ΛΥΣΣΑΡΙ. No 03 N0 03. εγχειρίδιο για τη διάδοση της αντιφασιστικής λύσσας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΛΥΣΣΑΡΙ. No 03 N0 03. εγχειρίδιο για τη διάδοση της αντιφασιστικής λύσσας"

Transcript

1 ΛΥΣΣΑΡΙ εγχειρίδιο για τη διάδοση της αντιφασιστικής λύσσας No 03 N0 03

2 Anti-editorial Κρατάς ένα ακόμη ΛΥΣΣΑρι που έχει να πει πολλά, ίσως όμως και τίποτα, καθώς κάποια από αυτά έχουν ξαναειπωθεί. Τα γεγονότα εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό πράγμα που δε δίνει την άνεση να συγχρονιστούμε με τα διαρκώς νέα δεδομένα και να τα ερμηνεύσουμε. Δεν πέσαμε απ τον ουρανό όταν ακούσαμε για τη δολοφονία του Π.Φύσσα από υπάλληλο της χ.α., καθώς το φασιστικό κράτος είχε οπλίσει τα χέρια του φασιστικού παρακράτους και είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Έπειτα, το κράτος επέλεξε να διαλύσει σε επίπεδο οργάνωσης τον παρακρατικό του βραχίονα και η δημοκρατία εμφανίζεται σα σωτήρας, αφού έχει γίνει η βρώμικη δουλειά. Ο κύριος κράτος υποτιμά, καταστέλλει, δολοφονεί τις ζωές μας και τελικά ως δια μαγείας δικαιώνεται δημοκρατικά. Στο βόλο τα γραφεία της χ.α. δεν υπάρχουν και οι φασίστες έχουν απομονωθεί από την πόλη, τα γήπεδα αλλά και από πολλά σχολεία. Ο διάχυτος φασιμός όμως, εξακολουθεί να υπάρχει και η κοινωνία δεν έπαψε να είναι κανιβαλική. Με εφόδια, τις αξίες και τα εργαλεία μας, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το δρόμο και να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγύης με αυτούς που τον μοιραζόμαστε. Το ΛΥΣΣΑρι είναι έντυπο δρόμου και γράφεται συλλογικά από πρόσωπα που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Προσεγγίζει τον φασισμό σα μια διάχυτη, πολύπλευρη πραγματικότητα και θεωρεί ότι η δημοκρατία τους βρωμούσε και βρωμάει φασισμό, ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί το σημερινό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Πρόθεση του ΛΥΣΣΑριού είναι η διάδοση της αντιφασιστικής, αντιεθνικής, αντιπατριωτικής λύσσας στη θεώρηση και στις πρακτικές.

3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σημασία δεν έχει η είδηση αλλά ο τρόπος παρουσίασης της λαθρομετανάστες, τραγωδία Οι νεκροί είναι Σύριοι πρόσφυγες και όχι μετανάστες (πόσο μάλλον λαθρό ), αφού η Συρία έχει πόλεμο. Τραγωδία είναι τα ατυχήματα όχι οι φόνοι. Οι νεκροί πρόσφυγες προσπαθούσαν να φύγουν από τη Ελλάδα όχι να έρθουν. Σύριοι πρόσφυγες Σκορδέλη Οι θεαματικές μεταγωγές από τη ΓΑΔΑ, γίνονται από το γκαράζ, όχι από την κεντρική είσοδο. Σκοπός να δείξει το κράτος τι περιμένει εχθρούς και φίλους. Η υστερική παρουσιάζεται σαν κάτοικος την εποχή που τα ΜΜΕ έσπρωχναν τους φασίστες Μιχαλολιάκος Σκορδέλη Η ίδια τρελάρα χαρακτηρίζεται χρυσαυγίτισσα αφού άλλαξαν οι οδηγίες που είχαν τα κανάλια. ο ρόλος των ΜΜΕ είναι η κατατασκευή της πραγματικότητας μέσω της παρουσίασης των ειδήσεων

4 μπερδεμένο σαν τις μέρες που ζούμε......χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια όμως καθένας και καθεμία από εμάς μπορεί να εντοπίσει το ξεκάθαρο των ημερών. Όλοι και όλες βλέπουμε ή συμφωνούμε ότι ζούμε σε εποχή κρίσης. Κρίσης του προηγούμενου τρόπου ζωής μας. Δηλαδή κρίση του τρόπου παραγωγής και αναπαραγωγής μας. Κρίση των σχέσεών μας, στη δουλειά και τη στέγαση, τη μάθηση και τη σχόλη, τη μεταφορά και το παιχνίδι, την οργάνωση και τον έρωτα. Κρίση δηλαδή του καπιταλισμού, μιας και τα παραπάνω παραδείγματα ήταν κομμάτια των καπιταλιστικών σχέσεων. Σχέσεων που είχαν ως σκοπό την άντληση μέγιστου κέρδους, αλλά και τη διαιώνιση της διαδικασίας αυτής. Οι σχέσεις αυτές και το βίωμα τους, ήταν εξαρτημένες τόσο από την καταγωγή σου όσο και από τη θέση που κατείχες σε αυτές. Άλλο να είσαι χαμάλης στην ΑΓΕΤ, άλλο να είσαι εργολάβος στην ΑΓΕΤ και άλλο να είσαι ο ΑΓΕΤ. Αν δεν είχες την «τύχη» να γεννηθείς από ένα βολιώτικο γαμήσι, αλλά να γεννηθείς πιο ανατολικά, σε μια χώρα που τελείωνε σε -αν, (και όχι μόνο) τότε τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για σένα. *κυνήγι βλ. στρατόπεδα συγκέντρωσης πογκρόμ εναντίων μεταναστών μαχαιρώματα από φασίστες ξυλοδαρμούς από μπάτσους Μιας και όντας κυνηγημένος και χωρίς χαρτιά, θα έπρεπε να κάνεις τα πάντα για να επιβιώσεις και όχι για να πάρεις το νέο σπορ μοντέλο αμαξιού. Θα έπρεπε να ανεχτείς και να αποφύγεις τις επιχειρήσεις σκούπα που έριχναν τα μεροκάματα, να συνηθίσεις να μη σου νοικιάζουν σπίτι, να ζεις με την απαγόρευση του έρωτα. Και όλα αυτά σ ένα περιβάλλον που από τους πιο καλοπροαίρετους θα άκουγες ανεκδοτάκια για τον τόπο καταγωγής σου στην καλύτερη και από τους πιο έλληνες θα βίωνες κυνήγι*. Κυνήγι, μιας και δεν σας ένωνε ότι με τους περισσότερους είχατε ένα κοινό, τα χέρια σας. Με αυτά τα χέρια απλουστευμένα θα έπρεπε να ζήσετε. Αυτό είχατε να πουλήσετε, μόνο που οι περισσότεροι έλληνες είχαν και μια πιστωτική κάρτα και καμάρωναν [1]. Καμάρωναν μιας και με το πιστωτικό τους όριο και όχι με τον μισθό μπορούσαν να καταναλώσουν περισσότερο. Μπορούσαν να νιώσουν έστω και για λίγο αφεντικά μιας και υπήρχαν και οι πιο κάτω από αυτούς». Με τα παραπάνω, αυτό το θόρυβο δηλαδή, δε θα νοιαζόσουν για το τι γίνεται ανατολικότερα, δε θα νοιαζόσουν πολύ για τα ελληνικά πλοία που σουλατσάριζαν σε διάφορους κόλπους περσικούς και μη. Δε θα νοιαζόσουν για τους έλληνες φασίστες που με τους ομόδοξους γιουγκοσλάβους αδερφούς τους από κοινού έκαναν τις αμαρτίες τους μιας και είχαν εξασφαλίσει όχι τη συγχώρεση από το ελληνικό παπαδαριό αλλά τα φράγκα και τις εντολές να πάνε να το κάνουν. Δε θα μπορούσες να ακούσεις για τα νταβατζηλίκια των μπάτσων και τους βασανισμούς στα κωλαστήρια της εθνικής μιας και αν δεν ήσουν θαμώνας, θα καμάρωνες για τη διείσδυση των ελλήνων στα βαλκάνια και όχι μόνο. Είχες φάει τόση ντόπα που ό,τι είχε να κάνει με λέξεις όπως αφεντικό και εκμετάλλευση είχαν διαγραφεί από το λεξικό σου. Τι και αν έκανες τα πάντα για να μετατραπείς σε αφεντικό, τι και αν η εκμετάλλευση ήταν η σκάλα για να ανέβεις.

5 τι και αν η εκμετάλλευση ήταν η σκάλα για να ανέβεις. Το δυστύχημα με τις σκάλες είναι ότι χρησιμοποιούνται τόσο για την άνοδο όσο και για την κάθοδο. Γι αυτό και με το αριστερά της σκάλας δεν μπορείς να προσδιορίσεις τίποτα, μα τίποτα. [1] αυτοκόλλητο για την διαδόση της αντιφασιστικής λύσσας. Περισσότερα: lyssari.espivblogs.net/αυτοκόλλητα [...]Γένοβα. Η ιταλική αστυνομία δέρνει σαν λατινοαμερικάνικη. Επίθεση στους δίδυμους πύργους. Αναστολή διαφόρων ελευθεριών στις ΗΠΑ. Πόλεμος σε Αφγανιστάν και Ιρακ.. Αποδοχή των βασανιστηρίων σαν τρόπος ανάκρισης. Στρατός στους δρόμους του Λονδίνου και του Παρισιού, πρώτη φορά μετά τον Β ΠΠ[...]. [2] απόσπασμα από την εισήγηση 2ης μέρας από την εκδήλωση, 3 μέρες για την διαδόση της αντιφασιστικής λύσσας. lyssari.espivblogs.net/fi les/2013/09/view-pdf.pdf αφίσα εκδήλωσης Και για να ξανάρθω στο θέμα κρίση, είναι αυτό που σου κόβει κάθε προσδοκία για άνοδο στο επόμενο σκαλί. Κάθε προσδοκία για περισσότερα λεφτά, καλύτερη δουλειά. Σου διώχνει μια για πάντα την προσδοκία για χαϊλίκια και αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι το λάιφ στάιλ απόθανε. Σου δείχνει η κρίση ότι το μόνο που σου μένει είναι το επόμενο σκαλί, το πιο κάτω σκαλί. Και αν συνεχίσεις να είσαι πιστός στα αφεντικά, να είσαι μόνος δηλαδή, αν συνεχίσεις να ρουφιανεύεις, να προσκυνάς δηλαδή ίσως μείνεις σε κάποιο σκαλί (δεν περισσεύουν και πολλά), αλλιώς να ετοιμάζεσαι για τα χαμηλά. Εκεί που ήσουν πάντα. Αλλά η υποτίμηση της ζωής σου θα είναι τέτοια που και το δικό σου όνομα θα πρέπει να αλλάξει. Δύσκολα κάποιος βόρειος να προφέρει το όνομα σου, όπως και εσύ τον φλαμούρ τον προσφωνούσες φώτη ή σωστότερα τον έβριζες. Αν τα παραπάνω φαίνονται γλαφυρά, μιας και είναι κομμάτι κειμένου και δύσκολα μπορούν να παρουσιάσουν τη βία της σκάλας, τη βία της υποτίμησης των ζωών μας και του κανιβαλισμού σα νόρμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι όλα αυτά γύρω μας που δε μας επιτρέπουν στιγμή να λησμονήσουμε την κρίση, τον καπιταλισμό και τη βία του. Κρατώντας το παράδειγμα της σκάλας ή και του ασανσέρ, τις μέρες αυτές θα οριστεί ξανά ποιοι θα έχουν τη σκάλα αλλά και που και ποια θα είναι τα αψηλά και τα χαμηλά. Η τύχη μας ορίζεται αποκλειστικά από τη δραστηριότητα μας. Από αυτά που θα πούμε και από αυτά που θα κάνουμε. Αν καταφέρουμε ο πρώτος πληθυντικός να είναι ουσιαστικός και εκτοπίσει την διαδικασία ανέλιξης του πρώτου ενικού όλα θα είναι αλλιώς. Στα γραφτά της ιστορίας θα εκτοπίζονται γεγονότα όπως (πόλεμοι, ήττες κινηματικές, βασανιστήρια.. [2] ) αλλά θα ορίζουμε εμείς τις πράξεις μας με έναν στόχο. Να μην ορίσει κάποιος άλλος για εμάς, να μην είμαστε ξένοι για μια ακόμη φορά αλλά και να μη νοιαστούμε ποτέ ξανά για το ποιός είναι ο διαχειριστής ή και ο κάτοχος της σκάλας. Να μη νοιαστούμε στιγμή για το υλικό της σκάλας, μιας και θα πρέπει να την τσακίσουμε. Να τις τσακίσουμε αυτές τις σχέσεις. Να τσακίσουμε τη σχέση κεφάλαιο.

6 χρονικό μιας απρόσμενης δολοφονίας που όλοι περιμέναμε Η σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία μεταλλάσσεται ραγδαία, με ταχύτητα που δε δίνει την άνεση ανάλυσης και συγχρονισμού με τα διαρκώς ανανεούμενα δεδομένα. Η χρονιά είναι 2013 και οι δολοφονίες μεταναστών από φασίστες δε συγκινούν πλέον το ευρύ κοινό, τους αφιερώνεται ένας μικρός τίτλος ανάμεσα στις υπόλοιπες ειδήσεις του εικοσιτετραώρου και παρέρχονται γρήγορα. Και εμείς ακόμα δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε τις σελίδες του κοινωνικού πολέμου που έχουν γραφτεί με το αίμα μεταναστών. Η επικράτηση της φασιστικής προπαγάνδας, τόσο από την πλευρά των νεοναζί, όσο και από τα στόματα των ανθρώπων του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας, μετατρέπει τραυματισμούς και δολοφονίες σε στατιστική απαρίθμηση. Μια στατιστική εξίσου μακάβρια με τον ατέλειωτο κατάλογο των αυτοκτονημένων της κρίσης. σεπτέμβρης 13, κερατσίνι Ο αντιφασίστας Π. Φύσσας μαχαιρώνεται από έναν υπάλληλο της χ.α. Το περιστατικό συμβαίνει μπροστά σε μπάτσους της δι.ας. και φασίστες. Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο: άλλο ένα χτύπημα των νεοναζί, μαχαίρια, σιδερογροθιές και πτυσσόμενα, τριάντα μαντρόσκυλα εναντίον δύο-τριών ατόμων. Και η διακριτική προστασία-παρακολούθηση της ελ.ας. Η συμπλοκή εξελίσσεται μπροστά σε περίοικους και φίλους του Παύλου. Τα μάτια ήταν πολλά, οπότε ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς συλλαμβάνεται, καθώς η σύμπλευση με τους μπάτσους βγάζει μάτι. Ο Φύσσας πεθαίνει λίγη ώρα αργότερα. Η πρώτη δολοφονία αντιφασίστα από νεοναζί Το πάγωμα στο άκουσμα της είδησης αφήνει πίσω του μίσος, οργή, αηδία Δεν υπάρχει όμως ούτε ψήγμα έκπληξης: μάλλον κάποια στιγμή θα γινόταν. Και έγινε. Τόσο απλά. Όλοι το περίμεναν, ίσως όχι όμως τόσο γρήγορα. Η σύλληψη του Ρουπακιά επιταχύνει διαδικασίες και ο χρόνος συμπυκνώνεται. Τα μαντρόσκυλα του καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις εντολές και δάγκωσαν παραπάνω. Ο αέρας που τόσο απλόχερα τους έχει δοθεί τόσο καιρό κόβεται. Το σκιάχτρο διεκδικεί μερίδα εξουσίας μεγαλύτερη από αυτή που του προορίζουν και για την ώρα η δημιουργία μιας σοβαρής χ.α. τους προκαλεί περισσότερα προβλήματα από εξυπηρετήσεις. Το κλίμα και οι ευρωπαϊκές πιέσεις επιτάσσουν συλλήψεις, οι οποίες και γίνονται: η χ.α. είναι επίσημα εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη υπό κράτηση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η φάρσα παίζεται στις πλάτες μας. [...]Με τον νέο μεσσιανισμό να ανακηρύσσει ως σωτήρα τους «καθαρούς» χρυσαυγήτες, η απάντηση της δημοκρατίας είναι ο φαήλος, ο δένδιας και κάθε λογής ακροδεξιά, χουντόφιλη σαβούρα που βρίσκει γόνιμο έδαφος για να πάρει τη ρεβάνς μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης. Τελικά, το πρόβλημα με τους χρυσαυγίτες είναι ότι δεν είναι οι ίδιοι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα.[...] (εισήγηση 2ης μέρας) lyssari.espivblogs.net/fi les/2013/09/view-pdf.pdf φόντο # φωτογραφίες από αντιφασιστική πορεία στο βόλο

7 ακολουθούν ημέρες τηλεοπτικού αντιφασιστικού μεγαλείου Να χορταίνει ο τηλεθεατής δημοσιογραφικά και αστυνομικά μαθήματα υγιούς δημοκρατικής τιμωρίας των αυτουργών. Η χρόνια παραπληροφόρηση και κατασκευή πραγματικότητας, καταλήγει στη σχιζοειδή παραδοχή από πλευράς των δημοσιογράφων του βρωμερού ρόλου τους. Το τηλεοπτικό πλυντήριο συστηματικά και μεθοδικά έδωσε εδώ και δύο χρόνια lifestyle υπόσταση στους δολοφόνους και εξίσου συστηματικά και μεθοδικά έκρυψε το ναζιστικό πρόσωπό τους κάτω απ το χαλάκι για καιρό το κοινό είχε να κάνει με πρόθυμους προσκόπους που περνούσαν γιαγιάδες απέναντι, σε δρόμους του Αγ. Παντελεήμονα. Και κάποτε ξημερώνει η μέρα που έγκριτοι δημοσιογράφοι, ως διακορευμένες παρθένες, ανακαλύπτουν τα εγκλήματα, τη συμμορία. Σκονισμένες δικογραφίες και στοιβαγμένα βίντεο, παραμερισμένα τόσο καιρό, παρότι ήταν από την αρχή εκεί, έρχονται στην επιφάνεια. Επιθέσεις σε καταλήψεις μαθητών, μαχαιρώματα σε αγωνιστές και μετανάστες ξαναανακαλύπτονται και προβάλλονται στα δελτία των 8. Η επικύρωση του διαχρονικού τους ρόλου Η ιστορία επαναλαμβάνεται και η φάρσα παίζεται στις πλάτες μας. Αυτή τη φορά προωθείται η εκτόνωση μέσα από τις αντιφασιστικές κορώνες των Πρετεντέρηδων. Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι επιχειρούν την απονεύρωση ενός αμιγώς, έως τώρα, δρομίσιου πεδίου. Οι συλληφθέντες βουλευτές της χ.α. θα μεταφερθούν στα δικαστήρια με μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή και το φοβισμένο κοινό ταΐζεται δικαιοσύνη, δημοκρατική, έντεχνα στημένη, επικοινωνιακή δικαιοσύνη. Μια υπόσχεση που δεν μπορεί να μετατίθεται στο μέλλον μια απάντηση που ψάχνει συνενόχους Μόνη παραφωνία στην επιχείρηση της κυριαρχίας να διαχειριστεί τη δολοφονία, είναι οι πορείες των αντιφασιστών τις δυο πρώτες ημέρες. Η οργή του κόσμου μετουσιώνεται σε σύγκρουση. Οι δρόμοι του Κερατσινίου θα πάρουν φωτιά, έστω και για λίγο. Οι μπάτσοι που φυλάνε τα γραφεία των δολοφόνων θα αναλάβουν ένα μικρό κόστος. Το στίγμα της εποχής δίνεται και στο δρόμο. Κατασταλτικές δυνάμεις, τράπεζες και ανταλλακτήρια χρυσού (μαυραγορίτες) δέχονται επιθέσεις. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια εμπειρία δρόμου, κατώτερη της απαιτούμενης απάντησας στη δολοφονία του Π. Φύσσα. Μια υπόσχεση που δεν μπορεί να μετατίθεται στο μέλλον, μια απάντηση που ψάχνει συνενόχους

8 Κι εγώ; Τι σχέση έχω εγώ με όλα αυτά; Εγώ είμαι μαθητής/μαθήτρια Λυκείου... Τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές εκδηλώθηκαν σε μία χρονική στιγμή που γίνεται επίκληση στην εθνική ενότητα και εντείνονται οι κοινωνικές διαιρέσεις. Εκκολάπτονταν όμως και σε στιγμές της κανονικότητας. Στον αγιασμό, στην πρωινή προσευχή, στις παρελάσεις. Υπέβοσκαν στον ανταγωνισμό μεταξύ των συμμαθητών, στην εναντίωση των γονιών στις μαθητικές καταλήψεις, στην κατάργηση της έννοιας της συλλογικότητας από το μηχανισμό της εκπαίδευσης. Καλύτερα να μη μιλάω άλλο εγώ για σένα. Εσύ ο ίδιος/η ίδια ξέρεις καλύτερα να αυτοπροσδιοριστείς. Με την πρώτη σκέψη ίσως να μην έχεις καμία σχέση. Ίσως και να μη σε αφορούν όλα αυτά περί φασισμού, στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρίσης, εκμετάλλευσης. Πάντως, αυτό το έντυπο δρόμου φτάνει και στα δικά σου χέρια γιατί σίγουρα έχουν πέσει στην αντίληψή σου διαχωρισμοί και διακρίσεις και πολύ πιθανόν να έχεις βρεθεί μπροστά σε μικρά, καθημερινά περιστατικά φασισμού. Κι όλα αυτά δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν ούτε είναι μακρινή εικόνα από το μέλλον. Συμβαίνουν στο τώρα και μέσα στο δικό σου χώρο, το σχολείο. Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια είδες συμμαθητές/συμμαθήτριες να γράφουν στον τοίχο φασιστικά συνθήματα και άλλους να τραμπουκίζουν στα μουλωχτά συμμαθητές μετανάστες. Άκουσες καθηγητές να μιλούν στο μάθημα της έκθεσης για ανεργία, για έξαρση της εγκληματικότητας και σε όλα αυτά προτεινόμενος πρόλογος ήταν η αύξηση των μεταναστών. Και φθάνοντας στο σήμερα, που οι σχέσεις εκμετάλλευσης οξύνονται, η εναντίωση στις μαθητικές καταλήψεις μετατρέπεται σε ποινικοποίηση αυτών, σε συλλήψεις μαθητών που μετέχουν σε αυτές υπό την καθοδήγηση μαρτυριάρηδων καθηγητών και διευθυντών και σε δικαστικές διώξεις με σκοπό να σπείρουν φόβο στη μαθητική κοινότητα. Το σχολείο είναι η μικρογραφία της κανιβαλικής κοινωνίας κι αυτό γιατί τα κάγκελα στο προαύλιο είναι αρκετά ψηλά για να σε φυλακίζουν στο καθημερινό εφτάωρο αλλά αρκετά χαμηλά για να αφήνουν τις σχέσεις εκμετάλλευσης να εισβάλλουν μέσα. Κι αν ακόμα δεν έχει γίνει φανερό, πάντα κάποιοι ρίχνουν τον κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Γι αυτό, σταμάτα να τρώγεσαι με τους συμμαθητές σου και φάε αυτούς που ρίχνουν τον κλήρο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την πειθαρχία. Τα κάγκελα στο προαύλιο είναι αρκετά ψηλά για να σε φυλακίζουν στο καθημερινό εφτάωρο αλλά αρκετά χαμηλά για να αφήνουν τις σχέσεις εκμετάλλευσης να εισβάλλουν μέσα.

9 Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες ξεσπούν σε διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απελάσεις μεταναστών συμμαθητών τους. Με συγκεντρώσεις και πορείες σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας αλλά και μαθητικές καταλήψεις απαιτούν την επιστροφή της Λεονάρντα Ντιμπράνι, 15χρονη μαθήτρια από το Κόσοβο και του 19χρονου Αρμένιου Χατσίκ Καχατριάν. Τα πανό που κρατούσαν έγραφαν χαρακτηριστικά «Ο Χατσίκ στη Γαλλία, ο Βαλς (υπουργός εσωτερικών) στην Αρμενία», «Η Λεονάρντα δεν πάει για μάθημα; Ούτε κι εμείς». Σεπτέμβριος, 2013 Οι πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις στο 1 ο επαλ Λαμίας και στο 1 ο επαλ Ηγουμενίτσας που στράφηκαν ενάντια στους μηχανισμούς πειθάρχησης και στην καταδυνάστευση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών, ποινικοποιήθηκαν. Μετά από υποδείξεις καθηγητών, διευθυντών και γονιών, που διαφωνούν με τέτοιες μορφές αντίστασης, οι κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν μέσα στα σχολεία και πραγματοποίησαν προσαγωγές και συλλήψεις μαθητών με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος. Οκτώβριος 2013 Τούρκοι μαθητές έβαλαν φούστες μετά την απαγόρευση να τις φορούν οι συμμαθήτριές τους και πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα «Όχι στην απαγόρευση της φούστας», «Οι φούστες δεν είναι διαφθορείς». Όπως δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι υπερσυντηρητικές προσωπικότητες βλέπουν το γυναικείο σώμα ως σεξουαλικό σκεύος, υπονοώντας ότι άν οι γυναίκες φορούν κοντές φούστες, τότε οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να τις κοιτούν και να τις βιάζουν». Σεπτέμβριος, 2013 Κάποιοι αρνήθηκαν να μπουν στην τάξη γιατί απέλασαν τους συμμαθητές τους. Κάποιοι σάρκασαν τον ανδρισμό τους όταν συμμαθήτριες τους αντιμετωπίστηκαν ως σεξουαλικά σκεύη. Κάποιοι αντιστάθηκαν στους μηχανισμούς πειθάρχησης μέσα από τις μαθητικές καταλήψεις. Εσύ εξακολουθείς να μην έχεις καμία σχέση;

10 Ο εκφασισμός της κοινωνίας εκφασισμός Η φασιστική κοινωνία και ο της Αυτή η δημοκρατία είναι άκρως φασιστική Τελικά η χρυσή αυγή είναι επικίνδυνη. Τα μ.μ.ε άρχισαν, ενώ μέχρι τώρα το ενίσχυαν, να «καταδικάζουν» το φαινόμενο χ.α. Έπρεπε να δολοφονηθεί Έλληνας για να ταρακουνηθούν κόμματα, δικαστές, που μέχρι τώρα για όλες τις εγκληματικές ενέργειες της χ.α. κάναν τα στραβά μάτια. Αλλά όχι, δεν ήταν η δημοκρατία που λειτούργησε. Απλά προσπάθησαν να βγάλουν τους εαυτούς τους καθαρούς. Για κανέναν νόμο δε νοιάστηκαν ποτέ. Η δημοκρατία τους δημιουργεί τρομονόμους, στέλνει φυλακή τους ανυπάκουους και καταδικάζει την κοινωνία στην ανέχεια. Χτίζει φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση στην υγεία για τους οικονομικά αδύναμους. Ξεπουλάει τα πάντα και στηρίζει μόνο τους οικονομικά ισχυρούς. Χειραγωγεί μέσα από τα μ.μ.ε τον κόσμο. Αυτή η δημοκρατία είναι άκρως φασιστική. Αυτό λοιπόν το τόσο αντιφασιστικό κράτος όπως θέλουνε να πιστεύουμε, ωθούσε τόσο καιρό την χ.α. να κάνει εγκλήματα ενάντια στους μετανάστες κάνοντας πως δε βλέπει, με τα μ.μ.ε βοηθώντας την ελληνική κοινωνία να εξοικειώνεται με τον φασισμό. Όχι μόνο αντιφασιστική δεν είναι η κοινωνία, αλλά έγινε προσπάθεια εκφασισμού της και αυτοί που έβαλαν τα δυνατά τους είναι αυτοί που κρατούν τις κυβερνητικές θέσεις, που μοιράζονται τον πλούτο, που χρησιμοποίησαν την χ.α. όταν την χρειάστηκαν ως το μακρύ τους χέρι για τις βρωμοδουλειές τους. Πόσο αντιφασιστική μπορεί να είναι μια κοινωνία όταν πολλοί εκπρόσωποί της έχουν κάνει δηλώσεις όπως οι παρακάτω: Η χ.α. δεν είναι απειλή για τη δημοκρατία. (Βύρωνας Πολύδωρας) Η χ.α. μπορεί να καταστεί γλυκιά ελπίδα για τον πολίτη. (Μητροπολίτης Αμβρόσιος) Η χ.α. είναι αυθεντικό ακτιβιστικό κίνημα. (Ανδρέας Λοβέρδος) Τι είδους φιλοξενία είναι αυτή που κάνει κάποιον να αποδράσει; Πόσο αντιφασιστικό μπορεί να είναι ένα κράτος το οποίο χτυπάει καταλήψεις, τρομοκρατεί κατοίκους, παρατείνει σκανδαλωδώς τον χρόνο κράτησης των έγκλειστων μεταναστών στα κέντρα κράτησης, κλείνει σχολεία, νοσοκομεία. Έχει μετατρέψει τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, τα οποία έτσι και αλλιώς δεν υπήρξε ποτέ λόγος να δημιουργηθούν, σε άθλιες φυλακές. Ναι οι μετανάστες έβαλαν φωτιά στα containers αλλά γιατί ζουν σε αυτά; Εξεγέρθηκαν γιατί παρατάθηκε ο χρόνος κράτησης τους. Όμως γιατί και πως παρατάθηκε; Απλά και έτσι σκανδαλωδώς και με το έτσι θέλω. Απόδραση από τα κέντρα φιλοξενίας. Δε σε κάνει να απορείς τι είδους φιλοξενία είναι αυτή που κάνει κάποιον να θέλει να αποδράσει; Και δε μιλάμε για ανθρώπους που έχουν παρανομήσει αλλά για αυτούς που στερούνται εγγράφων.

11 Φασισμός είναι... Το πρόβλημα με την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα δεν είναι η ύπαρξη της χ.α. Αυτή είναι το σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ποτίσει την κοινωνία. Φασισμός είναι η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών από το κράτος, την κοινωνία και τα μ.μ.ε. Φασισμός είναι οι τσιφλικάδες που πυροβολούσαν μετανάστες οι οποίοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους στην Μανωλάδα. Φασισμός είναι οι τραμπούκοι ελεγκτές οι οποίοι ευθύνονται για τον θάνατο του Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Η Δημοκρατία τους βρωμάει φασισμό. Μας θέλουν να ζούμε σε μια φασιστική κοινωνία. Θέλουν ο λαός να αισθάνεται απειλή από οργανώσεις που χρησιμοποιούν ένοπλες μορφές πάλης. Από εκεί προέρχονται οι ανασφάλειες, όχι από την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση που γεννά η κρίση του καπιταλισμού και είναι το πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού. Στόχος είναι να προστατευτεί το κεφάλαιο και ο κόσμος να υποκύψει στη στρατηγική του φόβου και στην εξουσία. Να τρομάξουμε και να λουφάξουμε στους καναπέδες μας καθώς ο φασισμός θα βρίσκεται πάντα μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

12 τυπώθηκε στο βόλο το χειμώνα του 2013, και μοιράζεται 2500 φορές επικοινωνία:

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν έφτανα πουθενά. Στο μυαλό, μου έρχονταν διάφορες ιδέες:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και όχι στης Βουλής τους διαδρόμους «Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας. Η έρευνα για τη φτώχεια στην Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2007. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011 Στις 2 Νοέμβρη 2016 έχει οριστεί στο Εφετείο ύστερα από αναβολές- η δίκη της συντρόφισσας Λήδας Σοφιανού

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας Συλλαλητήριο 15:00 Ομόνοια Ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ Τουρκίας, τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μυθιστόρημα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μυθιστόρημα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μυθιστόρημα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα Προς τους αναγνώστες Στο σχολικό εγχειρίδιο Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α Γυμνασίου υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία Γ3 «Ειδικότερα εμείς ως μαθητές, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουμε άμεσα με το δικαίωμα της ψήφου μας τη δημοκρατία της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει δημοκρατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Γενικά, εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί (ή μια ομάδα παιδιών) προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος.

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος. Τα γεφύρια ενώνουν Σε μία διαπολιτισμική προσέγγιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τα πέτρινα γεφύρια, διαπιστώνουμε εύκολα ότι οι κατασκευές αυτές απαντούν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά σε ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΕΣ- ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 12+

ΟΜΑΔΕΣ- ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 12+ ΟΜΑΔΕΣ- ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 12+ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45-60 λεπτά ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Να δείξετε ότι υπάρχουν διαφορετικές κοινωνικές θέσεις εκκίνησης και ευκαιρίες, λόγω του

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Συνεργάζομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι Συνεργασία 2. Γιατί χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για Επειδή άλλη μάνα με γέννησε και σ άλλη γλώσσα άκουσες εσύ τα όμορφα παιδικά σου παραμύθια μη με φωνάζεις «ξένο» το ψωμί σου δε διαφέρει απ το δικό μου το χέρι σου είναι όμοιο

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Οριακό προβάδισμα 0,6 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Κλείνει σήμερα ένας χρόνος από την δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ενέργεια που ήρθε

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο εκφοβισμός; Μαργώση Μαρία ΠΕ02, Καψάλης Αλέξανδρος ΠΕ18 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τι είναι ο εκφοβισμός; Μαργώση Μαρία ΠΕ02, Καψάλης Αλέξανδρος ΠΕ18 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Τι είναι ο εκφοβισμός; Ο εκφοβισμός δεν είναι μικρό ζήτημα. H χώρα μας βρίσκετε στην 4η θέση σε περιστατικά που αφορούν σχολικούς εκφοβισμούς με ποσοστό 31,98%. Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση είναι η Λιθουανία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα.

Στη σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά προχώρησαν 15 αστυνομικοί με πολιτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα. Στο Αυτόφωρο Μονομελές θα παρουσιαστούν σήμερα για να δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ο εκδότης των "Παραπολιτικών" Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής του Ομίλου Παναγιώτης Τζένος.

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών Τμήμα Έρευνας Κοινωνιοδημογραφικά Χαρακτηριστικά ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ 2 1,6 % 1 8,9 2 % 1 4,8 6 % 1 2,1 6 % 6,7 6 % 8,1 1 % 8,1 1 % 1,3 5 % 2,7 % 1,3 5 %

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι των δοντιών

Το παιχνίδι των δοντιών Το παιχνίδι των δοντιών Ρία Φελεκίδου Εικόνες: Γεωργία Στύλου Εκπαιδευτικό υλικό από τη συγγραφέα του βιβλίου [1] EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Περίοδος: 13 15 Σεπτεμβρίου 2016 Περιοχή έρευνας: Πανελλαδική Δείγμα: Μέθοδος: Σταθμίσεις: Ψηφοφόροι, άνδρες & γυναίκες, άνω των 17 ετών, 1.004 ψηφοφόροι

Διαβάστε περισσότερα

Τους επόµενους δύο τρεις µήνες τι προβλέπετε; Θα γίνουν αρκετές, ή λίγες απεργίες και κινητοποιήσεις; Γ/ Α 15% Αρκετές 60% Λίγες 25% Διάγραμμα 1

Τους επόµενους δύο τρεις µήνες τι προβλέπετε; Θα γίνουν αρκετές, ή λίγες απεργίες και κινητοποιήσεις; Γ/ Α 15% Αρκετές 60% Λίγες 25% Διάγραμμα 1 ΠΡΟΣ ΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Τους επόµενους δύο τρεις µήνες τι προβλέπετε; Θα γίνουν αρκετές, ή λίγες απεργίες και κινητοποιήσεις; 15% Αρκετές 60% Λίγες 25% Διάγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γιακουμάκη Μαρία 8ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Γιακουμάκη Μαρία 8ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1 ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Τεχνικές βιωματικής μάθησης και αξιοποίηση των ΤΠΕ στα Αρχαία Ελληνικά της Α Λυκείου (Ξενοφώντα Ελληνικά, Βιβλίο Β, Κεφ.1, παρ. 25-26 και Βιβλίο Β, Κεφ. 2, παρ.

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015) Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος Ελληνίδες και Έλληνες Οι εκλογές σε κάθε Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αναμφισβήτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή

Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή 1 of 6 31/3/2016 5:28 μμ Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Συνδιδασκαλία: Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ, Πολιτική Παιδεία) Σχ. Έτος 2015-2016 Το παρακάτω ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο. Σας παρακαλούμε να

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 19.9.2016 Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία αλληλεγγύης που ακολουθεί, στέλνοντας το μήνυμα της ταξικής

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ

Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ Όλοι έχουν δικαιώματα. Επιπλέον, σαν αγόρι ή κορίτσι ηλικίας κάτω των 18 ετών, έχεις ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

στιγμεσ τηλεορασησ Προλογοσ

στιγμεσ τηλεορασησ Προλογοσ στιγμεσ τηλεορασησ ΠΡΟΛΟΓΟΣ στιγμεσ τηλεορασησ Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στροβιλιζόταν στο μυαλό μου η ιδέα να γράψω ένα βιβλίο για την τηλεόραση. Όταν το έλεγα στους φίλους μου, αμέσως στο μυαλό

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική

Εικόνα για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική 04 Εικόνα για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή πολιτική Σε ό,τι αφορά την ελληνική πολιτική, θα λέγατε ότι το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι αυτή Λύνει προβλήματα 8 Δίνει όραμα στην κοινωνία 10 Ευνοεί τη

Διαβάστε περισσότερα

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι...

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, βλέπω μπλε και πράσινους κόκκους.. - Οφθαλμίατρο έχετε δει; - Οχι! Μόνο μπλε και πράσινους κόκκους...

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ;

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ; ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ; η Η 8η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! Ακόμα κι αν δεν το ήξερες, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι τη μέρα αυτή μερικοί προσφέρουν στις γυναίκες λουλούδια,άλλοι τους εύχονται

Διαβάστε περισσότερα

Οι στάσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη Μετανάστευση

Οι στάσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη Μετανάστευση Οι στάσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη Μετανάστευση Μεταβολές 2008-2009 Ιούνιος 2009 PI0960/ Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ *Η έρευνα του 2008 δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση του ECONOMIST, Μάρτιος

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Branded Entertainment & Content

Ermis Branded Entertainment & Content Ermis Branded Entertainment & Content Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Η στρατηγική Ελέγχω και Αποχωρώ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αυτοελέγχου σε μαθητές με δυσκολίες συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με το διευθυντή του 1 ου δημοτικού κο Κασσέρη, υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών

Μεθοδολογία Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών Μεθοδολογία Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών Dr. Anthony Montgomery Επίκουρος Καθηγητής Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής antmont@uom.gr Ποιός είναι ο σκοπός του μαθήματος μας? Στο τέλος του σημερινού μαθήματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Γ7 : Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΜΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Γ7 : Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΜΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ρωτάω πότε θα σταματήσει όλο αυτό Αύριο φοβάμαι να πάω σχολείο Τι θα αντιμετωπίσω αύριο Σήμερα με δείρανε Ισχυρίζονται ότι δεν μου κάνουν τίποτα Συνεχώς με δέρνουν Μικρός όταν ήμουν με κορόιδευαν όλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ. Αθήνα 13Φεβρουαρίου 2017 Α.Π:7743 Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.Α Καταγγέλλουμε τη δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων

Διαβάστε περισσότερα

Τζιορντάνο Μπρούνο

Τζιορντάνο Μπρούνο http://hallofpeople.com/gr/bio/bruno.php Τζιορντάνο Μπρούνο Αποσπάσματα από έργα του (Την εποχή που εκκλησία και επιστήμη θεωρούσε υποδεέστερο το γυναικείο φύλο, ο Μπρούνο έγραψε): Εξετάστε λίγο την αλήθεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΓΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΒΟΓΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βιογραφικό σημείωμα Ο Πολυμέρης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη διατριβή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016]

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] provo.gr/antirape_cult/ Athos Simonetis 15/11/2016 1/43 2/43 3/43 4/43 5/43 6/43 7/43 8/43 9/43 10/43 11/43 12/43

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 1 Τα Δικαιώματα Των Παιδιών Μαθητές : Νίκος Τσουκανάς Σπύρος Κούφαλης Αναστάσης Παπαχρήστος Σπύρος Φραγκούλης Τάσος Χούσος Εκπαιδευτικοί Δρεπανόπουλος Νίκος, Γυμναστής

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα