίου 2016 Page 1 LARNACA Η Λάρνακα είναι πόλη στην νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου. Αποτελεί τη διάδοχο πόλη του αρχαίου Κιτίου, ενός από τα σημαντικά βασίλεια της αρχαίας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ 1. 2. 3. 4.- 5.- 6.- 7.- 8.- 9.- 10.- Η ομάδα Α διαπράττει παράβαση μπρος-πίσω. Πρέπει το παιχνίδι να ξαναρχίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09

3 O Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Π ΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 09 www.e-sudoku.gr 1 3O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUDOKU 2 MAIOY 2009 Οι παρόντες κανονισμοί συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπ όψιν τους επίσημους κανονισμούς του παιχνιδιού καθώς και τους κανονισμούς της World Puzzle

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για την περίοδο 2014/15 υπό τον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Άρθρο 1ο ΤΟ ΓΗΠΕ Ο Ορθογώνιο παραλληλόγραµµο ιαστάσεις 20 Χ 40 µέτρα 2 περιοχές τέρµατος και το υπόλοιπο γήπεδο Οι µεγάλες γραµµές ονοµάζονται πλάγιες γραµµές Οι µικρές γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΚΑΙ Β ΟΔΒΕ. Όπου απαιτείται επιλογή απάντησης ή απαντήσεων στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, σας παρακαλούμε να κυκλώσετε το γράμμα ή τα γράμματα της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ M.V. TEAM 2014/15 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS) ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (GRASSROOTS) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020 Γενικοί κανόνες Πριν αναλυθούν οι κανόνες λειτουργίας για τα πρωταθλήματα αναπτυξιακών ηλικιών πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Κ12 ΚΑΙ Κ10 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Κ12 ΚΑΙ Κ10 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ Μαρτίου 2016 Page 1

6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ Μαρτίου 2016 Page 1 6 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ 26-27 Μαρτίου 2016 Page 1 7 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ 1-2 Απριλίου 2017 ************************************* Ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 7 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ το οποίο θα διεξαχθεί στο

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό σεμινάριο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Άμμου. Οδηγίες και Κατευθύνσεις Διαιτησίας Βασικά Σημεία

Επιμορφωτικό σεμινάριο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Άμμου. Οδηγίες και Κατευθύνσεις Διαιτησίας Βασικά Σημεία Επιμορφωτικό σεμινάριο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Άμμου Οδηγίες και Κατευθύνσεις Διαιτησίας Βασικά Σημεία Οδηγίες Διατησίας Βασικά Σημεία Τι πρέπει να προσέξουμε Αντικείμενο αύξηση του ελέγχου του ρυθμού

Διαβάστε περισσότερα

F.B.C. STARS on Tour

F.B.C. STARS on Tour F.B.C. STARS on Tour 1 st TOUR Sofia, Bulgaria 22-27 Ιουνίου 2017 * * * * * * * * * * Ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του διαγωνισμού "1 st F.B.C. STARS on Tour". Στα πλαίσια του ταξιδιού "Ε.Σ.Μ.Α. on ΤOUR"

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Ο Α.Σ.Μ. Γλυφάδας προκηρύσσει πρωτάθλημα που θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 6:30 μμ στην αίθουσα του Blanos Bowling. Δικαίωμα συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 Περιεχόμενα 1 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΜΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 6 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΠΑΠ BEACH VOLLEYBALL 2017 CYPRUS CLUBS BEACH VOLLEY 2017 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Διασωματειακό Πρωτάθλημα Beach Volley Cyprus Clubs Beach Volley 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ ΑΓΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ

COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2016 2017 Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα και Κύπελλο Τετράδων για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2010, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2010 που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Αριθ.Πρωτ. 818 Βόλος 7/9/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Αριθ.Πρωτ. 818 Βόλος 7/9/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αριθ.Πρωτ. 818 Βόλος 7/9/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019 Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας έχοντας υπόψη : 1. Το ισχύον καταστατικό

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Κανονισμοί Διαιτησίας EΚΔΟΣΗ 2016 2016 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Διαιτησίας 01 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016. του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016. του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 2016 Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. συνεχίζοντας την προσπάθειά της για ανάπτυξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης και σύμφωνα με τους ισχύοντες Αθλητικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

3o Τουρνουά Basket Στελεχών Επιχειρήσεων Δήλωση Συμμετοχής

3o Τουρνουά Basket Στελεχών Επιχειρήσεων Δήλωση Συμμετοχής 3o Τουρνουά Basket Στελεχών Επιχειρήσεων 2012-2013 Δήλωση Συμμετοχής 3o Τουρνουά Basket Στελεχών Επιχειρήσεων 2012-2013 Σελ. 1 / 3 Στοιχεία Αθλητών Ομάδας: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ e-mail:info@eskase-basket.gr ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18 Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου 2725/99, του Καταστατικού και των Κανονισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17. Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 Αριθ.Πρωτ. 457 Βόλος 6/10/2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΠΣΘ ΠΑΙΔΩΝ - ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ-ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Η

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε Κανονισμοί Παιδιάς Αναπτυξιακών Ηλικιών 2016-17 Αλλάζει η μορφή του παιχνιδιού! Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΟΧΕ (ΚΕΔ/ΟΧΕ) Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Οκτ - Νοε 16 1 Θέματα Εισαγωγή Οι ρόλοι στις αναπτυξιακές

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν Άρθρο 1 Το γήπεδο ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 20 Χ 40 Το τέρμα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ 3 Χ 2 Άρθρο 2 Ο χρόνος του παιγνιδιού Tοσήμα λήξης και Η διακοπή του

Διαβάστε περισσότερα

Το Τουρνουά Neymar Jr s Five έχει δικούς του συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν το τουρνουά Neymar Jr s Five.

Το Τουρνουά Neymar Jr s Five έχει δικούς του συγκεκριμένους κανονισμούς. Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν το τουρνουά Neymar Jr s Five. NEYMAR JR S FIVE ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1. OUTPLAY THEM ALL 2. Ο AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 3. ΤΕΡΜΑΤΑ 4. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ 5. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 6. Η ΜΠΑΛΑ 7. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 8. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ 9. ΕΝΑΡΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ Θεσσαλονίκη 6 Οκτωβίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή του Κυπέλλου για τις ομάδες που μετέχουν στο Εσωτερικό Πρωτάθλημα 4άδων για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ Το φύλλο αγώνος, όπως παρουσιάζεται εδώ, είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της FΙΒΑ. 1. Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια.

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΚΤΑΜΠΑΛΟ 1. Σκοπός του παιχνιδιού. Το παιγνίδι παίζεται µε δηλωµένα χτυπήµατα και παίζεται µε µια άσπρη µπίλια και δεκαπέντε αριθµηµένες µπίλιες από το 1 ως το 15. Ο ένας παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Μάθημα επιλογής-παραολυμπιακα ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Σοφία Μπάτσιου Οκτώβριος 2013 ΤO RUGBY ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Άθλημα στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες με κινητικές

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων 2άδων τύπου «9 no-tap»

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. άθλημα. Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. άθλημα. Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σοφία Μπάτσιου Δεκέμβριος 2013 Αναψυχή (όλες οι κατηγορίες αναπήρων) άθλημα Συναγωνιστικό (IPC:εγκεφαλική παράλυση 1992- τυφλοί 2004) Διάρκεια παιχνιδιού: 2 Χ 25 min Διάλειμμα = 10 min 1 time-out

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών.

Εταιρειών. Κανονισμοί Διαιτησίας Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών. Κανονισμοί Διαιτησίας 2015-2016 2016 Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κανονισμός Διαιτησίας 01 Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τους βασικούς κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. 08/09/2017 - E2 ΓΕΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ) ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΟΜΠΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΟ "ALL STARS" -

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΠΑΙΚΤΕΣ (7 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ 5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ) ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τα μέλη του Α.Σ.Μ. Πειραιά είναι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ Athens Club Open ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ BOWLING 2015-2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ 1.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Παναττικό Κύπελλο Bowling 2015-2016, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα εγγεγραμμένα Σωματεία

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Σεμινάριο Beach volley ΟΔΒΕ Πρωτόκολλο ενστάσεων

8 ο Σεμινάριο Beach volley ΟΔΒΕ Πρωτόκολλο ενστάσεων 8 ο Σεμινάριο Beach volley ΟΔΒΕ 2019 Πρωτόκολλο ενστάσεων Πρωτόκολλο ενστάσεων (protest protocol) Το πρωτόκολλο ενστάσεων (protest protocol) είναι μια διαδικασία που στόχο έχει να επιτρέψει την επιτυχή

Διαβάστε περισσότερα

1 st Bowling S.O.F.T. Tour / MASTERS Event ROCK N BOWL May 016

1 st Bowling S.O.F.T. Tour / MASTERS Event ROCK N BOWL May 016 www.bowlingsoftcy.net Page 1 1 st Bowling S.O.F.T. Tour 2015-16 MASTERS Event We love this game and nobody will take it from us! Το Cyprus Bowling S.O.F.T. (Singles Open Friendship Tournaments) είναι μια

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark))

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ 2017 ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σκοπός του πρωτοκόλλου είναι να παρέχει στους διαιτητές μία τυποποιημένη και γρήγορη μέθοδο για να διεκπεραιώσουν

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2017

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2017 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2017-18 7/11/2017 Επιμέλεια: Νώντας Γεροθόδωρος 1.12 (νέα) Στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ανδρών, μια ομάδα είχε δύο παίκτες, οι οποίοι φορούσαν φανέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΑΪΟΣ 2011 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΙΑΝΙ ΗΣ Βάσεις 1,2,3,4 : Κύκλοι διαµέτρου 60 cm Κύκλοι ορίων αµυντικών : 30 cm από περιφέρεια βάσης Κύκλος τριών προσπαθειών : διάµετρος

Διαβάστε περισσότερα

4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /1/2018

4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /1/2018 4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2017-18 16/1/2018 Γενικές ενημερώσεις: Δήλωση κωλυμάτων κάθε Δευτέρα μέχρι τις 12:00 Έγκαιρη ενημέρωση αποτελεσμάτων ΕΣΠΑΑΑ ( game manager ) Σχολή διαιτησίας

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGATORS BOWLING TEAM

NAVIGATORS BOWLING TEAM NAVIGATORS BOWLING TEAM Tournament information ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ NAVIGATORS BOWLING TEAM ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ NAVIGATORS CUP 2010 ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ NAVIGATORS B.T. vs STRIKE B.C. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Παρακαλώ σημειώστε ότι το παρακάτω κείμενο αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές των αλλαγών του κανονισμού αλλά δεν παρουσιάζει τις αλλαγές λέξη προς λέξη

Διαβάστε περισσότερα

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016 1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 4/10/2016 Γενική οδηγία (για όλες τις διοργανώσεις): Ο 1 ος διαιτητής δεν θα ακολουθεί τη χειροσήμανση του 2 ου διαιτητή για τάιμ-άουτ, ούτε θα κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2015 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2015, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2015 που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν131

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν131 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν131 120-90μ 120-90μ 16,50μ 11μ 9,15μ 45-90μ 5,50μ (Σε διεθνείς αγώνες 100-110μήκος/64-75μ πλάτος) ΓΗΠΕΔΟ Ακατάλληλο λόγω καιρικών συνθηκών (πάγος, βροχή, χιόνι, ομίχλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 (Περιγραφή και βασικοί κανονισμοί) - Οι χώροι διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα. Ημερομηνία: 21/11/2016 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ιάλεξη Α Αργύρης Θεοδοσίου 1.37μ ΠΑΣΣΑΛΟΣ 0.914 μ ΤΟ ΓΗΠΕ Ο ΣΗΜΑ Ι ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΡΒΙΣ 6.40 μ ΙΧΤΥ ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 8.23 μ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ 23.7 μ 10.97 μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 1. ΣΤΟΧΟΣ Το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τουρνουά ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ με την Αιγίδα της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και στόχος του είναι η ψυχαγωγία και η άθληση των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016 Α. ΟΜΑΔΕΣ 1. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρα Πέμπτη (εκτός αν η Εκτελεστική αποφασίσει διαφορετικά) σε ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS Τα Battlegrounds είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας φέρνει αντιμέτωπους με άλλες από τη χώρα σας. Αν βρίσκεστε στο επίπεδο 30, απλώς δημιουργήστε μια ομάδα πέντε ατόμων στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ Τα Πεδία της μάχης είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα και να αναμετρηθείτε με άλλες ομάδες από τη χώρα σας. Δεν έχει σημασία η θέση σας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τηλ: +357 22 449864, Φαξ:+357 22 449865 Ηλεκτρονική. Διεύθυνση: cusf@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.cusf.org.cy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ, ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ & ΕΠΑΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΠΑΤΡΑ, ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ & ΕΠΑΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΠΑΤΡΑ, 16-12-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε & Δ. Ε. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Διεύθυνση: Γιαννιτσών 5 &

Διαβάστε περισσότερα

NSA Team Championship

NSA Team Championship ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΜΑ ΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. Το Οµαδικό Πρωτάθληµα Σκουός θα διεξαχθεί στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου του «Πανεπιστηµίου Κύπρου» από τις 7 έως τις 29 Ιουνίου, 2011 µεταξύ των ωρών 6:00 µ.µ. και

Διαβάστε περισσότερα