IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα"

Transcript

1 Ορκωτοί Ελεγκτές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μέλος της Grant Thornton International 1 IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα IASB News Περιεχόμενα IFRS 6: «Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων» IFRS για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Γνωμοδότηση ΣΛΟΤ 27/339/ Κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Η Grant Thornton International είναι διεθνής οργανισμός Ορκωτών Ελεγκτών, Φορολογικών Συμβούλων και Συμβούλων Επιχειρήσεων. Εκπροσωπείται σε 111 χώρες, αριθμεί περίπου εργαζομένους σε 652 γραφεία σε όλο τον κόσμο, με μικτό κύκλο εργασιών πάνω από 2.0 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένας από τους βασικούς ρόλους της Grant Thornton International είναι η συμβολή της στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, επιτυγχάνοντας την αξιοποίηση των ευκαιριών και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Η παρούσα έκδοση της Grant Thornton έχει σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη σε θέματα που σχετίζονται με τα ΔΠΧΠ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης). Οι πληροφορίες που δίνονται περιορίζονται σε ουσιώδη σημεία και γι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθούν πλήρεις. Η Grant Thornton διαθέτει οργανωμένο τμήμα που ασχολείται με την συστηματική μελέτη εφαρμογής των ΔΠΧΠ (Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης) Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Διεύθυνση Ανάλυσης και Εφαρμογής των ΔΠΧΠ της Grant Thornton (Μάριο Λασανιάνο, Γιάννη Λέο, Ελευθέριο Μαυρομάτη, Μανώλη Μιχαλιό, Νίκο Ιωάννου και Μιχάλη Παπάζογλου) ΑΘΗΝΑ: Βασ. Κωνσταντίνου 44, , Αθήνα Τηλ.: Fax: gt4@grant-thornton.gr URL:

2 2 IASB News Tα project που είναι σε εξέλιξη τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2005 είναι: Project Τροποποίηση του IAS 39 Διερμηνεία D11 «Μεταβολές στις εισφορές εργαζομένων για προγράμματα αγοράς στοιχείων καθαρής θέσης» Η IFRIC εξέδωσε οδηγία σχετικά με το λογιστικό χειρισμό τόκων αποδέσμευσης κεφαλαίων Εξέλιξη H IASB εξέδωσε περιορισμένες τροποποιήσεις στο IAS 39σχετικά με την αρχική αναγνώριση χρηματοικονομικών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού. Επιτρέπουν, αλλά δεν απαιτούν, οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μια προσέγγιση κατά τη μετάβαση η οποία είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί από αυτή που υπάρχει στην προηγούμενη έκδοση του IAS 39. Είναι σε μορφή draft, αναμένονται τα σχετικά σχόλια μέχρι την 1 η Μαρτίου 2005 Η IFRIC εξέδωσε οδηγία, την IFRIC 5 Δικαιώματα σε τόκους που έχουν προκύψει από αποδέσμευση, επαναφορά και χρήση για περιβαλλοντική αποκατάσταση κεφαλαίων.

3 23 IFRS 6: «Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων» Εισαγωγή Το συγκεκριμένο ΔΠΧΠ εκδόθηκε από την IASB τον Ιανουάριο του Σκοπός τους ΔΠΧΠ 6 είναι να καθορίσει τον τρόπο χρηματοοικονομικής παρουσίασης της έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων. Ειδικότερα απαιτεί: Περιορισμένες βελτιώσεις στις υπάρχουσες λογιστικές πρακτικές που εφαρμόζονται για δαπάνες σχετικές με έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων Οι επιχειρήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν περιουσιακά στοιχεία έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων να εξετάζουν στα στοιχεία αυτά για μείωση της αξίας τους Γνωστοποιήσεις οι οποίες επεξηγούν και προσδιορίζουν τα ποσά τα οποία εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις και οι οποίες προέρχονται από διαδικασία έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων Κυριότεροι λόγοι για την έκδοσή του είναι το γεγονός οτι μέχρι τότε κανένα ΔΠΧΠ δεν αναφερόταν επακριβώς στο λογιστικό χειρισμό τέτοιων δραστηριοτήτων οι οποίες εξαιρούνταν από το πεδίο εφαρμογής τους ΔΛΠ 38 «Άυλα στοιχεία του ενεργητικού». Επιπροσθέτως μεταλλευτικά δικαιώματα και μεταλλευτικοί πόροι όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο και παρόμοιοι μη ανανεώσιμοι πόροι εξαιρούνται από το αντικείμενο του ΔΛΠ 16 «Ενσώματα Πάγια». Τέλος υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με το λογιστικό χειρισμό των δαπανών των σχετικών με την έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων, δαπάνες οι οποίες ανέρχονται σε πολύ μεγάλο ύψος σε εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε μεταλλευτικές εξορυκτικές δραστηριότητες.

4 24 Το πρότυπο δεν εφαρμόζεται σε δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται: Πριν η επιχείρηση αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματα έρευνας συγκεκριμένης περιοχής. Οι δαπάνες αυτές θα πρέπει να αναγνωρίζονται ως έξοδα κατά την πραγματοποίησή τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν δαπάνες π.χ. δαπάνες για διάνοιξη δρόμων απαραίτητες ώστε η διαδικασία της έρευνας να προχωρήσει. Τέτοιες δαπάνες θα πρέπει να αναγνωρίζονται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ΔΛΠ 16 «Ενσώματα Πάγια» Αφού η τεχνική επιτευξιμότητα και εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης μεταλλευτικών πόρων έχει αποδειχθεί Εννοιολογική προσέγγιση Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων. Είναι η αναζήτηση για μεταλλευτικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων μεταλλευμάτων, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και παρόμοιους μη ανανεώσιμους πόρους (αφού η επιχείρηση έχει αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματα να εξερευνήσει σε συγκεκριμένη περιοχή), καθώς και ο προσδιορισμός της τεχνικής επιτευξιμότητας και εμπορικής βιωσιμότητας της εξόρυξης του μεταλλευτικού πόρου. Δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης. Είναι δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται από μια επιχείρηση σχετικά με την έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων, πριν η τεχνική επιτευξιμότητα και εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης μεταλλευτικών πόρων αποδειχθεί Στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων. Είναι δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης οι οποίες ταξινομούνται ως περιουσιακά στοιχεία σύμφωνα με τις λογιστικές πολιτικές της επιχείρησης

5 25 Κύρια σημεία του ΔΠΧΠ 6 Επιτρέπει σε μια επιχείρηση να αναπτύξει μια λογιστική πολιτική για τα στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πρόνοιες των παραγράφων 11 και 12 του ΔΛΠ 8. Έτσι η επιχείρηση η οποία θα υιοθετήσει το ΔΠΧΠ 6 μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις λογιστικές αρχές που εφάρμοζε πριν την υιοθέτηση του προτύπου. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να συνεχίσει να χρησιμοποιεί αρχές αναγνώρισης και αποτίμησης οι οποίες είναι μέρος αυτών των λογιστικών αρχών. Απαιτεί οι επιχειρήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων να εξετάζουν τα στοιχεία αυτά για μείωση της αξίας τους όταν γεγονότα και καταστάσεις υποδεικνύουν οτι η λογιστική τους αξία υπερβαίνει το ανακτήσιμο ποσό τους. Το πρότυπο προσδιορίζει αυτά τα γεγονότα και καταστάσεις. Διαφοροποιεί την αναγνώριση της μείωσης της αξίας από αυτή του ΔΛΠ 36 αλλά αποτιμά τη μείωση αυτή σύμφωνα με το ΔΛΠ 36 από τη στιγμή την οποία η μείωση της αξίας προσδιοριστεί.

6 26 ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Προσωρινή εξαίρεση από τις παραγράφους 11 και 12 του Δ.Λ.Π. 8 Επιχειρήσεις οι οποίες ταξινομούν ως περιουσιακά στοιχεία, δαπάνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για την έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων, θα πρέπει να εφαρμόζουν την παράγραφο 10 του ΔΛΠ 8 «Καθαρό Κέρδος ή Ζημιά Χρήσης, Βασικά Λάθη και μεταβολές στις Λογιστικές Μεθόδους». Οι παράγραφοι 11 και 12 του ΔΛΠ 8 ορίζουν οτι σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο Πρότυπο που να καλύπτει ένα συγκεκριμένο οικονομικό γεγονός, η επιχείρηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την κρίση της προκειμένου να εφαρμόσει τις κατάλληλες λογιστικές πολιτικές. Το ΔΠΧΠ 6 εξαιρεί την επιχείρηση από την εφαρμογή των παραγράφων αυτών για την λογιστική πολιτική που θα ακολουθήσει ως πρός την αναγνώριση στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων.

7 27 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Αποτίμηση κατά την αρχική αναγνώριση Κατά την αρχική τους αναγνώριση, δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων οι οποίες ταξινομούνται ως στοιχεία ενεργητικού, θα πρέπει να καταχωρούνται στο κόστος. Στοιχεία που συντελούν το κόστος περιουσιακών στοιχείων έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων Η επιχείρηση θα πρέπει να υιοθετήσει συγκεκριμένη πολιτική αναγνώρισης δαπανών για έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων ως στοιχεία ενεργητικού, και να ακολουθεί την πολιτική αυτή πάγια. Για το σκοπό αυτό η επιχείρηση θα πρέπει να εκτιμά το βαθμό στον οποίο οι δαπάνες αυτές συνδέονται με την ανεύρεση συγκεκριμένου μεταλλευτικού πόρου. Ως παράδειγμα αναφέρουμε τις παρακάτω (η λίστα δεν είναι περιοριστική): 1. Απόκτηση δικαιωμάτων έρευνας 2. Τοπογραφικές, γεωλογικές, γεωχημικές και γεωφυσικές μελέτες 3. Γεωτρήσεις για έρευνα 4. Διάνοιξη ορυγμάτων 5. Αποκομιδή δειγμάτων 6. Δραστηριότητες σχετικές με την αξιολόγηση της τεχνικής επιτευξιμότητας και εμπορικής βιωσιμότητας της εξόρυξης των μεταλλευτικών πόρων. Δαπάνες σχετικές με την ανάπτυξη των μεταλλευτικών πόρων δεν θα πρέπει να αναγνωρίζονται ως στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων

8 28 Αποτίμηση μετά την αρχική αναγνώριση Μετά την αρχική αναγνώριση η εταιρεία θα εφαρμόζει είτε το μοντέλο του κόστους, είτε το μοντέλο των αναπροσαρμοσμένων αξιών. Μεταβολή στις λογιστικές πολιτικές Η επιχείρηση δύναται να μεταβάλλει τις ακολουθούμενες λογιστικές πολιτικές για δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων, εάν η μεταβολή αυτή καθιστά τις οικονομικές καταστάσεις πιο αξιόπιστες. Για να δικαιολογήσει τη μεταβολή αυτή, η επιχείρηση θα πρέπει να αποδείξει οτι καθιστά τις οικονομικές καταστάσεις πιο σύμφωνες με τα κριτήρια του ΔΛΠ 8 χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με τα κριτήρια αυτά. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ταξινόμηση στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων Τα στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων θα πρέπει να ταξινομούνται ως ενσώματα (π.χ. οχήματα και γεωτρύπανα) ή ως άυλα (π.χ. δικαιώματα για γεωτρήσεις) ανάλογα με τη φύση τους και αυτό να ακολουθείται πάγια. Αναταξινόμηση στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων Ένα στοιχείο ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων δεν θα πρέπει να ταξινομείται ως τέτοιο από τη στιγμή κατά την οποία η τεχνική επιτευξιμότητα και εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξης μεταλλευτικών πόρων είναι αποδεδειγμένη. Μέχρι τη στιγμή της αναταξινόμησης των στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων, θα πρέπει να εξετάζονται για μείωση της αξίας τους.

9 29 ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ Αναγνώριση και αποτίμηση Στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων θα πρέπει να εξετάζονται για μείωση της αξίας τους όταν γεγονότα και καταστάσεις υποδεικνύουν οτι η λογιστική τους αξία υπερβαίνει το ανακτήσιμο ποσό τους. Κάθε ζημιά από μείωση της αξίας θα πρέπει να αποτιμάται, παρουσιάζεται και γνωστοποιείται σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΔΛΠ 36. Σε περίπτωση που τα περιουσιακά αυτά στοιχεία κατανέμονται σε Μονάδες Δημιουργίας Ταμειακών Ροών οι Μονάδες αυτές δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από έναν τομέα βάσει του πρωτεύοντως ή δευτερεύοντος τύπου παρουσίασης σύμφωνα με το ΔΛΠ 14 «Οικονομικές πληροφορίες κατά τομέα». Γεγονότα που υποδεικνύουν ότι συντρέχει περίπτωση μείωσης της αξίας: 1. Η περίοδος για την οποία η επιχείρηση κατέχει το δικαίωμα της έρευνας έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει στο άμεσο μέλλον και δεν αναμένεται να ανανεωθεί 2. Δεν έχουν προϋπολογισθεί ούτε προγραμματιστεί δαπάνες για την περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση των μεταλλευτικών πόρων σε συγκεκριμένη περιοχή. 3. Η έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων σε συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη εμπορικά βιώσιμων ποσοτήτων και η επιχείρηση έχει αποφασίσει να διακόψει τις σχετικές δραστηριότητες στην περιοχή αυτή. 4. Υπάρχουν επαρκή στοιχεία που υποδεικνύουν ότι αν και η επιχείρηση θα αναπτύξει τις δραστηριότητές της στη συγκεκριμένη περιοχή, παρόλα αυτά η λογιστική αξία των στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων δεν αναμένεται να καλυφθεί από την ανάπτυξη αυτή ή τις πωλήσεις. Σε κάθε τέτοια περίπτωση η επιχείρηση θα εξετάσει αν συντρέχει μείωση της αξίας σύμφωνα με το ΔΛΠ 36. Κάθε ζημιά από μείωση της αξίας αναγνωρίζεται στα αποτελέσματα σύμφωνα με το ΔΛΠ 36.

10 10 2 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η επιχείρηση θα πρέπει να γνωστοποιεί κάθε πληροφορία η οποία προσδιορίζει και επεξηγεί τα σχετικά με την έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων ποσά, τα οποία αναγνωρίζονται στις οικονομικές της καταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιούνται: 1. Οι σχετικές με τις δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων λογιστικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων. 2. Τα στοιχεία ενεργητικού, οι υποχρεώσεις, τα έσοδα και έξοδα, οι λειτουργικές και επενδυτικές ταμειακές ροές οι οποίες σχετίζονται με την έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων. Η επιχείρηση θα πρέπει να χειριστεί τα στοιχεία ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων ως μια ξεχωριστή κατηγορία στοιχείων ενεργητικού και να προβεί στις γνωστοποιήσεις οι οποίες απαιτούνται από τα ΔΛΠ 16 ή 38 ανάλογα με την ταξινόμηση των στοιχείων ενεργητικού. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το ΔΠΧΠ 6 θα πρέπει να εφαρμόζεται για τις χρήσεις που ξεκινούν μετά την 1 Ιανουαρίου Νωρίτερη εφαρμογή ενθαρρύνεται, με το γεγονός αυτό να γνωστοποιείται.

11 11 2 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΠΧΠ Οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμόζονται για χρήσεις οι οποίες ξεκινούν την 1 η Ιανουαρίου 2006 και έπειτα. Αν μια επιχείρηση εφαρμόσει το ΔΠΧΠ 6 για μια προγενέστερη περίοδο, αυτές οι τροποποιήσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν και για αυτήν την περίοδο. Στο ΔΠΧΠ 1 «Πρώτη εφαρμογή των ΔΠΧΠ» προστίθεται η παρακάτω παράγραφος: Εξαίρεση για το ΔΠΧΠ 6 της απαίτησης για παροχή συγκριτικών γνωστοποιήσεων: Μια επιχείρηση η οποία υιοθετεί τα ΔΠΧΠ πριν την 1 η Ιανουαρίου 2006 και επιλέγει να υιοθετήσει το ΔΠΧΠ 6 «Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων» πριν την 1 η Ιανουαρίου 2006 δεν είναι αναγκαίο στις πρώτες οικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ, να παρουσιάσει τις γνωστοποιήσεις οι οποίες απαιτούνται από το ΔΠΧΠ 6 για συγκρίσιμες περιόδους. Στο ΔΛΠ 16 «Ενσώματα Πάγια» (όπως αυτό αναθεωρήθηκε το 2003 και τροποποιήθηκε από το ΔΠΧΠ 5 «Μη κυκλοφορούντα στοιχεία ενεργητικού κατεχόμενα προς πώληση και Διακοπείσες Δραστηριότητες»), η παράγραφος 3 τροποποιείται και γίνεται ως εξής: Αυτό το πρότυπο δεν εφαρμόζεται σε: (α) πάγια ταξινομημένα ως κατεχόμενα πρός πώληση σύμφωνα με το ΔΠΧΠ 5 «Μη κυκλοφορούντα στοιχεία ενεργητικού κατεχόμενα προς πώληση και Διακοπείσες Δραστηριότητες»,

12 12 2 (β) βιολογικά στοιχεία του ενεργητικού τα οποία σχετίζονται με γεωργική δραστηριότητα (βλ. ΔΛΠ 41 «Γεωργία»), (γ) αναγνώριση και αποτίμηση στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων (βλ. ΔΠΧΠ 6 «Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων»), ή (δ) μεταλλευτικά δικαιώματα και μεταλλευτικά αποθέματα όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο και παρόμοιους μη ανανεώσιμους πόρους. Παρόλα αυτά αυτό το πρότυπο εφαρμόζεται σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού τα οποία χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ή διατήρηση περιουσιακών στοιχείων που περιγράφονται στα (β) και (δ). Στο ΔΛΠ 38 «Άυλα στοιχεία του ενεργητικού» (όπως αναθεωρήθηκε το 2004), η παράγραφος 2 τροποποιείται ως εξής: Αυτό το Πρότυπο θα πρέπει να εφαρμόζεται για το λογιστικό χειρισμό των άυλων στοιχείων του ενεργητικού, εκτός από: (α) άυλα στοιχεία ενεργητικού τα οποία βρίσκονται στο μέσα στο πεδίο εφαρμογής άλλου Προτύπου, (β) χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού, όπως προσδιορίζονται στο ΔΛΠ 39 «Χρηματοοικονομικά εργαλεία Αναγνώριση και αποτίμηση», (γ) την αναγνώριση και αποτίμηση στοιχείων ενεργητικού έρευνας και αξιολόγησης μεταλλευτικών πόρων (βλ. ΔΠΧΠ 6 «Έρευνα και αξιολόγηση μεταλλευτικών πόρων»), και (δ) δαπάνες για την ανάπτυξη και εξόρυξη μεταλλευμάτων, πετρελαίου φυσικού αερίου και παρόμοιων μη ανανεώσιμων πόρων.

13 13 2 IFRS για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Ένα από τα σημαντικά project που έχει αναλάβει της IASB είναι η έκδοση μιας σειράς προτύπων που θα εφαρμόζονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs). Σκοπός αυτών των προτύπων θα είναι να διευκολύνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην υιοθέτηση των IFRS (αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες τους) χωρίς βεβαίως να μειώνεται η ποιότητα της πληροφόρησης που παρέχεται στις οικονομικές καταστάσεις. Τον Ιούνιο του 2004 της Επιτροπής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) εξέδωσε το πρώτο Discussion Paper στο οποίο περιλαμβάνονται οι αρχικές της απόψεις αναφορικά με ανάπτυξη προτύπων για ΜΜΕ και δεν περιλαμβάνει προτάσεις για συγκεκριμένα πρότυπα. Το Exposure Draft αναμένεται το Τα βασικά ερωτήματα που εγείρονται στο Discussion Paper της IASB αναφορικά με τα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SMEs) είναι τα ακόλουθα:

14 Θα πρέπει το IASB να αναπτύξει εξειδικευμένα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις; Τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) δύναται να εφαρμοστούν από όλες τις επιχειρήσεις. Ο αντικειμενικός στόχος των οικονομικών καταστάσεων, όπως παρουσιάζεται στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης, είναι εφαρμόσιμος τόσο από τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και από τις υπόλοιπες. Η Επιτροπή θα αναπτύξει εξατομικευμένα πρότυπα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλ. για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δημόσια ευθύνη. 2. Ποιοί θα ήταν οι αντικειμενικοί στόχοι μίας δέσμης προτύπων αυτής της μορφής; Οι αντικειμενικοί στόχοι των Προτύπων θα αποτελούνται από υψηλής ποιότητας, κατανοητά και άμεσα εφαρμοστέα πρότυπα κατάλληλα για όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, θα επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των χρηστών των οικονομικών καταστάσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τα πρότυπα αυτά θα καταρτιστούν στο ίδιο πλαίσιο και με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS). Τέλος, θα μειώσουν τις διαφορές στην χρηματοοικονομική παρουσίαση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων διεθνώς και θα επιτρέψουν την εύκολη μετάβαση στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) σε περίπτωση που η Μικρομεσαία επιχείρηση επιθυμεί την μετατροπή της σε επιχείρηση δημόσιας ευθύνης.

15 Για τί είδους επιχειρήσεις τα πρότυπα αυτά θα σχεδιαστούν; Ο καθορισμός μίας επιχείρησης σαν Μικρομεσαία θα επέρχεται από το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο κάθε χώρας. Γενικά, η δημόσια ευθύνη είναι το χαρακτηριστικό που επιτρέπει το διαχωρισμό των επιχειρήσεων σε Μικρομεσαίες και λοιπές. Μία επιχείρηση έχει δημόσια ευθύνη λόγω: (α) της φύσεως των δραστηριοτήτων της, (β) ύπαρξης υψηλού βαθμού εξωτερικού ενδιαφέροντος για την επιχείρηση από τρίτους επενδυτές ή μετόχους και αυτοί οι μέτοχοι στηρίζονται κυρίως σε εξωτερική χρηματοοικονομική παρουσίαση, σαν το μόνο μέσο ενημέρωσης τους για την πορεία της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, μία επιχείρηση έχει δημόσια ευθύνη εάν: I. Είναι κοινωφελής επιχείρηση ή παράγει ουσιώδης δημόσια υπηρεσία. II. Κατέχει πιστωτικά δανειακά κεφάλαια για ένα ευρύ κοινό τρίτων επενδυτών, όπως τράπεζα, ασφαλιστική εταιρία, εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, εταιρία επενδύσεων και εταιρία διαχείρισης εντολών. III. Έχει σημαντικό μέγεθος στην χώρα εγκατάστασης της αναφορικά με το σύνολο του Ενεργητικού της, αριθμό εργαζομένων, ετήσιο εισόδημα, ποσοστό (μερίδιο) της αγοράς και φύση ή ύψος των εξωτερικών δανειακών κεφαλαίων της. IV. Οι μετοχές τις ή λοιποί τίτλοι έχουν εισαχθεί ή πρόκειται να εισαχθούν σε χρηματιστήριο αξιών.

16 16 2 Σε περίπτωση που μία θυγατρική, κοινοπραξία ή συνδεδεμένη επιχείρηση μίας επιχείρησης με δημόσια ευθύνη καταρτίζει τις οικονομικές καταστάσεις με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) στις οικονομικές της καταστάσεις. Η Επιτροπή προτίθεται να συμπεριλάβει στις Μικρομεσαίες, τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δημόσια ευθύνη. 4. Εάν τα εξειδικευμένα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις δεν πραγματεύονται ένα σαφή λογιστικό χειρισμό ή χειρισμό αποτίμησης πώς θα πρέπει να αντιδράσει η επιχείρηση; Εάν οι σχετικοί χειρισμοί δεν αναφέρονται στα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες (SMEs) αλλά περιλαμβάνονται στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) θα ακολουθείται η προσέγγιση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης. Οι λοιποί χειρισμοί θα γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα χρηματοοικονομικής παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες (SMEs). 5. Μπορεί μία μικρομεσαία επιχείρηση που ακολουθεί τα πρότυπα χρηματοοικονομικής παρουσίασης της Επιτροπής (SMEs) να προβεί στην υιοθέτηση ενός λογιστικού χειρισμού ο οποίος προτείνεται από τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) αλλά διαφέρει από τα πρότυπα της Επιτροπής (IASB); Παρέχεται στην επιχείρηση η διακριτική ευχέρεια να εφαρμόσει τα όσα αναγράφονται στο Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS).

17 Πώς θα προσεγγίσει η Επιτροπή (IASB) την ανάπτυξη των Προτύπων Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs); Σε τί έκταση θα ενσωματωθούν οι αρχές, οι κανόνες και οι σχετικές κατευθυντήριες αρχές των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS); Τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS) θα αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης και τον βασικό κορμό για την κατάρτιση των Προτύπων Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs). 7. Εάν τα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs) δημιουργηθούν βάσει των αρχών και δεσμευτικών κανόνων που διέπουν τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS), ποιά θα είναι η βάση για την τροποποίηση των αρχών και κανόνων αυτών; Κάθε τροποποίηση των αρχών και κανόνων αυτών θα βασίζεται στην αναγνωρισμένη ανάγκη των χρηστών και στην ανάλυση του επακόλουθου κόστους.. 8. Σε τί μορφή θα εκτυπωθούν τα Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SMEs); Σε εκτυπωμένο τόμο ή δημοσίευση στο Internet. Οι εκτυπώσεις αυτές θα ακολουθούν τη σχετική δομή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης (IFRS), δηλ. SME-IAS 1, SME-IAS 2 κλπ και SME-IFRS 1, SME-IFRS 2 κλπ. Έκαστο Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Παρουσίασης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SME) θα περιλαμβάνει τους αντικειμενικούς στόχους του προτύπου και μία σύντομη περίληψη.

18 18 2 Γνωμοδότηση ΣΛΟΤ 27/339/ Στις 2 Φεβρουαρίου 2005 το ΣΛΟΤ εξέδωσε τη Γνωμοδότηση 27/339/ «Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων». Στη Γνωμοδότηση αυτή το ΣΛΟΤ παρουσιάζει ένα Λογιστικό μοντέλο λογαριασμών που τηρούνται διπλογραφικά, από τους οποίους θα προκύπτουν οι Πίνακες Φορολογικών Αποτελεσμάτων Χρήσης, Σχηματισμού Φορολογικών Αποθεματικών καθώς και ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Φορολογικών Αποθεματικών, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ., που προστέθηκε με το άρθρο 12 του Ν. 3301/2004. Πιο συγκεκριμένα το κείμενο της Γνωμοδότησης έχει ως εξής: Γνωμ.ΣΛΟΤ 27/339/ Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων. Σχετικά: Έγγραφο της Διεύθυνσης Κ.Β.Σ. του ΥΠΟΟΙ Α.Π /3/0015/ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για θέματα λογιστικής τυποποίησης βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3148/2003 παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις απόψεις σας επί των παρακάτω θεμάτων που αντιμετωπίζουμε : 1. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κεφαλαίου 15 του Κ.Ν. 2190/1920 τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.) εφαρμόζονται στη χώρα μας από 01/01/2005.

19 Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 3301/2004 (ΦΕΚ Α 263) ο επιτηδευματίας που συντάσσει τις Οικονομικές του Καταστάσεις, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.), τηρεί τα λογιστικά του βιβλία ή με βάση τις αρχές και τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), ή με βάση τις αρχές και τους κανόνες της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ., που προστέθηκε με το άρθρο 12 του Ν. 3301/2004, ο επιτηδευματίας που τηρεί τα βιβλία του σύμφωνα με τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), υποχρεούται : Α. Να συντάσσει Πίνακα Συμφωνίας Λογιστικής Φορολογικής Βάσης (Π.Σ.Λ.Φ.Β.). Στον Πίνακα αυτό καταχωρούνται, σε χωριστές στήλες, για κάθε πρωτοβάθμιο διαφοροποιημένο λογαριασμό σε χρέωση ή πίστωση : α) Η αξία όπως προκύπτει από τα τηρούμενα βιβλία (Λογιστική βάση). β) Η αξία που προσδιορίζεται με βάση τους κανόνες της φορολογικής νομοθεσίας (Φορολογική βάση). γ) Η διαφορά μεταξύ Λογιστικής και Φορολογικής βάσης. Β. Να τηρεί ιδιαίτερο Φορολογικό Μητρώο Πάγιων Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο μπορεί να είναι ενσωματωμένο στο κύριο Μητρώο Πάγιων Περιουσιακών Στοιχείων της εταιρείας και χρησιμοποιείται ως βάση του ποσοτικού προσδιορισμού των αναγκαίων καταχωρήσεων στον Πίνακα Φορολογικών Αποτελεσμάτων, στο βαθμό που, κατά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), προκύπτουν διαφορές στην αποτίμηση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων, είτε λόγω της διαφοροποίησης της προ των αποσβέσεων αξίας τους, είτε λόγω της διαφοροποίησης των συσσωρευμένων αποσβέσεων.

20 20 2 Γ. Να συντάσσει Πίνακες, Φορολογικών Αποτελεσμάτων Χρήσης, Σχηματισμού Φορολογικών Αποθεματικών και Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Φορολογικών Αποθεματικών, των οποίων τα δεδομένα προκύπτουν από λογαριασμούς που τηρούνται με τη διπλογραφική μέθοδο. 3. Λαμβανομένων υπόψη των διατάξεων της περίπτωσης Γ της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. σύμφωνα με τις οποίες τα δεδομένα των Πινάκων πρέπει να προκύπτουν από λογαριασμούς που τηρούνται με τη διπλογραφική μέθοδο και των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 139 του Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, παρακαλούμε να μας απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα: α) Εάν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί ένα ενδεικτικό λογιστικό μοντέλο λογαριασμών διπλογραφικής μεθόδου το οποίο θα λειτουργεί στα λογιστικά βιβλία που τηρούνται σύμφωνα με τις αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) ως λογαριασμοί τάξεως ή σε άλλα ξεχωριστά βιβλία (Ημερολόγια Καθολικά) και εάν είναι δυνατόν παρακαλούμε να το διαμορφώσετε για την διευκόλυνση τόσο των επιχειρήσεων όσο και του φορολογικού ελέγχου. β) Εάν η επιχείρηση δύναται ακόμη στο τέλος της χρήσης,- μετά την οριστικοποίηση των μεγεθών (βάσει του Οριστικού Ισοζυγίου) από τα οποία καταρτίζονται οι καταστάσεις Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.),- έχει τη δυνατότητα με άλλο τρόπο ημερολογιακών εγγραφών τα μεγέθη αυτά του οριστικού Ισοζυγίου να τα διαμορφώνει σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία και να καταλήγει έτσι στην κατάρτιση των Πινάκων της περίπτωσης Γ. γ) Τη μορφή των Φορολογικών Πινάκων της περίπτωσης Γ. δ) Τη μορφή του Πίνακα Συμφωνίας Λογιστικής Φορολογικής Βάσης και εάν στον Πίνακα αυτό καταχωρούνται όλοι οι διαφοροποιημένοι πρωτοβάθμιοι λογαριασμοί ή μόνο οι αποτελεσματικοί διαφοροποιημένοι πρωτοβάθμιοι λογαριασμοί, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι στον Πίνακα Φορολογικών Αποτελεσμάτων εμφανίζονται μόνο οι αποτελεσματικοί λογαριασμοί τα δεδομένα των οποίων προκύπτουν από λογαριασμούς που τηρούνται διπλογραφικά και δεν προκύπτει υποχρέωση τήρησης λογαριασμών για τις διαφορές που προκύπτουν σε μη αποτελεσματικούς λογαριασμούς μεταξύ λογιστικής και φορολογικής βάσης.

21 21 2 Β Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Σ.ΛΟ.Τ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ : Β1 Λογιστικό μοντέλο λογαριασμών που τηρούνται διπλογραφικά, από τους οποίους θα προκύπτουν οι Φορολογικοί Πίνακες της περίπτ. Γ της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. Μορφή των Φορολογικών αυτών Πινάκων Εφαρμογή του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (Ε.Γ.Λ.Σ.) και των Κλαδικών Λογιστικών Σχεδίων (Κ.Λ.Σ.) Οι εταιρείες που εφαρμόζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.) και τηρούν τα λογιστικά τους βιβλία με βάση τις αρχές και τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), εφαρμόζουν το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο (Ε.Γ.Λ.Σ.) και τα Κλαδικά Λογιστικά Σχέδια (Κ.Λ.Σ.), κατά περίπτωση. Όταν το περιεχόμενο των πράξεων και των λογιστικών γεγονότων ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο των υποχρεωτικών λογαριασμών του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (Ε.Γ.Λ.Σ.) ή των Κλαδικών Λογιστικών Σχεδίων (Κ.Λ.Σ.), υποχρεωτικά χρησιμοποιούνται οι λογαριασμοί αυτοί. Όταν, κατά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) παρουσιάζονται ειδικές ανάγκες, χρησιμοποιούνται νέοι λογαριασμοί κατά την κρίση των εταιρειών (παρ. 1 άρθρου 139 Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει). Το Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης (Σ.ΛΟ.Τ.), στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, έχει τη δυνατότητα να γνωματεύει για τους νέους λογαριασμούς του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (Ε.Γ.Λ.Σ.) ή των Κλαδικών Λογιστικών Σχεδίων (Κ.Λ.Σ.) για την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), έπειτα από ερώτημα των ενδιαφερομένων εταιρειών ή της Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο πρέπει να περιγράφονται οι περιπτώσεις ειδικών αναγκών των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) που δεν καλύπτονται από τους λογαριασμούς του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου (Ε.Γ.Λ.Σ.) ή των Κλαδικών Λογιστικών Σχεδίων (Κ.Λ.Σ.).

22 22 2 Λογιστικό Σύστημα παρακολούθησης των φορολογικών υποχρεώσεων της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. όπως ισχύει. Σύμφωνα με τη διάταξη της περ. Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. Τα δεδομένα των Φορολογικών Πινάκων προκύπτουν από λογαριασμούς που τηρούνται με τη διπλογραφική μέθοδο. Κάθε εταιρεία (επιτηδευματίας) που συντάσσει τις Ετήσιες Οικονομικές της Καταστάσεις σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.), είτε υποχρεωτικά, είτε προαιρετικά και τηρεί τα βιβλία της σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π.), έχει τη δυνατότητα να επιλέγει έναν από τους δύο ακόλουθους τρόπους διπλογραφικής, λογιστικής παρακολούθησης των φορολογικών υποχρεώσεων της περ. Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ.: α) Να τηρεί στα βιβλία της ξεχωριστό από το κυρίως λογιστικό της σύστημα παράλληλο διπλογραφικό σύστημα με χωριστό Ημερολόγιο και χωριστό Καθολικό, το οποίο θα λειτουργεί ως εξής: - Το ξεχωριστό διπλογραφικό σύστημα είναι δυνατόν να ενημερώνεται παράλληλα με το κυρίως λογιστικό σύστημα των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), είτε με τις ίδιες αξίες αν δεν υπάρχει διαφοροποίηση από τη φορολογική νομοθεσία, είτε με αξίες που προκύπτουν από τη φορολογική νομοθεσία.

23 Το ξεχωριστό διπλογραφικό σύστημα είναι δυνατόν να ενημερώνεται στο τέλος κάθε χρήσης με βάση τα στοιχεία του οριστικού Ισοζυγίου του κυρίως λογιστικού συστήματος των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.). Στην περίπτωση αυτή, στο ξεχωριστό διπλογραφικό σύστημα τηρούνται υποχρεωτικά τουλάχιστον οι λογαριασμοί από τους οποίους προκύπτουν οι Φορολογικοί Πίνακες των περίπτ. Α και Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. Ο λογαριασμός Φορολογικών Αποτελεσμάτων Χρήσης διαμορφώνεται από το υπόλοιπο (κέρδος ή ζημιά) του λογαριασμού 86 Αποτελέσματα Χρήσης Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) και από τις χρεωστικές και από τις πιστωτικές προσωρινές διαφορές που προκύπτουν από την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.) και της φορολογικής νομοθεσίας. Για λεπτομέρειες παραπέμπουμε στο μοντέλο Λογαριασμών Τάξεως (πιο κάτω Β1α, Β1β, Β1γ, Β1δ). β) Να τηρεί τους λογαριασμούς των παράλληλων φορολογικών υποχρεώσεων της περ. Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. στο κυρίως λογιστικό σύστημα των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (Δ.Λ.Π.), στο ίδιο Ημερολόγιο και στο ίδιο Καθολικό των λογιστικών του βιβλίων. Σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές της Λογιστικής, που περιλαμβάνονται στο Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο (Ε.Γ.Λ.Σ.) και στα Κλαδικά Λογιστικά Σχέδια (Κ.Λ.Σ.), οι πληροφορίες που είναι ανεξάρτητες από τους λογαριασμούς ουσίας της Γενικής Λογιστικής παρακολουθούνται στο ανεξάρτητο λογιστικό κύκλωμα των Λογαριασμών Τάξεως της ομάδας 10 του Σχεδίου Λογαριασμών των εν λόγω Λογιστικών Σχεδίων.

24 24 2 Οι φορολογικές υποχρεώσεις της περ. Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούνται σε λογαριασμούς ουσίας, επειδή αυτό δεν προβλέπεται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο (Ε.Γ.Λ.Σ.) και τα Κλαδικά Λογιστικά Σχέδια (Κ.Λ.Σ.) και επειδή ένας τέτοιος χειρισμός θα αλλοίωνε το περιεχόμενο των λογαριασμών ουσίας και θα επέφερε σύγχιση. Κάθε εταιρεία (επιτηδευματίας), που θα επιλέξει να τηρεί διπλογραφικά, στο κυρίως λογιστικό της σύστημα, τους λογαριασμούς της περ. Γ της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ., θα εφαρμόσει υποχρεωτικά το μοντέλο Λογαριασμών Τάξεως που ακολουθεί πιο κάτω (Β1α, Β1β, Β1γ, Β1δ), με δυνατότητα ανάπτυξης των λογαριασμών, τρίτου βαθμού και πέρα, κατά τον τρόπο που θα την διευκολύνει η εφαρμογή του, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι από την ανάπτυξη αυτή θα προκύπτουν διακεκριμένα όλες οι πληροφορίες (χρεωστικές πιστωτικές προσωρινές διαφορές τουλάχιστον κατά πρωτοβάθμιο λογαριασμό / αφορολόγητα αποθεματικά) που είναι απαραίτητες για την κατάρτιση των Φορολογικών Πινάκων της περίπτωσης Γ και του Πίνακα Συμφωνίας Λογιστικής - Φορολογικής Βάσης (Π.Σ.Λ.Φ.Β.) της περίπτ. Α, της παρ. 7 του άρθρου 7 του Κ.Β.Σ. Β1α ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Διαμορφωθέντα Φορολογικά Αποτελέσματα Χρήσης Λογαριασμός 86 - Αποτελεσμάτων Χρήσης Δ.Λ.Π Μεταφερθέν υπόλοιπο λογαριασμού 86 στο τέλος της περιόδου του Ισολογισμού ( ) Διαφορές Ε.ΓΛΣ / Δ.Λ.Π. - Φορολογικής Νομοθεσίας Διαφορές Αμοιβών και Εξόδων Προσωπικού Μη εκπιπτόμενες δαπάνες προσωπικού ( /02.60)

25 Διαφορές Αμοιβών και Εξόδων Τρίτων Μη εκπιπτόμενες αμοιβές τρίτων ( /02.61) Διαφορές Παροχών Τρίτων Μη εκπιπτόμενες παροχές τρίτων ( /02.62) Διαφορές Φόρων - Τελών Μη εκπιπτόμενοι φόροι - τέλη ( /02.63) Διαφορές Διαφόρων Εξόδων Μη εκπιπτόμενα διάφορα έξοδα ( /02.64) Διαφορές τόκων και συναφών εξόδων Μη εκπιπτόμενοι τόκοι και συναφή έξοδα ( /02.65) Διαφορές Αποσβέσεων Πάγιων Στοιχείων Ενσωματωμένων στο Λειτουργικό Κόστος Διαφορές Αποσβέσεων Εδαφικών Εκτάσεων ( /02.66) Διαφορές Αποσβέσεων Κτιρίων και Εγκ/σεων Κτιρίων ( /02.66)

26 Διαφορές Αποσβέσεων Μηχ/των - Τεχνικών Εγκ/σεων ( /02.66) Διαφορές Αποσβέσεων Μεταφορικών Μέσων ( /02.66) Διαφορές Αποσβέσεων Επίπλων-Λοιπού Εξοπλισμού ( /02.66) Διαφορές Αποσβέσεων Ασώματων Ακινητοποιήσεων και Εξόδων Πολυετούς Απόσβεσης ( /02.66) Σημείωση: Προϋπόθεση η τήρηση διπλού Μητρώου Πάγιων Στοιχείων (να προκύπτουν οι φορολογικές αποσβέσεις και οι αποσβέσεις των Δ.Λ.Π.) Διαφορές Προβλέψεων Εκμετάλλευσης Προβλέψεων για αποζημιώσεις προσωπικού ( /02.68) Προβλέψεων για υποτιμήσεις συμμετοχών σε λοιπές πλην Α.Ε. επιχειρήσεις ( /02.68) Λοιπών Προβλέψεων Εκμετάλλευσης ( /02.68) Διαφορές Οργανικών Εσόδων κατ είδος Σύνολο διαφορών / ή ανάλυση κατ είδος (70-78), αν υπάρχουν ( /02.79) Διαφορές Έκτακτων και Ανόργανων Αποτελεσμάτων Έκτακτων και Ανόργανων Εξόδων ( /02.81)

27 Έκτακτων και Ανόργανων Εσόδων ( /02.81) Έκτακτων Ζημιών ( /02.81) Έκτακτων Κερδών ( /02.81) Διαφορές Εξόδων - Εσόδων προηγούμενων χρήσεων Εξόδων προηγούμενων χρήσεων ( /02.82) Εσόδων προηγούμενων χρήσεων ( /02.82) Διαφορές Προβλέψεων για Έκτακτους Κινδύνους Απαξιώσεων και Υποτιμήσεων Πάγιων Στοιχείων ( /02.83) Επισφαλών Απαιτήσεων ( /02.83) Εξαιρετικών Κινδύνων και Έκτακτων Εξόδων ( /02.83) Εξόδων Προηγούμενων Χρήσεων ( /02.83) Λοιπών Έκτακτων Κινδύνων ( /02.83) Διαφορές Προβλέψεων Εσόδων Προηγούμενων Χρήσεων Από αχρησιμοποίητες προβλέψεις προηγούμενων χρήσεων ( /02.84)

28 Διαφορές Αποσβέσεων Πάγιων Στοιχείων μη Ενσωματωμένες στο Λειτουργικό Κόστος Εδαφικών Εκτάσεων ( /02.85) Κτιρίων - Εγκαταστάσεων Κτιρίων ( /02.85) Μηχανημάτων - Τεχνικών Εγκαταστάσεων ( /02.85) Μεταφορικών Μέσων ( /02.85) Επίπλων - Λοιπού Εξοπλισμού ( /02.85) Ασώματων Ακινητοποιήσεων και Εξόδων πολυετούς απόσβεσης ( /02.85) Σημείωση: Προϋπόθεση η τήρηση διπλού Μητρώου Πάγιων Στοιχείων Αναμορφωθέντα Φορολογικά Αποτελέσματα Χρήσης Λογαριασμός 86 - Αποτελεσμάτων Χρήσης Δ.Λ.Π Μεταφερθέν υπόλοιπο λογαριασμού 86 στο τέλος της περιόδου του Ισολογισμού ( )

29 Ενσωματωμένες στα Αποτελέσματα Χρήσης Διαφορές Ε.ΓΛΣ / Δ.Λ.Π. - Φορολογικής Νομοθεσίας Ενσωματωμένες Χρεωστικές Διαφορές Διαφορές Αμοιβών και Εξόδων Προσωπικού ( ) Διαφορές Αμοιβών και Εξόδων Τρίτων ( ) Διαφορές Παροχών Τρίτων ( ) Διαφορές Φόρων - Τελών ( ) Διαφορές Διαφόρων Εξόδων ( ) Διαφορές Τόκων και Συναφών Εξόδων ( ) Διαφορές Αποσβέσεων Πάγιων Στοιχείων Ενσωματωμένων στο Λειτουργικό Κόστος ( /11/12/13/14/16) Διαφορές Προβλέψεων Εκμετάλλευσης ( /01/09) Διαφορές Οργανικών Εσόδων κατ είδος ( ) Διαφορές Έκτακτων και Ανόργανων Αποτελεσμάτων ( /01/02/03)

30 Διαφορές Εξόδων - Εσόδων Προηγούμενων Χρήσεων ( /01) Διαφορές Προβλέψεων για Έκτακτους Κινδύνους ( /11/12/13/98) Διαφορές Προβλέψεων Εσόδων Προηγούμενων Χρήσεων ( /01) Διαφορές Αποσβέσεων Πάγιων Στοιχείων μη Ενσωματωμένων στο Λειτουργικό Κόστος ( /11/12/13/14/16) Ενσωματωμένες Πιστωτικές Διαφορές Αναπτύσσεται όπως ο λογαριασμός Μεταφερθέντα Φορολογικά Αποτελέσματα Φορολογικά κέρδη χρήσης (υπολ. Λογ /-) (συλλειτουργεί με το λογ ) Φορολογικές ζημίες χρήσης (υπολ. Λογ /+) (συλλειτουργεί με το λογ )

31 31 2 Β1β ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μεταφερθέντα υπόλοιπα προηγούμενης χρήσης Αποθεματικών Αποτελεσμάτων Μεταφερθέντα Αποθεματικά Τακτικό Αποθεματικό ( ) Αποθεματικά Καταστατικού ( ) Ειδικά Αποθεματικά ( ) Έκτακτα Αποθεματικά ( ) Αφορολόγητα Αποθεματικά ( XX) Αναπτύσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της νομοθεσίας Αποθεματικά για ίδιες μετοχές ( ) Αποθεματικά από απαλλασσόμενα της φορολογίας έσοδα ( ) Αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο ( ) Μεταφερθέντα Αποτελέσματα Προηγούμενης Χρήσης Υπόλοιπο Φορολογικών Κερδών Προηγούμενης Χρήσης ( )

32 Υπόλοιπο Φορολογικών Ζημιών Προηγούμενης Χρήσης ( ) Υπόλοιπο Φορολογικών Ζημιών Προηγούμενων Χρήσεων ( ) Λογαριασμός Διάθεσης Φορολογικών Αποτελεσμάτων Υπόλοιπα Λογαριασμών προς Διάθεση Καθαρά φορολογικά κέρδη χρήσης ( ) Φορολογικές ζημίες χρήσης ( ) Υπόλοιπο φορολογικών κερδών προηγούμενης χρήσης ( ) Φορολογικές ζημίες προηγούμενης χρήσης ( ) Φορολογικές ζημίες προηγούμενων χρήσεων προς κάλυψη ( ) Διαφορές φόρων φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων ( ) Λογαριασμός αποθεματικών προς διάθεση ( ΧΧ/ΧΧ=02-99) Σχηματιζόμενα Αποθεματικά Τακτικό Αποθεματικό ( ) Αποθεματικά Καταστατικού ( )

33 Ειδικά Αποθεματικά ( ) Έκτακτα Αποθεματικά ( ) Αφορολόγητα Αποθεματικά ( ) Αναπτύσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της νομοθεσίας Αποθεματικά για ίδιες μετοχές ( ) Αποθεματικά απαλλασσόμενα της φορολογίας εισοδήματος ( ) Αναπτύσσεται κατά διάταξη της νομοθεσίας Αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο ( ) Αναπτύσσεται κατά διάταξη της νομοθεσίας Διανεμόμενα Φορολογητέα Κέρδη Πρώτο μέρισμα ( ) Προμέρισμα ( ) Πρόσθετο μέρισμα ( ) Ποσοστά Μελών Δ.Σ. ( ) Μη εκπιπτόμενοι φόροι χρήσης Φόρος Εισοδήματος & Εισφορά ΟΓΑ ( ) Λοιποί μη εκπιπτόμενοι φόροι ( )

34 Υπόλοιπο Φορολογικών Αποτελεσμάτων Φορολογικά κέρδη εις Νέον ( ) Φορολογικές ζημίες εις Νέον ( ) Λογαριασμοί Ισολογισμού συνδεόμενοι με τη Διάθεση Φορολογικών Αποτελεσμάτων Σχηματισμένα Αποθεματικά (προϋπάρχοντα και Διάθεσης) Τακτικό Αποθεματικό (Πρ. χρήσεως / και Διάθεσης ) Αποθεματικά Καταστατικού (Πρ. χρήσεως / και Διάθεσης ) Ειδικά Αποθεματικά (Πρ. χρήσεως / και Διάθεσης ) Έκτακτα Αποθεματικά (Πρ. χρήσεως / και Διάθεσης ) Αφορολόγητα Αποθεματικά Ειδικών Διατάξεων Νόμων (Πρ. χρήσεως / και Διάθεσης XX) Αναπτύσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της νομοθεσίας Αποθεματικά για ίδιες μετοχές ( / και Διάθεσης )

35 Αποθεματικά από απαλλασσόμενα της φορολογίας έσοδα (Πρ. χρήσεως και Διάθεσης ) Αναπτύσσεται κατά ειδική διάταξη νόμου Αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο (Πρ. χρήσεως και Διάθεσης ) Ανάπτυξη κατά ειδική διάταξη νόμου Αποτελέσματα (Κέρδη - Ζημίες) Υπόλοιπο φορολογικών κερδών εις Νέον ( ) Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών εις Νέον ( ) Υπόλοιπο φορολογικών κερδών προηγούμενης χρήσης (Πρ. χρήσεως και Διάθεσης ) Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών προηγούμενης χρήσης (Πρ. χρήσεως και Διάθεσης ) Υπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεων (Πρ. χρήσεως και Διάθεσης ) Αναπτύσσεται κατά χρήση Διανεμηθέντα Φορολογικά Κέρδη Πρώτο μέρισμα πληρωτέο ( ) Προμερίσματα πληρωτέα ( ) Πρόσθετα μερίσματα πληρωτέα ( ) Δικαιούχοι - Μέλη Δ.Σ. / ποσοστά ( ) Μη εκπιπτόμενοι πληρωτέοι φόροι Φόρος Εισοδήματος (χρήσης και προηγούμενων ( ) Λοιποί μη εκπιπτόμενοι φόροι χρήσης ( )

36 36 2 Β1γ ΛΟΙΠΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Λοιποί Λογαριασμοί Φορολογικής Ενημέρωσης Διαφορές Αναπροσαρμογής Επιχορηγήσεις Επενδύσεων Υπεραξίες Διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας συμμετοχών και χρεογράφων ( ) Αναπτύσσεται κατά νόμο περί αναπροσαρμογής Διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων ( ) Αναπτύσσεται κατά νόμο περί αναπροσαρμογής Επιχορηγήσεις πάγιων επενδύσεων ( ) Υπεραξίες συγχωνεύσεων - διασπάσεων επιχειρήσεων ( ) Αναπτύσσεται κατά νόμο και κατά περίπτωση Μεταφερθέντες Λοιποί Λογαριασμοί Φορολογικής Ενημέρωσης Μεταφερθείσες Διαφορές Αναπροσαρμογής Επιχορηγήσεις Επενδύσεων Υπεραξίες Διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας συμμετοχών και χρεογράφων ( ) Ανάπτυξη κατά νόμο περί αναπροσαρμογής Διαφορές από αναπροσαρμογή αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων ( ) Επιχορηγήσεις Πάγιων Στοιχείων ( ) Υπεραξίες Συγχωνεύσεων - Διασπάσεων Επιχειρήσεων ( )

37 37 2 Β1δ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑΞΕΩΣ (Β1α, Β1β, Β1γ) Β1δ1 Ο λογαριασμός Αποτελεσμάτων Χρήσης (Β1α 04.86/08.86) σχηατά φορολογική χρήση και λειτουργεί ως εξής : Β1δ1.1 Το υπόλοιπο του λογαριασμού 86 «Αποτελέσματα Χρήσης» (π.χ. Καθαρά Κέρδη EURO) μεταφέρεται στους άνω λογαριασμούς τάξεως. Χρέωση: «Διαμορφωθέντα Φορολογικά Αποτελέσματα Χρήσης» Πίστωση: «Αναμορφωθέντα Φορολογικά Αποτελέσματα Χρήσης» Σε περίπτωση Καθαρών Ζημιών η ως άνω εγγραφή αντιστρέφεται.

38 38 2 Β1δ1.2 Οι ως άνω λογαριασμοί τάξεως χρεωπιστώνονται με τις διαφορές των εξόδων και των εσόδων που προκύπτουν από την εφαρμογή των Δ.Λ.Π. και των εξόδων και των εσόδων που προσδιορίζονται από τη φορολογική νομοθεσία. Για λόγους απλοποίησης θεωρούμε ότι οι διαφορές αυτές περιορίζονται μόνο στις αποσβέσεις πάγιων στοιχείων ως εξής: Φορολογικές Δ.Λ.Π. Διαφορές - Έργων Διαμόρφωσης Εδαφικών Εκτάσεων (10): (+) - Κτιρίων - Εγκαταστάσεων (11) : (+) - Μηχανημάτων - Τεχνικών Εγκαταστάσεων (12): (-) - Μεταφορικών Μέσων (13): (-) - Επίπλων - Λοιπού Εξοπλισμού (14): (+) - Ασώματων Ακινητοποιήσεων (16): (-) Σύνολο: (-)

39 39 2 Β1δ1.21 Εγγραφές χρεωστικών διαφορών (μειώνουν τα αποτελέσματα των Δ.Λ.Π.) Χρεούμενος λογαριασμός: «Διαφορές αποσβέσεων πάγιων στοιχείων» 21 Πιστούμενοι λογαριασμοί: «Διαφορές αποσβέσεων εδαφικών εκτάσεων» «Διαφορές αποσβέσεων κτιρίων» «Διαφορές αποσβέσεων επίπλων εξοπλισμού» 10 - Β1δ1.22 Εγγραφές πιστωτικών διαφορών (αυξάνουν τα αποτελέσματα των Δ.Λ.Π.) Χρεούμενοι λογαριασμοί: «Διαφορές αποσβέσεων μηχανημάτων - τεχν. Εξοπλισμού» «Διαφορές αποσβέσεων μεταφορικών μέσων» «Διαφορές αποσβέσεων ασώματων ακινητοποιήσεων» 30 Πιστούμενος λογαριασμός: «Διαφορές αποσβέσεων πάγιων στοιχείων» 61 -

40 40 2 Β1δ1.3 Τα ως άνω προσδιοριζόμενα φορολογικά αποτελέσματα (υπόλοιπο λογαριασμού «Αναμορφωθέντα φορολογικά αποτελέσματα» / =1.040 / φορολογικά καθαρά κέρδη) μεταφέρονται στο λογαριασμό Διάθεσης Αποτελεσμάτων ( ) Χρεούμενος λογαριασμός: «Μεταφερθέντα φορολογικά κέρδη χρήσης» Πιστούμενος λογαριασμός: «Καθαρά φορολογικά κέρδη χρήσης προς διάθεση» Β1δ1.4 Έπειτα από τις ως άνω εγγραφές : Ο λογαριασμός «Αναμορφωθέντα φορολογικά αποτελέσματα» μηδενίζεται. Ο αντίθετος λογαριασμός «Διαμορφωθέντα φορολογικά αποτελέσματα» απεικονίζει το σύνολο των φορολογικών κερδών (1.040-) με αντίστροφο πρόσημο. Από τα στοιχεία του λογαριασμού αυτού σχηματίζεται ο Πίνακας Φορολογικών Αποτελεσμάτων Χρήσης. Το υπόλοιπο του λογαριασμού δεν μεταφέρεται στη νέα χρήση. /08.88) σχηματίζεται κατά φορολογική χρήση και λειτουργεί ως Β1δ2.1 Τα υπόλοιπα της προηγούμενης χρήσης των Αποθεματικών ( ) και των Αποτελεσμάτων ( ) μεταφέρονται στους αντίστοιχους λογαριασμούς και της νέας χρήσης με συλλειτουργία τους με τον αντίθετο λογαριασμό «Μεταφερθέντα Υπόλοιπα

41 41 2 Αποθεματικών και Αποτελεσμάτων Προηγούμενης Χρήσης». Θεωρούμε ότι τα υπόλοιπα των ως άνω λογαριασμών της προηγούμενης χρήσης ήταν τα ακόλουθα : ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ( ) «Τακτικό Αποθεματικό» «Αποθεματικά Καταστατικού» «Ειδικά Αποθεματικά» «Έκτακτα Αποθεματικά» «Αφορολόγητα Αποθεματικά» «Αποθεματικά για ίδιες μετοχές» «Αποθεματικά από απαλλασσόμενα της φορολογίας έσοδα» «Αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο» Σύνολο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ( ) «Υπόλοιπο φορολογικών κερδών προηγούμενη χρήσης» «Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών προηγούμενης χρήσης» «Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων» 150 Σύνολο 190

42 42 2 Οι εγγραφές μεταφοράς των άνω υπολοίπων στη νέα χρήση είναι οι εξής: Β1δ2.11 Μεταφορά υπολοίπων αποθεματικών ( ) Χρεούμενοι λογαριασμοί: «Μεταφερθέν τακτικό αποθεματικό» «Μεταφερθέντα αποθεματικά καταστατικού» «Μεταφερθέντα ειδικά αποθεματικά» «Μεταφερθέντα έκτακτα αποθεματικά» «Μεταφερθέντα αφορολόγητα αποθεματικά» «Μεταφερθέντα αποθεματικά για ίδιες μετοχές» «Μεταφερθέντα αποθεματικά από απαλλασσόμενα της φορολογίας έσοδα» «Μεταφερθέντα αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο» Πιστούμενοι λογαριασμοί: «Τακτικό αποθεματικό» «Αποθεματικά καταστατικού» «Ειδικά αποθεματικά» «Έκτακτα αποθεματικά» 20 -

43 «Αφορολόγητα αποθεματικά» «Αποθεματικά για ίδιες μετοχές» «Αποθεματικά από απαλλασσόμενα της φορολογίας έσοδα» «Αποθεματικά από έσοδα φορολογηθέντα κατά ειδικό τρόπο» Β1δ2.12 Μεταφορά υπολοίπων φορολογικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων ( /04) Χρεούμενοι λογαριασμοί: «Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών προηγούμενης χρήσης» «Υπόλοιπο φορολογικών ζημιών προηγούμενων χρήσεων» 150 Πιστούμενοι λογαριασμοί: «Μεταφερθέν υπόλοιπο φορολ. ζημιών προηγ. χρήσης» «Μεταφερθέν υπόλοιπο φορολ. ζημιών προηγ. χρήσεων» Β1δ2.2 Από τα υπόλοιπα των φορολογικών αποθεματικών ( ) και των φορολογικών αποτελεσμάτων προηγούμενης χρήσης ( ) μεταφέρονται στον υπολογαριασμό διάθεσης φορολογικών αποτελεσμάτων ( ) τα φορολογικά αποτελέσματα προηγούμενης χρήσης ( / υποχρεωτικά) και από τα υπόλοιπα των αποθεματικών προηγούμενης χρήσης ( ) όσα η εταιρεία έχει αποφασίσει να μοιράσει ή να αλλάξει το χαρακτήρα τους (π.χ. από έκτακτα σε ειδικά αποθεματικά).

44 44 2 Θεωρούμε ότι από τα αποθεματικά η εταιρεία αποφασίζει να μεταφέρει στον υπολογαριασμό διάθεσης ( ) τα ακόλουθα ποσά και ότι οι φόροι από ελέγχους προηγούμενων χρήσεων είναι 60: «Αποθεματικά καταστατικού» 20 (από 50) «Έκτακτα αποθεματικά» 20 (από 20) «Διαφορές φόρων από ελέγχους προηγ. χρήσεων» 60 Οι εγγραφές μεταφοράς στον υπολογαριασμό διάθεσης είναι οι εξής: Β1δ2.21 ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ( ) Χρεούμενοι λογαριασμοί: «Φορολογικές ζημίες προηγούμενης χρήσης» «Φορολογικές ζημίες προηγούμενων χρήσεων» 150 Πιστούμενοι λογαριασμοί: «Υπόλοιπο φορολ. ζημιών προηγούμενης χρήσης» «Υπόλοιπο φορολ. ζημιών προηγούμενων χρήσεων» 150 -

Γνωμ.ΣΛΟΤ 27/339/ Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων.

Γνωμ.ΣΛΟΤ 27/339/ Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων. Γνωμ.ΣΛΟΤ 27/339/02.02.05 Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων. Γνωμ.ΣΛΟΤ 27/339/02.02.05 Λογιστική αντιμετώπιση των αναγκών από την εφαρμογή λογιστικών προτύπων. Σχετικά:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 371 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά - Ν. 2190/20 - Κ.Φ.Α.Σ. 7 -Οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) 403 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα

IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα Ορκωτοί Ελεγκτές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μέλος της Grant Thornton International 1 IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα Περιεχόμενα IASB NEWS ΣΛΟΤ Αρ.Πρ.735/28.12.05 Λογιστικός Χειρισμός Ποσών

Διαβάστε περισσότερα

IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα

IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα Ορκωτοί Ελεγκτές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μέλος της Grant Thornton International 1 IFRS Newsletter Πληροφορίες για τα ΔΠΧΠ στην Ελλάδα Περιεχόμενα Τροποποιήσεις στο ΔΛΠ 1 «Παρουσίαση Οικονομικών Καταστάσεων».

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Β - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΜΕΡΟΣ Β - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΡΟΣ Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Νομικό Πλαίσιο 1 3 Κατηγορίες οντοτήτων 2 4 Τήρηση Απλογραφικών ή Διπλογραφικών βιβλίων 3 11 Λογιστική φορολογική βάση 4 17 Κανόνες επιμέτρησης 5 27 Σχέδιο λογαριασμών 6 28 ΜΕΡΟΣ Β - ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

MEΡΟΣ Β - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΟΜΑΔΑ

MEΡΟΣ Β - ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΟΜΑΔΑ ΜΕΡΟΣ Α - ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Νομικό Πλαίσιο 3 2. Κατηγορίες οντοτήτων 4 3. Τήρηση Απλογραφικών ή Διπλογραφικών βιβλίων 11 4. Υποχρεώσεις οντοτήτων ανά κατηγορία μεγέθους 17 5. Λογιστική φορολογική βάση 32 6.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΔΙΔΑΣΚΩΝ Γεώργιος Αληφαντής, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής 1 η Εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2103638389, 2103627090

Ταχ. /νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2103638389, 2103627090 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16/2/2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1017162/109/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ 1025 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ TMHMA A: Προς:Ως Π.. Ταχ. /νση : Καρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16/2/2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1017162/109/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ 1025 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ TMHMA A: Προς:Ως Π.. Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» Χρήστος Ι.Νεγκάκης Καθηγητής 2 ΣΚΟΠΟΣ Περιγραφή του τρόπου παρουσίασης των Οικονομικών Καταστάσεων. Εξασφάλιση συγκρισιμότητας των οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 16/2/2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1017162/109/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ 1025 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ TMHMA A: Ταχ. /νση : Καρ.

Διαβάστε περισσότερα

I.F.R.S. Newsletter. Πληροφορίες για τα Δ.Π.Χ.Π. στην Ελλάδα.

I.F.R.S. Newsletter. Πληροφορίες για τα Δ.Π.Χ.Π. στην Ελλάδα. 1 I.F.R.S. Newsletter Περιεχόμενα IASB News Πληροφορίες για τα Δ.Π.Χ.Π. στην Ελλάδα. Η Grant Thornton International είναι διεθνής οργανισμός Ορκωτών Ελεγκτών, Φορολογικών Συμβούλων και Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών. Ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές καταστάσεις για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005.

REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών. Ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές καταστάσεις για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005. REDS Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών για την 3μηνη περίοδο έως 31 Μαρτίου 2005. Περιεχόμενα Ισολογισμός... 3 Κατάσταση αποτελεσμάτων... 5 Κατάσταση μεταβολών ιδίων κεφαλαίων... 6 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε

ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε ΔΟΥΡΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ Α.Ε Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2006 Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός Απολογισμός

Οικονομικός Απολογισμός Οικονομικός Απολογισμός ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. Έκθεση επί των Ατομικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Διοικητική Λογιστική Λογιστική Εταιρειών Διδάσκοντες: Νικόλαος Ηρειώτης & Δημήτριος Μπάλιος Σημειώσεις με θέμα την 8 η ομάδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001-10η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001) Α.Μ.Α.Ε. 25088/05/Β/91/23 ( ΠΟΣΑ ΣΕ Δρχ.) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑ ΣΕΙΣ 1. Στοιχεία Κατάστασης Συνολικών Εσόδων της χρήσης που έληξε την 31 η Δεκεμβρίου 2012 2. Στοιχεία Κατάστασης Οικονομικής Θέσης της 31 ης Δεκεμβρίου 2012 3. Στοιχεία Κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο λογαριασμών. Ομάδα 4: Καθαρή θέση

Σχέδιο λογαριασμών. Ομάδα 4: Καθαρή θέση Σχέδιο λογαριασμών Ομάδα 1: Ενσώματα και άυλα μη κυκλοφορούντα (πάγια) περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 2: Αποθέματα Ομάδα 3: Χρηματοοικονομικά και λοιπά περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 4: Καθαρή θέση Ομάδα 5: Υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Νοέμβριος 2013 Εμμανουήλ Πετράκης Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής TMS Α.Ε. ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Δεδομένα 1) Α.Ε με μετοχικό κεφάλαιο 15.000.000 πραγματοποίησε στην

Διαβάστε περισσότερα

Ποσά κλειόμενης Ποσά προηγούμενης Ποσά κλειόμενης Ποσά προηγούμενης Χρήσεως 2013 Χρήσεως 2012 Χρήσεως 2013 Χρήσεως 2012

Ποσά κλειόμενης Ποσά προηγούμενης Ποσά κλειόμενης Ποσά προηγούμενης Χρήσεως 2013 Χρήσεως 2012 Χρήσεως 2013 Χρήσεως 2012 GENERALI HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΜΑΕ 25081/05/β/91/22) ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 22η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ Ποσά κλειόμενης Ποσά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00 ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002-11η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002) Α.Μ.Α.Ε. 25088/05/Β/91/23 ( ΠΟΣΑ ΣΕ ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ενδιάμεσες Οικονομικές Πληροφορίες 30 Ιουνίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες Ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12-31/12/2013

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12-31/12/2013 Ρ Α Φ Η Κ Ο Υ Ρ Τ Ι Ν Ω Ν Μ Ε Τ Α Π Ο Ι Η Σ Η Υ Φ Α Σ Μ Α Τ Ω Ν Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ Ι Κ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12 31/12/2013 Ποσά κλειομένης Χρήσεως 2013 Ποσά προηγούμενης Χρήσεως 2012 Αξία Αναπόσβεστη Αξία

Διαβάστε περισσότερα

οικονομικός απολογισμός 2014

οικονομικός απολογισμός 2014 οικονομικός απολογισμός 2014 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN 30 Σεπτεμβρίου 2006 Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Μεσογείων 109 111 Αθήνα 115 26 AMAE 6073/06/B/86/12 www.geniki.gr Τηλ: +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α Τρίμηνο 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων 2. Στοιχεία ισολογισμού 3. Στοιχεία κατάστασης μεταβολών καθαρής θέσης 4. Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ TEI Aνατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ Εισήγηση ανασκόπησης Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Ύλη Πάγια Αποθέματα Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 (σε Ευρώ)

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 (σε Ευρώ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ "ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ηs ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007-35η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007) ΑΡ.ΜΑΕ 12883/05/Β/86/063 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς 31ης Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2013 (01-01-2013 ως 31-12-2013) IKTEO ΕΚΗΒΟΛΟΣ A.E.(6η Εταιρική χρήση)

Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς 31ης Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2013 (01-01-2013 ως 31-12-2013) IKTEO ΕΚΗΒΟΛΟΣ A.E.(6η Εταιρική χρήση) Σελίδα 1 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ι σ ο λ ο γ ι σ μ ό ς 31ης Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2013 (01-01-2013 ως 31-12-2013) IKTEO ΕΚΗΒΟΛΟΣ A.E.(6η Εταιρική χρήση) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ 16.10

Διαβάστε περισσότερα

4.526,39 4.526,33 ### Γ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ### ΙΙ. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

4.526,39 4.526,33 ### Γ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ### ΙΙ. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ Γ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ G.S ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε ΑΡ.Μ.Α.Ε. 53725/01/B/03/57 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 12η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014) ΠΑΘΗΤΙΚΟ Ποσά

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΙΙΙ. ΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ -

Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΙΙΙ. ΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ - ΒΙΟΧΑΡΤΕΛ Α.Ε. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-10η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013) - ΑΡ.Μ.Α.Ε. 57072/04/Β/04/109 -( Ποσά σε Ευρώ ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά κλειόµενης χρήσεως 2013 Ποσά προηγούµενης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜ ΑΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 (σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης) Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Οικονομικές Καταστάσεις είναι εκείνες που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ Ι.Κ.Ε.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ Ι.Κ.Ε. ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ, ΦΟΛΟΗ Ι.Κ.Ε. 800499736 - ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΜ. Ε. 27908 ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ Ι.Κ.Ε. Ισολογισμός της 31/12/2013, 1Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 14/06/2013-31/12/2013 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο λογαριασμών. Ομάδα 4: Καθαρή θέση

Σχέδιο λογαριασμών. Ομάδα 4: Καθαρή θέση Σχέδιο λογαριασμών Ομάδα 1: Ενσώματα και άυλα μη κυκλοφορούντα (πάγια) περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 2: Αποθέματα Ομάδα 3: Χρηματοοικονομικά και λοιπά περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 4: Καθαρή θέση Ομάδα 5: Υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομική Λογιστική. Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1

Χρηματοοικονομική Λογιστική. Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1 Χρηματοοικονομική Λογιστική Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1 Μαθησιακοί στόχοι Γνώση βασικών λογιστικών εννοιών Θεμελιώδεις λογιστικές αρχές Οι Λογιστικές Καταστάσεις Λογιστικά γεγονότα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΦΑΡΜ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Α.Ε.

ΕΥΡΩΦΑΡΜ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Α.Ε. ΕΥΡΩΦΑΡΜ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Α.Ε. ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 21090626000 - ΑΡ.ΜΑΕ 28628/52/Β/93/3 - Α.Φ.Μ. 094247149 Διεύθυνση διαδικτύου της εταιρείας http://www.eurofarm.gr/ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της 31ης Δεκεμβρίου 2013 19η Εταιρική

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.9.2016 L 257/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1703 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Σεπτεμβρίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την Περιεχόμενα Ισολογισμός...3 Κατάσταση αποτελεσμάτων...5 Κατάσταση μεταβολών ιδίων κεφαλαίων...7 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, 28 Μαΐου 2015 Ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής Αθανάσιος Δ. Τσάκλης Α.Μ.ΣΟΕΛ 14951

Θεσσαλονίκη, 28 Μαΐου 2015 Ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής Αθανάσιος Δ. Τσάκλης Α.Μ.ΣΟΕΛ 14951 ΝΕΔΕΛΤΖΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 58386404000, ΑΜΑΕ 47638/062/Β/00/0311 14η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ( 1η Ιανουαρίου 2014-31

Διαβάστε περισσότερα

Ποσά κλειόμενης χρήσης 2014 Ποσά προηγούμενης χρήσης 2013 Αξία Αποσβέ- Αναπόσβ Αξία Αποσβέ- Αναπόσβ κτήσεως σεις αξία κτήσεως σεις αξία

Ποσά κλειόμενης χρήσης 2014 Ποσά προηγούμενης χρήσης 2013 Αξία Αποσβέ- Αναπόσβ Αξία Αποσβέ- Αναπόσβ κτήσεως σεις αξία κτήσεως σεις αξία Σελίδα 1 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ 16.10 1. Εξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης 16.18 3. Τόκοι δανείων κατασκευαστικής περιόδου 16.13-16.17 4. Λοιπά έξοδα εγκατάστασης Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Γ : Σχέδιο Λογαριασμών

Παράρτημα Γ : Σχέδιο Λογαριασμών Παράρτημα Γ : Σχέδιο Λογαριασμών ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 1. Το παρόν σχέδιο λογαριασμών χρησιμοποιείται από τις οντότητες που υπόκεινται στο νόμο ως μέρος του λογιστικού τους συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Οικονομικός Aπολoγισμός 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

I.F.R.S. Newsletter. Πληροφορίες για τα Δ.Π.Χ.Π. στην Ελλάδα.

I.F.R.S. Newsletter. Πληροφορίες για τα Δ.Π.Χ.Π. στην Ελλάδα. 1 I.F.R.S. Newsletter Περιεχόμενα IFRS 8 «Επιχειρηματικοί Τομείς» IFRIC 11 «IFRS 2 Συναλλαγές Συμμετοχικών Τίτλων της Ίδιας Επιχείρησης ή Επιχείρησης του Ίδιου Ομίλου» IFRIC «Συμφωνίες για Παραχώρηση Δικαιώματος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά

ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά Χρήσεως Ποσά Χρήσεως 2014 2013 Αξία Κτήσεως Αποσβέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Οικονομικός Aπολoγισμός 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Περίγραμμα Μαθήματος

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Περίγραμμα Μαθήματος Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων 1 Κωδικός Μαθήματος: ΔΕΛΟΓ41-2 Εξάμηνο Μαθήματος: 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος: Επιλογής Περίγραμμα Μαθήματος Τομέας Μαθήματος : Λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων. Δρ. Ναούμ Βασίλειος

Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων. Δρ. Ναούμ Βασίλειος Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων 1 1 Κωδικός Μαθήματος: ΔΕΛΟΓ41-2 Περίγραμμα Μαθήματος Εξάμηνο Μαθήματος: 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος: Επιλογής Τομέας Μαθήματος : Λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ 1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ 1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ 1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ Οι διαφορές μεταξύ φορολογικής και λογιστικής ς διακρίνονται σε μόνιμες και προσωρινές. Προσωρινή διαφορά βάσει του ορισμού του Παραρτήματος Α είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος. IAS 12 Income Taxes

ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος. IAS 12 Income Taxes ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος 2 1Σκοπός Σκοπός αυτού του Προτύπου είναι να καθορίσει τον λογιστικό χειρισµό των φόρων εισοδήµατος. Το προέχον θέµα στη λογιστική των φόρων εισοδήµατος είναι το πώς θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Δομή Γενικού Λογιστικού Σχεδίου www.onlineclassroom.gr ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Το Γενικό Λογιστικό Σχέδιο με τη σημερινή του μορφή χωρίζεται σε 10 ομάδες και κάθε ομάδα αποτελείται από 10 λογαριασμούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της 31 Δεκεμβρίου η Εταιρική Χρήση (1 Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2017) ποσά σε ευρώ. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Σημείωση

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της 31 Δεκεμβρίου η Εταιρική Χρήση (1 Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2017) ποσά σε ευρώ. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Σημείωση ΠΑΝΔΩΡΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 129491747000 Α.Φ.Μ. 800562810 - ΑΠΟΣΤ. ΛΟΥΚΑ 17 58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της 31 Δεκεμβρίου 2017-4η Εταιρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREC-ROM BUSINESS GROUP SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREC-ROM BUSINESS GROUP SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREC-ROM BUSINESS GROUP SRL 1/1-31/12/2007 1/1-31/12/2006 Πωλήσεις 878.600,00 482.700,00 Κόστος πωληθέντων (437.758,00) (309.548,50) Μικτό κέρδος 440.842,00

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης. Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2. Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο. Τύπος Μαθήματος Επιλογής

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης. Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2. Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο. Τύπος Μαθήματος Επιλογής ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2 Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος Επιλογής Τομέας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής 2 1 Στόχος Μαθήματος Εξετάζει το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης 1 Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2 Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος Επιλογής Τομέας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής 2 2 Στόχος Μαθήματος Εξετάζει το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ELGEKA FERFELIS ROMANIA SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ELGEKA FERFELIS ROMANIA SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ELGEKA FERFELIS ROMANIA SRL 1/1-31/12/2007 1/1-31/12/2006 Πωλήσεις 57.187.149,00 53.558.445,00 Κόστος πωληθέντων (47.391.060,00) (43.824.420,00) Μικτό κέρδος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PRO FORMA ΧΡΗΣΗΣ 2005

ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PRO FORMA ΧΡΗΣΗΣ 2005 ΣΥΝΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PRO FORMA ΧΡΗΣΗΣ 2005 Οι συνενωμένες (Pro Forma) οικονομικές πληροφορίες που ακολουθούν έχουν προετοιμαστεί για επεξηγηματικούς και μόνο λόγους, για να παρέχουν τις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ισολογισμός ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2000 Ενεργητικό - Παθητικό - Αποτελέσματα χρήσεως - Διάθεση αποτελεσμάτων

Ισολογισμός ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2000 Ενεργητικό - Παθητικό - Αποτελέσματα χρήσεως - Διάθεση αποτελεσμάτων Page 1 of 5 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2000 Ενεργητικό - Παθητικό - Αποτελέσματα χρήσεως - Διάθεση αποτελεσμάτων ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ αξία κτήσεως αποσβέσεις Ποσά σε δραχμές Ποσά κλειομένης χρήσεως 2000

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Εργασιών Κόστος Πωλήσεων Μικτό Κέρδος/Ζημία

Κύκλος Εργασιών Κόστος Πωλήσεων Μικτό Κέρδος/Ζημία Κατάσταση Αποτελεσμάτων Κύκλος Εργασιών 3.616.794 3.400.084 Κόστος Πωλήσεων -2.189.052-2.152.111 Μικτό Κέρδος/Ζημία 1.427.742 1.247.973 Άλλα Έσοδα Εκμετάλλευσης 43.534 69.485 Έξοδα Λειτουργίας Διάθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ Α.Β.Ε. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΩΜΑΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ «ΑΣΤΗΡ»

ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ Α.Β.Ε. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΩΜΑΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ «ΑΣΤΗΡ» ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ Α.Β.Ε. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΩΜΑΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ «ΑΣΤΗΡ» ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2017 Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) (όπως αυτά

Διαβάστε περισσότερα

6.5. Η πρώτη εφαρμογή των ΕΛΠ για τις προσωπικές εταιρείες - πολύ μικρές οντότητες (άρθρο 1 παρ. 2γ Ν 4308/2014) Σελ. 26

6.5. Η πρώτη εφαρμογή των ΕΛΠ για τις προσωπικές εταιρείες - πολύ μικρές οντότητες (άρθρο 1 παρ. 2γ Ν 4308/2014) Σελ. 26 Πρόλογος Σελ. IX I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Οι οικονομικές καταστάσεις γενικού σκοπού Σελ. 1 2. Οι ατομικές οικονομικές καταστάσεις Σελ. 2 3. Ποιοτικά χαρακτηριστικά των οικονομικών καταστάσεων Σελ. 4 3.1. Οι γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2015

ΕΤΗΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ - ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2015 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 2014 Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία Ενσώματα πάγια Μηχανολογικός εξοπλισμός 78.636,56 88.912,88 Λοιπός εξοπλισμός 33.072,93 38.785,72 Σύνολο 111.709,49 127.698,60 Άυλα πάγια στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SC GATEDOOR HOLDINGS COM SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SC GATEDOOR HOLDINGS COM SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SC GATEDOOR HOLDINGS COM SRL 1/1-31/12/2007 1/1-31/12/2006 Πωλήσεις 539.478,00 127.613,00 Κόστος πωληθέντων (468.970,00) (241.979,70) Μικτό κέρδος 70.508,00

Διαβάστε περισσότερα

TACTIX ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

TACTIX ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ της χρήσης από 1 η Ιανουαρίου 2017 έως 31 ης Δεκεμβρίου 2017 Σύμφωνα με το Ν. 4308/2014 ΚΗΦΙΣΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ 30 ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 (μετά από προσαρμογή) (Ποσά σε ) Σημειώσεις 1.01-30.06.2005 1.01-30.06.2004 1.04-30.06.2005 1.04-30.06.2004

Διαβάστε περισσότερα

Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ. Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία. Ενοποιημένες και Εταιρικές

Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ. Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία. Ενοποιημένες και Εταιρικές Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Ενοποιημένες και Εταιρικές Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της 31 Δεκεμβρίου 2015 (01 Ιανουαρίου 2015 31 Δεκεμβρίου 2015) με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006 SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 26 31 Μαρτίου 26 -Συνοπτικές ενδιάμεσες, εταιρικές και

Διαβάστε περισσότερα

www.onlineclassroom.gr Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ

www.onlineclassroom.gr Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ Περιγραφή Λογαριασμού Υπόλοιπο χρεωστικό Υπόλοιπο πιστωτικό Αγορές εμπορευμάτων 170.000 Αμοιβές προσωπικού 13.500

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΜΑ ΑΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Γαλήνης 17, Κηφισιά Αρ.Μ.Α.Ε.: 2292/01ΑT/B/86/1528 Γ.Ε.ΜΗ: 287401000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016

Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016 Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016 12 η Εταιρική χρήση (1/1/2016 31/12/2016) Ισολογισμός, Κατάσταση Αποτελεσμάτων και Προσάρτημα.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 40 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης Καθηγητής

ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 40 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης Καθηγητής ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 40 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Χρήστος Ι. Νεγκάκης Καθηγητής ΣΚΟΠΟΣ Καθορισμός λογιστικού χειρισμού των επενδύσεων σε ακίνητα και των σχετικών απαιτούμενων γνωστοποιήσεων. Ειδικότερα:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ σελ. 1 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΕΛΠ Νόμος 4308 / 2014 ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01.07.2015 30.06.2016 4G ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Έδρα : Εθνικής Αντιστάσεως 14, Τ.Κ. 152 32, Χαλάνδρι Αριθμός μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.10.2018 L 265/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1595 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Οκτωβρίου 2018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων διεθνών λογιστικών προτύπων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Προς τους Μετόχους της Εταιρείας «Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.- ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. Προς τους Μετόχους της Εταιρείας «Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.- ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Προς τους Μετόχους της Εταιρείας «Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.- ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Έκθεση Ελέγχου επί των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε τις συνημμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ η Εταιρική Χρήση (1 Ιανουαρίου - 31 εκεµβρίου 2002) ΑΡ. Μ.Α.Ε /06/Β/98/78 (Ποσά σε ΕΥΡΩ)

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ η Εταιρική Χρήση (1 Ιανουαρίου - 31 εκεµβρίου 2002) ΑΡ. Μ.Α.Ε /06/Β/98/78 (Ποσά σε ΕΥΡΩ) ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2 0 0 2 5η Εταιρική Χρήση (1 Ιανουαρίου - 31 εκεµβρίου 2002) ΑΡ. Μ.Α.Ε. 41850/06/Β/98/78 (Ποσά σε ΕΥΡΩ) Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ Ι Κ Ο Ποσά κλειοµένης χρήσεως 2002 Ποσά προηγούµενης χρήσεως

Διαβάστε περισσότερα

Αρ.Μ.Α.Ε: ΑΡ.Μ.Α.Ε /91-Β ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ.: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. χρήσεως

Αρ.Μ.Α.Ε: ΑΡ.Μ.Α.Ε /91-Β ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ.: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. χρήσεως «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» δ.τ «ΚΤΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Α.Ε.» Αρ.Μ.Α.Ε: ΑΡ.Μ.Α.Ε. 55271/91-Β-03-6 - ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ.: 16400743000

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00 ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003-12η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003) Α.Μ.Α.Ε. 25088/05/Β/91/23 ( ΠΟΣΑ ΣΕ ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου ΑΡ. Μ.Α.Ε /65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου ΑΡ. Μ.Α.Ε /65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΕΔΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ Σ. Οικονόμου 3 681 31 ΑΡ. Μ.Α.Ε. 11131/65/Β/86/03 ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 54408321000 Οικονομικές Καταστάσεις Της χρήσης από 1 η Ιανουαρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ TEI Aνατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Περιγραφή μαθήματος Η Χρηματοοικονομική Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Ενδιάμεση Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση (ΔΛΠ 34) Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση κατά Τομέα (ΔΛΠ 14, ΔΠΧΠ 8) Διδάσκων: Δρ. Γεώργιος Α. Παπαναστασόπουλος Ενδιάμεση Χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005 ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Της 30ης Ιουνίου 2005 Σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ Α Εξάμηνο 2005 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων περιόδου 2. Στοιχεία ισολογισμού περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τα πεπραγμένα της 3 ης εταιρικής χρήσεως 2013 (01 Ιανουαρίου 2013 31 Δεκεμβρίου 2013)

Προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων για τα πεπραγμένα της 3 ης εταιρικής χρήσεως 2013 (01 Ιανουαρίου 2013 31 Δεκεμβρίου 2013) ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο.Τ.Α.» ΑΡ. Μ.Α.Ε. 70516/ 70 / Β / 10 /55 Προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ CERA VILLA DESIGN SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ CERA VILLA DESIGN SRL Για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ CERA VILLA DESIGN SRL 1/1-31/12/2007 1/1-31/12/2006 Πωλήσεις 1.902.345,00 2.224.922,00 Κόστος πωληθέντων (1.479.967,00) (1.610.359,37) Μικτό κέρδος 422.378,00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ KARAMOLEGOS BAKERY ROMANIA S.A. Ε ΡΑ:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Για την χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 εκεµβρίου 2007 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (.Π.Χ.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒΙΝΟΙΛ ΤΡΕΙΝΤΕΡ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

ΑΒΙΝΟΙΛ ΤΡΕΙΝΤΕΡ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2005 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Π.Χ.Π) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδες ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 (Ποσά σε ) Σημειώσεις μετά απο προσαρμογή 31 Μαρτίου 2005 31 Μαρτίου 2004 Πωλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Λ.Ο.Τ. αριθ. πρωτ.: 1155 ΕΞ/

Σ.Λ.Ο.Τ. αριθ. πρωτ.: 1155 ΕΞ/ Σ.Λ.Ο.Τ. αριθ. πρωτ.: 1155 ΕΞ/27.7.2015 Αθήνα, 27.7.2015 Αριθμ. Πρωτ.: 1155 ΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΣΛΟΤ) Βουλής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΓΙΟΥΝΙΚΟΜ EIΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΕ. Πλουτάρχου 21, Παλλήνη. Αρ.Μ.Α.Ε /01/Β/08/568 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ

ΤΕΛΕΓΙΟΥΝΙΚΟΜ EIΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΕ. Πλουτάρχου 21, Παλλήνη. Αρ.Μ.Α.Ε /01/Β/08/568 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ ΤΕΛΕΓΙΟΥΝΙΚΟΜ EIΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΕ Πλουτάρχου 21, 153 51 Παλλήνη Αρ.Μ.Α.Ε. 66972/01/Β/08/568 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. 8497601000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ χρήσεως 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Ενσώματα Πάγια Επενδύσεις σε Ακίνητα (ΔΛΠ 40), Πάγια Κατεχόμενα προς Πώληση & Διακοπείσες Εκμεταλλεύσεις (ΔΠΧΑ 5) Διδάσκων: Δρ. Γεώργιος Α. Παπαναστασόπουλος Επενδύσεις σε Ακίνητα

Διαβάστε περισσότερα

GLOBALSAT ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ AE. Πλουτάρχου 21, Παλλήνη. Αρ.Μ.Α.Ε /04/Β/11/030

GLOBALSAT ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ AE. Πλουτάρχου 21, Παλλήνη. Αρ.Μ.Α.Ε /04/Β/11/030 GLOBALSAT ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ AE Πλουτάρχου 21, 153 51 Παλλήνη Αρ.Μ.Α.Ε. 70824/04/Β/11/030 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. 122538199000 ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ χρήσεως 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007

Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007 Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις για την Εξαμηνιαία περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2007 Βεβαιώνεται ότι οι συνημμένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις είναι εκείνες που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ , ,32

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31/12/2014 [ ΔΙΑΧ. 1/1-31/12/2014 ] ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης χρήσης 2014 Ποσά προηγ, χρήσης 2013 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Χρήση 2014 Χρήση 2013 Αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2005 (σε Ευρώ)

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2005 (σε Ευρώ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ "ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ηs ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005-33η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005) ΑΡ.ΜΑΕ 12883/05/Β/86/063 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατάσταση Αποτελεσμάτων πολύ Μικρών Οντοτήτων Β.6

Κατάσταση Αποτελεσμάτων πολύ Μικρών Οντοτήτων Β.6 «ECO TRACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δ.τ «ECO TRACK A.Ε.E». ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΡΑ ΛΕΥΚΟΓΕΙΑ- ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -Ν ΡΕΘΥΜΝΟΥ 74060 ΑΦΜ 998447390 ΔΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. : 21809250000 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

D044554/01 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εταιρείες Επενδύσεων: Εφαρμογή της εξαίρεσης όσον αφορά την ενοποίηση. (Τροποποιήσεις στο ΔΠΧΑ 10, ΔΠΧΑ 12 και ΔΛΠ 28)

D044554/01 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Εταιρείες Επενδύσεων: Εφαρμογή της εξαίρεσης όσον αφορά την ενοποίηση. (Τροποποιήσεις στο ΔΠΧΑ 10, ΔΠΧΑ 12 και ΔΛΠ 28) EL D044554/01 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Εταιρείες Επενδύσεων: Εφαρμογή της εξαίρεσης όσον αφορά την ενοποίηση (Τροποποιήσεις στο ΔΠΧΑ 10, ΔΠΧΑ 12 και ΔΛΠ 28) Τροποποιήσεις στο ΔΛΠ 10 Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα