ΕΤΟΣ 3 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ:2 ΓΡΑΦΕΙΑ: Ρ.ΑΓΓΕΛΗ 40, ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ.: ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΤΟΣ 3 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ:2 ΓΡΑΦΕΙΑ: Ρ.ΑΓΓΕΛΗ 40, 35100 ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ.: 22310 23454 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008"

Transcript

1 ΕΤΟΣ 3 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ:2 ΓΡΑΦΕΙΑ: Ρ.ΑΓΓΕΛΗ 40, ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ.: ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου, συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας, ήταν παρόν και γιορτάσαμε μαζί τις άγιες ημέρες: Την Μεγάλη Εβδομάδα με τα Πάθη του Χριστού το βράδυ της Ανάστασης και τη δεύτερη ημέρα τα ΣΙΓΝΑ: συνέχεια στη σελίδα 3 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να συνεχιστούν και φέτος όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Πιστεύουμε όπως και πέρυσι η συμμετοχή σας να είναι μεγάλη. Συνέχεια στη σελίδα 5 Φέτος για πρώτη φορά φιλοξενήσαμε στο χωριό μας στο κτίριο του Δημοτικού σχολείου, τον Γερμανό καθηγητή της Βιολογίας Πανεπιστημίου BIELEFELD μαζί με εννέα φοιτητές, οι οποίοι κάνουν εκτεταμένη έρευνα γύρω από τα έντομα της περιοχής. Στην περιοχή μας ζει ένα έντομο που δεν ζει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και της Ευρώπης που λέγεται POECILIMON VELUCHIANUS: συνέχεια στη σελίδα 5 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ: Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας μας ας έλθουν σε επικοινωνία με το μέλος μας Ηλία Παπαδόπουλο στο τηλέφωνο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΙΩΝ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΑΥΤ/ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 43 ΤΗΛ: ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΡΟΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 40 ΤΗΛ.: ΟΙΚΙΑ: ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ 7 ΤΗΛ.: ΚΙΝ.: Τ.Κ.: 35100, ΛΑΜΙΑ

2 2 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Η δύναμη του Συλλόγου είσαι εσύ! Γι αυτό μην ξεχνάς την συνδρομή των 10 το έτος. Στείλτε στη διεύθυνση: Προς: ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΖΟΡΜΠΑ ΡΟΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΗ 40, ΛΑΜΙΑ ή ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους του χωριού μας καλό καλοκαίρι με υγεία. Στους μαθητές καλή επιτυχία σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης και σας περιμένουμε όλους το καλοκαίρι στο όμορφο χωριό μας. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ Άιντε Καραγκούνα Καραγκούνα Άιντε με σαγιά και με συγκούνια Άιντε πέρασε ένα καλοκαίρι Άιντε και δεν μου στειλες χαμπέρι Άιντε τι χαμπέρι να σου στείλω Άιντε που πιασες καινούργιο φίλο Άιντε θα πουλήσω και τη στάνη Άιντε να σου πάρω ένα φουστάνι Άιντε θα πουλήσω και τα γίδια Άιντε να σου πάρω σκουλαρίκια Κοινωνικά ΓΑΜΟΙ: Στις 21 Μαΐου 2008 έγινε ο γάμος του Ηρωδίωνα Λαϊνα με την Ρούλα Καραστέργιου (κόρη της Μαίρης Θεμελή) Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι. ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ: Ο Γιάννης και η Βάσω Καρτέρη βάφτισαν τον γιό τους στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας Χαλανδρίου και του έδωσαν το όνομα Παύλος Νικηφόρος Τους ευχόμαστε να τους ζήσει. ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ: Η Αγγέλα Σκαρτσιούνη (κόρη της Δήμητρας Φ. Βαρλάμη) σύζυγος του Δημητρίου Κοτρώνη, στις 19 Μαΐου 2008 γέννησε αγόρι Τους ευχόμαστε να τους ζήσει. «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΕΛΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΤ. ΤΜΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΤ. ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΔΕΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΟΤΕ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ 121 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ ΕΛΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΑΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΣΑΝΑΚΑ Α. ΤΟΛΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΛ.: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ Α Ρ Τ Ο Π Ο Ι Ε Ι Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΛ.: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Α Ρ Τ Ο Π Ο Ι Ε Ι Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΛ.: Κ Α Φ Ε Ν Ε Ι Ο - Ο Υ Ζ Ε Ρ Ι Ν Τ Ι Κ Α Σ Χ Α Ρ Α Λ Α Μ Π Ο Σ Ο Τ Υ Μ Φ Ρ Η Σ Τ Ο Σ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 25, ΛΑΜΙΑ ΚΙΝ.:

3 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» 3 ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Με πλήθος κόσμου γιορτάσαμε και φέτος τις γιορτές του Πάσχα: Αν και ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα δεν ήταν και πολύ καλός, πολλοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας ήταν παρόν. «Επιτάφιος» «Ανάσταση» «ΣΙΓΝΑ» Να είμαστε καλά και του χρόνου να γιορτάσουμε πάλι και να είμαστε πιο πολλοί.

4 4 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ξεκίνησε η συμπλήρωση δηλώσεων για το Εθνικό Κτηματολόγιο. Για την περιοχή μας είναι για τα ακίνητα στο Δήμο Λαμίας μόνο. Γι αυτό πρέπει όσοι έχουν ακίνητα στο Δήμο Λαμίας να τα δηλώσουν στα γραφεία του Κτηματολογίου, που λειτουργούν στη Λαμία μέχρις τις Απαραίτητα δικαιολογητικά 1. Απλό φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας 2. Απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦ.Μ. (π.χ. Εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμοί Δ.Ε.Η. κ.τ.λ.) 3. Απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαια, πιστοποιητικό μεταβολης) 4. Απλό φωτοαντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος οικοδομικής άδειας (αν υπάρχει) ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Υλοποιείται το τεχνικό πρόγραμμα για το 2008 Εκτελέσθηκαν τα έργα: 1. Τσιμεντόστρωση δρόμου (Γούλα Μακρανδρέα) 2. Τσιμεντόστρωση δρόμου Πεύκα 3. Σωλήνωση ενός τμήματος από το Χωριανό το αυλάκι 4. Ανατέθηκαν τα κάγκελα μπροστά και πάνω από την εκκλησία 5. Καθαρίστηκαν όλοι οι δρόμοι αγροτικοί και δασικοί 6. Συντάσσεται η μελέτη για το έργο «Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων» (περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία και το πάρκο και την Καράσω και το Κάστρο). 7. Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης για την τοποθέτηση των αναμεταδοτών πάνω από το Δίκαστρο (φωλτοβολταϊκά τόξα) 8. Στον αναμεταδότη της Αγ. Κυριακής προστέθηκαν τα κανάλια MEGA-ANT1-STAR Αθηνών και ALPHA Ο Σύλλογος προτίθεται να συγκροτήσει εθελοντική ομάδα άμεσης επέμβασης. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προς Σύλλογο Απανταχού Παλαιοκαστριτών Παλαιόκαστρο Φθιώτιδας Άγιος Γεώργιος. Εννοείται, ότι θα πρέπει να είναι καλά στη υγεία τους όσοι υποβάλλουν αίτηση. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ-ΠΟΤΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΗΛ.: ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΤΗΛ.:

5 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» 5 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ Για φέτος το Δ.Σ. αποφάσισε για τις παρακάτω εκδηλώσεις: εκδηλώσεις καλοκαίρι Χορευτική βραδιά «Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ», στην κεντρική πλατεία του χωριού Θα τελεσθεί μνημόσυνο για τα θύματα των πολέμων Εκδρομή Μονοήμερη, Παλαιόκαστρο Καρδίτσα Πύλη Ελάτη Περτούλι Τρίκαλα και επιστροφή στο χωριό Όσοί θέλουν να έλθουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι στο τηλέφωνο την Μαρία Θεμελή Αντάμωμα Παλαιοκαστριτών στο ΤΑΨΑΚΙ με ζωντανή ορχήστρα Συνέχεια από τη σελίδα 1 Φιλοξενία του Γερμανού καθηγητή και των φοιτητών της Βιολογίας του Πανεπιστημίου UNIVERSITAT BIELEFELD. Λέγεται ότι αυτό το έντομο ζει μόνο από τη Λαμία μέχρι το Καρπενήσι και στην περιοχή της Οίτητς. Οι παραπάνω ερευνητές θα πάρουν έντομα και αυγά τους στην Γερμανία και θα εξετάσουν για ποιο λόγο ζει μόνο σε αυτή την περιοχή (είναι το φαγητό ή κάτι άλλο). Πάντως με το όνομά του «Βελουχιάνος» είναι ο καλύτερος Πρεσβευτής μας στην Ευρώπη. Μείνανε πολύ ευχαριστημένοι από την φιλοξενία, γιατί τόσο ο Δήμος όσο και το Τοπικό Συμβούλιο, όπου τους παραχώρησε την αίθουσα του Σχολείου, αλλά και με τους συγχωριανούς μας για την προσφορά τους. καλοκαίρι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Θα θέλαμε διαμέσου της εφημερίδας του χωριού μας, να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν να ανοιχθεί ο δρόμος από Βρυσούλα μέχρι Μηλέα, τον Νομάρχη Φθιώτιδας, τον προϊστάμενο της Νομαρχίας κύριο Χρήστο Ηλιόπουλο που μας παραχώρησαν το μηχάνημα, την Δημοτική Αρχή, το Τοπικό Συμβούλιο και όλους τους συγχωριανούς μας που παραχώρησαν τμήματα από τα χωράφια τους, γιατί ο δρόμος αυτός είναι μια ζώνη προστασίας για το χωριό μας, αλλά κάνανε οικόπεδα τα Παλιοχώραφά μας που δεν ξέραμε που βρίσκονατι και είχαμε να τα επισκεφθούμε εδώ και 50 χρόνια. Χρήστος Χούπας- Γεώργιος Σιάννος. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ «Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Α Λ Ε Ω Φ Ο Ρ Ε Ι Α» ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: ΚΑΤΙΝΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Τ Α Β Ε Ρ Ν Α ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ.:

6 6 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΤΟΠΩΝΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 1. ΑΪΝΕΡΙ. Η τοποθεσία ΑΪΝΕΡΙ βρίσκεται στις εκβολές του «Καστανορέματος» στο ποτάμι «Μαυριλιώτης». Εκεί στο κτήμα κληρονόμων Ηλία Κολιόπουλου υπάρχει μικροπηγή με υφάλμυρο νερό, που το χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί χωριανοί για «γιατρειά» και το είπαν «Αγιονέρι». Έγιναν χημικές εξετάσεις του νερού με άγνωστο αποτέλεσμα. 2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ. Η τοποθεσία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ βρίσκεται στον παλιό δρόμο Παλιόκαστρο Μαυρίλο, αμέσως μετά την ανηφοριά από το ποτάμι. Από τον Γιάννη Γ. Ζορμπά χτίστηκε εκεί ναός, που ατελείωτος εγκαταλήφθηκε και ερειπώθηκε. Φέρνει στη μνήμη μας το αρκετό αναβρυκό νερό και τα πολλά κι ωραία μείτζανιά σύκα, από συκές που αρχικό φυτό τους έφερε από την Κωνσταντινούπολη ο Παναγιώτης Ε. Ζορμπάς. 3. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Ανάμεσα στις τοποθεσίες «Κουφάλα», «Ζάβατο» και «Λουμάκια» διατηρήθηκε η τοπωνυμία ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Παλιά φημολογία ομιλεί για προσπάθεια ανέγερσης ναού.για μοναστήρι. 4. ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ. Ο σημερινός ναός της ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ χτίσθηκε στα ερείπια παλαιού, άγνωστης χρονολογίας, ναού με το ίδιο όνομα. Δίπλα στα αρχαία ερείπια υπήρχε πλακόστρωτο αλώνι με το όνομα «Βορτσελέϊκο αλώνι». Στην περιοχή βρέθηκαν «αρχαία» επιτάφιες πλάκες και νομίσματα. 5. ΑΗΛΙΑΣ. Απλό κτίσμα με το όνομα ΑΗΛΙΑΣ βρίσκεται ερειπωμένο στην κορυφή ομώνυμου λόφου πάνω από το χωριό, που αρχικά χτίσθηκε από τους Ευθύμιο Γ. Βαρλάμη και τον σύγαμβρό του Νικόλαο Λάμπο (Ζαϊρονίκο) το Σήμερα (2004) είναι εγκαταλειμμένος και ερειπωμένος. 6. ΑΗΘΑΝΑΣΗΣ. Πάνω από την τοποθεσία «Δύο δέντρα», στην αρχή του δάσους, δίπλα στη σημερινή δεξαμενή νερού, υπήρξε απλό κτίσμα ναού με το όνομα ΑΗΘΑΝΑΣΗΣ. Οι ωραίες άξιες προσοχής εικόνες του, μεταφέρθηκαν το 1932 στον κεντρικό ναό του χωριού. Η εικόνα του Αγίου Αθανασίου είναι τοποθετημένη δεξιά της αριστερής εξόδου του ναού. 7. ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Στην τοποθεσία αυτή ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, που βρίσκεται στον παλιό δρόμο, παλαιότερη είσοδο στο χωριό υπάρχει και παλιός μικροναός σχεδόν εγκαταλειμμένος. Δίπλα του έγιναν, τελευταία, αρχαιολογικές ανασκαφές όπου βρέθηκαν «αρχαία», που φυλάσσονται από την αρχαιολογική υπηρεσία στη Λαμία. 8. ΑΝΑΕΡΟ. Στη στροφή του παλαιού δρόμου προς την τοποθεσία «Γαβριώνα», κάποιο σημείο τοπικό είχε την επωνυμία ΑΝΑΕΡΟ που είχε την έννοια «μικρή στροφή του δρόμου». 9. ΑΝΗΜΕΡΟ. Η τοποθεσία που βρίσκεται πάνω στον παλαιό δρόμο Παλιόκαστρο Χόχλια και μετά την τοποθεσία «Αρβανίτια» έχει την τοπωνυμία ΑΝΗΜΕΡΟ. Πάνω στο δρόμο και μετά το επίπεδο χωραφιών υπάρχει πηγή με αρκετό νερό. 10. ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ. Μετά την τοποθεσία «Κουδούνη βαρκά» και προς της τοποθεσία «Ανήμερο» μικρή περιοχή έχει την ονομασία ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ. Η ονομασία μάλλον οφείλεται σε παλιό κάτοικο του χωριού με το επώνυμο «Αρβανίτητς», που σαν πολεμιστής του 1821 πήρε σιδηρένιο αριστείο. Ίσως οφείλεται σε μικρομάχη μεταξύ Ελλήνων και Τουρκαρβανιτών η οποία, κάπου αναφέρεται σαν Μάχη στο Παλιόκαστρο». 11. ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ. Η τοποθεσία με το όνομα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ βρίσκεται μετά την τοποθεσία «Ζυγός». Η αιτία ονομασίας της είναι άγνωστη. Εκεί είχε εγκατασταθεί κτηνοτροφικά, για αρκετά χρόνια, ο Παναγιώτης Ευαγγ. Λάμπος (Τσιλιοπάνος). Εκεί υπάρχει πηγή με τρεχούμενο νερό. 12. ΑΓΙΩΡΓΗΣ. Η τοποθεσία με το όνομα ΑΓΙΩΡΓΗΣ, με ομώνυμο σε πολύ καλή κατάσταση ναό, βρίσκεται μετά την τοποθεσία «Παλιοκκλήσι» 13. ΑΥΓΗΡΑΚΙ. Βόρεια της «Κατωβρύσης» και μετά «Τα χτίρια» αρκετή καλλιεργήσιμη έκταση έχει την επωνυμία ΑΥΓΗΡΑΚΙ. Μας θυμίζει «ραγολόγημα» σταφυλιών στα εκεί «παλιάμπελα» και τα μεγαλόρωγα σπάνια σταφύλια «κοκιναρά». 14. ΑΜΠΛΑΣ. Η τοποθεσία ΑΜΠΛΑΣ βρίσκεται στο δρόμο τον παλαιό από Παλιόκαστρο προς Δίκαστρο, κοντά στο «Μύλο του Ζορμπά». Κτηματικά ανήκει περισσότερο στο οικογενειακό «Ζορμπά». 15. ΑΜΙΛΕΑ. Τα ΑΜΙΛΕΑ βρίσκονται λίγο πιο κάτω από το νεκροταφείο και συνέχεια μ αυτό. 16. ΑΜΕΡΙΚΗ. Η τοποθεσία ΑΜΕΡΙΚΗ, ασφαλώς άγνωστη σήμερα σε πολλούς, είναι δίπλα στον παλαιό ανηφορικό δρόμο από το «Ανάερο» και πριν από την τοποθεσία «Παπαδιάς η καστανιά». Την ονομασία ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ «Αμερική» έδωσε στο εκεί μικρό κτήμα του ο Ηλίας Τσούκας, όταν γύρισε απ την Αμερική, ασφαλώς δίνοντας, έτσι κάποια αστεία χροιά. 17. ΑΛΑΤΑΡΙΕΣ. Μετά το χαντάκι στην τοποθεσία «Ξηρόρεμα» ήταν κατηφορικός ο δρόμος που οδηγούσε στην τοποθεσία, μικρή έκταση με το όνομα ΑΛΑΤΑΡΙΕΣ. Αιτία της ονομασίας είναι το γεγονός, που παλαιότερα εκεί, οι κτηνοτρόφοι Βαρλαμο-Μιμέοι, τάιζαν τα γίδια τους αλάτι. 18. ΑΥΛΑΚΙ. Η ονομασία ΑΥΛΑΚΙ δόθηκε στο σύνολο του νεράυλακα του «χωριανού νερού», που άρχιζε κι αρχίζει από την τοποθεσία «Δέση Καράσω» και τελειώνει στην άκρη, δυτικά και έξοδο του χωριού. 19. ΒΛΑΧΟΚΟΝΑΚΑ. Παλαιότερα ίσως να συνεχίζεται και σήμερα μικρή επίπεδη έκταση, μέσα στο δάσος, πάνω απ τα «Μιμέϊκα γιούρτια», δεξιά του «Αηθανάση» είχε την ονομασία ΒΛΑΧΟΚΟΝΑΚΑ. Εκεί έστηναν τις σκηνές τους διερχόμενοι, Άνοιξη και Φθινοπώρι, σε μετακινήσεις τους εξωχωριανοί σκηνήτες κτηνοτρόφοι. 20. ΒΡΥΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ. Κάπου αριστερά της τοποθεσία και πηγής «Καρυάς το ρέμα», υπήρχε νεροπηγή με χαρακτηριστικά κρυστάλλινο νερό και με το όνομα ΒΡΥΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ. 21. ΒΡΥΣΗ Τ ΑΧΙΛΛΕΥ. Αριστερά προς το «Μαυριλιώτη», της «Μεγάλης στροφής» του Δημόσιου δρόμου, είναι καλλιεργήσιμη περιοχή με την ονομασία ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΥ Η ΒΡΥΣΗ. Είναι κοντά στην τοποθεσία «Παλιόκηποι» και πιο πάνω απ την τοποθεσία «Παλιογέφυρα». 22. ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ. Ανάμεσα στις τοποθεσίες «Λουμάκια» και «Ξηρού», πάνω στο δρόμο, είναι η τοποθεσία ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ. Πήρε το όνομά της από παλαιά εγκαταλειμμένη κι απεριποίητη, στοιχειωδικά κτισμένη, πηγή με νερό που μυρίζει θειάφι και κλούβιο αβγό. Ίσως το νερό της είναι ωφέλιμο και ιαματικό. Άγνωστο αν δείχτηκε ποτέ σχετικό ενδιαφέρον γι αυτή. Η τοπική στοματική παράδοση αναφέρει πως εκεί, στα χείλη της πέτρινης κούπας της πηγής, περνώντας ο Πολέμαρχος της Ρούμελης «Καραϊσκάκης» ακόνισε το ειδικό μαχαίρι του, που είχε πάντοτε μαζί του. 23. ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ. Η τοποθεσία ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ είναι πιο κάτω από τον Άγιο Σεραφείμ. Εκεί αναβλύζει αρκετό νερό και από την ονομασία «Βρυσούλα» τα γύρω χωράφια ονομάστηκαν «Βρυσούλες». 24. ΒΑΡΛΑΜΟΚΡΑΝΙΕΣ. Η τοποθεσία ΒΑΡΛΑΜΟΚΡΑΝΙΕΣ βρίσκεται δεξιά της κατηφοριάς παλαιού δρόμου, μετά την τοποθεσία «Παραθύρα». Ήταν κτήμα Βαρλαμέϊκης οικογένειας. 25. ΒΑΡΚΑ. Πιο κάτω απ την «Κατωβρύση» και τα πολλά «κήπια» η ισόπεδη έκταση ονομάζεται ΒΑΡΚΑ. Η ονομασία δόθηκε για το λόγο που μέρος του νερού της πηγής «Κατωβρύση» παλαιότερα λίμναζε στην τοποθεσία αυτή. 26. ΒΑΪΝΑΚΙ. Μετά το εξωκκλήσι Αγιώργης, εκεί που τελειώνουν τα χωράφια, όπου αρχίζει ο ανηφορικός δρόμος για τα χωριά της Ευρυτανίας, υπήρχαν τεράστιοι βράχοι, που φυσικά, ήταν σε σειρά σαν τα βαρέλια βαϊένια κρασιού, για αυτό και τους δώσανε την επωνυμία ΒΑΪΝΑΚΙΑ και τελικά ΒΑΪΝΑΚΙ. Πολλοί από εκείνους βράχοι και πολλοί παρόμοιοι που βρίσκονταν μέσα στα κτήματα, πιο πολλοί του Γεωργ. Γρηγ. Βαρλάμη (Πολυδωρή), χρησιμοποιήθηκαν σαν λιθοδομή στο χτίσιμο σπιτιού του Ηλία Λάμπου, στο Σταυρό. 27. ΓΚΕΚΑ ΛΟΓΓΑ. Η τοποθεσία ΓΚΕΚΑ ΛΟΓΓΑ βρίσκεται δίπλα στη «σμίξη» των ποταμιών «Μαυριλιώτης» και «Πιτσιτιώτης». 28. ΓΟΥΡΝΕΣ. Πάνω από την τοποθεσία «Απόστολος», μια μικρή περιοχή που είναι κτήμα της οικογένειας Ζορμπά και ποτίζεται με νερό από φυσικές στέρνες, έμεινε γνωστή με το όνομα ΓΟΥΡΝΕΣ. Γούρνα σημαίνει γήινο βαθούλωμα που κρατάει διατηρεί νερό. 29. ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ. Αυτή η τοποθεσία, σε αρκετά μεγάλη και πλαγερή έκταση, αρχίζει σχεδόν από τις παρυφές του «Ζάβατου» και φτάνει σχεδόν μέχρι την τοποθεσία «Κάτω Παλιοχώρια». Χωρίζεται κυρίως σε ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΥΣΑ, που την κατείχαν περισσότερο οι «Καραγιαννέοι», Στη «Γιαννούσα» προσπάθησε να εγκατασταθεί κτηνοτροφικά ο Γιάννης Κολιόπουλος. 30. ΓΑΛΑΝΗ. ΓΑΛΑΝΗ ονομάζεται η μικρή έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στις τοποθεσίες «Μέγαλάκος» και «Λαγούτσι». 31. ΓΚΟΥΣΙΑ-ΓΚΩΛΟΓΛΕΠ. ΓΚΟΥΣΙΑ-ΓΚΩΛΟΓΛΕΠ ονομάζουν και εννοούν ογκώδες ύψωμα που βρίσκεται πάνω από την τοποθεσία «Φρατσίλα». Στη βάση τους αναβλύζει αρκετό νερό, που το χαντάκι του ενώνεται με το άλλο, που έρχεται από τη βόρεια πλευρά της τοποθεσίας «Φρατσίλα» δυτικά της τοποθεσία «Κοντοδήμη». Γράφει ο Σωτήριος Βαρλάμης ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Π Ο Π Η Κ Ο Ρ Κ Ο Β Ε Λ Ο Υ στο κέντρο του χωριού μας τηλ: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ - ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

7 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» 7 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ Στις έγινε η διαίρεση των επισκοπών και ιδρύθηκε η επισκοπή Φθιώτιδος με έδρα τη Λαμία. Στις 23 Ιανουαρίου 1834 γίνεται η εγκαθίδρυση του επισκόπου Ιάκωβου. Αμέσως ο επίσκοπος απευθύνει χαιρετιστήρια έγγραφα σ όλο τον κλήρο και τους χριστιανούς του νομού. Στη συνέχεια στέλνει εγκυκλίους προς τους ιερείς που υπάρχουν, να κάνουν απογραφή και όσα χωριά είχαν πάνω από 50 οικογένειες θα αποτελούν και ενορία. Οι ενορίες δόθηκαν σε ιερείς οι οποίοι ήταν χαμηλού μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου. Η αμοιβή των εφημεριών προέρχονταν από τις ενορίες και ήταν χρηματική, διάφορα δημητριακά και τρόφιμα, προερχόμενα από τους ενορίτες μετά την τέλεση διαφόρων ιεροτελεστιών. Εκδίδεται κώδικας οδηγιών και καθορισμού των καθηκόντων των εφημεριών, προβλέπονταν δε και τιμωρίες για παραβάτες ιερείς. Ένας από τους τιμωρηθέντες ιερείς ήταν ο εφημέριος Δύο Βουνών που κατέστη αργός «εγκαλούμενος εκκλησιαστικώς για έγκλημα φόνου». Ο τιμωρηθής ιερέας παλαιότερα είχε εξομολογηθεί σε ένα Αρχιμανδρίτη ότι είχε κάνει φόνο και όταν ήρθε ο επίσκοπος, ο Αρχιμανδρίτης το ανακοίνωσε σε αυτόν. Αλλά ο ιερέας αυτός παρότι ήταν αργός, εστεφάνωνε ανδρόγυνα χωρίς αρχιερατική αδεία με αποτέλεσμα να εισαχθεί σε δίκη. Η αμοιβή του επισκόπου προερχόταν από τους ενορίτες που ήταν υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν με τον οβολό τους για την αμοιβή του. Αυτό φαίνεται και από έγγραφο του ίδιου του επισκόπου που απευθύνεται στον έπαρχο Φθιώτιδας στον οποίο αναφέρει ότι δυστροπούν να δώσουν στον επίσκοπο οι κάτοικοι των χωριών: Υπάτης, Γραμμένης, Αρχανίου, Πλατυστόμου, Βαρμπόπης, Τσούκας, Μάκρης, Λάλας, Καρυάς, Μεξιατών, Χαλίλης, Αγά και Κλωνίου. Κατά το 1834 ο επίσκοπος έδωσε σε ιερείς τα χωριά της Επισκοπής για ενορία (με 50 οικογένειες και πάνω). Στα χωριά του Τυμφρηστού δόθηκαν στους ιερείς οι εξής ενορίες: Το χωριό Ζημιανή στον αιδεσιμότατο Γρηγορίου Δημήτριο Το χωριό Ζιώψη στον αιδεσιμότατο Δημήτριον Ιωάννου Το χωριό Κάψη (Μεγάλος Μαχαλάς) στον παπά Ιωάννην Παπαγεωργίου Το χωριό Κάψη (οι δύο άλλοι μαχαλάδες) στον αιδεσιμότατο Ιωάννη Δημητρίου Το χωρίο Μαυρίλο στον πρεσβύτερο Κωνσταντίνον Σακελλάρη Το χωριό Μερκάδα στον παπά Ιωάννη Κώνστα Το χωριό Νεοχώρι στον αιδεσιμότατο Γεώργιο Παπαναγιώτου Τα χωριά Περίβλεπτο και Πιτσωτά απετέλεσαν μία ενορία και δόθηκαν στον ιερομόναχο Ιάκωβο Παπακωνσταντίνου Αυτές ήταν οι πρώτες ενορίες και απ ότι φαίνεται το χωρίο μας επειδή είχε 40 οικογένειες περίπου, δεν έγινε ενορία. Αργότερα όμως έγινα πολλές μεταβολές στις ενορίες. Πριν την απελευθέρωση οι γάμοι γίνονταν χωρίς άδειες και γι αυτό με εγκύκλιο του επισκόπου που κοινοποιήθηκε προς όλους τους κληρικούς για την τέλεση γάμου είναι απαραίτητη η έκδοση αδείας γάμου, έτσι από το 1834 εκδόθηκαν οι πρώτες άδειες. Από τις πρώτες άδειες στην περιοχή μας έχουμε: - Εδόθη άδεια προς τον εφημερεύοντα εις χωριών Κάψη να στεφανώσει τον Ευαγγελινόν Ιωάννου βλαχοποιμένα με την Αλέξω Πάνου βλαχοποιμένισσα Εστεφανώθει παρ αδείας ο Ιωάννης Γεωργίου Τουρναβίτης μετά της Κύλλου Αθανασίου ο μεν εις δεύτερον γάμον η δε εις πρώτον παράτου εφημερίου Περιβλέπτου Εδόθη άδεια προς τον εν Ζιώψη Ψάλλοντα πρεσβύτερον δια να στεφανώσει τον από Πιτσιωτά Κώνστα Δημητρίου με την Ανθίτσα Δήμου από το Περίβλεπτον, αμφότερους εις πρώτον γάμον Εδόθη άδεια προς τον εις Καψή ψάλλοντα πρεσβύτερον Ιωάννην δια να στεφανώσει τον Κωνσταντίνο Καρανίκα με τη Βασίλω Σαγά Εδόθη άδεια προς τον εις Μερκάδα πρεσβύτερον Ιωάννην δια να στεφανώσει τον Γρηγόριον Κωνσταντίνου με την Αικατερίνη Χαλκιά Εδόθη άδεια προς τον εις Κάψη εφημερεύοντα Ιωάννην δια να στεφανώσει τον Αθανάσιο Σουφλερόπουλο με την Μαρίαν Καρφή από Λάσπη Εδόθη άδεια γάμου προς τον εν Μερκάδα Ψάλλοντα πρεσβύτερον δια να στεφανώσει τον Γρηγόριο Στρατηγόπουλο με τη Βασιλική Μηνογιάννη Εδόθη άδεια γάμου προς τον εις Μαυρίλο πρεσβύτερο δια να στεφανώσει τον Δημήτριο Παρανογόπουλο με την Ελένη Ριζοχρήστου Εδόθη άδεια γάμου προς τον πρεσβύτερον Γιαννάκην του Μεγάλου Μαχαλά Κάψης δια να στεφανώσει τον Κωνσταντίνον Τσιρώνη με την Μαρία Γεωργίου Προς τον εφημέριον Μαυρίλου πρεσβύτερον Κώστα Σακελλάρη δια να στεφανώσει τον Ιωάννην Δ. Ζορμπάν μετά της Ελένη Σταυρακάκη τον μεν εις δεύτερον της δε εις πρώτον γάμον ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΕΝΘΥΜΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ τ η ς 8 η ς Σ ε π τ ε μ β ρ ί ο υ σ τ ο Π α λ α ι ό κ α σ τ ρ ο Όρθιοι απο αριστερά: ο γαμπρός Κώστας Γιανουσιάς, δίπλα η κόρη Διαμάντω Τσατσαράγκου, απο πίσω ο υιός Χρήστος Τσατσαράγκος, δίπλα του ο υιός Γεώργιος Τσατσαράγκος (δάσκαλος), δίπλα ο υιός Ευάγγελος Τσατσαράγκος με τη γυναίκα του Δάφνη. Καθιστοί απο αριστερά: η κόρη Σοφία Τσατσαράγκου (σύζυγος του Κώστα Γιανουσιά), στα χέρια της κρατάει το μικρό υιό της Απόστολο Γιανουσιά. Δίπλα η Μαρία Τσατσαράγκου, το γένος Βαρλάμη (σύζυγος του Κώστα Τσατσαράγκου και μητέρα των παιδιών), στα χέρια της έχει τον Δημήτριο Γιανουσιά. Δίπλα όρθιος ο Κωσταντίνος Γκέκας, καθιστή δίπλα του η κόρη Φωτεινή Τσατσαράγκου (σύζυγος του Ιωάννη Γκέκα) που κρατάει στα χέρια της την κόρη της Ανθούλα Γκέκα. Απώντες απο την φωτογραφία: ο Κωσταντίνος Τσατσαράγκος (ήταν στα πρόβατα), ο γαμπρός του Ιωάννης Γέκας (ήταν στα γίδια) και ο υιός του Βασίλειος Τσατσαράγκος που ήταν στην Αμερική.

8 8 «Παλαιοκαστρίτικα Νέα» ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ Μια φορά κι ένα καιρό σε μια γειτονιά σε μικρό χωριό ζούσαν δύο φίλοι. Ο ένας και ο άλλος. Τα χρόνια πέρναγαν πότε άσχημα και πότε καλά. Μια μέρα λοιπόν ο ένας αποφάσισε να γκρεμίσει το παλιό του σπίτι και να χτίσει καινούργιο. Αλλά δεν ρώτησε τον άλλον, ο οποίος όταν το έμαθε πολύ του κακοφάνηκε. Το σπίτι χτιζότανε. Όμως στο δυτικό μέρος με την εκσκαφή δημιουργήθηκε ένας όχτος από χώμα και για να μην πέσει το χώμα δίνει εντολή στους μαστόρους να κάνουν ένα τοιχείο. Να το στηρίξουν και στη βορεινή πλευρά να έχει ένα γάμα να μην μπαίνουν στο οικόπεδο τα νερά του δρόμου, ο οποίος προηγουμένως ήταν χαντάκι. Καλουπώθηκε το τοιχείο και έπεσε το μπετόν. Πέρασαν 10 μέρες να ξεκαλουπωθεί, χωρίς κανείς απ το χωριό τίποτε να πει. Κάποια μέρα όμως πάει ο άλλος βλέπει πώς έχουν τα πράγματα, βάζει φωνή μεγάλη, πω πω πω να μαζευτεί το χωριό, την αδικία να δει. Μα τι δρόμος είναι αυτός, δεν τον βλέπετε πως είναι στενός; Τι τοιχείο είναι αυτό εκεί; Δεν το βλέπετε που σκοπεύει τη Ζημιανή; Και μαζεύτηκαν τα γειτονοπούλια μ αγριοπούλια παι κάτι κλαψοπούλια και αρχίζουνε ένα τσι τσι τσι και πι πι πι και βγάλανε απόφαση σωστή πως πρέπει να πάνε στον Κατή η αδικία να διορθωθεί. Και αφού γύρισαν από τον Κατή χωρίς η απόφαση να του ικανοποιεί αρχίσανε το κλάμα το βαρύ με μεγάλο οδυρμό να ακουστεί μέχρι τον ουρανό. Οπότε ο άλλος βλέπει όραμα μεγάλο τόσο πολύ που τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί. Για να σώσω το χωριό πρέπει στο δρόμο και γω να βγώ. Βγήκε και έφραξε ένα κομάτι για του χωριού το γινάτι. Φύτεψε και καρυδιά να τρώνε καρύδια τα παιδιά. Κι έτσι φάρδυνε ο δρόμος κι έπαψαν να κλαίνε τα πουλιά κι όλα είναι μια χαρά, τριαλαλά, τριαλαλά. Και ο δρόμος από τότε λειτουργεί χωρίς διόδια και συναφή. Κι από τότε πέρασαν χρόνια 27 και όλα αυτά είναι σωστά. Αθήνα Ο Καψαλάκης Ένας Ρουμελιώτης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ Σπερχειάδα 11 Νοεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ. 8603

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ Σπερχειάδα 11 Νοεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ. 8603 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ Σπερχειάδα 11 Νοεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ. 8603 'Έχοντας υπόψη: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 1. Τις διατάξεις του άρθρου 23 ν.3852/2010

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που ΚΡΗΝΗ Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που συνορεύει με τις πρώην κοινότητες και επίσης δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014

Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014 Βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2014 Σε μια σεμνή αλλά ζεστή εκδήλωση, το βράδυ της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ορχομενού βράβευσε τους

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312

A/A ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312 ΑΓΓΕΛΗ-ΤΖΕΡΠΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5 393 ΑΛΠΕΡΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 6 220 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού. «Απογραφή Παραδοσιακών Σπιτιών στα Ιστορικά Λέλοβα και Μελέτη της Αρχιτεκτονικής τους»

Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού. «Απογραφή Παραδοσιακών Σπιτιών στα Ιστορικά Λέλοβα και Μελέτη της Αρχιτεκτονικής τους» Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού «Απογραφή Παραδοσιακών Σπιτιών στα Ιστορικά Λέλοβα και Μελέτη της Αρχιτεκτονικής τους» Γ και ΣΤ Τάξη 2007 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η εργασία είναι μια συνεργασία της Γ Τάξης και ΣΤ Τάξης του

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΥ Πρεσβυτέρου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ι. ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ Αρχιερατικού Επιτρόπου Καναλίων ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΥ Γνωριμία με την ιστορική, θρησκευτική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου αυτού ΒΕΝΕΤΟ 2013

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ήταν ο Σοτός στην τάξη και η δασκάλα σηκώνει την Αννούλα στον χάρτη και τη ρωτάει: Αννούλα, βρες μου την Αμερική. Σην βρίσκει η Αννούλα και ρωτάει μετά τον Σοτό η δασκάλα: -Σοτέ, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 666/20-1-2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 666/20-1-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 666/20-1-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 24 ης /2014 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης 220/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. Γιώργος Ε 1

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. Γιώργος Ε 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ Γιώργος Ε 1 ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Η Σωτήρα έχει Αγιολογική ονομασία: φέρει το όνομα του Σωτήρος Χριστού. Εξάλλου στις 6 Αυγούστου τελείται μεγάλο πανηγύρι κατά τη γιορτή της Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Ιστορία - Αρχαιολογία - Λαογραφία) 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΛΑΜΙΑ 2007 2 Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (23), δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (23), δηλαδή: 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.:9938/16-7-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 10 ης /2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ Μακρακώµη 11 Νοεµβρίου 2010 Αριθ.Πρωτ. 7490

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ Μακρακώµη 11 Νοεµβρίου 2010 Αριθ.Πρωτ. 7490 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΗΜΟΣ Μακρακώµη 11 Νοεµβρίου 2010 Αριθ.Πρωτ. 7490 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ 'Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 23 ν.3852/2010 «Νέα

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΤΣΙΟΥΛΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΤΣΙΟΥΛΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΤΣΙΟΥΛΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΒΕΡΟΙΑ 2008 Φ2 Μιχαήλ Γεωργίου Χατσιούλης ( Α.2 ) Αικατερίνη Κωνσταντίνου Γιώβου ( Γ.2 ) Γεώργιος Μιχαήλ Χατσιούλης (Α.2.1)

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.:17239/19-12-2014

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.:17239/19-12-2014 Ο Πρόεδρος ανάγνωσε το 2 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που είναι «Έγκριση της υπ αριθμ. 262/2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση προϋπολογισμού, ετησίου προγράμματος δράσης, τεχνικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 16 Μαΐου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 16 Μαΐου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 16 Μαΐου 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 66

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ *********************************************************** ΕΙΔΗΣΕΙΣ Από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας *********************************************************** Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Πρέβεζας

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=32620948

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=32620948 Page 6 of 11 Eντελώς διαφορετική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του συγχωριανού τους βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, στενού συνεργάτη ως πρόσφατα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχαν μέχρι προχθές

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 14384/20-10-2014

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 14384/20-10-2014 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 14384/20-10-2014 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 15 ης /2014 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος;

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Πρώτα, πρώτα είμαι άνθρωπος. Γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια. Υπέφερα πολύ. Από 10 χρονών εργαζόμουν

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

Μετεωρολογία. Αν σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα βρέχει, ποια είναι η πιθανότητα να έχει λιακάδα μετά από 72 ώρες;

Μετεωρολογία. Αν σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα βρέχει, ποια είναι η πιθανότητα να έχει λιακάδα μετά από 72 ώρες; Ονόματα Η μητέρα της Άννας έχει άλλους τρεις μεγαλύτερους γιους. Επειδή έχει πάθος με τα χρήματα, τους έχει βαφτίσει ως εξής: Τον μεγάλο της γιο "Πενηνταράκη", τον μεσαίο "Εικοσαράκη" και τον μικρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Λαµία 2 Ιουλίου 2013. Αριθ. πρωτ.: 3526 ΠΡΟΣ: Π.Α. ΚΟΙΝ:

Λαµία 2 Ιουλίου 2013. Αριθ. πρωτ.: 3526 ΠΡΟΣ: Π.Α. ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λαµία 2 Ιουλίου 2013 Αριθ. πρωτ.: 3526 Ι ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΜΙΑ Ταχ. /νση : Κάστρο Λαµίας Ταχ. Κώδικας : 351 00 Λαµία TELEFAX

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (22), δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (22), δηλαδή: 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.:10510/4-8-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 11 ης /2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ!

29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Κωνσταντίνα Ευείδη 29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία έπεσε. Ο θρύλος λέει ότι «ήτανε θέλημα Θεού». Από τότε το φρόνημα των Ελλήνων το κρατάνε ζωντανό ακριβώς αυτοί οι θρύλοι για την

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο του στο Ν. Τρικάλων. Παρουσίαση: Ιωάννης Παπαδόπουλος Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας

Το έργο του στο Ν. Τρικάλων. Παρουσίαση: Ιωάννης Παπαδόπουλος Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας Το έργο του στο Ν. Τρικάλων Παρουσίαση: Ιωάννης Παπαδόπουλος Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας ΠΕΡΤΟΥΛΙ 5/6/2012 Συνεργάτες: Οι Δ/ντές της Ν.Α. Τρικάλων Ηλίας Διαμαντής και Βασίλης Παπαευθυμίου ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (22), δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (22), δηλαδή: 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 10407/31-7-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 11 ης /2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ Υπάρχουν στοιχεία από το έτος 1946. Από τα μαθητολόγια για το έτος 1946 καταγράψαμε τους μαθητές όλων των τάξεων, ενώ για τα επόμενα έτη καταγράψαμε μόνο τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ «ΘΕΛΟΥΝ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ Οι πηγές του Μέλανα στον Ορχομενό αποτελούσαν πάντοτε ένα από τα πολύ όμορφα αξιοθέατα που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-484-159-2

ISBN 978-960-484-159-2 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Μέγας Αλέξανδρος Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς Επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ζωίδη Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου 2010, Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ, στις διάφορες δραστηριότητες που διοργανώνει κάθε χρόνο, προσπαθεί να αφυπνίσει τους μαθητές για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος εξαιτίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ Οι θρησκευτικές εικόνες ως μέσον έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Τάξη: ΣΤ 1 Σχολικό έτος: 2006 07 Υπεύθυνη δασκάλα: Σπανού Σοφία «Όταν πρόκειται να αρχίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΣΙΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΣΙΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΣΙΝΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΣΙΝΗ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Τοπική Κοινότητα Φισίνης αποτελείται από δύο οικισμούς. Τον οικισμό Φισίνης

Διαβάστε περισσότερα

Αφηγητής: Χήρα Γαλάνω Χήρα Πρωτομάστορας:

Αφηγητής: Χήρα Γαλάνω Χήρα Πρωτομάστορας: Νοέμβρης 1849 Ρόλοι Αφηγητής Χήρα Γαλάνω Πρωτομάστορας Κουδαρούλ 1 Κουδαρούλ 2 Κουδαρούλ 3 Κουδαρούλ 4 Κουδαρούλ 5 Βλάχος Κοντός Δάσκαλος - Χωροφύλακας - Δραγάτης 1 Αφηγητής: Μια χήρα με τα ορφανά της,

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ε ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΕΝΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΑΚΑ ΗΜΗΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 444 ΘΕΜΑ. Έγκριση προκαταρκτικής ιορθωτικής Πράξης στο ΟΤ 879 περιοχής Φαναρίου (Ντάφου Μερόπη κλπ.

ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 444 ΘΕΜΑ. Έγκριση προκαταρκτικής ιορθωτικής Πράξης στο ΟΤ 879 περιοχής Φαναρίου (Ντάφου Μερόπη κλπ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Τ Ο Ι Χ Ο Κ Ο Λ Λ Η Σ Η Σ Στην Καρδίτσα σήµερα την 17η του µήνα Σεπτεµβρίου του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ http://www.trikalacity.gr/files/dimotiki_koinotita/praktiko_no5_ 2012.pdf ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού!

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Για πρώτη φορά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού δεν στολίζει για τις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (20), δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (20), δηλαδή: 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.:4380/3-4-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 4 ης /2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης 43/2015 Π ε ρ ί

Διαβάστε περισσότερα

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη Βελβεντό - Αξιοθέατα Ευρύτερη Περιοχή (οδηγός & υπόµνηµα) Προτεινόµενες ιαδροµές (χάρτες διαδροµών) velvento.gr σύντοµος οδηγός επισκέπτη 1 velvento.gr σύντοµος

Διαβάστε περισσότερα

Στεμνίτσα, ο τόπος μας

Στεμνίτσα, ο τόπος μας Στεμνίτσα, ο τόπος μας Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες Αύγουστος 2007 (Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικολώνων) οι πρωταγωνιστές ο Mάριος ο Σπύρος η Δέσποινα η Μυρτώ

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ)

ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) ΠΕΤΡΑ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΙΓΩΝΑ (ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ) - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΕΛΙΑ) - ΒΑΦΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟΠΗΓΑΔΑ - ΠΕΤΡΑ) 1. ΠΕΤΡΑ (ΟΤΕ). Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι διάσχισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ www.zero-project.gr Πολύ πριν τη δική µας εποχή, όταν τον κόσµο κυβερνούσαν ακόµα οι Ολύµπιοι Θεοί, γεννήθηκε η Περσεφόνη, κόρη του θεού ία

Διαβάστε περισσότερα

Εκατοντάδες χρόνια πριν, έξω από την Άρτα, οι άνθρωποι θέλησαν να γεφυρώσουν τον Άραχθο ποταμό. Ήταν μεγάλο και δύσκολο σε εκτέλεση έργο, αλλά

Εκατοντάδες χρόνια πριν, έξω από την Άρτα, οι άνθρωποι θέλησαν να γεφυρώσουν τον Άραχθο ποταμό. Ήταν μεγάλο και δύσκολο σε εκτέλεση έργο, αλλά Μιχελή Ελένη 2Γ Εκατοντάδες χρόνια πριν, έξω από την Άρτα, οι άνθρωποι θέλησαν να γεφυρώσουν τον Άραχθο ποταμό. Ήταν μεγάλο και δύσκολο σε εκτέλεση έργο, αλλά συγχρόνως και μεγάλης κοινωνικής σπουδαιότητας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ελευθερίου. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου. ΛΑΖΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλκιβιάδη. ΜΠΙΝΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Φωτίου

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ελευθερίου. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου. ΛΑΖΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλκιβιάδη. ΜΠΙΝΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Φωτίου ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ελευθερίου ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΖΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλκιβιάδη ΜΠΙΝΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Φωτίου ΣΙΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Ιωάννη ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23-01-2014. οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και ΣΕΛ.210 οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, πενήντα ένας μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου Λακωνίας. Η Βουλή τούς καλωσορίζει. (Χειροκροτήματα απ όλες τις πτέρυγες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 25 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 25 Ιουλίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 25 Ιουλίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 120

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Βελτιώσεις καιtοποθετήσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας»

Θέμα: «Βελτιώσεις καιtοποθετήσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Μακρυγιάννη 5 Τ.Κ. Πόλη : 50100 - Κοζάνη

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Περάσαμε από την νέα γέφυρα του Ευρίπου στην Χαλκίδα και μιλήσαμε για το φαινόμενο της παλίρροιας..

Περάσαμε από την νέα γέφυρα του Ευρίπου στην Χαλκίδα και μιλήσαμε για το φαινόμενο της παλίρροιας.. ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΟΞΩΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ Από την Αναστασία Λεονάρδου, φιλόλογο Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 4 ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Αττικής, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος με τίτλο «Ποτάμια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δομοκός 2 Ιουλίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ Αριθ. Πρωτ.: 8617 Αριθ. Απόφασης.: 92 η

- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δομοκός 2 Ιουλίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ Αριθ. Πρωτ.: 8617 Αριθ. Απόφασης.: 92 η α ) Τους δημοτικούς υπαλλήλους ως υπευθύνους για την «μετάδοση των αποτελεσμάτων», τα τηλέφωνα αυτών και των κτιρίων που στεγάζουν τα εκλογικά τμήματα,ως κατωτέρω: ΑΡΙΘΜΟΣ 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΧΡΑ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΖΑΣ

ΖΑΧΡΑ ΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΖΑΣ Θυµάσαι το παραµύθι της γιαγιάς για την 28 η Οκτωβρίου; Μάζεψε τους φίλους σου και διηγήσου το. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας που ζούσε στο δικό του σπίτι. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (21), δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 27) μελών βρέθηκαν παρόντα (21), δηλαδή: 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 8810/23-6-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 8 ης /2015 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης 90/2015 Π ε ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας Ύµνος των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας Έχει του «αύριο» κρυµµένη την ελπίδα και τη φυλάει σαν τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στράτος 29-12 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟY ΠΛΗΡ: Πατσέας Αναστάσιος ΤΗΛ: 6978558904 Π Ρ Ο Σ Κο Αντιδήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (Ι.Ι. ΜΑΓΕΡ 20) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (Ι.Ι. ΜΑΓΕΡ 20) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (Ι.Ι. ΜΑΓΕΡ 20) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 2631360900 ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2631360903 2631055120 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 2631055125 ΔΗΜΑΡΧΟΥ FAX ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2631360923

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Μέλη Παιδαγωγικής Ομάδας ΤΣΙΑΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΚΕΤΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΣΙΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ» Τμήματα: 3 Μέλη μαθητικής ομάδας ΝΗΠΙΑ: Ζαμάνη Ματίνα,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Δ Η Μ Ο Σ Β Ο Λ Ο Υ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Βόλος 9 / 6 / 2011 Αρ. Πρωτ. Π Ρ Ο Σ : Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Α 2 τάξης

Από τα παιδιά της Α 2 τάξης Από τα παιδιά της Α 2 τάξης Καραγκιόζης: Καλημέρα Πασά μου. Πασάς: Καλημέρα Καραγκιόζη. Πού πας και είσαι τόσο βιαστικός; Καραγκιόζης: Πάω να βρω δουλειά. Πασάς: Τι δουλεία ξέρεις να κάνεις εσύ; Καραγκιόζης:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Σταύρου. ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Βλασίου. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ταξιάρχου. ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του Γεωργίου

ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Σταύρου. ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Βλασίου. ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ταξιάρχου. ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του Γεωργίου ος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Σταύρου ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Βλασίου ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ταξιάρχου ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΩΤΑ) του ΣΙΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡIOΣ του Νικολάου ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΦΑΞ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 2103819319 2103823077 gkonstad@otenet.gr ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ 8-10 ΜΕΛΕΤΩΝ 10678

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2631022129 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ FAX 2631028848 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2631022276

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2631022129 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ FAX 2631028848 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2631022276 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΡΑΖΗ ΚΟΤΣΙΚΑ 12) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2631022129 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ FAX 2631028848 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2631022276 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ (ΚΥΠΡΟΥ & ΛΕΒΙΔΟΥ - 3ος ΟΡΟΦΟΣ) ΤΖΙΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο με τις δράσεις μας, λίγα λόγια,πολλές εικόνες

Το ημερολόγιο με τις δράσεις μας, λίγα λόγια,πολλές εικόνες Το ημερολόγιο με τις δράσεις μας, λίγα λόγια,πολλές εικόνες Θέμα Φυτά και δένδρα με ρίζες στο μακρινό παρελθόν μας. Σχολική χρονιά 2012 2013 ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012 Αναδάσωση στην Πεντέλη Συμμετείχαμε

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Γιάννης Αναγνωστόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

«ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Γιάννης Αναγνωστόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 1 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ TOY ΚΩΝ/ΝΟΥ 2 ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα