Συνταγές Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Φεβρουαρίου Σοκολατάκι του πάθους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνταγές Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Φεβρουαρίου Σοκολατάκι του πάθους"

Transcript

1 Συνταγές Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 Σοκολατάκι του πάθους (Για περίπου 30 σοκολατάκια των 20γρ) Για την γκανάς 220 g σοκολάτα γάλακτος 100 ml κρέμα γάλακτος 50 g γλυκόζη 240 g ζάχαρη κρυσταλλική 60 ml νερό 160 g πουρέ φρούτα του πάθους Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε στους 40 C σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη(80 C). Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε ως τους 175 C. Σβήνουμε με την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλοι οι κρύσταλλοι της ζάχαρης. Προσθέτουμε τον πουρέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε το μίγμα από ένα σινουά. Όταν φτάσει τους 40 C βαθμούς προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε σταδιακά με μια μαρίζ ξεκινώντας από το κέντρο και διευρύνοντας την κίνηση προς τα τοιχώματα. Τοποθετούμε την γκανάς σε ένα πλατύ σκεύος ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Φορμάρισμα 600 σοκολάτα υγείας ΙΟΝ Γεμίζουμε τις φόρμες για σοκολατάκια με στρωμένη σοκολάτα γάλακτος μέχρι πάνω και χτυπάμε ελαφρά τα τοιχώματα της φόρμας για να ανέβουν στην επιφάνεια, πιθανές φυσαλίδες αέρα. Αδειάζουμε αμέσως τη φόρμα και μόλις αρχίσει να πήζει η σοκολάτα, καθαρίζουμε την επιφάνεια της φόρμας ξύνοντας με μια φαρδιά σπάτουλα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει και γεμίζουμε με την γκανάς καραμέλας φρούτα του πάθους. Καλύπτουμε την επιφάνεια της φόρμας μέχρι το χείλος της, με στρωμένη σοκολάτα υγείας και ξύνουμε με μια σπάτουλα. Αφήνουμε τις φόρμες στο ψυγείο για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια.

2 Τάρτα σοκολάτα Nucrema (Για περίπου 20 τεμάχια των 100γρ) Για τη ζύμη τάρτας 300 g βούτυρο 82% λιπαρά 190 g άχνη ζάχαρη 1 δόση βανίλια ανθός αλατιού 120 g αβγά 560 g αλεύρι μαλακό Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον ανθό αλατιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να κρυώσει. Για το κρέμα σοκολάτας 170 g γάλα 170 g κρέμα γάλακτος 1 δόση βανίλια 65 g ζάχαρη κρυσταλλική 55 g κρόκους 232 g σοκολάτα υγείας 54%, λιωμένη στους 45 C Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη μισή ποσότητα ζάχαρης, μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Προσθέτουμε 1/3 από το ζεστό μίγμα στους κρόκους ανακατεύοντας. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε απευθείας όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Μεταφέρουμε το μίγμα πάλι στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ πάνω στη φωτιά, μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 85 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε απευθείας την κρέμα σε άλλο σκεύος, περνώντας την από ένα σινουά. Κρυώνουμε την κρέμα σε ένα παγωμένο μπεν μαρί, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 45 C και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα χρησιμοποιώντας το μπλέντερ χειρός. Για τη σύνθεση Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 3 mm. Φορμάρουμε στο τσέρκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και τοποθετούμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μια στρώση από nucrema. Αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει και γεμίζουμε την τάρτα μέχρι την επιφάνεια με τo κρέμα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3 Red velvet cup cake (Για περίπου 30 cupcakes των 50γρ) Για τη ζύμη cup cake 100 g αβγά 350 g ζάχαρη 1 δόση βανίλια 8 g αλάτι 370 g αλεύρι 22 g κακάο 10 g σόδα 15 ml λεμόνι χυμό 6 ml ξύδι λευκό 240 ml γάλα 300 ml ηλιέλαιο 5 g κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να διογκωθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του μίξερ ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ. Σε μια μπασίνα ενσωματώνουμε και αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε στις φόρμες cupcake και ψήνουμε στους 160 ο C για περίπου 20 λεπτά. Topping cream cheese 60 g βούτυρο 380 g ζάχαρη άχνη 160 g κρέμα τυρί Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και κρέμα τυρί μέχρι να αφρατέψει. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο4 και διακοσμούμε τα cupcakes. Σύνθεση Αφήνουμε να κρυώσουν τα cupcakes και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε το Topping cream cheese σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ και γαρνίρουμε. Διακοσμούμε με τρούφα.

4 Συνταγές Κυριακή 31 Ιανουαρίου & Σαββατοκύριακο 6 &7 Φεβρουαρίου 2016 White chocolate NY cheesecake (Για ένα τσέρκι διαμέτρου 28cm) Για τη βάση 200 g μπισκότα Petit Beurre Παπαδοπούλου 90 g λευκή σοκολάτα ΙΟΝ, λιωμένη 80 g βούτυρο λιωμένο Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με έναν πλάστη και τα προσθέτουμε μέσα σε μια μπασίνα με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Για την κρέμα 125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 g λευκή σοκολάτα ΙΟΝ, λιωμένη 250 g κρέμα τυρί 110 g ζάχαρη κρυσταλλική 150 g αβγά 60 g ασπράδια αβγών Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, με τη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας μια λεία και γυαλιστερή γκανάς. Τοποθετούμε την κρέμα τυριού μαζί με τη ζάχαρη, στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Ενσωματώνουμε στο μίγμα την γκανάς λευκής σοκολάτας. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα ασπράδια, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της κρέμας τυριού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Διακόσμηση Ζάχαρη άχνη Φρούτα του δάσους Σύνθεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ο C. Τοποθετούμε το τσέρκι σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα μπισκότα, στη βάση του τσερκιού σε πάχος 1cm περίπου, πιέζοντας με τα δάχτυλα μας. Βάζουμε τη λαμαρίνα με το τσέρκι στον φούρνο για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μίγμα για την κρέμα. Ψήνουμε στους 150 ο C για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με τη ζάχαρη άχνη, τα φρούτα του δάσους και τα μπισκότα, κομμένα σε κομματάκια.

5 Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι trifle (Για περίπου 10 ποτήρια σαμπάνιας) Για τη βάση 400 g μπισκότα Petit Beurre Παπαδοπούλου 100 g σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ, λιωμένη 120 g ινδική καρύδα Σε μια μπασίνα, σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύοντας ώστε τα μπισκότα μας να αποκτήσουν μια λεπτή επίστρωση σοκολάτας. Τα περνάμε από την ινδική καρύδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι 2 g ζελατίνη 110 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 200 g γιαούρτι 3% λιπαρά 325 g λευκή σοκολάτα λιωμένη ΙΟΝ 375 g μισο-χτυπημένη κρέμα γάλακτος Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι στους 50 C, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα στη μισο-χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Για το ντεκόρ 400 g μπανάνες ώριμες, κομμένες σε ροδέλες μπισκότα Petit Beurre Παπαδοπούλου, σπασμένα σε κομμάτια ζάχαρη άχνη Για τη σύνθεση Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι, ένα μέρος από τα μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος και ροδέλες από τις μπανάνες. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τη μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η κρέμα. Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και κομμάτια από τα μπισκότα.

6 Triple chocolate cupcakes (Για 10 τεμάχια των 60 g) Υλικά 65 g μέλι 50 g ζάχαρη, μαύρη 1 δόση βανίλια 100 g αβγά 135 ml ηλιέλαιο 100 g αλεύρι, μαλακό 5 g baking powder, κοσκινισμένα μαζί 20 g κακάο ΙΟΝ 30 g σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα, το μέλι με τη μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αβγά μέχρι να διογκωθούν. Κατεβάζουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε στους 165oC για περίπου 10 λεπτά. Topping σοκολάτας 120 g βούτυρο 160 g ζάχαρη άχνη 25 g κακάο ΙΟΝ Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μέχρι να αφρατέψουν. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο8 και διακοσμούμε τα cupcakes. Για τη διακόσμηση 250 g στρωμένη σοκολάτα γάλακτος Βουτάμε τα cupcakes στη σοκολάτα γάλακτος.

7 Συνταγές Σαββάτου 9 & Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016 Κρέμα σοκολάτας για 10 ποτήρια 120cc Κραμπλ σοκολάτας 165 g βούτυρο 200 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 50 g κακάο ΙΟΝ 85 g ζάχαρη κρυσταλλική Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια πλευράς 2 cm και ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη με αμμώδη υφή. Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο στους 160 o C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία και να είναι τραγανά. Mους σοκολάτας 400 ml γάλα 100 ml κρέμα γάλακτος 125 g ζάχαρη κρυσταλλική 45 g κορν φλάουρ 100 g αβγά 25 g βούτυρο 120 g σοκολάτα υγείας ION 70 g Nucrema Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, το γάλα, με την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα ζάχαρης, μέχρι να βράσουν. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα αβγά και 50ml από το ζεστό γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή χωρίς σβώλους. Σουρώνουμε το μίγμα σε μια άλλη μπασίνα. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύουμε έντονα. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε αμέσως την κρέμα στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να φτάσει τους 45 o C. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη Nucrema, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σύνθεση: Γεμίζουμε ένα ποτήρι σφηνάκι με Νucrema και κραμπλ σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί η βάση του. Προσθέτουμε μια στρώση κρέμα Νucrema υγείας και τελειώνουμε με τρούφα.

8 Σαμπλέ σοκολάτας Υλικά 465 g βούτυρο 370 g μαύρη ζάχαρη 155 g ζάχαρη 5 g ανθό αλατιού 2 g βανίλια 465 g σοκολάτα υγείας ΙΟΝ 70% ψιλοκομμένη 540 g αλεύρι 92 g κακάο ΙΟΝ 15 g σόδα Τοποθετούμε σ ένα μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης, τον ανθό αλατιού και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και στη συνέχεια, την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενα μπαστουνάκια διαμέτρου 3cm και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά. Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε δίσκους πάχους 1 cm και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 o C για περίπου 10 λεπτά.

9 Σοκολατάκι σακούλας Γκανάς 375 g σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ 80 g σοκολάτα υγείας ΙΟΝ 150 ml κρέμα γάλακτος 25 g μέλι 75 g Nucrema 400 g σοκολάτα γάλακτος ION στρωμένη Ψιλοκόβουμε τα δύο είδη σοκολάτας και τα λιώνουμε στους 40 C σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και την ρίχνουμε πάνω στις λιωμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ξεκινώντας από το κέντρο και διευρύνοντας την κίνηση προς τα τοιχώματα. Προσθέτουμε τη Νucrema συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα. Τοποθετούμε την γκανάς σε ένα πλατύ σκεύος, ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα, καλύπτοντάς την με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ No5 και δημιουργούμε λωρίδες μήκους 20 εκ. Στη συνέχεια, κόβουμε τις λωρίδες σε μπαστουνάκια 4cm και τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος και στη συνέχεια στην τρούφα.

10 Συνταγές Σαββάτου 5 & Κυριακής 6 Δεκεμβρίου Κορμός Σοκολάτας Μπισκουί 260 g αβγά 125 g ζάχαρη κρυσταλλική 1 βανίλια 100 g αλεύρι μαλακό 12 g κακάο σε σκόνη Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180o C για περίπου 6 λεπτά. Κρέμα σοκολάτας 120 ml γάλα 380 g σοκολάτα υγείας g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, το γάλα (60-70οC). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνουμε προσεκτικά το γάλα μέσα στη σοκολάτα σε 2 ισόποσες δόσεις, ανακατεύοντας με το σύρμα. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα κρύο μπεν μαρί ή στο ψυγείο, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να έχει ομοιογενή υφή και θερμοκρασία. Τέλος, όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 40, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα. Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

11 Χmas Pavlova Πάβλοβα 150 g ζάχαρη κρυσταλλική 1 βανίλια ¼ ξύσμα λεμονιού 300 g ασπράδια αβγών Τοποθετούμε τα ασπράδια αβγών μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Όταν το μίγμα φτάσει μεταξύ ο C αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Τοποθετούμε αμέσως το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να φτάσει στη μέγιστη διόγκωση και να αποκτήσει γυαλιστερή υφή. Μαρμελάδα φρούτα του δάσους 100 g κόκκινα φρούτα του δάσους 25 g πουρέ φράουλα 25 g ζάχαρη κρυσταλλική 1 g πηκτίνη για μαρμελάδες Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια μαρίζ ως τους 102 ο C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε αμέσως τη μαρμελάδα σε άλλο σκεύος καλύπτοντάς τη με μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια). Σαντιγί λευκής σοκολάτας 300 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 150 g λευκή σοκολάτα ΙΟΝ Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και την τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε σε 3 δόσεις πάνω στη σοκολάτα, ομογενοποιώντας με ένα μπλέντερ χειρός. Σουρώνουμε το μίγμα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια). Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι η θερμοκρασία να φτάσεις τους 4 ο C. Αδειάζουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε προσεκτικά με το σύρμα, μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή.

12 Ginger bread ρόφημα λευκής σοκολάτας Ρόφημα λευκής σοκολάτας 300 ml γάλα 200 ml κρέμα γάλακτος 360 g λευκή σοκολάτα ΙΟΝ 1 g κανέλλα 1 δόση γαρύφαλλο Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος την κανέλλα και το γαρύφαλλο και το σουρώνουμε στην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα μπλέντερ χειρός. Σαντιγί 250 κρέμα γάλακτος 35% 50 ζάχαρη άχνη Άρωμα βανίλιας Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Είναι πολύ βασικό η κρέμα γάλακτος να βρίσκεται σε θερμοκρασία 4οC. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη όταν αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι η σαντιγί να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή. Ginger bread crumbs 50 ml γάλα 100 g μέλι 2 g ginger σκόνη 2 g αλάτι 1 τμχ πορτοκάλι ξύσμα 1 τμχ λεμόνι ξύσμα 8 g μπέικιν πάουντερ 110 g αλεύρι 1 g κανέλα σκόνη 25 g αβγά Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και το ginger και σουρώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε το μίγμα σε μια μεγάλη μπασίνα με το αλάτι, το ξύσμα πορτοκάλι, το ξύσμα λεμόνι και τα αβγά. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα αλεύρι, κανέλα και μπέικιν. Απλώνουμε σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε στους 160 για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε πάνω από τη σαντιγί μικρά κομματάκια.

13 Συνταγές Σαββάτου 21 & Κυριακής 22 Νοεμβρίου Σοκολατόπιτα Για ένα στρογγυλό ταψί, 22 cm διάμετρο Υλικά 250 g βούτυρο 25 g αλεύρι 10 g baking powder Για το γλάσο 45 g νερό 250 g σοκολάτα υγείας g σοκολάτα υγείας g ζάχαρη 310 g αβγά 125 g βούτυρο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι. Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίγμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει το κόβουμε και ρίχνουμε το γλάσο. Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά το γλάσο.

14 Triple chunks chocolate cookies Για 40 τεμάχια των 40 g Υλικά 410 g βούτυρο 170 g ζάχαρη κρυσταλλική 1 δόση βανίλια 80 g αβγά 370 g αλεύρι μαλακό 90 g κακάο 15 g baking powder 460 g σταγόνες σοκολάτας 200 g ψιλοκομμένες σοκολάτες (υγείας, γάλακτος & λευκή) Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν το μίγμα αφρατέψει, χαμηλώνουμε ταχύτητα (μέτρια) και ρίχνουμε τα αβγά σταδιακά. Τοποθετούμε το φτερό και σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και τις σταγόνες σοκολάτας, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε μπισκότα των 40 g και πιέζουμε ελαφρά, να αποκτήσουν πάχος 10 mm. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε κομμάτια από τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ψήνουμε στον φούρνο στους C για περίπου 8-10 λεπτά.

15 Profiterole Για 10 ποτήρια των 140 g έκαστο Για τη ζύμη σου 105 ml νερό 105 ml γάλα 1 g ζάχαρη 1 g αλάτι 100 g βούτυρο 120 g αλεύρι μαλακό 215 g αβγά Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Μόλις βράσει το μίγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη. Χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Τοποθετούμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο6 και κόβουμε σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 2cm. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 C για περίπου 40 λεπτά. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 600 ml γάλα 150 ml κρέμα γάλακτος 1 στικ βανίλιας 150 g ζάχαρη 70 g κορν-φλαουερ 150 g αβγά 35 g βούτυρο Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, το γάλα, με την κρέμα γάλακτος τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη, μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα αβγά και ένα μέρος από το χλιαρό γάλα (50 ml), και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή χωρίς σβώλους. Σουρώνουμε το μίγμα σε μια άλλη μπασίνα. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε απευθείας όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε έντονα. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα

16 πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε απευθείας την κρέμα σε άλλο σκεύος καλύπτοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (4 C). Ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη και λεία υφή. Σάλτσα προφιτερόλ 375 g γάλα 375 g ζάχαρη 350 g νερό 50 g κακάο 50 g αλεύρι 90 g σοκολάτα υγείας 3011 βανίλια Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι. Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτόςαπό την κουβερτούρα και τη βανίλια-και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω στη φωτιά μέχρι να δούμε ότι κοχλάζει και στο κέντρο της κατσαρόλας. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμο και προσθέτουμε τη σοκολάτα υγείας και τη βανίλια, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπήσει η μεμβράνη το μίγμα) και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Για τη σύνθεση Τοποθετούμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα σουδάκια. Τοποθετούμε μια λεπτή στρώση κρέμας στο ποτήρι και τοποθετούμε 2 γεμισμένα σουδάκια. Γεμίζουμε το ποτήρι με τη σάλτσα προφιτερόλ. Διακοσμούμε με ξύσματα σοκολάτας υγείας, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

17 Συνταγές Σαββάτου 7 & Κυριακής 8 Νοεμβρίου Brownies Για 2 brownies, 24 μερίδες των 80 g Υλικά Ζύμη brownies 400 g σοκολάτα υγείας 53% κακάο 400 g βούτυρο 82% λιπαρά 340 g αβγά 510 g ζάχαρη κρυσταλλική 130 g κακάο σε σκόνη 130 g αλεύρι μαλακό κοσκινισμένα μαζί Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να διογκωθούν. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170οC για περίπου 25 λεπτά. Αφού κρυώσει, αφαιρούμε το brownie από το τσέρκι και κόβουμε τετράγωνα πλευράς 7 cm. Tip: Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 110 g φουντούκια, να τα καβουρδίσετε στον φούρνο στους 120oC για περίπου 20 και να τα τοποθετήσετε στην επιφάνεια του μίγματος λίγο πριν το βάλετε στον φούρνο για ψήσιμο! H τραγανή τους γεύση θα σας ενθουσιάσει!

18 Τρουφάκια Για περίπου 40 τρουφάκια των 20 g Υλικά Γκανάς 300 g σοκολάτα γάλακτος 90 g σοκολάτα υγείας 200 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις λιώνουμε στους 40oC σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (80οC). Ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα γάλακτος πάνω στις λιωμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ξεκινώντας από το κέντρο και διευρύνοντας την κίνηση προς τα τοιχώματα. Τοποθετούμε την γκανάς σε ένα πλατύ σκεύος ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Φορμάρισμα Όταν αρχίσει να πήζει η γκανάς και αποκτήσει κρεμώδη υφή, την τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο 10 και κόβουμε μικρές σφαίρες διαμέτρου 3 cm. Διορθώνουμε το σχήμα με τα χέρια μας, αν χρειαστεί. Επικάλυψη ζάχαρης άχνης 400 g σοκολάτα γάλακτος, στρωμένη 500 g ζάχαρη άχνη 50 g κόρν φλάουρ Σε μια μπασίνα, ενσωματώνουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Με τη βοήθεια ενός ειδικού πιρουνιού βουτάμε τα σοκολατάκια, ένα τη φορά, στη στρωμένη σοκολάτα γάλακτος και τα τοποθετούμε στο μίγμα με τη ζάχαρη άχνη. Περνάμε τα σοκολατάκια προσεκτικά από ένα λεπτό κόσκινο για να απομακρυνθεί το πλεόνασμα ζάχαρης.

19 Ρόφημα Σοκολάτας Για 4 άτομα (4 κούπες των 250ml) Υλικά 200 ml γάλα 140 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 80 g σοκολάτα γάλακτος 40 g σοκολάτα υγείας Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε πάνω στις σοκολάτες γάλακτος και υγείας. Ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ χειρός ώστε να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα και σερβίρουμε. Tip: Σερβίρεται ακόμα και κρύο.

Συνταγές Κυριακή 31 Ιανουαρίου & Σαββατοκύριακο 6 &7 Φεβρουαρίου White chocolate NY cheesecake (Για ένα τσέρκι διαμέτρου 28cm)

Συνταγές Κυριακή 31 Ιανουαρίου & Σαββατοκύριακο 6 &7 Φεβρουαρίου White chocolate NY cheesecake (Για ένα τσέρκι διαμέτρου 28cm) Συνταγές Κυριακή 31 Ιανουαρίου & Σαββατοκύριακο 6 &7 Φεβρουαρίου 2016 White chocolate NY cheesecake (Για ένα τσέρκι διαμέτρου 28cm) Για τη βάση 200 g μπισκότα Petit Beurre Παπαδοπούλου 90 g λευκή σοκολάτα

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα μους σοκολάταφουντούκι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα με διπλή μους. Με αφράτο μπισκότο από καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια μους από σοκολάτα, και καρδιά από μους φουντουκιού.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με τρεις κρέμες. Για τους πολύ απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!!

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τριπλή ηδονή από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας

Διαβάστε περισσότερα

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φανταστικά παστάκια σοκολάτας, με παντεσπάνι σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, και τέλος με επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας. Η αποθέωση

Διαβάστε περισσότερα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. 350 γρ. νιφάδες βρώμης 200 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη καστανή 100 γρ. μέλι 2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στο μούλτι 80 γρ. αποξηραμένα cranberries ½ κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ.γ.

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ MICHEL WILLAUME SHOWROOM ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ 4, 5 & 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 GOA Μια εξωτική τούρτα με καρύδα, μάνγκο και σοκολάτα καραμέλα που αναδεικνύει τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian with chocolate sauce. Μία ακόμα υπέροχη συνταγή για επιδόρπιο. Η συνταγή είναι δικιά

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που μας έλειπε.. Black beauty. Συνήθως ανεβάζω συνταγές για τούρτες λίγο πρωτότυπες και αρκετά φανταστικές.

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Aνάποδο προφιτερόλ ή αλλιώς Paris-Brest! Το γλυκό αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1910 για να τιμήσουν τον αγώνα ποδηλάτου Παρίσι Brest Παρίσι

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!

Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Τούρτα σεράνο από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Μια υπέροχη τούρτα από τα παλιά! Μια συνταγή προσεγμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, αναλυτικότατη, βήμα-βήμα! Συστατικά Βάση Σιρόπι

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φέτος σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη βασιλόπιτα, για αλλιώτικα γούστα.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα Gianduja από τον καταπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο

Διαβάστε περισσότερα

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες!

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες! Τα µαθήµατα ξεκίνησαν στο σχολείο της ΓΙΩΤΗΣ! Κρατήστε σηµειώσεις γιατί στο νέο, φθινοπωρινό Τετράδιο Συνταγών µαθαίνουµε να ετοιµάζουµε αλµυρά και γλυκά σνακ για το κολατσιό όλης της οικογένειας. «Back

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»!

Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»! Τούρτα ντακουάζ με μους σοκολάτας και βατόμουρου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το «sweetly»! Μια από τις αγαπημένες μου τούρτες: δυο τραγανά φύλλα ντακουάζ, αφράτη μους σοκολάτας με άρωμα καφέ και σαμπούκα

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty»

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Υλικά : 1 παντεσπάνι κακάο 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής Για το σιρόπι : 200 γρ. ζάχαρη 200

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κωνσταντίνας αυτές τις γιορτές. Θα σας αρέσουν σίγουρα. Και φυσικά μην ξεχάσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr!

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Ένα υπέροχο κέικ με Nutella και σοκολατάκια Ferrero Rocher!! Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα τέλειο σοκολατένιο κέικ με κρέμα σοκολάτας και Νουτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο!

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Η πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου κατέφθασε και φέρνει μαζί της την έμπνευση για φθινοπωρινά μαγειρέματα! Θέλετε να ανακαλύψετε υπέροχες προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Το κωκ είναι ένα από τα γλυκά που σε κάνουν να νοσταλγείς το παρελθόν, να γίνεσαι πάλι παιδί και να ξανακάθεσαι νοερά στις ξύλινες ανατρεπόμενες θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Ανθισμένα Eπιδόρπια. food ideas. το menoy

Ανθισμένα Eπιδόρπια. food ideas. το menoy Τhe Life το menoy Cheesecake με αβοκάντο & λάιμ Gin fizz με φράουλες, λεμόνι & ροδόνερο Layer cake με πορτοκάλι & δεντρολίβανο Τάρτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, φράουλες & σμέουρα Lemon possets & μπισκότα

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ Μαθήματα απόλαυσης Φρεσκοβαμμένες σχολικές αυλές που γεμίζουν παιδικά γέλια, καινούργια βιβλία σε θρανία και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά! Κάθε φθινόπωρο, η καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»!

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, υγιεινή, ξεχωριστή, και συνταγή για μπισκότα Σαβαγιάρ, από το «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Πάντα μου άρεσαν οι τούρτες Σαρλότ. Όχι τόσο οι «σπιτικές», αυτές δηλαδή με τα ετοιματζίδικα

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!!

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!! Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα!

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Μερίδες 12 Χρ. Πρ 1 ώρα Χρ. Ψυγείο 7 ώρες Υλικά Για την Πραλίνα Σοκολάτα Crunch 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη 1 1/2

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Σοκολατένιες κούπες έκπληξη από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό

ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ MAMUL. Μείγμα που περιέχει αυγό. Μείγμα που δεν περιέχει αυγό ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ Μείγμα που περιέχει αυγό 001-6001 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 001-6002 ΚΕΪΚ ΛΑΔΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ MIX LUX ΣΑΚΙ 10 KG 1.000 γρ. μείγμα για κέικ λαδιού MIX LUX 375 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr!

Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Υγρό κέικ μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου με φρέσκα σύκα, από το sintayes.gr! Χρόνος: 25 λ + 55 λ ψήσιμο Δυσκολία: Εύκολη Ένα υπέροχο υγρό, κέικ με τον τέλειο συνδυασμό μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλων και φρέσκα

Διαβάστε περισσότερα

Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες!

Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες! the cookbook Όλη η γλύκα χωρίς θερμίδες! Τι είναι η H Sweete προέρχεται από το φυτό stevia. Ή σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της, είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό με γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές σοκολάτας. Chocolate recipe book

Συνταγές σοκολάτας. Chocolate recipe book Συνταγές σοκολάτας Chocolate recipe book Explore new recipes. Remarkable opportunities with chocolate. Arabesque Milk 34% 320 gr Φουντούκια (ψημένα) 600 gr Mont Blanc (ζάχαρη άχνη) 400 gr Λεβάντα 10 gr

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Το πεντανόστιμα δεν φτάνει, γιατί τα αδικεί λίγο αυτά τα μπισκότα. Ζύμη τριφτή και βουτυράτη, αλμυρή καραμέλα

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr!

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr! Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα βήμα, από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το steliosparliaros.gr! Ώρα για χειροτεχνία με ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό από μπισκότα και γλάσο! Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτινές τούρτες & 3D κορμοί

Γιορτινές τούρτες & 3D κορμοί ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016/2017 Γιορτινές τούρτες & 3D κορμοί Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 Χώρος Επιδείξεων της ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ Συνταγές - Εκτέλεση: Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο ΠΑΝΕΤΟΝΕ Χριστουγεννιάτικο YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 500 γρ. (μισό πακέτο) Μαγιά: 50 γρ. νωπή ή 18 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Ζάχαρη: 100 γρ. (2/5 κούπας) Γάλα χλιαρό: 150 γρ. (3/5 κούπας) Βούτυρο:

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

Banoffee pie (γλυκό ψυγείου μπανόφι), από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Banoffee pie (γλυκό ψυγείου μπανόφι), από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Banoffee pie (γλυκό ψυγείου μπανόφι), από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Banoffee ακαταμάχητο και γλυκό πολύ γλυκό!! Πρόκειται για το πασίγνωστο, αγγλικό γλύκισμα με τη μπισκοτένια βάση,

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Γλυκών και φαγητών

Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Γλυκών και φαγητών Χριστουγεννιάτικες συνταγές Γλυκών και φαγητών Υλικά: Αλεξάνδρα Α1 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ 200 γρ. κουβερτούρα 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό ζεστό 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας βιτάμ λίγο λικέρ 2 πακέτα

Διαβάστε περισσότερα

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες 5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες Οι λουκουμάδες (και τα ντόνατς) αποτελούν κάποια από τα δημοφιλέστερα γλυκά το τελευταίο διάστημα. Γεμιστοί με λεμόνι, με πραλίνα και κρέμα ή απλά με μπόλικο

Διαβάστε περισσότερα

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Muffins καρότου με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Αφράτα, ζουμερά και ανάλαφρα όσο δεν φαντάζεσαι, αυτά τα κεκάκια καρότου δεν περιέχουν καμιά λιπαρή ουσία στη ζύμη

Διαβάστε περισσότερα

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 Μπισκότα ( Τα γερμανικά μελομακάρονα ) Lebkuchen Υλικά - Z utaten: ½ κούπα μέλι ½ κούπα μελάσα ¾ κούπας μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.γ. ξύσμα

Διαβάστε περισσότερα

Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»!

Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Κορμός σοκολάτας με μπισκουί φουντουκιού από την Roula Psittakis και τις «Μαγειρικές Διαδρομές»! Κορμός με μπισκουι σκόνης φουντουκιού και μαρέγκας, γέμιση γκανάζ σοκολάτας και νουτέλα κι επικάλυψη με

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ nekmp 2 ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ 6 αυγά 250 γρ. μαργαρίνη 250 γρ. ζάχαρη 380 γρ. αλέυρι απλό 1 κ.γ. μπέικιν βανίλια ξύσμα της αρεσκείας μας Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ENA TAΞΙΔΙ ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ YΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ NESTLÉ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ENA TAΞΙΔΙ ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ YΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ NESTLÉ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 38 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ENA TAΞΙΔΙ ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 16 ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 40 ΑΦΡΑΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 18 Pound cake σοκολάτα με frosting φιστικοβούτυρου 20 Κέικ βανίλια-σοκολάτα (Μαρμπρέ) 22 Cupcakes

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3 ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Γ 3 Ένα κακό της ελληνικής εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι, παρόλο το πλήθος των γιορτών που έχουμε σαν λαός, δεν τις γιορτάζουμε με την απαραίτητη οργάνωση και ευχαρίστηση.

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή των Χριστουγέννων, τα πάντα είναι μαγικά. Παντού υπάρχουν φωτεινά, γιορτινά χαμόγελα, όλα είναι στολισμένα με αγάπη και τα σπίτια γεμίζουν με τις πιο ζεστές, λαχταριστές μυρωδιές που προκαλούν

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινές Συνταγές

Καλοκαιρινές Συνταγές Υποδεχόµαστε το καλοκαίρι µε διάθεση για απολαυστικές γεύσεις και γεµίζουµε το τραπέζι µας µε δροσερές συνταγές ΓΙΩΤΗΣ! Χρησιµοποιήστε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για να φτιάξετε µοναδικές δηµιουργίες! Μπεσαµέλ, Αλεύρι,

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη!

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! O τελευταίος και πιο γιορτινός μήνας του χρόνου έφτασε και οι κουζίνες έχουν πάλι την τιμητική τους. Γι αυτό και εμείς τρυπώσαμε στην κουζίνα

Διαβάστε περισσότερα

Σερβίρουµε. ριστούγεννα!

Σερβίρουµε. ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Τι χρειάζεται για να αφήσουν οι γιορτές την πιο γλυκιά γεύση; Αγαπημένους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, να μοιράζονται στιγμές, χαμόγελα και νοστιμιές!

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ Συνταγή: Μαρία Κοκάκη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ YΛΙΚΑ πολίτικη Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 550-600 γρ. (5 κούπες) Ζάχαρη: 150 γρ. (3/5 κούπας) Μαγιά: 45 γρ. νωπή ή 15 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Γάλα φρέσκο (χλιαρό):

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»!

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ Υλικά 200γρ (καστανή ζάχαρη 185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα 125 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο 115γρ (3/4 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει 75 γρ 1/2 φλυτζάνι)

Διαβάστε περισσότερα

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη!

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη! Η ΓΙΩΤΗΣ υποδέχεται το Πάσχα με τις πιο ανοιξιάτικες γεύσεις! Με ένα cookbook γεμάτο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας τις γιορτινές ημέρες. Γευστικές πίτες,

Διαβάστε περισσότερα

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης!

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες Αυτήν τη Σαρακοστή, δε στερούμαστε απόλαυσης και γεμίζουμε το τραπέζι μας με νέες, νηστίσιμες συνταγές από τη Γιώτης! Με τα αγαπημένα μας

Διαβάστε περισσότερα

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια)

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 600 γρ. (3 φλιτζάνια) Αυγά: 3 Τσικουδιά: 1 φλιτζανάκι του καφέ Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Banoffee (χωρίς ζαχαρούχο γάλα), από το foodstates.gr!

Banoffee (χωρίς ζαχαρούχο γάλα), από το foodstates.gr! Banoffee (χωρίς ζαχαρούχο γάλα), από το foodstates.gr! μια από τις πιο μεγάλες γλυκιές αμαρτίες Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, ας το»συστήσουμε»: Το Banoffee είναι ένα γλυκό που αποτελείται από μπανάνα,

Διαβάστε περισσότερα

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα, αυτό άλλωστε εννοείται,

Διαβάστε περισσότερα

Callebaut Demonstration recipes

Callebaut Demonstration recipes Callebaut Demonstration recipes ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΒΕΛΓΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ Chocolate delights by Chef Alexandre

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές. για Πασχαλινές δημιουργίες.

Συνταγές. για Πασχαλινές δημιουργίες. Συνταγές για Πασχαλινές δημιουργίες Ένα πρακτικό εργαλείο που φέρνει μικρούς και μεγάλους στην κουζίνα Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Δημιουργήσαμε για όλους εσάς έναν χώρο διαδραστικό που ελπίζουμε να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Μύρισε. Χριστούγεννα!

Μύρισε. Χριστούγεννα! Μύρισε Χριστούγεννα! Και αυτόν τον Δεκέμβριο η Γιώτης καλωσορίζει τα Χριστούγεννα προσφέροντας τις πιο απολαυστικές προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι! Περιηγηθείτε στο νέο μας e-cookbook και ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: 200 γρ. φουντούκια 300 γρ. χουρμάδες 50 γρ. κακάο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1400 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal με Χαρούπι

Διαβάστε περισσότερα

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία!

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Χριστούγεννα όλο µαγεία και στο τραπέζι επιτυχία! Η χριστουγεννιάτικη μαγεία είναι παντού: στην ατμόσφαιρα, στο σπίτι μας και στην καρδιά μας! Για την

Διαβάστε περισσότερα

Sefco Zeelandia α.β.ε.ε.

Sefco Zeelandia α.β.ε.ε. Sefco Zeelandia α.β.ε.ε. Πρώτες Ύλες Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής Παγωτού Θέση Γυαλού, Χριστούπολη Τ.Θ. 16, 19004 Σπάτα T: (+30) 210 6633662-3, 210 6630706-7 F: (+30) 210 6634140 E-mail: mail@sefcozeelandia.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ. απ το αυγό

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ. απ το αυγό ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ απ το αυγό ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ απ το αυγό Φέτος το Πάσχα έρχεται νωρίς! Ευκαιρία να χαρούμε νωρίτερα! Με τα καλύτερα υλικά και τα αγαπημένα μας προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ θα δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες

Σοκολατάκια πραλίνες. οκολατάκια πραλίνες Σοκολατάκια πραλίνες οκολατάκια πραλίνες Γευστικές συνταγές για Γευστικές πραλίνες, με τα ίδια σας τα χέρια. Με γνήσια συστατικά, τον κατάλληλο εξοπλισμό και λίγη εξάσκηση μπορείτε να δαμάσετε τις μικρές,

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις!

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Και φ ος η Γιώτης ρώνει µαζί σας το πιο γιορτινό τρ έζι! ηµιουργή ε για τους αγ ηµένους σας µοναδικά χρι ουγεννι ικα πι α µε τα υλικά Γιώτης που αγ ε και ε ι εύε ε. Ακολουθή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ροσερές συνταγές για κάθε ουρανίσκο! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι Για μία ακόμα χρονιά, η ΓΙΩΤΗΣ φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας με μια σειρά δροσερών συνταγών που υπόσχονται

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν!

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, αποµεσήµερα σε δροσερές αυλές, ατµοσφαιρικές βραδιές σε πλακόστρωτα σοκάκια Το καλοκαίρι είναι οι εικόνες του, τα

Διαβάστε περισσότερα

Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Πάστα φλώρα με φουντουκένια ζύμη και αρωματική μαρμελάδα, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Amadeus cake. Συνταγές Ho.Re.Ca

Amadeus cake. Συνταγές Ho.Re.Ca Amadeus cake Συνταγές Ho.Re.Ca Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 380 gr 380 gr Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) 1 τμχ. Αυγό (προαιρετικά) Βασική συνταγή Αυθεντική σπιτική γεύση. Αφράτο, με έντονη υγρασία και

Διαβάστε περισσότερα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Πραλίνες με Belcolade Origins & γεμίσεις με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα

Πραλίνες με Belcolade Origins & γεμίσεις με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Πραλίνες με Belcolade Origins & γεμίσεις με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Συστατικά OYΖO Belcolade Origin Costa Rica Στιγμιαίος καφές Ξύσμα από βανίλια 650 g 120 g 5 g 110 g 1 τμχ Μέθοδος Παρασκευής OYΖO

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Γλυκό ψυγείου «καραμέλα», από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Λατρεύω την καραμέλα το έχω πει πολλές φορές, ευκαιρία να το δηλώσω μια φορά ακόμα Το γλυκό αυτό το έφτιαξα ένα απόγευμα που

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα ΥΛΙΚΑ 1κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κιλό κοτόπουλο 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο 2 φλιτζάνια τσαγ. Τραχανά γλυκό 1 ½ φλιτζ.τσαγ.

Διαβάστε περισσότερα

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού Γ ΤΑΞΗ 2012-2013 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μάγειρες, σ αυτό το βιβλίο θα μάθετε να μαγειρεύετε διάφορες λαχταριστές συνταγές, που εκτελέσαμε, εμείς τα παιδιά της Γ τάξης του σχολείου Ι.Κ.Θ.,με πολύ κέφι και μεράκι.

Διαβάστε περισσότερα