A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Ύστερα από διαπίστωση της νόµιµης απαρτίας, αφού σε σύνολο 21 µελών του ιοικητικού Συµβουλίου βρέθηκαν παρόντα 11 συγκεκριµένα :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Ύστερα από διαπίστωση της νόµιµης απαρτίας, αφού σε σύνολο 21 µελών του ιοικητικού Συµβουλίου βρέθηκαν παρόντα 11 συγκεκριµένα :"

Transcript

1 A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. ΑΜΘ 14/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ Αριθµ. Απόφασης: 64/2016 Θέµα: Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕ Ε στην Θεσσαλονίκη.Εισηγητής Ε. Λαµπάκης. Στην Κοµοτηνή σήµερα, 24 Νοεµβρίου 2016, ηµέρα Πέµπτη και ώρα 14.00, συνήλθε σε συνεδρίαση το ιοικητικό Συµβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης ήµων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕ /ΑΜΘ), στα επί της οδού Στίλπωνος Κυριακίδη 17, 3 ος όροφος, Κοµοτηνή , γραφεία της, κατόπιν της σε ορθή επανάληψη µε Α.Π 692/ πρόσκλησης-ηµερήσιας διάταξης, του Προέδρου του ιοικητικού Συµβουλίου κ. Ευάγγελου Λαµπάκη, ηµάρχου Αλεξανδρούπολης, που επιδόθηκε νόµιµα σε κάθε µέλος της, σύµφωνα µε τους ορισµούς του άρθρου 16 παρ. 1 του Π. 75/2011 (ΦΕΚ 182 Α / )«ΠΕ & ΚΕ Ε». Με την ίδια πρόσκληση κλήθηκαν και οι ήµαρχοι-µέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕ ΑΜ-Θ, οι οποίοι δεν συµµετέχουν στο ιοικητικό Συµβούλιο αυτής. Ύστερα από διαπίστωση της νόµιµης απαρτίας, αφού σε σύνολο 21 µελών του ιοικητικού Συµβουλίου βρέθηκαν παρόντα 11 συγκεκριµένα : ΠΑΡΟΝΤΕΣ 1. Λαµπάκης Ευάγγελος, ήµαρχος Αλεξανδρούπολης, Πρόεδρος.Σ 2. Τσανάκα ήµητρα, ήµαρχος Καβάλας Αντιπρόεδρος.Σ 3. Αθανασιάδης Θεόδωρος, ηµοτικ. Σύµβουλος Προσοτσάνης Γραµµατέας.Σ 4. Τσιτιρίδης Γεώργιος: ήµαρχος Αβδήρων Μέλος.Σ 5. Καδή Ισµέτ: ήµαρχος Ιάσµου, Μέλος.Σ 6. Τσοµπανόπουλος Ευάγγελος: ήµαρχος Νέστου Μέλος.Σ 7. Σωτηριάδου Αλεξάνδρα: ήµαρχος Παρανεστίου Μέλος. Σ 8. Καζάκου Φελίνα: ηµοτική Σύµβουλος Κοµοτηνής Μέλος.Σ 9. Τσέπελης Εµµανουήλ: ηµοτικός Σύµβουλος Ξάνθης Μέλος.Σ 10. Γραβάνης Αντώνιος: ηµοτικός Σύµβουλος Κοµοτηνής Μέλος.Σ 11. Τσολακίδης Βασίλειος: ηµοτικός Σύµβουλος Αβδήρων Μέλος.Σ 12. Μιχαηλίδης Παύλος: ηµοτικός Σύµβουλος Αλεξανδρούπολης Μέλος ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Μαµσάκος Χριστόδουλος, ήµαρχος ράµας, Μέλος.Σ 2. Μαυρίδης Βασίλειος: ήµαρχος Ορεστιάδας Μέλος.Σ 3. Αναστασιάδης Φίλιππος, ήµαρχος Παγγαίου, Μέλος.Σ 4. Χατζηεµµανουήλ Κωνσταντίνος: ήµαρχος Θάσου Μέλος.Σ 5. αλακάκης ηµήτριος: ήµαρχος οξάτου Μέλος.Σ 6. Γιαννόπουλος Βασίλειος: ήµαρχος Κάτω Νευροκοπίου Μέλος.Σ 7. Φιλόσογλου Γεώργιος, ηµοτικός Σύµβουλος Καβάλας Μέλος.Σ 8. Γκαράνης Ιωάννης: ηµοτικός Σύµβουλος Κοµοτηνής Μέλος.Σ 9. Σιµιτσής Κωνσταντίνος: ηµοτικός Σύµβουλος Καβάλας Μέλος.Σ Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο κ. Πετρίδης Γεώργιος ήµαρχος Κοµοτηνής, Μέλος του.σ της ΚΕ Ε. Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης που έχει ως εξής:..

2 Έπειτα ο κ. Πρόεδρος εισηγούµενος του 10 ου θέµατος της ηµερήσιας διάταξης, «Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕ Ε στην Θεσσαλονίκη», θέτει υπόψη των µελών του.σ τις παρατηρήσεις που διατύπωσε η ΠΕ ΑΜ-Θ επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε για τη ιοικητική Μεταρρύθµιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτό παρουσιάσθηκε στο έκτακτο Συνέδριο του Βόλου το οποίο πραγµατοποιήθηκε στις Οκτωβρίου µε θέµα: «Αλλαγή του Καλλικράτη-Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και ιοίκησης του Κράτους». Στο σηµείο αυτό ενηµερώνει τα µέλη ότι στις προτάσεις της ΚΕ Ε δεν υπήρχε ενότητα για το ρόλο της ΤΑ στην ανάπτυξη και στην επιχειρηµατικότητα, πράγµα που το παραδέχτηκαν οι σύνεδροι και ότι θα γίνει εισήγηση από τον ίδιο τον οµιλούντα, για το θέµα αυτό, στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος έκανε αναφορά στις ειδικότερες παρατηρήσεις της Π.Ε. ΑΜ-Θ ανά ενότητα περιεχοµένων του κειµένου της ΚΕ Ε, ως ακολούθως: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Α. Το σύστηµα ιακυβέρνησης Β. Οι αρµοδιότητες Γ. Η οικονοµική διαχείριση. Το προσωπικό των ΟΤΑ Ε. Η καταστατική θέση των αιρετών Στ. Οι συµβασιακοί θεσµοί Ζ. Τα Ιδρύµατα, τα Νοµικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των ΟΤΑ Η. Η εποπτεία, ο έλεγχος και οι ελεγκτικοί θεσµοί 3. ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ 4. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΩΝ 5. Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ 6. Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 7. ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

3 Τέλος επεσήµανε τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσει η ΚΕ Ε για την υποστήριξη και προώθηση των µεταρρυθµίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: 1. Αξιολόγηση όλων των Οργάνων του συστήµατος διακυβέρνησης των ήµων (ακόµη και εκείνων για τα οποία υφίσταται έλλειψη σχετικών στοιχείων). 2. Προσδιορισµός και συγκεκριµενοποίηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των ήµων και των Περιφερειών µε βάση τεκµηριωµένη προσέγγιση. 3. ιασφάλιση ότι οι κατευθύνσεις των θέσεων της ΚΕ Ε για την επαναοριοθέτηση των αρµοδιοτήτων των αποκεντρωµένων υπηρεσιών της Κεντρικής ιοίκησης που είναι χωροθετηµένες σε περιφερειακό ή δηµοτικό επίπεδο, λαµβάνονται υπόψη στο πλαίσιο των εργασιών των Επιτροπών του ΥΠΕΣ που εξετάζουν την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». 4. ιασφάλιση της αναγκαίας συστηµατικής συνεργασίας του ΥΠΕΣ µε τα συναρµόδια Υπουργεία και τα συλλογικά όργανα της Τ.Α. προκειµένου να υπάρξει επανα-οριοθέτηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των επιπέδων της ιοίκησης και της Αυτοδιοίκησης καθώς και µεταξύ Α και Β βαθµού αυτοδιοίκησης. 5. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης για την απλοποίηση και ενοποίηση των διενεργούµενων ελέγχων. 6. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης για την άρση των κωλυµάτων και ασυµβιβάστων των αιρετών. 7. Αξιολόγηση των νοµικών προσώπων (ΝΠ, ΝΠΙ ) της ΤΑ κατά κατηγορία µε την πραγµατοποίηση αντίστοιχης έρευνας πεδίου. 8. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης που θα στοχεύει στη διασφάλιση της οικονοµικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 9. Ανάλυση και περαιτέρω εξειδίκευση των κατευθύνσεων για τη διεύρυνση του σηµερινού αναπτυξιακού ρόλου των ήµων». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλεί τα µέλη να τοποθετηθούν επί αυτού, εκφράζοντας τις απόψεις τους, για τυχόν διαφωνίες ή και προσθήκες. Μη υπάρχουσας καµίας αντίθετης άποψης ή νέας πρότασης για να προστεθεί στο κείµενο των παρατηρήσεων, Το ιοικητικό Συµβούλιο, βλέποντας και τις διατάξεις του Π.. 75/2011(ΦΕΚ 182/Α/ ) «Περιφερειακές Ενώσεις ήµων και Κεντρική Ένωση ήµων Ελλάδας».

4 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο µ ό φ ω ν α - Εγκρίνει τη διατύπωση των ακόλουθων παρατηρήσεων της ΠΕ ΑΜ-Θ επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε για τη µεταρρύθµιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «ΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ Ε ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε δεν διατυπώνονται ειδικότερες παρατηρήσεις. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙ ΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: Αποτελεί κεντρικό σηµείο της απόφασης του συνεδρίου του Βόλου η θέση ότι εν ενόψει της Συνταγµατικής Αναθεώρησης, υπάρχει ανάγκη: α) αναθεώρησης του άρθρου 101 του Συντάγµατος µε περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση της νησιωτικότητας και του άρθρου 102 του Συντάγµατος µε στόχο την αποσαφήνιση της έννοιας των τοπικών υποθέσεων και των τοπικών εσόδων και την θωράκιση της ταυτόχρονης µεταφοράς των πόρων µε τις αντίστοιχες αρµοδιότητες και β) άρσης των κωλυµάτων και ασυµβιβάστων των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης. 2. ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Α. Το σύστηµα ιακυβέρνησης Πέραν της παράθεσής του, επιχειρείται µία αξιολόγηση της συγκρότησης και λειτουργίας του συστήµατος ιακυβέρνησης κατά την πενταετία Επισηµαίνεται το γεγονός της µη αξιολόγησης όλων των υφισταµένων Οργάνων, Μονοµελών και Συλλογικών (π.χ. ήµαρχοι Αντιδήµαρχοι, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Συµβούλια ηµοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων) κάνοντας επίκληση στην έλλειψη σχετικών στοιχείων.

5 Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Συµπερασµατικά τονίζεται στο κείµενο ότι το Σύστηµα ιακυβέρνησης ανταποκρίθηκε µε επάρκεια στην αποστολή που ανέλαβε, ότι υπάρχουν περιθώρια για τη βελτίωσή του µέσω αναγκαίων νοµικών βελτιώσεων αλλά κυρίως µε την αξιοποίηση του προγράµµατος οργάνωσης και λειτουργικού εκσυγχρονισµού των 325 ήµων και την αναβάθµιση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Β. Οι αρµοδιότητες Σχετικά µε τον προσδιορισµό των αρµοδιοτήτων µεταξύ των ήµων και των Περιφερειών, διατυπώνεται η άποψη ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να αναλάβουν το κύριο βάρος παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και οι ήµοι το κύριο βάρος παροχής προς τους πολίτες, κυρίως µέσω των ΚΕΠ, χωρίς καµία ειδικότερη τεκµηρίωση αλλά και αντίστοιχη συγκεκριµενοποίηση αρµοδιοτήτων. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Τονίζεται η ορθότητα της άποψης που διατυπώνεται και αναφέρεται στο ότι «οι αρµοδιότητες των αποκεντρωµένων υπηρεσιών της Κεντρικής ιοίκησης που είναι χωροθετηµένες σε περιφερειακό ή δηµοτικό επίπεδο µπορούν ευκολότερα να ασκηθούν από τις Περιφέρειες ή τους ήµους, αντίστοιχα, είτε αφορούν τοπικές υποθέσεις είτε είναι εκχωρούµενες αρµοδιότητες, µε τη συνολική υπαγωγή των υπηρεσιών αυτών στη δευτεροβάθµια ή την πρωτοβάθµια Τοπική Αυτοδιοίκηση (µε το σύνολο των ανθρώπινων και οικονοµικών πόρων και της υλικοτεχνικής υποδοµής τους). Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι προς τη συγκεκριµένη κατεύθυνση κινούνται οι Επιτροπές του ΥΠΕΣ που εξετάζουν την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». Παράλληλα και η ΚΕ Ε θα πρέπει να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τη κατεύθυνση αυτή. Όσον αφορά στην εφαρµογή της Πολυεπίπεδης ιακυβέρνησης, τονίζεται ότι για να εξυπηρετηθεί ο σηµαντικός αυτός στρατηγικός στόχος, απαιτείται ένας συγκεκριµένος µακροπρόθεσµος σχεδιασµός και η διάθεση των απαραίτητων πόρων. Υπογραµµίζεται σωστά ότι η επανα-οριοθέτηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των επιπέδων της ιοίκησης και της Αυτοδιοίκησης µε κατεύθυνση κυρίως την εγγύτητα παροχής των υπηρεσιών στους πολίτες, προϋποθέτει τη συστηµατική συνεργασία του ΥΠΕΣ µε τα συναρµόδια Υπουργεία και τα συλλογικά όργανα της

6 Τ.Α. Στη κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες από τους προαναφερόµενους φορείς για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας. ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ: Αναγνώριση διαφοροποιήσεων µεταξύ διαφορετικών κατηγοριών ήµων διαδηµοτικές δοµές και συνεργασίες - επίλυση προβληµάτων διοικητικής υποστήριξης. Επανα-οριοθέτηση αρµοδιοτήτων σε σχέση µε την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση όπως πχ. µεταφορά συγκροτηµένων δοµών στην ΤΑ, ανάληψη διοίκησης τοπικού κοινωνικού κράτους κλπ. Παραδείγµατα Μεταφοράς Αρµοδιοτήτων Α. Από το Κράτος στην Αυτοδιοίκηση µε µεταφορά προσωπικού και αναγκαίων πόρων. Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (κατά τα πρότυπα συντελεσθείσας στο παρελθόν µεταφοράς κρατικών παιδικών σταθµών και αθλητικών εγκαταστάσεων): - Προνοιακές Μονάδες κλειστής περίθαλψης περιφερειακής εµβέλειας µεταφέρονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. (πχ Κέντρα Προστασίας Παιδιού, Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, Γηροκοµεία κλπ) - Προνοιακές Μονάδες ανοικτής και κλειστής περίθαλψης τοπικής εµβέλειας µεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (π.χ. Κέντρα Στήριξης ΑµεΑ, Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, Γηροκοµεία κλπ). Β. Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Οι εναποµείνασες αρµοδιότητες επί των λαϊκών αγορών (πχ έλεγχος εµπόρων). - Τήρηση υγειονοµικών διατάξεων καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος ή να αναλάβει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση το σύνολο της αρµοδιότητας έκδοσης άδειας λειτουργίας και εποπτείας καταστηµάτων. Γ. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση - Αρµοδιότητες αγροτικής ανάπτυξης ( νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής). - Έγγειες Βελτιώσεις και εποπτεία ΤΟΕΒ ( νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής).

7 - Η µέριµνα για τα αδέσποτα ζώα και η κατασκευή καταφυγίων ( νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής). - Η αντιπληµµυρική προστασία και η εποπτεία των χειµάρρων. Παραδείγµατα σύγχυσης αρµοδιοτήτων - Αδειοδότηση κοινωνικών δοµών (Κ ΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ.) - Η αντιπληµµυρική προστασία και η εποπτεία των χειµάρρων. - Πρόληψη - Πρωτοβάθµια υγεία ( ηµοτικά ιατρεία, κοινωνικά-ιατρείαφαρµακεία κλπ.) - Λειτουργία ανταποκριτών ΟΓΑ - ιαχείριση βοσκοτόπων Γ. Η οικονοµική διαχείριση Παρατίθενται αναλυτικά τόσο τα βασικά προβλήµατα που εντοπίζονται και αφορούν στην οικονοµική διαχείριση των ΟΤΑ όσο και προτάσεις που στοχεύουν στην αντιµετώπιση των διαπιστούµενων προβληµάτων. Παρόλα ταύτα επισηµαίνεται το γεγονός ότι δεν διατυπώνεται συγκεκριµένη πρόταση για την απλοποίηση και ενοποίηση των διενεργούµενων ελέγχων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.. Το προσωπικό των ΟΤΑ Επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε δεν διατυπώνονται ειδικότερες παρατηρήσεις, δεδοµένου ότι το θεµατικό αντικείµενο αντιµετωπίζεται µε επάρκεια. Ε. Η καταστατική θέση των αιρετών Από την παράθεση του κειµένου δεν προκύπτει µε σαφήνεια το τι συγκεκριµένα ζητείται σχετικά µε την άρση των κωλυµάτων και ασυµβιβάστων. Για το συγκεκριµένο σηµαντικό θέµα χρειάζεται συµπλήρωση και επαναδιατύπωση του σχετικού σηµείου του κειµένου. Κατά τα λοιπά συµπεριλαµβάνονται οι θέσεις περί ανάγκης για Κωδικοποίηση και οριστική επίλυση των διατάξεων για την καταστατική θέση των Αιρετών.

8 Επανεξέταση του καθεστώτος «περί αυξήσεων των ποινών για αδικήµατα κατά του ηµοσίου ή ΝΠ». Τροποποίηση της διάταξης που αφορά την παραποµπή των Αιρετών σε αργία. Επαναφορά ιδιάζουσας δωσιδικίας. Κατάργηση της διάταξης του ασφαλιστικού νόµου που επιβάλει την περικοπή της σύνταξης των συνταξιούχων αιρετών για όσο χρονικό διάστηµα διατηρούν την ιδιότητα του αιρετού. Επαναφορά των διατάξεων για τις αποζηµιώσεις των Αιρετών για τη συµµετοχή τους στις συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων. Επανεξέταση και αποσαφήνιση της χορήγησης ειδικής άδειας στους Αιρετούς. Άµεση εκδίκαση των εκκρεµών υποθέσεων. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙ ΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: Οι θέσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν και αποτελούν κεντρικό σηµείο της απόφασης του συνεδρίου του Βόλου. Στ. Οι συµβασιακοί θεσµοί Επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε δεν διατυπώνονται ειδικότερες παρατηρήσεις, δεδοµένου ότι το θεµατικό αντικείµενο αντιµετωπίζεται µε επάρκεια. Ζ. Τα Ιδρύµατα, τα Νοµικά Πρόσωπα και οι Επιχειρήσεις των ΟΤΑ Στη συγκεκριµένη ενότητα αφού πρώτα παρατίθενται το είδος των νοµικών προσώπων που δύνανται να λειτουργούν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης µετά την θέσπιση του Ν.3852/2010, επιχειρείται µία συνοπτική αξιολόγηση αυτών παραθέτοντας σχετικά συµπεράσµατα. Με δεδοµένο αυτό, επισηµαίνεται ότι: εν αξιολογούνται οι ηµοτικές Ανώνυµες Εταιρείες (µονοµετοχικές) του άρθρου 266 του Κ Κ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ήµων, οι Ανώνυµες Εταιρείες του άρθρου 265 του Κ Κ, οι Επιχειρήσεις Ραδιοφωνίας καθώς και οι Αστικές εταιρείες µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα των ήµων και Περιφερειών. Τα ΝΠ αντιµετωπίζουν πληθώρα προβληµάτων στην διοικητικο οικονοµική τους λειτουργία, διαπίστωση που έρχεται σε αντίθεση µε το κείµενο όπως διατυπώνεται στα σηµείο αξιολόγησης της λειτουργίας των Νοµικών Προσώπων και Ιδρυµάτων.

9 Κατά την αξιολόγηση της λειτουργίας των ΕΥΑ δεν γίνεται καµία αναφορά για τις λοιπές αρµοδιότητες και δραστηριότητες που ασκούν πέραν αυτών της ύδρευσης αποχέτευσης και κατά συνέπεια δεν διατυπώνεται κάποιο σχετικό συµπέρασµα. Οι παρατηρούµενες ελλείψεις της συγκεκριµένης ενότητας θα καλυφθούν µέσω της πρότασης που σωστά διατυπώνεται στο καταληκτικό µέρος του σχετικού κειµένου (τελευταία παράγραφος) και αφορά στην αξιολόγηση των νοµικών προσώπων µε ερωτηµατολόγιο κατά κατηγορία και πραγµατοποίηση αντίστοιχης έρευνας πεδίου. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Η. Η εποπτεία, ο έλεγχος και οι ελεγκτικοί θεσµοί Μετά από µία ενδεικτική αναφορά των Οργάνων που ασκούν ελέγχους στη διοικητική και οικονοµική λειτουργία των ΟΤΑ, διαπιστώνεται ότι «οι ελεγκτικοί µηχανισµοί έχουν αλληλοεπικάλυψη και δεν συντονίζονται µε αποτέλεσµα να δηµιουργείται αβεβαιότητα και σηµαντικό βάρος στη λειτουργία και διοίκηση των ΟΤΑ.» Παρόλη τη διαπίστωση αυτή, δεν διατυπώνεται συγκεκριµένη πρόταση απλοποίησης και ενοποίησης των διενεργούµενων ελέγχων, παρά µία γενική αναφορά περί αναγκαιότητας διερεύνησης της δυνατότητας λειτουργικής ενοποίησης των ελεγκτικών µηχανισµών ή και συντονισµού και προγραµµατισµού του ελεγκτικού έργου αυτών. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. 3. ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ Κατ αρχάς διατυπώνονται οι άξονες και οι πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ΟΤΑ προκειµένου να προχωρήσουν τόσο σε εκσυγχρονισµό της οικονοµικής τους οργάνωσης και λειτουργίας όσο και για την επίτευξη εξωστρέφειας στην οικονοµική τους πολιτική. Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στις πηγές χρηµατοδότησης για την άσκηση των αποκλειστικών και συντρεχουσών αρµοδιοτήτων των ΟΤΑ, στη µείωση που υφίστανται από έτος σε έτος οι πόροι των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ αλλά και στην εξ αυτού του τελευταίου µεγαλύτερη σηµασία που αποκτά η χρηµατοδότηση από τα συγχρηµατοδοτούµενα προγράµµατα. Επισηµαίνεται ιδιαίτερα από το σχετικό κείµενο ότι µε βάση το γεγονός της δραµατικής µείωσης της ΣΑΤΑ, «τα περισσότερα έργα και δράσεις των ήµων που θα έπρεπε να υλοποιούνται χωρίς έλεγχο σκοπιµότητας µιας και αφορούν στις αποκλειστικές τους

10 αρµοδιότητες, µπορούν πλέον να χρηµατοδοτηθούν µόνο από συγχρηµατοδοτούµενα Ε.Π. και εποµένως υπόκεινται όχι µόνο σε έλεγχο εφαρµογής των διαχειριστικών κανόνων της Ε.Ε. αλλά και σε ουσιαστικό έλεγχο και έγκριση των αρµοδίων ηµόσιων αρχών». Συµπεραίνεται δε ότι «η εξέλιξη αυτή έχει στερήσει από τους ήµους την αναγκαία πολιτική και οικονοµική αυτοτέλεια στην επιλογή των έργων και των δράσεων τοπικής κλίµακας και σηµασίας». Τέλος επισηµαίνεται η ανάγκη διατύπωσης συγκεκριµένης πρότασης που θα στοχεύει στη διασφάλιση της οικονοµικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙ ΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: Ως προς το οικονοµικό πλαίσιο της µεταρρύθµισης και τους πόρους της Τ.Α. διατυπώθηκαν οι ακόλουθες θέσεις: (α) φορολογική αποκέντρωση µε φορολογικές ελευθερίες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του πολίτη και µε µηχανισµό αναδιανοµής για άρση των ανισοτήτων. (β) νέα γενιά παρακρατηθέντων και ταυτόχρονη επιστροφή εσόδων από φόρο ζύθου, βοσκοτόπων, πετρελαιοειδή κλπ. (γ) πρόγραµµα υποστήριξης της µεταρρύθµισης µε διασφαλισµένους πόρους και προσωπικό. (δ) απόδοση του 10% από τα έσοδα του Πράσινου Ταµείου (ε) δραστική µείωση των επιτοκίων του Ταµείου Παρακαταθηκών και ανείων (στ) δηµιουργία ενός νέου Αναπτυξιακού Προγράµµατος της Τ.Α., που θα συµπληρώνει το ΕΣΠΑ και µπορεί να χρηµατοδοτείται από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων, το Π Ε, την ΕΤΕΠ και το Πράσινο Ταµείο. Το Πρόγραµµα αυτό θα παρέχει ιδιαίτερα υποστήριξη στους µικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήµους. (η) η µη µεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τ.Α. όπως είναι σήµερα, αλλά η µελέτη για την θεσµοθέτηση ενός νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, σύµφωνα µε τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού αυτός ο φόρος θεωρείται ο πλέον δίκαιος φόρος. (θ) οι αλλαγές στο θεσµικό πλαίσιο των ηµοσίων Επενδύσεων και των Προµηθειών έχουν ουσιαστικά «µπλοκάρει», µε εµφανή αποτελέσµατα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το πρόβληµα πρέπει να επιλυθεί άµεσα. (ι) τέλος, η µείωση των εσόδων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Φόρος Ζύθου, Βοσκοτόπια, τέλη παραχωρησιούχων κλπ.) αλλά και η αύξηση του κόστους µε νοµοθετικές παρεµβάσεις (επιβάρυνση µισθολογικού και φορολογικού κόστους, ασφαλιστικές εισφορές, µεταφορές υπαλλήλων, φορολογικές προκαταβολές επί εκδιδοµένων

11 λογαριασµών ύδρευσης των ΕΥΑ κλπ.) οδηγούν τους ήµους σε αδυναµία λειτουργίας. 4. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΩΝ Επί του κειµένου των προτάσεων της ΚΕ Ε δεν διατυπώνονται ειδικότερες παρατηρήσεις, δεδοµένου ότι το θεµατικό αντικείµενο αντιµετωπίζεται µε επάρκεια. 5. Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Τ.Α. και η δυνατότητα αποτελεσµατικότερης παρέµβασης αυτής στο τοπικό αναπτυξιακό γίγνεσθαι προϋποθέτει : Την επανα-οριοθέτηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των επιπέδων της ιοίκησης και της Αυτοδιοίκησης µετά από συστηµατική συνεργασία του ΥΠΕΣ µε τα συναρµόδια Υπουργεία και τα συλλογικά όργανα της Τ.Α. Την υλοποίηση των αναγκαίων µεταρρυθµίσεων του υφισταµένου κανονιστικού πλαισίου Την προώθηση της περαιτέρω οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των ήµων Την υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών για την οικονοµική τους αυτοτέλεια και για τη διεύρυνση των χρηµατοδοτικών τους πόρων. Επισηµαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι διαπιστώνεται η ανάγκη για επικαιροποίηση του σχετικού θεσµικού πλαισίου µε τον ηµοκρατικό Προγραµµατισµό (Ν. 1622/1985, άρθρα 70 έως74). Όσον αφορά στα συγχρηµατοδοτούµενα προγράµµατα του ΕΣΠΑ , απαιτείται η διασφάλιση διακριτών κατηγοριών δράσης µε δικαιούχους τους ήµους σε όλα τα Τοµεακά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα, ο συνολικός προϋπολογισµός των οποίων θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 δις ευρώ, ώστε να δηµιουργηθεί ουσιαστικά ένα «οριζόντιο» Αναπτυξιακό Πρόγραµµα της Τ.Α. που θα χρηµατοδοτήσει τα προγράµµατα και τα έργα τοπικής ανάπτυξης. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε και αποτελεί κεντρικό σηµείο της απόφασης του ειδικού θεµατικού συνεδρίου του Βόλου. Για την επίτευξη των ανωτέρω κρίνεται αναγκαία η συµβολή των Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασµού (ΠΕΑΣ). Στο σηµείο αυτό κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία του κανονιστικού πλαισίου για την αποτελεσµατικότερη λειτουργία των ΠΕΑΣ στη κατεύθυνση κατοχύρωσης των προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων που θέτει η αυτοδιοίκηση Α βαθµού. Σε κάθε περίπτωση δεν θίγεται από το κείµενο των προτάσεων το θέµα της αποσαφήνισης των ρόλων των δύο βαθµών

12 αυτοδιοίκησης στη διαχείριση και υλοποίηση δράσεων ΕΣΠΑ, σύµφωνα µε το πλαίσιο που τίθεται από το Σύνταγµα αλλά και τη σχετική νοµοθεσία. Αναγνωρίζεται ο καθοριστικός για την τοπική ανάπτυξη ρόλος των µικρών ορεινών και νησιωτικών ήµων και η εξ αυτού του λόγου ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής τους ικανότητας µε το απαραίτητο προσωπικό, τεχνικά µέσα και συµβουλευτική υποστήριξη. Προς αυτή τη κατεύθυνση προτείνεται να αξιοποιηθούν πόροι από τη τεχνική βοήθεια του ΕΣΠΑ. Τέλος θετική κρίνεται η αναφορά για διεύρυνση του σηµερινού αναπτυξιακού ρόλου των ήµων στις κατευθύνσεις που περιγράφονται στο τέλος της Ενότητας 5 (σελίδα 34 του κειµένου), αναφορά που χρειάζεται επί πλέον ανάλυση και εξειδίκευση. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙ ΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: Πέραν των προαναφερόµενων αιτηµάτων ως προς το ΕΣΠΑ , επισηµαίνεται ιδιαίτερα ότι οι ήµοι, σύµφωνα µε τις πάγιες θέσεις της ΚΕ Ε, πρέπει να χρηµατοδοτούνται από το Π Ε για τα έργα και τις επενδύσεις τοπικής ανάπτυξης, µε γενναία αύξηση του Π Ε και ειδική «γραµµή» για τους ήµους. ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ: Τοπική ανάπτυξη νέα χρηµατοδοτικά εργαλεία Μεταφορά ακινήτων στους ήµους ιεύρυνση ρόλου ήµων στην επιχειρηµατικότητα θεσµοθέτηση τοπικού συµφώνου Ειδικό πρόγραµµα νησιωτικών και ορεινών ήµων (κανονιστικό πλαίσιο, χρηµατοδότηση, διοικητική και επιστηµονική υποστήριξη) 6. Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Γίνεται µία παράθεση των «σχεσιακών εργαλείων» µε βάση την υφιστάµενη νοµοθεσία, µέσω των οποίων είναι δυνατή η υποστήριξη πρωτοβουλιών διαβαθµιδικής συνεργασίας. Πέραν της αναγκαιότητας για πιθανή βελτίωση κάποιων από αυτές τις νοµοθετικές προβλέψεις, διατυπώνεται η αναγκαιότητα νοµοθέτησης µικτών συλλογικών οργάνων περιφερειακής ανάπτυξης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο τα οποία θα µπορούν να συµβάλουν γενικότερα στον προγραµµατισµό και την υλοποίηση δηµόσιων πολιτικών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο αλλά και στον επαναπροσδιορισµό των ρόλων Κεντρικής και Αποκεντρωµένης ιοίκησης, των Περιφερειών και των ήµων. Το ανωτέρω θα πρέπει να συσχετισθεί µε την πρόταση επικαιροποίησης του ηµοκρατικού Προγραµµατισµού.

13 Τα ενδεικτικά πεδία ανάπτυξης διαβαθµιδικής συνεργασίας θα µπορούσαν να τύχουν αναλυτικότερης εξειδίκευσης κυρίως σε ότι αφορά τη συνεργασία των επιτροπών ΚΕ Ε και ΕΝΠΕ (σηµείο γ) και την ενθάρρυνση της συνεργασίας µεταξύ ήµων και Περιφερειών (σηµείο ε) προσεγγίζοντας τα πιθανά αλλά και αναγκαία θέµατα για τα οποία επιβάλλεται αυτή η συνεργασία. Ειδικότερα το θέµα της διαβαθµιδικής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (σηµείο δ) χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής ανάλυσης µιας και άπτεται θεµάτων όπως αυτά του δηµοκρατικού προγραµµατισµού αλλά και της αποτελεσµατικής άσκησης του αναπτυξιακού ρόλου των ήµων. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει η ΚΕ Ε να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. 7. ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΚΕ Ε και έως ότου η Κυβέρνηση καταθέσει την ολοκληρωµένη πρότασή της για το Εκλογικό Σύστηµα, δεν συζητά την αλλαγή του πριν ολοκληρωθεί προηγουµένως ο διάλογος για τη Μεταρρύθµιση. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙ ΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ: Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε και αποτελεί κεντρικό σηµείο της απόφασης του συνεδρίου του Βόλου. ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ που πρέπει να υλοποιήσει η ΚΕ Ε ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑ 1. Αξιολόγηση όλων των Οργάνων του συστήµατος διακυβέρνησης των ήµων (ακόµη και εκείνων για τα οποία υφίσταται έλλειψη σχετικών στοιχείων). 2. Προσδιορισµός και συγκεκριµενοποίηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των ήµων και των Περιφερειών µε βάση τεκµηριωµένη προσέγγιση. 3. ιασφάλιση ότι οι κατευθύνσεις των θέσεων της ΚΕ Ε για την επαναοριοθέτηση των αρµοδιοτήτων των αποκεντρωµένων υπηρεσιών της Κεντρικής ιοίκησης που είναι χωροθετηµένες σε περιφερειακό ή δηµοτικό επίπεδο, λαµβάνονται υπόψη στο πλαίσιο των εργασιών των Επιτροπών του ΥΠΕΣ που εξετάζουν την αναθεώρηση του «Καλλικράτη». 4. ιασφάλιση της αναγκαίας συστηµατικής συνεργασίας του ΥΠΕΣ µε τα συναρµόδια Υπουργεία και τα συλλογικά όργανα της Τ.Α. προκειµένου να υπάρξει επανα-οριοθέτηση των αρµοδιοτήτων µεταξύ των επιπέδων της

14 ιοίκησης και της Αυτοδιοίκησης καθώς και µεταξύ Α και Β βαθµού αυτοδιοίκησης. 5. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης για την απλοποίηση και ενοποίηση των διενεργούµενων ελέγχων. 6. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης για την άρση των κωλυµάτων και ασυµβιβάστων των αιρετών. 7. Αξιολόγηση των νοµικών προσώπων (ΝΠ, ΝΠΙ ) της ΤΑ κατά κατηγορία µε την πραγµατοποίηση αντίστοιχης έρευνας πεδίου. 8. ιατύπωση συγκεκριµένης πρότασης που θα στοχεύει στη διασφάλιση της οικονοµικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 9. Ανάλυση και περαιτέρω εξειδίκευση των κατευθύνσεων για τη διεύρυνση του σηµερινού αναπτυξιακού ρόλου των ήµων». - Οι εν λόγω παρατηρήσεις να διαβιβασθούν στην ΚΕ Ε, στου ήµους της ΠΕ ΑΜ-Θ και στις ΠΕ της Χώρας.... Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 64 /2016 Ακριβές Απόσπασµα που βγήκε για υπηρεσιακή χρήση Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕ ΑΜ-Θ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 9/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 9/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 9/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ Αριθµ. Απόφασης: 32 /2016 Θέµα: Ν.4387/2016 - Αύξηση εισφορών υπαλλήλων του δηµοσίου από 1/1/2017 µε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Συμπαράσταση της ΠΕΔ ΑΜΘ για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Συμπαράσταση της ΠΕΔ ΑΜΘ για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Ταχ.Δ/νση: Στίλπωνος Κυριακίδη 17 Ταχ.Δ/νση: Στίλπωνος Κυριακίδη 17 Αλεξανδρούπολη 17/07/2017 Κομοτηνή 69 132 Τηλ:25310-21975, Fax: 25310-31016 e-mail :info@pedamth.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Συμπαράσταση της

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθµ. 4/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ

Από το πρακτικό της αριθµ. 4/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 4/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ Αριθµ. Απόφασης: 14 /2016 Θέµα: Αντισταθµηστικότητα Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ). Εισηγητής: Ε.Λαµπάκης-Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΟ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ Αριθµ. Απόφασης: 25/2016 Θέµα: Σχεδιασµός και ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρµας συνεργασίας στην ΠΕ ΑΜΘ.

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ Δημάρχου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ι ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕ ΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΠΕ /ΑΜΘ

ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ι ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕ ΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΠΕ /ΑΜΘ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κοµοτηνή -2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Αρ.Πρωτ : ΗΜΩΝ Προτεραιότητα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΠΕ ΑΜΘ)... Ταχ. /νση: Στίλπωνος Κυριακίδη 17 Κοµοτηνή 69 100 Πληροφορίες: Χ. Καλιντζόγλου,Φ.Καραλίδου

Διαβάστε περισσότερα

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ

A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 6/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ Αριθµ. Απόφασης: 20/2016 Θέµα: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του απολογισµού 2015. Εισηγητής: Ε.Λαµπάκης-

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ 30/11 2/12/2017

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ 30/11 2/12/2017 ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ 30/11 2/12/2017 Ιωάννινα, Νοέμβριος 2017 1. ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ιωάννης Λώλος Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο Πρόεδρος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ME TIΣ ΘΕΣΕΙΣ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Συνέδριο με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους»

Ειδικό Συνέδριο με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας Ειδικό Συνέδριο με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» Βόλος 18 Οκτωβρίου 2016 Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 450 / 2015 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Αριθµ. Απόφασης: 450 / 2015 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 16 / 29-07-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 450 / 2015 ΘΕΜΑ: Έγκριση Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Τι αλλάζει με το Προσχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Μία πρώτη προσέγγιση

Τι αλλάζει με το Προσχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Μία πρώτη προσέγγιση Τι αλλάζει με το Προσχέδιο του«καλλικρατη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Μία πρώτη προσέγγιση Κεντρικό Κράτος Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ελεγκτής Νοµιµότητας Αποκεντρωµένη ιοίκηση Περιφέρειες Περιφερειακές Ενότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ No 141 αριθμ. αποφ. 1 Απόφαση της 23 ης Αυγούστου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Στην Κομοτηνή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 2 ης / της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 2 ης / της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθ. Αποφ. 03/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 2 ης /27.10.2011 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΘΕΜΑ: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΒΟΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΒΟΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΒΟΛΟΣ 17-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι Ακούσαμε τον κ. Υπουργό να μας περιγράφει τους άξονες πάνω στους οποίους σκοπεύει να κινηθεί η Κυβέρνηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ 2020.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ 2020. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 2 / 03-02-2016 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 24 / 2016 ΘΕΜΑ: Έγκριση επικαιροποίησης εγχειριδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ»

ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ» Εισήγηση Δηµήτρη Καφαντάρη Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δηµάρχου Πύλου Νέστορος στο Ειδικό Συνέδριο µε θέµα: «Αλλαγή του Καλλικράτη Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» Βόλος, 17 & 18 Οκτωβρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ TOY ΕΣΠΑ 2014 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ TOY ΕΣΠΑ 2014 2020 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ TOY ΕΣΠΑ 2014 2020 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2. ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Πρόγραµµα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) Κατά την διαµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

: 13 / 18-4 - 2011 : 424 / 2011 2011 20:00 13/12-4-2011 41

: 13 / 18-4 - 2011 : 424 / 2011 2011 20:00 13/12-4-2011 41 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 13 / 18-4 - 2011 Αριθµ. Απόφασης: 424 / 2011 ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝ ΙΑΜΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΟΣ Ε ΕΣΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΟΣ Ε ΕΣΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΗΜΟΣ Ε ΕΣΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 2 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ Ε ΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 28/2015 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αριθµ. 18183/02.04.2007 (ΦΕΚ 534/13.04.2007 τεύχος Β ) Περιεχόµενο, δοµή και τρόπος υποβολής των επιχειρησιακών προγραµµάτων των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α βαθµού. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011

Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 37/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 9 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 15/4/2011 ΘΕΜΑ 2 ο : Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 12 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ Ε ΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 12 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ Ε ΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΙΑΥΓΕΙΑ» ΗΜΟΣ Ε ΕΣΣΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 12 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ Ε ΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Πετρούπολη, 10 Οκτωβρίου 2011 ΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Αριθµ. Πρωτ. τ.τ. 14633 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της µε αριθµ. 121/2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΕΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΕΣΤΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 02/11-02-2019 τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου. Αρ. Απόφασης 10/2019 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΟΜΗ TOY ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ Π

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΟΜΗ TOY ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ Π ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ 2008-2010 Παραδοτέο Π2: Εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Παραδοτέο Π3: Οικονοµικός Προγραµµατισµός & είκτες Παρακολούθησης & Αξιολόγησης εκέµβριος

Διαβάστε περισσότερα

6/ 1 / / 8 /2014

6/ 1 / / 8 /2014 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες 28 εκεµβρίου 2012 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. Πρωτ:79086 ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ ΙΟΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Κων Καραµανλή

Διαβάστε περισσότερα

: 13 / 18-4 - 2011 : 439 / 2011 : 2011 20:00 13/12-4-2011 41

: 13 / 18-4 - 2011 : 439 / 2011 : 2011 20:00 13/12-4-2011 41 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 13 / 18-4 - 2011 Αριθµ. Απόφασης: 439 / 2011 ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 3.1. Συνολικό κόστος Επιχειρησιακού Προγράµµατος Στον επόµενο πίνακα έχουν συγκεντρωθεί ανά άξονα, µέτρο, στόχο και δράση όλες οι δαπάνες του Επιχειρησιακού Προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ήµαρχος Θεσσαλονίκης

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ήµαρχος Θεσσαλονίκης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 8 Μαρτίου 2017 Αρ. Πρωτ.: 22777/291 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΛΑΩ10-ΧΧΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β4ΛΑΩ10-ΧΧΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 12 / 02-05-2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 256 / 2012 ΘΕΜΑ: Αποδοχή χρηµατοδότησης για την υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθ. Αποφ. 02/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 2 ης /20.07.2015 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΘΕΜΑ: Σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα

Η Απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη Ο Ι Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ε Ι Σ Α Δ Ι Α Π Ρ Α Μ Α Τ Ε Υ Τ Ε Σ Θ Ε Σ Ε Ι Σ

Η Απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη Ο Ι Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ε Ι Σ Α Δ Ι Α Π Ρ Α Μ Α Τ Ε Υ Τ Ε Σ Θ Ε Σ Ε Ι Σ Η Απόφαση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ΑΠΟΦΑΣΗ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Θεσσαλονίκη, 1 3 Δεκεμβρίου 2016 Ο Ι Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ε Ι Σ Α Δ Ι Α Π Ρ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 5ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 5ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης / τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /18-02-2014 τακτικής συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Πύργου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 293 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 293 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 23/2016 πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 293 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

5. Συνολική πρόταση ΤΑΑ για την α επιλογή

5. Συνολική πρόταση ΤΑΑ για την α επιλογή 1. Γενικές Αρχές 155 2. Εναλλακτικές Επιλογές για το ΤΑΑ 162 3. Απαιτούµενες ιαδικασίες 168 ΠΕ 4: ιερεύνηση προοπτικής δηµιουργίας Ταµείου Αστικής Ανάπτυξης και Αξιολόγηση της Σκοπιµότητας 5. Συνολική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 6ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 6ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ραγάτση 12 ΤΑΧ. ΚΩ. : 185 35 ΤΗΛ. : 210 4194249 50 56 FAX : 210 4194257 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13/03/2013 Αριθµ. Πρωτ.: ΙΠΑΑ/1199 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ

Αθήνα, 13/03/2013 Αριθµ. Πρωτ.: ΙΠΑΑ/1199 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Αθήνα, 13/03/2013 Αριθµ. Πρωτ. ΙΠΑΑ/1199 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. /νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 467 / 2014

Αριθµ. Απόφασης: 467 / 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 14 / 17-07-2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 467 / 2014 ΘΕΜΑ: Αναµόρφωση πιστώσεων εγκεκριµένου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 6/2016 Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Κ.Ε. Η.Τ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 6/2016 Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Κ.Ε. Η.Τ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 6/2016 Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Κ.Ε. Η.Τ. Το ιοικητικό Συµβούλιο της Κ.Ε. Η.Τ., συνήλθε σε συνεδρίαση σήµερα την 27 του µηνός Ioυνίου 2016 ηµέρα της εβδοµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

ΑΠΟΦΑΣΗ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΑΠΟΦΑΣΗ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Θεσσαλονίκη, 1 3 Δεκεμβρίου 2016 Ο Ι Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Ε Ι Σ Α Δ Ι Α Π Ρ Α Μ Α Τ Ε Υ Τ Ε Σ Θ Ε Σ Ε Ι Σ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Α / Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό 10 ο -14/12/2015

Πρακτικό 10 ο -14/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρακτικό 10 ο -14/12/2015 Στην Κέρκυρα σήµερα 14 εκεµβρίου 2015, ηµέρα ευτέρα και ώρα 10.00. συνήλθε σε συνεδρίαση στο Μαράσλειο Μέγαρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Email: oedm@marathon.grr ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Απόσπασµα από το πρακτικό της συνεδρίασης 1/2017 από (20-1- 2017) της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΜΕΡΙ ΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ Ο.Ε.Υ. Άρθρο 10, Ν. 3584/07 (Κώδικας προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ. Απόφαση υπ αριθµ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 18 Ιουλίου 2014 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1351 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 107 Θέµα: «ιενέργεια της υπηρεσίας: Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Πληρ. : Β. Πασχαλίδου

Πληρ. : Β. Πασχαλίδου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 04 Απριλίου 2016 Αρ. Πρωτ. 379/28989 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά στην έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά στην έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ EYΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ειδική Υπηρεσία ιαχείρισης Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση» Ταχ. /νση : Πιττακού & Περίανδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός Απόφασης : 55/2016

Αριθµός Απόφασης : 55/2016 ΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ Ταχ. /νση: Ερµιόνη Ταχ. Κώδικας: 21051 Πληροφορίες: Κρητσωτάκης Ι. Τηλ.: 27540-31239-31822 Fax: 27540-31300 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού

Διαβάστε περισσότερα

2011. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

2011. Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 244/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 26 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 24-10-2011 ΘΕΜΑ 4 ο : Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών στοιχείων Γ τριµήνου 2011.

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικού Αερίου (TAP AG)», στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης, σύµφωνα µε την προαναφερθείσα απόφαση, ήταν να µεταφέρει τις θέσεις της ΠΕ /ΑΜ-Θ : α)

Φυσικού Αερίου (TAP AG)», στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης, σύµφωνα µε την προαναφερθείσα απόφαση, ήταν να µεταφέρει τις θέσεις της ΠΕ /ΑΜ-Θ : α) 1 A Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 2/2016 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ΠΕ ΑΜΘ Αριθµ. Απόφασης: 9 /2016 Θέµα: ιαχείριση χρηµατικού ποσού ως αντισταθµιστικό του αγωγού ΤΑΡ. Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά στην έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά στην έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ EYΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ειδική Υπηρεσία ιαχείρισης Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση» Ταχ. /νση : Πιττακού & Περίανδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 161 / 2016

Αριθµ. Απόφασης: 161 / 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 5 / 16-03-2016 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 161 / 2016 ΘΕΜΑ: Αναγνώριση - έγκριση πληρωµής τόκων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΘΒΩΞΕ-Κ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΘΒΩΞΕ-Κ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 133/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σύνταξη έκθεσης, ως προς τα αποτελέσµατα εκτέλεσης του προϋπολογισµού για το πρώτο τρίµηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 1/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 1/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Μάκρη, 11 Ιουλίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Αρ. Απόφασης: 2/2017 Εκτελεστική Επιτροπή Πληροφορίες: Σαφρά Μαρία 19005, Νέα Μάκρη Τηλ.: 22943 20529 - Fax: 22943 20808 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Πάτµος, 15 Σεπτεµβρίου 2015 ΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Αριθµ. Πρωτ.: 1645 ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Απόφαση υπ αριθµ. 146 Θέµα: «ιενέργεια της υπηρεσίας:

Διαβάστε περισσότερα

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την

Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 121/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 16 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 8-7-2011 ΘΕΜΑ 12 ο (έκτακτο): Υποβολή απολογιστικών οικονοµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρπενήσι : 1 Σεπτεµβρίου 2014 ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/2014. Ο ήµαρχος Καρπενησίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρπενήσι : 1 Σεπτεµβρίου 2014 ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/2014. Ο ήµαρχος Καρπενησίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρπενήσι : 1 Σεπτεµβρίου 2014 ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Αρ. Πρωτ. : 15968 ΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. /νση :Ύδρας 6, Καρπενήσι Ταχ. Κώδικας :36100 Πληροφορίες :Γραφείο ηµάρχου Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και (α) Αρµοδιότητες Γραφείου Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Τουρισμού και τα Γραφεία του (διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη. στο Συνέδριο της Κόνιτσας

Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη. στο Συνέδριο της Κόνιτσας Ομιλία Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη στο Συνέδριο της Κόνιτσας Κύριοι Υπουργοί Κύριοι Δήμαρχοι Κυρίες και κύριοι Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στην φιλόξενη Κόνιτσα, και να σας ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους 2010 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση »

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους 2010 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση » 3 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης (8-06-) ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ έτους Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης έχοντας υπόψη τους στρατηγικούς στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 647 / 2015

Αριθµ. Απόφασης: 647 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 21 / 30-10-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 647 / 2015 ΘΕΜΑ: Μείωση δηµοτικών τελών µέχρι 50%

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 7 / 01-04-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 225 / 2015 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της αριθµ. 888/2014 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 10-10-2013 Εισηγητής: Γούπιος Γιάννης ΕΕΤΑΑ ΣΚΟΠΟΣ Αποτύπωση και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και εντοπισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 06/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 06/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθ. Απόφασης: 27/2018 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1

2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1 2009, ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ 1 Ο συνολικός αριθμός των Δήμων, Κοινοτήτων, Τ.Ε.Δ.Κ & Δ.Ε.Υ.Α που εκπροσωπούνται στο Δίκτυο ανέρχονται σε 472. Ο συνολικός αριθμός των κατοίκων που καλύπτονται από τους προαναφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τσαλίκογλου ηµήτριος Γρηγοριάδης Χρήστος

Τσαλίκογλου ηµήτριος Γρηγοριάδης Χρήστος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 5 / 25-02-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Β' Αριθµ. Απόφασης: 101 / 2015 ΘΕΜΑ: Αναµόρφωση πιστώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΟΖΛΩ10-ΞΩΑ. Αριθµ. Απόφασης: 18 / 2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΔΑ: ΒΟΖΛΩ10-ΞΩΑ. Αριθµ. Απόφασης: 18 / 2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 2 / 1-02-2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 18 / 2012 ΘΕΜΑ: Έγκριση ίδιας ς «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». του ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 245 / 2015 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Αριθµ. Απόφασης: 245 / 2015 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 9 / 22-04-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 245 / 2015 ΘΕΜΑ: Έγκριση απολογισµού και ισολογισµού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος και οι σχέσεις των Περιφερειών και των ήµων στο πολιτικό και διοικητικό σύστηµα

Ο ρόλος και οι σχέσεις των Περιφερειών και των ήµων στο πολιτικό και διοικητικό σύστηµα Ο ρόλος και οι σχέσεις των Περιφερειών και των ήµων στο πολιτικό και διοικητικό σύστηµα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. Η ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΩΝ 3. ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Ν.Π... Η.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ»

«Προγραµµατισµός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Ν.Π... Η.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΚΟΡ ΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ Η.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ. Ν.Π... ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της 3 ης 2016 Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου Αριθ. Αποφ. 20/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020 Ερµούπολη, 25 Ιουνίου 2015 Σύγκληση Επιτροπής Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

«Ορισµός Αντιδηµάρχων και µεταβίβαση αρµοδιοτήτων» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ήµαρχος Βοΐου

«Ορισµός Αντιδηµάρχων και µεταβίβαση αρµοδιοτήτων» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ήµαρχος Βοΐου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. νση: Πλ. Τσιστοπούλου 5 Ταχ. Κώδικας: 50 300 ΣΙΑΤΙΣΤΑ Τηλέφωνο: 2465350100 FAX: 2465023270 E-mail : info@dimosvoiou.gr ------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 14/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 3 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 13-1-2012 ΘΕΜΑ 10 ο : (έκτακτο) Υποβολή απολογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013 24 Ιουνίου 2010 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ηµερήσια ιάταξη Η Επιτροπή Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Πληρ. : Τ. Καραµάνη Τηλ.:

Πληρ. : Τ. Καραµάνη Τηλ.: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 13/10/2017 Αρ. Πρωτ.1448/ 92672 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 363 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 363 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 21/ πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 363 / Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα: Σύνταξη έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΣΤΩΞΕ-ΧΜΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Α: 4ΑΣΤΩΞΕ-ΧΜΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Αποφ. 250/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σύνταξη έκθεσης, ως προς τα αποτελέσµατα εκτέλεσης του προϋπολογισµού για το δεύτερο τρίµηνο

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005 Περίληψη Εργασίας του µαθήµατος: Σύγχρονες πρακτικές του σχεδιασµού και δυναµική των χωρικών δοµών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ε Σ Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ Ν Ε Ο Ε Κ Λ Ε Γ Ε Ν Τ Ω Ν Α Ι Ρ Ε Τ Ω Ν Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η, 1 0 Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ 2 0 1 9 Λειτουργικός εκσυγχρονισµός, Αναδιοργάνωση, και Ηλεκτρονική ιακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο ηµάρχου Τηλ: Φαξ:

Γραφείο ηµάρχου Τηλ: Φαξ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Λιτόχωρο 23 Φεβρουαρίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Αριθ. Αποφ. 41 ΗΜΟΣ ΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Αριθ. Πρωτ. 2656 Ε ΡΑ Λιτόχωρο Γραφείο ηµάρχου Τηλ: 2352350102 Φαξ: 2352350128

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 23 Νοεμβρίου 2018 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ημερήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε. Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2007-2013 3 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Αρχαία Ολυµπία 03-06-2010 1 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δ4 Διαδικασία Κατάρτισης Ετήσιου Προγραµµατισµού Έργων και Επανεξέτασης Αναθεώρησής του

Δ4 Διαδικασία Κατάρτισης Ετήσιου Προγραµµατισµού Έργων και Επανεξέτασης Αναθεώρησής του Δ4 Διαδικασία Κατάρτισης Ετήσιου Προγραµµατισµού Έργων και Επανεξέτασης Αναθεώρησής του Επάρκειας για την υλοποίηση Συγχρηµατοδοτούµενων Έργων Σύµφωνα µε το Πρότυπο ΕΛΟΤ 1429: 2008 Έκδοση Έγκριση 4 η 4

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 33/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 33/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου Νέα Φιλαδέλφεια 18/9/2017 Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 24/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου Νέα Φιλαδέλφεια 28/6/2017 Αριθ. Πρωτ. : 15931

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σιδηροπούλου έσποινα, υπάλληλο του. ράµας,π Ε Οικονοµικών. ΗΜΟΣ ΡΑΜΑΣ Αριθ.Αποφ 28/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 4 ο Πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου ράµας Την 29-1-2014 Στη ράµα, σήµερα, ηµέρα Τετάρτη 29η του µηνός Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του.σ του Ν.Π.. «Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης & Παιδείας (ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π)» του ήµου Εορδαίας.

Από το πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του.σ του Ν.Π.. «Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης & Παιδείας (ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π)» του ήµου Εορδαίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΜΟΣ ΕΟΡ ΑΙΑΣ Ν.Π.. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΑΙ ΕΙΑΣ (ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π)» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του.σ του Ν.Π.. «Κοινωνικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 27/2013 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 27/2013 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. ΛΑ ΙΑΣ

ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. ΛΑ ΙΑΣ ΕΙ ΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. ΛΑ ΙΑΣ ISBN 978-960-02-3056-7, Σχήµα 17x24, Σελίδες 350, Τιµή: 25,00 (δεν συµπερ. 6,5% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα, εκέµβριος 2014, Κωδικός στον Εύδοξο: 41986851

Διαβάστε περισσότερα