Πληρωμένο τέλος. Ταχ.Γραφείο Βιλίων. Αριθμός Αδείας 502

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πληρωμένο τέλος. Ταχ.Γραφείο Βιλίων. Αριθμός Αδείας 502"

Transcript

1 Πληρωμένο τέλος Κωδικός : 4414 Ταχ.Γραφείο Βιλίων Αριθμός Αδείας 502 Τριμηνιαία έκδοση επικοινωνίας και ενημέρωσης του Εξωραϊστικού Συλλόγου <<ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ>> Βιλίων Αττικής Τ.Κ Αριθμός Φύλλου 61* Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος 2012 ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 19 Μαρτίου 2012 η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου και το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο στη σελίδα 7 της εφημερίδας, ενεκρίθη από την Περιφέρεια Αττικής το έργο ύδρευσης του οικισμού μας. Η απόφαση υπ αριθμ. 54/ παρόντων του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρού και των Αντιπεριφερειαρχών της Αττικής, κατέληξε στην προέγκριση του έργου στην ΣΑΕΠ 085 (Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας). Την ανωτέρω απόφαση συνοδεύει πίνακας με τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία σχετικά με το έργο. Περιγραφή έργου: Ύδρευση Οικισμών Αγίου Νεκταρίου-Αγίας Παρασκευής και Κρύο Πηγάδι από κεντρικό αγωγό Πόρτο Γερμενό Δήμου Βιλίων Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: ,00 Προτεινόμενος προϋπολογισμός: ,00 Πληρωμές μέχρι 31/12/2011: 44559,34 Υπόλοιπο προϋπολογισμού 01/01/2012: ,66 Προτεινόμενες πιστώσεις 2012: ,00 Πληροφορούμαστε ότι το συνολικό ποσό χρέους στον ανάδοχο από εργασίες που έχουν προ διετίας περίπου εκτελεστεί, ανέρχεται σε περίπου. Αφαιρώντας τα περίπου που έχουν ήδη πληρωθεί πριν την 31/12/2011 απομένουν υπόλοιπο προς πληρωμή. Οι προτεινόμενες πιστώσεις 2012 ανέρχονται σε Άραγε θα ξεκινήσει ο εργολάβος μέσα στο τρέχον έτος τις νέες εργασίες, χωρίς να έχει εξοφληθεί για τις παλαιότερες; Προφανώς η παραπάνω απόφαση της Περιφέρειας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, θεωρούμε δεδομένη την θετική προαίρεση σχετικά με το έργο της Αντ/ρχη Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου, όμως το παρελθόν μας κάνει επιφυλακτικούς. Δεν περιμένουμε απλά να δούμε μηχανήματα στον οικισμό να εκτελούν έργα, περιμένουμε πλέον νερό του δικτύου στον οικισμό. Γιατί τώρα πια, φυσάμε και στο γιαούρτι Γιώργος Ρουμπάκης Πρόεδρος ΔΣ Τα λένε κακορίζικα τα δίσεκτα τα χρόνια φέρνουν πολλές αναποδιές, συχνά βροντούν κανόνια Χιόνια.Χιόνια..Χιόνια Τι Χειμώνας και αυτός ο φετινός (Σελίδα 5) Διέλευση λεωφορείου του ΚΤΕΛ ΒΙΛΙΩΝ από τον οικισμό (Σελίδα 3) ΚΡΙΣΗ-ΚΡΙΣΗ-ΚΡΙΣΗ Ο Περικλής Μιχαλιτσιάνος ψάχνει τις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης, ο δικηγόρος Ε. Μπίκας αντιμετωπίζει την κρίση με χριστιανική αλληλεγγύη και ο Ι. Χριστόπουλος μιλάει για την κρίση της δευτερο-τρίτης ηλικίας. (Σελ. 8-11)

2 Κιθαιρώνας 2 ΚΙΙΘΑΙΙΡΩΝΑΣ Τριμηνιαία έκδοση του εξωραϊστικού συλλόγου Βιλίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ». Ιδιοκτήτης :Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Τιμή φύλλου 0,01 ευρώ *** Εκδότης Ρουμπάκης Γιώργος Άγιος Νεκτάριος Βίλια Τηλ: Υπεύθυνοι Ύλης:Συντακτική επιτροπή Τα άρθρα που έχουν υπογραφή εκφράζουν προσωπικές απόψεις του υπογράφοντος Κωδικός Γεν.Γραμ.Ενημέρωσης :4414 *** Ηλεκτρονική σχεδίαση εντύπου : Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου Τηλ: Εκτυπώσεις Ταμπακόπουλος Δημ. Σινοπούλου 40 και Κομιανών 42 Περισσός Τηλ: ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ (Ταμίας: Μαρία Δεσύπρη) ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ Μαρία Δεσύπρη , Γεν. Γραμματέας :Γιώργος Μυγδάλης Αναπληρωτής Ταμίας: Νίκος Λάγιος: ) Μπορείτε ακόμα να αποστείλετε το έντυπο ή τη συνδρομή σας (Αφού πρώτα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την Ταμία ή τον Γ.Γραμ.) στη διεύθυνση: ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Οικισμός Άγιος Νεκτάριος Ταχ.Θυρίδα 2304 Βίλια Αττικής Τ.Κ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ Ότι κάποιες επιχειρήσεις μαγαζιά επαγγελματίες της περιοχής κυρίως, αλλά και πέρα από τα όρια του Δήμου μας, στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας, συνδράμοντας με καταχωρήσεις τους στην εφημερίδα μας. Ανταποδώστε αυτή την συνεισφορά τους και υποστηρίξτε τoυς ανάλογα. ΧΧΡΡΗΣΣΙΙΜΑΑ ΤΤΗΛΛΕΕΦΩΝΑΑ Αστυνομία Βιλίων Πυροσβεστική :. 199 Δημοτική Κοινότητα Βιλίων : Δήμος Μάνδρας -Ειδυλλίας: Ασθενοφόρο Δήμου Βιλίων : Πρώτες Βοήθειες : 166 Αγροτικό Ιατρείο Βιλίων: Ιατρός Τσουμάνη Γερογιάννη Θριάσιο Νοσοκομείο: ΔΕΗ Βιλίων : ΔΕΗ Βιλίων Βλάβες: ΔΕΗ Πληροφορίες: ΟΤΕ Βιλίων: ΟΤΕ Βιλίων Βλάβες: 121 ΚΤΕΛ Βιλίων : ΚΤΕΛ Βιλίων Τηλ.Αθήνας : Γραφείο Συλλόγου: Τηλ.Φύλακα Ιστοσελίδες: Συλλόγου: Δήμου: Δημ. Κοιν. Βιλίων: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Για οτιδήποτε αφορά ύλη εφημερίδας Ρουμπάκης Γιώργος Μιχαλιτσιάνος Περικλής Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων τού Συλλόγου Αναστασία Καλλιδώνη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Πρόεδρος : Ρουμπάκης Γιώργος ( ) Αντ/δρος : Μιχαλιτσιάνος Περικλής ( ) Γεν.Γραμμ. : Μυγδάλης Γιώργος Ταμίας: Δεσύπρη Μαρία ( / ) Ειδ.Γραμμ : Παντελής Μυκιαδάκης ( ( ) Μέλος: Καλλιδώνη Αναστασία ( ) Μέλος: Λάγιος Νίκος ( ) Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τον οικιστή και μέλος του συλλόγου κ. Χαράλαμπο Γαλανάκη για την προσφορά ενός κατά παραγγελία επίπλου για τις ανάγκες του γραφείου του Συλλόγου ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της αποβιώσασας οικίστριας Φωτεινής Βλάχου

3 Κιθαιρώνας 3 ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ Γράφει ο Γιώργος Ρουμπάκης Πρόεδρος Δ.Σ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΒΙΛΙΩΝ διέρχεται από τον οικισμό μας. Πρόκειται για δρομολόγιο που εξυπηρετεί και μεταφέρει μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου-Λυκείου Βιλίων. Δύο φορές καθημερινά, πρωί και μεσημέρι. Το πρωινό δρομολόγιο ξεκινά από το Πόρτο Γερμενό, μπαίνει στον οικισμό από την κάτω είσοδο, διασχίζει την οδό Κιθαιρώνος, βγαίνει από την πάνω πλευρά και μέσω του οικισμού της Μπέλιζας καταλήγει στα σχολεία των Βιλίων. Το μεσημέρι ακολουθεί την αντίθετη ακριβώς διαδρομή. Το λεωφορείο στη διασταύρωση των οδών Μόνιμο και πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια προς το Δήμο και τα ΚΤΕΛ, είναι η Κιθαιρώνος και Άτλαντος στον οικισμό διέλευση λεωφορείων από τον οικισμό τους θερμούς μήνες, κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο, ή μέρους αυτών. Και για συγκεκριμένα δρομολόγια, έστω ένα ή δύο που να εξυπηρετούν χρονικά οικιστές που επιθυμούν να πάνε για μπάνιο στο Πόρτο Γερμενό ή να μεταβούν στα Βίλια. Εκτός των άλλων, σκόνταφταν σε δικαιολογίες που αφορούσαν τους «δύσκολους» δρόμους του οικισμού ή σε σχετική άδεια της τροχαίας. Όμως αυτή η διετία τις απορρίπτει. Ένας επιπλέον λόγος ότι στη διάρκειά της μεταφέρει μαθητές. Στην κοπή της πίτας 2012 του Συλλόγου, ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Γ. Δρίκος υποσχέθηκε ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, θα κάνει πράξη απ αυτό το καλοκαίρι, το αίτημά μας. Ελπίζουμε και αναμένουμε λοιπόν. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ Γ. ΝΙΝΙΟΣ ΤΗΛ ΚΙΝ e mail:

4 Κιθαιρώνας 4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Προς όλους τους παραλήπτες της εφημερίδας «ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ» Δεύτερη ανάγνωση Αφορά ανανέωση ή επιβεβαίωση της λίστας παραληπτών της εφημερίδας Καλούμε όλους τους παραλήπτες-μέλη-οικιστές-φίλους να επιβεβαιώσουν τηλεφωνικά ή με τα στοιχεία αποστολής (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση), έτσι θα αποκλείσουμε περιπτώσεις που η εφημερίδα ταχυδρομείται σε λάθος διευθύνσεις ή σε παραλήπτες που είτε έχουν πωλήσει τις ιδιοκτησίες τους ή δεν υφίστανται πλέον. Ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και έως το τέλος Αυγούστου 2012.Μετά απ αυτή την ημερομηνία, η εφημερίδα δεν θα αποστέλλεται πλέον σε όσους δεν επικοινωνήσουν μαζί μας για επιβεβαίωση. Τηλέφωνα επικ/νίας: (Ρουμπάκης Γιώργος), (Μιχαλιτσιάνος Περικλής), Υπενθυμίζουμε στα μέλη του οικισμού ότι τον Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο επόμενο τεύχος, θα γίνει η Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου. Ο Σύλλογος χρειάζεται ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό με αγάπη προς αυτόν, γι αυτό πρέπει να υπάρξουν αρκετές υποψηφιότητες. Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να στείλουν τα τους στην εφημερίδα, θα βοηθήσει πάρα πολύ την επικοινωνία μας σε σημαντικά θέματα του Συλλόγου. Σχεδιάζεται Φθινοπωρινή εκδρομή η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα.

5 Κιθαιρώνας 5 Γράφει ο Γιώργος Ρουμπάκης Χιόνια.χιόνια.χιόνια χιόνια. Τι χρονιά ήταν αυτή, τι χειμώνας κι αυτός! Και μιλάω φυσικά για το φετινό, αυτόν που μόλις τέλειωσε. Όταν πριν από πέντε περίπου χρόνια παίρναμε οικογενειακώς την απόφαση να εγκατασταθούμε μόνιμα στον Άγιο Νεκτάριο, ένας από τους λόγους που μας οδήγησε σ αυτήν, ήταν κι ο χειμώνας του. Αυτό το περιβάλλον που σε κάνει να ζεις και απολαμβάνεις αυτή την εποχή του χρόνου σε όλες τις μορφές και εκδοχές της. Με τα κρύα της, με τις βροχές της, με την καταχνιά της, με τα χιόνια της Και δεν κάναμε λάθος, έτσι ήταν Κάθε χρόνο τα χιόνια απαραίτητο κομμάτι του τοπίου, του ντεκόρ. Άλλοτε περισσότερα, άλλοτε λιγότερα. Για περίπου δυο-τρεις φορές τη σαιζόν όμως, αυτές που αξίζουν ν αναφερθούν. Μέχρι τώρα Γιατί αυτός ο φετινός χειμώνας ήταν κάτι άλλο. Χιόνια.χιόνια.χιόνια Ξεκίνησαν από τα μέσα Οκτωβρίου και συνεχίζονται μέχρι τώρα, μέσα Μάρτη σχεδόν. Ίσως όχι με την ένταση και τον όγκο προηγούμενων ετών, αλλά με μια συχνότητα εκνευριστική, κουραστική. Από ένα απλό πασπάλισμα της γης, μέχρι και μισό και παραπάνω μέτρο, που ευτυχώς δεν κρατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι εκεί που τέλειωναν, άντε πάλι Με συχνότητα δεκαπενθημέρου, με μια μικρή δόση υπερβολής. Και το πετρέλαιο να ρέει άφθονο και τα ξύλα να καίγονται όμορφα και το αλάτι στους δρόμους μπόλικο, λύσσα Η φύση πανέμορφη, μόνιμα γιορταστική με τόση ασπρίλα που δεν περιγράφεται. Και θερμοκρασίες χαμηλές, πολύ χαμηλές, αρνητικές, έως και μείον δέκα βαθμούς Κελσίου. Κι ο πάγος στις δόξες του, μόνιμος κάτοικος του οικισμού, να δημιουργεί με οίστρο τα πιο παράξενα, υπέροχα γλυπτά. Και το χιονόφτυαρο μόνιμα επ ώμου Ούτε που θυμάμαι πόσες ώρες πέρασα μαζί του φέτος. Σκοπιά φυλούσε Η συγκοινωνία στον οικισμό αραιή αφού πολλοί οικιστές απέφυγαν να τον επισκεφτούν γιατί άραγε; Τα πιο συνηθισμένα οχήματα, τα εκχιονιστικά Είναι αλήθεια, ότι παρά τα τόσα χιόνια δε νοιώσαμε αποκλεισμένοι. Οι δρόμοι του οικισμού άνοιγαν γρήγορα, σχεδόν αμέσως, προσβάσιμοι στην πλειονότητά τους. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας φέτος πιο οργανωμένος, πιο έτοιμος πιο αποδοτικός. Ευτυχώς που η ΔΕΗ στάθηκε στο ύψος της, δεν είχαμε διακοπές ρεύματος. Κοιτάζω έξω από το παράθυρο, χιονίζει πάλι Πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη Σαν να μου γνέφει το χιονόφτυαρο Παραγνωριστήκαμε μου φαίνεται Πηγαίνω Και του χρόνου με λιγότερα.

6 Κιθαιρώνας 6 Γράφει η Κατερίνα ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Μιχαλιτσιάνου Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στην εκκλησία του οικισμού μας οι εσπερινές λειτουργίες της Μ. Πέμπτης, Μ. Παρασκευής, Μ. Σαββάτου (Αναστάσεως) με σημαντικό αριθμό εκκλησιάσματος παρά το σχετικό κρύο. Τη Μ. Παρασκευή το πρωί, (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) κυρίες του οικισμού μας αλλά και παιδιά, με πολύ μεράκι, διάθεση και αρκετή τέχνη, στόλισαν τον επιτάφιο ο οποίος ομολογουμένως έλαβε άριστα σχόλια από τους πιστούς που είχαν προσέλθει. Το βράδυ της ίδιας ημέρας χωρίς καιρικά προβλήματα έγινε η περιφορά του επιταφίου γύρω από το τετράγωνο της εκκλησίας αν και προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται σε ευρύτερο χώρο μέσα στον οικισμό με αλλαγή κάθε χρονιά των σημείων που θα περνά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παραπονούμενοι. Ας ξεκινήσει λοιπόν αυτό από την επόμενη χρονιά, μιας και το Πάσχα θα είναι σχεδόν καλοκαιρινό (5 Μαΐου). Η Ανάσταση έγινε με καλό καιρό στον εξωτερικό χώρο με τη συνοδεία βέβαια των παραδοσιακών κροτίδων αλλά και πυροτεχνημάτων. Όμως μετά το «Χριστός Ανέστη» και τους παραδοσιακούς ασπασμούς μεταξύ συγγενών και φίλων, τα στομάχια έδωσαν την εντολή για αποχώρηση παρά τις εκκλήσεις του πάτερ για παραμονή έως το τέλος. Η Κυριακή του Πάσχα ήταν μια ηλιόλουστη μέρα ιδανική για το ψήσιμο του οβελία αν και πολλοί λόγω μειωμένης διάθεσης (ας όψεται η κρίση), προτίμησαν τον φούρνο. Και του χρόνου να είμαστε καλά με καλύτερες, ελπίζω, συνθήκες.

7 Κιθαιρώνας 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ελευσίνα, 19 Μαρτίου 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σημαντικά Έργα από την Περιφέρεια στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας Μια σειρά από σημαντικά έργα που αφορούν στην περιοχή του πρώην Δήμου Βιλίων και νυν Μάνδρας Ειδυλλίας ενεκρίθησαν τόσο από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής (Αρ. απόφ. 22/12, 03/02/2012) όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (Αρ. απόφ. 54/2012, 21/02/2012). Πρόκειται για την ύδρευση των οικισμών Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Παρασκευής και Κρύο Πηγάδι από τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πόρτο Γερμενό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των ευρώ και εντάσσεται στη Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας Αττικής 085. Τα έργα αυτά πρόκειται να δώσουν λύση σε προβλήματα που εδώ και χρόνια απασχολούσαν και ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής. Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Δήμου δήλωσε για το θέμα: «Από την πρώτη στιγμή που μου ετέθη το θέμα της ύδρευσης των περιοχών του πρώην Δήμου Βιλίων από κατοίκους της περιοχής κινητοποίησα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Θεωρώ αδιανόητο εν έτη 2012 να συζητάμε για προβλήματα ύδρευσης. Θέλω να τονίσω πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Στο κέντρο των δράσεών μας είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρεπή διαβίωσή του. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσουμε όλο και περισσότερους πόρους ώστε με μικρά και μεγάλα έργα να αλλάξουμε το πρόσωπο της Δυτικής Αττικής»

8 Κιθαιρώνας 8 ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Γράφει ο Περικλής Μιχαλιτσιάνος Οι γενεσιουργές αιτίες της κρίσης Η Ελλάδα ως γνωστό περνάει μια πολύ μεγάλη οικονομική, και όχι μόνο, κρίση. Τα αίτια αυτής της κρίσης είναι πολλά και τα περισσότερα γνωστά. Θα ξεκινήσω πρώτα από τα πιο πρόσφατα, γνωστά και αυτονόητα και στη συνέχεια θα πάω πίσω στο χρόνο. Για την ασύδοτη σπατάλη του Δημοσίου χρήματος κύρια ευθύνη είχαν οι πολιτικοί, κυρίως κυβερνώντων κομμάτων με τους ανεξέλεγκτους διορισμούς για πελατειακή εξυπηρέτηση και μάλιστα πολλές φορές σε μη αναγκαίες θέσεις, αφήνοντας έτσι πολλά κενά σε άλλες υπηρεσίες, με φυσική συνέπεια την υπολειτουργία τους. Παρόμοια ευθύνη βέβαια επιμερίζεται και σε μικρότερα κόμματα για την δική τους πελατεία σε μικρότερη όμως έκταση. Οι κάτω από το τραπέζι προμήθειες πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων κλπ, οι πολυτελείς δεξιώσεις, οι ακριβές μετακινήσεις με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να κτυπήσει τη φοροδιαφυγή, με συνέπεια να εμφανίζονται μεγαλογιατροί και μεγαλοεπιχειρηματίες φτωχότεροι από μισθωτούς, οι τακτοποιήσεις οφειλών στο δημόσιο (με το αζημίωτο βέβαια) κλπ, κλπ οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή τραγική θέση, μια θέση που πραγματικά δεν της αξίζει και δεν αξίζει στους πραγματικούς Έλληνες, όσοι βέβαια έχουν απομείνει. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι.. τομείς κλοπής δημοσίου χρήματος από ιδιώτες σε συνεργασία βέβαια με δημόσιους λειτουργούς όπως λαθρεμπόριο, κομπίνες με φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις μαϊμού, με συντάξεις σε νεκρούς και υγιέστατους παραπληγικούς, με επιδόματα σε υγιείς τυφλούς, με προμήθειες δημοσίου υλικού κλπ, κλπ, κλπ. Η Ελλάδα είναι μία ανεπτυγμένη χώρα, με μια ανάπτυξη που στηρίχθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων που δούλεψαν σκληρά κυρίως μετά τον πόλεμο παρά τις μεγάλες απώλειες οικονομικές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Τα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας ήταν μια πολύ μεγάλη τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας μας και μαζί με τα άλλα μεταδόθηκε και η ανατολίτικη νοοτροπία η οποία ακόμα και σήμερα καλά κρατεί. Παρ όλα αυτά το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα με τα θετικά κυρίως αλλά και αρνητικά του στοιχεία υπάρχει ακόμα μέσα μας και μαζί με το εξαίσιο φυσικό περιβάλλον διαχέονται σε όλη τη χώρα επιδρώντας σε οποιονδήποτε ζει και κινείται κάτω από αυτό. Οι αναγκαστικές μεταναστεύσεις των Ελλήνων, μετά από τους 2 παγκόσμιους πολέμους, κατά ένα μέρος βοήθησαν την Ελλάδα αφού κυρίως δολάρια και μάρκα εισέρεαν στη χώρα μας δημιουργώντας ανάπτυξη αλλά και μόρφωση των Ελληνόπουλων που είτε ήταν στο εξωτερικό με τους γονείς τους είτε ήταν πίσω και περίμεναν την επιστροφή των γονέων τους, που πολλές φορές (όπως στην περίπτωση του δικού μου πατέρα που έχασε τη ζωή του στα ανθρακωρυχεία της Γερμανίας) δεν έγινε ποτέ Από την άλλη πλευρά βέβαια έλειψαν χρήσιμα χέρια και μυαλά από τη χώρα μας για την γρήγορη ανάπτυξή της. (Συνέχεια )

9 Κιθαιρώνας 9 Τα δύσκολα χρόνια μετά τους πολέμους, με σκληρή δουλειά, φτώχεια, αδικίες, εκμετάλλευση, δημιούργησαν τέτοια νοοτροπία στις επόμενες γενιές που φαινομενικά μεν ήταν σωστή, αλλά ουσιαστικά ήταν λανθασμένη. Η κεντρική ουσία της νοοτροπίας αυτής ήταν ότι τα παιδιά μας πρέπει να σπουδάσουν ότι καλύτερο υπάρχει (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καθηγητές, οικονομολόγοι κλπ), να φύγουν από τα χωράφια, την κτηνοτροφία, να μην γίνουν εργάτες, τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ) γιατί όλα αυτά θα είναι υποτιμητικά. Εδώ είναι που επενεργεί το αρνητικό στοιχείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος που αναφέρθηκα πιο πάνω, όπου η χειρωνακτική και τεχνική εργασία θεωρείτο κατωτέρου επιπέδου σε σχέση με την πνευματική. Άρχισε λοιπόν η αστικοποίηση, ο νεοπλουτισμός, η υπεροψία και όλα αυτά τα αρνητικά που έμελλε κατά την άποψή μου να έχουν σημαντικό μερίδιο στο χτίσιμο της σημερινής κρίσης. Η μειωμένη πλέον εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα σε προϊόντα κυρίως αλλά και η επερχόμενη παγκοσμιοποίηση, δημιούργησε αύξηση των εισαγωγών και αυξημένο αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο. Το βάρος της οικονομίας μεταφέρθηκε στον τριτογενή τομέα αναπτύσσοντας έτσι εργασιακούς τομείς με αεριτζίδικο προϊόν. Γέμισε η Ελλάδα από δημοσιογράφους, παρουσιαστές, διαφημιστές, συμβούλους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μεσάζοντες, διατροφολόγους, αφήνοντας τις πραγματικά παραγωγικές δουλειές στους μετανάστες, στους μη ενημερωμένους αγρότες και στους εργαζόμενους σε άλλες χώρες (έμμεσα μέσω αθρόων εισαγωγών). Στα χωράφια, στο μάζεμα της ελιάς και άλλων καρπών στην κτηνοτροφία, στα εργοστάσια, στην οικοδομή δουλεύουν πλέον Πακιστανοί, Αλβανοί, Άραβες και άλλοι λαοί. Τα Ελληνόπουλα που προτίμησαν τις πόλεις και τις εύκολες δουλειές είναι πλέον άνεργα. Γιατί άραγε είναι υποτιμητικό να ασχοληθεί κάποιος με την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία; Σήμερα με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο ελαιοπαραγωγός κ.ά. μπορούν να εργάζονται με πολύ λιγότερη κούραση, με αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά παραγωγή αλλά και με νέες παραγωγές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανθρώπινες ανάγκες. Η υπερπληθώρα επιστημόνων άρχισε να δημιουργεί ανεργία σε αριστοκρατικούς κλάδους με φαινόμενα πλέον ρουσφετολογικά, αναξιοκρατικά κλπ. Συνάμα η μεγάλη πλέον έλλειψη αγροτικών και εργατικών χεριών άρχισε να προκαλεί τη μετανάστευση από υποανάπτυκτες χώρες προς τη δική μας. Αν ο σύγχρονος νέος με τη βοήθεια φυσικά και της Πολιτείας, αντιληφθεί έγκαιρα ότι τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ διαφορετικά απ ότι παλιότερα θα πρέπει να αναθεωρήσει απόψεις και παλιές λανθασμένες νοοτροπίες και να επιδιώξει μέσα από σωστή ενημέρωση (σήμερα υπάρχει αυτή η δυνατότητα κυρίως με το διαδίκτυο) να βρει δρόμους ξεπερνώντας πολλά ταμπού της Ελληνικής κοινωνίας (γιατί σε άλλες χώρες έχουν ήδη ξεπεραστεί) που του ξαναφέρουν την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον.

10 Κιθαιρώνας 10 ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Σκέψεις για όσους πρόκειται να βγουν στη σύνταξη και για μας που είμαστε σε σύνταξη Γράφει ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος Είναι νόμος της φύσεως, ότι αρχίζει, ότι γεννιέται, ότι εμφανίζεται, άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα, ίσως και αιφνίδια να τελειώνει και να παραμένουν οι αναμνήσεις, τα έργα και η υστεροφημία μας, για να δείχνουν το πέρασμά μας, τις φυσικές ή τεχνικές αλλαγές της φύσης και τα ορατά αποτελέσματα αυτών. Ο άνθρωπος για να προσφέρει στον εαυτό του, την οικογένειά του και να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία πρέπει να επιλέξει μια δραστηριότητα ατομική ή κοινωνική είτε ασκώντας κάποιο λειτούργημα, είτε βιοποριστικό επάγγελμα είτε προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και αυτό ανάλογα με την ηλικία, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την εμπειρία και τα εφόδια που απόκτησε. Κάποτε όμως φθάνει το πλήρωμα του χρόνου και πρέπει είτε λόγω σωματικής κόπωσης ή ηλικίας ή ακόμα γιατί απωλέσαμε την ικανότητα παραγωγής έργου, ιδεών, υπηρεσιών και γνώσεων, να αποχωρήσουμε μόνοι μας και να μην περιμένουμε από την εξέλιξη των πραγμάτων να μας θέσουν στο περιθώριο. Με λίγα λόγια να μην επιμένουμε να μας δείξουν «τον πάγκο». Επειδή όμως το στάδιο της μεταπήδησης από την επαγγελματική και γεμάτη δραστηριότητα υπηρεσιακή και εργασιακή ζωή μας «στον παροπλισμό» είναι πολύ επώδυνο, πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και να σχεδιάσουμε τη ζωή μας και αυτή της οικογένειάς μας, χωρίς να μας δημιουργηθούν φοβικά σύνδρομα και ψυχολογικές πιέσεις, τι θα κάνω τώρα, αφού πέρασα το 55 ο, 60 ο, ή 65 ο έτος της ηλικίας μου, ξόφλησα πλέον; Όποτε σου δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεσαι με παρέα συνομηλίκων σου, με γείτονες, με παλιούς συνεργάτες σου, συναδέλφους και συμμαθητές σου. Μη σταματάς να κινείσαι και να ασχολείσαι με κάτι. Δεν είναι απαραίτητο να συναντηθείς μόνο για φαγητό, αλλά για μια ζεστή επικοινωνία και έκφραση των συναισθημάτων. Τα χρήματα που απόκτησες με οικονομία και την περιουσία που έκτισες με κόπο και στερήσεις, αλλά και μεγάλη κούραση, πρέπει να αντιληφθείς ότι στην πραγματικότητα δεν είναι δικά σου, γιατί ο Θεός σε όρισε διαχειριστή αυτών και όχι ιδιοκτήτη. Επομένως είναι καιρός, όσο στο επιτρέπει η επερχόμεμη οικονομική κρίση, να δαπανάς λίγα χρήματα για τον εαυτό σου, να απολαμβάνεις μικροχαρές, καθώς οι ευκαιρίες χάνονται, δεν επαναλαμβάνονται και όλοι μεγαλώνουμε. Αν επιθυμείς κάτι αγνό και αθώο, απόλαυσέ το. Είναι πιο σπουδαίο να νοιώθεις χαρούμενος και ευτυχισμένος, παρά μίζερος και στερημένος. Απέφυγε τον εξευτελισμό του «γεροερωτευμένου» με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τον παλιμπαιδισμό. Μέσα στη ζωή είναι, αφού μεγαλώσαμε και η αρρώστια, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια. Να μη φοβάσαι και ν ανησυχείς, όταν αρρωσταίνεις, ανέλαβε τις ευθύνες σου και πάλεψέ το. Γι αυτό φρόντισε το γερασμένο σώμα σου να βρίσκεται σε επίπεδο καλής υγείας, για να μη κουράζεις την οικογένειά σου. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο μεγάλος σου θησαυρός, αν βέβαια το παραδέχεσαι, είναι ο/η σύντροφός σύζυγός σου. Φρόντισε, έστω και τώρα να έχεις στενές και ωραίες σχέσεις γεμάτες αγάπη και θυσιαστική προσφορά, μακριά από εγωισμούς και παράλογες απαιτήσεις. Όλοι κάναμε λάθη στη ζωή μας είναι όμως καιρός για μια συγνώμη και μια σφικτή αγκαλιά. Τέλος να έχεις χαρούμενο πρόσωπο και ένα γλυκό λόγο για τους γύρω σου, χαρίζοντας άφθονο γέλιο και αγάπη, δημιουργώντας ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας. Η γκρίνια, η αναποδιά, η ιδιοτροπία και η θλίψη θα σου φέρουν μοναξιά και κατάθλιψη. Η μιζέρια, η άρνηση, η κακή διάθεση, η έλλειψη χαμόγελου αγάπης και προσφοράς σε οδηγούν στον κοινωνικό αποκλεισμό, γι αυτό άφησε το Θεό να διαχειριστεί τη ζωή σου, εκζητώντας το έλεός Του, με τη θερμή και αδιάλειπτη προσευχή σου. Φεβρουάριος 2012

11 Κιθαιρώνας 11 ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η προσφυγή της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2010 στο διεθνή μηχανισμό στήριξης, ήταν ομολογία χρεοκοπίας της χώρας μας. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι μειώσεις μισθών συντάξεων και τα υπόλοιπα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που πτωχοποίησαν τους Έλληνες..Τα δανεικά των άλλων οδήγησαν στη δική μας χρεοκοπία, οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται τόσο για το χρήμα που δανείζουν αλλά για τον έλεγχο μέσω αυτού.έτσι δανειστήκαμε το μέλλον μας και θα μας το επιστρέψουν «κουρεμένο». Η φτώχια υπήρξε από τα αρχαία χρόνια ενδημούσα κατάσταση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα.Οι αρχαίοι εξέφρασαν τη φτώχια με τη λέξη πενία. Ο Ηρόδοτος έχει γράψει χαρακτηριστικά : «Στην Ελλάδα μόνιμος σύντροφος είναι η φτώχια. αντιμετωπίζει δεν την φτώχια χρησιμοποιώντας την αρετή». Πενία ήταν η αξιοπρεπής φτώχια, όταν κανείς καταφέρνει να εξοικονομεί τα αναγκαία με το ημερομίσθιο, αφού πένης ήταν ο φτωχός εργάτης σε αντίθεση με τον,δυνάμενο,δηλαδή τον εύπορο. Βρισκόμαστε ήδη σε ένα εργασιακό μεσαίωνα, καταργήθηκαν οι κατακτήσεις εργαζομένων που είχαν κατοχυρωθεί από το Άλλαξε η δημόσια και ιδιωτική ασφάλιση, το Κράτος δεν μετέχει στη χρηματοδότηση των παροχών για τα γηρατειά, την ανεργία, την φροντίδα των υπερηλίκων κλπ. Τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις περικοπές μισθών συντάξεων είναι πολύ λίγα και επομένως επικρέμεται η χρεοκοπία και πάλι σε λίγα χρόνια. Και επειδή οι συνταξιούχοι θα αυξηθούν,αλλά στο νόμο δεν προβλέπεται αύξηση του κονδυλίου για τις συντάξεις, δυστυχώς η σύνταξη συνεχώς θα μειώνεται και θα καταντήσει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Σήμερα στην κατάσταση που βρίσκονται οι περισσότεροι Έλληνες μπορούμε να εκφρασθούμε με μία σειρά λέξεων όπως δυστυχία, μιζέρια και εξαθλίωση, λέξεις που δηλώνουν τα υλικά, κοινωνικά και ψυχολογικά αποτελέσματα της φτώχιας. Οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης θα χάσουν μεγάλο μέρος της κινητής τους περιουσίας, λόγω της συμμετοχής τους στο «κούρεμα» του προγράμματος ανταλλαγής Ελληνικού χρέους (PSI). Από τα Ασφαλιστικά Ταμεία 9 είπαν ναι στο «κούρεμα» μεταξύ των οποίων και το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) στο οποίο εντάχθηκε ως Κλάδος και το πρώην ΤΠΟΕΚΕ και 5 είπαν όχι και ίσως μπουν αναγκαστικά στο «κούρεμα» και έτσι η κατάσταση αυτή θα φέρει νέα μείωση στις συντάξεις μέχρι 20 % και είναι πιθανόν το τελευταίο τρίμηνο του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα με δυσκολία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, εξ αιτίας της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, της εισφοροδιαφυγής και τις ελαστικές μορφές εργασίας. Όπως σε όλες τις δύσκολες περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, έτσι και τώρα η Εκκλησία της Ελλάδος με όσα εισοδήματα διαθέτει, ασκεί το φιλανθρωπικό της έργο επάξια.στην Εκκλησία δεν υπάρχουν διακρίσεις, υπάρχει διακονία, αγάπη και ελευθερία. Η φτώχια μαστίζει επισήμως το 27 % του Ελληνικού λαού, η ανεργία το 22%,υπάρχουν περίπου άστεγοι, άποροι , οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το και οι ετήσιες αυτοκτονίες τις Γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπό τις οδηγίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και οι Μητροπόλεις της Ελλάδος με τις 6500 περίπου Ενορίες βρίσκονται σε εγρήγορση και καθημερινά δίδουν συσσίτια και αντιμετωπίζουν την μάστιγα της ανέχειας, προσφέροντας φάρμακα, τρόφιμα και ρουχισμό. Έτσι για μια φορά ακόμη η χριστιανική φιλανθρωπία γίνεται ανάχωμα και ασπίδα στη χρεοκοπία,ενάντια των αναθεωρητών της ιστορίας που θέλουν να μην εμφανίζεται η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στην σωτηρία του γένους μας. Αθήνα, 12/3/12 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Θ.ΜΠΙΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΠΟΕΚΕ ε.τ (Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος) Τηλ:

12 Κιθαιρώνας 12 Στήλη Ελληνικής γλώσσας Ελληνικές λέξεις που θεωρούμε ξένες. piazza (ιταλ.) : Προέρχεται από την ελληνική λέξη πλατεία (θηλ. του πλατύς) πέρασε στα λατινικά ως platea και στα ιταλικά μετασχηματίστηκε σε plaza και τελικά piazza. Μπουκάλι (ιταλική): Σχηματίστηκε από το ιταλικό boccale, μεταγραφή ουσιαστικού της αρχαίας ελληνικής βαύκαλις (= χαλκούν ή πήλινον αγγείον πρός ψυχρασίαν του ύδατος σαρίκι (τουρκική): Προέρχεται από την ελληνική λέξη καισαρίκιον (= λεπτό σεντόνι που τύλιγε γύρω από το κεφάλι του ο βυζαντινός συμβασιλέας (Καίσαρας). Μπράτσο (ιταλική): Από το ιταλικό bracchio, προέρχεται από το λατινικό brachium που είναι μεταγραφή της ελληνικής λέξης βραχίων Γάμπα (ιταλική): Προέρχεται από την ελληνική λέξη καμπή (στην δωρική διάλεκτο καμπά) πιάτο (ιταλική): Προέρχεται από το λατινικό platus που προέρχεται από το επίθετο πλατύς βόμβα (ιταλική): Προέρχεται από την ελληνική λέξη βόμβος = βουητό, βοή pirate (αγγλική): Προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα πειρώμαι που σημαίνει τολμώ, αποπειρώμαι. Αρχικά η λέξη πειρατής σήμαινε τον παράτολμο, τον ριψοκίνδυνο bravo (ιταλική):προέρχεται από την ελληνική λέξη βραβείον. καναπές (γαλλική): Προέρχεται από την ελληνική λέξη κώνωψ=κουνούπι. Αρχικά σήμαινε το ύφασμα που προστάτευε από κουνούπια, αλλά έφτασε στις μέρες μας να δηλώνει το έπιπλο. ομπρέλα (ιταλική): Προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη όμβρος που σημαίνει βροχή. τεφτέρι (τουρκική): Προέρχεται από το διφθέριον που σημαίνει βιβλίο με φύλλα από λεπτό κατεργασμένο δέρμα του ρήματος δέφω διφθέριον=διφθέρι=διφθέρ=ντιφτέρ=τεφτέρ salt (αγγλική): Προέρχεται από την ελληνική ομηρική λέξη αλς (γεν. αλώς) ρεπό (γαλλική):προέρχεται από το λατινικό repauso που εμπεριέχει την ελληνική λέξη παύσις re+παύσις Πηγή:

13 Κιθαιρώνας 13 Ακονίζω το μυαλό μου -Γελάω - Διασκεδάζω -Μαθαίνω Ανέκδοτα Επιμέλεια στήλης: Περικλής Μιχαλιτσιάνος ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ Θέμα: Λίμνες της Ελλάδας ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ 1.Λίμνη κοντά στη Φλώρινα 2. Κλωστές- Αυτές κυλούν (αντ) 3.Λίμνη κοντά στη Θεσσαλονίκη 4.Ένα Επιμελητήριο Υγρό στρώμα πριν το βάψιμο 5. Αυτό υπάρχει, ζει - Προφερόμενα μαζί σχηματίζουν σύμφωνο- Αθλητικά αρχικά 6. Σούπερ, καινοφανής αστέρας-αρχικά μεγάλου Έλληνα χορευτή 7. Τσίρκας, πεζογράφος μας (με άρθρο) 8. Παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Βοιωτίας 9. Λίμνη της Αιτωλοακαρνανίας 10.Ομόηχα φωνήεντα- Είναι.κάλπικη σε Ελληνική ταινία (με άρθρο). ΚΑΘΕΤΑ 1.Λίμνη στη Ροδόπη 2. Αρχαίο ένα Παλιό χωνευτικό - Αρχή ημέρας 3. Τίτλος Αφρικανικού τραγουδιού, αν επαναληφθεί Μεγάλη λίμνη κοντά στη Θεσσαλονίκη 4. Ποσοτική αντωνυμία - Ελληνικό είδος τυριού 5. Βρίσκονται μέσα στο τραστ Ένα Ταμείο 6. Πιθανώς Αηδία, τρόμος 7. Τάνυσμα,τράβηγμα- Νησί για τους.. Γάλλους 8. Σκέψη- Ανήκει στα αφεψήματα 9. Λίμνη στο Νομό Κιλκίς 10. Όχι πυκνό - Δωμάτιο σπιτιού. (Η λύση στη σελίδα 14 ) (Σημ.: Τα σταυρόλεξα της στήλης είναι πρωτότυπα) ΣΥΝΤΑΞΗ Όταν ήταν να πάρω σύνταξη, πήγα στο ΙΚΑ.Η γυναίκα στο γκισέ μου ζήτησε την ταυτότητά μου για να δει την ηλικία μου.έψαξα στις τσέπες μου, και διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου στο σπίτι. Το είπα στην υπάλληλο και είπα ότι θα ξαναπέρναγα αργότερα.η υπάλληλος μου λέει:- Ξεκούμπωσε το πουκάμισό σου.ξεκούμπωσα το πουκάμισο και φάνηκαν οι λευκές τρίχες στο στήθος μου.η υπάλληλος είπε: - Σίγουρα είστε σε ηλικία για σύνταξη, και προώθησε την αίτησή μου.όταν γύρισα σπίτι είπα την ιστορία στην γυναίκα μου. Μου είπε: - Έπρεπε να είχες κατεβάσει το παντελόνι σου. Θα έπαιρνες και επίδομα αναπηρίας!!!!!!!! ΜΕΤΑΞΥ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ.. Κάθεται ο άντρας μαζί με την δικιά του στη βεράντα και πίνει μπύρες αφού έχει κατεβάσει καμιά 10ριά μπύρες λέει: -Σ αγαπώ. -Τώρα εσύ μιλάς ή η μπύρα; -Εγώ μιλάω στη μπύρα. ΤΟ ΚΑΜΑΚΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα; Να σε πάω μια βόλτα με την porsche; Έχω ανοιχτά καλοριφέρ πάμε σπίτι μου; ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ -Τι κάνεις μωρό μου; -Σπίτι είμαι και σε σκέπτομαι, εσύ αγάπη μου; -Είμαι στα μπουζούκια και κάθομαι ακριβώς πίσω σου! ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Γιατρέ, κάθε βράδυ βλέπω το ίδιο όνειρο, ποντίκια να παίζουν ποδόσφαιρο. - Πάρε αυτά τα φάρμακα σήμερα το βράδυ...πριν κοιμηθείς και αύριο θα είσαι καλά. - Να τα πάρω από αύριο, γιατί σήμερα έχουν τελικό;

14 Κιθαιρώνας 14 Ελληνικό Τραγούδι Επιμέλεια: Περικλής Μιχαλιτσιάνος Μια στάση εδώ Μητροπάνος Δημήτρης Μουσική/Στίχοι: Τόκας Μάριος/Γράψας Φίλιππος Μια στάση εδώ να βγω στο δρόμο να χορέψω ένα ζεϊμπέκικο πάνω στην άσφαλτο κι εσύ με ύφος ψεύτικο να με κοιτάζεις, τάχα πως με λογαριάζεις Mille Colori Η εταιρία καλλυντικών Petra cosmetics διαθέτει προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και για όλη την οικογένεια. Προσφέρει τα προϊόντα της για τα μέλη του συλλόγου σας με ειδικές εκπτώσεις και μοναδικές προσφορές. Τηλέφωνο επικοινωνίας , fax Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στη τοπική μας αντιπρόσωπο κ. Φωτεινή Μαργαρίτη Θα κάνω στάση στη διπλή γραμμή του δρόμου Πόσο κοστίζει μια παράβαση του νόμου Να σταματήσω θέλω την κυκλοφορία για να φωνάξω ότι πρόδωσες την πιο όμορφη ιστορία Μια στάση εδώ Θέλω απόψε να με δεις σε δυο ξεσπάσματα Να ξεχαστούνε της ζωής μας τα χαλάσματα Να μ' αντικρίζεις τάχα πως με υποστηρίζεις ΛΥΣΗ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΥ Β Ε Γ Ο Ρ Ι Τ Ι Δ Α 2 Ι Ν Ε Σ Σ Ε Δ Ο Ρ 3 Σ Κ Ο Ρ Ω Ν Ε Ι Α 4 Τ Ε Ε Α Σ Τ Α Ρ Ι 5 Ο Ν Κ Σ Ω Α Ο 6 Ν Ο Β Α Φ Μ Ν 7 Ι Ο Σ Τ Ρ Α Τ Η Σ 8 Δ Η Λ Ε Σ Ι Σ Α 9 Α Μ Β Ρ Α Κ Ι Α Λ 10 Σ Η Ι Η Λ Ι Ρ Α ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Άγιος Νεκτάριος Βιλίων, 2όροφη βιοκλιματική κατοικία 155 τ.μ., σε οικόπεδο 440 τ.μ., 3 υ/δ, 2 μπάνια, τζάκι, parking, αποθήκη 30 τ.μ., θέα βουνό - δάσος, άριστη κατάσταση, γωνιακό, πλήρως εξοπλισμένο, πλούσιος κήπος, δίπλα σε πάρκο, ΕΥΚΑΙΡΙΑ- τιμή ευρώ τηλ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 430 τ.μ. στην Ψάθα, θέση Σπηλιές Κώστα. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ

15 Κιθαιρώνας 15 Ενέσεις φωτός για τους πάσχοντες από εκφύλιση ωχράς κηλίδας Από Γιάννη Δατσέρη, χειρουργό οφθαλμίατρο Με το φάσμα της τύφλωσης «φλερτάρουν»- λόγω αμέλειας- χιλιάδες Έλληνες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση οφθαλμολογικών παθήσεων όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ωστόσο, οι Έλληνες υστερούν σημαντικά σε θέματα πρόληψης και διάγνωσης. Τόσο οι ηλικιωμένοι ασθενείς όσο και οι πάσχοντες από διαβήτη παραμελούν τον ετήσιο επανέλεγχο από οφθαλμίατρο, παρόλο που αυτός στις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού είναι απαραίτητος. Έτσι, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να σπεύδουν στον οφθαλμίατρο μόνο όταν η όραση έχει μειωθεί σημαντικά. Στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ελλάδα, σχεδόν το 70% των ασθενών που έχουν υποστεί σοβαρή απώλεια όρασης, πάσχει από τις παραπάνω παθήσεις. Οι κυριότερες είναι η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας και το οίδημα οφειλόμενο σε θρόμβωση φλέβας αμφιβληστροειδούς. Ειδικότερα: - Η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς είναι η βασική αιτία τύφλωσης ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών. - Το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης ατόμων εργασιακής ηλικίας που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. - Το οίδημα που προκαλείται από θρόμβωση φλέβας αμφιβληστροειδούς είναι μια συχνή αγγειακή αιτία τύφλωσης ενηλίκων. Στην θεραπευτική των παθήσεων της ωχράς την τελευταία πενταετία έχει λάβει χώρα μια επαναστατική θεραπεία, η αντί-vegf. Ο αντί-vegf παράγοντας, η ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis), αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τις τρεις παθήσεις της ωχράς κηλίδας που απειλούν την όραση. Από τις κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis) διατηρεί ή βελτιώνει την όραση στο 90% των ατόμων που πάσχουν είτε από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας ή οίδημα οφειλόμενο σε θρόμβωση φλέβας αμφιβληστροειδούς. Επιπρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ο συνδυασμός θεραπειών, όπως η φωτοδυναμική θεραπεία χαμηλής ενέργειας με ενδοϋαλοειδική έγχυση ρανιμπιζουμάμπης, δείχνει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα (με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των εγχύσεων). Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα τεχνολογία ο χρόνος της εξέτασης μειώνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι συχνά δεν απαιτείται ενστάλαξη σταγόνων που θολώνουν την όραση του πάσχοντα για αρκετή ώρα. Τα νέα όμως, δεν σταματούν εδώ. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA European Medicines Agency) έχοντας πλέον στη διάθεση του δεδομένα από πολυάριθμες κλινικές μελέτες και από κλινική εμπειρία που υπερβαίνει τα 5 έτη, προχώρησε στην υιοθέτηση ενός ενοποιημένου δοσολογικού σχήματος. Πλέον και η θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης ωχράς κηλίδας ξεκινάει με μηνιαίες ενέσεις, και διακόπτεται όταν ο ασθενής παρουσιάσει σταθερότητα στην όραση για τρεις συνεχόμενες επισκέψεις. Στη συνέχεια ο ασθενής παρακολουθείται από τον γιατρό σε μηνιαία βάση, χωρίς να λαμβάνει φαρμακευτικά σκευάσματα. Στην περίπτωση που παρατηρηθεί μείωση της όρασης, η οποία οφείλεται σε υποτροπή της νόσου, η θεραπεία επαναλαμβάνεται με μηνιαίες ενέσεις έως ότου η όραση του πάσχοντα σταθεροποιηθεί (σταθερή όραση σε τρεις συνεχόμενες επισκέψεις). Συμπτώματα της Hλικιακής Eκφύλισης της Ωχράς Κηλίδας Μειωμένη, θολωμένη κεντρική όραση ή λιγότερο ακριβής (μειωμένη Οπτική Οξύτητα) Κενό ή τυφλό σημείο στην κεντρική όραση (Κεντρικό Σκότωμα) Βλέποντας αντικείμενα κυματιστά ή με καμπύλες (Μεταμορφοψίες) Tα χρώματα φαίνονται ξεπλυμένα και θαμπά (Απώλεια της Contrast Sensitivity) Γιάννης Δατσέρης, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς, Χειρουργός- Οφθαλμίατρος. Πηγή:

16 Κιθαιρώνας 16 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στο Δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας η κοινή Δημόσια Διαβούλευση των Δημοτικών Συμβουλίων της Δυτικής Αττικής. Μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και συναδέλφωσης, οι πολίτες, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Μάνδρας Ειδυλλίας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγαρέων, συζήτησαν για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική και συμφώνησαν ότι οι κοινές απειλές, χρίζουν κοινής αντιμετώπισης. Έτσι μέσα από το διάλογο τέθηκαν οι βάσεις για χάραξη κοινών στρατηγικών των όμορων Δήμων. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας, Γ. Δρίκος αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας. «Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ορθώσουμε ανάστημα. Να προτάξουμε με αποφασιστικότητα τα στήθη μας σε όποιες μεθοδεύσεις, σε όποια συμφέροντα απειλούν αυτόν τον τόπο. Την πολύπαθη Δυτική Αττική που επιτέλους πρέπει να σταματήσει να αποτελεί το αποπαίδι των κέντρων αποφάσεων. Το εύκολο θύμα των εκάστοτε εξουσιών». Παράλληλα ο Δήμαρχος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις για το Μελετάνι που ευτυχώς έπεσαν στο κενό. «Κι όμως κάποιοι «ευφυείς κύκλοι», που φυσικά δεν ζουν στη Δυτική Αττική αλλά προσδοκούν οφέλη από αυτή, χωρίς τη λαϊκή συνηγορία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις των δικών τους επικερδών επενδύσεων στις ζωές και στην καθημερινότητα των δικών μας νοικοκυριών, προσπάθησαν να υποθηκεύσουν δια νόμου το μέλλον και τις ζωές μας Ήθελαν να δώσουν «το πράσινο φώς» η περιοχή Μελετάνι να γίνει χώρος απόθεσης των βιομηχανικών στερεών αποβλήτων της Αττικής. Αντί δηλαδή µια όμορφη κοιλάδα µε κατάφυτες από πεύκα πλαγιές να αποδοθεί για αναψυχή, υπαίθριο αθλητισμό, πολιτιστικές δραστηριότητες και άλλες χρήσεις σχεδιαζόταν µια νέα χωματερή αποβλήτων µε καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή» Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως οποιαδήποτε προώθηση Ρυθμιστικών Σχεδίων πρέπει να γίνεται μόνο με την έγκριση και τη συνηγορία των τοπικών κοινωνιών και πως η μαζική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν που απέφερε το ευκταίο αποτέλεσμα με την απόσυρση της εν λόγω διάταξης για το Μελετάνι. Τέλος, έθεσε ξεκάθαρα τις προτεραιότητες που οφείλουν να τεθούν από εδώ και στο εξής και που δεν είναι άλλες από την προστασία των Πράσινων όγκων της Δυτικής Αττικής, την οργάνωση των οικισμών και την οριστική επίλυση των πολεοδομικών θεμάτων που χρόνια ταλαιπωρούν τους δημότες, την οριστική επίλυση των θεμάτων των βιοτεχνικών και βιομηχανικών περιοχών της Δυτικής Αττικής που αποτελούν τον οικονομικό πόλο ανάπτυξης της περιοχής και φυσικά τη δημιουργία πόρων οικιστικής ανάπτυξης για να δοθεί ώθηση και κίνητρο για επενδύσεις υποδομών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γ. Δρίκος: «έργα που θα βάλουν ξανά τη Δυτική Αττική στο προσκήνιο. Θα της δώσουν προοπτική. Η ιστορία και τα παιδιά μας δεν θα μας συγχωρήσουν το λάθος και την αβλεψία. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο πρέπει να αποτελεί τη συναπόφαση της Τοπικής Κοινωνίας». Η σελίδα αυτή έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας για δική του χρήση, έναντι οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Σελίδα 1 από 72 Αυτό το κείμενο είναι όλη η συμφωνία. Η συμφωνία είναι νόμος της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 2012. Μπορείς να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι.

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι. Μελαγχολία Το φυλλάδιο θα σου φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που νιώθεις θλίψη ή μελαγχολία. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν έχεις συμπτώματα κατάθλιψης και πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή κάποιον

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο Ήρθε ο Γενάρης και ο ήλιος κρύφτηκε αμέσως πίσω από τα σύννεφα. Οι φίλοι του οι συλλέκτες τον περιμένουν με αγωνία αλλά απ ότι φαίνετε θα συνεχίσουν να τον περιμένουν

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Σ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1. Στόχοι της έρευνας Η ad-hoc έρευνα για τη µετάβαση από την αγορά εργασίας στη σύνταξη έχει τέσσερις βασικούς στόχους: Να διερευνήσει τον

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό πλαίσιο Οικογένεια με αυτιστικό παιδί Δώρα Παπαγεωργίου Κλινική Ψυχολόγος

Σχολικό πλαίσιο Οικογένεια με αυτιστικό παιδί Δώρα Παπαγεωργίου Κλινική Ψυχολόγος Σχολικό πλαίσιο Οικογένεια με αυτιστικό παιδί Δώρα Παπαγεωργίου Κλινική Ψυχολόγος Η απώλεια του «ονειρεμένου παιδιού» Οι γονείς βιώνουν μιαν απώλεια. Βιώνουν την απώλεια του παιδιού που έκτισαν μέσα στο

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα Η Αργυρώ και ο Βασίλης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να επισκεφτούν το θείο Αριστείδη, που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Βασίλης: «Πρέπει σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος; ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Το παρόν ερωτηματολόγιο αφορά έρευνα για τις συνήθειες των φοιτητών. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν μένουν αυστηρά προσωπικές και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2014 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Δεκέμβριος 2014 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Δεκέμβριος 2014 ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc A.E. - Αριθμός Μητρώου Ε.Σ.Ρ.: 1 (ΕΝΑ), στο πλαίσιο του υποέργου 3 «Επαναλαμβανόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών Τμήμα Έρευνας Κοινωνιοδημογραφικά Χαρακτηριστικά ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ 2 1,6 % 1 8,9 2 % 1 4,8 6 % 1 2,1 6 % 6,7 6 % 8,1 1 % 8,1 1 % 1,3 5 % 2,7 % 1,3 5 %

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή σας παρουσία. Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: ευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Για την κατανόηση του θέματος καθώς το διαβάζουμε θα πρέπει γνωρίζουμε ή να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

www.laraguidedogs.gr

www.laraguidedogs.gr www.laraguidedogs.gr Γεια σας! Με λένε «Λάρα» και είμαι βετεράνος σκύλος-οδηγός τυφλών! Εμείς οι σκύλοι-οδηγοί, πάμε παντού κι όλοι μας θαυμάζουν! Η δουλειά μας είναι πολύ σημαντική διότι «δανείζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. Τριμηνιαία Έρευνα. Α Τρίμηνο 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. Τριμηνιαία Έρευνα. Α Τρίμηνο 2012 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Τριμηνιαία Έρευνα Α Τρίμηνο 2012 Αθήνα, Απρίλιος 2012 2 Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Α Τρίμηνο 2012 3 4 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

*Στοιχεία Επικοινωνίας. Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr. 58 insurance w * rld

*Στοιχεία Επικοινωνίας. Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr. 58 insurance w * rld *Στοιχεία Επικοινωνίας Φιλελλήνων 1, Αθήνα, τηλ.: 210 3232500, fax: 210 3242537 e-mail: info@frontco.gr, url: www.frontco.gr 58 insurance w * rld Frontco Με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην ασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/7/2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/7/2014 ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΝΕ / ΓΣΕΕ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τη δραστική μείωση του εισοδήματος και της καταναλωτικής δύναμης των μισθωτών σε σχέση

Διαβάστε περισσότερα

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου»

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Γράψε ένα Τίτλο για την εφημερίδα εδώ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗ σελ. 4 γράψε την ημερομηνία εδώ «Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Αφιέρωμα για την σχέση «Πόλη + Φύση» «Να μεγάλωναν ας πούμε οι

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Εμπιστοσύνης του Καταναλωτή

Έρευνα Εμπιστοσύνης του Καταναλωτή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Έρευνα Εμπιστοσύνης του Καταναλωτή Τριμηνιαία Έρευνα Γ Τρίμηνο 2014 Αθήνα, Οκτώβριος 2014 2 Έρευνα Εμπιστοσύνης του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Η εξέλιξη των εισοδημάτων των μισθωτών

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Η εξέλιξη των εισοδημάτων των μισθωτών ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η έρευνα είχε ως στόχο την αποτύπωση των τάσεων κατανάλωσης των μισθωτών στην Ελλάδα, την καταγραφή της διαχρονικής τους εξέλιξης, τη γνώση των γενικότερων κριτηρίων που ορίζουν την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άνω Λιόσια, 14/7/ 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άνω Λιόσια, 14/7/ 2015 Άνω Λιόσια, 14/7/ 2015 ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Υποδοχή αιτήσεων προς τους δυνητικά ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ

OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ OMIΛΙΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ Ρ.Ι.Κ Αγαπητοί μου Χριστιανοί, Σας ευχαριστώ που μου δίνεται σήμερα την ευκαιρία, να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις και το όραμά μου για την Εκκλησία

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση H Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας ευχαριστεί την PH EUROPE για την συνδρομή της στην δημιουργία αυτού του εργαλείου Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας - HPH Δερβενακίων 11β

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης Ποσοτική Έρευνα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων στο μισθωτό και άνεργο πληθυσμό της χώρας VPRC Δ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ VPRC

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Η φίλη μας η ανακύκλωση Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στην όμορφη πολιτεία με το γαλάζιο ουρανό μια μικρή παρέα από σκουπίδια συναντήθηκε για να κουβεντιάσει το μέλλον της. Ο Αλουμίνης,

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα 7-9/9/2013. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο

Επικαιρότητα 7-9/9/2013. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Αθήνα 9-9-2013 Επικαιρότητα 7-9/9/2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Τηλεόραση και διαφήμιση Τηλεόραση και διαφήμιση Δείτε τι έγραψαν μερικά παιδιά για τις διαφημίσεις:... Σε κάθε σπίτι σήμερα έχει μπει η τηλεόραση και, όπως γνωρίζουμε, κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από τις διάφορες διαφημίσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαία ενημέρωση για την απασχόληση, την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις

Τριμηνιαία ενημέρωση για την απασχόληση, την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Διοσκούρων 4 & Πολυγνώτου ΑΘΗΝΑ 105 55 Τηλ. 2103310080, Fax: 2103310083 E-mail: info@kpolykentro.gr Τριμηνιαία ενημέρωση για την απασχόληση, την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

πρότυπες παιδικές ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Κρήτης

πρότυπες παιδικές ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Κρήτης πρότυπες παιδικές ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Κρήτης Αγαπητά παιδιά γειά σας Αγαπητά παιδιά γεια σας Άλλη μια χρόνια κλείνει σε λίγο καιρό, άλλο ένα όμορφο καλοκαίρι που περάσαμε στην χώρα μας περνάει στην ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.πρωτ: 8278/5-7-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.πρωτ: 8278/5-7-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.πρωτ: 8278/5-7-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 12 / 29-6-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ)

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μακρινό χωριό σε μια χώρα πανέμορφη. Τα σπίτια του ήταν μικρά και παραμυθένια.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έλληνες απέναντι στη Μετανάστευση

Οι Έλληνες απέναντι στη Μετανάστευση Οι Έλληνες απέναντι στη Μετανάστευση Στάσεις απέναντι στη μετανάστευση και το νέο νομοθετικό πλαίσιο Μεταβολές 2008-2010 Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ιανουάριος 2010 PI2010006

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 Ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες. Οι Ελληνίδες φαίνεται να ανησυχούν αρκετά για το ενδεχόµενο να νοσήσουν οι ίδιες, χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 6 Διάρκεια: 2.30 Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορές Μεταφορές Καταναλωτής Ε

Μεταφορές Μεταφορές Καταναλωτής Ε ΚΕΦ. 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός του μαθήματος των Οικονομικών είναι να προσφέρει τις αναγκαίες οικονομικές γνώσεις, ώστε να αντιλαμβανόμαστε σωστά τον τρόπο λειτουργίας της Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1 ΠΡΩΙΝΟ Ξυπνάω το πρωί και είμαι κουρασμένος και ούτε στο σχολείο είμαι συγκεντρωμένος. O φίλος μου ο Γιάννης που

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ

Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ Τι είναι η «υγεία»; Η κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής,

Διαβάστε περισσότερα

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b.

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 44 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης.

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Συμμετοχή σε ομαδικά συστήματα Λαϊκών και Εθνικών λαχείων. Bonus σύστασης. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 10 ως έναντι ασφαλίστρων έχετε ΔΩΡΕΑΝ τις παρακάτω παροχές: Άνοιγμα τραπεζικού

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΧΑΝΙΩΝ LUXURY HOMES IN PLAKA, CHANIA

ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΧΑΝΙΩΝ LUXURY HOMES IN PLAKA, CHANIA ΣΥΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΧΑΝΙΩΝ LUXURY HOMES IN PLAKA, CHANIA Πλάκα, Χανιά, Κρήτη, Τ.Κ. 73200 Τηλ.: +30.2831025306, Fax: +30.2831025306 email: info@lesteluxuryhomes.com url: www.lesteluxuryhomes.com

Διαβάστε περισσότερα

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Σκρουτζ, κυρίες του Φιλανθρωπικού Σωματείου, παιδιά που λένε τα κάλαντα, οι συγγενείς του Εμπενίζερ Σκρουτζ, το πνεύμα των προηγούμενων

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ] 2014 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Ερευνητική εργασία των μαθητών : Αλεξίου Δημήτρη, Γεωργιάδου Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ Μανώλη, Κατσούλη Απόστολου, Τρέμμα Λουκίας [ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ;

ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ; ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ; Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος www.panosplatritis.com Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝCB για το 2013 Αθήνα, 4 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝCB για το 2013 Αθήνα, 4 Μαρτίου 2014 Ανακοίνωση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝCB για το 2013 Αθήνα, 4 Μαρτίου 2014 Γεράσιμος Νοταράς, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Η διεθνής οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών,

Διαβάστε περισσότερα

35o. Αθήνα 11 Μαΐου 2009

35o. Αθήνα 11 Μαΐου 2009 35o Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθήνα 11 Μαΐου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας στους 4 Έλληνες πολίτες πληρώνει από την τσέπη του για υπηρεσίες υγείας ενώ, συνολικά, η δαπάνη των νοικοκυριών για υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ 1438 / Διάγραμμα 1 ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κάποιες φορές ακούμε να γίνεται συζήτηση για τα άτομα με αναπηρία. Το τελευταίο διάστημα,

Διαβάστε περισσότερα

4/6/2014 Α.μ.E.A και εργασία

4/6/2014 Α.μ.E.A και εργασία 1 4/6/2014 Α.μ.E.A και εργασία «Αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώνει στα βουνά, θα περάσεις μια ζωή πιστεύοντας πως το ψάρι είναι ηλίθιο» έλεγε Αϊνστάιν και μ έκανε να σκεφτώ, πόσοι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ελπιζώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ * Εσωτερικό έντυπο Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα