ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣφγΓΩΝ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής «Οδηγία2003/9/ΕΚ του Συμβουλίου της 27 ης lανουαρίου 2003

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣφγΓΩΝ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής «Οδηγία2003/9/ΕΚ του Συμβουλίου της 27 ης lανουαρίου 2003"

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. 111(1) 4774 Κ.Δ.Π. 598/2005 Αρ. 4064, Αριθμός 598 Οι περί Προσφύγων (ΣυνθΙ1κες ΥποδΟΧ11ς Αιτητών) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα 9, 10 και 32 του περί Προσφύγων Νόμου, αφού κατατέθηκαν στη Βουλ11 των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυηι, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σi'μφωνα με το εδάφιο (3) του άρθρου 3 του περί Καταθέσεως στη Βουλ11 των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμου (Ν. 99 του 1989 όπως τροπο ΠΟΙ11θηκε με το Ν. 227 του 1990). ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣφγΓΩΝ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί με βάση τα άρθρα 9,10 και 32 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L31, «Οδηγία2003/9/ΕΚ του Συμβουλίου της 27 ης lανουαρίου 2003 σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις για την υποδοχή των OITIlrιJJV ασύλου στα κράτη μέλη», , σ.18. 6(1) του (1)του (1) του (1) του (1) του (Ι) του το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες οι οποίες παρέχονται σ' αυτό δυνάμει των άρθρων 9,1 Ο κω 32 του περί Προσφύγων Νόμου, εκδίδει τους πιο κάτω Κανονισμούς: Συνοπτικός τίτλος. 1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως ΟΙ περί Προσφύγων (Συνθιικες Υποδοχής AITητι~ν) Κανονισμοί του 2005.

2 4775 ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΠΚΕΣ ΔΙΑΤ ΑΞΕΙΣ Ερμηνεία. 2.- (1) Στους παρόντες ΚανΟΥlσμοι.'!ς: «έγγραφη βεβαίωση» σημαίνει τις βεβαιώσεις που παραχωρούνται σε αιτητές ασύλου δυνάμει των διατάξεων του Κανονισμού 5 «επαρχιακό γραφείο του ΤμιΊματος» σημαίνει τα κατά τόπους αρμόδια επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης «κέντρο υποδοχής» σημαίνει κάθε χώρο που χρησιμοποιείται για την προσωρινή ομαδlκγi φιλοξενία αιτητών ασύλου' «Κλιμάκιο» σημαίνει τα κατά τόπο αρμόδια Κλιμάκια Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως της Αστυνομίας ({κράτηση» σημαίνει τον περιορισμό σε ειδικό χώρο που επιβάλλεται σε αιτητή ασύλου, βάσει οποιασδήποτε νομοθεσίας, με αποτέλεσμα τη στέρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας του' «Νόμος» σημαίνει τον περί Προσφύγων Νόμο και περιλαμβάνει κάθε νόμο που τον τροποποιεί ή τον αντικαθιστά «νοσηλευτικά ιδρύματα)} σημαίνει τα κατά τόπο αρμόδια εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και σε περίπτωση ανηλίκων τα κατά τόπο αρμόδια εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών κλινικών «Τμήμα» σημαίνει το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης

3 4776 «υλικές συνθήκες υποδοχής» σημαίνει τις συνθήκες υποδοχής που περιλαμβάνουν την παροχιι στέγης, τροφllς και ρουχισμού σε αιτητές, καθώς και ένα βοιιθημα για τα καθημερινά τους έξοδα- (2) Οποιοιδήποτε όροι δεν ερμηνεύονται στους παρόντες ΚανονlσlΔούς έχουν την έννοια που αποδίδεται στους όρους αυτούς από το Νόμο. Πεδίο εφαρμογής. 3.- (1) Ο, παρόντες Κανονισμοί εφαρμόζονται σε όλους τους αlτητές δυνάμει των διατάξεων του Νόμου καθιίjς και στα μέλη της οικογένειάς τους, εφόσον αυτά καλύπτονται από την αίτηση ασύλου, περιλαμβανομένων αιτητών για τους οποίους εκκρεμεί ο καθορισμός του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση της αίτησής τους δυνάμει των διατάξεων του Δουβλίνου. (2) Οι παρόντες Κανονισμοί δεν εφαρμόζονται σε σχέση με πρόσωπα υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας δυνάμει των διατάξεων του Νόμου. ΜΕΡΟΣ 11 - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤιΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ γποδοχησ Ενημέρωση. 4.- (1) Η Υπηρεσία Ασύλου εκδίδει φυλλάδιο, σε γλώσσες που ευλόγως εικάζεται ότι κατανοούν οι αlτητές, για την ενημέρωσή τους αναφορικά με:

4 4777 (α) τα δlκαιιίjματά τους δυνάμει του Νόμου και των παρόντων Κανονισμών' (β) τις παροχές που BIKOIOIJvrGI αναφορικά με ης συνθήκες υποδοχής τους και ης ακολουθούμενες διαδικασίες για την πρόσβασή τους στις παροχές αυτές δυνάμει των παρόντων Κανονισμών και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών νόμων ή κανονισμών' (γ) τις οργανώσεις ή ομάδες προσώπων που τους παρέχουν νομική υποστήριξη ή/και στήριξη αναφορικά με ης συνθήκες υποδοχής, συμπεριλαμβανομένης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και (δ) τις υποχρειίjσεις προς τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται σε σχέση με τις συνθήκες υποδοχής τους, (2) Κατά την προσέλευση του αιτητή στην αρμόδια αρχή για υποβολή αίτησης, ο υπεύθυνος στο χώρο υποβολής της αίτησης του παρέχει το πιο πάνω ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες είναι απαραίτητες σε σχέση με τις συνθήκες υποδοχής, οι οποίες δυνατόν να δίδονται προφορικά. (3) Η Υπηρεσία Ασύλου διασφαλίζει ότι η πιο πάνω ενημέρωση λαμβάνει χώρα κατά τον τρόπο που αναφέρεται στις παραγράφους (1) και (2) του παρόντος Κανονισμού και ότι εν πάση περιπτώσει οι αιτητές ενημερώνονται σχετικά μέσα σε διάστημα που δε δύναται

5 4778 να υπερβαίνει τις δεκαπέντε ημέρες από την υποβολιl της αίτησης και για το σκοπό αυτό εκδίδει τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές προς όλες τις υπείιθυνες για την παραλαβιι αιτήσεων αρμόδιες αρχές και' παρακολουθεί και συντονίζει τη σωστή εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού. Βεβαίωση υποβολής αίτησης. Παράρτημα Ι. 5.- (1) Κατά την υποβολή αίτησης ο υπεύθυνος στο χώρο υποβολής αίτησης χορηγεί στον αιτηtlι έγγραφη βεβαίωση στον τύπο που παρατίθεται στο Παράρτημα Ι, η οποία εκδίδεται στο όνομά του και η οποία πιστοποιεί ότι πρόκειται για αιτητή. (2) Σε περίπτωση που κατά την προσέλευση αιτητή στην αρμόδια αρχή για υποβολή αίτησης αυτή δεν είναι δυνατό να υποβληθεί αμέσως λόγω πρακϊικών δυσκολιών, ο υπεύθυνος στο χώρο υποβολής αίτησης χορηγεί στον αιτητή έγγραφη βεβαίωση στον Παράρτηl~α 11. τύπο που παρατίθεται στο Παράρτημα 11, η οποία εκδίδεται στο όνομά του και η οποία πιστοποιεί ότι πρόκειται για αιτητή, και ο αιτητής έχει υποχρέωση να παρουσιαστεί κατά την ημερομηνία που αναγράφεται στην εν λόγω βεβαίωση στην αρμόδια αρχή για ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής της αίτησής του. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του με την υποχρέωση αυτή, ο αιτητής υπόκειται στις συνέπειες της παραγράφου (γ) του εδαφίου (1) του άρθρου 16Α του Νόμου. (3) Σε περίπτωση που ο αιτητής συνοδεύεται από μέλη της Παράρτημα 111. οικογένειάς του, χορηγείται σε αυτόν η έγγραφη βεβαίωση που παρατίθεται ως Παράρτημα 111 στους παρόντες Κανονισμούς.

6 4779 (4) Οι αναφερόμενες στις παραγράφους (1), (2) και (3) έγγραφες βεβαιι)jσεις λαμβάνονται ως απόδειξη της ιδιότητας του αlτητιι ή/και των μελών της οικογένειάς του έναντι όλων των καθ' ύλην αρμόδιων αρχών στη Δημοκρατία για την πρόσβαση στα δικαιώματα που προβλέπονται από το Νόμο, περιλαμβανομένου του δικαιώματος παραμονής μέ)(ρ1 την έκδοση της ειδικής άδειας διαμονής, και την πρόσβαση των αlτητι)ν στις παροχές που προβλέπονται στους παρόντες Κανονισμούς. Ειδική άδεια διαμονής. Παράρτημα IV. 6. (1) Με την παραλαβή της έγγραφης βεβαίωσης, ο αιτητής αποτείνεται στο Κλιμάκιο και υποβάλλει, στον τύπο που παρατίθεται στο Παράρτημα /v των παρόντων Κανονισμών, αίτηση για παραχιijρηση της ειδικlίς άδειας διαμονής που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Νόμου. (2) Ο υπεύθυνος του Κλιμακίου, κατά την παραλαβή της αίτησης για χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής, σφραγίζει την έγγραφη βεβαίωση, με τρόπο που να φαίνεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση ειδικής άδειας διαμονής και παραπέμπει την αίτηση εντός σαράντα οκτώ ωρών στο Τμήμα για έκδοση της σχετικής άδειας. (3) Το Τμήμα αποστέλλει τη σχετική άδεια στη διεύθυνση του αιτητή. Διαμονή και ελευθερία διακίνησης. 7. (1) Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7 και της παραγράφου (2) του άρθρου 9 του Νόμου, ο αιτητής έχει δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης στη Δημοκρατία.

7 4780 (2) Ο αιτητής έχει δικαίωμα επιλογιiς του τόπου διαμονής του και. υποχρέωση ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών για οποιαδήποτε αλλαγή του τόπου διαμονής του, δυνάμει του άρθρου 8 του Νόμου και σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού. (3) Σε περίπτωση αλλαγής του ~όπoυ διαμονής, ο αιτητής αποτείνεται στο Κλιμάκιο και συμπληρώνει το έντυπο που Παράρτημα V. παρατίθεται στο Παράρτημα V. Ο υπεύθυνος του Κλιμακίου κατά την παραλαβή του εντύπου για αλλαγή διεύθυνσης αιτητή σφραγίζει το έντυπο, με τρόπο που να φαίνεται η ημερομηνία υποβολής του και παραδίδει στον αιτητή σxεϊlkή βεβαίωση λήψης του εντύπου, στην οποία εμφαίνεται η ημερομηνία υποβολής του. Ο υπεύθυνος του Κλιμακίου δεν μπορεί να αρνηθεί την παραλαβή του εντύπου λόγω εκπρόθεσμης υποβολιiς TOU, αλλά πρέπει σε τέτοια περίπτωση να αναφέρει ότι το έντυπο υποβάλλεται εκπρόθέσμα. (4) Ο υπεύθυνος τ:)υ Κλιμακίου αποστέλλει το έντυπο αλλαγής διε6θυνσης αυθημερόν στην Υπηρεσία Ασύλου, στο Τμήμα, στα κατά τόπο αρμόδια Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας και στα κατά τόπο αρμόδια Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας. Περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση και 8. (1) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του Κανονισμού 7, ο Υπουργός Εσωτερικών δύναται, με απόφασή του η οποία δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να διαμονή. r αποφασίζει για τον τόπο διαμονής των αιτητών ή να περιορίζει το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης σε ορισμένες περιοχές της Δημοκρατίας για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

8 4781 (2) Σε περίπτωση περιορισμού των δικαιωμάτων ελεύθερης διακίνησης και διαμονής σύμφωνα με την πιο πάνω παράγραφο: (α) η διακίνηση και διαμονή σε οριζόμενη περιοχή δεν πρέπει να θίγει την αναπαλλοτρίωτη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής και ούτε να παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την πρόσβαση των αιτητών σε όλα τα πλεονεκτήματα που παραχωρούνται από τους παρόντες Κανονισμούς (β) ο Προϊστάμενος δύναται να αποφασίζει για τη χορήγηση άδειας προσωρινής απομάκρυνσης από τον καθοριζόμενο τόπο διαμονής ή διακίνησης μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου προσώπου, στον τύπο που καθορίζπql Παράρτημα VI. στο Παράρτημα νι των παρόντων Καν?νισμών, σε ατομική, αμερόληπτη και αντικειμενική βάση και σε περίπτωση απορριπτικής εν όλω ή εν μέρει απόφασης αυτή πρέπει να είναι αιτιολογημένη: Νοείται ότι οι αlτητές δεν απαιτείται να ζητούν άδεια, προκειμένου να παρουσιασθούν σε οποιαδήποτε αρχή της Δημοκρατίας ή ενώπιον δικαστηρίων, εφόσον η παρουσία τους είναι αναγκαία- (γ) λαμβάνονται, με τη σύμφωνη γνώμη του αιτητή, τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της ενότητας της οικογένειάς του, εφόσον αυτή βρίσκεται στη Δημοκρατία.

9 4782. Ιατρικές εξετάσεις. 9. (1) Με την παραλαβή της έγγραφης βεβαίωσης, ο αnητής ασύλου παραπέμπεται από τον υπεύθυνο του χώρου υποβολής της αίτησης σε νοσηλευτικό ίδρυμα, για την υποβολή του στις Παράρτημα VII. ιατρικές εξετάσεις που παρατίθενται στο Παράρτημα νll των παρόντων Κανονισμών. (2) Ο αlτητής υποχρεούται να παρουσιάζεται για υποβολή στις πιο πάνω αναφερόμενες ιατρικές εξετάσεις εντός τριών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της έγγραφης βεβαίωσης και να επιδεικνύει την έγγραφη βεβαίωση καθιt>ς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς του, εάν υπάρχει.. (3) Οι ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται ατελιjjς. (4) Με την παραλαβή των αποτελεσμάτων των lατριιcών εξετάσεων, ο αιτητής παρουσιάζεται εκ νέου στο νοσηλευτικό ίδρυμα για τελική αξιολόγηση της υγείας του και ετοιμάζεται σχετική έκθεση από τον εξετάζοντα ιατρό. 138(1) του 2001 (5) Τηρουμένων των διατάξεων του περί Επεξεργασίας 37(1) του Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμου και αφού εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η ρητή συγκατάθεση του αιτητή, τα αποτελέσματα των αιματολογlκιjjν εξετάσεων που είναι θετικά κοινοποιούνται σε σφραγισμένο φάκελο στην Υπηρεσία Ασύλου, τα δε συνολικά αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων και η έκθεση του ιατρού παραδίδονται στον αιτητή.

10 4783 (6) Αρμόδια αρχή για την' εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι το Υπουργείο Υγείας. Πρόσβαση σε μαθητεία και εκπαίδευση ανηλίκων (1) ΑνlΊλικοl αιτητές και ανήλικα τέκνα απητών έχουν πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση δυνcψει του άρθρου 9 του Νόμου, υπό ης ίδιες προϋποθέσεις με αυτές που ισχύουν για τους πολίτες της Δημοκρατίας, άμεσα με την υποβολή της αίτησης ανηλίκου ή των γονέων του και, εν πάση περιπτώσει, όχι αργότερα από τρεις μήνες από την υποβολή της αίτησης. (2) Το δικαίωμα ανήλικων αιτητ<jjν 11 ανι1λlκων τεκνων αιτητών για παρακολόύθηση δευτεροβάθμιων σπουδών δε δύναται να ανακαλείται απokλειστι~ά και μόνο λόγω της ενηλlκl{jjσεώς τους. (3) Σε περίπτωση που η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό. σύστημα, όπως προβλέπεται στην παράγραφο (1), είναι αδύνατη λόγω της ειδικής κατάστασης του ανηλίκου, ΟΙ αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διευθετούν, όπου είναι εφικτό, την εφαρμογή άλλων κατάλληλων εκπαιδευτικών ρυθμίσεων. (4) Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

11 4784 Πρόσβαση των 11. (1) Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά από διαβούλευση με τον αιτητών στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δύναται με αγορά εργασίας. απόφασή του, η οποία δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας; να καθορίζει περίοδο, η οποία αρχίζει από την ημέρα που υποβάλλεται η αίτηση ασύλου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αιτητής ασύλου δεν έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας. (2) Σε περίπτωση που ένα χρόνο μετά την υποβολή της αίτησης ασύλου δεν έχει ληφθεί πρωτοβάθμια απόφαση από την Υπηρεσία Ασύλου και η καθυστέρηση αυτή δεν μπορεί να αποδοθεί στον αιτητή, ο αιτητής έχει δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας Κεφ του του του του ΟΟ( Ι) του (Ι) του (1) του (1) του (1) του (1) του (I)του (1) του (1) του υπό τους όρους και προϋποθέσεις του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών λαμβάνεται δυνάμει της παραγράφου (1) και βρίσκεται σε ισχύ. (3) Η πρόσβαση στην αγορά εργασίας δεν ανακαλείται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών διοικητικής προσφυγής ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφύγων και μέχρι την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης επί της διοικητικής προσφυγής, καθώς και κατά τη διάρκεια προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου

12 4785 Δικαστηρίου δυνάμει του άρθρου 146 του συντάγματος. f-πασχόληάη ζητητών: 12. (1) Εφόσον επιτρέπεται η πρόσβαση των αιτητών στην αγορά εργασίας, η ειδική άδεια διαμονής που παραχωρείται σε αυτούς αποτελεί και άδεια απασχόλησης. (2) Τηρουμένων των διατάξεων του Κανονισμού i 1, η "διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις απασχόλησης αιτητιίjν στη Δημοκρατία καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τον Υπουργό Εσωτερικών και δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, η οποία δυνατόν να τροποποιείται ή να αντικαθίσταται κατά καιρούς από νέα απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τον Υπουργό Εσωτερικών και δημοσιεύεται επίσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίρς. Επαγγελματική κατάρτιση. 13. (1) Η πρόσβαση σε επαγγελματική κατάρτιση του αιτητή που συνδέεται με σύμβαση απασχόλησης επιτρέπεται, εφόσον ο αιτητής έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις διqτάξεις των Κανονισμών 11 και 12. (2) Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δύναται με απόφασή του, που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να επιτρέπει σε αιτητές πρόσβαση σε επαγγελματική κατάρτιση, ανεξαρτήτως του αν έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

13 4786 Γενικοί κανόνες για την κάλυψη των υλικών συνθηκών υποδοχής των αιτητών. 8 του (Ι) του (1) του (1) Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας διασφαλίζουν την κάλυψη των υλικών συνθηκών υποδοχής των αιτητών μέσω της χορήγησης δημόσιου βοηθήματος δυνάμει του περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμου, ώστε να εξασφαλίζεται σε αυτούς βιοτικό επίπεδο κατάλληλο από απόψεως υγείας και ικανό να διασφαλίζει τη συντήρησή τους. (2) Κατά την υποβολή της αίτησης ο υπεύθυνος του χώρου υποβολής της αίτησης παραπέμπει τον αlτητή στο κατά τόπο αρμόδιο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας. (3) Με την επίδειξη της έγγραφης βεβαίωσης, ο αιτητής έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για χορήγηση δημόσιου βοηθήματος, στον τύπο που προβλέπεται από τον περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμο. (4) Με την επίδειξη της έγγραφης βεβαίωσης από τον αιτητή και αμέσως μετά την υποβολή αίτησης για παροχή δημόσιου βοηθήματος εκ μέρους του αιτητή ασύλου στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας, παρέχεται το απαραίτητο βοήθημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμου, εφόσον ο αρμόδιος λειτουργός του εν λόγω γραφείου διαπιστώσει την αναγκαιότητα κάλυψης άμεσων αναγκών του αιτητή και της οικογένειάς του, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για την παροχή δημόσιου βοηθήματος:

14 4787 Νοείται ότι ΤΟ πιο πάνω απαραίτητο βοήθημα αποτελεί μέρος των δικαιωμάτων σε δημόσιο βοήθημα του αιτητή ασύλου και της οικογένειάς του και αφαιρείται από το ποσό του δημόσιου βοηθlίματος που του παρέχεται μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης έρευνας. (5) Το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας κατά την παροχιl του απαραίτητου βοηθήματος που αναφέρεται στην πιο πάνω παράγραφο, καθώς και κατά την εξέταση της αίτησης για παροχή δημόσιου βοηθήματος λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη την ειδική κατάσταση των ευάλωτων προσώπων, όπως οι ανήλικοι, αl ασυνόδευτοl ανήλικοι, τα άταμα με ειδικές ανάγκες, οι ηλlκιωμέναl, ΟΙ εγκυμονούσες, οι μοναγονεϊκές οικογ"ένεlες με ανlίλικα παιδιά και τα πρόσωπα που έχουν υποστεί βασανιστήρια, βιασμό ή άλλες σοβαρές μορφές ψυχολογικής, φυσικής ή σεξουαλικής βίας: Νοείται ότι η πιο πάνω παράγραφος ισχύει μόνο για πρόσωπα για τα οποία διαπιστώνεται ότι έχουν τις πιο πάνω ειδικές ανάγκες, ύστερα από ατομική εκτίμηση της κατάστασής τους, είτε από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είτε από οποιαδήποτε άλλη αρμόδια κρατική αρχή, ανάλογα με την περίπτωση. (6) Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δύναται να απορρίπτουν εν όλω ή εν μέρει αίτηση παροχής δημόσιου βοηθήματος ή να διακόπτουν εν όλω ή εν μέρει την παροχή δημόσιου βοηθήματος δυνάμει του περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμου, μόνο εφόσον τεκμηριώναυν ότι αιτητής απασχολείται ή/και διαθέτει επαρκείς πόρους που να εξασφαλίζουν σε αυτόν και στην οικογένειά του, ανάλογα με την περίπτωση, τις βασικές και ειδικές τους ανάγκες και κατάλληλο βιοτικό επίπεδο από απόψεως υγείας:

15 4788. Νοείται ότι για τον καθορισμό των επαρκών πόρων λαμβάνεται υπόψη το ίδιο όριο εισοδημάτων βάσει του οποίου Κύπριος πολίτης δικαιούται δημόσιο βοήθημα. (7) Εάν αποκαλυφθεί ότι ο αιτητής διέθετε επαρκείς πόρους για την κάλυψη των υλιιcών συνθηκών υποδοχής καθόσον χρόνο καλύπτονταν αυτές οι συνθήκες δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού,' οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας δύνανται να ανακτήσουν το σχετικό ποσό από τον αιτητή σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμου. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 15. (1) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου ή κανονισμών,.με την επίδειξη έγγραφης βεβαίωσης ο αlτητής και τα μέλη της οικογένειάς του δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμqκευτική περίθαλψη σε όλα τα δημόσια ιατρικά ιδρύματα, εφόσον δε διαθέτουν επαρκείς πόρους, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστο τις πρώτεςβοιlθειες και.την αναγκαία θεραπεία ασθένειας: Νοείται ότι αιτητής ο οποίος διαμένει σε κέντρο υποδοχής ή είναι λήπτης δημόσιου βοηθήματος από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τεκμαίρεται ότι δεν έχει επαρκείς πόρους Νοείται περαιτέρω ότι για τον καθορισμό των επαρκών πόρων λαμβάνεται υπόψη το ίδιο όριο εισοδημάτων βάσει του οποίου παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε Κύπριους πολίτες δυνάμει των σχετικών νόμων ή κανονισμών.

16 4789 (2) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις της παραγράφου (1), αιτητής ο οποίος εμπίπτει στις διατάξεις του Μέρους ν των παρόντων Κανονισμών λαμβάνει δωρεάν την απαραίτητη ιατρική ή άλλη συνδρομή ή στήριξη από τα δημόσιαιατρικά ιδρύματα ή άλλες δημόσιες αρχές. (3) Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες διατάξεις των παρόντων Κανονισμών, η επείγουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αιτητή παρέχεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. (4) Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι το Υπουργείο Υγείας. Έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων. 16. Ο Διευθυντής, μετά από σύσταση του Προϊσταμένου,χορηγεί σε αιτητή τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, κάθε φορά που ανακύπτουν σοβαροί ανθρωπιστικοί λόγοι οι οποίοι υπαγορεύουν την παρουσία του σε άλλο κράτος. ΜΕΡΟΣ III~ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, Υλικές συνθήκες υποδοχής σε είδος. 17. Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του Κανονισμού 14, οι υλικές συνθήκες υποδοχής δύναται να προσφέρονται σε είδος μέσω της διαμονής σε κέντρο υποδοχής, σε περίπτωση που αιτητής ή, σε περίπτωση που συνοδεύεται από την οικογένειά του, τα μέλη της οικογένειας του, κατά την υποβολή της αίτησης, ενημερώνουν τον υπεύθυνο στο χώρο υποβολής της αίτησης ότι δε διαθέτουν ή/και

17 4790 δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν κατάλληλη στέγη άμεσα. Αρμόδια αρχιι για τα κέντρα υποδοχής. 18. (1) Αποκλειστική αρμοδιότητα για την παραπομπή και τη λήξη της φιλοξενίας αlτηπιν ασύλου σε κέντρο υποδοχής έχει η Υπηρεσία Ασύλου, η οποία δύναται να εκχωρείται σε λειτουργό άλλης καθ' ύλην αρμόδιας υπηρεσίας που προβλέπεται στους παρόντες Κανονισμούς; (2) Σε περίπτωση που συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Κανονισμού 17, ο υπεύθυνος του χώρου υποβολής της αίτησης ενημεριjjνει πάραυτα την Υπηρεσία Ασύλου η οποία εκδίδει παραπεμπτικό στο όνομα του αιτητή ή/και των μελών της οικογένειάς του για το κέντρο υποδοχής και προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για τη μεταφορά τους σε κέντρο υποδοχής. (3) Η Υπηρεσία Ασύλου είναι η αρμόδια αρχή για τη λειτουργία κέντρων υποδοχής, δύνα!αl όμως να εκμισθώνει υπηρεσίες άλλων οργανισμών για τη διαχείριση της λειτουργίας των κέντρων 1 ΟΙ (Ι) του (1) του (Ι) του υποδοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του περί της Σύναψης Συμβάσεων (Προμήθειες, Έργα και Υπηρεσίες) Νόμου. (4) Ανεξάρτητα από την εκμίσθωση υπηρεσιών δυνάμει της παραγράφου (3) του παρόντος Κανονισμού, η Υπηρεσία Ασύλου οφείλει να επιβλέπει την ομαλή λειτουργία των κέντρων υποδοχής και την ορθή εφαρμογή των παρόντων Κανονισμών και για το σκοπό αυτό δύναται να εκδίδει συστάσεις και οδηγίες προς τους υπεύθυνους οργανισμούς για τη διαχείριση της λειτουργίας των

18 4791 κέντρων υποδοχής για την καλύτερη λειτουργία τους. Γενιιc ές αρχές που διέπουν 19.-(1) Η λειτουργία κέντρου υποδοχής διέπεται από τις πιο κάτω αρχές: τη λειτουργία κέντρου υποδοχής. (α) Την εξασφάλιση ανά πάσαν στιγμή κατάλληλου βιοτικού επιπέδου των αιτητών και των υλικών συνθηκών υποδοχής (β) το σεβασμό και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των αιτητών. (γ) τη~ προστασία της οικογενειακιlς ζωής των αιτητών (δ) τη στέγαση ανύπαντρων γυναικών και ανδρών σε ξεχωριστά καταλύματα (ε) τη δυνατότητα επικοινωνίας με συγγενείς, νομικούς συμβούλους, ειcπρoσώπoυς της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και με μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα αιτητών ασύλου και προσφύγων (στ) την απαγόρευση παραπομπής ασυνόδευτων ανήλικων αιτητών

19 4792 (ζ) την προσωρινότητα της διαμονής των αιτητών μέχρι τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη διαμονή τους εκτός του κέντρου υποδοχής και (η) την ελεύθερη διακίνηση των αιτητών από και προς το κέντρο υποδοχής. (2) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις της υποπαραγράφου (στ) της παραγράφου (1) ο Προϊστάμενος δύναται να παραπέμπει για φιλοξενία σε κέντρο υποδοχής ασυνόδευτους ανήλικους αιτητές ηλικίας δεκαέξι ετών και άνω, εφόσον: (α) υπάρχουν ικανοποιητικές ρυθμίσεις για τη φιλοξενία τους στο εν λόγω κέντρο υποδοχής (β) διασφαλίζεται η διαμονή τους σε ξεχωριστά καταλύματα από αυτά των ενήλικων αιτητών (γ) διασφαλίζεται η εφαρμογή των διατάξεων του Μέρους ν των παρόντων Κανονισμών (δ) οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας εξετάζουν τις συνθήκες υποδοχής στο εν λόγω κέντρο υποδοχής και εγκρίνουν τη φιλοξενία ασυνόδευτου ανήλικου αιτητή.

20 4793 Κανόνες λειτουργίας 20.- (1) Τα κέντρα υποδοχής έχουν τους ακόλουθους κανόνες λειτουργίας κέντρων υποδοχής. (α) Ανήλικα τέκνα αιτητών ή ανήλικοι αιτητές διαμένουν με τους γονείς τους ή με τυχόν ενήλικο συγγενή που έχει την επιμέλειά τους (β) η Υπηρεσία Ασύλου παραχωρεί στους αlτητές σε δεκαπενθήμερη βάση επίδομα της τάξεως των πενήντα (50) λιρών μηνιαίως για την αντιμετώπιση άμέσων προσωπικών αναγκών, το οποίο αυξάνεται κατά δέκα (1 Ο) λίρες μηνιαίως για κάθε εξαρτώμενο άτομq που διαμένει μαζί τους (γ) παραχωρούνται διευκολύνσεις για την ετοιμασία προγεύματος από τους αιτητές και δύο έτοιμων γευμάτων την ημέρα σύμφωνα με τις διατροφικές τους ιδιαιτερότητες (δ) παρέχεται δωρεάν μετqφορά προς τα αστικά κέντρα το πρωί - και από τα αστικά κέντρα προς τα κέντρα υποδοχής το απόγευμα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη αναγκαία ή επείγουσα υπό τις περιστάσεις διακίνηση

21 4794 (ε) παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα κατά τόπους κέντρα υγείας ή/και τις νοσηλευτικές μονάδες των κατά τόπους νοσοκομείων, καθιίjς και από κάθε άλλη κρατική νοσηλευτική μονάδα, η οποία καθίσταται αναγκαία υπό τις περιστάσεις (στ) παρέχεται ιδιαίτερη ιατρική ή άλλη συνδρομή, όταν πρόκειται για αιτητές που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του Μέρους ν των παρόντων Κανονισμών και (ζ) οι αιτητές οφείλουν να: (ί) διατηρούν τα δωμάτιά τους και τους κοινόχρηστους χώρους των κέντρων υποδοχής καθαρούς (iί) μη φιλοξενούν πρόσωπα τα οποία δε δικαιούνται να διαμένουν στο κέντρο υποδοχής (ίiί) συμμορφώνονται με τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας του κέντρου υποδοχής που αφορούν την ομαλή λειτουργία και την τήρηση της τάξης σε αυτό. (2) Οι αιτητές ευθύνονται για τυχόν ζημιές που προκαλούν εξ υπαιτιότητάς τους στο κέντρο υποδοχής, για την αποκατάσταση των οποίων δύναται να γίνεται ανάλογη αποκοπή από το δημόσιο βοήθημα το οποίο δυνατόν να λαμβάνουν μετά την αποχώρησή τους από το κέντρο υποδοχής.

22 4795 (3) Οι αlτητές δύναται να συμμετέχουν στη διαχείριση των υλικών μέσων και των άυλων παραμέτρων της ζωής στο κέντρο υποδοχής, μέσω συμβουλευτικι1ς επιτροπιίς 11 αντιπροσωπευτικού συμβουλευτικού οργάνου των διαμενόντων, το οποίο συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές διαχείρισης των κέντρων υποδοχής. (4) Οι αρμόδιες αρχές διαχείρισης των κέντρων υποδοχής αποδίδουν ιδιαίτερη προσοχή στην αποτροπή της βίας σε αυτό. Συνδρομή άλλων υπηρεσιών. 21. Με στόχο τη συντομότερη απεξάρτηση των αιτητών από το κέντρο υποδοχής, η Υπηρεσία Ασύλου μεριμνά, ώστε οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις να παρέχουν στους αιτητές: (α) ενημερωση και στήριξη αναφορικά με την εξεύρεση κατάλληλης στέγης και εργασίας ή για την υποβολή αίτησης για παροχή δημόσιου βοηθήματος, όπου αυτό είναι απαραίτητο (β) στήριξη αναφορικά με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

23 4796 (γ) στήριξη για την οργάνωση της κοινωνικής τους ζωής, τη συμβουλευτική καθοδήγησή τους και τον προγραμματισμό των μελλοντικών τους ενεργειών. Λήξη της φιλοξενίας 22.- (1) Η λήξη της φιλοξενίας σε κέντρο υποδοχής αποφασίζεται από την Υπηρεσία Ασύλου για τους πιο κάτω λόγους: σε κέντρο υποδοχής. (α) Με την οικειοθελή αποχώρηση του αιτητή, εφόσον έχει εξασφαλίσει άλλες κατάλληλες συνθήκες στέγασης (β) με την πάροδο τουλάχιστον ενός μηνός από την παραπομπή του αιτητή σε κέντρο υποδοχής, σε περίί:rτωση που το κέντρο υποδοχής είναι υπερπλήρες και είναι απαραίτητη η παραπομπή νέων αιτητών: Νοείται ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είτε προσφέρουν εναλλακτική πρόταση στέγασης στον αιτητή η οποία πληρεί τις προϋποθέσεις των παρόντων Κανονισμών είτε παρέχουν το απαιτούμενο δημόσιο βοήθημα για την εξασφάλιση κατάλληλης στέγασης (γ) λόγω επανειλημμένων σοβαρών παραβάσεων από τον αιτητή των κανόνων λειτουργίας κέντρου υποδοχής, σε περίπτωση που δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του. προσωπικού κέντρου υποδοχής

24 4797 (δ) λόγω ιδιαίτερα βίαιης συμπεριφοράς του αιτητή είτε προς το προσωπικό κέντρου υποδοχής είτε προς άλλους αιτητές. (2) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του Κανονισμού 30, απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου για λήξη της φιλοξενίας σε κέντρο υποδοχής που λάμβάνεται δυνάμει των υποπαραγράφων (γ) και (δ) της παραγράφου (1) του παρόντος Κανονισμού εκτελείται άμεσα. (3) Αι τη τής ο οποίος αποχωρεί από κέντρο υποδοχής ενημερώνει γραπτώς την Υπηρεσία Ασύλου, αναφέροντας συγχρόνως και τη νέα διεύθυνσή του. Προσωπικό του κέντρου υποδοχής. 23. Το προσωπικό των κέντρων υποδοχής διαθέτει κατάλληλη κατάρτιση αναφορικά με τις ανάγκες των αιτητών ασύλου, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, αλλά και των προσώπων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Μέρους ν των παρόντων Κανονισμών και δεσμεύεται από την αρχή της εμπιστευτικότητας αναφορικά με οποιεσδήποτε πληροφορίες τις οποίες γνωρίζει ως εκ της ασκήσεως των καθηκόντων του. ΜΕΡΟΣ ιν - ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣγΝΘΗΚΕΣ γποδοχησ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣ Διαφοροποιημένες (1) Η Υπηρεσία Ασύλου δύναται κατ' εξαίρεση να θεσπίζει συνθήκες υποδοχής. λεπτομέρειες όσον αφορά τις υλικές συνθήκες υποδοχής,

25 4798 διαφορετικές από τις προβλεπόμενες στους παρόντες Κανονισμούς, για εύλογη περίοδο, η οποία είναι όσο το δυνατό συντομότερη, σε περίπτωση που: (α) απαιτείται αρxlιcή εκτίμηση των εlδlκιjjν avayιcιjjv του α.lϊητιl ασύλου- (β) 0\ υλικές συνθήκες υποδοχής οι οποίες προβλέπονται στους παρόντες Κανονισμούς δεν είναι διαθέσιμες σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή- (γ) έχουν εξαντι\ηθεί προσωρινά οι συνήθεις διαθέσιμες δυνατότητες στέγασης- (δ) ο αιτητής ασύλου τελεί υπό κράτηση_ (2) Οι διαφοροποιημένες συνθήκες υποδοχής καλύπτουν σε κάθε περίπτωση τις βασικές ανάγιcες και διασφαλίζουν το δικαίωμα των αιτητών σε οικογενειακή ενότητα και, σε περίπτωση που αποφασίζονται διαφοροποιημένες συνθήκες υποδοχής για τους λόγους που αναφέρονται - (α) στις υποπαραγράφους (β) και (γ) της παραγράφου (1) του παρόντος Κανονισμού, 0\ συνθήκες αυτές δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με γνωστοποίηση της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία καθορίζει επίσης το χρονικό διάστημα για το οποίο παρέχονται διαφοροποιημένες συνθήκες υποδοχής-

26 4799 (β) στις υποπαραγράφους (α) και (β) της παραγράφου (1) του παρόντος Κανονισμού, κοινοποιούνται γραπτώς στον ενδιαφερόμενο αιτητή εξηγώντας τους λόγους για τις διαφοροποιημένες αυτές συνθήκες, καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο αυτές παρ~xoνται. Περιορισμός ή ανάκληση συνθηκών υποδοχής. 243 του (111) του (1) Τηρουμένων των διατάξεων του περί της Σύμβασης περί των Δικαιωμάτων του Παιδιού (Κυρωτικού) Νόμου, ο Προϊστάμενος δύναται με απόφασή του, η οποία κοινοποιείται στις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές, ανάλογα με την περίπτωση προς εφαρμογή, να περιορίζει ή να ανακαλεί τις συνθήκες υποδοχής, όταν ο αιτητής ασύλου: (α) δε συμμορφώνεται με την υποχρέωση ενημέρωσης για αλλαγή του τόπου διαμονής του ή δεν προσέρχεται στην προσωπική συνέντευξη που καθορίζεται από την Υπηρεσία Ασύλου ή δεν ανταποκρίνεται σε απαίτηση της Υπηρεσίας Ασύλου για παροχή πληροφοριών στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης ασύλου και δεν παραχωρεί ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις ενέργειές του αυτές (β) ενώ έχει υποβάλει ήδη αίτηση ασύλου στη Δημοκρατία, ο Προϊστάμενος αποφασίζει το κλείσιμο του φακέλου δυνάμει των διατάξεων του Νόμου:

27 4800 Νοείται ότι, στις περιπτώσεις των υποπαραγράφων (α) και (β), όταν ο αιτητι;ς εντοπισθεί ή προσέλθει αυτοβούλως 'στην Υπηρεσία Ασύλου, ο Προϊστάμενος λαμβάνει δεόντως αιτιολογημένη απόφαση σχετικά με την ανανέωση της παροχl;ς μερικών ή όλων των συνθηκών υποδοχής, βασιζόμενη στους λόγους που οδήγησαν στην εξαφάνιση του αιτητή, που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ή την ανάκληση των συνθηκών υποδοχής. (γ) έχει αποκρύψει τους οικονομικούς του πόρους και έχει ως εκ τούτου επωφεληθεί με αθέμιτο τρόπο από τις υλικές συνθήκες υποδοχής (δ). δεν αποδεικνύει ότι η αίτησή του υποβλήθηκε το συντομότερο δυνατό, εντqς εύλογων χρονικών ορίων, μετά την άφιξή του στη Δημοκρατία: Νοείται ότι για τον καθορισμό των εύλογων χρονικών ορίιι.,>ν αναφορικά με αlτητές που διαμένουν ήδη στη Δημοκρατία υπό άλλο νομικό καθεστώς η Υπηρεσία Ασύλου λαμβάνει υπόψη το χρόνο κατά τον οποίο ο αιτητής ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε ο βάσιμος φόβος δίωξης. (2) Ο Προϊστάμενος με δεόντως αιτιολογημένη απόφασή του, την οποία κοινοποιεί στις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές για εφαρμογή, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης δύναται να ανανεώνει την παροχή μερικών ή όλων των συνθηκών υποδοχής δυνάμει των παρόντων Κανονισμών.

28 4801 (3) Οποιαδήποτε απόφαση του Προϊσταμένου για περιορισμό 11 ανάκληση των συνθηκών υποδοχής λαμβάνεται σε ατομική, αντικειμενική και αμερόληπτη βάση και αιτιολογείται δεόντως. Οι αποφάσεις βασίζονται στην ειδική κατάσταση του συγκεκριμένου προσώπου, ιδίως όσqν αφορά τα πρόσωπα τα οποία καλύπτονται από το Μέρος ν των παρόντων Κανονισμών, λαμβανομένης υπόψη της αρχής της αναλογικότητας. (4) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, οι υλικές συνθήκες υποδοχής τωυ αιτητών δεν μπορούν να ανακαλούνται ή να περιορίζονται από τον Προ"ίστάμενο, ενόσω εκκρεμεί η εξέταση της αίτησης ασύλου σε όλους τους προβλεπόμενους από το Νόμο βαθμούς. ΜΕΡΟΣ ν - ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΕΤ ΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Γενική αρχή. 26.-(1) Κατά την εφαρμογή των παρόντων Κανονισμών, οι καθ' ύλην αρμόδιες αρχές, ανάλογα με την περίπτωση, λαμβάνουν υπόψη τους την ειδική κατάσταση των ευάλωτων προσώπων, όπως είναι οι ανήλικοι, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, οι εγκυμονούσες, οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά και τα πρόσωπα που έχουν υποστεί βασανιστήρια, βιασμό ή άλλες σοβαρές μορφές ψυχολογικής, φυσικής ή σεξουαλικής βίας. (2) Η διαπίστωση της κατάστασης των αιτητών ως προσώπων

29 4802 που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης γίνεται πάντοτε μετά από ατομική αξιολόγηση από τις καθ' ύλην ή άλλες αρμόδιες αρχές, ανάλογα με την περίπτωση. ΑνlΊλlκοl. 27.-(1) Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη αναφορικά με ανιιλικους αιτητές. (2) Το απώτερο συμφέρον του παιδιού αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα των Υπηρεσιών ΚοινωνικlΊς Ευημερίας κατά την εφαρμογή των διατάξεων των παρόντων Κανονισμών σχετικά με τους ανηλίκους. (3) Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας διασφαλίζουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες απok~τάστασης σε ανηλίκους που είναι θύματα κάθε μορφής κατάχρησης, αμέλειας, εκμετάλλευσης, βασανιστηρίων ή σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή που έχουν υποφέρει από ένοπλες συγκρούσεις και εξασφαλίζουν ότι τους παρέχεται κατάλληλη ψυχολογική φροντίδα, καθώς και εξειδικευμένη θεραπεία, εφόσον αυτό απαιτείται. Ασυνόδευτοl ανήλικοι 28.-(1) Ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας διασφαλίζει ότι ασυνόδευτοl ανήλικοι αlτητές φιλοξενούνται- (α) από ενήλικους συγγενείς ή

30 4803 (β) από ανάδοχο οικογένεια ή (γ) σε κέντρα φιλοξενίας με ειδικές ρυθμίσεις για ανηλίκους ή (δ) σε άλλους χώρους φιλοξενίας κατάλληλους για ανηλίκους: Νοείται ότι με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου (2) του Κανονισμού 19 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτητές δε φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής. (2) Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών ΚοινωνικιΊς Ευημερίας φροντίζει, ώστε: (α) στο μέτρο του δυνατού τα αδέλφια να παραμένουν μαζί, λαμβανομένου υπόψη του απώτερου συμφέροντος του εκάστοτε ανηλίκου και ιδίως της ηλικίας και του βαθμού ωριμότητάς του και (β) οι αλλαγές στη διαμονή ασυνόδευτων ανηλίκων να περιορίζονται στο ελάχιστο.

31 4804 (3) Η Υπηρεσία Ασύλου, προστατεύοντας το απώτερο συμφέρον του ασυνόδευτου ανηλίκου, προσπαθεί να εντοπίσει το συντομότερο δυνατό τα μέλη της οικογένειάς του και, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί η ζωή ή η ακεραιότητα του ανηλίκου ή των στενιίν συγγενιίjν του, ιδίως αν αυτοί διαμένουν στη χώρα καταγωγής, η Υπηρεσία Ασύλου διασφαλίζει ότι η συλλογή, επεξεργασία και διαβίβαση των πληροφοριών που αφορούν τα εν λόγω πρόσωπα γίνεται εμπιστευτικά, ώστε να μη διακυβεύεται η ασφάλειά τους. (4) Οι απασχολούμενοι με ασυνόδευτους ανηλίκους διαθέτουν ή λαμβάνουν κατάλληλη κατάρτιση σχετικά με τις ανάγκες των ανηλίκων και δεσμεύονται από την αρχή της εμπιστευτικότητας για τις πληροφορίες τις οποίες Ύνωρίζουν ως εκ της ασκήσεως των καθηκόντων τους. Θύματα βασανιστηρίων και βίας. 29. Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Koινωνιιcής Ευημερίας εξασφαλίζει ότι, εφόσον αυτό απαιτείται, τα πρόσωπα που έχουν υποστεί βασανιστήρια, βιασμό ή άλλες σοβαρές πράξεις βίας λαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη την οποία απαιτούν οι προαναφερόμενες πράξεις. ΜΕΡΟΣ νι - ΠΡΟΣφγΓΕΣ Απορριπτικές αποφάσεις και 30.-(1) Οποιαδήποτε απορριπτική απόφαση οποιασδήποτε καθ' ύλην αρμόδιας αρχής όσον αφορά την παροχή πλεονεκτημάτων προσφυγές. κατ' εφαρμογή των παρόντων Κανονισμών λαμβάνεται σε αντικειμενική και αμερόληπτη βάση και είναι δεόντως αιτιολογημένη.

32 4805 (2) Οποιαδήποτε απορριπτική απόφαση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη καθ' ύλην <?ρμόδιας αρχής όσον αφορά την παροχή πλεονεκτημάτων δυνάμει των παρόντων Κανονισμών η οποία θίγει ατομικά τον αιτητή ή μέλος της οικογένειάς του δύναται να προσβάλλονται με ιεραρχική προσφυγή ενώπιον του καθ' ύλην. κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού μέσα σε τριάντα ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο ή/και με προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου δυνάμει του άρθρου 146 του συντάγματος. (3) Η απορριπτική απόφαση της καθ' ύλην αρμόδιας αρχής καθίσταται εκτελεστή, όταν περάσει άπρακτη η προθεσμία προς άσκηση ιεραρχικής προσφυγής ενώπιον του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού και, σε περίπτωση άσκησης ιεραρχικής προσφυγής, από την κοινοποίηση της επί της ιεραρχικής προσφυγής απόφασης του υπουργού. ΜΕΡΟΣ VII- ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤιΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τι ΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ γποδοχησ - ΜΕΤΑΒΑΤιΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Αρμοδιότητες Υπηρεσίας Ασύλου. 31. Η Υπηρεσία Ασύλου παρακολουθεί και συντονίζει την ορθή εφαρμογή των παρόντων Κανονισμών και για το σκοπό αυτό δύναται να εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές προς όλες τις καθ' ύλην αρμόδιες αρχές για την καλύτερη εφαρμογή τους.

33 4806 Συνεργασία. 32.-(1) Η Υπηρεσία Ασύλου ενημεριjjνεl τακτικά την Επιτροπή σχετικά με τα δεδομένα που αναφέρονται στον αριθμό των προσιί>πων στα οποία παρέχονται συνθήκες υποδοχής, ταξινομημένα κατά φύλο και ηλικία. (2) Η Υπηρεσία Ασύλου παρέχει πλήρη στοιχεία στην Επιτροπή για τον τύπο, την ονομασία και τη μορφή των ;:γγράφων που προβλέπονται στον Κανονισμό 5. Προσωπικό. 33. Οι καθ' ύλην αρμόδιες ιcατά περίπτωση αρχές λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με την Υπηρεσία' Ασύλου, ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι αρχές και οι αρμόδιοι λειτουργοί που εφαρμόζουν τους παρόντες Κανονισμούς έχόυν λάβει την απαραίτητη βασική κατάρτιση αναφορικά με τις ανάγκες των αιτητών ασύλου, τόσο των ανδρώ~ όσο και των γυναικών, ιcαθώς' και των ανηλίκων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εκθέσεις. 34. Η Υπηρεσία Ασύλομ αποστέλλει στην Επιτροπή όλες τις πληροφορίες που ζητούνται από την Επιτροπή για την κατάρτιση της έκθεσής της, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών δεδομένων που προβλέπονται στον Κανονισμό 32, έως τις 6 Φεβρουαρίοu 2006.

34 4807 Μεταβατικll διάταξη. 35. Οι δυνάμει των παρόντων Κανονισμών αρμοδιότητες των Κλιμακίων μεταβιβάζονται στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος μετά από σχετική γνωστοποίηση του Διευθυντή του ~μήματoς που εκδίδεται για κάθε επαρχία και δημοσιεύετql στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων ισχύει από την ημερομηνία που καθορίζεται στη γνωστοποίηση που αφορά τη σχετικll επαρχία.

35 4808 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΙ [Κανονισμός 5(1}] Φωτογραφία Αρ. φακ. 'Ημερομηνία: ΕΓΓΡΑΦΙ-Ι ΒΕΒΑΙΩΣΗ Βεβαίωση ΥποΒολής Αίτησης για Διεθνή Προστασία Αρ. διαβατηρίου/ ταυτότητας: Όνομα αιτητή: Υπηκοότητα: Ημερ. γέννησης: Βεβαιώνεται ότι ο προαναφερόμενος αιτητής έχει συμπληρώσει αίτηση για διεθνή προστασία με βάση το άρθρο 11 του περί Προσφύγων Νόμου, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται, στην Υπηρεσία Ασύλου. Το άρθρο 8 του ίδιου νόμου προνοεί ότι στον εν λόγω αιτητή παρέχεται προσωρινή άδεια διαμονής μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης σε σχέση με το αίτημά του και η άδεια προσωρινής διαμονής, η οποία βασίζεται στον Κα,ιονισμό 15(1)(β) των περί Α)J.. οδαπώ,' και Μεταναστεύσεως Κανονισμών του 1972, όπως αυτοί εκάστοτε τροποποιούνται, θα εκδοθεί σύντομα. ' Το έγγραφο αυτό αποτελεί απόδειξη του νομικού καθεστώτος του/της ως αιτητή/τριας ασύλου προς οποιαδήποτε αρχή της Δημ.οκρατίας μέχρι την έκδοση της ειδικής προσωρινής άδειας παραμονής και διασφαλίζει την πρόσβαση του/της κατόχου του σε όλα τα διιcαιώματα που προβλέπονται στον πιο πάνω νόμο,και στους δυνάμει αυτού εκδιδόμενους κανονισμ.ούς, και ιδιαίτερα την πρόσβαση ί. στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίί. στην υποβολή αίτησης για παραχώρηση άδειας εργασίας, Ηί. στο δημόσιο βοήθημα και ίν, σε εκπαιδ,ευτικές διευκολύνσεις του δημόσιου τομέα. Κύριο / Κυρία, Διεύθυνση στην Κύπρο: Τηλ.: Ει(δόθείσα Αρχή: Σφραγίδα Σημείωση 1: Ο κάτοχος της εν λόγω βεβαίωσης υποχρεούται να προχωρήσει σε ΙΑ ΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤ ΑΣΕΙΣ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της επαρχίας στην οποία διαμένει. Οι εξετάσεις διενεργούνται δωρεάν. ΣΙΖμείωσιι 2: Κατά την υποβολή της αίτησης (Μ61) πρέπει να ληφθούν τα ΔΑΚΤΥ ΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ τόσο του αιτητή όσο και των εξαρτωμένων του σε περίπτωση που ο αιτητής έχει εξαρτώμενα άτομα.

36 4809 Αγγλική Μετάφραση Εντύπου: ΡΗΟΤΟ FileNo.: Date:. Το Whom It May Concern Confirmation of Submission of an Applicatί~n for Internatίonal Protectίon illlpassport Νο: Name ofi.c. Nationality: D.O.B. This is to confιrm that the above mentioned indiνidual claimant (lc) has fιled an application for International Protection in accordance with section 11 of the Refugee La,v as amended from time to time, at the Asylum Serνice. Section 8 οί the same Law provides that the IC is entitled to a temporary residence permit until a frnal decision οη the IC' s application is reached, and such a special temporary residence permit under Regulation 15(1) (b) of the Aliens and Migration Regulations οί 1972 as amended from time to time will be issued shortly. Mr./Ms..This document shall serve as a proof of hisfher legal status as an asylum-seeker towards any authority of the Republic untίl the issuance όί the speciai. temporary residence permit and secures the access of its holder to all the rights and benefits provided in the above mentioned Law and the Regulations issued under it and particularly access to i. medical treatment, ii. the submission οί an application for work permit, iii. welfare benefitandiv.publiceducation. Address ίη Cyprus: Tel. Issuing Authority: Stamp. Note1: The holder ofthis confirmation letter is obliged to proceed for MEDICAL EXAMINATIONS to the Outpatient District Hospital ofhis/her place of residence. The examination is free of charge. Note 2: At the time of the submission of the Μ61 application, the FINGERPRINTS of the applicant, as well as of hislher dependants, in case there are any, should be taken.

37 4810 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11 [Κανονισμός 5(2)] ΡΗΟΤΟ Αρ:φακ. Ημερομηνία: ΕΓΓΡ ΑΦIi ΒΕΒΑΙΩΣΗ Βεβαίωση Υπο60ληc: Αίτησης για Διεθνή Προστασία Αρ. ταυτότητας/ διαβατηρίου: Όνομα αιτητή: Υπηκοότητα: Ημερ. γέννησης: Βεβαιώνεται ότι ο πιο πάνω αιτητής έχει συμπληρώσει αίτηση για διεθνή προστασία με βάση το άρθρο 11 του περί Προσφύγων Νόμου, όπως αυτός ειcάστοτε τροποποιείται, στην Υπηρεσία Ασύλου. Το άρθρο 8 του ίδιου νόμου προνοεί ότι στον εν λόγω αιτητή παρέχεται ~ρoσωρινή άδεία διαμονής μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης σε σχέση με το αίτημα του αιτητή και η άδεια προσωρινής διαμονής, η οποία βασίζεται στον Κανονισμό 15(1) (β) των περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Κα,'ονισμών του 1972, όπως αυτοί εκάστοτε τροποποιούνται, θα εκδοθεί σύντομα. Το έγγραφο αυτό αποτελεί απόδειξη του νομικού καθεστώτος του/της ως αιτητή/τριας ασύλου προς οποιαδήποτε αρχή της Δημοκρατίας μέχρι την έκδοση της ειδικής προσωρίνής άδειας παραμον1ίς και διασφαλίζει την πρόσβαση του/της κατόχου του σε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στον πιο πάνω νόμο και στους δυνάμει αυτού ειcδιδόμενους ιcανονισμούς, και ιδιαίτερα την πρόσβαση ί. στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίί. στην υποβολή αίτησης για παραχώρηση άδειας εργασίας, ίίϊ. στο δημόσιο βοήθημα και ίν. σε εκπαιδευτικές διευκολύνσεις του δημόσιου τομέα. Κύριο / Κυρία, Διεύθυνση στην Κύπρο: Τηλ.: Εκδοθείσα Αρχή: Σφραγίδα Σημείωση 1: Ο κάτοχος της εν λόγω βεβαίωσης υποχρεούται να πρoχωρ~~ει σε ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της επαρχίας στην οποία διαμένει. Οι εξετάσεις διενεργούνται δωρεάν. Σημείωση 2: Κατά την υποβολή της αίτησης (Μ61) πρέπει να ληφθούν τα ΔΑΚΤΥ ΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ τόσο του/της αιτητή/τριας όσο και των εξαρτωμένων του/της σε περίπτωση που ο αιτητής έχει εξαρτώμενα άτομα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΣΗΙνΙΕΙΩΣΗ Υποχρεούστε να παρουσιαστείτε στην... στις... για να προχωρ11σουν οι απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με το αίτημά σας για άσυλο. Σε περίπτωση που αποτύχετε ή παραλείψετε να συμμορφωθείτε με τον πιο πάνω όρο, η υπόθεσή σας θα διαιcoπεί και ο φάκελός σας θα κλείσει. Σε τέτοια περίπτωση δυνατό να κινηθεί η διαδικασία απέλασι1ς σας. Υπογραφή αιτητή Αντίγραφο: Υπηρεσία Ασύλου

38 4811 Αγγλική Μετάωραση Εντύπου: ΡΗΟΤΟ File Νο.: Date.: Το ιινιι0lη It May Concern ConfirmatiOIl of Suhmission of an Application for International Protection ill/passpol1: Νο: NameofI.C. Nationality: D.o.B. T.his is to confirm that the aboye mentioned individual claimant (IC) has filed an application ίοι" InternationaI Protection ίη accordance with section 11 of the Refugee Law as amended floolll tillle to time, at the As)'Ium Sel""'iTice. Section 8 οί the same La"\v provides that the IC is entitled to a temρol"aη' residence pernlit until a final decision οη the IC' s application is reacbed, and such a special temροraη' residence pennit under Regulation 15(1) (b) οί tbe Aliens and Migration Regulations of 1972 a.s from time to time amended will be ΊSsued shortiy. TlliS shoujd serνe as proof οί his/her IegaI status as an as)'lum-seei{er to,,'ards any authority of the Republic untii tbe issuance οί tbe speciai temporary residence permit and secures the access of its holder to all the rights and benefits provide~ ίπ the above mentioned La,v and the Regulations issued under it and pal1:icularly access to ί. medical tl"eatment, ίί. tlte submission of an application ίοl' woi'k ρει"ωη, ίίί.,,'elfal"e benefit and iv. public educatioll. Mr. /Ms., Address ίη C)'prus: Issuing Authority: Stamp. Note1: The holdel" of this confirrnation letter is ob1iged to proceed fol" MEDICAL ΕΧΑΜΙΝΑ TIONS to the Outpatient Disπict HospitaJ ofhis/her place ofresidence. The examination is free of charge. Note 2: At the time of submission ofthe Μ61 application, the FINGERPRlNTS ofthe appjicant, as well as ofhis/her dependants, ϊn case there are any should be taken. IMPORTANT ΝΟΤΕ You should present J70urself to.at ίο order to proceed \vith all the necessary arrangements for J'our asylum claim. Ιn case you fail or neglect to comply with the above requirement your case wiii be discontinued and your file \νίιι be closed. Ιη such a case you may be subject to deportation. Applicants Signature Copy: Asylum Service

39 4812 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 111 Φωτογραφία [Κανονισμός 5(3)] Αρ. φακ. Ημερομηνία: ι ΒΕΒΑΙΩΣΗ Βεβαίωση Υποβολl]ς Αίτησης για Διεθνή Προστασία 1. Όνομα αιτητή: Αρ. φακέλου: Υπηκοότητα: Ημερ. γέννησης: Αρ. ταυτ./διαβατηρίου: 2. Όνομα αιτη-ι;ή: Αρ. φακέλου:".:... YπηKoότητα: ~ Ημερ. γέννησης: Αρ. ταυτ./διαβατηρίου: 3. Όνομα αιτητή: Η,.ιφ. γέννησης: _-'-- --:- 4. Όνομα αιτητή: Ημερ. γέ,,,,ησης: Βεβαι<δνεται ότι ο προαναφερόμενος αιτητής έχει συμπληρώσει αίτηση για διεθνή προστασία με βάση το άρθρο 11 του περί Προσφύγων Νόμου, όπως αυτός εκάστοτε τροποποιείται, στην Υπηρεσία Ασύλου και ότι τα προαναφερόμενα μέλη της οικογένειάς του/της περιλαμβάνονται στην αίτησή του/της. Το άρθρο 8 του ίδιου νόμου προνοεί ότι στον εν λόγω αιτητή παρέχεται προσωρινή άδεια παραμονής μέχρι τη λήψη τελικής απόφασης σε σχέση με το αίτημά του και η άδεια προσωρινής διαμονής, η οποία βασίζεται στον Κανονισμό 15(1) (β) των περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Κανονισμών του 1972, όπως αυτοί εl,άστοτε τροποποιούνται, θα εκδοθεί σύντομα. Το έγγραφο αυτό αποτελεί απόδειξη του νομικού καθεστώτος του/της και των μελών της οικογένειάς του/της ως αιτητών ασύλου προς οποιαδήποτε αρχή της Δημοκρατίας μέχρι την έκδοση της ειδικής προσωρινής άδειας παραμονής και διασφαλίζει την πρόσβαση του/της κατόχου του και των μελών της οικογένειάς του σε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στον πιο πάνω νόμο και στους δυνάμει αυτού εκδιδόμε-νους κανονισμούς, και ιδιαίτερα την πρόσβαση i. στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ίί. στην υποβολή αίτησης για παραχώρηση άδειας εργασίας, ίϊί. στο δημόσιο βοήθημα και ίν. σε εκπαιδευτικές διευκολύνσεις του δημόσιου τομέα. Κύριο/Κυρία Διεύθυνση στην Κύπρο: Τηλ.:

40 4813 Εκδοθείσα ΑΡΧιΊ: Σφραγίδα Σημείωση 1: Ο κάτοχος της εν λόγω βεβαίωσης υποχρεούται να προχωρήσει σε ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της επαρχίας στην οποία διαμένει. Οι εξετάσεις διενεργούνται δωρεάν. Σημείωση 2: Κατά την υποβολή της αίτησης (Μ61) πρέπει να ληφθούν τα ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΙ\.1ΑΤΑ τόσο του/της αιτητή/τριας' όσο και των εξαρτωμένων του/της, σε περίπτωση που ο αιτητής έχει εξαρτώμενα άτομα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Υποχρεούστε να παρουσιαστείτε στην... στις... για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με το αίτημά σας για άσυλο. Σε περίπτωση που αποτύχετε 11 παραλείψετε να συμμορφωθείτε με τον πιο πάνω όρο, η υπόθεσή σας θα διακοπεί και ο φάκελός σας θα κλείσει. Σε τέτοια περίπτωση δυνατό να ICΙνηθεί διαδιιcασία απέλασής σας. Υπογραφή αιτηnί Αντίγραφο: Υπηρεσία Ασύλου

41 4814 Αγγλική l\'iετάφραση Εντύπου: File Νο.: Date.: Το Wll0m It May COl1cern Confirmation of Subιηίssίοn of al1 Application for II1'ternational Protectioll 1. I.C... Μ Ρ. Nationality: D.O.B. illlpassport Νο.: 2. I.C. Nationality: D.O.B mlpassport Νο: I.C. D.O.B. I.C. D.O.B. Tliis is to confirm that the above mentίoned individual claimant (IC) has filed an application for International Protection ίπ accordance,vith section 11 οί the Refugee LaΎ\' as amended from time to time at the Asylum Service and that the aboye meutioned members of his/her" family are included ίπ his/her applίcation.. Section 8 οί the same Law provides that the IC is entitled to a tenlporary residence per"mit until a final decision οη the IC' s application is reached, and such a special tcmporary residence permit under Regulation 15(1) (b) of the Aliens and Migration Regulations of 1972 as amended from time to time will be issued shol"tly. This should ser"ve as proof οί hislher legal status and tbe membel"s οί his/her family as asylunl-seekcrs until the issue of the ~pecial temporary residence permit and secnres' the access οί its holder and the member of his/her family to all the rigl1ts and benefits provided inthe above mentioned Law and the Regulations issued under it and particularly access to i. mcdical treatmcnt, ίί. the subniission οί an application ίοτ Ύ\'οl"l{ permit, Ηϊ. welfare benefit and ίν. pnbliceducation. Mr./Ms" Address ίη Cyprus: Issuing Authority: Stamp.

Ε.Ε. Παρ. III(I) 4774 Κ.Δ.Π. 598/2005 Αρ. 4064, 30.12.2005

Ε.Ε. Παρ. III(I) 4774 Κ.Δ.Π. 598/2005 Αρ. 4064, 30.12.2005 Cyprus Legal Portal - http://www.leginet.eu/ Ε.Ε. Παρ. III(I) 4774 Κ.Δ.Π. 598/2005 Αρ. 4064, 30.12.2005 Αριθμός 598 Οι περί Προσφύγων (Συνθήκες Υποδοχής Αιτητών) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Β. ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Β. ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με το προτεινόµενο σχέδιο νόµου σκοπείται η προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/33/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόμου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σχέδιο Νόμου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Σχέδιο Νόμου Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/33/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3918, 5/11/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2004 Για σκοπούς συμπλήρωσης της εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο «Οδηγία 2001/55/ΕΚ του Συμβουλίου, της 20ής Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 105(Ι) του 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2014

Αριθμός 105(Ι) του 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4577, 14.10.2016 1121 Ν. 105(Ι)/2016 Ο περί Προσφύγων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993

878 Κ.Δ.Π. 307/93 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1969 ΕΩΣ 1993 E.E. Παρ. ΙΠ (I) Αρ. 2844,17.12.93 878 Κ.Δ.Π. 307/93 Αριθμός 307 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμοί του 1993, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 61(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Αριθμός 61(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 61(Ι)/2018 Αρ. 4658, 27.6.2018 Ο περί Ελέγχου της Διακίνησης Εμπορευμάτων που Παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4188, 31/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ -----------------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4188, 31/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ ----------------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ ----------------------------------- H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 62(Ι) του 1996 12(Ι) του 1997 96(Ι) του 2005. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ο περί Αποζημίωσης Θυμάτων Βίαιων Εγκλημάτων Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2013

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4441, 15.4.2014 287 Ν. 58(Ι)/2014 Ο περί Προσφύγων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4224, 4/12/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΝΟΜΟ. η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4224, 4/12/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΝΟΜΟ. η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΝΟΜΟ Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:L 326, 13.12.2005, σ. 13. Για σκοπούς εναρμόνισης με το Άρθρο 15, παράγραφοι 2 μέχρι 6, και το Άρθρο 38, παράγραφος 3, της πράξης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4523, 16.7.2015 Ν. 118(Ι)/2015 118(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2014 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 881/92 του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4441, 15.4.2014 Ν. 59(Ι)/2014 59(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΜΕΧΡΙ 2014 Προοίμιο. Για σκοπούς- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 337, 20.12.2011, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4143, 2/11/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4143, 2/11/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) 1236/2005 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ Ή ΑΛΛΗ ΣΚΛΗΡΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 204(Ι)/2012 204(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 86(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 86(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2016 733 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 86(Ι)/2017 Αρ. 4610, 7.7.2017 Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 20 ΚΑΙ 97(2)(β) ΜΗΤΡΩΟ ΑΔΕΙΩΝ E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3851, 30.4.2004 3858 Κ.Δ.Π. 466/2004 Αριθμός 466 Οι

Διαβάστε περισσότερα

155(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2011

155(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2011 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4538, 6.11.2015 Ν. 155(Ι)/2015 155(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2011 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 218,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 118(I)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4616 Παρασκευή, 28 Iουλίου 2017 979 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 75(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4513 Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 901 Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ, ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΜΕΡΟΣ Ι - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ, ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 76(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4570 Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016 1015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Συνοπτικός τίτλος. 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου για Τρίτο Παιδί Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 8(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, (I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, (I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4592, 13.3.2017 Ν. 22(I)/2017 22(I)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2005 ΚΑΙ 2014 Προοίμιο. Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012. Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012. Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012 Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 95(Ι) του 2000 93(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2017 Απόφαση δυνάμει των άρθρων 22(2)(α), 24(4), 26(4) και (6)(β) και 26(7) 89(Ι) του 2001 134(Ι) του 2002 101(Ι) του 2004 62(Ι) του 2005 74(Ι) του 2017.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙ ΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2010

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙ ΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙ ΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2010 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 167(Ι) του 2002 22(Ι) του 2003 57(Ι) του 2003 136(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Προοίμιο. Για σκοπούς - Ε.Ε.: L

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 111(Ι) του 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων -

Αριθμός 111(Ι) του 2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 2) ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων - 1184 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4579, 27.10.2016 Ν. 111(Ι)/2016 Ο περί Νομικής Αρωγής (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use Ε.Ε. ΠΑρ. Ι(Ι) Αρ. 3849, 30.4.2004 Ν. 98 (Ι)/2004 Ο περί ηµοτικών και Κοινοτικών Εκλογών (Υπήκοοι Άλλων Κρατών Μελών) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

Πληθυσμός και Μετανάστευση

Πληθυσμός και Μετανάστευση Πληθυσμός και Μετανάστευση Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείο Εσωτερικών έχει αρμοδιότητες σχετικά με τα πιο κάτω θέματα: Τομέας Αρχείου Πληθυσμού Κυπριακά διαβατήρια με βιομετρικά

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 90 του 1972 56 του 1982 7 του 1990 28 του 1991 91(Ι) του 1992 55(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646,

E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, E.E. Παρ. III(I) 5386 Κ.Δ.Π. 496/2002 Αρ. 3646, 25.10.2002 Αριθμός 496 Οι περί Προστασίας από Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (Επιτήρηση και Έλεγχος των Αποστολών Ραδιενεργών Αποβλήτων) Κανονισμοί του 2002, οι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων

Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Κώδικας δεοντολογίας για τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα οικονομικών συμφερόντων και σύγκρουσης συμφερόντων Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους οι βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΜΕΧΡΙ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 285 Κ.Δ.Π. 79/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 79 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Τέλη) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007. 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012 Αρ. 4334, 25.5.2012 54(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς περαιτέρω εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με τη πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 2003/4/ΕΚ του

Διαβάστε περισσότερα

2. Ο Κανονισμός 9 των βασικών κανονισμών τροποποιείται ως ακολού- Τροποποίηση

2. Ο Κανονισμός 9 των βασικών κανονισμών τροποποιείται ως ακολού- Τροποποίηση E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4925 Κ.Α.Π. 498/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 498 Οι περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική

1499 K.AJL 365/91. περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2661, 20.12.91 1499 K.AJL 365/91 Αριθμός 365 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Συμπληρωματική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για τους Υπαλλήλους και τους Εξαρτώμενους τους) (Τροποποιητικοί)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4513, (Ι)/2015

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4513, (Ι)/2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4513, 29.5.2015 Ν. 77(Ι)/2015 77(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Επίσημη Κοινότητας με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4221, 20/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4221, 20/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 326, 13.12.2005, σ. 13. εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο «Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2988, 7.7.95 909 Κ.Δ.Π. 185/95 Αριθμός 185 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

(δ) Τις πρόνοιες του άρθρου 114 του Νόμου.

(δ) Τις πρόνοιες του άρθρου 114 του Νόμου. Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ Διάταγμα αναφορικά με την περί Καθορισμού Ειδικών Τιμολογιακών πακέτων για άτομα με χαμηλό εισόδημα ή ειδικές κοινωνικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 153(Ι) του 2000

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 16(3)(γ) και 16(4) και 64 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 16(3)(γ) και 16(4) και 64 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 21 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019» ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 2001

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.2.2012 COM(2012) 52 final 2012/0025 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ όσον αφορά τη φαρμακοεπαγρύπνηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 6208 Κ.Α.Π. 621/2002 Αρ. 3662,13.12.2002 Αριθμός 621 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 26.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 188/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Φεβρουαρίου 2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 180(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνησης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητος με τίτλο

Αριθμός 180(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνησης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητος με τίτλο .Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 3 638, 27. 9.2002 Ν. 1 80 (Ι)/2002 Ο περί Δικηγόρων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα Ε.Ε.: L 204 της 26/07/2006, σελ. 23. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Για σκοπούς συμμόρφωσης με το δίκαιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4199, 27/3/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 255, 30.9.2005, σ. 22. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4010, 8/7/2005.Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 .Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2005 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα