Στον τρίτο γρίφο βρίσκουμε τον χρυσό χορηγό μας Johnny Burger. Οι ομάδες έπρεπε να κόψουν το μουστάκι και να φωτογραφηθούν στο μαγαζί, εκεί έπαιρναν

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στον τρίτο γρίφο βρίσκουμε τον χρυσό χορηγό μας Johnny Burger. Οι ομάδες έπρεπε να κόψουν το μουστάκι και να φωτογραφηθούν στο μαγαζί, εκεί έπαιρναν"

Transcript

1

2 ΓΡΙΦΟΣ 1 Η Συντεχνία των Αλλόκοτων ξεκίνησε με τραγούδι. Ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης με το Στέλιο Πετράκη, σε στίχους Χοιροκίνητων και μουσική του Δημήτρη Αποστολάκη, έφτιαξαν ένα γρίφο βασισμένο στον αγαπημένο Γάμο των Χαΐνηδων. Οι στίχοι: Δεν ειδαν τα γραμμενα σου αρχοντοι βενετσανοι μηδε στου δουκα την αυλη επρολαβες να βγεις μονο στο δρομο σ εσπρωξε της μνημης το σεργιανι κι ητανε ξημερωματα και αυγη μιας Κυριακης Με τον καιρο φανηκανε τα πρωτα τα σημαδια και ακουστηκε το καλεσμα ψιθυρος στη σιωπη χρονια θαρρω το γνωριζες πριχου το πρωτακουσεις και ας μη πιστευει η καρδια πως ηρθε η στιγμη Στου καβαλαρη την αυλη, στου Ρουβα τα λημερια και στου Νοεμβρη τις γιορτες ελα για να με βρεις βαστα τη παντιγιερα σου γερα στα δυο σου χερια σ αλλοκοτων συναντηση (θε) για να πρωτοβρεθεις... Στους στίχους συνεχίζεται η ιστορία μας με τον ήρωα μας να φτάνει μια Κυριακή πρωί σε αναζήτηση ενός σημαδιού των Αλλόκοτων. Η φράση στου καβαλάρη την αυλή αναφέρεται στον Άγιο Μηνά, του Ρούβα τα λημέρια στον Καπετάν Ρούβα Κατεχάκη, η αναφορά στη παντιγιέρα έγινε για το ταμπελάκι του αρχηγού και φυσικά η συνάντηση των Αλλόκοτων έχει να κάνει με την Αγία Αικατερίνη, τόπο συνάντησης των stravaganti. Το τραγούδι υπάρχει εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=tzvsq0mgblu&feature=youtu.be

3 Φτάνοντας στην Αγία Αικατερίνη έβρισκαν ένα ταμπελάκι της ομάδας μας με έναν μύλο από στάχυ και ένα κάστρο, αναφορά στον αλευρόμυλο Καστρινάκη. Το σήμα με το barcode ενημέρωνε για το οτι έπρεπε να έχουν μαζί τους το καρτελάκι του αρχηγού, καθώς και για το οτι έπρεπε να κάνουν ακριβώς οτι έλεγε το ταμπελάκι. Να πάνε στο σημείο. Εκεί έβρισκαν 4...αλευρόχοιρους και αφού έπαιρναν μέσα από τα σακιά με το αλεύρι ένα αναμνηστικό μαγνητάκι, έπαιρναν κι ένα φάκελο με το 2ο γρίφο. Απάντηση στον δεύτερο γρίφο ήταν ο Ναός του Σωτήρος, το ταμπελάκι μας βρισκόταν στην πλατεία Κορνάρου και έγραφε ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. Η πρώτη φράση αναφέρεται στην χρήση του ναού από το Τάγμα των Αυγουστινιανών μοναχών. Η μάνα του βασιλιά είναι αναφορά στην Τουρχάν Βαλιδέ Σουλτάν (Βαλιδέ Τζαμί) και η αναφορά στους ξεριζωμένους είναι για τη χρήση του κτιρίου σαν τόπο υποδοχής των προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Η προδοσία που ήρθε εκ των έσω είναι αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε την κατεδάφιση του ναού και εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση στον Παττακό...δια το εκάστοτε επιδεικνυόμενον ενδιαφέρον του προς επίλυσιν πάσης φύσεως θεμάτων της πόλης αποσκοπόντας εις την πρόοδον και την ευημερίαν της.

4 Στον τρίτο γρίφο βρίσκουμε τον χρυσό χορηγό μας Johnny Burger. Οι ομάδες έπρεπε να κόψουν το μουστάκι και να φωτογραφηθούν στο μαγαζί, εκεί έπαιρναν και το αυτοκολλητάκι των Χοιροκίνητων για εξασφάλιση της αυθεντικότητας της κάρτας στην πορεία του παιχνιδιού.

5 Στον τέταρτο γρίφο οι ομάδες έπαιρναν στα χέρια τους δύο κομμάτια. Το πρώτο είχε 10 κύκλους και δύο σημαίες, επίσης ένα μικρό σχεδιάκι με μια απεικόνιση μπαρουταποθήκης και βοήθεια το 16 κάθετα, παραπομπή στο σταυρόλεξο μας και τη λέξη ΤΣΕΠΑΝΕΣ, το δεύτερο 10 σχέδια που αντιστοιχούσαν στις μετόπες (20 οριζόντια) της Λότζια. Έπρεπε απλά να σταθούν απέναντι από τις σημαίες και να τα βάλουν στη σειρά. Επίσης έπρεπε να μας φέρουν το usb stick που ζητούσαμε από το φυλλάδιο.

6 Στον πέμπτο γρίφο οι ομάδες έπρεπε να πάνε στο Escape House, χρυσό χορηγού της διοργάνωσης. Τις ομάδες βοηθούσε και το χαρακτηριστικό βουλοκέρι, μέρος του λογότυπου του Escape House.

7 Έκτος γρίφος οι ασπροκόρακες που έφτιαξε για μας ο Στάυρος Δάμου (https:// πλαισιωμένοι από ένα βελάκι-νότα που έδειχνε τον τελευταίο, αναφορά στο έργο Τελευταίος ασπροκόρακας του Μάνου Χατζιδάκι. Όσες ομάδες έψαξαν προσεκτικά το φάκελο που περιείχε το γρίφο βρήκαν και ένα αυτοκόλλητο με την ένδειξη Κ255, Π255, Μ255, βοήθεια για το λευκό χρώμα (RGB). Η απάντηση ήταν ένα λουκέτο της ομάδας μας με τη φράση ΚΡΑ ΚΡΑ ΟΙΝΚ ΟΙΝΚ στο μικρό κηποθέατρο.

8 ΓΡΙΦΟΣ 7 Ο γρίφος 7 είχε δύο μέρη. Στο πρώτο οι ομάδες περνούσαν από το Bar των Χοιροκίνητων και έπαιρναν ένα ποτηράκι κονιάκ με ένα αυτοκόλλητο που είχε το σήμα του δέρματος, στέλνοντας τις ομάδες στο Iraklion Center, στη θέση του παλιού εργοστασίου οινοποιείας Κονιόρδου, όπου έβρισκαν ένα ταμπελάκι της ομάδας μας με την επιγραφή Κωδικός Κόκκινο Πουγκί. Το αυτοκόλλητο είχε σκοπό να αποφύγουν οι ομάδες τη βόλτα στη Βιομηχανική περιοχή, επίσης είχαμε προετοιμάσει τις ομάδες από το σταυρόλεξο για τον συγκεκριμένο γρίφο με το...τσουρουφλισμένο κρασί. Ερχόμενοι στη Λότζια και δίνοντας μας τον κωδικό έπαιρναν ένα κόκκινο πουγκί με μερικές σταφίδες και ένα ρέμπους, τον θεό Πάνα και ένα Άσσο, αναφορά στο χωριό Πανασός, απλά για να συγκεκριμενοποιήσουμε το ποιο σταφιδεργοστάσειο ζητούσαμε. Είχαμε προειδοποιήσει με τον ΟΨΙΓΙΑ στο σταυρόλεξο μας.

9 Γρίφος 8 και οι ομάδες έπαιρναν πίσω το στικάκι τους με τον γρίφο-βίντεο που φτιάξαμε παρέα με το Χρήστο Μανιώρο για τη Λιλή Ζωγράφου. Το κείμενο του γρίφου ήταν το εξής: Η σιωπή στη δική μου τη ζωή δεν είχε θέση, μήδε ο φόβος. Πάντα τα δύσκολα διάλεγα - ή μήπως με διάλεγαν αυτά; Σκόρπιζα τις σκέψεις μου χωρίς να σκέφτομαι τις συνέπειες, μια αίσθηση φτηνού γυναικείου αρώματος ανάμεσα στα τόσα σοβαρά τους. Θα σου πω ένα ακόμα, δεν σε κουράζω άλλο. Ξέχνα τα βασιλόπουλα καβάλα στα άλογα, ψάξε για κείνον που θα βάλει τη φωτιά... Όλο το κείμενο μια αναφορά στο έργο και τη ζωή της συγγραφέα, που δε δίσταζε να λέει τη γνώμη της σε εποχές σαφέστατα δύσκολότερες των σημερινών, χρησιμοποιώντας θέματα ταμπού για την εποχή ( Επάγγελμα Πόρνη ) και δίνοντας τη δική της οπτική για πολύ μεγάλους ποιητές και συγγραφείς ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους ( Ο ηλιοπότης Ελύτης ). Η τελευταία φράση είναι αναφορά σε τίτλους βιβλίων της. ( Η γυναίκα που χάθηκε καβάλα στο άλογο, Μου σερβίρετε ένα βασιλόπουλο παρακαλώ και Τι απόγινε κείνος που ήρθε να βάλει φωτιά ) Η εξίσωση οδηγούσε στο ομότιτλο τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη με το βιβλίο της Συβαρίτισσα και το στίχο κι αυτά τα πύρινα, τα φλογερά σου μάτια. Το video βρίσκεται εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=r2qmsidtjag&feature=youtu.be

10 Ο γρίφος που πήραν οι ομάδες στο χορό την Παρασκευή και διαδικτυακά το Σάββατο το πρωί. Απάντηση του γρίφου ήταν η βυθισμένη πόλη Ηράκλειο στην Αίγυπτο, εξού και τα πάνω ήρθαν κάτω. Μια πόλη που ήταν στη σφαίρα του μύθου για χρόνια, όμως τελικά βρέθηκε. Το όνομα της ήταν οικείο στους κυνηγούς λόγω της δικής μας πόλης, τους ξένιζε (βοήθεια για το ξενόδοχειο) η χώρα στην οποία βρίσκεται. Παίρνοντας λοιπόν τη χώρα (ΑΙΓΥΠΤΟΣ) και ψάχνοντας τη μέσα στο Ηράκλειο έβρισκαν το κτήριο Μελισσίδη, κάποτε ξενοδοχείο Αίγυπτος. Εκεί έβρισκαν ένα ταμπελάκι με τις λέξεις ΘΩΝΙΣ και ΟΙΝΚ. Παράλληλα έπαιρναν και την κορυφή της πυραμίδας που θα χρησιμοποιήσουν στον τελευταίο γρίφο, μικρή βοήθεια σχηματικά και για όσους δεν το είχαν λύσει ηδη.

11 ΓΡΙΦΟΣ 10 Στο γρίφο 10 είχαμε τη συμμετοχή του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη που με χαρά έδωσε παιχνιδιάρικη εικόνα στο τραγούδι του αγαπημένου του φίλου Μανώλη Ρασούλη. Βούδας, Ιησούς και Ιούδας πλαισιωμένος από τον Κούδα - Μέγα Αλέξανδρο έφτιαχναν ένα ιδιότυπο παιχνίδι. Το λουκέτο μας ήταν στο πρώην ΑΒΓΟ και είχε την επιγραφή ΟΧΙ ΤΟ ΣΟΥΛΙ.

12 Γρίφος 11 και κατηφορίζουμε προς τον Κατσαμπά. Λύση του γρίφου το αρχοντικό (αφημένο στην τύχη του και στο έλεος του καιρού) του Χασάν Μπεη Σκυλιανάκη. Η πρώτη φράση αναφέρεται στην καταγωγή του καθώς και στο οτι ήταν από τους πλέον αγαπητούς τούρκους στην πόλη. Η αναφορά μετά είναι για το χωριό Σκιλλούς που μετέπειτα ονομάστηκε Καλλονή, καθώς και στην συμμετοχή του τόπου στο επίθετο του. Η αναφορά στη γη έχει να κάνει με τις καλλιέργειες στο κτήμα και η μισή τούρκικη παροιμία προστέθηκε αφενός για να βοηθήσει τις ομάδες με την καταγωγή του προσώπου αλλά και γιατί το υπόλοιπο της μιλάει για νερό, σημαντικό δώρο του πηγαδιού του κτήματος στις γύρω περιοχές. Στο σημείο οι ομάδες έβρισκαν 3 χοιροκίνητους πραγματικούς...πασάδες με τους ναργιλέδες και τις ξαπλώστρες τους και έπαιρναν τον επόμενο γρίφο.

13 Στον 12ο γρίφο οι ομάδες καλούνται να πάνε στο καθολικό παρεκκλήσι πίσω από την οδο Εθνικής Αντιστάσεως. Ο βαθύς ύπνος δηλώνει το νεκροταφείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και η φράση σε τόπο που την αλήθεια μου τη θεωρεί μισή είναι αναφορά για το οτι το παρεκκλήσι είναι καθολικό. Οι δύο φορές που ξυπνάει το χρόνο είναι οι δύο φορές που λειτουργεί, την ημέρα της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της ημέρας Μνήμης όλων των Κεκοιμημένων Πιστών. Το ταμπελάκι είχε τοποθετηθεί ανατολικά.

14 Στο γρίφο περιγράφεται η...θυσία της κόμης της Βερενίκης στην Αφροδίτη, με σκοπό να επιστρέψει ο σύζυγος της από τον πόλεμο, κίνηση που έδωσε το όνομα του στον ομόνυμο αστερισμό (Λατινικά: Coma Berenices ή Coma, συντομογραφία: Com), ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και αναγνωρισμένο Φυσικό. Οι λέξεις ουρανός και άπειρο ήταν βοηθητικές. Η φράση κάποιοι χάθηκαν άδικα ήταν αναφορά στους Β. Ξανθόπουλο και Σ. Πνευματικό, στους οποίους είναι αφιερωμένο και το μνημείο που αναφερόταν η κάτοψη που βρισκόταν στο γρίφο. Εκεί οι ομάδες έβρισκαν 3 χοιροκίνητους, οι 2 εκ των οποίων είχαν... υψηλότερο iq από τον μέσο όρο.

15 Με το γρίφο 14 εμφανίστηκε στο παιχνίδι μας και ο Νίκος Καζαντζάκης. Αυτή τη φορά με αφορμή τα σπίτια που έζησε. Η αναφορά στην πρώτη φράση γίνεται για το κουκούλι, το σπίτι στην Αντίμπ για το οποίο ο μεγάλος συγγραφέας έλεγε: Mπαίνεις σκουλήκι και βγαίνεις ψυχή (πεταλούδα). Με το να δηλώνουμε όχι όμως σε τούτο εδώ ξεκαθαρίζουμε οτι αρχικά δεν ψάχνουν το κουκούλι, αλλά το σπίτι του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο, το σημείο που υπήρχε αυτό δηλαδή, στην οδό πλέον Καζαντζάκη, περιοχή που παλαιότερα ονομαζόταν «του Αγίου Ιωάννη Μακελά», εξού και οι Άγιοι που διψάνε για αίμα. Φυσικά η τελευταία αναφορά είναι για την πλήρη αδιαφορία και την μη αντικατάσταση έστω της πλάκας που υπήρχε και αναφερόταν στο σπίτι του Ν. Καζαντζάκη. Εκεί οι ομάδες έβρισκαν ένα ταμπελάκι: Ήταν η ώρα να χρησιμοποιήσουν το δεύτερο κομμάτι του γρίφου:

16 Το δεύτερο κομμάτι ζητούσε προφανώς τον αριθμό κάποιου σπιτιού. Συνδυάζοντας τα δύο εικονίδια, Google Street και Κουκούλι, τη διεύθυνση δηλάδη του σπιτιού στην Αντίμπ (Bas Castelet 8) έβγαιναν ακριβώς μπροστά σε αυτή την εικόνα. Ο αριθμός 2 και η επεξήγηση του τρόπου λύσης έδιναν στις ομάδες τον επόμενο γρίφο. Ο γρίφος αρχικά ήταν γραμμένος ως εξης: Οι γρίφοι μας είναι είκοσι. Τελικά έφτασε στα χέρια σας με 3 στοιχεία παραπάνω. Πέρα από την σκέψη οτι είστε στο 15 από τους 20 γρίφους, στα 3/4 δηλαδή του παιχνιδιού, η φράση ώρα καλή ήταν στοιχείο για την ιδιοκτησία του κτηρίου ( Καληωράκη) και οι αναφορές σε θάλασσα, αέρα και πανιά σας βοηθούσαν σχετικά με το οτι το σημείο ήταν παραλιακά. Απάντηση φυσικά στο γρίφο ήταν το κτήριο ιδιοκτησίας Καληωράκη, το παλιό 3/4. Εκεί έβρισκαν λουκέτο με τη φράση ένα τέταρτο.

17 Απάντηση στον 16ο γρίφο ήταν ο Παναγιώτης Κοκκέβης και η προτομή του στην Όαση. Οι εικόνες που εναλλάσσονται στο φως είναι αναφορά στον κινηματογράφο. Η φράση παλεύει ένας θεός με τον μεγάλο όφι στης γης το κέντρο και τον σκοτώνει είναι αναφορά στον θεό Απόλλωνα (ένας γιατί άνηκε στο 12θεο) και ιδιαίτερα στον Ταρραίο Απόλλων που δοξαζόταν στην Κρήτη όπου και ζήτησε κάθαρση για το φόνο του δράκοντα Πύθωνα στους Δελφούς (ομφαλός της γης). Η κόρη δεν είναι άλλη από την Αγλαΐα και το σκοτάδι χάνεται λόγω του ηλεκτροφωτισμού της πόλης κατα τη μεταφορά του ρεύματος στον κινηματογράφο. Τα θερμά νερά της ηλεκτρικής φυσικά χρησιμοποιήθηκαν για χρόνια από τους Ηρακλειώτες ως ιαματικά λουτρά.

18

19 Στον γρίφο 17 συναντάμε τον αγαπημένο μας Παύλο Σιδηρόπουλο. Ο πρίγκιπας της ελληνικής ροκ σκηνής, δισέγγονος του Ζορμπά και ανηψιός της Έλλης Αλεξίου ( θεια Ε. ) και της Γαλάτειας Καζαντζάκη ήταν παντού μέσα στο γρίφο. Από το ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ( κάμαρες σκοτεινές, ξέμπαρκοι θεοί, Κατακλείδα ) μέχρι τις μπλε ιστορίες (...τα μπλουζ του πρίγκιπα) και τον Θάνατο ( Παυλάκη, γύρω σου σωπαίνουν, τους φτάνει που ανασαίνουν, τι ζητάς... ) και τον κακό άσπρο λύκο (ηρωίνη), τέλος που σχεδόν διάλεξε ο Πάυλος Σιδηρόπουλος. Οι πιθανές απαντήσεις ήταν τέσσερις, με βάση το χαρτάκι που τυχαία έπαιρναν οι ομάδες και έβγαιναν όλες με τον ίδιο τρόπο, λύνοντας την εξίσωση δηλαδή με την ημερομηνία γέννησης του Παύλου. ZORBA THE FREAK, ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ και TA ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

20 Αφηγήτρια μας στο γρίφο 18 είναι η Μπεάττα Κιτσίκη. Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν μικρή και πατριός της ήταν ο ύπατος αρμοστής Σμύρνης Αριστείδης Στεργιάδης. Ο σύζυγος της, Νίκος Κιτσίκης, πολιτικός μηχανικός και πατέρας της Στατικής στην Ελλάδα, υπεύθυνος για τη δημιουργία του λιμανιού της πόλης μας. Η προτομή του υπάρχει στο λιμενοβραχίωνα όμως το δώρο που ζητούσαμε και άφησε στην πόλη μας είναι η βιβλιοθήκη του που βρίσκεται στο μέγαρο Στεργιάδη. Βοήθεια σε αυτό ήταν το σχήμα βιβλίου που υπήρχε γύρω από το γρίφο. Τελευταίος ουσιαστικά γρίφος, μετά οι ομάδες περνούσαν στα κομμάτια της πυραμίδας που έστηναν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Η απέραντη των ονομάτων σιωπή δηλώνει επιτύμβια στήλη και τα λύτρα που δεν έδωσε ποτέ κανείς είναι αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις για τον Β παγκόσμιο πόλεμο και φυσικά άμεση αναφορά στην λέξη ομηρεία στις πλάκες της στοάς Μακάσι. Εκεί οι ομάδες έβρισκαν ένα ταμπελάκι με μία πυραμίδα που τους αποκρυπτωγραφούσε τα μέχρι τώρα στοιχεία που λάμβαναν κωδικοποιημένα. Η κωδικοποίηση ήταν απλή, ο πρώτος αριθμός αντιστοιχούσε στο όνομα και ο δεύτερος και μικρότερος στο γράμμα, π.χ =Α.

21 Έτσι σχημάτιζαν διάφορες συλλαβές στις πλευρές της πυραμίδας που με ένα όμως και μοναδικό συνδυασμό έβγαζαν νόημα και συγκεκριμένα τη λέξη ΖΟΥΛΦΙΚΑΡ, ονομασία της Αγ. Αικατερίνης σαν τζαμί, εικόνα που υπήρχε και στο φυλλάδιο μας. Εκεί έβρισκαν δύο μέλη των Χοιροκίνητων με την ξύλινη πια πυραμίδα, έστηναν μπροστά μας την αποκωδικοποίηση και το παιχνίδι τελείωνε στο ίδιο σημείο που άρχισε.

12 ο ΚΤΝΗΓΙ ΚΡΤΜΜΕΝΟΤ ΘΗΑΤΡΟΤ ΟΙ ΓΡΙΥΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΤΕΙ ΣΟΤ

12 ο ΚΤΝΗΓΙ ΚΡΤΜΜΕΝΟΤ ΘΗΑΤΡΟΤ ΟΙ ΓΡΙΥΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΤΕΙ ΣΟΤ 12 ο ΚΤΝΗΓΙ ΚΡΤΜΜΕΝΟΤ ΘΗΑΤΡΟΤ ΟΙ ΓΡΙΥΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΤΕΙ ΣΟΤ ΓΡΙΥΟ ΠΡΟΕΣΟΙΜΑΙΑ 1 ο ΚΕΛΟ: Μέσω του application 12 ο ΚΤΝΗΓΙ ΚΡΤΜΜΕΝΟΤ ΘΗΑΤΡΟΤ ΑΣΕΓΟΙ ΛΤΣΑΙ οι κυνηγοί διάβαζαν τον εξής γρίφο: Ο Gianluigi-φιόγκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 19 Οκτωβρίου 2013 ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 19 Οκτωβρίου 2013 ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ διαδρομές ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Τα Νεώρια ως... Σχολή Καλών Τεχνών 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ diadromes@haniotika-nea.gr διαδρομές ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΕΚΔΟΣΗ 19Οκτωβρίου2013 ~ editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία

ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία Αν έχετε ακούσει να σας μιλούν για την κυκλαδίτικη μαγεία, θα τη βρείτε οπωσδήπ καθώς θα ανηφορίζετε μέσα στα γραφικά στενοσόκακα της Φώρας για να φτ λόφου με τις κάτασπρες εκκλησούλες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ: Εκδόσεις Δρομολόγιο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ: Η απάντηση του Ασημάκη στον Ρένο 5 ΑΛΕΞΗΣ ΖΗΡΑΣ: Ο Μανόλης Αναγνωστάκης κι ο Ρένος Αποστολίδης στα Ηλύσια Πεδία 7 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΓΕΡΗΣ: Καβάλα: Η «περίεργη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ. (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας

ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ. (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας ΟΔΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ (Σύντομο λυσάρι για τους μικρούς μας φίλους) Οδός Αγίας Βαρβάρας Εδώ βρίσκεται η εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας. Γιορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Φέρε ότι χρειάζεται το παραμύθι να ξεκινήσει,

Φέρε ότι χρειάζεται το παραμύθι να ξεκινήσει, ΓΡΙΦΟΣ: 1 ΛΥΣΗ: Άγαλμα Ξυλούρης Το τραγούδι παρέπεμπε στο άγαλμα του Νίκου Ξυλούρη στην Καινούργια Πόρτα, ενώ ζητήθηκε από τους κυνηγούς να φέρουν στην Λότζια μία κόκκινη κλωστή στην οποία οδηγεί η φράση:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΨΕΙΣ. ΑΣΤΗΡ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Εκδίδεται από το 1858 ΜΠΙΛΥ ΓΚΡΑΧΑΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΕΨΕΙΣ. ΑΣΤΗΡ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Εκδίδεται από το 1858 ΜΠΙΛΥ ΓΚΡΑΧΑΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΜΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΣΚΕΨΕΙΣ Στο παρόν τεύχος έχουμε για πρώτη φορά στο περιοδικό μας και στην Ελλάδα μία βιογραφία του δρος Μπίλλυ Γκραίαμ ή Γκράχαμ όπως καθιερώθηκε στα ελληνικά το όνομά του. Την έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Γ. Τσελίκας. Απ όσα θυμάμαι. Αυτοβιογραφία

Μάνος Γ. Τσελίκας. Απ όσα θυμάμαι. Αυτοβιογραφία Μάνος Γ. Τσελίκας Απ όσα θυμάμαι Αυτοβιογραφία ΑΘΗΝΑ 2010 Μάνος Γ. Τελίκας Απ όσα θυμάμαι Όπως τα δέντρα φυλάγουν τη μορφή του αγέρα κι ο αγέρας έφυγε, δεν είναι εκεί, έτσι και τα λόγια φυλάγουν τη μορφή

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς stars τρέχουν για την Ελλάδα. Το Bollywood πάει Μύκονο. O Μαραθώνιος της Αθήνας και η παγκόσμια προβολή της χώρας από την UNESCO.

Διεθνείς stars τρέχουν για την Ελλάδα. Το Bollywood πάει Μύκονο. O Μαραθώνιος της Αθήνας και η παγκόσμια προβολή της χώρας από την UNESCO. Πρώτο Θέμα Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 Ινκα Τσαγκάρη Η κόρη της Ελενας Ναθαναήλ ξεσπά Παρίσι Σπέτσες Σόου με καΐκια με νυν ισχυρούς και «τέως» Mόδα, celebrities, πριβέ club και Ελληνες «ήρωες» Μίλα Γιόβοβιτς

Διαβάστε περισσότερα

Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας. Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό

Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας. Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας Σταματήστε το γαργαλητό! Μ ια φορά κι έναν καιρό πάνω στη Γη δεν ζούσαν μόνο άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Πριν πάμε να δούμε αν απαντιούνται αυτά, πάμε και σε μια τελείως διαφορετική* κατηγορία που καμιά φορά ακούγεται για τον Θεοδωράκη, όχι πολύ

Πριν πάμε να δούμε αν απαντιούνται αυτά, πάμε και σε μια τελείως διαφορετική* κατηγορία που καμιά φορά ακούγεται για τον Θεοδωράκη, όχι πολύ Στο θέατρο ήταν που ο Έλληνας πολίτης έβλεπε τον εαυτό του και υπάκουε το Δελφικό ρητό: Γνώθι σαυτόν. Περισσότερο από παντού, στις κωμωδίες μάθαινε να βλέπει τον εαυτό του, ειρωνικά, όπως τον έβλεπαν οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Κοντά στο ΦΥΛΛΟ 31 ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 71 ΟΥ Σ.Π.Κ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΥΡΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 71 ον ΤΙΜΗΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ. Εθνικό είναι ότι είναι αληθινό! Μηνιαία Εφημερίδα Έτος Ιδρύσεως 2005 Αριθμός Φύλλου 105 Δεκέμβριος 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ. Εθνικό είναι ότι είναι αληθινό! Μηνιαία Εφημερίδα Έτος Ιδρύσεως 2005 Αριθμός Φύλλου 105 Δεκέμβριος 2013 RETURN ADDRESS: 6616 N. KENTON AVE., LINCOLNWOOD, IL 60712 USA HELLENIC VOICE The Hellenic Newspaper of Chicago ΕΛΛΗΝΙΚΗ CHECK OUT OUR ENGLISH SECTION PAGES 14-17 BY BOB NICOLAIDES Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα του Βρυσοχωρίου

Τα Νέα του Βρυσοχωρίου CMYK www.mosv.gr nea@mosv.gr Τα Νέα του Βρυσοχωρίου ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Αρ. Φύλλου

Διαβάστε περισσότερα

17:1-5 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ

17:1-5 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ 17 Αποκάλυψη 17:1 Και ήρθε ένας από τους επτά αγγέλους που είχαν τις επτά φιάλες, και μίλησε μαζί μου, λέγοντας σε μένα: Έλα, θα σου δείξω την κρίση της μεγάλης πόρνης, που κάθεται επάνω στα πολλά νερά

Διαβάστε περισσότερα

ONOΣTAΛΓOΣ. και την γαλοπούλα, να πιουν και κανένα κρασάκι. Μέσα σε κλίμα οικογενειακό γεμάτο αγάπη να ευχηθούν τα «Χρόνια Πολλά».

ONOΣTAΛΓOΣ. και την γαλοπούλα, να πιουν και κανένα κρασάκι. Μέσα σε κλίμα οικογενειακό γεμάτο αγάπη να ευχηθούν τα «Χρόνια Πολλά». Κωδικός: 7473 5262 ONOΣTAΛΓOΣ OPΓANO EΠIKOINΩNIAΣ ΤΩΝ MEΛΩN TOY ΠOΛITIΣTIKOY & EΞΩPAΪΣTIKOY ΣYΛΛOΓOY TPOBATOY AΓPAΦΩN EYPYTANIAΣ Xρόνος 29ος Aρ. φύλ λου 122 Oκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2009 Γραφεία:

Διαβάστε περισσότερα

Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία Δημιουργήστε το δικό σας έργο

Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία Δημιουργήστε το δικό σας έργο Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία Δημιουργήστε το δικό σας έργο Ένας μύθος, μια ιστορία, ένα ιστορικό γεγονός αποτελούν ικανή αφορμή για τη δημιουργία ενός μουσικοθεατρικού έργου. Η συνεργασία του

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

Τ 45 45 ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟ

Τ 45 45 ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟ Μηνιάτικη ηλεκτρονική έκδοση του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών Τεύχος 45 ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 28 Μάρτη Ο 4ος γιορτασμός της Παγκόσμιας μέρας Θεάτρου Σκιών Την μέρα αυτή, όπου παίζεται παράσταση Θεάτρου Σκιών,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα. ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά

Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα. ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά Κύριε Γιώργο, γεννηθήκατε στο Καβούσι στην Ιεράπετρα; Ναι. Εκεί στο χωριό σας, μάλλον στην οικογένειά σας, υπήρχανε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ Μουσικές διαδρομές στις παλιές Ντισκοτέκ ΕΛΙΑ ΚΟΥΜΗ diadromes@haniotika-nea.gr editorial διαδρομές Νο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ν ' rv\nss ΤΕΥΧΟΣ 30 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1995. ( 1 " t

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ν ' rv\nss ΤΕΥΧΟΣ 30 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1995. ( 1  t % Ρ' 3 ψ. Τ ] ( 1 " t ν ' rv\nss ΤΕΥΧΟΣ 30 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1995 ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Αγαπητοί Συγχωριανοί και Φίλοι του χωριού μας, Το καλοκαίρι έφτασε. Το χωριό μας είναι ήδη έτοιμο να

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Μεγαλόχαρη Τήνου. Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό.

Μεγαλόχαρη Τήνου. Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό. Μεγαλόχαρη Τήνου Σας ευχόµαστε Καλό καλοκαίρι και καλή αντάµωση στο χωριό. 2 ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΡΙMHNIAIA EKΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡ/ΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, Ο ΤΣΕΝ ΚΑΪΓΚΕ, Η ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, Ο ΓΚΙΓΙΟΜ ΛΟΡΑΝ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΛΙΟΥΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006 Αρ. φύλλου 198

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 1 15 ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ Οι «ρεπόρτερς» του εκπαιδευτικού προγράμματος Zoom στο Παρασκήνιο της Στέγης αναζήτησαν τον Κ.Π Καβάφη παντού. Στα ποιήματα και

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;»

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;» Σχολική Χρονιά 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εθελοντισμός σ. 1 Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής προσφορά του κάθε ανθρώπου. Η έννοια του εθελοντισμού είναι η ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας που ο καθένας μας

Διαβάστε περισσότερα

Δράση - Αντίδραση. Carrénard - Bechmans. Αυτοί που πήραν τα νησιά. Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο. στης Σαντορίνης τα λημέρια.

Δράση - Αντίδραση. Carrénard - Bechmans. Αυτοί που πήραν τα νησιά. Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο. στης Σαντορίνης τα λημέρια. Αυτοί που πήραν τα νησιά ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 - #18 στης Σαντορίνης τα λημέρια Δράση - Αντίδραση συνέντευξη Carrénard - Bechmans Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο 02 περιεχόμενα περιεχόμενα 03 editorial Κυκλοφορεί

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους http://o-nekros.blogspot.com/2010/09/blog-post_9502.html Απόψε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, είδα στην τηλεόραση ένα ντοκιμανταίρ, που παρουσίαζε

Διαβάστε περισσότερα

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101 Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261 Κωδ.: 1101 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΥΧΟΣ (Λεπτομέρειες στη σελ. 23) ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα