ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ ΤΑΧ. /ΝΣΗ: ΠΛ. ΜΙΑΟΥΛΗ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΣ ΤΑΧ. ΚΩ. : ΤΑΧ. ΘΥΡ. : 66 ΤΗΛ.: (22810) ΦΑΞ: (22810) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κ. Παπαδάκη Ολγα ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 887 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 12/6/2012 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου καταδικάζει Το χθεσινό πραξικοπηματικό κλείσιμο της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από τη Κυβέρνηση συνεργασίας της «Ελληνικής Δημοκρατίας», το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ενεργειών και παραλείψεων (με ή άνευ διαβουλεύσεων κυρίως με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) από όλες τις Κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, με τη παραβίαση του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου στο όνομα του «εξορθολογισμού», «της εξυγίανσης» και «της σωτηρίας της χώρας» με τα απαράδεκτα εργαλεία και μεθόδους της διαίρεσης και της υποδιαίρεσης της Ελληνικής Κοινωνίας με τον κοινωνικό αυτοματισμό και δαρβινισμό, αν και έχουν αναλάβει θεσμικά να προστατέψουν τον Ανθρωπο και τη Δημοκρατία μέχρι σήμερα ακριβώς το αντίθετο «επιτυγχάνουν». Πρόεδρος Του ικηγορικού Συλλόγου Σύρου ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΓΙ ΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Zάκυνθος, 13 Ιουνίου 2013 ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ Αρ. πρωτ. 958 ΤΗΛ FAX Ηλεκτρ.διεύθυνση : Ιστότοπος :

2 Π Ρ Ο Σ : Πάντα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η με αρ. 45/2013 Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι με την υπ αρ. 37/ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου (Δ.Σ.Ζ.), κηρύχθηκε η αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το παράνομο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τη-λεόρασης και αμέριστης συμπαράστασης, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, στους απολυμένους εργαζόμενους σ αυτήν, οι συμβάσεις των οποίων, κατά νομική πρωτοτυπία και παραδοξότητα, λύθηκαν σε μια νύκτα ομαδικά, με πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας, εντελώς εκτάκτου και εξαιρετικού χαρακτήρα!!! Η Ελληνική Κυβέρνηση, νομοθετώντας σχεδόν αποκλειστικά τα βασικότερα νο-μοθετήματα κατά τους τελευταίους μήνες, μέσω της εξαιρετικής διαδικασίας των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και μεταφέροντας πλέον κατά σύστημα, παρά-νομα και αντισυνταγματικά, τη νομοθετική λειτουργία από την αρμόδια Βουλή των Ελλήνων στην εκτελεστική εξουσία, έχει καταργήσει την Κοινοβουλευτική Δημο-κρατία και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο των ξένων δανειστών της. Το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί πλήγμα για την Δημοκρατία, τον Ελληνικό Πολιτισμό και την αρχειοθετημένη αυθεντική σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον τελευταίο πυλώνα ποιοτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Ελληνικού Λαού, με την ποικιλία των δράσεων και την ποιότητα των εκπομπών της. Η προσφορά της αυτή είναι αναντικατάστατη και δεν μπορεί να κριθεί μέσω των μονάδων της τηλεθέασης. Είναι σαφές, ότι στο βωμό της περίφημης ιδιωτικοποίησης και της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων, δεν απασχολεί την κυβέρνηση η περαιτέρω αποχαύνωση του τηλεοπτικού κοινού με τηλεοπτικά σκουπίδια, αλλά το πώς θα απολύσει εργαζόμενους, καταστρέφοντας τα ποιοτικότερα κομμάτια του ελληνικού λαού και της αναγκαίας Ιστορικής Μνήμης. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, ότι : Η αποχή θα καταλαμβάνει τις παραστάσεις των Δικηγόρων Ζακύνθου ενώπιον όλων των Δικαστηρίων και διοικητικών αρχών και επιτροπών, εντός και εκτός Ζακύνθου, καθώς και κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών εγγράφων.

3 Εξαιρούνται μόνον υποθέσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται προηγούμενη άδεια και οι οποίες αφορούν σε : 1. Αρξάμενες και οπωσδήποτε συνεχιζόμενες ποινικές δίκες. 2. Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης - αυτόφωρα 3. Παραγραφές - Προθεσμίες 4. Αναστολές πλειστηριασμών - προσωρινές διαταγές Η απαιτούμενη παράσταση θα εξαντλείται στην υποβολή αιτήματος αναβολής της υπόθεσης και μόνον. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ. (τ.σ.υ.) Σπυρίδων Διον. Καλογερίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ Τηλ fax Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Ο ικηγορικός Σύλλογος Νάξου, σύµφωνα και µε το ελτίο Τύ ου της Συντονιστικής Ε ιτρο ής ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καταδικάζει την κυβερνητική α όφαση για την αύση λειτουργίας της δηµόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης µε ράξη νοµοθετικού εριεχοµένου. Η ενέργεια αυτή καταργεί µε τρό ο α αράδεκτο το δικαίωµα ολυφωνίας των µέσων ενηµέρωσης ου α οτελεί εγγύηση για τους δηµοκρατικούς θεσµούς, και καταστρατηγεί τη συνταγµατική ε ιταγή του άρθρου 15 αρ. 2, µε την ο οία διασφαλίζεται η αντικειµενική µετάδοση ληροφοριών και ειδήσεων µε ίσους όρους. Το κλείσιµο της ΕΡΤ και η α όλυση των χιλιάδων υ αλλήλων της µε έκτακτα νοµοθετικά µέτρα ό ως είναι οι ε αναλαµβανόµενες ράξεις νοµοθετικού εριεχοµένου, δεν θεµελιώνουν αλλά καταλύουν τις δηµοκρατικές διαδικασίες και ροσβάλλουν τα δικαιώµατα των ολιτών, τα

4 ο οία η Πολιτεία έχει χρέος να διαφυλάξει, και όχι να α εµ ολίσει µε τις α οφάσεις ου λαµβάνει. Νάξος 12/6/2013 Για το ικηγορικό Σύλλογο Νάξου Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραµµατέας Μαρία Π. Μάρκου Γεώργιος Ε. Καραµανης ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Μεγ. Αλεξάνδρου Φλώρινα Τηλ.: , Φαξ: Ε-mail: Φλώρινα, 12 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηµατικά, µε τον λέον α ερίφραστο τρό ο, την α όφαση της Κυβέρνησης να ροχωρήσει αιφνιδιαστικά, µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Για άλλη µια φορά αραβιάζεται το άρθρο 44 αρ. 1 του Συντάγµατος κατά το ο οίο Πράξεις Νοµοθετικού Περιεχοµένου µ ορούν να εκδίδονται α οκλειστικά και µόνο σε έκτακτες ερι τώσεις εξαιρετικά ε είγουσας και α ρόβλε της ανάγκης, γιατί φυσικά καµία τέτοια ερί τωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό κλείσιµο της Ε.Ρ.Τ.. Η σκανδαλώδης αράδοση της ενηµέρωσης των ολιτών κατ α οκλειστικότητα στα ιδιωτικά συµφέροντα καταργεί κάθε έννοια ολυφωνίας και αντικειµενικότητας και, ε ι λέον, αναιρεί τη συνταγµατικά κατοχυρωµένη κοινωνική α οστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

5 Ειδικά στην εριοχή µας η συµβολή της ΕΡΑ Φλώρινας και του Κλιµακίου Φλώρινας της ΕΤ-3 είναι αναντικατάστατη στην ανάδειξη και αντιµετώ ιση των ροβληµάτων του τό ου µας, την ροώθηση του ολιτισµού αλλά και την ανά τυξη και διατήρηση δεσµών µεταξύ των α ανταχού Φλωρινιωτών. Η ως άνω µεθόδευση και ε ίδειξη υγµής α ό την Κυβέρνηση, την ο οία α ευθύνει στην ραγµατικότητα ρος κάθε εργαζόµενο, κοινωνική και ε αγγελµατική οµάδα, θέτουν σε άµεσο κίνδυνο ακόµα και την υ όσταση του ίδιου του δηµοκρατικού ολιτεύµατος και δεν µ ορούν να γίνουν ανεκτές. Α αιτούµε, λοι όν, την άµεση ανάκληση της αντισυνταγµατικής Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου και την ε αναλειτουργία της ηµόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γιατί αυτό ε ιβάλλει το συµφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων ολιτών. Για το.σ. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ηµήτριος Π. Στεφανίδης Αλέξανδρος Ν. Σιάµκουρης ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Καλαµάτα 12 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ******************* Το ιοικητικό Συµβούλιο του ικηγορικού Συλλόγου Καλαµάτας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, την Πέµπτη 13 Ιουνίου 2013, σε ένδειξη διαµαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιµο της ΕΡΤ, θέλοντας να δείξουµε την αλληλεγγύη µας στους εργαζοµένους της ΕΡΤ.

6 Ο ικηγορικός Σύλλογος Καλαµάτας θεωρεί ότι, ανεξάρτητα από την ανάγκη ανασυγκρότησης, η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ επηρεάζει άµεσα την ελεύθερη έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών και παραπέµπει σε µεθοδεύσεις άλλων εποχών, που έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση σύσσωµου του ελληνικού λαού. Η συνεχιζόµενη συνταγµατική εκτροπή µε την έκδοση Πράξεων Νοµοθετικού Περιεχοµένου, υποσκάπτει τα θεµέλια του ηµοκρατικού µας Πολιτεύµατος µε κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα µας σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες περιπέτειες. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ) (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΤΑΧ. /ΝΣΗ: ΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΛΕΥΚΑ Α ΤΑΧ. ΚΩ. : ΤΗΛ- ΦΑΞ : (26450) ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 Το ηµόσιο Εθνικό Ραδιοτηλεο τικό Σήµα δεν ρέ ει οτέ και για κανένα λόγο να υ οστέλλεται ανεξαρτήτως συνθηκών, η δε αύση του α οτελεί ροσβολή στη συνείδηση κάθε έλληνα αντού στον κόσµο.

7 Το Σήµα της ηµόσιας Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι ένα α λό ραδιοφωνικό ή τηλεο τικό σήµα, αλλά κυµατίζει στις συχνότητες αναλογικές και ψηφιακές καθώς και στο αγκόσµιο ιαδίκτυο, ως εθνική αρουσία,φωνή και σύµβολο και ανήκει στον ελληνικό λαό κι όχι σε εκείνους ου εκµεταλλεύτηκαν και έφεραν σε αυτήν την κατάσταση την δηµόσια ραδιοτηλεόραση µε αµαρτωλή διαχείριση για δικό τους ιδιοτελή εκάστοτε καιροσκο ισµό και στόχους κι ούτε σε εκείνους ου µε ραξικο ηµατικό και αντισυνταγµατικό τρό ο διέταξαν την υ οστολή του Εθνικού µας ηµόσιου Σήµατος. Για µια λειτουργική δηµοκρατία, η ύ αρξη µιας υγιούς δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης α οτελεί βεβαίως α αραίτητη ροϋ όθεση αλλά ακόµη σ ουδαιότερη ρου όθεση της δηµοκρατίας µας είναι ο σεβασµός του Συντάγµατός µας. Η λύση ε οµένως των ροβληµάτων του αρελθόντος δεν ρέ ει να θεµελιώνεται άνω σε αράνοµες και αντισυνταγµατικές ενέργειες της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας ου όταν γίνονται ανεκτές αντί για λύσεις των αλαιών ροβληµάτων ροσθέτουν κι άλλα ολύ σοβαρότερα ροβλήµατα,αφού ανοίγουν τους ασκούς του αιόλου για νέες αντισυνταγµατικές εκτρο ές στο µέλλον και τις εγκαθιστούν ως ρακτική. Η διαχείριση των ροβληµάτων δεν µ ορεί να γίνεται µε µέθοδο την συνταγµατική εκτρο ή, ούτε η εκτελεστική εξουσία να αντικαθιστά την νοµοθετική διότι αν ε ιτρέψουµε να αγιωθεί µια τέτοια ρακτική τα δεινά ου θα ε έλθουν θα είναι τροµακτικά. Η α όφαση του κλεισίµατος µε ράξη νοµοθετικού εριεχοµένου είναι σαφώς αράνοµη και αντισυνταγµατική, αφού σύµφωνα µε το άρθρο 44 αρ. 1 του Συντάγµατος, ράξεις νοµοθετικού εριεχοµένου µ ορούν να εκδίδονται α ό τον Πρόεδρο της ηµοκρατίας ύστερα α ό ρόταση του Υ ουργικού Συµβουλίου, α οκλειστικά και µόνο σε έκτακτες ερι τώσεις εξαιρετικά ε είγουσας και α ρόβλε της ανάγκης και τέτοια έκτακτη ερί τωση ροφανώς και δεν υφίσταται, ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νοµοθετικής λειτουργίας α ό την εκτελεστική εξουσία. Η Υ οστολή του Κρατικού Ραδιοτηλεο τικού µας Σήµατος µε αντισυνταγµατικό τρό ο έρα α ό την λαική κατακραυγή και αγανάκτηση (τουλάχιστον ως ρος τον τρό ο ου έγινε) α οτελεί λήγµα στη δηµοκρατία

8 µας, ε έφερε και ιεθνή τα είνωση της χώρας µας, και εκτός των άλλων είχε σαν α οτέλεσµα Έλληνες του εξωτερικού να α ωλέσουν την ε αφή µε την Ελληνική γλώσσα και την ειδησεογραφία α ό ηµόσια Πηγή, να αραδοθεί η ενηµέρωση (αλλά και η εµ ορική διαφηµιστική ίτα) κατ α οκλειστικότητα στα ιδιωτικά συµφέροντα, να βρεθούν εντός µίας νυχτός στο έλεος της τύχης ολλοί εργαζόµενοι και ε ί λέον να υφίστανται και ενδεχόµενες άγνωστες ε ικίνδυνες έµµεσες συνέ ειες αφού οι οµ οί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ενταγµένοι σε ε ιχειρησιακά σχέδια των ενό λων δυνάµεων ειδικά σε ερίοδο κρίσης. Τασσόµαστε υ έρ της λύσης όλων των ροβληµάτων µε δηµοκρατικές διαδικασίες και εντός των συνταγµατικών ορίων του ολιτεύµατός µας και εκφράζουµε την αγανάκτηση και κάθετη αντίθεσή µας στην διενεργηθείσα συνταγµατική εκτρο ή. Τέλος εκφράζουµε τη συµ αράστασή µας σε κάθε έντιµο εργαζόµενο ολίτη ου αγωνίζεται να αντα εξέλθει στις αντίξοες αρούσες συνθήκες αλλά όµως ε ίσης και σε όλους τους άνεργους ολίτες ου οι ικανότητές τους ε ί χρόνια ετιούνται στα σκου ίδια και βρίσκονται στο εριθώριο για χάρη των εκάστοτε ευνοουµένων του εκάστοτε κοµµατικού µηχανισµού. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ικαστικό Μέγαρο ΧΑΝΙΑ Τηλ.: FΑΧ: Χανιά, 11/6/2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ικηγορικός Σύλλογος Χανίων διαµαρτύρεται έντονα για την αντιδηµοκρατική και παράνοµη απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τη ηµόσια Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.), η οποία τα τελευταία χρόνια είχε κατακτήσει

9 την εµπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ενηµέρωση και στις ποιοτικές εκποµπές της. Η απόλυση ακόµη ατόµων δείχνει, ότι όχι µόνο δε γίνεται προσπάθεια για µείωση της ανεργίας, αλλά παίρνονται αποφάσεις µε τις οποίες αυξάνεται η ανεργία, η απελπισία και η δυστυχία των Ελλήνων πολιτών. Η σηµερινή ηµέρα και νύκτα της βίαιης ιακοπής λειτουργίας των καναλιών της Ε.Ρ.Τ., θύµισε στον Ελληνικό λαό την τελευταία εκποµπή του Ραδιοφωνικού Σταθµού Αθηνών κατά την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερµανούς, και τις τελευταίες εκποµπές των Ραδιοφωνικών σταθµών και των Κρατικών καναλιών κατά την κατάργηση της ηµοκρατίας στην Ελλάδα από την Χούντα των Συνταγµαταρχών το έτος Είναι απαράδεκτο για αυτούς που πήραν απόφαση της βίαιης ιακοπής λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ. που µέχρι χθες κρύβονταν πίσω από το δάκτυλο τους και διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να κλείσει η Ε.Ρ.Τ. και στη συνέχεια, χωρίς να έχουν καταφέρει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί πρέπει να κλείσει, να προχωρήσουν στη βίαιη ιακοπή της, υπακούοντας στα κελεύσµατα της Τρόικας και άλλων οικονοµικών συµφερόντων. Το κλείσιµο της Ε.Ρ.Τ. και µε τον τρόπο που έγινε, επιτείνει το άγχος και την µελαγχολία των Ελλήνων πολιτών, διότι όχι µόνο δεν βλέπουν φως στο τούνελ για την έξοδο από την οικονοµική κρίση που µαστίζει τη χώρα µας, αλλά ούτε τούνελ, µε το εύλογο ερώτηµα, που πάµε και µέχρι που θα αντέξει η Ελληνική Κοινωνία. Ο Σύλλογος µας στηρίζει τον αγώνα των εργαζοµένων-απολυµένων της Ε.Ρ.Τ., συµπαρίσταται στη δυστυχία τους και δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας για να ζητήσει την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης µε την οποία αποφασίσθηκε το κλείσιµο της Ε.P.T. και η βίαιη ιακοπή της λειτουργίας της σε µια νύκτα. Για το.σ Του ικηγορικού Συλλόγου Χανίων

10 Ο Πρόεδρος ηµήτρης Ποντικάκης Ο Γενικός Γραµµατέας Απόστολος Αποστολάκης ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης για το «κλείσιμο» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Με την απόφαση αυτή, που ακολούθησε την επί μακρόν μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης, εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό) έμειναν μέσα σε μία νύχτα στο δρόμο. Παρ όλο που θεωρούμε ότι είναι πρόδηλη η ανάγκη ανασυγκρότησης και εξυγίανσης της ΕΡΤ, με την απόφαση αυτή καταργείται η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία παραδίδονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, που λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Είναι γεγονός πλέον ότι με την κατάπτυστη αυτή νομοθετική ρύθμιση Έλληνες του εξωτερικού απώλεσαν την επαφή με την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό που λάμβαναν καθημερινά από το σήμα της ΕΡΤ και τα ραδιοκύματα του Δημοσίου ραδιοφώνου. Κυρίως όμως, ως εκ της θέσεώς μας ως λειτουργών της Δικαιοσύνης, είναι καθήκον μας να καταδικάσουμε την εκτέλεση της αποφάσεως αυτής δια της εκδόσεως Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, ενέργεια που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων, παραπέμπει σε πρακτικές «μαύρων» για την χώρα μας περιόδων και συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία και για κάθε πολίτη. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ο ικηγορικός Σύλλογος Ρεθύµνου, δεν περίµενε ποτέ ότι η έκπτωση του δηµόσιου βίου της χώρας, µε τη συρρίκνωση ουσιωδών συνταγµατικών εγγυήσεων ελευθερίας και την απαξίωση του κοινωνικού

11 κράτους, θα έφθανε στο σηµείο παύσης της δηµόσιας ραδιοτηλεοπτικής έκφρασης ενός έθνους. Υπό οιοδήποτε πρόσχηµα και αν επιχειρήθηκε αυτή. Ο Εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας σιγούσε στο παρελθόν, υπό την απειλή όπλων, είτε πραξικοπηµατιών, βαλλόντων κατά του δηµοκρατικού πολιτεύµατος είτε από δυνάµεις κατοχής. Ήλθε φαίνεται η ώρα, να λυγίσει η Ελληνική δηµοκρατία, όπως αυτή δηµόσια εκφράζεται, σε όλα τα µήκη και πλάτη του πλανήτη, απανταχού ελληνισµού, από «ηµέτερες» δυνάµεις, αιφνιδιαστικά, απροκάλυπτα, αναίσχυντα, κατά τρόπο που καταδεικνύει εθνική υποτέλεια και συνταγµατική εκτροπή. ηµοκρατία χωρίς µέσο έκφρασης της, ποιοτικά και αισθητικά δεν νοείται. Για το λόγο αυτό ο ικηγορικός Σύλλογος Ρεθύµνου απέχει των εργασιών του, την Πέµπτη, , ως ελάχιστη έκφραση αγανάκτησης και αποτροπιασµού. «Απέσβετο γαρ και λάλον ύδωρ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Ο ικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταδικάζει την αιφνίδια και βίαιη διακοπή, κλείσιµο της δηµόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ) µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου της Κυβέρνησης. Με την πράξη της αυτή, για άλλη µια φορά, παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγµατος και η ρητή επιταγή του άρθρου 15 παρ. 2 για πολυφωνία των ΜΜΕ, δηµόσιων και ιδιωτικών και παραδίδει την ενηµέρωση των πολιτών στους καναλάρχες, θέτοντας σε κίνδυνο το δηµοκρατικό πολίτευµα και τους θεσµούς της Χώρας, πυροδοτώντας απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τον ελληνικό Λαό, που κατεδαφίζονται κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων του και δικαιώµατα των εργαζοµένων. Ο ικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου εκφράζει την αγανάκτησή του για τις συνεχιζόµενες διώξεις των συναδέλφων µας ικηγόρων στην Τουρκία. Στους δεκάδες δικηγόρους, µήνες προφυλακισµένους µε προσχηµατικές κατηγορίες, επειδή τόλµησαν να υπερασπιστούν πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος µε υπόδικους τον Πρόεδρο του.σ. του ικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης, προστέθηκαν στις συλλήψεις άλλων 50 δικηγόρων. Απαιτούµε την άµεση παρέµβαση της C.C.B.E. (Ένωσης ικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης) και των διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεών µας υπέρ των συναδέλφων

12 µας υπερασπιστών για δηµοκρατικά δικαιώµατα και κατακτήσεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη µας στον αγωνιζόµενο Τουρκικό Λαό. Ο ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο Πρόεδρος Γιάννης Ατσαλάκης Το ιοικητικό Συµβούλιο του ικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου καταγγέλλει οµόφωνα την απόφαση και τη µεθόδευση της Κυβέρνησης να διακόψει µε βάναυσο τρόπο τη λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης. Ο ικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου θεωρεί ότι, ανεξάρτητα από την ανάγκη ανασυγκρότησης, η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ επηρεάζει άµεσα την ελεύθερη έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών και παραπέµπει σε µεθοδεύσεις άλλων εποχών, που έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση σύσσωµου του ελληνικού λαού. Η συνεχιζόµενη συνταγµατική εκτροπή µε την έκδοση Πράξεων Νοµοθετικού Περιεχοµένου, υποσκάπτει τα θεµέλια του ηµοκρατικού µας Πολιτεύµατος µε κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα µας σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες περιπέτειες. Για το ιοικητικό Συµβούλιο Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Υφαντής Ο Γεν. Γραµµατέας Σπυρίδων Κοτρότσος ελτίο Τύπου ικηγορικού Συλλόγου Πατρών για την κατάργηση της ΕΡΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Πάτρα, ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Ο ικηγορικός Σύλλογος Πατρών καταδικάζει µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο την αναπάντεχη απόφαση της κυβέρνησης να προβεί στη κατάργηση της δηµόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΕΡΤ) µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου. Η παραπάνω µεθόδευση αποτελεί έκνοµη νοµοθετική παρέµβαση στη συνταγµατικά προστατευόµενη αρχή της πολυφωνίας στον τοµέα των µέσων ενηµέρωσης, µε την οποία διασφαλίζεται η κατά το άρθρο 15 παρ.2 Συντάγµατος αντικειµενική και µε ίσους όρους µετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, µε σεβασµό της αξίας του ανθρώπου, αλλά και η προβολή των ελληνικών θέσεων στις τρίτες χώρες και στον απανταχού ελληνισµό. Η ενηµέρωση του πολίτη είναι και πρέπει να είναι ένα από τα βασικά συνταγµατικώς κατοχυρωµένα δικαιώµατά του και δεν µπορεί να παραδοθεί µόνο στα ιδιωτικά συµφέροντα. ΖΗΤΑΜΕ την άµεση αναστολή της εκδοθείσας πράξης νοµοθετικού περιεχοµένου,

13 την άµεση επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ. και την έναρξη διαλόγου για την εξυγίανση της και την ορθή λειτουργία της. Το ιοικητικό Συµβούλιο ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. «ηλώνουµε τη συµπαράστασή µας στους εργαζόµενους της ΕΡΤ. Καταγγέλλουµε την αδιανόητη ενέργεια διάλυσης της ηµόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που προσβάλει την Ελλάδα. Θα είναι η µόνη χώρα της Ε. Ε. χωρίς δηµόσια ραδιοτηλεόραση. Εκφράζουµε την αγανάκτησή µας για την πραξικοπηµατική καταστρατήγηση της συνταγµατικής νοµιµότητας (άρθρο 14 Σ για δικαίωµα πολιτών στην ενηµέρωση). Η αυταρχική άσκηση της εξουσίας µε πρακτικές κατοχικής κυβέρνησης σε καµία περίπτωση δε λύνει τα κοινωνικά προβλήµατα, αντίθετα, ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ. Ποιο θα είναι άραγε το επόµενο θύµα στο βωµό της λογιστικής λογικής και της ευηµερίας των αριθµών; Καλούµε τους κυβερνώντες να επιδείξουν σύνεση και να επανορθώσουν». Ο ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ικηγορικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει, χωρίς καµία επιφύλαξη, την απόφαση και τη µεθόδευση της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ουσία την κατάργηση της εγγύησης της πολυφωνίας στον τοµέα των µέσων ενηµέρωσης, τα οποία παραδίδονται πλέον καθ ολοκληρίαν στον ιδιωτικό τοµέα. Η συνεχιζόµενη συνταγµατική εκτροπή µε την έκδοση Πράξεων Νοµοθετικού Περιεχοµένου, υποσκάπτει τα θεµέλια του ηµοκρατικού µας Πολιτεύµατος µε κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα µας σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες περιπέτειες ελτίου τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής ικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το κλείσιµο της ΕΡΤ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ Αθήνα, 12/6/2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέµα: Το «κλείσιµο» της ΕΡΤ Η Συντονιστική Επιτροπή των ικηγορικών Συλλόγων της Χώρας καταδικάζει µε τον πιο κατηγορηµατικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δηµόσια τηλεόραση µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου. Τα προβλήµατα της δηµόσιας τηλεόρασης που δηµιουργήθηκαν διαχρονικά και από

14 αυτούς που σήµερα υποκριτικά κατακρίνουν την κυβερνητική απόφαση, δεν δικαιολογούν µε κανένα τρόπο το κλείσιµο της δηµόσιας τηλεόρασης χωρίς προηγούµενο διάλογο και δηµόσια διαβούλευση. Αναλογίστηκαν, αλήθεια, αυτοί που πήραν την απόφαση τις ακριτικές περιοχές όπου η δηµόσια τηλεόραση αποτελούσε τη µοναδική δυνατότητα ενηµέρωσης; Με την κατάργηση της δηµόσιας τηλεόρασης ο πολίτης παραδίδεται στην ιδιωτική ενηµέρωση αφού καταργείται η πολυφωνία των ΜΜΕ που αποτελεί συνταγµατική επιταγή (άρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγµατος) και εγγύηση για τους δηµοκρατικούς θεσµούς της χώρας. Περαιτέρω, µε την απόφαση για το κλείσιµο της δηµόσιας τηλεόρασης µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου παραβιάζεται για άλλη µια φορά το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγµατος, σύµφωνα µε το οποίο Πράξεις Νοµοθετικού Περιεχοµένου µπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και µόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και σε εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες. Ποια είναι όµως η έκτακτη περίπτωση και η εξαιρετικά απρόβλεπτη ανάγκη που οδήγησε στο «κλείσιµο» της δηµόσιας τηλεόρασης; Καλούµε την κυβέρνηση να αναλογισθεί όλα τα παραπάνω και να ανακαλέσει την απόφασή της. Οι Έλληνες πολίτες επιθυµούν την εξυγίανση και τον ορθολογισµό στη λειτουργία της δηµόσιας τηλεόρασης και όχι το κλείσιµό της, µε τρόπο που προσβάλλει το δηµοκρατικό µας πολίτευµα. ΤΟ ΠΡΟΕ ΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ, Πρόεδρος ικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νικης ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ, Πρόεδρος ικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς Ο ΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Πρόεδρος του ικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαος Εµµ. Βαλεργάκης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση µε το ξαφνικό «κλείσιµο» της ΕΡΤ: «Ο ικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει κατηγορηµατικά το ξαφνικό "κλείσιµο" της δηµόσιας τηλεόρασης µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου χωρίς προηγούµενο διάλογο και δηµόσια διαβούλευση. Για άλλη µια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγµατος µε το οποίο Πράξεις Νοµοθετικού Περιεχοµένου µπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και µόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και σε εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, γιατί φυσικά καµία τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό "κλείσιµο" της δηµόσιας τηλεόρασης. Με την κατάργηση της δηµόσιας τηλεόρασης καταλύεται η πολυφωνία των ΜΜΕ που επιτάσσει το Σύνταγµα (άρθρο 15, παρ. 2) και αποτελεί εγγύηση για το δηµοκρατικό µας πολίτευµα, ενώ πλέον ο πολίτης παραδίδεται κυριολεκτικά στην "ιδιωτική ενηµέρωση". Η δηµόσια τηλεόραση µέχρι σήµερα ήταν η µοναδική δυνατότητα ενηµέρωσης των Ελλήνων στα ακριτικές περιοχές της χώρας µας. Μήπως αυτό αποτελεί έκτακτη περίπτωση για τη διατήρηση της δηµόσιας τηλεόρασης; Οι Έλληνες πολίτες επιθυµούν την εξυγίανση και την ορθή λειτουργία της δηµόσιας τηλεόρασης και όχι το κλείσιµό της. Αυτό ας το σκεφτούν όχι µόνο η κυβέρνηση, αλλά και αυτοί που σήµερα υποκριτικά κατηγορούν την κυβερνητική απόφαση, ενώ µέχρι χθες συκοφαντούσαν και λοιδορούσαν τη δηµόσια τηλεόραση.

15 Καλούµε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επαναλειτουργήσει άµεσα τη δηµόσια τηλεόραση, γιατί αυτό επιβάλλει το συµφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών». Ο ικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καταδικάζει Τις συνεχιζόµενες µεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που υπό το πρόσχηµα του εξορθολογισµού οδηγεί στην κατάλυση των ανθρώπινων και δηµοκρατικών δικαιωµάτων των πολιτών της Χώρας και το πραξικοπηµατικό κλείσιµο, στη Χώρα που γέννησε τη ηµοκρατία, της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τη νέα αντισυνταγµατική και παράνοµη, χωρίς τη συνδροµή εξαιρετικά απρόβλεπτης ή έκτακτης περίπτωσης, πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου, µε την οποία οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόµενοι στη δηµόσια ραδιοτηλεόραση και δυναµιτίζει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η Χώρα και δηµιουργούνται αναπότρεπτες καταστάσεις Την έλλειψη ντροπής και ευθύνης, όλων των πολιτικών κοµµάτων και ιδίως των κυβερνήσεων για τη λεηλασία επί σειρά ετών της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης στο βωµό της εξυπηρέτησης µικροπολιτικών και κοµµατικών στόχων, που οι Κυβερνώντες σήµερα υποκριτικά αποκαλούν τόλµη. Η υπεύθυνη στάση επέβαλε, µετά από δηµόσιο διάλογο και πριν την απόφαση για το κλείσιµο, την ύπαρξη ενός ολοκληρωµένου σχεδίου για την δηµιουργία µιας ουσιαστικά δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης που, κληρονοµώντας τα θετικά της ΕΡΠ, θα εξυπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον, απαλλαγµένη από τις παθογένειές της. Ο ικηγορικός Σύλλογος Άρτας Με πρακτικές του «ξαφνικού θανάτου» η ηµοκρατία απειλείται» Με κοινή απόφαση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονοµικών, καταργείται η δηµόσια επιχείρηση «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε.». Είχε προηγηθεί η δηµοσίευση της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου, µε την οποία οι υπουργοί αποκτούν το δικαίωµα να κλείσουν φορείς του δηµοσίου µε µια υπογραφή. Η χθεσινή ηµέρα, αποτελεί µια «µαύρη σελίδα» της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όχι µόνο επειδή καταργείται ένας δηµόσιος φορέας, αλλά κυρίως για τον τρόπο που επιλέγεται να καταργηθεί, δηλαδή µε την πρακτική του «αποφασίζουµε και διατάζουµε». Η συνεχιζόµενη συνταγµατική εκτροπή µε την έκδοση Πράξεων Νοµοθετικού Περιεχοµένου, υποσκάπτει τα θεµέλια του ηµοκρατικού µας Πολιτεύµατος. Κατά τη ρητή διατύπωση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγµατος, πράξεις νοµοθετικού περιεχοµένου µπορούν να εκδίδονται από τον Πρόεδρο της ηµοκρατίας, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συµβουλίου, αποκλειστικά και µόνο σε «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Ποια «έκτακτη περίπτωση» υφίσταται σήµερα, κατά την οποία µάλιστα να µπορεί να θεωρηθεί ότι συντρέχει «εξαιρετικά επείγουσα» και, συγχρόνως, «απρόβλεπτη ανάγκη», ώστε να νοείται δυνατότητα άσκησης νοµοθετικής λειτουργίας από την εκτελεστική εξουσία. Με διαρκείς και επαναλαµβανόµενες πράξεις κυβερνητικής αυθαιρεσίας, µε πρακτικές του «ξαφνικού θανάτου» η ηµοκρατία απειλείται και κλονίζεται συθέµελα η εµπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος ικαίου και το Σύνταγµα. Πολύ περισσότερο όταν θύµατα των πρακτικών αυτών είναι περίπου 3000 οικογένειες αλλά

16 και το δηµόσιο αγαθό της ενηµέρωσης. Το.Σ. του ικηγορικού Συλλόγου Άρτας εκφράζει απερίφραστα την αντίθεσή του στην απόφαση αυτή και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της, συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει η ηµόσια Ραδιοτηλεόραση, στην ενηµέρωση, στην προβολή των τοπικών κοινωνιών, στην επικοινωνία της Οµογένειας, τις Τέχνες και τον Πολιτισµό της χώρας. εν είναι δυνατόν να επικρατήσει το δηµοκρατικό παράδοξο να είµαστε η µόνη χώρα που δεν έχει ηµόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Του Γιώργου Κόκκα του Λεάνδρου, δικηγόρου, κατοίκου Αθήνας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ: Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κοµµάτων και τους Βουλευτές των Ελλήνων.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ: Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κοµµάτων και τους Βουλευτές των Ελλήνων. ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8826464, Fax: 210-8826172 http://www.odye.gr email:info@odye.gr Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας συνολικά.

το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας συνολικά. MHNIAIA EΦHMEPIΔA για την TOΠΙΚΗ AYTOΔIOIKHΣH K A P O Λ O Y 2 4 1 0 4 3 7 A Θ H N A E T O Σ 1 6 ο Φ Y Λ Λ O 1 7 4 ο I O Y N I O Σ 2 0 1 3 K Ω Δ I K O Σ E Λ. T A. 3 7 4 4 ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Διευθυντής: Κώστας Νίτσος Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εφημερίδα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Διευθυντής: Κώστας Νίτσος Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 Δυναμική συγκέντρωση χθες στον «Πανελλήνιο» Εφημερίδα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Διευθυντής: Κώστας Νίτσος Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 Aπεργούμε, δεν συναινούμε Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στέλνουν

Διαβάστε περισσότερα

Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου:

Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου: Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου: «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης εταιρίας παρ. 4 άρθρου 1 του Ν. 4324/2015 (ΦΕΚ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ Ν.Ο.Π.Ε. ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΤΟΣ: 2006-2007 ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΘΕΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κος ΑΝ ΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015)

Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015) Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015) Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Ιανουάριος - Μάρτιος 2012 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Το δικό μας χρέος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Ιανουάριος - Μάρτιος 2012 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Το δικό μας χρέος ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ Ιανουάριος - Μάρτιος 2012 Τ.Κ. 7184 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Τεύχος 33ο Το δικό μας χρέος ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Τεύχος 33ο Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συμφωνία με τους δανειστές: Δεσμεύεις και ανοιχτά μέτωπα

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η συμφωνία με τους δανειστές: Δεσμεύεις και ανοιχτά μέτωπα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία.

Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία. σχέδιο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κων/νος Παπαδηµητρίου Υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστηµίου Αθηνών Απόφοιτος Εθνικής Σχολής ηµόσιας ιοίκησης Α. Ορολογία/Αποσαφήνιση εννοιών: ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στην απεργία που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 20 Φεβρουαρίου 2013 κατά της «καταστροφικής»

Στην απεργία που προκήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 20 Φεβρουαρίου 2013 κατά της «καταστροφικής» MHNIAIA EΦHMEPIΔA για την TOΠΙΚΗ AYTOΔIOIKHΣH K A P O Λ O Y 2 4 1 0 4 3 7 A Θ H N A E T O Σ 1 6 ο Φ Y Λ Λ O 1 7 0 ο Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 K Ω Δ I K O Σ E Λ. T A. 3 7 4 4 24ΩΡΗ AΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

3 2.1 : . / .. / /

3 2.1 : . /  .. /   / Υποέργο 3 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ» της Πράξης «Επιµόρφωση Στελεχών ιοίκησης της Εκπαίδευσης» του Μέτρου 2.1 του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, που συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΚΑΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες: Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος νόμος του Υπουργείου Υγείας Σημαντικές ρυθμίσεις σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της Ε.Ν.Ε.

Ο νέος νόμος του Υπουργείου Υγείας Σημαντικές ρυθμίσεις σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της Ε.Ν.Ε. ποχή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. Γραφείο KEMΠAΘ Αριθμός Άδειας 4993 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ EKΔOTΩN EΦHMEPIΔEΣ ΠEPIOΔIKA γραψαν Μ. ΠΙΤΣΙΛΙΔΗΣ Α.Ε. - AΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 102 166 74 ΓΛΥΦΑΔΑ - e-mail: info@pitsilidis.gr ΕΤΟΣ ΤΡΙΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ι Δ Ρ Υ Μ Α Ε Υ Γ Ε Ν Ι Δ Ο Υ

Ι Δ Ρ Υ Μ Α Ε Υ Γ Ε Ν Ι Δ Ο Υ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Ε Υ Γ Ε Ν Ι Δ Ο Υ ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Α ΕΚΔΟΣΗ 1988 Β ΕΚΔΟΣΗ 2005 ISBN: 960-337-066-5 Copyright 2005 Απαγορεύεται η ολική ή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΗ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΙΚΑΙΟ Επιβλέπων Καθηγητής: Χρήστος ετσαρίδης ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα εκδότη Web: http:// www.ionikienotita.gr

Σημείωμα εκδότη Web: http:// www.ionikienotita.gr Ενημέρωση συλλογική Αρ. φυλλου 49 ΜΑΐΟΣ KΩΔΙΚΟΣ 01-5411 Ευπόλιδος 8, 105 51 Αθήνα ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΙΚΑΙΟ ΙΙ. Όσον αφορά τα διαδικαστικά δικαιώµατα, αυτά είναι π.χ. το δικαίωµα της προηγούµενης ακρόασης.

ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΙΚΑΙΟ ΙΙ. Όσον αφορά τα διαδικαστικά δικαιώµατα, αυτά είναι π.χ. το δικαίωµα της προηγούµενης ακρόασης. ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΙΚΑΙΟ ΙΙ ιοικητική δικονοµία: σύνολο κανόνων δικαίου που βοηθούν στην επίλυση διοικητικών διαφορών που πηγάζουν από τις διοικητικές πράξεις και εξετάζει την αρµοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα

Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2010 2013 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ.Ε.Ε.

Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2010 2013 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ.Ε.Ε. Χ Ρ Ο Ν Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2010 2013 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ.Ε.Ε. Χρονολόγιο 2010-2013 Η Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων υποστήριξε επικοινωνιακά τις θέσεις και τις δράσεις που ανέπτυξε η Συνομοσπονδία αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΘ. Τρίτη 28 Απριλίου 2015 (πρωί)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΘ. Τρίτη 28 Απριλίου 2015 (πρωί) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΘ Τρίτη 28 Απριλίου 2015 (πρωί) ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το 1ο Γυµνάσιο Κισσάµου Χανίων, το 1ο Δηµοτικό Σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ E ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2012-2013 ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 9.3.2015 (ΑΡΘΡΟ 4 4 ΤΟΥ Ν. 2863/2000) 1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2014 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙ ΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ ω ν γ ι α τ ρ ω ν ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Δ ι μ η ν ι α ί α Έ κ δ ο σ η Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 1 5 (Τυπώνεται σε 25.500 αντίτυπα) ιουνιοσ - ιουλιοσ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης

Με θέση και άποψη. Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος. Πρόγραμμα Δράσης Τεύχος 26/1e Ιανουάριος 2014 Με θέση και άποψη Δράσεις Δ.Σ. Οκτώβριος Δεκέμβριος 2013 7 ο Συνέδριο ΠΟΜΗΤΕΔΥ Πρόγραμμα Δράσης 2013 2016 Άρθρα Η σύνθεση του Δ.Σ. της Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. Πρόεδρος Λιόντης Στέφανος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: Ατοµικά και κοινωνικά δικαιώµατα ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Ανδρέας Γ. ηµητρόπουλος Ηµεροµηνία: 22/05/2008 Όνοµα: Βουληµενέα Χριστίνα Αριθµ. Μητρώου: 1340200600049

Διαβάστε περισσότερα