Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία"

Transcript

1 Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Αυτή η πόλη της Ανατολικής Γαλλίας στα σύνορα με Ελβετία και Γερμανία έχει κάτι πολύ περίεργο το όνομά της! Ενώ γράφεται Μulhouse, προφέρεται Μιλούζ.. Είναι αυτές οι περίεργες προφορές στη Γαλλία που είναι ικανές να σε κάνουν να μπερδέψεις τις πόλεις στον χάρτη αν δεν ξέρεις! Είτε πάντως την πεις Μιλουζ είτε την πεις Μουλχάους η ουσία δεν αλλάζει: Πρόκειται για μία ευχάριστη, όμορφη και γραφική πόλη που αξίζει να επισκεφθείς ή και να χρησιμοποιήσεις σαν βάση για εξορμήσεις στην γύρω περιοχή. Για εμάς ήταν μία καλή επιλογή σταθμού στο road trip μας στην κεντρική Ευρώπη. Η Mulhouse είναι μια πόλη της ανατολικής Γαλλίας την οποία επισκεφθήκαμε στο ταξίδι που κάναμε στην Ευρώπη το Την πόλη αυτή θα την βρεις κοντά στα ελβετικά και τα γερμανικά σύνορα. Η μεγάλη κεντρική πλατεία της είναι ένα πραγματικό κόσμημα αφού εκτός από τα μαγαζιά, και τους μικροπωλητές που διαθέτει έχει και μια μεγαλόπρεπη εκκλησία ακριβώς στο κέντρο της. Μοναδική εμπειρία το να περπατάς τους δρόμους αυτής της γαλλικής πόλης αφού θα συναντήσεις τέλεια γευστικά εδέσματα και λαχταριστά σνακ. Η Μυλούζ διασχίζεται από δυο ποτάμια τον Doller και τον ΙLL που είναι παραπόταμοι του Ρήνου.

2 Αξιοθέατα και τέχνη Τα ωραία της αξιοθέατα δεν λείπουν και μάλιστα κάνουν αυτή την πόλη να γίνεται ένας πολύ ενδιαφέρον τουριστικός προορισμός και με πολύ ωραία αισθητική. Οι τεχνοτροπίες που ήταν ζωγραφισμένα κάποια κτίρια της κεντρικής πλατείας, τα ιδιαίτερα αγάλματα αλλά και όλη η καλόγουστη τέχνη λάμπει στο κέντρο της Μυλούζ. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις την πόλη αυτή είναι περπατώντας. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο μέσων μεταφοράς που αποτελείται από τραμ και λεωφορεία, το οποίο θα σου επιτρέψει να εξερευνήσεις τις εξωτερικές περιοχές της πόλης. Πριν προχωρήσεις δες το βίντεο μας από την Μιλούζ για να πάρεις μία πολύ καλή ιδέα για την πόλη:

3 Πλατεία & κεντρική εκκλησία Όσο για το δέος που σου προκαλεί η εκκλησία και το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα. Η συγκεκριμένη πλατεία παίρνει αρκετή αίγλη λόγω της συγκεκριμένης εκκλησίας και μπορείς να το δεις και εσύ. Το όνομά της Temple Saint-Etienne στην Place de la Reunion (πλατεία της επανένωσης) και πολλές φορές αναφέρεται ως ο καθεδρικός ναός της Μιλούζ.

4

5 Φαγητό Η Μυλούζ σαν επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, έχει να παρουσιάσει γαστρονομικά σημεία που μπροούν να κερδίσουν ακόμα και απαιτητικούς ταξιδιώτες. H κουζίνα της Αλσατίας (Η περιοχή που ανήκει η Μιλούζ) έχει γαστρονομική κουλοτούρα που αντικατροπτρίζεται στα εστιατόρια της πόλης. Το καλό με την Γαλλία γενικότερα είναι οτι υπάρχουν υψηλά στάνταρ και έτσι ακόμα και σε απλά μπιστρό ή και σνακ μπαρς μπορείς να φας εξαιρετικά πράγματα σε καλές τιμές. Στη μιλούζ μπορείς να βρεις από εστιατόρια με περισσότερο γαλλική κουζίνα αλλά παράλληλα και άλλες κουζίνες όπως ιταλική, ινδική και κινέζικη. Εξαιρετικά είναι τα διάφορα γαλλικά σνα που μπορείς να φας σε φούρνους του κέντρου όπως τάρτες σάντουιτς με ψωμί μπριοζ και φυσικά απίστευτα κρουασάν σε πολλές παραλλαγές!

6 Καταστήματα Η Μιλουζ είναι μια πόλη για φθηνές και καλές αγορές. Υπάρχουν πολλά οικονομικά καταστήματα ροούχων με προσφορές αλλά φυσικά θα βρεις και αρκετά επώνυμα καταστήματα με πιο ακριβές επιλογές. Εκτός από τα κλασικά εμπορικά κέντρα μπορείς να βρεις εξαιρετικές κάβες κρασιών και εξαίσια αλλαντικά αλλά και τυριά. Αν δε πετύχεις κάποια υπαίρθια αγορά με τοπικούς παραγωγούς, έκανες την τύχη σου!

7

8

9 Διασκέδαση Στην πολη υπάρχουν αρκετά μπαράκια, ειδικά στην περιοχή του πανεπιστημίου. Μην όμως περιμένεις τίποτα υπερκλαμπ με αχαλίνωτη νυχτερινή ζωή. Ήρεμα και φρόνιμα πράγματα!

10 Αρχιτεκτονική Εκτός από τα μοντέρνα κτήρια στο κέντρο της πόλης, η Μιλούζ έχει να δείξει υπέροχα σοκάκια με ποιο κλασικά σπίτια και καταστήματα. Είναι όλα πολύ περιποιημένα και στολισμένα με λουλούδια, κάτι που τους δίνει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Τα παράθυρα και τα παντζούρια είναι σαν παραμυθένια και οι σοφίτες σαν να βγήκαν από άλλη εποχή.

11 Αυτό το ιδιαίτερο κτήριο με την κορυφή που μοιάζει με πύργο ελέγχου αεροδρομίου λέγεται tour Europe. (Πύργος Ευρώπη) και στην κορυφη λειτουργεί εστιατόριο. Στο trip advisor διαβάσαμε κάκιστες κριτικές με μοναδικό πλεονέκτημα την θέα, οπότε αποφασίσδαμε να μην παμε. Αν έχετε πάει εσείς, αφήστε σχόλιο με τη γνώμη σας! Διαμονή Αξιοπρεπή διαμονή μπορείς σίγουρα να βρεις στην Μυλούζ και εμείς την βρήκαμε στο ξενοδοχείο B&B που ήταν μία αξιόλογη επιλογή ας πολύ καλή τιμή. Καθαρό, ασφαλές, σε κεντρικό σημείο, που αν και ειχε σχετικά μιρκό δωμάτιο, το κρεβάτι ήταν άνετο και το wifi δωρεάν. Το πρωινό του (προαιρετικό με χρέωση 6 ευρώ) υστερούσε θα έλεγα αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό ξενοδοχείο για ταξιδιωτες που χωρις να ξοδέψου πολλα θέλουν ένα σωστό μέρος για να

12 μείνουν. ειδικά σε σχέση με τα ξενοδοχείο της Ελβετίας, στην Βασιλεία, 30 χιλιόμετρα απο εκεί, η σχέση ποιότητας τιμής είναι σαφώς πιο συμφέρουσα. Δες εδώ το ξενοδοχείο και κάνε κράτηση. Μετακινήσεις Το σήμα κατατεθέν της πόλης από πλευράς ΜΜΜ είναι τα υπερσύγχρονα τραμ! Πολλοί όμως επιλέγουν και το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς. Η πόλη διαθέτει δημόσιο δίκτυο ποδηλάτων για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Αν όμως πας εκεί μπορείς άνετα να γυρίσεις το κέντρο με τα πόδια. Η πόλη είναι σχετικά μικρή και όλα τα σημεία αναφορά σε απόσταση που περιπατιέται άνετα. Εμείς αφήσαμε το αμάξι στο γκαράζ του ξενοδοχείου για 6 ευρώ τη μέρα και εξερευνήσαμε την πολη με τα πόδια! Δείτε και το βίντεο της βόλτας μας εδω.

13

14 Πανέμοφος ουρανό στην Μιλούζ (Mulhouse)

15

16 Δες κι άλλα ταξίδια μας εδώ Road trip από Mulhouse για Στρασβούργο - Ταξίδι με αμάξι Ταξίδι με αμάξι περνώντας από την Ευρώπη. Ωραίο ακούγεται. Οι αυτοκινητόδρομοι Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας είναι πολύ καλοί και έτσι σε κάνουν να θέλεις να οδηγείς για ώρες χωρίς να κουράζεσαι. Οι οδήγηση σε τέτοιες χώρες με τόσο καλοφτιαγμένους δρόμους φαντάζει παιχνίδι για έναν προσεκτικό οδηγό με ένα ωραίο αμάξι. Εμείς στο ταξίδι μας είχαμε την τύχη να έχουμε το Mini Cooper το οποίο είχε και ενσωματωμένο gps που μας βοήθησε πολύ. Το βλέπεις άλλωστε στην παρακάτω φωτογραφία. Σήμερα θέλω να σου πω κάποια tips που ίσως σε βοηθήσουν στα ταξίδια σου με αμάξι! Ειδικά το ενσωματωμένο GPS θα σου γλιτώσει χρόνο, κόπο και πολύ ψάξιμο. Όμως εκτός από αυτό σου έχω και κάποια άλλα πολύτιμα tips που θα βοηθήσουν το ταξίδι σου να γίνει πιο άνετο και χωρίς άγχος.

17 Γενικά tips για ένα ασφαλές και πάνω από όλα άνετο ταξίδι με αμάξι: Οδήγησε με προσοχή και πάντα να προσέχεις τα αμάξια που διέρχονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από εσένα. Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ να βάλεις ζώνη στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Έχε πάντα περισσότερη βενζίνη στο ντεπόζιτο από ότι θα χρειαστείς γιατί σε περίπτωση που χαθείς θα σου φανεί πολύ χρήσιμη η έξτρα βενζίνη. Φρόντισε να υπάρχουν κάποια φαγώσιμα στο αμάξι (κριτσίνια, ριζογκοφρέτες, φρούτα ή ότι άλλο επιθυμείς). Μην ξεχάσεις το νερό και ίσως κάποιο χυμό ή τσάι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σε πιάσει λιγούρα. Άφησε τον συνοδηγό να ψάχνει ότι θέλεις (πχ. κάποιον δρόμο, το μπουκάλι με το νερό, τα γυαλιά του ηλίου σου κτλ) και μην αφήνεις την οδήγηση και αποσπάσαι από τέτοιου είδους πράγματα στους μεγάλους δρόμους ή αν είσαι μόνος σου επέλεξε την τελευταία λωρίδα για να το κάνεις. Φόρα άνετα ρούχα αν ξέρεις πως θα οδηγείς για αρκετή ώρα έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα και να νιώθεις βολικά. Φρόντισε να υπάρχει air condition και θέρμανση (ανάλογα την εποχή) αν έχεις νοικιασμένο αυτοκίνητο γιατί θα κάνει το ταξίδι σου πιο ξεκούραστο και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Όταν παρκάρεις το αμάξι κάπου για να δεις κάποιο αξιοθέατο, φρόντισε να μην φαίνονται οι βαλίτσες και οι τσάντες μέσα στο αμάξι σου γιατί έτσι γίνεται στόχος Νο1 για κλοπή. Φρόντισε να υπάρχει GPS και ένας χάρτης στης χείριστη περίπτωση.

18 Για να δεις το vlog που κάναμε στο mini μας πάνε εδώ. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο με τα tips που σου έδωσα και να έχεις και εσύ ένα τόσο ευχάριστο road trip όσο και εμείς! Καλό ταξίδι!

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία

Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Ταξιδεύοντας Κεντρική Ευρώπη: Μιλούζ Γαλλία Αυτή η πόλη της Ανατολικής Γαλλίας στα σύνορα με Ελβετία και Γερμανία έχει κάτι πολύ περίεργο το όνομά της! Ενώ γράφεται Μulhouse, προφέρεται Μιλούζ.. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Νίκαια: Το πιο όμορφο τουριστικό λιμάνι της Κυανής Ακτής ιδρύθηκε από Έλληνες

Νίκαια: Το πιο όμορφο τουριστικό λιμάνι της Κυανής Ακτής ιδρύθηκε από Έλληνες Νίκαια: Το πιο όμορφο τουριστικό λιμάνι της Κυανής Ακτής ιδρύθηκε από Έλληνες Νίκαια! Η όμορφη της Κυανής Ακτής. Θα σε μαγέψει η αύρα της πόλης και θα την ερωτευτείς μονομιάς. Με αρχαιοελληνικές ρίζες

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

10 συμβουλές για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα

10 συμβουλές για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα 10 συμβουλές για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα Ελλάδα? χώρα του φωτός! Μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του κόσμου και άξια στάση κάθε ταξιδιώτη! Η Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα οικονομικά αλλά και λόγω

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Μια βραδιά στο Σταφύλι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Ξέρεις πως η Θεσσαλονική είναι η πόλη του φαγητού. Δεν χρειάζεται να στο επιβεβαιώσω ούτε εγώ ούτε κανείς. Φαγητό καλό, μαζί με λίγο κρασάκι, καλή παρέα

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΠΡΑΓΑ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε. Πληροφορίες > Μετακινήσεις

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΠΡΑΓΑ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε. Πληροφορίες > Μετακινήσεις Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Εμείς πήγαμε 20 οκτωβρίου λίγες μέρες πριν τις παραδοσιακές εκδρομές που κάνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία.το κρύο ήταν τσουχτερό και λίγο παραπάνω τις πρωινές ώρες.ευτυχώς

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 18 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας

Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας 1 Η Βαρκελώνη είναι μια ευρωπαική μεσογειακή πόλη Με κλίμα σαν το δικό μας Με ανθρώπους σαν κι εμάς Και γλώσσα κοντα στη δική μας Αλλά διαφορετικό τρόπο ζωής Που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό Στον τρόπο που

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αλίκη-Μαρία Θώδα Email: alice_thod@hotmail.com Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Universita degli studi di

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ / ΓΝΩΡΙΜΙΑ Είναι χρήσιμο πριν την έναρξη του

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci Βελιγράδι 5 μέρες 25/04, 27/04, 13/06 Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, είναι χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών, του Σάββα και του Δούναβη. Μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3) Γενικά Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει "λευκή πόλη". Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα,

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ & ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ Χαιδελβέργη-Μόναχο-Κάστρο Νόισβανσταιν-Ρότενμπουργκ Ομπ Ντερ Τάουμπερ-Νυρεμβέργη-Μπάμπεργκ- Μπαιρόιτ-Βύρτσμπουργκ Αναχωρήσεις: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ)

ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Πράγα 5 μέρες / 4 νύχτες Πρόγραμμα ΗΜΕΡΑ 1η ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ) Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχικό Κέντρο "Ο Μύλος" στο Πήδημα Μεσσηνίας

Εξοχικό Κέντρο Ο Μύλος στο Πήδημα Μεσσηνίας Εξοχικό Κέντρο "Ο Μύλος" στο Πήδημα Μεσσηνίας Ίσως και από τα πιο επικά σημεία για φαγητό στην Μεσσηνία, για να μην πω σε ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους Καλαματιανούς που όποτε

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος Happy Traveller

Μύκονος Happy Traveller Μύκονος Happy Traveller Happy Traveller στην Μύκονο! Κάποιοι αμέσως θα πούν ότι είναι λάθος να παμε στην τόσο κοσμική και πολυδιαφημισμένη Μύκονο. Θέλαμε όμως να την εξερευνήσουμε από μία διαφορετική ματιά,

Διαβάστε περισσότερα

Βελιγράδι 4 ημέρες Αναχώρηση 23/12/2016 & 05/01/2017

Βελιγράδι 4 ημέρες Αναχώρηση 23/12/2016 & 05/01/2017 Βελιγράδι 4 ημέρες Αναχώρηση 23/12/2016 & 05/01/2017 Επικοινωνήσουμε μαζί σας με e-mail loggia@otenet.gr για περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Child Days Departures Hotels Double Single room

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι γυναίκες που έχουν αυτήν την ανάγκη, αλλά κι οι άντρες επίσης, όσο σκληροί κι αν το παίζουν.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι γυναίκες που έχουν αυτήν την ανάγκη, αλλά κι οι άντρες επίσης, όσο σκληροί κι αν το παίζουν. Σε όποιο στάδιο της σχέσης κι αν βρίσκεστε, είτε είστε στην αρχή της είτε είστε ήδη δυο χρόνια μαζί, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ, όπως η ανάγκη να νιώθει κάποιος ελκυστικός, απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ ΡOMANTIKH ΑΛΣΑΤΙΑ-ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ 4, 5 μέρες Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Εγκισέμ - Κολμάρ - Ρίκβιρ - λίμνη Τίτιζε - καταρράκτες Triberg - Φρανκφούρτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο HILTON STRASBOURG 4* Sup.

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Αλσατία Μέλανας ρυµός ρόµοι του Κρασιού, 5 ηµέρες

Αλσατία Μέλανας ρυµός ρόµοι του Κρασιού, 5 ηµέρες Αλσατία Μέλανας ρυµός ρόµοι του Κρασιού, 5 ηµέρες ιανυκτερεύσεις: Στρασβούργο (3), Φρανκφούρτη (1) Γενικά Σας παρουσιάζουµε ένα ιδιαίτερο οµαδικό ταξίδι στην Ευρώπη: Αλσατία Μέλανας ρυµός ρόµοι του Κρασιού,

Διαβάστε περισσότερα

Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζω το σύστημα διατροφής από την εταιρεία Precision Nutrition.

Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζω το σύστημα διατροφής από την εταιρεία Precision Nutrition. Διατροφή Ακριβείας Πως να αξιοποιήσεις το απλότερο σύστημα διατροφής στον κόσμο για να χάσεις λίπος, χτίσεις το σώμα σου και να χαρείς και πάλι το φαγητό. Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζω το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Αν και ο καθένας μπορεί να βρει τους δικούς του τρόπους δείτε παρακάτω 8 απλές συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των επαγγελματικών σας ταξιδιών.

Αν και ο καθένας μπορεί να βρει τους δικούς του τρόπους δείτε παρακάτω 8 απλές συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των επαγγελματικών σας ταξιδιών. Απλές συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των επαγγελματικών ταξιδιών Πηγή: Περιοδικό Forbes Επεξεργασία άρθρου Γιώργος Καλαφατάκης Σύμβουλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τηλ.: 6944526001 email:gk14041947@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω αγγελίες και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Χαρίδημος. Τις μέρες τους τις περνούσαν βαρετά και μονότονα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ USABILITY TEST

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ USABILITY TEST ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ USABILITY TEST ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ USERFOCUS Text Userfocus 2009. cartoon artwork bitstrips www.bitstrips.com ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΟΣ USABILITY TEST ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα:

Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα: Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα: Στα προγράμματα αυτά συμμετείχαν συνολικά 55 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας,. Σκοπός των πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Σταδίου 24, 105 33 Τηλ. 331 2253, 331 0022 Fax: 33 120 33 Email: itep@otenet.gr URL: http://www.itep.gr Αθήνα, 7 Σεπτεµβρίου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι Ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 66,6 εκατομμύρια και το νόμισμα της είναι το ευρό.

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 13 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και σε έχει κουράσει πολύ και θέλεις να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή σου. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

SIRENE CUP II. Sirene Cup II ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ/ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ: SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SIRENE CUP II ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ M-O M35 M-O/7 M35/7 MIDDELKERKE - ΟΣΤΑΝΔΗ 27-30 Μαΐου 2016 Sirene Cup II Διοργάνωση: K.V. Oostende - Eurosportring Περιοχή: Οστάνδη ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία αγγελίδου. το βυζάντιο σε έξι χρώματα. χ ρ υ σ ο. eikonoγραφηση. κατερίνα βερουτσου

Μαρία αγγελίδου. το βυζάντιο σε έξι χρώματα. χ ρ υ σ ο. eikonoγραφηση. κατερίνα βερουτσου Μαρία αγγελίδου χ ρ υ σ ο το βυζάντιο σε έξι χρώματα eikonoγραφηση κατερίνα βερουτσου «Ένας Θεός στον ουρανό, ένας βασιλιάς στη γη: ένας αυτοκράτορας. Και μια πόλη ολόλαμπρη, απ το χρυσάφι ολολαμπρότερη».

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡOΝΙΑ, ΘΕΟΦΑΝΕΙA Μόλις τελείωσα τα προγράµµατα σας Ελπίζω περάσετε ΚΑΛΑ!!! ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ!!! Χρόνια σας Αγαπητοί συνεργάτες, στις Επόμενες σελίδες θα βρείτε τα Day By Day προγράμματα μας

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε

Ταξιδιωτικός Οδηγός για ΣΚΙΑΘΟΣ. Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε. Πληροφορίες > Τοποθεσία. Πληροφορίες > Πώς να φτάσετε Πληροφορίες > Κλίμα - Πότε να πάτε Φυσικά προτεινόμενη εποχή να πάει κάποιος είναι το καλοκαίρι. Έχε υπόψη σου ότι από τέλος Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου το νησί πραγματικά βουλιάζει από κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Ευγενία Καραπάτσιου Email: eygenia90@yahoo.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Estacion Biologica de Doñana,

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας με τη Χελμένια στην Ευρώπη των πέντε αισθήσεων. Τάξη Στ2 5 ο (Χέλμειο) Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Ταξιδεύοντας με τη Χελμένια στην Ευρώπη των πέντε αισθήσεων. Τάξη Στ2 5 ο (Χέλμειο) Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Ταξιδεύοντας με τη Χελμένια στην Ευρώπη των πέντε αισθήσεων Τάξη Στ2 5 ο (Χέλμειο) Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας!!! Ιταλία Το ταξίδι της Χελμένιας άρχισε από την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Η πρακτική σημασία της on-line κράτησης...

Η πρακτική σημασία της on-line κράτησης... Η πρακτική σημασία της on-line κράτησης... ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΠΕΚΤΟΥΣ/WEBSITE TOUR OPERATOR 2 ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙOY ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΦΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 1 ΕΧΩ ΞΑΝΑΜΕΙΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΕΛΓΙΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓ Ο Φρανκφούρτη-Κρουαζιέρα Ρήνου- Άμστερνταμ-Βόλενταμ-Χάγη-Ντέλφ- Ρότερνταμ-Βρυξέλλες-Μπρούζ- Λουξεμβούργο-Στρασβούργο-Χαιδελβέργη Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8,

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε τον γύρο της Θεσσαλονίκης με ένα λεωφορείο!

Κάντε τον γύρο της Θεσσαλονίκης με ένα λεωφορείο! Συγγραφέας: Δαλπαναγιώτη Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A2 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μετακίνηση - Ταξίδια ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Βλέπετε την παρακάτω διαφήμιση σε ένα τουριστικό περιοδικό. Διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες

Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες ιανυκτερεύσεις: Πράγα (4) Γενικά Από τις οµορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.)

Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.) Οδηγούμε το αγαπημένο αυτοκίνητο της οικογένειας Ανιέλι (vid.) Η επαφή με την A. Ισμαήλος Α.Ε. έχει προσθέσει μια νέα διάσταση στην επαγγελματικής μας ζωή. Σε μια εποχή που "κυνηγάμε" τη συνεχώς την παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία)

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Η Δεύτερη μέρα μας με την κρουαζιέρα Louis Cruises ξημέρωσε στην Τουρκία. Όταν ξυπνήσαμε και κοιτάξαμε έξω από το παράθυρό της καμπίνας μας, το πρώτο πράγμα που είδαμε

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη Σαββατοκύριακο στη Ημέρες Ταξιδιού 2 2 μέρες πλούσιας δόσης ς! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Λευκός Πύργος 3. Αρχαιολογικό Μουσείο ς Πολιτισμός/Μουσεία 4. Αγία Σοφία Πολιτισμός/Εκκλησίες

Διαβάστε περισσότερα

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ή Χανιά) ΠΡΑΓΑ (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ) ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Αναχώρηση το πρωί από το αεροδρόμιο με απευθείας πτήση για Πράγα. Άφιξη στην χρυσή πόλη και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας.

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά!

Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Μύκονος... μία διαφορετική ματιά! Η Μύκονος είναι ταυτόσημη του ξέφρενου ξεφαντώματος σε beach bars και clubs. Στέκι επωνύμων και σημείο αναφοράς για σελεμπριτογκοσιπο φαρφαρολογία. Η αλήθεια είναι όμως

Διαβάστε περισσότερα

Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πόλης

Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης Ο πύργος του ΟΤΕ: Μια από τις πιο όμορφες "γωνιές" της πόλης Ο πύργος του ΟΤΕ είναι ένα από τα πιο γνώριμα κτίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μας. Ο πύργος κατασκευάστηκε το 1970 από τον αρχιτέκτονα

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις µικρές γοργόνες και ήταν πολύ ευτυχισµένος. Όµως, ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση της Unity

Εγκατάσταση της Unity Εγκατάσταση της Unity Όπως έχουμε πει, θα χρησιμοποιήσουμε την Unity για να φτιάξουμε τα παιχνίδια μας. Η Unity είναι μια μηχανή παιχνιδιών (game engine). Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει απλά ότι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν η πρώτη φορά στη Γερμάνια και νιώσαμε ενθουσιασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων

Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Και τώρα τι κάνω; Σημαντικότερο απ όλα είναι να διαβάσεις και να ευχαριστηθείς την ιστορία και τις πληροφορίες για τον κόσμο των χρωμάτων Να ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείς: γκρι χαρτόνι (100 γραμμαρίων)

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ας γνωρίσουμε τους φίλους μας 2 Η φίλη μας η Διαβασούλα Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ)

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) CARIBE CLUB PRINCESS 4*superior Hotel (deluxe room) 655 μόνο!!! Η τιμή όπως πάντα περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Πούντα Κάνα/Μαδρίτη 2. Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Βιέννη. Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ. 4, 5 ημέρες. Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05

Βιέννη. Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ. 4, 5 ημέρες. Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05 Βιέννη Δάση Βιέννης - Μάγιερλινγκ - Σάλτσμπουργκ 4, 5 ημέρες Αναχωρήσεις : 05, 10, 28/04, 24/05 1η μέρα: Αθήνα Βιέννη (ξενάγηση) Πτήση για Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα πιο σπουδαία

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Ημέρες Ταξιδιού 4 Τόσες αμέτρητες ομορφιές πώς να χωρέσουν σε 4 μέρες...είναι όμως μια αρχή! Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Χανιά 2. Φαλάσαρνα Φύση/Παραλίες

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ:

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΆ * * Γίνε ο ήρωάς του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ OIE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα