Αποτελέσµατα Συνεδρίου SURVIVING THE STORM THROUGH COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION. 15 Ιουνίου 2010, ξενοδοχείο PENTELIKON,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αποτελέσµατα Συνεδρίου SURVIVING THE STORM THROUGH COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION. 15 Ιουνίου 2010, ξενοδοχείο PENTELIKON,"

Transcript

1 Αποτελέσµατα Συνεδρίου SURVIVING THE STORM THROUGH COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION 15 Ιουνίου 2010, ξενοδοχείο PENTELIKON, ιοργάνωση: SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΕΠΕ Επιστηµονική υποστήριξη: PLANNING A.E. Σε επικέντρωση στο βασικό αντικείµενο δραστηριότητας, εσωτερική αναδιάρθρωση µε στόχο τη συγκράτηση δαπανών και επανεξέταση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών, προχωρούν οι ελληνικές επιχειρήσεις Τις νέες στρατηγικές διατήρησης ρευστότητας στην επιχειρησιακή λειτουργία ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο «Surviving the Storm through Cost Fitness Strategies & Customer Service Rationalization» του Supply Chain Institute µε την επιστηµονική υποστήριξη της Planning, την αιγίδα του ΣΕΒ σύνδεσµος επιχειρήσεων και βιοµηχανιών και την υποστήριξη των φορέων: ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος), ΙΠΕ (Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος), ΣΕΒΠ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Πλαστικών Ελλάδος), ΣΕΠΕ (Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών) και ΣΥΒΙΠΥΣ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας). Η επιστροφή των επιχειρήσεων «σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά» και η αποκλειστική ενασχόληση µε το βασικό αντικείµενο δραστηριότητας που αποτελεί το συγκριτικό τους πλεονέκτηµα, η απόφαση για εσωτερική αναδιάρθρωση µε στόχο τη συγκράτηση δαπανών και την αποδοτικότερη διατµηµατική συνεργασία όπως και η συνεργασία µε τους πελάτες για την από κοινού διαµόρφωση ενός νέου επιπέδου εξυπηρέτησης προς όφελος και των δύο πλευρών είναι οι βασικές νέες στρατηγικές αντιµετώπισης της ύφεσης στις οποίες προχωρούν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό απάντησαν 170 επιχειρηµατίες και ανώτατα στελέχη κρίσιµων διευθύνσεων (Εµπορική ιεύθυνση, Οικονοµική ιεύθυνση, Εφοδιαστική Αλυσίδα / Logistics, ιεύθυνση Παραγωγής, Προµηθειών, Ανθρώπινου υναµικού κ.ά) σε έρευνα που πραγµατοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Surviving the Storm through cost fitness strategies and customer service rationalization» στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα. Οι συµµετέχοντες στο συνέδριο και την έρευνα αντιπροσώπευσαν σηµαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονοµίας από τον ιδιωτικό και το ηµόσιο τοµέα όπως τρόφιµα / ποτά, φάρµακα, Logistics, ιατρικός εξοπλισµός, τηλεπικοινωνίες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, αλυσίδες λιανικού εµπορίου, κατασκευές, δοµικά υλικά, χηµικά προϊόντα, χαλυβουργία, πληροφορική, συσκευασία, καύσιµα, παραγωγή και εµπορία ξύλου, συµβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά. ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της ακαδηµαϊκής κοινότητας.

2 Οι ελληνικές επιχειρήσεις όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο µε τη συµµετοχή Ανώτατων Στελεχών από διαφορετικές ιευθύνσεις ανέδειξαν την αναγκαιότητα στενότερης διατµηµατικής συνεργασίας για την επίτευξη του κοινού στόχου διατήρησης της ρευστότητας και έθεσαν ως άµεσες προτεραιότητες τα παρακάτω: - Επικέντρωση στη βασική δραστηριότητα - core business (3,9 µε µέγιστο στο 5). - Εκ νέου αξιολόγηση του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών ως µέσο µείωσης του κόστους (3,7) - Περιορισµός των συστηµάτων reporting & documentation καθώς οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι σε αυτό το σηµείο εντοπίζεται «λίπος» επιχειρησιακής λειτουργίας (3,5) - Μείωση του ύψους των αποθεµάτων προκειµένου να αυξηθούν τα περιθώρια αύξησης της ταµειακής ρευστότητας (3,9) Ακολουθούν ως προτεραιότητες των επιχειρήσεων: - Η χρήση συνδυασµένων µεταφορών εάν αυτές καταστούν λειτουργικές στις Μεταφορές (4,0) και η µεταφορά των πρακτορείων εθνικών µεταφορών στο υπό δηµιουργία Εµπορευµατικό Κέντρο του Θριασίου Πεδίου προκειµένου να µειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης των µικρών σηµείων πώλησης ανά την επικράτεια (2,8).

3 - Η ενίσχυση των εµπορικών και διανεµητικών δικτύων των ελληνικών επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως αναγκαία παρέµβαση από την κεντρική εξουσία (3,5). - Η συνεννόηση προµηθευτών πελατών για ευνοϊκότερους και για τις δύο πλευρές όρους συµβολαίων προµηθειών (4,1) - Η χρήση ευέλικτων µορφών εργασίας (3,5) Τους σύνεδρους καλωσόρισαν ο executive consultant της εταιρείας συµβούλων PLANNING, κος Σταµάτης Ανδριανόπουλος και η Managing Director του Supply Chain Institute κα Μαριλένα Αργυρού. Τις εργασίες του άνοιξαν ο Γενικός Γραµµατέας Μεταφορών κ. Θεοχάρης Τσιόκας και ο Ειδικός Γραµµατέας για την Ανταγωνιστικότητα κος Μανώλης Πατεράκης. Ο Γενικός Γραµµατέας Μεταφορών αναφέρθηκε µεταξύ άλλων στους όρους δραστηριοποίησης ιδιωτικών επιχειρήσεων στον απελευθερωµένο κλάδο των οδικών µεταφορών, την ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόµων, την ανάπτυξη εµπορευµατικών κέντρων στο Θριάσιο, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, την ενεργοποίηση του Ν για τη δηµιουργία ιδιωτικών εµπορευµατικών κέντρων όπως και τη συγκρότηση οµάδας εργασίας για την ολοκλήρωση νέου νόµου για τα logistics και τη διατροπικότητα. Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Θεοχάρης Τσιόκας, Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ. Μανώλης Πατεράκης Μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Γραµµατέας για την Ανταγωνιστικότητα αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δράσεις στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων που προωθεί το Υπουργείο Οικονοµίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: (α) Ενίσχυση Ανταγωνισµού στις αγορές µε απελευθέρωση κλειστών επαγγελµάτων και αλλαγή νοµοθετικού πλαισίου λειτουργίας της επιτροπής ανταγωνισµού. (β) Βελτίωση του Επιχειρηµατικού Περιβάλλοντος για προώθηση Επενδύσεων και Εξαγωγών µε: Απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, Επιτάχυνση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, βιοµηχανικών δραστηριοτήτων και µεγάλων επενδυτικών σχεδίων, ιαρθρωτικές τοµές για την προσέλκυση Ξένων Άµεσων Επενδύσεων και εγχώριων επενδύσεων σε στρατηγικούς τοµείς όπως οι πράσινες βιοµηχανίες, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και οι εφαρµογές καινοτοµίας, Αναθεώρηση του επενδυτικού νόµου µε ισχυρά κίνητρα για την εξωστρέφεια και καινοτοµία, Προώθηση Σ ΙΤ, Ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέµενης αξίας και Αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο ώστε να διευκολυνθούν οι συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων.

4 (γ) Ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων µε τη δηµιουργία κεντρικού λογαριασµού για τις πιστώσεις του ΕΣΠΑ ώστε να επιταχυνθεί η απορρόφηση των πόρων µε βάση εξαµηνιαίους στόχους και τη δηµιουργία ηλεκτρονικού συστήµατος παρακολούθησης στην υλοποίηση όλων των δηµοσίων έργων που χρηµατοδοτούνται από εθνικούς πόρους. κ. Σταμάτης Ανδριανόπουλος, PLANNING κα Μαριλένα Αργυρού, SUPPLY CHAIN INSTITUTE Το συνέδριο χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι φορέων που υποστήριξαν το συνέδριο και συγκεκριµένα: ΣΕΛΠΕ (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αντώνης Μακρής), Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (Αντιπρόεδρος Λάµπρος Γιαννούχος), Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (Γενικός Γραµµατέας Γιώργος Καρανικολός), Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Νίκος Κατσαρός µέλος.σ. και επιστηµονικός συνεργάτης). Παρών ήταν και ο Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (Μίλτος Μέλλιος, ιευθυντής). Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου ήταν αφιερωµένη στις στρατηγικές µείωσης του κόστους και στην παρουσίαση διεθνών case studies και ορθών πρακτικών. Φιλοξενήθηκαν µία από τις 5 κορυφαίες εταιρείες συµβούλων στον κόσµο, η A.T. Kearney (Marco Santino και Luca Olivari Vice President και Principal αντίστοιχα Α.Τ. Kearney Rome) που αντιµετώπισε για λογαριασµό πελατών της στις Η.Π.Α. και τη υτική Ευρώπη στο πρόσφατο παρελθόν την πρόκληση της ορθολογικής µείωσης κόστους. Ειδικότερα, τα στελέχη της Α.Τ. Kearney τόνισαν, µεταξύ άλλων, ότι ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις διεθνώς άρχισαν να αντιµετωπίζουν την κρίση εφαρµόζοντας τα προφανή (διατήρηση κεφαλαίου και έλεγχος δαπανών) οι best in class εταιρείες υιοθέτησαν ένα ολοκληρωµένο αξιακό µοντέλο που απελευθερώνει οικονοµικούς πόρους µέσα από την καλύτερη διαχείριση των αποθεµάτων και του cash cycle. Στο πλαίσιο αυτό βιώσιµα αποτελέσµατα προκύπτουν µέσω της πολυσύνθετης µείωσης του operating cost και του net working capital cost. Παράλληλα, υπογράµµισαν την ανάγκη αναθεώρησης της στρατηγικής sourcing κάνοντας ειδικότερη αναφορά στην έννοια του accelerated sourcing και παρουσιάζοντας συγκεκριµένα παραδείγµατα εφαρµογής του στη διεθνή αγορά. Ο πρόεδρος της Ρουµανικής Οµοσπονδίας Logistics κος Romeo Dumitru παρουσίασε στη συνέχεια τις αλλαγές που συντελέστηκαν στη ρουµανική αγορά µετά την ένταξη της χώρας στο.ν.τ. και την επίδραση των µέτρων στη Βιοµηχανία, το Εµπόριο και τα Logistics. Μετά την αρχική παρουσίαση της ρουµανικής αγοράς Logistics, ο κ. Dumitru τόνισε πως η οικονοµική κρίση οδήγησε στην αναδόµηση και την ενίσχυση του συγκεκριµένου κλάδου καθώς αυξήθηκε το Logistics outsourcing και δηµιουργήθηκαν clusters εταιρειών 3PL µε στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και ταυτόχρονα, την οικονοµική επιβίωση των συγκεκριµένων επιχειρήσεων.

5 Παράλληλα, ο κ. Dumitru επεσήµανε τα σηµεία στα οποία το top management εµπορικών και βιοµηχανικών επιχειρήσεων αναζητά savings στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. Ενδεικτικά, αναφέρονται: - Η µείωση των αποθεµάτων - Η επιλογή τοπικών προµηθευτών - Ο επαναπροσδιορισµός του ύψους παραγγελιών για αναπλήρωση αποθεµάτων α υλών - Η χρήση κοινής συσκευασίας για προϊόντα που εξάγονται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες - Η συνεργασία εταιρειών που προµηθεύονται κοινούς κωδικούς και η από κοινού διαπραγµάτευση µε προµηθευτές - Η απλοποίηση κωδικολογίου µε µείωση SKUs - Η αναδόµηση του δικτύου διανοµής µε ενέργειες όπως κατάργηση περιφερειακών Κέντρων ιανοµής και µετατροπή τους σε Cross Docking Areas κ.ά. - Ο επαναπροσδιορισµός του ελάχιστου ύψους παραγγελίας σε συνεργασία µε τους πελάτες - Η αύξηση των προωθητικών ενεργειών και των προσφορών προκειµένου να τονωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών - Η επέκταση των δραστηριοτήτων εκτός ρουµανικής αγοράς - Η αναδιαπραγµάτευση συµβολαίων και η επιµήκυνση πληρωµών - Η στροφή στην ενοικίαση και στο leasing αντί της αγοράς - Η µείωση των δαπανών επαγγελµατικών ταξιδιών. Από αριστερά: Αθανάσιος Κ. Μαύρος Γενικός Δ/ντής PLANNING, Luca Olivari Principal A.T. Kearney Rome, Marco Santino Vice President A.T. Kearney Rome, Romeo Dumitru Πρόεδρος Ρουμανικής Ομοσπονδίας Logistics, Ιωάννης Τισίζης Γενικός Δ/ντής Μύλων Κρήτης.

6 Στον επαναπροσδιορισµό της επιχειρηµατικής στρατηγικής µε στόχο τη διατήρηση της ρευστότητας και την ανάπτυξη αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Γενικός ιευθυντής των Μύλων Κρήτης, κος Ιωάννης Τισίζης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τισίζης στη στρατηγική µείωσης κόστους και βελτίωσης της κερδοφορίας που εφαρµόζουν και οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ και αφορούν στα παρακάτω: - Στοχοθεσία συγκεκριµένων δεικτών - Επικοινωνία ως σηµαντικός παράγοντας επιτυχίας - Κατανόηση των αδύνατων σηµείων και δυσλειτουργιών της επιχείρησης - Κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας. Σχέση ίδιων προς ξένα κεφάλαια. - Προσδιορισµός δαπανών που είναι πραγµατικά απαραίτητες - Αξιοποίηση εξειδικευµένων εξωτερικών συµβούλων - κ.ά. Στη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου, Ανώτατα ιευθυντικά Στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων ανέλυσαν εφαρµοσµένες µεθοδολογίες ορθολογικής µείωσης κόστους σε ελληνικές επιχειρήσεις. «Οι 4 κατευθύνσεις της πυξίδας για τη µείωση του λίπους στην επιχειρησιακή λειτουργία, τα ελληνικά benchmarks» ήταν ο τίτλος της οµιλίας των κ. Σταµάτη Ανδριανόπουλου και Βασίλη Παπακώστα, executive consultant και senior consultant αντίστοιχα της PLANNING. Από αριστερά: Βασίλης Παπακώστας Senior Consultant PLANNING, Δρ. Αναστάσιος Πανταζής Group Director Industrial Services & Logistics ALAPIS GROUP OF COMPANIES, Ιωάννης Χασαπάκης Οικονομικός Δ/ντής ΜΠΗΤΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ, Νίκος Σιρηνόπουλος Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΜΙΛΟΣ ALUMIL, Πέτρος Καπνίσης Logistics Manager ELBISCO.

7 «Η νοοτροπία σύµφωνα µε την οποία οι πωλήσεις κυνηγούσαν τον τζίρο και η Εφοδιαστική Αλυσίδα το κόστος έχει πλέον πεθάνει, αντίθετα και οι δύο διευθύνσεις από κοινού κυνηγούν πλέον το margin και τη ρευστότητα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κ. Στ. Ανδριανόπουλος και Β. Παπακώστας. Τα δύο στελέχη της PLANNING παρουσίασαν αναλυτικά στη συνέχεια το εργαλείο StS (Surviving the Storm), µια δοµηµένη µεθοδολογία εντοπισµού των σηµείων «λίπους» στην επιχειρησιακή λειτουργία σε επίπεδο εξόδων και cash flow, που διακρίνεται από 4 άξονες: working surplus κόστος εργασίας, network efficiency δίκτυο πωλήσεων, sourcing & stock management διαχείριση προµηθειών και αποθεµάτων και expenses rationalization γενικά έξοδα. Ανάµεσα στα βασικά συµπεράσµατα ήταν και τα ακόλουθα: - Οι επιχειρήσεις σήµερα περισσότερο κινδυνεύουν να κλείσουν από έλλειψη ρευστού µετά από υψηλά κόστη και µείωση τζίρου. Σε αυτό το πλαίσιο οι κ. Στ. Ανδριανόπουλος και Β. Παπακώστας τόνισαν πως µια επιχείρηση δεν θα πρέπει να φοβάται να αποπελατοποιήσει εάν δεν µπορεί να εισπράξει. - Σε ό,τι αφορά τα ίκτυα Πωλήσεων, η κρίση οδηγεί προς direct προσέγγιση των αυτόνοµων µικρών σηµείων, κεντρικοποιηµένη προσέγγιση των σηµείων αλυσίδας και επανεξέταση συχνότητας παραγγελιοληψίας και Service Level Agreements (SLAs) - Σε ό,τι αφορά τα αποθέµατα που σήµερα είναι η πιο εύκολη και εφικτή πηγή για αύξηση του cash cycle της επιχείρησης, η φιλοσοφία της διευρυµένης επιχείρησης (extended enterprise) µπορεί να εξοικονοµήσει δοµικά κόστη διαφοροποιώντας τον τρόπο εκτέλεσης των παραγγελιών - Σε ό,τι αφορά το κόστος εργασίας, αναγκαία είναι η προσέγγιση του λόγου direct / indirect προσωπικού να προσεγγίσει το διεθνές benchmark του 9/1. - Σε ό,τι αφορά τα λοιπά έξοδα, παρουσιάσθηκαν επεµβάσεις σε τοµείς όπως κτίρια / ενοίκια, utilities, τηλεπικοινωνίες, courier, µεταφορές, πάροχοι υπηρεσιών κ.ά. Στο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών σε εποχή οικονοµικής κρίσης επικέντρωσε ο ρ. Αναστάσιος Πανταζής, Group Director Industrial Services & Logistics της Alapis Group, ο οποίος αφού παρουσίασε την εικόνα των Logistics των φαρµάκων στη χώρα σήµερα, έθεσε το ζητούµενο που είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών µε 30% λιγότερα έσοδα και 20% υψηλότερα κόστη. Η απάντηση στο επακόλουθο ερώτηµα εάν υπάρχει λύση στη δύσκολη αυτή εξίσωση ήταν θετική και αναλύθηκε κατά τη διάρκεια της οµιλίας του ρ. Αν. Πανταζή και των ερωτήσεων που ακολούθησαν. Ενδεικτικά, έγινε λόγος για δραστική µείωση υπερωριών και αλλαγή βαρδιών, συνεργασία µε πρακτορεία που παρέχουν και υπηρεσίες επιπέδου courier, παρεµβάσεις σε γενικά έξοδα όπως υλικά συσκευασίας, τηλεπικοινωνίες, αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου συνεργασιών, παρεµβάσεις στην αποθήκευση (µεταφορά ογκωδών προϊόντων σε φθηνότερους χώρους, αποφυγή αναπαλετοποιήσεων, σχεδιασµός και υλοποίηση νέων κέντρων διανοµής µε WMS και ηµιαυτόµατα συστήµατα), την εκτέλεση παραγγελιών (ικανοποίηση παραγγελιών µόνο σε ακέραια κιβώτια ή σε δεσµίδες για ορισµένα είδη, εκτεταµένη χρήση palmptops από τους πωλητές), τον ιδιόκτητο στόλο (αγορά νέων vans µε δυνατότητα 2-8 βαθµών Κελσίου για εξοικονόµηση υλικών συσκευασίας στην ψυχρή αλυσίδα, εγκατάσταση συστήµατος fleet management µε GPRS) κ.ά. Επιπρόσθετα, ο ρ. Αν. Πανταζής αναφέρθηκε στη διατήρηση του άρτια εκπαιδευµένου προσωπικού.

8 «Από την παραγγελία στην είσπραξη: η νέα πραγµατικότητα» ήταν ο τίτλος της οµιλίας του κου Πέτρου Καπνίση, Logistics Manager της ELBISCO, ο οποίος παρουσίασε τη βασική επιδίωξη της εταιρείας του: σηµαντική µείωση λειτουργικού κόστους Logistics µε σύγχρονη εξασφάλιση αποδεκτού επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών απαλείφοντας στο µέγιστο δυνατόν τον διπλό χειρισµό των προϊόντων, γεγονός που οδηγεί σε λειτουργία σε ΕΝΑ Κέντρο ιανοµής. Κατά συνέπεια, προωθούνται: κατάργηση τοπικών αποθεµάτων σε συνεργάτες, απευθείας τιµολόγηση των πελατών από ΕΝΑ Κέντρο ιανοµής, συνεργασία µε µικρό αριθµό εταιρειών 3PL και µεταφορικών εταιρειών και συνεργασίες µε τοπικούς συνεργάτες για µεγιστοποίηση συνεργιών παραγγελιοληψίας και τοπικής διανοµής. Αναµενόµενα οφέλη είναι η σηµαντική µείωση κόστους εξυπηρέτησης παραγγελιών (cost), ουσιαστική κατάργηση τοπικών αποθεµάτων (cash flow), δραστική µείωση χρόνου τιµολόγησης - λαθών και έκδοσης πιστωτικών (cash flow), δραστική µείωση back office λειτουργιών (cost), βελτίωση CSL (OOS) (sales) και µείωση dead stocks και φθορών (cost). Καθώς το συνέδριο προωθεί τη διατµηµατική συνεργασία µε στόχο την από κοινού επίτευξη του στόχου διατήρησης της ρευστότητας, τον λόγο έλαβαν στη συνέχεια διακεκριµένα στελέχη από τον χώρο της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και της οικονοµικής διεύθυνσης. Έτσι, ο κ. Νίκος Σιρηνόπουλος, /ντής Ανθρώπινου υναµικού του οµίλου ALUMIL (εταιρεία η οποία εφαρµόζει σήµερα Cost Fitness Program σε συνεργασία µε εξωτερικό σύµβουλο) κατέθεσε την άποψή του στο ακροατήριο σχετικά µε το θέµα της αναδιάταξης στο management ανθρώπινου δυναµικού. Ο κ. Σιρηνόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη απασχόλησης στελεχών µε τις κατάλληλες δεξιότητες και συνεργασίας µε τους ιευθυντές των επιµέρους Τµηµάτων της επιχείρησης µε στόχο: τον εντοπισµό των λειτουργιών µε πλεόνασµα, την αξιολόγηση των λειτουργικών αναγκών, τον προσδιορισµό του στόχου µείωσης της πλεονάζουσας δραστηριότητας ανά τµήµα, τον προγραµµατισµό της υλοποίησης και την ανακατανοµή των δραστηριοτήτων σε κάθε τµήµα. Κλείνοντας την οµιλία του, ο κ. Σιρηνόπουλος υπενθύµισε στους συµµετέχοντες: - Προσοχή στη σχέση direct / indirect προσωπικού - Η υλοποίηση στοχεύει σε παλαιούς indirect εργαζόµενους χαµηλής προστιθέµενης αξίας - Συµµετοχή όλων των τµηµάτων στο Cost Fitness Program - Συνεχή εκπαίδευση προσωπικού - Καλλιέργεια θετµικού κλίµατος στην επιχείρηση Στον περιορισµό λειτουργικών & διοικητικών δαπανών εστίασε ο κ. Ιωάννης Χασαπάκης, Οικονοµικός /ντής της ΜΠΗΤΡΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ. «Οι εταιρείες που θα επιβιώσουν θα έχουν management που θα γνωρίζει πώς να προσαρµόσει την επιχείρηση έγκαιρα ενώ η αγορά µειώνεται. ηλαδή, θα προλαβαίνουν να εφαρµόζουν αλλαγές πριν τις επιβάλουν τα γεγονότα. Το είδος που επιβιώνει σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι ούτε το ισχυρότερο, ούτε το πιο ευφυές, αλλά το πλέον ευπροσάρµοστο στις αλλαγές», υπογράµµισε χαρακτηριστικά ο κ. Χασαπάκης. Ως στρατηγική επιβίωσης, ο κ. Χασαπάκης αναφέρθηκε στην προσαρµογή του µεγέθους δραστηριότητας της επιχείρησης µε παράλληλη αύξηση αποδοτικότητας και ευελιξίας, ενώ σε ό,τι αφορά τον εξορθολογισµό του customer service, τόνισε πως οι εταιρείες επικεντρώνονται πλέον στα τµήµατα της αγοράς που έχουν σχετικό συγκριτικό πλεονέκτηµα και συνεργάζονται µε πελατολόγιο που προσθέτει θετικό οριακό αποτέλεσµα.

9 Στη συνέχεια, ο κ. Χασαπάκης ανέλυσε πώς επιτυγχάνεται απελευθέρωση ρευστότητας από µεγέθη του ισολογισµού. Αναφορικά µε τα µέσα προϋπολογισµού (budgeting) και ελέγχου επεσήµανε πως είναι σχεδόν τα ίδια. Αυτό που έχει αλλάξει σε κατάσταση κρίσης είναι η µείωση της χρονικής µονάδας ανάλυσης και η ανάγκη ολοκλήρωσης των υποσυστηµάτων. Επίσης, κατά τη σύνταξη του προϋπολογισµού απαιτείται πλέον η αιτιώδης τεκµηρίωση του µεγέθους έναντι της επιπλέον µεταβολής από την προηγούµενη εκτίµηση. Το ρόλο των νέων τεχνολογιών στην προσπάθεια των εταιρειών για µείωση κόστους ανέπτυξαν οι κ. Κων/νος Χανιώτης ιευθύνων Σύµβουλος TELENAVIS και Σταµάτης Ντάκος, Sales & Marketing Director της cosmoone. Ο κ. Χανιώτης αναφέρθηκε µεταξύ άλλων, στην µελέτη Telematics and Navigation 2009 της Frost & Sullivan σύµφωνα µε την οποία, η χρήση της τεχνολογίας στη µεταφορά και τη διανοµή οδηγεί σε: 18% µείωση των ωρών οδήγησης, 15% µείωση καυσίµων, 11% µείωση χιλιοµέτρων, 10% αύξηση ποσοστού διατήρησης των πελατών, 40% µείωση κόστους επικοινωνιών και 20% µείωση κόστους δηµιουργίας δροµολογίων. «Η χρήση της τεχνολογίας δίνει ευκαιρίες, η αξιοποίηση των οποίων εξαρτάται από τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Σε σωστά χέρια δηµιουργούν αξία», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Χανιώτης. κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης Telenavis κ. Σταμάτης Ντάκος - cosmoone Στη χρήση της τεχνολογίας σε έναν άλλον κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτόν των προµηθειών, εστίασε ο κ. Σταµάτης Ντάκος, Sales & Marketing Director της cosmoone παρουσιάζοντας το σύστηµα ηλεκτρονικών προµηθειών και δηµοπρασιών (Business-to-Business). Σε µισή ώρα, επιτυγχάνεται η καλύτερη τιµή της αγοράς µε µέση βελτίωση κόστους 21% δήλωσε ο εκπρόσωπος της cosmoone, η οποία έχει πραγµατοποιήσει µέχρι σήµερα ηλεκτρονικές δηµοπρασίες. Καινοτοµία του συνεδρίου, πέραν από τη διεξαγωγή επιτόπιας έρευνας και την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων της στο τέλος του συνεδρίου, ήταν και η λειτουργία 5 παράλληλων Οµάδων Εργασίας οι οποίες συντονίστηκαν από τους κ. Άρη Κωνσταντάτο Logistics & Customer Service Manager MISKO BARILLA, Αθανάσιο Βλάσση Group Logistics Director Οµίλου Εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Γιώργο Σπανό Sales Special Agents & Logistics Manager ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων, ηµήτριο Ρεβύνθη ιευθυντή Logistics SHELMAN, Στέλλα Γκιώνη Purchasing Director Υ-LOGIMED (HΥGEIA GROUP) και Χρήστο Φάκαλο ΙΤ & Customer Care Director IDEAL STANDARD.

10 Σκοπός των Οµάδων Εργασίας ήταν να παρέχει µια πλατφόρµα επικοινωνίας ανάµεσα στα στελέχη που µοιράζονται τους ίδιους προβληµατισµούς και προκλήσεις (γι αυτό και κάθε σύνεδρος εφοδιάστηκε µε τη λίστα όλων των συµµετεχόντων του συνεδρίου µε τα πλήρη στοιχεία) προκειµένου να υπάρξει δικτύωση και συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) στρατηγικών που εφαρµόζονται σήµερα στις ελληνικές επιχειρήσεις µε στόχο τη διατήρηση της ρευστότητας. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και µεθοδολογίες, σύνθεση και η ανάλυση των οποίων παρουσιάστηκαν στο κλείσιµο του συνεδρίου. Χρυσοί Χορηγοί ήταν οι cosmoone και Telenavis, χορηγοί οι Jungheinrich Hellas, Mantis Πληροφορική, Mave Logistics, Β.Ι. Αλµπάνης και Interklark και χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά Supply Chain & Logistics και Logistics & Management. Στιγμιότυπα από τη λειτουργία των Ομάδων Εργασίας όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν benchmarking μεθοδολογιών

11 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟ ΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙ ΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΕΠΕ): ραστηριοποιείται στη διοργάνωση συνεδρίων εξειδικευµένων σε θέµατα επιχειρησιακής λειτουργίας και εφοδιαστικής αλυσίδας / Logistics έχοντας πραγµατοποιήσει µέχρι σήµερα 15 διοργανώσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουµανία και Βουλγαρία τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περίπου στελέχη επιχειρήσεων. ιοργανώνει διεπιχειρησιακά και ενδοεπιχειρησιακά σεµινάρια µε πλήθος τίτλων που αφορούν στα παραπάνω θεµατικά πεδία έχοντας συνεργαστεί µε δεκάδες επιχειρήσεις και οργανισµούς. Ανάµεσα στις δραστηριότητές του συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιχειρηµατικών αποστολών και η διεξαγωγή ερευνών αγοράς για λογαριασµό επιχειρήσεων (contact person: κα Μαριλένα Αργυρού, Managing Director, τηλ , m.arghyrou@scisce.eu). PLANNING AE: από την ίδρυσή της το 1989, υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των µεγαλύτερων Ελληνικών και Πολυεθνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και το σχεδιασµό στρατηγικής και οργάνωσης των σηµαντικότερων ηµόσιων επιχειρήσεων και Οργανισµών. Στην δεκαεπτάχρονη επιτυχηµένη πορεία της στο χώρο των συµβουλευτικών υπηρεσιών, η PLANNING ΑΕ απέκτησε σηµαντικότατη, και ίσως µοναδική για την Ελλάδα, εµπειρία στο στρατηγικό σχεδιασµό (strategy), στην οργάνωση (organization) και στις επιχειρησιακές λειτουργίες (operations) επιχειρήσεων και οργανισµών. Η PLANNING Α.Ε. δεσµεύεται για την άρτια ποιότητα των υπηρεσιών της και για την συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη των πελατών της τόσο κατά την εκπόνηση ενός έργου όσο και κατά την υλοποίηση των αποτελεσµάτων του. (contact persons: Σταµάτης Ανδριανόπουλος, executive consultant: , s.andrianopoulos@planning.gr Α.Μαύρος, Γενικός ιευθυντής, a.mavros@planning.gr, Βασίλης Παπακώστας, Senior Consultant, , v.papakostas@planning.gr).

COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Athens, 15 th June 2010

COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Athens, 15 th June 2010 SURVIVING THE STORMTHROUGH THROUGH COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION Παρουσίαση & Σύνοψη Συμπερασμάτων των Ομάδων Εργασίας Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι κύριες επιπτώσεις της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

1 η Ερώτηση: Ποια πτώση / αύξηση τζίρου αναμένετε το β εξάμηνο 2015 σε σχέση με το β εξάμηνο 2014; Επιτρέπεται μόνο μια απάντηση.

1 η Ερώτηση: Ποια πτώση / αύξηση τζίρου αναμένετε το β εξάμηνο 2015 σε σχέση με το β εξάμηνο 2014; Επιτρέπεται μόνο μια απάντηση. 1 η Ερώτηση: Ποια πτώση / αύξηση τζίρου αναμένετε το β εξάμηνο 2015 σε σχέση με το β εξάμηνο 2014; Επιτρέπεται μόνο μια απάντηση. 1. Αύξηση πάνω από 20% 2. Αύξηση 10% έως και 20% 3. Αύξηση έως και 10%

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση: SUPPLY CHAIN ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Υπό την Αιγίδα: Χρυσοί Χορηγοί: Χορηγοί:

Διοργάνωση: SUPPLY CHAIN ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Υπό την Αιγίδα: Χρυσοί Χορηγοί: Χορηγοί: COST FITNESS STRATEGIES & CUSTOMER SERVICE RATIONALIZATION SURVIVING THE STORM ΤΡΙΤΗ 15 IOYNIOY 2010 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PENTELIKON ΚΗΦΙΣΙΑ Προσανατολιστείτε έγκαιρα και με ασφάλεια στην πορεία προς τη διατηρησιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Μπάμπης Σιαφλάς: Supply Chain & Commercial Director Ταυτότητα SARMED (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS COMPANY PROFILE Η εταιρεία B.C. ALTIUS Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» dfolinas@gmail.com Θεσσαλονίκη, 26.11.2016 Δομή παρουσίασης 2 Σημαντικότητα και εννοιολογική προσέγγιση Διοίκησης Logistics Εφοδιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Forum Customer Service Excellence through Advanced Supply Chains Περισσότεροι από 220 επιχειρηµατίες, ιευθύνοντες Σύµβουλοι, Γενικοί ιευθυντές, Εµπορικοί ιευθυντές, ιευθυντές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΤΟ CARBON FOOTPRINT ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας

Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας Παρουσίαση Μελέτης των αναπτυξιακών προοπτικών της Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας 15 Σεπτεμβρίου 2016 Ανάλυση SWOT Εγχώριας Φαρμακοβιομηχανίας (1/2) Βασικές Διαπιστώσεις Δυνατά Σημεία Επενδυτική δυναμική,

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Πωλήσεων σε περιόδους κρίσης

Στρατηγικές Πωλήσεων σε περιόδους κρίσης Στρατηγικές Πωλήσεων σε περιόδους κρίσης Σ. Κουγιουμτζιάν Executive Director, Sales ICAP GROUP 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων Λουτράκι, 9 Ιουνίου 2010 ICAP GROUP - Profile Ίδρυση: 1964 Προσωπικό: 1.000

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 03.04.2014 Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνθεση των απόψεων που μέχρι τώρα διατυπώθηκαν από Υπηρεσίες, Κοινωνικούς Εταίρους

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση

Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση Η ανθρώπινη διάσταση στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι διαστάσεις της εφαρμογής του RASCI model στην οργανογραμματική αναδόμηση Σταμάτιος Ανδριανόπουλος Executive Consultant, Planning A.E. ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΡΙΣΗ «Β» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. Βιώματα, εμπειρίες, στρατηγικές και τεχνικές αντιμετώπισης

Η ΚΡΙΣΗ «Β» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ. Βιώματα, εμπειρίες, στρατηγικές και τεχνικές αντιμετώπισης Η ΚΡΙΣΗ «Β» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Βιώματα, εμπειρίες, στρατηγικές και τεχνικές αντιμετώπισης Υπό Δ. Παπαϊωάννου Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΤΑΒΙΤ Α.Ε. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Η ΚΡΙΣΗ «Β» μας βρήκε σε περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις)

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) Ερώτηση 1: Ποιος από τους παρακάτω 9 θεματικούς άξονες του νέου ΕΣΠΑ πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) 1. Αγροδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού)

διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού) Σύγχρονα management tools από την Planning για τη διεξαγωγή διαγωνισμών / bids παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο BIDDING ΣΤΑ LOGISTICS & ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (7 Μαρτίου 2013, Holiday Inn Αττικής Οδού) Ένα χρόνο μετά

Διαβάστε περισσότερα

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: ,

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: , Η Εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και της Ομάδας του σε δύσκολους καιρούς Η αγορά του φαρμακείου αλλάζει δραματικά. Είναι κοινή συνείδηση ότι οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται αφενός προ μέτρων που θα μειώσουν αισθητά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015-2020 Εισαγωγή Η παρούσα παρουσίαση της στρατηγικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιάλεξη 4 η 4.1 Αρχιτεκτονική Επιχειρησιακών Εφαρµογών 4.2 1 Επιχειρησιακά Συστήµατα ή Επιχειρησιακά Συστήµατα ιαχείρισης Πόρων(ERPs) Συστήµατα ιαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS

ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS (15.30 19.30) ΤΟ SUPPLY CHAIN EVENT ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ & FREIGHT FORWARDERS Για πρώτη φορά, μια διοργάνωση που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εστιάζει στο καίριο

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη των εκπροσώπων της ελληνικής βιομηχανίας για μια ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακήρυξη των εκπροσώπων της ελληνικής βιομηχανίας για μια ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διακήρυξη των εκπροσώπων της ελληνικής βιομηχανίας για μια ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η βιομηχανική πολιτική αποτελεί εθνική ανάγκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Στρατηγική Εφαρµογή ιαχείριση σε Επιχειρηµατικό Επίπεδο εν έχει σηµασία τι κάνεις, φθάνει να το κάνεις καλά. J. Galbraith. Στρατηγική και Οργάνωση Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και ενέργεια για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ SARA «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΜΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» Σεπτέμβριος 2005 1 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ o Ανάπτυξη, προώθηση καινοτομίας, o Αξιοποίηση εμπειρίας, o Διάχυση βέλτιστων πρακτικών,

Διαβάστε περισσότερα

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους

Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Συστάδες Συνεργατικών Δρ Παναγιώτης Γραμμέλης, Δ/ντής Ερευνών, Ι.Δ.Ε.Π. / Ε.ΚΕ.Τ.Α. Σχηματισμών Η Περίπτωση της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους Logistics Conferences Γλυφάδα Golf Gardens, 19-20 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Οι λύσεις της Cosmos Business Systems για τη Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Οι λύσεις της Cosmos Business Systems για τη Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων Οι λύσεις της Cosmos Business Systems για τη Νέα Δράση ΕΣΠΑ: Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΣΠΑ Προκηρύχτηκε η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας N. Πέλλας - Πιερίας www.agribusiness.uoi.gr Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη

Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ. Δρ. Μαρία Μακριδάκη Υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες υποστήριξης καινοτομίας προς ΜμΕ Δρ. Μαρία Μακριδάκη Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 28 χρόνια εμπειρίας στη Μεταφορά Τεχνολογίας 2 Γεφυρώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

shaping the world of life sciences life sciences good to know you

shaping the world of life sciences life sciences good to know you shaping the world of life sciences good to know you life sciences Best Workplaces 2013 Greece profile H Randstad είναι ένας από τους μεγαλύτερως παρόχους στελέχωσης και υπηρεσίων Ανθρώπινου Δυναμικού παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ, ΟΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ RESTART Μετά από ένα µεγάλο διάστηµα χωρίς µεγάλες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων.

ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ, ΟΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ RESTART Μετά από ένα µεγάλο διάστηµα χωρίς µεγάλες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων. ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ, ΟΜΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ RESTART 2016-2020 RESTART.. Μετά από ένα µεγάλο διάστηµα χωρίς µεγάλες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων. Για ένα πλαίσιο εφαρµογής µε πιο απλούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Προσέλκυση πελατών Marketing Προώθηση πωλήσεων Εισηγητής: Μανώλης Τσαντάκης, Οικονοµολόγος, TEAM EUROPE Ελλάδα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Χημεία & Βιομηχανία της Κρήτης Ηράκλειο, 14 Μαΐου 2010 Dr Απόστολος Δημητριάδης Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας Αναπληρωματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Διοίκηση Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Διοίκηση Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Διοίκηση Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας Λέκτορας Κωνσταντίνος Ν. Ανδρουτσόπουλος Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας kandro@aueb.gr Ορισμοί Διοίκηση Εφοδιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Δρ. Άγγελος Αμδίτης Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ Πρόεδρος του ITS Hellas ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ITS Hellas & Ρόλος ITS for

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία τηςμελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία των Logistics σε περίοδο οικονομικής κρίσης: Μαθήματα από τη Βόρεια Ελλάδα

Η σημασία των Logistics σε περίοδο οικονομικής κρίσης: Μαθήματα από τη Βόρεια Ελλάδα 1 Η σημασία των Logistics σε περίοδο οικονομικής κρίσης: Μαθήματα από τη Βόρεια Ελλάδα Δρ. Φωλίνας Δημήτρης dfolinas@gmail.com Θεσσαλονίκη, 9 Μαΐου 2018 Αντί εισαγωγής 2 Τα Logistics στα χρόνια της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων

Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων Οργάνωση Παραγωγής & ιοίκηση Επιχειρήσεων ΙΙ Κοστολόγηση Επιχειρήσεων & Λήψη Αποφάσεων Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων Νικόλαος Α. Παναγιώτου 2004 ΕΜΠ Τομέας Βιομηχανικής ιοίκησης & Επιχειρησιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΪΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΕΝ/ΣΒΘΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MAREPORT 2019 ΒΟΛΟΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, θα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία της μελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Μελέτες Περιπτώσεων Έχω στην υπηρεσία µου έξη τίµιους ανθρώπους. Τα ονόµατά τους είναι Τι, Γιατί, Πότε, Πώς, Πού και Ποιος. R. Kipling Τι Πότε Πού Γιατί Πώς Ποιος Στόχοι της µεθοδολογίας 1. Υποβοήθηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρώσο ολοταχώς για µέτρα στήριξης των Logistics από τη Γενική Γραµµατεία Εµπορίου

Πρώσο ολοταχώς για µέτρα στήριξης των Logistics από τη Γενική Γραµµατεία Εµπορίου Πρώσο ολοταχώς για µέτρα στήριξης των Logistics από τη Γενική Γραµµατεία Εµπορίου Τι ανακοινώθηκε στην ηµερίδα «Logistics σε περίοδο Οικονοµικής Κρίσης» Στοιχεία, τάσεις και προβλέψεις για τον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

Για την υλοποίηση του κύριου στόχου αναπτύσσονται επιμέρους δράσεις.

Για την υλοποίηση του κύριου στόχου αναπτύσσονται επιμέρους δράσεις. 26 Αυγούστου 2016 Άρθρο Του κ. Πρόδρομου Καλαϊτζή Στελέχους Πολιτικής της COPA-COGECA Πρόγραμμα εργασίας του νέου φορέα εκπροσώπησης των συνεταιρισμών Προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα. στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης

Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα. στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Μεταφορές και Εφοδιαστική αλυσίδα Δρ Σωτήρης Παυλέας Ειδικός Σύμβουλος, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας στην Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνάντηση Εργασίας Αθήνα, 20 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Από τις εξαγωγές στην Εξωστρέφεια: Θέσεις και Προτάσεις Σάκης Παπακωνσταντίνου Γενικός ιευθυντής Σύνδεσµος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκη, 6.10.2006 Αποστολή ΣΕΒΕ Υποστήριξη της διεθνούς επιχειρηµατικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών:

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ο αναγκαίος μετασχηματισμός των επιχειρήσεων προκειμένου να αντέξουν στον ανταγωνισμό και οι παράγοντες «Υλοποίηση» και «εκτελεστική Αριστεία» μέσα από ισχυρά Operations τέθηκαν στο προσκήνιο

Διαβάστε περισσότερα

Shaping the Future of HealthCare in Greece

Shaping the Future of HealthCare in Greece Shaping the Future of HealthCare in Greece Reducing cost and Optimizing hospital supply chain processes through a healthcare logistics partner: The Case of Y-LOGIMED Stella Gioni Supply Chain Director

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγικό Σημείωμα Ελληνικής Έκδοσης..............................................17 Εισαγωγικό σημείωμα................................................................ 19 Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας N. Ξάνθης www.agribusiness.uoi.gr Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής Marketing

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος. Οδηγίες εφαρµογής της υπ αριθµ / κοινής Υπουργικής απόφασης περί Καθορισµού προδιαγραφών, όρων και

Εγκύκλιος. Οδηγίες εφαρµογής της υπ αριθµ / κοινής Υπουργικής απόφασης περί Καθορισµού προδιαγραφών, όρων και Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ /ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Εφοδιαστική Αλυσίδα: Νέες Θέσεις Εργασίας Καλύτερες Υπηρεσίες. Τεκµηρίωση. Υποστήριξη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Εφοδιαστική Αλυσίδα: Νέες Θέσεις Εργασίας Καλύτερες Υπηρεσίες. Τεκµηρίωση. Υποστήριξη ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εφοδιαστική Αλυσίδα: Νέες Θέσεις Εργασίας Καλύτερες Υπηρεσίες Υποστήριξη Τεκµηρίωση // Ψηφιακή Οικονοµία Η εµβάθυνση της Ψηφιακής Οικονοµίας στον τοµέα της εφοδιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Το S&OP Sales and Operations Planning

Το S&OP Sales and Operations Planning Γ. Γιαννόπουλος Διευθυντής Κεντρικού Προγραμματισμού και S&OP Coordinator Το S&OP Sales and Operations Planning Ως εργαλείο μετασχηματισμού των επιχειρήσεων BUSINESS TRANSFORMATION Η Kodak εφηύρε την ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και Επιχειρηματικότητα Διεθνοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου

Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και Επιχειρηματικότητα Διεθνοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου Ευρωπαϊκές Ημέρες Εργασίας Νεολαία σε Κίνηση 2013 Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία 22 Νοεμβρίου 2013 Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και Επιχειρηματικότητα Διεθνοποίηση μέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μελέτης από την HEMEXPO

Διαβάστε περισσότερα

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον.

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον. 25 Σεπτεµβρίου 2012 Α.Π. 02190 κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Θέµα: «Τα Logistics µοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας»

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διοργάνωση Επιστημονικός Συνεργάτης Χορηγός ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Μαρτίου 2018 Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την επιστημονική συνεργασία της OPTILOG Advisory Services και με χορηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Κατά το συνέδριο «Πάτρα Tech 07» που πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 8 εκεµβρίου στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» της Πάτρας, µε θέµα «Έρευνα Τεχνολογία Καινοτοµία», συµµετείχε και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Η επιτυχημένη επιχειρηματικότητα Σκοπός Πλαίσιο goal context Στρατηγική Δομή Επιβίωση και ανάπτυξη μέσα σε συνεχείς αναταράξεις Κουλτούρα Η Επιχείρηση πρέπει να έχει Σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service

Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service Αυξημένη συμμετοχή της αγοράς στο 2ο Lean Customer Service Πάνω από 160 στελέχη παρακολούθησαν τις εργασίες του Με τη λειτουργία των «Εργαστηρίων Πρακτικής Γνώσης» που παρείχαν στους συμμετέχοντες πρακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εφοδιαστική Αλυσίδα Εισαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

«Leading for Results»

«Leading for Results» Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Προϊσταµένων Τµηµάτων «Leading for Results» Βασικοί Στόχοι του Προγράµµατος Το πρόγραµµα «Leading for Results» απευθύνεται σε προισταµένους της εταιρείας, µε σκοπό την εξοικείωση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση Πρόλογος των Συγγραφέων... 21 Α ΜΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα 1.1 Εισαγωγή... 29 1.2 Σύστημα... 29 1.3 Πληροφοριακά Συστήματα... 31 1.3.1 Ορισμός του Πληροφοριακού Συστήματος... 31 1.3.2 Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ΑΘΗΝΑ ( )

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ΑΘΗΝΑ ( ) Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ΑΘΗΝΑ (09.00 17.00) Σεμινάριο επιδοτούμενο από το ΛΑΕΚ 0,24 Υποβολή προγράμματος έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου Χώρος διεξαγωγής: Civitel Οlympic Hotel Λεωφ. Κηφισίας 2, Μαρούσι

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι,

Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Κύριε Γενικέ, Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί καλεσμένοι, Κυρίες & κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή κοινή μας παρουσίαση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και την Πρόεδρό του κ. Σακελλαρίδη,

Διαβάστε περισσότερα

1. ΚΥΠΕ 2. ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 3. SIGMALIVE 4. Από την πλευρά τους, CIPA δια του προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του προέδρου του και πρώην υπουργού Υγείας, Φρίξου Σαββίδη, έκαναν λόγο για

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Startup Basics. Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο. Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan

Σεμινάριο Startup Basics. Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο. Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan Σεμινάριο Startup Basics Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan Τι παρουσιάσαμε μέχρι τώρα : Τα βασικά της Επιχειρηματικότητας (16/3) Τον Καμβά του Επιχειρηματικού

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας 1960s Demand Forecasting Purchasing Requirements Planning Production Planning Manufacturing Inventory Warehousing Materials Handling

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Η Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η

Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Η Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Η Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η 2019 Ε Τ Α Ι Ρ Ι Κ Η Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Η Η Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α Μ Α Σ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Μ Α Σ Το 2018 ιδρύεται στην Κύπρο η KAFKAS CYPRUS LTD με τον εμπορικό τίτλο KAFKAS

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Πελατολόγιο... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Υπηρεσίες Τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΑ Στρατηγικοί στόχοι του νέου Προγράμματος είναι: η μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ ΣΒΒΕ ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΕΕL ILME EU UNECE SOLE EUROPE ΟΣΕ ΟΛΘ ΠΕΕ ΟΦΑΕ ΣΕΜΒΕ ΣΥΝ Ε &L ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ LOGISTICS ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ Α Συµπεράσµατα της ηµερίδας «Logistics 2004 ίκτυα Μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΖΕΛΗ Βόλος 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 (Προσφωνήσεις επισήμων)

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες»

«Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» «Αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του καπνού µε άλλες ανταγωνιστικές καλλιέργειες» ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Υπεύθυνος έργου: Φωτόπουλος Χρήστος: Καθηγητής Marketing Management Τροφίµων του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ Ι

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ Ι 2014/2015 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ Ι ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΞΙΑΣ ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΡΟΙ & ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ-ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Τελειοφοίτων ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008

Σεμινάριο Τελειοφοίτων ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Σεμινάριο Τελειοφοίτων ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Α/Α Τομείς Εργασιών Σεμιναρίου Προτεινόμενα Θέματα Θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων 1 Εταιρική Διακυβέρνηση και ΜΜΕ 2 Κοινωνική Ευθύνη Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) 3 Αντιμετώπιση

Διαβάστε περισσότερα

pet shop,, grocery super market ), pet shop , 2006 www.hellastat.eu

pet shop,, grocery super market ), pet shop , 2006 www.hellastat.eu Ετήσια επισκόπηση & προοπτικές που απορρέουν από συνεντεύξεις µε αρµόδια στελέχη του κλάδου Σύγκριση και µεταβολές στην συµπεριφοράεπιχειρήσεων & κλάδου στην συναλλακτική τούς συµπεριφορά (ηµέρες πληρωµής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ERP Τι Είναι - Χαρακτηριστικά Οφέλη από την Εφαρµογή τους 2. Μεθοδολογική Προσέγγιση Επιλογής & Υλοποίησης Συστηµάτων ERP

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία

Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Δίκτυο Παραγωγικότητας για τη Λειτουργική Ευελιξία και την Οργανωτική Καινοτομία Νίκος Γαβαλάκης Εμπειρογνώμονας 18 Μαρτίου 2014 Πλαίσιο Ο ΣΕΒ υποστηρίζει την προσπάθεια προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα

Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα Καινοτόμες Στρατηγικές Προμηθειών στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ TELEVOTING Ερώτηση 1: Πού πιστεύετε ότι πρέπει να αναφέρεται οργανογραμματικά η Διεύθυνση Προμηθειών Αγορών; Επιτρέπεται

Διαβάστε περισσότερα

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Κουργιαντάκης Μάρκος Υποψήφιος ιδάκτορας Τµήµατος Οικονοµικών Πανεπιστηµίου Κρήτης- Συνεργάτης του Επιµελητηρίου για τη δηµιουργία του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εµπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και

Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και Logistics Way H Logistics Way εξειδικεύεται στο να παρέχει προϊόντα Λογισμικού και Υπηρεσιών που καλύπτουν και εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των εταιρειών οι οποίες συμπεριλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1995 2015 Τρίτη 12 Μαΐου 2015 «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:15 09:00 Προσέλευση Εγγραφές 14:10

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ. «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος Προσεγγίζοντας τη ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1995 2015 Τρίτη 12 Μαΐου 2015 «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:15 09:00 09:00 09:30 09:30 10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πανεπιστήµιο Πειραιώς Τµήµα Οικονοµικής Επιστήµης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πέµπτο Εξάµηνο, Ακαδηµαϊκό Ετος 2005-2006 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γιάννης Α. Πολλάλης Ειδικός Επιστήµονας: Ανδρέας Μήλιος Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγκαίες Προϋποθέσεις για την Ένταξη των Ευφυών Συστημάτων στις Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα

Αναγκαίες Προϋποθέσεις για την Ένταξη των Ευφυών Συστημάτων στις Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Χανιώτης Αναγκαίες Προϋποθέσεις για την Ένταξη των Ευφυών Συστημάτων στις Εμπορευματικές Μεταφορές στην Ελλάδα Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση

Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ κίνηση Προτάσεις για τον Τομέα Δημιουργικών Βιομηχανιών Πρόγραμμα ΜΕDNETA 1 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM «ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM Ταυτότητα έρευνας Μέγεθος δείγματος: 400 συνεντεύξεις Ημερομηνία διεξαγωγής: Μάρτιος 2015 Κάλυψη: Επιλογή δείγματος:

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός & Επιχειρηματικότητα

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός & Επιχειρηματικότητα ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Επιχειρησιακός Σχεδιασμός & Επιχειρηματικότητα Ενότητα 10: Διοίκηση - Διαχείριση Νικόλαος Καρανάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Υπηρεσίες Μεταφοράς Τεχνολογίας σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας

από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Υπηρεσίες Μεταφοράς Τεχνολογίας σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Υπηρεσίες ς σε αγροτικές επιχειρήσεις της περιφέρειας από το Δίκτυο Δρ Αναστασία Κωνσταντίνου, nats@help-forward.gr, Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και ΤΕΕ, Δίκτυο Δίκτυο : Μία στρατηγική συμμαχία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της

Διαβάστε περισσότερα

Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν

Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν Κύκλοι Μαθημάτων ίδρυση Κέντρου Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Η Τομέα αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ LOGISTICIANS ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ SUPPLY CHAIN BENCHMARKS 21 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ SOFITEL ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ H πρώτη ζωντανή ψηφοφορία σε συνέδριο Logistics πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα από

Διαβάστε περισσότερα

Στις «Ακριβείς Απογραφές» το ενδιαφέρον της αγοράς

Στις «Ακριβείς Απογραφές» το ενδιαφέρον της αγοράς Στις «Ακριβείς Απογραφές» το ενδιαφέρον της αγοράς Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 90 στελεχών της αγοράς πραγματοποιήθηκε το εξειδικευμένο σεμινάριο «Ακριβείς και όχι Ακριβές Απογραφές» στις 27 και 28

Διαβάστε περισσότερα

1. Ευελιξία λειτουργίας. 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης. 3. Χειρισμός πολυπλοκότητας. 4. Συνέργειες μεταξύ των κρίκων. 5. Αειφορία (sustainability)

1. Ευελιξία λειτουργίας. 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης. 3. Χειρισμός πολυπλοκότητας. 4. Συνέργειες μεταξύ των κρίκων. 5. Αειφορία (sustainability) Ερώτημα 1: Ποιες από τις παρακάτω «φράσεις κλειδιά» πιστεύετε ότι θα χαρακτηρίζει κυρίως την εφοδιαστική αλυσίδα της επόμενης 10ετίας; Δικαίωμα έως και 3 επιλογές 1. Ευελιξία λειτουργίας 2. Ταχύτητα ανταπόκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Κατερίνα Παπαδούλη

Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Κατερίνα Παπαδούλη Παρουσίαση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ Κατερίνα Παπαδούλη Δίκτυο ΠΡΑΞΗ Μεταφορά Τεχνολογίας & Υποστήριξη Καινοτομίας στην Πράξη 2 Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ έρευνας και βιομηχανίας Ο στόχος του ΠΡΑΞΗ είναι να ενισχύσει

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs «Στρατηγικές Ανάπτυξης Συνεργατικών Σχηματισμών στις Ελληνικές Περιφέρειες» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης :

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης : Ποιοι είμαστε : Η Epsilon Net προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε όσους δραστηριοποιούνται στον οικονομικό χώρο, όπως σε Οικονομικές Διευθύνσεις & Λογιστήρια Επιχειρήσεων, Τμήματα Μισθοδοσίας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη Πρακτικών Εκδήλωσης

Σύνοψη Πρακτικών Εκδήλωσης Ειδική ενηµερωτική εκδήλωση «Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριµένου Οικονοµικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση» Τετάρτη 25.01.2012 και ώρες 16:00 18:30 Ξενοδοχείο Αµαλία,

Διαβάστε περισσότερα