ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013"

Transcript

1 Πρόγραμμα προβολών 2013 στο θερινό σινεμά του πάρκου Cine Εnastron Το Σινέ Έναστρον θα προβάλλει κάτω από τον θερινό νυχτερινό ουρανό ταινίες για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ξεκινώντας την Κυριακή 30 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Δωρεάν Είσοδος σε όλες τις προβολές. Ώρα έναρξης: 21:30 Ελληνικοί υπότιτλοι στις ξενόγλωσσες ταινίες. Αγγλικοί υπότιτλοι στις ελληνικές ταινίες. Κάθε Κυριακή θα προβάλλεται ελληνική ταινία (με αγγλικούς υπότιτλους), κάθε Τρίτη και Πέμπτη ξενόγλωσση ταινία (με ελληνικούς υπότιτλους). Την επιλογή των ταινιών αυτών για το κινηματογραφικό πρόγραμμα του Πάρκου Πάρου έκανε φέτος ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας. Παράλληλα, κάθε Τετάρτη για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Σινέ Έναστον θα παρουσιάζει το Κινηματογραφικό Παρόραμα Πάρου, ένα πρόγραμμα σε επιμέλεια και διοργάνωση του Κύκλου: Κυκλαδικά Οπτικοακουστικά Αρχεία, με ελληνικές ταινίες, φιξιόν και ντοκυμαντέρ, και με την παρουσία δημιουργών. Ιούνιος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013 Κυριακή 30 Ιουνίου Βαλκανιζατέρ (1997) 95' Κωμωδία Γλώσσα: Ελληνικά, Βουλγαρικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Τούρκικα με αγγλικούς υπότιτλους Μια ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, με τους Στέλιο Μάινα, Γεράσιμος Σκιαδαρέση, Γιώτα Φέστα, Μπέσυ Μάλφα. Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι, φίλοι κολλητοί, χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν πως στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν κάνοντας μαύρη αγορά με δολλάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους γεμάτο με ιστορίες και απρόοπτα αρχίζει.

2 Ιούλιος Τρίτη 2 Ιουλίου Μαραντόνα (2008) 90' (Maradona) Γλώσσα: Αγγλικά, ιταλικά, σερβο- κροατικά, ισπανικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, με τους Ντιέγκο Μαραντόνα, Εμίρ Κουστουρίτσα. Το πορτραίτο του θρυλικού Αργεντινού ποδοσφαιριστή "διά χειρός" Εμίρ Κουστουρίτσα. Τετάρτη 3 Ιουλίου ΠΑΡΟΡΑΜΑ "Ο τυφλός ψαράς" Θέκλας Μαλάμου(38 ) Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους Ο Γιάννης Κουκούμιαλος αν και τυφλός και χωρίς χέρι, ψαρεύει στη θάλασσα τα τελευταία 70 χρόνια της ζωής του. Το ντοκιμαντέρ αφορά στη ταξίδι της ζωής του και τις συναρπαστικές δυνάμεις που χρωματίζουν την ανθρώπινη ψυχή. "Κατινούλα" της Μύρνας Τσάπα (47 ) Γλώσσα: Ελληνικά από το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας Η Κατινούλα γέρασε αλλά ακόμα υπηρετεί μια συνομήλική της Ελληνίδα της Αιγύπτου. Πως περνάει ο καιρός Προλογίζει ο σκηνοθέτης κ. Σταύρος Ιωάννου, Διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Χαλκίδας Πέμπτη 4 Ιουλίου Η Έλενα και οι άντρες της (1956) 98' (Elena et les hommes) Κωμωδία, δράμα, αισθηματική Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Μια ταινία του Ζαν Ρενουάρ, με τους Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ζαν Μαρέ. Στο Παρίσι των αρχών του αιώνα, μια άστατη Πολωνέζα κόμισσα ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα μεσήλικα βιομήχανο, αποφασίζει να γοητεύσει και να επηρεάσει πολιτικά ένα στρατηγό λαϊκό ήρωα, αλλά έλκεται ερωτικά από τον καλύτερό του φίλο.

3 Κυριακή 7 Ιουλίου Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998) 87' Κωμωδία Μια ταινία του Σταύρου Τσιώλη, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Αργύρη Μπακιρτζή, Σάκη Μπουλά. Τέλη Ιουλίου, καιρός για διακοπές. Ο Πάνος κι ο Μιχάλης είναι μπατζανάκηδες και μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη. Ξεκινούν κεφάτοι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Στο ύψος της λίμνης Βόλβης, η φευγαλέα γνωριμία με μια νεαρή Ντιζέζ καθυστερεί το ταξίδι τους. Τρίτη 9 Ιουλίου Τα 400 χτυπήματα (1959) 99' (Les Quatre Cents Coups/ The 400 Blows) Αστυνομική, δράμα Γλώσσα: Γαλλικά, αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Φρανσουά Τριφό, με τους Ζαν- Πιερ Λεό, Αλμπέρ Ρεμί, Κλερ Μοριέ. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού. Τετάρτη 10 Ιουλίου ΠΑΡΟΡΑΜΑ: "Μαρίνος Κοντάρας, ο κουρσάρος του Αιγαίου" (1948) 60' Η πρώτη ελληνική ταινία που γυρίστηκε σε φυσικούς χώρους, στην Πάρο και την Σαντορίνη. Γλώσσα: Ελληνικά Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου κ. Δημήτρης Χαρίτος Πέμπτη 11 Ιουλίου Ο εραστής της κομμώτριας (1990) 82' (Le Mari de la Coiffeuse) Κωμωδία, δράμα, αισθηματική Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Πατρίς Λεκόντ με τους Ζαν Ροσφόρ, Άννα Γκαλιένα Η είσοδος του Αντουάν στο κομμωτήριο της Ματίλντ θα του ξυπνήσει παιδικές μνήμες. Θα αποφασίσει λοιπόν να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την αέρινη γυναικεία ύπαρξη που βρέθηκε μπροστά του. Δυο εβδομάδες αργότερα οι δυο τους θα παντρευτούν ζώντας τον απόλυτο έρωτα

4 Κυριακή 14 Ιουλίου Γκίνες (2009) 92' Κωμωδία Μια ταινία του Αλέξη Καρδαρά, με τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Στέλιο Μάινα, Αντώνη Καφετζόπουλο. Ο Ευτύχης, ένας ταλαίπωρος χαρτοπαίκτης κι αιώνιος γκαντέμης, βρίσκει το χάρτη ενός θαμμένου θησαυρού και ξεκινά προς αναζήτησή του. Τρίτη 16 Ιουλίου Μ - Ο Δράκος Του Ντίσελντορφ (1931) 117' (M - Eine Stadt sucht einen Mörder) Αστυνομική, θρίλερ Γλώσσα: Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Φριτς Λανγκ, με τους Πίτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν. Βερολίνο, αρχές Η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού σίριαλ κίλερ, που σκοτώνει μόνο παιδιά. Τετάρτη 17 Ιουλίου ΠΑΡΟΡΑΜΑ "Γαύδος. Εκεί στον νότο" (93') της Ανθής Νταουντάκη από το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας 2012 Ένα νησί στο Λιβυκό πέλαγος. Οι ντόπιοι που έζησαν εκεί την κρυμμένη ζωή μιας κλειστής κοινωνίας και οι άλλοι, οι αυτοεξόριστοι ρομαντικοί, που βρήκαν εκεί, στο νότο, την Ιθάκη τους, τον χαμένο παράδεισο. Πέμπτη 18 Ιουλίου Το μίσος (1995) 98' (La Haine) Κοινωνική Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Ματιέ Κασοβίτς, με τους Βενσάν Κασέλ, Ιμπέρ Κουντέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Σαϊντ Ταγκμαουί. Τρεις νεαροί μετανάστες θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για το φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

5 Κυριακή 21 Ιουλίου Fish and chips (2011) 102' Δράμα Γλώσσα: Ελληνικά, αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους Μια ταινία του Ηλία Δημητρίου, με τους Μάριο Ιωάννου, Marlen Kaminsky, Anne - Μarie O' Sullivan. Ο Άντυ, ένας Κύπριος μετανάστης που έχει περάσει όλη του τη ζωή τηγανίζοντας «fish and chips» στο Λονδίνο, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Τρίτη 23 Ιουλίου Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λώρενς (1983) 123' (Merry Christmas Mr. Lawrence) Δράμα, πολεμική Γλώσσα: Αγγλικά, ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Ναγκίσα Όσιμα, με τους Ντέιβιντ Μπάουι, Τομ Κόντι, Ρουίτσι Σακαμότο, Τακέσι Κιτάνο. Το 1942, σε ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο Βρετανός Τζον Λόρενς γίνεται μάρτυρας της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών, αλλά και αυτής του συγκρατούμενού του Τζακ Σέλιερς με τον διοικητή Γιονόι. Τετάρτη 24 Ιουλίου ΠΑΡΟΡΑΜΑ: "Αθηνά, εκ του μηδενός" (2012) 53' του Φοίβου Κοντογιάννη Η απ αρχής κατασκευή ενός παραδοσιακού ελληνικού ιστιοφόρου σκάφους, οι σχέσεις των δημιουργών του μεταξύ τους, οι λογισμοί τους κατά την κατασκευή του. Πέμπτη 25 Ιουλίου Trainspotting (1996) 94' Μια ταινία του Ντάνι Μπόιλ, με τους Γιούαν ΜακΓκρεγορ, Ρόμπερτ Κάρλαϊλ, Γιούεν Μπρέμερ, Τζόνι Λι Μίλερ. Η ταινία καταγράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τη ζωή μιας παρέας νεαρών σκοτσέζων ανάμεσα στην "αστική ευημερία" και τον κόσμο των ναρκωτικών.

6 Τρίτη 30 Ιουλίου Το κορίτσι με το τατουάζ (2009) 152' (The Girl with the Dragon Tattoo) Μυστήριο, θρίλερ Γλώσσα: Σουηδικά, αγγλικά, ελληνικοί υπότιτλοι Μια ταινία του Νιλς Άρντεν Όπλεβ Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος σύντομα θα μπει φυλακή καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμιση, αναλαμβάνει να ερευνήσει την προ σαράντα ετών εξαφάνιση της γόνου μιας πανίσχυρης οικονομικά σουηδικής οικογένειας. Μια χάκερ με προσωπικά προβλήματα θα προσφερθεί απρόσμενα να τον βοηθήσει. Τετάρτη 31 Ιουλίου ΠΑΡΟΡΑΜΑ: "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε" (2009) 87 Μια ταινία του Σταύρου Ψυλλάκη Στο τέλος του Εμφυλίου στην Κρήτη. Τα κεντρικά πρόσωπα του ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν το θαύμα της αντοχής των τσακισμένων ανταρτικών υπολειμμάτων. Αύγουστος Πέμπτη 1 Αυγούστου Monty Python: Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής Τραπέζης (1975) 91' (Monty Python and the Holy Grail) Κωμωδία, σάτιρα Μια ταινία των Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, με τους Γκρέιαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Μάικλ Πάλιν. Ο βασιλιάς Αρθούρος και οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης ξεκινούν για μια low budget, "διαφορετική" αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου. Κυριακή 4 Αυγούστου Ένα βήμα μπροστά (2013) 126' Μια ταινία του Δημήτρη Αθυρίδη για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

7 Τρίτη 6 Αυγούστου Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά; (1966) 116' (What Did You Do in the War, Daddy?) Κωμωδία, πολεμική Μια ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς, με τους Τζέιμς Κόμπερν, Τζιοβάνα Ράλι. Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών καταλαμβάνει ένα χωριό της Σικελίας και παρασύρεται στα γλέντια και στις ερωτικές περιπέτειες. Όταν φτάνουν οι Γερμανοί, στήνει με τους Ιταλούς αιχμάλωτους μια εικονική μάχη για να μη γίνουν όλοι ρεζίλι! Τετάρτη 7 Αυγούστου ΠΑΡΟΡΑΜΑ: "Ανεφάνη Νήσος" (2011) 58', "Στο Δήλιο Απόλλωνα" (1998) 18' και "Περσεύς" (1981) 56' Τρεις παριανές ταινίες του Γιάννη Τριτσιμπίδα. Γλώσσα: Ελληνικά. Ανεφανή Νήσος : Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους Πέμπτη 8 Αυγούστου Λευκή κορδέλα (2009) 144' (Das Weisse Band) Δράμα, μυστήριο Γλώσσα: Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Μίκαελ Χάνεκε, με τον Ούλριχ Τουκούρ. Το 1913 μια σειρά από παράξενα γεγονότα αναστατώνει την τακτοποιημένη και φαινομενικά ειρηνική καθημερινότητα ενός αγροτικού χωριού της Βόρειας Γερμανίας. Κυριακή 11 Αυγούστου Ακαδημία Πλάτωνος (2009) 103' Κωμωδία, δράμα Μια ταινία του Φίλιππου Τσίτου, με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Όταν η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο, όλα αλλάζουν.

8 Τρίτη 13 Αυγούστου Ραν (1985) 162' (Ran) Πολεμική, δράμα, περιπέτεια Γλώσσα: Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Ακίρα Κουροσάουα Στην φεουδαρχική Ιαπωνία του Μεσαίωνα, μετά από πολλά χρόνια απόλυτης ηγεμονίας, ο πολέμαρχος Hidetora Ichimonji, αποφασίζει να παραιτηθεί από τα αξιώματα του και να μοιράσει το βασίλειο του στους τρεις γιους του. Κυριακή 18 Αυγούστου Sugartown οι γαμπροί (2007) 82' Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, αγγλικοί/ελληνικοί υπότιτλοι Μια ταινία, ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των πολυάριθμων εργένηδων και της απουσίας γυναικών, ο δήμαρχος του χωριού Ζαχάρω της Ηλείας έρχεται στο ρωσικό χωριό Κλιν για να βρει συζύγους. Τα άτομα της αποστολής, ωστόσο, απέχουν πολύ από την ιδανική εικόνα του υποψήφιου γαμπρού. Τρίτη 20 Αυγούστου Το όνομα του ρόδου (1986) 130' (Der Name der Rose) Δράμα, μυστήριο, θρίλερ Γλώσσα: Αγγλικά, Λατινικά με ελληνικούς υπότιτλους Μια ταινία του Ζαν- Ζακ Ανώ, με τους Σον Κόνερυ και Κρίστιαν Σλέιτερ. Το 14ο αιώνα, ένας διανοούμενος και αντικομφορμιστής μοναχός ερευνά μια σειρά από μυστηριώδεις φόνους σ' ένα απομονωμένο μοναστήρι. Τετάρτη 21 Αυγούστου ΠΑΡΟΡΑΜΑ: "Οπτικοακουστική γιορτή" των Κυκλαδικών Οπτικο- ακουστικών Αρχείων Παρουσίαση ταινιών, φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων της Συλλογής των Αρχείων. Πέμπτη 22 Αυγούστου Ωραίος και σέξυ (1972) 85 Κωμωδία, αισθηματική Μια ταινία του Χέρμπερτν Ρος, με τους Γούντι Αλεν, Νταιάν Κίτον, Τόνι Ρόμπερτς, Τζέρι Λέισι. Ανίκανος να διαχειριστεί τη συναισθηματική του κρίση, ο Άλαν ψάχνει καταφύγιο στην αγαπημένη του ταινία και φαντασιώνεται ότι ο Χάμφεϊ Μπόγκαρντ είναι στο πλάι του δίνοντας του συμβουλές όσον αφορά τις γυναίκες.

9 Κυριακή 25 Αυγούστου Απ'τα κόκαλα βγαλμένα (2011) 89' Κωμωδία Μια ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα, με τους Αργύρη Ξάφη, Δημήτρη Ήμελλο, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιο Μάϊνα. Ένας ειδικευόμενος ορθοπεδικός διορίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο και ανακαλύπτει την κωμικοτραγική καθημερινότητα του ΕΣΥ. Τρίτη 27 Αυγούστου Τα 39 σκαλοπάτια (1935) 86' (The 39 Steps) Μυστήριο, θρίλερ Μια ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Ρόμπερτ Ντόνατ, Μαντλίν Κάρολ, Λούσι Μανχάιμ. Ένας αρχιτέκτονας κατηγορείται για το φόνο μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά του. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του, θα γίνει φυγάς και θα μπλεχτεί σε μια κατασκοπική συνωμοσία. Πέμπτη 29 Αυγούστου Monty Python: Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης (1979) 94' (Monty Python s Life of Brian) Κωμωδία, σάτιρα Μια ταινία του Τέρι Τζόουνς, με τους Τέρι Τζόουνς, Τέρι Γκίλιαμ, Γκράχαμ Τσάπμαν, Τζον Γκλιζ, Έρικ Άιντλ, Μάικλ Πάλιν. O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. * Δεν θα προβληθούν ταινίες, λόγω παράλληλων ζωντανών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στο Πάρκο ή εορτασμών, τις ημ/νίες: Κυριακή 28/7, Τετάρτη 14/8, Πέμπτη 15/8, Τετάρτη 28/8. ** Στην σπάνια περίπτωση αλλαγών, θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση με ηλεκτρονική επικοινωνία. Τελευταία ενημέρωση : Σάββατο 29 Ιουνίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2013 Πρόγραμμα προβολών 2013 στο θερινό σινεμά του πάρκου Cine Enastron Το Σινέ Έναστρον θα προβάλλει ποιοτικές ταινίες κάτω από τον θερινό νυχτερινό ουρανό σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ξεκινώντας από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!ΠΡΟΒΟΛΩΝ!2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!ΠΡΟΒΟΛΩΝ!2013 Πρόγραμμαπροβολών2013στο θερινόσινεμάτουπάρκου CineΕnastron ΤοΣινέΈναστρονθαπροβάλλεικάτωαπότονθερινόνυχτερινόουρανόταινίεςγιαόλητηδιάρκειατου καλοκαιριού,ξεκινώνταςτηνκυριακή30ιουνίουέωςκαιτηνπέμπτη29αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014. Τζακ Ο κονελ. ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014. Τζακ Ο κονελ. ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ - ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014 RELEASE 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Τζακ Ο κονελ ΣΟν ΧαριΣ ΠΟλ αντερσον Σαμ ριντ ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΝΤΑΣΗ ΘΡΙΛΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της ζωής μου

Το βιβλίο της ζωής μου 1 Το βιβλίο της ζωής μου 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Όμ Άλι, το γλυκό της ζωής Μυθιστορηματική βιογραφία Μέρος πρώτο Mona Perises 2003 2013 Ελλάδα Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους Ιούλιος 2011 Τεύχος 11 3 Μια εφηµερίδα για όλη την οικογένεια ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι Βιβλίο: Η χαµένη πόλη Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ,

ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ RELEASE 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΓΙΟΥΑΝ Μακ ΓΚΡΕΓΚΟΡ AAAA Radio times ΕΞΥΠΝΟ, ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΟΝΟ SHORTLIST AAAA herald SON OF A GUN βρείτε μας στο βρείτε μας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 27 Μαΐου - 25 Ιουνίου 2016 ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά Ν. Χικμέτ Θέατρο Σινεμά Μουσική Χορός Εικαστικά Αθλητισμός ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ esgmhal.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ 1. Σελίδα από τις σημειώσεις και η ανάρτηση στο edmodo ΦΥΛΛΟ 2 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Σελίδα από τις σημειώσεις στο edmodo

ΦΥΛΛΟ 1. Σελίδα από τις σημειώσεις και η ανάρτηση στο edmodo ΦΥΛΛΟ 2 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Σελίδα από τις σημειώσεις στο edmodo ΦΥΛΛΟ 1 Σελίδα από τις σημειώσεις και η ανάρτηση στο edmodo ΦΥΛΛΟ 2 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ: Σελίδα από τις σημειώσεις στο edmodo Τα παιδιά από την κριτική της ταινίας υπογράμμισαν και σχολίαζαν τις απαντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 25η χειμερινή περίοδος 2012 2013 Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ (Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 3 και 4 Ιουλίου 2013 Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς» στη Ν. Πέραμο.

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

Ms. Pappa. Everyday Quizlet Greek class Ms Pappa Archimedean Parent Initials: Sections: 5A, 5B, 5C, 5D, 5E. 5 th Grade HW Greek language

Ms. Pappa. Everyday Quizlet Greek class Ms Pappa Archimedean Parent Initials: Sections: 5A, 5B, 5C, 5D, 5E. 5 th Grade HW Greek language Name: Section: Ms. Pappa Everyday Quizlet Greek class Ms Pappa Archimedean 2018-2019 Δευτέρα Sections: 5A, 5B, 5C, 5D, 5E 5 th Grade HW Greek language! Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Καλό Σαββατοκύριακο!

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ

ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ 1918 2018 19 22 Απριλίου στους κινηματογράφους: ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28 Στοά Κοραή, Τηλ.: 210 3211950) ΑΝΔΟΡΑ (Σεβαστουπόλεως 117 Μετρό Πανόρμου, Τηλ.: 210 6980796).

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Τζέικ γκίλενχααλ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Τζέικ γκίλενχααλ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Τζέικ γκίλενχααλ Πως θα νοιώθατε εάν βλέπατε τον ίδιο σας τον εαυτό στο πρόσωπο ενός άλλου? βρείτε μας στο βρείτε μας στο

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου Κανονικό 2D: 7 Μειωμένο 2D: 5 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο: 5 Κανονικό 3D: 8 Μειωμένο 3D: 7 Παιδικό + Παιδική ταινία 3D: 6 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο 3D: 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. αφιέρωμα στην κωμωδία. Γενική Είσοδος 5. INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00

ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. αφιέρωμα στην κωμωδία. Γενική Είσοδος 5. INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00 ΣΙΝΕ ΜΕΛΙΝΑ 2015 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INFO: Ώρες έναρξης Α προβολή 21:00 Β προβολή 23:00 Γενική Είσοδος 5 3 για παιδιά, φοιτητές, ανέργους, Α.Μ.Ε.Α, συνταξιούχους, πολύτεκνους ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 4 η συνεχή χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία για παιδιά που φέτος οργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 18 ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ 2-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 2-22 Α Λ Σ Ο Σ 18 Ν Ε Α Σ Σ Μ Υ Ρ Ν Η Σ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Βραδιές Κινηματογράφου Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη

Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη Οι μνήμες του Ολοκαυτώματος «ξύπνησαν» στη Θεσσαλονίκη Η Θεσσαλονίκη, «η πόλη των φαντασμάτων», όπως την έχει αποκαλέσει ο ιστορικός Μάρκ Μαζάουερ, φέρει βαρύ το φορτίο του Ολοκαυτώματος και της κατοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.: «Χοροί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 3 και 4 Ιουλίου 2013 Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «του νεκρού αδελφού», θερινό

Διαβάστε περισσότερα

Γ) Ο Πλάτωνας 7) Ο Όµηρος ίσως έγραψε τα έπη ή ίσως τα συνέθεσε προφορικά; Α) ίσως τα έγραψε Β) ίσως τα συνέθεσε προφορικά 8) Τι κάνουν οι ραψωδοί; Α)

Γ) Ο Πλάτωνας 7) Ο Όµηρος ίσως έγραψε τα έπη ή ίσως τα συνέθεσε προφορικά; Α) ίσως τα έγραψε Β) ίσως τα συνέθεσε προφορικά 8) Τι κάνουν οι ραψωδοί; Α) Οι παρακάτω ερωτήσεις-δραστηριότητες είναι ένας ευχάριστος και διαφορετικός τρόπος επανάληψης της Οδύσσειας του Οµήρου! Ευχαριστώ πολύ τους µαθητές του Α4 του Γυµνασίου µας, Σιµακάι Χριστιάνα και Σκούρτη

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Πίνακας 1:Πλήθος αποκρινόμενων ανά περιφέρεια - Σεπτέμβριος 2013 Περιφέρεια Αποκρινόμενοι Παρατηρήσεις - Θράκη >100 - Κεντρική >100 -

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Docfest ΧΑΛΚΙ Α 2010 5 10 Οκτωβρίου www..docfest..gr Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. -από πού είσαι; Ο Αλέξανδρος γνωρίζει μια κοπέλα...

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. -από πού είσαι; Ο Αλέξανδρος γνωρίζει μια κοπέλα... ΕΝΟΤΗΤΑ 2 Από πού είσαι; A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Αλέξανδρος: Από πού είσαι; Πηνελόπη: Είμαι από την Ελλάδα. Από πού είσαι; Σοφία: Πολ: Εσείς από πού είστε; Είμαι από το Βέλγιο.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε σίγουροι ότι κάπου θα σας συναντήσουμε. Ιωάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά

Είμαστε σίγουροι ότι κάπου θα σας συναντήσουμε. Ιωάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά Δήμος Πλατανιά Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει αναπτυξιακά. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό πολιτιστικού αποθέματος και

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει χαρακτηριστικά «Mare Mediterraneum» ως μεταξύ δύο ηπείρων

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Η τέχνη είναι ο αγωγός του ωφέλιμου για τον άνθρωπο. Υπηρετεί την αλήθεια, για αυτό και δεν μπορεί να ωραιοποιεί τη χυδαιότητα του πολέμου, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς

Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Καλαμαριάς Ανδρέα Παπανδρέου 35, Τ.Κ.55132, Τηλ.2313 314-413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 16 Ιουνίου, 10.00-11.00 το πρωί Γιορτή έναρξης Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις,

Διαβάστε περισσότερα

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας Ένα Σχέδιο εργασίας Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Πυλαίας Τμήμα Β1 Συντονίστριες: Έλσα Μυρογιάννη Πόπη Κυρμελίδου Σχολικό έτος: 2006-2007 Υλικό-Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟ ΤΑNΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Bασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη N-ORASIS ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜH Περιεχόμενα 7 // Συντελεστές 9 // Ηθοποιοί 11 // Σύνοψη 13 // Σημείωμα σκηνοθέτη

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 29 ης /26-6-2012 έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 29 ης /26-6-2012 έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ/νση: Π.Τσαλδάρη 10 Τ.Κ: 18450 Νίκαια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας Ημερομηνία 29/06/2015 Μέσο Συντάκτης Link athensvoice.gr AV Team http://goo.gl/azhlca 29/06/2015-13:00 0 Σχόλια #VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας «Τελευταίο αίνιγμα», Marisha Pessl, εκδ. Διόπτρα Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις Το CineDoc πάει σχολείο Σάββατο 1 η & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας (Πλατεία Νέας Σμύρνης) Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το CineDoc

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28 ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΠΟ ΤΟ 2 Ο ΓΕ.Λ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Τη φετινή χρονιά 2018-2019, ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αποφάσισε να τιμήσει το ηρωικό «ΟΧΙ» του λαού μας και

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ.

Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ. Η Παιδική Σκηνή του θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στις 12:00 π.μ., τη σπαρταριστή κωμωδία «Και Ζήσαμε Εμείς Καλά» των Αδερφών Γκριμμ, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία της Κοραλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΥΡIΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘHΝΑ

ΜΑΡΤΥΡIΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘHΝΑ ΜΑΡΤΥΡIΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘHΝΑ «Στο Θησείο ήταν γειτονιά που υπήρχαν πάρα πολλοί Εβραίοι, γεμάτο. Υπήρχαν και πολλοί φίλοι Χριστιανοί. Εγώ έχω φιλενάδα εξήντα χρόνια. Τρώγαμε, εξοχές πηγαίναμε, τι να σας πω Ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας ( ) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου Τηλ. Fax : / Κοιν.

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας ( ) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου Τηλ. Fax : / Κοιν. Ψαθόπυργος, 19/05/2011 ΑΠ :2 Πληροφορίες: Δημήτρης Καραβίδας (6974360502) Ταχ. Δ/νση : Φαλήρου 66-26504 Τηλ. Fax : 2 6 1 0 / 9 3 1. 5 4 1 www.psathopirgos.gr Προς: Κοιν. : Αξιότιμο Δήμαρχο Πατρέων. κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΪΛΟΡ ΛΟΤΝΕΡ RELEASE 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ! (ΛΥΚΟΦΩΣ, εκλειψη, ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, ABDUCTION)

ΤΕΪΛΟΡ ΛΟΤΝΕΡ RELEASE 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ! (ΛΥΚΟΦΩΣ, εκλειψη, ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, ABDUCTION) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ! RELEASE 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΤΕΪΛΟΡ ΛΟΤΝΕΡ (ΛΥΚΟΦΩΣ, εκλειψη, ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ, ABDUCTION) TRACERS βρείτε μας στο βρείτε μας στο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΗΣ Πέμπτη :

ΙΟΥΝΗΣ Πέμπτη : ΙΟΥΝΗΣ 2017 Παρασκευή 16-6-2017: (19:00) Γιορτή έναρξης. Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης!

Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! Από κράνη πολέμου σε κράνη ειρήνης! 1 2 Σχολείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ Δ - ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ Σχολική χρονιά: 2017-2018 Κατηγορία: Ζωγραφιά (με μικτή τεχνική: κολάζ, ζωγραφική με ακρυλικές μπογιές και

Διαβάστε περισσότερα

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας»

Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» Τετάρτη, 04/10/2017 Συνεντεύξεις Σόφη Θεοδωρίδου: «Ζήσαμε και καλά χρόνια στη Μικρά Ασία με τους Τούρκους, πριν γίνουν όλα μαχαίρι και κρέας» «Η αρμονική συμβίωση των λαών είναι εφικτή.» «Έχω μάθει να

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ Ημερομηνία 16/2/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://www.savoirville.gr Κατερίνα Κοτσιοπούλου http://www.savoirville.gr/ksanadiavase-gianni-ksanthouli/ READ F E B R U A R Y 1 6, 2 0 1 5 ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο FUTURE LIBRARY ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Διοργανώνουν την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2013 για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία

Διαβάστε περισσότερα

45.000.000 KIANOY ΡΗΒΣ ΓΟΥΙΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τους Παραγωγούς της επιτυχίας THE TOWN ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ!

45.000.000 KIANOY ΡΗΒΣ ΓΟΥΙΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τους Παραγωγούς της επιτυχίας THE TOWN ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ! $ 45.000.000 BOX OFFICE RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Από τους Παραγωγούς της επιτυχίας THE TOWN KIANOY ΡΗΒΣ ΓΟΥΙΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ! βρείτε μας στο βρείτε μας στο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ $ 45.000.000 BOX

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Η γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα Η γυναίκα ως πολεμικό λάφυρο Γυναίκα και επιτάφιες τιμές ηρώων Η τύχη του γυναικείου πληθυσμού μετά την άλωση μιας πόλης

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Δημητσάνα, 28 Ιουλίου 2018-5 Αυγούστου 2018 Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 Πρωί Αφίξεις, εγγραφές 16.00 Εισαγωγή στο Θερινό Σχολείο. Παρουσίαση προγράμματος,

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων.

Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας τροφίμων. A.K. 0176 Επώνυμο Κανλής Ονομα Οδυσσέας Ψευδώνυμο/καλλιτεχνικό όνομα Πάγκαρος Τόπος γεννήσεως Θεσσαλονίκη Ημερομηνία γεννήσεως 1993 Βιογραφικά στοιχεία Σπουδές στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual.

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual. $ 55.000.000 RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ (Βραβείο Oscar ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ) ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου»

Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» Παρουσιάσεις από τα παιδιά των τάξεων Ε και Στ, στα πλαίσια του μαθήματος «Γνωρίζω τον κόσμο μου» ΣΗΜΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ Χριστόδουλος Λουκία ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ; 65 700 000 632 760 km2 ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον

H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον ΣΧΟΛΙΟΚΛΟΟΓΙΟ ΗΜΕΡ 8 1 0 2 7 1 0 2 H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον τρομάζουν τον Κλουζ.

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά

Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ. Φιλιά εις τα παιδιά Η CarouselFILMS παρουσιάζει το πολυβραβευµένο ντοκιµαντέρ του Βασίλη Λουλέ Φιλιά εις τα παιδιά στην ΑΘΗΝΑ από την ΠΕΜΠΤΗ 7 Φεβρουαρίου ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ, Ιερά Οδός 48 καθηµερινά, ώρες 18:00-20:00-22:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ. Μάριος Ρακόπουλος Κατερίνα Τσακίρη Κατερίνα Χούντσα Δημήτρης Τριτσετάκης Στέλιος Φραγκιαδάκης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ. Μάριος Ρακόπουλος Κατερίνα Τσακίρη Κατερίνα Χούντσα Δημήτρης Τριτσετάκης Στέλιος Φραγκιαδάκης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ Μάριος Ρακόπουλος Κατερίνα Τσακίρη Κατερίνα Χούντσα Δημήτρης Τριτσετάκης Στέλιος Φραγκιαδάκης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ Η ΤΕΧΝΗ Η ΤΕΧΝΗ Μέσα από την ανάγκη του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:...

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... 20 κλασικά αλλά και καινούρια παραμύθια με πριγκίπισσες Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: PRINCESS STORIES Από τις Εκδόσεις Igloo Books, Μεγάλη Βρετανία 2009 ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: Ιστορίες για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα

ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα βιβλίο. Υπάρχουν έξι βιβλία με τις ιστορίες μου, μα σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ.

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Η Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 10

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν άνδρα που τον έλεγαν Ιωσήφ. Οι γονείς της, ο Ιωακείμ και

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που τα 'βαλε με τους Ταλιμπάν

Η γυναίκα που τα 'βαλε με τους Ταλιμπάν ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/03/2007 Η γυναίκα που τα 'βαλε με τους Ταλιμπάν Της ΒΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Δεκέμβριος του 2003, η Συντακτική Βουλή του Αφγανιστάν συνεδριάζει. Μια νεαρή Αφγανή παίρνει το μικρόφωνο, τακτοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται για διακοπές... Τι λέτε, πάμε να δούμε τι ετοιμάζουν???

Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται για διακοπές... Τι λέτε, πάμε να δούμε τι ετοιμάζουν??? Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται για διακοπές... Τι λέτε, πάμε να δούμε τι ετοιμάζουν??? Είμαι η barbie Μυστική νεράιδα! Γεια! Εγώ είμαι ο Άλεξ Εγώ είμαι το αλογάκι από τα LITTLEST PET SHOP Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

& Μ Α A B Εάν επιθυμείτε στην κάρτα κάποιο δικό σας κείμενο, παρακαλώ σημειώστε στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ το Β99 Κείμενα Γάμου & Βάπτισης ΒΓ04 Μοιραστείτε μαζί μας τη διπλή χαρά του γάμου

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ. xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! www.audiovisual.gr

ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ. xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! www.audiovisual.gr ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ THE IMPOSSIBLE RELEASE 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΛΟΥΙΣ ΤΟΣΑΡ (ΚΕΛΙ 211-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ-MIAMI VICE) xeσουσ ΚΑΣΤΡΟ ΙΑΝ ΜακΣΕΪΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! βρείτε μας στο

Διαβάστε περισσότερα

3. Γράφω τη λέξη που λείπει (ο, η, τον, την, με, σε, σου, σας), όπως στο παράδειγμα:

3. Γράφω τη λέξη που λείπει (ο, η, τον, την, με, σε, σου, σας), όπως στο παράδειγμα: 3. Γράφω τη λέξη που λείπει (ο, η, τον, την, με, σε, σου, σας), όπως στο παράδειγμα: 1. Γεια σου, Όζλεμ. 2. Πώς λένε; λένε Σιμπέλ. 3. Γεια, κυρία Άννα. 4. Πώς λένε; Είμαι κυρία Μαρία. 5. Πώς λένε; Εγώ

Διαβάστε περισσότερα