Τέκτων 10. for Windows. Εκπαιδευτική Έκδοση Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα. Αθήνα, Μάιος Version_1_0_1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τέκτων 10. for Windows. Εκπαιδευτική Έκδοση 5.4.0.104. Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα. Αθήνα, Μάιος 2013. Version_1_0_1"

Transcript

1 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα Αθήνα, Μάιος 2013 Version_1_0_1

2 2 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα Εισαγωγή Στις επόμενες σελίδες περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία εισαγωγής ενός απλού κτίσματος (ενός bar), προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα βασικά βήματα μιας μελέτης με το πρόγραμμα. Το περιβάλλον του προγράμματος Η γραμμή πληροφοριών Κεντρική εργαλειογραμμή Εδώ επιλέγετε οντότητα (π.χ. τοίχο, επίπεδο, κείμενο, κ.λπ.). Πλαίσιο παραμέτρων στοιχείου (πάχος, ύψος, χρώμα, πένα, κ.λπ.). Γραμμή κατάστασης και συνεχούς βοήθειας των εντολών. Εργαλειοθήκη του επιλεγμένου στοιχείου. (προσθήκη, διαγραφή, μετακίνηση, κ.λπ.). Γραμμή επιλογής ορόφου. Γραμμή βοηθητικών εργαλείων σχεδίασης (μεγέθυνση, έλξεις, μέτρο, undo, κ.λπ.).

3 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 3 Υλικά για την σύνθεση του αρχιτεκτονικού μοντέλου Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την σύνθεση του αρχιτεκτονικού μοντέλου είναι: Οι τοίχοι Τα ανοίγματα (πόρτες και παράθυρα, ανοιγόμενα ή συρόμενα) Τα επίπεδα Υλικά για την συμπλήρωση των σχεδίων Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για συμπλήρωση και παρουσίαση των σχεδίων είναι: Οι γραμμές, τα τόξα και οι καμπύλες Το κείμενο Οι διαστάσεις Οι γραμμοσκιάσεις Οι πληροφορίες ανοιγμάτων Το κτίσμα του παραδείγματος Έστω ότι το κτίσμα που θέλουμε να περιγράψουμε είναι αυτό που φαίνεται στην επόμενη εικόνα. Η στέγη είναι ανενεργή, προκειμένου να φαίνεται το εσωτερικό του.

4 4 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Οντότητες: εντολές και παράμετροι Το πρόγραμμα βασίζεται στη λογική των «Οντοτήτων» (π.χ. τοίχοι, επίπεδα, ανοίγματα, γραμμές, κ.λπ.). Κάθε οντότητα έχει τις «Εντολές» της και τις «Παραμέτρους» της. Εντολές Οι εντολές είναι οι λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα για το συγκεκριμένο δομικό στοιχείο. Για παράδειγμα, αν το στοιχείο που έχουμε επιλέξει είναι το επίπεδο, οι διαθέσιμες εντολές είναι η «Προσθήκη», η «ιαγραφή», η «Κίνηση κορυφής», κ.λπ. Όλες οι εντολές του Τekton λειτουργούν με τη σειρά Εντολή Αντικείμενο, που σημαίνει ότι πρώτα δίνουμε την εντολή και ακολούθως επιλέγουμε το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί. Το παράθυρο των εντολών ανοίγει / κλείνει και με το πλήκτρο [F5]. Παράμετροι Οι παράμετροι είναι οι ιδιότητες που χαρακτηρίζουν κάθε δομικό στοιχείο (οντότητα). Π.χ. για το επίπεδο, μερικές παράμετροι είναι το «Υψόμετρο», το «Πάχος», τα «Χρώματα φωτορεαλισμού», η «Πένα» κ.λπ.

5 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 5 Με τις εντολές «Πάρε παραμέτρους» και «Δώσε παραμέτρους» ελέγχουμε ή και τροποποιούμε τις παραμέτρους κάθε οντότητας του σχεδίου. Το παράθυρο των παραμέτρων ανοίγει / κλείνει και με το πλήκτρο [F6]. ημιουργία κανάβου Ο κάναβος διευκολύνει την ακριβή εισαγωγή δεδομένων, επειδή οι κορυφές των τοίχων και των επιπέδων έλκονται, κατά την περιγραφή ή κίνησή τους, από τα σημεία έλξης. Κάθε σημείο έλξης του κανάβου συμβολίζεται με ένα μικρό x. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο «Κάναβος» της κεντρικής εργαλειοθήκης, εμφανίζεται η εργαλειοθήκη του κανάβου. Κάνετε κλικ στην εντολή «Περασιά Χ». Πληκτρολογήστε «0» και δώστε [Enter]. Έτσι εμφανίζεται η πρώτη περασιά (Χ = 0). Επαναλάβετε πληκτρολογώντας και τις υπόλοιπες τιμές του πίνακα που ακολουθεί. Αφού τελειώσατε με τις κατακόρυφες περασιές, κάνετε κλικ στην εντολή «Περασιά Ζ» και επαναλάβετε για τις οριζόντιες, όπως προηγουμένως. Χ= 0,00 0,25 2,25 3,25 6,95 9,00 12,00 Ζ= 0,00 0,25 0,50 1,50 2,05 3,00 5,75 6,00 Στο τέλος πρέπει να επιλέξετε την «Κατασκευή», από την εργαλειοθήκη, ώστε να δημιουργηθούν τα σημεία έλξης του κανάβου και να εξαφανιστούν οι περασιές από την οθόνη. Κατασκευή δαπέδου Η κατασκευή του δαπέδου θα γίνει με την εντολή «Επίπεδο» της κεντρικής εργαλειογραμμής. Αρχικά θέτουμε τις παραμέτρους του επιπέδου: υψόμετρο 0.15μ, πάχος 0.15μ, για το φωτορεαλισμό άνω έδρας ορίζουμε τα χρώματα επιφάνειας και διάχυσης= 128/128/64 και στην Έτοιμη Γεωμετρία ορίζουμε= πλακάκι. Για την εισαγωγή ενός επιπέδου, δίνετε την εντολή «Περιγραφή» και δείχνετε με το mouse τις κορυφές του πολυγώνου. Με την εντολή «Κατασκευή» ολοκληρώνετε την περιγραφή του.

6 6 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Κατασκευή τοίχων Επιλέξτε την οντότητα «Τοίχος» από την κεντρική εργαλειογραμμή. Οι τοίχοι σχεδιάζονται προσδιορίζοντας τα σημεία αρχής και τέλους του, καθώς και την κατεύθυνση (πλευρά) σχεδίασής του, όπως φαίνεται στο επόμενο σχήμα. Την εισαγωγή τοίχων διευκολύνει ο κάναβος, αλλά και τα ήδη τοποθετημένα δομικά στοιχεία με τα σημεία έλξης που διαθέτουν. 1o click 2ο click 3o click (Κατεύθυνση σχεδίασης πάχους τοίχου) Θα κατασκευασθούν πρώτα οι ευθύγραμμοι τοίχοι (βλέπε επόμενο σχήμα).

7 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 7 Παράμετροι τοίχου Τ1: ύψος 4.20, πάχος 0.25μ, χρώματα επιφάνειας και διάχυσης για το φωτορεαλισμό εσωτερικής πλευράς = 252/196/144. Με την εντολή «Τοίχος 2 σημείων», τον περιγράφετε. Ομοίως για τους Τ2, Τ3, Τ4 αλλά με αλλαγή των παραμέτρων: ύψος 3.00 και πάχος Ο τοίχος Τ5 εισάγεται με την εντολή «Κάθετος τοίχος» σε απόσταση 1.80 από το άνω-δεξί άκρο του Τ2 και με μήκος 3.0 μ. Έχει ύψος 3.00 και πάχος Οι τοίχοι Τ6, Τ7 έχουν ύψος 0.90 και πάχος 0.15 Καμπύλοι εσωτερικοί τοίχοι Τώρα θα κατασκευασθούν οι καμπύλοι τοίχοι σε διαφορετικά υψόμετρα. Για την εύρεση του σημείου 4 χρησιμοποιούνται πολικές συντεταγμένες. Εύρεση των βοηθητικών σημείων έλξης 1, 2, 3, 4. Τα σημεία 1, 2, 3 είναι ήδη ορισμένα από την κατασκευή του κανάβου. Για τον καθορισμό του σημείου 4 που βρίσκεται στο μέσο του τόξου 2-4-3, χρησιμοποιείτε την εντολή «Τόξο» - «Κέντρο + 2 Σημεία» και δίνετε ως κέντρο το σημείο 1 και σημεία αρχής και τέλους τα 2 και 3 αντίστοιχα. Από τις εντολές του κανάβου δίνετε την εντολή «Σε τμήματα τόξου» επιλέγοντας να χωρίσετε το τόξο σε δύο ίσα τόξα. Το πρόγραμμα τοποθετεί ένα σημείο έλξης (το 4) στο μέσον του τόξου 2-3. Στο επόμενο σχήμα φαίνονται οι φάσεις κατασκευής των καμπύλων τοίχων.

8 8 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Πριν την κατασκευή των τοίχων, αλλάξτε την παράμετρο «Χορδές τόξου» σε 16 (για πυκνότερη ανάλυση των καμπύλων τοίχων). ώστε χρώμα φωτορεαλισμού για τους καμπύλους τοίχους εσωτερικά και εξωτερικά = 21, σόκορα = 97 (μεταλλικό). Με παραμέτρους: υψόμετρο 0, ύψος 3.00, πάχος 0.15 κάνετε την κατασκευή του καμπύλου τοίχου 2-4, με την εντολή του τοίχου «Κέντρο +2Σ», δίνοντας ως κέντρο το σημείο 1, αρχή το σημείο 2 και τέλος το σημείο 4. Με ίδιο τρόπο γίνεται η κατασκευή του καμπύλου τοίχου 3-4, με υψόμετρο 0.00, ύψος 1.00, πάχος 0.15, και του τοίχου 3 4 με υψόμετρο 2.00, ύψος 1.00, πάχος Τέλος, προκειμένου να βελτιώσετε την ποιότητα της απεικόνισης στις συναρμογές των τοίχων, φροντίστε να έχετε ενεργή την «Ποιότητα» της γραμμής των βοηθητικών εργαλείων. Επίσης, όποτε χρειάζεται να γίνει επανασχεδίαση της οθόνης, δίνετε την εντολή «Επανασχεδίαση» ή πατάτε το πλήκτρο [Home] από το πληκτρολόγιο. Κατασκευή πάγκου Bar Θα κατασκευασθεί ο καμπύλος πάγκος πλάτους 0.50μ και πάχους 0.10μ. (βλέπε επόμενο σχήμα). Το επίπεδο που θα χρησιμοποιηθεί χρειάζεται, για την περιγραφή του, σημεία έλξης που υπολογίζονται ως ακολούθως: Κατασκευή των βοηθητικών τόξων 4-3 και 5-6 Καθορίζετε το σημείο 5 με χρήση της εντολής «Κάναβος» - «Πολικές συντεταγμένες-μοίρες», κέντρο το σημείο 1, γωνία 315 μοίρες, ακτίνα 3.20μ.

9 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 9 Ομοίως το σημείο 6 με χρήση της ίδιας εντολής, και κέντρο το σημείο 1, γωνία 0 μοίρες, ακτίνα 3.20μ. (βλέπε επόμενο σχήμα). Σχεδιάζετε το τόξο 4-3 με την εντολή «Τόξο» «Κέντρο + 2Σ» με κέντρο το σημείο 1, αρχή το σημείο 4, τέλος το σημείο 3. Ομοίως το τόξο 5-6. Τέλος, ενώνετε με ευθύγραμμα τμήματα τα 4-5 και 3-6, δημιουργώντας ένα κλειστό σχήμα. Κατασκευή καμπύλου επιπέδου Η μετατροπή ενός οποιουδήποτε κλειστού σχήματος (αποτελούμενο από γραμμές και τόξα) σε επίπεδο γίνεται από τις εντολές της «Επεξεργασίας». Αρχικά, επιλέγουμε με την εντολή «+Περιοχή» (ή «+Στοιχείο») τα δύο τόξα και τις δύο ευθείες. Τέλος, δίνοντας την εντολή «Τόξα και γραμμές σε οντότητα», το γραμμικό σχήμα μετατρέπεται σε επίπεδο. Το είδος της παραγόμενης οντότητας εκλέγεται από την παράμετρο «Σε οντότητα» της κάρτας «Δημιουργία» των παραμέτρων της επεξεργασίας. Τέλος, δώστε την εντολή «Νέα επιλογή» για να απο-επιλέξετε τα επιλεγμένα στοιχεία της κάτοψης. Από τις παραμέτρους του επιπέδου, θέτω το υψόμετρό του σε 1.00μ και το πάχος σε 0.10μ, χρώματα επιφάνειας και διάχυσης για το φωτορεαλισμό = 255/255/255, έτοιμη γεωμετρία = μάρμαρο ιονύσου. Χρησιμοποιήστε την εντολή «Δώσε παραμέτρους» και δείξτε το επίπεδο, προκειμένου να αποκτήσει τις νέες παραμέτρους.

10 10 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Κατασκευή σκάλας και υπερυψωμένου δαπέδου Η σκάλα που θα δημιουργήσουμε οδηγεί στο υπερυψωμένο κατά 1.00μ επίπεδο. ημιουργία μοντέλου - Παράμετροι και κατασκευή σκάλας Αρχικά κατασκευάζουμε το μοντέλο της σκάλας ως εξής: Σχεδιάζουμε με απλή γραμμή τη γραμμή αριστερού περιγράμματος ΖΕ της σκάλας (εισαγωγή γραμμής με φορά από Ζ προς Ε). Με την εντολή «Σκάλα» της κεντρικής εργαλειογραμμής, στο παράθυρο των παραμέτρων (ανοίγει με το πλήκτρο [F6]), καθορίζονται το υψόμετρο αρχής=0.0, υψόμετρο τέλους=1.0, πλάτος σκάλας=1.0, πάτημα b=0.25, ρίχτι=0.17, περιγραφή σκάλας με κεφαλόσκαλο= όχι, τρόπος επίλυσης= με ρίχτι h.

11 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 11 και επιλέγεται μορφή σκάλας με χαρακτηριστικά: Πάτημα b=0.25, d=0, L=0 Ρίχτι : Όχι Βάση: Όχι Βραχίονας αριστερά και δεξιά: h=0.27, b=0.3, d=0.02 Χειρολισθήρας αριστερά και δεξιά: h=0.27, b=0.02, d=0.05 Κιγκλίδωμα αριστερά και δεξιά: b=0.02, d=0.02, n=1 ίνετε την εντολή «Περιγραφή αριστερού περιγράμματος» και δείχνετε τη γραμμή ΖΕ που ορίζει το αριστερό όριο της σκάλας. ίνετε την εντολή «Έξυπνη σκάλα» ώστε το πρόγραμμα να κατασκευάσει το μοντέλο της σκάλας (αριστερό και δεξί περίγραμμα - γραμμή ανάβασης βέλος ανόδου). ίνετε την εντολή «Επίλυση» ώστε να επιλυθεί η σκάλα (βλέπε παρακάτω σχήμα).

12 12 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Ακολουθεί η «Κατασκευή 3D» για τη δημιουργία της στο χώρο (βλέπε επόμενο σχήμα) και «Κατασκευή σε κάτοψη» για σχεδίαση και στην κάτοψη. Υπερυψωμένο δάπεδο Με την εντολή «Επίπεδο», και με υψόμετρο 0.85μ και πάχος 0.15μ περιγράφετε το δάπεδο πάνω στα κατάλληλα σημεία ΛΜΝΞ του κανάβου.

13 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 13 Τοποθέτηση ανοιγμάτων Εισαγωγή παραθύρου Για να εισάγετε τα ανοίγματα, επιλέξτε την οντότητα «Άνοιγμα» της κεντρικής εργαλειογραμμής και ανοίξτε το πλαίσιο των παραμέτρων της. Επιλέξτε παράθυρο από την ομάδα «3 Παράθυρα» τύπου «Ξύλινο 2Φ με καΐτια», και με παραμέτρους: υψόμετρο ανοίγματος 2.20, υψόμετρο ποδιάς 0.90, διαφανές = ναι, χρώμα = 103, χρήση υλικών βιβλιοθήκης = Όχι. Επίσης, δώστε τις τέσσερις παραμέτρους της τοποθέτησης κορνίζας στο Ναι.

14 14 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Για την τοποθέτησή του δώστε την εντολή «Από σημείο», επιλέξτε τον τοίχο, δείξτε ως σημείο αρχής το άκρο του τοίχου, απόσταση από αρχής (λαμπάς) = 0.80μ και πλάτος του ανοίγματος = 1.40μ. Μόλις το εισάγετε, δώστε την εντολή «Στροφή 90» και κάντε κλικ πάνω στο άνοιγμα δύο φορές, προκειμένου να έρθει η εξωτερική πλευρά του παραθύρου στη σωστή της θέση. Εισαγωγή μπαλκονόπορτας Από το πλαίσιο των παραμέτρων, επιλέγετε άνοιγμα τύπου «Ξύλινο 2Φ με περσίδες ανοιχτή», από την ομάδα «3 Μπαλκονόπορτες» με παραμέτρους: υψόμετρο ανοίγματος 2.20 και υψόμετρο ποδιάς 0.0, διαφανές = ναι. Εισάγετε με την εντολή «Από σημείο» το άνοιγμα, με λαμπά 0.70μ και μήκος 1.30μ. Παρατηρήσεις για την τριδιάστατη απεικόνιση Προκειμένου να φαίνονται σωστά τα ανοίγματα στο προοπτικό, θα πρέπει στις παραμέτρους ([F6]) του «Τριδιάστατου» να επιλέξτε «ιαφανή ανοίγματα» = Ναι, και «Τριδιάστατα Αντικείμενα» = Ναι. ιαστάσεις Με την εντολή «ιαστάσεις» «Ορθογώνιες», σχεδιάζονται οι διαστάσεις ανοιγμάτων και οι αποστάσεις τους από τα άκρα του τοίχου. Ως σημεία αρχής και τέλους των διαστάσεων, χρησιμοποιήστε τις έλξεις στα άκρα των τοίχων.

15 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 15 Τοποθέτηση επίπλων, δέντρων και κάγκελου Με την εντολή «Αντικείμενο» «Προσθήκη» μπορείτε να εισάγετε τριδιάστατα αντικείμενα από την βιβλιοθήκη του προγράμματος. Ομάδα «Design», τύποι SMOKTABL και ONDAKAN2. Ομάδα «Περιβάλλον Χώρος», τύπος Φτελιά Χρησιμοποιώντας τις εντολές «Στροφή 90 ο» και «Κίνηση», τοποθετήστε τα αντικείμενα στις επιθυμητές θέσεις της κάτοψης. Προσθήκη κάγκελου Από την κεντρική εργαλειογραμμή επιλέξτε το «Κάγκελο». Ανοίξτε τις παραμέτρους του και επιλέξτε τον τύπο «Μεταλλικό με λωρίδες». είξτε τα σημεία αρχής και τέλους του, πάνω στην κάτοψη. Παρατήρηση: Τα κάγκελα τροποποιούνται και διαγράφονται μέσω των εντολών του «Αντικειμένου».

16 16 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Κατασκευή και τοποθέτηση επιγραφής Θα κατασκευαστεί επιγραφή με γράμματα τύπου Νέον. Το αποτέλεσμα θα φανεί τόσο στη γραμμική όψη όσο και στο φωτορεαλισμό. Ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα. Από το παράθυρο παραμέτρων του «Κειμένου», επιλέγετε τύπο γραφής καλλιγραφικό σύνθετο και συντελεστή μεγέθους Με την εντολή «Κείμενο» «Κάθετο» εισάγετε στην επιθυμητή θέση το κείμενο. Στο παράθυρο που ανοίγει πληκτρολογείτε Media Luz στη θέση που φαίνεται στο προηγούμενο σχήμα. Προκειμένου να είναι δυνατή η ανάκλισή του, το κείμενο θα πρέπει να μετατραπεί σε απλές γραμμές. Αυτό γίνεται με την εντολή «Kείμενο» «Σε γραμμές». (αφού όμως πρώτα στις παραμέτρους των γραμμών ορίσετε ως «Ακτίνα3D» = 0.05μ και χρώμα φωτορεαλισμού = 21 (γαλάζιο)). Η ανάκλιση του κειμένου γίνεται από το menu της «Επεξεργασίας». Με την εντολή «+Περιοχή» επιλέγετε το κείμενο, καθορίζετε άξονα ανάκλισης τον ΑΒ (βλέπε σχήμα, ανοίξτε και την «Ορθογωνική σχεδίαση»), και επιλέγετε «Ανάκλιση». (Στις παραμέτρους της Επεξεργασίας πρέπει η γωνία ανάκλισης να είναι ίση με 90.00). Η επιγραφή εμφανίζεται πλέον σαν μια γραμμή στην κάτοψη, αλλά στο τριδιάστατο φαίνεται σωστά. Τοποθετείτε την επιγραφή στην επιθυμητή θέση πάνω στον τοίχο, με την εντολή «Κίνηση» με παράμετρο βήμα y=2.50, ώστε να έρθει και στο σωστό ύψος. ίνετε «Νέα Επιλογή» και ελέγχετε το αποτέλεσμα στο τριδιάστατο (βλέπε επόμενο σχήμα ).

17 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 17 Κατασκευή στέγης του bar Η στέγη θα περιγραφεί δίνοντας την επιλογή «Στέγη» της κεντρικής εργαλειογραμμής. Αρχικά ανοίξτε τις παραμέτρους της στέγης και δώστε ύψος = 3.15μ, πάχος = 0.15μ, χρώμα φωτορεαλισμού κάτω και άνω επιφάνειας = 31, περιμέτρου = 50. Με την εντολή «Περιγραφή» και με χρήση των σημείων έλξης (βλέπε επόμενο σχήμα) δίνετε το περίγραμμα της στέγης. Κάνοντας κλικ στο σημείο απ όπου ξεκίνησε η περιγραφή, το πρόγραμμα δημιουργεί μια ισοκλινή τετράριχτη στέγη.

18 18 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Προκειμένου η στέγη να έχει μία μόνον κλίση, θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή «Κλίση με φ», προκειμένου να έρθουν κατακόρυφες οι τρεις από τις τέσσερις πλευρές της. είξτε διαδοχικά την αριστερή, τη δεξιά και την άνω πλευρά της στέγης, δίνοντας σε κάθε μια τιμή γωνίας ίση με 90. Για να αποκτήσει η στέγη την επιθυμητή κλίση, αρκεί να δώσετε την εντολή «Κλίση με Δh». είξτε διαδοχικά τη γραμμή απορροής (κάτω πλευρά), ένα σημείο του κορφιά (ένα οποιοδήποτε σημείο κανάβου επάνω στη γραμμή) και πληκτρολογήστε την τιμή 1.05 (=διαφορά 1.20μ πάχος 0.15μ).

19 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 19 Τριδιάστατη απεικόνιση του κτιρίου Καθώς προχωράτε στην ολοκλήρωση της περιγραφής του αρχιτεκτονικού, μπορείτε να ελέγχετε σε τρεις διαστάσεις το κτίριο, δίνοντας την εντολή «Τριδιάστατο» της κεντρικής εργαλειογραμμής. Εδώ επιλέγετε αν θέλετε τριδιάστατη απεικόνιση μόνον του τρέχοντα ορόφου ή όλου του κτιρίου (βλέπε επόμενη εικόνα). Από τις υπόλοιπες εντολές που εμφανίζονται, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή γωνία παρατήρησης ή να δει κάποια από τις όψεις του κτιρίου. Επιλογή απεικόνισης του τρέχοντα ορόφου ή του κτιρίου συνολικά Βασικές παράμετροι του τριδιάστατου (ανοίγουν με το [F6]) είναι ο τρόπος α- πεικόνισης (διαφανής, αδιαφανής, ποιοτικός, ή OpenGL), καθώς και το αν θα είναι ορατά τα τριδιάστατα αντικείμενα βιβλιοθήκης, τα ανοίγματα ή τα κάγκελα.

20 20 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Κατασκευή όψεων του κτιρίου Προκειμένου να δείτε τις όψεις του κτιρίου, μεταβείτε στην τριδιάστατη απεικόνιση, επιλέξτε ως τρόπο απεικόνισης την «Ποιοτική» και δώστε την αντίστοιχη εντολή από την εργαλειογραμμή του τριδιάστατου. Το πρόγραμμα τις δημιουργεί αυτόματα.

21 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 21 Κατασκευή τομών του κτιρίου Το πρόγραμμα υπολογίζει και σχεδιάζει τις τομές όλων των στερεών στοιχείων της κάτοψης (αρχιτεκτονικών και στατικών). Σε κάθε οικοδομή μπορείτε να καθορίσετε όσες τομές θέλετε. Επιπλέον οι τομές, λόγω του ότι μπορούν να έχουν τυχούσα κλίση, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν και για κατασκευή αναπτυγμάτων όψεων κτιρίων μη-ορθογωνικής κάτοψης. Πριν την εισαγωγή των γραμμών τομής, ενεργοποιήστε την «Ορθογωνική σχεδίαση» από τη γραμμή εργαλείων. Μόλις ολοκληρώσετε την περιγραφή, μην ξεχάσετε να την απενεργοποιήσετε. Η γραμμή της τομής εισάγεται από το χειριστή με την εντολή «Περιγραφή» ενώ το τέλος της σημαίνεται με την «Κατασκευή», οπότε και το πρόγραμμα ζητά τη θέση (ημιεπίπεδο) του παρατηρητή ως προς τη γραμμή. Κάθε τομή μπορεί να αποτελείται από ένα ή και περισσότερα ευθύγραμμα τμήματα. Για τη σχεδίαση της τομής δίνετε την εντολή «Τομή ορόφου» ή «Τομή κτιρίου» οπότε το πρόγραμμα ανοίγει νέο παράθυρο στο οποίο βλέπετε σχεδιασμένη την τομή. Ο τύπος της γραμμοσκίασης της τομής κάθε στοιχείου, καθορίζεται από τις παραμέτρους του (κάρτα «Τομές» τοίχου, επιπέδου, κλπ.)

22 22 Τέκτων 10 for Windows Εκπαιδευτική Έκδοση Προσθήκη παρατηρητών Εκτός από τη δυνατότητα παρατήρησης του κτίσματος εξωτερικά, το πρόγραμμα μπορεί να έχει και παρατηρητές σε οποιεσδήποτε θέσεις της κάτοψης (εντός και εκτός του κτιρίου). Κάθε παρατηρητής έχει παραμέτρους ύψους, ύψους στόχου, καθώς και γωνίας παρατήρησης. Για να εισάγετε έναν παρατηρητή, επιλέξτε «Παρατηρητής» από την κεντρική εργαλειογραμμή. Για να τον τοποθετήσετε στην κάτοψη, δώστε την εντολή «Τοποθέτηση παρατηρητή» και δείξτε διαδοχικά πάνω στην κάτοψη τη θέση του και το σημείο που κοιτάζει. Για να δείτε το αποτέλεσμα, δώστε την εντολή «Φωτορεαλισμός OpenGL» και επιλέξτε παρατηρητή. Στην οθόνη φαίνεται αυτό που βλέπει ο παρατηρητής. Έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την οπτική του παρατηρητή με τις εντολές της εργαλειογραμμής, μετακινώντας τον ίδιο τον παρατηρητή (εμπρός, πίσω, πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά), ή στρίβοντας το σημείο προς το οποίο στοχεύει.

23 Σύντομο αρχιτεκτονικό παράδειγμα 23 Π.χ. ένας παρατηρητής που στέκεται κοντά στην είσοδο, με υψόμετρο παρατήρησης τα 2.30μ, ύψος στόχου στο 0.00 και γωνία περίπου 40 μοίρες, έχει το αποτέλεσμα της επόμενης εικόνας. _._

Τέκτων 10 modules. Εγχειρίδιο χρήσης. BMP Εικόνα 3DS Νέο τοπογραφικό Cad Organizer Τέκτων ΚΕΝΑΚ. Αθήνα, Μάιος 2013. Version 2.0.6

Τέκτων 10 modules. Εγχειρίδιο χρήσης. BMP Εικόνα 3DS Νέο τοπογραφικό Cad Organizer Τέκτων ΚΕΝΑΚ. Αθήνα, Μάιος 2013. Version 2.0.6 Τέκτων 10 modules BMP Εικόνα 3DS Νέο τοπογραφικό Cad Organizer Τέκτων ΚΕΝΑΚ Εγχειρίδιο χρήσης Αθήνα, Μάιος 2013 Version 2.0.6 2 Τέκτων 10 modules Περιεχόμενα 1 Bmp Εικόνα...5 1.1 Τι είναι;... 5 1.2 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

FESPA 4. for Windows. Το επίσηµο εγχειρίδιο αναφοράς Α. Εγχειρίδιο χειρισµού. Αθήνα, Σεπτέµβριος 2007.

FESPA 4. for Windows. Το επίσηµο εγχειρίδιο αναφοράς Α. Εγχειρίδιο χειρισµού. Αθήνα, Σεπτέµβριος 2007. FESPA 4 for Windows Το επίσηµο εγχειρίδιο αναφοράς Α. Εγχειρίδιο χειρισµού Αθήνα, Σεπτέµβριος 2007. 2 Fespa 4 Περιεχόµενα ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ FESPA... 3 TΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ... 25 ΣΥΝΟΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Fepla Πρόγραμμα υπολογισμού επίπεδων φορέων με το πεπερασμένο στοιχείο TRIC

Fepla Πρόγραμμα υπολογισμού επίπεδων φορέων με το πεπερασμένο στοιχείο TRIC Fepla Πρόγραμμα υπολογισμού επίπεδων φορέων με το πεπερασμένο στοιχείο TRIC Eγχειρίδιο χρήσης Αθήνα, Μάιος 2013 Version 1.0.4 2 Fepla LH Λογισμική Στουρνάρη 23 Αθήνα ΤΚ 106 82 Τηλέφωνα: (210) 3816151,

Διαβάστε περισσότερα

Διαδραστικό λογισμικό για τη γεωμετρία του χώρου και τα μαθηματικά

Διαδραστικό λογισμικό για τη γεωμετρία του χώρου και τα μαθηματικά Διαδραστικό λογισμικό για τη γεωμετρία του χώρου και τα μαθηματικά Εξερευνήστε την 3 η διάσταση! Έκδοση 2.1 CABRI 3D V2 Πρωτοποριακά Μαθηματικά Εργαλεία ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ 1 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 -

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 11 2 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΑ... 21

Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 11 2 ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΑ... 21 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 11 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ CAD ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΚΤΩΝ...11 1.2 ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CAD...12 1.3 ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ...13 1.4 ΣΥΝΘΕΣΗ, ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΠΟΔΟΣΗ...14 1.5

Διαβάστε περισσότερα

Πριν ξεκινήσετε 3. Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4. Σχεδιασµός κάτοψης 13. Παράρτηµα 1 Τροποποίηση µοντέλων 22

Πριν ξεκινήσετε 3. Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4. Σχεδιασµός κάτοψης 13. Παράρτηµα 1 Τροποποίηση µοντέλων 22 Περιεχόµενα Πριν ξεκινήσετε 3 Η κουζίνα 3 Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4 Απαιτήσεις συστήµατος 4 Πως να εγκαταστήσετε το 1992 Enterprise 4 Σχεδιασµός κάτοψης 13 Ξεκινώντας το πρόγραµµα 13 ηµιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 1 η. Σταύρος Κόλλιας

Έκδοση 1 η. Σταύρος Κόλλιας Έκδοση 1 η Σταύρος Κόλλιας Το βιβλίο αυτό γράφτηκε στο πλαίσιο μιας ενημέρωσης, για το Geogebra, που οργάνωσε το παράρτημα της μαθηματικής εταιρείας του νομού Κορινθίας, στους συνάδελφους μαθηματικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Piscina ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Piscina ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ. Εγχειρίδιο Χρήσης Piscina ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης 2 Multisoft 1. Γενικές οδηγίες 1.1 Eγκατάσταση Προγράμματος Ανοίγετε το CD-ROM και κάνετε διπλό κλικ με το αριστερό πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Printed Documentation

Printed Documentation Printed Documentation Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 1 Γλωσσάρι Appliance Designer... 3 Βάση δεδομένων Ortho... 7 1.1 Πώς να ξεκινήσετε... 7 1 Πώς να ξεκινήσετε... 7 1.1 Εκτέλεση του ApplianceDesigner...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 13. Ευχαριστίες... 14. Κεφάλαιο 1 Αρχικές ρυθμίσεις... 15

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 13. Ευχαριστίες... 14. Κεφάλαιο 1 Αρχικές ρυθμίσεις... 15 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 13 Ευχαριστίες... 14 Κεφάλαιο 1 Αρχικές ρυθμίσεις... 15 1.1 Εκκίνηση του προγράμματος... 15 1.2 Γνωριμία με το περιβάλλον εργασίας... 17 1.3 Ο σχεδιαστικός Κάνναβος (Grid)... 22

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός σχεδίασης κουζίνας. 'Εκδοση 7

Οδηγός σχεδίασης κουζίνας. 'Εκδοση 7 Οδηγός σχεδίασης κουζίνας 'Εκδοση 7 1992 Professional Οδηγός σχεδίασης κουζίνας Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώµατος. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί σε καµµία µορφή και µε

Διαβάστε περισσότερα

www.facetoface.gr με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

www.facetoface.gr με Σύστημα διδασκαλίας facetoface ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ARCHICAD ΜΑΘΗΜΑ 1: Εκκίνηση του Προγράμματος ΜΑΘΗΜΑ 2 Εκκίνηση του Archicad με καθορισμένες και μη ρυθμίσεις ΜΑΘΗΜΑ 3 Γνωριμία με το περιβάλλον εργασίας ΜΑΘΗΜΑ 4 Εναλλαγής κάτοψης και 3D προβολήςf2_f3

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Πρόγραμμα θερμομόνωσης

Εγχειρίδιο Χρήσης. Πρόγραμμα θερμομόνωσης Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ι Κ Ο Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α Κ Η Σ Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ Πρόγραμμα θερμομόνωσης Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικό Ενεργειακής Μελέτης σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ. (πιστοποιημένο με την έγκριση 217/09-11-2011 του ΕΥΕΠΕΝ)

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση με χρήση Η/Υ

Σχεδίαση με χρήση Η/Υ Αστέριος Κ. Τολίδης Σχεδίαση με χρήση Η/Υ Σημειώσεις για το εργαστήριο του μαθήματος «Τεχνικές Σχεδίασης με χρήση Η/Υ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2006 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή στο CAD...5 1.1 Συστήματα CAE...6 2. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Eκδ. 3xx Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ www.tol.com.gr Φεβρουάριος 2012 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΛ ΟΥ Καρτερού 60, 71201 Ηράκλειοο - Τηλ.: 2810.332684 www.tol.com.gr info@tol.com..gr

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις προσοµοίωσης & χειρισµού

Ερωτήσεις και απαντήσεις προσοµοίωσης & χειρισµού Ερωτήσεις και απαντήσεις προσοµοίωσης & χειρισµού Master for Windows version 4.5.0.30 FAQ Version 4.1.0.0 Αθήνα, Μάιος 2007. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΚΟΜΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra

δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra δρ Μιχάλης Τζούμας Σχ. Συμβ. Μαθηματικών Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra Αγρίνιο, 2015 1 Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra 2 Μιχάλης Τζούμας Αγρίνιο 2015 ISBN: 978-960-85583-7-3 Εκδόσεις: Αγριώνιον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. GeoGebra

Κεφάλαιο 4. GeoGebra Κεφάλαιο 4 GeoGebra Στόχοι: Με τη βοήθεια του Οδηγού αυτού, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να: Εργαστεί με το λογισμικό Geogebra για τη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων Αξιοποιήσει τα εργαλεία του Geogebra

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης για το ClassBoard. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ClassBoard & Software ClassBook ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εγχειρίδιο χρήσης για το ClassBoard. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ClassBoard & Software ClassBook ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ClassBoard & Software ClassBook ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 Σας συγχαίρουμε που επιλέξατε ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας της οικογένειας Classboard. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ -ΈΛΛΕΙΨΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ -ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ : ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ -ΈΛΛΕΙΨΗΣ Μια εικόνα μπορεί να περιγραφεί με πολλούς τρόπους. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια προβολή ψηφιδοπλέγματος, μια εικόνα καθορίζεται πλήρως από το σύνολο των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Βελτίωση της οργάνωσης του μαθήματος: Ηλεκτρολογικό Σχέδιο, του νέου προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

3DR-ΚΕΝΑΚ Εγχειρίδιο Χρήσης

3DR-ΚΕΝΑΚ Εγχειρίδιο Χρήσης 3DR-ΚΕΝΑΚ Εγχειρίδιο Χρήσης Σελίδα 1 Copyright 2011, 3DR ΒΑΔΑΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ Λ. Κηφισίας 340 15233 Χαλάνδρι τηλ: 211 7702197, fax: 211 7702198. Για πρόσθετες πληροφορίες και επισημάνσεις σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Φ.Π. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ADOBE PHOTOSHOP CS3 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

ADOBE PHOTOSHOP CS3 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ADOBE CS3 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 13 «Προσαρμογή Λογισμικού-Φάση ΙΙΙ» της Πράξης «Επαγγελματικό λογισμικό στην

Διαβάστε περισσότερα

INDUSTRIAL DIGITAL APPLICATIONS CONTROL ΜΕΛΕΤΕΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

INDUSTRIAL DIGITAL APPLICATIONS CONTROL ΜΕΛΕΤΕΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ INDUSTRIAL DIGITAL APPLICATIONS CONTROL ΜΕΛΕΤΕΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΝΑΓ. Μ. ΠΙΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΙ Ο.Ε. - IDA CONTROL Αγ. Δημητρίου 243 Αγ. Δημήτριος, Τ.Κ. 173 42 Τηλ. +30 210 9821806,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων. Microsoft Windows XP

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων. Microsoft Windows XP Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων ΜΕΡΟΣ 2 Microsoft Windows XP 0/58 2.1 Windows XP 1. Τα Windows XP είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, των Microsoft Windows. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4o. Επεξεργαστής Κειμένου. Μαθαίνοντας τη γλώσσα LOGO

Κεφάλαιο 4o. Επεξεργαστής Κειμένου. Μαθαίνοντας τη γλώσσα LOGO Κεφάλαιο 4o Επεξεργαστής Κειμένου Μαθαίνοντας τη γλώσσα LOGO Πυθαγόρας την περί αὐτήν (γεωμετρίαν) φιλοσοφίαν εἰς σχῆμα παιδείας ἐλευθέρου μετέστησεν. Πλάτων Ὁ Πυθαγόρας μετέβαλε τήν ἐπιστήμη τῆς γεωμετρίας

Διαβάστε περισσότερα

MONA ΚΕΝΑΚ. Σύντομες οδηγίες για το Νέο πρόγραμμα

MONA ΚΕΝΑΚ. Σύντομες οδηγίες για το Νέο πρόγραμμα 22/3/2011 Τι είναι η νέα ενεργειακή μελέτη ΚΕΝΑΚ και ποια η σχέση με την παλιά θερμομόνωση Η ενεργειακή μελέτη κελύφους ΚΕΝΑΚ είναι μια εξελιγμένη μελέτη θερμομόνωσης, που αναλύει και αξιολογεί την απόδοση

Διαβάστε περισσότερα