ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 272/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 272 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Όγκου Αερίου) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2000, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή Των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας σύμφωνα με το εδάφιο (3) του άρθρου 3 του περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμο του 1989 (Αρ. 99 του 1989) (όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο Αρ. 227 του 1990). ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ 2000 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του χορηγούνται από το άρθρο 68 των περί Μέτρων και Σταθμών Νόμων του 1974 μέχρι 2000, ΐ9του 1974 εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. ^ \ζ^ 89(1) του (1) του Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθμών Συνοπτικός (Μετρητές Όγκου Αερίου) Κανονισμοί του τιτλος ' 2. (1) Στους Κανονισμούς αυτούς, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει Ερμηνεία, διαφορετική έννοια "μετρητής όγκου αερίου" σημαίνει όργανο το οποίο μετρά τον όγκο ενός αερίου που διέρχεται μέσω αυτού "Νόμος" σημαίνει τους περί Μέτρων και Σταθμών Νόμους του 1974 ΐ9τουΐ9?4 μέχρι 2000, και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο νόμο που τους τροποποιεί 48 * 1985 ή τους αντικαθιστά. 89(ΐ) του (1) του (2) Οποιοιδήποτε άλλοι όροι που περιέχονται στους Κανονισμούς αυτούς και που δεν ερμηνεύονται διαφορετικά, έχουν την έννοια που αποδίδεται στους όρους αυτούς από το Νόμο. (2861)

2 Εφαρμογή των Κανονισμών. Εμπορία και χρήση στην αγορά των μετρητών όγκου αερίου. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): Παράρτημα. Έναρξη ισχύος των παρόντων Κανονισμών. Κ.Δ.Π. 272/ Οι Κανονισμοί αυτοί εφαρμόζονται στους ακόλουθους μετρητές όγκου αερίου: (α) Ογκομετρικούς μετρητές, δηλαδή μετρητές με μεταβαλλόμενα τοιχώματα μετρητές με περιστροφικά έμβολα και (β) μη ογκομετρικούς μετρητές, δηλαδή μετρητές με αεροστρόβιλο. 4. Η εμπορία και χρήση των μετρητών όγκου αερίου επιτρέπεται μόνο εφόσον (α) Έχουν τύχει έγκρισης ΕΟΚ τύπου και έχουν υποβληθεί σε αρχική επαλήθευση ΕΟΚ, και φέρουν το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου και τις σφραγίδες αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ που περιγράφονται στο Τέταρτο Παράρτημα των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 μέχρι 2000 και (β) πληρούν τις τεχνικές και μετρολογικές απαιτήσεις που καθορίζει στο Παράρτημα των παρόντων Κανονισμών. 5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ σε ημερομηνία που θα καθορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο με γνωστοποίηση που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

3 2863 Κ.Α.Π. 272/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 4) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΟΓΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Ι Α. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. Περιοχή παροχής Η περιοχή παροχής ενός μετρητή αερίου περιορίζεται από τη μέγιστη παροχή Qmax και την ελάχιστη παροχή Qmin. 2. Κυκλικός όγκος ογκομετρικού μετρητή Ο κυκλικός όγκος V ενός ογκομετρικού μετρητή σημαίνει τον όγκο αερίου που αντιστοιχεί στον κύκλο λειτουργίας του μετρητή, δηλαδή, στο σύνολο των κινήσεων των κινητών οργάνων του μετρητή στο τέλος των οποίων όλα αυτά τα όργανα, εκτός από τη συσκευή ένδειξης και τις ενδιάμεσες μεταδόσεις, επανέρχονται, για πρώτη φορά, στην αρχική τους θέση. Ο όγκος αυτός υπολογίζεται, πολλαπλασιάζοντας την τιμή του όγκου που αντιστοιχεί σε μια πλήρη περιστροφή του στοιχείου ελέγχου με το λόγο μετάδοσης της συσκευής μέτρησης προς τη συσκευή ένδειξης. 3. Στοιχείο ελέγχου Συσκευή που επιτρέπει την ακριβή ανάγνωση του όγκου αερίου. 4. Πίεση λειτουργίας και πίεση αναφοράς 4.1 Πίεση λειτουργίας Η πίεση λειτουργίας ενός μετρητή αερίου είναι η διαφορά μεταξύ της πίεσης του προς μέτρηση αερίου στην είσοδο του μετρητή και της ατμοσφαιρικής πίεσης. 4.2 Πίεση αναφοράς Η πίεση αναφοράς Pr ενός μετρητή αερίου είναι η πίεση του αερίου στην οποία αναφέρεται ο δεικνυόμενος όγκος αερίου. Η λήψη πίεσης για τη μέτρηση της πίεσης αναφοράς καθορίζεται στο Μέρος III του παρόντος Παραρτήματος. 5. Απορρόφηση πίεσης Η απορρόφηση πίεσης ενός μετρητή αερίου είναι η διαφορά μεταξύ των μετρούμενων πιέσεων στην είσοδο και στην έξοδο του μετρητή κατά τη ροή ενός αερίου. 6. Σταθερά κινητήριου εξόδου Η σταθερά μιας κινητήριου εξόδου είναι η τιμή του όγκου που αντιπροσωπεύεται από μία πλήρη περιστροφή του άξονα της κινητήριου εξόδου. Η τιμή αυτή υπολογίζεται, πολλαπλασιάζοντας την τιμή του όγκου που αντιπροσωπεύεται από μία πλήρη περιστροφή του στοιχείου ελέγχου με το λόγο μετάδοσης της συσκευής ένδειξης προς τον εν λόγω άξονα.

4 Κ.Δ.Π. 272/ Β. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΓΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 1. Γενικά 1.1 Το Μέρος Ι του παρόντος Παραρτήματος καθορίζει τις γενικές προδιαγραφές τις οποίες πρέπει να πληρούν όλοι οι μετρητές όγκου αερίου που αναφέρονται στον Κανονισμό 3 των παρόντων Κανονισμών. 1.2 Τα Μέρη II και III του παρόντος Παραρτήματος καθορίζουν τις ειδικές προδιαγραφές που αφορούν στους εν λόγω μετρητές. 2. Κατασκευή 2.1 Υλικά Οι μετρητές πρέπει να κατασκευάζονται από στερεά υλικά με μικρές εσωτερικές τάσεις, τα οποία αλλοιώνονται ελαφρά με την πάροδο του χρόνου λόγω γήρανσης, και τα οποία είναι επαρκώς ανθεκτικά στη διάβρωση και στις προσβολές από τα διάφορα αέρια τα οποία συνήθως διοχετεύονται ή από τις οποιεσδήποτε συμπυκνώσεις τους. 2.2 Στεγανότητα των μετρητών Οι μετρητές πρέπει να είναι στεγανοί στη μέγιστη πίεση λειτουργίας τους. 2.3 Προστασία κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων Οι μετρητές πρέπει να κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε οποιαδήποτε παρέμβαση, ικανή να επηρεάσει την ακρίβεια της μέτρησης, να είναι αδύνατη, χωρίς την καταστροφή των σφραγίδων επαλήθευσης ή ασφαλείας. 2.4 Φορά της εκροής αερίου Στους μετρητές των οποίων η συσκευή ένδειξης δεν κινείται κατά τη θετική φορά παρά μόνο μία φορά εκροής του αερίου, η φορά αυτή πρέπει να δεικνύεται με ένα βέλος: Νοείται ότι το βέλος αυτό δεν απαιτείται, αν η φορά εκροής αερίου επιβάλλεται εκ κατασκευής. 2.5 Μετρολογικές ιδιότητες Σε μία παροχή ίση με Qmax ένας μετρητής πρέπει να μπορεί να λειτουργεί κατά τρόπο συνεχή κατά τη διάρκεια του χρόνου που καθορίζεται στα Μέρη Η και III του παρόντος Παραρτήματος, χωρίς οι μεταβολές των μετρολογικών ιδιοτήτων του να υπερβαίνουν τα όρια που καθορίζονται στα εν λόγω Μέρη. 3. Πρόσθετες συσκευές 3.1 Οι μετρητές όγκου αερίου μπορούν να είναι εφοδιασμένοι με (α) Συσκευές προπληρωμής (β) ενσωματωμένες παλμογεννήτριες, οι έξοδοι των οποίων πρέπει να φέρουν ένδειξη της τιμής που αντιστοιχεί σε μία ώθηση με τη μορφή: «1 ώθηση =... m 3 (or dm 3 )» ή «1 m 3 =... ωθήσεις». Οι πρόσθετες αυτές συσκευές θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος του μετρητή και πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο μετρητή κατά την επαλήθευση. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσο αφορά την επίδραση τους στις μετρολογικές ιδιότητες των μετρητών.

5 2865 Κ.Δ.Π. 272/ Οι μετρητές αερίου μπορούν να είναι εφοδιασμένοι με κινητήριους άξονες εξόδου, συμπεριλαμβανομένων κινητήριων αξόνων ή άλλων συστημάτων για τη θέση σε κίνηση των κινητών πρόσθετων συσκευών. Η ροπή που πρέπει ν' αναπτυχθεί από το μετρητή, για να θέσει σε κίνηση τις συνδεδεμένες πρόσθετες συσκευές, δεν πρέπει να προκαλεί οποιεσδήποτε μεταβολές στην ένδειξη του μετρητή μεγαλύτερες από τις τιμές που καθορίζονται στις υποπαραγράφους του Μέρους II και του Μέρους III, του παρόντος Παραρτήματος Όταν δεν υπάρχει παρά ένας κινητήριος άξονας, αυτός πρέπει να χαρακτηρίζεται από την ένδειξη της σταθεράς του με τη μορφή "1 tr =... m 3 (ή dm 3 )", της μέγιστης επιτρεπόμενης ροπής με τη μορφή "Mmax =... N.mm" και της φοράς περιστροφής Σημ.: "tr" είναι η συντομογραφία της γαλλικής λέξης "tour" που σημαίνει περιστροφή Όταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας κινητήριοι άξονες, κάθε άξονας πρέπει να χαρακτηρίζεται από το γράμμα Μ, υπογεγραμμένο με τη μορφή "Μι, Μ2,...Μη", καθώς και από ένδειξη της σταθεράς του με τη μορφή "1 tr =...m 3 (ή dm 3 )" και την ένδειξη της φοράς περιστροφής. Ο ακόλουθος τύπος πρέπει να εμφανίζεται πάνω στο μετρητή, κατά προτίμηση πάνω στην πλάκα σήμανσης: kimi+k2m knmn < AN.mm, όπου Α είναι η αριθμητική τιμή της μέγιστης επιτρεπόμενης ροπής για τον κινητήριο άξονα με τη μεγαλύτερη σταθερά, όταν η ροπή εφαρμόζεται μόνο σ' αυτό τον άξονα. Ο άξονας αυτός πρέπει να χαρακτηρίζεται από το σύμβολο Μι. -ki (i = 1, 2,...η) είναι η αριθμητική τιμή που προσδιορίζεται ως ακολούθως: ki = / Ci -Mi (i = 1, 2,...π) είναι η ροπή που εφαρμόζεται στον κινητήριο άξονα, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ένδειξη ML -G (i = 1, 2,...η) είναι η σταθερά του κινητήριου άξονα που χαρακτηρίζεται από την ένδειξη ML Τα εκτεθειμένα άκρα των κινητήριων αξόνων πρέπει να προστατεύονται κατάλληλα, όταν δεν είναι συνδεδεμένα με κινητή πρόσθετη συσκευή Η σύζευξη μεταξύ της συσκευής μέτρησης και του ενδιάμεσου μηχανισμού μεταφοράς δεν πρέπει να διακόπτεται ή να τροποποιείται με την εφαρμογή ροπής ίσης με το τριπλάσιο της επιτρεπόμενης ροπής που καθορίζεται σύμφωνα με τα σημεία Β και Β του παρόντος Μέρους. 4. Επισημάνσεις 4.1 Κάθε μετρητής πρέπει να φέρει τις ακόλουθες επισημάνσεις, οι οποίες να είναι τοποθετημένες είτε πάνω στην πλάκα της συσκευής ένδειξης, είτε πάνω σε ειδική πλάκα σήμανσης ή να είναι κατανεμημένες πάνω σ' αυτές τις δύο πλάκες, και οι οποίες να είναι άμεσα ορατές, ευανάγνωστες και ανεξίτηλες κάτω από τις συνήθεις συνθήκες χρήσης του μετρητή: (α) Το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου

6 Κ.Δ:Π. 272/ (β) το σήμα αναγνώρισης του κατασκευαστή ή την εμπορική του επωνυμία (γ) τον αύξοντα αριθμό του μετρητή και τη χρονολογία κατασκευής του (δ) τον προσδιορισμό κατηγορίας του μετρητή με τη μορφή του κεφαλαίου γράμματος G, ακολουθούμενου από έναν αριθμό που καθορίζεται στα Μέρη II και III του παρόντος Παραρτήματος (ε) τη μέγιστη παροχή: Qmax =... m 3 /h (στ) την ελάχιστη παροχή: Qmin =... m 3 /h (ή dm 3 /h) (ζ) τη μέγιστη πίεση λειτουργίας: Pmax =... MPa (ή kpa ή Pa ή bar ή mbar) (η) για τους ογκομετρικούς μετρητές, την ονομαστική τιμή του κυκλικού όγκου: V=... m 3 (ή dm 3 ) (θ) κατά περίπτωση, τις επισημάνσεις που αναφέρονται στις υποπαραγράφους Β.3.1 και Β.3.2 του παρόντος Μέρους. Οι επισημάνσεις αυτές μπορούν, εντούτοις, να τοποθετούνται πάνω σε άλλες πλάκες ή πάνω στον ίδιο το μετρητή. 4.2 Ο Έφορος, ο οποίος εκδίδει την έγκριση τύπου, μπορεί να καθορίσει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η φύση του αερίου πρέπει να εμφαίνεται πάνω στην πλάκα σήμανσης. 4.3 Ο μετρητής μπορεί επιπλέον να φέρει το εμπορικό σήμα, ένα ειδικό αριθμό σειράς, το όνομα του διανομέα αερίου, σήμα που αποτελεί ένδειξη ότι συμμορφώνεται με ένα Ευρωπαϊκό πρότυπο και μία ένδειξη σχετική με οποιεσδήποτε επιδιορθώσεις που έγιναν. Εκτός ειδικής εξουσιοδότησης, οποιαδήποτε άλλη ένδειξη ή επισήμανση απαγορεύεται. 5. Συσκευές ένδειξης και στοιχείο ελέγχου 5.1 Συσκευή ένδειξης Οι συσκευές ένδειξης πρέπει να αποτελούνται από τροχιακούς, εκτός από το τελευταίο στοιχείο, το οποίο μπορεί να εξαιρεθεί από τον κανόνα αυτό. Οι τροχιακοί πρέπει να είναι αριθμημένοι σε κυβικά μέτρα ή σε δεκαδικά πολλαπλάσια ή υποπολλαπλάσια του κυβικού μέτρου. Το σύμβολο m 3 πρέπει να σημειώνεται πάνω στην πλάκα της συσκευής ένδειξης Οι τροχίσκοι που δεικνύουν τα υποπολλαπλάσια του κυβικού μέτρου, αν υπάρχουν, πρέπει να διακρίνονται καθαρά από τους άλλους τροχιακούς και να διαχωρίζονται από αυτούς με ένα ευδιάκριτο κόμμα Στις περιπτώσεις όπου ο τελευταίος τροχίσκος είναι αριθμημένος με δεκαδικά πολλαπλάσια του κυβικού μέτρου, πάνω στην πλάκα της συσκευής ένδειξης πρέπει να αναγράφεται (α) Είτε ένα ή περισσότερα σταθερά μηδενικά μετά τον τελευταίο τροχίσκο (β) είτε η ένδειξη "xlo, xloo, χΐ 000, κ.λπ." με τέτοιο τρόπο, ώστε η ανάγνωση να γίνεται πάντα σε κυβικά μέτρα Η συσκευή ένδειξης πρέπει να έχει αρκετούς αριθμημένους τροχιακούς, για να μπορεί να δεικνύει κατά προσέγγιση μιας

7 2867 Κ.Δ.Π. 272/2001 μονάδας του τελευταίου τροχιακού τον όγκο τον παρεχόμενο κατά τη διάρκεια λειτουργίας χιλίων ωρών στη μέγιστη παροχή. 5.2 Στοιχείο ελέγχου Οι μετρητές πρέπει να είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε ο έλεγχος να μπορεί να πραγματοποιείται με ικανοποιητική ακρίβεια. Για το σκοπό αυτό πρέπει να φέρουν εκ κατασκευής, είτε ένα κατάλληλο στοιχείο ελέγχου, είτε διατάξεις που να επιτρέπουν την προσθήκη ενός κινητού στοιχείου ελέγχου Το κατάλληλο στοιχείο ελέγχου στο μετρητή μπορεί να συνίσταται από το τελευταίο στοιχείο της συσκευής ένδειξης με μία από τις ακόλουθες μορφές: (α) Ένα τροχίσκο συνεχώς κινούμενο, φέροντα μία αριθμημένη κλίμακα (β) ένα δείχτη μετατοπιζόμενο μπροστά από μία σταθερή πλάκα με αριθμημένη κλίμακα ή ένα δίσκο με αριθμημένη κλίμακα που μετατοπίζεται μπροστά από ένα σταθερό σημείο αναφοράς Πάνω στις αριθμημένες κλίμακες των στοιχείων ελέγχου η μονάδα αρίθμησης πρέπει να σημειώνεται με τρόπο εμφανή και αναμφίβολο σε m 3 ή δεκαδικά υποπολλαπλάσια του κυβικού μέτρου. Η αρχή της κλίμακας πρέπει να φέρει τον αριθμό μηδέν Το διάστημα μεταξύ υποδιαιρέσεων της κλίμακας πρέπει να είναι σταθερό για όλη την κλίμακα και όχι κατώτερο του 1 χιλιοστομέτρου Η τιμή των υποδιαιρέσεων της κλίμακας πρέπει να έχει τη μορφή 1x10", 2x10" ή 5x10" m\ όπου n είναι ένας ακέραιος αριθμός, θετικός, αρνητικός ή μηδέν Οι χαράξεις των υποδιαιρέσεων της κλίμακας πρέπει να είναι λεπτές και ομοιόμορφα χαραγμένες. Στις περιπτώσεις όπου η τιμή της υποδιαίρεσης της κλίμακας έχει τη μορφή 1x10" ή 2x10" m\ όλες οι χαράξεις που αντιπροσωπεύουν πολλαπλάσια του 5 και στην περίπτωση όπου η τιμή της υποδιαίρεσης της κλίμακας έχει τη μορφή 5x10" m\ όλες οι χαράξεις που αντιπροσωπεύουν πολλαπλάσια του 2 πρέπει να διακρίνονται από ένα μεγαλύτερο μήκος Ο δείχτης ή το σταθερό σημείο αναφοράς πρέπει να είναι επαρκώς λεπτά, για να επιτρέπουν ασφαλή και εύκολη ανάγνωση. Το στοιχείο ελέγχου μπορεί να είναι εφοδιασμένο με ένα σημείο αναφοράς ευδιάκριτο και επαρκούς μεγέθους, για να επιτρέπει τη φωτοηλεκτρική ανάγνωση. Το σημείο αναφοράς δεν πρέπει να επικαλύπτει την υποδιαίρεση. Αν συντρέχει περίπτωση, μπορεί να πάρει τη θέση του αριθμού μηδέν. Το σημείο αυτό αναφοράς δεν πρέπει να επηρεάζει την ακρίβεια της ανάγνωσης. 5.3 Διάμετρος των τροχίσκων και των πλακών των συσκευών ένδειξης Η διάμετρος των τροχίσκων πρέπει να είναι τουλάχιστο 16 mm.

8 Κ.Δ.Π. 272/ Η διάμετρος των αριθμημένων κλιμάκων που αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β.5.2.2(β) του παρόντος Μέρους πρέπει να είναι τουλάχιστο 32 mm. 5.4 Ανάγνωση της συσκευής ένδειξης Η συσκευή ένδειξης πρέπει να είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρείται η αρχή της ανάγνωσης με απλή παράθεση. 5.5 Διαδοχή των αριθμών Η διαδοχή κατά μία μονάδα ενός "ψηφίου οποιασδήποτε τάξης πρέπει να ολοκληρώνεται ενώ το ψηφίο της αμέσως κατώτερης τάξης περιγράφει το τελευταίο δέκατο της διαδρομής του. 5.6 Αποσυναρμολόγηση της συσκευής ένδειξης Οι μετρητές πρέπει να είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατό η συσκευή ένδειξης να αποσυναρμολογείται εύκολα κατά τον έλεγχο. 6. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα 6.1 Τα σφάλματα μέτρησης εκφράζονται ως σχετική τιμή με το λόγο (επί τοις εκατό) της διαφοράς μεταξύ του δεικνυόμενου όγκου και του όγκου που έχει πραγματικά διέλθει από το μετρητή προς τον όγκο που έχει πραγματικά διέλθει από το μετρητή. 6.2 Τα σφάλματα αυτά αναφέρονται στη μέτρηση όγκων αέρα με πυκνότητα αναφοράς 1,2 kg/m\ Κάτω από κανονικές ατμοσφαιρικές συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας ενός εργαστηρίου δοκιμών ικανοποιεί την προϋπόθεση αυτή. 6.3 Τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα καθορίζονται στα Μέρη II και III του παρόντος Παραρτήματος και ισχύουν για τις επιτρεπόμενες φορές εκροής. 7. Απορρόφηση πίεσης 7.1 Μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές Οι μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές απορρόφησης πίεσης καθορίζονται στα Μέρη II και III του παρόντος Παραρτήματος. 8. Θέσεις των σημάτων επαλήθευσης και των σφραγίδων προστασίας 8.1 Οι θέσεις των σημάτων επαλήθευσης και σφραγίδων προστασίας πρέπει να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε αποσυναρμολόγηση του τμήματος που έχει σφραγισθεί με ένα από τα σήματα ή τις σφραγίδες να επιφέρει την καταστροφή του εν λόγω σήματος ή σφραγίδας. 8.2 Όταν οι επισημάνσεις που αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β.4.1 του παρόντος Μέρους τοποθετούνται σε ειδική πλάκα σήμανσης, και αν η πλάκα αυτή δεν είναι προσαρμοσμένη κατά τρόπο μόνιμο, ένα από τα σήματα ή μία από τις σφραγίδες πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστρέφεται, όταν η ειδική πλάκα αφαιρείται, με σκοπό την παρεμπόδιση της αφαίρεσης της εν λόγω πλάκας. 8.3 Πρέπει να προβλέπονται θέσεις για τα σήματα επαλήθευσης ή τις σφραγίδες προστασίας (α) Σε όλες τις πλάκες που φέρουν επισήμανση που καθορίζεται από το παρόν Παράρτημα, εκτός αν οι πλάκες αυτές είναι μόνιμα προσαρμοσμένες (β) σε όλα τα τμήματα του μετρητή που δεν μπορούν να προστατευτούν με άλλο τρόπο από επέμβαση που ενδέχεται:

9 2869 Κ.Δ.Π. 272/2001 να επηρεάσουν ή μεταβάλουν την ένδειξη της συσκευής ένδειξης του μετρητή* να μεταβάλουν ή διακόψουν τη σύζευξη μεταξύ της συσκευής μέτρησης και της συσκευής ένδειξης, να αφαιρέσουν ή μετατοπίσουν σημαντικά από μετρολογικής άποψης τμήματα του μετρητή (γ) πάνω στη σύνδεση των κινητών πρόσθετων συσκευών ή πάνω στους προστατευτικούς μηχανισμούς που αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β του παρόντος Μέρους. 9. Έγκριση ΕΟΚ τύπου και αρχική επαλήθευση ΕΟΚ Η έγκριση ΕΟΚ τύπου και η αρχική επαλήθευση ΕΟΚ των μετρητών όγκου αερίου πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και των περί Μέτρων και Σταθμών Κανονισμών του 1981 Επίσημη ^2000. J 1 Τρίτο (1): Έγκριση ΕΟΚ τύπου Κάθε αίτηση για έγκριση ΕΟΚ τύπου ενός μετρητή όγκου αερίου πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα έγγραφα: περιγραφή του μετρητή αναφέρουσα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αρχή λειτουργίας του, προοπτικό σχεδιάγραμμα ή φωτογραφία του μετρητή, ονοματολογία των μερών, με περιγραφή των υλικών από τα οποία αυτά είναι κατασκευασμένα, σχέδιο του συνόλου με συνταύτιση των συστατικών μερών που περιλαμβάνονται στην ονοματολογία, σχέδιο πλάγιας όψης, σχέδιο που δείχνει τη θέση των σημάτων επαλήθευσης και των σφραγίδων προστασίας, σχέδιο της συσκευής ένδειξης με τους μηχανισμούς ρύθμισης της, σχέδιο πλάγιας όψης των σημαντικών από μετρολογικής άποψης συστατικών μερών, σχέδιο της πλάκας της συσκευής ένδειξης και της διάταξης των επισημάνσεων, κατά περίπτωση, σχέδιο των πρόσθετων συσκευών που αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β.3.1 του παρόντος Μέρους, κατά περίπτωση, πίνακα των χαρακτηριστικών των κινητήριων αξόνων που αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β.3.2 του παρόντος Μέρους, κατάλογο των υποβαλλόμενων εγγράφων, δήλωση η οποία να καθορίζει ότι οι μετρητές που κατασκευάζονται σύμφωνα με τον τύπο θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις για ασφάλεια, ειδικά σ' ό,τι αφορά στη μέγιστη πίεση λειτουργίας που αναγράφεται στην πλάκα σήμανσης.

10 Κ.Δ.ΪΙ. 272/ Το πιστοποιητικό έγκρισης τύπου πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Το όνομα και τη διεύθυνση του προσώπου στο οποίο εκδίδεται το πιστοποιητικό έγκριση ΕΟΚ τύπου, την ονομασία του τύπου του μετρητή και/ή την εμπορική του ονομασία, τα κύρια τεχνικά και μετρολογικά χαρακτηριστικά, όπως την ελάχιστη παροχή, τη μέγιστη παροχή, τη μέγιστη πίεση λειτουργίας, την ονομαστική εσωτερική διάμετρο των τεμαχίων συναρμογής και, στην περίπτωση των ογκομετρικών μετρητών αερίου, την ονομαστική τιμή του κυκλικού όγκου, το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου, την περίοδο ισχύος της έγκρισης ΕΟΚ τύπου, στην περίπτωση μετρητών εφοδιασμένων με κινητήριους άξονες (α) αν δεν υπάρχει παρά ένας κινητήριος άξονας, τα χαρακτηριστικά του άξονα, όπως αυτά αναφέρονται στην υποπαράγραφο Β του παρόντος Μέρους (β) αν υπάρχουν δύο ή περισσότεροι κινητήριοι άξονες, τα χαρακτηριστικά κάθε άξονα και τον τύπο που αναφέρεται στην υποπαράγραφο Β του παρόντος Μέρους, την ένδειξη της θέσης για το σήμα έγκρισης ΕΟΚ τύπου και τα σήματα επαλήθευσης και τις σφραγίδες προστασίας (κατά περίπτωση, σε φωτογραφίες ή σχεδιαγράμματα), κατάλογο των εγγράφων που συνοδεύουν το πιστοποιητικό έγκρισης ΕΟΚ τύπου, οποιεσδήποτε ειδικές παρατηρήσεις. 9.2 Αρχική επαλήθευση ΕΟΚ Οι μετρητές όγκου αερίου που υποβάλλονται για αρχική επαλήθευση ΕΟΚ πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Η αρχική επαλήθευση ΕΟΚ δεν εγγυάται την καλή λειτουργία ή την ακρίβεια των ενδείξεων πρόσθετων συσκευών, όπως αναφέρονται στις υποπαραγράφους Β.3.1 ή Β.3.2 του παρόντος Μέρους. Κανένα σήμα επαλήθευσης ΕΟΚ ή σφραγίδα ΕΟΚ δεν πρέπει να τοποθετείται σε τέτοιες πρόσθετες συσκευές, εκτός από τις συνδέσεις που προβλέπονται στην υποπαράγραφο Β.8.3(γ) του παρόντος Μέρους. 10. Σήματα επαλήθευσης και σφραγίδες προστασίας 10.1 Τοποθέτηση Οι μετρητές που έχουν υποστεί με επιτυχία τις δοκιμές επαλήθευσης πρέπει να εφοδιάζονται με το σήμα αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ, να λαμβάνουν σφραγίδες ΕΟΚ στις θέσεις που προβλέπονται στην υποπαράγραφο Β.8.3 του παρόντος Μέρους Σκοπός Η τοποθέτηση σημάτων αρχικής επαλήθευσης ΕΟΚ και σφραγίδων προστασίας σ' ένα μετρητή αερίου πιστοποιεί αποκλειστικά ότι ο εν λόγω μετρητής πληροί τις διατάξεις των παρόντων Κανονισμών.

11 2871 Κ.Δ.Π. 272/2001 ΜΕΡΟΣ II ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΓΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ 1. Πεδίο εφαρμογής Το παρόν Μέρος εφαρμόζεται, μαζί με τις προδιαγραφές του Μέρους Ι, στους μετρητές αερίου στους οποίους η μέτρηση του παρεχόμενου αερίου πραγματοποιείται μέσω θαλάμων μέτρησης με μεταβλητά τοιχώματα. 2. Περιοχή παροχών και προσδιορισμός κατηγορίας 2.1 Οι επιτρεπόμενες τιμές των μέγιστων παροχών, τα ανώτατα όρια των αντίστοιχων ελάχιστων παροχών και οι ελάχιστες τιμές των κυκλικών όγκων δίδονται στον πιο κάτω πίνακα σε συσχετισμό με την κατηγορία (G) των μετρητών: G Qmax m7h Qmin m 3 /h (Μέγιστη τιμή) V dm 3 (Ελάχιστη τιμή) 1,6 2, , ,000 0,016 0,025 0,040 0,060 0,100 0,160 0,250 0,400 0,650 1,000 1,600 2,500 4,000 6,500 0,7 1,2 2,0 3,5 6, , Αν για έναν τύπο μετρητή η τιμή της Qmin είναι κατώτερη από τον αριθμό που αναφέρεται στον πίνακα της υποπαραγράφου 2.1 του παρόντος Μέρους, η αριθμητική τιμή της Qmin πρέπει να εκφράζεται με ένα αριθμό της στήλης 3 του εν λόγω πίνακα ή με ένα δεκαδικό υποπολλαπλάσιο του αριθμού αυτού. 2.3 Οι μετρητές που έχουν ένα κυκλικό όγκο μικρότερο της τιμής που δίνεται στον πίνακα της υποπαραγράφου 2.1 του παρόντος Μέρους μπορούν να εγκριθούν νοουμένου ότι ο τύπος των μετρητών αυτών ικανοποιεί τις απαιτήσεις της δοκιμής ανθεκτικότητας που αναφέρεται για το λόγο αυτό στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους. 3. Λεπτομέρειες κατασκευής 3.1 Για καθένα από τους μετρητές η διαφορά μεταξύ της υπολογιζόμενης τιμής του κυκλικού όγκου V και της τιμής του ίδιου όγκου που αναφέρεται πάνω στο μετρητή, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 5% αυτής της τελευταίας τιμής.

12 Κ.Δ.Π. 272/ Οι μετρητές G 1,6 μέχρι G 6 συμπεριλαμβανομένου, μπορούν να είναι εφοδιασμένοι με μία συσκευή που εμποδίζει τη λειτουργία της συσκευής μέτρησης, όταν το αέριο εκρέει κατά μία μη επιτρεπόμενη φορά. 4. Στοιχείο ελέγχου 4.1 Για τους μετρητές G 1,6 μέχρι G 6 συμπεριλαμβανομένου, το στοιχείο ελέγχου κατασκευάζεται όπως αναφέρεται στην υποπαράγραφο Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος. Για τους μετρητές G 10 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου, το στοιχείο ελέγχου είναι Είτε κατασκευασμένο όπως αναφέρεται στην υποπαράγραφο Β.5.2,2 του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος είτε κινητό. 4.2 Όταν το στοιχείο ελέγχου κατασκευάζεται όπως αναφέρεται στην υποπαράγραφο Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, η τιμή της υποδιαίρεσης του στοιχείου ελέγχου και η αρίθμηση του πρέπει να είναι σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα: Προσδιορισμός Μέγιστη τιμή Αρίθμηση των μετρητών υποδιαίρεσης ανά G 1,6 μέχρι G 6 συμπεριλαμβανομένου 0,2 dm 3 1 dm 3 G 10 μέχρι G 65 συμπεριλαμβανομένου 2 dm 3 10 dm 3 G 100 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου 20 dm dm Για τους μετρητές των οποίων το στοιχείο ελέγχου κατασκευάζεται όπως αναφέρεται στην υποπαράγραφο Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, η τυπική απόκλιση μίας σειράς τουλάχιστο τριάντα διαδοχικών μετρήσεων, πραγματοποιούμενων σε μία παροχή της τάξης των 0,1 Qmax και κάτω από τις ίδιες συνθήκες, ενός όγκου αέρα που καθορίζεται πιο κάτω, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τιμές που αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα: Προσδιορισμός Όγκος αέρα Μέγιστη των μετρητών προς μέτρηση επιτρεπόμενη τυπική απόκλιση G 1,6 μέχρι G 4 συμπεριλαμβανομένου 20 V 0,2 dm 3 G6 10 V 0,2 dm 3 G 10 μέχρι G 65 συμπεριλαμβανομένου 10 V 2 dm 3 G 100 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου 5 V 20 dm 3 Ο όγκος του προς μέτρηση αέρα μπορεί να αντικατασταθεί από τον πλησιέστερο όγκο που αντιστοιχεί σε έναν ακέραιο αριθμό στροφών του στοιχείου ελέγχου. 5. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα 5.1 Γενικές διατάξεις Τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ δίδονται στον πιο κάτω πίνακα:

13 2873 Κ.Δ.Π. 272/2001 Παροχή Q Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα Qmin < Q < 2 Qmin ± 3% 2Qmin<Q<Qmax ±2% Κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ, τα σφάλματα ενός μετρητή για τις παροχές Q που περιλαμβάνονται μεταξύ 2 Qmin και Qmax δεν πρέπει όλα να υπερβαίνουν το 1%, αν είναι όλα με το ίδιο πρόσημο. 5.2 Ειδικές διατάξεις Όταν εφαρμόζονται στους κινητήριους άξονες οι μέγιστες ροπές που αναγράφονται στο μετρητή αερίου σύμφωνα με τις υποπαραγράφους Β και Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, η ένδειξη του μετρητή αερίου σε Qmin δεν πρέπει να μεταβάλλεται περισσότερο από 1,5%, με την επιφύλαξη της υποπαραγράφου του παρόντος Μέρους. 6. Απορρόφηση πίεσης 6.1 Ολική απορρόφηση πίεσης Η ολική απορρόφηση πίεσης κατά τη ροή αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3 σε μία παροχή ίση με Qmax δεν πρέπει κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ να υπερβαίνει κατά μέσο όρο: Προσδιορισμός των μετρητών Μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές του μέσου όρου της ολικής απορρόφησης της πίεσης N/m 2 mbar G 1,6 μέχρι G 10 συμπεριλαμβανομένου G 16 μέχρι G 40 συμπεριλαμβανομένου G 65 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου Μηχανική απορρόφηση πίεσης Η μηχανική απορρόφηση πίεσης δηλαδή, η απορρόφηση πίεσης κατά την εκροή αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3 σε μία παροχή που περιλαμβάνεται μεταξύ της Qmin και της 2 Qmin, δεν πρέπει να υπερβαίνει κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ τις τιμές που δίδονται στον πιο κάτω πίνακα: Προσδιορισμός των μετρητών Μέγιστες επιτρεπόμενες τιμές της μηχανικής απορρόφησης της πίεσης N/m 2 mbar G 1,6 μέχρι G 40 συμπεριλαμβανομένου 60 0,6 G 65 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου 100 1,0 Οι πιο πάνω τιμές αναφέρονται στα μέγιστα της μηχανικής απορρόφησης πίεσης.

14 Κ.Δ.Π. 272/ Ειδικές διατάξεις Για τους μετρητές των οποίων η πίεση λειτουργίας υπερβαίνει το 0,1 MPa (1 bar), πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις της υποπαραγράφου 6.2 του παρόντος Μέρους που αφορούν στη μηχανική απορρόφηση πίεσης, αλλά δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ολική απορρόφηση πίεσης που αναφέρεται στην υποπαράγραφο 6.1 του παρόντος Μέρους Η σύνδεση πρόσθετων συσκευών δεν πρέπει να προκαλεί αύξηση της μηχανικής απορρόφησης πίεσης των μετρητών αερίου μεγαλύτερη από 20 Pa (0,2 mbar). 7. Έγκριση ΕΟΚ τύπου 7.1 Αίτηση για έγκριση ΕΟΚ τύπου Ταυτόχρονα με την υποβολή του υποδείγματος του τύπου, ο αιτητής πρέπει να θέτει στη διάθεση του Εφόρου δύο μέχρι έξι μετρητές δείγματα, κατασκευασμένους σύμφωνα με τον τύπο Μετά από αίτηση του Εφόρου, ο αριθμός των μετρητών δειγμάτων που αναφέρονται πιο πάνω πρέπει να διανέμεται σε περισσότερες κατηγορίες G, αν η αίτηση για έγκριση αφορά σε μετρητές διαφορετικών κατηγοριών Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών για έγκριση του τύπου δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικά, μπορούν να ζητηθούν από τον αιτητή επιπρόσθετοι μετρητές δείγματα Ανεξάρτητα από τις πιο πάνω διατάξεις, οι μετρητές δείγματα μπορούν να τεθούν στη διάθεση του Εφόρου σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά η απόφαση για έγκριση τύπου δε δίδεται μέχρι να εξεταστούν πλήρως όλα τα δείγματα Οι μετρητές δείγμάτα παραμένουν στην κυριότητα του αιτητή και του επιστρέφονται, αφού χορηγηθεί η έγκριση τύπου. 7.2 Εξέταση Το υπόδειγμα τύπου και οι μετρητές δείγματα πρέπει να πληρούν τις διατάξεις του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος και τις παραγράφους 2, 3,4, 5 και 6 του παρόντος Μέρους Εξάλλου, στην περιοχή παροχής η διαφορά μεταξύ του μέγιστου και του ελάχιστου των σφαλμάτων ως συνάρτηση της παροχής Q δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3% για κάθε μετρητή Το υπόδειγμα τύπου και οι μετρητές δείγματα πρέπει να υποβάλλονται σε μία δοκιμή ανθεκτικότητας, η οποία να πραγματοποιείται Για τους μετρητές G 1,6 μέχρι G 10 συμπεριλαμβανομένου: στη μέγιστη παροχή των μετρητών και με αέρα. Εντούτοις, για τους μετρητές στην πλάκα σήμανσης των οποίων αναφέρεται το προς μέτρηση αέριο, η δοκιμή μπορεί να πραγματοποιείται ολικώς ή μερικώς με το αναφερόμενο αέριο Για τους μετρητές G 16 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου: όσο είναι δυνατό στη μέγιστη παροχή των μετρητών, χρησιμοποιώντας είτε άερα, είτε αέριο Η διάρκεια της δοκιμής ανθεκτικότητας για μετρητές των οποίων ο κυκλικός όγκος είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τις τιμές που αναφέρονται στον πίνακα της υποπαραγράφου 2.1 του παρόντος Μέρους πρέπει να είναι

15 2875 Κ.Δ.Π. 272/ Για τους μετρητές G 1,6 μέχρι G 10 συμπεριλαμβανομένου: ώρες. Η δοκιμή μπορεί να διακοπεί, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε εξήντα ημέρες Για τους μετρητές G 16 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένου: μέχρις ότου κάθε μετρητής μετρά ένα όγκο αέρα ή αερίου που αντιστοιχεί σε μία λειτουργία ωρών στη μέγιστη παροχή του μετρητή. Η δοκιμή πρέπει να συμπληρώνεται μέσα σε έξι μήνες Για τους μετρητές των οποίων ο κυκλικός όγκος είναι μικρότερος από τις τιμές που αναφέρονται στον πίνακα της υποπαραγράφου 2.1 του παρόντος Μέρους, η διάρκεια της δοκιμής ανθεκτικότητας πρέπει να είναι ώρες και να διενεργείται σε έναν αριθμό μετρητών μεγαλύτερο από εκείνο που καθορίζεται στην υποπαράγραφο 7.1 του παρόντος Μέρους, ανάλογα με την κατηγορία του εξεταζόμενου μετρητή και τα γενικά χαρακτηριστικά του Μετά τη δοκιμή ανθεκτικότητας, οι μετρητές (με εξαίρεση, το πολύ, ενός από αυτούς, αν η δοκιμή γίνεται σε τρεις ή περισσότερους μετρητές) πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις: (α) Στην περιοχή της παροχής, η διαφορά μεταξύ των μέγιστων και ελάχιστων σφαλμάτων σε συνάρτηση με την παροχή Q δεν πρέπει να υπερβαίνει το 4% για κάθε μετρητή (β) οι τιμές των σφαλμάτων δεν πρέπει να διαφέρουν από τις αρχικές αντίστοιχες τιμές περισσότερο από 1,5%. Για την παροχή Qmin το σφάλμα αυτό εφαρμόζεται μόνο για τις μεταβολές κατά την αρνητική φορά (γ) η μηχανική απορρόφηση της πίεσης δεν πρέπει να έχει αυξηθεί περισσότερο από 20 N/m 2 (0,2 mbar) Στην περίπτωση μετρητών εφοδιασμένων με έναν ή περισσότερους κινητήριους άξονες, τρεις τουλάχιστο μετρητές από κάθε κατηγορία G πρέπει να δοκιμάζονται με αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3 (βλ. υποπαράγραφο Β.6.2 του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος) για συμμόρφωση τους με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος και των υποπαραγράφων και του παρόντος Μέρους. Στην περίπτωση μετρητών εφοδιασμένων με πολλούς κινητήριους άξονες, η δοκιμή πρέπει να πραγματοποιείται στον άξονα που δίνει την πιο δυσμενή τιμή. Για τους μετρητές της ίδιας κατηγορίας G, πρέπει να υιοθετείται ως μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή της ροπής η πιο μικρή τιμή της ροπής που λαμβάνεται κατά τις δοκιμές. Όταν ένας τύπος καλύπτει μετρητές διάφορων κατηγοριών G, η δοκιμή της ροπής μπορεί να περιοριστεί μόνο σε μετρητές της πιο μικρής κατηγορίας G, νοουμένου ότι η ίδια ροπή εφαρμόζεται στους μετρητές μεγαλύτερης κατηγορίας και ότι ο κινητήριος άξονας αυτών των τελευταίων έχει την ίδια ή μεγαλύτερη σταθερά. 7.3 Τροποποίηση ενός ήδη εγκεκριμένου τύπου Αν η αίτηση για έγκριση αφορά τροποποίηση ενός ήδη εγκεκριμένου τύπου, ο Έφορος αποφασίζει, ανάλογα με το χαρακτήρα της τροποποίησης, αν και σε ποιο βαθμό μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις των υποπαραγράφων 7.1, 7.2.3, και 7,2.5 του παρόντος Μέρους.

16 Κ.Δ.Π. 272/ Αρχική επαλήθευση ΕΟΚ Δοκιμές ακριβείας Ένας μετρητής θεωρείται ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις σε σχέση με τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα, αν οι απαιτήσεις αυτές ικανοποιούνται στις ακόλουθες παροχές: (α) Στην παροχή Qmin (β) σε μία παροχή της τάξης 0,5 Qmax (γ) στην παροχή Qmax. Αν η δοκιμή πραγματοποιείται σε διαφορετικές παροχές, αυτές πρέπει να εγγυώνται ένα αποτέλεσμα τουλάχιστο ταυτόσημο με εκείνο των δοκιμών που αναφέρονται πιο πάνω. ΜΕΡΟΣ III ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟ 1. Πεδίο εφαρμογής Το παρόν Μέρος εφαρμόζεται, μαζί με τις προδιαγραφές του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, στους 1.1 Μετρητές αερίου με περιστροφικά έμβολα, στους οποίους η μέτρηση του παρεχόμενου αερίου πραγματοποιείται μέσω θαλάμων μέτρησης με περιστροφικά τοιχώματα. 1.2 Μετρητές αερίου με αεροστρόβιλο, στους οποίους η ροή του αερίου θέτει σε κίνηση ένα τροχό αεροστρόβιλου και ο αριθμός στροφών του τροχού αντιπροσωπεύει τον όγκο του παρεχόμενου αερίου. 2. Περιοχή παροχής Οι μετρητές αερίου πρέπει να έχουν μόνο τις περιοχές παροχής που φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα, οι οποίες αντιστοιχούν στην κατηγορία τους (G): Περιοχή παροχής Προσδιορισμός G Qmax (m7h) Μικρή μέση μεγάλη Qmin (m 3 /h) , , και τα δεκαδικά πολλαπλάσια των πέντε τελευταίων σειρών.

17 2877 Κ.Δ.Π. 272/ Λεπτομέρειες κατασκευής 3.1 Μετρητές με περιστροφικά έμβολα Οι μετρητές πρέπει να φέρουν στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής του αερίου μία υποδοχή στατικής πίεσης για τη μέτρηση της απορρόφησης πίεσης. Η μετρούμενη πίεση στην αρχή της διαδρομής αποτελεί την πίεση αναφοράς Οι μετρητές μπορούν να φέρουν μία χειροκίνητη διάταξη για την περιστροφή των εμβόλων, νοουμένου ότι η διάταξη αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται με τρόπο που να εμποδίζει την ορθή λειτουργία του μετρητή Οι τριβείς των αξόνων των περιστροφικών εμβόλων των μετρητών κατηγοριών G 160 και άνω μπορούν να κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να είναι προσιτοί, χωρίς να παραβιάζονται οι σφραγίδες προστασίας. 3.2 Μετρητές με αεροστρόβιλο Οι μετρητές πρέπει να φέρουν υποδοχή πίεσης επιτρέπουσα, εφόσον συντρέχει περίπτωση κατά έμμεσο τρόπο, να προσδιοριστεί ως πίεση αναφοράς η πίεση αμέσως στην αρχή διαδρομής του τροχού του αεροστρόβιλου Αν υπάρχει συσκευή στραγγαλισμού της εκροής του αερίου στην αρχή διαδρομής του τροχού του αεροστρόβιλου, οι μετρητές μπορούν να φέρουν, επιπρόσθετα από την υποδοχή πίεσης που απαιτείται στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους, μία άλλη υποδοχή πίεσης αμέσως πριν από αυτό το στραγγαλιστήρα για να επιτρέπει τη μέτρηση της πτώσης της πίεσης στη συσκευή στραγγαλισμού. 3.3 Υποδοχές πίεσης Τα ανοίγματα των υποδοχών πίεσης πρέπει να έχουν διάμετρο τουλάχιστο 3 mm. Στην περίπτωση των υποδοχών πίεσης σε σχήμα σχισμής, η σχισμή αυτή πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστο 2 mm και κάθετη τομή κατά τη διεύθυνση της ροής τουλάχιστο 10 mm Οι υποδοχές πίεσης πρέπει να είναι εφοδιασμένες με διάταξη αεριοστεγούς κλεισίματος Η υποδοχή πίεσης για την πίεση αναφοράς πρέπει να φέρει κατά τρόπο ορατό και ανεξίτηλο την επισήμανση "pr", ενώ η άλλη υποδοχή πίεσης την επισήμανση "ρ". 4. Στοιχείο ελέγχου 4.1 Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Β.5.2.2(a) και (β), του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, η τιμή της υποδιαίρεσης του στοιχείου ελέγχου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις ακόλουθες τιμές: 0,002 m 3 για τις κατηγορίες από G 16 μέχρι G 65 συμπεριλαμβανομένης 0,02 m 3 για τις κατηγορίες από G 100 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένης 0,2 m 3 για τις κατηγορίες από G μέχρι G συμπεριλαμβανομένης 2,0 m 3 για τις κατηγορίες G και άνω.

18 Κ.Δ.Π. 272/ Το διάστημα μεταξύ αριθμών στην κλίμακα του στοιχείου ελέγχου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις ακόλουθες τιμές: 0,01 m 3 για τις κατηγορίες από G 16 μέχρι G 65 συμπεριλαμβανομένης 0,1 m 3 για τις κατηγορίες από G 100 μέχρι G 650 συμπεριλαμβανομένης 1,0m 3 για τις κατηγορίες από G μέχρι G συμπεριλαμβανομένης 10,0 m 3 για τις κατηγορίες G και άνω. 5. Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα 5.1 Γενικές διατάξεις Τα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ δίδονται στον πιο κάτω πίνακα: Παροχή Q m 3 /h Μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα Qmin < Q < 0,2 Qmax ±2% 0,2 Qmax < Q < Qmax ±1% Τα σφάλματα δεν πρέπει όλα να υπερβαίνουν το μισό των μέγιστων επιτρεπόμενων σφαλμάτων, αν έχουν όλα το ίδιο πρόσημο. 5.2 Ειδικές διατάξεις Όταν στους κινητήριους άξονες εφαρμόζονται οι μέγιστες ροπές που αναφέρονται στο μετρητή όγκου αερίου σύμφωνα με τις υποπαραγράφους Β και Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος, οι διακυμάνσεις της ένδειξης του μετρητή όγκου αερίου στην Qmin δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις τιμές που δίδονται στον πιο κάτω πίνακα: Qmin Διακυμάνσεις της ένδειξης σε Qmin 0,05 Qmax 1% 0,1 Qmax 0,5% 0,2 Qmax 0,25% 6. Έγκριση ΕΟΚ τύπου 6.1 Αίτηση για έγκριση ΕΟΚ τύπου Ταυτόχρονα με την υποβολή του υποδείγματος του τύπου, ο αιτητής πρέπει να θέτει αρχικά στη διάθεση του Εφόρου δύο μέχρι έξι μετρητές δείγματα κατασκευασμένους σύμφωνα με το υπόδειγμα του τύπου. Μετά από αίτηση του Εφόρου, ο αριθμός των μετρητών δειγμάτων που αναφέρονται πιο πάνω πρέπει να διανέμεται σε περισσότερες κατηγορίες G, αν η αίτηση για έγκριση αφορά σε μετρητές διαφορετικών κατηγοριών. Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν είναι πλήρως ικανοποιητικά, μπορούν να ζητηθούν συμπληρωματικά δείγματα.

19 2879 Κ.Δ.Π. 272/2001, Παρέκκλιση από τη διάταξη αυτή μπορεί να επιτραπεί υπό την έννοια του ότι οι μετρητές δείγματα μπορούν να τεθούν στη διάθεση του Εφόρου σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Όμως, η απόφαση αναφορικά με την έγκριση τύπου δε θα παρθεί μέχρι να εξεταστούν πλήρως όλα τα δείγματα Οι μετρητές δείγματα πρέπει να παραμένουν στην κυριότητα του αιτητή και να του επιστρέφονται μετά την παραχώρηση έγκρισης τύπου. 6.2 Εξέταση Η εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει ιδιαίτερα τον προσδιορισμό των σφαλμάτων κάθε μετρητή με μία δοκιμή με αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3. Κάθε αποτέλεσμα δοκιμής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη χωριστά Η καμπύλη των σφαλμάτων καθενός από τους μετρητές πρέπει να παραμένει μέσα στη ζώνη που προσδιορίζεται από τα όρια των μέγιστων επιτρεπόμενων σφαλμάτων κατά την αρχική επαλήθευση ΕΟΚ, στην έκταση των παροχών για τις οποίες ζητείται έγκριση Η διαφορά μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης τιμής των σφαλμάτο)ν για καθένα από τους μετρητές δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1% στην περιοχή παροχών από 0,5 Qmax μέχρι Qmax Οι μετρητές πρέπει να υποβάλλονται στη συνέχεια σε δοκιμή αντοχής με αέρα ή αέριο Στο μέτρο του δυνατού η δοκιμή αντοχής πρέπει να πραγματοποιείται στη μέγιστη παροχή των μετρητών. Η διάρκεια λειτουργίας πρέπει να είναι τόση, ώστε κάθε μετρητής να μετρά ένα όγκο αέρα ή αερίου που να αντιστοιχεί σε λειτουργία ωρών στη μέγιστη παροχή του, χωρίς η ολική αυτή διάρκεια της δοκιμής να υπερβαίνει τους έξι μήνες Μετά από αυτή τη δοκιμή αντοχής, οι μετρητές εξετάζονται πάλι με αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρότυπο εξοπλισμού, όπως και κατά τη δοκιμή που αναφέρεται στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δοκιμής (α) Οι τιμές των σφαλμάτων οι οποίες προσδιορίζονται στις παροχές που αναφέρονται στην υποπαράγραφο 7.1 του παρόντος Μέρους για κάθε μετρητή (εκτός το πολύ για έναν από αυτούς) δεν πρέπει να διαφέρουν περισσότερο από 1% από τα σφάλματα που παρατηρούνται κατά τη δοκιμή που προβλέπεται στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους (β) η διαφορά μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης τιμής της καμπύλης σφαλμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5% για καθένα από τους μετρητές (εκτός το πολύ για έναν από αυτούς) στην περιοχή παροχών από 0,5 Qmax μέχρι Qmax.

20 Κ.Δ.Π. 272/ Μετρητές με κινητήριους άξονες Στην περίπτωση μετρητών με έναν ή περισσότερους κινητήριους άξονες πρέπει να δοκιμάζονται τουλάχιστο τρεις μετρητές από κάθε κατηγορία G με αέρα πυκνότητας 1,2 kg/m 3 (όπως καθορίζεται στην υποπαράγραφο Β.6.2 του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος) για διαπίστωση της συμμόρφωσης τους με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Β του Μέρους Ι του παρόντος Παραρτήματος και της υποπαραγράφου του παρόντος Μέρους. Στην περίπτωση μετρητών εφοδιασμένων με περισσότερους κινητήριους άξονες, η δοκιμή πρέπει να πραγματοποιείται στον άξονα που παρέχει την πιο δυσμενή τιμή. Για τους μετρητές της ίδιας κατηγορίας G, πρέπει να υιοθετείται ως μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή ροπής η μικρότερη τιμή ροπής που λαμβάνεται κατά τις δοκιμές. Όταν ένας τύπος περιλαμβάνει μετρητές διάφορων κατηγοριών G, η δοκιμή ροπής μπορεί να πραγματοποιείται μόνο σε μετρητές της μικρότερης κατηγορίας G, αν η ίδια ροπή καθορίζεται στους μετρητές της μεγαλύτερης κατηγορίας και αν ο κινητήριος άξονας τους έχει την ίδια ή μεγαλύτερη σταθερά Στην περίπτωση μετρητών που έχουν πολλές τιμές για Qmin, μπορεί να πραγματοποιείται μόνο η δοκιμή που προβλέπεται στην υποπαράγραφο του παρόντος Μέρους για τη μικρότερη τιμή Qmin. Οι επιτρεπόμενες ροπές για τις άλλες περιοχές παροχής μπορούν να υπολογίζονται από το αποτέλεσμα της δοκιμής αυτής. Η μετατροπή σε άλλες τιμές Qmin πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες: (α) Σε σταθερή παροχή, η διακύμανση του σφάλματος είναι ανάλογη της ροπής (β) σε σταθερή ροπή, η διακύμανση του σφάλματος στην περίπτωση των μετρητών με περιστροφικά έμβολα είναι αντίστροφα ανάλογη της παροχής και στην περίπτωση των μετρητών με αεροστρόβιλο είναι αντίστροφα ανάλογη του τετραγώνου της παροχής. 7. Αρχική επαλήθευση ΕΟΚ 7.1 Δοκιμές ακριβείας Ένας μετρητής θεωρείται ότι πληροί τις απαιτήσεις που αφορούν στα μέγιστα επιτρεπόμενα σφάλματα, όταν οι εν λόγω απαιτήσεις τηρούνται στις ακόλουθες παροχές: Qmin, 0,10 Qmax (αν η τιμή αυτή είναι ανώτερη του Qmin), 0,25 Qmax, 0,40 Qmax, 0,70 Qmax και Qmax. Αν οι δοκιμές πραγματοποιούνται κάτω από άλλες συνθήκες, οι εν λόγω συνθήκες πρέπει να διασφαλίζουν το ίδιο τουλάχιστον αποτέλεσμα με τις πιο πάνω αναφερόμενες δοκιμές. 7.2 Οι τιμές των παροχών που αναφέρονται στην υποπαράγραφο 7.1 του παρόντος Μέρους μπορούν να τροποποιηθούν κατά ±5%.

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

4935 Κ.Α.Π. 499/2001

4935 Κ.Α.Π. 499/2001 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4933 Κ.Δ.Π. 499/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 499 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Ψυχρού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς.

εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4942 Κ.Δ.Π. 500/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 500 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Μετρητές Θερμού Νερού) Κανονισμοί του 2001 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001.

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1623 Κ.Δ.Π. 151/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 151 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 68

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ Συνοπτικός μών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του τίτλος Ε.Ε. Παρ. III(I) 4157 Κ.Δ.Π. 383/2002 Αρ. 3629, 9.8.2002 Αριθμός 383 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ταξίμετρα) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει των διατάξεων του

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1971L0348 EL 01.01.1981 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Οκτωβρίου 1971 περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Α.Π. 412/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3545 της 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 412 Οι περί Μέτρων και Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38

ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 38 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4478 Κ.Δ.Π. 497/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 497 Οι περί Ελάχιστων Προδιαγραφών Ασφάλειας και Υγείας (Χρησιμοποίηση κατά την Εργασία Εξοπλισμού Εργασίας) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Κανονισμοί με βάση το άρθρο 5(2), 34(1)(α) και 34(2) Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5555 Κ.Δ.Π. 507/00 Αρ. 3647, 5.10.00 Αριθμός 507 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Εξαχλωροκυκλοεξανίου) Κανονισμοί του 00, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, Ε.Ε. Παρ. III(I) 5569 Κ.Δ.Π. 509/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 509 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Καδμίου) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του. κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.2.2018 C(2018) 721 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ).../... της Επιτροπής για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 313 Κ.Δ.Π. 82/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 82 Οι περί Στερεών και Επικίνδυνων Αποβλήτων (Ηλεκτρικές Στήλες ή Συσσωρευτές) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5584 Κ.Δ.Π. 511/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 511 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από Τομείς Εκτός του Βιομηχανικού Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων

Διαβάστε περισσότερα

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001

4879 Κ.Δ.Π. 477/2001 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4877 Κ.Α.Π. 477/2001 Αρ. 3561, 21.12.2001 Αριθμός 477 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Υλοποιημένα Μέτρα Μήκους) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 291/22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.11.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1003/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2003 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 308/2003 Αρ. 3706, 18.4.2003 Αριθµός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και τους) Κανονισµοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούδυνάµει

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΦΗΡΑ ΘΗΡΑ Τ.Κ. : 84 700 TEL : +30 22860 25393-4 FAX : +30 22860 25898 E-Mail :vgprapas@gmail.com Πληρ. ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θήρα, 10/01/2017

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 361/ Κατάταξη στραγγαλιστικών. Παράρτημα Ι. Ενεργειακή κατανάλωση. Παραρτήματα. Ι, II και IV. Παραρτήματα. Σήμανση συμμόρφωσης. Ε.Ε. Παρ. III(I) 2133 Κ.Δ.Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθμός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισμένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5577 Κ.Δ.Π. 510/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 510 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από το Βιομηχανικό Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων Αλάτων Αλκαλίων)

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης.

Κ.Δ.Π. 308/ διάθεση στην TfOQOL. Παράρτημα 1. Σήμανση συμμόρφωσης. Παράρτημα 111. Τεκμήριο συμμόρφωσης. E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1523 K.AJL 308/2003 Αρ. 3706,18.4.2003 Αριθμός 308 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Οικιακά Ηλεκτρικά Ψυγεία, Καταψύκτες και Συνδυασμοί τους) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος.

54(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4872 Κ.Δ.Π. 456/2002 Αρ. 3639, 27.9.2002 Αριθμός 456 Οι περί Εκχυλισμάτων Καφέ και Εκχυλισμάτων Κιχωρίου Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των

Διαβάστε περισσότερα

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003

4023 Κ.Δ.Π. 748/2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4022 Κ.Δ.Π. 748/2003 Αρ. 3758, 3.10.2003 Αριθμός 748 Οι περί Προδιαγραφών Πετρελαιοειδών και Καυσίμων (Αδεια Εμπορίας Μολυβδούχου Βενζίνης) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21 10.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 292/21 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1009/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για τα προστατευτικά τροχών ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΥΤΗΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΥΤΗΣ Διευθυντής: Διονύσιος-Ελευθ. Π. Μάργαρης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3483, 23/3/2001 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο

Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Τ σ έ χ ι κ ο Μ ε τ ρ ο λ ο γ ι κ ό Ι ν σ τ ι τ ο ύ τ ο Αναγνωρισμένος Φορέας Νο.1383, Okružní 31 63800 Μπρνό EC - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΥΠΟΥ Νο: TCM 142/10-4794 Προσθήκη 3 Η προσθήκη αυτή αντικαθιστά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 545/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3652 της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 545 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

4824 Κ.Δ.Π. 451/2002

4824 Κ.Δ.Π. 451/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3639, 27.9.2002 4824 Κ.Δ.Π. 451/2002 Αριθμός 451 Οι περί Τροφίμων που Προορίζονται για Ειδική Διατροφή (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 127/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4764 Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 405 Αριθμός 127 Oι περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων

Διαβάστε περισσότερα

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002

2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3608, 31.5.2002 2286 Κ.Δ.Π. 257/2002 Αριθμός 257 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Αυτόματα Όργανα Συνεχούς Αθροιστικής Ζύγισης) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ '

τους ακόλουθους Κανονισμούς. Ι22(1)το\'2000 ^ ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 764 Κ.Δ.Π. 116/2002 Αρ. 3583, 8.3.2002 Αριθμός 116 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας για Επίσημο Έλεγχο των Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων επί και εντός των Οπωροκηπευτικών Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4110, 9/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ -------------------------- Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 115, 9.5.2003, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία

Σχήμα 2.1α. Πτυσσόμενη και περιελισσόμενη μετρητική ταινία 2. ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ 2.1 Μετρητικές ταινίες Οι μετρητικές ταινίες, πτυσσόμενες (αρθρωτές) ή περιελισσόμενες σε θήκη, είναι κατασκευασμένες από χάλυβα ή άλλο ελαφρύ κράμα και έχουν χαραγμένες υποδιαιρέσεις

Διαβάστε περισσότερα

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004

4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 493 4463 Κ.Δ.Π. 493/2004 Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Καρκινογόνοι και Μεταλλαξιογόνοι Παράγοντες) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

30(1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 25.7.'2003. Τροποποίηση του Κανονισμού

30(1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 25.7.'2003. Τροποποίηση του Κανονισμού Ε.Ε. Παρ. III(I) 8148 Κ.Α.Π. 861/2004 Αρ. 3937, 23.12.2004 Αριθμός 861 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων (Εκρηκτικές Ύλες Εμπορικής Χρήσης) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

22(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

22(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 22(Ι)/2015 22(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαρτίου 2018 (OR. en) 7472/18 ENV 198 ENT 53 MI 214 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 12 Μαρτίου 2018 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

"μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις" σημαίνει τις επιχειρήσεις που ορίζονται. τιτλο ς

μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σημαίνει τις επιχειρήσεις που ορίζονται. τιτλο ς E.E. Παρ. III(I) 1935 Κ.Δ.Π. 194/2001 Αρ. 3497 4.5.2001 Αριθμός 194 Οι περί Ελέγχου των Δημοσίων Ενισχύσεων (Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1148 Κ.Δ.Π. 117/2001 Αρ. 3481, 16.3.2001 Αριθμός 117 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕ ΙΟ Έκδοση 9.00 της 31ης Μαρ. 2010 Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της σχετικά µε τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου για το χώρο τοποθέτησης και τη στερέωση των οπίσθιων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 25ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 25ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 629/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3742 της 25ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 629 Οι περί Προσωρινής Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 6208 Κ.Α.Π. 621/2002 Αρ. 3662,13.12.2002 Αριθμός 621 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 5560 Κ.Α.Π. 858/2003 Αρ. 3774, 28.11.2003 Αριθμός 858 Οι περί Εμπορικών Αντιπροσώπων (Συγκρότηση και Αειτουργία Συμβουλίου, Εγγραφή Μελών και Τέλη) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 429/2006 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4148 Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 3691 Αριθμός 429 Οι περί Οδών και Οικοδομών

Διαβάστε περισσότερα

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417,

765 Κ.Α.Π. 194/2000. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3417, 7.7.2000 765 Κ.Α.Π. 194/2000 Αριθμός 194 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Ε.Ε. Παρ. III(I) 2823 Κ.Α.Π. 409/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 409 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ ΑΡ. %(ΐ) ΤΟΥ 2004) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 49 Καταμετρήσεις ενεργειακών προϊόντων και υποκατάστατων

Διαβάστε περισσότερα

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε

του άρθρου 59 Για σκοπούς εναρµόνισης µε την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας µε Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 2133 Κ..Π. 361/2003 Αρ. 3710, 2.5.2003 Αριθµός 361 Οι περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισµένες Κατηγορίες Προϊόντων (Στραγγαλιστικά Πηνία που Προορίζονται για τους

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 17ης Σεπτεµβρίου 1984 για την επιτρεπτή στάθµη ακουστικής ισχύος των µηχανοκίνητων αεροσυµπιεστών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 187/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3417 της 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 187 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68

ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1974 ΜΕΧΡΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 68 2510 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 373/2018 Αρ. 5130, 21.12.2018 Αριθμός 373 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237,

Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2237, 26.6.87 723 Κ.Δ.Π. 194/87 Αριθμός 194 Οι περί Γεωργικών Φαρμάκων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1987, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 25 των

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, 30.4.99 Αριθμός 86 Οι περί Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 19 του περί

Διαβάστε περισσότερα

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004

2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2476 Κ.Δ.Π. 372/2004 Αριθμός 372 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικές Διατάξεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 492/2005 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 4044 της 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 492 ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Ποικίλων Ουσιών

Διαβάστε περισσότερα

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Ε.Ε. Παρ. III(I) 193 Κ.Α.Π. 75/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 75 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που Προκαλείται από Υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Καύσης

Διαβάστε περισσότερα

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004

2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3849, 30.4.2004 2677 Κ.Δ.Π. 381/2004 Αριθμός 381 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ειδικό Καθεστώς για Υπηρεσίες που Παρέχονται Ηλεκτρονικά) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670,

S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670, S.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 6355 Κ.Δ.Π. 657/2002 ιρ. 3670, 31.12.2002 αριθμός 657 Οι περί Συμφωνιών Διασύνδεσης (Τηλεπικοινωνιών) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 18/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2951 της 3ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 18 Οι περί Ρυθμίσεως και Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000

1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3451, 24.11.2000 1524 Κ.Δ.Π. 335/2000 Αριθμός 335 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Όργανα Μέτρησης της Μάζας του Εκατόλιτρου των Δημητριακών) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 507/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3853 της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 507 Οι περί της Εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή,

(2)(α) Απαγορεύεται η πώληση τροφίμου που προορίζεται για ειδική διατροφή, E.E. Παρ. III(I) 4993 Κ.Α.Π. 502/2001 Αρ. 3565, 31.12.2001 Αριθμός 502 Οι περί Τροφίμων που προορίζονται για Ειδική Διατροφή Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Σχήμα 1 Διαστημόμετρο (Μ Κύρια κλίμακα, Ν Βερνιέρος)

Σχήμα 1 Διαστημόμετρο (Μ Κύρια κλίμακα, Ν Βερνιέρος) Άσκηση Μ1 Θεωρητικό μέρος Μήκος και μάζα (βάρος) Όργανα μέτρησης μήκους Διαστημόμετρο Με το διαστημόμετρο μετράμε μήκη μέχρι και μερικά μέτρα, σε χαμηλές απαιτήσεις ως προς την ακρίβεια. Το κύριο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 17/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2479 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 17 Κανονισμοί, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των

Εφημερίδα Παράρτημα. (α) κατάλληλα κατασκευασμένο με επαρκή χώρο, αερισμό και φωτισμό' των βασικών κανονισμών. τίτλος. Επ β λ ής Ποιοτικού Ελέγχου των Ε.Ε. Παρ. III(I) Κ.Δ.Π. 523/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 4868 Αριθμός 523 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου των Γεωργικών Προϊόντων (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 291/36 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.11.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1005/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Νοεμβρίου 2010 για τις απαιτήσεις έγκρισης τύπου των συστημάτων ρυμούλκησης μηχανοκίνητων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4096, 7/11/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΜΕΧΡΙ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4096, 7/11/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΜΕΧΡΙ 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΜΕΧΡΙ 2006 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 91(Ι) του 2004 208(Ι) του 2004 245(Ι) του 2004 262(Ι) του 2004

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 57/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 57 Αρ. 2689 της 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υγιεινής του Κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 534 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 115(Ι)/2018 Αρ. 4668, 25.7.2018 Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Τεχνικός Έλεγχος και Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0%

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0% i:.e. Παρ. III(I) 85 Κ.Α.Π. 25/200 Αρ. 348, 6.3.200 Αριθμός 25 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ψίχας Χαλεπιανών και Ξεφλουδισμένης Ψίχας Χαλεπιανών Κανονισμοί του 200, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4211, 3/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ. Κοινότητας:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4211, 3/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ. Κοινότητας: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 190, 12.07.2006, σ. 1. "Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

936 Κ.Δ.Π. 226/ Το παρόν Διάταγμα εφαρμόζεται στα συνδεόμενα με το ηλεκτρικό

936 Κ.Δ.Π. 226/ Το παρόν Διάταγμα εφαρμόζεται στα συνδεόμενα με το ηλεκτρικό Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694.14.3.2003 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 97(1) ΤΟΥ2001) Διάταγμα δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 458/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3851 της 30ής ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 458 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας

Διαβάστε περισσότερα

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α

του 1993 και 2000 και των σχετικών Κανονισμών. 47(Ι) του 200α Ε.Ε. Παρ. III(I) 5603 ΚΑ.Π. 515/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 515 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Πρόληψη και Μείωση της Ρύπανσης των Νερών από Αμίαντο) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4116 Κ.Δ.Ϊ1. 484/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 484 Οι περί των Προϊόντων με βάση to Κρέας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση

Διαβάστε περισσότερα

1928 Κ.Δ.Π. 229/2005

1928 Κ.Δ.Π. 229/2005 Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 3988, 6.5.2005 Αριθμός 229 1928 Κ.Δ.Π. 229/2005 Οι περί Μέτρων Προστασίας κατά της Εισαγωγ11ς και Εξάπλωσης Οργανισμών Επιβλαβών για τα Φυτά και τα Φυτικά Προ'ίόντα (Έλεγχοι Φυτών,

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0072 Έγκριση και εποπτεία της αγοράς γεωργικών και δασικών οχημάτων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013 164(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2013 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 95(Ι) του 2000 93(Ι) του 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(γ).

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 45(2)(γ). Ε.Ε. Παρ. III(I) 4521 Κ.Δ.Π. 504/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 504 Οι περί Διατήρησης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (Υποχρεώσεις Αναφοράς του ΚΟΔΑΠ και των Μελών του ΚΟΔΑΠ) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με

Κανονισμοί δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 22 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με Ε.Ε. Παρ. III(I) 465 Κ.Δ.Π. 120/2004 Αρ. 3&15, 5.3.2004 Αριθμός 120 Οι περί Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (Γενικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί της Ταξινόμησης της Ακατέργαστης Ξυλείας Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 48(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα