Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος"

Transcript

1 Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

2 Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση Καθυστέρηση στην απόδοση της ισχύος κατά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας Φιλοσοφία κιβωτίου ταχυτήτων Πώς μπορεί ο οδηγός να καλύψει τη μέγιστη δυνατή απόσταση με ηλεκτρική οδήγηση στο Touareg Hybrid; Χρήση του διακόπτη E mode... 15

3 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος ποικίλει ανάλογα με τη θέση του επιλογέα ταχυτήτων. Αυτό έχει σαν συνέπεια τις διαφορετικές επιδόσεις στην επιτάχυνση του αυτοκινήτου, ανάλογα με τη θέση του επιλογέα. Ο επιλογέας ταχυτήτων στη θέση D (Drive): Όταν ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση D, η συνολική λειτουργία του αυτοκινήτου είναι προσανατολισμένη στην ελάχιστη κατανάλωση. Η ροπή περιορίζεται στα 420 Nm, ακόμα και αν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως πατημένο. Δεν υπάρχει υποστήριξη της συνδυαστικής επιτάχυνσης (στο εξής "boost"). o Boost σημαίνει ότι η ώθηση του αυτοκινήτου υποστηρίζεται ταυτόχρονα από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα. Η πλήρη απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης (440 Nm, 333 PS) παρέχεται με το kickdown. Με το kickdown ενεργοποιείται ταυτόχρονα και η λειτουργία boost. Τα 580 Nm ροπής και 380 PS ισχύος είναι διαθέσιμα στιγμιαία (σε πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα). Η μέγιστη ταχύτητα των 240 km/h επιτυγχάνεται μόνο με το kickdown. Προκείμενου να οδηγείτε συνεχώς με τη μέγιστη ταχύτητα των περίπου 240 km/h, συνιστάται να θέσετε τον επιλογέα στη θέση S (Sport). Ο επιλογέας ταχυτήτων στη θέση S (Sport): Όταν ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση S, τότε η μέγιστη απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης (440 Nm, 333 PS) είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή (χωρίς kickdown). Επίσης, το ηλεκτρικό μοτέρ δίνει τη μέγιστη ώθηση (Boost) πριν τη θέση του kickdown. Τα τροποποιημένα σημεία αλλαγής των ταχυτήτων προσδίδουν στο αυτοκίνητο περισσότερο σπορ συμπεριφορά. Ο επιλογέας ταχυτήτων στη θέση του Tiptronic (σειριακό +/ ): Στη θέση του Tiptronic, το αυτοκίνητο έχει την ίδια συμπεριφορά όπως όταν ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση S. Η μέγιστη δύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού μοτέρ είναι διαθέσιμη σε πλήρη επιτάχυνση (χωρίς kickdown).

4 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση Το Touareg Hybrid επιτυγχάνει τη μέγιστη επιτάχυνση όταν ταυτόχρονα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και το ηλεκτρικό μοτέρ δίνουν τη μέγιστη ώθηση (boost). Αυτό μπορεί να συμβεί με kickdown, με πλήρη επιτάχυνση στη θέση S ή Tiptronic. Ωστόσο η διαθεσιμότητα (ή το μέγεθος) της μέγιστης δύναμης του ηλεκτρικού μοτέρ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: 1. Η μπαταρία υψηλής τάσης πρέπει να είναι επαρκώς φορτισμένη. 2. Η μπαταρία υψηλής τάσης και το ηλεκτρικό μοτέρ πρέπει να βρίσκονται κάτω από μία συγκεκριμένη θερμοκρασία λειτουργίας. 3. Θυμηθείτε ότι κατά τη διάρκεια της φόρτισης (π.χ. από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση) και κατά την διάρκεια αποφόρτισης της μπαταρίας (π.χ. οδηγώντας ηλεκτρικά ή με τη μέγιστη δύναμη boost ) υπάρχουν απώλειες οι οποίες οδηγούν σε αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και του ηλεκτρικού μοτέρ. Ως εκ τούτου η μπαταρία υψηλής τάσης ψύχεται με ανεξάρτητο σύστημα διαχείρισης θερμοκρασίας (περιλαμβάνει 2 ανεμιστήρες καθώς και αυλούς εισαγωγής αέρα από την καμπίνα των επιβατών), ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ ψύχεται με νερό από το κύκλωμα ψύξης του βενζινοκινητήρα. Η υποστήριξη που παρέχει το ηλεκτρικό μοτέρ στον κινητήρα εσωτερικής καύσης βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου κατά περίπου ένα δευτερόλεπτό (1 sec). Το αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε περίπου 6.5 sec με το ηλεκτρικό μοτέρ, και περίπου 7.5 sec χωρίς τη λειτουργία του ηλεκτρικού μοτέρ. Η μπαταρία πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη. Η διάρκεια της μέγιστης ώθησης είναι περίπου 10 sec ανά διαδικασία μέγιστης ώθησης (boost), λόγω των απαιτήσεων σε ενέργεια. Ως κανόνας το φρενάρισμα που ακολουθεί τη διαδικασία μέγιστης ώθησης επαρκεί για να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια στην μπαταρία υψηλής τάσης για την επόμενη διαδικασία μέγιστης ώθησης (boost). Η πλήρη διαθεσιμότητα όλης της δύναμης του ηλεκτρικού μοτέρ περιορίζεται από τις παρακάτω καταστάσεις: - Μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα οδήγησης με το ηλεκτρικό μοτέρ, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Λόγος: το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλό για πλήρη ώθηση (boost).

5 - Μετά από μεγάλες περιόδους οδήγησης σε αστικές περιοχές όπου το αυτοκίνητο οδηγείται περισσότερο ηλεκτρικά σε συνδυασμό με ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες. Λόγος: η θερμοκρασία της μπαταρίας ή του ηλεκτρικού μοτέρ είναι υψηλή. - Μετά από πολύ συχνές αλλαγές μεταξύ ισχυρών επιταχύνσεων και δυνατών φρεναρισμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα ("κακή χρήση") Λόγος: η θερμοκρασία της μπαταρίας ή του ηλεκτρικού μοτέρ είναι υψηλή. Επιπρόσθετα, η δύναμη της ώθησης (boost) μπορεί να μειωθεί, όταν το αυτοκίνητο οδηγείται για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα με κλειστό τον κλιματισμό, λόγω του ότι ο εσωτερικός αέρας δεν είναι δροσερός για να δροσίσει τη μπαταρία.

6 3 Καθυστέρηση στην απόδοση της ισχύος κατά την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας Το Touareg Hybrid, όπως κάθε υβριδικό όχημα, χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του. Ανάλογα με την ταχύτητα και το φορτίο, το αυτοκίνητο κινείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, από το ηλεκτρικό μοτέρ, ή και από τα δύο (boost). Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης απενεργοποιείται. Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου είναι τόσο γρήγορες και ομαλές ώστε ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Επιπρόσθετα το Touareg Hybrid διαθέτει τη λειτουργία "gliding" (ρολάρισμα). Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποσυμπλέκεται από το σύστημα μετάδοσης μέσω του συμπλέκτη όταν ο οδηγός δεν πιέζει το πεντάλ του γκαζιού ή φρενάρει το αυτοκίνητο. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται σημαντική ποσότητα καυσίμου (εφόσον και ο οδηγός υιοθετεί ένα «προνοητικό» τρόπο οδήγησης, χωρίς απότομες αντιδράσεις της τελευταίας στιγμής). Όταν ο οδηγός πιέσει πάλι το πεντάλ του γκαζιού, ο συμπλέκτης εμπλέκεται πάλι και ενεργοποιείται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η διαδικασία αυτή απαιτεί μόλις 500 έως 800 milliseconds. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο πελάτης μπορεί να νοιώσει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αργεί να εκκινήσει. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί ο ίδιος να επηρεάσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα την θέση του επιλογέα των ταχυτήτων. 1 Στη θέση D (Drive), η λειτουργία gliding είναι ενεργή μέχρι περίπου 160 km/h. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης απενεργοποιείται όταν ο οδηγός δεν πιέζει το πεντάλ της επιτάχυνσης κάτω από τα 160 km/h. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται αυτόματα όταν πιέζεται το πεντάλ της επιτάχυνσης. 2 Στη θέση S (ή θέση Tiptronic), η λειτουργία gliding είναι ενεργή μέχρι τα 70 km/h. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης παραμένει ενεργοποιημένος σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 70 km/h. Αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα στους οδηγούς οι οποίοι επιθυμούν μια πολύ γρήγορη απόκριση από το σύστημα μετάδοσης, ιδιαίτερα όταν οδηγούν σε αυτοκινητόδρομο με συνεχή ροή αυτοκινήτων όπου απαιτείται συνεχής επιτάχυνση. Σημείωση: Κατά τη σχεδίαση του κιβωτίου στη λειτουργία S δόθηκε έμφαση σε εκείνες τις ρυθμίσεις οι

7 οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να οδηγεί για μεγάλες περιόδους στη λειτουργία S χωρίς να νοιώθει ενόχληση από τις εξαιρετικά υψηλές στροφές του κινητήρα. 3 Το στυλ οδήγησης συνυπολογίζεται όταν ο επιλογέας βρίσκεται στη θέση S: όταν διαγνωσθεί σπορ οδήγηση (υψηλή διαμήκη και εγκάρσια επιτάχυνση του αμαξώματος) παύει προσωρινά η απενεργοποίηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης ακόμα και σε ταχύτητες μικρότερες από 70 km/h. Αν δεν διαγνωσθεί σπορ στυλ οδήγησης για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τότε το αυτοκίνητο επανέρχεται στις κανονικές ρυθμίσεις. 4 Οδήγηση σε ορεινούς δρόμους με πολλές κλίσεις: Όταν το αυτοκίνητο οδηγείται σε ανηφορικό δρόμο με κλίση, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν απενεργοποιείται ακόμα και όταν δεν πιέζεται το πεντάλ της επιτάχυνσης. Αυτό διευκολύνει την οδήγηση/ χειρισμό του αυτοκινήτου.

8 4 Φιλοσοφία του κιβωτίου ταχυτήτων Το Touareg Hybrid διαθέτει κιβώτιο 8 σχέσεων με διάταξη 6 + 2E σχέσεις (E = economy). Αυτό σημαίνει ότι η μέγιστη ταχύτητα 240 km/h επιτυγχάνεται με την 6η ταχύτητα. Στην 7η and 8η σχέση, είναι δυνατό να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου λόγω της σημαντικής μείωσης των στροφών του κινητήρα, ειδικά όταν οδηγούμε με σταθερή ταχύτητα. Η 8 η σχέση μπορεί να επιλεχθεί σε χαμηλές ταχύτητες των 70 km/h. Εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ο οδηγός επωφελείται από την πολύ ήσυχη λειτουργία του κινητήρα. Οι δυο τελευταίες ταχύτητες έχουν μακριές σχέσεις, που σημαίνει ότι ακόμα και σε μέτριες επιταχύνσεις ο οδηγός/ το κιβώτιο θα πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα, παρά τη μεγάλη ροπή του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο οδηγός μπορεί να παρατηρήσει ότι όταν ο επιλογέας βρίσκεται στη θέση του Tiptronic είναι δυνατό να επιταχύνει χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα στο κιβώτιο, ενώ όταν ο επιλογέας είναι στη θέση D (Drive), απαιτείται η επιλογή (κατέβασμα) μιας μικρότερης ταχύτητας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει σχεδιαστεί για ελάχιστη κατανάλωση. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του κινητήρα 3.0lt V6 TSI ευνοούν τη λειτουργία του σε σχετικά υψηλές στροφές χωρίς όμως να ασκείται μεγάλη πίεση στο πεντάλ γκαζιού. Εάν ο οδηγός θεωρεί ενοχλητικό το κατέβασμα ταχύτητας, προτείνεται να τοποθετεί τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση του Tiptronic.

9 5 Πώς μπορεί ο οδηγός να καλύψει τη μέγιστη δυνατή απόσταση με ηλεκτρική οδήγηση στο Touareg Hybrid; Πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω συνθήκες: 1. Η μπαταρία υψηλής τάσης πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη. 2. Οι λειτουργίες άνεσης πρέπει να είναι απενεργοποιημένες ή σωστά ρυθμισμένες στην ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (δηλαδή Κλιματισμός, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα, κλιματιζόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα στη μέγιστη απόδοση, σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών, λειτουργία μασάζ στο κάθισμα) 3. Να μην γίνεται «κακή» χρήση των λειτουργιών άνεσης στο αυτοκίνητο, όπως: o Χειρισμός του κλιματισμού στο "LOW" και την ίδια στιγμή τα παράθυρα να είναι ανοικτά. o Ενεργοποίηση των θερμαινόμενων καθισμάτων και τον κλιματισμό των καθισμάτων ταυτόχρονα 4. Το πεντάλ της επιτάχυνσης πρέπει να πιέζεται ομαλά και προσεκτικά. Η επιλογή E mode θα βοηθήσει σε αυτήν την παράμετρο. 5. Προνοητική οδήγηση (π.χ. αφήνουμε το αυτοκίνητο να «ρολάρει» πριν σταματήσει και δεν επιταχύνουμε το αυτοκίνητο μέχρι να χρειαστεί να φρενάρουμε απότομα) 6. Χαμηλές αντιστάσεις στην οδήγηση Χαμηλή αντίσταση κύλισης o Το όχημα δεν είναι πλήρως φορτωμένο o Η πίεση στα ελαστικά είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Volkswagen Χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής o Οδήγηση με μέτρια ταχύτητα o Τα παράθυρα είναι ανεβασμένα o Δεν υπάρχουν αντικείμενα στην οροφή (π.χ. μπαγκαζιέρα) 7 Χαμηλή αντίσταση λόγω κλίσης (Αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίπεδο δρόμο ή σε κατωφέρεια, απαιτείται μικρότερο φορτίο για να κινηθεί από ότι σε ανωφέρειες).

10 Χρήση του διακόπτη E mode Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος στο νέο Touareg έχει ως κύριο στόχο την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, παρά την αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση. Ενεργοποιώντας το κουμπί E mode, μπορούμε να παρακάμψουμε την παραπάνω βασική λειτουργία. Σαν αποτέλεσμα, ο οδηγός έχει στη διάθεση του το υπάρχον διαθέσιμο απόθεμα ηλεκτρικής ενέργειας. Το E mode δεν «υποχρεώνει» το αυτοκίνητο να κινηθεί ηλεκτρικά! Το E mode προορίζεται για συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης όπως, κίνηση μέσα στην πόλη, σε δρόμους όπου επιβάλλεται περιορισμός της ταχύτητας λόγω αυξημένης κίνησης ή έργων οδοποιίας, κατά το παρκάρισμα κλπ.. Για το λόγο αυτό το E mode μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ταχύτητες μικρότερες από 55 km/h. Απενεργοποιείται αυτόματα εάν το αυτοκίνητο υπερβεί τα 60 km/h. Εάν η ταχύτητα πέσει πάλι κάτω από 55 km/h το E mode παραμένει απενεργοποιημένο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι από τον οδηγό. Εάν ο οδηγός επιταχύνει πολύ δυνατά ενώ το E mode είναι ενεργοποιημένο, τότε ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ενεργοποιείται. Σε αυτήν την περίπτωση το E mode θα παραμείνει ενεργό. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο επανέρχεται σε ηλεκτρική οδήγηση μόλις μειωθεί το φορτίο του κινητήρα. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα παρακάτω σημεία κατά την χρήση του E mode: Το E mode μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση D Επίσης, η μπαταρία πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη και σε κατάλληλη θερμοκρασία Γενικότερα, για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρική οδήγηση θα πρέπει ο καταλύτης να βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία, ο κινητήρας να είναι αρκετά ζεστός και οι απαιτήσεις θέρμανσης χαμηλές Όταν το E mode είναι ενεργοποιημένο, το πεντάλ της επιτάχυνσης γίνεται πιο προοδευτικό", επιτρέποντας να βυθίζεται περισσότερο χωρίς να ενεργοποιείται άμεσα ο βενζινοκινητήρας. Αν το αυτοκίνητο λειτουργεί με το ηλεκτρικό μοτέρ, ίσως δεν είναι εφικτή η ενεργοποίηση του E mode διότι το σύστημα πιθανώς δεν διαθέτει αρκετά αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας. Με το E mode ενεργό, η λειτουργία του συστήματος φροντίζει ώστε η φόρτιση της μπαταρίας να γίνει τάχιστα όταν βρίσκεται σε λειτουργία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. [Ως αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει επιβάρυνση στην κατανάλωση καυσίμου όταν το E mode χρησιμοποιείται για μεγάλες περιόδους].

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα»

ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» ΘΕΜΑ: «Tα υβριδικά αυτοκίνητα» Καράμπελα Καράπαπα Επιμέλεια εργασίας: Ζωή Ιωάννα ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; Αυτός ο τύπος αυτοκινήτου ονομάζεται έτσι επειδή συνδυάζει δύο μορφές ενέργειας για να

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4 ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται το προσομοιωτικό μοντέλο ενός ηλεκτρικού οχήματος όπως υλοποιήθηκε στο λογισμικό Matlab/Simulink. Για την υλοποίηση του μοντέλου του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV.

Η επαναπαραγόμενη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση μπαταριών ενός EV ή ενός HEV. ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid 22 Φεβρουαρίου 2012 Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Επιστήμες / Τεχνολογία - Έρευνα Σε υβριδική «Plug-in» έκδοση παρουσίασε το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου XC60, στην έκθεση αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων

Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων Νέα γενιά μπαταριών για τη νέα γενιά αυτοκινήτων Νέα Εποχή για τη Βιομηχανία Αυτοκινήτων ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η βιομηχανία αυτοκινήτων εισέρχεται σε μια νέα εποχή καθώς η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ κωδικός P0010 P0011 P0012 P0013 P0014 P0015 P0020 P0021 P0022 P0023 P0065 P0066 P0067 P0100 P0101 P0102 P0103 P0105 Περιγραφή βλάβης - εξάρτημα Πλευρά 1, Ρύθμιση εκκεντροφόρου Πλευρά

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving»

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Polo BlueMotion

Το νέο Polo BlueMotion Το νέο Polo BlueMotion ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. TO NEO POLO BLUEMOTION ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO₂.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 Νέο μοντέλο Ford Mondeo ECOnetic με εκπομπές CO 2 κάτω από 115 γραμμ./χλμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 24 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή, 25 Απριλίου, 2010 Ώρα: 11:00-14:00 Οδηγίες: 1) Το δοκίμιο αποτελείται από οκτώ (8) θέματα. 2) Να απαντήσετε σε όλα τα θέματα. 3)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

Honda Mobility MOBILITY

Honda Mobility MOBILITY Υβριδική Τεχνολογία Honda Εισηγητής: Νίκος Ξυδιάς Τεχνικός Εκπαιδευτής Honda 1 Honda Mobility MOBILITY 3 3 To Όραµα της Honda Επιθυµούµε να είµαστε µία Εταιρία την Ύπαρξη της οποίας θέλει η Κοινωνία (we

Διαβάστε περισσότερα

Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά

Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά GM Europe Product Development and Technology Communications Adam Opel Haus D-65423 Rüsselsheim Germany Φεβρουάριος 2006 Η GM σκέπτεται Υβριδικά : Τρία Συστήματα για μία Σειρά Οχημάτων Καθοδόν για την Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα Oρέστης Κυριάκου Λειτουργός Ενεργειακής Διαχείρισης Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Οικολογική οδήγηση Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο χρήστη πριν τη λειτουργία. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά. CS322-R 2020323B1656 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις.

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Άλλη ονομασία του συστήματος υποβοήθησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα

Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε:

Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε: 1. Γιατί το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα ABS; Η παρεχόμενη ασφάλεια των αυτοκινήτων: χωρίζεται σε: Παθητική ασφάλεια: Τεχνικές εφαρμογές που μειώνουν τις συνέπειες ατυχημάτων (π.χ. ζώνες ασφαλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το συγκεκριμένο όχημα πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές: GB6675-2003/EN71 GB19865/EN62115 Ιδανικό για ηλικία: 4-8 ετών Κωδ./Code: 412154 Τηλεχειριστήριο τεσσάρων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps

Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps Το Golf είναι μια μοναδική περίπτωση. Έχει καταφέρει με ένα μαγικό τρόπο να αποτελεί το Πρόκειται για ένα μοντέλο "σταθμό" στην κατηγορία, το μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση:

Εγχειρίδιο Οδηγιών. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και κρατήστε για μελλοντική χρήση. Προσοχή: Προειδοποίηση: Χαρακτηριστικά: Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατάλληλη Ηλικία χρονών Ταχύτητα χλμ/ώρα Κωδικός/code: 412175 Επιτρεπόμενο βάρος κιλά Κινητήρας Ισχύς Επαναφόρτιση Διαστάσεις Καθαρό βάρος Μπαταρία Χρόνος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός Σχετικά με αυτό τον «Οδηγό γρήγορης αναφοράς» Δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε γρήγορα με ορισμένες λειτουργίες του οχήματός σας. Περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Το νέο Golf Variant 02 ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT 03 TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. 100% Golf. Μεγαλύτερη φιλοφρόνηση δεν μπορεί να υπάρξει για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

Έργο Δύναμης Έργο σταθερής δύναμης

Έργο Δύναμης Έργο σταθερής δύναμης Παρατήρηση: Σε όλες τις ασκήσεις του φυλλαδίου τα αντικείμενα θεωρούμε ότι οι δυνάμεις ασκούνται στο κέντρο μάζας των αντικειμένων έτσι ώστε αυτά κινούνται μόνο μεταφορικά, χωρίς να μπορούν να περιστραφούν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης. κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης. κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 COM(2017) 279 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την παρακολούθηση και τη δήλωση των εκπομπών

Διαβάστε περισσότερα

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος

Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Υβριδικο Vlv FE υβριδικο vlv FE Γενική επισκοπηση συστηματος οχηματος Κινητηρας D7F Eur 5 Κινητήρας ντίζελ με παράλληλο υβριδικό Ροπή 3 2 1 Σ.Α.Λ. 1. Ηλεκτροκινητήρας 2. Πετρελαιοκινητήρας 3. Υβριδική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ Φόρτωση Αυτοκινήτου........................... 6-1 Ρυμούλκηση Τρέιλερ............................ 6-1 Ρυμούλκηση του Αυτοκινήτου σας................. 6-6 6 Φόρτωση Αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Το UT833A χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο ηλεκτροχημικό αισθητήρα για να μετρά την συγκέντρωση της φορμαλδεΰδης σε οικιακούς χώρους ή στο αυτοκίνητο.

Το UT833A χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο ηλεκτροχημικό αισθητήρα για να μετρά την συγκέντρωση της φορμαλδεΰδης σε οικιακούς χώρους ή στο αυτοκίνητο. UT-338A Συσκευή μέτρησης συγκέντρωσης φορμαλδεΰδης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σχετικά με την χρήση της συσκευής Το UT833A χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο ηλεκτροχημικό αισθητήρα για να μετρά την συγκέντρωση της φορμαλδεΰδης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΗΜΙΤΟΝΟΥ Εισαγωγή Για να πάρετε την δυνατή ισχύ του μετατροπέα θα χρειαστεί σωστή εγκατάσταση.παρακαλώ διαβάστε τις οδηγείες πριν την εγκατάσταση και την χρήση

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : «ΜΕΚ ΙΙ» ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-17 Ημερομηνία Εξέτασης: 15 Ιουνίου 2017 ΘΕΜΑ Α Α1. Μονάδες 15 Να

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Ελέγχου Καυστήρων Πετρελαίου. Ρύθμιση Επιθυμητής Θερμοκρασίας Νερών Έλεγχος Κυκλοφορητή. Αντιπαγοτική Προστασία

Μονάδα Ελέγχου Καυστήρων Πετρελαίου. Ρύθμιση Επιθυμητής Θερμοκρασίας Νερών Έλεγχος Κυκλοφορητή. Αντιπαγοτική Προστασία MYTHERM RB-30D Μονάδα Ελέγχου Καυστήρων Πετρελαίου. Ρύθμιση Επιθυμητής Θερμοκρασίας Νερών Έλεγχος Κυκλοφορητή. Αντιπαγοτική Προστασία 1. Προεπισκόπηση 1. Οθόνη Εμφανίζονται οι πληροφορίες του καυστήρα

Διαβάστε περισσότερα

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TOUAREG. ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ. TO TOUAREG. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ. Έκδοση Κυβισμός, Lt Ιπποδύναμη, PS Κατανάλωση, lt/100 km Εκπομπές CO2, gr/km Κιβώτιο Ταχυτήτων, σχέσεις Λιανική Τιμή V6 TDI BlueMotion

Διαβάστε περισσότερα

χλμ./ώρα Θέση διακόπτη μετάδοσης LOCK» από 5η σε 4η 180 90 Για πετρελαιοκινητήρα F9Q χλμ./ώρα Θέση διακόπτη μετάδοσης LOCK» από 5η σε 4η 135 65

χλμ./ώρα Θέση διακόπτη μετάδοσης LOCK» από 5η σε 4η 180 90 Για πετρελαιοκινητήρα F9Q χλμ./ώρα Θέση διακόπτη μετάδοσης LOCK» από 5η σε 4η 135 65 Μέγιστες επιτρεπόμενες ταχύτητες κατεβάσματος ταχύτητας Για κινητήρα M16A χλμ./ώρα Κατέβασμα ταχύτητας από 2η σε 1η 40 από 3η σε 2η 75 από 4η σε 3η 105 από 5η σε 4η 145* Για κινητήρα J20A χλμ./ώρα Θέση

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Πληροφορίες Πωλητή Όνομα: Autotrader team Ηλεκτρονικό support@autotrader.com.cy Ταχυδρομείο: Όνομα: Autotrader team Τηλέφωνο: 70 000 886 Στοιχεία καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Audi Q8 50 TDI quattro

Audi Q8 50 TDI quattro Audi Q8 50 TDI quattro 24/Μαϊ/2019 17:28 Τι γίνεται όταν η πρακτικότητα ενός SUV μπλέκεται με το συναίσθημα; Μια εκδοχή είναι αναμφίβολα το νέο Audi Q8. Περιμένουμε καρτερικά να το παραλάβουμε και μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους

Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους 26 Νοεμβρίου, 2008 Το HydroGen4 Κυκλοφορεί στους Ευρωπαϊκούς Δρόμους Το Ευρωπαϊκό τμήμα του παγκοσμίως μεγαλύτερου στόλου οχημάτων κυψελών καυσίμου κυκλοφορεί στο δρόμο Τεχνικές βελτιώσεις σε επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

www.ecobike.com www.lamdagreen.gr

www.ecobike.com www.lamdagreen.gr Ηλεκτρικά ποδήλατα που κατασκευάζονται στην Ισπανία με την τελευταία τεχνολογία. www.ecobike.com www.lamdagreen.gr Αντιπρόσωποι για την Ελλάδα: ΛΑΜΔΑ ΑΕ Α. Μεταξά 2 & Καλυφτάκη, Κ. Κηφισιά Τηλ: 210 620

Διαβάστε περισσότερα

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26 ECOSPORT Δημιουργήστε το ιδανικό για σας Ford EcoSport. Ποιος είναι ο δικός σας συνδυασμός; Το Ford EcoSport σας επιτρέπει να επιλέξετε από μία ευρεία συλλογή χρωματικών συνδυασμών. Χρησιμοποιήστε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ Οι παρακάτω πληροφορίες θα πρέπει να διαβαστούν σε συνδυασμό με το Εγχειρίδιο ιδιοκτήτη Range Rover (LRL 34 02 61 131). Πρόκειται για συμπληρωματικές πληροφορίες που δεν ήταν διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Start Stop Systems. Κοσµίδης Γιώργος. Κορέτσης Γιώργος

Start Stop Systems. Κοσµίδης Γιώργος. Κορέτσης Γιώργος Start Stop Systems Κοσµίδης Γιώργος Κορέτσης Γιώργος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορική αναδροµή 2 Υπάρχοντα συστήµατα start stop και γενική αρχή λειτουργίας..3 Start stop system της Bosch.5 Stars της valeo...7 i-stop

Διαβάστε περισσότερα

Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου

Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου Περιεχόμενα 1. Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου...01 2. Οθόνη LCD...04 3. Βασικές λειτουργίες...05 4. Αντιμετώπιση προβλημάτων του τηλεχειριστηρίου σας... 15 Πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

LED Λυχνία Υποδεικνύει την επιλεγμένη λειτουργία Επιτάχυνσης... 3

LED Λυχνία Υποδεικνύει την επιλεγμένη λειτουργία Επιτάχυνσης... 3 1 Διακόπτης επιλογής 1 2 3 6 4 5 1 &2 3 Κουμπιά - Βελάκια Πλοήγηση στα προγράμματα Επιτάχυνσης... 5-6 Είσοδος στη λειτουργία ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΑΛ (PEDAL LOCK) / Μενού Λειτουργίας VALET... 10-11 Πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference

FordFiesta Γρήγορος οδηγός. Feel the difference FordFiesta Γρήγορος οδηγός Feel the difference Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης DC UPS SC-313 DC UPS SC-616

Οδηγίες χρήσης DC UPS SC-313 DC UPS SC-616 Οδηγίες χρήσης DC UPS SC-313 DC UPS SC-616 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το DC UPS. Πριν λειτουργήσετε αυτό το UPS, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αργυρούπολη, 22 Ιανουαρίου 2013 Θέμα: «Το Polo BlueGT ενώνει την δύναμη με την οικονομία» 0 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα με μέση κατανάλωση 4,6 l/100km Αθήνα, Ιανουάριος 2013. Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία για τον καθορισμό της εξοικονόμησης εκπομπών C 02 από τη χρήση της λειτουργίας ρολαρίσματος κινητήρα σε βραδυπορία της BMW

Μεθοδολογία για τον καθορισμό της εξοικονόμησης εκπομπών C 02 από τη χρήση της λειτουργίας ρολαρίσματος κινητήρα σε βραδυπορία της BMW ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Μεθοδολογία για τον καθορισμό της εξοικονόμησης εκπομπών C 02 από τη χρήση της λειτουργίας ρολαρίσματος κινητήρα σε βραδυπορία της BMW 1. ΕΙΣ ΑΓΩΓΗ Προκειμένου να προσδιοριστούν οι εξοικονομήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση 29 Ιουνίου 2017 110 VARIO 125 BEAT 110 Το απλό δεν ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό Κυβισμός: 125κ.εκ. Μέγιστη Ισχύς: 8,9 hp / 7.250 σ.α.λ. Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

1. Μια σφαίρα κινείται ευθύγραμμα και στο παρακάτω σχήμα βλέπετε την θέση της Α για t=0.

1. Μια σφαίρα κινείται ευθύγραμμα και στο παρακάτω σχήμα βλέπετε την θέση της Α για t=0. 1. Μια σφαίρα κινείται ευθύγραμμα και στο παρακάτω σχήμα βλέπετε την θέση της Α για t=0. Αν η ταχύτητα της σφαίρας μεταβάλλεται όπως στο διπλανό διάγραμμα: A) Χαρακτηρίστε την κίνηση της σφαίρας: i) Από

Διαβάστε περισσότερα

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Όταν ξέρεις πως μέσα σε μια εβδομάδα θα διανύσεις πάνω από 1500 km κάνεις προσεκτική επιλογή της παρέας σου. Σε συνεργασία λοιπόν με το πάντα εξυπηρετικό τμήμα δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Το Golf GTI - Το Golf GTD

Το Golf GTI - Το Golf GTD Το Golf GTI - Το Golf GTD ΑΠΛΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Το GTI είναι μόνο ένα. Και τώρα, στην έβδομη γενιά του, παραμένει ένα γνήσιο GTI, στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Αυτό σημαίνει ότι επιταχύνει ακόμη πιο γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, για λόγους βελτίωσης του προϊόντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Πόσο πιο όμορφη, αναρωτιέσαι μόλις την πρωτοδείς. Είχαμε τη χαρά να οδηγήσουμε πέρυσι, παρόμοια εποχή, μια SLC και τώρα, στη μέση του καλοκαιριού ζούμε ξανά με μια

Διαβάστε περισσότερα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για όλες Τα φίλτρα Champion έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις της πρώτης τοποθέτησης, αλλά και να τις υπερβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΥΣΕΙΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣ 111 Γενική Φυσική Ι 5 η Εργασία Επιστροφή: Μία φοιτήτρια βρίσκεται σε ένα ασανσέρ το οποίο επιταχύνει συνεχώς προς τα πάνω µε

ΦΥΣ 111 Γενική Φυσική Ι 5 η Εργασία Επιστροφή: Μία φοιτήτρια βρίσκεται σε ένα ασανσέρ το οποίο επιταχύνει συνεχώς προς τα πάνω µε ΦΥΣ 111 Γενική Φυσική Ι 5 η Εργασία Επιστροφή: 19.10.18 1. Μία φοιτήτρια βρίσκεται σε ένα ασανσέρ το οποίο επιταχύνει συνεχώς προς τα πάνω µε επιτάχυνση α. Η τσάντα της είναι στο δάπεδο του ασανσέρ δίπλα

Διαβάστε περισσότερα

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν:

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: (α) να δημιουργήσουν σχέδια με γενικό θέμα «οδική ασφάλεια» (β) να βρούνε ποιήματα, τραγούδια και λαϊκές ρήσεις σχετικά με τα μέσα μεταφοράς (γ) να απαντήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Seat 1500 (1963) Written by cordova

Seat 1500 (1963) Written by cordova Το 1965 η Seat παρουσίασε στην αγορά το Seat 1500 (δύο χρόνια πριν -1963- είχε παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης). Λόγω του μεγαλύτερου και ισχυρότερου κινητήρα, των χώρων που πρόσφερε

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT είναι το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής!

Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT είναι το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής! Press2017 ΝΙΚ. Ι. ΘΕ ΟΧΑΡΑ ΚΗΣ Α.Ε. Έτος Ιδρύσεως 1924 Κεντρικό Κατάστημα Λεωφ. Αθηνών 169,10447 Αθήνα Τηλ. : 210 3479700 Fax. : 210 3477646 Κατάστημα Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 177-179 546 27 Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013 ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η Ιστορία Εξάπλωση Καταστημάτων Το σύνολο των καταστημάτων ανέρχεται σε 268 και αυξάνει, καθώς το δίκτυο επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Δίκτυο καταστημάτων 161 46 43 12

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανίαα Κρήτηατήτης Ταχ. Κώδικας: 73135

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ Η βιομηχανία του αυτοκινήτου είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, άμεσα συνδεδεμένη με τη βιομηχανία χάλυβα, αλουμινίου,

Διαβάστε περισσότερα

Κινητήρες βενζίνης από το μέλλον με 14:1 σχέση συμπίεσης Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 08 Μάρτιος :34

Κινητήρες βενζίνης από το μέλλον με 14:1 σχέση συμπίεσης Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 08 Μάρτιος :34 Μια νέα γενιά βενζινοκινητήρων με σχέση συμπίεσης 12:1, 13:1 και 14:1 είναι ήδη στην παραγωγή από την Mazda. Kαι όμως, κάτι που φαίνεται ακατόρθωτο, μια σχέση συμπίεσης 14:1 σε βενζινοκινητήρα, κατάφεραν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E Κινητήρες εξελιγμένοι από λευκό χαρτί. Γιατί όμως χρειάζονται νέοι κινητήρες; 1. όλο και πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων 2. ανάγκη μείωσης κατανάλωσης. 3. οι παλιοί τείνουν στα όριά τους και η όποια βελτίωση,

Διαβάστε περισσότερα

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός

FORD FIESTA Γρήγορος οδηγός FORD FIEST Γρήγορος οδηγός Οι πληροφορίες που περιέχει η παρούσα έκδοση ήταν ορθές κατά το χρόνο της εκτύπωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές, στο σχεδιασμό ή

Διαβάστε περισσότερα

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης!

XCITING 400i ABS. Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter. της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! XCITING 400i ABS Σχεδιάσαμε το πιο σύγχρονο scooter της κατηγορίας. Εσείς, δεν έχετε παρά να ζήσετε μαζί του: μια νέα εμπειρία οδήγησης! Θέλεις να κινηθείς γρήγορα αλλά και με άνεση. Να έχεις στην διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Κυρτάτος, Καθηγητής ΕΜΠ, Δ/ντής ΕΝΜ, Γ. Παπαλάμπρου, Λέκτορας ΕΜΠ, Σ. Τοπάλογλου, ΥΔ ΣΝΜΜ/ΕΜΠ

Ν. Κυρτάτος, Καθηγητής ΕΜΠ, Δ/ντής ΕΝΜ, Γ. Παπαλάμπρου, Λέκτορας ΕΜΠ, Σ. Τοπάλογλου, ΥΔ ΣΝΜΜ/ΕΜΠ Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΛΙΝΗ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΩΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΜΠ Ν. Κυρτάτος,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Μιχελαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Vorsprung durch Technik www.audi.gr Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi www.audi.gr ή στους Εξουσιοδοτημένους

Διαβάστε περισσότερα

DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή

DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή DAYTONA EDISON 50, Πλήρης Δοκιμή Έντισον και ηλεκτρισμός Για πρώτη φορά στην δίτροχη καριέρα μας δοκιμάζουμε επί πέντε μέρες ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Είναι το Daytona Edison 50 και λόγω του ότι είναι φθηνό

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά τα πειράµατα έγιναν από τους Michael Faraday και Joseph Henry.

Αυτά τα πειράµατα έγιναν από τους Michael Faraday και Joseph Henry. Επαγόµενα πεδία Ένα µαγνητικό πεδίο µπορεί να µην είναι σταθερό, αλλά χρονικά µεταβαλλόµενο. Πειράµατα που πραγµατοποιήθηκαν το 1831 έδειξαν ότι ένα µεταβαλλόµενο µαγνητικό πεδίο µπορεί να επάγει ΗΕΔ σε

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Κινητήρας 1.0 Turbo 3 Cylinder 120 HP MT 4X2 Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη 3 σε σειρά Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Μέγιστη ισχύς σε kw

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από τοίχους ή άλλα εμπόδια. Συνδέστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΦΟΡΗΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ DADOS 9-13 PLUS ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Τοποθετήστε το προϊόν κάθετα σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε παράθυρο, κρατώντας μια ελάχιστη απόσταση 50 cm από

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΟΠΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΟΠΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ Ένας που κατασκευάζεται ώστε να παρουσιάζει μεγάλη αντίσταση δρομέα η ροπή εκκίνησης του είναι αρκετά υψηλή αλλά το ίδιο υψηλή είναι και η ολίσθηση του στις κανονικές συνθήκες λειτουργίας Όμως επειδή Pconv=(1-s)PAG,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007

The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007 The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007 1. Αυτός ο φάκελος περιέχει 4 φύλλα Ερωτήσεων (Q), 3 φύλλα Απαντήσεων (Α) και έναν αριθμό φύλλων Γραψίματος (W) 2.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά Porter. euro

Νέα σειρά Porter. euro Νέα σειρά Porter euro 6 euro 6 euro 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ* Νέος Κινητήρας Ο νέος κινητήρας MultiTech Euro 6 είναι η τέλεια απάντηση της Piaggio στον τομέα των βενζινοκίνητων οχημάτων επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ

ΣΤΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΣΤΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ Steering Lock, Differential, Aerodynamics ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017-2018 1. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ GENERAL ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ GARAGE ΣΤΟΟ RF2 Steering Lock Pump Power Coast Preload Front

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ Η εξωτερική εμφάνιση κα μερικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση για την βελτίωση του προϊόντος. Επικοινωνήστε με το κατάστημα πώλησης ή με τον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή Τεχνολογίες Σήμανση ελαστικών Κριτήρια και κόστος κύκλου ζωής Πρακτικές συμβουλές Οφέλη από την οικολογική οδήγηση

Περιεχόμενα. Εισαγωγή Τεχνολογίες Σήμανση ελαστικών Κριτήρια και κόστος κύκλου ζωής Πρακτικές συμβουλές Οφέλη από την οικολογική οδήγηση GreenS Green public procurement supporters for innovative and sustainable institutional change Υποστηρικτικές Δομές για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις για μία καινοτόμα θεσμική αλλαγή OXHMATA Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.)

Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.) Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.) Τα crossover στην κατηγορία B συνεχώς αυξάνονται, κερδίζοντας έδαφος, στην πίτα των πωλήσεων. Η εξήγηση απλή. Ο κόσμος θέλει τα πλεονεκτήματα ενός SUV με compact

Διαβάστε περισσότερα